Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Dekorf

Escaper

Offline

Omschrijving

Speel graag escaperooms samen met het team of soms met z'n tweetjes.


Hou van mooie, verhalende escaperooms. Eng is leuk, maar ik ga er zelf niet altijd even goed mee om.


Lid sinds

07-08-2021

Locatie

Zoetermeer

Statistieken

Escaperooms

21 reviews

23 kamers gespeeld

95.2% ontsnappingspercentage


Games

4 reviews

4 gespeelde spellen


Team

Controlled Chaos

2 teamleden

16 kamers gespeeld

21 reviews

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 08 januari 2024

Een prachtige ervaring met een heerlijke flow

Na eerder al The Mystery of Whitechapel te hebben gespeeld bij Outerground waren we nu klaar voor de Execution. Na het afhandelen van wat adminstratie werden we toegelaten in de gevangenis.

De start van de kamer brengt je al gelijk in de juiste sfeer, en na het intro ben je gelijk klaar voor actie. De flow van de kamer loopt heel goed door. Wij begonnen wat houterig, maar kregen daarna de juiste puzzelflow te pakken.

Je begint met een paar lineaire puzzels, vervolgens kom je in andere ruimtes waar je meer tegelijk kan puzzelen. Wij waren met onze vaste groep van 6, daarbij is er in principe genoeg te doen voor iedereen. Maar zoals altijd is het ook chill om rond te kunnen kijken naar de prachtige aankleding van de kamer.

Na een paar close calls wisten we uiteindelijk te ontsnappen met nog wat tijd op de klok. We kregen heel fijn achteraf nog een mogelijkheid voor wat uitleg over puzzels die sommigen van ons team mogelijk gemist hadden. Dankjewel Outerground, we komen zeker nog terug voor de andere kamers!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  45:47 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 03 november 2023

It's not a trick, it's an illusion!

Een onvergetelijk ervaring. We hebben genoten van deze prachtige kamer, alle verwachtingen die we hadden op basis van de andere recensies en scores zijn meer dan waargemaakt.

Voorafgaand aan het bezoek mochten we alvast even rondneuzen in het online archief, wat zeker hielp bij de beleving. De ochtend van het bezoek zaten we al helemaal in de theorieën over wat er gebeurt zou kunnen zijn. Na de hartelijke ontvangst mochten we een kijkje nemen in het archief en begon ons avontuur.

Het is niet echt te doen iets te vertellen zonder te spoilen, maar dit is naar mijn mening een kamer die je gedaan moet hebben. Wel een speciale shout-out naar het unieke hint-systeem, dat volledig in het thema van de kamer verbonden is.

Qua puzzelen was het met een groep van 6 prima te doen, iedereen is bezig gebleven. Uiteindelijk zijn we met een fantastisch gevoel ontsnapt.

Youri en Erinn, heel erg bedankt voor de geweldige ervaring, deze gaat ons nog lang bijblijven :-D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  69:15 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Hintsysteem
 • Geen :-)

  RandomYouri

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 02 november 2023

Een fantastisch hotel

Voor een gezellig weekend met vrienden zochten we naar een goed hotel in de omgeving. We kwamen hierbij bij Kamer 237 uit. Een aparte naam voor een hotel maar de vele goede online recensies logen er niet om. En ze hadden absoluut gelijk, alles bij dit hotel straalt gastvriendelijkheid uit. Al direct bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten door het vriendelijke personeel.

Na een drankje was het tijd om in te checken en naar de kamer te gaan. Inchecken was een fluitje van een cent, maar het koste daarna wel een beetje moeite om weer uit de kamer te komen. Gelukkig kregen we dit als groep op het nippertje voor elkaar. De omgeving en opzet van de kamer was prachtig en we kunnen iedereen aanraden om een overnachting in kamer 237 te boeken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  52:27 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 01 november 2023

Leuk opgezette kamer, maar niet de beste op deze locatie

Na onze zeer positieve ervaring van DEA op deze locatie, kwamen we terug voor de SWAT kamer.

De start van deze kamer was ook weer erg leuk, met een echte politiebriefing. Je krijgt een aantal attributen mee voor gebruik in de kamer, en vervolgens moet je als team je missie gaan uitvoeren. De daadwerkelijke start van de kamer is echt uniek, ik vond het een heel leuk begin.

Eenmaal bezig zijn de puzzels redelijk goed te volgen, en er was ook wel voldoende te doen voor een groep van 6. Desalniettemin zul je in het begin misschien overprikkeld raken door de vele objecten in de kamer, waarvan een groot deel aankleding is. Ook is het op sommige punten te merken dat de kamer veel gespeeld is, maar dit past ook wel deels in het thema.

Gedurende de escaperoom heb je bepaalde attributen die je aan het begin meekreeg nog nodig (werd goed uitgelegd in de briefing), dit vond ik zelf echt een unieke toevoeging.

Aan het einde was er nog een beetje twijfel of we het 'gehaald' hadden, maar later bleek dit te komen doordat er afhankelijk van de snelheid van het team bepaalde puzzels moeilijker of makkelijker gemaakt kunnen worden. Wij konden dit waarderen, omdat we hierdoor de kamer op het nippertje hebben kunnen halen. De spelleiding heeft dit in ieder geval goed aangevoeld.

Al met al, leuke kamer, maar tussen deze en DEA zou ik DEA meer aanraden op deze locatie.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:32 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Zo veel spulletjes in de kamer...
 • Onduidelijk/onzeker einde

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 19 juli 2023

Mooie puzzelkamer met een goede flow

Onze eerste escaperoom bij Outerground, en we gaan hier zeker nog de andere escaperooms spelen.

Deze kamer is een echte puzzelkamer. De aankleding en beleving zijn ook top, maar je komt hier alleen uit door het oplossen van puzzels. Sommige in volgorde, andere kunnen 'a-synchroon'. Met 6 personen is er zeker in het begin van de kamer voor iedereen genoeg te doen. De flow van de kamer is verder ook logisch en je weet steeds waar je verder moet gaan.

Uiteindelijk waren we met 6 'redelijk' ervaren escapers goed op tijd klaar, deze kamer lijkt (zeker voor grotere groepen) dus ook geschikt voor minder ervaren escapers. Kom je er uiteindelijk achter wat het mysterie van whitechapel precies is? Nee, maar dat is gelukkig ook niet erg.

Al met al een leuke escaperoom, en deze smaakt zeker naar meer. Veel dank ook aan de begeleiding, die voor en achteraf nog goed de tijd nam om onze vragen te beantwoorden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  43:40 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

V2 Rocket Science

Escaperoom Rijen
Geplaatst op: 26 mei 2023

Leuke, uitdagende puzzelkamer

Met een gecombineerde groep van 4 personen (met wisselende ervaring) gingen we op pad naar Rijen om V2 Rocket Science te spelen. De locatie is op een recreatiepark, leuk om achteraf nog even een drankje te doen.

Na een gezellige ontvangst begonnen we aan de escaperoom, met direct al een leuke start waarbij goed teamwerk cruciaal was. We puzzelden ons een weg door meerdere ruimtes. De puzzels zijn leuk, lastig, maar absoluut niet te moeilijk. Logisch nadenken en focussen op de puzzel is nodig.

Er is ook een leuk hint-systeem waarbij je zowel om hints kan vragen of hints kan ontvangen, mocht de spelleiding zien dat je vastloopt. Voor ons kwamen de hints op de juiste momenten, zodat we niet vast bleven hangen in de puzzels waar we niet uitkwamen.

Uiteindelijk wisten we met nog 1 minuut en 38 seconden op de klok de laatste puzzel op te lossen en de lancering te voorkomen. Met een blij gevoel liepen we daarna nog even de kamer door om de puzzels te bespreken die teamgenoten hebben gemist omdat ze bezig waren met andere puzzels. Superleuk om dat nog even te doen.

V2 Rocket Science is wat mij betreft een ideale kamer om te spelen met een wat grotere groep (4+), omdat je door het grote aantal puzzels kan iedereen bezig blijven en zal er niemand 'niets te doen' hebben. Wij komen zeker nog een keertje terug om de andere kamer op deze locatie te spelen!


Reactie door Escaperoom Rijen

12 oktober 2023

Bedankt voor deze mooie review, daar zijn we blij mee.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Hintsysteem

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 24 april 2023

Mooie themakamer op een prachtige locatie

Eerder hebben we als team al Bloody Mary gespeeld. Nu kwamen we terug voor Soup du Jour. Geheel in stijl werden we ontvangen voor ons diner. Het verhaal begint al voordat je naar binnen gaat en je doorloopt in de kamer (die uit meerdere ruimtes bestaat) een compleet verhaal.

De eerste kamer bij binnenkomst was direct prachtig. Hier hadden we met 6 personen elk voldoende te doen om bezig te kunnen blijven. Het is ook erg fijn dat je hier los van elkaar kunt puzzelen en niet op elkaar hoeft te wachten. Helaas is dit niet in alle ruimtes het geval, waardoor we op punten veel tijd verloren hebben. Met 4 personen heb je hier waarschijnlijk minder last van. Helaas liet ook in een van de latere ruimtes de techniek het afweten, waardoor we alsnog wat tijd verloren.

De effecten zijn mooi en de spanning blijft stijgen richting het einde. Op een bepaald moment is er een splitsing van het team nodig, en dit is middels een schitterend effect, wat nog lang bleef hangen.

We hebben het net op tijd gered om te ontsnappen, wat ook kwam door het op het juiste moment doorgeven van hints. Alle lof voor de begeleiding, want die was fenomenaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  74:30 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Met grote(re) groepen sta je soms niets te doen
 • Wachttijden/delays bij techniek in een puzzel

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 24 april 2023

Een fantastische en onvergetelijke ervaring

Na alle positieve berichten waren we heel benieuwd om the Dome dan eindelijk te gaan spelen. Met een beetje angst door de recensies die aangaven 'vergeet alles dat je weet over escaperooms'.

Nu, na The Dome zelf gespeeld te hebben, snap ik wat ze bedoelen. De hele escape-ervaring was fenomenaal en het verhaal blijft nog in je hoofd terug hangen.

Bij aankomst in Bunschoten werkt alles al erg leuk. Zelfs om binnen te komen moet je een 'puzzel' oplossen, nog voordat de ervaring begint. Voor en na de escaperoom kun je wat drinken en even ontspannen in een entertainment ruimte.

En dan begint het. Je stapt The Dome binnen. Het lijkt niet mogelijk om goed te omschrijven hoe tof de kamer is zonder te spoilen. Het komt neer op meerdere ruimtes, een heel leuk verhaal, genoeg te doen voor groepen tot 6 personen en toch ook wel echt leuke en soms lastige puzzels.

Ik zou iedereen aanraden deze kamer te spelen en misschien er nog 'blinder' in te gaan dan wij deden, de ervaring zal dan nog toffer zijn.

Achteraf kregen we de mogelijkheid om beelden terug te kijken, wat erg leuk was omdat je (zeker met een grote groep) niet altijd weet wat iedereen gedaan heeft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  56:50 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Je kunt hem maar 1 keer voor het eerst spelen

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 24 april 2023

Mooie kamer in thema van een bekende serie

Onze eerste kamer bij de missionroom in Leidschendam was DEA. Deze kamer heeft een thema van een drugsteam dat een inval gaat doen, waarbij er verwijzingen zijn naar een bekende Amerikaanse serie. Als je deze serie gezien hebt is de hele kamer een feest van herkenning. Maar, ook zonder dat je deze serie gezien hebt kun je deze kamer goed spelen, je hebt behalve de herkenning geen voordeel als je deze wel gezien hebt.

Je krijgt vanuit de mission controller een tablet mee (hiermee kun je hints ontvangen en berichten sturen) en een klein breeklichtje zodat je waar nodig wat extra licht hebt. Erg leuk gedaan, en het past ook heel mooi in het thema waarbij je als team vanuit een grote organisatie werkt.

Gelijk bij binnenkomst valt op dat alles al mooi in thema is, een grote counter alsof je een politiebureau binnenkomt. Erg leuk gedaan. Je begint met een briefing waarbij je ook kleding meekrijgt. De start van de kamer en de transitie naar de eerste ruimte was echt fantastisch. Bij veel escaperooms is deze transitie toch wat plotseling, maar hier klopte alles.

De kamer bestaat uit meerdere ruimtes, waarin je steeds in elke ruimte een aantal puzzels moet oplossen. Oplossen kan vaak los van elkaar, dat is fijn als je met een wat groter team bent (zoals wij met 6). Hierdoor heeft iedereen toch iets te doen. De puzzels en volgorde waren logisch, het was voor ons steeds duidelijk wat we moesten doen om verder te komen. Door deze duidelijkheid gingen we ook goed door de puzzels heen (je hebt hier vooral communicatie en samenwerking nodig).

Achteraf kreeg ieder teamlid nog een leuke foto met de eindtijd en drie polaroid foto's mee. Erg leuk als aandenken. Wij gaan zeker terug om de andere kamers op deze locatie te proberen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  43:52 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Een van de leukste transities naar eerste ruimte
 • Hintsysteem met tablet
 • Puzzels niet heel moeilijk

 

De ontsnapping van de Daltons

Escape Prod
Geplaatst op: 24 april 2023

Leuke escaperoom in het centrum met prachtig thema

Voor de fans van Lucky Luke is deze escaperoom een feestje! Niet alleen is de aankleding prachtig, ook het verhaal is net als een stripboek opgezet. Als de beroemde Dalton's moet je je 'eerlijk gestolen' geld terugkrijgen nadat je door Lucky Luke opgepakt bent.

Je kunt deze kamer prima spelen zonder iets over Lucky Luke te weten, maar als je het stripverhaal een beetje kent herken je meerdere karakters en leuke easter eggs. Een heel leuk element is dat het verhaal halverwege de escaperoom nog een wending neemt, waardoor je plan om je geld terug te krijgen nog wat ingewikkelder wordt. De kamer en techniek werkt goed, met z'n tweeën zijn wij net op tijd eruit gekomen.

Omdat je meerder puzzels tegelijk kunt oplossen, zou het met iets meer spelers waarschijnlijk wel fijner/makkelijker zijn om te ontsnappen. Maar nog steeds is het met zijn tweeën ook goed te doen.

Om je te helpen in de escaperoom krijg je een tablet om aantekeningen op te maken (heel handig) en je krijgt waar nodig hints via een scherm. De kamer bestaat uit meerdere ruimtes, maar er zijn geen vreemde handelingen nodig (kruipen of klimmen), dus hij zal ook goed te doen zijn met kinderen of mensen die slecht(er) ter been zijn.

Al met al, een aanrader als je in Brussel bent!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:35 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor
 • Niet elke technische puzzel werkte direct

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 02 januari 2023

Prachtige en enge ervaring

Voor een escaperoom weekend hadden we als tweede escaperoom Bloody Mary uitgekozen, vanuit aanbevelingen vanuit andere escaperooms.

Bij aankomst valt gelijk de prachtige locatie op. Geheel in stijl werden we ontvangen door een host. Deze bleef ondanks onze nerveuse lacherigheid volledig in haar rol als 'creepy' non. Dit maakte al gelijk indruk en zette goed de sfeer voor de ruimtes die gingen volgen. De kamer (en het verhaal) is behoorlijk eng, hier draagt de ontvangst en uitleg echt heel mooi aan bij.

De kamers zijn ruim, met 6 personen was deze escaperoom goed te doen, iedereen had bij elke ruimte wel wat te doen, en er was daarnaast ook genoeg tijd om de sfeer goed op te nemen.

Veel logische en leuke puzzels, waaronder grotere combinatiepuzzels waarvoor je eerst een aantal andere puzzels moet oplossen. Alles is wel echt duidelijk, we hebben uiteindelijk 1 hint nodig gehad, maar dit lag vooral aan onszelf, omdat we een deel van een ruimte te snel afgeschreven hadden.

Als er al een puntje van kritiek was, de allerlaatste puzzel is prachtig qua opzet, maar viel voor mij persoonlijk een beetje buiten de sfeer van de rest van de ruimtes. Maar dit kan ook komen doordat ons team volledig in paniek naar een oplossing aan het zoeken was. Uiteindelijk zijn we net op tijd aan Bloody Mary ontkomen.

Na afloop begrepen we dat de huidige escaperooms en de nieuwe (Poppet) samen een trilogie verhaal vormen, wij komen zeker terug om de andere twee ook te gaan spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Eindpuzzel valt iets tegen

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 02 januari 2023

Prachtige kamer, een hoogtepunt van een bezoek aan Groenlo

Vanwege de vele aanbevelingen die we van andere escaperooms hadden ontvangen, vertrok ons gezelschap (team Controlled Chaos) naar Groenlo om daar proberen te ontsnappen. Het was de reis meer dan waard.

Na de hartelijke ontvangst werden we via een intro-film meegenomen naar 1627, waar we vervolgens geacht werden te ontsnappen om Prins Frederik Hendrik te waarschuwen.

De ruimtes zijn mooi gemaakt en passen qua stijl helemaal in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Puzzels zijn logisch en het is vrij snel duidelijk hoe je verder moet. Wij zaten uiteindelijk slecht een keer kort vast, en dat was vooral door twijfel of onze gedachtegang goed was.

Ook erg leuk, met onze groep van 6 personen had uiteindelijk iedereen ook voldoende te doen, je kunt op veel momenten lekker asynchroon puzzelen met kleinere groepjes, waarna je verderop weer samenkomt.

Uiteindelijk is het ons net op tijd gelukt om te ontsnappen en de prins te waarschuwen. Het is echt geen makkelijke kamer, het had ook zomaar de andere kant kunnen opgaan als we net iets minder snel een puzzel hadden opgelost. Dit zal voor sommige teams juist een extra pluspunt zijn, als je je hersens goed wil laten werken moet je deze kamer spelen.

Wij hadden het geluk dat we heel goed begeleid werden voor, tijdens en na de escaperoom. Een grote pluim aan Sven hiervoor, het was een fantastische ervaring. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer, wanneer deze er is!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  57:10 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 15 november 2022

Geweldige ervaring voor twee personen

Nadat we geheel in stijl hartelijk waren ontvangen voor onze 'sollicitatie', mochten we aan het echte werk beginnen. De escaperoom is prachtig in thema opgezet, en zelfs de reserverings- en herinnerings-emails zijn helemaal in stijl verstuurd. Een leuk extra detail.

De kamer is echt speciaal voor 2 spelers gemaakt, en dat maakt het een pittige uitdaging. Je moet echt je best doen om de puzzels op te lossen. Gelukkig zijn alle puzzels logisch opgezet en krijg je, waar nodig, een hint als je echt vastloopt. Het verhaal is ook heel mooi opgezet en is supergoed te volgen.

Grootste compliment, wij hebben het net niet tijdig gered om te ontsnappen, maar we hebben zo'n toffe ervaring gehad dat dat eigenlijk helemaal niet uitmaakte. Grote pluim naar de organisatie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  kamer237

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 08 januari 2023

Een fantastische ervaring in een wondere wereld

Op een redelijk zonnige zondag in oktober vertrokken we naar Leiden. Hier zit, verscholen in een winkelstraat, een escaperoom die je gespeeld moet hebben.

Bij aankomst is er gelijk een hele hartelijke ontvangst, en de kans om even voor te bereiden op het avontuur. Vervolgens gaan we met ons team op zoek naar de vorige bewoonster, die verdwenen is door een gat in de muur. De ruimtes zijn heel mooi opgezet, en de te volgen route door de kamers is logisch. Ook met een groep van 6 is er voldoende te doen voor iedereen.

Je kunt ook even afstand nemen om de kamers in je op te nemen, maar laat niet te veel verzaken, want je hebt je tijd hard nodig voor de toch wel pittige puzzels. Uiteindelijk zijn we toch ontsnapt, fijn dat tijd toch net iets anders werkt in Wonderland ;-)

Absoluut een kamer die je gespeeld moet hebben!

(ook zonder kennis over het verhaal van Alice in Wonderland is de kamer mooi, maar ik denk dat als je het verhaal iets beter kent je ervaring nog mooier gaat zijn)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Voor optimale beleving verhaalkennis nodig

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 07 januari 2023

'Bevrijd' het geld uit de bank en help el professor!

Toen we zagen dat er een escaperoom met het thema van Casa de Papel was, waren we gelijk enthousiast. We hadden zelf de serie kort geleden (lang na de hype) pas zelf gekeken, maar hadden gelijk zin om deze kamer te spelen.

Met 6 personen speelden we de kamer. Je volgt de flow van de serie, waarbij de escaperoom en ervaring sowieso al tof is, maar waarbij het nog eens extra leuk is als je de serie wel kent. Dit laatste kan zelfs helpen om de puzzels iets sneller op te lossen (de serie is sowieso erg leuk dus het eerste seizoen afkijken (waarop de kamer is gebaseerd) is geen straf).

De puzzels zijn logisch, je wordt op een goede manier door verschillende ruimtes geleid. De eindpuzzel zorgde bij ons voor wat paniek (ivm de tijdsdruk), maar we werden perfect geholpen met een tijdige hint.

We komen hier zeker nog een keer terug om de andere kamer op deze locatie te spelen (maar eerst nog even de serie kijken).


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  58:03 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Je kunt spelen zonder de serie te kennen
 • Maar dan is je ervaring mogelijk wel minder

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 07 januari 2023

Een (bijna) onbeschrijfelijke ervaring

De laatste (op het moment van spelen) escape room van DarkPark die wij als team nog moesten spelen, en het beloofde een mooitje te worden, gebaseerd op alle andere reviews die we gezien hadden.

De escaperoom zit prachtig in elkaar, waar je begint in een 'op het oog' normale kamer, waarna je door verschillende andere ruimtes naar de endgame gaat. Het verhaal is goed te volgen en de laatste puzzel en ontsnapping zijn echt episch te noemen.

Goed om te weten, de experience bevat een acteur, wat absoluut een toevoeging is aan de beleving. Wij kenden de acteur (Stef) toevallig nog vanuit een andere DarkPark experience (Stay in the Dark), en ook hier wist hij ons weer geweldig te 'begeleiden' naar een ontsnapping.

Al met al kan ik iedereen die van escaperooms met verhaallijnen houdt deze escape ervaring aanraden, je zult er nog lang aan terugdenken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  57:24 min


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend

  MarcTheekopje

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 05 januari 2023

We hebben ons gillend een weg naar de uitgang gepuzzeld!

Een prachtige escaperoom, onze vijfde DarkPark ervaring en eentje die ik niet snel zal vergeten. De opbouw van de escaperoom is echt fantastisch, waarbij je begint in een ogenschijnlijk normaal hotel, waarbij het stapje voor stapje steeds spannender wordt.

De puzzels en volgorde zit heel goed in elkaar, waardoor wij echt geen moment 'vast' hebben gezeten. Er was altijd wel wat te doen of duidelijk wat we moesten doen. Uiteindelijk vlogen we ook door de escaperoom heen, misschien een gelukje of we waren gewoon scherp, maar alles klopte bij ons bezoek, zeker ook de begeleiding!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  50:17 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Spannend
 • Logica
 • Beleving
 • Verhaal

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 02 september 2021

Een fantastische ervaring - Ga dit doen als je de kans hebt!

Begin Augustus hebben we met een groep van 6 deze escape experience gedaan. Met nog wat huivering door sommige teamleden (die pas vrij laat erachter kwamen dat het een 'enge' experience met een acteur was) vertrokken we naar Vlaardingen.

Op de afgesproken plek werden we opgehaald en vanaf dat punt begon de experience. De opbouw is fantastisch en vanaf de start wordt je op een logische manier door de locatie geleid.

Om niemand te spoilen is het lastig precies te omschrijven hoe tof deze experience is. Maar toch een aantal dingen die hopelijk mensen over de streep trekt.

De experience is spannend en eng, maar er zitten geen 'stomme' jump-scares in. De opbouw van de spanning is heel goed gedaan. Bij bepaalde delen moet je als team goed samenwerken om de puzzels op te lossen. De puzzels zijn wel minder lastig (en minder in het algemeen) dan in een 'gewone' escape room.

De experience is echt alsof je hoofdrolspelers bent in een thriller film. Achteraf is er nog een kort moment om na te praten en bij te komen (wat bij ons zeker nodig was). Ook achteraf hebben we als team nog veel nagepraat over deze experience, het blijft je echt bij.

Als je de kans hebt deze experience te gaan doen (de locatie is maar tijdelijk beschikbaar), aarzel dan niet! Een laatste shout-out naar de acteur bij onze experience (Stef) die ons echt de stuipen op het lijf gejaagd heeft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige opbouw van spanning
 • Superspannend finalespel
 • Alsof je meespeelt in een thrillerfilm
 • Zet de lat voor andere experiences extreem hoog
 • Tijdelijk beschikbaar (dus sla je slag!)

  jadelouisaDaan92MarcannaAlecShinysheepChaosDMbilipeGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkermitch_bDarkParkTheekopjecathy

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 05 januari 2023

Superervaring in een prachtige escaperoom

Vol in de coronaperiode speelden we de Orphanage (tegenwoordig 'If Walls Could Whisper'), onze eerste darkpark escaperoom in Zoetermeer.

Door de voorpret van het verhaal zat de stemmen en 'lichte' angst er goed in bij ons team. De escaperoom is prachtig opgezet, de puzzels zijn logisch en het was spannend, maar niet doodeng (gelukkig). Ook een grote pluim naar de begeleiding, die exact goed aanvoelde wanneer we een extra hint nodig hadden en wanneer we even zelf door moesten ploeteren.

Uiteindelijk hebben we het net op tijd gered om te ontsnappen (wederom een pluim aan de begeleiding). Deze escaperoom is zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  56:20 min


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Sfeer
 • Niet overal het exacte verhaal meegekregen

  StephanieJobse

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 04 januari 2023

Prachtige escape room, mijn persoonlijke favoriet

5 jaar na de eerste escaperoomervaring bij DarkPark kwamen we terug met een iets andere groep om de FreakShow te spelen.

Al met al een fantastiche ervaring, alles klopt aan de kamer. Vanaf het eerste begin zit je gelijk helemaal in de 'go' modus. Met 6 personen is de escaperoom goed te doen, al zul je op sommige momenten niet allemaal direct iets te doen hebben in de beperktere ruimtes.

De sfeer en aankleding van de ruimtes is echt fenomenaal. De puzzels volgens elkaar ook in een logsche volgorde op. De escaperoom weet je zowel fysiek als mentaal uit te dagen.

Persoonlijk is dit de leukste escaperoom die ik tot nu toe gespeeld heb.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  46:28 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Niet de moeilijkste puzzels
 • Enkele fysiek lastigere stukken

  StephanieJobse

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 02 januari 2023

Angst voor de tandarts? Na deze kamer waarschijnlijk wel!

In 2015(!) was dit de eerste escaperoom die ik ooit gespeeld heb. Het zou vervolgens 5 jaar duren voordat we de volgende kamer gingen spelen, maar dat lag zeker niet aan de ervaring hier, die top was.

Direct bij de ontvangst kom je gelijk goed in de sfeer, omdat je in een wachtkamer zit te wachten tot je naar binnen mag. De host bleef ook goed in zijn rol, waardoor we direct met een ongemakkelijk gevoel startten.

De kamer is wat meer een 'klassieke' escape room (weet ik nu, na andere gespeeld te hebben), met sloten, rekenen en logische puzzels. Wij vonden het erg leuk, maar je moet hiervan houden natuurlijk. De flow van de ruimte is wat vrijer, er is een logische volgorde om de puzzels in op te lossen, maar met 7 personen kun je gelukkig ook goed aan meerdere puzzels tegelijk werken.

De sfeer, met geluiden en flikkerend licht, was supereng. Ook heel mooi, de kamer bestaat uit meerdere ruimtes, waardoor je na het 'ontsnappen' uit de eerste ruimte je euforische gevoel (we zijn eruit) gelijk weer omslaat in angst (oh nee, we moeten nog iets oplossen).

Uiteindelijk zijn we tijdig ontsnapt. Bij het nagesprek werd al aangegeven dat DarkPark op dat moment bezig was met het opzetten van een tweede kamer (die minder 'klassieke' sloten zou hebben). Dit zou uiteindelijk de FreakShow worden, die ik 5 jaar later speelde en wat tot nu toe nog steeds mijn favoriete escape room is.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2015

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  43:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Spannend
 • Veel cijfer en combinatiesloten
 • Rekenen nodig

  StephanieJobse

4 reviews

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 10 januari 2023

Betoverend mooie thuis-escape-ervaring

Nadat we de eerste home escape game van DarkPark gespeeld hadden, hadden we niet veel tijd nodig om te beslissen over hun tweede home-escape game. En gelukkig maar, want Witchery Spell is in alles nog mooier dan de voorganger.

Waar bij de vorige game het spel heel a-synchroon gespeeld kon worden, ga je in Witchery Spell echt mee in het verhaal. De volgorde tussen puzzels is dus belangrijker, maar heel natuurlijk vormgegeven. Het is steeds duidelijk waar je verder mee moet puzzelen.

De puzzels zal ik niet spoilen, maar ze zijn allemaal mooi vormgegeven en zeker niet makkelijk. Met de on- en offline combinatie van oplossen, en het slimme hint-systeem mocht je vastlopen, moet het uiteindelijk iedereen lukken om het verhaal uit te spelen. Voor sommige puzzels in het spel is het ook niet erg als je er iets langer over doet overigens.

Niet heel onbelangrijk, het spel is alleen in het Engels beschikbaar. Voor ons niet zo'n probleem, maar het kan zijn dat er hierdoor mensen afhaken. Als je 'ontsnapt' bent kun je met een refill kit het spel doorgeven aan iemand anders, altijd een mooie toevoeging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in februari 2021

Gespeeld met 4 personen


 • Uitstraling
 • Beleving
 • Verhaal
 • Hintsysteem
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Enkel in het Engels beschikbaar

  Theekopje

Spannend avontuur met leuke online elementen

Na ons bezoek bij De Concierge van kamer 237 viel ons oog op een thuis-escaperoom die in samenwerking met kamer237 gemaakt was. We konden deze gelijk aanschaffen, dus we hadden gelijk alweer een volgend avondje thuis-escape-pret voor de boeg. Door de feestdagen en de lastige agenda's lukte het ons pas dit weekend om het spel te spelen, maar het was het wachten meer dan waard.

Allereerst belangrijk om te weten dat je voor het hintsysteem en het spelen van het spel een internetverbinding en WhatsApp nodig hebt. Dit zal voor vrijwel iedereen het geval zijn, maar kan geen kwaad het nog even apart te melden (ik kon dit namelijk niet uit de website halen).

Bij de start vallen gelijk de prachtige spelelementen op. Het spel is op sommige punten letterlijk een escape room in een doos/koffer. Prachtig gemaakt. Via het communicatiesysteem krijg je steeds een goed overzicht waar je aan moet werken.

Met een groep van 6 personen hebben we een leuk avondje zitten puzzelen. Zoals aangegeven waren er enkele denk-puzzels en enkele 'doe' puzzels, waardoor iedereen uiteindelijk lekker bezig was. Na elke 'fase' van het spel kwamen we dan weer samen om weer aan een nieuwe set puzzels te kunnen beginnen.

We hadden een aantal keer het hint-systeem nodig, en ik merkte dat dit soms gebeurde omdat we te ver door dachten. Uiteindelijk bleek de oplossing dan ergens anders te liggen dan daar waar we aan het zoeken waren. Een tip die ik zonder spoilers kan geven, lees het instructie-leaflet goed door en hou je aan de suggesties die daarop staan, dan komt het wel goed.

We hebben het avontuur uiteindelijk net binnen de 2 uur opgelost, en nog even lekker na kunnen babbelen over het spel. Zeker waar voor je geld dus. Ik zag ook dat er refill kits beschikbaar waren, zodat je het spel in nieuwstaat kunt terugbrengen en er nog iemand anders blij mee kan maken. Al met al een dikke aanrader, terecht dat deze hoog in de Top 10 staat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Hintsysteem
 • Spannend
 • Whatsapp nodig om te kunnen spelen

  Sjerd

Conspiracy-19

DarkPark
Geplaatst op: 09 januari 2023

Mooie thuiservaring van een darkpark escape avontuur

Met een groepje van 4 begonnen we aan Consipracy-19. Bij het openen van de doos gelijk een beetje paniek, wat een hoop mooie spullen en waar moesten we beginnen?

Gelukkig werd al vrij snel duidelijk dat je redelijk ad-hoc kunt beginnen, en dat het team aan meedere puzzels tegelijk kan werken. Uiteindelijk is duidelijk waar je naar op zoek bent en kun je samen toewerken naar de oplossing.

Het avontuur is prachtig qua opzet, met mooie documenten en items waarmee je moet puzzelen. De puzzels zijn zeker niet makkelijk, maar er is een online hint systeem beschikbaar voor als je echt vastloopt.

Het spel zelf is een mooie combinatie van off- en online elementen, waarbij je dus ook echt een tablet/mobiel/laptop met internetverbinding nodig hebt om het avontuur te kunnen ontrafelen. Ook leuk, met een refill kit kun je het avontuur nadat je gespeeld hebt doorgeven aan iemand anders, zodat die er ook van kan genieten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen


 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Hintsysteem
 • In het begin bijna teveel opties om te starten
 • Refill kit nodig om door te kunnen geven

 

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 12 januari 2023

Overtreft alle voorgaande home-escape games

Na de vorige home escape games van DarkPark wisten we al dat dit spel mooi zou worden. Echter, we hadden niet kunnen raden hoe goed dit spel zou zijn.

De onderdelen zijn, zoals we wel gewend zijn van DarkPark, van superhoge kwaliteit. Zodra je de doos uitpakt weet je dat je een mooie avond puzzelen tegemoet gaat.

Het verhaal is goed te volgen en je krijgt de juiste aanwijzingen om steeds een stapje verder in het verhaal te komen. De puzzels zijn niet perse makkelijker dan de voorgaande spellen, maar door de logische volgende stappen was het voor ons niet nodig om hints te vragen. Mocht dat wel nodig zijn, dan bestaat er een slim hint systeem dat je kan raadplegen als je echt vastloopt.

De combinatie van off- en online elementen is in dit spel verder geperfectioneerd. Mogelijk vind niet iedereen dit even leuk, maar voor ons was het een prachtige toevoeging die ons dieper in het verhaal bracht.

Nadat je het spel gespeeld hebt kun je met een refill kit van 10 euro het spel terug in 'startstaat' brengen, zodat je er ook nog iemand anders een plezier mee kan doen. Zo heb je zelf een leuke avond en daarna ook nog een leuk cadeautje voor escape room vrienden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen


 • Uitstraling
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend