Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jason's Legacy

Rijswijk, Nederland

Nu gesloten

Top #7

75 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Jason's Legacy

Guess who is coming back to add fuel to the fire!

Na de alles verwoestende brand in het huis van de broer en zus Blackwire, is Jason in de donkere nacht verdwenen. Als de brandweer en politie de volgende dag onderzoek doen, stuiten ze op twee stoffelijk overschotten. Maar ze zijn niet omgekomen bij de brand, ze lagen in de tuin begraven.

De hulpdiensten tasten volledig in het duister over welke misdaad zich heeft voltrokken in het huis en willen Jason graag spreken. Jason is op de vlucht en een ware klopjacht is gaande. De buurtwacht vraagt hulp bij het zoeken in deze gemeenschap.

Aan jullie team de taak om het huis van Priester Neville Morrisson te bezoeken en kijken of Jason te vinden is.

Neville Morrisson is een oude maar lieve man. Hij is zo goed als blind en daarom mogen jullie zijn huis doorzoeken. Kwestie van even doen voor deze lieve man…


Acteurs

Thema's

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

67 likes

706 bezoekers

90.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

239 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2023

Ieder nadeel heb z'n voordeel

Een splinter nieuwe escape room spelen is altijd spannend. De laatste tijd zie je dat een nieuwe kamer écht ‘hit or miss' kan zijn, zelfs bij gerenommeerde escape room bedrijven. Nog voordat Jason's Legacy goed en wel open was stroomde de tienen al binnen op escapetalk.nl. Zou dit dan de ‘hit' zijn waar we al zo lang op wachten? Ik kan jullie het volgende mededelen: Nederland heeft er weer een topkamer bij 🙏!

Met de formatie De Drie Duitsers (3 personen) waren we al bij OuterGround in Rijswijk (voormalig Escape Room Rijswijk) en hier hadden we al twee kamers gespeeld. Bij deze locatie kun je gratis voor de deur parkeren. Ook kun je wat drinken in de ruime ontvangstruimte vóór of na het spelen van je escape room. Wij zijn tussen de andere en deze kamer door even wat gaan eten in de buurt én toen we terug kwamen werden we weer hartelijk ontvangen door onze gamehost.

Een klein geschiedenislesje dan:
Escape Room Rijswijk heeft haar ‘fame' voornamelijk te danken aan de escape room; Jason's Curse. Een escape room die ging over een jongen, genaamd Jason Blackwire, met wie het psychisch niet helemaal goed ging. Jij bracht in dat spel een bezoekje aan zijn huis. De kamer had een spannend thema én stond vooral bekend vanwege een grote technische mindf*ck die je tijdens het spelen van het spel tegenkwam.

Gelukkig heb ik deze kamer nog kunnen spelen, want de kamer ging niet veel later in vlammen op en de gehele locatie werd verwoest door de grote brand. Nu, maanden later, komt OuterGround met Jason's Legacy op hun nieuwe locatie. Een nieuwe escape room die voortborduurt op het verhaal van Jason's Curse en waarin de realiteit is meegenomen, want de intro van deze kamer begint bij het afbranden van het huis van Jason Blackwire. Alleen dit vind ik al een briljante vondst en geweldige invalshoek voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Jason.

Het maakt niet uit of je Jason's Curse wel óf niet gespeeld hebt. Je krijgt een hele mooie, duidelijke en korte intro die zowel als recap van het verhaal dient en tevens duidelijk maakt welk avontuur je nu te wachten staat. Dit gaat gepaard met een duidelijke opdracht en een concreet doel: Als buurtwacht ga je opzoek naar de verdwenen Jason, die na het afbranden van zijn huis niet meer is gezien, in het huis van priester Neville Morrisson. Verder wil ik over de intro niet te veel weggeven, maar geloof me, het is super tof en wellicht een verrassing.

Na de intro begint het spel én… wauw 😍! Wat OuterGround hier gebouwd heeft is prachtig. Het is groots, maar tevens zeer gedetailleerd afgewerkt. Gedurende het gehele spel blijft het decor en de thematisering je verbazen. Alles ziet er levensecht en prachtig uit. Je speelterrein wordt telkens groter en groter en je valt van de ene verbazing in de andere. Daarnaast wordt er echt een spannende sfeer neergezet door hoe er gebruik is gemaakt van licht- en geluidseffecten. De kamer is absoluut niet eng, maar met momenten voel je wel echt even de spanning en ga je wellicht wat voorzichter een hoekje om.

Naast al deze belevingsaspecten is Jason's Legacy absoluut ook een echte puzzelkamer. Sterker nog, het is met momenten zelfs flink aanpoten. Vaak zie je dat escape room bouwers de keuze maken om een puzzelgeoriënteerde óf een belevingsgeoriënteerde kamer te bouwen, maar hier zijn beide oriëntaties zeer sterk aanwezig. De kamer is grotendeels lineair te spelen, wat betekent dat je eerst het ene oplost voordat je door kunt met het volgende. Met momenten kun je ook parallel aan de slag, wat inhoudt dat je met meerdere puzzels tegelijkertijd bezig kunt zijn. De puzzels zijn gevarieerd en er is voor ieder wat wils. De spelflow is ontzettend goed. Je gaat op logische wijze van het één naar het ander en de kamer zelf geeft deze sturing. We hebben hierdoor ook maar één óf twee hints nodig gehad en dat wil voor ons - de drie minder sterke puzzelaars, die we zijn - écht wel wat zeggen.

De technische effecten die in deze kamer zitten hebben ons geweldig verrast. Als je al 160+ escape rooms hebt gespeeld en je kunt nog steeds verbaasd zijn in een kamer én iets ervaren wat je nog niet eerder hebt meegemaakt, dan heb je het goed gedaan als escape room bouwer. Wat tevens mooi is, is dat het functionele effecten zijn en dus passend zijn binnen het verhaal in plaats van ‘show-off'-elementen. De traditie van een kamer met mindf*cks wordt door OuterGround hiermee goed in eren gehouden en dat is ontzettend knap gedaan.

Ten slotte vind ik het verhaal en de opbouw ervan heel goed uitgevoerd. Je werkt jezelf daadwerkelijk door een plot heen met de bijbehorende plottwist en climax. Telkens ontvouwt zich weer een nieuw element/deel van het verhaal en de puzzels sluiten hier ontzettend goed bij aan.

We kregen 75 minuten voor deze kamer, maar dat hebben we niet gered. Gelukkig mochten we doorspelen tot 90 minuten (dit mag volgens mij iedere groep) en hebben we het uiteindelijk rond de 80 minuten gehaald. Nu zijn wij niet de sterkste puzzelaars, maar ook niet de aller zwakste. Dus naar mijn idee zou je de kamer in 75 minuten kunnen halen, maar dan is het wel écht doorwerken.

We hebben vervolgens lang nagepraat, tot in de late uurtjes, met onze gamehosts en dat was ontzettend gezellig. Ik vind het oprecht jammer dat we voorlopig uitgespeeld zijn bij OuterGround, maar wellicht kom ik voor Jason's Legacy nog een keer terug, want dit is een persoonlijke favoriet geworden.

Al bij al; Jason's Legacy is een ware topkamer en gaat heel snel in de top 10 van Nederland terecht komen (mark my words 😜). Het is de perfecte mix tussen een puzzel- en belevingskamer, met een ijzersterk verhaal in een prachtig decor. De kamer is helemaal af en ready to play, dus wacht niet te lang en ga ‘m als de wiedeweerga boeken en spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie of vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Als je meerdere kamers op deze locatie speelt is dit dé Grande Finale (dus speel deze als laatste);
- Probeer tijdens het spelen vooral ook te genieten van het decor en de beleving, ook al moet je flink doorpuzzelen;
- Ga deze gewoon boeken en spelen. Je krijgt hier absoluut géén spijt van!

Lieve mensen van OuterGround, bedankt voor het bieden van deze geweldige ervaring. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie. Geniet van alle lof die je voor deze kamer krijgt en gaat krijgen, want dat is helemaal terecht en verdient!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid
 • Logica
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Decoratie en thematisering
 • Spannend (niet eng)
 • Spelflow

  Stefan van HultenTom AdriaensenKellyPbartosbrittuitdebultenmarkgoedegebuureanoukGijssambeeksjephanieSem

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2023

Kling, klokje, klingelingeling

Vandaag gaan we op weg naar Rijswijk om onder andere kamer 101 te spelen voor mij, een echte mijlpaal en ik hoopte dus ontzettend op een knaller. En ik zal je alvast verklappen dat was het. Ik speelde vandaag met het team ‘'De Drie Duitsers'' die bestaat uit 3 personen.

Op weg naar Rijswijk zoals ik al vertelde met aan het einde van de dag Jason's Legacy, het kersje op de taart. De service bij OuterGround is super, er werd tijd en aandacht aan ons besteed en dat vind ik altijd super fijn en gezellig. Omdat we over de hele dag 3 kamers speelde hebben we niet een vaste host gehad en dat was geen probleem al het personeel was super aardig en gastvrij.

Oké, genoeg geluld laten we gaan beginnen. Je krijgt in het begin een video te zien met een stukje story/backstory over de kamer. Mijn teamgenoten hebben de kans gehad om ook Jason's Curse te spelen bij deze eigenaren ik daarbij jammer genoeg niet. Het is echter geen must om hem gespeeld we hebben, na afloop hebben we allemaal ontzettend genoten en alle nodige informatie zit in de kamer hiervoor alle respect.

De setting die ze hier hebben neergezet voelde voor mij ontzettend als de goede kamers die we in Athene hebben gespeeld en dat vond ik super tof. Alles voelde vrij en natuurlijk maar toch zat je in een Escaperoom.

Het verhaal is super, duidelijk en origineel. Ik heb 2 GameHosts naderhand nog flink aan de tand gevoeld maar echt ALLES klopte en/of had een doel. Hier hou ik van, een doordachte kamer waarbij alle logisch voelt. Daar boven op voelde het ook nog realistisch door de opzet van de kamer.

De puzzels waren top, ondanks dat ik geen ontzettend puzzelaar ben heb ik me nooit geïrriteerd aan de puzzels voelde alles passend bij het verhaal. Je bent niet steeds dingen op een volgorde aan het zetten of eindeloos aan het rekenen. Ze hebben dit hier ontzettend goed aangepast, het blijft een puzzel kamer vergis je niet maar er zit ook een ‘'doe'' gedeelte in en dat is tof.

Op het moment dat je het einde bereikt vallen de laatste puzzel stukjes op zijn plek en voelt het ook af. We waren alle 3 verbijsterd over wat we zojuist gespeeld hadden en hebben er op de terug rit van 1,5 uur nog over gehad.

Nog een puntje bij afsluiting, ik zou dit niet omschrijven als een horror kamer. Iemand van het personeel omschreef het perfect het is ‘'spooky'' en dat is de juiste omschrijving en echter ook de beste keuze geweest voor deze specifieke kamer naar mijn gevoel. Laat je dus ZEKER niet tegen houden door angst.

Al met al,
Een kamer die zowel een goede puzzelkamer is als een beleving kamer, laat je niet tegen houden door angst want dat is echt niet nodig. Er zal op sommige momenten een beetje tempo nodig zijn maar het is allemaal prima te doen. Al moet je wat verder rijden voor deze kamer? Geen probleem het is de tijd zeker waar, pak meteen een van de andere leuke kamers op deze locatie mee.

Mensen van OuterGround, super bedankt voor jullie vriendelijkheid gisteren en gastvrijheid. Ik heb ontzettend genoten en ik had geenbetere kamer kunnen spelen als nummer #101.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

  bartosbrittuitdebultenDrs-jlcSemsjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2023

Sh1t is lit

Een paar jaar geleden speelde ik mijn eerste spannende kamer. De eer was aan Jason's Curse. Je kan wel stellen dat dit het een en ander in gang gezet heeft. Zo sentimenteel als ik nu ben, zo enthousiast was ik om zijn vervolg te spelen. Op naar Rijswijk!

Op de planning van vandaag staan drie kamers met als afsluiter Jason's Legacy. We hadden totaal geen idee wat we konden verwachten, daar waar de kamer pas twee weken open is. De cijfers op Escapetalk liegen er in ieder geval niet om en van de algehele insteek van het verhaal ben ik meer dan fan. Ik zie geen problemen?

Mooi. Die zijn er ook niet. Bij OuterGround wordt rustig de tijd voor ons genomen en onder het genot van een drankje wachten we tot we de kamer kunnen betreden. Eén van ons heeft Jason's Curse helaas niet kunnen spelen, maar dat is niet erg qua verhaallijn. Bij de intro wordt dit namelijk duidelijk. Wanneer we eenmaal beginnen zijn we direct onder de indruk. Wauw! Wat een ruimte. Het decor is werkelijk waar geweldig. Ik vind het lastig om spoilerfree te vertellen wat er precies zo gaaf aan is, maar los van het feit dat het er fantastisch uitziet heeft het nog wat extra plusjes. En eastereggs! Alles is gewoon mega logisch. Het verloop, de indeling én het is alles behalve statisch. Ja sorry, daar ga ik echt goed op. Als je ‘m gespeeld hebt snap je wat ik bedoel.

Ik wil eigenlijk niet nog een keer herhalen hoe fan ik ben van belevingskamers, maar het is alweer te laat. Hier heb ik namelijk zo m'n hartje kunnen ophalen. Maar wees niet bang, die hard puzzelaars! Ook jij hoeft je niet te vervelen. Beter doe je dat niet, want er is meer dan genoeg te doen. Ondanks dat we niet binnen de gegeven 75 minuten zijn ontsnapt, heb ik niet het idee gehad dat we muurvast hebben gezeten. De, zeer duidelijke, hints kwamen netjes optijd en de puzzels zijn zeker niet onlogisch. Ik vond het oprecht goed te doen en vooral ook leuk! Heerlijk wat afwisseling en niemand hoeft doelloos naar een muur te staren.

Nog even terug naar het verhaal. Deze wordt meermaals op een mooie manier verteld. De puzzels zijn ook een goede toevoeging aan het verloop. Wat ook meewerkt is het licht, geluid en de effecten. Wat heb ik weer genoten van een aantal (ja, niet één, maar meerdere!) elementen die ik totaal niet aan zag komen. De kamer is overigens niet eng, dus laat je vooral niet afschrikken. Met momenten is het zeker spannend genoeg om een teamgenoot niet iets alleen te laten doen, maar ach. Zelfs hij heeft het er goed vanaf gebracht.

Ja, jongens. Dit is er weer een he. Hiervoor mag je rustig de auto pakken en naar Rijswijk rijzen (ha). Ongeacht hoe lang je onderweg bent. Oprecht: dit is het totaalplaatje. De kamer is nog geen maand open en is AF. Niet langer wachten dus, want dat is nergens voor nodig. Ik kan je garanderen dat je er geen spijt van krijgt. Wij in ieder geval niet. Het gezellige praatje achteraf was zeker nog eens de kers op de spreekwoordelijke taart. Kortom: dit zijn mijn lievelings vrijdagavonden. Wat worden wij escapers toch weer verwend. Bedankt daarvoor! Hopelijk tot snel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Nee


 • Decor!!!!!
 • TOP service
 • Sfeer
 • WAUW effecten
 • Puzzels
 • Insteek, ofwel: Cruijffiaans dit
 • Beleving
 • Spannend, maar je kan het

  bartosSembrittuitdebultenanoukDrs-jlc

Jelle van DongenJelle van DongenSenior EscaperLid sinds: 15 juni 2022 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2023

Jason is back in business

*DISCLAIMER - TESTGROEP - GRATIS GESPEELD*

Zoals hierboven vermeld waren wij een testgroep en ik weet dat het beleid van escapetalk deze reviews niet toestaat omdat er nog iets kan veranderen aan de kamer. Maar toch wil ik deze review plaatsen, aangezien de kamer zo goed als af was en wij ook een full experience gehad hebben, gezien er ook geen personeel mee ging de kamer in en de kamer ook niet stop gezet hoefde te worden omdat iets niet werkte.

*EINDE DISCLAIMER*

Toen het bericht online kwam dat Jason's Legacy gebouwd ging worden, werd ik stiekem wel heel erg blij. Jason's Curse had altijd hoog op mijn wishlist gestaan, totdat het noodlot toesloeg en die kamer in vlammen opging. Ik wilde deze kamer hoe dan ook spelen en toen er gevraagd werd om testgroepen waren wij ( 4 personen 40 - 85 kamers ervaring) er ook als de kippen bij. Wij mochten komen spelen en het verhaal van de nieuwe kamer wekte al meteen mijn interesse.

Ontvangst:

Eenmaal aangekomen bij Outergrounds is het makkelijk parkeren, want dat kan voor de deur en is gratis. Hier werden we welkom geheten en werden de laatste dingen goed gezet zodat wij aan ons bezoek aan het huis van de lokale priester konden beginnen. Wij kregen ook te horen dat we de eerste testgroep waren die alleen naar binnen gingen en dat er een nieuwe puzzel in zat. Verder was alles wel gereed en met gezonde spanning gingen wij de kamer binnen.

Kamer:

Voordat je echt de kamer in kan, krijg je een video te zien over de historie van Jason en dat ze hem kwijt zijn nadat het huis van Jason is afgebrand (goede knipoog). De buurtwacht heeft onze hulp ingeroepen om het huis van de zo goed als blinde priester van de buurt te doorzoeken. Dan komen wij aan bij het huis van de priester en pohhh wat is dit een prachtige escaperoom. Hier klopt alles, maar dan ook echt alles. De decoratie, de sfeer, het geluid zorgen allemaal dat je vergeet dat je in een escaperoom staat want dit is gewoon 75 minuten genieten.

De puzzels zijn allemaal geweldig, want ze zijn zeer afwisselend en ook niet te makkelijk of te moeilijk. Soms zul je goed moeten nadenken, maar blijkt de oplossing achteraf super logisch en soms is het een echte doepuzzel. Wij waren in deze kamer met 4 personen aanwezig en niemand heeft stilgestaan. Er is genoeg te doen voor iedereen en dat is erg fijn. Verder bevatten de puzzels de nodige eastereggs naar Jasons Curse, wat leuk is als je die kamer gespeeld hebt. Laat ik wel voorop stellen dat je Jasons Curse niet gespeeld hoeft te hebben om het verhaal van deze kamer te begrijpen.

Tevens zit deze kamer ook vol met allerhande technische snufjes, die je van verbijstering in verbijstering doen vallen. Als je een kamer zoekt met wtf-momentjes dan kom je hier ook zeker aan je trekken. Toch is niet alles technisch en zijn er ook gewoon cijfersloten in de kamer aanwezig. Dit maakt de kamer ook tastbaar en geeft je dat fijne gevoel van oplossen als een slot opengaat met de door jouw ingevulde code. Deze kamer heeft het allemaal!

Napraten en conclusie:

Nadat we 90 minuten in de kamer hadden gezeten, bleek dat deze kamer eigenlijk voor 75 minuten geboekt kan worden. Dit was echter de bedoeling, omdat wij als testers het maximaal mogelijke aan puzzels kregen in deze kamer en dat wordt dus aangepast. Hierna was er ruim de mogelijkheid om tips te geven en onze ervaringen te delen. Ik heb ook het gevoel dat hier wat mee gedaan gaat worden wat deze kamer nog beter gaat maken terwijl hij nu al geweldig is. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid een drankje te nuttigen en werd er een foto gemaakt.

Concluderend was dit echt een retegoede kamer. Als het nu met testen al een 10 verdiend, dan vraag je je af waar de 11 is op escapetalk? Deze kamer heeft alles want hij is prachtig, bevat een goed verhaal, heeft afwisselende puzzels, is voorzien van moderne technische snufjes zonder dat je het echte escapen vergeet en voldoet gewoon aan de eisen van de hedendaagse escaperoom. Verder wil ik beide eigenaren bedanken voor de warme service gedurende ons bezoek. Zoals de titel al beschrijft, Jason is back in business dus laat nu alles vallen en ga als de brandweer deze kamer boeken want dat zal je niet tegenvallen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  OuterGroundbrittuitdebultenTheekopjeEscapElinepsmulders

your-escapeyour-escapeSenior EscaperLid sinds: 10 mei 2019 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

Time to finish where it all started

Jason curse was voor mij persoonlijk een hele bijzondere kamer. Een kamer waar door er veel meer ontstaan is dan je in eerst instantie verwacht. Na enkele escaperooms gespeeld te hebben begon het echte avontuur in 2017 zonder enig idee wat ons te wachten stond. Vanaf dit moment was het zeker, escaperooms spelen is niet genoeg, dit wil ik ook! Zo heeft jason de drang veroorzaakt om zelf een escaperoom te starten.

Nu 6 jaar later, hoe de kamer ook zal worden dit wordt een samenhang van nostalgische gevoelens, sentiment en het herbeleven van dat ene belangrijke moment in 2017. Als of je favoriete film/serie uit je jeugd, de wereld waar jij je hele leven al in wilt verstoppen, nu dan eindelijk een vervolg krijgt. Het is tijd om een hoofdstuk af te sluiten.

Zoals ik zei, ongeacht hoe de kamer wordt zal het een sentimentele waarde met zich mee dragen. Maar hey jongens, wat is dit toch heerlijk!

Ik kan een heleboel zeggen waarom deze kamer inhoudelijk goed is, maar dat is niet nodig. Want het is gewoon wat je wilt. Dit is waar je naar verlangt als je een kamer boekt. Dit is de reden waarom mensen zo veel liefde hebben voor deze branche. Dit is waarom je altijd maar weer hoopt dat het toch niet al klaar is. De dynamiek in het spel brengt je waar je wilt komen, zonder enige teleurstelling!

Het enige wat ik kan zeggen is, dankjewel heren, en team outerground voor dit pareltje. Respect dat jullie ondanks alle tegenslagen dit in zo'n relatief korte periode toch hebben kunnen neerzetten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

  SemEscapElineNiklasMarieke

Marcovh1984Marcovh1984EscaperLid sinds: 03 januari 2023 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Waanzinnig!

Als 2e officiële groep mochten we Jason vandaag op de allereerste dag spelen.

Wat een beleving! Van begin tot eind! Alles klopt! Wat een mooo decor! Je waant je echt waar je bent! Heel gaaf gedaan!

Super top gedaan team!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  OuterGroundbrittuitdebultenEscapEline

Valerie98Valerie98EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2023

Jason is BACK!

Eindelijk mochten we weer terug naar Rijswijk om een kamer te spelen (TESTEN!!)
Altijd jammer als je op een locatie niet meer kan komen omdat je alle kamers hebt gespeeld maar de sfeer en de locatie zijn top!

Vol enthousiasme speelde we de kamer met precies dezelfde groep als Jason's curse. Nogmaals wij waren een testgroep, maar met alle liefde laat ik een recensie achter:

We speelde de kamer met 6. Ik moet zeggen dat wij standaard met 6 spelen, maar ik het niet perse vervelend vond. Er is genoeg te doen en als je je goed verdeeld sta je geen moment stil.
De kamer, details, puzzels, sfeer klopte van het begin tot het eind. Verbazing na verbazing, mijn mond bleef maar open vallen.
wat leuk was om te zien is dat je ook dingen van de oude kamer zag: NEE je hoeft de andere kamer niet gespeeld te hebben voor deze kamer.

goed om te weten dat de kamer als 'eng' word omschreven. deze bange poeperd vond de kamer zeker wel spannend maar niet eng!

al met al gewoon spelen! ik lees vaak hele lange recensies maar ben bang dat ik al te veel verklap.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

  OuterGroundbrittuitdebultenEscapEline

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2023

Holy sh*t wat vet.

LET OP;
deze kamer heb ik gespeeld in zijn testfase. Wij waren de 3de groep, waarvan de eerste groep die zelfstandig de kamer in ging. Officeel is het beleid van escapetalk geen review te schrijven in test fase omdat spelen dan vaak gratis is en de kamer nog niet af is. Toch heb ik er voor gekozen om wél een review te schrijven omdat wij de kamer zo ver al af was dat wij deze zelfstandig gespeeld hebben en er in grote lijnen alleen nog zaken weg gewerkt moet worden. Maar dit verder niks af van de beleving, spelverloop, theming etc.

Op instagram zagen wij het heugelijke nieuws dat er een vervolg zou komen op Jason. Dit deed ons goed, want Jason was in mijn ogen toch echt een pareltje onder de escaperooms. Toen wij een bericht lazen over testers gezocht aarzelden wij geen moment en hadden ons opgegeven. Op zaterdag 22 april mochten wij vanuit Brabant de reis weer maken naar Rijswijk. En de ontvangst is hier zoals gewoonlijk altijd gezellig en die mannen daar die weten wel wat kletsen is.

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 ervaren spelers.

De kamer;
De route naar de kamer toe was nog niet helemaal af. Maar hier kon je goed doorheen kijken en je inbeelden wat er nog moet komen. De entree van de kamer is indrukwekkend, en het heeft echt iets Eftelings/toverland alsin magisch. Onze host gaf een klein praatje en we mochten onze weg vervolgen de kamer in. De ene wauw moment volgende naar de andere, en gedurende het spel bleven de wows, de wauws en de oooohs maar komen. De kamer is geloofwaardig, mooi afgewerkt qua decoratie(bij ons waren enkel microfoontjes en kabeltjes nog niet echt weg gewerkt), de juiste dingen zaten los en de juiste dingen zaten vast.

De puzzels;
Tegenwoordig zie je steeds meer terug dat het een beleving kamer wordt waarbij puzzels een bijzaak zijn. Hier is dat absoluut niet het geval, dit is een samenhangend verhaal met de juiste balans tussen beleving en puzzels. De ene puzzel is moeilijker dan de andere maar deze zijn goed gebalanceerd. Alsin niet twee moeilijke puzzels achter elkaar. Hierdoor voelt het spelverloop erg prettig aan. En heb je ook niet het gevoel dat je ergens op vast loopt.

Wanneer geef ik nu een kamer een 10?
Je zult vast denken hoe kun je een kamer die je in test fase gespeeld hebt nu een 10 geven? Alles aan deze kamer klopt; theming is geweldig en verbluffend. Verassingen blijven maar komen. Puzzels zijn leuk en zeker ook voor een ervaren groep uitdagend en niet te makkelijk. Hier zit voldoende variatie in. En niemand staat uit zijn neus te vreten. Muziek, licht, geluiden zijn tip top in orde. Er zit een samenhangend verhaal in de kamer die tijdens het spelen ook duidelijk word. En als je 100 keer wow, wauw en oh roept en soms gewoon even stil wil staan om te kijken hoe gaaf iets is gemaakt. Dan verdiend een kamer een 10, ookal zat deze nog in test fase.

Oke zoals ik hier boven al zei, microfoontjes en kabeltjes waren nog niet afgewerkt, de route naar de kamer toe moest nog afgewerkt worden. Maar de heren hebben ons laten zien/verteld wat er nog moet komen en dat zit wel snor.

Ik hoop dat alle Jason fans (en niet Jason fans) zo van de kamer gaan genieten zoals ik heb gedaan. En voor de Jason fans, er zitten hele toffe knipogen in naar Jason curse. 😉

Ps. Er staat dat het een enge kamer is. Daar wil ik wel even aan toevoegen dat het zeker geen horror kamer is. Hij is spannend en ik zou het eerder een thriller noemen. Laat je dat dus niet afschrikken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  OuterGroundbrittuitdebultenEscapEline

Nicole PruisNicole PruisEscape ApprenticeLid sinds: 18 juli 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Het was Geweldig

Wij hadden eerst echt van wat moeten wij doen, maar als snel hadden we wel wat dingetjes door. Deze is echt een aanrader, want zitten goeie verrassing elementen in. Door deze escaperoom willen we gelijk met het groepje meerdere escaperooms gaan doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Nicole PruisMirodaviro

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (344 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2023

Back to the roots

Het nieuws van de brand bij Jason kwam bij veel mensen hard aan. Vele van ons hadden toch erg goede herinneringen aan deze room en uiteraard is dit iets wat je nooit wilt horen.
Ik kan me alleen maar voorstellen hoe je als eigenaar machteloos moet toekijken terwijl de kamer die je op de kaart gezet heeft als bedrijf er plots niet meer is.

Gelukkig bleef het team van Rijswijk niet bij de pakken zitten en klonken de eerste geluiden als snel van een nieuwe Jason.
Aan de ene kant een mooie hommage, aan de andere kant ook gevaarlijk omdat mensen toch met weemoed gaan vergelijken.

Ontvangst:
Als we dan toch een voordeel mogen benoemen bij heel deze ramp is het wel dat de nieuwe kamer mooi bij de rest zit. Dit komt het bedrijf echt ten goede.
De ontvangstruimte is groot genoeg voor de groepen die ze er kunnen wegdraaien en zoals altijd is het ontvangst hartelijk en gezellig.
Een nieuwe ingang kijkt ons aan en ook de manier van starten is aangepast.
Kluisjes, wc, drankje, dat is hier prima geregeld.

Kamer:
Ja we starten dus op een andere manier met een introfilmpje in een centrale ruimte. De ruimte oogt nog wat kaal en het geluid staat te zacht, maar ik begreep dat ze hier nog wat aan gaan doen.

De deur gaat open en we mogen beginnen aan ons nieuwe Jason avontuur.
Dit stuk is tegelijkertijd indrukwekkend en voor verbetering vatbaar. Maar dat vergeef ik deze gasten. Ze hebben alles op alles gezet om Jason af te krijgen met het budget wat ze hadden. Ze weten wat er nog beter kan en na verloop van tijd zal dit heus wel in orde komen. De focus lag op de kamer en die is in orde.

En dan gaat de deur opnieuw open en mogen we echt beginnen. Ik hou van echte zaken, geen trap die in een plafond verdwijnt, deuren die nooit open kunnen etc. , maar dat is hier niet het geval en dat is gewoon top. De puzzels zijn tof om te doen maar hebben niet altijd een echte link met het verhaal, althans zo ervaarde ik het.
Halverwege de kamer wordt ook meer duidelijk hoe Jason in dit alles past, zowel vroeger als nu. Tof gevonden en het past prima. Het enige wat ikzelf hier miste was de dreiging die daarbij komt kijken. Er ontbreekt iets naar mijn mening waardoor de cadans nu wat spaak loopt. Maar dat is iets persoonlijk en ik kan me best inbeelden dat voor de gemiddelde bezoeker het al best allemaal spannend genoeg is.

Het is aan ons om zo snel mogelijk de kamer tot een goed einde te brengen en opnieuw worden we met een groep van 4 goed bezig gehouden.
Dat is sowieso het sterke punt van deze kamer: je krijgt het verhaal goed mee en er is puzzelplezier voor 4 personen.

Conclusie:
Rekening houdend met een beperkte bouwtijd en budget is het enorm knap wat het team van Rijswijk hier gebouwd heeft.
Je wenst niemand zo een tegenslag toe en ik wil daarom ook niet te kritisch zijn.
Het is op dit moment nog geen 9.5 of 10 en dat is omdat zowel mezelf als hun zien dat er nog ruimte is voor verbetering.

Ik denk zelf dat deze kamer veel enger had gemogen. Het is nu een spannende kamer dat zal voor het grote publiek beter zijn.
De dreiging mocht voor mij veel feller aanwezig zijn, misschien zelfs tot acteur aan toe.
Maar dat is persoonlijke smaak, maar wel waardoor ik een beetje op mijn honger bleef zitten.
De kamer mist wat vernieuwing in totaliteit, maar dat wilt niet zeggen dat wat er nu staat slecht is, allesbehalve.
Geen Competition rooms meer en meer van dit aub!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  EscapElineMarieke

Ellen Ellen Junior EscaperLid sinds: 02 oktober 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Waanzinnig

Wat een waanzinnige kamer is dit! Na de tragische brand is Jason terug!!! En hoe!!!! Wat zit het allemaal goed in elkaar. De puzzels zijn origineel en goed te spelen. De kamer is tot in de puntjes uitgedacht en gemaakt. Kijk ook goed rond want hij is echt mooi. Spannend maar niet te eng. Sfeer is top!! Ik zeg deze kamer doen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: FRREE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  brittuitdebultenDutchloki

fkesselerfkesselerEscaperLid sinds: 27 mei 2022 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2023

Jason heeft waardige opvolger

Voordat ik met mijn review begin moet ik toch eerst even een disclaimer geven: onze groep was de 3e testgroep die hem ooit heeft gespeeld en we hebben hem gratis mogen testen.

Op het moment dat wij de kamer kwamen spelen waren nog niet alle details af, maar hebben we een heel goed beeld kunnen krijgen van hoe de kamer zal zijn ten tijde dat hij officieel geopend zal zijn. Ik zal beginnen met de ontvangst. Zoals de vorige keren dat wij hier hebben gespeeld werden wij hartelijk ontvangen. Na gezellig te hebben gepraat met onze host, kwam de eigenaar om ons een korte briefing te geven over wat we konden verwachten in de kamer.

Na de briefing konden we meteen de kamer in. De intro, alhoewel die bij ons nog niet helemaal was afgewerkt, brengt je meteen helemaal in de stemming. Wanneer je binnenstapt in de kamer kun je meteen aan alles zien dat er veel tijd en liefde is gestoken in de aankleding en de decors. Alles is van boven tot beneden gethematiseerd en niks valt uit de toon. Alles in de kamer helpt om het verhaal te versterken. Dit komt de sfeer in de kamer echt ten goede.

De puzzels in de kamer zijn uitdagend, maar altijd heel logisch. Bij geen enkele puzzel had ik het gevoel: "waarom moeten we dit nu doen?". Evenals het decor passen de puzzels in het verhaal. Daarnaast zijn de puzzels zeer afwisselend en sta je niet telkens hetzelfde te doen. Soms is het niet meteen duidelijk wat er van je verwacht wordt, maar het geeft juist een boost wanneer je er dan toch zelf achter komt. Echter waren er 2 puzzels in de kamer die lastig waren, maar vooral omdat de spelonderdelen moeilijk te zien waren in het duister. De eigenaren hebben ons achteraf verzekerd dat ze hier nog naar zullen kijken, dus waarschijnlijk zal dit zijn verholpen op het moment dat de kamer open gaat. Uiteindelijk zijn we ook niet binnen de tijd ontsnapt, maar dit hoorde juist bij het testen.

Al met al is deze kamer gewoonweg fantastisch. De sfeer, het verhaal, de puzzels en het decor kloppen. Deze kamer moet je gewoon gaan spelen. De mensen die Jason's Curse hebben gespeeld zullen heel wat knipogen terug gaan vinden in de kamer. Vond je Jason goed, dan moet je deze kamer spelen. Voor alle mensen die Jason helaas niet hebben kunnen spelen, je hoeft de kamer zeker niet gespeeld te hebben om het verhaal te begrijpen. Uit onze groep hadden 2 mensen Jason gespeeld en 2 mensen niet, maar voor iedereen was het verhaal helemaal duidelijk.

Jason's Curse heeft wat mij betreft een waardige opvolger gekregen die zijn voorganger op alle manier overtreft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica

  OuterGroundEscapEline

laura_boeslaura_boesJunior EscaperLid sinds: 27 december 2019 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2024

Prachtige kamer(s?)!!

Wauw!!! Wat is dit een visueel juweeltje! Zonder teveel in detail te treden kan ik gerust zeggen dat deze escape experience echt een genot is voor het oog! Door de detail in vormgeving vervaagt de grens tussen fictie en realiteit. Kom je qua 'puzzels' echt iets bijzonders/nieuws tegen? Nee, dat vind ik niet. Sommige puzzels zijn zelfs redelijk ver gezocht. Is vermelding van 'een acteur' terecht? Nee, dat vind ik ook niet. Dus laat je vooral niet tegen houden als het spelen van ervaringen met acteurs een afknapper is voor je. De kamer is vooral wel spannend, geen horror of harde schrikeffecten. Maar wel een aantal heeeeele mooie 'effecten'(bij gebrek aan een beter woord) en onvoorspelbare wendingen!! Tof!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

  markgoedegebuure

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2023

The Saga Continues... En Hoe?!?!

# 29
Vandaag stonden er weer 2 schitterende escaperooms op de planning om te spelen.
Namelijk Jason's Legacy en The Execution. Dus vroeg op pad richting Rijswijk en we zouden starten met Jason's Legacy.

Eenmaal aangekomen konden we vrij makkelijk in de straat voor de deur parkeren en werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host. Na een kort toiletbezoek, uitleg over de kamer doormiddel van een prachtig filmpje konden we aan de gang in het huis van de Priester genaamd Neville Morisson.

Jason's Legacy... wouw wat een super gave kamer zeg! We hebben echt vanaf begin tot eind met verbazing gespeeld en genoten. Dit is een kamer die je gewoon gespeeld moet hebben en die van top tot teen een lust is voor het oog. Het voelt gewoon als je echt in een huis zit en niet in een kamer met 4 muren. De kamer speelde ook heerlijk weg en de puzzels waren goed en sterk opgezet. Naarmate de kamer te spelen werd er steeds duidelijker hoe het verhaal in elkaar zat.

Helaas heb ik Jason's Curse nooit gespeeld/kunnen spelen, achteraf baal ik hier echt van maar OuterGround heeft echt het beste gedaan met de kamer wat ze hadden kunnen doen, niet alleen qua decor maar juist vanwege het verhaal en hoe verder etc.

Conclusie: Jason's Legacy is een absolute topper die iedere escaper gespeeld moet hebben! Het verhaal is ijzersterk, de puzzels zijn goed bedacht en het decor is schitterend! Deze behoord zeker tot mijn persoonlijke favoriete kamers.

Open tip voor mensen die niet van spannende kamers houden: Deze kamer is niet spannend! De muziek gaat misschien een keer wat harder en er valt een keer iets maar voor de rest is de kamer niet spannend!

PS: We hebben deze met Team Daredevil nogmaals gespeeld omdat onze mede escaper Jason nog niet gespeeld had en aangezien we toch bij OuterGround waren en ze dit voor ons hebben kunnen regelen, dus mijn review klopt en is precies zoals die is alleen hadden we deze eerste met zijn 2e gedaan maar hebben hem nogmaals gespeeld omdat we hem zelf ook zo gaaf vonden en hem gerust nogmaals wilde spelen, ook wisten we beide niet veel meer van de vorige keer (wel nog hoe de kamers eruit zagen maar de puzzels waren weer nieuw voor ons). Mijn vriendin en ik hadden deze kamer samen voor het eerst gespeeld op 23 juni 2023.

Team OuterGround, namens ons team willen we jullie heel erg bedanken voor de flexibiliteit en super service. Last minute bellen om 1 kamer te spelen wat er telefonisch al 2 werden en vervolgens bij aankomst ook nog kunnen regelen dat we in thema opgehaald werden om als verassing voor onze teamgenoot nog Jason's Legacy te kunnen/mogen spelen.. ja geen woorden voor! Echt grote klasse van jullie. Nogmaals onze dank hiervoor, ook complimenten aan onze hosts die het fantastisch hebben gedaan! Laat de paaseitjes jullie lekker smaken :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  72:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host
 • Top Last Minute Service!

  EscapEline

Fan-tas-tisch

Een must-do escape room, buitengewoon mooie kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Storyline
 • Great host
 • Exciting
 • Difficulty
 • Puzzles

  markgoedegebuure

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

Herrezen als een feniks

De helft van onze ploeg, waaronder ondergetekende, was gezegend met het vergiftigde geschenk dat ze Jason's Curse al gespeeld hadden. Vergiftigd, omdat het allerlei verwachtingen met zich meebracht, maar die zijn letterlijk en figuurlijk ruimschoots overtroffen, want de toon en de sfeer van Jason's Curse worden perfect doorgetrokken, maar dan met veel meer ruimte: lekker veel, perfect in het thema passende puzzels in een suggestief spannende sfeer (zonder dat het echt eng wordt, wat voor ons perfect is, spannender dan dit moet het niet worden, dan gaat het ten koste van ons speel- en puzzelplezier) met de nodige functionele wow-momenten, zonder dat het effectbejag of spektakelzucht wordt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Puzzels die goed aansluiten bij het verhaal
 • Mechanismen
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Drs-jlc

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Totaal onverwachte ervaring

Wat een pareltje! Ik heb zo erg genoten temidden van een goed en overtuigend thriller-sfeertje. Het decor droeg hier aan bij, maar ook de muziek en de setting. Het paste allemaal perfect.

Maar ik ben vooral blij met de puzzels in deze kamer: zo origineel en in overvloede aanwezig. Geen wonder dat je hier 75 minuten krijgt i.p.v. de gebruikelijke 60. Heel fijn dus dat er zo veel puzzels waren maar dat er soms ook een willekeurige volgorde was om iets op te lossen. Dat maakt het leuker en het zorgt ervoor dat je meerdere dingen tegelijk kan doen in tweetallen. Bij The Execution waren er minder puzzels en kon je soms even niks doen als de rest bezig was. Het puzzelement is bij Jason dus dé grote highlight. Ik vond ze echt gaaf.

Verder dus zeer toffe elementen in deze room en het einde is ook leuk. Vooral leuk om te zien dat er een goede flow zit in deze room: alles loopt natuurlijk over en niks gebeurt abrupt.

Ik heb dus genoten en ook deze host was zeer vriendelijk, sociaal, en bereid veel met ons te kletsen. Goed personeel hier.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  73:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Werd op gegeven moment benauwd

  markgoedegebuure

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2023

Guess who's back? Jason's back!

Eindelijk was het dan zo ver, zo'n beetje iedereen had me al aangeraden om Jasons Legacy te gaan spelen bij Outergrounds. Jasons Curse was een van de eerste kamers die ik speelde en waardoor mijn liefde voor escaperooms is gegroeid. Tijd dus om te gaan kijken of Jasons Legacy een waardige opvolger zou zijn, met hoge verwachtingen reisden we naar Rijswijk.

Eenmaal op locatie is het als vanouds, genoeg ruimte om even rustig te kunnen zitten. Er is een mogelijkheid om even wat te drinken en naar het toilet te gaan. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen in het kluisje, konden we eigenlijk meteen beginnen. We kregen in de ontvangruimte nog wat standaard regels over escaperooms en toen mochten we naar een aparte ruimte om een introvideo te kijken.

Deze video ziet er goed uit, je krijgt een introductie tot het verhaal (met hier en daar al een leuke knipoog naar Jasons Curse). Het enige waar ik me hier aan stoorde was enerzijds dat de ruimte niet per se heel mooi is en anderzijds dat het geluid heel slecht was. Enfin, na het filmpje zouden we door de deur mogen om te gaan starten met ons onderzoek. In de kamer word je ook in thema ontvangen, helaas voor ons was dat dezelfde persoon als onze host. Waar onze host hiervoor nog een gezellige gast was, was hij nu wat chagrijnig. Omdat het heel duidelijk dezelfde jongen is, kom ik dan niet helemaal lekker in mijn verhaal.

Goed, we staan inmiddels in de kamer, wat opvalt is dat het hoofddecor er onwijs goed uitziet, maar de ruimte eromheen is amper afgewerkt. Gelukkig ben je hier niet heel lang, maar dat stoorde me wel een klein beetje. Eenmaal in de kamer kon het puzzelen gaan beginnen. Het decor ziet er erg netjes uit, hier en daar moet ik zeggen dat afwerking wel beter kan (camera's vol in het zicht, etc.). Wat mij van het begin af aan heel erg opviel, was de muziek; wauw! De muziek past zo onwijs goed bij deze kamer, soms hoor je zelfs kleine dingetjes uit puzzels terugkomen in de muziek, gaaf!

Het verhaal wat zich ontvouwt in de kamer is logisch en goed te volgen en wordt ondersteund door licht, geluid en special effects. Wel moet ik zeggen dat de effecten die gebruikt worden niet vernieuwend zijn én dat de techniek op sommige momenten wel héél zichtbaar is (magneten, etc.). Maar al met al zit de kamer qua sfeer erg goed in elkaar! Op één bepaald punt in de kamer heb ik zelfs wat kippenvel gekregen door een bepaald doorkijkje, dat vond ik onwijs goed gedaan.

Dan de puzzels, ik moet zeggen dat deze mij een beetje tegenvielen. Ik hoopte heel erg dat Jasons Legacy weer wat vernieuwends zou brengen, maar qua puzzels is dat helaas niet het geval. Alle puzzels vallen terug op klassieke escaperoom puzzels die we al kennen. Persoonlijk vond ik er twee leuke puzzels tussen zitten en de rest was het voor mij allemaal net niet. De flow is wel onwijs goed moet ik zeggen, de puzzels volgen zichzelf logisch - en in een fijn tempo - op. Maar toch dacht ik elke keer: "leuk, maar dit kennen we al".

Tot slot hebben we best wat technische mankementen gehad; beamers die niet werken (grote error melding die niet weg gaat), deuren die klemmen waardoor je niet terug kan naar een andere ruimte, etc. Uiteraard is Jasons Legacy een nieuwe kamer en kunnen er nog wat kinderziektes in voor komen, maar dit haalt je steeds nét uit die beleving. Wat ik wél echt heel goed vind aan de kamer, zijn alle verwijzingen naar Jasons Curse én naar andere escape room eigenaren. Ik kan dat soort kleine grapjes altijd erg waarderen.

Dus al met al, Jasons Legacy is een toffe kamer. Het decor is over het algemeen erg netjes, op hier en daar wat afwerking na. De puzzels en flow zijn erg goed, al mis ik wel wat vernieuwends. De sfeer in de kamer is ook erg goed neergezet, met name door de onwijs goede muziek. De special effects die aanwezig zijn, zijn leuk, maar ook hier; niets wat we nog niet kennen. Samenvattend heb ik me echt onwijs goed vermaakt in deze kamer, maar had ik er op voorhand misschien toch net wat meer van verwacht. Zeker omdat deze kamer zo snel in de toplijsten terecht is gekomen. Het verhaal van Jason leeft voort, wat gaat zijn volgende avontuur zijn?


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2023

Eindelijk weer terug naar Rijswijk

Het was inmiddels al weer 4 (!) jaar geleden dat ik voor het laatst in Rijswijk was. En dan is het mooi om te zien dat ze niet bepaald stil hebben gezeten in de tussentijd. Toen zat alleen The Execution op de, toen nog, nieuwe locatie, nu zitten er vijf kamers. Maar goed, we kwamen voor de nieuwste kamer, Jason's Legacy natuurlijk. Leuke (en logische) puzzels, goede flow. Je hebt wel het gevoel die wereld in te stappen. Het zat er allemaal in. Elke bouwer heeft zo z'n eigen stijl en handtekening en die van Rijswijk is ook bij deze kamer weer duidelijk zichtbaar. We hebben met vier personen iets minder dan een uur echt heerlijk zitten puzzelen en we hebben geen hints nodig gehad (die ene telt niet :P) dat zegt ook wel wat. De kamer is overigens niet eng of echt spannend en dat vind ik persoonlijk alleen maar fijn :) Al met al gewoon een kamer die je iedereen probleemloos kan aanraden, proficiat heren!

De nieuwe plannen klonken ook erg goed, dus ik hoop dat het volgende bezoekje niet weer vier jaar duurt ;) En misschien mag Tim dan een keer op vakantie ipv Kevin ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

  kamer237

Absoluut geen top 3 waardig

Het is in het algemeen een prima kamer als je nieuw bent met escaperooms. Er zijn veel puzzels die niet echt logisch zijn waardoor je veel tijd kwijt ben aan het leggen van verbanden om tot de juiste oplossing te komen. Wat wij naast de kamer het vervelendste vonden was de host. De host kwam heel ongeduldig en gehaast over. Toen wij klaar waren met de kamer voelden het alsof we gelijk weg moesten. We zijn gewend om nog even rustig na te kunnen praten over de kamer. Helaas kregen we van de host daar niet echt de indruk van.

Al met al is het een prima kamer om te spelen als je nog weinig escape rooms hebt gedaan. Daarentegen is dit niet een kamer die ik zou aanraden als je een beetje “verwend” bent met de escape rooms van Darkpark. Mocht je dat wel zijn dan zal deze kamer je kunnen teleurstellen omdat het simpelweg zijn plek in de top 3 niet verdiend.


4

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 1.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  74:59 min


 • Verhaal
 • Origineel
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

  Juliian

pauperloospauperloosEscaperLid sinds: 10 december 2018 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2023

Jason is back!! Stronger than ever

Na alle kamers van escape room Rijswijk gespeeld te hebben, is het tijd voor de nieuwste beleving van Outerground escape rooms!

Met veel plezier keer ik steeds terug naar Rijswijk. En wat heeft dit bedrijf een avontuur meegemaakt. Jason's Curse was persoonlijk een favoriete, des te tragisch dat er zo'n eind aan moest komen.

En dan dit: Jason is terug! Het is prachtig hoe het verhaal zich voortborduurt op de geschiedenis van de fenomenale legend.

Het verhaal, de stijl. Het klopt allemaal. Kippenvel momenten en verrassingen. Je waant je in een ware attractie.

Het meest benoemenswaardige is toch wel hoe lekker de flow en het puzzelen is. Dat vind ik knap. Tegenwoordig verwacht je door alle toppers van kamers steeds meer. Maar om dát voor elkaar te krijgen en het niet ten koste gaat van puzzel plezier, vind ik echt knap.

Ik heb onwijs genoten en raad deze kamer aan aan iedereen. Ervaren, onervaren. Ga het zelf beleven!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  71:10 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Thema

  EscapEline

Pieter (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Legendarische MUST GO kamer!

Met de herinnering en tragische beelden van de oude kamer gingen wij vol spanning Op pad voor de nieuwste kamer van de tweeling in Rijswijk. En deze is zoals verwacht weer van topkwaliteit.
Vanaf het intro wordt je direct helemaal meegenomen in het verhaal. Je zintuigen worden goed op scherp gezet om aan het avontuur te beginnen. Het was net of we een echt huis binnen liepen. De afwerking is tot in de puntjes uitgewerkt, we hebben echt even om ons heen gekeken om alles op te nemen.

En toen aan de slag! Alles in deze kamer klopt van begin tot eind. De puzzels waren goed uitgedacht, origineel, volledig in stijl en gaven ons het gevoel echt onderdeel te zijn van het verhaal. We hebben onze ogen uitgekeken van wat ze nou weer hebben weten voor elkaar te krijgen. Er zitten weer heel wat parels van kunstwerken in deze kamer. En nergens hadden we het gevoel dat het niet klopte. We stapten dan ook met enige melancholie uit de kamer, gehaald maar eigenlijk nog niet uitgespeeld. Man wat een toffe kamer!

Niet nadenken maar boeken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit
 • Duurt maar 75 min

  OuterGround

LemLemEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2024

Beste escaperoom evaaaaaah

Te gekke escaperoom met geweldige techniek, muziek en spanning. Het is best een lange escaperoom met veel verschillende kamers waar je 75 minuten voor krijgt om te ontsnappen. Wij waren met zijn zessen. Je mag het met zijn zessen spelen, maar doe het alsjeblieft met max vier omdat het nogal krap was in de kamers en ook omdat niet iedereen betrokken kan worden bij de puzzels, omdat deze lineair zijn. We hadden met twee minuten boven de maximale tijd alsnog de hele escaperoom kunnen spelen en het was erg fijn dat we alsnog de hele escape ervaring konden meemaken nog. Het is geen enge escaperoom, maar wel spannend. De muziek en de verlichting dragen goed bij aan de spanning. De puzzels waren leuk en creatief en zaten logisch in elkaar. De puzzels volgden elkaar ook goed op een logische wijze en brachten je door het hele huis van de priester. Het decor is erg mooi. Ik houd zelf erg veel van escaperooms met een huisthema/villathema en het decor draagt erg bij aan de mysterieuze sfeer van de escaperoom. Ook waren het personeel en de host erg vriendelijk.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • De sloten werkten niet altijd even makkelijk mee

 

mierlootjesmierlootjesJunior EscaperLid sinds: 27 oktober 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2024

Prachtige escape room met gave puzzels

Jason's Legacy is een prachtige, groots opgezette escape room. Leuke en originele puzzels verdeeld over een huis met diverse kamers. Heel gaaf gedaan. Wij waren met 3 ervaren puzzelaars en dat ging goed, maar we hadden alle tijd nodig. Gelukkig net op tijd ontsnapt. Met dank aan Mark voor de leuke ontvangst. Deze staat heel hoog op onze lijst van favoriete kamers.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  73:48 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel

 

KatjaDKatjaDEscaperLid sinds: 10 juli 2022 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2024

Mooi decor en leuke wendingen

Al veel goeds gehoord over deze escaperoom op voorhand en we werden niet teleurgesteld. Heeel veel puzzels en af en toe waren we in de hoeveelheid een beetje de weg kwijt maar al met al zaten we in een fijne flow en hebben lekker gepuzzeld. Het decor is prachtig en het houdt je lekker in beweging! :) Leuke diverse puzzels ook!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Mooi decor

 

Dennishaans1991Dennishaans1991Junior EscaperLid sinds: 20 maart 2023 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2024

Heel spannend en hele vette kamer

Spannende setting en je word helemaal in het verhaal getrokken. Het decor is heel mooi in elkaar gezet en je waant je echt helemaal in het verhaal de puzzels zijn heel vet en over de ruimtes zijn echt goed over nagedacht hij is aan te raden om te doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig