Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Lost Treasure of Alden Biesen

Bilzen , België

Nu gesloten

60 minuten

Min. 2

Lees reviews

Meer over The Lost Treasure of Alden Biesen

Betreed de mysterieuze Orde der Duitse Ridders in Alden Biesen en ga op zoek naar haar meest majestueuze bezit: de monstrans van de heilige Maria der Duitsers in Jeruzalem. Durven jullie het aan om de oudste geheimen van de Orderidders te ontrafelen?


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Middeleeuws

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

32 bezoekers

73.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

kasteelstraat 6
3740, Bilzen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

30 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

M4ri4nn3M4ri4nn3Escape ApprenticeLid sinds: 20 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Uitdagende belevenis

Van te voren hadden we eigenlijk geen idee waar we in terecht zouden komen. We hebben met z'n vieren een geweldig leuke middag beleefd. Omdat we geen doorgewinterde escaperoomspelers zijn hebben we misschien wat langer moeten nadenken dan gemiddeld, maar wat hebben we een plezier gehad. Ondanks dat onze tijd verstreken was hebben we het avontuur mogen uitspelen. Geweldig!
De ontvangst is allerhartelijkst en enthousiast, de aanwijzingen door de spelleider zijn passend in het spel en krijg je ook alleen als het nodig is. Mooie en onverwachte vondsten in de puzzels, zodat iedereen kan bijdragen aan de oplossing en je er ook je tanden in moet zetten en je hersens laten kraken.
Kortom: een echte aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

Johny Heirman (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 maart 2023

Superleuke ervaring in een escape room in een bijzondere setting

We hadden al een paar escape rooms gespeeld, dus is het altijd afwachten of er voldoende uitdaging, variatie en funfactor is bij een nieuwe.
Maar we waren allerminst teleurgesteld. De aankleding van de escape room in combinatie met de omgeving was knap. De ontvangst was heel hartelijk. Er werden enkel tips gegeven wanneer het echt nodig was. De raadsels waren voldoende en afwisselend, de ene wat meer doe-, de andere wat meer denkwerk. Er was ook voldoende ruimte en uitdaging om iedereen van ons gezin (we waren met vier) bezig te houden zodat we elkaar niet in de weg liepen of we het gevoel kregen dat we allemaal met hetzelfde bezig waren of met de vingers stonden te draaien. Een leuke combinatie van uitwerking van het thema en het spelelement. Een aanrader.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Fantastische ervaring!

Bij aankomst in de kelder van het mooie kasteel van Alden Biesen werden we warm onthaald en kregen we het verhaal en de spelregels te horen. Dit was onze allereerste ervaring. We kwamen de escape room binnen en zagen het prachtige decor en hoorden de mooie muziek! Er waren zeer originele en gevarieerde raadsels en sloten, zeker boven onze verwachtingen! We kijken alvast uit naar het vervolg van Trèscape! :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

EscapelienEscapelienEscape ApprenticeLid sinds: 6 november 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2023

De Middeleeuwen was zeer toegankelijk!

Wij zijn een groepje doven & slechthorenden en fervente escape room spelers! Het is voor ons niet altijd gemakkelijk om alles wat auditief is te horen / verstaan. De meeste escape rooms hebben een scherm waar tips opkomen.

De makers van deze escape room hebben dit fantastisch gedaan en uitgewerkt. O.a. tips werden opgeschreven. Thema zat ook goed in elkaar en mooie kamer. Wel frisjes als je het snel koud hebt. ;-) Wij kijken alvast uit naar nog meer kamers of andere thema pop-up.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Leuke kamer

Deze pop-up heeft een hele coole locatie weten te strikken, de Landcommanderij van Alden Biesen is een indrukwekkende site. De kamer zelf bevind zich in een ruimte van deze vesting. De kamer is op zich vrij simpel aangekleed en de afwerking is niet geweldig, wat ik ergens wel snap gezien het om een tijdelijke kamer gaat.

Het thema is goed uitgewerkt maar er zijn enkele elementen die echt helemaal uit het thema vallen en dat is echt zonde. De puzzels zitten goed in elkaar.

Ik vond het zeker geen slechte room, maar bleef toch op mijn honger zitten. Ondanks de coole locatie wordt er eigenlijk geen gebruik van gemaakt, de escape room bevind zich in een ruimte van het kasteel maar verder is er geen meerwaarde aan de locatie. Er wordt ook een minder vaak voorkomend slot gebruikt maar dat wordt voordien niet even toegelegd, als je het type slot niet kent, kan je heel lang zoeken. De slotpuzzel lag ons helemaal niet, kan gebeuren, maar net op dat cruciale moment met nog maar enkele minuten op de klok, viel onze gamemaster stil en kregen we niet de broodnodige tip. Eerdere tips hadden we niet gevraagd maar wel gekregen, en op het moment dat we zelf om een tip vroegen, kregen we die eigenlijk niet (snel genoeg).

We hebben deze kamer met twee gespeeld en niet ontsnapt, ik zou aanraden om minstens met drie te spelen.

Leuke kamer maar er zat meer in. Wel fijn dat we mochten uitspelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Locatie
 • Zat meer in

 

DennisboomkeDennisboomkeEscaperLid sinds: 3 januari 2023 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 januari 2023

Mooie locatie, vriendelijke uitbaters & leuke escape room!

Weer eens last minute beslist om een escape room te gaan doen. Enorm fijn dat je via mail en GSM een afspraak kan maken zo kort dag. Zondagochtend beslist om te gaan. Zondagavond kunnen spelen. Je komt binnen op de locatie en je komt 2 vriendelijke uitbaters tegen. Kan niet beter. Ook na de escape room een leuke babbel gehad en de eigenaars staan open voor feedback en zijn heel enthousiast.

Maar niet alleen zij waren enthousiast. Ook wij waren enthousiast over de kamer. Want deze kamer is zoals wij hem het liefste hebben. Een beetje old skool, geen technische snufjes en leuke puzzels. De feedback die we hadden moet ook niet hier geschreven worden, maar zoals ik in andere reviews al heb gelezen heeft het introfilmpje niet echt het effect die de kamer wel had. Maar deze escape room is een aanrader, krijgt veel sterren en we wensen de uitbaters nog veel geluk in de toekomst!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Introfilmpje is niet echt een meerwaarde

 

Kaat93Kaat93Escape ApprenticeLid sinds: 6 januari 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2023

Het plaatje klopt!

Bij elke escaperoom voel je wel wat spanning maar bij deze was de totaalervaring gewoon overdonderend! Een prachtig kasteeldomein waarbij de escape zich bevindt in de kelder van het kasteel! Kan het nog mysterieuzer?

En als kers op de taart een escape die aan alle verwachtingen voldeed!
Eentje zonder de meest technologische snufjes maar met sloten en puzzels die hier zeker niet voor onder moeten doen!
Bij het betreden van de kamer word je onmiddellijk ondergedompeld in de tijd van toen met details om u tegen te zeggen! Knap gedaan!

Mss een kleine tip: het introfilmpje staat in groot contrast met de escape zelf. Dit voelde soms een beetje amateuristisch aan. Maar waar het om draait, is de escaperoom zelf en daar is niets op aan te merken! Absoluut een aanrader 😀
Ook de uitbaters verdienen een pluim voor de ontvangst en begeleiding! We voelden ons heel welkom.

We kijken uit naar jullie volgende project!
Groeten, team #regelet


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  40:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Puur enkel en alleen voor de kwaliteit vh filmpje

 

prodigyprodigyEscape MasterLid sinds: 26 januari 2017 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 januari 2023

Wegens succes verlengd!

Omdat (goede) ontsnapkamers dun gezaaid zijn in dit gedeelte van Limburg, was ik aangenaam verrast, toen ik op Facebook eind augustus 2022 iets voorbij zag komen over een tijdelijk project in de Landcommanderij van Alden Biesen. De verrassing was echter van korte duur, toen ik door kreeg dat het tijdelijke project, dat de hele zomer had gelopen, eind augustus ook weer zou stoppen. Maar gelukkig was het zo'n succes gebleken dat het inmiddels al twee keer verlengd is en dat er nog verlengingen in het verschiet zitten!

Toegang: parkeren kan op de ruime parkeerplaats van Alden Biesen. De kamer bevindt zich in de kelder van het kasteel, dus eerst richting hoofdingang: als je van de parkeerplaats komt en met je gezicht naar kasteel staat, linksaf (Kasteelstraat die Reekstraat wordt) en vervolgens het eerst paadje rechts, de Maastrichterallee, inlopen. De hoofdingang bevindt zich circa 100 meter verder aan de rechterkant: door de poort, over het binnenplein (met aan de linkerhand de toeristische dienst), over de gracht en daarna rechtsaf naar het eigenlijke kasteel. Ook daar moet je op de binnenplaats zijn, op de deur naar de kelder staat een poster van de escaperoom. Er staat ook bordjes, maar die willen blijkbaar wel eens omwaaien of verdwijnen.

Na een inleidend filmpje met een naast de camera kijkende ridder, mogen ook wij op zoek naar de monstrans van de Duitse Ridderorde. Want dat is het doel, dus het is geen klassieke ontsnapkamer, maar wat ze in het Duits zo mooi een 'Rätselraum' noemen.
Lekker old school puzzelen in de echte kelder van Alden Biesen als schitterende locatie, daar moet deze kamer het van hebben. De puzzels en eerstegeneratiemechanieken passen goed in het kader en het thema en de sfeer wordt verder vervolledigd door eigen themamuziek. Juist daarom valt één puzzel uit de toon door de ons inziens onnodige inzet van moderne technologie: het effect daarvan is leuk, maar het jammer van het anachronisme dat zo ontstaat in een kamer die zich verder in de middeleeuwen afspeelt. Maar los van deze historische haarkloverij hebben we precies gekregen waarvoor we kwamen: ouderwets lekker puzzelen op een mooi aangekleden, historische locatie. Chapeau voor dit jonge dynamische team dat dit hier heeft neergezet!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Authentieke locatie
 • Aankleding
 • 1 anachronisme in middeleeuwse kamer

 

Lynn2Lynn2Escape ApprenticeLid sinds: 31 december 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2022

Inventief op toplocatie

Zeer sympathieke ontvangst. Heel leuke setting, verhaal pastte in de achtergrond. Gevarieerde raadsels. Wij willen meer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

DameBlancheDameBlancheEscape ApprenticeLid sinds: 6 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

authentieke escape room in een prachtig decor

Bij aankomst word je al meteen helemaal ondergedompeld in de juiste sfeer. Je speelt een escape room in de kelder van een echt kasteel. Dat maakt het een speciale ervaring. De escape room zelf past helemaal bij deze sfeer. Het is een authentieke escape room zonder technische snufjes en zonder veel mechanica. Er moeten redelijk wat sloten geopend worden, maar elke puzzel om de sloten te openen is weer volledig anders. Dat zorgt voor veel verrassingen en spanning. We hebben ons dan ook geen moment verveeld. Ook de muziek draagt bij aan de spanning. Die is speciaal voor de escape room gemaakt. Het is ook nog eens extra belonend dat de muziek verandert wanneer je slaagt in de escape room. Dat zorgt voor een wow-moment op het einde van je avontuur.
Het was ons niet gelukt binnen het uur, maar het was heel leuk dat we extra tijd kregen om de kamer toch tot een goed einde te brengen. Zo bleven we niet op onze honger zitten. Nadien nam de gastheer ook rustig de tijd om alles met ons te overlopen. Hij was erg vriendelijk en gepassioneerd.
Kortom, we beleefden een avontuurlijke avond in een uniek decor. Het is zeker de moeite waard om deze escape room eens uit te proberen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Passende muziek
 • Goede begeleiding
 • Variatie

 

Jo Smolders (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Top ervaring, leuks uitdaging

Voor ons was dit de eerste keer dat we een escape room hebben gedaan. Samen met ons zoontje van 9 jaar!
Hij heeft er ook heel veel aan gehad, ook al is de aangeraden leeftijd 14+.

Zeer goed georganiseerd, top locatie, goede samenhang, goed verhaal... maar ook een tof en enthousiast team.

Doe zo verder.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

HildeJHildeJEscape ApprenticeLid sinds: 28 december 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Aangename breinbreker

Supervriendelijke ontvangst, prachtig kader in het kasteel. Goed nagedacht over het concept: verhaal, decor, puzzels vormen allemaal een mooi geheel. Heel fijne sfeer.

Puzzels zijn uitdagend en afwisselend genoeg.
Topbeleving!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

jessie_verduycktjessie_verduycktJunior EscaperLid sinds: 9 november 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 december 2022

prachtige escape room , mooi decor

top namiddag op mijn verjaardag :)
fijn ontvangst door de gastheer , leuke puzzels , veel variatie .
Voor ons 1 van de betere doe - escape room .


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Origineel

 

Sonja (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2022

Totaalplaatje van deze escaperoom klopt helemaal!

Goed doordachte escaperoom met variatie van uitdagingen. Er waren voldoende problemen om aan te pakken. Over alles is goed nagedacht. Kers op de taart is de mooie locatie waar de makers heel goed op ingespeeld hebben.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2018 (174 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 september 2022

Mooie en leuke kamer!

Heel sfeervol op een prachtige locatie! Een klassieke escape room en toch origineel! Erg knap mede gezien dat deze tijdelijke escape room het eerste project is van deze enthousiaste escape room bouwers.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (193 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 september 2022

Prachtige locatie

Wat een prachtige locatie voor een escape room. De kamer geheel in thema van het kasteel. Originele leuke puzzels, zelfs voor de ervaren escaper.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer

 

Romina TiganiRomina TiganiEscape ApprenticeLid sinds: 10 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

Creatief, innovatief en doordacht!

Wat een geweldige en aangename verrassing was me deze escaperoom! Aan het begin werd je al vriendelijk en warm ontvangen. Je krijgt een inleiding van het verhaal te zien zodat je wordt ondergedompeld in het thema. Geen enkel moment hebben ik en mijn teamgenoten ons verveeld in de kamers. Geen enkel raadsel was voor de hand liggend. Ze waren elk, net als de kamers, zeer goed in elkaar gestoken en uitdagend om te ontrafelen. Elk minuut was zeer spannend. We hebben ervan genoten! Het was mijn geld en tijd zeker waard. Tréscape is een voltreffer en een echte meerwaarde voor Alden Biesen! Petje af voor de makers. Ik verheug me op (hopelijk) de volgende editie. Ik zal zeker van de partij zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service

 

De drie musketiers (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2023

Creatief, innovatief en doordacht!

Wat een geweldige ervaring was ons deze escape-room. De moeilijkheidsgraad lag hoog genoeg zodat ik me alles behalve moest vervelen tijdens het spel waarbij je via een walkietalkie wordt begeleid als je even vast zit. Gedurende het volledige spel voelde ik me zeer enthousiast en gemotiveerd het volgende raadsel op te lossen. Elke kamer zit vol met raadsels die niet voor de hand liggend zijn. Je wordt elke keer opnieuw verrast. Dit kan ik ook voor mijn teamgenoten zeggen. Ik hoop op een volgende editie, waar ik zeker aan zal deelnemen. Deze escaperoom is een voltreffer en een grote meerwaarde aan Alden Biesen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

inge_fraipontsinge_fraipontsJunior EscaperLid sinds: 28 juni 2019 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2022

Mooie locatie en leuke kamer op eerste zicht

De escaperoom begon goed, leuk item, ideale omgeving. De ontvangst verliep wel wat zenuwachtig en tijdens het verloop van het spel, wilde een item niet openen ondanks we juiste code hadden. Spelleider stopte de tijd en kwam binnen (na onze goedkeuring). Dit feit breekt wel heel je beleving en doet afbreuk aan het spel. Dit was zeker niemands schuld.
Leuke kamer al behoort hij voor mij niet tot de topkamers. Fijn dat ik hem gespeeld heb in dit prachtige kader van Alden Biesen.
Een berichtje achteraf vd begeleidster heeft de gebeurde situatie in een ander daglicht geplaatst. Laat je door mijn score niet ontmoedigen en ga de uitdaging zeker aan. Het slotvoorval was eenmalig.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:15 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Originele lokatie
 • Beleving voor iets wat vastliep
 • voor ons wel wat gekende puzzels

 

anke_bellingsanke_bellingsJunior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2023

Originele kamer in een originele setting

Leuk dat ze het klassieke hanteren en het gebouw in het concept integreren.
Puzzels zijn leuk en uitdagend. Als je met vier speelt, ben je ook steeds met vier bezig, je staat niet te wachten op een volgende puzzel


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

Sophie (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2022

Super leuke ervaring

Dit was mijn eerste escape room-ervaring en ik vond het echt een heel leuke ervaring. Een uur lang zoeken naar de oplossing en nergens anders aan denken. Alles was heel authentiek en zat mooi in elkaar. Het verhaal sloot perfect aan bij de geschiedenis van Alden Biesen, wat het verhaal echt sterk maakte. Super leuk en onverwachte raadsels! Een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

BmoesenBmoesenJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Heel mooi in een voor ons lang bekend decor.

Door de locatie in een beschermd monument en de pop-up zijn er niet erg veel technische snufjes mogelijk maar de puzzels zijn alsnog erg leuk en moeilijk genoeg. Ook een superleuk einde!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great price
 • Great host
 • Storyline
 • Difficulty

 

YaeldohrnYaeldohrnEscape ApprenticeLid sinds: 8 augustus 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2022

Superleuke eerste ervaring!

Deze escape room is echt volledig wat je ervan verwacht. In de kelders van het kasteel met alle nodige attributen die volledig passen bij het spel. Het decor is echt geweldig, zeker een aanrader om deze escape room te doen! Je bent echt een uur helemaal van de wereld en enkel met het spel bezig, kortom geweldige eerste escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:37 min

 

BrammieVdLBrammieVdLJunior EscaperLid sinds: 11 juli 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2022

Zeer leuke ervaring

Geen high tech, wel zeer origineel en zeer leuk op een toplocatie.

De locatie is de oorzaak van de mindere high tech. Je kan moeilijk gaten boren en sleuven kappen in cultureel erfgoed.

Dit maakt de kamer niet minder leuk. Ze zit zeer goed in mekaar en de puzzels zijn zeer leuk en uitdagend. Ook de ontvangst is super. Als je dekans hebt, zeker doen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Puzzels

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2022

Aangename pop-up escape

Op het prachtige domein van Alden Biesen een pop-up escaperoom... dat wilden we zien. Met 4 zakten we af naar Bilzen om een verloren schat te gaan zoeken.

Kamer bevindt zich in een prachtige setting. Uitbaters zijn er erg fier op dat ze dit hier konden doen en zijn duidelijk gepassioneerd. Leuk. Gezien de pop-up enkel in de zomermaanden er staat wisten we op voorhand dat we dit niet konden vergelijken met een state of the art 3.0 escape-ervaring. En eerlijk gezegd hoeft dat ook geen enkel probleem te zijn.

De kamer is allereerst bijzonder sfeervol. Inkleding en thema is perfect passend in de historische locatie. Sfeerschepping, muziek etc zit prima. Het verhaal is aanwezig en eenvoudig. Wij geraakten zeer vlot door de puzzels, waardoor deze kamer me ook gezinsvriendelijk lijkt. De puzzels zelf zijn soms origineel, soms vrij klassiek. Verwacht je wel aan slotjes en sleuteltjes, niet aan waanzinnige effecten. Dit is allerminst een sfeerbederver, ik hou zelf wel van een klassieke escaperoom. Eindpuzzel leidt tot de schat, alleen was het misschien nog leuk geweest mochten we hier iets mee moeten doen om de deur opnieuw te openen. Door het einde is het nu minder een escape, dan wel een puzzelkamer.

Soit, wij hebben ons prima geamuseerd. Wie nog de kans heeft en goesting heeft in een degelijke pop-up puzzelkamer, hop naar Bilzen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer, hele mooie setting
 • enthousiaste uitbaters
 • Enkele leuke puzzels
 • Toegankelijk voor gezinnen denk ik
 • Is pop-up en mist daardoor wel wat techniek
 • Ontvangstruimte minimaal, geen drankjes
 • Einde mist een escapegehalte

 

Heel mooi concept en superleuke ervaring

In juli "The Lost Treasure" in Alden Biesen gaan doen. Heel mooi concept, heeft echt een grote indruk op ons nagelaten. We hadden het niet gehaald binnen 1u, maar kregen nog 15 minuten extra, waarbij het dan wel binnen die tijd was gelukt. We kijken alvast uit naar toekomstige escape rooms van Trèscape!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Leuke puzzels
 • Zeer vriendelijk
 • Thema past goed bij de setting
 • Leuk verhaal, leuke uitleg voordat je begint

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig