Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Houdini's Academy (XP)

Mol , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Houdini's Academy (XP)

We zijn het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.


In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.


*XP = staat voor Experience Game. Deze game is vol van technologische snufjes die een fenomenale escape ervaring aan de spelers bezorgen. Het is een highly-recommended game van hoog niveau!


Thema's

Avontuur

Bunker

Detective

Geschiedenis

Inrichting

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

40 likes

317 bezoekers

93.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

101 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (320 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn :-)
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Reactie door Exit Games Mol

29 september 2021

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  PolleSylfariprodigyStanMarieke

LarsschimmelLarsschimmelJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Niets is wat het lijkt

Om te beginnen is het een mooie locatie! Mooi en gezellig ingericht en daar hadden we ook een gezellig ontvangst door onze host!

Wat een toffe kamer! Leuk dat er wordt gezegd dat niets is wat het lijkt en dat dat bij deze kamer ook echt het geval is. Begin kan wat spannend zijn maar dat hoort er bij als je je in het verhaal van Houdini waant. Het interieur van de kamer was ook mooi. Alles zat goed in het thema en de afwerking was heel erg netjes. Puzzels zijn niet te ingewikkeld en divers en daardoor zat de flow er ook goed in.

Achteraf gezellig na gepraat met de host die ook nog veel heeft laten zien en verteld over de kamers die we hebben gespeeld. Dankjewel hiervoor!

Houdini is zeker een aanrader om op je lijstje te zetten en zeker een keer te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  06:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  anne_ter_horstGijssambeek

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini's Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini's academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem' als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde DictatorMarieke

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde DictatorMarieke

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

We deden een houdini

Deze kamer is inderdaad zoals de meeste andere ook zeggen volledig anders dan anders, niets is wat het lijkt. Het begin van de kamer is heel tof en zul je niet vaak op zo'n manier eerder hebben gezien!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

  Edb

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt'. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Reactie door Exit Games Mol

07 juni 2022

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini's Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt' en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt' en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders' 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Reactie door Exit Games Mol

07 juni 2022

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

suskesuskeEscape ApprenticeLid sinds: 05 juli 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2021

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Reactie door Exit Games Mol

10 juli 2021

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Mysterieus
 • Houdini student
 • Adrenaline
 • Avontuurlijk

  Exit Games Mol

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Exit Games Mol

05 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke mensen!
 • Origineel thema
 • Ruime kamer

  Exit Games Mol

Caro Caro Escape GuruLid sinds: 07 augustus 2020 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Reactie door Exit Games Mol

05 juli 2021

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • niets is wat het lijkt
 • opbouw spel en spanning
 • thema en decor
 • samenwerken
 • puzzels en raadsels

  cantholdme-wim

BrokkeBrokkeEscape ApprenticeLid sinds: 06 september 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Fijne, leuke kamer

Een fijne en leuke kamer die mooi aangekleed is en ook origineel is. Het mechanisme werkt allemaal heel goed en zit goed ineen.

Vriendelijke host (Merel) die alles goed uitlegde.

Enige "min puntje" is dat de kamers soms iets te klein zijn/er te weinig puzzels per kamer zijn om met 4 personen continu bezig te kunnen zijn.
7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Goulashkanon

Ontsnapt: Ja  56:14 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend

 

suzyq277suzyq277Junior EscaperLid sinds: 30 juni 2018 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2024

Out of the Box escape room!

Vanavond Houdini’s Academy mogen spelen met mijn vaste groepje. Opgehyped door een collega die deze kamer al had gespeeld! De reis naar Belgie was het meer dan waard!

De kamer is goed afgewerkt en goed gethematiseerd. Het verhaal zit ook goed in elkaar. De puzzels worden lineair gespeeld, dus met een kleiner groepje, perfect!

Laat alles los wat je al eerder hebt gespeeld en denk out of the box. De oplossing is voor de hand liggend, maar ligt niet altijd voor de hand.

Vertrouw je medespelers en laat je meevoeren in de wereld van Houdini.

Extra compliment voor de begeleider! Enthousiaste meid die plezier had in haar werk en ons met veel humor heeft begeleid!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Muziek staat soms erg hard

 

TomtinenoorfreTomtinenoorfreJunior EscaperLid sinds: 07 mei 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2024

Fijne doekamer met leuke raadsels

Leuke actieve kamer met individueel startpunt.
Mooi decor, goed uitgewerkt en fijn over nagedacht. Puzzels die we nog niet eerder meegemaakt hadden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

Benoît DossoineBenoît DossoineJunior EscaperLid sinds: 31 december 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

De proef van de escape artist

Na een geslaagde ontsnapping uit de tombe van Amenhotep, mochten we ons nu wagen aan het toelatingsexamen van Houdini's academy!

Deze kamer is simpelweg een topkamer! Ik ga er verder niet al teveel over uitwijden, om niet teveel weg te geven, maar alles, vanaf de start tot het einde, het geluid, de verrassingseffecten en de raadsels die je verplichten om out of the box te denken maken van deze kamer een topavontuur!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  42:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertLid sinds: 28 oktober 2018 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2024

Geweldige kamer volledig in stijl van het thema

Onze tweede kamer op deze locatie. Na de uitleg van de host, konden we beginnen. En zonder een spoiler te geven: complimenten aan de host hoe de introductie gedaan werd. Erg fijn dat we wisten wat de mogelijkheden waren indien nodig, maar dat er ook verteld werd wat de bedoeling was.

En daar gingen we. De eerste indruk was al geweldig. En 'niets is wat het lijkt'...... en dat is een mantra dat je in deze kamer echt nodig hebt.
De makers hebben echt hun best gedaan om in de huid van Houdini te kruipen om deze kamer te bouwen. Je valt van de ene verbazing in de andere. En elke keer als je denkt dat je nu echt weet hoe het moet, is het toch weer een beetje anders.....

Heerlijke kamer om te spelen!

Wel nog een paar puntjes ter verbetering:
- Als aan het begin iets op een bepaalde manier uitgevoerd moet worden, wacht dan niet te lang met zorgen dat het ook op die manier kan (voor de makers: dit geldt voor de daredevil oplossing). Wij kregen het gevoel dat het niet werkte en zijn dus op een andere manier gaan oplossen. Vervolgens bleek er iets los te zitten wat niet los hoorde te zitten, waardoor we de originele ervaring van de daredevil niet hebben meegekregen.
- Omdat in deze kamer niets is wat het lijkt, is het wel echt noodzakelijk dat vanuit de makers alles wat vast zit en vast moet blijven zitten, ook echt 'hufterproof' vast zit. Zie het puntje hierboven: datgeen wat redelijk los zat, had niet los gemogen. Terwijl op andere momenten dit wel los moest.
- Zorg dat als er gecommuniceerd moet worden met elkaar, dit ook mogelijk is. Door de setting en de vreselijk harde muziek, was het onmogelijk om met elkaar te communiceren, waardoor we over deze puzzel veel langer gedaan hebben dan noodzakelijk. Dit vonden we erg jammer, omdat we de oplossing wisten.

Maar, we hebben enorm genoten en ik zou deze kamer ook zeker aanbevelen. Ik ben bang aangelegd, maar deze kamer is zeker niet eng (alhoewel je van tevoren dat idee wellicht wel hebt). Dus, gewoon doen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

KellyKellyJunior EscaperLid sinds: 07 december 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2023

Kamer met potentieel, maar...

Overall een leuke kamer, met een unieke start. Daarnaast ook verrassende/originele puzzels. Wij werden ontvangen door een zeer vriendelijke gamehost.

Helaas waren er een aantal zaken die voor ons de beleving minder maakte, welke naar mijn idee allemaal voorkomen hadden kunnen worden. In sommige puzzels zaten wat haperingen die de puzzelflow belemmerden. Hierbij kregen wij dan een inhoudelijke hint, terwijl we niet vastliepen op de puzzel maar op het feit dat er bijvoorbeeld een onderdeel klem zat (wat niet de bedoeling was). Tevens was er een puzzel waarbij de gamehost een hint heeft moeten geven om te vertellen dat we iets mochten doen, omdat we ervan uit gingen dat dit niet mocht (o.b.v. de introductie).

Tevens kregen we een aantal hints die niet afgestemd op wat wij aan het doen waren (bijv. een hint over iets wat we al gedaan hadden). Hierdoor kreeg ik de indruk dat de gamehost met momenten niet goed wist waar wij precies mee bezig waren. Achteraf realiseerden wij ons dat dezelfde gamehost ong. 15 minuten voor onze start een andere groep in een kamer had opgestart, waardoor we sterk de indruk kregen dat de gamehost twee groepen tegelijk moest draaien. Ik weet niet of Exit Games standaard met één gamehost voor twee groepen werkt, maar mocht dat zo zijn dan zou ik dat echt jammer vinden. Je betaald immers ook voor begeleiding door een gamehost die alle aandacht voor jouw groep heeft. Dit overigens niets ten nadele van onze gamehost; naar mijn idee kun je gewoon niet goed twee kamers tegelijk opvolgen.
Een laatste puntje is nog dat de muziek in de kamer op een aantal plaatsen/momenten ontzettend hard stond. Mijn indruk is dat dit mogelijk ten behoeve van een puzzel gedaan is (of zodat we geluiden van buiten de kamer niet zouden horen?). Voor ons was het helaas iets wat afdeed aan de beleving.

Al met al een kamer met veel potentieel en een paar toffe onderdelen, maar voor mij nog teveel punten van frustratie die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • 1 gamehost voor 2 groepen tegelijk?
 • Niet-afgestemde hints
 • Mankementen in puzzels

 

lisse94lisse94EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2023

Niets is inderdaad wat het lijkt!

We speelden deze kamer met 4, wat je zeker in het begin de volledige ervaring geeft, ik vermoed dat ze bij minder spelers een paar dingen moeten weglaten. Verderop wordt het meer lineair, maar ik had niet het gevoel dat we met teveel volk waren. De zin "niets is wat het lijkt" wordt duidelijk meegegeven van in het begin en inderdaad, met heel wat ervaring hadden we toch af en toe moeite om wat out of the box te denken :-) Dit is een heel leuke kamer, mooi decor en originele puzzels en illusies, helemaal in thema. Ik raad zeker aan om deze te komen spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

EvelinesnelsEvelinesnelsEscape ApprenticeLid sinds: 30 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2023

Doordacht verhaal, spannende ervaring

Het verhaal zat goed in elkaar, mooie opbouw en de beleving was compleet. Aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

ReggieReggieEscaperLid sinds: 17 februari 2018 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2023

Kinderfeestje? Dan is deze leuk

-


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

JustYouriJustYouriJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2023

Houdini laat je nog steeds overal aan twijfelen!

Als 2e kamer vandaag stond deze op de planning. Voor mij persoonlijk zonder al te veel verwachtingen, maar zeker benieuwd wat dit thema te bieden had. Een kamer met een Houdini/illusionisten-thema hadden we al vaker gespeeld, maar deze was compleet anders!

Natuurlijk, de kamer voelt nog steeds, letterlijk en figuurlijk, heel magisch, en niets is wat het lijkt. Meteen vanaf het begin, na een voor ons misschien wat chaotische ontvangst, begon de kamer meteen compleet anders als we gewend zijn. Een verrassend begin, maar het hielp ons zeker om in het verhaal te komen.

De puzzels die je in de kamer kunt vinden passen echt super in het thema, al zijn sommige misschien wel wat vergezocht. Je moet ook zeker niet teveel willen putten uit voorgaande ervaring, want niets is wat het lijkt, zoals de grote Harry Houdini ooit al zei.

Helaas waren de puzzels voor ons aan de verraderlijke kant, en zijn we ook net niet binnen de tijd kunnen ontsnappen. Neemt overigens niet weg dat we wel enorm hebben genoten, en ik raad de kamer dan ook zeker aan iedereen aan.

Conclusie:
Voor de meer ervaren spelers is deze kamer er zeker 1 om op je lijstje te kunnen zetten. Samenwerken is zeker noodzakelijk, evenals communicatie. Sommige puzzels kunnen frustrerend zijn, helemaal als je de logica er achter niet snapt.
Kom ook zeker op tijd, deze kamer zit namelijk in het centrum, wat maakt dat parkeren niet altijd even makkelijk is.
In een deel van de kamer wordt de druk opgevoerd, wat best een claustrofobisch gevoel kan veroorzaken. Er kan (natuurlijk) niks gebeuren, maar misschien is het wel handig om dit even in je achterhoofd te houden.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede puzzels
 • Originele puzzels
 • Bijzondere start
 • Goede afwerking
 • Puzzels duidelijk in thema
 • Slechter lopende flow
 • Mindere begeleiding
 • Minder origineel verhaal

 

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeJunior EscaperLid sinds: 10 december 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Niets is wat het lijkt

Als afsluiter van onze Belgische escape-dag, besloten we te proberen om Houdini’s Academy te volbrengen.

We werden welkom geheten door onze enthousiaste host. Aan het intropraatje merkten we gelijk dat deze kamer totaal anders zou worden dan de kamers die we eerder hebben gespeeld. Ons vermoeden bleek te kloppen: een bijzondere en originele start, waarbij echt wordt verwacht dat je out-of-the-box denkt.

Dat out-of-the-box denken bleef niet bij het begin: door de kamer heen werden we steeds uitgedaagd om een ‘niets is wat het lijkt’-bril op te zetten. Putten uit ervaring is hier niet van toepassing.

De puzzels zijn lineair van aard, goed bedacht, zeer origineel en – op een enkeling na – in thema. De kamer bevat echt de nodige breinbrekers. Vanwege de start en de lineaire puzzels lijkt ons een groep van 3 tot 4 personen de juiste grootte om deze kamer te spelen.
Wellicht is wat ervaring wel fijn zodat je weet wat er van je wordt verwacht in een escape room in het algemeen, maar zoals hierboven reeds gezegd, qua puzzels maakt het niet echt uit of je veel ervaring hebt of niet. De kamer is niet eng. De kamer kan wel een beetje als spannend worden ervaren, maar is over het algemeen wel goed te doen voor de ietwat angstige escaper.

De kamer is ruim opgezet, maar doet wel wat ‘kil’ aan: het decor was zeer eenvoudig en minimalistisch. Wij vonden dat dit wat afbreuk deed aan de beleving. De kamer had wat ons betreft dan ook wat meer aangekleed mogen zijn. Daarnaast stond de muziek soms wat (te) hard.

We hebben helaas wel weer bewezen niet goed te zijn in out-of-the-box denken. Het is ons net niet gelukt om binnen de tijd uit de kamer te komen. Gelukkig kregen we, naast een ontzettend leuke nababbel, wat extra tijd van onze lieve host. Het is ons daarmee gelukt om toch de gehele kamer te volbrengen.

Een (groot!) punt van kritiek is wat ons betreft wel de begeleiding. Wij begrepen dat Keyhouse is overgenomen door (het meerdere vestigingen tellende) Exit Games. Onze host heeft haar uiterste best gedaan om ons goed te begeleiden (en dat is haar ook zeker gelukt!), maar wij begrepen dat gamehosts hier sinds de overname twee kamers moeten begeleiden. Dat vinden wij een no-go, en ook onze host was zichtbaar teleurgesteld daarover. In de escape room branche vinden wij één-op-één begeleiding echt een must. Ondanks dat wij hier zelf geen last van hebben gehad, gaat wat ons betreft de kwaliteit van een escape-bedrijf hard achteruit wanneer een host verplicht wordt meer dan één kamer te begeleiden.

Al met al hebben we een leuke tijd gehad in deze kamer, maar wij hopen dat Exit Games overweegt weer terug te gaan naar de één-op-één begeleiding. Dat verdient de kamer en zal de kamer ook opwaarderen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Geen één-op-één begeleiding

 

JesschrisJesschrisEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Anders dan anders

Andere start als gewoonlijk wat je aanzet tot denken en teamwerk


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:32 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

GliderGliderEscape ApprenticeLid sinds: 16 oktober 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2023

Niets is wat het lijkt!

Al vanaf de eerste seconde word je ondergedompeld in de sfeer van deze kamer... Ontsnappen is iets wat helemaal doorregen is in de puzzels.

Uitdagende en unieke puzzels die niet altijd zijn wat ze lijken. Ik heb ook een moment stil gestaan om de pracht van de kamer te bewonderen. Deze was een goede balans tussen kunst en puzzels. Uiteindelijk toch de ketens kunnen afgooien en toegelaten tot de school.

Houdini zou trots zijn op deze academie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:48 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Een enkel atribuut was helemaal niet in thema

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Boeiend, maar op een andere manier

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Houdini!

De kamer begint op een leuke manier. Op een gegeven moment kreeg ik iets voor elkaar wat voelde als iets wat niet de bedoeling was, maar zo makkelijk ging dat het er misschien ook wel bij hoorde. Toen ik dit later nog aan de host vroeg bleek ze niet eens meegekregen te hebben wat ik aan het doen was en dat bevestigde weer de verdeelde aandacht, jammer.

De kamer zelf is een aardige puzzelkamer. Ik denk dat ik er meer plezier uit had gehaald als dit een van de eerste 20 gespeelde kamers was en sommige puzzels lagen niet in dezelfde vibe als hoe onze groep dacht, maar met hier en daar een fraaie verrassende oplossing hebben we ons toch weten te vermaken. Ben je een ervaren speler, ga dan langs met zijn tweeën. Ik denk dat je er dan een hoop meer lol aan zult beleven.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Beleving

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2023

Harry Houdiniet..

Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol aangezien we eerst Amenhotep zouden spelen en vervolgens na Amenhotep een uurtje speling hadden tot we aan Houdini's Academy mochten beginnen. Los van de escaperoom is Mol een leuk plaatstje waar je makkelijk een uurtje kan vol maken voor een 2de kamer. Toen ons uurtje wachten erop zat werden we weer door dezelfde gamemaster ontvangen als bij Amenhotep. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen konden we vrijwel direct aan de slag dus daar gingen we.

Houdini's Academy was een kamer die al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje stond om te spelen en ook al lang in de top 50 stond. Helaas.. was hem dit gewoon niet zo voor mij. Het decor was leuk en het thema aan zich is natuurlijk leuk bedacht maar ik vond hem naar verwachting helaas echt tegenvallen maar dat is persoonlijke smaak want de kamer aan zich was prima. Her en der wel wat onduidelijk en vond ik echt dat er een groot stukje afwerking ontbrak aan de kamer waardoor dat ik vaak in de war was of iets nou onderdeel van het puzzelen was of gewoon onderdeel van het decor was waar je met respect mee om moest gaan waarop gezegd werd: 'Niets is wat het lijkt'. Ja dat kan inderdaad maar dan vond ik toch dat er een hoop dingen onafgewerkt decor leken ipv spelonderdeel van de kamer. Plus wat voor mij echt de das om gedaan had was dat er iets binnen de kamer gebeurde wat ik alles behalve prettig vond. Ga niet spoilen hoe en wat en het is een spelletje dus het was allemaal oké maar op het moment zelf vond ik het echt niet prettig.

Conclusie: Houdini's Academy was hem voor mij persoonlijk niet maar desondanks is het een aanrader want het is wel een leuke kamer om te spelen en perfect te combineren met Amenhotep. Persoonlijk vond ik Amenhotep beter dan Houdini's Academy. Uiteraard.. eigen smaak!

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Afwerking/Onduidelijk

 

jolienvdheerikjolienvdheerikJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2023 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2023

Origineel

Leuke originele escape room. Ik heb deze kamer met zijn 4en gespeeld, dat is ook de meest ideale hoeveelheid mensen. Het zijn leuke originele puzzels en vragen soms echt om anders te denken dan bij andere escape rooms. Ik raad hem zeker aan!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig