Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Thebeardedjohn

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

26-12-2022

Statistieken

Escaperooms

23 reviews

23 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


23 reviews

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 26 december 2022

Een zeer dankbare set

Toen wij gingen was de ontvangst eerder lauw. De dame was zeker vriendelijk genoeg (meer bij het napraten), maar de host interactie kan een kamerervaring sterk boosten. Dit was mijn tweede kamer bij DarkPark, en kennelijk is er vaak een gimmick wanneer mensen in een kamer worden binnengelaten. Dit was nu ook het geval, maar de attitude van de host was nogal flauw; weinig meerwaarde op deze manier.
De sets binnen (en zeker naar het eindspel) zijn héél erg knap. Aangezien het over een weeshuis gaat is er in principe niet veel nodig om een getrouwe en creepy sfeer te creëren, maar je zit er echt wel in. Het eindspel geeft gelegenheid voor een totaal nieuwe set, en dit is zéér spectaculair.
De puzzels zijn relatief simpel, doch gevarieerd. Slechts eenmaal zaten we een beetje vast.
Eén significant minpunt: wij waren met drie, en kennelijk was deze kamer ontworpen voor minstens vier personen. De host zegde dat sinds covid deze kamer beschikbaar gemaakt is vanaf twee personen, maar er zijn minstens twee puzzels waarbij het fysiek onmogelijk is om deze met minder dan vier personen te vervolledigen (de allerlaatste puzzel is debateerbaar). De trigger van het slagen van deze puzzels is dus manueel en daardoor meer feilbaar. Wij hadden het juist gedaan en bleven een beetje dom rondkijken totdat de medewerker op de knop duwde. We gaan al naar jaar 3 na covid, een andere manier om te triggeren had al ontwikkeld kunnen worden. Jammer!
Desalniettemin een fantastische ervaring, mooie apotheose. Enger en sfeervoller dan the Freakshow. Aanrader als je van een beetje griezelig houdt.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Exciting
 • Experience
 • Creepy
 • Needs maintenance
 • Host was not so enthusiastic

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 26 december 2022

Pittig met mindfuck

De ontvangst meneer was zeer vriendelijk, maar liet ons een beetje wachten voor we binnen mochten (moesten uiteindelijk met de gsm bellen voordat ze open deden, we waren de eerste spelers van de dag). Het praatje was zeer aangenaam, maar niet per sé in thema van de kamer.
De kamer zelf is op het eerste zicht nogal sober, maar gaandeweg je speelt zijn er zowel qua setting als verhaal enkele mindfucks die je op het verkeerde been zetten. Verhaalgewijs was de conclusie ons niet zo duidelijk, maar het was wel heel mooi gemaakt allemaal. Enkele puzzels waren redelijk uniek in die zin dat ze moeilijker waren of verschillende elementen van de kamer nodig hadden, wat je niet vaak ziet. We vonden het best (maar niet té) moeilijk.
Leuke cyclische ervaring, fijne ontvangst.
Zeker aan te raden, eventueel voor de iets meer ervaren escaper.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Original
 • Experience
 • Logic
 • Puzzles

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 27 december 2022

Gezien de leeftijd: ongelooflijk

Dit centrum is erg gezellig, er zijn allemaal spelletjes (bord, café, video, ...) zodat je hier een tijdje kan chillen. Zelfs snacken en drinken wordt door een self service trust systeem heel huiselijk gemaakt.
Onze host was een beetje laat (we werden eerder telefonisch verwittigd) en sprak niet echt nederlands, eerder engels (ook niet haar moedertaal). Ze was wel heel lief. Vaak vraagt een kamer dat de spelers punctueel zijn, maar in dit geval is het kennelijk de bedoeling dat je geniet van je verblijf. Dit is fijn, maar waren we niet gewend.
Kennelijk is de ontvangst geautomatiseerd, zelfs de uitleg van wie je onthaalt hoor je door op een knopje naast een scherm te duwen.

De ingang van de kamer is een indrukwekkende poort, maar aangezien deze in een spelruimte staat, doet dit toch lichtjes af aan de sfeer.
De kamer zelf is één groot spektakel, met subtiele gebeurtenissen om je op het verkeerde been te zetten, om vervolgens grote mindfucks op je bord te leggen. Mensen die mentaal niet zo stabiel zijn blijven beter weg :).
Héél leuk. Eén puzzel was een beetje oud en geraakte ook niet spontaan getriggerd, ondanks dat deze juist was. De andere puzzels waren veel duurzamer.
Het narratief was misschien aan de dunne kant, ook de conclusie van het avontuur was een beetje onduidelijk binnen het thema. En de aller allerlaatste puzzel is eigenlijk niet heel bevredigend, wellicht door de verwoording van de puzzel, wel jammer.
De puzzels zijn heel erg uiteenlopend en creatief, gaan van complexer naar simpel. Behendigheid, logica, etc, er wordt vanalles uit de kast gehaald.
Na de ervaring mag je de opnames bekijken van het spel. Leuk idee, maar het werkte niet zo goed, de host moest handmatig alles doorspoelen. Bij andere kamers werd er reeds een selectie gemaakt van grappige (meestal schrik) momenten.
De vibe die ze willen uitstralen bij dit centrum is zeker rustig en gemoedelijk. Leuke plek. We komen zeker terug.
Sterke aanrader voor iedereen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Diversity
 • Original
 • Experience
 • Exciting

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 27 december 2022

Het schoolvoorbeeld van atmosfeer

Het verhaal gaat over een griezelige non in een afgeleefd oud klooster. De kamer is gebouwd in een afgeleefd, griezelig oud klooster.
We kwamen aan op een regenachtige avond. Veel heb je niet nodig om de setting in gang te zetten.
De volgende troef was het acteerwerk. We waren veel te vroeg (half uur) en dwaalden een beetje rond in de niet gezellige (maar thematisch correcte) ruimte, we dolden een beetje. Tot plots een non als een spook vanachter een gordijn verscheen. Ze sprak ons aan als een vrome schooljuf en verdween weer. Later verscheen een strenge broeder die ook streng, kil en strak ons begeleide en het verhaal al wandelend uit de doeken deed, gebruik makend van de ruimte die op zich al bevreemdend is. Een lovenswaardig stukje acteerwerk en voor ons de kers op de taart van deze bovenmaatse kamer. Na de gesproken introductie kregen we nog een filmpje te zien die veel van de informatie herhaalde (en sommige andere informatie tegensprak, wat ons verwarde). We snapten de meerwaarde niet echt van dit filmpje.
De kamer is iets klassieker qua puzzels, relatief veel cijferslotjes en combinatieslotjes, maar dit stoorde eigenlijk niet, er waren manieren om combinatiesloten te onderscheiden van anderen zodat je minder in de val trapt van "probeer elke combinatie met elk slot", en er zat ook een opbouwende spanning op enkele hangslotjes.
Het licht leidt je een beetje naar het juist gebied om een puzzel op te lossen, en hoewel we niet het idee hadden dat we gerailroad werden, ging het licht op één moment te vroeg uit, dit haalde ons er een beetje uit.
De ruimte van het eindspel is redelijk spectaculair, het eindspel zelf was een beetje lauw. Ook waren we niet ten volle mee met het verhaal. Wel blij dat we er uit waren.
De mooiste beloning was nog dat de stugge broeder zich na het spel ontpopte tot een goedlachse, charismatische man die met ons graag alles overliep en ons zelfs nog restaurant tips wilde geven, zij het hij onderbroken werd door de volgende groep die binnenkwam, waarna hij als het overhalen van een lichtschakelaar terug in zijn rol zat. Heerlijk! Chapeau!

Aan te raden voor beginnende en meer ervaren spelers die wel een beetje bang willen worden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 26 december 2022

Excentriek plezier

Leuke kamer!
De host wist zich niet goed een houding te geven, hij zegde dat ze bij Dark Park eerder experimenteerden met zich eng te gedragen om de gasten in de stemming van de kamer te krijgen, en kennelijk kloeg men hier over, dus stapte men er deels vanaf. Deze jongeman deed een beetje van beide, wat ook niet echt effect had. Speciaal doen tegen je publiek kan een meerwaarde zijn vind ik persoonlijk (zie Rock City Escape in Amersfoort).
The Freakshow is een oudere kamer en aan sommige elementen merk je dat wel. De sfeer is echter opperbest, en creepy. Het beginspel in het duister werpt je er onmiddellijk in. De sets zijn tof en zeer gevarieerd, ze experimenteren met het thema. Met momenten een beetje jump scare eng en tegen het eindspel eerder mindfuck. De clown puzzel was wel trippy, maar ik vond het ergens ook een beetje viezig (zal niet vertellen waarom wegens spoilers).
Enige minpuntje is dat de puzzels redelijk basic zijn en het verhaal aan de dunne kant. Maar het totaalplaatje compenseert dit ruimschoots, zéker als je bedenkt dat dit een relatief oude kamer is. Petje af! Aangeraden voor iedereen die wel een beetje bang wilt zijn en niet te hard wilt nadenken.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Experience
 • Difficulty
 • Exciting
 • Puzzles
 • Needs maintenance

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 26 december 2022

Heel knap

Wij waren de eerste spelers van de dag, de ontvangst was zeer gemoedelijk, de ruimte is gezellig en huiselijk. Een traktatie wordt aangeboden in thema van de kamer, zelfs het toilet heeft een gezellige thematische toets.
De kamer is heel mooi aangekleed, overal heerst de gezellige kitsj die mooi bij het verhaal past. Er waren verschillende segmenten die op creatieve wijzes werden prijsgegeven.
Eén van de puzzels was an sich redelijk banaal, maar door de lens van het Alice in Wonderland thema was deze onderhoudend en fijn. Deze was redelijk klein qua benodigdheden, maar er zijn ook puzzels met wauw factor waar een hele ruimte aan gewijd wordt.
Top ervaring. Het enige wat ik kan zeggen is dat de wauw factor een beetje ondermijnd wordt door de beperkingen van het pand (lage plafonds overal). Daar kan de maker uiteraard niet aan doen.
Aanrader voor iedereen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Experience

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 26 december 2022

Origineel maar sober

Vooraleer je op bezoek komt bij deze kamer krijg je een enigmatische mail of app (weet ik niet meer) om je in de stemming te krijgen, er is namelijk al vóór dat je de kamer binnentreedt een manier om een tip te krijgen voor later. Leuk concept, maar het loont maar matig, het was ons ook niet echt zo duidelijk wanneer dit toe te passen.
De gastheer liet ons wel eventjes wachten (vermoedelijk zich omkleden), en de toon werd gezet door zijn rollenspel. Dit is een zeer charmante manier om een kamer te beginnen, maar dit sloeg ons ook een beetje uit het lood :). Het was ons niet ten volle duidelijk of er mid spel nog interactie ging zijn met de host. Het concept werd creatief gebruikt, de persoonlijke bezittingen werden op originele manier gescheiden van ons, en dit hing gelijk samen met een puzzel, zoiets had ik nog niet eerder gezien.
De set was wel mooi, creatief omgesprongen met ruimtes om een illusie te scheppen, echter blijft de setting een (redelijk strakke) gevangenis, dus niet uitzonderlijk mooi ofzo.
De puzzels waren oké, er waren gemiddeld iets minder puzzels (maar bovengemiddeld moeilijk, toch een klein beetje). We vonden dat enkele puzzels niet mooi in het verhaal pasten, ze haalden ons er een beetje uit (met name de puzzels in de derde (?) ruimte).
Eén van de laatste puzzels was ons een beetje cryptisch, we werden ook verrast door de regen (er is een deel buiten), achteraf bleek dat we moesten backtracken om deze puzzel te vervolledigen ipv te raden (wat we succesvol deden). Echter is backtracken nergens anders nodig in deze kamer, dus dat vonden we een beetje jammer.
Ook: wanneer we het spel wonnen moesten we onze weg eerst terug banen naar het begin, dit is een beetje raar gezien je in het verhaal van de kamer dit niet zou doen.

Al bij al een prima kamer; we vonden de medewerker erg aardig, hij deelde mee dat ze vrijwel alle spelers de kans geven om te ontsnappen, wat ontzettend sympathiek is!
Ik raad de kamer aan, ik zou er eventueel niet zo ver gereisds voor hebben, wel een leuke kamer om mee te beginnen als je een escape dag doet.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Nice host
 • Illogical puzzles
 • Set is a little bit bland

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 26 december 2022

Moeilijk te evenaren qua wauw factor

Vanaf het moment dat je de deur open doet (geluidstrigger) zit je in de sfeer van het verhaal. De ontvangstruimte is een volledig geïntegreerde set die past bij het verhaal. De ontvangst was ontzettend aangenaam, gezellig gekletst. Zonder acteerwerk (wat eventueel ook leuk kan zijn), gewoon een oprechte babbel over dit prachtige passieproject.
Je zal jezelf volledig verliezen in de kamers en gangen die men maakte. Zelfs het hintsysteem breekt de immersie niet en wordt in het thema van het verhaal gehouden.
Dichter bij een persoonlijke Efteling ervaring kom je niet. Spannende sets, ongeziene kamerinteracties en grote mindfucks vind je hier. Eén puzzel (medicatie) duurde ons een beetje lang en haalde de vaart er een beetje uit en een andere puzzel duurde even voor we hem oploste omdat de zichtbare informatie nogal ver af was.
Je moet voortdoen in deze kamer om alles te doorlopen, het helpt wel dat veel puzzels van hetzelfde soort zijn. Dit is ook het enige (mini) puntje van kritiek dat ik geven kan. Iets minder variabiliteit in puzzels, maar dit puntje wordt tsunamigewijs weggeblazen door de adembenemende ervaringen.
Hoe minder je weet over de kamer als je er in stapt, hoe beter. Hup, gaan spelen die handel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Ambiance
 • Original
 • Experience
 • Great host
 • Exciting

  down-the-hatch

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 27 december 2022

Moeilijk te evenaren op vlak van klantvriendelijkheid

De kamerbouwer is zeer vriendelijk en gepassioneerd, neemt tijd voor zijn klanten en biedt verschillende attenties aan (binnen en buiten het spel).
Het pand is groots en indrukwekkend en de kamer is uitgebreid, aangenaam, duidelijk met veel liefde gemaakt.
De puzzels en spellen zijn nooit super complex, maar wel met een grote variatie, zelfs digitale elementen enz. Er wordt aan vanalles gedacht, zelfs de geurervaring blijft niet uit.
Het eindspel is lekker spannend en er zijn verschillende mindfucks en griezelige elementen die zich afspelen in verschillende kamers. Wij waren uit elkaar en ik heb dingen gezien waarvan ik dacht dat ik ze droomde.
Het spel wordt wel gerailroad (door belichting), maar dit is niet écht storend op het moment zelf en zeker niet achteraf gezien, er is gewoon heel veel te zien en te doen.
Niet moeilijk, gewoon pure fun en spektakel gemaakt door een man die duidelijk liefde in zijn werk heeft gestoken.
Een aanrader voor iedereen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Ambiance
 • Puzzles
 • Original
 • Experience
 • Great host
 • Exciting

 

Reis Rond De Wereld

Maison Mystique
Geplaatst op: 27 december 2022

Redelijk trieste kamer met toch wel aardige puzzels

Een vriend en ik hadden grote escape drang en kwamen hier terecht, moesten er een uur voor rijden. Hoge scores op google e.d. Toch globaal teleurstellend.
Het pand is gewoon maar een oud huis in een dorp (niet echt iets mis mee) en de kamer zelf is gewoon maar een enkele oude slaapkamer verlicht door een enkel peertje. Niet echt gezellig, zeker geen prikkelende kamer.
De host is vriendelijk genoeg, maakt je niet per se warm voor de kamer. Het verhaaltje is niet echt origineel. We vroegen of we onze spullen moesten achterlaten (wat in élke kamer moet van de 80+ kamers die we tussen ons twee hebben gedaan) en de host reageerde hier licht verbaasd op: "goh dat mag". Later bleek dat er een puzzel was waar het courant is dat de speler zijn GSM gebruikt om deze op te lossen, maf!
De kamer zelf, hoewel deze er een beetje saai uitziet, heeft wel aardige puzzels en een enkel element dat ik nog nergens anders heb gezien (maar uniek =/= leuk; toch: punten voor originaliteit).
Aangezien er zeer weinig elektronica is, waren we op zoek naar een sleutel, maar de (nood) sleutel hing gewoon naast de deur, dit doet toch wat af aan de urgentie :).
Toen we klaar waren stond de host ons ook niet op te wachten en moesten we hem zelf gaan zoeken. Na een beetje te praten met de man bleek dat dit een zijprojectje is van enkele vrienden, en dit toont ook zo. Alles is redelijk onderweldigend.
Zeker niet slecht als je het beschouwt als een hobbyprojectje onder enkele vrienden. Ik zou hier zeker geen uur voor hebben gereden en zou de kamer ook enkel kunnen aanraden aan mensen die vrijwel geen escape ervaring hebben, aangezien de wauwervaring onbedaande is.


4.5

Sfeer: 3.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Ambiance
 • Decor

 

Mooi maar rommelig

We gingen speciaal deze kant op voor die kamer, en hoewel de ontvangst correct was en de kamer leuk ingekleed, waren we niet echt fan.
Het kan aan ons liggen, hoewel we een goed team zijn en redelijk wat ervaring hebben, zagen we de bedoelde patronen vaak niet zo goed. Vaak beginnen we met een dipje en gaat het daarna goed. Bij deze kamer kregen we echter zeer snel opeenvolgende ongevraagde hints. Vermoedelijk is de timing van het hintsysteem voorgeprogrammeerd, maar de snelheid waarmee dit kwam sloeg ons echt uit het lood. Akkoord als we bijna niet buiten zouden geraken, maar we zijn met ruime marge ontsnapt. Dit kan niet de bedoeling zijn. Misschien had de spelleider een mindere dag ofzo.
Het decor was allemaal wel aardig, zij het een beetje verouderd, en er zaten wel creatieve/unieke elementen in. Zelfs wat wauw factor elementen! Maar door het gerush zijn we niet snel van plan om terug te komen.
Het is geen slechte kamer, een ander vindt dit wellicht beter dan wij het vonden. Persoonlijk zou ik er niet meer voor omrijden.
Aangeraden voor escapers die niet zo streng zijn als wij :)


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Ambiance
 • Puzzles (some)
 • Bad host
 • Needs maintenance
 • Illogical puzzles (others)
 • Bad service

 

Prof. Kepler & the Machine

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 27 december 2022

Focus op minigames

Deze kamer springt er een beetje uit in dit centrum in die mate dat het eerste segment niet gemaakt is om de speler door te rushen om zo walk-ins te kunnen opnemen. De setting is soberder, maar het thema werkt wel. Echter bestaan de puzzels uit verschillende mini games die je gaandeweg unlockt, grotendeels in dezelfde zaal. Paste voor ons minder in het verhaal. Het tweede deel is in een zeer thematisch accurate ruimte, en past ook goed in het verhaal, maar de puzzels waren verhaalgewijs niet logisch voor ons. Technisch wel knap gemaakt, ook amusant genoeg.
Bij het eindspel was de set leuk, de laatste opdrachten zijn gerandomiseerd, bestaan ook uit mini games. Ik denk dat ze door die randomisatie ook een soort van replay value willen implementeren, maar ik vraag me af of dit vaak succes heeft?
Thematisch de zwakste kamer van dit centrum, technologisch wellicht toch de beste.
Aangeraden als je de andere kamers van dit centrum ook leuk vindt.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Technology
 • Theme
 • Puzzles sometimes a bit plain

 

Bermuda Bank

SmartEscapeRooms
Geplaatst op: 27 december 2022

Fijne verderzetting van zijn visie

Leuke kamer, er zijn veel lijnen met the Detective's Office. Ook hier mag je zonder tijdstraf binnendringen, maar ditmaal zijn er meer snufjes mee gemoeid. Ook hier worden de spelers op creatieve wijze van elkaar gescheiden. Ik heb het idee dat er meer puzzelvariëteit was ditmaal. Van patroonherkenning tot logica, ondersteund door aangename elektronische processen. Bevredigend, niet te moeilijk of te gemakkelijk.
Ook ditmaal leent het thema (een bank) zich niet echt tot spectaculaire decors, maar het kan dienen. Weinig wauw factor, toch enkele leuke verrassingkjes, en over het algemeen een leuk spel. Wij komen nog terug voor kamer drie!
Aangeraden voor escapers met minstens een beetje ervaring.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Logic
 • Decor is pretty basic

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 26 december 2022

Verderzetting van het Hannah universum

Héél leuke mensen werken hier, zeer vriendelijk en oog voor detail.
De kamer stelde ons echter licht teleur. Eerder speelde ik, toen ik in de buurt was de HannaH kamer, en die was erg spectaculair. Ik was zo onder de indruk dat ik vrienden overtuigde om een andere keer speciaal die kant op te reizen voor de Zahnarzt Schillinger kamer.
Het is fijn dat ze hun verhaal uitbreiden en de puzzelstukjes meer op hun plaats laten vallen qua dynamiek van de personages die ze creeërden. Ook de intro van het binnentreden van de kamer was wel een leuke touch (al iets knulliger dan bij Hannah).
De kamer zelf is... prima. Redelijk klein. We waren een beetje aan het wachten op meer verrassingen (er zijn er enkele kleintjes), maar een wauw effect bleef uit. De puzzels waren oké. Over het algemeen vond ik deze kamer minder memorabel.

Ik zou niet speciaal reizen voor deze kamer, als je in de buurt bent of als hem mee wilt pikken als je ook Hannah gaat spelen zou ik het wel doen. In een vacuum zou ik hem nog wel licht aanraden.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Great host
 • Storyline
 • Decor
 • Experience

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 26 december 2022

Geinig spektakel

Zeer charismatische ontvangst, ze doen echt hun best om de speler tevreden te stellen, ook in de wachtruimte zijn allerlei extra's en na spel is er nog een attentie. Leuk pand en intro spel (met pretpark achtige kwaliteiten).
De kamer is zeer groot, er is van alles te doen. Je hebt het idee dat men heel het gebouw heeft ingezet om er iets mee te maken. Naarmate je vordert blijft het verrassen. De puzzels zijn over het algemeen meer minigames (eerder gericht behendigheid, maar niet uitsluitend). Slechts op enkele punten bleven we een beetje vastzitten. Er was één puzzel in het eindspel waarbij je naar een auditieve hint moest luisteren om deze op te lossen, wat ons een beetje uit het spel haalde. (Dit kan ook liggen aan het feit dat we vlaming zijn :) ).
De apotheose was zeer mooi maar gezien de opbouw hadden we eventueel een klein beetje meer verwacht.
Het is wel een ervaring die ik aan iedereen zou aanbevelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Great host
 • Exciting

 

Detective's Office

SmartEscapeRooms
Geplaatst op: 27 december 2022

Sober maar toch prikkelend

Geheel toevallig kwamen we op deze kamer terecht. De kamerbouwer is een beetje excentriek, houdt zich met elektronica bezig, wat ook voor een leuke verrassing zorgde later in de kamer. Het is duidelijk een passieproject, elk team krijgt scores en deze worden beïnvloed door bepaalde vage factoren.
Een zeer sympathieke touch is dat je ook de kamer moet binnendringen alvorens het spel effectief begint, dit wordt niet tot je speltijd gerekend.
De kamer is sober aangekleed, het moet doorgaan voor een kantoor, en deze illusie slaagt. Er zijn structureel (en qua props) gezien enkele kleine verrassingen. De ruimte is niet bijzonder groot, maar de kamerbouwer speelt graag met het scheiden van spelers om zo communicatie op de proef te stellen. Het hoofd spel (de moeilijkste puzzel) was relatief cerebraal, dit konden we wel appreciëren.
Geen echte wauw factor, maar leuk en prikkelend genoeg dat we terug zijn gekomen (en terug zullen komen). Fijne man, fijne ervaring.
Een aanrader eerder voor beginnende verstandige escapers.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Logic
 • Exciting
 • Decor

 

Newton's Secret

Keys & Clues
Geplaatst op: 27 december 2022

Charmant en simpel

Leuke ontvangst, fijne variëteit aan puzzels. De inkleding is iets meer basic en sommige ideeën (boom) lijden een beetje onder de beperking van de grootte van de ruimtes.
Eén puzzel was klaar zonder dat we hem volledig moesten doorlopen, was licht verwarrend. De kamer is best aardig, prikkelend maar niet te moeilijk. Een aanrader voor de meeste spelers, al is de andere kamer in dit pand nog veel prikkelender dan deze!


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Great host
 • Endgame room somewhat simple

 

Onderweldigend

Niet echt slecht. De kamer is gelegen in een nogal deprimerend leegstaand winkelcentrum (we gingen op een zondag en moesten echt zoeken hoe daar te geraken) met smalle gevel. Niet echt gezellig. De ontvangst was vriendelijk genoeg.
De ruimte heeft het nogal van de beperkingen van het pand, echte immersie blijft uit, het verhaal is nogal vergeetbaar.
Wel uniek: dit is de enige kamer waar ik geweest ben waar de speler effectief dingen moet losschroeven en dergelijk om vooruitgang te maken. Grappig. Ook echt zoeken in zand heb ik nog niet zo vaak gezien (was ook niet echt per sé super leuk, misschien zelfs een tikje vies).
Al bij al een kamer die niet veel indruk heeft nagelaten, ik heb niet de neiging gehad om de andere kamers te gaan checken na deze ervaring.
Ook onbegrijpelijk: de maximum hoeveelheid spelers is 7 man! Wij waren met twee en stapten zo al soms op elkaars tenen (zéker in de eerste ruimte). Onbegrijpelijk.
Wellicht toch leuk voor beginnende escapers.


5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Some slight original elements
 • Ambiance
 • Not really original
 • Experience
 • Decor

 

Seven Hill

Locked Room
Geplaatst op: 26 december 2022

Basic

Gespeeld in 2018. De ontvangst was niet erg persoonlijk, al was men wel vriendelijk. Het voelt echt aan als een soort van fabriek waar men zo snel mogelijk mensen ontvangen wilt; na spel kregen we met aandrang korting aangeboden om een andere kamer te doen. Dit is wellicht de standaard toeristen ervaring in Budapest.
Er zijn redelijk veel kamers in het pand, en daardoor was de layout van de escape room niet erg verrassend. Toch bood de kamer verschillende segmenten. De sfeer was redelijk goed, slechts een klein beetje eng. De puzzels waren oké, nogal gemakkelijk. Enkele puzzels losten we op een andere manier op omdat de voorziene hints een beetje raar waren. Sommige van de materialen waren wel viezig door veelvuldig gebruik. (hand in handschoenen puzzel bv)
Het hintsysteem is anders dan op andere kamers, je moet zelf aangeven wanneer je een hint wilt door op een knop te duwen en je krijgt een beperkt aantal hints.
Wij waren met twee en hadden enkel voor de allerlaatste puzzel een hint nodig.

Destijds vond ik de kamer oké, geen grote wauw factor, maar aangezien de tijd niet stilstaat en er steeds meer experiences beschikbaar zijn kan ik dit enkel aanbevelen voor beginnende spelers.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Needs maintenance

 

Patiënt X

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 27 december 2022

Simpele fun

Net zoals alle andere kamers in dit centrum is deze kamer zo gemaakt dat je nogal snel door het eerste segment gejaagd wordt (backtracken is niet mogelijk) zodat de kamer klaargemaakt kan worden voor potentiele walk-in escapers. Niet echt iets mis mee, al word je een beetje gepusht om door het eerste deel te zijn. Bij ons viel dit toen wel mee. Echter was een puzzelelement in de eerste kamer redelijk lawaaiig, en het viel hierdoor ook sterk op dat ze de kamer aan het klaarmaken waren toen we in het tweede segment waren. Dit doet toch wat af aan de totaalervaring.
Het verhaal is leuk, de setting begint heel simpel wordt op den duur toch spannend. De eindruimte is mooi in thema.
Aan te raden voor de meeste beginnende escapers


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Diversity

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 27 december 2022

Wellicht de minste van het centrum

Nogmaals een kamer waarbij men je uit het eerste segment wilt zodat ze dit klaar kunnen maken voor eventuele walk-in escapers. Wij waren destijds al relatief ervaren escapers, maar het hintsysteem was bijna agressief. "Dit element moet daar!", ik inspecteer het element en breng het naar de plaats en kijk er even naar. Onmiddellijk een volgende hint: "OP DEZE EXACTE PLAATS".
Djeezes.
Ook voegen ze hier een extra optionele objective (buiten een goede tijd halen) toe in de eerste ruimte, maar je kan daar dus niet echt van genieten. Een beetje dubbel.
Het eerste segment is helaas ook het interessantste. Zowel qua decor als qua varieteit van puzzels. Het tweede segment bestaat voornamelijk uit een repetitieve en niet zo'n heel interessante puzzel. Het eindspel is nog wel sfeervol, maar geen top apotheose.
Dit centrum heeft het vooral van zijn wauw factor, dan is dit de kamer die ik misschien zou skippen. Eventueel voor spelers die nog niet super ervaren zijn. De ruimtes zijn wel relatief groot.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor and puzzles first part
 • Bad service
 • Puzzles

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 27 december 2022

Mooi maar gerailroad

Veel van de kamers op deze locatie hebben veel gemeenschappelijk: ze zijn groot, vaak met knappe sets, maar je wordt altijd na een bepaalde tijd door het eerste segment gejaagd. Later blijkt dat dit is zodat men het eerste segment kan klaarzetten voor volgende groepen (er is geen sprake van backtracking met de puzzels). Op zich geen kwaad idee (het geeft de zaak de kans om walk-ins aan te nemen. Maar de hints komen soms wel heel snel.
Het is ook een centrum waar men richt op iet of wat replay value: je speelt niet alleen tegen de tijd, in het eerste segment is er mogelijkheid tot extra doelen waar je punten mee kan scoren.
Dit wordt niet echt in de verf gezet door de host, dus als team ben je er niet veel mee. Het probleem is dat deze twee concepten een beetje haaks op elkaar staan. Je geeft de spelers enerzijds een beloning om langer in één ruimte te blijven, anderzijds wil je ze er zo snel mogelijk door jagen. Beetje gek.
Het spel begint met een intro filmpje dat best goed gemaakt/geacteerd is, niet per sé veel meerwaarde. De host was vriendelijk bij ons, maar niet uitzonderlijk speciaal.
De puzzels waren wel leuk, de ruimtes waren groot en de derde zet vonden we bijzonder tof gemaakt. In de tweede ruimte is er een puzzel die nogal eentonig is en lang duurt (eventueel ontworpen om tijd te rekken om een groep die voor de spelers zit langer te geven?), het voelde niet echt belonend aan.
De kamers van dit pand moeten het vooral hebben van hun wauw factor, best goed voor deze generatie van kamers.
Doordat je zo gepusht wordt kan elke groep escapers deze kamer spelen.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Experience
 • Decor
 • Bad service
 • Railroading

 

Fijne kamer in sympathiek centrum

Dit is een zeer sympathiek centrum in een knap pand. Alle kamers die ik hier deed waren positieve ervaringen, zo ook deze. Ik moet wel zeggen dat je de kamers een beetje in hun tijdgeest moet zien. Al deze kamers waren destijds heel innovatief ten opzichte van het concept spelkamer "zoek sleuteltje en gebruik sleuteltje", met een dun verhaal. Als je kamers met grote wauw factor gewend bent kan deze kamer als eerder basic overkomen; maar ik vind dat ze zeer goed stand houden. Het toffe pand geeft ook beperkingen qua grootte en opstelling. (al is elke kamer verrassend op zijn manier).
Deze kamer is knap en sfeervol met leuke elementen waarbij ze trachten het traditionele in de puzzels te gieten.
Klein puntje van kritiek: het laatste segment van de kamer wordt slechts voor één puzzel (denk ik) gebruikt, die we snel oplosten, waardoor niet het hele team daar moest zijn, wat een beetje afdoet aan de apotheose.
Toch leuk: aan te raden voor iedereen!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Original
 • Great host
 • has to compete with contemporary escape experience

 

0 reviews