Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape: Hotel Akasaka

Tilburg , Nederland

Nu geopend

60 minuten

1 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Escape: Hotel Akasaka

25 mei: Een groot mysterie, één van de gasten uit mijn hotel in Japan is verdwenen!
Getuigen hebben gezien dat er een felrode gloed uit haar kamer kwam, sindsdien is de stroom in hotel niet meer aan te krijgen.

Volgens meerdere gasten spookt sinds die dag de geest van de verdwenen gast nu rond in mijn hotel. Ik hoor dagelijks rare geluiden en zie deuren opeens open gaan, zoals je kan voorstellen wil niemand meer naar mijn hotel komen. Ik heb alles geprobeerd maar ben ten einde raad.

Kunnen jullie mij helpen, de stroom aan te krijgen en de geest te verdrijven?

Een Escape Room in Japans angstwekkend thema, vanaf 16 jaar te spelen!

Thema's

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

22 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Ringbaan Oost 2A
5013 CA, Tilburg
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

9 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Jeffrey (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Geen aanrader

Op het moment van binnenkomst werden we in de kamer gezet. De deur bleef open staan en uiteindelijk vroegen we: ‘Euhmm… moet de deur open of dicht blijven?’ Waarna ons werd verteld dat we hem dicht mochten doen. De puzzels waren erg onlogisch en de storytelling misten wij totaal. Helaas hebben wij hem niet gehaald, maar kregen ook geen verdere toelichting wat we hadden moeten doen en hoe het vervolg is van het verhaal. Wij als groep baalden ontzettend.


4

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 1.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie verlichting in de kamers
 • Geen storytelling
 • Slechte host
 • Vage puzzels

 

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 9 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Onlogisch

Niet mijn kamer


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Redelijke kamer

Kamer is mooi gemaakt en leuk bedacht! Maar erg moeilijke en vergezochte puzzels! Technische storing aan het einde zorgde helaas voor problemen om de kamer met een goed gevoel te kunnen afronden!


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja

 

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Onvoldoende

Hotel Akasaka is een kamer die oprecht potentie heeft een goede kamer te worden. Er zijn simpelweg een aantal dingen waar ik me persoonlijk té erg aan stoor waardoor deze kamer voor mij net op een onvoldoende uitkomt. De deur waardoor je het hotel naar binnengaat, is van glas, naast de deur hangen twee siergordijnen. Wanneer je dus in het hotel staat en naar buiten kijkt, kijk je recht naar de arcadehal en ben je dus helemaal uit het verhaal. Simpele oplossing is om de gordijnrails door te trekken en het gordijn te sluiten wanneer een groep de kamer binnengaat. Verhaaltechnisch heb ik ook mijn vraagtekens bij deze kamer. Maar voor mij het dieptepunt van deze kamer was het volgende: wij liepen bij één (vrij onlogische) puzzel vast. Via de walkietalkie vroegen we dan ook om een hint. Op dat moment zegt de gamemaster: "Oke ik kom eraan". De gamemaster komt de kamer binnen om de puzzel uit te leggen, terwijl dit ook gemakkelijk door de walkietalkie had gekund. Erg jammer! Verder ziet de kamer er best oké uit. Met wat kleine aanpassingen in het verhaal, de totaalbeleving en de afwerking, kan dit echt een kamer zijn met potentie!


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Gamemaster die de kamer binnenkomt
 • Zicht op arcadehal buiten de kamer
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Afwerking

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (262 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Potentieel is er, maar voor nu.. doe maar niet

We hebben allebei de kamers gespeeld bij Dolfijn, ondanks het lezen van de reviews van Hotel Akasaka. Misschien hadden we er beter wel naar kunnen luisteren..

Je kunt onder Dolfijn parkeren, ideaal! Je moet hier wel voor betalen, maar dat is maar 2 euro voor 6 uur! Je komt binnen in het bowlingcentrum. Hier zijn voldoende tafels en een bar om een lekker drankje, maar ook een hapje te doen. Het is vrij duidelijk waar je je moet melden, waarna ze aangeven waar je moet zijn. Als je wat kleingeld meeneemt kun je ook nog even een spel spelen in de mini arcade die ze hebben. De escape room zelf heeft niet echt een ontvangstruimte.

We hadden tussendoor nog even tijd, dus we hebben een spelletje gespeeld in de mini arcade, leuk tijdverdrijf!
De host begeleidde ons de kamer in en het zag er wat kaal, maar wel mooi uit! We gingen goed van start, maar liepen eigenlijk na een aantal minuten al vast. Helaas bleek dit een voorspeller te zijn voor de gehele kamer.

Als je het mij vraagt mist Hotel Akasaka flow en logica. Je zit continu, nadat je weer een stapje verder bent met de vraag "Oké en nu?" en dat resulteert in doorlopende hulp, wat het absoluut niet leuk maakt. Het heeft ons dan ook niet verbaasd dat we de kamer niet hebben gehaald. Ik ben iemand die absoluut een kamer wil halen, hoeft niet de snelste tijd te zijn, maar wel binnen de gezette tijd. Ik kan er dan ook flink van balen als het niet lukt. Ik kan oprecht zeggen dat dit de eerste keer is dat ik dit niet had. Deze kamer is wat mij betreft qua grootte, hoeveelheid aan puzzels en flow/logica absoluut niet geschikt voor twee personen. Ik kan me niet bedenken hoe we deze kamer ooit binnen de gezette tijd hadden moeten halen in de huidige staat.

Ik vind het oprecht zonde dat de kamer zo tegenviel, want de kamer is qua aankleding echt mooi! Je ziet dat het een hogere kwaliteit heeft dan Nemo en er ook vettere puzzels inzitten. Het zou alleen zo leuk zijn als je zelf kan bedenken wat je moet doen.
Ik denk dat het binnen handbereik ligt om Hotel Akasaka zodanig aan te passen dat het wél het speelplezier geeft die mensen zoeken en het haalbaar wordt voor de groepen. Maar voor nu, in de huidige staat, raad ik het spelen van deze escape room erg af. Het levert niet het speelplezier op waar je naar op zoek bent, ben ik bang.


5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Nee

 

Momenteel niet goed genoeg

Nooit gedacht dat ik een room zou gaan spelen in een bowlingcentrum, denk zelfs dat ik het ooit gezworen heb...
Nu aangezien ik de ruggengraat heb van een gummibeer heb ik toch maar de 2 rooms bij Dolfijn geboekt.
Escapen blijft escapen hé en voor de prijs van 39 euro! en dat is voor 2 personen, niet pp, was ik snel te overtuigen.

Onthaal:

Parking: mogelijk in de ruime ondergrondse parkeergarage voor een heel schappelijke 2 euro voor 6 uur :-)
Wc : uiteraard aanwezig
Ontvangstruimte: is er niet, onder is er wel een grote ruimte voor een drankje en hapje

Wij speelde eerst Nemo en hadden iets van een 30 minuten pauze tussen de kamers.
Tussen de 2 rooms door hebben wij ons lekker onder neergezet en op het gemakje een hapje en een drankje gedaan.
Dat was wel een voordeel dat je hier ff een kleine hap kan nemen.


Kamer:

Ik weet nog goed dat ik tijdens de intro van Nemo tegen mijn teamgenoot aangaf dat deze room er van ver al super goed uitzag, best origineel ook.
De room start namelijk achter een glazen wand en geeft zo een echt lobby gevoel.
Maar helaas voor ons zou dit de mindere kamer van de 2 worden.
Tijdens de start werd het al pijnlijk duidelijk dat hier niet alles vlot verlopen was en dat het verhaal al half naar de prullenbak verwezen was.
Hoe dichter we bij de ingang van de room kwamen, hoe meer ik dingen zag waar ik minder blij van werd.

Deze kamer mist alles wat je maar kan indenken, flow, duidelijkheid, afwerking, een verhaal, parallelliteit, toffe puzzels etc. en je vraagt je dan toch hardop af hoe er aan de ene kant van de muur een Nemo staat, die weliswaar niet perfect is, maar wel leuk is en aan de andere kant dit ding wat kant nog wal raakt qua storytelling en flow.

Eens uit de kamer, we hebben hem niet gehaald voor de duidelijkheid, deelde we onze mening over deze room aan de eigenaar van de zaak die duidelijk wel een goed product wil afleveren.
Helaas is dat momenteel nog niet het geval.

Ik ben er wel van overtuigd dat dit een betere kamer kan zijn als wat het nu is en met veel plezier hebben we onze hulp aangeboden aan de eigenaar om samen dit "probleem" op te lossen.

Conclusie:

De potentie om hiervan een toffe kamer te maken is er, alleen komt die nu niet tot zijn recht.
Uiteraard kan je hem spelen en je mening kan ook anders zijn als die van mij, maar echt tof vonden wij hem allerminst.
Daarvoor zijn de puzzels te eentonig, is het verhaal het WTF moment in de slechts mogelijke manier en zijn er rare keuzes gemaakt. Ik kreeg echt het gevoel dat ik door de GM door deze kamer geduwd werd ipv dat ik hem zelf aan het spelen was.

De eigenaar heeft ons uitgelegd hoe en waarom, details die ik hier helaas niet kan neerzetten, maar ik begreep zijn situatie maar al tegoed. Om die reden gaan we hem ook proberen te helpen en zo de kamer op een beter niveau te krijgen.

Momenteel zou ik het advies geven om Nemo alleen te spelen.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Wel aardig

Aardige kamer, echter door wat technische mankementen die vanaf het begin al meteen begonnen kom je niet in de flow. Daarnaast zijn sommige puzzels erg ver gezocht. Ook een helder verhaal miste ik wel in de kamer. Als je zou moeten kiezen tussen beide kamers daar, zou ik zeker voor die andere kamer gaan.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  61:00 min

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (141 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2021

Aardige kamer, maar lastige/vergezochte puzzels en technische mankementen


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

liefs_nikkiiliefs_nikkiiJunior EscaperLid sinds: 21 juni 2021 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2021

Mega slechte ervaring

Wij hebben deze escape room met zijn vieren gespeeld. Of beter gezegd, proberen te spelen.
Bij binnenkomst van de kamer viel het al gelijk op dat de kamer niet optimaal gedecoreerd is. Veel attributen zijn letterlijk met hout en wat spijkers in elkaar gezet. Toch begonnen we vol enthousiasme aan de room.

Toen we vastliepen en via de walkie talkie om hulp vroegen kwam de spelbegeleider de kamer in. Hierdoor word je weer helemaal uit het verhaal gehaald.

Na het oplossen van een aantal puzzels liepen we vast. De spelleiding gaf ditmaal wel aanwijzingen via de walkie talkie. Maar ondanks de aanwijzingen kwamen wij niet verder. Uiteindelijk is er precies uitgelegd wat wij moesten doen om verder te komen. Uiteraard volgden wij deze instructies op, maar er gebeurde niks. De spelleiding stopte met het geven van aanwijzingen en liet ons hulpeloos achter in de kamer. Toen we na bijna 25 minuten nog steeds niet verder kwamen met die ene puzzel, en onze tijd afliep hebben wij het maar opgegeven. De escape room hebben wij dus niet gehaald.

Na afloop kregen wij uitleg over de room en vertelde de begeleider hoe wij verder hadden moeten komen. Wij gaven aan dat we dat meerdere malen hadden geprobeerd en ook de eerdere instructies hadden opgevolgd. Nadat de begeleider met ons mee keek kwam diegene erachter dat het spel niet werkte. De escape room was kapot en wij hadden op geen enkele manier verder gekund. Het lag dus zeker niet aan ons dat wij niet verder kwamen.

Toen bleek dat de room niet optimaal werkte hebben wij aangegeven dat wij gecompenseerd wilden worden. Ondanks kapotte room hebben wij ons geld niet terug gekregen en hebben we ook niet de mogelijkheid gekregen om de room op een later moment opnieuw te spelen. We mochten de volle pond betalen voor een kapotte escape room, en er kon nog geen sorry vanaf.

Hier komen wij dus nooit meer!


1.5

Sfeer: 1.5

Spelbeleving: 1.5

Service: 1.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Slechte service
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig