Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Marinde

Escape Legend

Offline

Omschrijving

Al van jongs af aan speel ik graag bordspellen en houd ik ervan om raadsels op te lossen, mijn allereerste kamer speelde ik in 2015 en sinds 2019 ben ik fanatiek en speel ik regelmatig een kamer. Ik speel kamers in verschillende teams, met vrienden en familie. Ik word enthousiast van uitgebreide kruip-door-sluip-door kamers, waarin je meegenomen wordt in een verhaal en in de afwerking aan alle details gedacht is. Ik houd van uitdagende en afwisselende puzzels, puzzels die logisch in het verhaal passen, gebruik van techniek en verwijzingen binnen een kamer. Daarbij vind ik het leuk als er samenwerking en communicatie nodig is. Ook vind ik het leuk als je parallel puzzels op kunt lossen, al ben ik tegelijkertijd veel te bang om iets van de kamer te missen.


Te reviewen kamers


Geplande kamers 

- Missie naar Mars


Lid sinds

10-08-2019

Locatie

Den Haag

Statistieken

Escaperooms

206 reviews

206 kamers gespeeld

98.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

9 gespeelde spellen


11 forum berichten

Teams

Girls on a mission

4 teamleden

65 kamers gespeeld

#DreamTeam

3 teamleden

26 kamers gespeeld

"Nu denk je te moeilijk"

2 teamleden

99 kamers gespeeld

Tonic's & Ice tea's!

2 teamleden

3 kamers gespeeld

206 reviews

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 12 maart 2024

Een stukje geschiedenis ervaren

#205 Met een zwangerschap van 37 weken boek je toch iets meer last minute een kamer en wil je bevestiging dat het veilig is om te spelen. Heel fijn hoe bereikbaar ROX was via de mail, meedacht in mogelijkheden en flexibel in de tijdsloten. We werden vriendelijk ontvangen en konden al snel aan de kamer beginnen.

Middels een video buiten de kamer wordt de context geschetst, waarna we in thema werden opgehaald en verder in het verhaal werden gezogen. Enigszins ongemakkelijk dat je daardoor niet enkel met je team begint, maar tegelijkertijd werd het overtuigend neergezet en werd je goed doordrongen van de keuze waarvoor studenten in de Tweede Wereldoorlog stonden.

De kamer is helemaal in de tijdsgeest gedecoreerd en dit is heel geloofwaardig neergezet door het materiaalgebruik, de decoratie en de verlichting. Enkel de muziek vond ik soms minder ondersteunend, te zacht of er zat nog meer potentie in om de spanning op te bouwen of de context te schetsen. Het hintsysteem was passend voor de kamer en de gamemaster had een goed gevoel voor de timing van de hints in relatie tot ons spel. Wat mij betreft had de tijdsaanduiding achterwege gelaten kunnen worden en ik vond het jammer dat één verhalend element in het verloop van de kamer niet door iedereen gehoord wordt.

Erg sterk aan de kamer vind ik het verhaal en de historische correctheid. Op basis van de introductie moet je niet verwachten meermaals voor keuzes gesteld te worden die je spel beïnvloeden o.i.d. maar je volgt een verhaal en puzzelt je weg naar de bewuste lijst. De puzzels zijn goed verwerkt in het verhaal, de tijdsgeest en het decor. De puzzels zijn leuk om uit te voeren, afwisselend en de ene keer lineair en vervolgens parallel. Op twee onderdelen hadden wij even een setje in de goede richting nodig, maar dat lag meer aan ons doordat we ons vastbeten op een bepaalde oplossingsrichting. Alles bij elkaar zou ik de kamer daardoor wel uitdagend willen noemen en in bepaalde puzzelelementen origineel.

Het is geen super uitgebreide kamer, maar een erg goed gethematiseerde kamer die leuk is om te spelen met een groep van twee of drie (ervaren spelers). Van deze organisatie speelde ik in 2019 de Ramkraak, in vergelijking vond ik de Ramkraak nog meer een beleving en scoor ik die hoger maar deze kamer is absoluut het spelen waard. Netals The Show die we direct aansluitend speelden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Historisch correct
 • Aankleding en sfeer
 • Ervaren van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Tijdsaanduiding

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 12 maart 2024

Hoge funfactor

#206 Met een zwangerschap van 37 weken boek je toch iets meer last minute een kamer en wil je bevestiging dat het veilig is om te spelen. Heel fijn hoe bereikbaar ROX was via de mail, meedacht in mogelijkheden en flexibel in de tijdsloten. In tegenstelling tot wat hier op de pagina staat, is de kamer geschikt voor zwangeren (dat gaf ROX zelf aan en is ook mijn ervaring).

Na het spelen van De Bezetting en een drankje konden we al snel aan The Show beginnen. Middels een video buiten de kamer wordt de context geschetst, waarna we in thema werden opgehaald en verder in het verhaal werden gezogen. Je leest het hier ook in andere reviews terug, maar geef je echt over aan het enthousiasme en de lol die bij het thema passen en ga hierin mee: dat versterkt je spelervaring!

The Show heeft het originele thema van een spelshow uit de jaren 90, gecombineerd met een missie. Door deze opzet is de routing en het verhaal dat je volgt logisch. Zelf ging ik zo in het spel op dat ik onze missie even vergeten was, maar de kamer zorgt er goed voor dat ook dit weer in herinnering wordt geroepen. Het is geen super uitgebreide kamer, maar er wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte en de aankleding is overtuigend. Het kleurgebruik is passend, de fysieke spelcomponenten leuk en de afwerking netjes. Wat mij betreft had de muziek wel iets harder gemogen en het hintsysteem kan ik niet beoordelen doordat we hintloos speelden.

Het sterkste punt van de kamer vind ik de hoge funfactor en de herinneringen die het bij ons opriep aan onze jeugd. De kamer is super goed te spelen met twee personen door de lineaire spelelementen, maar is denk ik ook leuk met drie of vier. De puzzels zijn erg leuk om te doen en afwisselend in soort.

Van deze organisatie speelde ik in 2019 de Ramkraak, in vergelijking vond ik de Ramkraak nog meer een beleving en scoor ik die hoger maar deze kamer is, netals De Bezetting, absoluut het spelen waard. The Show blinkt uit in de lol die we hebben gehad bij het spelen en de goede puzzelflow, aanrader.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  41:15 min


 • Hoge funfactor
 • Herinneringen uit onze jeugd
 • Leuke puzzels
 • Enthousiaste inleiding
 • Puzzelflow

 

Maanheks

Escape Experience
Geplaatst op: 07 maart 2024

Teleurstellend in de uitvoering

#204 Het was een beetje een gokje om deze kamer te gaan spelen omdat Escape Experience The Artifact heeft overgekocht (en The Triad blijkbaar ook) en er nog maar 3 reviews op Escapetalk stonden ten tijde van het spelen. Door een sneakpreview die een teamgenoot had gehad van de Maanheks was de interesse echter gewekt en boekten we de kamer.

Op het vlak van de uitstraling en sfeer viel de kamer ook zeker niet tegen. De kamer is relatief klein maar het materiaalgebruik is goed gekozen, de afwerking netjes en er wordt echt een sfeer neergezet van een hutje in het bos. De verlichting en decoratie sluit hierbij goed aan en de muziek is passend, maar veelal te zacht.

Op basis van ons spel raad ik het spelen van deze kamer echter af. De kamer was teleurstellend in de uitvoering, in de mankementen en in de begeleiding. Echt heel erg zonde, want het zou een leuke puzzelkamer kunnen zijn (waarvan ik de prijs sowieso te hoog vind).

In de kamer ontbreekt bovenal een goede puzzelflow. In het begin is er te weinig te doen en verderop in de kamer wordt je overspoelt met informatie die moeilijker te ordenen is. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn en kan juist voor een leuke uitdaging zorgen, maar in dit geval waren symbolen en linkjes iedere keer nét niet goed doorgevoerd om de verbinding te leggen tussen wat je met wat moest combineren en wanneer. Dit resulteerde in een heleboel, maar echt een heleboel, hints van onze gamemaster wat ons alleen nog maar meer het gevoel gaf dat we het niet zagen en niet lekker bezig waren. Echt zonde! Wat mij betreft had de gamemaster beter moeten aanvoelen wanneer we mogelijk in een paar seconden wel het goede spoor zouden oppakken, ons moeten volgen om te weten wanneer een puzzel al opgelost was en het juiste moment moeten afwachten van een goed doordachte hint. Met dit laatste doel ik op een hint die je aan het denken zet waardoor je zelf weer verder komt en niet allemaal korte zinnetjes die de oplossing bijna voorzeggen maar net niet genoeg waardoor je er meerdere van nodig hebt.

Daarnaast waren er wat onderdelen van de kamer die niet goed werkten of waar echt iets verkeerd ging waardoor we te vroeg buiten stonden. Bij dat laatste sprak onze gamemaster naderhand vooral verbazing uit dat hij ook niet begreep hoe dat heeft kunnen gebeuren en op de andere onderdelen kregen wij de 'schuld'. Naast een niet gesloten deur en een opgerekt spelonderdeel, zouden wij twee keer te veel kracht gebruikt hebben en een puzzel nog niet hebben opgelost (die echter al een hele tijd goed was). Naast dat dit onze puzzelflow negatief beïnvloede, gaf dit ook een vervelende nasmaak.

Echt jammer, want de kamer bevat in een leuke sfeer echt een aantal leuke puzzels die goed in de kamer en het thema verwerkt zijn. Daarmee heeft de kamer ook potentie om verbeteringen door te voeren in de kamer zelf en in de begeleiding om een leuke escape uitdaging neer te zetten.


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Tonic's & Ice tea's!

Ontsnapt: Ja  54:25 min


 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Mankementen
 • Slechte begeleiding
 • Ontbrekende puzzelflow
 • Erg duur voor type kamer en uitvoering

  MellyMarieke

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 16 februari 2024

Alcatraz op zolder

#203 Na een super geslaagd escape avontuur met collega's werd ons team uitgebreid met een extra speler en boekten we met z'n vieren Alcatraz in Rotterdam. Na het spelen van The Caretaker op dezelfde locatie wist ik dat we niet een uitgebreide kamer moesten verwachten en de focus op puzzels zou liggen.

We werden ook ditmaal enthousiast ontvangen en naar de kamer begeleidt. De kamer kent een duidelijk thema en verhaal, gerelateerd aan het alom bekende eiland. Je moet hier niet te veel van verwachten, maar de gevangenissfeer is duidelijk neergezet, de puzzels hierin ingepast en het hintsysteem is er passend op gekozen.

Voor de rest is het een echte puzzelkamer met veel en uitdagende puzzels. Er is een centraal element in de kamer die je er doorgeleidt, maar doordat wij de link bij de eerste oplossing niet doorhadden duurde het iets langer voordat alles klikte en we de logica zagen. De puzzels zijn veelal gerelateerd aan het thema of daarvan afgeleid. De puzzels zijn afwisselend en je kunt veel parallel doen waardoor niemand zich verveelde.

Leuk hoe de kamer uiteindelijk nog net dat beetje extra bleek te zijn en de spanning door middel van licht en geluid werd opgevoerd dat we er zenuwachtig van werden. Het is een overzichtelijke en tegelijkertijd uitdagende kamer. Door het recente onderhoud en een update heb je er geen last van dat deze kamer reeds 9 jaar bestaat en is deze nog steeds sterk in zijn puzzels.

Als puzzelkamer een aanrader voor kleine of minder ervaren teams.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Tonic's & Ice tea's!

Ontsnapt: Ja  56:29 min


 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagende kamer
 • Puzzels ingepast in thema
 • Enthousiaste begeleiding
 • Originele elementen
 • Overzichtelijke kamer

 

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 16 februari 2024

Uitdagende puzzelkamer in een kas

#202 Al enige tijd stond deze kamer op mijn Wishlist, maar door de locatie in Nederland en het minimum van 3 personen was het er nog niet van gekomen. Gelukkig is het nog wel gelukt de kamer te spelen voordat deze mogelijk gesloten wordt.

De locatie is uniek, de kamer is een kas in een orangerie in het midden van een park. Helaas is de horeca niet meer aanwezig maar draaien ze de dubbele escape room nog wel.
We werden vriendelijk ontvangen. Gek genoeg was de andere groep al begonnen met spelen, op zich geen probleem omdat we niet tegen ze gingen battlen maar het was wel een extra uitdaging om bij de introductie niet al de kamer in te kijken én niet te spieken wat de andere groep aan het doen was. De introductie was leuk over de historie van de orangerie en vervolgens het verhaal dat wij gingen spelen, waarna we in thema de kamer in werden geleid waar ons spel van start ging.

Het minimum van drie spelers begrijp ik niet helemaal, ik denk dat tussen de twee t/m vier spelers ideaal is. Je ziet direct de omvang van de kas en bereidt je voor op een echte puzzelkamer, maar ik vond het leuk dat de kamer me aanvullend wist te verrassen.

De aankleding is passend en sfeervol, het is duidelijk waar je wel en niet aan mag zitten zonder dat daar onnodige stickertjes voor gebruikt worden. De attributen passen binnen het thema en de tijdsgeest, en de puzzels sluiten hier goed op aan.

Ik vond het grappig om te merken dat je inderdaad al snel vergeten bent dat je in een kas zit en gewoon lekker met elkaar aan de slag gaat. Ik zou deze kamer omschrijven als een echte puzzelkamer, maar dan ook een uitdagende. De puzzels passen in het thema en het verhaal, zijn goed verwerkt in de kamer en het materiaalgebruik sterk. De puzzels zijn afwisselend om uit te voeren, er kan het één en ander parallel gepuzzeld worden en bij veel puzzels moet je twee stappen zetten om tot een oplossing te komen, dat kan ik altijd waarderen. We hebben ons goed vermaakt met z'n vieren.

De begeleiding was goed, het hintsysteem passend en toen we onszelf even geblokkeerd hadden werd dat netjes buiten ons zicht opgelost (petje af). Er werd gezegd dat naderhand onze exacte speeltijd zou worden gedeeld via de mail, maar dit is helaas niet gebeurd. Klein detail op een verder leuke escape ervaring. Als je gek op puzzelen bent, zeker leuk om deze nog te doen voordat ze moeten sluiten.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Orginele locatie
 • Uitdagend puzzelen
 • Afwisselende puzzels
 • Leuk uitgewerkt thema
 • Minder uitgebreide kamer

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 05 januari 2024

Kruising tussen de Efteling en het Betoverd doolhof

#201 Na het spelen van Rebecca in oktober 2020 vertelde Jordin over de bouw van The Non Believers en gedurende de bouw hoorde je er rechts en links ook wel over, maar ik vond het moeilijk voor te stellen wat hier neer werd gezet. Rebecca was leuk en heel groot, maar had een laag afwerkingsniveau en met een speelduur van 2 uur is het toch even afwachten hoe dat in de praktijk uitvalt. Vervolgens schrok de prijs ook nog erg af, maar wanneer de reviews dan zo ontzettend goed zijn dan ga je toch een team mobiliseren en de 12e plek op de TERPECA 2023 lijst bevestigde dat we hier goed aan deden!

We werden bijna overenthousiast ontvangen door de gamemaster die al snel naar Rebecca informeerde en onze meeste recente escape avonturen. Nadat we de spullen hadden opgeborgen, introduceerde hij kort wat regels en konden we met ons team van 5 van start gaan. Waarbij ik voorafgaand graag wil benoemen dat de kamer echt niet eng is (zoals hier aangegeven met een spinnetje), en tegelijkertijd geen gezellig thema heeft.

De kamer is volledig Engelstalig (puzzels wel deels in het Nederlands) en verhalend ontzettend sterk: van het begin tot het einde. De start is uniek en geeft je echt het Efteling gevoel. Je komt in een wereld waar de sfeer kloppend is, de belichting goed en het geluid naadloos aansluit. De afwerking is netjes en de puzzels zijn onderdeel geworden van het decor. De kamer is groot (veel m2) en heel uitgebreid, waarbij je echt het Betoverd doolhof gevoel krijgt (credits voor Femke, voor deze goede omschrijving). Ik was zelf richting het einde het verhaal even kwijt, maar ik kan niet anders zeggen dan dat alle ingrediënten aanwezig zijn om het verhaal optimaal te ervaren en je echt mee te laten reizen door de kamer.

De puzzels passen super goed bij de thematiek, zijn goed weggewerkt en tegelijkertijd zul je niet super snel een puzzel over het hoofd zien. Het licht leidt je ook op een mooie manier door de kamer. De puzzels zijn afwisselend, hier en daar parallel en goed met een groep van 5 uit te voeren door de omvang en ruimte. Wij vonden, op één puzzel na, de kamer logisch en daardoor liep het heel erg lekker. Toch heb ik niet de adrenaline ervaren van een puzzelflow waarbij je tak-tak van het één naar het andere gaat, en dit komt eigenlijk vooral omdat je toch net iets langer moet wachten op de techniek. Dit is op een mooie manier met licht en geluid ingevuld, maar zorgt wel net voor een andere spelervaring en dit werd versterkt doordat we een paar keer eerder verwachtten het einde bereikt te hebben terwijl dit nog niet zo was. Van de ene kant super tof dat het nog niet voorbij is, van de andere kant voelde ik me heel dom en wat geïrriteerd hoe we stonden te wachten op niks, hier had een leuke hint mij wel geholpen in het spelplezier en voor alle groepen na ons de tip: speel even fanatiek door, het echte einde komt nog!

De kamer is filmisch en ik begrijp de enthousiaste verhalen en goede reviews. Met onze snelle tijd (3 seconden van het record, maar 'who's counting?') heb ik geen ervaring gehad die twee uur duurde, zoals we wel hoopten, maar ik heb ook zeker niet het idee dat het tijdsframe over gedimensioneerd is. Dit werd bevestigd door de verhalen van de gamemaster. Sowieso super leuk hoeveel tijd hij nam om na te praten, vragen te beantwoorden en ons alsnog het hintsysteem te laten ervaren (tof, bijna jammer dat we geen hints gehad hebben). Dikke aanrader dus wat mij betreft! 5 personen kon goed in deze kamer, al speel ik persoonlijk ook graag met z'n tweeën maar daarvoor moet je hier wel echt je portemonnee willen trekken. En we hadden een beetje over het hoofd gezien dat de kamer wordt afgeraden indien zwanger, maar als je nog mobiel bent is het geen enkel probleem.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  86:11 min


 • Efteling ervaring
 • Veel m2 en uitgebreid
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels weggewerkt in decor
 • Afwisselend puzzels
 • Puzzels in thema
 • Ontwikkelend verhaal
 • Enthousiaste gamemaster
 • Gevoel van wachten op de techniek
 • Tip: speel door tot het echte einde

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 december 2023

"Laat me niet alleen!"

#200 Toen vrienden voorstelden een escape room te boeken en dit mijn 200e ging worden, moest er natuurlijk een speciale uitgezocht worden. Van die speciale heb ik er eigenlijk altijd wel een paar op mijn Wishlist staan: waar je al veel over gehoord hebt of van bouwers die eerder goede kamers neergezet hebben, maar waar je nog niet aan toe bent gekomen om te spelen. En zo boekten we Poppet!

Het ontvangst was direct ongezellig en volledig in thema, maar wat wil je dan ook op een internaat. We kregen 2 minuten en 32 seconden om nog snel naar het toilet te gaan en moesten toen het hoofd van de school volgen. Ontzettend knap hoe dit met een stalen gezicht gebeurde en dit ook werd vastgehouden, ondanks de lachstuipen bij ons in de groep. Het zorgde ervoor dat we goed in het thema werden ondergedompeld en met enige voorzichtigheid en spanning te werk gingen. Leuk hoe deze spanning gedurende het spel blijft, terwijl je door het internaat van het klooster dwaalt en de setting steeds duisterder en creepier wordt.

Bij deze kamer is ontzettend goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimtes en het oude pand, wat veel doet voor de sfeer. Dit is echt wat de kamer zo sterk maakt! Ik kan er natuurlijk niks over zeggen, maar op één onderdeel was er zo optimaal gebruik van gemaakt dat een hele gave sfeer werd neergezet waar we naderhand nog over napraatten. Ik ben wat kritischer over het verhaal en de aanvullende aankleding. Het verhaal vond ik op vlagen onduidelijk of ingewikkeld, ik heb naderhand gevraagd hoe het nu precies zat met Amy terwijl we wel alle geluidsfragmenten hadden meegekregen. Daarnaast was het niet altijd even logisch waar we ons bevonden en hoe dit verband hield met het verhaal.

Voor het spel heb ik het niet als hinderlijk ervaren dat het verhaal niet helemaal duidelijk was, want de puzzels waren tof en goed verwerkt in het internaat en klooster thema. De puzzels waren afwisselend en leuk om uit te voeren. Ze varieerden van eenvoudige combinaties maken tot aan goede samenwerking en communicatie, en puzzels waarbij je meerdere stappen moest zetten om tot de oplossing te komen. In tegenstelling tot andere reviews vond ik de kamer zeer geschikt voor 4 personen en hebben we voor mijn gevoel echt alles in goede samenwerking kunnen doen, juist ook door het lineaire karakter. Meer dan 4 personen zou ik niet aanraden en met 2 of 3 moet je wat beter tegen donkere hoekjes kunnen, waarbij ons team graag in minimaal tweetallen samen bleef: "Laat me niet alleen!".

We werden met veel enthousiasme onthaald bij de ontsnapping, zeker toen de kaarsjes voor de 200e kamer tevoorschijn kwamen en hebben nog leuk nagepraat met een drankje van het huis (dankjewel!). We hebben een hele leuke tijd gehad bij het spelen van Poppet en ik zou zeggen dat deze niet onder doet voor Soup du Jour, maar gewoon anders is (je moet geen stapje hoger dan Soup du Jour verwachten). De puzzelflow was ontzettend goed en met een half uur over, vraag ik me dan wel af of het echt een 90 minuten kamer was of toch minder. Ik vond het in ieder geval jammer toen het voorbij was!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede puzzelflow
 • Gebruik van het historische pand
 • Duistere en creepy sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Samenwerking en communicatie
 • Napraten
 • Drankje van het huis
 • Verhaal
 • Logica van ruimtes
 • Geen 90 minuten puzzelen
 • Dat ze deze kamer alweer in juni 2024 gaan slopen!

 

Judgement Day

My Escape Club
Geplaatst op: 28 december 2023

Leuke puzzelkamer voor twee personen

#198 Ik denk dat Judgement Day en Steampunk Adventure door de TERPECA nominaties op mijn Wishlist terecht zijn gekomen en door het overnemen van een bon van een andere escape enthousiasteling boekten we tussen Kerst en Oud en Nieuw beide kamers. Het contact verliep soepel en het is altijd leuk als er een korting wordt aangeboden voor het boeken van meerdere kamers. Op basis van de reviews kregen we de indruk dat de kamers relatief vergelijkbaar zijn en besloten we Judgement Day als eerst te spelen.

Door het gebruiken van de bel ontmoetten we direct onze gamemaster van beide spellen, die ons vriendelijk de kluisjes en toilet wees. De ontvangst ruimte is wat ongezellig en kaal, maar functioneel. De gamemaster was vriendelijk en enthousiast, maar ook ontzettend gehaast (ik denk dat ze met twee personen drie of vier kamers begeleidden). Ze verzorgde een korte praktische introductie en introduceerde op enthousiaste wijze onze missie, waarna we van start konden.

De kamer start duister, maar al snel vind je een lichtbron. Deze was niet essentieel, maar tegelijkertijd heel fijn om te gebruiken en ik kan me voorstellen dat je met meer dan twee personen het als hindernis ervaart dat er slechts één goede lichtbron aanwezig is. De kamer is goed en passend aangekleed voor een kille bunkerervaring, waarbij de puzzels op een leuke manier in het thema verwerkt zijn. Het detailniveau is niet zo hoog en ook de afwerking is wat slordig, dus wat dat betreft kom je hier echt om te puzzelen. Je missie is helder en het verhaal ontwikkeld zich tijdens het spel op een leuk manier, waarbij je door het oplossen van de puzzels elke keer een stapje weet te zetten.

De kamer heeft een goede puzzelflow en speelt intuïtief. Het is een lineaire kamer waar je echt het hackers-gevoel ervaart. Het is een redelijk uitgebreide kamer met afwisselende puzzels en een mix van techniek en slotjes. De puzzels zijn leuk om te doen en ik vond het tof hoe je af en toe echt 'outside the box'/anders moest denken.

Al met al een leuke puzzelkamer. Zeer geschikt voor twee (ervaren) spelers. Wel jammer dat we tijdens ons spel de gamemaster met een andere groep konden horen. En met bijna een half uur over, vragen wij ons af of de 75 minuten niet meer een verkooptruc is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:21 min


 • Goede puzzelflow
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Outside the box denken
 • Hackers-ervaring
 • Akoestiek buiten de kamer
 • Geen 75 minuten puzzelen

 

Steampunk Adventure

My Escape Club
Geplaatst op: 29 december 2023

Goede puzzelflow in steampunk setting

#199 Ik denk dat Judgement Day en Steampunk Adventure door de TERPECA nominaties op mijn Wishlist terecht zijn gekomen en door het overnemen van een bon van een andere escape enthousiasteling boekten we tussen Kerst en Oud en Nieuw beide kamers. Het contact verliep soepel en het is altijd leuk als er een korting wordt aangeboden voor het boeken van meerdere kamers. Op basis van de reviews kregen we de indruk dat de kamers relatief vergelijkbaar zijn en besloten we Judgement Day als eerst te spelen, gevolgd door Steampunk Adventure.

Na een lunchpauze bij horeca in de buurt kwamen we terug bij My Escape Club en namen we direct plaats in de ontvangstruimte, borgen onze spullen op in de kluisjes en gebruikten het toilet. De ontvangst ruimte is wat ongezellig en kaal, maar functioneel. De gamemaster die ook Judgement Day begeleide heette ons weer enthousiast welkom, maar was ook nog steeds ontzettend gehaast (ik denk dat ze met twee personen drie of vier kamers begeleidden). Ze nam ons mee naar de kamer, verzorgde een korte praktische introductie en introduceerde op enthousiaste wijze onze missie, waarna we van start konden.

De kamer startte met een matig gedecoreerde tijdmachine, maar dit verbeterde al snel toen we terug reisden in de tijd en onder werden gedompeld in een Steampunk setting. Na de start van de missie wordt duidelijk wat de opdracht is en gedurende het spel zijn er wat aanvullende verhalende elementen die je door het spel geleiden. De verteller is goed te verstaan en duidelijk, maar ik vond het niet zo'n logisch verhaal. De kamer is goed gedecoreerd met leuke details en de afwerking vond ik beter dan bij Judgement Day, maar niet super sterk.

De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en ik vond ze leuk om uit te voeren. De kamer werkt heel intuïtief en we hadden dan ook een goede puzzelflow te pakken. Leuk hoe er verschillende verwijzingen in de kamer zaten en verbanden duidelijk werden met onder andere symbolen. De puzzels zijn afwisselend, soms parallel maar veelal lineair en het materiaalgebruik van de puzzels vind ik erg leuk gedaan.

Wat ons betreft een leuke uitgebreide puzzelkamer met een lekkere puzzelflow. Met meer dan een half uur over vragen we ons echter wel af of de 75 minuten terecht zijn, en denken we dat met een slagingspercentage van 10% voor duo's hier misschien minder escape-publiek langskomt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  42:00 min


 • Puzzelflow
 • Materiaalgebruik puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Steampunk setting
 • Geen 75 minuten puzzelen

 

The Sabotage Break In Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 27 december 2023

Gave locatie met goede puzzelflow

#197 Iets meer dan een jaar na het spelen van The Launch gingen we met een ander team terug naar Noordkade Uitjes voor The Sabotage. De ontvangst was praktisch en iets gestrest doordat we wat krapper voor de starttijd aankwamen dan de bedoeling was, maar het was ook vriendelijk en we mochten nog wel even snel naar het toilet. Er was verder ook weinig uitleg nodig, want alle waarschuwingen en instructies zijn verwerkt in de introductie filmpjes.

De waarschuwingen/veiligheidsinstructies waren naar mijn idee een beetje overdreven. De introductie van het verhaal die daarop volgde was ook vrij lang, maar ook heel sterk voor het onderdompelen in het verhaal. De filmpjes namen je helemaal mee in de context van de missie en in wat ons te wachten stond. Heel tof hoe hierin het verhaal van The Launch doorschemerde en tegelijkertijd duidelijk werd dat je hier echt een andere kamer ging spelen. Ook fijn dat je bij deze kamer later niet meer door filmfragmenten werd onderbroken (zoals bij The Launch wel het geval was).

We hebben deze kamer echt als een andere escape room ervaren dan The Launch, met uiteraard wel herkenbare elementen maar echt een andere twist en sfeer. Het verhaal van The Sabotage is een goede aanvulling op het avontuur bij de Launch en The Sabotage had naar onze ervaring een betere puzzelflow, waardoor we deze uiteindelijk leuker én toffer vonden om te spelen. Ik sluit me dan ook aan bij de aanbevelingen om eerst The Launch te spelen en vervolgens The Sabotage, zowel qua verhaal als spelervaring.

De sfeer is rauw, het is er letterlijk koud (maar kleine moeite om je jas aan te houden) en de aankleding past perfect bij de kamer. De locatie is heel gaaf en hier is echt optimaal gebruik van gemaakt. Dit is niet meer zo verrassend na het spelen van The Launch, maar nog even tof zeker door de interactie in The Sabotage. In de aankleding is een goede balans gevonden tussen decor en puzzels, en de afwerking is netjes op orde. Ook de afwisseling van technische puzzels en klassieke sloten vond ik passend in het thema.

Op veel onderdelen kan er parallel gepuzzeld worden en was een viertal een goede groepsgrootte om deze kamer te spelen (de aanbevolen 7 of 8 lijkt mij veel te veel). De puzzels voelen logisch aan, zijn niet te makkelijk en zijn goed verwerkt in het thema. We hebben een goede puzzelflow ervaren met een leuke afwisseling van zoeken, combineren, doen en een stukje samenwerking.

Met nog bijna 10 minuten over hebben we een mooie tijd neergezet, wat nog sneller had kunnen zijn door onnodige verwarring door een resetfout en een klein technisch mankement. Ik schrijf bewust verwarring want we hebben wel lekker alle puzzels kunnen spelen en zelfstandig oplossen, en hebben slechts een paar minuten vertraging opgelopen.

Leuk hoe enthousiast we uit de kamer werden gehaald door de eigenaar, nog even wat puzzels in de kamer konden bespreken en hebben nagepraat in de bar.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:19 min


 • Gave locatie
 • Goede puzzelflow
 • Sfeer en aankleding
 • Hoeveelheid puzzels
 • Parallel puzzelen
 • Enthousiaste eigenaar
 • Resetfout en klein technisch mankement

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 23 december 2023

Goede puzzelflow in mooie decor

#196 Het 'Surprise me'-weekend bracht ons naar Leeuwarden en voor de terugweg boekten we The Lost Ones in Drachten. De kamers hier hebben een goede tweepersoonsprijs en we hebben nog even getwijfeld om meerdere kamers te boeken, maar daarvoor waren de reviews te wisselend en dus besloten we alleen de kamer van mijn Wishlist te boeken.

De gamemaster ontving ons vriendelijk en sloot ons na een korte introductie op. Vanaf het allereerste moment vond ik de kamer heel mooi gemaakt. Je bent echt even ondergedompeld in een andere wereld. Een mooi gedecoreerde wereld, met passende aankleding en nette afwerking. De puzzels zijn goed in het decor verwerkt, en licht en geluid maken de sfeer compleet. Verderop in de kamer werkte de techniek niet helemaal naar behoren, wat ons een beetje uit het thema haalde maar waar we relatief weinig last van hebben gehad. Op een ander onderdeel vond ik het storender dat niet duidelijk was dat we iets vrijgespeeld hadden. Het verhaal is goed uitgewerkt, zielig en een beetje creepy tegelijkertijd. Het ene deel vond ik leuker dan het andere, maar de kamer heeft ons ook verrast.

De puzzelflow is hier onwijs goed. De puzzels zijn logisch, goed in het thema verwerkt, lekker afwisselend en ook uitdagend. We hebben ons hier super goed vermaakt en zijn maar op één onderdeel echt blijven haken.
Dit zorgde helaas ook direct voor een domper. Ondanks dat ik begrijp dat de gamemaster ons tijd gaf omdat we zo ontzettend snel gingen, hadden we het frustratiepunt al wel echt bereikt en stond ik op het punt om te gaan zitten en het op te geven. Dit kwam mede omdat we ons bewust waren dat één gamemaster twee kamers draaide en we daardoor het gevoel kregen dat er misschien wel helemaal niemand oplette om ons een hint te geven. Het liefst krijg ik gewoon een extreem subtiele hint als we zo snel gaan (de hints waren nu te letterlijk), en op of nog liever net voor het punt van frustratie.

De overall ervaring van deze kamer was echter nog steeds goed, door het mooie decor en de goede puzzelflow. Blij dat we deze kamer van de Wishlist hebben kunnen wegstrepen nu we een keer in de buurt van Drachten waren.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  42:51 min


 • Aankleding en afwerking
 • Sfeer, licht en geluid
 • Verrassende elementen
 • Puzzels verwerkt in het decor
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzelflow
 • Tweepersoons prijs
 • Late hint van de gamemaster
 • Kleine technische makementjes

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 23 december 2023

Mooi gedetailleerde puzzelkamer

#195 Voor ons 'Surprise me'-weekend kregen we een rijrichting, en ja: dan ga je natuurlijk kijken welke kamers van je Wishlist nog langs de route liggen. En met één telefoontje was het geregeld, we konden over een paar uur The Illussionist komen spelen in Zeewolde.

We waren wat vroeg en kwamen aan in een lege en koude kantine van de manage, waar even later onze gamemaster en de eigenaar ons van harte welkom heette. We hadden direct een leuk praatje over het spelen van kamers, bouwen van kamers en zijn huidige project: de overname van Levenswater.

Na dit praatje werden we met een korte introductie naar de kamer gebracht en kon het spel beginnen. De creatieve stempel van Marieke van Escape From Wonderland zie je direct vanaf het begin. Het decor is wat ruw, maar de details zijn met de recente update heel erg leuk gedaan. Met name in de eerste helft van de kamer vond ik dit echt heel sterk, daarna werd het iets minder. De gekozen aankleding en belichting vind ik goed bij het thema passen. Leuk ook hoe er door de kamer een verhaal wordt verteld. Dit is wat leeswerk en kun je eventueel overslaan, maar voor een goed begrip van het verhaal raad ik zeker aan om het even voor je team voor te lezen (tijdens het zoeken).

De puzzels zijn leuk in het thema verwerkt en goed verwerkt in het decor, soms zelfs iets te goed. De puzzels zijn afwisselend, leuk om te doen en lopen uiteen van zoeken naar doen, combineren, rekenen en goed kijken met een afwisseling van techniek en traditionele slotjes. We zagen niet overal direct waar we mee aan de slag konden, maar met twee keer een klein duwtje in de goede richting wisten we waar we kijken moesten en klikte het meteen.

Een leuke, relatief compacte escape room waar slim gebruik is gemaakt van de ruimte. Zeer geschikt voor beginnende spelers of meer ervaren duo's die op zoek zijn naar een puzzelkamer. Leuk dat we nog een drankje aangeboden kregen tijdens het napraten en we zijn super nieuwsgierig gemaakt naar de nieuwe Levenswater: tot dan!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:49 min


 • Details van de update
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal door de kamer
 • Praatje met de eigenaar
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Afwerking in het decor
 • Compactere kamer

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 23 december 2023

Toffe ervaring tot aan het spetterende einde

#194 Freakshow was de eerste kamer die ik van DarkPark speelde, dit was pas in oktober 2020 omdat ik door alle verhalen dacht dat de kamers van DarkPark veel te spannend zouden zijn. Dit bleek echter reuze mee te vallen in de praktijk. Dat geldt eigenlijk hetzelfde voor The End. De verhalen dat iemand ooit huilend uit The End kwam en dat het bijna geen puzzels bevat, schrok af. Maar gezien de blijvende hoge score en ook andere verhalen, besloten we dan toch eindelijk The End te gaan spelen. Maar dan wel met z'n vieren, ook gezien de prijs.

De ontvangst was ontzettend hartelijk en enthousiast, heel anders dan de eerste keer bij DarkPark Zoetermeer. Met een leuke introductie gingen we de kamer in en konden we echt aan ons avontuur beginnen. Ik vond de kamer uitblinken in de ervaring en sfeer die neer wordt gezet. Dit wordt ondersteund door de aankleding en het decor, maar het niveau en de afwerking hiervan vond ik minder dan bijvoorbeeld Freakshow, Honeymoon Hotel of The Orphanage. Het verhaal ontwikkeld zich echt gedurende het spel en de acteur is hier een leuk onderdeel van. De acteur is er niet om je de stuipen op het lijf te jagen, maar is echt onderdeel van het spel en speelt goed in op de groep.

In het begin van de kamer vond ik de puzzels het sterkst en meest uitdagend. Als puzzel-fan vond ik het jammer dat dit verderop in de kamer minder werd, daar werd het aantal puzzels en de moeilijkheidsgraad duidelijk lager. De puzzels zijn wel afwisselend en leuk om uit te voeren, en daar waar de puzzels minder worden werk je toe na een spetterende ontknoping!

Ik ben blij dat ik deze kamer gespeeld heb en kom echt tot de conclusie dat alles wat me weerhield om de kamer te spelen overdreven was. Het is spannend, maar echt geen horror. Het is ook goed om je bewust te zijn dat deze kamer minder puzzels bevat voor de juiste verwachtingen. Maar zelf hoop ik dat DarkPark vooral 'Orphanges' en 'Honeymoon Hotels' blijft bouwen. We hebben ons heel goed vermaakt en het is toch leuk om nu te weten waar iedereen het over heeft ?

Tot slot nog bedankt voor het napraten en complimenten voor de goede acteur!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  49:53 min


 • Sfeer en ervaring
 • Ontwikkelend verhaal
 • Spetterend einde
 • Afwisselende puzzels
 • Goede acteur
 • Enthousiaste gamemaster
 • Hoeveelheid en uitdaging van puzzels

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 23 december 2023

Sterk puzzelavontuur

#193 Na alle kamers van Outerground tot en met The Battle te hebben uitgespeeld was het vandaag eindelijk tijd om de allernieuwste te ontdekken. Met onze pre-sale ticket trommelden we #DreamTeam weer op en gingen naar Rijswijk.

We werden, zoals altijd, super vriendelijk en enthousiast ontvangen, en konden snel aan ons avontuur beginnen. Met nieuwsgierigheid na het spelen van Jason's Curse en enthousiasme voor een kamer van deze bouwers, gingen we naar binnen.

Tof hoe ze hier gebruik hebben gemaakt van de beschikbare ruimte. De kamer is knap gebouwd en er is een duidelijke sfeer neergezet. De aankleding is passend voor het decor, niet te veel waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet maar ook niet te weinig waardoor het kaal is en alles een puzzel. De afwerking is goed, zonder dat het te nieuw aanvoelt, en geluid en licht sluiten hier goed bij aan.

Het verhaal vond ik redelijk complex en zat tot onze verrassing tussen Jason's Curse en The Execution in. Knap hoe ze de brand hebben benut en heel leuk hoe het verhaal zich ontwikkeld tijdens het spelen en je zo gaande weg meer ontdekt, én de geheimen van de kamer. Inclusief subtiele verwijzingen naar Jason's Curse, zonder dat dit storend was voor onze teamleden die die kamer niet gespeeld hadden.

Maar wat ik het allerleukste vond waren de puzzels. Ze hebben hier een kamer gebouwd bomvol puzzels, maar ook echt goede puzzels, afwisselend, goed verwerkt in het thema en variërend van makkelijke succesjes tot complexere combinaties. De kamer was afwisselend lineair en parallel met leuke samenwerkingselementen, waardoor ik vier personen als een goed spelersaantal heb ervaren. Wij hebben hier een goede logica ervaren en een ontzettend goede puzzelflow, waardoor we ondanks de hoeveelheid puzzels alsnog binnen het uur ontsnapten.

Na deze lekker uitgebreide kamer en een tof puzzelavontuur was het jammer dat het voorbij was, maar hebben we nog even leuk nagepraat met onze enthousiaste gamemaster. Ik hoop dat ze hier snel nog wat nieuws bouwen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  49:47 min


 • Sterke puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Sfeer en aankleding
 • Afwerking
 • Enthousiaste gamemaster

 

Egypt

TickTack
Geplaatst op: 19 december 2023

Niet de puzzelflow, die we in Egypte verwacht hadden

#188 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz en Wroclaw waren we in Gliwice, dit was de zeventiende kamer die we speelden bij de vijfde organisatie.

Doordat de andere organisaties in Wroclaw enkel de kamers in het Pools aanbieden, besloten we de oudere kamers van TickTack te boeken voor de vrijgekomen ruimte in onze planning. We speelden de kamers bij TickTack op volgorde waarin ze gebouwd zijn en begonnen daardoor op de locatie aan de rand van het centrum.

Het ontvangst was vriendelijk, maar ook wat ongemakkelijk met een wat zoekende gamemaster in een soort woonkamer setting. We reisden terug in de tijd en belandden zo in het oude Egypte. Voor ons had dit hele tijdreis element met een 'dure aankoop' van een portaal niet gehoeven, omdat het enerzijds niet meer dan een deur was en anderzijds afbreuk deed aan de setting waar je naar toe reisde.

De sfeer was best leuk neergezet met verschillende elementen en aankleding die je aan Egypte doen denken. Het is verder een overzichtelijke kamer waar je van de afwerking niet te veel moet verwachten en ondanks het historische thema krijg je ook hier weer een Walkie talkie mee.

De kamer bevat veel puzzels en is daar sterk in, het puzzelen is veelal parallel maar niet altijd op een manier die wij logisch vonden. We hebben in deze kamer dan ook niet zo'n goede puzzelflow ervaren en waren geregeld zoekende wat een volgende puzzel zou zijn en welke elementen met elkaar gecombineerd moesten worden. Ik weet niet of dit aan ons lag, maar daardoor vonden wij het geregeld frustrerend werken. Zonde, want de puzzels zijn goed in het thema geïntegreerd, ook echt leuk en uitdagend, en er zit stiekem best wat techniek in de kamer verwerkt.

Wat ons betreft de minste kamer van ons escape weekend in Polen, op zich een prima puzzelkamer maar ik had liever nog een extra kamer in Bydgoszcz of Katowice gespeeld. Ik raad deze dus niet per se aan.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Uitdagende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Hoeveelheid puzzels
 • Aankleding
 • Overzichtelijke kamer
 • Afwerking
 • Walkie talkie voor hints

 

Tortuga

TickTack
Geplaatst op: 19 december 2023

Leuke puzzelkamer in mooie setting

#189 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz en Wroclaw waren we in Gliwice, dit was de achtiende kamer die we speelden bij de vijfde organisatie.

Doordat de andere organisaties in Wroclaw enkel de kamers in het Pools aanbieden, besloten we de oudere kamers van TickTack te boeken voor de vrijgekomen ruimte in onze planning. We speelden de kamers bij TickTack op volgorde waarin ze gebouwd zijn en begonnen daardoor op de locatie aan de rand van het centrum waarbij 'Tortuga' de tweede kamer was die we die dag speelden.

Na 'Egypt' hadden we niet hele hoge verwachtingen van Tortuga en hoopten we op een leuke puzzelkamer met een iets betere puzzelflow.

Opnieuw was het tijdreis element voor ons niet nodig geweest, maar belandden we in een overtuigende setting op een piratenschip. Ondanks dat ook dit een overzichtelijke kamer is, hebben ze er wel echt iets van weten te maken. De aankleding is niet overdadig maar passend, de afwerking netjes en de belichting goed gekozen. Wel jammer dat we opnieuw een Walkie talkie en black light meekregen, dat past niet in deze setting.

Deze kamer had voor ons een lekkere puzzelflow in een leuke setting. De puzzels zijn goed verwerkt in het thema en waren leuk en afwisselend om uit te voeren. De puzzels varieerden van goed zoeken, naar doen, doordenken en met veel technische snufjes die goed weggewerkt in de kamer verwerkt zijn.

Wij hebben het als een logische en leuke kamer ervaren. De kamer ligt niet op het niveau van Location en Silent night, maar het is een leuke puzzelkamer om tussendoor te doen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  40:00 min


 • Puzzelfow
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Leuke setting
 • Black light en Walkie talkie

 

Location

TickTack
Geplaatst op: 19 december 2023

Nieuw tweepersoons record!

#190 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz en Wroclaw waren we in Gliwice, dit was de negentiende kamer die we speelden bij de vijfde organisatie.

Door de hoge waardering van 'Location' en zelfs een vermelding op de TERPECA-lijst 2022 van 'Silent night' boekten we een overnachting in Gliwice tijdens ons escape weekend in Polen om de kamers van TickTack te spelen. Na de oudste kamers op de locatie aan de rand van het centrum speelden we als eerste 'Location' op deze industrielocatie.

We werden ontvangen door een overenthousiaste gamemaster die al over ons gehoord had van haar collega van die ochtend. Helemaal in haar rol maakte ze met ons een praatje en deed ze de introductie van het spel. Hoe ze het deed en wat ze vertelde was heel leuk en nam ons helemaal mee in wat ons te doen stond, maar het duurde wel véél te véél te lang!! Ik kan de tijd niet exact zeggen, maar ze nam denk ik wel ruim een half uur voor deze introductie die ook in tien minuten had gekund waardoor we ruim in ons tijdslot van start gingen. Met Walkie talkies op zak, die hier een keer wel logisch zijn in het thema gingen we op pad.

De opdracht in deze kamer is leuk en origineel, en is overtuigend neergezet. De aankleding en afwerking in deze kamer zijn goed en we hebben er van genoten, maar verwacht geen hele bijzondere setting. Heerlijk dat deze kamer zo uitgebreid is en zoveel puzzels bevat! Door de fantastische puzzelflow zijn we binnen een uur ontsnapt, maar hier zijn oprecht wel voor meer dan een uur aan puzzels aanwezig.

Ik heb deze kamer door het oppervlak, de verrassingen en de verwijzingen als heel uitgebreid ervaren. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en leuk om te doen. Ze zijn afwisselend en uitdagend op het vlak van samenwerken, redeneren, verbanden leggen en combineren. Deze puzzels, de goede flow en het volbrengen van de opdracht gaven een euforisch gevoel bij het ontsnappen en hebben dit een hele goede kamer voor mij gemaakt.

Een absolute aanrader om te spelen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Uitgebreide kamer
 • Centrale opdracht
 • Puzzelflow
 • Verrassende elementen
 • Hoeveelheid uitdagende puzzels
 • Enorm lange intro
 • Niet een hele bijzonder setting

 

Gates of Time: Silent Night

TickTack
Geplaatst op: 20 december 2023

Het hele jaar door een stukje kerst

#191 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz en Wroclaw waren we in Gliwice, dit was de twintigste kamer die we speelden bij de vijfde organisatie.

Door de hoge waardering van 'Location' en zelfs een vermelding op de TERPECA-lijst 2022 van 'Silent night' boekten we een overnachting in Gliwice tijdens ons escape weekend in Polen om de kamers van TickTack te spelen. Na de oudste kamers op de locatie aan de rand van het centrum speelden we op deze industrielocatie als tweede en laatste 'Silent night'. De 79e notering van de TERPECA 2022.

Onze langdradige gamemaster van 'Location' leidde ook dit spel in. Leuk, maar erg uitgebreid en opnieuw te lang naar onze smaak. Het tijdreis element van de oudste twee kamers werd hier opnieuw als 'excuus' gebruikt om terug naar kerst te gaan. Onnodig in onze beleving en niet heel sterk uitgevoerd.

Het niveau van deze kamer vond ik zeer vergelijkbaar met 'Location'. Waar Location nog meer uitblonk in de omvang was dat hier iets minder, maar was het aandeel special effects juist groter. Dat deze kamer geadverteerd wordt met een acteur vind ik echter onterecht, je wil niet onaangenaam verrast worden door een persoon in een kamer maar nu wordt een indruk gewekt die niet waargemaakt wordt.

De kamer is goed aangekleed en mooi ingericht waarbij enkele ruimtes echt de kerstsfeer ademen. Heel leuk gedaan en origineel! Ik vond de afwerking goed, de hoeveelheid decoratie passend en belichting en muziek aanvullend. Het onderhoud van de kamer was ook goed.

...behalve bij één puzzelonderdeel waar blijkbaar de magneet ontbrak. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar dan verwacht je ook dat de gamemaster opmerkt dat er niks gebeurd op het moment dat je het goede doet en dat was bij ons helaas niet het geval. Dit heeft voor heel wat frustratie gezorgd al erg in het begin van de kamer, echt zonde en onnodig. We deden herhaaldelijk het goede maar er gebeurde niks, dan ga je variëren en vervolgens hebben we hints gevraagd en uiteindelijk door de Walkie talkie de gamemaster moeten overtuigen dat het niet werkte en we alles al gedaan hadden wat ze zei. Dat haalt je uit het spel.

Echt een domper op ons spel, want ondanks dat we daarna wel lekker verder konden puzzelen ben je de irritatie niet direct kwijt. De afwisseling van parallel en lineair puzzelen maakte dat extra uitdagend. De puzzels waren ontzettend leuk in het thema verwerkt en het hele sfeertje waar we ons in bevonden was super overtuigend. De puzzels waren afwisselend, origineel en soms complex. Waarbij je duidelijk als doel had de kerst te herstellen en het verhaal sterk is neergezet.

Kortom, het is een leuke kamer die goed in elkaar zit en leuk gethematiseerd is, waarbij wij pech hebben gehad in de spelbegeleiding bij een mankement. Bij het napraten bleek de gamemaster pas te begrijpen dat er iets niet werkte en ontdekten we door terug te gaan dat er een magneet ontbrak. Vervolgens had onze gamemaster nog vele verhalen, maar die hebben we op een gegeven moment afgekapt om niet te laat te komen bij onze laatste escape in Polen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer en aankleding
 • Origineel thema
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Effecten
 • Gamemaster had mankement niet door
 • Hintsysteem met Walkie talkie

 

Moriarty

Quest Cage Dąb
Geplaatst op: 20 december 2023

Puzzelkamer met originele elementen

#192 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz, Wroclaw en Gliwicie waren we in Katowice, dit was de allerlaatste kamer die we speelden bij de zesde organisatie. Een toevoeging die we deden op basis van de ranking lijstjes en de korte rijafstand vanaf Gliwice.

We werden vriendelijk ontvangen in een beetje rommelige setting wat leek op een verbouwd woonhuis zodat er meerdere escape rooms gehost konden worden. Deze uitstraling en gevoel voor afwerking tijdens het ontvangst matchten met het interieur van de kamer. Met de aankleding weet je in welke setting je bevindt, maar verder moet je er niet veel van verwachten, was er bij sommige delen geen achtergrondmuziek en is de afwerking vooral functioneel. Je komt naar deze kamer om leuk te puzzelen en dat kun je hier zeker, waarbij bovendien op een leuke manier de spanning wordt opgebouwd.

De puzzels zijn leuk in het thema verwerkt, hebben me meerdere keren echt verrast en leiden je door een verhaal. De puzzels waren afwisselend, soms uitdagend in de samenwerking, een breinbreker of handigheid, en soms een beetje flauw in het zoeken. We hebben lol gehad aan de puzzelflow, de originele elementen en het doe-gehalte. De kamer bevat een goede hoeveelheid puzzels waardoor je er gemakkelijk langer dan een uur over zou doen. Om aan het eind op een erg leuke manier te ontsnappen!

Voor een leuke extra puzzelkamer was dit het ritje naar Katowice wel waard.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Originele elementen in puzzels
 • Hoeveelheid puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzelflow
 • Spanning opbouw
 • Ontsnapping
 • Aankleding en afwerking
 • Walkie talkie als hintsysteem

 

Murder at the Office

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 15 december 2023

Een waar moordspel

#184 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de dertiende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de zevende van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 te spelen en de volgende dag naar locatie 2 (Pawła Włodkowica 21/2) te gaan, om de reistijd te beperken. We speelden 'Murder at the office' als eerste op deze locatie vanwege de beoordelingen.

De ontvangst was vriendelijk en de instructie vooraf was leuk in het thema geïntegreerd waardoor we vanaf de start er goed in zaten. De kamer zelf is niet heel uitgebreid en heeft een vrij kale kantoor uitstraling. De kamer is netjes aangekleed, maar de decoratie was veelal functioneel en ik vond de rode/afblijf-stickers overbodig. De afwerking is prima maar basic. Op één onderdeel dachten we een flinke beschadiging in de aankleding tegen te komen waardoor we er vanaf bleven, wel jammer dat dit toch onderdeel van de puzzel bleek te zijn.

Ik vond deze kamer heel sterk in het speurwerk, je speelt echt een ware detective waarbij het er toe doet wat voor een bewijsmateriaal je verzameld hebt. Voor buitenlandse spelers maakt dat het echter ook extra complex met alle Poolse namen. Hiermee tillen ze deze kamer van een relatief standaard puzzelkamer naar een meer uitdagende categorie.

Als je deze kamer gaat spelen in de mindset van een ingewikkeld verhaal waarin je bewijs aan het verzamelen bent om de dader te vinden, dan zit je precies goed en denk ik dat je met nog meer plezier deze kamer kunt spelen. Mocht je keuzes moeten maken, dan kun je deze gemakkelijk overslaan want de andere kamers van Exit19 vonden wij sterker (Identity hebben we niet gespeeld).


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  55:51 min


 • Complex verhaal
 • Bewijs verzamelen
 • Afwisselende puzzels
 • Start van de kamer
 • Overzichtelijke kamer
 • Basic aankleding en afwerking

 

Volcano in Madagascar

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 15 december 2023

Vrolijke puzzelkamer

#185 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de veertiende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de achtste van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 te spelen en de volgende dag naar locatie 2 (Pawła Włodkowica 21/2) te gaan, om de reistijd te beperken. We speelden 'Vulcano in Madagscar' als tweede op deze locatie op basis van de beoordelingen.

Na een korte instructie werden we geblinddoekt de kamer in geleidt. Niet noodzakelijk wat mij betreft, maar het zorgde er wel voor dat je heel bewust luistert en ervaart waar je plaatsneemt. Dat is in deze kamer goed gedaan, want de achtergrondgeluiden zijn passend en de verteller neemt je mee in het verhaal. De afwerking en aankleding van deze kamer is heel goed. Het is super vrolijk en sfeervol gedecoreerd en de puzzels springen (op sommige na) niet direct in het oog.

De kamer is compact maar mooi gemaakt en bevat een heleboel en afwisselende puzzels. De puzzels zijn leuk in het thema verwerkt en wij hebben een funfactor ervaren. We hebben een geüpdatet versie gespeeld vertelde onze spelleider, en zonder te weten wat de update is geweest ervaarden wij het als een vrij nieuwe kamer.

Een leuke en vrolijke kamer om lekker in te puzzelen, en uitermate geschikt voor twee of drie personen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Aankleding en afwerking
 • Vrolijke sfeer
 • Puzzels in thema
 • Funfactor
 • Compacte kamer
 • Walkie talkie voor hints

 

Necromancer

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 15 december 2023

Geen 70 minuten puzzelplezier

#186 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de vijftiende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de negende van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 te spelen en de volgende dag naar locatie 2 (Pawła Włodkowica 21/2) te gaan, om de reistijd te beperken. We speelden 'Necromancer' als derde op deze locatie op basis van de beoordelingen.

Dit is opnieuw een compacte kamer. De sfeer is wat grimmig is en dit is vooral bereikt met de beperkte belichting, de aankleding vond ik wat summier en de afwerking gewoon oké. De muzikale ondersteuning was beperkt of te zacht naar onze mening, want wij konden de verteller in de kamer naast ons horen.

Door de compactheid is de kamer zeer geschikt voor twee personen en is het een leuke puzzelkamer om mee te pakken als je er toch bent. Wij gingen alleen niet helemaal lekker van start doordat we al erg in het begin niet wisten wat we aan het doen waren. Dit is jammer omdat het ons uit de flow haalde, die eigenlijk in de rest van de kamer best goed was. De puzzels waren duidelijk gelinkt aan de thematiek en het was duidelijk waar we naar aan het toewerken waren. De puzzels waren afwisselend maar minder sterk dan in andere kamers van Exit19 en in mindere aantallen waardoor ik de 70 minuten niet kan plaatsen.

Persoonlijk hebben wij dan ook meer plezier ervaren bij het spelen van Vulcano in Madagascar dan Necromancer, dus ik zou aanraden deze twee andersom te spelen. We wilden bij Exit19 graag eindigen met Abandoned hotel waardoor we eerst alle kamers op locatie 1 van Exit19 speelden. Zou ik het nogmaals plannen dan zou ik beginnen met deze drie kamers op locatie 2, dan naar locatie 1, daar Asylum als laatste en vervolgens afsluiten met Abandoned hotel: dan heb je een mooie opbouw te pakken!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Grimmige sfeer
 • Puzzels gelinkt aan het thema
 • Samenwerking
 • Duidelijke eindpuzzel
 • Geluid van een andere kamer
 • Geen 70 minuten
 • Walkie talkie

 

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 15 december 2023

Geloofwaardig en spannend, maar niet eng

#187 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de zestiende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de tiende van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 te spelen en de volgende dag naar locatie 2 (Pawła Włodkowica 21/2) te gaan, om de reistijd te beperken. We speelden 'Abandoned hotel' als laatste op deze locatie op basis van de goede beoordelingen en de notering op de 7e plek van de TERPECA-lijst 2022.

In spanning over het spelen met acteur en de hoge verwachtingen, gingen we van start. Vanaf de introductie tot het eind is deze kamer ontzettend mooi gemaakt. De aankleding en afwerking zijn echt heel goed en nemen je helemaal mee in de setting. Het is geloofwaardig en daardoor ook echt creepy. De acteur vond ik hierin een hele goede toevoeging. Het is spannend om met de acteur te spelen omdat je niet weet wanneer deze weer op duikt, maar de acteur is echt onderdeel van het spel en het verhaal (niet om je te laten schrikken). Het is een wandelend hintsysteem en dat zonder één woord te zeggen (die Walkie talkies hadden voor ons helemaal achterwege mogen blijven). Dat in combinatie met de hele sfeer, belichting en geluiden maakt het een hele sterke kamer.

De kamer is lekker uitgebreid en het verhaal ontwikkeld zich gedurende het spel. De kamer bevat vele puzzels die goed in het decor verwerkt zijn en leuk en afwisselend om uit te voeren. Het varieerde van eenvoudige combinaties leggen en goed zoeken, naar puzzels met meerdere lagen, onthouden en samenwerken. We hebben hier een hele goede puzzelflow ervaren en verschillende toffe momenten.

Het was geen moeilijke kamer, er was geen grote ontknoping aan het einde en de kamer bevatte naar mijn idee ook geen puzzels voor 101 minuten. Maar dat wordt volledig goed gemaakt in de geloofwaardige sfeer, de beleving die je doormaakt en de puzzelflow. Wij hebben hier heel erg van genoten en de kamer zal dan ook hoog in mijn TERPECA-lijstje komt voor 2023. Een absolute aanrader en goede afsluiter in Wroclaw!

Leuk om naderhand nog even kort met de acteur na te praten, wel jammer dat hij niet wilde prijsgeven wat de toevoeging was geweest van de tweede acteur als we die dit Halloween-weekend hadden gekozen. Ons leek eentje al spannend genoeg en wij kozen dus voor originele ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Geloofwaardige sfeer
 • Aankleding tot in de details
 • Ontwikkelend verhaal
 • Puzzels onderdeel van het verhaal
 • Acteur als onderdeel van je spel
 • Goede puzzelflow
 • Geen 101 minuten

  Marieke

Prison Escape

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 30 november 2023

Heel dichtbij het record

#178 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de zevende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de eerste van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 (Ofiar Oświęcimskich 19) te spelen om de reistijd te beperken en begonnen met de minst hoog genoteerde 'Prison Escape'. Een erg enthousiaste gamemaster en escape liefhebber gaf ons de uitleg en sloot ons één voor één op, want: in deze kamer zit één iemand echt opgesloten en samen moet je ervoor zorgen dat hij/zij kan ontsnappen. Een echte prison escape dus!

De kamer is sfeervol aangekleed, maar compact en minimalistisch zoals je van een gevangenis verwacht. Je moet hier dus geen uitgebreide kamer verwachten of grootse licht- en geluideffecten, maar een samenwerkingsuitdaging ? Ieder kwartier wordt de druk opgevoerd met een sirene, maar door de ontzettende lekkere puzzelflow hebben we deze maar één keer af horen gaan. En met deze tijd kwamen we zeer dichtbij het record.

Wij hebben ontzettend genoten van deze kamer. Wat ons betreft is deze zeer geschikt om te spelen met twee personen en was de puzzelflow en de euforie van de samenwerking echt genieten. De kamer vergt zoeken, redeneren, combineren maar boven alles communiceren.

Wat ons betreft een echte aanrader en hele goede start van onze dag bij Exit19!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  26:18 min


 • Puzzelflow
 • Samenwerken en communiceren
 • Lekker puzzelen
 • Sirene om de druk op te voeren
 • Compacte kamer

 

Curse of the Mayan Treasure

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 30 november 2023

Vrolijk puzzelen

#179 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de achtste kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de tweede van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 (Ofiar Oświęcimskich 19) te spelen om de reistijd te beperken en speelden 'Curse of the Mayan Treasure' als tweede op basis van de score op Escapetalk en Escaperoomers.de. Gewapend met Walkie talkie (jammer) en tropenhoed trokken we de jungle in.

De kamer is mooi en heel vrolijk, maar ook overzichtelijk. De tijd is heel mooi geïntegreerd in de kamer en dit is een typische kamer waar je in de decoratie moet zoeken naar de puzzels. Je kunt in deze kamer van alles tegelijk doen en de puzzels zijn zeer gevarieerd. De puzzels zijn leuk om te doen, het zijn er veel en de puzzelflow is goed. We hebben slechts op één onderdeel een setje in de goede richting nodig gehad omdat we daar iets volledig over het hoofd zagen.

De kamer bevat een aantal leuke uitdagende puzzels waar je net twee stappen verder moet denken en gaandeweg ontrafel je meer van de ontknoping richting het einde. Verwacht hier geen uitgebreide kamer of diepgaand verhaal, maar een vrolijke puzzelkamer met leuke aankleding, licht en geluid, en een goede puzzelflow: dan is deze, zeker voor twee personen, leuk om mee te pakken. Altijd leuk om dan naderhand nog even over de kamer na te praten met de gamemaster en met een goede lunchtip (oven gebakken pierogi bij Pierogarnia) hebben we pauze gehouden in het centrum.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  42:40 min


 • Vrolijke sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede puzzelflow
 • Overzichtelijke kamer
 • Walkie talkie

 

Asylum

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 30 november 2023

Giga ervaring!

#180 Op basis van een tip planden we ons escape weekend met z'n tweeën dit jaar naar Polen, we gingen met de auto, verbleven op drie plaatsen en speelden in totaal 21 kamers. Na Bydgoszcz waren we in Wroclaw voor de kamers van Exit19 (helaas zijn de rest van de kamers in Wroclaw enkel in het Pools te spelen), dit was de negende kamer die we speelden bij de vierde organisatie en de derde van Exit19.

We kozen ervoor om eerst alles op locatie 1 van Exit19 (Ofiar Oświęcimskich 19) te spelen om de reistijd te beperken en speelden 'Asylum' als derde op advies van de locatie in verband met de tijdsloten. Voor de tweede keer deze dag, werden we door onze enthousiaste gamemaster apart de kamer in geleid en toen ging de spannendste kamer op deze locatie van start.

Ik heb deze kamer als heel erg gaaf ervaren en spannend tegelijk (niet eng), doordat we slechts met z'n tweetjes waren was dit effect nog groter: lekker uitdagend en heel tof! De kamer is groot, duurt lang en is lekker uitgebreid. Er wordt heel goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimtes en je maakt een hele reis. Wel vind ik dat de creepy sfeer en setting vooral in het begin heel goed zijn uitgewerkt en later meer onbestemde vagere ruimtes volgen. Het licht en geluid is echter goed doorgevoerd en houdt de spanning vast.

We hebben een ontzettende spannende tijd in deze kamer gehad, maar ook veel lol. Verschillende puzzels hebben een leuke doe- en fun-factor, en de puzzels zijn afwisselend en uitdagend. Vooral de doordenkers en samenwerkingselementen vond ik super leuk. We hebben een heerlijke puzzelflow in deze kamer ervaren waardoor we de walkie talkies al snel hebben laten slingeren.

Een top ervaring wat ons betreft en een dikke aanrader. Wij hebben deze kamer binnen een uur gespeeld, maar hier mag je qua omvang en puzzels wel meer van verwachten dan een 60 minuten kamer. De optie met acteur (op maandag) hadden wij denk ik niet aangedurfd, dan hadden we zeker meer tijd nodig gehad (door de angst). Ook hier weer even nagepraat en daarna afscheid genomen van onze gamemaster van de ochtend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  56:31 min


 • Uitgebreide kamer
 • Samenwerkingselementen
 • Uitdagende kamer
 • Spanning
 • Goede puzzelflow
 • Walkie talkie (maar gelukkig niet nodig gehad)

 

Laad meer reviews

0 reviews