Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Cursed Willy

Athene , Griekenland

Nu gesloten

70 minuten

2 - 5

8 jaar

Lees reviews

Meer over The Cursed Willy

It was end 1719! The legendary pirate single-eyed Willie, having looted everything he encountered in the sea, is informed by a captive, just before killing him, of the existence of a tune that would endow him not with eternal riches but eternal life if he ever happened to hear it! Well, he decided to follow the steps indicated and try to make it his!

And that is how it all turned out!

Willie managed to steal the tune from the aboriginals of the distant island Ram and took shelter in his hideout! However he underestimated the spiritual strength of the aboriginals who cursed him «To live eternally, yet without flesh!». The myth goes that ever since no one has seen him and whoever tried to enter his hideout was unable to exit it ever, even his soul was captured!

Well, you are now castaways on the Ram island!

Ona aboriginals capture you! To let you go they demand to be given back the tune. Blindfolded they lead you, after walking for hours, to Willie’s hideout that they managed to locate after years of search!

The hideout opens its gates every hour.

Will you manage to steal the tune of everlasting life, thus winning your freedom from the aboriginals, otherwise, according to the myth, you will be detained in in company with Willie and the rest of the souls?

You have 70’ to find out!

 

 

 

 

 

 

 


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

4 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Eleftheriou Venizelou 106
12132 , Athene
Griekenland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

3 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Laat Willy maar mooi zitten


Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

Deze escape room ligt langs een drukke weg waar je wat geluk moet hebben met parkeren.
De ingang ligt iets wat verscholen aan de zijkant van een groter gebouw, maar goed zoeken zal je nog van pas komen.

Dit was een van de mooiste (gewone) ontvangstruimtes die we tegen gekomen zijn.
Ook het ontvangst zelf was prima en hier was wel de eerste keer (ondanks dat het overal officieel zou moeten) waar we een mondmasker moesten opzetten. Er was trouwens geen lijn op te trekken wat nu eigenlijk moest en de Grieken zelf namen het er ook niet meer zo nou mee.

We zaten deze dag met een best strak schema, dus het was spelen en weer rijden. Niet de meest gezellige manier, maar het was ff niet anders.


Kamer:

Piraten thema, ik ben benieuwd. Geblinddoekt de kamer in en na een onverstaanbaar verhaal, mochten we beginnen.
Ik moet zeggen dat mijn eerste indruk wel best goed was. Ze hebben de kamer goed aangekleed en het voelt echt aan.

Vol goede moed aan de gang dan maar, alleen bevat deze kamer heel veel ruis.
Net als vele andere kamers in Griekenland is het nooit echt duidelijk wat bij wat hoort (je vindt bv. een 4 cijferige code en dan hanger er 8 sloten voor 4 cijfers, veel succes) We liepen dan ook al snel vast net omdat de kamer een enorm gebrek heeft aan een natuurlijke flow en bijhorende geluksmomentjes.

Ik ben nooit echt fan geweest van een beetje doelloos zoeken door een kamer, zeker als hetgeen wat je zoekt ook nog eens random shit blijkt te zijn. En hoe meer je vindt, hoe erger de ruis werd.
Op een duur hadden we een tafel vol met zooi en amper iets opgelost.

Nog iets waar ze in Griekenland echt dol op zijn: hints door een microfoon schreeuwen door iemand die het engels niet machtig is en om het dan nog wat leuker te maken, doen ze dan ook nog eens met een stemvervormer, lekker handig.

Het zouden lange 70 minuten worden op deze manier .

Maar gaande weg lukte het toch om wat puzzel op te lossen, steeds met hulp en steeds op een manier dat je denkt, wie verzint dit.
Hebben ze hier een hekel aan een goede flow? Wat een kamer kan je moeilijk maken op 2 manieren en dit was voor ons gevoel niet de juiste.
Het zou ook niet helpen dat dit een single room is en dat je dat qua gevoel helemaal geen progressie maakt.

Qua puzzels hebben ze wel geprobeerd om zoveel mogelijk in thema te blijven, maar verhaaltechnisch sloeg het echt nergens op.
De eindpuzzel was opnieuw zoeken, maar het was wel echt samenwerken.

Conclusie:

In de basis was hier alles aanwezig om een leuke piratenkamer te hebben, maar de flow en lintsysteem nekt het en dat zou helaas niet de laatste keer zijn deze trip.
Of het ligt aan ons of de Grieken hebben net een andere logica als wij. Ze combineren graag random zaken, waar je echt van denkt, hoe had ik dit kunnen weten.

Ik zou deze kamer alleen spelen als je van het thema houdt. Voor de rest is er niks bijzonder aan.


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Op bezoek bij d’n Willy

Een nieuwe dag is aangebroken in Athene, vandaag stond er een drukke planning voor de boeg. Maar liefst 6 kamers zouden we vandaag gaan spelen. Of we tijd hadden om te eten? Niet echt, dat wordt dus sneller escapen om zo tijd te kunnen maken voor wat voedsel. Hoort erbij! ;) We beginnen onze dag bij Sherlocked Homes om ‘The Cursed Willy’ te gaan spelen.

We hadden op voorhand al voorpret over de naam van deze kamer. Wat zouden we hier allemaal wel niet gaan zien? In de ochtend komen we aan bij Sherlocked, in een mooie ontvangstruimte worden we welkom geheten. Een ontvangstruimte zoals je die bij ons ook kent. Plek genoeg om even rustig te gaan zitten, naar het toilet te gaan en je spullen op te bergen. Dat zie je hier in Athene niet veel! Na een korte inleiding, mochten we naar de kamer toe!

Geblinddoekt in een treintje werden we de kamer in geleid, spannend! Een zware mannenstem vertelde ons hoe de vloek van Willy zich had voortgedaan en dat wij de uitverkorene waren om hier wat mee te gaan doen. Toen we eenmaal onze blinddoeken af hadden gedaan, stonden we best versteld van het decor. Dit zag er oprecht prima uit! Dit komt waarschijnlijk ook omdat we zonder verwachtingen deze kamer in zijn gegaan. Echter merken we vrij snel dat het hier gaat om een grotere 1.0 single room. Lekker puzzelen dus.

Wat we echter ook snel merken is dat de puzzels weer onnodig moeilijk zijn. Het lekt hier simpelweg aan eureka momenten. Je bent op een gegeven moment blij wat gevonden te hebben, echter kun je dat pas later gebruiken. Op het moment dat je erachter komt dat je dat bepaalde onderdeel kunt gebruiken, unlock je weer wat nieuws. Opgelost! Nee, toch niet. Je hebt deze twee onderdelen weer nodig om een derde onderdeel vrij te spelen. Al met al zijn er simpelweg weinig momenten waar je écht blij bent wat opgelost te hebben.

Daarnaast is het hintsyteem in deze kamer niet al te best. Onze gamehost spreekt door een slecht verstaanbare microfoon in gebrekkig Engels. Om de sound toch wat meer in thema te laten lijken, hebben ze een echo toegevoegd aan haar stem. Hierdoor wordt het alleen maar onduidelijker.

De eindpuzzel slaat wat ons betreft alles. Een combinatie tussen een onlogische puzzel, te moeilijk zoekwerk en een hele lange reeks onthouden. Indien je één foutje maakt, mag je helemaal opnieuw beginnen. Verschrikkelijk.

Aan iedereen die in Athene is, je mag je bezoekje aan Willy echt uitstellen. Lekker links laten liggen! ;)


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

dcmariekedcmariekeEscape GuruLid sinds: 2 maart 2020 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Vervloekt

Toen we binnen kwamen zag het er mooi uit, dat was al een meevaller, want zo hoog was de verwachting nu ook niet. Bleek een single room, waar je veel moet zoeken. Helaas is het niet duidelijk wanneer je wat moet gebruiken, en vind je bepaalde dingen eigenlijk veel te vroeg waardoor er veel ruis is.
Blijkbaar denken wij Nederlanders altijd andersom, want op de een of andere manier is de oplossing hier in Athene vaak de meest onlogische van de opties.
Hier ook weer (en dat is niet de eerste keer op de Athene-trip) van die puzzels die je ook thuis kan doen, zoals rekenpuzzels of masterminds op een blaadje papier.... zo zonde.

Parkeren: escaperoom ligt aan een drukke weg, maar je kan in de straat parkeren
Entree: hele leuke ontvangstruimte die uitnodigt tot nog wat napraten en een drankje te doen (met een wafeltje).
Toilet: aanwezig in de ontvangstruimte
Gameflow: mwa
Hintsysteem: door een microfoon, en dan een Griekse die Engels spreekt, met zo'n stemvervormer. Je kan wel raden hoe duidelijk dat geweest moet zijn.
Afwerking: mwa
Scarefactor: 0/10


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Ontvangstruimte
  • Onlogische puzzels

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig