Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Houdini's Academy

De naam 'Harry Houdini' doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Rond 1900 werd hij wereldberoemd, wat in die tijd minder evident was dan in het huidige "sociale media" tijdperk. Toch kende op den duur bijna iedereen in de Westerse Wereld zijn naam en reputatie.

We zijn ondertussen het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.

In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

EN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

41 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

22 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn 
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Reactie door Keyhouse

29 september 2021

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyStandcmarieke

StanStanEscaperLid sinds: 13 november 2017 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde Dictatordcmarieke

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Anders dan andere kamers
 • Goede service

  De Milde Dictatordcmarieke

suskesuskeEscape ApprenticeLid sinds: 5 juli 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2021

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Avontuurlijk
 • Adrenaline
 • Houdini student
 • Mysterieus
 • Spannend

  keyhouse

kristel_caenberghskristel_caenberghsEscaperLid sinds: 15 februari 2020 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruime kamer
 • Origineel thema
 • Zeer vriendelijke mensen!

  keyhouse

carolinecarolineJunior EscaperLid sinds: 7 augustus 2020 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels en raadsels
 • samenwerken
 • thema en decor
 • opbouw spel en spanning
 • niets is wat het lijkt

  cantholdme-wim

Mystery12Mystery12Junior EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 december 2021

Geweldig!

Na de vorige kamer die we hier gespeeld hadden, waren onze verwachtingen zeer hoog.. en deze zijn meer dan ingelost! Deze kamer was echt in 1 woord geweldig! Van de ene verrassing in de andere en spannend was het tot de laatste minuut! Echt top! Als jullie een derde kamer zouden maken, komen we zeker weer langs! Bedankt voor deze topervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

MarindeMarindeEscape ExpertLid sinds: 10 augustus 2019 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Oprecht: niets is wat het lijkt!

#81 De reviews op Escapetalk maakten ons nieuwsgierig naar deze kamer. Op dat moment 19 reviews, dus niet super veel informatie maar het feit dat je in deze kamer net anders moet denken dan anders sprak ons aan. Na een vriendelijk ontvangst gingen we snel van start.

Ik was heel benieuwd hoe ze 'niets is wat het lijkt' hadden verwerkt om het Houdini thema neer te zetten. En ze hebben me echt verrast en dat levert een hele leuke uitdaging op! De kamer zit vol met originele en leuke puzzels. De puzzels zijn afwisselend, vragen wat van de samenwerking en de oplossingen zijn oprecht vaak niet wat je denkt dat het zou zijn. Het grappige is daardoor dat wanneer je eigenlijk gefrustreerd raakt omdat je de oplossing niet ziet, het direct helemaal vergeven en vergeten is wanneer de oplossing je echt weet te verrassen. De kamer is mooi aangekleed, er zitten een paar leuke schrikmomenten in en bijna alle puzzels passen goed bij het thema.

De kamer heeft me echt verrast en we hebben naderhand leuk nagepraat terwijl we nog een rondje door de kamer liepen.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Origineel
 • Afwisselende puzzels
 • Niets is wat het lijkt

 

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2021

“Betoverend”

GEWELDIGE escape room met “net dat anders” dan de gewone escape rooms.
Zeer gepassioneerde eigenaars met zeer vriendelijke ontvangst en leuke babbel!!!!
Gewoon doen is de boodschap in deze kamer want is echt de moeite!!!


Reactie door Keyhouse

13 november 2021

Bedankt, Robinho. Zelf zijn jullie ook behoorlijk gepassioneerd door de hobby ;)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2021

We love Houdini!

Sinds ik als kind een boek las over Houdini heb ik het altijd een mysterieus en boeiend figuur gevonden. Fijn dat er kamer is aan hem gewijd. Wij vonden de start supertof en na een wat aarzelend begin kwam ons team op stoom en kwamen we heel wat leuke en creatieve puzzels tegen. Hoogtepunt was alleszins voor mij een levensgevaarlijke truc onderweg maar ook het eindspel mocht gezien worden. Al vele kamers gespeeld maar deze gaat absoluut op het aanraderslijstje terechtkomen want eigenlijk zat er zowat alles in wat een escaperoom zo leuk maakt.


Reactie door Keyhouse

13 november 2021

Hoi Kris, leuk om te lezen :) Bedankt voor de positieve woorden.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2021

Spannende kamer!

Mooie, spannende kamer. Af en toe best pittig en anders denken dan je gewend bent, en dat maakt het juist origineel en leuk.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Pittige kamer

Niets lijkt wat het is, dat maakt deze kamer tot een pittige kamer. Erg mooie aankleding en zeker de moeite waard om te spelen.


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Bedankt, Petra. Het was gezellig om jullie bij ons te hebben.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

escapekingescapekingEscape ApprenticeLid sinds: 29 november 2021 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Knappe kamer, net ietsje anders

We speelden deze kamer met vijf personen en we ontsnapten nipt. De kamer zorgt voor een goede portie spanning en adrenaline. Heel tof begin, het brengt je meteen in de juiste sfeer. Toffe en originele puzzels, heel mooi decor. Spijtig kan je een kamer maar één keer spelen:).


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2021

Super ervaring en spannend

Na het spelen van Amenothep, mochten we deze kamer spelen. Spanning begint al van bij het begin. Prachtig uitgewerkte kamer. Samen met de super leuke ontvangst zorgt het dat dit een top locatie is.


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Bedankt. Geweldig om te lezen :)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  47:35 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer

 

eef_janssenseef_janssensJunior EscaperLid sinds: 26 maart 2018 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 september 2021

Een kamer die met hart en ziel gebouwd is door echte escape room-fans

Fantastische escape room! Wij speelden deze kamer met 4 volwassenen (2 met nog niet zoveel ervaring en 2 met toch al een 50-tal kamers op de teller), en we vonden de kamer alle vier ronduit geweldig! Het begin van de kamer is heel verrassend en écht goed gevonden in dit thema, net zoals de rest van de kamer eigenlijk. Hier geen saaie cijferslotjes (ok, misschien ééntje, maar die paste wel in het verhaal), maar wel goed doordachte en technisch hoogstaande puzzels. De kamer is echt af, je merkt het enthousiasme van de eigenaars in elk detail. Een kamer die met hart en ziel gebouwd is door echte escape room-fans. Zo hebben we het graag. We komen dus zeker nog terug om ook de andere kamer te spelen!


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Dank je wel, Eef :)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiasme van de eigenaars
 • Grappige elementen
 • Originele puzzels
 • Technisch indrukwekkend
 • Maar één cijferslotje
 • Thema was doorgetrokken tot in elk detail

 

BartBartJunior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Ontsnappen als Houdini himself

Leuke kamer met goede flow waarin het thema goed is uitgewerkt. Originele start en veel doe werk ! Zalige eindpuzzel om de adrenaline omhoog te jagen.


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Bedankt voor de beoordeling, Bart. Die adrenaline was duidelijk zichtbaar bij jullie ;)


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  49:50 min


 • Type puzzels
 • Enthousiast team
 • Leuk decor, mooi afgewerkt
 • Thema

 

Frederik DumonFrederik DumonJunior EscaperLid sinds: 23 augustus 2018 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Niet zoals andere...

Na Amenhotep in de voormiddag, en een zeer lekkere lunch in het centrum, gingen we terug voor deel 2 van keyhouse in Mol.
De Houdini-academy.

Deze is in (bijna) niets te vergelijken met de andere kamer.
Het is een eerder atypische escape-room, en dat alleen al, is natuurlijk geweldig. Prachtige aankleding, zeer inventieve zaken.
En ook hier zijn er gelukkig amper traditionele slotjes.

Ik ga uiteraard niets verklappen, maar ook deze is een aanrader. Ook hier zijn er zeer originele dingen te ontdekken die je nergens anders vindt. Niets is wat het lijkt...

We hadden 1 kleine technisch mankementje, maar we kregen onmiddellijk een boodschap en zo konden we verder.
We zijn vlotjes buiten geraakt met nog 7'35" op de klok. Niet zo snel als in de andere kamer :-) maar dat was ook uitzonderlijk. Het post-middagmaal-effect misschien? :)

Pas wel op voor mensen met tinnitus. Er kan echt wel veel lawaai zijn in de kamer.
Ik ga er van uit dat de eigenaars dit vanaf nu zeker zullen vermelden.

Ik raad iedere escape-room-liefhebber aan om een dagje keyhouse te boeken. Je zal het je niet beklagen.


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Bedankt voor de mooie review. Wat een team en wat een plezier om jullie bezig te zien :)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • think outside the box-principe
 • atypische escape room
 • zeer vriendelijke eigenaars
 • sfeer/beleving
 • technisch
 • zeer origineel
 • Aantal decibels gaat soms heel erg de hoogte in.

 

Sara en KoenSara en KoenJunior EscaperLid sinds: 10 december 2018 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2021

Houdini got houdinid :)

Het begon met een enthousiast team dat ons aangenaam onthaalde, om daarna direct terug te keren in de tijd om ons te onderwerpen aan Houdini's testen. Wat volgde waren orginele puzzels in een tot in detail aangeklede kamer en een verrassend einde. Zeker een aanrader!


Reactie door Keyhouse

12 augustus 2021

Bedankt voor de leuke review :)


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:44 min


 • Opbouw van het spel/ spanning
 • Goed onthaal
 • Grote kamer
 • Leuk tipsysteem
 • Mooie inkleding
 • Orginele puzzels

 

AmbarianAmbarianJunior EscaperLid sinds: 18 juli 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2021

Gotta get out

Een beetje een andere stijl van kamer, wat donkerder, maar nog nooit zo een escape drang gevoeld :).
Soms beklemmend met heel goed gebruik van geluid. Niets is wat het lijkt, die rode draad is toch wel goed gelegd hier. Oog voor detail is key hier, nog meer dan in andere kamers.


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Bedankt. Leuk dat jullie ons kozen op jullie leuke escape tweedaagse.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Ontsnappen!
 • Puzzels

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Leuke beleving in technisch sterke kamer

Na de eerdere Amenhotep-ervaring wisten we dat de Keyhouse-uitbaters van aanpakken weten. En dat is in deze Houdini-kamer alleen maar bevestigd.

We hebben met vier zeer veel plezier beleefd aan deze kamer. De start is meteen heel tof en schept ook de sfeer voor de gehele escape. De grootste sterkte van deze kamer is absoluut de beleving en de techniek. Meerdere unieke elementen en effecten zorgen voor een enorm sterke flow en sfeer. Enkele keren waren we als groep sterk onder de indruk van het knappe werk dat in deze kamer geïnstalleerd werd. Voor wie een graag in een topsfeer wordt ondergedompeld met straffe effecten, stevig geluid en verrassende staaltjes techniek is echt aan het juiste adres. De puzzels an sich zijn relatief eenvoudig, wat wellicht ervoor zorgt dat de meer ervaren escapers relatief snel zullen ontsnappen. Voor ons was dit echter in ieder geval geen pretbederver, wij hebben ons zeer goed geamuseerd! Kort samengevat: een aan te raden escaperoom voor eenieder, eentje waar je vast en zeker veel pret in beleeft!!

Ontvangst en begeleiding doorheen de gehele kamer zijn prima. Ook achteraf werden we fijn nog eens door de kamer geloodst en hoorden we andermaal de duidelijke passie van deze uitbaters. Tof! Allen naar Mol, naar Keyhouse!


Reactie door Keyhouse

12 augustus 2021

Bedankt, Benjamin. Het was weer leuk jullie als groep te ontvangen :)


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel creatieve elementen
 • Leuke afwisseling
 • Zeer sterk afgewerkt, kamer oogt erg fraai
 • Vriendelijke uitbating, goeie begeleiding
 • Geluid en effecten
 • Zeer sterke sfeer!!!
 • Verbluffende techniek
 • Relatief eenvoudig voor meer ervaren escapers

 

Spuit 11Spuit 11Senior EscaperLid sinds: 3 mei 2019 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2021

Inspirerend!

Als laatste kamer van onze 6 delige escooproom cyclus door België stond een bezoek aan Houdini's Academy op het programma.

Uiteraard had ik mij al voorbereid op het bezoek aan deze kamer. Het hier geïmplementeerde concept sprak mij allerminst aan. Ik had mij dus al voorbereid op een telerustellende ervaring. Mijn scepsis bleek echter volstrekt misplaatst. Houdini's Academy is een prima kamer. Het is kwalitatief een product om trots op te zijn! Een geloofwaardig verhaal dat ijzersterk is vormgegeven.

Met de keuze voor deze implementatie van een escaperoom, kiezen de ondernemers voor een toegevoegde waarde in de rol van gastheer/gastvrouw. De start van het avontuur was nog een klein beetje onwennig, maar de kwaliteitstijd van Wim en Michele na afloop was onbetaalbaar. Wat een mooi stel!!! Zij begrijpen heel erg goed met welk gevoel je een bezoek aan een escaperoom wilt afsluiten.

Ja, deze kamer is een bezoek absoluut de moiete waard!!!!


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Bedankt voor je uitgebreide review. We zijn blij dat we jullie toch hebben kunnen verrassen :)


8.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juli 2021

GEWELDIG!

Na eerst de "Egypte"kamer gespeeld te hebben lagen onze verwachtingen voor deze kamer hoog. Deze zijn helemaal ingelost! Wederom prachtig decor en originele puzzels.

Hopelijk komt er (snel) nog een derde kamer want de eigenaars hebben duidelijk passie voor escape, jullie zien ons tegen dan ook zeker weer terug.


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Waaw, bedankt voor deze topscore 🥳


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig