Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Borgesius Mysterie

Breda, Nederland

Nu gesloten

90 minuten

4 - 8 (Aanbevolen: 6)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Het Borgesius Mysterie

Mevrouw van Helmond heeft het idee dat er wat mis is op school. De strafjuf van het Borgesius College voelt zich niet meer op haar gemak. Het is alsof iets of iemand haar in de gaten houdt. In plaats van de straf die je nog moet uitzitten, stuurt ze jou en de andere nablijvers op een missie om er achter te komen wat er aan de hand is op het Borgesius. En terwijl je door de verschillende ruimtes van de school dwaalt en dingen ontdekt waar zelfs mevrouw Van Helmond geen weet van heeft, lijken duistere krachten je meer en meer tegen te werken. Als de minuten weg tikken kom je tot de conclusie dat het niet meer alleen een kwestie van ontsnappen is, maar ook van in leven blijven. En je dacht dat examen doen een uitdaging was…

Verwacht bij ons geen standaard escape room. Het Borgesius Mysterie is een verhaalgedreven experience met uitdagende puzzels, waar we dingen soms net een beetje anders doen dan je misschien gewend bent. Laat je daar vooral lekker door meeslepen. De experience heeft een oppervlak van 150 m2 en meerdere kamers en ruimtes. Door een filmische verhaallijn en decors word je ondergedompeld in de wereld van het Borgesius College. De escape is avontuurlijk en spannend, maar het is geen horror kamer en we hebben geen live acteurs. Check voor meer informatie de website.


Thema's

Misdaad

Mysterie

School

Thriller

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

54 likes

469 bezoekers

53.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Druivenstraat 25
4816KB, Breda
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

214 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Frusterende gameflow

Al geruime tijd wordt ik op FB doodgegooid met: speel Het Borgesius Mysterie. En ook onder de fans leeft deze kamer wel.
Ook de verwachting die de eigenaar schept, filmische verhaallijn en decors, 150m2, onderdompeling... zorgt er ook voor dat ik erg nieuwsgierig werd. Nu maar hopen dat de verwachtingen waar gemaakt worden.

Onthaal:

De kamer zelf ligt op een soort klein industrieterrein met parkeerplaats voor de deur. De signalisatie kan nog net wat beter, want buiten een klein bordje rechts van de deur, zou niks weggeven dat je er bent.
Eens binnen is dat wel het geval en eens op -1 sta je in een mooie, nette ontvangstruimte. Wc, lockers en de mogelijkheid tot een drankje zijn aanwezig.

De kamer werkt op spelersprijs en varieert tussen 140 (4p) en 168 (8p) euro per groep.

Het ontvangst zelf was gezellig en open. Een echte hartelijke babbel waaruit meteen bleek dat deze man alles van zekerheid had opgegeven om zich in dit avontuur te storten. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben.

Kamer:

Ik vond de start wat rommelig omdat je tussen de eigenaar zit die tegelijk de regels uitlegt, maar plots ook een medewerker is van de school. Ik zou zeggen, doe eerst de standaard uitleg en als het verhaal echt begint, blijf daar dan ook bij en doe dit niet aan de bar. Verkleed je ff met een stofjas en een bril en neem ons dan mee naar de kamer, in thema.

Dan maar eerst het goede nieuws:
De kamer zelf is leuk gemaakt, je krijgt echt het gevoel dat je in een school bent. Het verhaal is duidelijk en de kamer brengt ook echt verheldering en een conclusie. De puzzels zijn bijna allemaal in thema en dagen een groep goed uit.
Je maakt ook echt een mooie reis mee doorheen de kamer en dat gaat iedereen waarderen en zoals de eigenaar zelf aangeeft is dit geen horrorkamer, maar een normale tot spannende beleving.

Maar het loopt mis op de flow. Wij speelde de kamer in 105 minuten, 15 minuten bovenop de tijd en dat met veels te veel hulp van buitenaf. De batterij van de hintmachine moet echt op zijn.

Er kunnen 3 oorzaken zijn:
1: het ligt aan ons als groep, maar ik had niet bepaald de indruk dat wij traag aan het puzzelen waren.
2: er zitten teveel puzzels (lees te lange, te veel of te moeilijke) in de kamer voor de 90 minuten die je krijgt.
3: De kamer moet langer worden als 90 minuten.

Het is een beleving, dus eigenlijk zeg je, geniet, geniet van het decor, het verhaal, de totaalbeleving. Alleen is er geen tijd voor want je wordt als het ware door de kamer heen geloodst door middel van veel te veel hulp. Je ontneemt spelers echt hun speelplezier hierdoor en daardoor miste wij eureka/aha momenten.
Er is zoveel te doen, vaak met ook het gedacht: hoe had ik dit zonder hint geweten, dat je continue die hulp ook nodig hebt, want anders haal je de kamer niet.
Ik had met momenten echt de indruk dat ik tegen de GM aan het spelen was, want als ik de puzzel niet binnen x tijd kon oplossen, dan werd er weer ingegrepen.
En vaak komt het ook door de ruis die de bouwer zelf creëert. Deels door wat er allemaal in een kamer staat, maar ook doordat je soms al met puzzel 2 kon beginnen, terwijl je eigenlijk puzzel 1 moest afmaken. Als je een hint moet geven: er is iets opengegaan... dat zijn allemaal hints die je kan vermijden en zo waren er heel veel zaken waar ik achteraf van dacht: maak dit anders, maak dat de spelers dit zelf ontdekken, dan heb je 1 minder hints en 2 meer het gevoel dat je zelf die kamer aan het spelen bent.

Tijdens het spel worden we ook meermaals gestoord door filmpjes die ons helpen in het spel, maar echt passen vond ik dat niet, zeker omdat deze filmpjes ook nog eens letterlijk de oplossingen geven. Ik vroeg me ook af wie deze mensen eigenlijk zijn, waarom weten ze waar we zijn en hoe ze ons plots moeten helpen. Het voelt nog eens aan als een extra hulplijn, terwijl we er al 1 bijna permanent hadden open liggen.

Het einde van de kamer was echt een mooi voorbeeld hoe leuk teamwork kan zijn. Er was genoeg te doen maar het geheel miste duiding en sfeer.
Het uiteindelijke doel snappen we wel, maar er wordt geen enkele uitleg gegeven over de handelingen die we aan het doen zijn, buiten dat we een handleiding aan het volgen zijn. En dat is het volgende pijnpunt van deze kamer en dat is papiertjes en lezen. Bijna elke puzzel is vergezeld van een papiertje met tekst terwijl het zeker bij het einde anders zou kunnen.
Het voelt nu aan als een stappenplan zonder logica en afzonderlijke opdrachten. Je krijgt wel een feedback door een lampje, maar daar stopt het terwijl het super makkelijk zou zijn om dit iets meer uit te werken.

Conclusie:

In de kern is dit echt een toffe kamer, dat is het goede punt. En de aanpassingen die deze kamer hard nodig heeft kosten eigenlijk weinig of geen geld.
De kamer mist over het algemeen sfeer. Ik voelde op het einde te weinig spanning, er zitten kleine effecten in de kamer, maar dit kon echt wel een stap hoger voor een experience en als er al muziek was, is hij me totaal niet bijgebleven.

De flow moet naar mijn bescheiden mening echt aangepast worden, want op deze manier groepen door je kamer trekken kan echt niet de bedoeling zijn. Je ontneemt echt de fun van zelfstandig puzzelen en zit er te bovenop. Dan gooi er wat puzzels uit zodat spelers de ruimte krijgen qua tijd of maak de kamer langer.
Verder zijn puzzels waar je voorkennis voor nodig hebt echt not done en zijn de linken die je ooit moet leggen gewoon onlogisch en zal je hier altijd hulp bij nodig hebben.
Kijk welke hints je het vaakst geeft bij de komende groepen en heel eerlijk, pas de kamer daar op aan zodat je die hints niet meer nodig hebt.

Je kan deze kamer spelen van 4 tot 8, maar wat je met 8 gaat doen... geen idee. Ik zou 4 zeggen bij wat ervaring, maar ja wij haalden hem nog steeds niet :-) maar of 4 extra personen daarbij gaan helpen....

Ik had het gevoel dat de feedback die we gaven meer botste op: ja maar, dan dat je er naar de toekomst iets mee kon en ben dan ook met gemengde gevoelens vertrokken.
En zoiets is gewoon jammer, zeker omdat ik dezelfde opmerkingen blijf lezen en dat stukje begrijp ik niet zo goed, zeker omdat je duidelijk een verschil wilt maken met andere kamers qua verhaal, grote en onderdompeling. Net dan zou je verwachten dat je elke opmerking ter harte zou nemen om er net het beste product mogelijk van te maken.


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  erik_van_damLisettedbfunkfenna1410StansjephanieGwaythielanouk

EyeImagineEyeImagineEscape ApprenticeLid sinds: 14 juni 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2022

Gemiste kansen

Eigenlijk vind ik dat de review van 'De Milde Dictator' precies omschrijft wat er mis is met deze Escaperoom.

Het is dat er 1 oplettend iemand bij ons in de groep was, want afgezien van een klein bordje in het raam rechts van de deur (die een paar treden hoog zat, dus zeker niet in het zicht is), konden we nergens aa herkennen dat we gearriveerd waren op de juiste plek.

Eenmaal binnen waren we wel aangenaam verrast door de grote van de ontvangstruimte. Je zou niet zeggen dat er maar 1 kamer te spelen is. Wellicht alvast met het oog op de toekomst?
Afijn, het onthaal was in ieder geval erg hartelijk. Wij kwamen binnen toen er nog een groep aan het nakletsen was over de kamer.
Wat jammer was, want ik moest mijn best doen om me voor hun gesprek af te sluiten en er werd dan ook een paar keer net iets te laat gewezen op het feit dat ze discreet moesten zijn, aangezien wij de kamer nog moesten spelen.

Gelukkig heb ik geen cruciale informatie gehoord en werd het gesprek snel afgerond en was er de aandacht voor ons.

We werden vriendelijk onthaald door de eigenaar, die ons de regels uit wilde leggen. Ook al gaven we aan al flink wat kamers gedaan te hebben, toch kregen we nog een uitgebreid verhaal over wat off-limits was (het gebruikelijke verhaal). Maar ook kwam er een uitgebreide uitleg over dat boeken in een kast of een tas niets van informatie zouden bevatten, die hoorden daar immers gewoon. Maar als er iets in een kast of tas zat wat op zou vallen en er eigenlijk niet zou horen, dan mochten we er wel wat mee doen... Hier haakte ik eigenlijk al meteen af. Volgens mij kan je deze uitleg vermijden als je kamer duidelijk is ingericht en er niet teveel poespas in de kamers wordt geplaatst.

Dan de kamer zelf.

De kamer is leuk gemaakt, het lijkt echt of je in een deel van de school bent. Het verhaal is best duidelijk en er zijn genoeg 'aaah' en 'woow' momenten.

Helaas blijft het daar wel een beetje bij. Want al in de eerste ruimte worden we erg geremd door een veel te lang filmpje waarin eigenlijk vrij weinig gezegd wordt.
Of er wordt een heel verhaal opgehangen (ondertussen werd er door onze groep flink gezocht naar aanwijzingen en manieren om de code te kraken van één van de vele hangsloten met cijfercombinatie). Om aan het eind van het filmpje zonder er zelf iets voor te hebben moeten te horen wat de code precies is... Dit voelt te makkelijk en geeft totaal geen voldoening. Dit gebeurt helaas ook niet maar 1x.

Daarnaast had ik het gevoel dat we téveel geholpen werden door de gamemaster.
Toegegeven; wij waren als groep niet altijd even sterk in onze communicatie en ik was erg blij dat er op een gegeven moment wél ingegrepen werd doordat er verkeerde dingen werden gecommuniceerd naar elkaar en we niet verder kwamen. Maar dat is denk ik het enige moment dat ik dankbaar was voor de communicatie met de GM.
Té vaak moest er gezegd worden: Jullie hebben het al goed, er is al ergens iets open gegaan. Als we daar keer op keer gewezen moeten worden dan lijkt het me dat er iets mis is in hoe de kamer is ontworpen en kan je dit makkelijk oplossen door gebruik te maken van of een beter systeem, of bijvoorbeeld licht en geluid. Zomaar een tip.

De puzzels dan.
Zoals terug te lezen in meerder reviews. Het zijn érg veel briefjes en érg veel cijfersloten. Daarnaast wordt een groot deel 'opgelost' door de filmpjes waarbij het antwoord letterlijk gezegd wordt.
Wij als groep waren totaal uit de flow. En als we er dan lekker inzaten en dachten dat we goed bezig waren kregen we weer bericht van de GM dat we het goed hadden gedaan, maar het nog 1x goed moesten checken omdat er wellicht net iets verkeerd zat. (achteraf bij het gesprek kwam dit ook ter sprake en werd dus beaamt dat dit vaker voorkwam. Dan denk ik meteen: waarom is dit dan nog niet opgelost? Zorg dat het goed werkt!).

Daarbij voelde het ook te vakken als een stappenplan volgen. Doe eerst dit, dan dit en uiteindelijk dit.
Zo had je nooit het idee zelf tot een oplossing te komen, maar was je gewoon domweg bezig alsof je een Ikea kast in elkaar aan het zetten bent.

Ik vond de kamer erg veel potentie hebben en heb vaak genoten van hoe mooi het eruit zag. Maar er zijn teveel gemiste kansen. Wellicht dat met wat verbeteringen de flow meer gaat lopen en je met meer voldoening uit de kamer komt.


5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

  erik_van_damlucamTrickmaster013fenna1410De Milde Dictator

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2024

Strafwerk

Vandaag gaan we eindelijk naar ''Het Borgesius Mysterie'' deze stond al lang op mijn wishlist. Ik heb vandaag gezelschap mee waarmee we het team ''De Schuddebuikjes'' hebben gevormd 5 personen.

Als eerste, ik lees verbazend veel negatieve(re) reviews. Echter heb ik dit (en mijn team) dit TOTAAL niet ervaren. Wat vond ik dit een fantastische kamer. Wat belangrijk is bij deze kamer is dat je er blanco in stapt, heb je escaperoom ervaring? ben niet eigenwijs en denk dat je gaat weten wat je moet doen, er word hier op een andere manier gespeeld en daarvoor moet je open staan. Doe je dat niet? Ja dan maak je het jezelf erg lastig.

De afwerking van deze kamer is fantastisch een van de mooiere kamers die ik in Nederland heb gespeeld. Van prachtige realistische decor tot de kleine details, wat heb ik me daar door kunnen vermaken. Neem je de tijd om rond te kijken dan word je daar voor beloond.

Het verhaal zit heel tof in elkaar, met daarbij een leuke twist waardoor het interessant blijft. Door het gebruik van geluid en video word het verhaal je erg duidelijk, zoals de host/eigenaar ook aanraad in het begin neem tijdens de video's de tijd om te luisteren en ga niet tegelijk door met het puzzelen.

De puzzels in deze kamer zijn tof en mooi in thema verwerkt, het is een pittige kamer waar flink gepuzzeld moet worden maar het is zeker te doen. Er zit een tof hint-systeem in de kamer waardoor wij een ontzettend prettige flow hebben gehad. Deze kamer is ook prima te spelen voor grotere groepen door puzzels in de kamer, er zitten een aantal hele leuke creatieve puzzels in deze escaperoom.

De beleving van de kamer is super, vaak zijn puzzel kamers minder gefocust op beleving & effecten maar hier was de balans voor mij perfect en positief verassend. Het gebruik van licht, geluid en overige effecten was super. Ik heb een aantal momenten met verbazing staan kijken om wat er gebeurde, hiervoor alle love naar deze kamer.

Al met al,
Een top kamer voor mij, zo makkelijk is het. Speel deze kamer als je van escaperooms houdt en een klein advies is om met een wat grotere groep te gaan. Ben niet eigenwijs en laat jezelf meenemen in DIT spel, hou je niet aan bepaalde ''standaard'' escape dingen. Sta je hier voor open staat je een ontzettend waanzinnige beleving te wachten.

Mensen van Het Borgesius Mysterie super bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid en hopelijk tot ooit!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  DorienliebenJoelsDeanvanSoestremconet

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2022

On(der)wijs

Als je zelf werkzaam bent op een middelbare school is het natuurlijk geweldig nieuws, als tevens fanatiek escaper, dat er een escape room geopend word met een ‘middelbare school' thema. Immersive Escapes Breda opende een tijdje terug de kamer ‘Het Borgesius Mysterie', met een verhaal over een mysterie op het (fictieve) Borgesius College. Eigenlijk direct toen deze open ging kwam ‘ie op mijn wishlist te staan, want een escape room met zo'n uniek thema en zo passend bij mijn eigen beroep MOEST ik wel gaan spelen.

Eindelijk hadden we ‘m gepland en met een team van vier personen reisde we af naar Breda om het mysterie te ondergaan. Parkeren kan gratis voor de deur 👌. Je komt in een mooi gethematiseerde ontvangstruimte, die al meteen goed het gevoel van een middelbare school neerzet. De vriendelijke eigenaar heette ons welkom en gaf ons de instructie voor de kamer en vervolgens de introductie op het verhaal.

De kamer is prachtig gedecoreerd. Je waant je daadwerkelijk op een middelbare school. Gedurende het spel past de omgeving zich aan, aan de sfeer en de plotlijnen van het verhaal. Dit is super tof uitgevoerd. De licht- en geluidseffecten zijn goed uitgevoerd en dragen bij aan de sfeer. Ook de details in deze kamer vind ik zeer sterk. Denk aan logo's op briefpapier e.d. Je zou de kamer daadwerkelijk als schoolgebouw kunnen gebruiken 😂.

Er is genoeg te doen in de kamer, want puzzels zijn er in overvloed. Af en toe miste we een handje, omdat de kamer parallel te spelen is en je dus tegelijkertijd meerder puzzels op kunt lossen. Er zaten goeie puzzels in die een mooie link hadden met het verhaal/thema. Daarnaast vond ik enkele puzzels zeer origineel. We zijn helaas niet binnen de gegeven tijd uit kamer weten te geraken, maar we mochten nog tien minuutjes doorspelen om tot het einde te komen. Ik kan het erg waarderen als eigenaren/gamehost hier de gelegenheid voor biedt.

De kamer kan gezien worden als een echte belevingskamer. Toch heb je continu een dilemma; ga ik voor de beleving (het verhaal) óf ga ik door puzzelen om tot het einde te komen (want puzzels zijn er betrekkelijk veel). Doordat je dit dilemma hebt, ontbreekt af en toe de flow. We hebben naderhand ook nabesproken met de eigenaar én hij gaf aan dat hij al het één en ander had aangepast om de gameflow te verbeteren. Als je als speler het beste uit deze kamer wilt halen, zou ik je aanraden om de verhaalelementen te gebruiken als rustpunt en vervolgens weer door te puzzelen. Hierdoor kom je wellicht in tijdnood richting het einde, maar je krijgt wél de volledige beleving mee.

Al bij al; Ik ben enthousiast over deze kamer een raadt ‘m absoluut aan! Vooral aan mensen die van ‘belevingskamers' houden. Ook is het een kamer met de potentie om een absolute topkamer te worden. Alle middelen zijn hiervoor aanwezig. Echter de balans tussen storytelling en puzzels kan nog wat gefinetuned worden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 5 of 6 personen i.v.m. de hoeveelheid van puzzels;
- Probeer de ‘onderbrekingen' te zien als rustpunten en als momenten van ‘storytelling', stop dan dus even met puzzelen;
- Let tijdens het spelen vooral op de details in de kamer en kom zo weer terug in je middelbare schooltijd.

Bedankt voor de fijne avond, Immersive Escapes Breda. We hebben een leuke avond gehad. En hebben na het horen van alle toekomstplannen ontzettend veel zin om weer eens terug te keren naar Breda!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Vriendelijke eigenaar/gamehost
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Licht- en geluidseffecten

  GijssambeekRobin*remconetsjephanie

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Even terug naar school

Met een huiverig gevoel (na het lezen van reviews) reden we het "schoolplein" op.

Ontvangst ruimte is zoals deze zou moeten zijn. We waren aan de vroege kant, en de klas voor ons had er een bende van gemaakt. Dus wij moesten nog even wachten in de kantine. Tof dat deze helemaal in thema is. Wij zaten dus meteen al in de goede sfeer.

Na een leuke intro mochten de kamer in. In tegenstelling met wat ik las, vond ik juist de puzzels wel logisch en geheel in thema. (Er was inderdaad 1 ding waar je voor kennis van moest hebben, maar veel mensen kennen dit denk ik wel). Wij hadden best veel wauw en ooow zo momentjes. En we kregen een hint op de juiste momenten. (Hint systeem is ook leuk gedaan)

De aankleding van de kamer is echt helemaal niks op aan te merken. Je verwacht een school binnen te komen en dit is oprecht ook zo. Hier is echt veel liefde in gestoken.

Het is zeker geen gemakkelijke kamer en je moet zeker flink aan de bak. Wij hebben deze kamer gedaan met 6 personen. Waarvan 1 persoon maar 3 kamers heeft gespeeld. 2 rond de 60 kamers en de andere spelers zaten rond de 20.

Spanning level is naar mijn mening ongeveer een 2/5. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon.

Deze kamer is zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

  Nina007Jelle van Dongenremconet

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (452 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2022

Terug naar school

Ik had deze website al even in het vizier, alle kamers in de buurt al gespeeld, dus deze stond al even op de wishlist, ookal was hij nog niet open.

Parkeren: escaperoom ligt op een bedrijventerrein, parkeren voor de deur.

Entree: leuke ontvangstruimte, soort (moderne) schoolkantine met bar, ziet er echt netjes uit. Toilet en lockers aanwezig. Leuke eigenaar, vriendelijk ontvangst. Dit is een eigenaar met passie voor wat hij heeft neergezet, ik hou ervan. Complimenten overigens, zelf niet heel veel ervaring met kamers spelen, en dan dit neerzetten. Knap.

Gameflow: Redelijk. Deze kamer is niet hintloos te spelen, zonder hints ben je er na twee dagen nog niet uit. Je krijgt constant hints en aanwijzingen. Wat ik ergens jammer vind, want je hebt niet het gevoel dat je zelf iets oplost. Komt ook door de enorme hoeveelheid aan puzzels. Veel leeswerk; dat is niet mijn ding, en ook de (lange) video-onderbrekingen zijn niet zo mijn ding, maar het is wel echt onderdeel van de beleving. Er zaten wel echt leuke puzzels tussen vond ik.

Decor: Heel goed. Het is ècht een school, en er zaten (meerdere) verrassende elementen in. Dat het een niet-rolstoeltoegankelijke kamer is werkt bij mij ook wel mee. Afwerking is netjes, hier is echt aandacht aan besteed, dat zie je aan alles. Ik vond vooral het laatste stuk tof.

Scarefactor: 2

Eigenaar gaf aan nog twee kamers te gaan bouwen, ik ben benieuwd.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Beleving
 • Veel hints nodig

  Jelle van DongensjephanieTheekopje

sam_samsam_samEscaperLid sinds: 02 juni 2018 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Uitdagend en origineel

Gaaf thema wat goed tot in details is doorgevoerd. Hele originele puzzels en opdrachten die lekker met betrokkenheid van het hele team uitgevoerd kunnen worden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

  Hylke87remconet

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (209 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2022

Back to school

Lekker dicht bij huis deze keer en met toch wat hoge verwachtingen de kamer in.

Er is een nieuw pareltje de escape wereld ingewandelt.

We hebben genoten van deze escape met veel onverwachte (spannende) momenten.

Het decor is erg mooi vorm gegeven. Je waant je echt op school!

Super aardige eigenaar die alles zelf heeft bedacht met weinig escape ervaring. Petje af!

Dikke aanrader!!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

  remconetMarieke

MareHornesMareHornesJunior EscaperLid sinds: 05 november 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

WOW!

Deze escape is echt niet te vergelijken met anderen... Deze escape room zit echt super goed in elkaar. De puzzels zitten goed in elkaar, lopen goed in elkaar over en het verhaal eromheen zorgt ervoor dat het allemaal echt voelt. De manier waarop het aangekleed en georganiseerd is is fantastisch. Ik raad deze escape room echt aan iedereen aan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  MareHornesremconet

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2022

Terug naar de schoolbanken

Het Borgesius Mysterie is een hele mooie gedecoreerde kamer, die je echt mee terug de schoolbanken in neemt. Veel originele en leuke puzzels die ik niet vaker ben tegen gekomen in een escaperooms. De kamer geeft je meerder keren een verassingseffect. 90 minuten voor een kamer klinkt lang, maar heb je voor deze kamer wel echt nodig met minimaal 4 tot 5 personen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit

  sjephanieDrs-jlc

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2022

‘Uit de school klappen'

Nadat mijn vriend me er een tijdje geleden op geattendeerd heeft dat het Borgesius Mysterie zou openen, heb ik alles nauwlettend in de gaten gehouden, en was dan ook enthousiast om deze te boeken. Op een dinsdagavond was het dan zo ver, en mochten wij deze school gaan betreden!

Passend bij het thema zal ik mijn review indelen in een aantal onderdelen, als een soort verslag 😉 Beginnende bij:

Onthaal
De binnenkomst beloofd veel goeds. Een echte schoolkantine met lockers en wel. Tof gedaan. Gezien wij wat te vroeg waren zat er nog een groep na te kletsen en daarmee hadden we direct aansluiting. Super gezellig, die escape community! We kregen wat te drinken aangeboden en nadat de andere helft van ons team arriveerde, verplaatste we ons naar de bar, en kregen we door de vriendelijke eigenaar een welkomspraatje. Een praatje met veel informatie. Standaard escape-dingen, maar ook specifieke info waar we in het Borgesius rekening mee moeten houden. Prima, doen we. En vanuit daar door naar het straflokaal. En als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat dit wel heel oprecht aanvoelt 😁… Mooi bruggetje voor het volgende onderdeel:

Decor
Veel credits hier voor! Zoals genoemd lopen we daadwerkelijk door een school. Het ziet er netjes uit en er zitten hier en daar super gave ‘wow' effecten in. Ik mis alleen met momenten wat muziek, er is tenslotte niets zo luid als stilte. Dat de eigenaar geluid in de vingers heeft laat hij meerdere malen zien (of ja, horen) en dat is dan weer vet! Qua decor scoort Borgesius dus voor mij het hoogst, want het is goed gedaan. Het zit ‘m o.a. in kleine geinige details, en dat waardeer ik ontzettend. Kleine valkuil is wel dat door de oprechtheid van de kamer, er is onwijs veel te zien, en mede daardoor wordt ie een stukje minder overzichtelijk en minder ‘hufter proof'. Dit heeft natuurlijk wel wat, maar in combinatie met de puzzels is dit niet altijd even handig. Ik begreep dat er een kleine aanpassing gedaan is waardoor hier onderscheid in gemaakt wordt en dit speelde wel wat prettiger. Om door te pakken op het volgende:

Spel
Om eerlijk te zijn, ben ik voor mijn gevoel de kamer met momenten moeilijker doorgekomen dan mijn eigen middelbare schooltijd. We hebben het niet binnen de gegeven tijd gehaald, en hebben 10 minuten extra speeltijd gekregen. Prima, en super nice dat dat kon! Maar ik heb me eens flink af zitten vragen hoe dat nou kon. Aan de ene kant hebben we geen moment muurvast gezeten op een puzzel. Die kans krijg je ook niet, en dat is dan ook weer fijn maar, dat betekent wel dat de flow niet lekker loopt. Ik kan nu niet echt zeggen dat het dan ook weer aan de puzzels zelf ligt, sommige zijn minder mijn ding, maar er zitten ook zeker leuke onderdelen bij. Het zit ‘m daar denk ik ook in de kleine dingen, zoals de momenten dat wij ons hardop afvroegen “Is het nu opgelost?” Of “Wat is er nu gebeurt?”Sowieso vind ik het super jammer dat je constant voor het dilemma puzzelen of verhaal wordt gezet. In een gemiddelde zogezegde belevingskamer vloeit dit lekker in elkaar over en krijg je door verschillende manieren al puzzelend het verhaal mee. De manier waarop dit in deze kamer wordt gedaan ben ik écht geen fan van.

Dus ja. Lastig… Ik ben van mening dat dit een kamer met bergen potentie is. De vormgeving is er, de ideeën zijn er. Nu nog even die puntjes op de i. Ik kan me oprecht voorstellen dat je overwhelmed de kamer uitkomt door de dingen die je hebt gezien. Maar voor mij persoonlijk gewoon nét niet. Mede door de eindpuzzel die me echt niet lag (en dat is natuurlijk ook persoonlijk) en de missende flow kwam ik een beetje matjes de kamer uit. We speelden de kamer dus met 4 personen en de meningen waren ook erg verdeeld binnen de groep. Desondanks ben ik benieuwd naar de volgende projecten van de eigenaar. We hebben naderhand nog even nagekletst en als ik de ideeën hoor ben ik nieuwsgierig geworden en kom ik graag nog een keer terug!


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Thema
 • Decor
 • Effecten
 • Verhaal
 • Flow

  Robin*Drs-jlc

DvdVaartDvdVaartJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2022

Fantastische beleving waarin je meegenomen wordt in het verhaal

Deze escaperoom met z'n vieren gedaan. We hebben al wel een aantal escaperooms gezien, maar de afwerking en beleving van deze zijn echt tot in de puntjes uitgevoerd. De puzzels zijn niet te moeilijk, en passen ook vaak bij het verhaal.
Het is goed te zien dat hier heel erg veel werk en passie inzit. Dat vertaalt zich ook naar een hartelijke ontvangst en oprechte trots van de eigenaar.
Er is geen klok in de kamer aanwezig, en dat was heel verfrissend, daardoor voelde het niet alsof je opgejaagd werd. Door de hints waren we niet onnodig lang bezig met puzzels waardoor de flow in het verhaal blijft en je ook zeker toekomt aan het einde van het verhaal.
Kortom: prachtig afgewerkte kamer met een goed verhaal!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal

  remconetElfeater

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2022

M'n pols trilt nog steeds.

Het Borgesius Mysterie, een kamer die op een of andere manier al snel m'n aandacht wekte. Als ik de website en promotie moest geloven zou dit een unieke immersive experience zijn die zijn weerga niet kent! Goed, die hebben we vaker gehoord intussen ;-). Aangekomen op de mysterieuze locatie werden we vriendelijk ontvangen door de gepassioneerde eigenaar. De ontvangstruimte/schoolkantine ziet er fantastisch uit! Een prachtige bar, mooie belichting, en van alle gemakken voorzien. Na een kort praatje en het wel bekende "dit mag wel, dit mag niet-praatje" konden we beginnen.

De eigenaar heeft met de juiste middelen perfect te sfeer en het gevoel weten neer te zetten van een middelbare school. De aankleding is op sommige momenten simpel, en op andere weer enorm gedetailleerd. Ik ben echt een aantal momenten onder de indruk geweest van het decor en de detaillering hiervan. Waanzinnig gedaan! Er is bewust voor gekozen om met momenten veel spullen in de ruimtes te gebruiken ter aankleding. En ondanks dat hier in het begin op word aangehaakt zijn er situaties geweest waar ik en m'n team enigszins afgeleid raakten door de vele attributen die je tegenkomt. Toch respect voor deze keuze.

De belichting en de daarbij horende effecten zijn heel goed neergezet. Naar mate je verder komt in de school ontvouwd zich echt een spannende sfeer. De lichten beginnen hier en daar wat de flikkeren en waar het begin nogal statisch aanvoelde, merkte ik dat de eigenaar duidelijk nagedacht heeft over de opbouw en steeds meer en meer toevoegt qua muziek, geluiden, en belichting. Dat gezegd hebbende miste ik aan het begin wel iets van muziek en/of geluid. Het was muisstil. En hoe prima dit ook in die situatie paste, het maakte het wel enigszins ongemakkelijk. Wellicht kwam dit gevoel ook omdat het begin enorm lang duurde. Komend op mijn kritiek punt, de flow.

De eerste puzzels van deze kamer liepen bij ons niet erg lekker. Voor mij persoonlijk moet een kamer beginnen met 1 of 2 simpele puzzels. Je wilt dat eerste geluksmomentje hebben. In dit geval zijn wij ruim 20 minuten bezig geweest met het eerste stukje. Niet omdat we het niet begrepen, maar ook omdat de desbetreffende puzzel enorm lang duurde. De rest van de kamer liep een stuk vlotter, al was dit meer te danken aan de eindeloze hints die we kregen. Voorafgaand aan de kamer vertelde de eigenaar ons dat de eerste testgroep er bijna 3,5 uur heeft ingezeten. Hij legde ons uit dat hij er toen een flink aantal puzzels uit heeft moeten halen om het spelverloop terug te brengen naar 90 minuten. Ik denk dat er nog eens goed gekeken moet worden naar het aantal puzzels. Stuk voor stuk zijn het leuke puzzels, en volgen ze elkaar logisch op. Het probleem is echter, op het moment dat je ook maar ietsjes achter begint te lopen, word je vrijwel direct verder geholpen. Er is haast geen adempauze tussen de puzzels. Je ontdekt iets nieuws, 3 seconde later, BAM, hint. "kijk nog eens hier" "kijk nog eens daar".

Als je als eigenaar een kamer neer wilt zetten waar het meer draait om de gehele beleving en het verhaal, zorg er dan ook voor dat spelers de kans krijgen dit te ervaren. Ik denk dat deze kamer een absolute topper kan zijn op het moment dat de helft van de puzzels eruit worden gehaald of simpeler worden gemaakt. Aan het verhaal ligt het niet, aan de aankleding ook niet, en al helemaal niet te spreken over het verassende verloop, de belichting, en de enorm vriendelijke eigenaar. De flow, dat is waarom deze kamer bij mij simpelweg punten verliest.

Ondanks mijn kritiekpunten over de puzzels en flow van de kamer ben ik toch onder de indruk van wat hier staat. Ik hoop met heel m'n hart er nog eens goed word gekeken naar de flow van de kamer, waardoor niet iedere groep 100+ hints nodig heeft om het einde te zien. Als dit als bouwer je eerste kamer is, beloofd dat heel veel tofs voor de toekomst. Ik gun het deze lieve man van harte.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gepassioneerde eigenaar
 • Heel tof decor!
 • Verhaal (tot in de puntjes uitgewerkt)
 • Spannend verloop :-)
 • Geluid + licht effecten
 • Groot!
 • Spannende sfeer
 • Opbouw (het spel ontvouwd zich echt)
 • Prachtige ontvangstruimte
 • Puzzels
 • Flow

  TheekopjeMarieke

Sanne SlotboomSanne SlotboomEscape ApprenticeLid sinds: 12 mei 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2022

Spannende , leuke escape

Leuke nieuwe escape! Spannend thema en mooie kamers. Kamers hebben mooie details


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Phoenixremconet

Super gave escaperoom!

Hele gave escaperoom. Veelzijdigheid aan ruimtes en puzzels. Mooi afgewerkt met toffe technische snufje. Je zit helemaal in de sfeer van het Borgesius college. Vriendelijk ontvangen door de eigenaar!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Phoenixremconet

Harrie (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2022

Verschrikkelijk

We dachten met de beste escaperoom uit Breda wel iets geweldigs aan te treffen, maar behalve dat het groot is, vonden we het een groot drama. Puzzels niet logisch of werkten niet. Misschien eerst eens zorgen dat de kamer goed functioneert. En toen we ons beklag deden werd de host nog arroganter en kregen geen gelijk. Nou misschien via deze weg dat er wel geluisterd wordt, voordat er nog meer gamers teleurgesteld worden. Ajuus


Reactie door Immersive Escapes Breda

13 mei 2022

Beste Harrie, We vinden het heel vervelend dat je het zo hebt ervaren. Wij herkennen ons niet in het geschetste beeld. Ben je misschien bij een andere escape room geweest? Graag zouden we in contact met je komen om het op te lossen. Groetjes, Immersive Escapes Breda.


2

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 1.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  Teundriesfenna1410

Erg leuke, grote en innovatieve escaperoom

Hele leuke, grote en innovatieve escaperoom met gepassioneerde eigenaar. Zeker een aanrader en zodra er een tweede kamer is, komen wij zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  Phoenixremconet

Janneke Van Breugel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2022

Goed uitgedachte escaperoom mét verhaallijn!

Deze nieuwe escaperoom is echt de moeite van een bezoek waard. De verhaallijn neemt je mee de room in en is écht een rode draad door de verschillende ruimtes. Er zitten wendingen in en dingen die ik nog niet eerder in een escaperoom gezien heb.
De room is zeker spannend en er zitten echt schrikmomenten in maar eng is hij niet!
Heel gave en afwisselend puzzels die elkaar in snel tempo opvolgen. Wij hebben met ons groepje vriendinnen echt genoten (en hard gegild hahaha).
De room speelt zich af op een middelbare school en dat is écht overal aan te zien. De hele setting klopt, aan elk detail is gedacht. Echt een onwijs vette escaperoom die goed uitgedacht is en heel leuk is om te spelen!
Remco, de eigenaar liet ons doorspelen tot we eruit waren en dat vind ik altijd erg leuk, dan heb je het hele verhaal meegekregen ipv dat iemand dat achteraf nog met je "afmaakt"


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Phoenixremconet

Anne KruiterAnne KruiterEscape ApprenticeLid sinds: 01 mei 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2022

erg onder de indruk!

Wow, dit was echt een hele toffe ervaring. Het Borgesius Mysterie speelt zich af op een school en de hele zaak houdt ditthema vast! Schoolkluisjes om je jas in te stoppen, een leuke kantine om een drankje te doen, je word echt ondergedompeld in het verhaal. Zoveel oog voor detail heb ik nog niet eerder gezien. Heel erg gaaf. De escape room zelf is heel mooi gemaakt, je waande je bijna in de efteling!

Ik was met een groepje mensen die niet heel vaak Escape Rooms doet dus sommige puzzels waren een beetje pittig voor de groep, maar we zijn wel ontsnapt! Voor een ervaren groep is deze kamer een mooie uitdaging. Er zaten een paar schrikmomenten in, maar verder was de ruimte niet eng. Jammer dat ik niet nog een keer kan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  Phoenixremconet

Tosca SelTosca SelEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2022

Efteling-achtige belevenis!

Dit was zo'n leuke middag. We hebben de escape room Het Borgesius Mysterie met z'n zevenen gedaan en veel plezier gehad.
De escape room is tof ingericht, aan alle details is gedacht. Echt een Efteling-achtige ervaring! De mooiste escape room die ik tot nu toe heb gedaan met een goed doorgevoerd verhaal en thema.
Ik voelde me in alle lokalen helemaal terug op school. En de spellen/puzzels waren ook heel tof en afwisselend. Het was voor mij als vrij onervaren speler een geen makkelijke escape room we hadden alle tijd en aanwijzingen nodig, maar het was wel heel erg leuk om te doen.
Remco - de eigenaar - verwelkomde ons warm en stond ons bij met advies tijdens het spel waardoor alles soepeltjes verliep.

Een enorme aanrader deze escape room!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  Phoenixremconet

michaelsnoekmichaelsnoekEscape ExpertLid sinds: 04 januari 2020 (337 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2022

Toffe kamer!

De kamer is anders dan je gewent bent. Geniet, puzzel en beleef. Wat een sfeer heeft de eigenaar neergezet.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

  Phoenixremconet

lievkuikentjelievkuikentjeEscaperLid sinds: 30 maart 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2024

Beleef het verhaal

#49 Ik had eigenlijk nog niet veel gelezen of gehoord over deze kamer. Dus mijn verwachtingen waren niet persé heel hoog. Misschien dat ik daarom wel zo positief verrast werd. Ik vond het een vette en spannende experience waarbij je echt steeds een stukje meer van het verhaal ontrafelt. De combinatie van traditionele sleutels en codeslotjes en doe puzzels vond ik erg leuk. Het paste allemaal goed in het thema. Verder is het ook echt goed aangekleed en gemaakt. We speelden met 5 personen (omdat we gelezen hadden dat er veel te doen is in de kamer, want anders waren we met 4 geweest). Dit aantal was wat mij betreft ook helemaal prima.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit

  remconet

AuberginesAuberginesEscape ApprenticeLid sinds: 10 juni 2024 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2024

Back to school!

Een straflokaal is nog nooit zo leuk en spannend geweest. We zijn een aantal keer goed geschrokken en hebben echt met zijn 4en een hele unieke beleving gehad. Toch weer iets anders dan wij gewend zijn van de reguliere kamers.
Deze moet je echt spelen voor de verhaallijn en beleving. Met 4 man helaas net niet gehaald, maar wel echt een aanrader.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  remconet

Bas1992Bas1992Escape ApprenticeLid sinds: 31 maart 2024 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2024

Voorlopig niet meer naar school

Wat een leuke en actieve escaperoom vol verassingen.

Je word van harte ontvangen door het personeel dat gelijk een babbeltje maakt, vervolgens een duidelijke uitleg geeft over de spelregels van deze escaperoom. De gastheer vertolkt vervolgens zijn rol om je mee te nemen in het verhaal van de kamer.

Dat er iets geks aan de hand is dat was al snel duidelijk, de spanning word naarmate je verder komt steeds hoger.
Al met al een leuke, spannende kamer met een geweldige finale.

Zeker de moeite om te spelen.
9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  remconet

johan_adersjohan_adersEscape ExpertLid sinds: 31 januari 2018 (90 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2024

Leuke ervaring, meer verhaal- dan puzzelgedreven

Borgesius is een van de weinige die geschikt is voor grotere groepen. Zo gingen wij met 8. Met enige onzekerheid, want hoe leuk is een goede escape als je met een grote groep bent en daardoor weinig van de andere puzzels en het verhaal mee krijgt. Maar dat is precies wat Borgesius goed doet. Hoewel het in het begin even zoeken kan zijn, kom je langzaam in de flow waarin je minder hard aan het zoeken en puzzelen bent, en meer bezig bent met samen denken, samen werken en het verhaal op je in te laten werken.

Hoewel de puzzels niet baanbrekend of uniek zijn, zijn ze wel zo opgezet dat je gedwongen wordt om samen te zijn, en zijn ze mooi (inclusief het hint systeem) in hey verhaal geïntegreerd. Het verhaal zelf is ook de moeite waard, en leidt naar onze mening tot een mooie, kloppende, spannende en bevredigende afsluiting van de experience. Het is dan ook meer experience dan escape. En daarin is Borgesius goed geslaagd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 8 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal(gedreven)
 • Beleving
 • Groots
 • Samenwerken

  remconet

BabetvlBabetvlEscape ApprenticeLid sinds: 30 april 2024 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2024

Super leuk

Een heel verhalende escaperoom. Zit goed in elkaar en ook erg groot. In tegenstelling tot gemiddeld heb je voor deze kamer 90 mij. Wat mij betreft een plus. Leuke spannende effecten wat bij onze groep zorgde voor het nodige gegil van de tienermeiden ,??


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend

  remconet

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig