Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Lost in space

We zijn in het jaar 2466. De mensheid verovert langzaamaan de volledige melkweg. Reizen tussen planeten is niet langer fictie.

Jullie zijn een groep ruimtereizigers op verkenning op een onbekende planeet. Tijdens jullie tocht werd plots alles zwart... Waar zijn jullie? Wat is er gebeurd? Geraken jullie terug thuis?


Thema's

Avontuur

Buitenaards

Mysterie

Science Fiction

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLENFR

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Statistieken

9 likes

100 Escapetalk bezoekers

87.9% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Gerechtstraat 10
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

33 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Puzzelkamer

1 locatie 4 kamers. Aan de ene kant denk ik dan, dat is super handig, aan de andere kant vrees ik dan steeds een beetje voor de kwaliteit.
Nu de gouden kooi geeft zelf heel goed aan dat dit hun echte escape rooms zijn en dat er ook nog zoiets is als hun experience kamers. Je weet dus wat je kan verwachten.
Onze volgorde:
Lost in space
Cabin in the woods
De schat van Kalakmul
De meesterdief van Mechelen

Ontvangst:
Parkeren kan ik jullie adviseren om de Zandpoortvest te nemen. Deze ligt op 6 minuten wandelen van de gouden kooi en is op het moment van schrijven gratis op Zat en Zon.
De kamer zelf is goed aangegeven en het personeel was heel vriendelijk.
De ontvangstruimte zelf is klein en je merkt meteen dat de boel hier goed draait, het is een komen en gaan van groepen, dus prima hoor offer die ruimte maar op voor meer rooms :-)

Kamer:
Om eerlijk te zijn verwachte ik het minste van deze room. Space-ruimteschepen-etc, het is een moeilijk thema om weg te zetten.
Het verhaal start met een film die wat duiding geeft aan het verhaal. Prima gemaakt, te lang / net lang genoeg laat ik in het midden.
De kamer zelf is wat anders. Het thema ruimteschip is zeker niet makkelijk, maar ik was niet erg fan hoe het neergezet was. De decoratie/afwerking is wel erg matig en dan kan je je daar wel 60 minuten druk in gaan maken of je gaat gewoon lekker puzzelen met ze’n 4en. En dat is ook precies wat we gedaan hebben. Ik had op voorhand wel wat reviews gelezen en had een idee wat ik kon verwachten.
Wij waren met een groep met zeker genoeg ervaring en hadden het gevoel dat we toch erg goed bezig waren zonder erg “gejaagd” te zijn om op die manier een record neer te zetten.
Als team van 4 hebben we ons prima vermaakt en de puzzels die we tegenkwamen zijn gewoon prima te doen, meer nog ik denk dat dit prima kamers zijn om te leren escapen. Dat gezegd zijnde hebben wij ons hier echt prima in vermaakt zonder echte frustratie.
De puzzels in de kamer zijn een combinatie van hang en cijfersloten en moderne snufjes. Niks wereldschokkend, soms samenhang en soms ook niet.
Ik begrijp de kritiek hier van sommige op 1 bepaalde puzzel wel. Hij voelt wat vreemd aan en geeft de indruk om voorkennis nodig te hebben.
Het grootste nadeel vind ik bij deze kamer hoe hij eindigt en die conclusie gaat bijna voor elke room hier op. Een code krijgen voor de deur terug open te krijgen vond ik wel erg jammer.
De kamers zijn verder met momenten gehorig naar elkaar toe en hoewel er airco is, doet die niet veel af.

Conclusie:
Ik denk al een paar dagen na wat ik hier moet schrijven, want hoewel ik dit geen mooie kamers vind en geen fan ben van het einde, heb ik ook 6 uur lang kunnen zien hoe de ene groep na de andere heel gelukkig uit de rooms kwam.
Dit zijn echt primaire rooms waar wel een thema en verhaal aan vasthangt, maar eens in de kamer alles mogelijk is.
De filmpjes geven een vertekend beeld van de kamer en dat komt vooral omdat ze je verbeelding op zo een manier triggeren dat de kamer zelf dan wat tegenvalt. Een tempel, een boshut in de sneeuw en een ruimteschip zijn alle 3 heel moeilijk realistisch weg te zetten en dan kom je er niet met wat buizen en purschuim.
Wat ze hier gebouwd hebben zijn echte familie kamers en dat zag je ook als je daar was.
Leuk om te zeggen dat je in elke room 3 munten kan vinden waarmee je achteraf nog een prijs kan winnen.
Na elke kamer werd er mooi een foto gemaakt met de tijd.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Puzzelen & samenwerken

We hebben alle vier de kamers van De Gouden Kooi op één dag gespeeld. De volgorde? Lost in Space - Cabin in the Woods - De Schat van Kalakmul - Meesterdief van Mechelen.

De Gouden Kooi zit middenin Mechelen wat een groot voordeel heeft om even een drankje of hapje te gaan doen. Wij hadden geparkeerd op Parking Zandpoortvest, wat een aanrader is als je in het weekend gaat, omdat het dan gratis is! Vanaf hier loop je in vijf minuten naar de escape room.

We werden vriendelijk ontvangen. Er is voldoende zitgelegenheid, maar de ontvangstruimte (op de grijpmachine na) is verder niet ingericht met spelletjes o.i.d., waardoor we bij wat meer tijd tussen de kamers naar buiten zijn gegaan.

De dag begon dus met Lost in Space. Elke kamer begon met een introductiepraatje van de host inclusief uitleg verhaal en daarna krijg je nog een filmpje te zien voor de deur van de escape room. Dit is hetzelfde filmpje die je thuisgestuurd krijgt, dus voor degene die het filmpje thuis had bekeken was het een beetje overkill aan informatie. Overigens wel een prachtig filmpje. Ik schrok wel bij de eerste kamer, omdat we het filmpje aan het bekijken waren en we een hoop geluid hoorden uit de andere kamer. Ik was even bang dat het in de kamer ook het geval zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. Toen mochten we de kamer in en begon het al leuk. Lekker aan de slag met puzzels en voor ieder wat te doen. De aankleding van de kamer laat wat te wensen over. Ze hebben een thema neergezet voor zover dat kan met het budget die in de kamer is gestopt, maar voor mij persoonlijk als de kamer lekker puzzelen is, kan ik dat snel loslaten en niet op focussen.

Al met al hebben we een leuke tijd gehad in de kamer en heeft iedereen lekker kunnen puzzelen. Ik moet wel zeggen dat de puzzels voor mij niet uniek waren en ik ze allemaal al eens eerder heb gezien in een ander jasje. Dit geldt overigens voor alle kamers. Ik denk dat het vooral kamers zijn die geschikt zijn voor mensen met minder escape ervaring. Ik vraag me alleen wel af of deze kamer het gevoel van "Jaaa nog een kamer spelen!" geeft en mensen echt kan enthousiasmeren voor escapen.

Samenvattend is het voor mij een verouderde kamer met verouderde puzzels, waardoor ik denk dat het voor escapers met wat ervaring niet uitdagend genoeg is. Wellicht zou het leuk zijn voor twee personen in dit geval, maar daar vind ik de prijs-kwaliteit niet na. Uitwerking van de kamer is mager, maar het doet de truc om het thema zichtbaar te maken. Ik vind de huidige cijfers op escapetalk veel, maar dan ook veel te hoog en zou persoonlijk niet aanraden om naar Mechelen te rijden voor deze kamers. Als je in de buurt bent en je wil even je escapejeuk krabben, dan zou je één kamer kunnen spelen en dan zou ik wel voor deze kamer gaan. En waarom één kamer? Er zit een hoop overlap in type puzzels per kamer, alleen het thema wisselt. Ik zou dan wel voor Lost in Space gaan!


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

19 augustus 2021

Bedankt voor jouw review, Moess (en Milde Dictator)! Wij vinden jullie feedback erg belangrijk en pikken er zeker een aantal punten uit op. Graag geven we ook wat extra duiding: Je moet weten dat onze "escape games" vnl. gericht zijn op families, vrienden en grotere groepen met weinig tot geen ervaring. Het is om die reden dat een aantal manieren van denken terugkomen in elk van de vier kamers. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk/leuk het voor groepen met beperkte ervaring is om bepaalde puzzel mechanismen te herkennen, zodat ze bij een volgend spel progressie merken in hun escape skills. Ik ben het met je eens dat je als ervaren escaper zeker niet meer dan 2 escape games op een dag moet spelen. Escapers zoals jou (met totaal andere verwachtingen en skills dan beginnende escapers) zouden we dan ook zeker niet aanraden om onze 4 escape games op één dag spelen. Onze escape experience, Het geheim van Sint-Rumoldus, eventueel in combinatie met één of twee escape games, is voor jullie sowieso veel beter geschikt. Het is voor ervaren spelers zoals jullie dat we met onze experience een stevige stap verder zijn gegaan dan in onze escape games. Dat proberen we ook op die manier op onze website mee te geven. Als ik me niet vergis speelde je onze escape experience nog niet. Hopelijk kunnen we je wel verrassen met onze top room.


7

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:03 min

 

prodigyprodigyEscape ExpertLid sinds: 26 januari 2017 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

The music in space is a bliss ;-)

#186 Weer schitterend introductiefilmpje, dat we echter al op de site en in de e-mail gezien hadden en dat verwachtingen wekte die niet helemaal werden ingelost, omdat we het minder goed vonden aansluiten op de uiteindelijke opdrachten in de kamer.

Ruimteontsnappers vergen hoe dan ook een flinke portie 'suspension of disbelief' (en de 'ingetogen' aankleding maakt dat niet makkelijker), maar eens je die gedachtensprong in het heelal hebt gemaakt, krijg je hier een aantal leuke puzzels die goed ploegenspel vereisen. En ook goede muziek daar in de ruimte ;-).


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

BeirenBeirenJunior EscaperLid sinds: 26 september 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2021

Niet zomaar een ruimtewandeling

Vriendelijk ontvangen zoals altijd.
We werden met ons vieren gevangen genomen en in 2 cellen gestopt. Van daaruit begon deze escaperoom waarbij je dus echt moet escapen. Ik vermeld de 2 cellen expres omdat dit het eerste is wat je ziet en waar de begeleider je in zet voordat de tijd loopt. Dus dit is geen spoiler, maar kan gezinnen met kinderen zoals ons (9 en 11jaar) voorbereiden dat ze apart zitten in het begin.
Communicatie is superbelangrijk in deze ontsnapping en er zijn verschillende zaken waarbij je niet alleen verder kan.

Deze kamer is veel technischer dan de andere kamers hier en dit past dan ook bij het thema van de ruimte. Dit was een eerste keer dat we in zulks thema zaten en zowel volwassenen als de kinderen vonden dit de max. We vonden deze kamer wel iets moeilijker dan eerdere kamers die we hier gespeeld hebben, al kan dit aan ons zelf gelegen hebben omdat we een tijd stil gestaan hebben omdat iets meerdere malen moet gebruikt worden. Maar als je er over nadenkt, is dat best wel logisch.
Kleine tip misschien voor de uitbaters is om tussen datgene wat meerdere keren moet gebruikt worden en waarop het effect heeft lijnen te schilderen zodat het visueel beter zichtbaar is dat er hiermee nog zaken worden geactiveerd.

Omdat we tegen het einde van de tijd terug op tempo kwamen kregen we nog enkele minuten cadeau waardoor we er toch uit geraakt zijn.
Het was inderdaad spijtig geweest als het ons niet was gelukt, maar toen we echt niet doorhadden dat we iets meermaals moeten gebruiken daar de tip geven had dezelfde uitkomst gehad.

Uiteindelijk een super ervaring voor ons allen en we komen zeker nog terug voor de 4de en laatste kamer hier. Waarna we kunnen overgaan tot de experiences.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele start
 • Veel techniek
 • Meermalig gebruik duidelijker maken

 

GoldielockGoldielockJunior EscaperLid sinds: 18 december 2019 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2020

Goede klassieke escape room

Goede klassieke escape room, veel klassieke puzzels maar ook zeker wel technische snufjes in te vinden.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Leuke start

 

shari_de_visschershari_de_visscherEscape ApprenticeLid sinds: 26 oktober 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2020

Leuke kamer

De puzzels waren tof, het decor is leuk.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

familievfamilievJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2020

Niet verdwaald

Na ons succes (als gezin) in de meesterdief boekten we ”lost in space”. Wegens corona werd dit uitgesteld maar het was geen afstel. Nogmaals slaagden de makers erin om ons mooie en originele puzzels voor te leggen. Samenwerken is van cruciaal belang (zoals altijd). Enkele nuttige tips zorgden ervoor dat we niet verdwaalden en konden ontsnappen.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

lmatlmatSenior EscaperLid sinds: 11 november 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2020

Leuke kamer


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  59:24 min

 

charlotte_erpelscharlotte_erpelsEscape ApprenticeLid sinds: 18 juni 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2020

Eén van de beste escape rooms die we al gespeeld hebben!

Een escape room die zich onderscheidt van de rest door unieke puzzels aan te bieden. Heel wat sloten, maar meer dan genoeg andere puzzels die we nog niet in andere escape rooms zijn tegengekomen. Zeer vriendelijke gamemaster. Je kan in de rooms van de Gouden Kooi ook 1 of meerdere munten vinden die niets met de escape room te maken hebben, maar deze munten kan je gebruiken om in de grijpmachine een prijs te proberen winnen of er jouw drankje achteraf mee te betalen. Wij hadden een aantal minuten extra nodig om de kamer uit te spelen, maar doordat er niet direct een groep na ons kwam was dit mogelijk. Een race tegen de tijd, met voldoende te doen zodat je je niet gaat vervelen. Teamwerk is vrij belangrijk in deze room!

Kortom: Ja, wij gaan zeker de andere rooms van de Gouden Kooi boeken en spelen!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Mooi inkleding

 

jakko_jansenjakko_jansenJunior EscaperLid sinds: 9 augustus 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 maart 2020

Erg Mooie Escape Room

Maar wat we in de kamer kregen was wat minder, de puzzels ware niet echt moeilijk, en kregen wat filmpjes te zien die niet echt aansluiten aan het verhaal. En de eind spel was wat mager. Maar voor de rest was dit nog steeds een erg goede escape room! Zeker doen.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

frederik_dumonfrederik_dumonJunior EscaperLid sinds: 23 augustus 2018 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2019

Mooie kamer

Zeer mooie kamer, leuk thema, toffe puzzels.
Niet in dezelfde categorie dan Sint-Rumoldus, maar zeker ook een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja  47:57 min


 • Leuke technieken
 • Originele puzzels

 

TarantinoTarantinoEscaperLid sinds: 8 september 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2019

Leuke kamer, maar enkele minpunten

Op zich een toffe kamer met best wel originele puzzels. Soms liep er wel iets mis (technisch mankement) waardoor we heel wat tijd verloren. Dit zorgde voor wat frustraties bij mijn medespelers. Al bij al wel een fijne kamer, maar misschien moeten sommige dingen eens geüpdatet worden.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Inkleding
 • Technische mankementjes

 

joachimjoachimEscape ApprenticeLid sinds: 23 november 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 oktober 2019

Goed

Was een groepsuitje was wel in orde .
Raar thema wel


6

Sfeer: 5.0

Puzzels: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

AmbarianAmbarianJunior EscaperLid sinds: 18 juli 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2019

Wat een start in de escape wereld

Dit was onze eerste escaperoom en heeft onze passie ontstoken!
Met een beetje stress starten we deze kamer , "zouden we dit wel kunnen?" "Waar moeten we ons aan verwachten?"
Zeker omdat we maar met 2 waren en geen van beide had ooit een escaperoom gedaan.
Achteraf gezien zijn we heel blij dat we in de gouden kooi gestart zijn.

Ongelofelijk mooi afgewerkt, leuke puzzels, continu afwisseling.
Dit blijft een kamer waar we heel graag aan terugdenken. Vooral de start was verrassend en forceert je echt om elk een eigen weg in de kamer in te slaan. Dit concept blijft voor mij nog steeds één van de leukste concepten in kamers.
Zeker een aanrader en goed doenbaar met 2!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja  57:34 min


 • Wow

 

TheCowboyTheCowboyJunior EscaperLid sinds: 31 januari 2020 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2019

Houston, We've had no problem

De gouden kooi heeft duidelijk de ambitie om bij de beste Escape room providers van het land te horen. Of hun escape "Experence" veel meer te bieden heeft dan een gewone escape room is me nog niet duidelijk wanneer ik me aanmeld voor deze normale escape room van een gebruikelijker formaat. Maar hun eigen website, reviews op deze website en mijn eigen vrienden laten me allemaal voelen dat de Gouden kooi dat tikkeltje meer heeft dan de gemiddelde escape game. En ja, 't is waar.
Het verhaal steekt aanvankelijk goed ineen, al gaat dit gaandeweg een beetje verloren door het vele werk. Daar hebben we meteen zowel het grootste plus-als minpunt van deze kamer: Veel werk. Zeker voor ons met slechts twee personen.
Het zou zomaar kunnen dat je prima bezig bent in deze futuristische kamer. Vlotjes van de ene puzzel naar de andere gaat om uiteindelijk vast te stellen dat het ruite-tijdcontinuüm onvoldoende is gebleken om buiten te geraken. Wij hadden geluk: Met nog slechts enkele seconden op de klok zijn we buiten geraakt, ikzelf badend in het zweet van het vele werk, alsook dat het een ietwat slecht geventileerde ruimte is op een warme zomerdag.
Alles bij elkaar een prima kamer, geschikt voor zowel beginnende als ervaren escapers. Een mooie voorbode om later eens hun grotere Escape Experience uit te proberen.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: The Phoenix Has Risen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • professionele organisatie
 • Veel werk
 • Veel werk

 

trzntrxtrzntrxJunior EscaperLid sinds: 31 januari 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2019

Niet treuzelen

Ik heb deze met mijn vaste escape game buddy gedaan, met ons tweetjes dus. Deze kamer stak heel goed ineen, heel gevarieerd. Maar enkel met z'n tweetjes toch best pittig. Nog net op tijd eruit geraakt, maar het heeft best wat zweet en denkwerk gekost. Binnenkort gaan we ons eens wagen aan de escape experience. Ben echt benieuwd wat dit gaat worden!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: The Phoenix Has Risen

Ontsnapt: Ja


 • interactief
 • decor
 • gevarieerde puzzels

 

escapeKAMELescapeKAMELJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2017 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2019

Wij waren wat teleurgesteld.

Navenant het thema en voorfilmpje hadden wij wel wat verwachtingen bij deze kamer. Het begin is goed maar daarna ging onze ervaring in dalende lijn. De puzzels zijn onsamenhangend, vergezocht en bovendien is het voor ons niet logisch om iets meermaals te moeten gebruiken in een kamer. Hier hadden wij liever vooraf over geïnformeerd geweest zodat we geen 5 minuten hadden verspeeld met een gevonden code die 'nergens' paste. Daarnaast was er ook onduidelijkheid over een puzzel. In onze ogen kan dit mits een minimale aanpassing opgelost worden maar deze feedback werd niet echt gehoord. Hopelijk via deze weg wel.
We lezen in andere reviews dat er nog mensen zich gestoord hebben aan de lengte van het filmpje en ook daar hadden wij problemen mee. De eerste keer was onze aandacht compleet op andere zaken gericht waardoor we die puzzel gemist hadden. Later moesten we hierop gewezen worden.
Tot slot vonden wij dat de puzzels en verhaal niet overeenkwamen met het thema en 'doel' van de kamer. Jammer.


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

3 juli 2019

Hey escapeMAN, jammer dat je deze kamer iets minder vond dan onze andere. Ik hoor graag nog je feedback waarvan je spreekt. Elke input die ons kan helpen een kamer te verbeteren, is zeker welkom. Zet je het even op mail naar jan@degoudenkooi.be?


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • teamwork vereist
 • het begin
 • inkleding kan beter
 • merkbare slijtage
 • feedback werd precies niet gehoord
 • puzzels komt niet overeen met verhaal
 • onlogische puzzels

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2019

verrassende kamer

Leuk kamer met een verrassend begin. Teamwerk en communicatie is hier erg belangrijk. Mooi uitgewerkt thema


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:46 min


 • verrassend
 • mooie kamer

 

Leuke kamer, ook met jongeren erbij

We hebben deze kamer gespeeld met 3 volwassenen en 3 kinderen (11-13). Leuke puzzels waarbij ze konden helpen. Origineel begin.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

mattijsvdmattijsvdJunior EscaperLid sinds: 8 september 2020 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 januari 2019

grappig thema

Het is al even geleden dat we deze kamer gespeeld hebben maar zeker de moeite. Weinig voorkomend thema maakt het wel leuk om eens te doen. het begin was heel leuk, maar liep dan een beetje uit in te klassieke raadsels.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

patricia_coolspatricia_coolsJunior EscaperLid sinds: 15 augustus 2019 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2018

Heel knappe escaperoom waarbij teamwork noodzakelijk is

Best wel uitdagende escaperoom voor amateurs zoals wij. Echter vrij makkelijk uitgeraakt. En voor ons toch originele puzzels. Mooie uitwerking.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: Bazinga

Ontsnapt: Ja

 

Arno GoyvaertsArno GoyvaertsJunior EscaperLid sinds: 21 september 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2018

Leuke ontvangst, verrassende room.

Ontvangst was zeer vlot en vriendelijk. Uitleg werd ook iets nonchalanter en persoonlijker verteld, altijd leuk want je voelt je meteen welkom.
Mooi pand en gezellig ingericht met verschillende verdiepen en zithoeken.
Room had een leuke en verrassende start en zorgde er dan ook al snel voor dat je helemaal in het thema zat.
Inkleding was zeker in orde en het thema was dan ook duidelijk aanwezig doorheen de hele kamer.
Flow zat goed, puzzels hadden een goede moeilijkheidsgraad. Ook de balans tussen doe- en denkpuzzels voelde goed aan en gaf een leuke afwisseling.
Samenwerken in deze room is een must en dat maakt het dan ook een leuke groepservaring.
Tips komen op het juiste moment, vragen naar tips is een goed systeem om de controle bij de spelers te leggen. De ene groep wil al graag sneller een tip dan de andere en dan is het handig om met dit systeem te werken.

Super ervaring en heb me zeer geamuseerd! Ik kom zeker eens terug voor de andere kamers.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:53 min


 • Technische puzzels
 • Vriendelijk ontvangst
 • Duidelijke flow
 • Inkleding

 

yakujimyakujimJunior EscaperLid sinds: 19 april 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 december 2018

Topkamer!

Heel originele en vooral gevarieerde puzzels in een logische volgorde, en dat alles in een futuristische setting en top sfeer!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Escapists

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal
 • Prachtig aangekleed
 • Logische puzzels, toch niet te ingewikkeld
 • Veel variatie in de puzzels

 

ineineEscaperLid sinds: 1 juli 2018 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2018

dubbel gevoel

Deze kamer vraagt heel wat samenwerking van de groep, wat het natuurlijk leuk maakt.
Er waren een heel aantal originele puzzels, toch ook wel wat cijferslotjes.
De laatste puzzel viel wat tegen, omdat je hier veel tijd mee verliest.
Ik heb ook een dubbel gevoel bij de puzzel met filmfragmenten, dit duurde namelijk heel lang, en als je even afgeleid was, miste je een deel van de oplossing. (naar mijn mening moest je hier ook een zeker voorkennis voor hebben, om het vlot uit te voeren)

Daarnaast zat ik niet helemaal in het thema, hoewel er wel moeite gedaan was om de sfeer na te bootsen.
De spelbegeleiding was enthousiast, greep in om momenten dat het moest (dus nooit te vroeg).
Ik heb een dubbel gevoel bij deze kamer.


7

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • samenwerking vereist
 • originele puzzels
 • enthousiaste begeleiding
 • langdradige filmpjes

 

veerleke22veerleke22Senior EscaperLid sinds: 27 november 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2018

Toffe kamer

Goede start met vriendelijke verwelkoming en in het algemeen erg goede service.
De kamer huist zich in een erg leuk gebouw, mooi ingericht en een aparte indeling.

De kamer werkt met best veel techniek en ik vind het altijd fijn om te ondervinden dat deze ook echt werkt, viel in deze kamer niets op aan te merken. Er zijn idd wel wat codes maar ik vond het niet storen. De logica was iets anders dan in de meeste kamers, maar paste prima bij het thema en het was ook wel een leuke afwisseling. Je moet voor veel puzzels ook echt samenwerken dus geen aso room hier :)

Er is ook een soort van extra verrassing, altijd leuk. Ze zorgen ook voor een foto met de tijd.

Minpuntjes zijn dat de afwerking niet geweldig is en dat er één puzzel inzat dat ik persoonlijk niet in een escape room vond thuishoren, maar dat is altijd persoonlijke voorkeur en het was ook maar één puzzel.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  08:57 min


 • Goede techniek, mooi uitgewerkt
 • Goede service
 • Afwerking kamer

 

aurelieviaurelieviJunior EscaperLid sinds: 8 juli 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2018

Leuke setting

Voor ons wat het de eerste escape room die wat interactiever was en special effects had, wat verrassend en leuk was!


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke setting
 • Geen nabespreking

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig