Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Pim

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Fanatiek escaper en mede-oprichter van escapetalk.nl.

Overige 30 gespeelde kamers:


Crazy Professor - Lockdown Vegas (Las Vegas, USA)
Mob Boss - Lockdown Vegas (Las Vegas, USA)
Hangar 18 - Verem (Budapest, Hongarije)
Egypt - TRAP (Budapest, Hongarije)
Medieval - TRAP (Budapest, Hongarije)
Prison Mission - Gozsdu Mission (Budapest, Hongarije)
Circus - E-Exit (Budapest,  Hongarije)
Noo Zaca - Mindquest (Budapest, Hongarije)
The Matrix - Mindquest (Budapest, Hongarije)
Mozart - Scavenger Escape (Budapest, Hongarije)
Wicklewood Heritage - Claustrophilia (Budapest, Hongarije)
Titanic - Titanic (Budapest, Hongarije)
Királyok Kingse - Királyok Völgye (Budapest, Hongarije)
Kiráyok Völgye - Királyok Völgye (Budapest, Hongarije)
Code 13 - Logiqrooms (Budapest, Hongarije)
Napuche - Logiqrooms (Budapest, Hongarije)
Wonderground - Logikarma (Budapest, Hongarije)
The Bomb - Exit The Room (Essen, Duitsland)
Madness - Exit The Room (Esssen, Duitsland)
Escape the Zombie Apocalypsis - Lockdown (Benidorm, Spanje)
The Bank-E - Lab-E (Altea, Spanje)
The Crazy House - Lab-E (Altea, Spanje)
Chocolate Factory - Game Over (Rome, Italië)
Tutankhamun's Tomb - Game Over (Rome, Italië)
Jack The Ripper - Game Over (Rome, Italië)
Forbidden Temple Of Montezuma - Game Over (Rome, Italië)
La Piccola Emily - Magic Escape Room (Rome, Italië)
Lo Studio Di Harry Houdini - Magic Escape Room (Rome, Italië)
Fuga Da Azkaban - Magic Escape Room (Rome, Italië)
Huxley - Exit VR (Berlijn, Duitsland)


Lid sinds

10-04-2016

Statistieken

Escaperooms

121 reviews

153 kamers gespeeld

85.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

36 gespeelde spellen


183 forum berichten

Team

escapetalk.nl

2 teamleden

36 kamers gespeeld

121 reviews

Fort K

Turf Aalsmeer
Geplaatst op: 26 mei 2024

Supertoffe locatie!

Fort K is een heerlijke puzzelkamer. Verwacht hier geen mindblowing 3838ste generatie special effects, of het beste verhaal ooit, maar toffe puzzels op een te gekke locatie. De flow zat er goed in, we waren heerlijk aan het puzzelen.

Het fort is wat mij betreft echt de ster van deze escape room. Alleen daarom al een bezoekje waard. Dat we er dan ook nog wat toffe puzzels in mochten oplossen was helemaal mooi.

De begeleiding was spot on en het feit dat we last minute terecht konden (onze oorspronkelijke plannen werden de avond van te voren afgezegd, nooit leuk) was helemaal geweldig. Sowieso een 11 voor service.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Zoltar Spreekt

EscapeCafe@Hilversum
Geplaatst op: 26 mei 2024

Nieuw pareltje

We hadden eigenlijk heel andere plannen voor onze escape trip, maar door een last minute afzegging van de locatie (en weinig succes bij andere escape rooms om nog wat te boeken) besloten we contact op te nemen met Escape Café Hilversum.

We konden last minute terecht en we konden toen we nogmaals belden zelfs de tijd nog vervroegen zodat we nog een andere kamer konden spelen. Te gekke service dus.

Om eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen laag. De eerste reviews waren allemaal positief, maar dat zijn vaak vrienden, dus dat neem ik dan toch met een korreltje zout.

Bij aankomst (in een hele toffe bar!) bleken we de eerste groep te zijn die de kamer ging spelen na de testgroepen. De eigenaren enthousiast, wij er zin in. Mijn verwachtingen gingen al iets omhoog.

Toen we de deur doorgingen stemde wat we zagen nog hoopvoller. De afwerking is af en dat zie je aan alles.

Onverwacht waren we in een nieuw pareltje beland! Origineel thema (knap neergezet ook), leuk verhaal, leuke puzzels, het ziet er allemaal tof uit. We hebben hier echt heerlijk gespeeld.

Heel mooi om te zien dat dit stel met hun eerste kamer meteen zo’n hoog niveau neerzet. Absolute aanrader wat mij betreft en nu al benieuwd naar die volgende kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  EscapeCafeHilversumLiesbeth1975Stefan van Hulten

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 05 mei 2024

Geweldige reis door dierbare films

Ik wilde al langer richting The Movies, maar om diverse redenen waren we helaas nog niet eerder in Dudzele beland. Afgelopen week waren we echter een paar dagen in Knokke en toen moesten we wel even een kijkje gaan nemen. Samen met mijn vriendin, haar zoon en zijn vriendin (samen een handvol kamers gespeeld) belden we aan bij Antony. De bijzondere ervaring begint eigenlijk al bij het betreden van het pand. Je voelt meteen aan alles dat je iets bijzonders gaat beleven. Van het bijzondere toilet, de filmische muziek en quotes, tot aan de prachtige ruimte waarin je vrijuit kan napraten, het is af.

En dat geldt ook voor de kamer zelf. Een nostalgische reis door de films. De odes aan andere escape rooms, de mooie kamers (The Movies is groot!), de heerlijke logische puzzels (echt vastlopen deden we nergens), de afwerking. Ik betrapte me er in sommige ruimtes op dat ik weer even rond stond te kijken en echt aan het genieten was. Er zit gewoon heel veel liefde in. Dat komt ook terug in het napraatje, Antony verteld met veel liefde over andere favoriete kamers van hem.

Al met al, denk ik dat The Movies mijn nieuwe favoriete kamer is. Het zal ongetwijfeld meespelen dat ik een enorme film liefhebber ben, maar ook zonder dat kan ik deze aan iedereen aanraden. Wij hebben echt een heerlijke avontuur beleefd in Dudzele en ik snap helemaal waarom deze kamer bovenaan staat op Escapetalk.


Reactie door The Push Mystery Rooms

11 mei 2024

Oprecht bedankt Pim voor de mooie review!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  Rohan Kanhaisinghanthony_boelaertMarieke

Hele mooie ervaring

De eerste escape in dit gezelschap: 4 pubers (voor de meeste (een van) de eerste escape room(s)) en een prachtige dame (voor haar de eerste escape room). Met z'n zessen dit avontuur aan gegaan. En echt enorm genoten. Kon me geen beter debuut bedenken qua kamer.

Ik vind groepen van zes vaak aan de grote kant, maar dat werkte hier eigenlijk prima. In de eerste kamer had ik nog even het gevoel dat het misschien wat krap ging worden, maar dat was zo over. Iedereen was lekker bezig, er is meer dan genoeg te doen en de kamer (en alle details) ademt gewoon die liefde voor escape rooms die je graag ziet. Uiteindelijk met een paar seconden over naar buiten gelopen. Was perfect.

Echt een hele toffe puzzelkamer, zeker een aanrader wat mij betreft!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Hide & Escape

NOX Room
Geplaatst op: 10 januari 2024

Geen escape room

De enige overeenkomst met een escape room is denk ik het woordje room in de naam :) Dus als je enige link met escape rooms verwacht kom je bedrogen uit. Ga er dus niet met die instelling heen.

Zoals in de andere reviews staat: Het is pikkedonker. En je speelt een soort jagertje (hunter) & verstoppertje (runner) in een soort van doolhof. Waarbij je als 'hunter' de 'runners ' zoekt (die je niet ziet) om ze een armbandje af te pakken en als 'runner' moet je ongezien blijven voor de 'hunters' en proberen munten van hun helm af te pakken. Her en der zijn er nog wat munten verstopt. Je speelt een ronde als 'hunter' en een ronde als 'runner'. Beide rondes duren 15 minuten. Dus je speelt in totaal 30 minuten. Het had zo in Wie Is De Mol gekund. Dat is het hele concept. Nul thematisering. Is dat voldoende? Dat zal voor iedereen anders zijn, wij hebben wel plezier gehad iig. Gelachen met onze host ook.

Kan het beter? Zeker.


6

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Sfeer
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

 

The Alchemist

Sherlocked
Geplaatst op: 30 november 2023

Magische ervaring

Sommige escape rooms kijk je naar uit om ze te spelen. The Alchemist van Sherlocked was er zo een. The Vault behoort nog steeds tot een van mijn favoriete escape rooms, dus ik was erg benieuwd wat ze van The Alchemist hadden gemaakt. De locatie is natuurlijk van zichzelf al mooi, een dagje Amsterdam is ook niet vervelend, maar uiteindelijk draait het toch om die kamer.

En die is goed, erg goed. De flow is heerlijk, de puzzels zijn leuk, de progressie voelt goed, het decor is prachtig, toffe verrassingen, het einde is mooi. Als je de kamer hebt gespeeld kun je dit aanvullen met je eigen superlatieven, denk dat het punt duidelijk is :)

Zie ik achteraf nog verbeterpunten? Zeker! Ze hadden er zelf ook nog genoeg. Maar dat is altijd bij nieuwe escape rooms. Heeft me dat ook maar een seconde in de weg gezeten tijdens het spelen? Geen moment.

We waren er allemaal stil van na het spelen. We hebben 75 minuten gespeeld en we hadden nog graag even doorgegaan :) Ik liep naar buiten met het gevoel de beste escape room tot nu toe gespeeld te hebben. Geen idee of dat echt ook zo is, maar dat boeit ook niet echt. Dat gevoel zegt genoeg denk ik.

Complimenten aan Victor, Francine en hun team. Ik zou bijna zeggen dat ik nu al benieuwd ben naar de volgende ervaring. Maar pak vooral even rust, het is verdiend ;)


Reactie door Sherlocked

03 december 2023

Dank voor deze fijne woorden, Pim! Francine, ik en het team waarderen het enorm! En de verbeterpunten, yep - we hebben een substantiële lijst om af te werken, en in een goede week tikken we sneller dingen af dan dat er nieuwe bij komen ;) groetjes, Victor


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  egetAlexvanTendelooVictor van Doornkamer237

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 30 november 2023

Voelt als een greatest hits

Met het team dat aan Escapetalk.nl werkt gingen we richting The Toy Factory in Zoersel. Een mooie mix van mensen met ervaring en mensen die ooit een keer eerder een kamer hadden gespeeld. Een paar jaar terug had ik met veel plezier Hunting Season gespeeld dus ik was erg benieuwd!

Ik kan eigenlijk heel kort zijn over The Toy Factory. Alles klopt. Het ontvangst is te gek (Wouter doet dat fantastisch), de originele puzzels zijn heel erg leuk, het decor is prachtig. Het voelt eigenlijk als een soort van greatest hits die je speelt. Deels omdat je sommige elementen herkent van andere kamers (maar dan op hun eigen manier toegepast, niet negatief bedoeld dus). Maar ook omdat het hoogtepunt na hoogtepunt is. Elke kamer heeft iets bijzonders. Echt heel tof gedaan.

Iedereen kwam enthousiast de kamer uitgelopen. Heerlijke ervaring!

Wout zit gelukkig ook nog vol plannen voor de toekomst, dus ik ben erg benieuwd naar wat er nog komen gaat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Panic Room

Escaperoom Putten
Geplaatst op: 10 januari 2024

Unieke toffe ervaring

Het is al weer een tijdje geleden, maar deze kamer verdient wel een review. We hadden net een paar escape rooms gespeeld en zaten rustig aan de sushi toen we een telefoontje kregen of we nog wilden aansluiten bij de Panic Room in Putten. Ach.. waarom niet he?

Eenmaal aangekomen in Putten (het was even zoeken naar de ingang) konden we snel aan de gang. Ik snap de wisselende meningen in de reviews wel. Panic Room is echt een andere ervaring dan andere escape rooms, maar voelt toch echt aan als een escape room. Wij hebben ons echt goed vermaakt iig. Aanrader wat mij betreft!


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 12 juli 2023

Eindelijk weer terug naar Rijswijk

Het was inmiddels al weer 4 (!) jaar geleden dat ik voor het laatst in Rijswijk was. En dan is het mooi om te zien dat ze niet bepaald stil hebben gezeten in de tussentijd. Toen zat alleen The Execution op de, toen nog, nieuwe locatie, nu zitten er vijf kamers. Maar goed, we kwamen voor de nieuwste kamer, Jason's Legacy natuurlijk. Leuke (en logische) puzzels, goede flow. Je hebt wel het gevoel die wereld in te stappen. Het zat er allemaal in. Elke bouwer heeft zo z'n eigen stijl en handtekening en die van Rijswijk is ook bij deze kamer weer duidelijk zichtbaar. We hebben met vier personen iets minder dan een uur echt heerlijk zitten puzzelen en we hebben geen hints nodig gehad (die ene telt niet :P) dat zegt ook wel wat. De kamer is overigens niet eng of echt spannend en dat vind ik persoonlijk alleen maar fijn :) Al met al gewoon een kamer die je iedereen probleemloos kan aanraden, proficiat heren!

De nieuwe plannen klonken ook erg goed, dus ik hoop dat het volgende bezoekje niet weer vier jaar duurt ;) En misschien mag Tim dan een keer op vakantie ipv Kevin ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

  kamer237

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 12 juli 2023

Here we are now, entertain us

Ook Katwijk, de tweede kamer van onze trip, was blijkbaar alweer vier jaar geleden dat we er waren. Bella Ciao vonden we destijds fantastisch! Ook door de serie waar we toen echt van genoten. Dus ik was erg benieuwd naar Here I Am. De serie Vis A Vis heb ik wel eens een aflevering van gezien, maar dat was jaren terug en dat is niet echt blijven hangen. Maar zonder die link is deze kamer prima te begrijpen en te spelen. Wellicht heb ik een feest van herkenning gemist, maar dat heeft geen moment gestoord.

Gevangenis kamers zijn natuurlijk lastige thema's omdat ze al zo vaak gedaan zijn. Het is ook niet dat Here I Am echt iets nieuws doet op dat gebied, maar de flow en routing is gewoon erg leuk. Het ziet er allemaal super uit, leuke puzzels, leuke momenten. Dit is gewoon wat je wil van een goede escape room. Dus ook deze kan ik met een gerust hart aanraden! Was een mooie afsluiter van ons tripje iig.

En hier ook weer, erg benieuwd naar de nieuwe kamer Johan! Hopelijk duurt dat ook geen vier jaar voor ik die ga spelen :)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 07 februari 2023

Heerlijke puzzelkamer

Voor vandaag stonden er 2 escape rooms op het programma. Met 5 man gingen we richting Den Bosch voor de eerste. Voor sommige überhaupt de eerste escape room ooit, sommige hadden iets meer ervaring :)

Ik had Jessica & Mels al veel te lang niet meer gezien en dat is altijd gezellig. Dus dat begon al goed. Dan de kamer. 'Vroeger' zat Granny's Room daar (een van de eerdere kamers die ik ooit speelde), maar daar herkende ik dus echt helemaal niks meer van terug. Dit is een compleet nieuwe kamer en het is mooi om te zien dat ze bij Breakout Room hebben geleerd van de feedback die ze hebben gekregen op de andere kamers.

Dit is echt een heerlijke puzzelkamer. Leuke, originele en logische puzzels, mooi aangekleed. Goede begeleiding. Ik zou hem zowel beginners als ervaren escapers (die niet willen worden weggeblazen, maar van het spelletje houden) aanraden. We hebben een uur lang heerlijk gepuzzeld! Goed bezig daar bij Breakout Room!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 07 februari 2023

Mooie reis terug in de tijd

Voor vandaag stonden er 2 escape rooms op het programma. Dit was de tweede. Met vier personen gingen we richting Nijmegen. Voor sommige de tweede escape room ooit, sommige hadden iets meer ervaring :)

Het is mooi om te zien dat Rox Escape een flinke upgrade heeft gehad tegenover Project Escape (De Duivelskamer was de tweede kamer die ik ooit speelde). De ontvangstruimte, de parkeerplekken en schijnbaar hebben de kamers die zijn overgezet ook een upgrade gehad (kan ik niet over oordelen zelf).

Dat Rox wel raad weet met dit thema wisten we al van De Drukkerij, maar het is knap wat ze hebben neergezet, alles voelt heel authentiek aan (voor zover ik daar over kan oordelen). Het is geen kamer die je wegblaast met bijzondere mindfucks, maar je bent gewoon een uur heerlijk aan het puzzelen. Leuke puzzels, mooi aangekleed, goed gebruik van de begeleiding. Ik kan deze kamer zeker aanraden!

Erg benieuwd naar The Show ook nu. Maar dat is voor een volgende keer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Artifact

Escape Experience
Geplaatst op: 12 februari 2023

Toffe kamer

Vandaag stond er weer een mooi tripje op het programma. Dit keer drie kamers in Rotterdam. De eerste was The Artifact.

Over de ontvangstruimte is al het een en ander gezegd: dat was behoorlijk koud :) Maar goed, met een jas kom je een heel eind :)

In de escape room zelf was de temperatuur prima! Er word hier ook af en toe wat gezegd over afwerking maar daar heb ik me echt geen moment aan gestoord.

Leuke, originele puzzels, je word gedwongen om goed samen te werken. Hints op het juiste moment.

Deze kamer is eigenlijk voor minimaal drie personen, maar wij hebben hem met z'n tweeën kunnen spelen en dat was echt goed te doen.

Als je in de buurt bent zou ik deze kamer zeker meepakken!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 12 februari 2023

Verborgen parel

Vandaag stond er weer een mooi tripje op het programma. Dit keer drie kamers in Rotterdam. De tweede was Book Of Mystery.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Als je het dan hebt over verborgen parels, dit is er zo een.

Het begon al met het vriendelijke en enthousiaste ontvangst. Helemaal goed.

De aankleding van de kamer is echt super. Daar zie je de liefde voor het spelletje echt in terug. Mooie details en sfeer. Neem vooral ook de tijd om af en toe gewoon even goed rond te kijken en te genieten. Geluid / stemmen waren ook goed trouwens.

Zoals hier eerder gemeld voelde voor mij het einde ook wat abrupt, maar we hebben 50 minuten heerlijk zitten puzzelen en baalden dat we klaar waren :) Ik kan iedereen deze kamer dan ook aanraden!

Nu ook erg benieuwd naar Enigma, dus we moeten nog een keer terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 12 februari 2023

Chaos in de jungle

Vandaag stond er weer een mooi tripje op het programma. Dit keer drie kamers in Rotterdam. De Expeditie was de derde en laatste kamer.

Bij het ontvangst zat de stemming er meteen al goed in en dat veranderde niet na de introductie ;)

We waren zelf niet bepaald op dreef haha, ai ai ai… ik wist het zelf te presteren om een monitor uit te schakelen en we blonken ook niet uit in een stukje rekenen.

Maar goed, dat lag niet aan de kamer. Die begint eigenlijk al meteen goed waarbij alles langzaam stukje voor stukje duidelijker word. Leuk gedaan!

Uiteindelijk wisten we wel te ontsnappen en hebben we veel gelachen.

Ik denk dat een jungle een van de moeilijkste thema's is om goed neer te zetten en dat hebben ze hier toch mooi neer gezet! Ik kreeg nog een flashback naar een bepaalde kamer in Budapest, maar dat pastte hier ook perfect in de kamer en zag ik niet aankomen.

Al met al was ook dit een aanrader en ben ik alweer benieuwd naar de volgende kamer!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 03 januari 2023

Game on!

In december hadden we eindelijk weer eens een escape tripje gepland en de eerste kamer op het programma was Arcade Invasion. Jaren terug al eens met plezier Wake Up gespeeld, dus ik was benieuwd naar deze kamer.

Arcade Invasion heeft misschien niet het beste verhaal of wtf momenten die je wegblazen, maar dat hoeft ook niet. We hebben namelijk wel een uur lang een hoop lol gehad. Zeker als je bedenkt dat deze kamer al wat jaren oud is. We hebben gewoon een uur lang heerlijk zitten puzzelen en hadden met z'n tweeën de volle tijd nodig (1,5 minuut extra zelfs).

Prima begin van de dag!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Fun
 • Gamesfeertje

 

Steampunk Adventure

My Escape Club
Geplaatst op: 03 januari 2023

Leuke kamer!

De derde en laatste kamer van onze trip naar Amsterdam.

Dit was een verrassend leuke kamer. Leuke/originele puzzels, een leuk verhaal(tje), prima aankleding en goed te doen binnen de tijd met z'n tweeën. Ook de manier waarop je progressie in de kamer duidelijk werd gemaakt werkte goed.

De enthousiaste, Engels sprekende, host verdient ook een vermelding :)

Prima afsluiter van onze trip
en een aanrader om te spelen wat mij betreft, zeker als je in de buurt bent!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 03 januari 2023

Oldschool zoals je het graag ziet

De tweede kamer van onze escape trip was The Architect van Sherlocked.

Het gebouw zorgt er voor dat Sherlocked eigenlijk al meteen met 1-0 voorstaat. Ook de, Engels sprekende, host was prettig en goed in haar rol.

The Architect is een oldschool puzzel kamer maar dat is absoluut niet negatief bedoeld. Zo mogen ze van mij allemaal zijn! Leuke, originele puzzels en onverwachte momenten. Door dit soort kamers ben ik ooit verliefd geworden op escape rooms :) En die liefde zie je ook terug in de kamer.

Ik ben inmiddels erg benieuwd naar The Alchemist!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 23 juli 2022

Volkel doet het weer

We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren konden we eindelijk Lost & Found spelen. Dat ik er zin in had was een understatement. Met De Loods, Kamer 237 en De Conciërge was de lat natuurlijk al hoog gelegd en ik had dan ook hoge verwachtingen. Op het moment dat je in de eerste kamer van deze escape room staat voel je dat je een mooi avontuur gaat beleven. Er zit weer zoveel liefde in deze escape room. In het verhaal, in de filmpjes (een verademing), in de ontvangst, in de details, in de muziek / het geluid, de puzzels, het napraten. Alles klopt. Het is helemaal af. Wij hebben met 4 man heerlijk zitten puzzelen, genoeg te doen voor iedereen.

Ga deze kamer gewoon spelen en geniet. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ik heb er iig weer een favoriet bij. Petje af voor Stefan en z'n team. Ze hebben het weer gedaan. Ben alleen vergeten wanneer de volgende kamer te boeken is in het hotel. Kan nooit heel lang duren, toch?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Oog voor detail
 • Liefde voor escape rooms
 • Verhaal
 • Filmpjes
 • Geluid
 • Muziek
 • Puzzels
 • Beleving

  Stefan van Hultenkamer237

You're in highschool again...

Dit keer met het team dat aan escapetalk.nl werkt (5 personen, de meeste toch zonder al te veel escape ervaring) wezen escapen. We hebben ons stuk voor stuk goed vermaakt met deze kamer. Het aantal personen voelde ook goed. Het een en ander aan eerder genoemde kritiek is al aangepast. Al denk ik dat er de komende tijd nog wel wat meer gefinetuned gaat worden. Ik vond het aantal puzzels nog steeds fors. Ook wij hadden een kwartier langer nodig en kregen veel hints. Dus ik zou of wat puzzels achterwege laten of de tijd verlengen. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe je het bekijkt: Wij hebben langer de tijd gehad en de game kunnen uitspelen en dat voelde eigenlijk prima. Het aantal hints stoorde ons niet. Dat we achteraf hoorden dat we 15 minuten langer bezig zijn geweest, veranderde daar eigenlijk niet zoveel aan. In feite duurde de escape room voor ons gewoon 105 minuten. We hebben leuke puzzels opgelost in een mooi decor met leuke verrassingen, een goede eindpuzzel en een enthousiaste eigenaar. Voor een eerste kamer iig erg knap. Wat mij betreft zeker een aanrader om te spelen! Ben erg benieuwd naar een volgende kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Hoeveelheid puzzels

  remconet

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 mei 2022

Prachtige kamer met geweldige details

Gisteren was het eindelijk weer eens zover dat we konden escapen. Het was raar om weer terug te zijn bij Escaping Belgium. Toen ik daar jaren geleden rondliep voor Erzsebet was Escapetalk enkel nog een idee in mijn hoofd. Veel gebeurd in de tussentijd :)

Na een hartelijk ontvangst konden we niet wachten om te beginnen. De introfilm (filmpje doet geen eer aan de kwaliteit van wat je te zien krijgt) is prachtig en brengt je in de juiste sfeer. De eerste puzzel is meteen goed (niet te moeilijk, niet te makkelijk, fijn samenwerken), de set ziet er super uit en naarmate je verder speelt vallen er steeds meer prachtige details op. De details in deze kamer tillen het zeker naar een hoger niveau. Je kan goed zien dat hier, met liefde, vele jaren aan gewerkt is. Er zijn subtiele verwijzingen naar andere escape rooms. De puzzels zijn leuk en uitdagend (maar niet te) en er is een goede mix van type puzzels. Het gebruik van (sturend) licht vond ik, net zoals ik het me herinnerde van Erzsebet, ook erg sterk.

Het is niet makkelijk om een kamer als Erzsebet op te volgen. Dat geld niet alleen voor Escaping Belgium, maar voor alle makers van een succesvolle kamer. De verwachtingen zijn hoog, er ligt veel druk op. Maar ik denk dat ze er meer dan in geslaagd zijn. Dit is weer zo'n heerlijke kamer die je iedereen wil aanraden.

We hebben deze kamer met 3 'ervaren' (wil niet altijd wat zeggen) spelers gespeeld en dat voelde perfect. We hebben ons 77 minuten in een andere wereld gewaand.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  77:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Topper!

Het was eindelijk weer eens tijd voor een escape. Met het team dat aan Escapetalk werkt gingen we richting Waalwijk. Voor sommige zelfs de eerste ervaring met een escape room. Nou, die zijn in ieder geval met hun neus in de boter gevallen. Nadat we geparkeerd hadden (altijd handig, direct voor de deur), werden we hartelijk ontvangen en kon het spel beginnen.

Na een leuke intro konden we los! De tijd die je krijgt is perfect. Ik had tijdens het spelen af en toe het idee dat we al lang door de tijd zouden zijn, maar je hoeft daar niet zo mee bezig te zijn. We hebben heerlijk zitten puzzelen (niet te makkelijk, niet te moeilijk). We kregen op het juiste moment een hint en lieten ons ook voldoende zelf doorpuzzelen. Decor, verhaal (en manier van vertellen), details en reveals zijn super. Een echte beleving. Volgens mij gaf Yves aan dat het in de buurt komt van een Efteling attractie en dat kan ik onderschrijven. Het nalopen van de kamers en het leuke aandenken maakte het helemaal af.

Illusion staat volkomen terecht in de top 10 wat mij betreft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Aandenken

  StanEpic Escape WaalwijkBoudewijnyour-escapedown-the-hatch

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Spannende, sfeervolle kamer

Bloody Mary stond al heel, heel erg lang op ons lijstje. Afgelopen vrijdag kwam het er eindelijk van.

Na een mooi ontvangst, geheel in karakter, en een introductie over het pand zat de stemming er al goed in.

Wat volgde was een prachtige, spannende kamer met een geweldige flow. Veel slotjes, maar dat past prima in het thema en stoort mij sowieso totaal niet. We hebben een uur heerlijk gepuzzeld en in spanning gezeten (op een prettige manier) door de verschillende effecten. Geweldige ervaring.

Aanrader wat ons betreft!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: escapetalk.nl

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • Ontvangst / acteerwerk
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Spannend diner

Na het spelen van Bloody Mary was het tijd voor Soup Du Jour, de nieuwste kamer bij Rock City Escape.

Gezien alle positieve reviews waren we sowieso al erg benieuw, en dat was niet bepaald minder geworden na het spelen van Bloody Mary.

Ook hier weer een geweldige begeleiding (complimenten voor het acteerwerk). Ook in Soup Du Jour is duidelijk de handtekening van Rock City Escape te zien. Deze kamer bevat een stuk meer techniek en is (op het einde na) misschien iets minder spannend, maar minstens zo heerlijk om te spelen. Leuke puzzels, geweldige setting.

Het einde kan nog iets aan finetuning gebruiken, maar Soup Du Jour is nu al een geweldige ervaring en een absolute aanrader!


Reactie door Rock City Escape

03 november 2020

Hi Pim, dank je wel voor je mooie review en wat een eer om jullie (eindelijk ;) te mogen ontvangen. Gaston is een man van weinig woorden, maar raakte over jullie niet uitgepraat. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: escapetalk.nl

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding / acteerwerk
 • Sfeer
 • Techniek
 • Locatie

 

Mooie escape room

We hadden zo'n 4,5 uur gereden toen we begonnen aan deze escape room, maar daar hadden we na het spelen zeker geen spijt van. Prachtig stadje en gezellige ontvangst beloofden al veel goeds. De kamer zelf was mooi, geheel in thema, aangekleed en speelde heerlijk weg. We wisten in 45 minuten te ontsnappen en hadden geen hints nodig. Dan kun je in ieder geval zeggen dat de puzzels en kamer logisch waren en we in een goede flow zaten. Toch voelde het einde wel wat abrupt en ook wat passief. Daar kan nog wel een puzzel bij wat mij betreft, eventueel optioneel als spelers daar wel / geen tijd over hebben. Niettemin zeker een escape room die ik iedereen (of je nu 1 of 100+ kamers hebt gespeeld) kan aanraden. Zelfs als je er een stuk voor moet rijden dus :) Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad!

Speciale vermelding voor het ontwerp / content van alle uitingen / escape room zelf: Duidelijk een grafisch ontwerper / iemand met verstand van marketing binnen het team en dat is mooi/verfrissend om te zien :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:03 min


 • Sfeer / aankleding
 • Type puzzels
 • Gezellige ontvangst / napraat
 • Abrupt einde / te kort

  nicko

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 22 juni 2020

Onze nieuwe favoriet

We vroegen ons af wanneer we voor het laatst een escape room hadden gespeeld. Dat bleek dus december vorig jaar te zijn geweest (iets met kinderen, een verbouwing, drukte..), toevallig ook bij Down The Hatch. Toen kwam Corona er ook nog tussendoor. Dat is natuurlijk schandalig, dus laten we zeggen dat we lichtelijk stonden te springen om weer eens een escape room te bezoeken. Toen we last minute een weekendje weg gingen in de buurt van Voorburg en alle, verwachte, positieve dingen lazen over Molly's Game was 1+1 al snel 2.

Het begint al bij de prachtige ontvangstruimte. Die trekt je meteen al het verhaal in. Na een warm onthaal door Loran, duidelijk een liefhebber, begonnen we behoorlijk roestig (niet zo gek na al die tijd), maar uiteindelijk wisten we de kamer net binnen de tijd te halen. We hebben nergens zitten haasten en geprobeerd zoveel mogelijk te genieten van de kamer. Alle puzzels voelden logisch, het geheel ziet er prachtig uit en het verhaal word mooi verteld. Als je dan uiteindelijk 10 seconden over hebt is dat genieten 80 minuten lang aardig gelukt denk ik :) En waar eindes van escape rooms toch vaak een beetje een anti-climax zijn (uitzonderingen daargelaten) voelde dat hier ECHT goed! Chapeau.

Ik wil het niet vergelijken met andere kamers, iedereens referentiekader is toch anders, maar toen we terug naar ons hotel reden zeiden Nathalie en ik tegen elkaar dat dit onze nieuwe favoriete kamer is. Dat wil na 142 kamers toch wat zeggen denk ik.

Je merkt aan alles dat er met liefde, 21 maanden (!) gebouwd is aan deze ervaring. Ik weet dat Loran twijfelt, maar ik hoop echt dat dit niet de laatste kamer is bij Down The Hatch. Dit vraagt om meer :) Dus allemaal massaal die kamer gaan spelen, zodat hij er niet omheen kan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: escapetalk.nl

Ontsnapt: Ja  79:50 min


 • Loran
 • Omvang
 • Sfeer
 • Einde

  TanyaAndreadown-the-hatch

Laad meer reviews

0 reviews