Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Amsterdam Catacombs

Amsterdam, Nederland

Nu gesloten

90 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Amsterdam Catacombs

De Catacomben van Amsterdam zijn recentelijk opengebroken zodat dappere zielen en dwaze speurders af kunnen dalen naar haar duistere diepten. Durf jij de uitdaging aan? Heb jij stalen zenuwen en een mes-scherpe geest? Ja? Oh, echt? Waar wacht je dan op? Kies het tijdstip van je hoogstwaarschijnlijke overlijden.

Thema's

Avontuur

Horror

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

EN

Escapetalk.nl statistieken

69 likes

509 bezoekers

74.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haarlemmerstraat 124K
1013 EX, Amsterdam
Nederland

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

164 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (290 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2023

Eng? Ja! Doen? Zeker!

Al héél lang stond de Amsterdam Catacombs op mijn wishlist. Deze stond ook héél bewust nog op de wishlist, omdat ik eigenlijk iets te huiverig was voor deze escape room. Achteraf gezien is dat helemaal niet nodig geweest om deze escapebeleving ziljoen jaar op mijn wishlist te laten staan. Ja, het is een spannend tot enge beleving, maar het is heel tof gedaan en goed te behappen, omdat je hersteltijd krijgt.

Laten we beginnen met het begin. Amsterdam is natuurlijk mega ruk als het gaat om parkeren en de drukte in de stad, dus het is wel wat lastig plannen vond ik. Wij gingen heel gericht naar Logic Locks en daarna ook weer uit Amsterdam.
Met samengeknepen billen, bewapend met linialen, de parkeergarage ingereden. Daarnaast gazillion euro armer, maar de auto stond!
Met een korte wandeling kwamen we aan op locatie.

Het is echt een toffe locatie en zonder dat ze er moeite voor hoeven te doen, voel je de spanning. Je gaat dadelijk een kerk in... de catacomben in... Ik vond dat al meteen heel spannend en zorgde wel voor wat zweethandjes. De host die ons ophaalde wist daar ook een schepje bovenop te doen. Heel tof gedaan! Goed om te weten dat de beleving Engelstalig is.

In eerste instantie toen we afdaalden naar de catacomben was ik niet onder de indruk, maar dat veranderde snel. De sfeer is heel mooi neergezet. Er heerst een bepaalde suspense. Enerzijds door hetgeen wat gebeurd, een stuk door wat jezelf creëert en ze werken ook goed met geluid. Ik had oprecht verwacht dat het een engere experience was dan dat ik heb ervaren. Hier moet ik wel eerlijk bij zeggen dat ik bepaalde dingen heb afgestaan aan teamgenoten. Ik verwacht dat ik dit met twee personen aanzienlijk spannender had gevonden.

De puzzels waren leuk om te doen, maar zeker niet complex. In ons geval was dat ook erg fijn, omdat we met escape room-maagden waren. Ik vond er ook wel een redelijk groot component van zoeken in zitten. Wat voor ons dit keer geen frustratie opleverde, omdat we , blijkbaar, een hele goede zoeker bij ons hadden.

Wat ik wel jammer vind is dat er voor- en achteraf geen plek is voor een drankje. Aan het einde leek het ook niet mogelijk om naar het toilet te gaan. Dat zou wat mij betreft nog wel een mooie toevoeging zijn om het een volledig uitje te maken.

Al met al een onwijs toffe beleving! Mocht je nog twijfelen, don't! Regel een groep van vier en gaan!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  OsbivhMarieke

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2023

My soul is nogwat, my heart is blablabla, ik weet niet meer wat ik moest zeggen!?

The Amsterdam Catacombs bevind zich in hartje Amsterdam, dit maakt het vervoer er naartoe nogal een uitdaging. Wij hebben onze auto geparkeerd bij een hotel/restaurant net buiten Amsterdam, hebben daar een hapje gegeten, en zijn vervolgens per Uber afgezet bij de locatie. Let er wel op dat Logic Locks 2 locaties heeft en de navigatie niet altijd even goed aangeeft bij welke je juist moet zijn.

Het biedt een enorme meerwaarde om deze experience 's avonds te boeken. De aankomst bij de locatie in het donker maakt het geheel al rete spannend zonder je überhaupt bent begonnen. Hoewel ik had verwacht dat het intro volledig in thema zou zijn denk ik dat er een prima balans is tussen opbouw en de nodige informatie. Toch voelde het enigszins als een gemiste kans om de spanning nog wat verder op te bouwen door het volledige ontvangst bij de experience te betrekken. De start van de kamer is zorgvuldig uitgedacht en goed geacteerd. Ik en m'n groep zaten direct in het verhaal en het was ons meer dan duidelijk vanaf welk punt het escapen echt begon. Logic Locks maakt overduidelijk gebruik van de structuur en lay-out van het pand. Dit zie je terug in het decor en de indeling van de ruimtes. De details en aankleding van deze ruimtes zien er waanzinnig uit, je kijkt echt je ogen uit! Dit samenhangend met een aantal duistere soundscapes (lees: geen muziek!) maakt het geheel enorm sfeervol en spannend.

The Amsterdam Catacombs is een kamer waarvan in had verwacht (altijd maar die verwachtingen!) dat de nadruk lag op de beleving en minder op de puzzels. Toch voelde 80% van de tijd die we hierbinnen zaten echt als een die-hard puzzelkamer aan. De puzzels zijn geheel in thema en vallen prachtig samen met het decor. Ze variëren goed in moeilijkheidsgraad en de gehele groep heeft meestal wat te doen (wij waren met 6). Wat ik erg sterk vond was het feit dat de puzzels bijdragen aan het verhaal en langzaam opbouwen naar een finale.

Dan over die finale gesproken. HOLY SHIT (zeg dit niet in de kamer x). Ik heb zelden zo'n epische, filmische finale meegemaakt in een escaperoom als hier. De atmosfeer in deze finale is waanzinnig neer gezet. Het geluid, licht, en het acteerwerk is 'top notch'. Je werkt als team echt samen en beleeft als het waren een heuse scene uit een horrorfilm. Iedereen heeft wat te doen en het verhaal past zich aan naar jouw acties en kunnen. Zo heeft iedere groep een ander verloop met een uniek einde. LOVE IT!

Buiten deze lovende woorden is er 1 dingetje wat ik nog wil benoemen. Achteraf bleek dat de host vanwege een wat angstig persoon in ons team een bepaald moment uit de kamer heeft gelaten. Hier baalde ik wel enigszins van en verklaarde de 'spannings-dip' in het midden van de experience. Ik ben zelf geen voorstander van het weglaten van een bepaald element omdat er iemand bij zit die het spannend vind. Buiten dat kan ik zeggen dat deze kamer mij enorm heeft verrast. M'n verwachtingen lagen volledig de andere kant op maar dat doet er niet toe. The Amsterdam Catacombs bevat spanning, decor, verhaal, en een ultieme, fantastische, epische finale. Amen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Waanzinnige locatie
 • Intro
 • Decor & aankleding
 • Geluid (waanzinnige soundscape)
 • Sfeer d.m.v. belichting
 • Lay-out
 • In thema, verhalende puzzels
 • Opbouw
 • FINALE! (AAAAH <3)
 • Acteerwerk
 • Weglaten van elementen

  NiklasDomina Tempus

ShinysheepShinysheepEscaperLid sinds: 05 mei 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2022

Spooky advertising

Redelijk last-minute (2 dagen vooraf) hebben wij met onze vaste groep deze escape/experience geboekt (ik weet nog steeds niet helemaal als welke van deze 2 ze zich nu identificeren). Reviews vooraf lezen zat er dus niet helemaal bij deze keer. Dat kan natuurlijk iets heel goeds zijn, want zo kan je immers niet beïnvloed worden. Maar nu ik een aantal van de andere reviews aan het teruglezen ben, sluit ik me er helaas wel volledig bij aan.

De introductie en ontvangst was mooi en leuk gedaan en de locatie is prachtig! We stonden na de introductie en entree gelijk op scherp.

We gingen naar binnen. Daar stuitten we op een verhaal wat enerzijds niet helemaal goed te verstaan/volgen was. Anderzijds was het een vrij langdradig verhaal en voor mijn gevoel duurde het langer dan het daadwerkelijk was. We stonden alle vier te popelen met het gevoel "mogen we al eens iets gaan doen?" Op hun eigen website staat vermeld "It doesn't require you to be fluent in English but at least some basic understanding is essential to ensure a positive experience." maar als je engels niet heel goed is wordt het toch wel lastig denk ik.

Eenmaal in het spel was het decor mooi. Niet bijzonder, maar zeker leuk gedaan. Er was zeker gethematiseerde aankleding, maar ook een aantal zaken die wat ons betrefte wat meer aankleding kon gebruiken. Er zaten wel een aantal leuke en verrassende elementen in.

Voor mijn gevoel zijn we tijdens het spel ook niet goed begeleid. We konden duidelijk wat hulp en een aantal hints gebruiken, maar door de langdradige communicatie waren we veel te lang met alles bezig, wat ervoor zorgde dat we een aantal puzzels zelfs helemaal hebben moeten skippen. Wel fijn dat als je krap zit in de tijd, dat je alsnog de mogelijkheid krijgt om alles van de kamer te kunnen zijn!

De communicatie en het verhaal was rommelig en veel, waardoor je niet alles goed meekrijgt van het verhaal. We hebben nog steeds geen idee wat we nou precies allemaal gehoord hebben. Ik was meer met communiceren bezig af en toe dan met echt spelen, en dat vind ik jammer. Immersive theatre kan ik zeker als geen ander waarderen, maar hier was de balans niet helemaal in orde, en kreeg ik als degene met het communicatiemiddel soms weinig mee van het spel.

Opzich was al het bovenstaande nog steeds géén doorslaggever om het een teleurstellende ervaring te noemen, dat kwam namelijk pas aan het einde van de escape. De escape eindigde met 'credits', die gewoon op het moment heel erg raar waren, en ons daardoor ook aan het lachen maakten. Eenmaal helemaal eruit begon het napraten. Nouja napraten... De verkooppraatjes voor al het andere wat ze hadden (wij waren ook manipulatief genoeg om "ja" te zeggen op de verkooppraatjes). En de andere spellen moesten we natuurlijk wel nú kopen voor éxclusieve korting... Bij meermaals een "nee" bleef de host (en tevens acteur) het toch proberen. En bij een laatste nee stonden we ineens buiten. We keken elkaar aan: "oke, wat wás dit..?"

Helaas moet ik er toch over kwijt dat onze ervaring enigszins teleurstellend was te noemen. Vooral dankzij de laatste 10 minuten. We komen nét uit een escape en zijn vooral nog aan het verwerken wat we zojuist allemaal hebben gezien, en dan wordt door de acteur (!) in het spel vanalles achteraf aangepraat. Onze hele ervaring is daardoor in één keer uit elkaar gespat.

Als laatste noot: als je jezelf verkoopt als "allerengste escape" en "wereldberoemde horrorsensatie", leg je de verwachtingen erg hoog voor jezelf, en wij vonden deze benoemingen dan ook zeker niet helemaal terecht. De allerbangste van ons 4 (die regelmatig in andere escapes alvast met één vinger op de noodknop staat uit angst) was niet angstig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel thema
 • Last minute boeking
 • Vriendelijkheid personeel
 • Spannende introductie
 • Locatie
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig (vooral sommige puzzels)
 • Prijs
 • Decor had veel meer gemogen

  sjephanieDrs-jlc

Sandra (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2018

DIVINE

Waar moet ik beginnen? Na meer dan 30 kamers te hebben gespeeld, met o.a. Bloody Mary, The Experiment, Jason's Curse, Kamer 237 en Catch Me If You Can komen we aan bij The Catacombs van Logic Locks.... Alles in deze experience klopt. Van toiletbezoek tot jassen ophangen, van begin tot eind klopt alles. De host vertelt een geweldig verhaal, waardoor je al direct in de sfeer zit. Tijdens de experience hebben wij ons meerdere malen verbaast over hoe mooi alles opgezet en ingericht is. Werkelijk prachtig! De sfeer van de kerk, in combinatie met het verhaal, de acteurs en het spel is echt geweldig. Hoe intens je het spel ervaart, ligt volledig aan je eigen persoonlijkheid maar dat het een interactieve horror experience is, is geen discussie over mogelijk. Het spel heeft vele raakvlakken met escape rooms en een paar uitdagende puzzels maar de 'twists and turns of events', 'storytelling/storyline' en 'horroraspects' zijn meedogenloos en staan voorop. Zorg ervoor dat je gaat met wat ervaring in je zak en met een groep mensen waar je bekend mee bent. Laat je alsjeblieft helemaal meeslepen door deze fantastische escape experience, het is het dubbel en dwars waard! Ook de slapeloze nacht erna, niet vanwege de horror maar omdat je nog uren later strak staat van de adrenaline omdat het gewoonweg veel te tof is, is alles meer dan waard! Ohja, en of je het nu haalt of niet; het maakt echt niets uit want welk pad de eindscene ook kiest, deze is hoe dan ook sensationeel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Alles klopt van begin tot het eind
 • Decor(atie) is volledig afgewerkt en heel erg mooi
 • Medewerkers zijn te gek!

  WepsieChariss

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Ga jij maar eerst!

Het was weer tijd voor een escape dagje. Vandaag stonden drie kamers op de planning: Wake up, Aurum en als laatste (eindelijk) Amsterdam Catacombs.

Het was eindelijk tijd voor Amsterdam Catacombs. Deze kamer stond al heel lang op mijn wishlist. Waarom die er zo lang op is blijven staan? Of mensen durfden niet mee of ze hadden de kamer al gedaan. Eindelijk had ik een groepje gevonden die de kamer nog niet hadden gedaan en die (licht geforceerd) naar binnen durfden. Op exact het goede tijdstip werden we binnengelaten en de locatie is echt prachtig en zet meteen de juiste sfeer. De intro is lang maar wel heel pakkend en de acteurs doen het heel goed. Er wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid en de spanning is constant hoog. Je voelt gewoon dat iemand je daar niet wil hebben en je voelt je heel oncomfortabel. Heel vet hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. De puzzels zijn van goed niveau ten opzichte van spanningsniveau. Het einde is heel vet en zorgt voor een mooie afsluiter van het verhaal. Jammer dat er niet echt mogelijkheid is om na te praten of nog een drankje te drinken. Als je de kamer nog niet gedaan hebt, ga dit dan alsnog doen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Je eigen graf graven

Vandaag beantwoorden we de kijkersvraag: ‘Hoe breek ik een absolute top ervaring af in de laatste 10 minuten?'. Nieuwsgierig naar het antwoord? Lees deze review tot het einde.

Met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) waren we in Amsterdam voor een escapedagje. Als afsluiter hadden we de Amsterdam Catacombs gepland van Logic Locks Amsterdam. Dit was de kamer waar we het meest naar uitkeken, omdat we super veel goede verhalen hierover hebben gehoord. Daarnaast hadden we echt weer eens zin in een goede horror-ervaring 👻.

Je krijgt bij het reserveren al een mooi gethematiseerde bevestigingsmail, die je al wat duidelijkheid verschaft over het verhaal. Vervolgens moet je op exact de gereserveerde tijd voor de Posthoornkerk in Amsterdam staan. Je experience zou dan direct beginnen, althans, dat dachten wij. Dit is niet helemaal waar, alhoewel je door de gamehost toch al een beetje bang wordt gemaakt. Verder is het gewoon een regulier begin van een escape room óf experience; toiletbezoek, instructie en spullen opbergen. Op het moment dat je daadwerkelijk de catacombe betreed begint wél echt de experience en deze is goed spannend!

Houd er rekening mee dat de hele experience volledig in het Engels is (zoals bij bijna alle escape rooms in Amsterdam). Hierdoor moet je – vooral in het begin - extra goed opletten wat er allemaal verteld wordt, want het eerste gedeelte bestaat uit véél informatie. De spelbeleving is prima. De puzzels zijn niet super vernuftig, maar door de spanning die er voortdurend is worden simpele dingen moeilijk. Doordat de gamehosts geen Nederlands spreken, maar wij wél met elkaar steeds overlegde in het Nederlands, moesten we bij iedere stap doorgeven aan de hosts wat we deden óf gingen doen, zodat zij ons vervolgens weer op het goede pad konde zetten. Dit gebeurd in thema en dat is een zeer goede vinding. Echter was het op sommige punten frustrerend, omdat je het idee hebt dat je door de kamer ‘geduwd' word door de host. Bovendien waren we soms qua denken al verder dan het hintsysteem en dat leverde enige vertraging op.

De decoratie en thematisering is hartstikke mooi gedaan. Hierbij is ook goed gebruik gemaakt van de locatie zelf. Je bent écht in de catacomben van een kerk en de spooky details (die als decoratie zijn toegevoegd) maken het geheel tot een super spannende omgeving. Er zitten flink wat scares in deze kamer, dus deze experience is niet geschikt voor angsthazen 😁….

Aan het einde van de experience gaat alles heel snel. Ze zorgen ervoor dat je de experience altijd haalt, ook al heb je niet alle dingen gedaan. Hierdoor was het einde best chaotisch, maar wél super vet. Het slotstuk is alsof je in een heuse horrorfilm bent beland. Nog nooit heb ik zo sterk het gevoel gehad dat ik in een film zat. Met een hoge dosis adrenaline kom je uit de kamer. We waren allemaal super enthousiast over het geheel. En toen ging het mis…

Normaal gesproken – bij zo'n gave experience – wil je uitgebreid nabespreken. In Amsterdam – zo merkte we de gehele dag al – is nabespreken géén onderdeel van escape rooms 😁…. Ook op deze locatie wordt héél vluchtig iets gezegd over de ervaring en worden enkele vragen beantwoord, maar er wordt géén tijd gemaakt voor een gezellig praatje. Er werd wél gevraagd óf we van plan waren met dit gezelschap nog vaker escape rooms te doen. Dikke aanrader; Zeg ‘NEE'! Wij zeiden ‘ja' en kregen vervolgens een verkooppraatje over een andere kamer van Logic Locks. Dat is op zich niet zo erg, maar ze verwachtten van ons dat we ter plekke zouden beslissen om daar alvast een voucher voor te kopen, want dan zouden we korting krijgen. De gamehosts veranderde in die vervelende mensen die bij je aan de deur komen om je een telecomabonnementen aan te smeren. Toen we duidelijk een paar keer geweigerd hadden, begonnen ze hun merchandise aan te smeren. Ook zouden we weer korting krijgen én weet ik het allemaal. Ook hier weigerde we alles vriendelijk én toen ze merkte dat ze niks aan ons gingen slijten, werden we direct de kerk uitgezet door de kortst mogelijk route, waardoor we helemaal om de kerk heen moesten lopen om weer terug te keren bij de beginpositie.

Ik heb 70+ kamers gespeeld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een ongelofelijke afknapper was dit! Terwijl de kamer zo ontzettend goed was, zorgde dit voor zo'n ongelofelijke bittere nasmaak. Dat je als escape room commercieel bent, snap ik. Dat je probeert om ‘subtiel' bepaalde zaken te verkopen om nog meer geld te verdienen, snap ik ook. Maar dat je veranderd in een opdringerige verkoopmedewerker terwijl je gamehost bent van een escape room, vind ik ver buiten de maat. Hierom ga ik iets doen wat ik nog nooit gedaan heb. Ik ga de service waarderen met een 1. Het totaal cijfers – want we moeten wél eerlijk blijven - zal ik baseren op wat ik de experience waard vind (een gemiddelde tussen de spelbeleving en de sfeer). Mijn advies is dus – mocht je deze kamer willen spelen – om je adrenaline te behouden én zelf op een terrasje gezellig na te gaan zitten praten over je beleving en direct kenbaar te maken dat je niets wilt kopen. Hierdoor voorkom je misschien dat je niet zo bedropen als wij naar huis toe moet.

Al bij al; De experience is absoluut geweldig en super spannend. Zeker geschikt en aan te raden voor de thrillseeker. Jammer dat wij deze ervaring hebben gehad op het einde, maar hopelijk doen ze dit niet bij iedereen. Tip aan Logic Locks; Begin een winkeltje in Amsterdam en ga daar dingen verkopen en laat een escape room een escape room blijven. Maak er geen merchandise shop van.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met hoeveel mensen je deze kamer speelt maakt eigenlijk niet zoveel uit voor zowel de puzzels als de bewegingsruimte;
- Niet geschikt voor angsthazen;
- Zorg dat je minimaal één persoon bij je hebt die vlot Engels kan spreken;

Logic Locks, ondanks alles toch bedankt voor het bieden van deze super gave ervaring. Misschien kunnen jullie iets met de tip uit deze review.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 1.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Locatie
 • Opdringerig verkooppraatje aan het einde
 • Prijs

  sjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Staring death in the eye

The Amsterdam Catacombs, een super indrukwekkende kamer met een vieze na smaak.

Deze escaperoom/experience heb ik gespeeld met ''Nicht die kinder'' een team dat bestaat uit 5 leden.

Tijdens ons dagje Amsterdam hadden we deze escaperoom op het einde van het uitje geplanned, we keken hier met ze alle naar uit en waren zeer benieuwd in wat voor situatie we ons zelf nu weer hadden gewerkt, een angstig verhaal die ik nog na vertel met een trillende stem. We zouden al bij ontvangst in het verhaal terecht komen dit is iets waar ik persoonlijk erg naar uit kijken zeker aangezien het daadwerkelijk in een kerk was. Dit viel echter tegen ondanks dat de host al vrij griezelig was van zichzelf was het een redelijk standaart escaperoom ontvangst, wat normaal gezien geen probleem is maar wat ik hier wel vond missen.

Toen we eenmaal onze inleiding hadden gehad (Die volledig in het Engels was) begon de angst meteen toe te nemen. De kamer was gaaf aangekleed en je bevond je in een daadwerkelijke catacombe en vergat dat je gewoon een spelletje aan het spelen was. Deze kamer is zeker niet gemaakt voor angstige mensen (Ook al heb ik regelmatig in een hoekje zitten huilen en heb ik me zeer vermaakt).
Het was een film achtige ervaring waarbij teamwork belangrijk was. Wij waren zelf met 5 man en dit ging prima de groeps grote maakt bij deze kamer niet zoveel uit.

Een spektakel om mee te maken en ze kwamen we er ook uit, tot dat de echte duisternis toe sloeg. Direct toen we uit de kamer waren werd en vluchtig na gepraat korte tijd om vragen te stelen en al gauw werd aan ons gevraagd of we misschien interesse hadden om te horen over hun andere escaperoom. Deze vraag beantwoorde we niet-wetend met een ''Ja'' en al gauw volgenden de verkooppraatjes die als een demon je lichaam binnen slopen. Nadat we hier netjes een aantal keren antwoord op gaven om geen interesse te hebben volgde direct het volgende verkooppraatje, nadat ook hier een aantal keer werd vertelt dat we geen interesse hadden werden we vrij snel de catacombe uit gebonjourd. Deze vieze nasmaak heeft voor mij de totale experience volledig verpest en dit vind ik super jammer aangezien de kamer aanzie super was!

Ik probeer begrip te tonen voor deze keuze maar ik heb er ontzettend moeite mee vandaar een ontzettend laag cijfer voor de service. Laat dit je vooral niet afschikken om de kamer niet te doen want het was het zeker waard. Zorg alleen dat als ze je vragen of je interesse hebt in een van hun andere kamers je duidelijk meld GEEN interesse te hebben.


7

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 2.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Slechte service
 • Prijs

  sjephanie

ThirzaWijnjaThirzaWijnjaEscape ExpertLid sinds: 29 mei 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2022

Prachtig uitgevoerde kamer, goede spanning maar had voor ons stiekem nog wat enger gemogen

Met veel nieuwsgierigheid (en een klein beetje spanning) gingen we op weg naar de Amsterdam Catacombs. Het feit dat je wacht voor de poort van een prachtige kerk is al heel tof. De toon wordt meteen gezet zodra je op de bel drukt, je wordt gelijk meegenomen in het verhaal en de sfeer.

Zonder al te veel te spoilen; de kamer is super mooi gemaakt, leuke puzzels (niet alleen maar cijferslotjes), acteurs vinden we vaak ook een pre (mits een toevoeging), decoratie was zeer on point, verhaal was duidelijk en er waren toffe momenten hier en daar ingebouwd. Overall een hele goede kamer, al had ie eerlijk gezegd voor ons wel wat enger gemogen, maar dat is een enorme persoonlijke voorkeur. Voor ons is het vaak hoe enger hoe beter, maar kan me voorstellen dat je dan wat klanten mis loopt ;-)

Minpunt vond ik de engels talige hosts/acteurs. Wij kunnen zeer goed engels, maar in combinatie met de muziek was het soms wat moeilijk te verstaan. Ook vinden wij het ontzettend leuk om naderhand nog even gezellig na te praten over allerlei escape rooms en daarbij vinden we het erg leuk om escape room eigenaren of mede enthusiasts te treffen. Dat viel - in vergelijking tot andere kamers - bij deze iets tegen. We hadden iets meer het gevoel dat de mensen er slechts werkten, maar niet enorme fans waren. Dan had ie nog een half puntje hoger gescoord! :-)

Al met al toch een aanrader als je van enge kamers houdt


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Verhaal
 • Soms slecht verstaanbaar

  Drs-jlc

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2022

Dies Irae

The Amsterdam Catacombs is inmiddels bekend in Nederland en omstreken als een kamer voor de horrorfanaat. 90 minuten, acteurs, en een realistische setting in de echte catacomben van de Posthoornkerk. Wij nemen de rol aan van investigators die de catacomben mogen onderzoeken. Kort gezegd, er is vage shit gaande en zodra we binnen zijn gaat alles naar de mallemoer. Dat zagen we niet aankomen!

De intro is in karakter, denk ik? Ik weet het eigenlijk niet zeker. We hebben duidelijk iemand tegenover ons die een rol speelt, maar het ook constant heeft over de "escape experience". Het is voor mij te half voelt om logisch te zijn.
Dan mogen we beginnen...of toch niet. Er volgt nog een ellenlange intro door een ander karakter. Deze praat niet alleen heel zacht, maar ook met een behoorlijk stevig accent. Het is pittig te volgen en er komt een complex plot bij kijken waarvan ik de waarde totaal niet in zie. Zeg gewoon "shit's haunted" en we zitten goed! Waarom moet het allemaal zo complex? Laat ons gewoon spelen!

Na meer dan een kwartier aan introductie mogen we eindelijk van start! De setting van de catacomben doet al veel voor de ervaring, tof dat er voor een authentieke locatie is gekozen! Decor ziet er authentiek uit en de inrichting voelt passend. Er is goed nagedacht over licht, geluid, afwerking, en rook om een beklemmend totaalbeeld te vormen.
De hamvraag: Hoe eng is het nou? Het is hier zeer afhankelijk van wat voor stijl van horror je eng vindt. Ik vond het spannend, maar helemaal niet zo eng als verwacht. De horror van Amsterdam Catacombs zit hem in zijn subtiliteit. De setting is intiem en claustrofobisch. Het gaat hier echt om de psychologie. Het idee van wat er allemaal kan gebeuren in plaats van wat er gebeurd. Er zijn praktisch geen jumpscares. Er zijn een paar stukken die goed eng zijn, maar over het algemeen word je als speler best veel ruimte gegeven. Neem in ieder geval 1 iemand mee die wel het initiatief durft te nemen.

De "puzzels" zijn meer opdrachten die passen in het verhaal, maar dat stoort mij niet. Er zitten geen hersenkrakers in en dat zou hier ook niet passen. Het loopt heerlijk door en je raakt er door immersed in de sfeer van het verhaal. De kamer bouwt op naar een finale waar meerdere opdrachten aan bijdragen. Je hebt hier een ander einde afhankelijk van hoe je die opdrachten vervult. Ik vond dat het duidelijk aangegeven was wat je moest doen en hoe. Ik hoor het wel eens als minpunt dat dat niet zo is, maar dat slaat naar mijn mening nergens op. Let gewoon goed op en ga mee met wat de ervaring van je wil.
Het hintsysteem mag wel de deur uit. Een karakter dat panisch met een zwaar accent over een walkie-talkie heen roept. Probeer dat maar te volgen... Het deed voor mij eerder afbreuk aan de sfeer en het had anders in thema gekund.
De finale van de kamer is ongelofelijk vet en een absolute highlight in mijn escape-carrière! Dit is hoe je opbouwt naar een filmische finale en afsluit met een dikke adrenaline boost.

We hadden een uiterst vriendelijke host met een goed gevoel voor humor. Geen verkooppraat of andere onzin zoals blijkbaar bij andere spelers het geval. We krijgen zelfs een extraatje mee voor de hoeveelheid kamers die we gespeeld hebben!

Voor mij is The Amsterdam Catacombs een combinatie van highlights en vraagtekens. De setting, sfeer, opdrachten, en de finale zijn voor mij absolute winners. Daarentegen vind ik de uitgebreide halfhartige intro's en het complexe plot vreemd bij iets wat verder zó af is. De highlights wegen voor mij gelukkig veel zwaarder. Ga zeker spelen en verdwijn in de experience!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke locatie
 • Opdrachten bouwen op naar finale
 • De finale is bijna DE reden om te spelen
 • Stijl van horror
 • Dikke atmosfeer
 • Tastbaar aandenken
 • Waarom is het plot zo complex?
 • Waarom is de intro zo langgggggggg?
 • Hintsysteem

  Marieke

Heel gaaf!

Vanaf de eerste minuut zit je in het gevoel wat je moet hebben om deze escaperoom te gaan spelen. Je wordt meteen meegenomen in het verhaal. Het verhaal, de plaats de setting, de opbouw van alles, erg mooi uitgewerkt. Gave elementen!! Oftewel, een echte aanrader!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Mirtedepirte

CarfixerCarfixerSenior EscaperLid sinds: 06 september 2018 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2022

Filmische ervaring

Catacombs stond al 2 jaar op mijn todo lijst, en vandaag eindelijk kunnen spelen. Met enge kamers zoals "I Can Hear You", "Stay in the Dark" en "Crazy Mister Hunter" dacht ik dat niets mij echt meer kon verassen, maar deze kamer heeft een zeer goede spannende opbouw. Introductie van de kamer door de ontvangst host was leuk gedaan, en ook in de kamer wordt je goed aan het verhaal geïntroduceerd. De kamer begint zeer goed en er zijn leuke onderdelen, alleen hadden we op het einde niet heel erg door wat er van ons verwacht werd.

Onze "hulp" praat via een portofoon met je, maar door een nogal sterk Engels accent, de luide achtergrond geluiden en de ruis van de portofoon maakte het moeilijk hoorbaar, waardoor wij het idee kregen dat we het niet goed deden of belangrijke informatie miste. Uiteindelijk hebben we het einde wel gehaald.

Enige punt van kritiek was het ontvangst. Er wordt verwacht van je dat je PRECIES op de aankomst tijd aanbelt bij de kerk. Aangezien de harde regen, probeerde wij al 5 minuten van te voren. Maar geen gehoor. Ook 2 minuten en 1 minuut voor tijd werd er niet gereageerd. Echt stip op de tijd werden we binnen gelaten op het kerkpleintje, waar we uiteindelijk nog 5 minuten in de regen moesten wachten voordat we werden opgehaald. Iets meer clementie had wel gemogen.

Verder, zeker een must-do voor elke Escape liefhebber


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal
 • Creepy
 • Beleving
 • Einde licht onduidelijk wat er verwacht werd
 • Hadden we echt niet even iets eerder naar binnen g

  Lisette

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2018

Sacred Soul

Geweldige ervaring. Thema horror is zeer sterk uitgewerkt. Verwacht niet te veel puzzels, maar het denkwerk heb je zeker nodig, en dat onder hoge adrenaline druk. Deze kamer geeft echt een geweldige beleving. Top gamemaster(s) die het thema ook zeer goed uiteenzetten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  ellendewilde

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2024

Spooky

Wat een prachtige locatie voor een escaperoom. De uitnodiging en de bevestiging maakten het al spannend. Aanbellen en een code inspreken? Gaaf. Vanaf de poort werden we meegenomen in een hele bijzondere beleving. Een onderzoek in de kelder van de kerk waar zich bijzondere dingen afspeelden.

Prachtig gedecoreerd. Veel duisternis, maar ook prima te doen, qua engheid. "Annoying" was de term die beter paste. Bij sommige gebeurtenissen in de kamer ontbrak voor ons de relevantie of miste de verbinding naar het vervolg. Het verhaal is, ook door de gevoerde Engelse taal, soms wat lastig te volgen.
De puzzels? Interessant, in thema, maar niet altijd even duidelijk naar onze mening. Je merkt door de leeftijd van deze kamer hoe de escaperooms in de loop der jaren ontwikkeld zijn. De leeftijd van deze kamer is geen probleem, maar moet je wel meenemen in de beoordeling. De flinke prijs maakt echter ook dat je de kamer beoordeelt op basis van deze prijs. Een prijs die wellicht ook met de bijzonder locatie te maken heeft.
De kamer speelt in de Engelse taal en het is wenselijk dat je daar een beetje in thuis bent. Voor niet iedereen van ons was de introductie, die best inhoudelijk was, daardoor goed te begrijpen.

Je moet deze kamer zeker spelen: het decor, het werken met de duisternis, de opdrachten en het slimme eindspel maken heel veel goed. Het was een ervaring die we als team niet hadden willen missen. De begeleiding vonden we echt prettig. Ook fijn dat de entree en de uitgeleiding door dezelfde persoon gedaan werd die daardoor weer even een beetje normaal deed.

Voor ons geldt de kamer als gehaald. Al zal het einde van onze beleving anders zijn dan bij anderen. Het betekende voor ons dat we met een goed gevoel afsloten.

Samenvattend: zeker spelen, zie de prijs als locatiebepaald en geniet van wat al erg lang een topkamer is.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Prijs

 

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2024

Super ervaring

Lang uitgeken naar deze experience. De locatie is enorm indrukwekkend. De host neemt je meteen mee in het verhaal. De locatie is prachtig aangekleed, in thema. Verwacht geen klassieke escape room. Er is een logisch verhaal met een kop en een staart. Ik ben niet echt een held in enge kamers, maar deze was prima te doen. Er zitten zeker spannende momenten in maar de angst is niet constant aanwezig waardoor het leuk blijft. Zeker een must play!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Friends of Friends

Ontsnapt: Ja  61:07 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

YoeriYoeriJunior EscaperLid sinds: 13 mei 2023 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2024

Fe-no-mi-naal!

Oke, om iets de beste escaperoom ooit te noemen vind ik misschien een beetje te hoog gegrepen voor iemand die 25 kamers op zijn naam heeft staan. Desondanks valt deze kamer tot nu toe in mijn top 3.

Ontvangst:
Het is ontvangst is super leuk gedaan! Op een te gekke locatie. Je wordt gelijk mee genomen in sfeer en zit er vanaf moment 1 al helemaal in. Gelukkig kun je nog wel gebruik maken van de wc voor dat je start. Omdat ik geen spoilers wil “morsen” houd ik het kort over de intro. Hoe tof deze ook was, hij duurde wel echt te lang en dit had korter gemogen.

Het spel:
Het is spel heeft mij vanaf moment 1 tot aan het einde helemaal in een andere wereld gebracht. Het zit fantastisch in elkaar en de acteurs zijn onwijs goed in hun rol. De dingen die in de kamer(s) gebeuren zijn voor mij ervaren als serieus eng maar wel echt tof om mee gemaakt te hebben.

Wel enkele situaties die mij opvallen in het spel t.o.v. informatie die op de website staat weergeven. Ik ben van mening dat je Engels niveau echt minimaal gevorderd moet zijn. De communicatie in de game is voldurend in het Engels, en dat is meer dan basiswoorden. Sommige spel elementen zijn wel in het Nederlands. Maar met basis Engels wordt het wel heel lastig vrees ik. Moet ik er wel bij zeggen dat iedereen in ons team vloeiend Engels sprak dus dat het daarom ook zo vervolgd werd. Hou er hoe dan ook rekening mee dat het niet in het Nederlands is.

Het decor is misschien niet super veel, maar echt genoeg voor wat deze escaperoom je laat ervaren.

De meeste geluidseffecten zijn wel echt te hard en niet fijn voor je gehoor. Ook zijn sommige momenten met geluid niet altijd even goed te verstaan. Dit neemt af aan de ervaring;

Aan het einde na een epische en super gave finale was het tijd voor een klein na praatje en een groepsfoto. Maar een drankje achter af leek geen optie te zijn.

Wel complimenten naar de acteurs van de game die je het spel goed willen laten spelen. Zelf had ik een slordig foutje gemaakt waardoor ik even uit de game gehaald moest worden. Na de uitleg van mn verwarring kon ik weer veder met spelen en heb ik net zo veel genoten.

Achteraf werden we gebeld in het Nederlands of we nog spelelementen bij ons hadden. Waar dit dan opeens wel in het Nederlands was was voor ons een beetje gek gezien de complete ervaring volledig Engels was.

Desondanks is deze kamer echt het spelen waard waar je misschien wel je grootste angsten onder ogen ziet!
Zet hem op de lijst en ga hem spelen!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal
 • Geluid echt te hard op sommige momenten
 • Geen mogelijkheid tot drankje achteraf?

 

AvalonAvalonEscape ApprenticeLid sinds: 09 juni 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2024

Geweldige sfeer en behoorlijk spannend

Uitermate goed gebruik gemaakt van de geweldige mogelijkheden van deze bijzondere plek.
De storyline is erg goed en de acteurs maken het spel echt qua sfeer helemaal af. Er is roleplay, en daarin mee gaan maakt het erg leuk.
Er is ook veel gedaan om de spanning naar boven te halen, je zult een paar keer “huh” “oei” of “woah” roepen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

LemLemEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2024

Het voelde als een fysieke horror videospel

Een hele leuke escaperoom. Ik moet bekennen dat ik aanvankelijk wel de spanning voelde bij deze escaperoom. Ik vertelde mijn collega's over deze escaperoom en ze waren helemaal in shock toen ze het zagen, omdat een horror escaperoom ze helemaal niks leek. Het was ook behoorlijk eng, maar niet al te erg. Sommige momenten deden mij echt de stuipen op het lijf jagen, maar verder had je ook genoeg ruimte om rustig de puzzels te doen. Tijdens het hele spel was er constant een gevoel van naderend onheil. Ze lijken goed geleerd te hebben van de kwaliteit horror films.
Je moet je er echter vooral niet door laten afschrikken, want als ik dat had gedaan, dan had ik daar nu enorme spijt van gehad. Er zitten ook acteurs in en die hadden het heel goed gedaan en hadden een hele leuke sfeer gecreëerd. De hele escape door voel je de mysterie en ben je constant alert. Daarnaast heb je een mooi decor, leuke sound effects en puzzels. De puzzels waren wel een beetje makkelijk, maar ook niet te makkelijk. Vooral later in het spel begon het wat uitdagender te worden, dus de moeilijkheid wordt een beetje opgebouwd. Het voelde alsof je echt in een horror game als Amnesia: The Dark Descent zat of Resident Evil Village. Vooral de sfeer is wat deze escaperoom erg goed maakt. Als je vooral van sfeervolle en spannende escaperooms houdt, dan is dit zeker iets voor jou.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Decor

 

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2022 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2024

Horror!? Nee, eigenlijk niet… wel spannend!

Wij hadden deze kamer eerder willen spelen, maar helaas door ziekte lukte dat niet. Een domper was wel dat we daardoor 58 euro meer kwijt waren, omdat we binnen de 48 uur annuleerde. Wat ik begrijp, uit een verlies oogpunt maar wel zuur omdat het tijdslot binnen een aantal uur weer verkocht was. Ook was de kamer in de tussentijd duurder geworden en moesten die kosten ook nog bijbetaald worden.

Ondanks deze eerste frustratie, met veel enthousiasme en zin richting deze kamer! Er was veel te lezen en de website doet erg denken dat je hier een goede horror ervaring voor je kiezen krijgt. Een beetje met gezonde spanning, de een wat meer dan de ander, stonden wij dus voor het imposante gebouw. Dat het een unieke locatie is mag wel echt gesteld worden. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat de mate van horror ons eigenlijk wel teleurstelde. Het wordt op alle vlakken erger verkocht en gepresenteerd dat het eigenlijk is. Ik zou dit gewoon een spannende kamer noemen. Er zijn kamers die zich minder horror presenteren en echt een stuk enger zijn.

Het ontvangst was prima, leuk in thema maar wel wat knullig met een vragenlijstje die ingevuld moest worden terwijl het internet niet top was. Maar daarna hup de kelders in.

Daar begon het avontuur echt geweldig goed! Je wordt goed het verhaal in gezogen, de sfeer wordt gezet en je mag heerlijk smullen van de heerlijke stem van de verteller.

De kamer was echt mooi! Er zaten echt goede puzzels in, die fijn werkte en er zat een goede afwisseling tussen doen en nadenken tussen. Er is genoeg voor iedereen te doen en de ruimte is groot genoeg om je bezig te houden.

De puzzels kwamen we eigenlijk ook best aardig doorheen. Maar op den duur moet ik zeggen dat het verhaal toch wel wat chaotisch en ongestructureerd verder ging. Er was eigenlijk geen tot nauwelijks begeleiding om je hier bij te helpen, je werd eraan overgelaten.

Dit in combinatie met een moment waarop ik even weg was, maakte de chaos compleet. Achteraf baal ik hier enorm van dat ik dus ook een deel van de kamer, de puzzels en het verhaal heb gemist. Hierdoor konden we de eindjes eigenlijk niet genoeg aan elkaar knopen en verliep het daarna erg stroef. Ook was niet alles goed te horen, waardoor er meerdere mensen waren die iets heel anders verstonden dan er gezegd werd waardoor we een cruciaal punt hadden gemist. Ondanks dat ik het snap en het ook wel leuk vind, maakte dit de ervaring wel echt wat minder.

Ook hebben we het hierdoor niet gehaald. Wat niet erg hoeft te zijn, maar om dan het eindstuk te doen terwijl je nog een onaf gevoel hebt is echt niet tof. Laat mij dan maar helemaal afgaan….

Al met al best een leuke kamer om te spelen. Maar ik zou niet zeggen dat ik dit nou echt een top 50 kamer zou vinden en als een van de eerste aanraders zou noemen. Ik heb het gevoel dat deze kamer zo hoog staat vanwege het toerisme en de locatie.

Het is gewoon echt jammer om een deel van het verhaal te missen en te worden gestuurd terwijl je nog een onaf gevoel hebt. Dat voelt erg onnatuurlijk.

Ook was het best aardig geweest als men had gezegd dat we aan de achterkant van het gebergte eruit werden gezet en is het napraten binnen al helemaal niet mogelijk hier. Al met al zou ik dus niet zeggen dat dit voor mij een enorme aanrader zou zijn.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Beleving
 • Prijs

 

noizgatenoizgateJunior EscaperLid sinds: 27 januari 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2024

Mooie experience

Amsterdam. Catacomben onder een kerk. Roept al op om vooraf slecht te slapen en je af te vragen hoe je hier in vredesnaam in terecht bent gekomen. Het hele verhaal klopt, de crew neemt je mee in de experience. Ondanks dat sommige dingen niet heel logisch zijn en de puzzels niet hele grote breinbrekers waren, is deze zeker de moeite waard om te doen.
Hebben we iets gemist tov andere escaperooms? Ja. Er is voor en na de experience geen mogelijkheid om even iets te drinken en gezellig na te praten op de locatie. Das jammer…..


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DAMenS

Ontsnapt: Ja  90:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Geen mogelijkheid voor drankje voor en na

 

KamonieKamonieEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2024

Toffe kamer

.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

ElfeaterElfeaterSenior EscaperLid sinds: 22 juni 2021 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2024

Deliver us some evil

Ja wat zijn we weer een vette ervaring rijker.
Enorm toffe locatie, lekker creepy ontvangen en wat speelde onze actrice het leuk zeg.

We hadden de experience enger verwacht dan hij daadwerkelijk was. Het is vooral creepy sfeer en verhaal, plus wat schrikeffecten.

Er zaten meer puzzels in dan ik op voorhand had verwacht en er is een hoop zoekwerk nodig. Hintsysteem vonden we ook echt heel leuk gedaan.

Zoals ook al veel benoemd is, er is achteraf geen ruimte om iets te drinken of zelfs nog even naar het toilet te gaan.
Spel klaar, kort napraten en een foto en souvenir en poef, ineens sta je buiten.

Maar dit neemt niet weg dat het gewoon erg tof is wat hier neergezet is, je moet dit gewoon gaan spelen!


Reactie door Logic Locks Amsterdam

12 maart 2024

Hey Elfeater, Thank you for your positive review! Unfortunately it is true that we don't have a space to sell people drinks afterwards (the location simply doesn't have space for it...). Fortunately the street is full of bars that are open till late. Nevertheless you should have definitely been able to go to the bathroom afterwards. Did you ask our host to show you the bathroom? If you did and they did not let you, could you do us a favor and send me a message when exactly you played?


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

SaraSaraJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2021 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Lucky survivors

Nou.. we voelden ons echt lucky survivors toen we de experience doorstaan hadden! Wat een toffe ervaring en alle lof voor de gamehosts, ze maken het echt zo immersive! Ik raad de Amsterdam Catacombs echt aan, als je durft natuurlijk… wooeeehahahaaaaa!! :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

WesallWesallJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2024 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2024

Creepy catacombs

A nice game with an interesting story, good acting, located in a real church. Too many words at the start and especially for me - it could have more jumpscares ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Logic
 • Experience
 • Original

 

Cara-chanCara-chanEscape ApprenticeLid sinds: 18 februari 2024 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Wat een gave, spannende ervaring!

Meteen al in de sfeer bij ontvangst, dus we gingen vol enthousiasme beginnen. Voor ons team perfecte combinatie van omgeving, acteerwerk, verhaal en puzzels. Op geen enkel moment raakten we vast en de spanning bleef er goed in.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Heel spannende experience.

Geweldige acteurs, en de leuke locatie, inrichting van de kamer, maakt dat deze experience bij de top behoort.
Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  90:00 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Beleving

 

Femke Nagelhout (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

Amazing, creepy and unique!

Amazing experience! For sure the best escape room I've been to. The sets were beautifully designed with lots of details, the puzzles were intricate, varied and fun, and the whole experience was nicely creepy, with some very effective scares. It was also really well acted! Definitely a must if you're in Amsterdam.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig