Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Houdini's Academy

Mol , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 4 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Houdini's Academy

We zijn het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.

In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

EN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

35 likes

234 bezoekers

92.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

82 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (308 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn :-)
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Reactie door Keyhouse

29 september 2021

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  SylfariprodigyStanMarieke

LarsschimmelLarsschimmelJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Niets is wat het lijkt

Om te beginnen is het een mooie locatie! Mooi en gezellig ingericht en daar hadden we ook een gezellig ontvangst door onze host!

Wat een toffe kamer! Leuk dat er wordt gezegd dat niets is wat het lijkt en dat dat bij deze kamer ook echt het geval is. Begin kan wat spannend zijn maar dat hoort er bij als je je in het verhaal van Houdini waant. Het interieur van de kamer was ook mooi. Alles zat goed in het thema en de afwerking was heel erg netjes. Puzzels zijn niet te ingewikkeld en divers en daardoor zat de flow er ook goed in.

Achteraf gezellig na gepraat met de host die ook nog veel heeft laten zien en verteld over de kamers die we hebben gespeeld. Dankjewel hiervoor!

Houdini is zeker een aanrader om op je lijstje te zetten en zeker een keer te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  06:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  anne_ter_horstGijssambeek

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (244 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde DictatorMarieke

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde DictatorMarieke

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

We deden een houdini

Deze kamer is inderdaad zoals de meeste andere ook zeggen volledig anders dan anders, niets is wat het lijkt. Het begin van de kamer is heel tof en zul je niet vaak op zo’n manier eerder hebben gezien!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

  Edb

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt’. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Reactie door Keyhouse

07 juni 2022

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini’s Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt’ en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt’ en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders’ 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Reactie door Keyhouse

07 juni 2022

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

suskesuskeEscape ApprenticeLid sinds: 05 juli 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2021

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Mysterieus
 • Houdini student
 • Adrenaline
 • Avontuurlijk

  keyhouse

kristel_caenberghskristel_caenberghsEscaperLid sinds: 15 februari 2020 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juli 2021

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Keyhouse

05 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke mensen!
 • Origineel thema
 • Ruime kamer

  keyhouse

Caro Caro Escape ExpertLid sinds: 07 augustus 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Reactie door Keyhouse

05 juli 2021

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • niets is wat het lijkt
 • opbouw spel en spanning
 • thema en decor
 • samenwerken
 • puzzels en raadsels

  cantholdme-wim

Geweldig

Zeer goede escaperoom: origineel, actief en het ontvangst was heel goed. Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

BSEBSEJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2023 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Hier is echt niets wat het lijkt…

Van ontvangst tot verrassende wendingen in het spel, alles klopte! Enthousiaste host die ons direct in de juiste sfeer bracht, en de kamer maakte het helemaal waar!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Deze academie is de moeite waard

#247 Hoewel het thema van Houdini niet erg origineel is voor een escape room, is dit wel een leuke uitvoering ervan. Wel opletten, want deze kamer is aangekocht en er bestaat ook een versie van in Leeuwarden (en voorheen ook in Valencia, Spanje). Vooraf moet ieder teamlid een rol kiezen wat gelijk tot lol onderling leidt en een leuke start geeft van de kamer. De kamer zelf bevat een aantal mooie (goochel)trucs. Eén element gaf nogal wat frustratie doordat het goed lijkt en dan toch niet werkt, voelde een beetje flauw. Ook was er vrijwel de hele speeltijd een irritant geluid van de sierventilator wat ik best storend vond. De puzzels waren prima, leuk dat je regelmatig moest samenwerken en een aantal verrassende elementen. De eigenaar is enthousiast en er is een leuke zitruimte om na te kletsen. Alles bij elkaar een leuke kamer die je zeker moet meepakken als hij op de route ligt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Goede service
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Irritant zoomgeluid in de kamer
 • Een wat onlogisch element in de kamer

 

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 maart 2023

Leuk met mijn zoon van 13 !

Na lange tijd weer eens een kamer gespeeld. Deze keer in Mol (op basis van de top kamers in Belgie).
Deze keer met mijn zoon van 13 (ondertussen ook ervaren escaper te noemen).

De kamer ligt in het centrum van mol en je kunt er in de buurt gratis parkeren (5 min lopen).
We waren op tijd en mochten meteen beginnen.
Ik wist vanuit de recencies "niets is wat het lijkt" en dat was ook zeker zo. De puzzels zijn erg leuk bedacht en na een tijdje betrapte ik met dat ik bij alles dacht van denk eens na ... niets is wat het lijkt ....
We hebben hard gewerkt en ook wat hints nodig gehad maar we kwamen er met net geen 4 minuten op de klok naar buiten.
Ik vond de meeste puzzels leuk en net iets anders dan anders.
Er zaten ook een twee puzzels bij waarvan ik niet zo onder de indruk was maar al met al een hele leuke, uitdagende en vermakelijke kamer.

Als ervaren escaper kan je deze kamer prima met twee personen spelen, maar voor de beginner zou ik 3 personen adviseren.
Dank aan de host voor de toffe begeleiding en het ons ook even laten puzzelen (niet te snel hints geven)

Een aanrader mocht je in de buurt van Mol zijn!8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  03:52 min


 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

HOE-dini?

Leuke kamer met een heel ander denkpatroon dan een normale escaperoom, onverwacht en verfrissend!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal

 

denturedentureJunior EscaperLid sinds: 02 februari 2020 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Houdini blijft me bewonderen ;-)

Over deze kamer had ik al wel eens wat gelezen hier op de site en sprak me zeker aan. Altijd al wel een beetje fan geweest van Houdini :-).
Niet goed wetende wat ons ging overkomen werden we onmiddelijk meegtrokken in het verhaal, wat een ervaring.
Vanaf de start zat de spanning er al wel in, hoe komen we hieruit ??? En die spanning bouwde steeds meer en meer op naar het einde toe. Maar beetje bij beetje lukte het ons om steeds een stapje dichterbij te komen. teamwork was hier zeker het geval. Soms was het overduidelijk wat er gedaan moest worden maar houdini zou niet houdini zijn als dit klopte ;-).
Super leuke puzzels compleet in het thema, voor mij klopte het verhaal volledig.
Hier word het woord ontsnappen wel heel erg letterlijk genomen!! we hebben er zeker van genoten en komen terug om de andere kamer te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:54 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer

 

ogsogsEscape ApprenticeLid sinds: 04 maart 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Leuke kamer

Leuke kamer


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:32 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Tijn10Tijn10Senior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2023

Heel kinky dit

Vandaag hebben we een flink stuk gereisd om de kamers bij keyhouse te spelen.

Als je deze kamer gaat spelen reken ook nog een minuut of 10 om een parkeerplek te vinden. De escaperoom ligt namelijk midden in het centrum en er zijn weinig parkeergelegenheden voor de deur.

Na Amenhotep is het de beurt aan Houdini’s academy. Bij Amenhotep hadden we nog bijna een kwartier over dus de verwachtingen lagen hoog.

Voordat we gestart waren mochten we nog even verder carnaval vieren en mochten we in een polonaise de kamer betreden. Dit klinkt heel gezellig maar ook dit is niet wat het lijkt en dit blijft gedurende de hele kamer het hoofd onderwerp. Al je escape kennis die je hebt opgebouwd kan je in de prullenbak gooien, dus verstand op 0 en succes. Het is echt een thema van Houdini. Veel kooien, kettingen en magische acts en zie er maar achter te komen hoe je ontsnapt. Voor ons was de kamer erg lastig maar het is niet dat de puzzels onlogisch zijn en dat is ook wel heel knap. Een unieke ervaring verder en dat met nog 1.36 op de klok.

Bedankt keyhouse voor de fijne avond!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:24 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2023

Waarom zien we het nou niet?

We spelen beide kamer op deze locatie.
We hebben net Amenhotep gehaald met een sterke tijd over... Eens zien hoe het bij Houdini gaat? (spoiler alert: Dit ging iets moeizamer dan Amenhotep)
Na een korte break gingen we richting Houdini's Academy. De start beloofde al veel goeds :)

Kamer:
Na dat we allemaal onder begeleiding de kamer ingelopen zijn begint het spel.
De kamer heeft als onderliggende gedachten ''niet is wat het lijkt'' en dat klopt helemaal!
Ik mag toch na 105 Escaperooms zeggen dat ik toch wel ervaren ben. Maar het is ze hier toch gelukt mijn MEERMAALS op het verkeerde been te zetten. Ik moest zo enorm switchen in mijn denk wijze en handelingen dat we iets meer moeite hadden in deze kamer. Elke keer als je denkt hoe je het moet oplossen is het toch weer anders... AND WE LOVE IT!
Ik ben zo blij als een kamer ervoor zorgt dat ik momenten heb waar ik even denk ''OMG, ik zie het gewoon even niet!!!". Ja, het is leuk om zonder hints of met een goeie tijd over te ontsnappen. Maar als een kamer je zo kan uitdagen tijdens het spel waarvan je achteraf denkt, het was eigenlijk zo simpel. Dan heb je een goede kamer neergezet!

Licht, geluid en technische verassingen zitten volop in deze kamer. Een toffe minde-fuck en spannende elementen.
Alles is heel mooi in balans en in thema. De puzzels zijn origineel en leuk om te spelen. We hebben ongeveer 3/4 hintjes gehad en wisten net oprijd te ontsnappen :0

Conclusie:
Een terecht cijfer voor deze kamer. De makers hebben echt outside-the-box gedacht.
Speel hem met 4 personen, daar is de kamer naar gebouwd en qua moeilijkheidsgraad zou ik zeker met 4 personen gaan!
Laat je verassen, ontdek MEER dan bij andere kamers. Houd in gedachten dat de maker van de kamer je continu het gevoel willen geven dat je het wel weet, maar dat het toch anders moet!

Dank KeyHouse voor de leuke avond. Jullie mogen trots zijn op wat jullie hier gebouwd hebben. Ik ben heel benieuwd hoe een eventuele 3e kamer bij jullie gaat zijn!!! Tot dan?


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Kevin LapiereKevin LapiereEscape ApprenticeLid sinds: 28 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Leuk en spannend thema

Dit was onze allereerste escape room en meteen een schot in de roos!! Super ontvangst door een vriendelijke en goedlachse dame, zeer leuk thema, kamers met veel dynamiek en spanning ... een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Exciting
 • Logic
 • Difficulty
 • Great service
 • Original
 • Cost

 

TessvddTessvddEscape ApprenticeLid sinds: 25 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Superfijn

Het was een top escape room met veel variatie het was best spannend dus op geen enkel moment saai! Zeker een aandragen dus!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nicolaï PoelsNicolaï PoelsJunior EscaperLid sinds: 15 december 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2023

Abracadabra

Na Amenhotep te spelen, mochten we de in de trukendoos van Houdini kijken. De intro is helemaal anders dan je gewend bent en samenwerken is gedurende heel de ervaring van groot belang. Oog voor detail is hier ook wel belangrijk, maar dit zal wel duidelijk worden in de kamer. Bij momenten vond ik de muziek wat hard staan en stoorde mij dit wel, zeker bij het uitvoeren van bepaalde opdrachten. Dit weegt uiteraard niet op tegen de totaal beleving die we ervoeren. In het begin was het wat zoeken, maar eens we alles doorhadden, vlogen we door de kamer om zeker op tijd te kunnen ontsnappen zodat we niet voor eeuwig vast kwamen te zitten in de illustere wereld van Houdini. De kamer bevat een aantal zeer leuke puzzels te midden van een prachtig decor met een spannend einde!
Zoals de meesten hier ook al aangaven is de volgorde Amenhotep - Houdini wel de meest logische keuze, maar waarom zal je zelf moeten komen ontdekken!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Muziek soms wat hard/storend

 

Geweldige ervaring met verrassende elementen

Wij hebben afgelopen zaterdag de escape room gespeeld. Wij werden heel hartelijk ontvangen door een hele aardige man die echt met veel plezier en passie de mensen een geweldige ervaring wil bezorgen. De kamers zijn erg passend bij de thema van de escape room. Wij hebben ook deze keer dingen gedaan dat je normaal nooit zou doen. Het is een spannende escape room met veel kamers. Wij hadden ook 2 mensen mee die nog nooit een escape room hebben gedaan en die zullen nog lang praten over deze ervaring.

Dank jullie wel en tot ziens voor de andere kamer!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel

 

woahevelienwoahevelienEscape ApprenticeLid sinds: 21 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Super leuke kamer

Mooie escape room met originele opdrachten en zit echt heel goed ineen. zeker de moeite waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Escapers The Escapers EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Super leuke kamer

Heel leuke kamer. Niets is wat het lijkt. Teamwork is nodig.
Leuk begin


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Leuke kamer

Na een originele start begonnen we onze tocht door Houdini's academy. We waren maar met 2 maar daar werd de kamer op aangepast. Op sommige momenten hadden extra handen wel handig geweest maar het was zeker doenbaar.

Voor een ervaren team van 4 denk ik dat de kamer te lineair is, 2 of 3 ervaren spelers is prima. Minder ervaren spelers kunnen zich met 4 spelers waarschijnlijk wel bezighouden.

De kamer is mooi afgewerkt en heeft heel wat originele puzzels en opdrachten.

We hadden een fijne gamemaster, die minstens even enthousiast was als wij zelf.

Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel je best eerst Amenhotep en daarna Houdini.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Ja  53:30 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig