Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Houdini's Workshop

Dudzele , België

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 4

12 jaar

Lees reviews

Meer over Houdini's Workshop

Wie kent de naam Harry Houdini niet? 's Werelds bekendste en beroemdste boeienkoning.

Houdini ontsnapte op de meest waanzinnige manieren uit kooien, boeien, onderwatertanks en meer...

De meeste van zijn attributen en kooien maakte Houdini zelf...

Stap binnen in Harry Houdini's workshop en ontmoet er zijn meesterassistent Werner James.

Hij zit namelijk met een groot probleem...

Ontrafel het ene mysterie na het andere en help Werner met zijn missie!

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

42 likes

239 bezoekers

99% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Damse Steenweg 28
8380, Dudzele
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

101 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2021

Ontsnappen bij de ‘meester ontsnapper'

Naarmate je meer escape rooms hebt gespeeld, moet je steeds verder van huis om kamers te gaan spelen. Zo stonden de kamers van ‘The Push Mystery' al een tijdje op mijn wishlist. Weliswaar heb je dan wel meteen een goede reden om een nieuwe escape dag te plannen. Zogezegd zo gedaan! Wij startten onze dag vroeg in het verre Brugge om daar de twee kamers te gaan spelen. Na een heel warm ontvangst door eigenaar Anthony, mochten we gaan starten met de eerste escape: Houdini's Workshop.

Houdini staat natuurlijk bekend als de ‘meester ontsnapper', hoe gaan wij ooit uit zijn werkplaats ontsnappen? Vol goede moed gingen we zijn werkplaats echter binnen. Meteen valt op dat de ruimte er onwijs mooi uitziet. Mooie decors en fijn gebruik van licht en geluid. Al meteen werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus zou zijn. We hadden immers niet anders verwacht van Harry Houdini! Het toffe aan deze kamer is dat de puzzels helemaal opgaan in het thema. Daarnaast wordt gedurende het spelen van de kamer steeds duidelijker wat voor mysterie zich hier heeft voortgedaan.

Wanneer je een tijdje in de kamer zit, zet het verhaal zich voort. Ik persoonlijk moest even schakelen om het verhaal weer te laten landen. Wanneer dit gebeurt, leg je meteen de linken in het verhaal en is het plots weer duidelijk. Er zitten in deze room onwijs toffe details, die je echt niet allemaal gaat zien tijdens het spelen van deze kamer. Wanneer je achteraf echter hoort waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn, valt het kwartje. Erg tof!

Al met al is Houdini's Workshop een hele toffe kamer. Mooi in thema, leuke puzzels, goed gebruik van muziek en licht, prima verhaal en buiten al een hele enthousiaste eigenaar! Nadat we het verhaal samen nog eens waren doorgelopen, kregen we even de tijd om alles te laten bezinken. Op naar de volgende room!


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Dag Stan, bedankt voor de mooie review. Het was heel leuk jullie gamehost te zijn! Tot de volgende ergens in escape land ;-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  SirClayDrs-jlcbroeder_viktorlouiseboelaertMariekeanthony_boelaert

katena3katena3Junior EscaperLid sinds: 29 juli 2020 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2021

zeer, zeer boeiend

Laat ik er niet om heen draaien: mijn vriendin (die de review van the movies schrijft), en ik hebben deze ervaring kado gekregen van onze dochter en haar vriend, en hier hebben wij onze absolute nr 1 kamers gespeeld.

Vanaf de ontvangst, tot het naar huis gaan, ervaar je de liefde voor het vak van de host. Wat een gastvrijheid! Hij omschrijft de kamers niet als escape rooms, maar als mystery rooms: een ervaring die je ondergaat, terwijl je een mysterie oplost.

Je wordt, gedurende de speeltijd, ondergedompeld in de wereld van Houdini. Alles klopt aan de ervaring, en je hebt zelfs meerdere bezoekjes nodig om alle (weldoordachte) details te ontdekken. De puzzels zijn leuk om te spelen, de volgorde is logisch, en het (goede) verhaal ontvouwt zich langzaam naar het einde toe.

Dit is een aanrader!!


Reactie door The Push Mystery Rooms

04 januari 2022

Hey! Bedankt voor deze prachtige review. Doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. Het was dan ook een eer om zo'n leuke familie te mogen hosten. Toppers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertDrs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Magistraal

Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan met het spelen van twee topkamers? Met ons gelegenheidsteam ‘Da hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is' (4 personen) hebben we de langste autorit ooit voor een escape room afgelegd richting Dudzele in België. Aan het einde van de review zal ik vertellen óf het de reis waard was... dus blijf lezen!

Beide kamers van The Push Mystery Rooms gingen we spelen en we begonnen met ‘Houdini's workshop'. Maar eigenlijk (daarvoor) begonnen we met een gezellig gesprek met de vriendelijkste host van een escape room die ooit ontmoet heb. Onze host (tevens eigenaar) is een gepassioneerde interieurontwerpen die met die ervaring twee escaperooms heeft gebouwd. De passie straalt niet alleen van de kamers af, maar ook van de host zelf. Escapen gaat voor mij niet alleen om de kamers en om de puzzels. Escapen is voor mij een totaal ervaring. Een dagje er tussen uit en plezier maken met je team én met de mensen die je passie delen. De vriendelijkheid van de host heeft echt bijgedragen aan de totale ervaring en is dus een dikke plus!

Awel, het spel kan gaan beginnen na wat instructies en een introductie. Wat ik tijdens het spelen van de kamer eigenlijk al vrij vroeg hardop uitsprak was; dat ik het zo leuk vond dat in deze kamer ook echt raadsels zitten. Vaak wordt gezegd dat je bij een escape room puzzels en raadsels op moet lossen om te ontsnappen. Bijna altijd zijn het alleen puzzels die je tegenkomt... Nou, bij Houdini zeker niet! Er waren veel originele puzzels en raadsels. De kamer is vrijwel lineair. Als je meer reviews van mij leest (dit is pas mijn derde review 😁› ), dan weet je dat ik dat niet erg vind en in dit geval al helemaal niet, want er is zoveel te zien in deze kamer.

Dat laatste brengt mij bij het aller beste van deze kamer, althans volgens mij: de decoratie. Deze kamer is echt top gedecoreerd. Heel verfijnd en gedetailleerd. Voorzichtigheid is geboden, maar wat ziet deze kamer er mooi uit! De kamer is helemaal passend bij het thema en bij het verhaal.

Dit is dan mijn laatste compliment van deze review; het verhaal. Het verhaal is superduidelijk en toch gedetailleerd. Gedurende het spel kom je achter steeds meer informatie over het verhaal. De opbouw is goed en er is een duidelijke kop en staart. Heerlijk wanneer een escape room maker zo goed nadenkt over hoe hij een verhaal wil vertellen en dat dit dan ook zo overkomt op de bezoekers.

Ik zal jullie eerlijk zeggen dat Houdini mijn nieuwe nummer 1 was. Dit heeft helaas maar een kwartiertje/halfuurtje geduurd... Je verzint het niet, maar The Push heeft NOG meer te bieden.

Al bij al: Ja, het was de reis waard! Wat een ongelofelijke toffe kamer! Ga deze zeker doen en doe ze allemaal van The Push! Nee, maar serieus! Nu naar je laptop en reserveren!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Meteen reserveren... Nu!
- Speel ze gewoon alle twee en dan eerst deze en vervolgens de andere.
- Ik denk dat vier personen een prima aantal is om deze te spelen. Misschien is drie ook nog wel aan te raden, maar ik zou niet zo snel voor meer dan vier gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels)

The Push Mystery Rooms bedankt voor maken van deze kamer! Het is een top toevoeging voor de escapefanaten.


Reactie door The Push Mystery Rooms

01 februari 2022

Ik dacht dat jou review van The Movies al een ongelooflijke klepper was en dan lees ik deze ook nog eens :-D Opnieuw een beetje sprakeloos. Dus hou ik het opnieuw bij DANK U!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijk eigenaar/host
 • Sfeer
 • Decoratie
 • Verhaal

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertsjephanie

GitskeGitskeSenior EscaperLid sinds: 04 oktober 2021 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

The Push rules!

Na de vorige passage in Dudzele voor the movies werd in de roes van die dag al snel een datum geprikt om de werkplaats van Houdini te bezoeken. Vandaag was het eindelijk zo ver. De ontvangst was weer hartelijk en na een korte introductie mochten we de kamer in. Een schitterende start met een gigantische wauw-factor. Het is bijna jammer dat je meteen beseft dat de tijd beperkt is. Wat een details weer... de puzzels werden één voor één gevonden, opgelost en er werd genoten van begin tot einde.
De verwachtingen van de Houdini kamer werden ruimschoots overtroffen. Een thema waar ik een bepaald beeld van had in mijn hoofd maar deze kant had ik het verhaal echt niet zien opgaan.
conclusie:
als iemand aan mij vraagt: welke escape room raad je me aan? The push zal altijd het antwoord zijn. Niet enkel omwille van de onwijs gave kamers maar vooral ook door de omkadering die Anthony biedt rond zijn kamers. Het is een echte experience waar je begeleid wordt als ervaren speler maar ook als nieuweling door iemand met passie voor het vak.
Hopelijk mogen we in de toekomst nog van nieuwe rooms van the push genieten. Wij zullen in ieder geval met ons team bij de eersten zijn om te reserveren.


Reactie door The Push Mystery Rooms

20 december 2021

DIKKE MERCI GITSKE! ;-) Het doet enorm deugd om reviews zoals die van jou te lezen. Oprecht bedankt en tot de volgende in escapeland! ;-) Groetjes aan D'ajointjes


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  broeder_viktormangoest-louiseboelaertanthony_boelaert

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (323 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Op bezoek bij de ontsnappingskunstenaar

Al geruime tijd komt de naam Push Mystery Rooms mij langs alle kanten voorbij. Hier op Escapetalk, maar ook via Belgische eigenaren hoor ik heel mooie verhalen over deze room en eigenaar.
Dudzele of all places. Een rit van dik 2 uur voor me, maar gelukkig kan je steeds iedereen overtuigen om naar hier te komen met de zee zo dichtbij  En mijn gezelschap hielp natuurlijk ook een beetje ;-)
Hoewel ik het meeste uitkeek naar The Movies, kon ook Houdini niet aan ons lijstje ontbreken.

Onthaal:
Het onthaal was echt geweldig. Anthony is een echte gastheer en dat merk je al vanaf het begin.
De escape room zelf bevind zich in een fris afgewerkte aanbouw met in het midden een gezellige ontvangstruimte.
Na een gezellige babbel en drankje kon onze eerste room beginnen.
Wat me opviel tijdens het boeken is de regel : er kan maar 1 kamer tegelijk gespeeld worden.
Dat was ff nieuw voor me. Maar ter plaatse zorgde dat voor een heerlijke rust, een echte premium beleving! Jij bent de enige gast hier die de volle aandacht krijgt.
Kwaliteit boven kwantiteit is hier duidelijk de boodschap en dat merk je in alles.

Kamer:
Ja ik kreeg echt een grote glimlach toen ik Houdini's Workshop betrad. De ruimte is werkelijk schitterend aangekleed.
De filmpjes zijn duidelijk professioneel gemaakt en geven wat meer duiding aan de kamer en ons doel. Ik zal nooit een echte voorstander worden om dit in de room te doen, maar ik zal er mee moeten leren leven denk ik.

Houdini is een thema waar je alle kanten mee uit kan en dat is precies wat hier gedaan is. Het is een heerlijke combo van oude en nieuwe technieken maar het past wonderbaarlijk goed samen.
De puzzels maken dankbaar gebruik van het onderwerp en een hangslot is bij een meester goochelaar niet abnormaal. Samenwerken is echt de oplossing met momenten en dit is een leuke puzzelroom voor zowel 2 als 4 personen.

Conclusie:

Je ziet duidelijk dat dit gebouwd is door een man die een goed gevoel heeft voor inrichten. Het is werkelijk een super mooie, maar ook kwetsbare ruimte.
De kamer barst van de props, maar het is vrij snel duidelijk wat je nodig hebt en wat niet.

De kamer neemt je echt mee naar de tijd van Houdini en al puzzelend ontdek je waar je meester zich bevindt. Ik vond het erg leuk om als groep hier bezig te zijn. Iedereen had wat te doen en de kamer heeft genoeg lagen van moeilijkheidsgraad, van het betere zoekwerk tot een goede hersenkraker.

Voor de ervaren escaper zal dit waarschijnlijk een schitterende opwarmer zijn om daarna The Movies te spelen.

Waar de verlichting in het verleden nog sfeer miste, is het nu net het tegenovergestelde. Het is een enorme meerwaarde geworden qua focus en setting en tilt de kamer weer naar dat volgende niveau.

Om af te sluiten een quote van Mr Houdini zelf die meer toepasselijk is als ooit tevoren:
“My Brain is the key that sets me free.”


Reactie door The Push Mystery Rooms

11 augustus 2021

Than for the feedback! Ik ben het licht inderdaad aan het aanpassen as we speak ;-) Deze avond zal de eerste groep het al kunnen testen in de nieuwe sfeer :-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigylouiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (184 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2022

Mooie twist aan bekend verhaal

Het is een stukje rijden maar door de vele positieve recensies konden we het niet laten om in de auto te springen en af te reizen naar België. Bij aankomst is het even goed kijken waar je precies moet zijn omdat er vanaf de buitenkant niet zichtbaar is dat er een escaperoom aanwezig is op de locatie waar we moesten zijn. Gelukkig zagen wij toch nog een sjiek naambord met "the push" erop waardoor we wisten dat we echt op de juiste locatie waren aangekomen. Het parkeren van de auto kan gratis voor de deur dus geen logistieke uitdagingen. Bij binnenkomst wordt je welkom geheten door de enthousiaste eigenaar in een erg leuk ingerichte ruimte waar je prettig kan zitten en een drankje kan doen. Direct merk je dat er alle tijd voor je wordt genomen. Hier is geen massawerk maar echte aandacht voor de bezoekers. Na een fijne kennismaking en introductie mochten we de kamer betreden. De intro film was in de kamer zelf en zat goed en professioneel in elkaar. Hierna mochten we echt van start in de kamer. Het eerste wat opvalt is de fijne afwerking van de kamer. Alles is tot in de detail verzorgd en hierdoor voel je je echt weer even terug in 1914. De puzzels waren allemaal leuk bedacht en paste heel goed bij het verhaal. Persoonlijk vond ik het verhaal ook het mooiste van deze kamer. Doordat deze zo een andere twist heeft dan een standaard houdini kamer is deze totaal anders dan welke "goochel" kamer dan ook. Het bijzondere is dat in deze kamer de goochel kunsten van Houdini niet centraal staan en dit zorgt voor een verfrissende blik op een bekend verhaal. De hele opbouw van de kamer is perfect verzorgd en wordt goed afgesloten waardoor je precies weet wat je net allemaal hebt meegemaakt. Alles bij elkaar was dit echt een hele leuke kamer om te spelen. Chapeau!!


Reactie door The Push Mystery Rooms

27 februari 2022

Bedankt Perry! ;-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:39 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

ScarlettScarlettEscape ApprenticeLid sinds: 20 februari 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2022

What an amazing experience!

We hebben het met 4 personen gedaan en dat was zeker niet saai en te kort, genoeg om je mee bezig te houden! Alles is perfect tot in de puntjes uitgewerkt. De mystery room is geweldig goed doordacht, een zeer mooie setup! Onthaal en beleving 10/10! Super vriendelijk! Zeker en vast de moeite om deze vanboven op je must visit lijstje te plaatsen! Ons zie je zeker nog terug voor The movies


Reactie door The Push Mystery Rooms

27 februari 2022

Bedankt Scarlett! Ik kijk er naar uit om jullie te ontvangen bij The Movies! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goed verhaal
 • Samenhangend

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Anneleen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2022

Bijzonder leuke ervaring!

Onze verwachtingen waren reeds hoog, door de reviews die we vooraf hadden gelezen.. toch heeft Houdini's Mystery Room onze verwachtingen nog overtroffen. Zeer gevarieerd en tot in de kleinste details uitgewerkt. Een echte aanrader om als gezin/met vrienden te doen! we komen zeker terug voor The Movies Mystery Room!!!


Reactie door The Push Mystery Rooms

10 februari 2022

Bedankt Anneleen! Het doet mij veel plezier dat jullie er van hebben genoten! Dikke merci!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2022

Super

Ongelofelijk goede kamers!


Reactie door The Push Mystery Rooms

10 februari 2022

THANX TOM!!! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

  broeder_viktoranthony_boelaertlouiseboelaert

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Ik Hou(dini) d'r van

Soms heb je van die kamers waarvan je weet 'Dit gaat sowieso goed zijn'. Wat tevens natuurlijk ook een valkuil is. Je mag niet altijd alleen van je gevoel afgaan, dan kan het alleen maar tegenvallen. Behalve vandaag, vandaag mocht dat even wel.

Hoeveel zin ik ook had in deze kamer, we wisten natuurlijk van tevoren dat we meteen daarna The Movies gingen spelen. Ik had 'm geboekt onder het mom van perfect 'opwarmertje'. Alleen doet dat deze kamer geen eer aan. Hij is absoluut meer dan dat. Bij binnenkomst van de kamer was ik direct verwonderd over het prachtige decor.

Het meest bijzondere vond ik de kleine details die overal in de kamer verborgen zitten. Wel maakt dit de kamer wat fragieler. Hier valt in principe wat van te zeggen maar ik ervaar dit niet als iets negatiefs. Verwacht geen boekenkast waarbij je van 300 meter afstand kan zien wat vast zit en wat niet, maar een echte workshop met passende attributen waar zo mee omgegaan hoort te worden zoals je dat in het 'echt' zou doen. Dit doet los van het feit dat het er fantastisch uitziet, ook zeker iets met de beleving.

Het verhaal zit oprecht leuk in elkaar en de puzzels sluiten daar mooi bij aan. Of eerder raadsels. Geen ellenlange hoofdrekensommen, maar even in het hoofd kruipen van een ware ontsnappingskunstenaar. Na het spelen hebben we met de eigenaar een rondje gelopen door de kamer die ons enthousiast nog wees op de details die we niet hadden gezien en zonder ook maar een enkele vraag konden we zo door naar de volgende kamer.

Ik schreef het al bij The Movies, en ik ga het hier nogmaals doen. Wat een topkamers heeft eigenaar Anthony hier gebouwd en dat op zo'n prachtige locatie. Tel daar het enthousiasme en de passie van hem bij op en dan ga je hopelijk net zoals wij een hele fijne dag bij The Push beleven!


Reactie door The Push Mystery Rooms

01 februari 2022

Hey Sjephanie! een glimlach van oor tot oor geef je mij :-D DANK JE WEL!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Locatie

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Kelly Van Dieven (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 december 2021

Super leuke ervaring, mystery room met oog voor details!

Sympathieke gastheer die ons met veel enthousiasme heeft ontvangen. Je krijgt meteen zin om aan het spel te beginnen.
De kamer was tot in de puntjes uitgewerkt, zeer mooi decor, leuk verhaal.
Wij komen zeker nog eens terug voor de andere mystery room.
Absolute aanrader!


Reactie door The Push Mystery Rooms

04 januari 2022

Bedankt Kelly, glad u liked it. Groetjes!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Sabrine (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2021

Machtig!

Prachtig hoe alles in detail uitgewerkt is. Heel spannend van begin tot einde, we hadden onmiddellijk zin om die andere kamer ook te spelen :-) wij komen zeker terug!
De ontvangst, de uitleg, de ruimte, alles top gewoon!


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Hallo Sabrine, leuk dat jullie zich geamuseerd hebben :-) Meer dan welkom om The Movies te komen ontdekken! Vele groetjes.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

kristel_caenberghskristel_caenberghsSenior EscaperLid sinds: 15 februari 2020 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Geweldige mystery room!

Afgelopen zondag hadden we de 2 escape rooms hier in Dudzele geboekt, vermits we toch van de andere kant van het land komen. Heel snel contacteerde de eigenaar ons dat de best eerst deze, Houdini, speelden. Met z'n 2 begonnen we aan de uitdaging! Wat een kamer... we hebben er nog met dit thema gespeeld, maar niét van dit kaliber. De kamer lag ons, de flow was goed, echt fijne puzzels en een schitterende begeleiding. We gingen zelfs naar buiten met de snelste tijd! Maar we hebben van élke minuut genoten...


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Dag Kristel, ik dacht dat ik al gereageerd had maar ik zie nu toch dat er niets stond. Vreemd... Dit gebeurde eerder nog al. Anyway, een dikke merci voor de mooie review. Doet deugd! ;-) Vele groetjes TOPTEAM! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Bruce Cafmeyer (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Super leuke ervaring, echt de moeite.

Deze kamer gedaan met mijn 2 dochters.
Alles is zeer mooi afgewerkt met oog voor detail.
Een leuke, spannende ervaring.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  69:57 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Inge (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Magisch

Zeer leuke gevarieerde escape / belevingsroom.
Super leuk thema, prachtig decor en uitdagende afwisselde “puzzels”.


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Dag Inge, bedankt voor de mooie review! <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  63:13 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Lise LauwersLise LauwersEscape ApprenticeLid sinds: 24 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2021

Top!

Als echte liefhebbers, met enige ervaring, zijn wij steeds op zoek naar een volgende uitdaging. Na het lezen van vele reviews, kwamen we uiteindelijk uit bij de The Push Mystery Rooms, waar we Houdini's Workshop speelden. De positieve reviews kunnen wij alvast volmondig beamen!
De ruimtes zijn niet alleen een streling voor het oog, maar zijn vooral ook leuk en verrassend opgebouwd. Daarnaast wordt er een heel verhaal opgebouwd, dat heel goed ingeleid en verteld wordt door de persoon ter plaatse. Het enthousiasme van deze persoon zorgde er temeer voor dat we zeker nog eens terug willen komen voor de tweede kamer!


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Dag Lise! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. TOP! Vele groetjes ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Jesse Bressers (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Tot in de toekomst

Wij slaagden erin om dit weekend (20/11/2021) het mysterie van Houdini op te lossen met nog 11 minuten op de klok.

Wij speelden deze kamer met 4, twee jongeren die al vaker een escape room hadden gedaan samen met de ouders die het concept nog niet kenden.

Alles werd in het begin zeer duidelijk uitgelegd en het werd al snel duidelijk dat dit een zeer leuke ervaring ging worden.

De kamer zelf is exceptioneel prachtig. Zo veel aandacht gestoken in de details dat het bijna niet te geloven is.
Het begin vonden we super en bracht ons direct in de juiste mindset.
Tijdens het hele spel wisten we niet waar kijken omdat alles tot in de puntjes is uitgewerkt.

Alle raadsels en codes die opgelost moesten worden waren telkens opnieuw iets nieuws en uitdagends.

Wat we achteraf zeer leuk vonden is dat er de tijd genomen werd om de kamer nog eens te doorlopen. Hierbij toonde de eigenaar de kleine hints die we nog gemist hadden en bewees hij nogmaals dat over alles dat in de kamer staat vijfdubbel over was nagedacht.

In het kort: als je een escape room zoekt om iemand kennis te laten nemen met het concept of gewoon zelf zin hebt in een prachtige kamer --> kom naar The Push Mystery Rooms.

Ons zie je in elk geval snel terug om de andere kamer uit te proberen.


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Dag Jesse! Wat leuk deze review te lezen. Jullie waren een heel leuk team en hopelijk komen jullie ook eens naar The movies! Vele groetjes ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Cathy (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2021

Leuke ervaring!

Zeer mooi ingericht en goed bedacht !! Zeker aan te raden !!


Reactie door The Push Mystery Rooms

13 december 2021

Bedankt Cathy! ;-) Groetjes!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Yoni DcYoni DcEscape ApprenticeLid sinds: 19 oktober 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Verrassende en uitdagende escaperoom

Wij hebben deze escape room gedaan met 2 personen. Net op tijd eruit geraakt met nog 36 sec op de teller en gelukkig de nodige tips. Dit is één van de beste escape rooms die we al gedaan hebben. Vernieuwende raadsels, leuke effecten en goed uitgewerkt verhaal. We komen zeker terug voor the Movies!


Reactie door The Push Mystery Rooms

20 oktober 2021

Bedankt Yoni! Altijd welkom bij The Movies Experience! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

swaggersswaggersEscaperLid sinds: 09 april 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2021

We hebben hem teruggevonden!

Na ons fantastisch avontuur @ The Movies, moesten we absoluut terugkomen voor de 2de kamer te komen spelen. De gastheer Anthony was nog altijd even vlot en sociaal als vorige keer, dus we voelden ons direct weer welkom en klaar om te starten. Ook deze escape room ligt in Dudzele, vlakbij Brugge, je weet wel, waar de schoonouders nog steeds wonen. Deze keer heb ik echter mijn schoonmoeder meegebracht. Dus we waren eens met zijn 3 ipv met 4. De gamemaster benadrukte wel nog eens dat dit "maar" een gewone escape room was en geen experience room zoals zijn topkamer "The Movies". Hij had precies wat schrik dat onze verwachtingen te hoog zouden liggen. Die onzekerheid is uiteraard nergens voor nodig, vanaf we binnenkomen in de eerste kamer zien we wederom de binnenhuisarchitect aan het werk... Wat een decor alweer! Met oog voor detail... Hoeveel uren werk moet hij daar niet in hebben gestoken? De eerste kamer zal je wel even zoet mee zijn, meer dan genoeg te doen dus. Veel kunnen we daar niet over vertellen of we zouden delen van het verhaal of zelfs spelementen verklappen en dat doen we nu eenmaal niet ;-) Als "gewone" escape room zoals hij het zelf omschrijft, hebben we ons toch goed geamuseerd en vinden we dit toch ook zeker 1 van de betere escape rooms in België. Ook nadien hebben we terug gezellig nagebabbeld met een hapje en een drankje. Dit alles in een prachtige ontvangstruimte ook. Buiten zijn 2 escape rooms is die toch ook echt wel het vermelden waard! Anthony kon nog een laatste keer een grote glimlach op ons gezicht toveren voor ons vertrek naar huis door de boodschap: "Er komt nog een 3de kamer..." Anthony, hou ons op de hoogte! Die komen we gegarandeerd uittesten! En je weet... escape rooms voor exact 2 personen (of een timerace voor koppels die tegen elkaar willen spelen) is in België onbestaande en dus misschien een mooie opportuniteit om hier mee als eerste uit te pakken... ;-) Succes!!!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The Swaggers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

famke_sillisfamke_sillisJunior EscaperLid sinds: 05 september 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Heerlijke totaalbeleving

The Push Mystery Rooms zijn gelegen op een prachtige locatie. We deden dit weekend de beide kamers. Houdini´s workshop als eerste. Wat een geweldige ervaring! Heel knappe kamer, tot in de details afgewerkt. Heel goed verhaal ook, met onverwachte wendingen. Dat in combinatie met een supervriendelijk onthaal maakte de experience helemaal af!


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Bedankt Famke! Het was een eer jullie te mogen begeleiden bij beide kamers en het doet deugd te lezen dat het twee x TOP was :-) Groetjes en BEDANKT!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles, heel de experience!
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • /

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2021

Toppertje!

Gezien de goede reviewz kwamen we met redelijke verwachtingen naar Brugge voor deze escaperoom. En het is een beetje zoals Nafi Thiam op de Olympische Spelen: Verwachtingen meer dan ingelost!!

Setting is om te beginnen top. Mooie ruimte waarin uitbater 2 escaperooms heeft geplaatst. Onthaal is prima, en nog beter is de babbel achteraf. Uitbater is zeer enthousiast en gepassioneerd. Met veel oog voor detail en warme ontvangst. Heel fijne sfeer dus om een escaperoom te komen doen.

Kamer zelf is enorm goed en kan zich perfect meten met de betere kamers in Belgie. Puzzels vloeien mooi in mekaar over, fijne flow doorheen de gehele escape. Overgangen tussen kamers zijn, net als de technologische snufjes. enorm goed verzorgd. Fijne afwisseling in de puzzels tussen het nodige denkwerk en meer praktische opdrachten. Tof! Kamer is echt een aanrader, zowel voor ervaren als startende escapers. Je komt buiten met een erg voldaan gevoel en een zeer zeer fijne ervaring. Extra leuk is het gebruik van filmpjes doorheen de kamer wat spelverloop en thema ten goede komt.


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Dag Benjamin! Bedankt voor deze prachtige review! Doet me veel plezier dit te lezen. :-) Groetjes!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Technisch knap werk
 • Fraai afgewerkt!
 • Thema zit goed + filmpjes
 • Verzorgde puzzels met goede afwisseling
 • Ontvangst door gastheer
 • Prima begeleiding
 • Flow doorheen hele kamer

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

charlotte_erpelscharlotte_erpelsEscape ApprenticeLid sinds: 18 juni 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juli 2021

Met stip één van de betere escape rooms die we al gespeeld hebben!

De kamer was prachtig aangekleed, veel onderdelen, echt super gewoon. Er waren ook altijd filmpjes in thema die een milestone van de kamer benadrukten en een beetje context gaven binnen het verhaal. Als er een filmpje kwam, wist je dat je goed zat. We hebben een vijf-tal filmpjes gezien doorheen de hele kamer. Ze hebben nog 1 andere room, The Movies, die we zeker ook nog eens gaan boeken en spelen!


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Dag Charlotte! Bedankt voor de mooie review. Hier word ik blij van :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer mooi aangekleed
 • Filmpjes doorheen de kamer tijdens het spel
 • Goede mix van makkelijkere en uitdagendere puzzels
 • Toffe spelbespreking nadien
 • Drankje nadien inbegrepen in de prijs
 • Zeer enthousiaste spelbegeleider
 • Origineel spelverhaal
 • Laatste puzzel was een tikje te moeilijk

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Bram Dobbelaere (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

De beste van België!

We hebben als groep vrienden hier een hele leuke ervaring achter de rug. Een erg mooie kamer, van A-Z ingericht met allerlei akefietjes en kleinigheden rondom de goed doordachte puzzels om je echt onder te dompelen in de sfeer die ze proberen te creëeren (in ons geval de Houdini-kamer). De leuke verschillende puzzels zijn ook allemaal uniek en niet "zomaar slotjes oplossen". De gastheer was ook fantastisch. Je ziet duidelijk dat deze host een ware passie heeft voor zijn mystery rooms. Hij maakt ook alles zelf, van kamers tot de puzzels! Je ziet duidelijk dat hij er fier op is, en dat is zeker ook geplaatst! De Movie-room was ook aan te raden, maar was hij volledig aan het upgraden. Hiervoor komen we zéker terug eenmaal deze opnieuw open kan voor het publiek! We hebben toch al een 50-tal escape rooms gespeeld in verschillende landen en deze ranken we toch in onze top 5. Maar misschien wel de beste in België! Kostprijs-ervaring verhouding is zéér goed in mijn opinie.


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Dag Bram! Ik merk nu pas op dat ik nog niet gereageerd heb op deze klepper van een review :-) Oprecht bedankt voor de prachtige woorden en hopelijk tot snel in The Movies! ( Het is de moeite ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke afwisselende puzzels
 • Unieke puzzels
 • Ludiek gebrachte hints (adhv filmpjes)
 • Fantastische gastheer

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

niki_woutersniki_woutersEscaperLid sinds: 20 juni 2018 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2021

Wat gaaf !!!

Hele mooie kamer en super afgewerkt , Wij hebben deze kamer met twee gedaan en deze was goed te doen zo , je krijg alles mee en mooi in elkaar gezet.

Het was weer even wennen om een escaperoom te doen na de lockdown maar we zijn het toch nog niet verleerd.

Super bedankt voor de ontvangst en de leuke dag !


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Bedankt Niki! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten! Daar doe ik het voor :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Steven (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2021

Top!

Van zodra je de kamer binnenkomt denk je echt in de workshop van Houdini te zijn. Hier zijn tal van rekwisieten en dergelijke aanwezig wat voor de juiste sfeer zorgt in de kamer. De raadsels zijn op een goed niveau waardoor het voor een doorwinterde speler ook nog steeds een uitdaging blijft. Elke speler heeft ook altijd iets te doen, maar je mist de haast niets van de opgeloste raadsels. Goeie room waar de nadruk niet ligt op ontsnappen, maar op het oplossen van een mysterie.


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Bedankt Steven! Altijd leuk o reviews zoals deze te lezen :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie inkleding
 • Gastheer
 • Mysterie

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig