Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Paradox Project 1: The Mansion

Athene , Griekenland

Nu gesloten

180 minuten

3 - 7

10 jaar

Lees reviews

Meer over Paradox Project 1: The Mansion

An unexpected invitation. A long distanced relative, after a long time, appears again. Sensing guilty loose ends coming after him, he invites you to his Mansion, to share a secret with roots dating back to his past & his adventurous time in Africa… Are you ready to discover the bitter truth?…


Thema's

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

5 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Charokopou 93
17676, Athene
Griekenland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

2 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Een grote teleurstelling

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

The Mansion en The bookstore liggen bij elkaar. Wij hadden hier geen probleem om parkeerplaats te vinden. Tevens is parkeren op straat overal in Athene gratis.

Als je iets te eten zoekt voor of na deze kamers, Onder The mansion zit een restaurant, maar ook in de buurt vind je eettenten zat. Op het kruispunt zit zelfs een pannenkoekenrestaurant als je eens wat anders zoekt.

Op het 2de verdiep ligt Paradox 1 The mansion.
The Paradox project heeft bijna een mythische naam als het om escape rooms gaat. Op elke lijst zijn ze haast te vinden en dat gekoppeld aan een speelduur van 3 uur / 3u20 min en 3 uur voor respectievelijk deel 1/2/3 maakt het toch wel heel bijzonder.

Ik vroeg me vooraf wel af hoe ze het voor mekaar gingen krijgen om ons 3 uur bezig te houden en op zo een manier dat het niet saai wordt.

Er is maar 1 manier om daarachter te komen…

Kamer:

Het verhaal van The Mansion start aan de deur. Door corona krijg je nog kort je GM te zien voor de scan van je vaccinatie, maar in principe start het meteen en zie je niemand tot na het spel.
Binnen is dan ook een wc die het hele spel bereikbaar is, opbergruimte voor je spullen en frisdrank en water. Tijdens het spel is er ook de mogelijkheid tot een korte pauze.

Hun kamer werken chronologisch, dus je begint bij The Mansion en gaat zo door naar The Bookstore en the music academy.

Starten dus met The mansion.

We beginnen met een filmpje, al mag ik die ‘je’ weglaten. Het is een lange film vol met info, maar doordat het in het grieks is, kijk je enkel naar de ondertitels en krijg je visueel niet goed mee wat er nu juist bedoeld wordt.

De kamer zelf is een huis, een volledige verdieping waar je in sommige ruimtes kunt en anderen weer niet. Het wordt al snel duidelijk waarom dit 3 uur gaat duren.
Ten eerste omdat het heel moeilijk is om te achterhalen wat bij wat hoort, je loopt dus best wat op en neer zonder echt te weten naar wat je op zoek bent.

Het wordt pijnlijk duidelijk dat dit voor ons echt geen logische kamer is. Soms heb je dat gewoon, dat je niet ziet hoe de maker denkt en dan kan je enkel concluderen dat het gewoon niet voor ons is.
Maar dan vraag je je af waarom deze rooms zo hoog worden aangeschreven.

Waar het niet aan lag was de afwerking, want die was onbestaande. dit was gewoon een bestaand huis waar ze tig hangsloten op gehangen hebben en wat spullen in verstopt hebben.

Waar het ook niet aan lag was de muziek, want dat was een regelrechte ramp. Ik denk dat ik het volledige hans zimmer album 2 keer heb voorbij horen komen en Jaws heeft me wel 3 keer aangevallen. Echt raar dat deze kamer zo een random muziek draait die niks met het thema hebben.

Waar het ook niet aan lag was de flow, want ook die was een ramp. Ook al zou je de puzzels snappen, wordt je continu gestoord door filmpjes die gewoon te lang duren en niet goed gemaakt zijn.

We hebben dus een kamer met de meest random puzzels die telkens op zo een manier werken dat je 2 zaken vindt, je een oplossing denkt te zien en dan te horen krijgt dat je op zoek mag naar deel 3, maar geen idee hebt waar te beginnen. En dat voor elke puzzel, opnieuw en opnieuw en opnieuw.
Na als iets je euforie gevoel wel nekt is het dit wel want wij hadden met 4 man bij elke puzzel zoiets van kom maar op met die hint.

En dat hou je geen 3 uur vol.

Conclusie:

Ik snap er echt niks van. Is het dan dat mensen het gaaf vinden om voor 28 euro pp 3 uur bezig te zijn en een verdieping hebben om te escapen? Hier zit 0 techniek in, geen sfeer, geen flow, sterker nog, ik denk dat dit met opzet is, want anders kom je nooit aan 3 uur. Deze kamer is onnodig moeilijk (lees onlogisch) gemaakt om je zo 3 uur bezig te houden.
De hele kamer is ook echt versleten tot op de draad. Papieren zijn stuk, boeken kapot, attributen vernield. Hier zit 0 liefde in terwijl de makers goed genoeg weten wat voor een naam ze om een of andere rare reden hebben. Ze weten dat er mensen het vliegtuig nemen en hun boeken.
Dan zorg je dat je kamer op punt staat, of het nu 60 minuten is of 180, of ik 1 kamer of 200 gespeeld heb, dit is gewoon niet netjes..

Tot voor kort kon je the bookstore niet boeken zonder deze eerst gedaan te hebben, maar dat kan tegenwoordig wel. Of je die moet spelen lees je in mijn andere review, maar sla deze aub gewoon over.

De waarschuwing over het verhaal mag je negeren, dat stelt niks voor en het komt toch amper of niet terug in de kamer.

Nee dit was een enorme desillusie.


4

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 4.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlcanthony_boelaertdcmarieke

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Slaapwekkende kamer

Ondanks dat we al vijf dagen in Athene zijn, kregen we nog steeds geen genoeg van alle escaperooms. Helaas stonden er op dit punt ‘nog’ maar drie kamers op de planning. Gelukkig stonden deze drie kamers wel garant voor 9 uur escapen. De laatste drie kamers die we zouden spelen, waren de kamers van Paradox Project; een begrip in ‘escapeland’. Kamers die lang zouden duren en écht op het puzzelen gefocust zouden zijn. We hadden tot op heden nog niet echt een échte puzzelkamer gehad. Dus stiekem keken we er best naar uit, zeker omdat de kamers van Paradox ook zo hoog op de TERPECA lijst staan. Op naar de eerste locatie dus!

Normaal is het zo dat je bij deze escape van begin tot eind niemand tegenkomt, geen gamehost, niets. Je start de kamer zodra je binnenkomt. Helaas was dat bij ons niet het geval omdat op voorhand onze QR code nog even gescand moest worden. Ik denk persoonlijk dat het best indrukwekkend is dat je een escaperoom kunt spelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Maar goed, ons avontuur startte in The Mansion. Deze kamer moet je spelen om de andere kamer (The Bookstore) te kunnen spelen. Het einde van The Mansion zou namelijk op verschillende manieren kunnen aflopen en zo zou The Bookstore dan weer beginnen. Leuk concept, benieuwd naar de uitwerking!

Eenmaal aangekomen in The Mansion valt op dat we echt in een ‘Mansion’ zijn. We hebben een volledig huis ter beschikking. Dus ook inclusief bar met wat drinken en een toilet, handig! We starten in de ruimte waar we zijn binnengekomen met een (iets te lange) introductie video. We krijgen een telefoon mee waar we contact kunnen houden met onze ‘oom’. Hij zou ons op de hoogte houden tijdens ons avontuur. De video is afgelopen, de muziek gaat aan en onze escape kan gaan beginnen.

Die muziek is meteen een opvallend dingetje, ze hebben niet per se gekozen voor muziek wat binnen het thema van het huis past. De eigenaren hebben gekozen voor een ‘grappigere’ insteek en een playlist aangezet met filmmuziek. Wat mij betreft totaal niet passend en daardoor frustrerend. Zeker omdat je 3 uur aanwezig bent in deze escape, hoor je de muziek meermaals voorbij komen.

Van begin af aan zijn er twee grote ruimtes toegankelijk, echter heb je in het begin nog maar één ruimte over. Wat resulteert in veel zoekwerk in ruimtes waar je op dat moment nog niets mee kan. Ook dat frustreert enorm. De puzzels zijn over het algemeen totaal onlogisch en wij keken elkaar vrij snel aan met de vraag: “Waarom staat deze kamer zo hoog op alle lijsten?”.

Ik spring meteen naar het einde van de kamer in mijn review, want wat een langdradige kamer was dit. De puzzels bleven onlogisch, de muziek irritant, het verhaal te lang, deze kamer was ronduit slaapverwekkend. Dat de kamer zo lang duurt heeft ook totaal geen toegevoegde waarde. Het eindfilmpje liet zien hoe we geëindigd waren, benieuwd hoe dit terug zou komen in de volgende kamer.

The Mansion is – wat mij betreft – een grote, old school, 1.0 kamer met onlogische puzzels en een veel te slaapverwekkend verhaal. Het jammere is dat (op het moment dat wij hem speelden) je The Mansion gespeeld MOET hebben voordat je The Bookstore kan doen. Voor ons was de eerste kamer van Paradox Project een hele grote domper. Hopen dat de volgende kamer beter zal zijn!


3

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 5.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig