Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Ghost Ship

Leiderdorp , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 7

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Ghost Ship

Eeuwen geleden was hij de grote schrik van de wereldzeeën: Kapitein Ruigbaard en zijn meedogenloze piraten plunderden velen schepen, een spoor van vernieling achterlatend. Maar op een stormachtige nacht verdween zijn schip spoorloos, waarna er niks meer van de gevreesde zeerovers vernomen werd... Of toch?

De legende gaat dat het spookschip van Kapitein Ruigbaard nog steeds rond waart over zee, en dat hij eens in de zoveel tijd aan land komt om nieuwe bemanningsleden te ontvoeren. Jullie worden wakker en bevinden je plots in een mysterieus ruim. De legendes blijken waar, en jullie zijn ontvoerd! Over 1 uur vaart het schip uit, en vanaf dan zullen jullie gedwongen zijn om deel uit te maken van Ruigbaard's verdoemde bemanning. Maar wie weet bevinden zich in dit ruim objecten, hints, en zelfs wezens die jullie kunnen helpen. Weten jullie op tijd te ontsnappen aan het noodlot?


Thema's

Mysterie

Piraten

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

88 bezoekers

83.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Rietschans 75
2352 BB, Leiderdorp
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

43 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

drognathdrognathEscape ApprenticeLid sinds: 31 augustus 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Leuke kamer voor leuke prijs

Op korte termijn besloten om met mijn partner een kamer met z'n 2-en te doen, en deze bevond zich bij ons in de buurt. Op escapetalk zagen we dat hij over het algemeen goede kritieken kreeg en dat het voor 2 personen betaalbaar was (veel kamers hebben een vaste prijs waardoor ze eigenljk alleen aantrekkelijk zijn met grote groepen). Bij aankomst ontvangen door de eigenaar, en we konden vrijwel direct beginnen. De kamer is netjes en leuk aangekleed. Er zijn mooiere kamers, maar voor een eenmans operatie is dit zeker goed uitgewerkt. De puzzels zijn interessant, passen bij het thema en zijn goed uit te voeren. Deze kamer lijkt ons optimaal te spelen met een 4-tal zonder dat er iemand stil komt te zitten. Met een totaal van 3 hints omdat we objecten niet gevonden hadden zijn we ontsnapt. Na afloop nog even met de eigenaar gepraat, en hij heeft er duidelijk passie voor. We horen graag wanneer z'n tweede kamer af is!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:05 min


 • Thematisch
 • Betaalbaar
 • Makkelijk parkeren
 • Redelijke moeilijkheidsgraad
 • Introductie past misschien beter buiten de kamer.

  annemiekvdh

Cor (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2019

Leuke kamer!

Erg leuke kamer! Dit was voor mij de derde escape room en deze was tot nu toe zeker de leukste. De kamer ziet er erg mooi uit. Redelijk pittige puzzels maar dat hoort natuurlijk ook wel, en er zit genoeg variatie in. Ontvangst was erg vriendelijk.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • mooi vormgegeven, alles past goed in het thema
 • uitdagende puzzels, maar alles zit wel logisch in
 • vriendelijke ontvangst en begeleiding

  annemiekvdh

Elise (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2019

Super leuk

Onwijs leuke escape room, erg creatief gemaakt met een leuk verhaal. Uitdagende leuke puzzels, hersens moeten echt even gekraakt worden, ieder zijn kwaliteit komt naar boven. Leuke eigenaar, enthousiast, weet goed te vertellen over zijn escape room. Was een super leuke eerste ervaring met een escape room! Door deze ervaring zullen wij er meerdere gaan uitproberen. The ghost ship is echt aan te raden! Wij zijn net aan ontsnapt! 59:59 haha!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super leuk bedacht! Alles past bij elkaar

  annemiekvdh

Shaddie13Shaddie13Escape ApprenticeLid sinds: 15 augustus 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2023

Lekkere sfeer en prima puzzels

De escaperoom zat aardig in elkaar. Men kon veel zaken tegelijk doen. Maar 7 of 6 man is wel wat aan de vele kant, 5 is top., Aardig sfeertje in de kamer. Gaat binnenkort stoppen hoorden we.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  45:57 min


 • Sfeer
 • Logica

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2023

Puzzle Ship!

Het is even zoeken naar de ingang van de escape room, maar als je een autogarage ziet en je denkt, hier? Ja daar.
De ontvangstruimte oogt als een mogelijke overlegruimte van een bedrijf. Het geeft nog niet de vibes van een escape room af of dat je dadelijk een schip gaat betreden. We werden vriendelijk te woord gestaan en na de nodige uitleg, gingen we de kamer in. Daar werd het verhaal nog verder toegelicht en ik moet me aansluiten bij eerdere reviews. Het zorgt ervoor dat je afgeleid bent en enorm je best moet doen om niet te dwalen met je ogen naar alle puzzelelementen om je heen. Echt beter om dit buiten de kamer te doen of ervoor te zorgen dat de setting er naar is en er geen reden voor afdwaling is.

De kamer geeft je niet de beleving dat je écht in het ruim van een schip bent. Daar is de ruimte niet geschikt voor en druipt het er wel heel erg vanaf dat het een vierkante kantoorruimte is, waarbij van de grond tot aan het plafond aandacht is besteed aan het thema. Dit in combinatie met leuke props, maakt het een hele aardige kamer om in te zijn.

De puzzels zijn leuk en passend in het thema en verhaal! We kregen te horen dat de puzzels zeer uitdagend zijn en vaak wel wat hints nodig zijn. Met een ervaren club was het niveau goed te doen en vooral ook leuk om te doen. Compliment ook voor de gamehost, omdat hij ons ook de ruimte heeft gegeven om zelf tot de oplossingen te komen, terwijl er echt wel momenten waren waar we even wat beter moesten nadenken.

Ik zou deze kamer adviseren aan een duo of trio die op zoek is naar een leuke puzzelkamer. De prijs is ook, zeker voor de huidige markt, leuk. Verwacht niet een wauw-factor, zeker niet als je al verwend bent met de wat beter scorende kamers in Nederland, maar desondanks kan ik op zijn tijd een kamer zoals Ghost Ship waarderen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

The Ghost Ship

#149 - We kregen de uitleg en het verhaal in de escape room verteld, omdat het sfeervoller is dan in de kale ontvangstruimte. Het verhaal was behoorlijk traag en ik wilde eigenlijk alleen maar beginnen. De kamer is op zich aardig aangekleed, maar je krijgt niet echt het gevoel dat je op een schip bent. De puzzels zijn leuk om te doen en voldoende gevarieerd. Er was wel wat slijtage, wat toch jammer is. Het is geen spectaculaire kamer, maar ik heb me zeker vermaakt. Prima om mee te pakken als je in de buurt bent, maar verwacht niet te veel.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min

 

Petra van GladbachPetra van GladbachEscape ExpertLid sinds: 28 februari 2019 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2023

Nog even meegepakt

#61
Een vrij last-minute actie om met een, samengesteld, groepje te gaan escapen.
Naar Leiderdorp deze keer.

Er is een aantal parkeerplaatsen voor bezoekers van de escaperoom, deze waren door alle regen lastig te zien, maar zijn echt letterlijk voor de deur. De escaperoom ligt boven Zeeuw, dat helpt wellicht.

Na een hartelijke ontvangst, een korte uitleg over escaperooms (host geeft zelf in sneltreinvaart aan: ik hoef jullie niet te vertellen dat.) gaan we de kamer in.
In de kamer zelf krijgen we het inleidende praatje op het verhaal van de thema. Moeilijk om echt te luisteren, als escaper ga je toch al om je heen kijken en wil je direct beginnen.

Bij deze escaperoom gaat de deur echt op slot, maar naast de deur is een kistje met de sleutel. In geval van nood kun je dus de sleutel pakken en er uit. Ook is er een noodraam, dit wordt uitgelegd.

We beginnen vrij voortvarend aan de kamer. Iedereen (6 p.) is alles aan het onderzoeken en samen lossen we stuk voor stuk de puzzels op. Een foutje wordt door een ander gezien en daardoor snel verbeterd.

We hebben de kamer zonder hints kunnen uitspelen, met nog 20 minuten op de klok over.

Leuke kamer, leuke avond.
Wanneer je deze kamer wilt spelen, dan moet je opschieten. De kamer stopt....


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  38:52 min

 

Escape SheepEscape SheepEscape ExpertLid sinds: 4 oktober 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2022

De kielhaal voor ons!

Gezellig een middagje gepuzzeld in deze kamer. Veel puzzels dus uiteindelijk niet gehaald met zijn tweetjes. Leuk als afwisseling tussen kamers, ik zou hem met 3 of 4 spelen om wat meer tijd te hebben met de puzzels. Enige minpuntje is de uitleg die in de kamer plaatsvind waardoor je eigenlijk je aandacht er bijna niet bij houd.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzles
 • Great service
 • Walkie talkie systeem

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 6 april 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Leuke kamer

Op korte termijn konden we hier nog terecht. Superfijn. Eigenaar heeft de kamer helemaal zelf gemaakt. Leuk gedaan en het ziet er echt uit als een schip. Het is een 1.0 kamer, maar wel met leuke opdrachten en hier en daar een verrassend element. Prijs is ook heel fijn.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

viefjeviefjeEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2019 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2022

Leuke 1.0 kamer

Dit is zeker geen gemakkelijke kamer en met z'n tweeën hadden we er een hele kluif aan om dit te halen. De kamer ziet er mooi uit, maar soms mist toch de samenhang tussen de puzzels. Hierdoor blijf je lastig in de flow. Ook zijn er een paar stukken die net iets beter afgewerkt kunnen worden, wat de beleving en speelplezier ten goede komt. Kortom, deze kamer heeft zeker potentie, maar kan op een paar punten bijgeschaafd worden. Los daarvan is de host super vriendelijk en heeft ons prettig begeleid.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2022

Pittig

Wij speelde de kamer samen, het is best een pittige kamer. maar leuk om te spelen. Af en toe wel wat onsamenhangend en er kan nog wat gewerkt worden aan de afwerking.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

beaubeauJunior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Misschien leuk voor de familie

We hebben deze kamer met 3 vrienden gespeeld. We zijn zeker niet onder de indruk.

We kwamen aan en de host was in principe prima in zijn werk. We dachten dit komt wel goed aangezien de ontvangstruimte er redelijk goed uitzag.

We werden de kamer ingeleid waar de host het voorverhaal vertelde. De deur stond nog open en we konden dus al om ons heen kijken naar de karig aangeklede kamer. We stonden in een kantoorruimte die een beetje was verkleed als spookschip, vooral doormiddel van behang wat op oud hout moest lijken. Het raam in het kantoor moest blijven dus die was constant in zicht. De puzzels waren niet goed uitgewerkt en de deco was er nou ook niet naar. Een van de puzzels ging stuk en de oplossing hiervan werd daarom ook onder de deur geschoven waardoor we een heel deel van de puzzel miste. De puzzels waren onlogisch en we voelde ons niet echt op ons gemak daar en wilde eigenlijk snel weg.

Leuk voor de familie met z'n allen je eerste escaperoom doen misschien maar voor iemand die meerdere escaperooms heeft gedaan en opzoek is naar verhaal en goede deco is dit niet de juiste kamer.


3.5

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 4.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min


 • Leuk bedacht
 • Meer voor kinderen
 • Slechte deco
 • Kant en klaar neergezet, commercieel
 • Voorverhaal werd niet duidelijk verteld
 • Je zag dat je in een kantoorruimte was
 • Puzzel ging stuk

 

natasja_uitendaalnatasja_uitendaalEscape ApprenticeLid sinds: 9 oktober 2018 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2020

Niet een super spannende kamer, wel goede puzzels!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spanning

 

jessica_escapejessica_escapeEscaperLid sinds: 20 januari 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2020

Puzzelkamer

Het piraten thema is in de kamer leuk doorgevoerd. Het is geen high tech kamer met veel effecten. Een prima kamer waar je veel puzzels moet oplossen die je uiteindelijk allemaal nodig hebt voor de allerlaatste code. Wij hebben deze kamer met 2 (ervaren) personen gedaan en was goed te doen. Onze gamemaster deed het leuk. Doordat de ontvangstruimte niet echt is aangekleed is het begin praatje in de kamer. Vond ik niet storend maar je gaat gelijk wel wat rondkijken. Waardoor je wat afgeleid bent.
Prijs kwaliteit verhouding van deze kamer is prima. Als je al heel veel kamers hebt gespeeld en je bent wat verwend weet ik niet of deze kamer iets voor je is.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:01 min

 

kellyroestkellyroestEscape ApprenticeLid sinds: 28 juli 2020 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2020

Super leuk

Het ontvangst was heel vriendelijk, de man vertelde ook over escape rooms die hij zelf had gedaan. Voor mij was dit de eerste keer en wist niet wat ik moest verwachten. Het verhaal was goed. De puzzels waren wel moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. We konden zelf hulp vragen via een walky talky. En gaf goeie hint. Echt een super leuke escape. 1 tip, zal hem niet meer teveel mensen spelen zal zelf met max 4 man doen. Want anders zit je lang te wachten. Is namelijk geen ruime kamer. Raad hem wel echt aan.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Schonen wc
 • Goed ontvangst
 • Puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Parkeren was makkelijk

 

Monique de JongMonique de JongEscape ApprenticeLid sinds: 7 september 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 september 2020

Leuke escaperoom mooi thema

Wat een leuke kamer! De puzzels waren goed te doen. Een leuke kamer voor een beginnende escaperoomfan.
Het thema was leuk doorgevoerd met leuke verrassingselementen.
En een erg leuke host!
Al met al leuk voor een keertje


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Jeda Limosa

Ontsnapt: Ja  51:20 min


 • Mooi thema
 • Leuke opdrachten

 

ellenvsellenvsJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2020

Prima escaperoom maar geen high end

Leuke escaperoom, zoals je mag verwachten voor de prijs en ook wat ik had verwacht na de recensies gelezen te hebben. Mag wat professioneler, een introductie filmpje bijvoorbeeld zou leuk zijn om in de sfeer te komen. Lijkt me beter, introductieverhaal is nu in de kamer en dat leidt af. Erg vriendelijke host!
Kamer is niet lineair, er kunnen verschillende puzzels tegelijk worden opgelost, dat is erg fijn!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:52 min


 • Vriendelijke host
 • Goede, afwisselende puzzels
 • Kamer is niet lineair
 • Introductie in de kamer
 • Mag wat professioneler

 

Nieuw record

Leuke kamer helemaal in het piraten thema. Enthosiaste jongen die vol passie over zijn kamer praat. Wij waren met 5 meiden en konden allemaal ons eigen ding doen maar je hebt ook echt elkaar nodig. Wij hadden op de een of andere manier een opdracht opgelost nog voordat we de aanwezige aanwijzing hadden. En wij hebben een opdracht overgeslagen omdat wij hem zelf al hadden opgelost. Of we zijn heel slim of we hadden een beetje geluk. :)
Hopelijk komt er snel nog zo'n leuke kamer bij en kunnen we weer terug komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  35:31 min


 • Overzichtelijk
 • Helemaal in een thema
 • Niet eng
 • Je bent allemaal bezig

 

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 december 2019

First generation room, nice for puzzling

Quite weekend, not much planned, wanting to play an escape room, decided to check what was available on a short notice not so far from home and with a reasonable price for two and I found this game.
Of course there are a lot of rooms much better than this one, and in a way one would be tempted to say that this room is not anymore, what one expects from an escape room nowadays, concerning effects, room size, and overall experience, nevertheless I am happy I played this one.
One of the reasons was the enthusiastic owner, that was very friendly and that in my opinion did a good job with this room. Another reason, was that I still enjoy old school escape room. I still love the thrill of search and puzzling, and this one was very good for that. Also due to the fact, that we played only as a team of two, made it more interesting, as there was lot of stuff to do, making it quite challenging.
The set-up and general ambiance was correctly done, I guess that with more budget, more things could be added concerning technology and/or effects, but it was done in a sufficient way, that matched the idea behind the room.
The strong part was definitely the puzzles, I enjoyed them a lot, and thanks to the very correctly timed remarks of the gamemaste we made it out barely on time. I have to say, that the numbers I am giving in the reviews are more based on a general feeling and not necessarily on a measurable objective criteria. I prefer to describe what was my impression.
If I compare it with other low budget rooms I have played or turn-key rooms, which are considerable more expensive and have much less content, this room was much more enjoyable and therefore I can advise to play it. If you are looking for something surprising, a cinematographic experience or and adventure, this is not your room, but if you still enjoy the concept that made escape rooms so popular, then definitely try it out.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Milongueros

Ontsnapt: Ja  59:03 min

 

ilvailvaJunior EscaperLid sinds: 14 juli 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2019

Gemiddelde kamer, niet enorme aanrader

Tsja als je eenmaal verwend bent met top kamers dan valt deze tegen. Simpele puzzels en niet next-level. Wel leuk om te doen als je bijvoorbeeld nog nooit een kamer hebt gedaan oid. Het verhaal is wel prima en de puzzels zijn er wel aan gekoppeld.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

lotte123lotte123Escape ApprenticeLid sinds: 21 mei 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2019

Leuke kamer

De Game master is erg vriendelijk bij aankomst, en duidelijk trots op zijn werk.
Tijdens het spelen verbaasde ik mij over de creativiteit met weinig middelen.
De spellen zijn heel erg origineel en leuk bedacht.
De beleving kan wat verbetering gebruiken d.m.v. een introfilmpje en geluids- en lichteffecten


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

annemiekvdhannemiekvdhEscape ApprenticeLid sinds: 4 juni 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2019

Een fijne verassing!

Vorige week deze kamer gespeeld om ons lijstje in de regio (zo goed als) compleet te maken. Ook hier hadden we leuke dingen over gehoord, maar we zagen vlak van te voren hier een minder positieve recensie waardoor onze verwachtingen een beetje waren verlaagd.
Dat bleek niet nodig! Toen we de kamer binnen kwamen was gelijk te zien dat er ook hier weer veel aandacht aan de vormgeving was besteed. Tijdens het spel zaten alle puzzels goed in het thema (piraten) verwerkt, en er was genoeg variatie in het soort puzzels, die naar een creatieve conclusie liepen. Helaas net niet voor het einde weten te ontsnappen, ondanks hier en daar een hint die ons wel goed verder hielp.

Na afloop was er nog voldoende tijd voor nabespreking, waarbij ook bleek dat we hier en daar details gemist hadden die je niet per se nodig hebt, maar die ons het leven net iets makkelijker hadden kunnen maken. Goed opletten dus!

Al met al een leukere ervaring dan wat we van tevoren dachten te hebben gelezen. Toen we de eigenaar op de recensie in kwestie wezen leek hij dan ook een beetje aangeslagen (sorry!), maar bij het teruglezen leek het ons al snel alsof er escape rooms door de war werden gehaald: Hier is in ieder geval de kamer heel mooi vormgegeven, letterlijk elke puzzel is wel op de één of andere manier in het piratenthema verwerkt, en we hebben geen laminaat (???) gezien. Wat ons betreft een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie vormgeving
 • Vriendelijke ontvangst
 • Puzzels passen goed in het thema

 

Maarten van den HoutMaarten van den HoutEscaperLid sinds: 10 juli 2017 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2019

Niet meer van deze tijd

Netjes weggestopt op een industrieterrein, zoals het hoort bij een escape room. De ontvangsthal is netjes en groot genoeg om op het gemak op te warmen.

De game master is zelf enthousiast over escape rooms, altijd een pluspunt. De instructies mogen van mij overgeslagen worden als we aangeven ervaren spelers te zijn. De introductie van het verhaal in de kamer zelf was wat onhandig; natuurlijk begonnen we met goed rondkijken en stiekem alvast aan wat kastjes morrelen, terwijl de GM probeerde om ons geboeid te houden bij zijn verhaal.

De kamer ziet er ok-ish uit. Ik kreeg niet echt het gevoel dat ik in een piratennest was beland, door het laminaat en de simpele afwerking. Het is duidelijk dat de kamer gebouwd is met een bescheiden budget. Dat zagen we ook terug in de special effects, die schitterden door afwezigheid. Geen licht- of geluidseffecten of andere hulpmiddelen om je in de sfeer te brengen.

De puzzels waren leuk bedacht en de eigenaar heeft zijn best gedaan om de puzzels in het verhaal te integreren. Dat is maar deels gelukt; ik kreeg nergens het gevoel dat we bezig waren met een ontsnapping of de ontrafeling van een mysterie. De puzzels zelf zijn leuk bedacht en voelen logisch aan.

Het hintsysteem (een walkie talkie) vind ik echt een dooddoener; er wordt niet eens geprobeerd om dit in thema aan te bieden.

Ik stel me voor dat deze kamer een jaar of vier geleden gebouwd is en toen prima mee kon. Het aanbod in escape room land heeft zich in een paar jaar tijd echter met sneltreinvaart geëvolueerd en de Ghost Ship is helaas niet mee gegroeid. Een 1.0 kamer waar ik alleen mensen heen zou sturen die nog niet eerder een room hebben gespeeld.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Ruime ontvangsthal
 • Enthousiaste ontvangst
 • Leuke, logische puzzels
 • Introductie in de kamer
 • Matige sfeer
 • Geen special effects
 • Saai hintsysteem

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2019

Mist de finishing touch

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden.
Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt.
Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke (escape from wonderlands).

Eerste van de avond was : The Ghost Ship
Een voordeel van last-minute boeken is dat je al eens rapper een room kiest die niet op je lijstje staat. Ik maak dankbaar gebruik van de kaart hier op Escapetalk en dat in combinatie met de score, reviews, prijs en boekbaarheid bepalen welke het wordt.
Deze room stond niet op mijn lijst, maar kreeg desalniettemin hier toch een mooie score.

Onthaal:
Deze escape room bevindt zich boven een garage op een industrieterrein. Wel ff goed zoeken vanaf de weg, maar op de deur hangt een logo. Parkeerplaats voor de deur is altijd fijn trouwens.
De eigenaar Walter hete ons vriendelijk welkom en na een kort gesprekje konden we aan onze kamer in kwestie beginnen.

Kamer:
Wel eerste puntje van kritiek en iets wat ik absoluut niet fijn vindt, is een kamerbriefing in de kamer zelf. 1 Weg verrassing, 2 mijn aandacht ben je sowieso al kwijt, 3 waarom kan dit niet voor je de kamer ingaat?
Terwijl Walter zijn best doet om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen, speuren mijn ogen de kamer af naar zo veel mogelijk hints en verborgen plekjes.
De kamers zelf is mooi gemaakt, maar is vrij basic. Wat wel erg goed is zijn de puzzels. Mooi in thema, uitdagend en we geraken door de puzzels ook echt verder in het verhaal.
We lopen uiteindelijk met een mooie tijd van 45:17 uit de kamer, niet slecht voor 3 personen blijkt later.
Hoewel ik mij goed geamuseerd heb met de puzzels, blijf ik toch wat op mijn honger zitten.
Nu we zijn verwend, dat is zeker zo, maar ik denk dat je hier met vrij goedkope oplossingen best een upgrade kan realiseren. Beste voorbeeld is geluid, als er al iets van effecten was(of muziek) is er mij niks van bijgebleven. Er was niks dreigend of opbouwend, tenslotte hebben we maar een uur totdat de kapitein terugkomt voor ons.

Conclusie:
Hoewel Walter hier echt een leuke kamer gebouwd heeft met goede puzzels, miste ik toch iets in deze kamer. Zoals ik hier boven al aanhaal ben ik echt van mening dat mits een paar upgrades, dit een betere kamer kan worden dan het nu is. Geen intro in de kamer zelf, maar in een leuk voorportaaltje in piratenstijl, wat zeegeluiden en dronken matrozen op de achtergrond en af en toe bv. Een kapitein die wat roept.
De hele kamer miste gewoonweg het verrassingseffect, het dreigende van wat er zou gebeuren als we het niet zouden halen.
Nu Walter heeft ons wel perfect bijgestaan en zat er goed op, alles was proper, de website is perfect als je last-minute nog wil boeken en de puzzels haalbaar, maar pittig.
Dus al bij al warmde hij goed op naar wat nog moest komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:17 min


 • Bereikbaarheid
 • goede site
 • leuke puzzels
 • eigenaar
 • briefing in de kamer zelf
 • geen waw-effect

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2019

Leuke kamer met mooie puzzels

Een leuke kamer die geheel door de game master zelf gebouwd was. Het is misschien geen enorm gelikte gebeurtenis maar de puzzels zijn ontzettend origineel en heel goed doordacht! Respect voor degene die dit heeft uitgedacht.
Gewoon een leuke uitdaging en ook geschikt voor een kleiner team.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:41 min


 • zeer originele puzzels
 • mooie flow
 • goed voor kleine teams

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2019

Mooi aangekleed!

De kamer is heel mooi aangekleed, echt in thema!
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. De begeleiding is erg goed!
Er is weinig elektronica in de kamer aanwezig, maar ook een kamer zonder "elektronische hoogstandjes" is leuk om te spelen. Zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  56:41 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • weinig elektronica

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig