Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Pharma Edderkoppen

Mol , België

Nu gesloten

75 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over Pharma Edderkoppen

Deze Escape Room "Pharma Edderkoppen" betreft een nostalgische pharma-kruidenierszaak uit vervlogen tijden. Dit gezellige winkeltje in Mol, wordt uitgebaat door de heer Edderkoppen en is een centraal punt voor mensen om zowel levensmiddelen te kopen alsook alle soorten medicijnen.

Alhoewel een tikkeltje vreemd, is meneer Edderkoppen een graag geziene persoon. De heer Edderkoppen staat wijd en zijd bekend als een menslievend en geliefde persoon die oprecht geeft om het welzijn van zijn medemensen. Maar ook heeft hij bekendheid verworven voor zijn medische en wetenschappelijke expertise. Zijn gerespecteerde nazoekwerk en onderzoek heeft menig basis gelegd voor tal van medicijnen en vaccins.

Het is een publiek geheim dat meneer Edderkoppen meermaals op onderzoek gegaan is naar wat wordt genoemd "Het Mysterieuze Schepsel". Alhoewel het volgens velen gewoon een mythe is, geloofde meneer Edderkoppen overduidelijk in het bestaan van dit schepsel en vooral in de overtuiging dat hij via dit creatuur een geneesmiddel zou kunnen verkrijgen voor vele ziekten.

Er doet een gerucht de ronde dat hij en zijn team uiteindelijk het schepsel hebben gevonden en het ergens hebben verborgen. Sommigen zeggen zelfs dat hij het heeft meegebracht naar zijn winkel "Pharma Edderkoppen", maar dit kan niet met zekerheid worden bevestigd noch ontkend... Een vasstaand feit is wel dat niet lang na deze zogenaamde grote ontdekking, de heer Edderkoppen plotseling verdween.

Jij en jouw team zijn geselecteerd om "Pharma Edderkoppen" binnen te gaan op zoek naar antwoorden. Hopelijk kunnen jullie het mysterie ontrafelen van de pharma-kruidenierszaak van de heer Edderkoppen, alsook wat er met hem is gebeurd. Let wel: dit zal echter enkel op eigen risico zijn. Hopelijk gaan ook jullie niet plotseling verdwijnen! Jullie zijn alvast als team gewaarschuwd...

Deze Escape Room duurt 75 minuten, een tijdsduur die zeker van pas zal komen, vooral gezien de pittigheid van de puzzels en het hoge gehalte aan logische connecties.

Een extra bijzonderheid aan deze Room is dat er geen enkel hangslot wordt gebruikt, waardoor de te gebruiken logica en redenatie een ander accent krijgt.

Elk teamlid zal even door de knieën moeten gaan. Gelieve hiermee rekening te houden aub. Verder geen bijzondere fysieke inspanningen...
 

Thema's

Geschiedenis

Eigenschappen

NL

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

25 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Den Diel 44
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

10 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2022

Mooie escaperoom, fijne sfeer

Na een fijne ervaring bij een vorige escape keerden we graag terug naar Mol voor Pharma Edderkoppen. Deze escaperoom ligt op een drukke, lange baan, maar heeft desalniettemin een bijzonder fijne setting. Vanaf binnenkomst zit je in een enorm gezellig en sfeervol etablissement en ben je ook te gast bij heel enthousiaste uitbaters. Wij hadden net als vorige keer veel sympathie hier vanaf de binnenkomst tot het buitengaan. Ligging maakt dat er weinig passage lijkt te zijn, maar in feite is dit echt een gezellige plek om een escaperoom te doen en ook wat langer te blijven hangen.

De escape zelf dan. Net als bij de andere escape ook hier een originele introductie en een bijzonder leuke manier om de escape effectief binnen te gaan. De kamer zelf ademt de sfeer van het thema. In alle elementen komt dit terug. De setting van de kamer is hier een absoluut pluspunt. Puzzels zijn perfect in het thema geïntegreerd, al is het in het begin wel even zoeken naar wat je eigenlijk komt doen en waarom je bepaalde zaken aan het doen bent. Leuk in deze kamer vond ik de opbouw in de puzzel die verschillende deelpuzzels samenbrengt naar één. In vervolg zagen we dit ook terug doorheen de hele kamer, al moet ik ook wel zeggen dat enkele deelpuzzels minder mijn ding waren. Nu goed, voor ieder wat wils dan. Ontknoping is eerder grappig dan echt spannend, maar geheel zit mooi in mekaar.

Samengevat: leuke kamer met hele vriendelijke uitbaters. Puzzels zijn mooi verweven in het geheel. De integrale opbouw is goed, maar wel ook tegelijk een eerder klassieke escapebeleving van zonder deelruimtes waar je qua opbouw door verrast wordt. Misschien wel in de escapes die er hier nog aankomen? In ieder geval, een tweede escaperoom die de moeite waard is om naar Lockfree in Mol voor af te zakken. Wij komen graag in de toekomst nog eens terug voor een volgend avontuur!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kamer ademt de sfeer van het thema
 • Mooie props, goed geïntegreerd in puzzels
 • Zeer vriendelijke uitbaters
 • Mooie setting
 • Leuke start van de kamer
 • Vrij klassieke opbouw
 • Enkele puzzels die me persoonlijk minder lagen

  benjaminprodigy

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 april 2022

Houd de (Edder)koppen erbij!

Tijd voor nummer twee bij Lockfree escape rooms in Mol. Samen met mijn vriendin ben ik naar Mol gereden op aanraden van een vriend om de twee escape rooms te spelen van Lockfree. De eerste was verrassend en ons uitermate goed bevallen, dus we hadden ontzettend veel zin in de tweede 😁.

De ontvangstruimte bij Lockfree is meesterlijk. Ik heb zelden zo’n prachtige ruimte gezien. Dit is smaak gebonden, maar ik houd hier erg van! De eigenaren van de escaperoom zijn een super vriendelijk en gastvrij echtpaar, die er alles aan doen om je een aangenaam en welkom gevoel te geven. Daarnaast stralen ze de liefde en passie voor hun product uit. Het was dus géén straf om nog even met hun na te praten over de vorige kamer die we hebben gespeeld en ons voor te bereiden op de kamer die zou gaan komen; ‘Pharma Edderkoppen’.

De introductie is vrijwel hetzelfde als de introductie van de andere kamer. Je gaat naar boven om in een bioscoopsetting een film te kijken. Deze film is niet louter een introductie voor deze specifieke escape room, maar het legt ook het gehele fenomeen ‘escape rooms’ uit. Dit is super nuttig als je voor de aller eerste keer een escape room speelt. Wij – als iets meer ervaren spelers – konden de film vooral waarderen, omdat er veel humor in zit en omdat hieruit de passie voor de hobby zo ontzettend duidelijk naar voren komt.

Pharma Edderkoppen begint direct na de film en start (net als de andere kamer) op een zeer creatieve manier. De kamer is super leuk en authentiek gedecoreerd. Je waant je daadwerkelijk in een ouderwetse kruidenierswinkel. Hoewel de eigenaren vooraf duidelijk aangeven dat dit een kamer ‘zonder slotjes’ is, zou ik het wél een 1.0 kamer noemen. Het woord wat vaker terug gaat komen in deze review zal het woord; ‘creatief’, zijn, omdat dat de manier is waarop ik de kamer het best kan omschrijven. Edderkoppen is géén hypermoderne kamer, zoals die er tegenwoordig veel zijn, maar er zitten bepaalde ‘constructies’ in die ontzettend creatief zijn en die je niet vaak tegenkomt in andere escape rooms. I love that 😍! Ik was al verliefd op Lockfree bij het spelen van de andere kamer, maar nu ze in deze kamer de trend doorzetten, blijft de liefde groeien.

Het puzzelen ging ons opnieuw niet goed af. We raakte al snel achter en zagen de minuten wegtikken. We werden goed in de gaten gehouden door de host, want regelmatig kregen wij het juiste hintje om weer wat verder te komen. Laten we het er op houden dat we onze dag niet hadden 😅. Ook dit maal hebben we weer gefaald en zijn we niet uit de kamer gekomen. Gelukkig hebben we alles tot einde meegekregen en daar gaat het mij om.

We werden weer vriendelijk opgewacht en te woord gestaan door de fantastische eigenaren. Ze waren zelfs zó lief dat ze ons op alle vlakken probeerde moed in te praten, omdat we er twee keer niet uit waren gekomen. Opnieuw konden we nog even napraten en nagenieten in de prachtige ontvangstruimte, voordat we weer naar huis op aan gingen.

Al bij al; Een escape room die mooi gedecoreerd is (volledig in thema) en waar de passie vanaf straalt. Super creatieve vindingen en originele wendingen. Een absolute aanrader voor mensen die voor het eerst een escape room doen én voor mensen die de liefde van deze eigenaren delen voor het ‘escapen’.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 3 á 4 personen i.v.m. bewegingsruimte én toch de extra paar handen die je wellicht nodig hebt bij enkele puzzels;
- Een echte puzzelkamer, dus als je van puzzelen houdt ga je deze zeker tof vinden;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, zou ik eerst de ander spelen en dan Pharma Edderkoppen (i.v.m. van oud naar nieuw; deze kamer is net iets gelikter);
- Speel deze kamer zeker als je voor de allereerste keer een escape room wilt gaan spelen i.v.m. de duidelijke uitleg;
- Je moet deze ook zeker spelen als je creativiteit, passie en liefde voor het escapen kunt waarderen!

Lieve mensen van Lockfree, wij hebben een toptijd gehad bij jullie. Ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Ik hoorde dat jullie van plan zijn om een nieuwe kamer te maken… Als deze af is, komen wij zeker nog eens terug naar Mol.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Ontvangstruimte
 • Creativiteit
 • Zeer vriendelijke eigenaren
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  veerlesjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2022

Een betaalbare uitdaging voor 2

Het was van december 2020 geleden dat ik nog eens bij Lockfree was.
Toen al werd er hardop gedroomd van meerdere rooms in dit schitterend pand.
En kijk, nog geen 1.5 jaar later sta ik hier terug voor hun nieuwste room: Pharma Edderkoppen.


Onthaal:
Lockfree te Mol is redelijk makkelijk te vinden, het is het enige huis dat je haast tegenkomt in deze straat :-)
Parkeren kan gratis op de ruime parking.
De ontvangstruimte is ongelofelijk net als de gezelligheid die de eigenaren uitstralen. Alles wijst erop dat je hier je tijd mag nemen en dat je meer als welkom bent.

Na een korte sanitaire stop en het opbergen van onze spullen, kon ons nieuwste avontuur beginnen.

Kamer:
De inleiding is me iets wat vreemd want hoewel we een mooie en gepassioneerde uitleg kregen van de eigenaar, mochten we daarna plaats nemen in de bioscoop om opnieuw (+/-) dezelfde uitleg te krijgen. Dat voelt wat dubbel, zeker omdat het filmpje, net als de vorige keer, te lang is en gaat vervelen ipv ons bij de les te houden. Een beginnend team zal dit nog wel leuk vinden, maar ervaren spelers zullen dit minder spannend vinden, vooral omdat een deel van het filmpje ook niks te maken heeft met de kamer.

De start van de kamer is net als de vorige keer leuk. Tevens ook meegeven dat je tijd pas start vanaf het moment dat je de kamer pas instapt en dat is toffe info.

Eens in de kamer valt het meteen op dat dit een leuk gethematiseerde kamer is. De look en feel is een pharma-kruidenierszaak zonder meer. Het is een kamer waar je max met 4 spelers in wilt verblijven, zowel qua oppervlakte als qua puzzels.
Door middel van veel te veel teksten op geplastificeerde papiertjes wordt ons duidelijk gemaakt wat de bedoeling is en dat is enorm jammer. Het is een kamer die barst van details en daardoor kan je natuurlijk ook het spoor wat bijster worden, alleen is papiertjes niet de oplossing in een kamer anno 2022.
Het was ons in ieder geval duidelijk genoeg wat de bedoeling was. Onze uitwerking ervan was iets anders en hoewel dat zeker aan vast aan ons lag, verbaasde ik me toch aan de hoeveelheid "duwtjes in de rug" en feedback die ik van de GM moest ontvangen.
Doordat de kamer zelf geen feedback geeft op je oplossingen voor bepaalde puzzels, tast je wat in het duister of je de puzzel goed hebt opgelost en zeker als die puzzel een onderdeel is van een groter geheel, kan het heel snel een warboel worden en leiden tot frustratie.

Nu sommigen zullen het niet erg vinden om dat contact te houden met de GM, maar voor mij is dat overbodig/storend en enkel een last resort middel.

Maar goed, we konden in ieder geval verder :-)

Waar het verhaal in het begin nog wat achterblijft en je eigenlijk random puzzels staat op te lossen, wordt het naar mate de kamer vordert wel steeds duidelijker wat er juist met meneer Edderkoppen gebeurd is.

Ook naar het einde toe is het zeker met 2 personen flink aanpoten en zou een extra paar ogen best handig zijn.

Bij de uiteindelijke ontsnapping bleef ik wat op mijn honger zitten door de keuze van de puzzel. Net als bij de vorige kamer heb ik persoonlijk een gruwelijke hekel aan puzzels die je ook voor thuis kan kopen en uiteindelijk totaal 0 binding hebben met de kamer die je speelt. Het is een puzzel die voor de een supersimpel kan zijn en voor een ander een bron van frustratie. Het is tevens een "puzzel" die niet erg handig is om uit te leggen en dan rijst de vraag waarom je zo de kamer zou willen eindigen?

Mij gaf het een gelaten gevoel en niet de euforie waarmee je een kamer wil beëindigen.

Conclusie:

Dit is een pittige kamer met 2 personen en dat komt deels door de hoeveelheid puzzels, maar deels ook door het gebrek aan feedback en soms doelloos zoeken. Zelf had ik het verhaal misschien al laten terugkomen bij de eerste puzzels, die nu gewoon losstaand aanvoelen.
Met de afwerking en sfeer valt nog wel wat te winnen, maar desondanks is dit wel een toffe kamer.
Door het ontbreken van moderne techniek, iets waar de eigenaren bewust voor kiezen, val je terug op ouderwetse technieken die soms leuk zijn, maar soms ook gedateerd aanvoelen.

Zeker door de zeer schappelijke prijs van 54 euro voor 75 minuten voor 2 personen maakt dat ik ondanks bepaalde minpunten waar ik me echt wel aan stoorde, blij uit deze kamer kwam.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  veerle

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Goede kamer, maar ...

Net als hun 1ste kamer was deze kamer leuk ingericht.
We konden lekker puzzelen, en tijd vloog voorbij.
Bij de eindpuzzel liep het spijtig genoeg verkeerd. Er was een puzzel die helemaal niet ons ding is, en spijtig genoeg moet je erdoor, en hebben we veel tijd verloren.

Het neemt niet weg, dat dit een leuke kamer is waar je lekker kan puzzelen.

We zijn alvast benieuwd naar de volgende kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Decor

 

prodigyprodigyEscape MasterLid sinds: 26 januari 2017 (171 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2022

Schitterende kruidenierszaak met meer potentieel, maar nog enkele conceptuele knelpunten

Nadat we twee jaar geleden bijzonder aangenaam verrast waren door nieuwkomer The Traveler van Lockfree, stond hun tweede kamer al een tijd op ons verlanglijstje.
Ontvangst: kom zeker op tijd of zelfs wat te vroeg om te kunnen genieten van de schitterende ontvangstruimte die heerlijk ouderwets barok is ingericht, waar de uitdossing van de uitbaters goed bij past.
Na weer een zeer uitgebreide introductiefilm van Albert Zweistein, konden we alweer onze kamer gaan zoeken, nog zo'n leuke en goed Lockfreetraditie die in ere is gehouden: je wordt niet zo maar een deur door gestuurd, maar moet eerst zelf de ingang zien te vinden...
Eenmaal binnen in deze oude kruidenierszaak waan je je als kinderen in een ontsnapsnoepwinkel: zo mooi ingericht, zoveel te zien en te ontdekken! Al ontdekkend sloegen we lekker aan het puzzelen, wat goed leek te vlotten, maar geleidelijk aan belandden we aan bij een 'puzzelfuik' waarin veel samenkwam en waar elke onnauwkeurigheid funest kan zijn. Blijkbaar waren we niet helemaal geconcentreerd genoeg, want hadden we een paar zaken niet helemaal nauwkeurig gedaan en waren sommige puzzels ook niet helemaal waterdicht, alleen werd dat in dit systeem pas duidelijk aan het eind van de puzzelfuik en niet in eerder stadium, waardoor er controle via de spelleider nodig was om 'het lek boven te krijgen', wat jammer en ook wat frustrerend is.
Verderop hadden we de rode draad weer te pakken, zowel in het verhaal, dat nu duidelijker werd, als in ons spelverloop. Dat kwam weer piepend en krakend tot stilstand bij de eindpuzzel, die geen ontknoping is waarin alles samenkomt, maar een anticlimax, want de puzzel is van die aard dat je hem of vrij snel oplost of er pakweg tien minuten over doet (zelfs met vrij expliciete hulp).
Conclusie: mooi vormgegeven kamer, maar bij ons overheerste achteraf een onvoldaan gevoel: de door de vorige kamer vrij hooggespannen verwachtingen werden niet ingelost vanwege die twee conceptuele knelpunten, die o.i. makkelijk verholpen zouden kunnen worden, waardoor ook deze kamer naar het niveau van The Traveler getild kunnen worden. Verder waarderen we de ambachtelijke benadering en de aandacht voor detail van Lockfree, dus we komen zeker terug voor kamer nummer drie.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Aankleding en inrichting
 • Origineel
 • Ontvangsruimte
 • Twee conceptuele knelpunten in het spelverloop

 

Fantastische escape room

Zit heel goed in elkaar


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Geen

 

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2022

WETENSCHAPPER!!

Geweldige ervaring met mooie inrichting!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  74:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Leuke kamer

We kwamen hier terecht nadat we eerder al the Traveler speelden, we waren toen aangenaam verrast en dat was ook vandaag weer het geval.

Wat leuk is, is dat als je de andere kamer ook gespeeld hebt, er bepaalde zaken terugkomen, niet qua kennis ofzo, maar o.a. qua ontvangst. De aankleding van de kamer is goed, flow van het spel en puzzels zitten ook goed in elkaar.

Wij hebben met twee gespeeld en dat was best pittig, maar een ervaren team van 4 zou misschien wat veel zijn.

De eigenaars zijn heel enthousiast, de begeleiding is goed en je kan er gezellig iets drinken.

P.s. lees zeker ook even de review van De Milde Dictator, hij/zij haalt een aantal goede puntjes aan


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Ja  72:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Pharmtastisch!

Toen ik op de website van Lockfree terecht kwam, om onze teamfoto te bekijken van onze vorige escape in Mol, verbaasde ik mijzelf dat er in de tussentijd een nieuwe kamer was geopend. Uiteraard twijfelde wij geen moment en hebben we meteen geboekt om Pharma Ederkoppen te gaan spelen. Wij hadden ons al onwijs geamuseerd tijdens ons vorig avontuur op deze locatie, dat moest dus deze keer ook zeker weer goed komen!

Eenmaal in Mol aangekomen werden we vriendelijk begroet door de gezellige eigenaren. We kregen meteen te horen: "Welkom terug", onwijs leuk dat ze dit onthouden hadden! Het was ook duidelijk te zien dat deze twee eigenaren het onwijs waardeerde dat wij weer langskwamen, de passie straalt er vanaf. Dat is iets wat ikzelf onwijs kan waarderen. Nadat we even naar het toilet waren gegaan, kregen we een introductie over wat ons vandaag te wachten zou staan.

Na deze introductie verplaatsen we ons naar een ander punt waar we - net als vorige keer - een uitlegvideo kregen. Deze video kan wat mij betreft (zeker als je 100+ kamers gespeeld hebt) veel korter worden gemaakt. Mij is onduidelijk waarom dit zo ontzettend lang moet duren, dat vroeg ik mezelf vorige keer al af. Enfin, de introductie naar de kamer is (ook hier; net als vorige keer) onwijs leuk gevonden.

We verplaatsen ons naar Pharma Ederkoppen en vanaf het eerste moment zit je meteen volledig in het verhaal. De decoratie is goed en de puzzels in lijn met het verhaal. Iets waar ik me bij de andere kamer aan stoorde was dat ik me meermaals moest afvragen: "wat ben ik in godsnaam aan het doen?". Dat is bij deze kamer compleet anders! Het verhaal is van begin af aan duidelijk en de puzzels dus echt in lijn met het verhaal. De puzzels zijn overigens erg tof gevonden. Zeker met twee personen is het flink aanpoten.

Er zijn hier en daar wat dingen in de kamer die ik persoonlijk anders zou doen omdat deze opdrachten simpelweg erg veel tijd kosten (aan eenzelfde puzzel stoorde ik me vorige keer ook enorm), maar over het algemeen is deze kamer erg tof! Het is lekker old school puzzelen en de hersenen laten kraken. Dat aangevuld met een leuk verhaal in een goed gethematiseerde kamer. Mooie bijkomstigheid is dat deze kamer rekening houdt met het aantal spelers. Dit betekent dat je voor een erg schappelijke prijs lekker met twee personen kunt escapen.

Al met al is Pharma Ederkoppen echt een toffe room om te spelen en een mooie stap vooruit kijkend naar de vorige kamer. Wij kunnen niet wachten om snel weer langs te komen als er een nieuwe kamer zou openen op deze locatie!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

MichaelMMichaelMJunior EscaperLid sinds: 29 november 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Een uitdaging!

Na The Traveler te spelen hadden we besloten om nog eens terug te komen voor de andere kamer. Zo gezegd zo gedaan, na een fijn ontvangst begonnen we eraan. We hadden toch wel een bepaalde verwachting aangezien we The Traveler al een zeer goede kamer vonden. Die verwachting werd ook ingevuld, de kamer was compleet in thema en met gevarieerde puzzels. Ik moet wel zeggen dat deze puzzels soms redelijk pittig waren. We hebben het uiteindelijk met zen zessen net niet tot een goed einde gebracht. Bij de laatste puzzel zaten we vast (omdat we het gewoon niet konden) en is de gastheer ons komen helpen.

Als je zoekt naar een uitdagende escape is deze zeker de moeite!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig