Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Houdini's Academy

Mol , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 4 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Houdini's Academy

We zijn het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.

In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

EN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

25 likes

179 bezoekers

94.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

69 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (281 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn :-)
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Reactie door Keyhouse

29 september 2021

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyStandcmarieke

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde Dictatordcmarieke

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde Dictatordcmarieke

anne_ter_horstanne_ter_horstEscaperLid sinds: 30 augustus 2021 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

We deden een houdini

Deze kamer is inderdaad zoals de meeste andere ook zeggen volledig anders dan anders, niets is wat het lijkt. Het begin van de kamer is heel tof en zul je niet vaak op zo’n manier eerder hebben gezien!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

  Edb

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini’s Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt’ en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt’ en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders’ 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape ExpertLid sinds: 12 augustus 2021 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt’. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

suskesuskeEscape ApprenticeLid sinds: 5 juli 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2021

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Mysterieus
 • Houdini student
 • Adrenaline
 • Avontuurlijk

  keyhouse

kristel_caenberghskristel_caenberghsEscaperLid sinds: 15 februari 2020 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke mensen!
 • Origineel thema
 • Ruime kamer

  keyhouse

Caro Caro Escape ExpertLid sinds: 7 augustus 2020 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • niets is wat het lijkt
 • opbouw spel en spanning
 • thema en decor
 • samenwerken
 • puzzels en raadsels

  cantholdme-wim

Nicolaï PoelsNicolaï PoelsJunior EscaperLid sinds: 15 december 2019 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 februari 2023

Abracadabra

Na Amenhotep te spelen, mochten we de in de trukendoos van Houdini kijken. De intro is helemaal anders dan je gewend bent en samenwerken is gedurende heel de ervaring van groot belang. Oog voor detail is hier ook wel belangrijk, maar dit zal wel duidelijk worden in de kamer. Bij momenten vond ik de muziek wat hard staan en stoorde mij dit wel, zeker bij het uitvoeren van bepaalde opdrachten. Dit weegt uiteraard niet op tegen de totaal beleving die we ervoeren. In het begin was het wat zoeken, maar eens we alles doorhadden, vlogen we door de kamer om zeker op tijd te kunnen ontsnappen zodat we niet voor eeuwig vast kwamen te zitten in de illustere wereld van Houdini. De kamer bevat een aantal zeer leuke puzzels te midden van een prachtig decor met een spannend einde!
Zoals de meesten hier ook al aangaven is de volgorde Amenhotep - Houdini wel de meest logische keuze, maar waarom zal je zelf moeten komen ontdekken!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Muziek soms wat hard/storend

 

woahevelienwoahevelienEscape ApprenticeLid sinds: 21 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Super leuke kamer

Mooie escape room met originele opdrachten en zit echt heel goed ineen. zeker de moeite waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Escapers The Escapers Junior EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 januari 2023

Super leuke kamer

Heel leuke kamer. Niets is wat het lijkt. Teamwork is nodig.
Leuk begin


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Leuke kamer

Na een originele start begonnen we onze tocht door Houdini's academy. We waren maar met 2 maar daar werd de kamer op aangepast. Op sommige momenten hadden extra handen wel handig geweest maar het was zeker doenbaar.

Voor een ervaren team van 4 denk ik dat de kamer te lineair is, 2 of 3 ervaren spelers is prima. Minder ervaren spelers kunnen zich met 4 spelers waarschijnlijk wel bezighouden.

De kamer is mooi afgewerkt en heeft heel wat originele puzzels en opdrachten.

We hadden een fijne gamemaster, die minstens even enthousiast was als wij zelf.

Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel je best eerst Amenhotep en daarna Houdini.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Ja  53:30 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service

 

StringzStringzJunior EscaperLid sinds: 1 september 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2022

Enter the acadamy of Houdini

Keyhouse in Mol heeft momenteel twee escape rooms in de aanbieding: de tombe van Amenhotep en Houdini’s Academy. Dit is meteen ook de volgorde waarin je beide kamers best boekt, gezien Houdini’s Academy de iets pittigere is van de twee.

Parkeerplaats is in de buurt ruim voorhanden, dus dat is altijd een plus en je wordt meteen erg vriendelijk ontvangen. Er wordt de regel gehanteerd dat er steeds een gamemaster is per kamer, zodat je de onverdeelde aandacht krijgt van de persoon in kwestie en er wordt voldoende tijd genomen om na de kamer ook even na te bespreken. Onze gamemaster deed ook goed haar best aan te voelen wanneer een hint nodig was en wanneer we gerust even ons ding konden doen.

Zoals de naam al zegt, is het in Houdini’s Academy de bedoeling te slagen voor de toegangsproef tot het opleidingscentrum van de ontsnappingskoning Harry Houdini. En natuurlijk houdt die toegangsproef een ontsnapping in. En Houdini zou ook Houdini niet zijn zonder addertje onder het gras, want bij de start wordt je meteen meegegeven dat ‘Niets is wat het lijkt’ en dat is effectief een terechte omschrijving van deze kamer. Bij veel van de opdrachten zit er een beetje een ‘hoek af’ waardoor je net dat extra stapje in je denken moet zetten vooraleer je verder geraakt. Dit maakt de kamer heel verfrissend en bij momenten zelfs bijna ‘speels’ van aard omdat je het gevoel hebt dat de kamer zelf met je voeten aan het rammelen is.

Uiteraard zitten er in de kamer knipogen naar verschillende ontsnappingstechnieken, maar toch blijft het afwisselend door de leuke mix waarin dit thema telkens weer opnieuw naar voren gebracht wordt. Het begin smijt je letterlijk in het ontsnappingsbad en vraagt meteen al het nodige teamwork zodat je al snel wordt meegezogen in de flow en die stopt eigenlijk nergens tot je na een bijna Indiana Jones momentje weer buiten staat.

Kleine tips: één kamerovergang kan misschien nog wat bijgewerkt worden, het wordt nergens problematisch, maar momenteel zijn niet al te gladde schoenzolen wel een aanrader voor deze kamer. Verder kan ook hier het hintsysteem misschien wat meer in thema, bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde commentaar van de leermeester zou wel tof zijn, gezien je hem sowieso ook al hoort tijdens het spelen.

Al met al een zeer leuke kamer waarin je echt wat out of the box mag denken en niet zomaar op je standaard escape routine mag vertrouwen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:49 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

Super tof en boeiend!!

We kwamen te vroeg aan maar mochten gelukkig naar binnen waar t lekker warm was. Na de (hoog)nodige uitleg werd het verhaal verteld en kon het avontuur beginnen. Wauw wat een toffe ervaring was dit!! Spannend maar niet eng waar een goede samenwerking vereist is. Wij waren met z’n tweeën en dat kan prima als je goed op elkaar bent ingespeeld. Wij vulden elkaar mooi aan met inventief zijn en behendigheid. Niets is wat t lijkt, omdenken etc. Je weet t en toch vergeet je het!
Het is ons gelukt te ontsnappen met een paar hints, wat handig werd doorgegeven. Leuke effecten en spannende (soms) harde muziek om de sfeer te versterken en het spel te bemoeilijken.
Kortom het was een super toffe, boeiende ervaring waarbij wij mogen toetreden tot Houdini’s Academy 😃👍🏻.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Uniek element
 • Goede service
 • Beleving

 

Familie HeerenFamilie HeerenEscaperLid sinds: 29 januari 2019 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Sfeer en denkwerk!

Het is ze in Mol bij Keyhouse gelukt een originele kamer te bouwen. Niets is wat het lijkt! De kamer brengt je door zijn decor/aankleding direct in de juiste sfeer en gevoel van echtheid. Zeker de moeite waard om te spelen. Wij hadden met z'n 4en een paar minuten extra nodig en kregen dit ook en de juiste hoeveelheid tips om toch het gevoel te behouden van een prestatie van het team. Na afloop mochten we nog door de kamer om een toelichting te krijgen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

mauriziomaurizioEscape ApprenticeLid sinds: 11 december 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Magisch

Het spel begon al zeer spannend. Zeer leuke en verrassende elementen in het spel. Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

 

MinnieMinnieJunior EscaperLid sinds: 13 juni 2022 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2022

Ons "Houdenie" vast!

We kregen de tip van Baron Beeckman om zeker eens te passeren in Mol om ook hier onszelf te mogen bewijzen. Dit keer niet om toe te treden tot een genootschap maar wel om te tonen dat we waardige leerlingen zijn van Harry Houdini. En zo vertrokken we richting Keyhouse..

We waren een beetje te vroeg aangekomen en werden vriendelijk gevraagd te wachten in de leuke ontvangstruimte. Hier en daar zijn er wat beschikbare bordspelletjes, wat het wachten leuk maakt. Nadat de groep voor ons weg was, werden we vrijwel meteen begeleid naar de kamer en kregen we een woordje uitleg van onze gamehost. Wat een toffe dame trouwens! We keken elkaar nog even bemoedigend aan en waren toen helemaal klaar voor deze -boei-ende beproeving..

Heel veel ga ik over deze kamer niet vertellen omdat je best zelf de magische wereld van Houdini's test komt ontdekken. De puzzels zijn stuk voor stuk tof en origineel. Net zoals iedereen voor mij ook al schreef: niets is wat het lijkt... hou dit in je achterhoofd en wordt een top leerling van Houdini. We waren met een team van drie spelers en wij vonden dit een ideaal aantal om deze kamer te doen. Het enige werkpuntje dat onze groep kon opmerken is de muziek. Op dit moment was de aanwezige muziek net iets té luid aan het spelen, hoewel wij zeker de bedoeling hier wel van begrepen kan dit als storend opgevat worden.

Na het ontsnappen hadden we nog een korte, maar leuke babbel met de host. Die ons hier en daar nog wat tricks heeft laten zien.

Kort samengevat was dit dus een zeer verrassende en leuke kamer. Een aanrader voor iedereen die graag out of the box denkt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Original
 • Ambiance
 • Out of the box
 • Verrassende puzzels

 

Mooie maar enigzins onlogische kamer

Als 2e kamer op onze escapedag hadden we deze kamer geboeked en bij binnenkomst werden we direct warm verwelkomd door onze host voor vanmiddag.
Na de inleiding & keuze van onze rollen konden we beginnen aan deze escape. Hiervoor kregen we een telefoon als klok mee en werden we in de kamer geplaatst door onze host.
Nadat we allemaal op onze plek geplaatst waren konden we beginnen.

Vanaf het begin af aan hadden we moeite om te snappen wat we moesten doen. Volgens de host viel het mee maar wij hadden nooit echt het gevoel dat we de flow te pakken hadden en moesten we dus ook vaak hints ontvangen om verder te raken. Uiteindelijk bleken we net een paar minuten te kort te hebben maar omdat we al met de laatste puzzel bezig waren mochten we deze afmaken.

Hierna konden we ook hier nog even napraten en zat onze 2e escape erop.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Een boeiende kamer

Leuke gamemaster die samen met haar man deze kamer heeft laten bouwen in Mol vanuit hun eigen passie voor escaperooms.
Een superleuk en origineel begin waar samenwerking vereist is. Ook het vervolg is helemaal in stijl van het thema. Het einde is wat anders dan normaal omdat je iets moet doen wat in een escaperoom niet van zelf sprekend is. Door een hint werd het wel duidelijk, maar vond dit een minpuntje. De kamerprijs is zeer betaalbaar. Het geluid was soms niet goed te verstaan, maar ook niet altijd nodig voor het vervolg.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica
 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
 • Beleving
 • Eindpuzzel was niet logisch

 

gooz74gooz74EscaperLid sinds: 17 september 2018 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2022

Zouden we even goed zijn in het ontsnappen als de meester zelf?

Houdini was het onderwerp van de kamer die we gingen spelen en reeds vanaf minuut 0 werden we ondergedompeld in de wereld van Harry Houdini.
De kamer(s) zijn allemaal tot in de puntjes afgewerkt en het ontsnappen gaat dan ook niet van een leien dakje. Zeker niet als niets is wat het lijkt en er toch goed gepuzzeld moet worden om te ontsnappen.

Uiteindelijk met vereende krachten, de koppen goed bij elkaar te steken en de nodige portie durf, zijn we op tijd kunnen ontsnappen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  56:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal

 

Michael.Michael.EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2022

Super leuke kamer!

Super leuke kamer, van het begin tot einde volledig in thema.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  56:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

 

Femke VoldersFemke VoldersEscape ApprenticeLid sinds: 7 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2022

Super leuk!

Deze escape room is veruit de leukste die we tot nu toe gedaan hebben! Heel interactief en super spannend !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend

 

Lisa BerckmansLisa BerckmansEscape ApprenticeLid sinds: 17 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Spannende doe-scape

Echte aanrader voor wie graag ‘doe opdrachten’ doet. Spannend van begin tot einde. Makers zorgen ervoor dat je vanaf de start in het verhaal wordt gebracht.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  04:05 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Niets is wat het lijkt.

Een leuke kamer met een goeie afwerking.
De kamer is helemaal in het thema aangekleed. Leuke puzzels en een toffe game master. Meer heb je niet nodig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:04 min


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

 

slinger13 slinger13 Escape GuruLid sinds: 2 november 2020 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Verrassend

Ontvangst :
Prima ruimte en aardig ontvangen door de eigenaars die net weg gingen . Onze host was er ook al en we mochten gelijk mee naar de kamer .

Kamer :
Begin vonden wij heel erg leuk en gelukkig geen uitleg van 10 minuten. Zodra je mag beginnen in de kamer merk je het gelijk… dit is de kamer van Houdini . Niets is wat het lijkt is een zin die je vaak hoort en terug leest en dat klopt wel bij sommige puzzles . Erg leuk gedaan en even anders denken als normaal is best verfrissend . Alle puzzles waren logisch en elke kamer zag er heel goed uit . Gewoon echt het idee dat je bij Houdini rond loopt en zo hoort het te zijn vinden wij . De typische dingen waar je aan denkt bij Houdini komen hier zeker in voor en dat maakt het erg leuk . Voor ons een zeer geslaagde kamer ! Wij waren met 2 zijn tweeen en ik zou maximaal 3 mensen aanbevelen maar met onervaren teams is 4 ook mogelijk .

Bedankt voor de leuke puzzles en het mooie decor ! Wij waren een uur lang in de wereld van niets is wat het lijkt… : - )


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:13 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig