Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Graveyard

Nijmegen , Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 8

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Graveyard

In een vervallen huisje bij het kerkhof woont een geheimzinnig man. Hij houdt er macabere praktijken op na en gunt de doden zelfs op hun laatste rustplaats geen rust. Hij verzamelt hun spullen en houdt hun geesten in zijn greep. Aan jullie de ijzingwekkende opdracht om een van deze geesten te bevrijden. Jullie zenuwen zullen ernstig op de proef gesteld worden en jullie zullen tot het uiterste moeten gaan om deze taak te volbrengen. Zijn jullie koelbloedig genoeg?

Thema's

Horror

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

11 likes

177 bezoekers

81.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Titus Brandsmastraat 30
6511 JR, Nijmegen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

33 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2022

Grafsfeer

Oei, oei, oei… Dit was niet zo best. Met een gekke mash-up van de twee teams ‘De Drie Duitsers’ en ‘Ale Blie’ (4 personen) besloten we om last minute te gaan escapen in de regio Nijmegen. Zo kom je al gauw terecht bij de gelijknamige ‘Escaperoom Nijmegen’. Hier zouden we ‘The Graveyard’ gaan spelen.

Parkeren was al het eerste drama, want de escape room ligt midden in het centrum van Nijmegen en rondom was ieder plekje óf vol óf voor vergunninghouders. Uiteindelijk hebben we betaald kunnen parkeren een paar straten verderop. Toen moesten we de escape room gaan zoeken. Als je voor een deur staat die onder de graffiti is gespoten en nog maar met één scharnier in de deurpost hangt, sta je voor de goede deur 😔.

De ontvangstruimte is muf en straalt uit dat er al lang geen bezem meer door heen is gehaald én geen kwast over de muren is gegaan voor een likje verf. Dat wil niet altijd iets zeggen over een kamer, want dit tref je wél vaker aan. Onze gamehost die ons ontving was vriendelijk en begeleiden ons naar de kamer. Vooraf gaf hij aan dat hij ons in de gaten zou houden en ons zou voorzien van hints mocht dat nodig zijn. Wij zouden ook altijd zelf om een hint mogen vragen. So far, so good.

Het eerste deel van de kamer was op zich prima, al viel wél al meteen op dat er al lang geen onderhoud meer aan deze kamer was verricht; veel losse draden en beschadigde elementen. Later werd dit alleen maar erger en werd ook steeds meer zichtbaar, dat er niet alleen geen onderhoud meer was gepleegd, maar – naar alle waarschijnlijkheid – ook al jaren niet meer was gepoetst. Óf al het stof en de spinnenwebben moeten onderdeel zijn geweest van de thematisering, maar dan was dat in tegenstelling tot de rest van de thematisering super realistisch.

De thematisering was op zich nóg wél leuk gedaan, maar de afwerking was echt ondermaats. Overal kabels en houten schotten waar de splinters uitstaken. Bepaalde elementen die uit elkaar vielen én – dat vind ik persoonlijk nog het ergste – een hele hoop puzzelonderdelen die het niet deden. Het begon al met een deur waar we gewoon door heen konden lopen, maar gecorrigeerd werden door de gamehost: ‘Euh, ja, sorry. Mijn collega heeft wat fout gedaan. Je mag nog niet door die deur. Ik roep wel wanneer dat wel mag.’, maar vervolgens ook puzzels waarop we vastliepen, omdat deze technisch gewoon niet werkte. We hebben op een gegeven moment wél honderd keer geroepen, dat we niet verder kwamen, zonder enige respons óf met een cryptische omschrijving die het doel van de puzzel uitlegde, maar waar we nog steeds niks aan hadden, omdat de puzzel het gewoon weg niet deed. Ergens vind ik het héél bijzonder dat je het volledige bedrag mag vragen voor een escape room, als de helft van de kamer niet werkt. Als ik een fiets koop, betaal ik toch ook niet het hele bedrag van de fiets als ik maar één wiel erbij krijg? In de escape-wereld werkt dit klaarblijkelijk anders 🤔.

De puzzels (die het wel deden) waren op zich wel leuk om te doen. Ze waren redelijk eenvoudig en niet echt vooruitstrevend óf origineel, maar toch wel gewoon degelijk. Misschien was het daarom wél zo ontzettend jammer dat de helft niet werkte.

We kwamen uit de kamer én de gamehost had nog niet eens in de gaten dat bepaalde elementen kapot waren. Wél was alles de schuld van zijn collega, aldus hem. We hadden ook niet echt tijd om lang te praten over de kamer, want de host had zijn tas al ingepakt en de sleutel van de toko al in zijn hand. Weggekeken worden is nooit fijn, maar vooral niet als je flink wat geld betaald hebt voor een halve en onafgewerkte ervaring.

Al bij al; Mijn advies zou zijn, om deze kamer gewoon over te slaan en niet te gaan spelen. Voor hetzelfde geld, kun je hele toffe escape rooms elders spelen waar het schoon is, waar aandacht voor je is én waar alles er netjes uit ziet.

Beste Escaperoom Nijmegen, zorg dat je onderhoud pleegt en schoonmaakt. Het geld wat jullie nu vragen voor deze halve escape room, is niet in verhouding met wat je elders voor hetzelfde geld kan krijgen. Ik vind het ontzettend vervelend, maar in deze staat – voor dit bedrag – kan ik deze escape room van jullie helaas niet aanraden om te gaan spelen. Doe hier wat mee, want ik lees het terug in meer reviews…


4.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk ontvangst
 • Decoratie op sommige punten
 • Sommige puzzels
 • Sfeer
 • Slechte service
 • Puzzels die niet werken
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Moet dringend worden schoongemaakt...
 • Slechte begeleiding

  GijssambeeksjephanieWepsiemarkgoedegebuureStan

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2022

Deze kan echt niet meer

Wat doe je als je een avondje niets te doen hebt? Juist, escape rooms spelen! Last minute escapen blijft altijd erg leuk, alleen wel een flinke zoektocht naar welke kamers je nu eigenlijk moet gaan spelen. We besloten deze avond rondom Nijmegen te gaan spelen. Omdat andere kamers afvielen (doordat ze gesloten waren op maandag en dinsdag), besloten we de avond te starten bij Escaperoom Nijmegen om daar The Graveyard te gaan spelen.

Mocht je deze kamer willen gaan spelen (spoiler: wat ik niet aanraad), neem dan flink de tijd voor het zoeken naar een parkeerplaats. De kamer bevindt zich in het centrum van Nijmegen, dus een geschikte parkeerplaats in de buurt vinden is erg lastig. De straten rondom de escaperoom zijn bijna alleen voor vergunninghouders. Ook de ingang van de escaperoom is even zoeken, maar als echte puzzelaars natuurlijk wel gevonden!

Het onthaal bij de escaperoom was wat onpersoonlijk. We moesten zo snel mogelijk onze spullen wegleggen, naar de wc en starten. Uiteraard geen probleem, doorpakken houden we enigszins van. Beneden in het pand, waar het overigens bloedheet was, kregen we de standaard introductie over escaperooms en zonder enige introductie over het verhaal mochten we de kamer in. De entree naar de kamer is tof en leuk bedacht. Maar daar houd voor mij de gehele beleving eigenlijk al op.

Eenmaal in de kamer begint ons 'avontuur'. Vanaf het eerste moment is het al meteen onduidelijk wat we nu precies moeten doen. De ruimte ziet er in het begin nog enigszins prima uit, maar dat komt vooral omdat het vrij donker is. De puzzels zijn niet heel boeiend en op sommige momenten word je heel duidelijk doorgedrukt. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn overigens. De kamer mist een bepaalde sfeer. Dat zit hem enerzijds in het decor, anderzijds in het gebruik van licht en geluid. Vooral geluid is vrijwel niet aanwezig.

Het begin was voor ons nog enigszins oke, hier hadden we nog een bepaalde flow te pakken. Toen we echter in het tweede gedeelte van de kamer kwamen, begon de deceptie. Nog geen seconde in de ruimte of onze gamehost riep door zijn microfoon: "Euh, ja, sorry. Mijn collega heeft wat fout gedaan. Je mag nog niet door die deur. Ik roep wel wanneer dat wel mag". Oke, kan gebeuren, prima. We gaan aan de slag met de puzzels in deze kamer. De afwerking in deze kamer is overigens dramatisch. Overal kabels, stekkerblokken, stof, spinnenwebben, etc. Maar dan komt eigenlijk nog het ergste, puzzelflow. Een aantal puzzels werkte niet, terwijl die onderdelen wel nog in de kamer staan. Je staat je hier dus op dood te staren. Achteraf bleek dat onze host ook niet wist dat deze puzzel het niet deed. Dus hij kon ons ook geen 'hint' geven dat we het anders op konden lossen.

Dan meteen maar even door op die hints. Tijdens de introductie kregen we te horen dat onze host op zou letten, maar dat we ook zelf om hints konden vragen. Ik was al lichtelijk gefrustreerd in het middenstuk van de kamer door 1. de belabberde en dramatische afwerking, 2. de puzzels die maar half werken en 3. dat je totaal geen idee hebt wat je nu eigenlijk staat te doen. We besloten onze host dan ook maar om een hint te vragen omdat we ons daadwerkelijk dood aan het staren waren op een puzzel (die het dus niet deed). Na ongeveer 5 à 6 eer roepen en zwaaien, kregen we eindelijk een (cryptische) hint, waar we op dat moment helemaal niets mee konden. Een aantal minuten later dus maar weer gevraagd om een duw in de rug, wederom vrijwel geen respons. Jammer, want hierdoor frustreer je je alleen nog maar meer.

Eindelijk mochten we door de deur heen, die al vanaf begin af aan open stond. De puzzel in die ruimte is op zich nog best prima bedacht. Alleen de afwerking is wederom echt dramatisch. Wanneer een puzzel niet lukt, kun je bij wijze van spreken de stekker zelf uit het stekkerblok boven je hoofd halen. Het einde van de kamer is grappig bedacht, maar alles behalve innoverend.

We 'ontsnapten' met nog zo'n 3 minuten op de klok. Een erg goede tijd volgens onze host. Ook wij wisten dat onze host hier niets aan kon doen, dus besloten onze spullen maar te gaan pakken. Nog voordat wij onze spullen gepakt hadden, stonden de lichten al uit en had de host zijn rugzak al haast op zijn rug hangen. We waren duidelijk de enige groep en hij had onwijs veel zin om naar huis te gaan. Betalen hoefde niet meer, want dat moest op voorhand op locatie al gebeuren. Al met al, blijf lekker weg bij The Graveyard en ga lekker andere kamers spelen in deze regio!


3.5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 3.5

Service: 3.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  GijssambeekWepsieDrs-jlcsjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

The real graveyard was more fun

Vandaag ging ik met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang richting centrum Nijmegen, wederom een lekker impulsief avondje escape na een dagje zweten in de Efteling.

Toen we aankwamen in hartje Nijmegen begon het met het parkeren, het was nogal zoeken maar na een tijdje hadden we een betaalde parkeerplaats gevonden waar we ons voertuig konden plaatsen. Een eindje verderop was de escaperoom te vinden. Mooi gedecoreerd alsof het een vervallen gebouw was, de graffiti leek net echt en de scharnieren in de deur die miste maakte het helemaal af. Ook was het mooi dat de trailers voor het gezellige Nijmeegse volk al voor de ragen en deuren zat.

Nu even serieus, bij ontvangst werden we onthaald door onze game host een jongen die er duidelijk was omdat die nou eenmaal een baantje nodig had, naja dat is opzich prima maar het enthousiasme spatte er niet echt vanaf. Bij binnen komst was het meteen een beetje een duffe sfeer (of om in thema te blijven een grafsfeer) al tijden niet gepoetst want de stofzuiger zal wel gejat zijn geweest en een hoop rotzooi.

Toen we eenmaal de kamer in mochten viel het me nog helemaal niet tegen, de eerste kamer zag er oké uit, ook niet bepaald schoon of fantastisch afgewerkt maar toch een voldoende. Toen we eenmaal in de volgende ruimte aankwamen merkte we al gauw dat het eigenlijk van geen kant klopte, puzzels die het compleet niet deden, deuren die open waren wat niet de bedoeling was tenminste dat werd ons even via de intercom vertelt ''Uhm ja die deur hoort dus dicht te zijn en roep wel even als jullie er door mogen''. Ook toen we om een tip vroegen werd er geen gehoor gegeven ''Als jullie een tip willen moet je het even in de camera's zeggen'' werd ons vertelt. Nou ik heb een gehele theatershow gehouden voor de camera maar gehoor kwam er niet, tot we bijna op het punt waren de noodstop in te drukken om uit deze ellende te ontsnappen.

Toch waren er ook wel wat plus puntjes, De aankleding was ergens wel prima maar gewoon niet bij gehouden & gepoetst. De puzzels waren wel geinig niet super speciaal maar ook prima (als deze het deden dan).

Voor de prijs die we hebben afgerekent (25 euro pp) had je beter een andere kamer kunnen doen die op een niveau ligt dat het het waard is om te betalen, ik vind namelijk dat als je een niet compleet product of dienst verkoopt je niet de volle mep kan vragen, Ik hoop dat er serieus nagedacht word of deze kamer zo wel klaar is om gespeeld te worden of dat het misschien beter is om de kiet gewoon af te breken. Kwa sfeer zat het wel prima ik had al gauw het verlangen om 3 meter onder de grond tussen 6 planken te liggen namelijk.

Jammer maar ondanks toch gelachen met mijn team genoten, mensen van Escaperoom Nijmegen ik hoop dat jullie er iets mee doen.


3.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 3.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • De kluisjes werkten
 • Slechte service
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor
 • Afwerking

  sjephanie

BjorkauwensBjorkauwensEscape ApprenticeLid sinds: 29 maart 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Graf….

We dachten we gaan gezellig op de zondagmiddag een escaperoom doen met z’n vieren. Last minute zit er natuurlijk al veel vol, maar in Nijmegen was nog een plek vrij. Via de telefoon een reservering gemaakt en ontzettend vriendelijk en goed geholpen door een medewerker, dat beloofde goeds…dachten we.

Op weg naar de escaperoom sta je voor een witte deur en nodigt het niet heel erg uit om het pand te betreden. De ontvangstruimte was wat kil.
Om gebruik te maken van het toilet moest je eerst langs de opslag van wc-papier en een dumpplaats voor de stofzuiger en de dweil, jammer!

Dan de kamer zelf. Bij het betreden hadden we er een goed gevoel over. Het was spannend en door het licht en de kille aankleding kwam je goed in de juiste sfeer. Ook de film die werd getoond na het behalen van de eerste puzzel was tof!

De volgende ruimte vonden wij ontzettend tegenvallen. Het lichtgebruik in deze ruimte past totaal niet bij de sfeer en ze hadden qua beleving hier veel meer kunnen doen. Het is zichtbaar dat de kamer al lang geen onderhoud heeft gehad. Draden en andere apparatuur zijn zichtbaar. De vele lagen stof pasten goed bij het thema, maar dit lijkt mij niet helemaal de bedoeling???
De puzzels in deze kamer vonden wij niet volledig passen bij het thema en boden geen meerwaarde in het verhaal. Vooraf was afgesproken dat we om hints zouden vragen, maar wanneer wij dit vroegen kwam er geen respons van de game host. Dit was best frustrerend. Wanneer er wel een hint kwam, dan sprak zij ontzettend zacht door de microfoon. Deze manier vonden wij erg storend. Je wordt uit het verhaal gehaald en ook hier hadden ze dit anders kunnen aanpakken dmv een scherm, stem van een personage in het verhaal of iets anders.

We waren bijna op het eind toen wederom door de microfoon werd gesproken “jullie tijd is om. Ik kom eraan” Zo jammer dat het op deze manier gebeurt. Na afloop nog wel het eind kunnen zien, dat was wel prettig.

Al met al vinden wij dit geen aanrader! Zeker als je voor dit bedrag (€108 - 4P) veel mooiere kamers kunt spelen.
Wij hoeven hier niet terug te komen….


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Slechte begeleiding

 

harm2harm2Escape ApprenticeLid sinds: 09 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2022

De meest onbevredigende Escaperoom die ik me kan herinneren.

Eigenlijk hebben mijn voorgangers in augustus van dit jaar het al prima beschreven. Had ik die maar wat beter gelezen, voordat ik deze kamer boekte.
Het rammelt allemaal een beetje, dingen zijn stuk of echt te onlogisch en roepen en zaaien voor hints werd maar matig opgemerkt.
Er lijkt weinig hart en ziel in het bedrijf te zitten. Ik gaf letterlijk aan hoe onbevredigend ik het vond en dat werd met schouderophalen beantwoord. Tijd voor uitleg van de puzzels kon er nauwelijks vanaf.
De eerste ruimte vond ik overigens nog wel aardig om te doen.


4.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding

 

Jamiex06Jamiex06Junior EscaperLid sinds: 06 april 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 april 2022

Eng

Er zag enge en spannende onderdelen in. Alleen werkte bij ons helaas niet alles goed. Soms waren de puzzels defect.


5.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Sfeer
 • Belichting je kon alles slecht zien

 

Bart (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Puzzels defect en slordige fouten

We hebben twee kamers bij Escaperoom Nijmegen gespeeld: The Graveyard en Las Vegas. De kamers zijn erg verouderd en het geld niet waard. Zeker als je weet wat de kwaliteit van andere escape rooms voor dezelfde prijs is. Bij Las Vegas snapten we de startpuzzel in de kamer niet en dat terwijl dit juiste een instappuzzel zou moeten zijn en we al erg veel escape rooms hebben gespeeld. Na uitleg vonden we het erg vergezocht en niet logisch. Bij The Graveyard was 1 van de puzzels defect waardoor een medewerker ons hier doorheen moest praten. Dit kostte veel tijd. Daarna was bij het laatste deel van de puzzel door de medewerkers een tool vergeten waardoor we de kamer niet konden uitspelen. De medewerkers konden niets voor ons doen. We moesten bij het hoofdkantoor zijn. Bij navraag hierover bij Doe Nederland, die achter deze escape rooms zit, tot op heden geen reactie. Waardeloos.


4

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 3.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • De sfeer van de Graveyard
 • Defecte puzzels
 • Tools vergeten neer te leggen door medewerkers
 • Vergezochte puzzels, niet logisch

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperLid sinds: 29 juni 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2021

Leuk maar technisch niet helemaal in orde

Wij hebben deze escaperoom gespeeld nadat wij de Las Vegas Room hebben gespeeld hier. Helaas is deze kamer technisch niet helemaal in orde. Zo werd een onderdeel niet goed opgepakt waardoor wij in de veronderstelling waren het fout te hebben (na het minimaal 10x geprobeerd te hebben) en zaten wij hierdoor erg lang vast. Helaas greep de game master niet in en kregen wij dit pas achteraf te horen. Ook werden wij over de intercom gevraagd een schakel handmatig om te zetten omdat deze door een storing niet automatisch overging. De puzzels zijn verder wel leuk en origineel, echter vonden wij een deel erg onduidelijk en heeft dit lang geduurd. De aankleding van de kamer is verder prima in orde en er hangt een goede sfeer die bij het thema past.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Storingen

 

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2020

Verrassend leuk!

Het gebouw zelf is niet zo uitnodigend. Vooral niet in het donker. Ze hebben goed hun best gedaan om nog enigszins een ontvangstruimte te maken, maar ook deze is niet je van het. Hiervan werd ik wel lichtjes zenuwachtig. We werden wel vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg konden we beginnen. En ik ben aangenaam verrast! De kamer is vrij groot en aankleding is goed. Hier en daar zijn wel wat kabels zichtbaar. De puzzels zijn logisch en leuk en er zit een lekkere flow in de kamer. Weinig tot geen (cijfer)sloten. Het verhaal is wat oppervlakkig maar je snapt wat je doel is en wanneer de kamer voorbij is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

rosa_kuijerrosa_kuijerJunior EscaperLid sinds: 29 juli 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Mwah, gelachen, maar geen toppertje

Ik heb gelachen in deze escape room, want er waren zeker wat leuke en originele details. Verder is het geen toppertje.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

smeenkiesmeenkieEscape ApprenticeLid sinds: 27 augustus 2018 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2019

Leuke, spannende kamer met interessante puzzels

Een leuke kamer om te spelen. Geen sloten, dus je bent niet alleen op zoek naar cijfercombinaties. De aankleding is geweldig. Ook de binnenkomst en uitgang zijn goed bedacht. Ik heb gelezen dat de kou vaak als minpunt wordt aangegeven, maar deze is voor mij juist een pluspunt. Die helpt wel bij het graveyard gevoel (daarbij is het lekker verkoelend in de zomer). De gamemasters waren enthousiast en behulpvol. Nadelen waren dat ten minste één puzzel niet ongelovelijk goed werkte (4x de juiste oplossing geprobeerd voordat deze werkte). Ook was door de belichting een puzzel niet duidelijk uit te voeren. Ten slotte was er 5 of 6 keer een windows tune tijdens de game. Het leek of apparatuur niet goed functioneerde. Ik hoop dat dit wordt opgelost, want het leidde nogal af. Dit wil allemaal niet zeggen dat het geen goede escape room is. We hebben een geweldige tijd gehad!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Flow
 • Variatie
 • Binnenkomst en uitgang in stijl
 • sommige puzzels verouderd/slecht werkend
 • Niet altijd even duidelijk
 • Afleidende windows tune (foutmelding op computer?)

 

daph-daph-Junior EscaperLid sinds: 21 november 2018 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2019

Spannend maar stoffig :P

Leuke en spannende kamer met verrassende puzzels. De sfeer klopte goed met het thema. Verder veel verouderde elementen, een onderdeel werkte niet goed en een deur was al geopend die nog niet geopend had mogen zijn, dus toen kwam de medewerker de kamer binnen om deze weer te sluiten. En een paar puzzels konden we niet goed oplossen omdat het niet goed werkte. Ondanks dat deze kamer hard toe is aan een update was het alsnog een leuke ervaring.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk spannend thema
 • Verrassende puzzels
 • Verouderd

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2018

Sfeervol

We gingen eigenlijk voor Las Vegas naar deze Escape Room. Maar omdat het 1 uur enkel rijden was, waarom niet 2 ineens.
Achteraf gezien was deze leuker als Las Vegas. Super mooi gemaakt en ze dompelen je echt onder in het verhaal.

Het lugubere, het donkere, zelfs hoe je de kamer ingaat... Het begin was leuk omdat het erg logisch was. Alles volgende mekaar op en je kon niks verkeerd doen. Voor ons als beginnende groep gaf dat een erg fijn opbouwend gevoel. Daarna werd het een stuk pittiger. Daar ontbrak het bij ons nog aan ervaring, maar na de juiste tip hadden we eindelijk door wat de bedoeling was :-) Het vervolg was weer erg fijn en verdeelde de taken goed. Je moest er wel samenwerken. Over het einde ga ik niks zeggen, laat je maar verrassen. Ook deze escape room brachten we tot een goed einde en hoewel vele van jullie hem waarschijnlijk te makkelijk gaan vinden, was het voor ons eens leuk om hem te halen met nog 4:54 op de klok. We hebben er weer wat van geleerd en dat is het belangrijkste.

Ook hier weer tof ontvangst, goede uitleg, alleen te opzichte van andere escape rooms geen thema.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • sfeer
 • leuke haalbare puzzels
 • Locatie
 • Mogelijkheid tot napraten

 

rosabrugtsrosabrugtsEscaperLid sinds: 06 september 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Aanrader. Spannende kamer met veel leuke verrassingselementen

Voor fans van spannende/enge kamers is dit echt een aanrader. Van de deur tot het einde is alles in de sfeer van de kamer. Je doorloopt echt het verhaal wat de begeleider je aan het begin vertelt. Goede uitleg van de verschillende slotjes. Je valt van de ene in de andere verbazing. Deze kamer blijft je echt bij. Er is een leuke combinatie van verschillende soorten puzzels (zoeken, combineren, rekenen, puzzelen) waarvoor je ook goed moet samenwerken. Super!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede uitleg!
 • Mooie afgewerkte ruimtes in het thema
 • Je ervaart echt het verhaal
 • Goede locatie en uitleg vooraf

 

ivovgnivovgnEscaperLid sinds: 31 december 2016 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2018

Puzzels en aankleding ok, gamemaster matig

Er zitten een paar leuke puzzels in (maar twee puzzels werkten niet naar behoren), aankleding is leuk en thema goed uitgewerkt. Maar de gamemaster had beter moeten omgaan met onze problemen. Ze kon slechts met standaardteksten ingrijpen/helpen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

chris_zopfichris_zopfiEscape ExpertLid sinds: 19 mei 2017 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2018

Gave kamer

Het is een leuke kamer om te spelen. Ik heb 'm met m'n vriendin gespeeld en hebben een mooi maandrecord neer gezet. Mooi afgewerkte kamer met een goede sfeer


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Annamarie (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 maart 2018

Tof

De kamer was leuk, pittig maar net gehaald!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MarioDerniesMarioDerniesJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Gewoon prima

Puzzels waren prima, maar niet super speciaal


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

kristy_deckerskristy_deckersJunior EscaperLid sinds: 21 maart 2018 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2018

Leuke uitdagende kamer

Er is genoeg te doen om een uur vol te maken. Leuke originele elementen met uitdagende puzzels. Helaas heeft de spelleider niet overal zicht dus ontgrendeld hij soms dingen die nog niet zijn opgelost..


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk concept
 • Het was erg koud
 • Niet overal goed zicht voor de spelleider

 

talithatalithaEscaperLid sinds: 22 februari 2017 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2018

Doodeng

Wij vonden het echt een enge kamer, 1 element wat vooral tegen onze principes in gingen en wat we ook niet deden, gelukkig was het personeel zo aardig om dit dan voor ons te kunnen overslaan waardoor we toch verder konden.
Wel een mooie kamer, goed in elkaar gezet maar minpunt is dat je in de ontvangst ruimte de spelers binnen hoorde praten. Daarnaast hebben we met onze jas aan de kamer gespeeld omdat het zo extreem koud was.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie kamer
 • Gehorig
 • Extreem koud

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertLid sinds: 19 februari 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2018

Mooi aangekleed!!

Hele mooie kamer, leuke puzzels en mooie beleving! Super vriendelijk personeel.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MaxvdBroekMaxvdBroekJunior EscaperLid sinds: 04 augustus 2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2017

Leuk!

Leuke Escape Room. Niet de moeilijkste, maar erg vermakelijk. De leukste van de 7 Escape Rooms van Doe Nederland!


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Een schermpje deed het niet

 

Anniek93 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2017

Spannend avontuur

De graveyard is een verassende kamer met een spannende sfeer. Doordat het verhaal duidelijk is voelt het echt spannend. Ook zitten er verassende elementen in die ik nog niet eerder in een escaperoom heb gezien, dit maakte de ervaring extra leuk. De graveyard is anders dan de meeste escaperooms dan ik heb gespeeld waardoor we als groep werden uitgedaagd om weer een nieuwe denkwijze te vinden om hem op te lossen. Het is een escaperoom waar je met een goed gevoel uitkomt!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi aangekleed

 

Sanne84Sanne84Junior EscaperLid sinds: 17 juni 2017 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2017

Iets verouderd

Er zaten erg leuke puzzels in en de sfeer was goed. Wel jammer van wat dingetjes die kapot waren, en een 1 heel onduidelijke puzzel.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Personeel

 

Tamara88Tamara88Escape ExpertLid sinds: 14 maart 2017 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2017

Leuke kamer!

The Graveyard hebben we meteen na Las Vegas gespeeld. De allereerste puzzel was voor ons totaal niet duidelijk van wat je er nu mee moest doen. Later kregen we de uitleg en ik vond deze naar mijn mening een beetje vergezocht.
Eenmaal verder in het spel kwamen we ook hier 1 cruciaal spelelement tegen die kapot was. Erg jammer, want het kostte ons weer wat extra tijd om het te kunnen oplossen.
Verder zaten er leuke verrassingselementen in en zag deze kamer er qua afwerking en sfeer een stuk beter uit dan Las Vegas,
1 bepaalde puzzel vond ik echt heel erg gaaf, kan er helaas niks over zeggen maar het was in ieder geval een puzzel waar je wat langer bij na moest denken en echt puzzelen moest. Het verhaal vond ik heel duidelijk en we wisten goed wat we moesten doen om eruit te komen. Dat is uiteindelijk ook gelukt met ongeveer 4 minuten nog op de klok.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst van de medewerkers erg enthousiast
 • Goede sfeer en afwerking
 • Verhaal en doel was duidelijk
 • Sommige dingen kapot
 • geautomatiseerde hints die niet altijd even duidel

 

patrick_1991patrick_1991Junior EscaperLid sinds: 08 november 2017 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2017

Spannend!

Doordat we in het begin niet goed waren ingelicht over de start van de escape verloren we al gauw een aantal minuten, en er liep ook geen tijd mee zoals in alle voorgaande kamers waardoor we ook niet echt geholpen werden.

De kamer zelf was wel zeer aangenaam en de puzzels waren ook zeer divers!

De enge elementen in deze kamer waren een pluspunt!


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 4.5


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig