Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Mystery of Brewery's Alley 22

Leidschendam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

8 jaar

Lees reviews

Meer over Mystery of Brewery's Alley 22

Ontdek als privédetective wat er achter de deuren van Brewery’s Alley 22 afspeelt! Je bent onderdeel van een team privédetectives, ingehuurd door de buurtbewoners die bezorgd zijn over de vreemde gebeurtenissen bij nummer 22. Jullie missie is om undercover te gaan en het mysterie van dit ogenschijnlijk normale woonhuis te ontrafelen.


Het avontuur begint wanneer je team zich voordoet als nieuwsgierige buurtbewoners of mogelijke klanten. Jullie moeten voorzichtig te werk gaan om niet de aandacht te trekken. Terwijl jullie het huis verkennen, ontdekken jullie inderdaad een verborgen café, waar de bezoekers zich tegoed doen aan sterke drank en luide muziek. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Lukt het jullie team om dit mysterie te ontrafelen?Let op: deze kamer heette eerder Café Voorburg


Thema's

Kroeg

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

285 bezoekers

96.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Overgoo 3
2266 JZ, Leidschendam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

109 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Zo! Nu eerst een escape room.

Het was weer eens tijd voor een escapedagje. Samen met een mashup van de twee teams ‘De Drie Duitsers' en ‘Ale Blie' (4 personen) gingen we vier kamers spelen vandaag. Eerst speelde we drie kamers bij Missionroom Leidschendam. We trapte af met de escape room ‘Café Voorburg'.

Parkeren kan gratis voor de deur bij Missionroom Leidschendam op een ruime parkeerplaats 👌. De ontvangst is enigszins in thema, omdat het lijkt alsof je bij een politiebureau binnen stapt. Alle gamehost zijn ook verkleed als politieagenten. Verder wordt er wél gewoon een praatje gemaakt en is alles hetzelfde als bij een reguliere escape room. Ik vind deze manier van ontvangen echter wél een leuke toevoeging, vooral omdat het past bij alle kamers die ze hebben.

Na een kopje koffie (omdat we te vroeg waren), een toiletbezoekje én het opbergen van onze spullen mochten we gaan starten met de kamer en deze begint al op een originele manier. Dit is opnieuw een leuke toevoeging aan de ervaring. Vervolgens begint de escape room. De kamer is mooi gedecoreerd en gethematiseerd. Hier en daar zou de afwerking iets beter kunnen, maar dan ben ik aan het mierenn**ken 😁…. De kamer moet een café uitstralen en dat doet het. Ook het licht en het geluid draagt hier aan bij. Verder is er een leuk verhaal dat je doorloopt in de kamer. Dit is niets verbazingwekkends, maar wél gewoon leuk en goed te volgen. Persoonlijk ben ik een ontzettende fan van café-kamers en vind ik die eigenlijk altijd wél tof 😁.

De puzzels zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het ander. Hierom is het verstandig om de kamer met een kleine groep te spelen, anders staan er mensen niks te doen. Ik persoonlijk heb niet zo'n moeite met lineaire kamers, want ik vind het ook prima om gewoon wat rond te kijken 😁Ž. De puzzels zijn niet al te moeilijk en ook niet super gemakkelijk, dus een prima balans. Deze kamer zou ook prima geschikt zijn voor iemand die voor het aller eerst een escape room gaat spelen om kennis te maken met de hobby.

Binnen ongeveer drie kwartier wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Tot onze verbazing kwamen in de lijst met de snelste tijd van deze maand 🤗. Er worden leuke foto's gemaakt na afloop, die je fysiek mee naar huis krijgt. Klaar met deze kamer hier én op naar de volgende!

Al bij al; Een prima escape room om te spelen met een leuk thema. Ook goed te doen als eerste escape room voor mensen die er nog nooit een gedaan hebben.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 óf 3 personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Als je alle kamers op deze locatie wilt spelen (excl. Christinas Droom 2.0; want die heb ik nog niet gespeeld) is dit een goede om mee te beginnen, al maakt volgorde niet héél véél uit;
- Geschikt voor zowel ervaren als onervaren escapers.

Missionroom Leidschendam, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamers. Wij hebben het naar ons zin gehad bij jullie!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid
 • Origineel begin

  Gijssambeeksjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Mijn favoriete weekend in een uurtje

Vandaag waren we in Leidschendam met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang vanuit een ander team, in totaal met 4 personen gingen we richting Missionroom Leidschendam. Hier gingen we 3 kamers spellen, Café Voorburg als eerst een lekker pilske heb ik namelijk nog nooit eerder nee tegen gezegd.

Bij Missionroom Leidschendam word je leuk ontvangen, het is direct in politie thema waarbij ook het persoon goed verkleed is. Dit was meteen een plus punt en voegde toe aan het thema. Je kan hier mooi voor de deur parkeren en ook nog is gratis, dat is maar goed ook aangezien er is ook politie aanwezig is in het pand.

De kamer begon op een geinige manier en je doel was meteen duidelijk, hupsakee naar het Café ik had er zin in. De puzzels door de hele kamer waren lineair hier valt iets van te zeggen maar dat blijft naar mijn mening persoonlijk ik raar hierdoor wel aan dat je de kamer (alle kamers bij Missionroom Leidschendam) met een niet te grote groep speelt.
Ik vond de puzzels prima, niet te ingewikkeld en redelijk variërend ook allemaal leuk in café thema, de muziek voegde ook nog is een gezellige sfeertje toe.

Het verhaal in de kamer is aanwezig maar was naar mijn gevoel niet super sterk maar daarbij ook niet het speerpunt van deze kamer, dit was gewoon een verassende puzzel kamer die zo nu en dan wat ''wauw'' momentjes had. Het is het zeker waard om hier deze kamers met een leuk gezelschap te gaan spelen.

Mensen van Missionroom Leidschendam super bedankt voor het gezellige dagje!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  sjephanieDrs-jlc

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Feest in het café

We hadden deze week 'pas' 4 escape rooms gespeeld, daar kunnen er natuurlijk meer bij! Daarom besloten we weer een dagje te plannen om kamers te spelen. Vandaag zouden we afreizen naar Leidschendam om de kamers bij Missionroom te spelen. Christina's Droom had ik al gespeeld, dus vandaag stonden Café Voorburg, DEA en SWAT op het programma bij Missionroom. Ik weet nog van mijn vorige bezoek, dat de kamer best oké was, volgens de Escapetalk reviews moesten alle drie de kamers van vandaag nóg beter zijn, we hadden er dus onwijs veel zin in!

Eenmaal op locatie, bedacht ik me weer hoe tof het ontvangst is. Je wordt deels in thema ontvangen, de hosts zijn allemaal in juiste bedrijfskleding en het was momenteel rustig op de locatie. Wat ik nog van mijn vorige bezoek wist, was dat ik de service de vorige keer echt ondermaats vond. Ik was dus heel benieuwd of dit enkel een momentopname was. Dat bleek zeker het geval te zijn! We werden enthousiast onthaald en we kletsten meteen met onze hosts over onze gedeelde hobby; escape rooms! Leuk. Na even gezellig gekletst te hebben, was het dan toch echt tijd om te gaan starten met ons avontuur in Café Voorburg.

De introductie naar de kamer is grappig en erg leuk bedacht. Eenmaal binnen, kan ons avontuur dan echt gaan beginnen. De start van de kamer gaat eigenlijk vrij vlot en we weten al snel het café te betreden. Hier besluiten we als groep te starten met het doorzoeken van de ruimte. We vinden ontzettend veel en ons valt meteen op dat er lekker veel gebruik wordt gemaakt van verschillende sloten, wat ik persoonlijk overigens nooit erg vindt. Niets zo fijn als het openen van een (cijfer)slot. De kamer zit eigenlijk over het algemeen vrij logisch in elkaar en het is steeds duidelijk wat er moet gebeuren.

Enige nadeel van deze kamer (en later bleek dat bij de andere kamers ook zo te zijn) is dat de kamers volledig lineair opgebouwd zijn. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Echter merken we in deze kamer (en in de andere kamers dus ook) dat we met vier personen eigenlijk te veel zijn. Je staat vaker simpelweg niets te doen. De kamer zelf heeft een goede opbouw en een lekkere puzzelflow, het is jammer dat je dan soms uit deze flow gehaald wordt puur omdat je met vier personen elkaar in de weg gaat lopen omdat de kamer zo lineair is.

Het slot van de kamer is ook daadwerkelijk een slot, iets wat ik zelf altijd erg fijn vindt. We speelde Café Voorburg lekker vlot met slechts een aantal kleine hints. Wat ik me nog van Christina's Droom kon herinneren, was het hintsysteem. Dat vond ik zo onwijs tof bedacht. Ik hoopte dat dat in deze kamer weer zo zou zijn. Helaas was dat niet het geval, het hinstysteem kan wat mij betreft velen malen beter! Al met al hebben we wel onwijs genoten en hebben we een uur heerlijk gepuzzeld. Op naar de volgende kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  anouksjephanie

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2024

Sterke drank, bittergarnituur, en zure hosts

Deze kamer interesseerde me al een tijdje. Eerst stond deze bekend als Café Voorburg. Een café thema spreekt me altijd wel aan. Er is iets los en gezelligs aan, samen met dat je gewoon veel kan met het thema en de bekendheid die het bij veel mensen heeft. Onlangs is Missionroom overgekocht door nieuwe eigenaren. Dit ging gepaard met een rebrand van het bedrijf en nieuwe namen voor de kamers. Speaking of which, succes met het onthouden van deze.
De ontvangst is niet bepaald gastvrij. Nadat we Christina's Nightmare hebben afgerond worden we in de ontvangst gedropt zonder een verder woord om te wachten tot de kamer af is. Hierna zien we geen personeel meer tot het tijd is (bijna een uur later). Deze host heeft er nog minder zin in dan de andere en brengt de intro van de kamer met een uiterst gebrek aan overtuiging. Het is jammer dat het politie-aspect van Missionroom weg is, dat had bij deze kamer heel leuk gewerkt met een briefing, outfits, en dergelijke. Wederom speelt er een filmpje met alle regels die iedereen die meer dan 5 escape rooms heeft gespeeld al lang en breed weet. Gelukkig werkt het scherm deze keer wel.

Hoewel het decor en de sfeer niet uitstekend zijn zijn ze op zijn minst passend. Props die passen in de setting en authentieke decorstukken helpen behoorlijk mee. Hier wordt gegaan voor een praktische insteek. Vrijwel alles wat er staat wordt gebruikt, maar meer decoratie kun je ook niet verwachten. Er kan qua invulling en sfeer in ieder geval veel meer uit gehaald worden. Het verhaal gaat precies de kant op die je verwacht en biedt verder geen verrassingen. De kamer kan trouwens een stofbeurt gebruiken.

De puzzelflow ligt ons gelukkig beter dan die van Christina's Nightmare. Puzzels hebben op zijn minst een kern aan logica en hebben veel minder de neiging om dwaalsporen in te gaan of je te desoriënteren. Echter hebben we hier ALWEER red herrings! Sleutels die je niet hoeft te gebruiken, iets dat toch echt wat lijkt maar het niet is, en ruis. Waarom? De extra uitdaging, zegt onze host. Nee, dat is gewoon afleiding dat het spel in de weg zit. Haal het weg en zet daadwerkelijk leuke puzzels in de kamer. In het introfilmpje wordt je zelfs iets vertelt dat je niet mag doen, dat je toch echt zal moeten doen om voortgang te boeken in de kamer. Dit is al erg genoeg, maar je wordt vertelt om dit niet te doen voor je eigen veiligheid. Als dit niet de bedoeling was dan had ik mezelf echt kunnen bezeren. Dit zijn de soort dingen waardoor mensen gevaarlijk gaan doen bij andere escape rooms. Haal dit alsjeblieft uit de video en maak duidelijk dat het ding in de kamer bij het spel hoort.

Als we klaar zijn kan onze host ons niet snel genoeg uit de kamer halen om ons vervolgens weg te staren. Ik snap dat je personeel nodig hebt, maar huur dan iemand in die er op zijn minst zin in heeft. Deze jongen veranderde nog net niet in een citroen zo zuur was hij.

De kamer is prima, maar kan verbetering gebruiken wat betreft de red herrings, de gameflow, en de service. Het kost denk ik niet veel om deze kamer nou net dat stukje extra op te krikken. Nu is hij nog iets onder de maat, vooral voor de 130 euro die je betaalt.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 3.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels in thema
 • Leuk thema
 • Te duur
 • Chagrijnig personeel
 • Red herrings
 • Stoffig

  Marieke

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2022

Leuke puzzelkamer

Vandaag stonden er twee kamers van missionroom op de planning; Café Voorburg en DEA. We werden heel vriendelijk ontvangen en volede ons erg welkom en konden gelijk beginnen. De dag ging van start met Café Voorburg. De start van de kamer is best leuk bedacht. Niet perse super origineel, maar beter dan we stoppen je in de kamer en success ermee. De kamer is qua grootte voor 4 personen precies goed. Op sommige stukken loop je elkaar een beetje in de weg, maar ik zou de kamer zeker niet aanraden om te spelen met meer personen. Dit is niet alleen vanwege de grootte van de kamer, maar ook vanwege de puzzels. Het grootste deel van de puzzels is lineair, waardoor een deel van de groep soms niks staat te doen. De puzzels zijn wel leuk om te doen en de kamer heeft een goede opbouw en duidelijk doel.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

Hella van t Veer (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2018

super leuke kamer, een aanrader!

Leuke middag gehad door sfeervolle kamer met hele leuke puzzels. We waren met 7 personen en hebben ons allemaal niet hoeven te vervelen. e gaan zeker terug voor de andere kamer! En zeker niet te vergeten heel vriendelijk en gezellig personeel.


Reactie door Missionroom Voorburg

17 mei 2018

Hi Hella, wow een dikke 10, daar zijn we natuurlijk super blij mee! Bedankt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  mn3

Claudia (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Cafe voorburg - Wat een sfeer zit en in deze kamer!

Met een groep van 6 pers met veel escaperoom ervaring deze kamer gedaan. Het kamer heeft een thema die het hele spel door gaat, alle puzzels passen in het verhaal. Daarnaast is de kamer speelbaar voor iedereen, zowel met als zonder ervaring, puzzels zijn niet te moeilijk, wel logisch, maar je moet het wel zien ;) Mooi hoe automatisch de kamer is gemaakt en hoe alle ruimtes aangekleed zijn in het verhaal. En ik vond het toch wel heerlijk puzzelen onder het genot van de muziek! AL met al dus zeker een aanrader en ondanks dat wij binnen een half uur weer buiten waren (ja en record!) heb ik niet het idee gehad dat ik weinig gedaan heb. Je kunt meerdere dingen tegelijk doen wat het voor iedereen leuk houd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • thema
 • Sfeer, licht, geluid
 • Meerdere personen tegelijk puzzelen
 • Soms puzzels te lineair.

  mn3

KellyvanderGraafKellyvanderGraafEscaperLid sinds: 04 februari 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2024

Leuke kamer

Veel puzzels, leuke kamer.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:22 min


 • Puzzles
 • Diversity

 

Een leuke kamer met veel puzzels

Goed in elkaar gezet, meerdere kamers. Leuk gedaan.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

ingrid_lucardieingrid_lucardieEscape ExpertLid sinds: 19 december 2017 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

Leuke kamer

Dit keer hadden we er een nieuwe speler bij. Voor hem was het de 1e keer. Town we aan kwamen rijden was het rustig en leek het erg verlaten. Maar snel na ons liep het vol met mensen. We werden prima ontvangen en direct naar de kamer gebracht. Na de gebruikelijke instructies konden we starten. Het is een leuke kamer, leuk puzzels die goed te doen waren. Ik vond het met zessen wel iets te druk soms, maar dat vind ik eigenlijk altijd wel. Zes is vaak net te veel in een kamer. Nu hebben we al aardig wat escaperooms gespeeld dus originele puzzels wordt dan al snel wat moeilijker. Bij onze groep is het simpelweg vinden van alles wat je nodig hebt soms het moeilijkst. Maar toch zaten er enkele puzzels bij die we niet goed wisten of waar we een hint voor nodig hadden. Wel konden puzzels parallel worden opgelost waarbij we eigenlijk allemaal betrokken bleven en mee konden doen, ook al waren we met 6 personen. We hebben ons prima geamuseerd.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Pascal VerheulPascal VerheulEscape ExpertLid sinds: 10 maart 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2024

Leuke escaperoom

Deze escaperoom neemt je mee naar een gezellige kroeg. Waar je aan de hand van leuke puzzels en raadseltjes je uiteindelijk bij het geheim komt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja  43:44 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Prima kamer

Deze kamer is wat minder spectaculair dan andere kamers, maar verder helemaal prima. We vonden de puzzels redelijk makkelijk, maar liepen toch soms vast omdat we te moeilijk dachten. De host was niet zo vriendelijk en vertelde ons niet echt iets voor of na de kamer. Dit was jammer.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Sisters 'n Misters

Ontsnapt: Ja  46:00 min

 

ellenvsellenvsEscaperLid sinds: 04 augustus 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2024

Medium kamer, geen goed verhaal

Tijdje terug hadden we SWAT gedaan, dat was een erg leuke kamer. Nu wat minder goede ervaring. Host niet erg sprankelend. Introductiefilmpje deed het niet, en eigenlijk hadden we geen idee wat nou precies het verhaal van de kamer was toen we startten/ wat ons doel was. Kamer heeft veel codeslotjes/sleuteltjes, minder afwisseling qua puzzels. Erg abrupt einde... niet echt een yes-gevoel.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Weinig originele puzzels

 

AdelaarAdelaarJunior EscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2024

Mooi in thema

De Escaperoom is erg mooi in thema gemaakt. Je wordt echt meegenomen in de locatie. Verder zijn er meerdere kamers wat altijd een pluspunt is. De muziekopdracht kan erg lastig zijn zonder ervaring


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

richard_van_der_kooijrichard_van_der_kooijEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2023

Idee leuk, uitvoering minder

Thema en aankleding leuk. In onze optiek de minste kamer van de aanwezige kamers op deze locatie (alle 4 gespeeld).

Puzzels soms vergezocht en er zat weinig flow in de kamer. Ook was de sfeer niet top.Er had meer uit de opzet gehaald kunnen worden.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:15 min


 • Goede service
 • Decor
 • Sfeer
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

Lies82Lies82Junior EscaperLid sinds: 18 mei 2023 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2023

Leuke kamer

Leuke kamer , sfeer is goed en leuke puzzels.
Dit is een toegankelijke kamer maar wel eentje die echt niet gemakkelijk is.
Ik vind deze, samen met DEA de leukste kamer op deze locatie


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels

 

michielelshoutmichielelshoutJunior EscaperLid sinds: 06 september 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Eens aan ander record dat we op café hebben!

Kamer twee van de dag. Er zat wat tijd tussen het behalen van de eerste kamer en het spelen van de tweede kamer. Wederom dacht onze host super met ons mee. Het was mogelijk om iets eerder te beginnen met deze kamer. Op die manier konden we eten bestellen en deze na het doen van deze kamer op het gemak op eten. Wederom +1 voor de host.

Een inleiding was bij ons blijkbaar niet nodig. We werden als groep op pad gestuurd en we konden de briefing zelf vinden. Nadat we deze gelezen hadden, wisten we wat er van ons verwacht werd. Eenmaal binnen in het café begon het echt werk. Het eerste wat opviel was de leuke aankleding. Een lekker bruin café! De muziek veranderde naarmate we verder kwamen met onze puzzels. Deze waren, net als de vorige kamer, logisch en niet te lastig voor ons. We zaten als groep in deze kamer fantastisch op elkaar ingespeeld.

Naarmate we meer puzzels oploste, konden we naar de tweede kamer. Hier was de kamer ook weer tip-top in orde. Misschien wel iets korter dan de eerste kamer. Echter was dit niet zo erg.

Tot slot kwamen bij kamer 3. Hier moesten we even geholpen worden. Ja, onze tweede tip van de kamer. Het laatste gedeelte was even sukkelen. Niet dat het lastig was, maar meer priegelwerk. We stampten door en uiteindelijk wisten we het einde te halen.

Niet alleen dat, maar met een record. De snelste tijd aller tijden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertLid sinds: 17 juli 2021 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Mijn soort thema!!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En onze tweede kamer van de dag was Café Voorburg!

Onthaal:
Omdat we al vrij snel klaar waren met de eerste kamer, kwam onze gm met het idee om wat eerder te beginnen aan de kamer en dan konden wij wat eten bestellen. Die konden we dan tussen de tweede en de derde kamer opeten. Dat vonden wij een prima plan! Ze gaf aan dat ook zij die kamer kon begeleiden dus we konden beginnen wanneer het eten was besteld.

Kamer:
Uitleg over de regels was niet nodig dus we kregen een kleine intro en we werden op pad gestuurd. Dit was toch wel een van de meest originele manieren hoe ik een escape room ben begonnen. Ik vond het leuk, maar ook wel een beetje apart. Maar dat kond de pret niet drukken, want niet veel later stonden we in de kamer zelf. En hier werd ik blij van, dit is mijn soort thema. En als je als zo enthousiast bent lijkt het wel alsof je alles ziet in zo'n kamer. Er werd van alles door iedereen gevonden. En voor mijn gevoel werd de ene na de ander puzzel opgelost. Er was wel een punt in de kamer, we moesten iets doen en de twijfel sloeg even toe. Maar het klopte wel en we konden weer verder. Puzzel na puzzel werd opgelost en voor we het wisten stonden we buiten. We werden weer net zo enthousiast ontvangen en kregen weer te horen dat we het heel goed hadden gedaan. Daarna kregen we te horen dat we de beste tijd tot nu toe hadden gehaald zelfs! En dan was het nu tijd om te eten!

Conclusie:
Het thema van café Voorburg is mijn type thema. Je komt in een bruin café terecht en alles was heel goed aangekleed. de puzzels waren zeer logisch en werden daarom ook zeer snel opgelost. Dit was voor mij een hele goede kamer en zou hem aan iedereen aanraden. Kom wel met max 4 mensen, want wij waren met 5 en dat was toch wat te veel soms. Als enige puntje heb ik toch het hintsysteem, die zou ik als het kan toch veranderen. Die viel wat mij betreft toch wat uit de toon. Misschien een ouderwetse telefoon of iets dergelijks, maar dat is het enige puntje wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Wens23Wens23Escape ApprenticeLid sinds: 22 april 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2023

Leuke kamer

We zijn ontzettend leuk ontvangen er werd mee gedacht in begin tijd van de kamer gezien we meerdere kamers op deze locatie na elkaar speelde en we wat ruimte voor een etens pauze moesten vinden tussen de kamers door.

Dit was de 2e kamer op deze locatie voor onze escaperoom dag. Het team waar mee ik was heeft al vaker een kamer gespeeld dus werd er niet veel aandacht aan besteed aan het standaard introductie praatje. Na een praatje werden we op pad gestuurd en een orgineel begin van de kamer volgde.

De setting van cafe was helemaal top en zat goed in elkaar. Persoonlijk kreeg ik wel het cafe gevoel het enige nadeel was dat de tap niet werkte. De kamer speelde heel lekker. Puzzels volgde elkaar op en op een punt na hebben we nergenst getwijfeld over wat het volgende was om te doen. Na even overleg kwam je hier altijd wel achter. We waren met 5 man wat eigenlijk ook wel het maximale was voor deze escape room.

Aan het einde volgde een leuke orginele foto en een tevreden beleving verder. Een aanrader voor iedereen die naar persoonlijke mening een prettig spelende escape room wilt beleven.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:22 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Decor
 • Diversiteit

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2024

Biertje?

We hebben weer een escaperoomdag in de planning en waar anders dan in een café is dat om leuk mee te beginnen. De review is van ongeveer een jaar geleden toen het nog Café Voorburg was.

Van te voren had ik, degene die de kamers geboekt had, een bericht op mijn telefoon gekregen. Helaas niet gelezen, waardoor het begin iets minder was dan dat je van te voren weet dat je dit bericht krijgt.

We kwamen de kamer in en dit zag er ook echt uit zoals een klein oud bruin cafeetje. De afwerking kan beter en sommige items waren "hufterproof" gemaakt wat jammer is omdat je dan direct weet dat je hier niets mee hoeft te doen.
De puzzels waren allemaal logisch en voor onze ervaren team niet heel moeilijk. Geen bijzondere puzzels of ergens een echt wauw gevoel. Met 6 personen is het toch wel teveel in deze ruimte. We stonden dan al snel weer buiten. Ondanks dat het een vermakelijke kamer is en een leuke inkomer miste er toch iets. Qua prijs/kwaliteit verhouding zijn er leukere kamers te vinden.

Superleuk is wel dat je een tastbare foto meekrijgt als bewijs van je verblijf.8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  37:50 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • prijs/kwaliteit verhouding

 

PieterBPieterBJunior EscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2023

Leuke en uitdagende kamer

Een leuke kamer volledig in de juiste sfeer met leuke en uitdagende puzzels.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

JansenJansenJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2019 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

wat een vermaak

Ik heb hier alle 4 de kamers gespeeld, maar heb in deze kamer toch wel het meest gelachen. Je moet hier niet al te veel technische snufjes verwachten maar voor een uurtje lekker puzzelen moet je hier zeker zijn! Ik vond het top.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2023

Proost

We spelen zowel Cafe Voorburg als Christina's Droom.
Beginnend met het Cafe.

Ontvangst:
Deze was zeer vriendelijk en hebben nog even lekker staan kletsen voor we begonnen.
Net als de vorige keer weet ik dat het personeel hier erg gezellig is!

Kamer:
Deze had een leuke start en al snel kon het puzzelen beginnen.
We merkte meteen al dat we lekker door de puzzels heen vlogen.
Verschillende soorten puzzels die allemaal heel mooi aansluiten in het thema. Er is van alle puzzelsoorten wel iets in de kamer.
De sfeer is mooi neergezet met licht en geluid en er zit behoorlijk veel techniek in de kamer die erg tof weggewerkt is waardoor het niet opvalt! Vooral de game flow was goed aanwezig.
Een goeie puzzel opbouw en de logica erin zorgde voor een zeer snelle tijd!

Conclusie:
Een heerlijke puzzel kamer die zeker op de wishlist mag staan!
Speel de kamer als je ervaring hebt met max 4.
Het is een echte puzzel kamer, maar ook zeker genoeg effecten en techniek :)

Dank Missionroom voor de onwijs gezellige avond!!!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  40:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

TaniaenJoepTaniaenJoepEscaperLid sinds: 09 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Lekker puzzelen

Vriendelijke ontvangst, leuk dat alles gelijk in thema is. Je moet de kamer zelf zien te vinden, dat maakt het al interessant. De combinatie van makkelijke en behoorlijk ingewikkelde puzzels is een leuke afwisseling. Je blijft lekker in beweging. Je bent echt in het café aan het inbreken met alles erop en eraan. Leuke kamer en goed te doen met 2 personen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:14 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

iKimberlyyyiKimberlyyyJunior EscaperLid sinds: 21 juni 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Leuk

Leuke escape. Wel lastige puzzels. Weet niet altijd waar je precies naar moet zoeken.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

SabrielSabrielJunior EscaperLid sinds: 23 juli 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Missionroom is een toplocatie

Café Voorburg is een mooie kamer. Geen spectaculaire puzzels of extravagante aankleding, maar het vraagt genoeg denkvermogen en samenwerking om een goede speelervaring te hebben.

We hebben deze kamer met 3 personen gedaan, alle drie met redelijke ervaring, en dat voelde als genoeg. Met meer dan vier zou ik deze kamer niet aanraden.

Het personeel is hier altijd heel vriendelijk, de service goed en de kamers up-to-date. Alle kamers zijn aanraders!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig