Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Rembrandts Geheime Atelier

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

103 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2016

Prachtige locatie met geweldig mooie escape room!

Het begint al. HEt de aankomst en ontvangst in het monumentale pand het Kruythuisje in Leiden. De ontvangstruimte is ook al in thema gemaakt. Puzzels in de kamer zijn gevarieerd en volledig gelinkt aan het thema. De speelflow is perfect, je gaat automatisch van puzzel naar puzzel en hebt een duidelijk doel voor ogen. Niet makkelijk, maar voor ervaren escapers goed te doen. Een absolute aanrader, ook als je niet van horror houdt.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leiden is ook leuk als dagje uit (als je er toch b
 • Geweldige sfeer en locatie
 • Puzzels perfect in thema
 • Prachtig

  johan_van_drunen

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2021

Een nieuwe favoriete puzzelkamer!

Rembrandts Atelier was een ware verrassing op het einde van de escapedag. We bezochten deze escape room in de avond. Het gebouw en de aanloop naar de deur gaf wel extra veel sfeer in de avond en zet meteen de goede vibe neer! Je kunt parkeren voor de deur, maar dit is zeker geen garantie. Het is overigens ook betaald parkeren. Neem zeker parkeertijd mee in de planning als je hierheen komt.

We werden vriendelijk ontvangen in een evenzo sfeervolle ontvangstruimte. Ik ben blij dat ze voor dit thema hebben gekozen bij de kamer. Het past naadloos bij het gebouw en is onwijs slim gedaan. Ze hebben hier het verhaal vervolgens ook nog perfect op laten aansluiten met een stuk Leidsche geschiedenis. Top!

De kamer ziet er prachtig uit en wat ik een groot compliment vind is dat sommige puzzels zodanig weggewerkt zijn in het decor, dat je ze in eerste instantie niet bestempeld als puzzel. De flow van de kamer was fantastisch, alle puzzels waren in thema en waren superleuk om uit te voeren. Het is geen spectaculaire kamer waarin je enorm verrast gaat worden, geheime ruimtes ontdekt of iets in die richting, maar dat heeft de kamer ook niet nodig. Het is fantastisch in zijn eenvoud en voor een kamer die al vrij lang open is, zitten er nog steeds verrassende puzzels in én de uitwerking van de puzzels is fantastisch! Puzzels die je wellicht al eerder in een andere variant hebt gezien, vind je hier in de beste versie.

Ik raad Rembrandts Atelier zéker aan! Ondanks mijn cijfer die wellicht anders doet suggereren, is het niet een kamer waarvan ik zou zeggen stap twee uur in de auto om dit spektakel te zien. Maar ben je enigszins in de buurt? Doe 'm! En dan is het zelfs een kleine bonus voor jezelf als je het in de avond doet. Ik denk dat het overigens een toffe ervaring is om met twee te spelen (met wat ervaring) en nooit met meer dan vier, ongeacht het niveau van spelers.

Ik heb me zo erg vermaakt in deze kamer, de flow was fantastisch en ik heb heerlijk gepuzzeld in deze kamer. Mijn persoonlijke ervaring is een dikke 10 waard!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  26:58 min

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Schitterende puzzelkamer met een lekkere flow.

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom nieuw vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.

Onthaal:
Met parkeren moet je hier wat geluk hebben, maar trek er wat extra tijd voor uit. Er zijn zat plaatsen in de buurt.
Escape room leiden bevind zich in een toren van de oude stadswal. Het pad er heen is sfeervol verlicht met kaarsen en schept meteen een bepaalde mood.
De ontvangstruimte is klein, maar oh zo gezellig. Heel de ruimte ademt historiek.
We werden erg gastvrij onthaald door de medewerken van dienst en na een korte babbel en de historiek van dit bijzonder pand konden we aan onze opdracht beginnen.

Kamer:

Was Rembrandt gewoon een zeer goede schilder of was er iets meer aan de hand? Aan ons om het uit te vinden.
De escaperoom bevind zich in de top van het Kruithuisje. Het is een single room escaperoom, maar erg is dat niet. Het is een absurd mooie ruimte die schitterend is ingekleed met de juiste materialen en decoratie.
Het is een room waar je met niet teveel mensen wilt instaan, dus 3a4 is echt de max naar mijn mening. Met 2 is het te doen, al mag je goed doorwerken en is de prijs ook wat aan de pittige kant.

Uiteraard is het een kamer met hangsloten, maar toch weten ze je te verrassen met moderne snufjes die je niet altijd verwacht.
Ik vond het vooral een enorm belonende kamer. Weliswaar lineair van begin tot einde, maar daardoor krijg je wel alles mee en dat vond ik in deze setting niet erg.

De puzzels zijn heerlijk in thema en waren met momenten echt origineel.
Wij haalden hem zonder hint in 26 minuten en verbraken daarmee het record met 11 minuten.
Normaal gezien zou ik daar allesbehalve blij mee zijn, alleen voelde het niet zo aan. Voor mijn gevoel zaten wij gewoon lekker in de flow en verliep alles zoals de bouwer het bedoeld had. Het voelde ook gewoon langer aan.

Conclusie:

Ik heb me samen met het team enorm goed vermaakt in deze kamer. Ik hou van het thema omdat het past bij het gebouw, ik hou van de gebruikte puzzels die mij telkens opnieuw een glimlach gaven, de sfeer, de muziek en de flow die deze room heeft.
Het is een room die van het begin tot het einde de juiste noten raakt en voor mij een erg compleet gevoel gaf.
Het is geen kamer waar je 2 uur voor moet gaan rijden, maar iedereen die van lekker puzzelen houdt mag er gerust een stukje voor omrijden.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

 

Tiffany (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2021

Grandioos

Ik vind het een super mooie locatie, met een mooie verhaallijn. We hebben het enorm naar ons zin gehad en de puzzels waren indrukwekkend! Helaas net niet gered maar dat kwam omdat de tijd vloog!


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Stukje geschiedenis
 • Super stoere opdrachten
 • Spannend
 • Mooie locatie
 • Ken nie winnen 😅

 

StanStanJunior EscaperLid sinds: 13 november 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Prima puzzelkamer

Op een doordeweekse avond hebben we met twee personen een 'mini escape trip' uitgestippeld. Onze eerste kamer was Rembrandts Geheime Atelier in Leiden. Doordat we uit het ‘verre Brabant’ kwamen, waren we iets te laat, maar we konden wel meteen de kamer binnen. Wat een imposante locatie! De kamer is daardoor ook meteen helemaal perfect in thema. Voor ons gevoel gingen we onwijs hard met de puzzels, helaas hebben we het mysterie echter net niet ontrafeld. De puzzels zijn origineel, maar niet heel vernieuwend. Het verhaal klopt in grote lijnen ook. Struikelblok voor ons was de laatste puzzel. Oplossing was daar (voor ons) wat te ver gezocht. Deze singleroom is een prima puzzelkamer om tussendoor te spelen. Drie personen is (wat mij betreft) wel de max voor deze kamer.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Erwin (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

SUPER! met ons gezin een fantastische ervaring gehad.

Gisteren met ons gezin (2 boys 10/13) hier een escaperoom gedaan. Het was onze eerste, Maar gelijk ook een fantastische. We hebben samen genoten. Enorm goed opgezet met geweldige en vindingrijke vragen. Gastvrouw was enorm enthousiast en begeleide ons erg goed. Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • ontvangst
 • De locatie

 

A. De Vries (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Onze eerste Escaperoom. Super!

Voor het eerst als gezin een escaperoom gedaan. Onze kids zijn 12, 15 en 17. Wat een leuke ervaring. We waren heel dicht bij de ontsnapping, maar helaas.... Leuk concept. Mooi verhaal. Goede introductie. We hebben het alle 5 met veel plezier gedaan. Op naar de volgende escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Thérèse van der Zon (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Fantastische ervaring.

Eerste escaperoom ooit en wat waren we er dichtbij.. Kwamen net een minuutje te kort. Jammer maar dat kon de pret niet drukken. Zeer enthousiaste verwelkoming van de host. We zaten meteen in het verhaal. Bij het begin wat moeite waar we moesten beginnen maar al gauw gingen we lekker door de puzzels heen. Wij vonden het een zeer geslaagd uitje!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Afwisselende puzzels

 

charlotte_breukerscharlotte_breukersEscape ApprenticeLid sinds: 7 juni 2020 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Aanrader!

De kamer is gelegen op een unieke locatie, erg mooi, leuk ook dat hier een geschiedenis van de stad Leiden bij hoort. De puzzels zijn qua techniek simpel, maar sommige hebben me toch verrast. Een kamer waar de puzzels elkaar logisch opvolgen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Aankleding
 • Locatie
 • Simpele technieken

 

stan_portegiesstan_portegiesEscape ApprenticeLid sinds: 9 augustus 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Zonder gekkigheid een hele sterke kamer!

Allereerst de locatie. Deze hebben ze 100% mee. Een prachtig middeleeuws kruithuisje, gelegen aan het water, brengt je direct in de sfeer. Bij binnenkomst ontvangen met een stukje geschiedenis over de locatie, verweven met het verhaal van de kamer.

De kamer zelf zat goed in elkaar. Een goed verhaal, leuke puzzels. Een technisch simpelere kamer zonder veel spektakel, maar met leuke, goede puzzels.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed, uniek verhaal
 • Goede puzzels
 • Mooie locatie

 

Bianca (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Sfeervolle, uitdagende secaperoom!

Heel leuk, mooi in thema. En de begeleider schat goed in of je hulp nodig hebt of niet. Zeer prettig. Interessant einde in elk geval! (Volgens de begeleider ontsnapt ongeveer 1 op de 3 uit de escaperoom.)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

josjejosjeEscape ExpertLid sinds: 27 september 2018 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Top kamer

Wat een heerlijke kamer en wat een gave locatie! Het ontvangst was al top, de super enthousiaste gamehost heeft ons een energieboost meegegeven. Ondanks dat de kamer niet lineair is opgebouwd is het wel overzichtelijk waardoor je alles meekrijgt. Toch is er voldoende te doen waardoor je absoluut niet doorhebt dat je in een vrij kleine ruimte staat. Het thema is zeer mooi en tot in detail uitgewerkt. De puzzels zijn perfect passend en goed opgebouwd. Het varieert van lekker praktisch tot complexer denkwerk. Echt complimenten voor het benutten van de ruimte en de uitwerking van de puzzels. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld, prima aantal. Meer zou ik niet aanraden, minder zou kunnen als je ervaring hebt. We hebben oprecht genoten en vonden het jammer dat het niet langer duurde. Echt een aanrader op een prachtige locatie!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Leentje (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Superleuk!

De locatie is om te beginnen fantastisch. Je komt binnen en de sfeer klopt helemaal met het verhaal. Wat vooral super is dat de puzzels goed in elkaar overlopen en passen in het thema, dat maakt het spelen zoveel leuker. Complimenten voor het enthousiasme van de gastvrouw! Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Petra (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Verrassend en uitdagend.

Leuk en goed geholpen door Pauline. Ontzettend leuke, uitdagende en verrassende puzzels, die goed op elkaar aansloten.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede aansluiting van puzzels
 • Service
 • Afwisseling in puzzels
 • Verrassende puzzels
 • Thema
 • Vrij prijzig

 

Laura van Hecke (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Uitdagende verrassende puzzels op prachtige locatie

Wij hebben de escaperoom met z'n tweeën gedaan. Was erg leuk en uitdagend. Verrassende puzzels en je moet goed samenwerken. Met z'n tweeën ook erg leuk. Met meerdere personen is het denk ik makkelijker om te ontsnappen, maar met z'n tweeën kan het denk ik ook als je al wat ervaring hebt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Prachtige locatie
 • Service /spelleiding
 • Geen, was superleuk!

 

Kevin (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2021

Our first Escape room experience with a historical background!

I did this with 2 friends, it was amazing! We had such a blast, the puzzles are intriguing and take some ingenuity to figure out sometimes. The intro is great and really sets up the story and they put in some interesting stuff about the location and the history to weave a good story for the escape room. I highly recommend this escape room to everyone who enjoys escape rooms and wants to learn a little about the environment.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Great Story
 • Location

 

Charlotte (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2021

Super sfeervolle kamer!

Wij zijn met vier personen deze escaperoom gaan spelen. De locatie is prachtig, in een oud kruid huisje langs de singel in Leiden. De kamer en de puzzels zijn mooi gemaakt en lopen mooi in elkaar over. Door de manier hoe de kamer is opgezet krijgt iedereen elke puzzel mee. De puzzels zijn (op de laatste na) goed te doen. Ik zou de kamer met niet meer dan 4 personen spelen, misschien dat iets minder ook goed (en net wat uitdagender) zou maken.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

menirumeniruEscape ApprenticeLid sinds: 12 maart 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2020

Zeer authentiek toch modern

Deze escaperoom bevind zich in een historisch pand wat vroeger onderdeel was van de muur van Leiden.

Na aankomst wordt er een achtergrond verhaal verteld over het verleden van het gebouw wat mooi inspeelt op het thema van de escaperoom. Aardige spelleider die ehtausiast over zijn kamer vertelde.

De gehele escaperoom bevind zich in 1 ruimte. Toch is er een handige manier gevonden om hints niet te vroeg of te laat zichtbaar te laten worden, waardoor je niet enorm veel tijd verspeeld. Aan het begin is het wel een beetje zoeken naar waar je moet beginnen. De puzzels hebben een zeer goede balans tussen logica en zoeken. Vooral de puzzel met de schilderijen is erg goed gevonden. Hier en daar wat hints gekregen, maar uiteindelijk er zelf uit gekomen. Alleen jammer van de rode haring door de kast waar het apparatuur achter zit. Bij een andere puzzel kwam het balletje vast te zitten, vrij snel werd er een tweede balletje geleverd door de spel leider.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig cijfersloten
 • Locatie
 • Aardige en enthousiaste eigenaar
 • Authentiek
 • Thema
 • Aparatuur kast rode haring

 

casturiicasturiiEscaperLid sinds: 4 september 2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Terug naar de goede oude tijd...

...en dan bedoel ik de tijd dat dit alles was wat een escape room hoefde te zijn! Een simpele (kleine) kamer met een plot dat puzzels rechtvaardigd om een simpel doel te bereiken: De schat van Rembrandt vinden!

De authentieke locatie is een leuk idee en toont moeite vanuit de eigenaren om een groter gevoel van authenticiteit in de kamer te krijgen. Zeker een mooie touch, maar ik vind dat de minimale aankleding van de kamer en mede daardoor de sfeer te wensen over laat. Er zijn enkele decoraties die niet veel toevoegen aan de ervaring en eerder een beetje slordig aan doen. Er is ook weinig gedaan qua geluid in de kamer, niet eens zoiets als een simpele voice over.
Verder kan de afwerking ook beter. Dingen zoals de radiatoren, een airco unit, en spots zijn zeer duidelijk zichtbaar en doen toch behoorlijk af aan dat authentieke sfeertje dat hier had kunnen heersen.
Daarbij is de ervaring nogal "statisch". De spanning stijgt nooit echt en er is geen gevoel van dreiging, ook al zou die er na de intro wel moeten zijn. Dit zou misschien met muziek of dergelijke effecten duidelijker gemaakt kunnen worden, maar ik miste het nu wel.

Dat wordt gelukkig goed gemaakt, want de puzzels zijn de ster van deze kamer! De eigenaar van een andere room beschreef deze kamer aan mij als een kamer om te doen als je "gewoon lekker wil puzzelen" en daar kan ik me volop bij aansluiten. Stuk voor stuk zijn ze mooi in thema en ook een beetje anders. Ze hebben net een touch aan creativiteit die hen onderscheidt van de gemiddelde escape room, vooral voor de tijd waarin deze kamer uit kwam. Ik was vaker onder indruk van ideeën die net een beetje anders waren dan ik ze verwachtte. Vergeet niet dat dit een old school kamer is dus sleutels en slotjes komen regulier voor, maar het is net anders genoeg om zich te onderscheiden.
De flow in de kamer is daarbij uitstekend en dat zorgde bij ons voor een leuke, gezellige puzzelervaring waarna we met ongeveer 17 minuten over buiten stonden.

Is dit een kamer waar je een uur voor zou moeten rijden? Zeer waarschijnlijk niet, maar als je in regio Leiden bent en je escape verslaving je weer eens in je nekvel grijpt zou ik deze kamer zeker aanraden. Ik heb me kostelijk vermaakt!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Gewoon leuk puzzelen
 • Goede flow
 • Authentieke historische locatie
 • Creatieve puzzels
 • Statisch
 • Afwerking kan beter
 • Aankleding en sfeer zijn minimaal

 

TheekopjeTheekopjeEscaperLid sinds: 23 september 2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Klassiek escapen in een historisch, schattig, sfeervol kruithuisje ;-)

's avonds laat kwamen wij aan op deze prachtige locatie gelegen in Leiden en werden we via een smal pad met sfeervolle kaars-verlichting richting de voordeur geleid. Hier werden we ontvangen door een vriendelijke host die ons direct het een en ander uitlegde over de geschiedenis van dit zogenaamde "kruithuisje". Erg interessant!

Na een korte maar heldere uitleg gingen we naar boven. De kamer is erg klein maar straalt (buiten de airco & studiolampen) één en al geschiedenis uit. Mooie attributen en meubels gecombineerd met de nodige soundtrack en een bepaalde geur, maakt het tot een sfeervolle ruimte.

Ondanks dat er gigantisch veel slotjes en sleuteltjes in de kamer zitten moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast was door de creativiteit van de puzzels. Deze waren erg gevarieerd, logisch, en maakte goed gebruik van de authentieke attributen in de kamer. Wat nou precies het verhaal was van deze kamer is me nog steeds niet echt helder. Het doel vooraf was duidelijk, maar wat we nou exact bereikt/ontdekt hebben is mij volledig ontgaan.

Het is geen spoiler als ik je vertel dat we hier te maken hebben met een vrij klassieke escape room. Weinig, tot géén "wauw-momenten", veel sloten, en een klein oppervlakte. Maar ook van dat soort kamers, kan ik enorm genieten. En dat hebben we gedaan! Ga hier gewoon heen als je zin hebt in een heerlijk uurtje puzzelen op een toffe, authentieke locatie. Dan weet ik zeker dat je een leuke tijd hebt!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  43:21 min


 • Mooie eindfoto
 • Goede begeleiding (oplettendheid, vriendelijk)
 • Gebruik van authentieke attributen & meubels
 • Zéér creatieve puzzels! LOVE IT!
 • Stukje geschiedenis (ik houd er van!)
 • ENORM sfeervolle locatie!
 • Verhaal onduidelijk/vaag
 • Afwerking (airco, studiolampen etc.)

 

Esther (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2020

Superleuk!

Bijzonder om in zo'n historisch pand te zijn en met zo 'n leuk verhaal erbij. Host Anisha was top!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Adeline (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2020

Erg leuk!

De escape vonden wij erg leuk ondanks dat we het niet gehaald hadden. De spellen zijn wisselend en goed doordacht. Goed verhaal erbij. Echt een aanrader en een uitdaging!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Shairien Chintoe (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Geweldig

Een top avondje uit, zeer Corona proof. Mooie locatie. Je wordt door de Gm meegenomen in een goed historisch verhaal. Geweldige opdrachten/puzzels


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Opdrachten/puzzels
 • Originaliteit
 • Locatie

 

roy2607roy2607Junior EscaperLid sinds: 19 mei 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2020

Bijzondere locatie

De Escape Room bevind zich op een bijzondere, historische locatie.
Vanaf het moment dat je binnen stapt begint eigenlijk al de ervaring.
Door een enthousiaste host wordt je ontvangen en door zijn verhaal wordt je in het leven van Rembrandt gezogen.
Daarna begon het ontsnappingsavontuur.
De ruimte is niet bijzonder groot, maar wel heel mooi ingericht geheel volgens thema.
De puzzels zijn vrij lineair, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de sfeer.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Als je ontsnapping af hangt van de laatste puzzel,
 • Onlogische puzzels

 

janice (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2020

Fantastische escaperoom

ben je in Leiden! Dan moet je echt deze escaperoom doen.


10

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Iris (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2020

Leuk, afwisselend, prachtige locatie

Een goede ervaring met een wat kleinere escape room in Leiden. Prachtige plek in de stad en leuke historie. De puzzels zijn afwisselend en je hoeft er (gelukkig) geen Rembrandt-expert voor te zijn. Ook met 2 personen te spelen. Bonus voor de aanwezige airco in deze hitte!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • COVID-19 proof
 • Duidelijke uitleg vooraf
 • Ook speelbaar voor 2 personen
 • Goede service
 • Afwisselend
 • Mooie locatie
 • Mogelijk lastig voor 2 met weinig ervaring

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig