Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Anouk

Escape Master

Offline

Omschrijving

Overige gespeelde kamers/experiences:

Das Piratenschiff - Escape room Aschaffenburg (Duitsland)

Balance (Armin van Buuren) - Sherlocked

Gespeelde escape games (voor thuis):

Conspiracy-19 - Darkpark

Witchery Spell - Darkpark

Never house - Darkpark

Dear Santa - Darkpark

Bella ciao - Noxbox

Vloek van Zwartbaard - Noxbox

Lockdown Homebound - Escape room Katwijk & Rijswijk 

Suspectum MMI - Escape room Rijswijk

Circus Tortolero - Escape room Rijswijk

Operatie 'Castellum' - Mission room

World Trip - Brain Unbox

De Oude Eik - Crimibox

Het Boekanier Dossier - Puzzelpost

Het Medusa Rapport - Puzzelpost

Maria's Eeuwige Villa

Geplande kamers: 

Vaudeville - Escape room 076 (02 december)

Het Borgesius mysterie - Immersive escapes Breda (02 december)

Escape trip Hamburg (27 - 30 dec):

Der Varus Fluch - Room Fox (27 december)

Die Verbotene Entdeckung - Room Fox (27 december)

Der Meister Der Zeit - Hidden in Hamburg (27 december)

Der Goldene Schädel - Hidden in Hamburg (27 december)

Countdown to Meltdown -Adventure Team (28 december)

Time Doctors - Adventure Team (28 december)

Malvinis Vermächtnis - Skurrilum (28 december)

Guschis Geile Grotte - Skurrilum (28 december)

Jigsaw - EscapeDiem (28 december)

Die Jagdhütte - Pauze&Play (28 december)

 Das Verbotene Spiel - Hidden in Hamburg (29 december)

Cabin in the Woods - Team Breakout (29 december)

Insomnia - BigBreak (29 december)

Geisterjäger Ernie Hudson und der Zoo des Todes - Skurrilum (29 december)

Geisterjäger Ernie Hudson und die Weinenede Frau - Skurrilum (29 december)

Neptunes Fluch - Hidden in Hamburg (30 december)

Time Travel - Bigbreak (30 december)

Der Spielzeugmacher - Bigbreak (30 december)


Lid sinds

16-11-2018

Statistieken

Escaperooms

186 reviews

195 kamers gespeeld

93.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

8 gespeelde spellen


4 forum berichten

186 reviews

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 23 oktober 2023

Room 7

Een dagje Gent stond op de planning met in totaal 5 kamers. We begonnen de dag met Room 7 een escape room gebaseerd op de zeven zonden.

De locatie is gelegen in een pand waar nog meer andere dingen te doen zijn. Het is even goed zoeken maar met de mail en wat bordjes kom je er wel uit. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen en na de standaard uitleg konden we beginnen. De kamer is wat je van een oude kamer (+/- 6 jaar oud) kan verwachten; slijtage en weinig tot geen sfeer. Er was ook geen muziek in de kamer aanwezig. Voor de puzzels werd er wel leuk gebruik gemaakt van de zeven zonde. Het einde vond ik wat jammer, omdat je het idee hebt dat je ergens naartoe werkt en voor je idee, moet je echt een mega grote puzzel oplossen maar dit blijkt uiteindelijk met nog geen minuut opgelost te zijn.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Red Alert

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Red Alert

Een dagje Gent stond op de planning met in totaal 5 kamers. Na het spelen van Room 7 gingen we naar de volgende kamer op deze locatie; Red Alert.

De locatie is gelegen in een pand waar nog meer andere dingen te doen zijn. Het is even goed zoeken maar met de mail en wat bordjes kom je er wel uit. We werden deze keer geholpen door een vriendelijke enthousiaste jongen en ook hier kregen we weer dezelfde standaard uitleg. Ik vond deze kamer beter dan Room 7. De kamer heeft al meer sfeer. De aankleding is minimaal maar wel in thema. Ook hier hebben we een goede flow te pakken en alle puzzels zijn in thema en van een goed niveau. In deze kamer zit wel een achtergrond muziekje en ondanks dat die heel minimaal is, was ik hier wel heel blij mee :). Achteraf werden we weer vriendelijk ontvangen hebben we nog even nagekletst. Als je een van deze twee kamers wil spelen (Room 7 of Red Alert), zou ik zeker weten voor Red Alert gaan.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Waren alle katers maar zo

Een dagje Gent stond op de planning met in totaal 5 kamers. Na het spelen van de twee kamers op de andere locatie van Lockdown, was het tijd om the avalanche te spelen. Ik was ontzettend benieuwd naar deze kamer vanwege de goede reviews en het originele thema.

We werden vriendelijk ontvangen en na een rolverdeling te hebben gemaakt, konden we aan de kamer beginnen. Het begin is leuk en zorgt ervoor dat je meteen in de juiste sfeer komt. Eenmaal binnen moet je best wel even wachten (ik ben verder niet ongeduldig hoor ;) ), maar door het gezellige achtergrond muziekje is die tijd prima te overbruggen. De kamer start heel origineel en ik heb nog nooit een start van een kamer op deze manier gezien. Wel bleek achteraf dat de mate waarin je het begin leuk vind, ook afhankelijk is van waar je start. Ik en iemand anders vonden het mega leuk en een andere teamgenoot had het idee dat die nog niet veel gedaan had. De puzzels zijn van goed niveau, afwisselend en leuk in thema. Voor ons liep de kamer ook heel goed want met een hint wisten we mooi optijd te ontsnappen. Qua aankleding ziet de kamer er ook prima uit! Dit is een kamer die je zeker moet spelen als je in de buurt bent van Gent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Artevelde brewery

Next Level Games
Geplaatst op: 25 oktober 2023

Kamer met potentie

Een dagje Gent stond op de planning met in totaal 5 kamers. Na het spelen van drie kamers bij Lockdown was het tijd om de vierde kamer van de dag te doen: Artevelde Brewery. Op het moment van spelen maar een review bekend dus we wisten niet heel goed wat te verwachten.

We komen binnen in een grote ruimte waar VR gespeeld kan worden en waar je kan bijlgooien. Al snel werd duidelijk dat er maar een iemand aanwezig was voor zowel het bijlgooien, de bar als de escape room... Dat belooft wat. Nadat hij iedereen geholpen had, konden we naar de kamer. De kamer ziet er oprecht heel mooi uit, maar vanaf 2 meter hoogte is er niks meer gedaan qua aankleding. Mega zonde! We beginnen vol goede moed, maar al snel lopen we tegen het eerste defecte ding aan en dit bleek ook zeker niet het laatste defecte object of mechanisme te zijn. Alles wat we oplossen lijkt niet te functioneren. Tel daar een gamehost bij op die 9 van de 10 keer niet weet waar we zijn en je krijgt een bom frustratie. Als er dan iets is opgelost, krijg je ook te weinig feedback waardoor je op een gegeven moment niet weet of je de puzzel niet snapt, of de elektronica niet werkt of dat je de puzzel allang hebt opgelost, maar niet weet waar een kastje is open gegaan.
De kamer neemt op een gegeven moment ook een vreemde wending waarvan ik nu nog steeds niet weet wat die met het verhaal te maken heeft. Ook moet je op een gegeven moment een keuze maken wat ansich heel leuk is, maar hier wordt uiteindelijk niks mee gedaan.
De kamer heeft zeker weten potentie, maar op dit moment is er te veel kapot om de kamer aan te raden.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Mine

Level Up Gent
Geplaatst op: 26 oktober 2023

Leuke twee persoonskamer

Een dagje Gent stond op de planning met in totaal 5 kamers. Na het spelen van vier escape rooms, waren we toch echt aangekomen bij de laatste van de dag; the Mine.

Na een korte uitleg konden we beginnen. De opdracht is duidelijk: de lift is kapot en die moet je zien te fiksen door 3 fuses te vinden. De sfeer in de mijn is goed neergezet. Dit heeft als nadeel dat we amper wat kunnen zien als we niet in de buurt van een lamp staan. Aankleding is prima maar er is wel wat slijtage te zien. De puzzels zijn op sommige punten goed verwerkt in het decor. Het grootste struikelblok hier is de grote van de ruimte. Deze kamer moet je echt niet doen met 3 of 4 man. Daarvoor is het echt te klein. Dus speel deze kamer lekker met zn tweetjes. De prijs is daar ook heel gunstig voor (50 euro per duo).


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Slechte ervaring

Tijdens een familieweekendje in de Ardennen besloten we om een escape room te gaan doen. Na wat zoeken kwamen we uit bij deze kamer. Dit was een kamer die je met veel personen kon doen en was lekker dichtbij. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten want ik had nog niet veel reviews gezien over deze kamer. We zouden het dan ook maar gewoon op ons af laten komen. Eenmaal aangekomen werden we binnengelaten in de lounge en werd gelijk tegen ons gezegd dat we aan een tafel konden wachten. Vervolgens heeft het 20 minuten geduurd voordat een medewerker ons kwam halen. Ze zei vrij weinig en wees vooral aan wat we moesten aantrekken/meenemen. Misschien kwam het door de taalbarriere (ze spreken daar voornamelijk Frans), maar er leek weinig interesse te zijn.
Vervolgens liepen we met zn alle richting de kamer en konden we beginnen. De escape room ligt in de kelder en is echt wel heel groot maar deze kamer heeft totaal geen sfeer. Puzzels zijn niet in thema en zijn niet verwerkt in het geheel. Veel dingen zijn kapot en/of versleten en dat maakt sommige puzzels onlogisch of je hoeft de hele puzzel niet eens meer op te lossen. Verhaal ontbreekt compleet. Verder is het ook geen kamer die gemaakt is voor een grote groep. Ja, de kamer is groot maar qua puzzels kun je op sommige punten max met 4 personen tegelijk bezig zijn. Verder loopt de host gewoon rond in de kamer om je hints te geven en terwijl je bezig bent, is zij bezig met resetten. Achteraf is het spullen inleveren en vervolgens is ze weer weg. Ze hebben zelfs een soort photobooth zodat je zonder hulp een groepsfoto kan maken. Ik geef niet snel een onvoldoende maar dit was echt zwaar ondermaats.


3.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 3.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 05 oktober 2023

Sprakeloos!

Eindelijk was het zover. Het was tijd om The Non Believers te gaan doen! Er gingen al veel goede verhalen rond over deze kamer en ik werd steeds nieuwsgieriger. Zou dit dan een kamer zijn voor bij de top? Eenmaal aangekomen bij Your Escape werden we heel vriendelijk en warm ontvangen door Jordin. Je merkt dat hij heel veel passie heeft voor wat hij doet en dat kan ik altijd heel erg waarderen. Gooi daar nog een portie sterke sociale vaardigheden bovenop en je hebt een top host (aka Jordin). Gelukkig waren we wat te vroeg want de klets tijd hadden we hard nodig, maar dan was het toch eindelijk tijd om de kamer te gaan doen!

Het eerste wow moment hadden we al voordat we uberhaupt begonnen waren aan de kamer. De start van deze kamer is geweldig en toen wisten we al; oke dit gaat echt helemaal geweldig worden. En vanaf dat moment vielen we ook van de ene verbazing in de andere.

Deze kamer is immens groot, maar alles wordt goed benut en niks voelt als loze ruimte. Het verhaal is simpel maar doeltreffend en daardoor heel goed te volgen. De vertelstem zorgt dat je helemaal opgaat in het verhaal. De muziek was ook fantastische en zorgt voor een perfecte gezonde hoeveelheid spanning.

Dan als laatste de puzzels. Ik vind het zelf altijd jammer als de puzzels minder belangrijk worden doordat het experience gehalte van een kamer toeneemt, maar in deze kamer zijn ze ook de puzzels niet vergeten. Alle puzzels waren in thema en gelaagd waardoor ze ook niet altijd even makkelijk waren. Heerlijk!

Nadat we terug waren in de ontvangstruimte waren we er gewoon stil van. We moesten dit echt even verwerken en alles laten bezinken. Na 5 minuten konden we wel weer enigzins praten en hebben we nog 100x gezegd hoe ongelofelijk vet we dit vonden.

Jordin, wat heb jij iets waanzinnigs neergezet! Petje af! En voor de rest, mocht het nog niet duidelijk zijn: GA DEZE KAMER BOEKEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Theekopje

The Gym 2.0

Escaperoom Zevenhuizen
Geplaatst op: 11 oktober 2023

the gym

Met 4 man besloten we om the Gym 2.0 te gaan doen. Heel eerlijk hadden we geen hoge verwachtingen van deze kamer. We hoopten vooral wat leuke puzzles tegen te komen. We werden vriendelijk ontvangen en na de spullen opgeborgen te hebben konden we gelijk van start. De aankleding van de kamer is echt niet goed, Door een bidon neer te zetten en een handdoek op te hangen zou het de uitstraling moeten hebben van een gym, maar dit werkt helaas niet. Puzzels zijn niet bijzonder maar we hadden wel een goeie flow te pakken. Al met al hebben we ons wel geamuseerd, maar dit komt deels door de lage verwachtingen en doordat we een goede flow te pakken hadden. Ook wisten we het record te verbreken.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Time Machine

Mad Machines
Geplaatst op: 26 september 2023

Time machine

Tijdens een tripje naar Milaan, kunnen escape rooms natuurlijk niet ontbreken. Dus besloten we om met twee man sterk de kamers van Mad Machines te spelen. De eerste kamer die we gingen doen was Time machine en direcht daarna Birth machine.
De locatie van Mad machines is goed te vinden en een paar uur vantevoren krijg je nog een bericht met wat informatie. De wachtkamer en de introductie is interessant te noemen op een positieve manier. Je samenwerk skills wordt daar ook meteen op de proef gesteld. Start van de kamer is leuk en interactief en zet meteen de juiste sfeer. De kamer ziet er mooi uit met hier en daar wat slijtage. De puzzels zijn passend in het thema en van goed niveau. Wel zou ik aanraden om deze kamer met twee, hooguit drie personen te spelen. Ik denk dat je dan de leukste ervaring hebt. Tegen het eind werd de afwerking echt wel een stuk minder en de eindpuzzel was nogal vreemd, maar ik raad deze kamer zeker aan als je in Milaan bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

Birth Machine

Mad Machines
Geplaatst op: 26 september 2023

Nog nooit zoiets meegemaakt

Tijdens een tripje naar Milaan, kunnen escape rooms natuurlijk niet ontbreken. Dus besloten we om met twee man sterk de kamers van Mad Machines te spelen. De eerste kamer die we gingen doen was Time machine en direct daarna Birth machine.
Na het spelen van time machine hadden we tijd om heel even bij te komen. Na een slokje drinken konden we van start. Deze kamer begint ook weer met een leuke intro en is net wat anders dan degene die we bij time machine kregen.
Het verhaal en de opbouw van de kamer wordt duidelijk verteld en is logisch, maar zorgt ook wel voor een ongemakkelijk lachje :). De eerste ruimte viel mij eerlijk gezegd wel tegen. Het is duidelijk wat het moet voorstellen en het is niet versleten, maar de inrichting en de gebruikte spullen zijn eerlijk gezegd gewoon lelijk. De aankleding wordt door de kamer heen wel beter. De puzzels zijn in thema en uitdagend. Er zitten wel een paar puzzels in die niet te doen zijn als je dit talent niet hebt, maar met wat hulp wisten we ons erdoorheen te slaan. De hele rode draad door de kamer klopt en je snapt precies hoe ver je al bent en hoeveel je nog moet. De kamer zeker weten origineel en ik raad hem zeker aan als je in Milaan bent, maar ga er niet met torenhoge verwachtingen heen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel

  Drs-jlc

O.W.L. is binnen

Twee kamers van Enigmania stonden op de planning; Zaubershule en Sherlock Holmes. De escape room ligt midden in een winkelcentrum en de ontvangstruimte ziet er echt prachtig uit. Dit belooft wat! Eenmaal in de kamer merkte je al meteen dat ze het meeste geld in de ontvangsrtuimte hadden gestoken. Wat natuurlijk erg jammer is. Je komt om een mooie kamer te spelen en niet om een uur lang de ontvangstruimte te bewonderen.De kamers zien er opzich prima uit. Ze zijn alleen het plafond vergeten mee te nemen.Er zit een goede flow in de kamer en de puzzels zijn enigszins in thema. Alleen snap ik de volgorde van de puzzels niet helemaal. Je maakt in het begin iets open wat je dan pas tegen het einde van het spel nodig hebt.We wisten de kamer ruim binnen de tijd te halen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Op onderzoek uit!

Twee kamers van Enigmania stonden op de planning; Zaubershule en Sherlock Holmes.Na het spelen van Zauberschule was Sherlock aan de beurt. De escape room ligt midden in een winkelcentrum en de ontvangstruimte ziet er echt prachtig uit. Dit belooft wat! Eenmaal in de kamer merkte je al meteen dat ze het meeste geld in de ontvangsrtuimte hadden gestoken. Wat natuurlijk erg jammer is. Al zag de Sherlock kamer er beter uit dan de Zauberschule, maar ook hier zijn ze het plafond vergeten mee te nemen. Er zit een goede flow in de kamer en de puzzels zijn enigszins in thema. Ook hier zit er soms een rare volgorde in de puzzels. De kamer is te spelen vanaf 4 personen volgens de website, maar op een puzzel na is deze kamer ook echt wel te doen met 3 personen. Ik raad de kamer ook zeker niet aan om met meer dan 4 te spelen. De ruimte is groot genoeg voor meer dan vier personen maar de puzzels zijn te lineair om met meer dan 4 mensen bezig te zijn.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape from magic room

Questerland
Geplaatst op: 16 augustus 2023

klein uurtje Harry Potter spelen

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Op onze laatste dag spelen we 5 kamers. 2 bij Questerland and de drie kamer van Padlock.
We starten de dag met Magic room I.

We waren hier wat aan de vroege kant, maar gelukkig was er al personeel aanwezig en konden we naar binnen. Eenmaal aangekomen komen we in een ontvangstruimte worden we vriendelijk ontvangen en komt onze host gelijk ter zake. We kunnen de spullen wegleggen en meelopen naar de kamer. Na een uitleg die weer veel te veel van de kamer weggeeft konden we beginnen. De kamer ziet er zo op het eerste oog best prima uit. Afwerking kan hier en daar wat beter. De puzzels zijn vrijwel in thema maar zijn wel allemaal heel basic. Ook had ik het idee dat niet alles helemaal naar behoren werkte en heb ik het idee dat we wat dingen hebben overgeslagen. Ik kwam nogal verward de kamer uit. Opzich is dit wel een grappige kamer, maar als je twijfelt tussen deze of andere kamers zou ik deze zeker overslaan.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Apocalypse Zombie 2213

Questerland
Geplaatst op: 16 augustus 2023

Leuke kamer om mee te pakken

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Op onze laatste dag spelen we 5 kamers. 2 bij Questerland and de drie kamer van Padlock.
Na Magic room konden we gelijk door naar Zombie Apocalypse.

Nadat het spelen van Magic room, zouden we nog 1,5 uur moeten wachten om Zombie Apocalypse te spelen. Hier hadden we natuurlijk niet zo heel veel zin dus we vroegen of we de kamer al eerder mochten spelen. Dit was geen enkel probleem en hij ging de kamer gelijk klaarzetten voor ons. Super fijn! Na een kleine 5 minuten konden we beginnen.
Bij de start wordt je opgesplitst en het idee is leuk en ik snap ook wel waarom ze dit doen. Het bevordert natuurlijk wel het samenspel maar er is geen echt goede reden waarom je wordt opgesplitst en dat is natuurlijk zonde. De puzzels zijn leuk en er zit een lekkere flow in de kamer. In deze kamer deed gelukkig wel alles en het spelverloop is logisch. Ze hebben geprobeerd om de kamer spannend tintje te geven, maar dit kwam niet echt over (mischien komt het omdat we de dag ervoor Poltergeist hadden gespeeld en dus wel wat konden hebben, maarja wie zal het zeggen :)). Al met al heb ik me hee lgoed vermaakt in deze kamer. Het is geen top kamer maar als je wat tijd over hebt, is dit echt een leuke kamer om mee te pakken. Ik raad wel aan om deze kamer met 2/3 man te spelen


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Cemetery

The Padlock
Geplaatst op: 22 augustus 2023

Sfeervolle kleine kamer

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Op onze laatste dag spelen we 5 kamers. Na het spelen van de kamers bij Questerland stonden de kamers van Padlock op de planning. Te beginnen met Cemetery, daarna Secret of Jack Daniel en als afsluiter Mission 53.
We werden vriendelijk ontvangen en gingen een nogal apart gebouw in. Eenmaal binnen komen we in een niet al te sfeervolle ontvangstruimte maar de ruimte doet wat hij moet doen. Na een korte uitleg konden we beginnen. De kamer is erg klein. Wij waren met 3 personen maar vonden m zelfs daarvoor aan de krappen kant. Er zit wel een lekkere flow inde kamer en de ruimtes zijn best mooi aangekleed op een paar dingen na. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in het decor. We wisten de kamer ruim binnen de tijd te halen en hadden ons echt wel geamuseerd.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 22 augustus 2023

Ik ben nu whiskey expert!

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Op onze laatste dag spelen we 5 kamers. Na het spelen van de kamers bij Questerland stonden de kamers van Padlock op de planning. Te beginnen met Cemetery, daarna Secret of Jack Daniel en als afsluiter Mission 53.
Na een korte pauze konden we beginnen aan de volgende kamer; Secret of Jack Daniel. Dit zou toch wel de mooiste kamer zijn van Padlock dus ik was erg benieuwd. Eenmaal binnen viel mijn mond open. Wow wat is dit vet gemaakt. De gehel kamer blijft ook goed aangekleed en afgewerkt. De puzzels waren van goed niveau en je moet ook echt doorwerken om alles optijd af te krijgen. Hier en daar zijn de puzzels misschien niet helemaal logisch of iets te goed verwerkt in de aankleding. De kamer is ook heel speels en je moet ook veel 'fysieke' handelingen doen wat het ontzettend leuk en realistisch maakt. Het is wel een kamer die door de gebruikte materiaal ontzettend smerig en vies kan worden als je dit niet goed bijhoudt. Wij hebben geluk gehad dat het bij ons meeviel qua viezigheid. Misschien hadden ze net gepoetst :). Het einde van de kamer is ook een mooie en leuke afsluiter. Als je in Praag bent, moet je deze kamer zeker meepakken!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mission 53

The Padlock
Geplaatst op: 22 augustus 2023

Verouderde kamer

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Op onze laatste dag spelen we 5 kamers. Na het spelen van de kamers bij Questerland stonden de kamers van Padlock op de planning. Te beginnen met Cemetery, daarna Secret of Jack Daniel en als afsluiter Mission 53.
Na het spelen van Jack Daniel en Cemetery, hadden we eigenlijk een pauze van 2 uur waarvan we niet zo goed wisten wat we er mee moesten, maar al snel vroeg de host of we eerder wilden beginnen dus we konden de kamer gelijk erachteraan doen. Super fijn! Na een kleine zoektocht naar de andere locatie werden we op een nogal aparte manier ontvangen en opgesloten. Niet eens opgesloten in de kamer, maar letterlijk in de ontvangstruimte. Na de introductie konden we van start. De kamer ziet er op het eerste oog goed uit, maar als je beter kijkt zie je hier en daar wel wat slijtage en slechte afwerking. Het begin gaat nogal stroef, maar na een hint gingen we als een speer door de kamer. De kamer had wel een verrassing voor mij. De puzzels zijn prima te doen, maar dit zijn wel te weinig puzzels voor de beloofde 99 minuten. Het verhaal is mij compleet ontgaan en ik heb echt geen idee wat we nou precies hebben gedaan.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zodiac Patres

The Chamber
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Prachtige sfeervolle kamer

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Na het spelen van Opus Magnum stond de tweede kamer van the Chamber op de planning; Zodiac Patres.

Ook hier zou ik weer exact optijd komen want ze laten je gewoon buiten staan ;), maar toen we dan toch naar binnen mochten kwamen we in een mooie ontvangstruimte waar het spel gelijk begint. Het spel begint met het kijken van een filmpje waarin wordt uitgelegd wat wel en vooral niet de bedoeling is. Wat een hilarisch filmpje, maar ook hier wordt wel overdreven veel verteld en krijg je ook veel van de kamer mee. Al moet ik zeggen dat een van mijn teamgenoten het filmpje best nog een keer had mogen bekijken want die had iets niet helemaal goed begrepen maar goed het is goed gekomen. Na het filmpje wordt ontzettend goed in thema opgehaald en de sfeer en spanning zit er gelijk goed in. Wat deed onze actrice het goed! De kamer ziet er echt prachtig uit en met behulp van muziek blijft de spanning aanwezig. De puzzels lagen ons hier wat minder dan bij Opus Magnum maar met een enkele hint konden we ruim optijd ontsnappen. Alle puzzels zijn ook in thema.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Goede balans tussen puzzels en spanning

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Na twee kamers gedaan te hebben van the Chamber en toch maar even Praag te hebben ontdekt, was het tijd voor de eerste enge kamer; Haunted House I.

Ik had ontzettend veel zin in deze kamer, want ondanks dat ik wel van horrorkamers hou, mis ik daar wel altijd het puzzel element een beetje. Dit zou de perfecte combinatie zijn. We werden in een aparte ontvangsruimte ontvangen en kregen een korte (eindelijk!) uitleg over de kamer. Vervolgens werden we aan de overkant van de straat aan ons lot overgelaten. Wat meteen de nodige spanning met zich meebracht. Eenmaal in de kamer wordt de toon gelijk gezet. Deze kamer heeft een ontzettend goede sfeer en spanning door kleine subtiele dingen. Schimmen die voorbij schieten, geluiden en kleine bewegingen zorgen voor de nodige twijfel momenten. Was daar nou echt iemand of verzin ik dit allemaal? De puzzels in de kamer waren ook van goed niveau waar ik ontzettend blij mee was. De ene puzzel is iets beter dan de ander maar ik heb me ontzettend goed vermaakt in deze kamer! Dit is een goede opwarmer voor Haunted House II: Poltergeist. Deze kamer mocht uiteraard iet ontbreken en hebben we na Haunted House I gedaan.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  sjephanieMariekeDrs-jlc

Haunted House II Poltergeist

The Chamber
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Hier snappen ze wat horror moet zijn

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Na Haunted House I overleefd te hebben, hadden we geen tijd om bij te komen en gingen we meteen door naar Haunted House II; Poltergeist.

Ik heb een paar maanden geleden deze kamer gespeeld in Dusseldorf. Daar was hij me meegevallen. Ik vond de kamer heel vet, maar qua engheid viel het mee. Mij was vertelt dat het origineel (in Praag dus) enger zou zijn.
Met licht angst zweet begonnen we aan deze kamer. De start is ijzersterk en zorgt gelijk voor de nodige spanning. Het decor is heel realistisch en spanning wordt goed opgebouwd. En dan de acteur! Wat heeft hij het goed gedaan! Waar ik in Dusseldorf wel af en toe schrok maar de echte angst wegbleef, ben ik hier echt een paar keer ontzettend bang geweest. Ik weet nog steeds niet hoe hij deed, maar wat was dit realistisch. Qua indeling van de kamer en puzzels is Poltergeist in Praag en Dusseldorf exact hetzelfde, maar in Praag is de afwerking beter, de puzzels zien er mooier uit en de acteur en scares zijn veel beter in Praag. Mocht je twijfelen om de ze kamer in Dusseldorf of Praag te doen, kies dan zeer zeker voor Praag!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  MariekesjephanieDrs-jlc

Galactic Pioneers

Mindmaze
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Een ruimtereis die zeker de moeite waard was

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Onze eerste stop was Mindmaze waar we twee kamers gingen spelen; Galactic Pioneers en vervolgens Nautilus.

Met nog nooit een kamer gespeeld te hebben in Praag bleven de verwachtingen een beetje uit. En ook semi met de angst dat het tegen ging vallen stapten wij deze escape room binnen. Spreken ze goed Engels? Zijn de puzzels goed? Zien de kamers er wel goed uit? Met de kamers in Nederland en Belgie zijn we natuurlijk wel al redelijk verwend :).
De ontvangstruimte was erg kaal, maar deed wat die moest doen. Er was een toilet, wat reclamefolders en wat zit mogelijkheden. Al gauw kwam iemand naar ons toe met de vraag of wij klaar waren voor de eerste kamer. Ze komen hier wel gelijk ter zake. Na een korte introductie gehad te hebben, stegen de verwachtingen al een beetje. Het filmpje beloofde toch wel wat. Eenmaal in de kamer waren we erg onder de indruk. De kamer zag er echt goed uit. Bij ons werkte ook alle puzzels vlekkeloos wat natuurlijk ook heel erg fijn was. Er komen veel puzzels ein een keer op je af en ik heb dan ook respect voor de mensen die deze kamer met 2 personen doen. Wij waren met drie en dat was al flink door werken. Met nog een paar minuten over op de klok wisten wij te ontsnappen. Je krijgt hier ook een souvenirtje mee van de kamer wat het bij mij altijd goed doet.
Ik wil wel nog als kanttekening geven dat het wel een kamer is die volgens andere escape rooms in Praag wisselende reviews krijgt doordat de ene helft van de tijd de kamer het vlekkeloos doet, maar dat de kamer ook heel vaak niet werkt en dit is natuurlijk jammer. Wij behoorden gelukkig tot die eerste groep, maar het is wel een gok die je neemt. Maar zeker een gok die je moet nemen :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

An Incredible story of Nautilus

Mindmaze
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Nooit gedacht dat ik een duikboot leuk zou vinden

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Onze eerste stop was Mindmaze waar we twee kamers gingen spelen. Na het spelen van Galactic Pioneers estond Nautilus op de planning.

Door galactic pioneers waren de verwachtingen van de kamers toch al wat gestegen. Na even een slokje te hebben gedronken stond de volgende gamemaster al voor ons met de vraag op we klaar waren voor de tweede kamer. Zeker weten dat we daar klaar voor waren! De kamer start met een leuk introfilmpje en het gebruik van het hintsysteem wordt kort uigelegd wat gewoon echt geniaal bedacht is. De kamer ziet er prachtig uit en ook hier kan er parallel gepuzzeld worden. Deze puzzels en het thema lagen mij beter dan Galactic pioneers. Je maakt een prachtige reis en het verhaal was duidelijk en compleet aan het eind van het spel. Ook hier kregen we een souvenirtje mee naar huis. De kamers van Mindmaze hebben me niet teleurgesteld en zeker een bepaalde standaard gezet voor de rest van de kamers die we zouden gaan spelen. Mocht je naar Praag gaan dan zou ik deze zeker meepakken.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Opus Magnum

The Chamber
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Heerlijke puzzel kamer

Een weekendje Praag stond op de planning met in totaal 11 escape rooms. Na het spelen van de kamers van Mindmaze trokken we naar de eerste kamer van the Chamber; Opus Magnum.

Dikke tip, kom hier precies optijd. Ze laten je geen minuut eerder binnen en zelfs als ze je zien staan, doen ze de deur niet open. Nogal ongemakkelijk maar zo werkt het blijkbaar bij de the Chamber. Na 10 minuutjes buiten gestaan te hebben, konden we naar binnen. De intro van de kamer is in thema wat echt leuk was, maar wat duurt deze intro ontiechelijk lang. Ook had ik het idee dat ze ons van voor tot achter uit aan het leggen was hoe de kamer in elkaar zat en dan bedoel ik echt letterlijk: Als je dit vind dan moet je dat hierop leggen dan gebeurd er dit etc. Maargoed na 15 minuten was ze eindelijk uitgekletst en konden we van start en wow wat ziet deze kamer er goed uit! De kamer heeft me positief verrast! De puzzels waren leuk en we hadden een heerlijke flow te pakken. Ook leuk dat je wat te zeggen hebt op de uitkomst van de kamer. Wij hebben ons ontzettend goed geamuseerd hier!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

De trein pakken zal nooit meer hetzelfde zijn

Ik hoorde veel goede verhalen over de nieuwe experience van Entered. Ik was al erg te spreken over hun eerste beleving 'I can hear you'. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor we besloten om de nieuwe experience te gaan boeken.
Ik kan niet meer zeggen dan ga dit spelen! Vooral als game liefhebber denk ik dat je hier een top tijd gaat hebben. Je speelt de hoofdrol in je eigen videogame en dit is naar mijn mening heel goed neergezet. Verwacht geen puzzels, maar voornamelijk opdrachten die je kunnen helpen om steeds verder in het spel te komen. Van begin tot eind klopt deze experience. Acteerwerk is top, locatie is top, game is top, het is mega origineel en het napraten was ook echt super! Altijd leuk om de mensen nog even te spreken waar je zo hard voor weg bent gerend :). Zodra het tweede deel open is, komen wij zeker terug om deze wereld verder te verkennen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  celinee95sjephanieMariekeDrs-jlc

Mooie kamer met goed verhaal en haperende flow

The imitation room stond al een hele tijd op mijn wishlist en toen de kamer eindelijk open was wilde ik eigenlijk gelijk boeken, maar al snel kreeg ik te horen dat de kamer echt nog niet klaar was om te spelen en dat ik beter even kon wachten. Na een tijdje kreeg ik 'groen licht'. Er zou veel gedaan zijn aan de puzzels en de flow van de kamer. Er is natuurlijk maar een manier om daar achter te komen dus samen met twee vriendinnen trok ik naar Villa Bretil om dan toch the imitation room te gaan spelen.

We werden heel vriendelijk ontvangen door onze host en na wat gedronken te hebben, konden we beginnen. De intro van de kamer is ontzettend leuk en je zit gelijk in het verhaal. Ik vind het ontzettend leuk dat alle kamers hier met elkaar verbonden zijn en allemaal bij elkaar horen. De intro is ook helder en ondanks dat hij toch wel even duurt, krijg je niet overdreven veel informatie over je heen waardoor het verhaal goed te volgen is. We starten soepel en staan al snel in de volgende ruimte, maar hier zakt de flow eigenlijk gelijk weg. Na mega goed zoeken, vonden we de flow weer even terug maar die kakt al snel weer in. En zo gaat het eigenlijk de hele kamer. De flow hapert nogal en ik denk dat dit niet alleen lag aan dat wij de puzzels niet snapten, maar ook dat sommige linken niet helemaal logisch zijn om te leggen. Tegen het einde komt ook vrij veel informatie gelijk op je af waardoor we daar ook vaak door de bomen het bos niet meer zagen. De kamer ziet er wel echt fantastsich uit en geloof ook echt dat er heel wat liefde in de kamer zit en dat de nodige dingen al zijn aangepast, maar ik denk dat de flow van de kamer nog steeds niet je van het is en dat hier nog meer uit te halen valt. Tijdens het napraten viel al heel vaak dat de kamer heel pittig is en weet je dat mag ook. Je hoeft niet door iedere kamer fluitend heen te gaan, maar de puzzels moeten wel logisch zijn en linken moeten wel te leggen zijn. En dat ontbrak af en toe in deze kamer.
Ik zou zeggen, blijf de puzzels en de flow finetunen, want voor de rest is het een kamer met een goed verhaal, leuke intro en mooie aankleding.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • goede intro
  • goed te volgen verhaal
  • flow

  sjephanieStanDrs-jlc

Ben ik dat? Of ben jij dat?

Het was weer tijd voor een escape dagje. Vandaag stonden drie kamers op de planning: Wake up, Aurum en als laatste (eindelijk) Amsterdam Catacombs.

Na het spelen van Wake up was het tijd om naar de tweede kamer van de dag te gaan. Deze escape room is gelegen op een soort industerieterrein. Genoeg parkeermogelijkheden voor de deur en parkeren is zelfs in sommige gevallen gratis. Voordat je de kamer gaat spelen, krijg je al iets in de mail wat je door moet nemen voor je beide de locatie naar binnen gaat. Heel leuk gedaan! Op een gegeven moment staat er; het gaat om samenwerken en niet om puzzelen... Geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen, maar ik zou er snel genoeg achterkomen. Na het opbergen van de spullen konden we van start. En ja al snel wordt duidelijk wat er met bovenstaande zin wordt bedoeld. Deze kamer kan alleen worden uitgespeeld als je samenwerkt en het zijn meer opdrachten dan puzzels die je oplost. Het idee is origineel en heb ik nog nooit eerder gezien. De 'opdrachten' zijn wel erg eentonig en niet al te moeilijk. De host zei dat de meeste mensen de puzzels ook oplossen door trial and error en ik ben heel blij dat wij wel de logica erachter zagen. De aankleding ziet er goed uit, maar afwerking kan op sommige punten beter (boxen die niet zijn weggewerkt etc.).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • origineel
  • eentonige puzzels

 

Laad meer reviews

0 reviews