Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Marinde

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Ik speel kamers in verschillende teams, met vrienden en familie. Ik word enthousiast van uitgebreide kruip-door-sluip-door kamers, waarin je meegenomen wordt in een verhaal en in de afwerking aan alle details gedacht is. Ik houd van uitdagende en afwisselende puzzels, gebruik van techniek en verwijzingen binnen een kamer. Daarbij vind ik het belangrijk dat je parallel puzzels op kunt lossen en er samenwerking en communicatie nodig is.


Geplande kamers 

-


Lid sinds

10-08-2019

Locatie

Den Haag

Statistieken

Escaperooms

83 reviews

83 kamers gespeeld

97.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

5 gespeelde spellen


3 forum berichten

Teams

Girls on a mission

4 teamleden

32 kamers gespeeld

#DreamTeam

2 teamleden

19 kamers gespeeld

"Nu denk je te moeilijk"

1 teamleden

26 kamers gespeeld

83 reviews

Undercover Skill Facility

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 28 november 2021

Origineel concept

#83 Negen ruimtes, negen thema's, negen puzzels en iedere keer negen minuten: een origineel concept dat ons aansprak en we graag een keer wilden uitproberen. En dat alles om undercover agent te mogen worden!

Ik had verwacht dat die tijd je flink op de zenuwen zou werken, en dat is ook wel zo maar het viel me tegelijkertijd ook mee. De ruimtes zijn stuk voor stuk heel verschillend, maar allemaal heel mooi gemaakt en afgewerkt. Alle thema's zijn goed uitgewerkt en de puzzels passen perfect bij de ruimtes. Leuk hoe op deze manier in iedere ruimte een andere kwaliteit wordt getest. De kamer is daardoor afwisselend, ik vond de puzzels origineel en de puzzels vragen wat van de samenwerking. Leuk!

We hebben het erg naar onze zin gehad, maar ik heb ook wel enkele kritische noten. Als eerste vond ik het jammer dat we ons niet bewust waren dat de laatste ruimte de laatste ruimte was, je bent op een gegeven moment gewoon de tel kwijt en we gingen dus hoopvol de deur door om vervolgens te ontdekken dat we al klaar waren en terug in de hal stonden. Dit moment werd direct opgevolgd door onze 'beoordeling', een element wat super goed bij het overkoepelende thema past maar het haalde mij uit een gevoel van euforie van het halen van de kamer. Enerzijds omdat we te horen kregen dat een tweede kans die we in de kamer kregen wel werd afgerekend met de uitslag 8 van de 9 en anderzijds dat per ruimte verteld werd hoe we scoorden ten opzichte van het gemiddelde. Wat dat betreft kwam het voor mij over als goed/fout en daarmee een wel hele strenge beoordeling terwijl je op dat moment vooral graag vrolijk wilt zijn en gezellig wil napraten. Maar misschien is dat smaak.

Een mooie tegenhanger was het praatje later aan de bar waar we, volgens mij, één van de bouwers ontmoetten en er nog tips voor andere kamers werden uitgewisseld. Als ik die nasmaak van de beoordeling even opzij zet, hebben we hier een leuke en goede kamer gespeeld. Het is gewoon een heel origineel concept en daardoor een keer anders dan anders. De puzzels waren leuk om te doen en vooral de doe puzzels vond ik erg leuk. De gehele locatie kwam professioneel over en mijn interesse is gewekt voor hun andere kamers, dus ik verwacht zeker terug te komen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  55:41 min


 • 81 minuten
 • Aankleding en sfeer
 • Uitdagend
 • Afwisselende puzzels
 • Origineel concept
 • Prijzige kamer
 • Strenge beoordeling
 • Kamer was 'opeens' voorbij

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Wauw, een absolute topper!

#82 Tijdens onze vorige escape roadtrip in België lag Mechelen iets te ver uit de richting, maar deze keer hebben we Het geheim van Sint Rumoldus meegepakt en het wachten was het helemaal waard. De locatie zit in het centrum en we werden vriendelijk ontvangen in de gezellige wachtruimte. Daar nam onze gamemaster ons mee in het verhaal en groeide de nieuwsgierigheid.

Het filmpje aan de start van de kamer is mooi gemaakt en lekker spannend. Daarna is de kamer niet per se spannend, zeker niet eng maar wel een beetje creepy. De kamer is uitgebreid en je hebt 70 minuten om alles te ontdekken. Ik ben echt super enthousiast over deze kamer. Het verhaal is heel sterk neergezet en ontwikkeld zich tijdens het spelen waardoor je er steeds verder achterkomt wat hier aan de hand is. De aankleding is mooi gemaakt, de sfeer goed neergezet en de puzzels passen perfect bij het verhaal en het thema. De puzzels zijn een leuke afwisseling van denken, redeneren en doen. Ze zijn origineel en afwisselend. Er wordt wat van de samenwerking gevraagd en het is mogelijk om parallel puzzels op te lossen. En iets wat ik altijd super leuk vind: er zitten verwijzingen binnen de kamer waardoor je heen en weer moet en alles bij elkaar komt. Tot slot vond ik de eindpuzzel leuk gedaan, het was echt een duidelijk slotstuk waardoor je heel bewust bent van het naderende einde en je dan ook echt de triomf ervaart van het volbrengen van de kamer.

We mochten met het napraten nog even teruglopen naar de mooie ruimtes, wat leuk was. En we kijken nu al uit naar de aankomende nieuwe experience voor onze volgende roadtrip.


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:18 min


 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Uitgebreide kamer

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 28 november 2021

Oprecht: niets is wat het lijkt!

#81 De reviews op Escapetalk maakten ons nieuwsgierig naar deze kamer. Op dat moment 19 reviews, dus niet super veel informatie maar het feit dat je in deze kamer net anders moet denken dan anders sprak ons aan. Na een vriendelijk ontvangst gingen we snel van start.

Ik was heel benieuwd hoe ze 'niets is wat het lijkt' hadden verwerkt om het Houdini thema neer te zetten. En ze hebben me echt verrast en dat levert een hele leuke uitdaging op! De kamer zit vol met originele en leuke puzzels. De puzzels zijn afwisselend, vragen wat van de samenwerking en de oplossingen zijn oprecht vaak niet wat je denkt dat het zou zijn. Het grappige is daardoor dat wanneer je eigenlijk gefrustreerd raakt omdat je de oplossing niet ziet, het direct helemaal vergeven en vergeten is wanneer de oplossing je echt weet te verrassen. De kamer is mooi aangekleed, er zitten een paar leuke schrikmomenten in en bijna alle puzzels passen goed bij het thema.

De kamer heeft me echt verrast en we hebben naderhand leuk nagepraat terwijl we nog een rondje door de kamer liepen.


Reactie door Keyhouse

3 december 2021

"...helemaal vergeven en vergeten..." :) Geweldig leuk om te lezen.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Origineel
 • Afwisselende puzzels
 • Niets is wat het lijkt

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 27 november 2021

Zoooo mooi gemaakt!!

#80 Een waardige 80e kamer! Na Erzsébet lagen de verwachtingen hoog, en die zijn meer dan waar gemaakt. Het blijft een beetje een vreemde locatie waar de escape zit in de kelder, maar de hartelijke ontvangst maakt dat meer dan goed. En dan is het alleen maar grappig wanneer via de lokale groepsapp al bekend was dat een groepje meiden uit Nederland bezig is met een rondje België. De tweede (voor de rest derde) kamer tijdens dit rondje was Le Prince.

Het filmpje aan de start is mooie gemaakt en neemt je helemaal mee in het verhaal, ik hoopte zelfs even dat we in die setting zouden gaan spelen. Jammer dat dit niet het geval bleek te zijn, maar ik kan ook zeker niet zeggen dat setting een teleurstelling was: verre van! De kamer is onwijs mooi gemaakt, vanaf de allereerste ruimte. Het ademend sfeer en de puzzels zijn mooi ingepast in de kamer, zeker aan het begin. We hebben onze ogen uitgekeken, zo af was het, met verwijzingen naar andere escape rooms en zo vol met details. De puzzels zijn mooi gemaakt, afwisselend en leuk om te doen. Je kunt afwisselend parallel en lineair aan de slag, en er zit een goede balans in redeneren, denken en doen. En ook over de eindpuzzel ben ik zeer te spreken, dit was een mooie afsluiting.
Het enige wat ik naderhand niet helemaal kon duiden was het verhaal, waarom we waren op de plekken waar we waren en waarom sommige voorwerpen/puzzels daar bij hoorden. Dit doet geen afbreuk aan het plezier dat we gehad hebben bij het spelen, maar is wel precies de reden waarom deze kamer voor mij geen tien is (en ik op dit punt Erzsébet beter in elkaar vond zitten).

Leuk om naderhand na te kunnen praten, over de goede teamwork van deze bouwers te horen en voorzichtig een geluid op te vangen over een derde kamer op deze locatie. Wij wachten het af en komen zeker terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  69:54 min


 • 90 minuten
 • Goede begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Verhaal

 

Toetreden tot het genootschap

#79 Bij het koetshuis van het kasteel werden we volledig in thema ontvangen, super leuk! En nee, we kwamen niet voor de baron zelf (oeps!) maar om toe te treden tot het genootschap.

De kamer is volledig mechanisch, heeft een goede opbouw in puzzels en ruimtes, en het verhaal loopt heel mooi door. We hebben genoten van het historische thema en de puzzels die perfect op dit thema aansluiten. De puzzels vond ik origineel en afwisselend, en zetten je op een leuke wijze net op een andere manier aan het denken. Soms was een puzzel of het zoeken even een uitdaging, maar we hebben de gehele kamer een goede flow weten vast te houden en zijn toegetreden tot het genootschap!

Omdat de kamer grotendeels lineair is, zou ik max. 4 personen aanraden. Super leuk om na het spelen boven nog even na te praten met de spelleider/bouwer/kasteeleigenaar en dan te horen dat de aankleding niet alleen zo mooi was maar ook origineel en afkomstig uit het kasteel. Dat maakt de kamer nog completer. Hoe leuk is het dan ook dat hier nog een kamer in de planning staat, wij komen zeker terug wanneer we worden opgeroepen :)


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  46:55 min


 • Goede prijs
 • Ontvangst
 • Aankleding en thema
 • Originele puzzels

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 22 november 2021

Meespelen in een actiefilm

#78 Na goede ervaringen met The Prison Cell en The Experiment kwamen wij met hoge verwachtingen terug in Zwolle. We speelden in twee teams van vier, eerst de dames en daarna de heren: gemixte teams van ervaren en 'nieuwe' escapers. Beide groepen hebben erg veel plezier gehad met het spelen van de missie, het puzzelen én het ontsnappen!

The Great Escape zit inmiddels op een andere locatie in Zwolle en ook hier hebben ze weer een gezellige ontvangstruimte met spelletjes gecreëerd. Na een vriendelijk ontvangst en een kort introductiefilmpje wees alles verder van zelf richting de start van de kamer. Hier ontmoetten we, zoals ook andere reviews schrijven, de acteurs die ons met een razend snelle briefing het verhaal inzogen en onze missie helder uitlegden.

Deze kamer is een mooie mix van beleving en escapen. Je doel en het verhaal is het gehele spel heel duidelijk aanwezig, en de aankleding en attributen maken dit helemaal af. Door de acteurs en de gehele setting is het spannend, maar niet eng. Je voelt je op je hoede tijdens het oplossen van de puzzels doordat het ook kan zijn dat je alles opeens uit je handen moet laten vallen voor een verhaalelement. Dit versterkt de hele beleving alleen maar en doet geen afbreuk aan het puzzel-plezier wat mij betreft, ookal had ik graag nóg meer puzzels gezien. De puzzels waren afwisselend, in thema en af en toe lekker uitdagend. Ik had de indruk dat het grootste deel van de kamer lineair was, maar met een team van vier personen vond ik dat geen probleem. Er zitten enkele super toffe elementen in waardoor ik deze kamer absoluut aanraad, maar de beleving in het algemeen en het gevoel dat je meespeelt in een actiefilm is de echte reden om naar Zwolle te gaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  67:50 min


 • Acteurs en beleving
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal en thema
 • Sfeer en aankleding
 • Er hadden nog meer puzzels mogen zijn

 

Tesla's Mystery

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 20 oktober 2021

Origineel thema, leuk uitgewerkt

#77 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. Als tweede speelden we Tesla's Mystery.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Tesla's Mystery vonden wij uiteindelijk de leukste kamer van de twee (we speelden hier ook Zodiac Killer), door de uitdaging en het thema. Ondanks dat je start in een hotelkamer staan de uitvindingen en onderzoeken van Tesla centraal. Dit is op een leuke manier verwerkt door de kamer en in de puzzels. Ik vond deze kamer persoonlijk nog mooier aangekleed en we werden flink uitgedaagd in het puzzelen, waarbij we het onszelf soms misschien ook onnodig ingewikkeld hebben gemaakt. Ook hier passen de puzzels goed in thema, zitten er originele elementen en puzzels in verwerkt en hebben we ons goed vermaakt.

Netals bij Zodiac Killer heeft het hintsysteem met rechtstreeks praten met de gamemaster niet onze voorkeur, maar het ontsnappen via de deur van binnenkomst was in deze verhaallijn wel iets logischer. Kortom, leuk gepuzzeld voor een leuke prijs en een leuke uitdaging voor twee personen.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:09 min


 • Goede prijs
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Leuk uitgewerkt thema
 • Originele puzzels
 • Geen mogelijkheid tot napraten
 • Intro in de kamer
 • Hintsysteem

 

Zodiac Killer

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 20 oktober 2021

Vermakelijke kamer met originele puzzels

#76 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. We startten met Zodiac Killer.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Zodiac Killer vond ik een vermakelijke kamer. Met twee personen was er meer dan voldoende te puzzelen, zowel lineair als parallel. Er zaten een aantal leuke elementen in, de puzzels waren in thema en een aantal puzzels waren erg origineel en had ik nog niet eerder gezien. De kamer had een leuke afwisseling tussen slotjes en het gebruik van techniek en de aankleding nam je mee in het verhaal.

Met één enkele hint hebben we weten te ontsnappen. Jammer tot slot dat dit door dezelfde deur is als je binnenkomt, dat past niet logisch in het verhaal, en dat je voor hints rechtstreeks praat met de gamemaster. Alles bij elkaar genomen geen enorm uitgebreide en meeslepende kamer, maar wel een erg leuke puzzel ervaring en uitdagend voor twee personen.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  47:18 min


 • Goede prijs
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Samenwerking nodig
 • Originele puzzels
 • Introductie in de kamer
 • Hintsysteem
 • Geen ruimte om na te praten

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 2 oktober 2021

Nog steeds een kamer voor je wishlist

#75 Al langere tijd stond deze kamer hoog op mijn wensenlijstje, maar door de locatie was het er nog niet eerder van gekomen. Vandaag hadden we daarom speciaal een ochtendje Bunschoten gepland om De Meisjeskamer te komen spelen.

Ik had hier gelezen dat je niet persoonlijk ontvangen wordt, maar dat vond ik reuze meevallen omdat je met heldere instructies wordt ontvangen en al snel stond een enthousiaste game master ons te woord. En even later werden we naar de kamer gebracht.

Door goed gebruik van muziek, volume en setting kom je direct in het verhaal en de onheilspellende sfeer. En dit weten ze gedurende de kamer goed vast te houden, met leuke schrikmomenten, spanningsopbouw en een fantastisch dramatische afsluiting aan het einde. Los van het neerzetten van de sfeer en de aankleding, is de kamer lekker uitgebreid en gevuld met leuke puzzels. Op één puzzel na waar we even op bleven hangen, liep de kamer voor ons lekker en zorgen licht en subtiele hints voor een goede flow. De puzzels zijn afwisselend en een groot deel van de puzzels zijn leuk bedacht in het thema.

Het is een super leuke kamer geweest om te spelen. Deze kamer kan nog steeds goed mee ondanks zijn leeftijd (2015). Bij het napraten kan ik alleen niet het hele verhaal volgen of navertellen, op hoofdlijnen wel maar op sommige onderdelen begrijp ik de logica eigenlijk niet. En dan is het jammer dat je niet uitgebreid met een bouwer, eigenaar of gamemaster na kunt praten. Dat vind ik jammer, want inmiddels waardeer ik het napraten over de kamer en het uitwisselen van tips ook als onderdeel van het hele uitje. Wat hier wel origineel en leuk is, is het terugkijken van de beelden.
Tot slot is de wachtruimte leuk en kun je daar nog lekker een potje tafeltennis of pool spelen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Uitgebreide kamer
 • Beelden terugkijken
 • Spanning
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Napraten
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 25 september 2021

Onwijs leuk gepuzzeld

#74 Met ondertussen best wat escapes op de teller merk ik dat je kamers anders gaat kiezen en plannen. Waar je bij het spelen van een kamer ieder half jaar of kwartaal met super hoge verwachtingen de aller leukste probeert uit te kiezen, zoek je bij fanatieker en regulier escapen breder naar leuke kamers. En daarvoor hebben we in Dordrecht een super leuke puzzel kamer gevonden.

We hadden hier op escapetalk al gelezen dat The Mad Magician een klassieke escape is en we hadden reeds de nieuwere kamer, The Boss, gespeeld. Dus met niet te hoge verwachtingen wat betreft techniek, aankleding en verhaal zijn wij lekker een uur gaan puzzelen. We hebben The Mad Magician met zijn tweeën gespeeld en dat raad ik ervaren escapers voor deze kamer ook echt aan. Op die manier heb je lekker veel puzzels op te lossen én krijg je alles van voor tot achter mee.

De kamer is leuk in thema en zit vol met puzzels, maar dan echt vol! Bij binnenkomst weet je niet waar je kijken en beginnen moet, maar als je dan eenmaal het begin hebt dan zit de kamer logisch in elkaar en volgen de puzzels elkaar goed op. Opvallend goed in deze kamer vind ik de afwisseling in de soorten puzzels, daar heb ik van genoten. En hoe leuk is het dan als je achteraf te horen krijgt hoe goed je elkaar aanvult als team en dat we de kamer gespeeld hebben zoals deze bedacht is.

Tot slot hebben we ook erg leuk nagepraat en met een maandrecord op zak met een goed gevoel Dordrecht verlaten. In relatie tot andere recentere kamers geef ik deze kamer een 7,5, maar deze kamer is absoluut het spelen waard: als beginnersgroepje of als twee ervaren spelers.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  35:43 min


 • Lineair en parallel puzzelen
 • Gezellige begeleiding
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 19 september 2021

Lekker puzzelen in een vervloekte boshut

#73 Deze kamer adverteert zich als de engste escape room van Nederland, gelukkig hadden de reviews hier dit al genivelleerd want hiermee worden jammer genoeg verkeerde verwachtingen en daarmee teleurstelling gecreëerd. Dat is zonde, want het is een vermakelijke kamer.

Wij hebben deze gespeeld met mijn oom en nichtje, twee minder ervaren escapers, en daarvoor is deze kamer zeer geschikt. Voor ervaren escapers zou ik aanraden om deze kamer met z'n tweeën te spelen. De kamer is niet heel uitgebreid, maar wel leuk aangekleed en bevat veel leuke en afwisselende puzzels. Vooral de verwijzingen binnen de kamer en het gebruik van techniek vind ik grote pluspunten.

Ik ben kritischer over de filmfragmenten in de kamer. Deze zou ik helemaal achterwege laten als ik de makers was, want het voegt in de huidige vorm maar weinig spanning toe en zegt in zekere zin een heleboel voor dat je ook eenvoudig zelf uit kunt vogelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Ontsnapt: Ja  32:34 min


 • Goede service: drankje voor het nieuwe maandrecord
 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen in de kamer
 • Aankleding
 • Filmpjes in de kamer
 • Overzichtelijke kamer

 

Enigma

Escape010
Geplaatst op: 12 september 2021

Mindere puzzelervaring dan gehoopt

#72 Een tijdje geleden heb ik Book of Mystery gespeeld bij Escape 010. Dat was een leuke puzzelervaring en op basis van de reviews had ik een vergelijkbare ervaring verwacht bij Enigma. Je vindt bij Escape 010 niet een super hoog afwerkingsniveau, licht- en geluidseffecten of wow-momenten, maar wel leuke aankleding en veel puzzelplezier. Met een instructie over samenwerking, communicatie en parallel puzzelen ging onze 70 minuten van start.

Waar bij Enigma goed over nagedacht is, is dat de tijd stil gezet wordt bij filmfragmenten. De spanning en de verhaallijn uit de filmpjes werden voor mijn gevoel alleen niet voldoende vastgehouden tijdens het spel. Maar dat heb je niet altijd door als je lekker aan het puzzelen bent. En dat was voor driekwart van de kamer goed geregeld. Leuke en afwisselende puzzels, en ook de start vond ik leuk gedaan. Wat mij betreft waren sommige puzzels alleen wel erg lang en ik was op het verkeerde been gezet wat betreft de samenwerking en het parallel puzzelen.
Maar de uiteindelijke reden dat deze escape tegenviel voor mij zat in het einde. Door een instructie uit één van de filmpjes kwam ik op een plek terecht waar ik nog helemaal niet hoefde te zijn. Hierdoor heb ik niet alleen de eind puzzel gemist, maar ook 10 minuten staan wachten. En daar kwam aankleding bij dat op een puzzel leek en het feit dat we daarna de kamer al volledig volbracht hadden. Misschien stond ik op de verkeerde plek en heeft dat mijn ervaring erg beïnvloed. Maar tegelijkertijd vind ik toch dat een kamer je hierin zou moeten sturen. Wat dat betreft denk ik dat met een aantal wijzigingen en ook toevoegingen aan het einde om het verhaal rond te maken, de kamer nog verbeterd kan worden.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  58:56 min


 • Tijd stil bij filmfragmenten
 • Lekker puzzelen
 • Leuke start
 • Plotseling einde
 • Lange puzzels
 • Verhaal/storyline

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Topper van deze locatie

#71 Forsaken escape is ontzettend goed in het gebruik maken van de locatie in de kamers die zij bouwen, en ook in The Clinic versterkt dit de sfeer in de ruimtes. Maar dan nog met dat tikje spanning en uitdaging extra wat dit voor mij de beste van de drie kamers maakt op deze locatie. De kamer neemt je mee in het verhaal en dit wordt mooi aangevuld met beeld en geluid. Er is geen acteur, maar je bent ook nooit alleen en dat maakt de kamer op een leuke manier spannend.

De puzzels zijn bijna allemaal passend in het thema, op sommige momenten echt uitdagend en ook origineel. Je kon op punten parallel puzzels oplossen, wat wij maar beperkt gedaan hebben, ook omdat tegelijkertijd er veel van de samenwerking gevraagd wordt en dat maakte dat ik alles van de kamer heb meegekregen. Super!

We hebben absoluut genoten en van mij had het zelfs nog wel langer mogen duren. Met twee personen kan ik mij voorstellen dat je de 75 minuten nodig hebt, maar voor een groep met vier ervaren spelers moet je niet een extra uitgebreide kamer verwachten: wij hebben het in ieder geval binnen 60 minuten gehaald. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  51:34 min


 • Spanning en sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Uitgebreide kamer

 

Gave kamer, maar beter met een klein groepje

#70 Na een dag escapen (voor het eerst vier kamers) in België, de dag erna het weekend afgesloten met Catch me if you can in Eindhoven. Deze kamer stond al lang op ons wensenlijstje en dan stijgen de verwachtingen. Het leukst is als je zonder verwachtingen een kamer in gaat, maar hier is dat helaas niet gelukt. Want naast de goede verhalen, verwachtte we met deze titel ook een link met de film...dat was helaas niet het geval.

Wat ik ook erg jammer vond is het aantal spelers in relatie tot de grootte van de ruimtes. Omdat de kamer voor 3 tot 7 personen is, lijkt 5 personen geen gek aantal. Ik zou echter deze kamer het liefst met twee (kan helaas niet) of drie gespeeld hebben. Want ik en met mij een tweetal andere teamleden heeft echt een deel van de ervaring gemist. Bij escapen mis je vaak wel een puzzel of enkele details, maar in dit geval ging het om een belangrijk spel element en dat vind ik echt heel jammer. Zeker omdat de kamer zo vet was, dan wil je gewoon alles zien! Want de kamer is gevuld met leuke en afwisselende puzzels die in het thema passen. Je moet goed denken, rekenen, zoeken en handelen. Mooi gebouwd, met oog voor detail en we hebben veel lol gehad!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  49:18 min


 • Verhaal ontwikkeling
 • Persoonlijke ervaring
 • Gaaf decor
 • Afwisselende puzzels
 • Geen raakvlakken met de film
 • Volledige ervaring
 • Jammer dat er geen gelegenheid is om na te praten

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Waar is Rita nou?!

#69 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We sloten de dag af met de Verdwijning van Rita Jacobs bij Escape Hotel. Leuk hoe je in dit sfeervolle pand je direct vanaf binnenkomst in een hotel waant. De enthousiaste eigenaar deed direct aan verwachtingsmanagement omdat de kamer is gebouwd op het moment dat zij zelf nog weinig kamers gespeeld hadden, en de puzzels daardoor anders konden zijn dan je zou verwachten. Ik weet niet of de getemperde verwachtingen het effect versterkten, maar ik vond de kamer super leuk.

De kamer én de puzzels zijn helemaal in thema. Een hotel is inmiddels niet zo origineel meer, maar door hoe de puzzels verscholen waren in de ruimte ervaar je echt het hotelgevoel en dat is heel goed gedaan. De puzzels zijn inderdaad anders en daarmee origineel. Soms moet je echt even anders denken, goed kijken, zoeken en uitproberen. De afwisseling in de puzzels is tof. En voor die ene paar hints, hadden we met de gamemaster afgesproken dat hij ons eerst zou vragen of we graag een hint wilden ontvangen: top! Ik ben een paar keer flink geschrokken en dat maakte de beleving voor mij af. De kamer liep lekker en we hebben erg veel plezier gehad! Terug in de mooie receptie van het hotel, hebben we nog even leuk nagepraat met de gepassioneerde eigenaar. Als Escape hotel inderdaad die tweede kamer gaat bouwen, dan kom ik ook hiervoor terug! :)


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  52:24 min


 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Enthousiaste eigenaar
 • Schrikmomenten
 • Verscholen puzzels
 • Origineel

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Echt wauw, wat een decor...maar die kabels

#68 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Voordat we als derde kamer van de dag, Jumanji, gingen spelen hadden we nog wat tijd en dan ben je bij The Missing Link aan het goede adres. De combinatie van escapen en een bordspelcafé is echt top, twee hobby's van mij. Dus we hebben eerst nog een leuk potje Tiny Towns gespeeld voor de start.

Eén persoon start apart, dat was ik, en dat was wel even spannend. Maar al snel kun je lekker samen verder puzzelen. De kamer is gebaseerd op beide films. Ik had zelf de tweede niet gezien en ook voor teamgenoten die beide films helemaal niet kenden was dat geen probleem. Ik was echter heel benieuwd hoe ze het jungle thema neer zouden zetten en ik ben echt verrast, dit was bovenverwachting en ik ging van de ene 'cool' naar de andere 'wauw'. Daarnaast herken je de film echt terug in de kamer, en dat was heel gaaf: dus ik zou wel aanraden de eerste film te kijken. De kamer is uitgebreid, de aankleding is tof en je waant je echt even ergens anders. De puzzels zijn afwisselend, origineel en hebben een hoog doe gehalte waarbij alles elektronisch gaat.

En daarmee komt de grote MAAR. Ik las het hier ook in andere reviews en dit is helaas echt waar, de kabels hangen los aan het plafond, in het zicht en zelfs in handbereik. Waarbij de witte stekkerdoos met rode knop echt het toppunt was. Naast dat we het idee hadden dat door het zicht van sommige kabels en magneten onderdelen van het spel het niet deden (wat niet het geval was), haalt dit je uit de beleving. Ontzettend jammer, want het is zo gemakkelijk te verhelpen.

We hebben naderhand leuk nagepraat met de enthousiaste eigenaresse, maar - eerlijk is eerlijk - we hebben het onderwerp niet helemaal aan durven snijden toen het gesprek al snel over andere gave kamers ging. Ik hoop heel erg dat ze dit voor volgende groepen aan gaan pakken, wat het is zo zonde. Dan is kamer namelijk helemaal af. Dat ze hier kamers kunnen bouwen staat voor ons namelijk ook wel vast en ik kom zeker terug voor Till death do us part!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  56:49 min


 • 70 minuten
 • Opbouw
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding, echt knap!
 • Bordspellencafé
 • Kabels, kabels, kabels, stekkerdoos, kabels, ...

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Hele mooie, maar iets minder logische kamer

#67 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Als tweede kamer van de dag zijn we naar Zoersel gegaan voor Hunting Season. Door de foto's van deze kamer had ik al hoge verwachtingen van de aankleding en de sfeer, en deze verwachtingen zijn absoluut waargemaakt. De kamer ziet er mooi uit en bevat elementen die je in een jagerswoning verwacht of kunt plaatsen. De logica van de puzzels en de kamer vond ik echter velen malen minder. Er waren puzzels die niet pasten in het thema of de ruimte, maar ook de opeenvolging van ruimtes in het verhaal en de afmetingen van doorgangen zijn niet logisch. En dan merk je dat als de hele groep de logica wat mist je de flow kwijt raakt. Dat is zonde voor de totaalervaring. Maar het is desalniettemin een hele leuke kamer om te spelen. Dit komt door de aankleding en sfeer met spannings- en schrikelementen. Maar vooral door de leuke en afwisselende puzzels, die variëren van goed zoeken, doen, kijken en door redeneren. Misschien hebben we hier tot slot wel een enthousiaste gamemaster gemist, maar ik kom zeker terug voor The Toy Factory!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  51:28 min


 • Spanningselementen
 • Verwijzingen in de kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Kleine doorgangen
 • Logica

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Oudere, maar nog steeds super lekkere kamer

#66 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We begonnen bij Erzsébet in Retie. Na een enthousiaste ontvangst en wat praktische informatie gingen we de kamer in. Aan het filmpje vooraf kun je goed merken dat de kamer al een tijdje meegaat, maar in de kamer zelf was de aankleding en het onderhoud zo goed gedaan dat je dit absoluut niet merkt. De kamer is lekker mysterieus, met een bijpassende sfeer door licht en geluid. Ik heb erg genoten van de afwisselende puzzels die je uitdaagden in de verschillende manier van denken, het zoeken, communiceren en samenwerken. Mooi gemaakt en leuke elementen, en bovenal liep de kamer lekker! We zagen de logica en hadden een goede flow. En dan heb ik absoluut geen moeite met hangsloten e.d. die ook bij het historische karakter van de kamer passen. Tot slot leuk nagepraat met de gamemaster/eigenaar (?), een echte enthousiasteling die ons op een grappige manier feedback gaf, leuk over de kamer vertelde en ervaringen uitwisselde. Ik kom zeker terug voor Le Prince!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  47:15 min


 • Enthousiaste gamemaster
 • Verwijzingen in de kamer
 • Goede puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Aankleding en sfeer

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 31 juli 2021

Te hoge verwachtingen voor een kamer die naar ons gevoel niet helemaal lekker liep

#65 Door de hoge cijfers op escape talk, onze leuke ervaring bij de Juwelier van de onderwereld en de film Now you see me! hadden we hoge verwachtingen voor deze kamer. Misschien iets te hoog, want we kwamen wat teleurgesteld uit de kamer. De 70 minuten is terecht gekozen en zeker met twee personen heb je die tijd hard nodig, want er moet veel gebeuren.

De Kamer heeft leuke en herkenningsmomenten uit de film, toch vonden wij de aankleding wat summier. Bij het spelen van de Juwelier hadden we al gehoord dat er beperkingen zijn aan wat ze mogen met het pand, en dat beperkt de mogelijkheden met de aankleding. Wij denken echter dat er nog meer mee gedaan zou kunnen worden. Daar waar we het bij de Juwelier nog vonden passen in het thema, vonden we dat hier afbreuk doen. Maar het gebrek aan dat fijne euforische gevoel aan het einde van een kamer kwam vooral doordat we geen flow te pakken hadden. Soms heb je je dag niet helemaal waardoor je dingen over het hoofd ziet, maar bij deze kamer vonden we sommige elementen gewoon niet logisch of logisch op elkaar volgen.

Wanneer je dat hebt is de spelbegeleiding des te belangrijker. Het meest ideaal is een gamemaster die precies aanvoelt wanneer je gefrustreerd raakt en dan je met een tip op weg helpt. Nu waren we op momenten echt het spoor bijster en weer op andere momenten kregen we zo snel een tip dat we een opgehaast gevoel kregen en het idee dat we erg achter liepen op schema. Jammer. En dan helpt het natuurlijk ook niet als de techniek op twee (en een derde niet zo cruciaal moment) door waterschade niet helemaal doet wat het zou moeten doen.

Nu klinkt deze review misschien erg negatief maar we hebben wel weer lekker kunnen escapen (binnen de tijd :)). In vergelijking met de Juwelier liep de Juwelier bij ons veel beter en had ik van deze kamer een hoger niveau verwacht. Ik zou ze denk ik als vergelijkbaar omschrijven en denk dat met de genoemde punten op een gemakkelijke manier deze kamer nog verder verbeterd kan worden.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  64:03 min


 • Herkenning uit de film
 • Afwisselende puzzels
 • Aanvoelen van het geven van tips
 • Technisch mankement
 • Aankleding

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 12 juli 2021

Een kamer met een andere draai

#63 Na een originele start, die ik nog niet eerder zo heb meegemaakt, gingen we in vol ornaat de behandeling in. Het thema rondom de zintuigen wordt helder neergezet en is een duidelijke rode lijn door de kamer. Hierdoor zijn de puzzels lekker afwisselend. Het is absoluut een leuke kamer. Ik vond echter de flow tussen de puzzels minder goed lopen waardoor er een soort mini pauzes ontstaan, dat vond ik jammer. Ook heb ik het idee dat er nog meer uit de ruimtes gehaald kan worden met meer aankleding in thema en het toevoegen van sfeer door middel van licht en geluid, het is op dit moment erg functioneel en klinisch. Ik ben het daardoor niet eens met de enorm hoge cijfers op escape talk (9,5). De service en het enthousiasme van onze host maakte echter veel goed! Leuk om de kamer naderhand nog door te lopen en ook even achter de schermen te kijken.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  57:11 min


 • Originele start
 • Afwisselende puzzels
 • Thema
 • Flow
 • Aankleding (klinisch)

 

Verhaal ontrafelen

#64 Na het spelen van The Hangover teruggekomen voor Senses en ter plekke overgehaald om ook The Sleepover te spelen. Qua type kamer lijken The Hangover en The Sleepover meer op elkaar en is Senses echt van een ander soort. Ten opzichte van The Hangover heeft The Sleepover ook niet het hoogste afwerkingsniveau maar wel een beter hintsysteem. Vier is een mooi aantal personen om deze kamer gedeeltelijk lineair en parallel te spelen, maar ook met twee personen denk ik dat het goed kan. Bij ons liep de kamer lekker en hebben we een mooie tijd neergezet. Ik vind het leuk dat bij de kamer het verhaal ontrafelt moet worden tijdens het spelen en bijna aan het eind maakt een fun element het overwinningsgevoel helemaal af. Ook bij deze kamer hadden we een leuke host (zelfde als bij Senses) die ons enthousiast begeleide en zelf ook de nodige escape-ervaring had. Leuk om zo ervaringen uit te wisselen en te praten over escapen. Ook leuk dat ik tussen de kamers door nog even mee mocht kijken bij een andere groep die The Hangover speelde. Leuke middag gehad in Winterswijk :)


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  36:49 min


 • Fun element
 • Verhaal ontwikkeling
 • Uitgebreide kamer
 • Afwerking

 

Thema-twist

#62 Van te voren had ik wat betreft het thema een ander type kamer verwacht. Deze twist, die overigens volledig aansluit bij het thema, vind ik leuk bedacht. De intro, de verhaalontwikkeling en het contact met de spelleiding passen goed bij het thema. Ook het vele speur(zoek)werk is passend. Ik las het hier in de reviews echter al vaker en sluit me er bij aan dat het wel erg veel zoeken is. Dit zorgt voor wat 'dode' momenten in het spel: de momenten dat je je afvraagt of je nu alles hebt en goed moet puzzelen of dat je nog niet goed genoeg gezocht hebt. Dat haalde ons uit onze flow en dat vind ik zelf jammer. De puzzels daarentegen waren (ondanks het beperkte aantal in verhouding tot het zoeken) afwisselend en in thema. Mooie mix van techniek en slotjes. Je ziet hierin dat de kamer al wat ouder is, maar dat doet niets af aan de ervaring, wel vind ik dat de kamer op punten wat onderhoud verdient in het afwerkingsniveau. De kamer is tot slot goed te doen met z'n tweeën en we hebben naderhand leuk nagepraat met een enthousiaste eigenaar/bouwer.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:43 min


 • Leuk nagepraat
 • Wijze van tips geven
 • Afwisselende puzzels
 • Thema-twist
 • Hoeveelheid puzzels
 • Afwerking/onderhoud

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 21 juni 2021

Nieuw record - leuke twee persoonskamer

#61 Na onze goede ervaring bij The Classroom zijn we teruggekomen voor The Contamination! We spelen graag kamers met z'n tweeën, dus extra leuk als een kamer hier speciaal voor gebouwd is en de prijs daar ook bij past. De kamer is gebouwd in de oude bunker van Deventer en hier hebben ze het thema van de kamer super goed op aan laten sluiten. Hierdoor is de aankleding in de kamer en daarmee de sfeer passend én authentiek! De kamer begint met een leuk gemaakt filmpje die je goed in het verhaal brengt en daarna start het puzzelen. De puzzels zijn leuk bedacht, afwisselend en passend in het thema, van doe- en combineer-puzzels tot redeneer-puzzels. We zijn geen enkel slotje tegengekomen en je werd op punten uitgedaagd in de samenwerking en communicatie. Leuke en logische kamer, waardoor wij er doorheen vlogen. De kamer is nog niet zo lang open, waardoor we met onze snelle tijd direct het record hebben neergezet. Voor ons had de kamer dan ook nog iets uitdagender mogen zijn met meer puzzels en we denken dat de spanning met licht en geluid nog verder opgebouwd kan worden.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  35:48 min


 • Filmpjes met toegevoegde waarde
 • Prijs passend voor 2 personen
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en aankleding

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 5 juni 2021

Verwachtingen overtroffen

#60 Bij binnenkomst kom je direct in de stemming en wordt de sfeer goed neergezet, en niet alleen de sfeer: je ziet direct dat het afwerkingsniveau weer super hoog is! Na een praatje vooraf en onze bekentenis dat we best zenuwachtig zijn om met twee personen Molly te gaan spelen, gaan we van start. We weten dat het aanpoten wordt, maar Loran drukt ons ook op het hart om te genieten.
Dat laatste was voor mij echt dé tip, dat maakte dat ik het verhaal goed mee kreeg en dat we ons fanatisme soms even los konden laten wanneer een ruimte helemaal duister werd. We hebben genoten van begin tot eind. De afwerking is goed, de aankleding en sfeer (met licht en geluid) is top en het verhaal ontvouwt en ontwikkelt zich voor je. De verwijzing naar de Efteling begrijp ik nu op meerdere manieren, en het is gewoon weer heerlijk en afwisselend puzzelen. En als je dan denkt dat je het einde hebt bereikt: dan komt er nog een toetje :) Molly's game is een absolute aanrader en als ervaren speler (als ik dat mag zeggen na 59 kamers?) ook goed te doen met twee personen, het verzekerd je er zelfs van dat je niks van deze fantastische ervaring mist!

Loran hebben we tot slot nooit eerder mogen ontmoeten bij Cooper of Flight, en daar hebben we destijds ook eigenlijk niet echt na kunnen praten. Dat was deze keer wel anders. Erg leuk om naderhand het hele verhaal met elkaar te doorlopen, om alle puzzelstukjes op de plek te laten vallen. En natuurlijk om te horen over het bouwproces en ervaringen uit te wisselen over het spelen van andere kamers. Wij hopen uiteraard dat dit niet de laatste kamer was, want dan komen wij zeker terug.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  71:32 min


 • Wow-effect
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Sfeer en aankleding
 • Uitgebreide kamer
 • 80 minuten

  down-the-hatch

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 30 mei 2021

Leuke escape om er weer in te komen

#59 Na de lange sluiting van escape rooms door corona vandaag weer fijn een kamer kunnen spelen! De sfeer van een café is in deze kamer leuk neergezet en de puzzels passen goed in het thema. We hadden soms wat verwarring in de volgordelijkheid, maar dat zegt juist hoe leuk je parallel kon puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer neergezet zijn. De soorten puzzels, sleutel- en cijferslotjes vond ik wat minder origineel waardoor de kamer wat ouder aanvoelt. Wel een kamer met een leuke afwisseling wat betreft moeilijkheidsgraad in de puzzels en leuk gebruik van licht en geluid. Een leuke kamer om er weer in te komen na lange tijd niks.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  45:38 min


 • Leuke foto aan het eind
 • Puzzels in thema
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Café sfeer
 • Originaliteit in puzzels
 • Afwerking

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 6 december 2020

Alles goed in thema

#58 We hadden hoge verwachtingen toen we vandaag Soup du Jour gingen spelen. Mogelijk in mijn geval iets té hoge verwachtingen? De kamer hoort thuis in het klooster en sluit aan op de eerste kamer op deze locatie, dat is leuk gedaan en er komen authentieke elementen uit het klooster terug. Alles was logisch in het restaurant-thema en ook de puzzels pasten perfect in het verhaal. We gingen goed door de kamer heen en hadden nog bijna een kwartier tijd over. Toch had ik minder de adrenaline kick zoals ik dat wel eens na andere kamers heb en ik weet niet helemaal waar dat aan lag. Misschien had ik gewoon niet 100% mijn dag want de kamer is uitgebreid, de puzzels afwisselend en er zaten verschillende coole en verrassende elementen in de kamer. Wel denk ik dat de spanning voor mij nog iets meer had gekund door met licht en geluid te spelen, ik zat wat minder in het verhaal dan bij Bloody Mary en het einde was voor mij niet helemaal logisch (abrupt einde). Daarnaast zaten er twee momenten in de kamer dat je even mee wordt genomen in het verhaal en niks kunt doen, dit duurde (gevoelsmatig) zo lang dat ik uit de puzzel-flow raakte: jammer wat mij betreft.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  61:38 min


 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer
 • Einde
 • Té lange verhaal elementen

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 22 november 2020

Heel mooi gebouwd, een echte beleving

#57 Na onze positieve ervaringen bij The Freakshow en The Honeymoon Hotel, hebben we drie extra teamgenoten opgetrommeld om The Orphanage te spelen. Deze extra personen had je ook wel nodig voor de samenwerkingselementen, maar door de lineaire opzet zou ik niet met meer dan 4-5 personen gaan spelen. Dit zou ik dan direct ook het enige minpunt van de kamer willen noemen, want wat is dit mooi gebouwd en een ontzettend uitgebreide kamer. Vanaf het lopen naar de kamer tot en met het verlaten van de kamer, begeef je je in een andere wereld. Het weeshuis zit logisch in elkaar en bevat heel veel puzzels. De afwisseling van de puzzels was goed, de puzzels pasten binnen het thema en de flow was goed waarbij het licht je door de kamer leidde. En als je dan denkt dat je er bent, dan komt er nog meer: super! Een hele goede eindpuzzel wat ons betreft die de kamer helemaal afmaakt. Op één onderdeel van de kamer begrepen we de logica binnen het verhaal niet helemaal, dit zou ik graag als feedback willen meegeven. Waarbij je bij The Honeymoon Hotel het verhaal van de kamer vooraf nog kreeg te lezen miste ik dit bij The Orphanage, dat zou de kamer nog sterker maken. Mede hierdoor vind ik de The Honeymoon Hotel nog net iets beter, maar ook The Orphanage is een absolute aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  49:20 min


 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en aankleding
 • Uitgebreide kamer
 • Lineair

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 13 november 2020

Leuk thema: het klaslokaal

#56 Bijzonder aan deze kamer is dat deze wordt aangepast op het aantal spelers. Super goed over nagedacht, maar ik moet wel zeggen dat ik direct dacht 'wat hebben we gemist?' en kijkend naar onze tijd hadden we er best een paar extra puzzels bij gewild. Maar hoe het is weggelaten, deed het absoluut geen afbreuk aan het spel.

De logica en flow in de kamer is super goed. Alle puzzels passen in het thema en er zit een leuke afwisseling in rekenen, taal en doe-puzzels. Wat ik vooral leuk vond is dat het verhaal zich in een klaslokaal afspeelt, eens iets anders dan een huis- of slaapkamer. De spanning van het mysterieuze thema vonden wij bij het spelen meevallen en de aankleding had van ons ook nog wat meer gemogen, maar daarin zie je gewoon dat de kamer al iets ouder is. Het doet niet af aan het spelplezier dat we gehad hebben en de nieuwsgierigheid die is gewekt voor de nieuwe kamer en de kamers die nog gebouwd gaan worden!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  41:18 min


 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Logica en flow

 

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  51:33 min


 • Aandenken
 • Prijs-kwaliteit
 • Puzzels in thema
 • Sfeer

  Thomas1221

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 9 november 2020

Uitdagende kamer voor twee personen

#53 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Operation Submarine begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en de kamer was leuk om te spelen. De afwerking had misschien nog wat strakker gekund en de logica in de puzzels sloot niet altijd aan op onze logica, waardoor we niet helemaal in de flow kwamen. Het werd daardoor echter wel zenuwslopend en spannend tot het eind of we het gingen halen. We hebben lekker gepuzzeld en zijn erg positief over de variatie in puzzels en de vele techniek. En tot slot, een super goede prijs-kwaliteit verhouding.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  58:24 min


 • Prijs-kwaliteit
 • Introductie film
 • Techniek
 • Uitdagend
 • Afwisselende puzzels
 • Afwerking en aankleding

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 9 november 2020

Inbreken in een datacenter

#54 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Ook Operation Source Code begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en heeft dezelfde goede prijs-kwaliteit verhouding. De briefing van de missie is hier nog meer een beleving dan bij de Submarine en je krijgt een USB mee voor je missie. Wat ons betreft een leuk element als rode draad door de kamer. De puzzels zijn hier veelal passend in het thema en volgen elkaar logisch op waardoor we goed in de flow kwamen. Leuk doe-element in de kamer, een goede datacenter setting en leuk ontsnapping-einde. Ook hier had voor ons de aankleding nog iets verder uitgebreid kunnen worden, maar dit doet geen afbreuk aan het puzzel plezier. Aanrader.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  43:07 min


 • Prijs-kwaliteit
 • Verhaal
 • Technische puzzels
 • Aankleding

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 31 oktober 2020

Aanrader voor lekker puzzelen met 2 personen

#52 Na een kort geluidsfragment gingen we op zoek naar hét boek. Ondanks dat al vrij snel duidelijk is wat er nog meer gaat komen, is het een uitdaging om dit te volbrengen. De kamer is erg parallel opgezet, waardoor er veel tegelijkertijd opgelost kan worden en het een zoektocht naar de verbanden is. Wij vonden de puzzels erg leuk en goed bij het thema van een oude en mysterieuze bibliotheek passen. De hangsloten en code pads waren echter erg opvallend en vonden wij niet altijd bij het thema passen. Ook de afwerking had van ons nog wat strakker gemogen en de sfeer spannender. Van de variatie in de puzzels, de parallelle opbouw en de vele verwijzingen hebben wij echt enorm genoten. Tot slot een goede prijs-kwaliteit verhouding en met deze prijs ook leuk om te spelen met twee personen!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  50:23 min


 • Aankleding
 • Techniek
 • Verwijzingen
 • Afwisselende puzzels
 • Afwerking
 • Had spannender gemogen
 • Veel rekenpuzzels

 

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 oktober 2020

Heerlijke kamer

#51 Wat ons betreft is het zonde dat DarkPark zichzelf profileert als een organisatie met erg enge kamers. Dit heeft ons lang weerhouden om hier te spelen, maar nu we het ontdekt hebben zijn we fan. De kamers zijn super mooi, zitten goed in elkaar en hebben een heerlijke flow. Wij hebben nu The Freakshow gespeeld en The Honeymoon Hotel, en vinden de spanningsopbouw, de sfeer en de schrikeffecten leuk neergezet maar gelukkig niet té eng. Met de huidige korting zijn de kamers ook nog eens goed betaalbaar voor twee personen, voor ons dé reden om nu te gaan spelen.

Leuk hoe de kamer start doordat je deze zelf activeert na het uitlezen van een brief. En dan zit je er ook direct lekker in. Je waant je in een hotel en de puzzels passen perfect in dit thema en in het verhaal. De flow zit goed en de afwisseling in de puzzels is leuk. Wij hebben genoten van deze uitgebreide kamer. En als dat dan ook nog eens is met het nieuwe tweepersoonsrecord volgens onze spelleiding, dan ben je trots!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  36:20 min


 • Spanning
 • Afwisselende puzzels
 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 21 oktober 2020

Overzichtelijke maar super strak afgewerkte kamer

#50 De kamer begint leuk met een puzzel die je binnen 2,5 minuut moet oplossen, van daaruit kom je lekker in de puzzel-stand. De kamer is super mooi gemaakt waardoor de mysterieuze sfeer goed wordt neergezet. De sloten zijn echter ook direct duidelijk en de kamer relatief overzichtelijk, dit vind ik voor de echte escape ervaring jammer. Van mij hadden de puzzels nog meer in het thema mogen passen. De tweepersoonsprijs vind ik echter een groot pluspunt en wij hebben met veel plezier bijna een uur lang lekker gepuzzeld.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  52:27 min


 • Afwerking
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Hoeveelheid cijfersloten
 • Lineair

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 19 oktober 2020

Lekker doorpuzzelen

#49 We wisten dat ons wat te doen stond, door met twee personen Rebecca te gaan spelen. Toen we, voor ons gevoel, al op de eerste puzzel bleven haken schoot de stress dan ook wel toe. Het is een uitgebreide kamer en vooral een hele grote. Hierdoor is er ook erg veel ruimte om te zoeken en veel info om te selecteren waar je mee aan de slag moet. Maar eenmaal de eerste puzzel opgelost kwamen we lekker in de flow. Er zit een leuke afwisseling in de puzzels en we hebben genoten van de routing en de verwijzingen binnen de kamer. Er is leuk gebruik gemaakt van techniek, maar daar zit je met deze eigenaar ook goed bleek in het voor- en nagesprek. Leuk om een enthousiaste eigenaar te treffen, dat maakte het uitje voor ons compleet. We zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  56:37 min


 • Verwijzingen
 • Verrassingen
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Afwerking en onderhoud
 • Spanning had iets meer gemogen

 

The Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 16 oktober 2020

Hoge fun factor met schrikeffecten

#48 Een beetje zenuwachtig stapten wij de kamer binnen. Door de verhalen over DarkPark waren we bang dat de kamer té eng voor ons zou zijn. De kamer had absoluut leuke schrikeffecten en met licht en geluid wordt de sfeer goed neergezet, maar het was niet eng en dat beviel ons. Onze interesse is gewekt voor de andere kamers (ook al is dit de minst enge).
De sfeer wordt goed neergezet met de aankleding en de puzzels passen hier goed in. We hebben genoten van de grote afwisseling in de puzzels en het hoge doe gehalte in deze uitgebreide kamer. Met de oktober-korting was de kamer prijs-technisch ook interessant voor twee personen en deze kamer is super leuk en goed te doen om met twee ervaren escapers te spelen. Aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  43:59 min


 • Hint-systeem
 • Sfeer en schrikeffecten
 • Fun factor
 • Doe-puzzels
 • Afwisselende puzzels

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Door een software storing niet de ervaring dit het had kunnen zijn

#47 De locatie, het ontvangst en het verhaal zetten de sfeer goed neer. De kamer zit vol met leuke puzzels en schrikeffecten. Helaas hebben wij dit niet optimaal kunnen ervaren. Door een storing vielen vanaf de eerste ruimte de licht- en geluidseffecten weg. Erg zonde, want deze maken de beleving in deze kamer compleet. Door deze storing kwamen we ook door ruimtes die nog niet gereset waren. Dit was jammer voor onze ervaring en de locatie heeft het netjes op proberen te lossen door ons opnieuw te laten spelen na een reparatie. De volledige ervaring krijg je er echter niet door terug, waardoor het cijfer ook lager uitvalt dan het anders waarschijnlijk was geweest. De kamer is namelijk super compleet in het verhaal, de aankleding, de sfeer, de spanning en de grote hoeveelheid en variatie in puzzels. Onze nieuwsgierigheid is gewekt voor de nieuwe kamer.


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Service
 • Licht- en geluidseffecten
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Storing

 

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 2 oktober 2020

Grote variatie in puzzels

#46 Na onze goede ervaring met The Artifact zijn we met z'n tweeën teruggekomen voor Verdieping 13, en daar hebben we absoluut geen spijt van. Aan de afwerking en de lineaire opeenvolging van puzzels zie je dat het een iets oudere kamer is, maar het doet zeker niet onder voor het puzzelplezier en de spanning. Vanaf de start zaten we in het verhaal en met leuke geluid- en lichteffecten is dat tot het einde toe vastgehouden tijdens het spelen. De puzzels zijn gevarieerd, met een leuke afwisseling tussen denk- en doe-puzzels. Wij vonden het een hele geslaagde kamer om met z'n tweeën te spelen, als je al wat meer escape ervaring hebt, en hebben naderhand leuk nagepraat met de eigenaar.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  38:17 min


 • Verhaal
 • Spanning
 • Afwisselende puzzels
 • Lineair (als je met meer dan twee personen speelt)
 • Afwerking

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 27 september 2020

Onwijs leuk gepuzzeld en ook nog binnen 45 minuten!

#45 Nooit gedacht dat het haalbaar zou zijn om met twee personen binnen 45 minuten uit deze kamer te ontsnappen. Toch ben je getriggerd door de actie (geld terug bij ontsnapping binnen 45 minuten zonder hints), en ook los daarvan zijn de prijzen hier leuk om met een kleinere groep te spelen. Ik herken wat hier geschreven wordt over de klinische aankleding, maar tegelijkertijd past het helemaal bij het thema en het verhaal. Ook de puzzels passen goed in het verhaal en zijn leuk en afwisselend. Wat ik erg kan waarderen zijn de verwijzingen binnen de kamer en de combinatie van zoeken, doen en denken. Toen het alarm eenmaal afging zat de stress er goed in en misschien was dat wel net het zetje dat je nog fanatieker maakt, waardoor we nog meer dan een kwartier over hadden. Super leuk natuurlijk, jullie zien ons bij de nieuwe kamer terug!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  44:34 min


 • Spanning
 • Gevarieerde puzzels
 • Verwijzingen
 • Uitgebreide kamer

 

Inferno

Timed Adventures
Geplaatst op: 13 september 2020

Setting is goed neergezet

#44 De beleving in deze kamer is goed. De ervaring van een brand en het gevoel onderdeel uit te maken van een brandweerteam is goed neergezet. De puzzels zijn niet van een heel moeilijk niveau, maar je moet logisch nadenken en er moet goed gezocht worden: dat ging bij ons even mis vandaag. Leuke ervaring en naderhand uitgebreid de kamer nagelopen met de eigenaar. We zijn ook heel positief over hoe actief hij om feedback vroeg zodat we konden aangeven waar we op bleven haken.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  52:03 min


 • Spelleiding
 • Weinig slotjes
 • Doe-puzzels
 • Sfeer
 • Veel puzzels in één ruimte

 

Payback

Wescape
Geplaatst op: 13 september 2020

Eentje die thuis hoort bij de toppers

#43 Het verhaal, de sfeer, de logica, de flow en grote variatie aan doe-puzzels in deze uitgebreide kamer maken deze kamer super leuk! Het verrast ons dat deze kamer in Zoetermeer niet zo bekend is. We hebben genoten van de puzzels die logisch in het verhaal zitten en bij het thema passen, met een leuke afwisseling van technische puzzels en doe-puzzels. Hij is super leuk en we gingen als speer, we hebben de kamer zonder hints gespeeld en de 2e plek veroverd. Dat maakt natuurlijk helemaal dat je met een lekker gevoel de locatie verlaat.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  36:46 min


 • Spelleiding
 • Verhaal en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 12 september 2020

Verwachtingen niet helemaal waar gemaakt

#42 Als SWAT team ga je een inval doen in een woning. Met alle attributen die je meekrijgt, is dit wel een coole ervaring. Daarna raakten we echter al snel het verhaal kwijt en zat er geen lekkere flow in de puzzels. We hadden niet altijd door wat we gedaan hadden om een kastje o.i.d. open te krijgen en wanneer deze dichtviel moest de puzzel opnieuw opgelost worden om dit open te krijgen. Dit vonden wij zelf erg jammer en deed afbreuk aan de leuke elementen. Ook het einde vonden we een anti-climax. De benodigde teamwork en communicatie maakt het echter leuk om te spelen. En de foto is een leuk aandenken!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:39 min


 • Samenwerking
 • Ingang van de kamer
 • Attributen
 • Uitgebreide kamer
 • Flow en logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Verwachtingen overtroffen

#41 Deze kamer wordt werkelijk overal in Nederland aangeraden als je een kamer hebt gespeeld, hij stond daardoor al een tijdje op het wensenlijstje. Vandaag was het eindelijke zover. We hebben onszelf wel op het hart gedrukt om niet té hoge verwachtingen te hebben en we waren ons ervan bewust dat de kamer al een paar jaar meedraait. Maar onze verwachtingen zijn overtroffen.

Ontzettend leuk hoe de intro en outro compleet in thema zijn en de hele ontvangst bij het hotel. Maar wat de kamer echt goed maakt zijn de verrassingsmomenten, ontzettend gaaf gedaan! Het is een goede uitgebreide kamer met een afwisseling van lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van het puzzelen, de aankleding en het verhaal: een complete ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  49:33 min


 • Intro en outro
 • Verwijzingen
 • Verrassingsmomenten
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 9 augustus 2020

Het verhaal van de serie zelf ervaren

#40 Wat een super leuke kamer! Als liefhebbers van de serie hebben we met vier personen de kamer gespeeld. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal van het eerste seizoen en om het gevoel een keer te ervaren van een bankoverval vond ik onwijs gaaf: de vetste puzzel in deze kamer wat mij betreft! De aankleding is top, zelfs aan de geur in de ruimte is gedacht. De puzzels zijn afwisselend en er zit een mooie afwisseling in lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van de ervaring, het puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer. En als kers op de taart hebben we de kamer nagelopen en uitgebreid met de enthousiaste eigenaar nagepraat.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  41:56 min


 • Verwijzingen
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer
 • Aankleding

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Geplaatst op: 2 augustus 2020

Klassieke kamer met originele puzzels

#39 Via een Facebook actie een escape bij Escape Rooms Sneek gewonnen en de The Deal uitgekozen om te spelen. Met vier relatief ervaren escapers hebben we deze kamer in 40:37 minuten gehaald. De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels, en een goed uitgedachte op één na laatste puzzel. Het afwerkingsniveau is niet heel hoog en er wordt overwegend gebruik gemaakt van (cijfer)sloten, maar desalniettemin hebben wij ons goed vermaakt. Erg leuk om onze teamnaam en tijd bij te mogen schrijven op de muur en een leuke foto te maken.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  40:37 min


 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Afleidingspuzzel
 • Afwerking
 • Hoeveelheid cijfersloten

 

Samenwerkingskamer

#38 Erg leuke kamer waarin voor alle puzzels samenwerking vereist is. Dit vonden wij super leuk, want het vraagt iets van de communicatie en je krijgt alle puzzels mee. Ook het doe-gehalte van de puzzels was tof! De kamer is mooi afgewerkt en de puzzels goed uitgedacht, er zat maar 1 cijfercode in en geen enkel slotje. Wat wij gemist hebben is de spanning en beleving, het had wat ons betreft spannender gekund in de muziek, het verhaal en de eindpuzzel. Voor je gevoel ben je opeens klaar, waardoor de euforie minder is. Leuk om naderhand de kamer nog na te kunnen lopen, maar jammer dat er geen speciale ruimte is om na te praten.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:17 min


 • Afwerking
 • Communicatie
 • Samenwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Overzichtelijke kamer
 • Beleving

 

Een heel uitje, leuk voor als je in Twente bent

#37 Met de kortingscode van Creators United hebben wij deze escape room in Haaksbergen bezocht. Het is een klassieke kamer met veel slotjes, desalniettemin zijn de puzzels afwisselend en soms uitdagend. Je moet echt goed zoeken en samenwerking is geboden. Het is niet dat de kamer tot in de puntjes is afgewerkt maar dat past ook niet bij een melkstal, alle puzzels zijn in thema en er zijn leuke verwijzingen tussen de ruimtes.

Naderhand hebben we met een kop thee leuk nagepraat met de eigenaresse en zijn we bij de koeien en kalfjes geweest. Dit maakt dat je hier niet zomaar een escape gaat spelen, maar dat het een compleet uitje is die begint vanaf het moment dat je de auto parkeert.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  50:28 min


 • Aandenken
 • Parallelle puzzels
 • Samenwerking
 • Verwijzingen
 • Afwisselende puzzels
 • Afwerking

 

The Boss

MJ Escape
Geplaatst op: 11 juli 2020

Veel puzzels en allemaal in thema

#36 Op advies van Escape from Wonderland naar Dordrecht afgereisd voor het spelen van The Boss. Door de reviews waren we er niet zeker van of de kamer goed te doen zou zijn met twee personen, maar dit is helemaal goed gekomen. De kamer is leuk, de puzzels logisch en we kwamen goed in de flow. We hebben genoten van de afwisseling in de puzzels, de verwijzingen in de kamer en hoe het thema verwerkt is in de puzzels.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  51:13 min


 • Spel begeleiding
 • Verwijzingen
 • Puzzels verwerkt in het thema
 • Afwisselende puzzels
 • Zachte en rustige muziek

 

Save the kingdom

DelftEscape
Geplaatst op: 28 juni 2020

Leuk, originele puzzels

#35 Op basis van de reviews waren we voorbereid op de lage ruimtes en ja je moet bukken, maar ik heb me er niet aan gestoord want de lage ruimtes doen veel voor de sfeer en uitstraling. Na de leuke warming up werden we opgesloten in deze fantasy kamer, met in elke 'wereld' een andere uitstraling en vele afwisselende en originele puzzels waar geen slotje aan te pas kwam. De puzzels vroegen om samenwerking, waren een beetje buiten de comfort zone en er zaten leuke verwijzingen in de kamer. Wij hebben genoten van het puzzelen en gezellig nagepraat!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Historische locatie
 • Verwijzingen
 • Sfeer
 • Originele puzzels
 • Afwisselende puzzels

 

The Conductor

The Riddle Room
Geplaatst op: 21 juni 2020

Sfeer helemaal doorgevoerd

#34 De kamer is mooi gedecoreerd en de sfeer is tot in de puntjes neergezet. Niet alle puzzels zijn logisch in het verhaal, maar de elementen die je vindt en nodig hebt passen wel helemaal bij de kamer. Wij hebben lekker gepuzzeld met z'n tweeën en gingen heel lekker. De kamer heeft leuke geautomatiseerde elementen en wij hebben weer erg leuke nieuwe puzzels gezien. We hebben leuk nagepraat en zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  43:35 min


 • Verwijzingen
 • Originele puzzels
 • Sfeer

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 14 juni 2020

Superrr gaaf, echt genoten

#33 Na lange tijd weer fanatiek kunnen escapen met vriendinnen. Na het spelen van Jason's curse met hoge verwachtingen de gevangenis betreden, en die zijn meer dan waargemaakt. We hebben met vier fanatiekelingen de kamer gespeeld en op één puzzel na hadden we een hele lekkere flow te pakken. Ik vond het gaaf hoe het verhaal van Jason's curse werd vervolgd, hoe de kamer startte en het verrassingsmoment. Voor de rest was de kamer lekker uitgebreid, was de sfeer goed en vond ik de op één na laatste puzzel echt onwijs gaaf gedaan. Ook super leuk dat we naderhand de techniek mochten zien en leuk hebben nagepraat.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  55:47 min


 • Aandenken aan de kamer
 • Uitgebreide kamer
 • Verrassingsmoment
 • Sfeer
 • Start van de kamer

 

Leuke klassieke kamer

#32 Vandaag deze kamer met twee personen gespeeld, en ontsnapt! Het is een klassieke escape room, een overzichtelijke kamer maar volgestopt met vele puzzels. We zijn er lekker druk mee geweest met z'n tweeën. Helaas hadden we de laatste puzzel niet goed door en veel hints nodig, waardoor je de kamer minder euforisch verlaat. Maar desalniettemin een leuke escape ervaring gehad, wij komen weer terug!


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  56:42 min


 • Enthousiaste spelleiding
 • Aantal puzzels
 • Verhaal
 • Overzichtelijke kamer

 

Kidnapped

Wescape
Geplaatst op: 5 juni 2020

Kamer vol leuke puzzles

#31 Sterkste element van deze kamer is de puzzels. De variatie en de originaliteit, wij hebben er erg van genoten! We hebben met z'n tweeën lekker gepuzzeld, gezocht en gevonden. En naderhand leuk nagepraat met de eigenaren.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  54:19 min


 • Spelleiding
 • Originele puzzels
 • Variatie in puzzels

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 28 maart 2020

Helemaal Breaking Bad

#30 Na de briefing gingen we op missie, en wat hebben ze dat leuk gedaan: een hele leuke start van het verhaal! Wij hebben DEA met z'n tweeën gespeeld en dat vonden wij een heel leuk aantal. De kamer is uitgebreid en bevat veel verschillende soorten puzzels, veel rekenpuzzels maar ook veel doe-dingen. Het einde is wat plotseling, maar we begrepen van de gamemaster dat daar ook nog mee geëxperimenteerd wordt. Leuke kamer, wij komen nog een keer terug voor de andere kamers!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:58 min


 • Foto's aan het eind
 • Uitgebreide kamer
 • Originele puzzels
 • Start
 • Verhaal volgens de serie

 

Klassieke uitgebreide escape

#29 We hebben deze kamer met zes personen gespeeld, naar mijn mening net twee te veel. Het verhaal zit leuk in elkaar, er zit een leuke verrassing in de kamer en vele verwijzingen. De kamer is uitgebreid en de sfeer is leuk neergezet, maar het lineaire karakter vond ik erg jammer en wij zaten vandaag niet helemaal lekker in de flow. Ook hadden we de pech dat de gamemaster binnen moest komen omdat de walkie talkie het niet meer deed en we opeens buiten stonden door een gok. Bij het napraten viel het kwartje van verschillende puzzels, die ik tijdens het spelen gemist had. Jammer dat ik niet alles mee heb gekregen, want de puzzels zijn leuk bedacht!


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  42:50 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verrassend
 • Verwijzingen
 • Sfeer
 • Walkie talkie voor hints
 • Veel slotjes
 • Lineair

 

Waanzinnig mooie kamer!

#28 Als kind heb ik nooit Alice in Wonderland gekeken, dus de avond van te voren hebben wij ter voorbereiding op de kamer de tekenfilm opgezet. Dat is een aanrader om te doen, want ondanks dat je de kamer prima kan spelen zonder de film gezien te hebben, maken de verwijzingen en de herkenning het extra leuk. Want wat is deze kamer mooi gemaakt!

De sfeer is super, de aankleding is mooi en de puzzels zijn helemaal in het thema verwerkt. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en enorm genoten. Er zit een goede flow in de kamer, de kamer is uitgebreid en er zijn heel veel en hele afwisselende puzzels. Wat mij betreft een mooie combinatie tussen zoeken, puzzelen en denken. Wij vonden de kamer echt super en kwamen er vol enthousiasme uit: een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  43:51 min


 • Ontvangst
 • Originele puzzels
 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 29 februari 2020

Gave uitgebreide kamer

#27 Op basis van een tip vandaag Jason's curse gespeeld met vier personen. Vier personen is een mooie groepsgrootte voor deze kamer, op die manier heb je allemaal voldoende te doen en krijg je ook alle puzzels goed mee. We lazen in de reviews al over een verrassingseffect in de kamer: super gaaf! Van begin tot eind heeft de kamer een goede flow, is de sfeer goed neergezet en wisselen veel verschillende soorten puzzels elkaar af. Tot slot was het praatje voor- en achteraf leuk en kregen we zelfs nog de techniek achter de kamer te zien :)
Kortom, ook wij raden deze kamer aan!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  43:18 min


 • Afwisselende puzzels
 • Verrassend
 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer

 

LAB13

Live Escape
Geplaatst op: 2 februari 2020

Op één na hoogste niveau gespeeld, maar frustrerende verlichting

#26 Bijzonder aan deze kamer is dat het zich aanpast aan jouw niveau. Wij hebben het op één na hoogste niveau gespeeld en zijn op een paar seconde na nét niet op tijd ontsnapt. Er zaten een leuk aantal nieuwe, afwisselende en technische puzzels in, maar niet allemaal passend in het thema. Het was helaas niet altijd duidelijk waar je mee verder kon wanneer een puzzel was opgelost. Dit kwam ook door de slechte verlichting in een ruimte, dat het spannend maakte maar ons op den duur ook frustreerde. Onze feedback hierover werd niet zo vriendelijk ontvangen.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Reactie op feedback
 • Flow
 • Verlichting

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 15 december 2019

Goed uitgewerkt thema met afwisselende puzzels

#25 Ontzettend genoten van het spelen van deze kamer. De kamer zit goed in elkaar en de puzzels lopen mooi in elkaar over. De kamer vraagt samenwerking en heeft een leuke afwisseling tussen lineaire en parallelle puzzels. Het thema zit goed in elkaar, de aankleding klopt en het verhaal loopt mooi door de puzzels heen. Het was een uitdagende kamer met zeer afwisselende en originele puzzels.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  46:31 min


 • Aankleding
 • Techniek
 • Afwisselende puzzels

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 8 december 2019

Originele en uitgebreide kamer

#24 Wij hebben onze aller eerste escape room bij The Great Escape gedaan (The Prison Cell) en zijn vandaag teruggekomen voor The Experiment, weer een hele goede kamer! We waren best zenuwachtig, maar de kamer is spannend en gelukkig niet eng. Wij vonden het heel gaaf hoe de acteurs je helemaal meenemen in het verhaal en het thema. De spanning werd extra opgebouwd doordat we in het begin uit elkaar werden gehaald en we door middel van samenwerking bij elkaar moesten komen. We hebben leuk gepuzzeld in deze uitgebreide kamer, de spanning blijft gedurende het spel aanwezig en er zaten een aantal hele leuke en verrassende elementen in. Een echte ontsnapping: aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  69:11 min


 • Puzzels verwerkt in het thema
 • Originele start
 • Uitgebreide kamer
 • Acteur en verhaal
 • 75 minuten

 

Zahnarzt Schillinger

Escaperoom Villa Bretil
Geplaatst op: 23 november 2019

Uitdagende maar overzichtelijke kamer

#23 Na het spelen van Hannah waren de verwachtingen hooggespannen. Omdat de tandarts een heel ander soort kamer is, zijn die verwachtingen helaas niet helemaal uitgekomen. De kamer was minder uitgebreid, maar wel uitdagend. De locatie blijft een groot pluspunt en ik vind het leuk hoe het verhaal wordt doorgezet. Ik heb niet de spanning gevoeld zoals toen we Hannah speelden, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat we toen 's avonds bij de villa aankwamen. Kortom, mijn voorkeur gaat uit naar Hannah maar de tandarts is ook een leuke kamer met uitdagende puzzels!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Locatie
 • Uitdagende puzzels
 • Overzichtelijke kamer

 

The Cryptographer

Escaperoom Muiden
Geplaatst op: 26 oktober 2019

Geen klassieke escape room, maar een erg leuke puzzelbox

#22 Een erg vriendelijk en enthousiast ontvangst door de eigenaar op deze historische locatie. Van te voren wisten we dat het een ander soort ervaring zou zijn en dit werd bij de start ook nog vertelt. Het is geen aangeklede ruimte waar je naar de puzzels op zoek moet, maar een ruimte met één grote uitdagende puzzelbox waar je 1,5 uur je in vast kunt bijten. De puzzels waren erg afwisselend en origineel, met een hoge moeilijkheidsgraad. Normaal gesproken vind ik het jammer als de puzzels lineair opgelost moeten worden, maar met vier personen hoeft niemand zich te vervelen in deze kamer én je krijgt op deze manier alles van begin tot eind mee. Deze kamer daagt je echt uit op het vlak van samenwerking, waar we enorm van genoten hebben.
Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur uit blijft gaan naar 'echte' escape rooms, vind ik deze puzzelkamer zeker een aanrader.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  88:00 min


 • 90 minuten
 • Historische locatie
 • Benodigde samenwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagende puzzels

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 29 september 2019

Goede kamer op een hele gave locatie!

#21 Super trots dat we met z'n tweeën bijna het tweepersoonsrecord hebben gebroken. Leuke kamer met goede puzzels op een hele mooie locatie! We werden erg enthousiast ontvangen, met een verhaal over de historie van de locatie en een korte escape test. Leuke puzzels en een goede flow in de kamer. En na die tijd hebben we leuk nagepraat in de kamer.
Benieuwd naar hun nieuwe kamer (en geplande kamers)!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  51:53 min


 • Historische locatie
 • Puzzels
 • Aankleding

 

Expeditie

Anna’s Dollhouse
Geplaatst op: 21 september 2019

Leuke sfeer en afwisselende puzzels

#20 Hoge verwachtingen voor deze kamer, die wat betreft de sfeer zeker zijn waargemaakt! We hadden helaas niet helemaal onze dag waardoor we veel puzzels lineair hebben opgelost, wat ik jammer vind en daarnaast was je lange tijd in één ruimte. De puzzels waren zeer afwisselend, met nog een paar kinderziektes die aangepakt gaan worden.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Veel puzzels in één ruimte

 

The Concierge

Kamer 237
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Goed verhaal en gave puzzels

#19 Vanaf binnenkomst zit je in het verhaal en ontstonden er oprecht kriebels voor het sollicitatiegesprek. De kamer is uitgebreid met originele puzzels, die denkwerk en samenwerking vragen. De aankleding is ontzettend mooi, de puzzels passen perfect in het thema en gaaf dat er een twist was in het verhaal. Erg leuk om zo met z'n tweeën een kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  60:30 min


 • Mail van te voren
 • Hint systeem
 • Goede puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Uitgebreide kamer
 • 70 minuten

 

Record gebroken, wat een gave kamer!

#18 Vanaf de ontvangst zaten we helemaal in het verhaal. Deze uitgebreide kamer zit ontzettend goed in elkaar. Alle puzzels passen perfect bij het thema. Leuke en onverwachte elementen, en leuk nagepraat waarbij we de kamer nog een keer mochten nalopen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  29:33 min


 • Goede flow
 • Goede puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Uitgebreide kamer

 

The Hangover

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 14 augustus 2019

Luchtig thema en originele puzzels

#17 Leuke kamer, met luchtig thema en originele start. Veel verschillende soorten puzzels, niet zo'n hoge moeilijkheidsgraad maar wel veel plezier gehad! Hoge fun factor.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Ontsnapt: Ja  43:48 min


 • Fun factor
 • Start
 • Originele puzzels
 • Thema
 • Beschadigingen
 • Overzichtelijke kamer

 

Anna's Dollhouse

Anna’s Dollhouse
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Leuke kamer met passende aankleding

#16 Kamer bestond uit meerdere ruimtes en zat goed in elkaar. Veel verschillende soorten puzzels en aankleding was leuk gedaan! Originele puzzels en soms even zoeken, maar wel met 7,5 minuut over ontsnapt.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit aan puzzels
 • Meerdere kamers
 • Aankleding

  talitha

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Geplaatst op: 10 augustus 2019

Spannende escape met originele puzzels

#15 Goed verhaal, mooie aankleding en sfeer: je zit direct in het verhaal. Originele en afwisselende puzzels, met vele verwijzingen. Van genoten, hele goede kamer met verwijzingen! Inclusief schrikmomenten :)


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja


 • Spanning
 • Uitgebreide kamer
 • Verwijzingen
 • Aankleding
 • Puzzels

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Uitgebreide kamer met verwijzingen

#14 Genoten van deze kamer door de afwisseling van puzzels en verschillende verwijzingen. Kamer zat goed in elkaar en was uitdagend, een aanrader.
(Later de film gezien. Er zitten absoluut verwijzingen in naar de film, maar de kamer sluit er niet naadloos op aan en is zeker niet zo eng/spannend als de film.)


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Verwijzingen

 

Ram Raid

Project Escape
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Coole ervaring vol spanning

#13 Je zit vanaf de ontvangst in het verhaal! De kamer vraagt goede samenwerking, heeft originele puzzels en een gaaf slot. De kamer heeft een hele moderne setting.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Originele puzzels

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Gaaf, wat een start!

#12 Goed verhaal, aankleding en setting. Veel technische, uitdagende en afwisselende puzzels. Goede samenwerking nodig. Meerdere ruimtes en vol verrassingen! Een enorme aanrader om deze kamer te gaan spelen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Verhaal en intro
 • Uitgebreide kamer
 • 80 minuten

 

The Gangster’s Hideout

The Emporium
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Compacte maar leuke kamer

#11 Onze eerste kamer in het buitenland was The Gangster's Hideout. Na vele mooie bezienswaardigheden en outdoor activiteiten in Nieuw Zeeland kwamen we een flyer tegen van The Emporium en hebben we gereserveerd. We wisten niet wat we van een escape room in Nieuw Zeeland konden verwachten en stelden ons voor de schappelijke prijs (volgens mij 35 euro destijds) in op een leuk puzzel uurtje.

Na een vriendelijk ontvangst werden we naar de kamer gebracht die zich bevindt in een zeecontainer. Je moet hier dus geen uitgebreide kamer of technische hoogstandjes verwachten, maar aan de binnenzijde was de kamer thematisch heel leuk aangekleed. Wat ik mij er nu nog van herinner is vooral deze aankleding, de puzzels in thema en het originele einde.
Met de afspraak dat we alle gevonden codes ook in het Engels hardop zouden zeggen voor de gamemaster, verliep het spel soepel en hebben we leuk gepuzzeld. Het was voor ons een leuk tussendoortje op deze mooie reis!


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Prijs-kwaliteit verhouding
 • Vriendelijke service
 • Puzzels in thema
 • Aankleding
 • Overzichtelijke kamer

 

Kleine kamer, sfeervol ingericht

#10 Kamer vonden wij iets te makkelijk en we vonden voor één puzzel meerdere aanwijzingen, wat verwarrend werkte. Kamer was vrij klein met z'n vijfen, maar de kamer was sfeervol ingericht.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding

 

The Dam

Escapium
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Leuke puzzels, jammer van de anti climax aan het einde

#9 Verhaal was leuk bedacht, setting in de kamer was goed en we werden erg verrast door de acteur. Originele puzzels, maar jammer genoeg stond je soms om je heen te kijken wat je nog kon doen en aan het einde zat de puzzel niet goed in elkaar. Jammer, waardoor je met dat gevoel naar huis gaat.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Anti climax

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Heel erg mooi gemaakt!

#8 Met twee groepen achter elkaar deze kamer gespeeld, leuk dat de mogelijkheid werd geboden dat de eerste groep mee mocht kijken toen de tweede groep speelde. De kamer is super strak afgewerkt en dat draagt bij aan de beleving. Originele puzzels en leuk verhaal.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Strakke afwerking
 • Aantal ruimtes

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Anders dan anders, met goede setting

#7 Leuk verhaal, die je helemaal ervaart door de aankleding en sfeer. Originele puzzels.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Aankleding

 

Toffe kamer, gaaf thema en leuke aankleding

#6 Je waande je echt in de boerderij, de setting was erg goed neergezet. Er zaten verschillende zeer originele puzzels in en verrassende elementen. Er ontbrak helaas één onderdeel in de kamer, maar dat werd netjes opgelost. Op het nippertje gehaald!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Originele puzzels
 • Aankleding
 • Reset was niet goed gedaan

 

Lab X

Escape Room Harderwijk
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Leuk ontvangst en goede samenwerking nodig

#5 Leuk ontvangst, met speciale aandacht voor de jarige. Beperkt aantal puzzels, viel op sommige momenten stil en erg lineair. Er was betere samenwerking vereist.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 6 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  47:11 min


 • Ontvangst
 • Aantal ruimtes
 • Lineair

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Gave setting, mooi gemaakt en originele puzzels

#4 80 minuten spelplezier! Goed verhaal, mooi aangekleed en lastige originele puzzels. Meerdere ruimtes, met schrik effecten!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Nee


 • 80 minuten
 • Originele puzzels
 • Meerdere ruimtes
 • Aankleding

 

De VOC

Escape Room Texel
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Teleurstellende kamer

#3 Kamer is niet aan te raden. Er werkten elementen niet mee, hints werden onder de deur door geschoven en je verliet de kamer door dezelfde deur. Erg jammer, want het thema was leuk bedacht.


5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  56:27 min


 • Anti climax

 

De Bunker

Escape Room Overijssel
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Gaaf historisch thema dat goed is uitgevoerd

#2 Leuk ontvangst en mooi aangekleed. Te druk voor acht personen, maar veel te doen! Hele originele en lastige puzzels. Jammer dat er niet nog meer ruimtes volgden.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2016

Gespeeld met 8 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  57:23 min


 • Originele puzzels
 • Sfeer

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Onze eerste kamer: verrassend en helemaal in thema

#1 We wisten niet wat ons overkwam bij binnenkomst, we zaten direct in het verhaal en hebben genoten. Originele puzzels, mooie aankleding en erg verrassend. Meerder ruimtes vol gave puzzels.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2015

Gespeeld met 6 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  46:11 min


 • Originele puzzels
 • Meerdere ruimtes
 • Aankleding

 

0 reviews