Over mij

Overige gespeelde kamers/experiences:

Das Piratenschiff - Escape room Aschaffenburg (Duitsland)

Balance (Armin van Buuren) - Sherlocked (gebouwd in The Vault)

I can hear you - Entered (Maaseik)


Gespeelde escape games (voor thuis):

Conspiracy-19 - Darkpark

Witchery Spell - Darkpark

Bella ciao - Noxbox

Lockdown Homebound - Escape room Katwijk & Rijswijk 

Operatie 'Castellum' - Mission room


 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 60
 • Reviews geplaatst: 57
 • Ontsnappingspercentage: 84.2%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 16-11-2018

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Ontzettend leuk om met twee personen te doen

We hebben deze kamer met 2 man gedaan en we hebben ons ontzettend geamuseerd! Puzzels waren logisch en gevarieerd en er zat een lekkere flow in de kamer. Aankleding is mooi, maar je ziet wel dat de kamer al langere tijd in gebruik is. Hier en daar is wat slijtage te zien. Ontvangst was ook goed en de host heeft ons goed in de gate gehouden. En een cadeautje voor het succesvol ontsnappen is altijd een pre ;). Wij komen zeker terug voor the attic!

 • goede flow
 • gevarieerde puzzels
 • hier en daar slijtage

Eerste escape ervaring

Inmiddels is deze kamer gesloten. Dit is de allereerste kamer die ik heb gedaan. Op dat moment erg leuk, maar na meer kamers te hebben gedaan blijkt deze toch minder te zijn.

Een echte doe kamer

Dit is ten opzichte van Zahnartz Schillinger een echte doe kamer waar het zware denkwerk achterwegen wordt gelaten. Ondanks dat hebben we ook deze kamer net niet gehaald maar we mochten hem wel afmaken. De kamer ging wel lekker, maar wij zijn op twee punten flink vast gelopen. Beetje frustrerend, mede doordat dit ook niet echt het type puzzel was waar ik van hou. Maar dat is uiteraard voor iedereen anders. In deze kamer blijf je steeds nieuwe dingen ontdekken wat minder het geval was bij de andere kamer. Ook hier was de aankleding goed en ik vind het erg gaaf om te zien dat de verhalen van de twee kamers met elkaar verbonden zijn. Wat mij het meeste bij zal blijven is de liefde van de eigenaars voor het spel en hoe trots ze zijn op wat ze neer hebben gezet. En dit is 100% terecht! Wij komen terug voor de toekomstige derde kamer. 3x is scheepsrecht ;)

 • eigenaars
 • aankleding
 • intro van de kamer
 • foto gedrukt mee naar huis

Toffe kamer

Onze eerste escape room tijdens de corona crisis. De medewerkers houden zich goed aan de regels en hebben de nodige maatregelen getroffen, maar het is erg fijn dat je als groep zijnde geen handschoenen en/of mondkapjes hoeft te dragen! Het is een mooie locatie en de ontvangst is erg gastvrij. De kamer zelf is mooi ingericht en puzzels zijn erg leuk om te doen en gevarieerd. Het is mooi om te zien hoeveel liefde er in de kamers zit. Helaas kwamen we net 2 minuten te kort, maar we mochten het spel wel afmaken.

 • foto mee naar huis
 • variatie in puzzels

Verrassend leuk!

Het gebouw zelf is niet zo uitnodigend. Vooral niet in het donker. Ze hebben goed hun best gedaan om nog enigszins een ontvangstruimte te maken, maar ook deze is niet je van het. Hiervan werd ik wel lichtjes zenuwachtig. We werden wel vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg konden we beginnen. En ik ben aangenaam verrast! De kamer is vrij groot en aankleding is goed. Hier en daar zijn wel wat kabels zichtbaar. De puzzels zijn logisch en leuk en er zit een lekkere flow in de kamer. Weinig tot geen (cijfer)sloten. Het verhaal is wat oppervlakkig maar je snapt wat je doel is en wanneer de kamer voorbij is.

escape waar zoeken erg belangrijk is

Na een escape room in Hasselt te hebben gedaan zijn we doorgereden naar Geel. Ontvangst was zeer goed! Geheel in stijl en ze hebben een ontzettend mooi pand gekozen om hun escape room naar te verhuizen. Na de uitleg konden we beginnen. De aankleding is top en de ruimtes zijn ruim opgezet. We liepen voornamelijk in het begin erg vast. En ik denk dat ik ook nog nooit zoveel hints heb gehad in een escape room. De puzzels zelf waren leuk bedacht en zeker goed te doen. Het probleem was vaak het vinden van de puzzels. Dus een tip: Zoek heel erg goed! Bij sommige hints vroeg ik me ook af of ik er ooit zelf achter zou zijn gekomen. De gamemaster was er wel altijd op tijd bij en je merkte dat al zijn aandacht naar ons ging. Al met al hebben we ons zeker goed geamuseerd!

 • aankleding
 • gamemaster(s)
 • iets TE goed zoeken

Leuk tijdverdrijf

We hebben deze kamer gespeeld met 4 personen, waarvan een iemand nog nooit een escape room had gedaan. Het is zeker een leuke kamer om kennis te maken met het concept escape room. De kamer zelf is niet heel erg groot. maar goed te doen met 4 personen. De ruimtes zijn mooi aangekleed en de puzzels zijn leuk om te doen. Niet te moeilijk maar je moet wel even nadenken en goed zoeken wat te doen. Ontvangst en uitleg was ook prima.

 • aankleding was goed
 • kleine ruimtes
 • Je wist meteen waar de uitgang was

Weer eens wat anders

Deze kamer is zeker weten anders dan andere kamers. Dit had zo zijn voordelen als nadelen. De puzzels zitten goed in het decor en verhaal verwerkt. Het past allemaal erg goed bij elkaar. wat ik zeker een pluspunt vind. Het nadeel is dat het niet duidelijk is waar je naar opzoek bent en waar de gevonden codes ingevoerd moeten worden. Hierdoor kwamen we de hele tijd niet echt in een lekkere flow. Dan ging het een tijdje goed en dan liepen we opeens weer compleet vast omdat we gewoon niet wisten waar we naar opzoek waren. Daar komt ook nog eens bij dat bijna alle puzzels geen vaste volgorde hebben. Hierdoor raak je alleen maar nog meer verward. De kamer is zeker de moeite waard, vooral als je van een uitdaging houdt. Service was verder top!

Leuke kamer!

Na alle kamers gespeeld te hebben in Sittard, ben ik met een geheel onervaren groep terug gekomen voor face down. De kamer zelf is ruim en goed aangekleed. De puzzels zijn leuk en zeker voor mijn onervaren medespelers goed te doen. We hadden nog 10 minuten over. Waarom we dan toch niet ontsnapt zijn? Je hebt maar een kans om te ontsnappen. Ik ben hier zelf geen fan van. Het voelt raar om de hele kamer goed bezig te zijn om dan met 10 minuten over niet te ontsnappen. The host wilde dit voorkomen en stuurde ons een hint. Echter heb ik deze hint nooit gelezen omdat ik deze niet heb gezien. De tekst was namelijk geschreven in witte letters en de achtergrond op het scherm was ook wit. Misschien een idee om dit te veranderen (of ik ben gewoon scheel, dat kan ook 😊). Verder is de kamer wel zeker een aanrader! Er zat ook een Engelstalige in de groep en deze kon alles goed meedoen.

 • Zowel leuk voor ervaren als onervaren
 • Genoeg variatie in puzzels
 • witte letters op witte achtergrond
 • een ontsnappingspoging

Wat een gave experience!

We hebben deze kamer op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers. Senses was de laatste kamer die we gedaan hebben. De mensen van Lockd hebben hier echt een geweldige escape room en experience neergezet! Het verhaal klopt van begin tot eind. De techniek en aankleding van de kamer zijn geweldig. Bij deze kamer staat de beleving centraal maar dit gaat niet ten koste van de puzzels wat bijvoorbeeld wel gebeurd bij the end van Darkpark. Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Echt een topper!

 • aankleding
 • techniek
 • origineel verhaal

Erg leuk!

Deze kamer hebben we op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers van Lockd. The sleepover is de eerste kamer die we hebben gedaan. Het begin van de kamer voelde erg krap en ik dacht bij mezelf als dit maar niet de rest van het uur zo blijft. Maar gelukkig was dit snel voorbij en was de ruimte prima. De puzzels waren erg leuk, maar voor ons wel wat aan de makkelijke kant. Verhaal was net als bij the hangover duidelijk en goed te volgen. Weinig hangsloten en veel meer gebruik van techniek. Het einde vond ik aan de ene kant wel grappig, maar wel vrij abrupt. Net als bij de the hangover was de service weer top.

 • techniek
 • kleine ruimtes

Bewijs dat oudere kamers ook zeker de moeite waard zijn!

We hebben deze kamer op dezelfde dag gespeeld als de andere twee kamers van Lockd. The hangover was de tweede kamer die we gespeeld hebben. Zoals de gamemaster van tevoren ook al aangaf; deze kamer werkt met sleuteltjes en cijfersloten. Hangsloten hebben mij nooit gestoord en deze kamer is zeker het bewijs dat technische kamers niet automatische beter zijn dan de 'oudere' kamers. De verhaallijn was duidelijk en logisch. Ik vond het slot van het verhaal erg goed bedacht en ik zag deze niet aankomen. Kamer is ontzettend ruim en de puzzels zijn logisch en uitdagend. Begeleiding was ook prima!

 • Verhaal
 • flow van de kamer

Top kamer

De start kamer van de kamer is erg origineel. Hierdoor zit je gelijk in het verhaal. De kamer zelf is mooi aangekleed, maar voor 6 man wel aan de krappe kant. Het verhaal zelf is duidelijk. Al is deze mij wel lichtjes ontgaan. Mijn teamgenoten snapte het wel. 5 tegen 1.... het zal dus aan mij hebben gelegen ;). Er is duidelijk een beleving gecreëerd waardoor het net lijkt alsof je de hoofdrol speelt in een film. De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Ik hou van het idee dat je moet samenwerken om de kamer te spelen. Hierdoor mis je stukken, maar dit vond ik niet storend.

 • start en eind van de kamer
 • krap voor 6 man

Blij dat ik m nog gedaan heb!

Deze kamer stond al een tijdje op het verlanglijstje. Dit met name vanwege het thema wat mij erg aanspreekt. Toen ik hoorde dat de kamer dicht ging, hebben we toch nog een dag kunnen vinden om de kamer te spelen. En hier heb ik zeker geen spijt van! Erg leuke puzzels en leuke intro en verhaal. Puzzels passen goed in thema en zit veel variatie in. Achteraf nog nagepraat wat erg gezellig was. De passie spatte er vanaf en we hebben nog wat goede tips gekregen van kamers in Berlijn die we zeker weten gaan bezoeken.

 • Host
 • Introductie
 • Flow van de kamer

prachtig decor!

Na the mystic cabin gespeeld te hebben zijn we terug gekomen om the conductor te spelen. Deze kamer hebben we met zn 2tjes gespeeld. Ik vond dit wel een dingetje. Niet omdat ik niet met twee personen wil spelen maar omdat je met twee personen een kamer gaat spelen die ook met 6 man gespeeld kan worden. Sommige kamers worden wel aangeboden voor twee man maar zijn uiteindelijk niet echt bedoeld voor dat aantal. The conductor is gelukkig niet zo n kamer! Deze kamer is heel goed te doen met twee personen en dit zal ik ook zeker aanraden! De kamer zelf is ontzettend mooi gemaakt. Op ieder klein detail is gelet. Je zit echt in een hele andere wereld. Er zitten leuke en voor mij nieuwe technische snufjes in. De puzzels zijn ook afwisselend en leuk om te doen. De service was ook top! We hebben achteraf nog gezellig gekletst met de eigenaresse. Bedankt voor de leuke avond!

 • Aankleding is fantastisch
 • Top kamer voor twee personen
 • puzzels in thema

Leuk om te doen

Dit is een leuke kamer met een fraaie aankleding en aardige puzzels. De kamer is pas 2 weken open. Wat altijd wel een risico is met betrekking tot de werking van de kamer en de puzzels, maar hier was niks van te merken. De kamer is met 8 man te spelen wat ik persoonlijk wel wat krap vindt; wij waren met 4 man en dit is meer dan genoeg. Hint systeem is origineel en past in het thema. Voor ons waren alle puzzels logisch en leuk op de laatste puzzel na. Hier zit veel potentie in en is zeker voor (de meeste) mensen leuk om te doen maar hij is net te uitgebreid. 1/4 van de tijd hebben we besteed aan die puzzel. Wat ik persoonlijk erg veel vindt. Verder zou ik er iets van een krijtbord hangen dat je alles voor jezelf overzichtelijker kan maken, Verder vind ik het personeel altijd wat onpersoonlijk bij Best escape, Ze zijn zeker vriendelijk, maar er is geen ruimte om na te praten. Ik snap dat wij een laat tijdstip hadden geboekt en dat je graag naar huis wil, maar wij vinden altijd fijn als we even kunnen napraten en eventueel de kamer nog eens kunnen doorlopen. We werden meteen na de kamer op de foto gezet, ze wenste ons een fijne avond en was weg.

 • goede aankleding
 • niet te merken dat kamer net open is
 • puzzels passen in thema
 • geen ruimte om na te praten
 • laatste puzzel

Balance - Armin van Buuren

Ik heb samen met een groep de escape room gedaan die ontwikkelt rondom het nieuwe album van Armin van Buuren. Deze escape room is voor een paar weken gebouwd in de bestaande kamer 'The Vault'. Vandaar dat ik deze review bij deze kamer zet. Het muziek thema is er goed in verwerkt en deze kamer is ontzettend leuk om te spelen! Mocht je nog de kans krijgen, boek m dan! Ondanks dat ik niet de bestaande kamer heb gespeeld denk ik dat ik wel wat kan zeggen over de originele kamer. De kamer is goed ruim opgezet en de aankleding is mooi. Er zit een erg leuk fysiek element in. Wat wij jammer vonden was dat het praatje achteraf ontbrak. We werden meteen naar buiten gestuurd. Misschien is dit niet het geval bij de originele kamer maar toch miste we het. Ik denk wel dat je niet beide kamers kan spelen. Als je de escape room van Armin van Buuren hebt gespeeld heb je denk ik dat je te veel van de kamer gezien hebt en te veel bestaande spellen gedaan hebt om The Vault verrassend te laten zijn.

 • Ruime kamer
 • mooie aankleding
 • goede techniek
 • Geen praatje achteraf

Lastig thema maar ontzettend goed uitgewerkt!

Wij hebben beide kamers van Mindescape gespeeld op een dag. We zijn begonnen met Anna's dollhouse en daarna hebben we de Expeditie gedaan. Ik was ontzettend benieuwd naar de aankleding van deze kamer. Jungle is volgens mij ontzettend lastig om geloofwaardige en mooi over te laten komen. Maar ze hebben dit ontzettend goed gedaan. De sfeer en aankleding klopte helemaal. Wederom waren de puzzels leuk om te doen en de service was uiteraard super. Er was in deze kamer ook genoeg te doen voor 4 personen. In de auto hebben we het nog gehad over welke nou beter was, Anna of expeditie. 2 vonden expeditie beter en 2 (waaronder ik) vond Anna leuker. Voor mij komt dit omdat het thema van Anna's dollhouse mij gewoon beter ligt dan het thema van de expeditie. Als je dus twijfelt welke van de 2 kamer je wil spelen, moet je ze gewoon allebei boeken :). Ze zijn allebei super!

 • Service
 • Super aankleding!

Toffe kamer!

We hebben beide kamers van Mindescape op een dag gedaan. We begonnen met Anna's dollhouse. De kamer is mooi aangekleed en de sfeer is goed neergezet. De kamer bevindt zich in een kantoorpand maar daar merk je niks van in de kamer! Puzzels zijn leuk en er is een goede balans tussen zoeken en puzzels oplossen. Wij hebben ons met zijn vieren goed vermaakt en iedereen had wat te doen! Het is zo ontzettend knap wat deze dames hebben neergezet! Als je hoort wat voor een ervaring ze hadden met klussen, elektra etc. voordat ze begonnen met bouwen, is het bijna niet voor te stellen hoe ze zoiets prachtigs hebben kunnen bouwen! Ik doe het jullie in ieder geval niet na :). Service was sowieso super. De passie spat er vanaf en dit is ook zeker terug te zien in de kamer.

 • Aankleding
 • balans tussen zoeken en puzzelen
 • service

Weer een top kamer erbij!

Ze flikken het gewoon weer! De kamer heeft mooie effecten en de aankleding is misschien wat kaal, maar dit hoort bij het thema. De puzzels zijn leuk en pittig. De puzzels paste ook goed in het thema. Zoals altijd was de ontvangst en het napraten weer top! Ze zijn nog druk bezig met het perfectioneren van de kamer. Het is altijd fijn om te zien dat er wat met de feedback die escape rooms krijgen gedaan wordt. Hier kwam ter sprake dat er nog niet echt een lekkere flow in de kamer zit. Ondanks dat wij daar niet heel veel last van hebben gehad, snap ik wel waar ze het over hebben. Ik denk ook dat deze kamer lastig is voor de beginnend escaper. Maar hier wordt dus hard aan gewerkt! Jason's Curse is een van mijn favoriete kamers en the execution heeft daar (helaas?) geen verandering in gebracht, maar deze komt zeker in de buurt! Ik kan niet wachten tot de nieuwe kamer opengaat. Wij zijn al aan het aftellen!

 • Personeel
 • Effecten
 • puzzels

Helemaal geweldig!

Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb! Deze kamer is fantastisch! Het begon al bij het ontvangst. Marieke en Alex zorgden ervoor dat we ons welkom en op ons gemak voelden. Je kunt gezellig met ze kletsen en hebben absoluut geen haast. Uiteindelijk zijn we toch maar naar de kamer gegaan :) en wat meteen opvalt is de prachtige aankleding! Aan ieder klein detail is gedacht. De puzzels zijn leuk en gevarieerd en er is zeker genoeg te doen met een groep van 5 personen. Het is voor de verandering ook een keer geen enge kamer of een kamer met een grimmige sfeertje. Ik kan deze kamer alleen maar aanraden! Je moet deze gespeeld hebben!

 • eigenaresse en personeel
 • aankleding!
 • thema

Een mooie uitdagende kamer

Wij hebben deze kamer gecombineerd met Bloody dentist. Je ziet duidelijk dat hier groots is uitgepakt ten opzichte van bloody dentist. De kamer is ten eerste een stuk groter en de aankleding is beter. Het is een pittige kamer en hebben hem (op 2 minuutjes na) net niet gehaald. DIt kwam voornamelijk doordat wij veel te lang vast hebben gezeten op een puzzel. Deze puzzel was naar ons idee ook wat ver gezocht. De begeleiding was bij deze kamer ook weer top en ondanks dat we een paar minuutjes te kort kwamen, mochten we de kamer wel uitspelen.

 • Top eigenaresse
 • Begeleiding
 • enkele puzzel wat ver gezocht.

Goede opwarmer voor seven sins

Wij hebben deze kamer geboekt in combinatie met seven sins. De Bloody dentist hebben we als eerste gedaan en dit is zeker ook qua niveau en uitwerking de beste volgorde. De kamer opzich had een prima aankleding maar was verder niet bijzonder. De special effects die aanwezig waren in de kamer zorgde wel voor de nodige sfeer! De puzzels waren leuk, maar voornamelijk een enkele puzzel aan het begin van de kamer was (voor ons) wat ver gezocht. De ontvangst is top! De eigenaresse kan met ontzettend veel passie over escape rooms praten wat ik altijd ontzettend leuk vind! Je zou bijna vergeten dat je een kamer kwam spelen :). Onze gamemaster was ook ontzettend vriendelijk en heeft ons goed begeleid in de kamer.

 • Top eigenaresse
 • goede begeleiding
 • Enkele puzzel wat ver gezocht

Mooie aankleding

De aankleding in deze kamer is echt top. De locatie van de escape room is ook erg gaaf. De puzzels zelf waren leuk, alleen niet altijd even duidelijk. Verder is de kamer voor max 10 personen, maar ik denk dat dit toch echt te veel is. Wij waren met 6 en dat vond ik al aan de grote kant. De kamer is zeker groot genoeg voor dit aantal personen, maar er zijn over het algemeen niet genoeg puzzels om te doen voor 10 personen. Waar je in de ene kamer meer op elkaar het wachten bent qua puzzels, kom je in de andere kamer om in de slotjes/raadsels. Maar deze worden niet allemaal opgelost. Zoals al vaker is aangegeven in reviews, zijn er heel wat dwaalsporen en puzzels niet opgelost moeten worden. Ik ben hier zelf niet zo n fan van. Het introfilmpje is ontzettend leuk gemaakt, maar wel aan de lange kant.

 • aankleding is top!
 • grote kamer
 • locatie
 • dwaalsporen

one of a kind

Dit is een beleving die je absoluut niet wil missen. De techniek die in deze kamer zit is buitengewoon.Ze hebben flink uitgepakt met deze kamer. Zoals ook wordt aangegeven op de site zijn de puzzels minder belangrijk in deze kamer. Maar de puzzels die erin zitten zijn leuk om te doen. En complimenten voor de acteur! Hij bleef echt ontzettend goed in zijn rol.

 • Acteur
 • aankleding
 • "Opzet" van het spel
 • Start van de kamer

Waanzinnig

De kamer is zoals ook is aangegeven in het thema van La casa de Papel. Je neemt hier altijd een risico mee. Vooral doordat je jezelf als bouwer erg beperkt, maar wat is dit goed gedaan. Alles is herkenbaar en klopt met de serie. De puzzels zijn leuk en de aankleding is top. Achteraf heeft Johan de hele kamer nog met ons doorlopen, zodat we alsnog alle puzzels mee hebben gekregen. Mijn zusje vindt escape rooms niet erg leuk, maar deze kamer vond ze fantastisch! Heel erg bedankt voor de super ervaring! We komen zeker terug voor een mogelijk nieuwe kamer :).

 • prachtige aankleding
 • goede muziek
 • thema klopt van begin tot eind
 • Enthousiaste eigenaar

Mooi opgezet

De start van deze kamer is ontzettend leuk. De acteurs deden het hartstikke goed. Erg leuk dat iedereen in ons groepje een rol heeft gespeeld bij de intro. De kamer is mooi ingericht en puzzels passen in het thema. Al met al een super ervaring!

 • Acteurs
 • Verhaal

Wat een beleving!

Deze escape is ontzettend mooi vormgegeven. Er is goed nagedacht over het verhaal en aankleding wat ik erg belangrijk vind. De puzzels in de kamer zijn goed in thema en leuk om te doen. Wat ik ook leuk vind aan deze escape room is dat je absoluut samen moet werken. Je kan deze kamer bij wijze van niet in je eentje spelen terwijl de rest erachteraan loopt. Verder is het einde ontzettend origineel en wat betreft het acteer werk: SUPER! Ze hebben het fantastisch gedaan!

 • Acteerwerk
 • Aankleding
 • Origineel einde
 • Interactie met acteurs

Leuke kamer

Deze kamer is erg leuk om te doen! Er zijn veel puzzels om op te lossen en je kan je goed opsplitsen. De aankleding is goed. Er was niet echt een duidelijk verhaal, maar het doel van de kamer was wel duidelijk. Wat ik wel miste was iets van een muziekje. Muziek hoeft niet erg aanwezig te zijn, maar als er niks van geluid is, is het wel erg stil.

 • Genoeg te doen
 • goede aankleding
 • Er was geen muziek

Een top kamer die je gespeeld moet hebben!

De sfeer, aankleding en het verhaal klopt in deze kamer. De kamer is spannend, maar zeker niet eng. De puzzels zijn gevarieerd en van goed niveau. Er zijn veel doe-dingen in deze kamer, waar ik persoonlijk wel erg van hou :). Wout is ook ontzettend vriendelijk en enthousiast. Hij heeft ons achteraf ook nog uitgelegd hoe bepaalde dingen werken wat ik erg kon waarderen! Je moet deze kamer gespeeld hebben! Het is een echte aanrader!

 • Aankleding
 • Sfeer
 • Service
 • Leuke doe-dingen :)

Super kamer met sterk verhaal

Dit is de eerste kamer die we hebben gespeeld bij Down the Hatch en deze kamer is zeker een aanrader! De aankleding is top en de spellen zijn erg leuk en afwisselend. Er was ook een goede afwisseling van techniek en sloten. Verder heeft de kamer een sterke en duidelijke verhaallijn. Wij komen zeker terug voor Flight 815!

 • Goed verhaal
 • Aankleding is top
 • Goede afwisseling in type puzzel

Leuke klassieke kamer

Je merkt dat dit een wat oudere kamer is, maar de spellen in deze kamer blijven origineel en leuk om te doen! Er zijn uiteraard veel hangsloten in deze kamer, maar dat wisten we ook al voordat we de kamer gingen boeken. Het enige waar ik bang voor was, was dat je maar een puzzel tegelijk kon doen, maar dat is zeker niet het gevallen. Je kan je goed opsplitsen en iedereen kan bezig zijn. Aankleding van de kamer was ook goed. Verder is het personeel van Rijswijk ontzettend vriendelijk. We hadden al eerder Jasons Curse gedaan en toen hebben we ook nog gezellig na staan kletsen. Als je tijd hebt, moet je deze kamer nog effe snel meepakken, want hij is zeker de moeite waard.

 • Iedereen heeft wat te doen
 • Personeel is top!

Het verhaal klopt van begin tot eind

Wat is dit een top kamer! Vooraf word je door de medewerkers al goed in het verhaal gebracht. Ik vind ook dat het verhaal hier heel goed is neergezet. Alle puzzels en alles wat je vind past in het verhaal. Het hintsysteem is ook erg leuk gedaan en je merkte dat de gamemaster goed meekeek met wat we allemaal het doen waren. De aankleding, sfeer, alles klopt gewoon! Verder is samenwerken een must! Leuke manier om je relatie op de proef te stellen ;).

 • Goed verhaal
 • Aankleding is top
 • Goede begeleiding

Magische kamer!

Ik heb genoten van begin tot eind. Dit is weer eens een andere manier van escape rooms spelen. De puzzels waren in thema en van een goed niveau. Het tovenaars thema is ontzettend goed neergezet en ik vind dat ze zich echt overtroffen hebben met deze kamer. Ik heb eerder al helstraat en haunted office gespeeld, maar ik vond deze kamer zeker het leukste! De hints kwamen op het juiste moment en gaven niet te veel weg.

 • anders dan andere escape rooms
 • mooi aangekleed
 • uitdagende puzzels
 • hints op het juiste moment

Leuke kamer

Het is een fraai aangeklede kamer met variërende puzzels. Er valt veel tegelijk te ontdekken waardoor niemand stilstaat. Onze gamemaster was erg vriendelijk en de communicatie tussen de gamemaster en de groep in de kamer was erg leuk bedacht.

Alles klopt aan deze kamer!

Wat een prachtige kamer! Het is spannend, maar zeker niet eng en samenwerken is een vereiste. Wat ik heel goed vond bij deze kamer is dat niet alleen de beleving top was, maar dat de puzzels ook heel goed en leuk waren. Bij andere kamers is bijvoorbeeld de beleving super, maar de puzzels minder. In deze kamer is overal aan gedacht! Verder was de gamemaster ook ontzettend vriendelijk en enthousiast. Je ziet dat hij plezier heeft in zijn werk en ontzettend veel van escape rooms houdt!

 • Super leuke puzzels
 • Gamemaster
 • Mooi aangekleed
 • Spannend maar niet eng

Uitdagende kamer!

The orphanage is een ruim en mooi ingerichte kamer waarbij je op een leuke manier door het spel geleid wordt. Je moet goed doorwerken om de kamer in een uur te halen. Wij hadden het idee dat we snel gingen, maar uiteindelijk met 2 minuten over ontsnapt. Dit kwam mede doordat we veel tijd verloren op de laatste puzzel. Hierbij is 6 man echt te veel en wij vonden deze puzzel ook niet echt bij de rest passen. Al met al wel weer een prachtige kamer!

 • leuke puzzels
 • Licht en geluid
 • Spannend maar niet eng
 • De eindpuzzel vonden wij niet leuk

Fantastisch!

Jason's Curse is mijn nieuwe favoriet! Duidelijk verhaal met originele puzzels. De aankleding en sfeer waren ook top! Een kamer waarbij puzzels, verhaal en beleving perfect in balans zijn! Onze host was ook vriendelijk en deed er alles aan om ons een top ervaring te geven. Zeker een aanrader.

 • Verhaal is duidelijk
 • originele puzzels in thema
 • Sfeer
 • Vriendelijke host

Puzzels waren leuk maar het totaal plaatje klopte niet

De aankleding en puzzels in deze kamer zijn mooi en erg leuk. Echter zit er geen logisch verhaal in en lijken sommige puzzels nogal random. Verder zijn er ook erg veel hangsloten.

 • aankleding
 • veel hangsloten
 • nogal random puzzels

Super ervaring!

Vanaf begin tot eind komt het thema goed naar voren. De kamer zelf bevat leuke puzzels en is groot genoeg voor zes man. Verder bevat de kamer ook een erg leuke verrassing. De gastvrouw was erg aardig en we hebben achteraf nog nagepraat over de kamer en andere escape rooms. Wij komen zeker nog terug voor de andere twee kamers.

 • thema klopt van begin tot eind
 • enthousiaste gastvrouw

Mooie kamer

Deze kamer is ontzettend mooi gemaakt en ingericht! Je ziet dat deze escape room aankleding erg belangrijk vindt. Leuke gevarieerde puzzels en aardig personeel! In het donker is de locatie wel lastig te vinden.

 • Aankleding
 • Leuk personeel
 • In het donker moeilijk te vinden

Kan beter

Ten opzichte van de andere twee kamers is deze kamer aan de krappe kant en erg kaal. Maar nog steeds ruim genoeg voor 8 man. De spellen waren leuk alleen waren sommige dingen wel erg vergezocht. Verder is vooral in het begin het overzicht weg. Door de grote hoeveelheid spullen die je vind.

 • leuk thema
 • vergezocht

Leuk!

Met een groep van vier man zijn we deze kamer gaan doen. De ontvangstruimte van mystery house ziet er leuk en gezellig uit. De aspecten van de oude bioscoop hebben ze laten zitten wat het erg leuk maakt. De host was vriendelijk en vertelde erg enthousiast over de kamers die ze hebben. De verhalen van mystery house zitten erg goed in elkaar. Na wat gekletst te hebben, konden we beginnen. We begonnen goed en vlogen er in het begin doorheen. Tot op een punt waarbij we wel wisten wat we moesten doen maar de uitvoering niet goed was. We kregen hierover wat vagen hints waardoor het alleen maar nog verwarrender werd. Daarna hadden we een puzzel al opgelost terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. Beetje jammer maar kan gebeuren. Helaas net niet op tijd ontsnapt, maar de kamer is zeker leuk. Daarna nog gezellig na gekletst

Toffe kamer

Dit is de eerste kamer die ik gedaan heb van escape challenge. De ontvangst was ontzettend goed en ‘vervelend’. Je word meteen al in een bepaalde sfeer gebracht. Vervolgens mochten we naar de wachtkamer. Het spel was nog niet begonnen en we durfden al niet meer. De kamer ziet er goed uit. Ietwat kaal maar het is ook wel een grote ruimte. Voor mij zaten er goede spellen in. Al kan ik me voorstellen dat de spellen niet helemaal je ding zijn als je niet van rekenen houdt. Verder wordt er leuk gebruik gemaakt van tandarts attributen. Bij ons ging alles ontzettend soepel en na 33 minuten stonden wij buiten. Je merkt wel dat dit hun eerste kamer is. Het verschil qua beleving en spel opbouw tussen the dentist en the freakshow is enorm. Al met al was het wel een toffe kamer om te spelen

 • leuke puzzels

Fantastisch!

Nadat we de freakshow hadden gespeeld, zijn we meteen doorgereisd naar Zoetermeer om the honeymoon hotel te doen. We waren uit de freakshow ontsnapt met nog een kleine 10 minuten over en waren erg benieuwd hoe de honeymoon hotel zou zijn. Deze kamer is een stuk bekender en heeft een lager ontsnappingspercentage dan de freakshow dus we hadden erg hoge verwachtingen. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. De aankleding is fantastisch en de sfeer is erg griezelig., maar ik vond het persoonlijk geen enge kamer. De meisjeskamer vond ik een stuk enger. De puzzels zijn overduidelijk van een hoger niveau dan de puzzels in de freakshow, maar zeker niet onmogelijk om op te lossen. Ik raad deze kamer wel aan, aan mensen die al eens eerder een escape room hebben gespeeld.

 • Mooi decor
 • logisch verhaal
 • spannend maar niet eng

Leuke kamer maar veel is te gokken

Ik heb deze kamer gedaan met vijf andere. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en we kregen een goede en duidelijke uitleg wat we eigenlijk niet gewend waren van deze escape room. De kamer ziet er netjes en geloofwaardig uit. Na een kort verhaaltje mochten we beginnen. De spellen op zich zijn erg leuk en creatief bedacht. Weer eens wat anders. Echter waren veel spellen wel ‘geluksspellen’ of de puzzels zijn makkelijk te gokken. Verder is een ruimte wel erg krap voor acht mensen. Al met al is het wel weer een erg leuke kamer. De makers hebben de kamers zo gebouwd dat iedereen wat te doen heeft (dus ook met 8 man).

 • creatieve spellen
 • iedereen heeft wat te doen
 • veel gok/geluksspellen

Leuk om te doen

We hebben deze kamer gespeeld met 10 personen. We vroegen ons allemaal af wat voor een kamer het zou zijn aangezien hij pas te spelen is vanaf 9. Eenmaal aangekomen bleek dat we allemaal in dezelfde kamer gingen maar verdeeld werden over twee verdiepingen. Ik vind dit wel erg leuk bedacht. Je moet ook zeker samenwerken! Anders gaat het niet lukken. Het is wel een hele standaard escape room. Veel slotjes. Bij het openen van een slotje, krijg je weer een nieuwe puzzel en zo gaat het door tot het eind. De puzzel zijn wel erg leuk bedacht! We zijn net niet ontsnapt maar we hebben ons zeker geamuseerd. De locatie is ook erg mooi.

 • Samenwerken is vereist
 • orginele puzzels
 • goede prijs kwaliteit verhouding
 • Veel slotjes
 • Geen groepsfoto

Erg leuke kamer

We werden ontvangen door de eigenaren van de escape room en na een korte uitleg konden we beginnen. De kamer is leuk ingericht en het verhaal achter de kamer is ook leuk. De spellen in de kamer zijn goed te doen. Voor ervaren escapers misschien wat aan de makkelijke kant, maar al met al zit de kamer goed in elkaar. Met ruim een kwartier over stonden we buiten. Na nog wat na gekletst te hebben met een drankje hebben we ons ook nog goed vermaakt bij de flipperkasten.

 • leuke wachtruimte
 • goede sfeer

Leuke kamer

The host was vriendelijk en we mochten al snel aan het spel beginnen. Het is over het algemeen een leuke escape room, maar ik vond helstraat 666 toch beter. In deze kamer zaten een paar elementen die naar mij idee niet helemaal duidelijk waren. Dan weet je wel hoe het moet maar is de uitvoering niet goed en dit levert wat frustraties op. Er zaten ook zeker hele leuke dingen in! Ruimte is goed ingedeeld en het is groot genoeg voor een grote groep mensen.

Leuke kamer

Dit is voor mij de leukste kamer die Best escape heeft. Leuke spellen en weer voor iedereen wat te doen. Leuke handelingen die je moet verrichten om buiten te komen. Kamer is groot genoeg voor acht man. Personeel is vriendelijk en geven duidelijke hints die niet te veel weggeven.

 • afwisseling tussen denken en doen

Erg leuke kamer

De kamer is goed ingericht en past bij het thema. Mystery House denkt goed na over de verhalen bij de kamers. Dit maakt dat je er helemaal in zit. Er zit een mooie variatie in tussen doe en denk spellen en we zijn gelukkig op tijd ontsnapt en niet voor gek verklaard! Een nadeel, in een ruimte moest erg veel gebeuren maar was erg krap voor zes man. Dit zorgde voor wat frustraties.

 • Leuke variatie in puzzels
 • Goed verhaal
 • gezellig personeel

MEESTERLIJK!

Deze kamer is ontzettend mooi en knap in elkaar gezet. De hele aankleding klopt tot in de kleinste details. Dit is toch wel een van de best aangeklede kamers die ik gezien heb. Puzzels passen bij het thema en zijn uitdagend. Er is ook genoeg te doen voor iedereen. Je merkt dat er erg veel energie is gestoken in het bouwen van deze kamer!

 • Hele aankleding klopt
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Uitdagende puzzels
 • Erg krap voor 7 man
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 28 december 2018 om 11:49
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2018; Ontsnapt: Ja

Top kamer!

Ik ging met hoge verwachtingen naar deze kamer toe. De aankleding is ontzettend mooi (zowel in als buiten de escape room). De ontvangstruimte en de medewerkers waren geheel in thema (dit is uiteraard makkelijker als je één kamer hebt). Na het opbergen van de spullen konden we beginnen. En onze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt! Vanaf binnenkomst tot vertrek klopt het verhaal. De puzzels zijn heel divers. Het is wel een pittige kamer. Wij hebben de kamer met zijn viertjes net weten te halen. Als je van een uitdaging houdt en je bent een echte escape room freak dan moet je deze gespeeld hebben!

 • mooie aankleding
 • vriendelijk personeel
 • genoeg te doen
 • uitdagende puzzels

Spannend tot de laatste seconde

Wij gingen met hoge verwachtingen naar deze kamer toe en het is zeker een erg goede kamer! De kamer heeft een griezelig sfeertje en op een gegeven moment vonden we het met zijn alle wel erg spannend. Puzzels zijn leuk, maar een puzzel vond ik persoonlijk meer een 'tijdrek puzzel' wat wel erg frustrerend was. Personeel is vriendelijk, alleen was er niemand toen we binnen kwamen wat ik toch wel vreemd vonden. Al met al hebben we echt een super leuke tijd gehad en het is ontzettend leuk dat je jezelf achteraf terug kan zien.

 • Enge sfeer
 • grote kamer
 • spannend verhaal
 • Sommige puzzels hadden beter gekund

Fantastische kamer!

Deze kamer is ontzettend gaaf gemaakt! De puzzels zijn origineel en goed te doen voor zowel ervaren als niet ervaren escapers. Alle puzzels passen in het thema en de aankleding en sfeer in de kamer zijn perfect. Leuke host met wie we nog gezellig hebben zitten nakletsen over escape rooms. Top kamer!

 • prachtig ingericht
 • originele puzzels

spannend tot het eind

Dit is een mooi ingerichte kamer met een mooie variatie in puzzels. De puzzels variëren van lastig tot makkelijk en voor iedereen is er wat te doen. Ik heb deze kamer gespeeld met drie personen zonder ervaring. Daarvoor is deze kamer misschien wat aan de moeilijke kant. Er zit namelijk geen lineaire volgorde in. Voor mij en de andere ervaren escaper was dit leuk, maar voor de andere was het soms lastig te volgen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk bij mystery house en het is te zien dat ze allemaal veel lol hebben in hun werk. We hebben ontzettend veel lol gehad en de escape wereld is weer drie escape room freaks rijker ;).

 • mooi ingericht
 • gevarieerde puzzels
 • vriendelijk personeel
 • leuke hond :)

Leuke kamer!

The suspicious farmhouse is een erg mooi ingerichte kamer waarin het verhaal heel duidelijk en goed te volgen is. Leuke afwisseling in puzzels oplossen en zoeken. Het is volgens mij wel ontzettend knap als je deze kamer kan halen zonder hints. Verder was onze spelbegeleider erg vriendelijk en hebben wij ons goed vermaakt!

 • mooie aankleding
 • duidelijk verhaal