Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Houdini's Academy

Mol , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 4 (Aanbevolen: 1)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Houdini's Academy

We zijn het jaar 1915, Houdini wil zijn kennis overdragen aan een select gezelschap leerlingen. De aanvragen zijn zo talrijk dat Houdini een voorselectie met een reeks proeven bedacht heeft om de waardigen te scheiden van de onwaardigen. Jullie vinden jezelf uitermate geschikt als leerling-goochelaars bij de Grote Harry Houdini en jullie gaan dan ook de uitdaging aan.

In zijn magische wereld is niets wat het lijkt en jullie zullen met een goed oog en behendige techniek alles uit de kan moeten halen om al zijn zorgvuldig opgestelde proeven te doorstaan.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

EN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

18 likes

130 bezoekers

94.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (260 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Alles is anders....

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.
De eigenaars hadden op voorhand al aangegeven dat Houdini en Amenhotep volledig andere rooms zouden zijn, dus ik was benieuwd waar het verschil juist ging zitten.

Kamer:

Houdini is echt een volledig andere ervaring en dat merk je zeer goed bij de start. Zelden zal samenwerken zo tot zijn recht komen als bij deze start. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn :-)
Houdini is natuurlijk een goochelaar, een ontsnappingsartiest en een entertainer eerste klas en we willen dolgraag les van hem en net om die reden moeten we ons gaan bewijzen.
Alles, maar dan ook alles in deze kamer is gemaakt om je anders te doen denken, om logica te tarten en je steeds op het verkeerde been te zetten.
Alle ervaring die je hebt te spijt gaat je geen meter verder helpen en dat is grappig genoeg frustrerend en belonend tegelijk.
Dat is waar deze kamer in uitblinkt: niets is wat het lijkt.
Maar gelukkig is dat niet het enige, het decor is echt mooi en de kamer zet een bepaalde sfeer.
Ik denk dat de muziek ook hier weer de gemiste kans is en ook dat er meer gedaan kan worden met licht en effecten.
De puzzels draaien bijna allemaal rond samenwerken en eens echt out of the box denken. De kamer is volledig lineair dus een grote groep zou ik afraden. (hij is ook max 4)
De puzzels zijn niet degene die je doorgaans in rooms tegenkomt, maar een gekke combo van denk en doe en denk dan nog eens.

Het einde had voor mij nog theatraler gemogen, nog spannender en ik denk dat dit mogelijk moet zijn.
Het hintsysteem had ik hier ook liever in thema gezien, misschien als Mr Houdini die ons eigenlijk wat kleinerend toespreekt.

Conclusie:

De eigenaren hadden uiteraard gelijk, dit is een volledig andere kamer als AmenHotep.
Maar ik denk dat Houdini een volledig andere kamer is dan de meeste rooms en dat werkt net verfrissend.
Ik heb me zelden zo voor de kop geslagen als in deze kamer en alle ervaring die ik had voelde haast als ballast. En dan weet je dat de maker geslaagd is in zijn opzet.
Het was werkelijk een leuke kamer om te spelen.


Reactie door Keyhouse

29 september 2021

Bedankt voor de uitgebreide review, wat is het weer leuk geschreven. En met de 'werkpuntjes' proberen we nog aan de slag te gaan :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyStandcmarieke

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde Dictatordcmarieke

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Niks is wat het lijkt

Na het spelen van Amenhotep gingen we bij deze kamer naar binnen. Het begint al heel anders dan een normale escape room wat me meteen enthousiaster maakte. Wat een super speelse kamer is dit. Eens een keer niet je hersenenkraken over zware rekenpuzzels maar gewoon lekker doen. Alles is in thema maar aankleding is niet bijzonder. De eigenaren zijn echt top en hebben veel liefde voor wat ze doen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Anders dan andere kamers

  De Milde Dictatordcmarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Escaperoom óf darkroom? 🤭

Mijn 50ste kamer is eindelijk een feit door Houdini’s Academy bij Keyhouse in Mol (België). Tevens was dit de afsluiting van ons escapeweekendje over de grens, dus er was bij deze kamer genoeg reden voor een feestje.

We (4 personen) waren al bij Keyhouse en hadden daar al een kamer gespeeld. Tussen de kamers door hebben we nog even wat gedronken en gekletst met de vriendelijke eigenaar (tevens gamehost). Gelukkig was het snel tijd om mijn 50ste kamer te verzilveren.

Wat een kamer! Echt totaal anders dan de andere kamer bij Keyhouse. Sterker nog; een totaal ander soort escape room als de meeste die ik heb gespeeld. De introductie/instructie wordt gedaan door de host en hij zegt duidelijk; ‘Bij Houdini is niets wat het lijkt’ en dat is inderdaad gedurende de gehele kamer het geval.

Het begin is ontzettend grappig en ergens ook (op een leuke manier) ongemakkelijk. Gingen we nou een escape- óf een darkroom doen? 🤣 (Deze opmerking ga je wel snappen als je ‘m gaat spelen). Al meteen wordt je geconfronteerd met ‘Niets is wat het lijkt’ en dat maakt een goede voorspeller voor de rest van de kamer. De thematisering en de decoratie is volledig onpoint. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de sfeer die de kamer wil uitstralen en dat is prima gedaan.

Wat deze kamer vooral heel goed maakt, zijn de puzzels. Dit zijn namelijk géén standaard escape room puzzels. Het zijn goocheltrucks waarbij… jawel hoor, komt ‘ie weer; niets is wat het lijkt. Een echte om-denk-kamer. Zelden heb ik op deze manier een kamer gespeeld en ik vond het echt ontzettend tof.

We wisten gelukkig op tijd uit de kamer te geraken. We werden weer vriendelijk te woord gestaan door de host, die nog even ons avontuur met ons doornam. En zo werd mijn 50ste kamer een super toffe ervaring, bij een vriendelijke en gastvrije escape room host en konden we met veel adrenaline terug naar Nederland.

Al bij al; Een super toffe kamer, die net iets anders is dan anders en waarbij je echt moet omdenken. Zeer aan te raden, ook al moet je er wat verder voor reizen. Zowel geschikt voor ervaren als onervaren spelers (naar mijn inziens).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. rolverdeling 😉);
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere kamer als opwarmertje en deze als leuke originele afsluiting.
- Goed te doen voor zowel ervaren als onervaren spelers;
- Als je een keer totaal iets anders wilt doen in het escapelandschap, is dit ‘totaal iets anders’ 🙃.

Bedankt voor deze toffe ervaring, Keyhouse! Het was een eer om mijn 50ste bij jullie te komen doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en keep up the good work 👏


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Wat een review. Leuk om te lezen hoor, dank je wel. Het was ook voor mij als host zeer leuk om jullie te mogen begeleiden. Wat een top-team :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape ExpertLid sinds: 12 augustus 2021 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Hou doet ie dat toch?

Twee kamers op de planning vandaag! Lekker impulsief vertrokken we met 4 man sterk naar Mol om te beginnen met de andere kamer op deze locatie, en af te sluiten met deze. Overigens ook de volgorde waarop ik ze zou aanraden.

Laat ik bij het begin beginnen. Of eigenlijk niet. Wat een toestanden. Dat is eigenlijk alles wat ik er over kwijt wil. Laat het vooral op je af komen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

In meerdere reviews staat dikgedrukt: ‘Niets is wat het lijkt’. Ik ga me daar nog eens volledig bij aansluiten. Of je nu 1 of (zoals wij) 50 kamer(s) gespeeld hebt, dat maakt in ieder geval niets uit. Laat vooral even los wat je van escaperooms denkt te weten want daar ga je hier helemaal niets aan hebben. En hoe verfrissend werkt dat!

Ik heb vooral erg veel plezier gehad in deze kamer. Er zitten super leuke elementen in verwerkt en het verhaal komt duidelijk tot zijn recht. Ik kan het heel erg waarderen wanneer er net even wat anders van je gevraagd wordt dan verwacht. De aankleding is gaaf en het licht en geluid dragen bij aan een toffe sfeer in de kamer.

Voeg daar nog een super vriendelijke eigenaar, een gezellig ontvangst en een mooie startruimte aan toe en ik kan mezelf alleen maar afvragen, ‘Wat wil een mens nog meer? Bedankt voor deze middag!


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Mooi hoor. Dank je wel voor deze review. Het was inderdaad een gezellige namiddag, zo gezellig zelfs dat ik jullie bijna niet meer liet vertrekken door de deur op slot te laten ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Start kamer
 • Host
 • Origineel

  Drs-jlc

suskesuskeEscape ApprenticeLid sinds: 5 juli 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2021

Oh my God twas ”AMAZING”

Met het gezin geweest 2 kids 13,5j en 14j gisteren de andere kamer gedaan wat we al super vonden. 🤗Maar deze is een knap staaltje “Houdini” werk🙌. Echt top,!!! spannend vanaf het begin tot het einde, mysterieus, amusant voor jong en oud... zeker een aanrader. Net niet op tijd kunnen ontsnappen , maar het avontuur was subliem! Dikke proficiat aan de uitbaters hiervoor 👌


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Wow, wat een mooie woorden :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Mysterieus
 • Houdini student
 • Adrenaline
 • Avontuurlijk

  keyhouse

kristel_caenberghskristel_caenberghsEscaperLid sinds: 15 februari 2020 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke mensen!
 • Origineel thema
 • Ruime kamer

  keyhouse

Caro Caro Junior EscaperLid sinds: 7 augustus 2020 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Subliem

We speelden na de kamer Amenhotep ook nog de Houdini kamer. Met onze groep van van 5 ( 3 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12 jaar) kwamen we terecht in een kamer waar "niets is wat het lijkt". Grandioos! Deze kamer is een echte adrenaline shot:). Heerlijk om te spelen!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Bedankt, Caroline, we kunnen de kamer zelf niet beter omschrijven :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • niets is wat het lijkt
 • opbouw spel en spanning
 • thema en decor
 • samenwerken
 • puzzels en raadsels

  cantholdme-wim

Lisa BerckmansLisa BerckmansEscape ApprenticeLid sinds: 17 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Spannende doe-scape

Echte aanrader voor wie graag ‘doe opdrachten’ doet. Spannend van begin tot einde. Makers zorgen ervoor dat je vanaf de start in het verhaal wordt gebracht.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  04:05 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

slinger13 slinger13 EscaperLid sinds: 2 november 2020 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Verrassend

Ontvangst :
Prima ruimte en aardig ontvangen door de eigenaars die net weg gingen . Onze host was er ook al en we mochten gelijk mee naar de kamer .

Kamer :
Begin vonden wij heel erg leuk en gelukkig geen uitleg van 10 minuten. Zodra je mag beginnen in de kamer merk je het gelijk… dit is de kamer van Houdini . Niets is wat het lijkt is een zin die je vaak hoort en terug leest en dat klopt wel bij sommige puzzles . Erg leuk gedaan en even anders denken als normaal is best verfrissend . Alle puzzles waren logisch en elke kamer zag er heel goed uit . Gewoon echt het idee dat je bij Houdini rond loopt en zo hoort het te zijn vinden wij . De typische dingen waar je aan denkt bij Houdini komen hier zeker in voor en dat maakt het erg leuk . Voor ons een zeer geslaagde kamer ! Wij waren met 2 zijn tweeen en ik zou maximaal 3 mensen aanbevelen maar met onervaren teams is 4 ook mogelijk .

Bedankt voor de leuke puzzles en het mooie decor ! Wij waren een uur lang in de wereld van niets is wat het lijkt… : - )


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:13 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Niets is wat het lijkt.

Een leuke kamer met een goeie afwerking.
De kamer is helemaal in het thema aangekleed. Leuke puzzels en een toffe game master. Meer heb je niet nodig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:04 min


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

 

biekedebusserbiekedebusserEscape ApprenticeLid sinds: 21 augustus 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Totaalervaring

Prachtig decor, je wordt helemaal meegezogen in een andere wereld. Fascinerend van begin tot einde!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer

 

JohnnyBJohnnyBJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2022

Escape room waarbij je spieren én hersenen nodig hebt

Een enorm fijne escape room waarbij je vanaf de eerste seconde tot de laatste mee gaat in het verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Escape Legends

Ontsnapt: Ja  34:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

macdufmacdufEscaperLid sinds: 9 juli 2019 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Zeer mooie kamer met veel uitdagingen!

Deze kamer als 2e (van de 3) gespeeld tijdens ons België-tripje.
Mooie moderne locatie in de winkelstraat van Mol. Je wordt erg vriendelijk ontvangen in een zeer prettige ontvangstruimte.
Het team wordt op een zeer speciale manier de kamer ingebracht en zodra het begint is het zo gaaf en superleuk om elkaar dan te zien.
De kamer is erg mooi uitgevoerd en ook het thema is geweldig doorgevoerd in de kamer.
De puzzels zijn van een uitdagend niveau en ook is de aanwezigheid van behendigheid niet slecht voor deze kamer.

Wij hebben ons prima vermaakt op deze locatie en raden deze kamer zeker aan om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Junkies

Ontsnapt: Ja  52:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2022

Houdini's Academy

#113 - We hadden beide kamers geboekt en er werd ons direct aangeraden om de volgorde te wijzigen. We zouden eerst Houdini’s Academy spelen, maar op aanraden hebben we ze omgeruild. Ontzettend fijn dat ze zo meedenken.

De kamer is duidelijk goed in thema gemaakt. De puzzels en aankleding kloppen erbij. Zelf had ik niet zo’n gigantisch ‘niets is wat het lijkt’-gevoel, maar als ik de onderdelen langs loop, kom ik wel tot de conclusie dat dat echt wel geprobeerd is. De flow was prima en de kamer ziet er mooi uit.

Ik vond de kamer niet mega spectaculair, maar echt wel een hele leuke kamer. Zeker een aanrader. Een fijne locatie met prima escape rooms en leuke, enthousiaste eigenaren.


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Bedankt om de 113de (!) kamer voor jullie te mogen begeleiden :) Het is misschien net door die ervaring dat het toch niet helemaal lukte om jullie te misleiden met het 'niets is wat het lijkt'-thema. Alleszins was het leuk om zo'n gepassioneerde escapers te ontmoeten en te laten genieten in onze kamer(s).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  38:23 min

 

TalentescapeTalentescapeJunior EscaperLid sinds: 24 februari 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2022

Gezellige avond

De puzzels waren leuk bedacht en met weinig tips op te lossen.
De opdrachten waren redelijk rechtlijnig. Soms was het wachten op teamgenoten om een opdracht uit te voeren waardoor we weer als groep samen verder konden.
Het thema Houdini was knap uitgewerkt.
De uitbaters waren ontzettend vriendelijk en warm.
Een aanrader!


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Dank je wel voor de mooie beoordeling.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:46 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

prodigyprodigyEscape MasterLid sinds: 26 januari 2017 (177 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2022

Boeiende kamer!

Boeiende kamer waarin niets is wat het lijkt en die het samenwerkingsvermogen van je team danig op de proef zal stellen, zeker een aanrader!
Enig minpuntjes is dat de kamer door de inrichting, enscenering en de verhaaltoon soms wat 'kil' overkomt (misschien ook, omdat ik bij Houdini wat warmere circusassociaties heb). Ook de eindpuzzel had wat spectaculairder gemogen.


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Dank je wel voor je review. Leuk om te lezen dat je al bij al toch een leuke escape hebt meegemaakt. Ik kan me wel voorstellen wat je bedoelt met de warmere toon die je verwachtte. Bij Houdini's Academy is dat inderdaad net iets anders ;)


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Pittige, verraderlijke puzzels
 • Sfeer

 

CelineSCelineSJunior EscaperLid sinds: 18 november 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2022

Betoverende Beleveniskamer

Tja, wat zal ik over deze kamer zeggen? Beter niet te veel, want hoe minder je ervan weet, hoe meer je jezelf kan laten verrassen, want reken maar dat dat gebeurd! ;)
Ga dit gewoon beleven, en je zult zien dat je zomaar opeens een goochelaar in jezelf gaat vinden.

Wel nog even mijn compimenten voor de host, wat een fantastisch leuke, enthousiaste vrouw. Zelf ook helemaal escape fanaat. Daar hebben we erg leuk mee gebabbeld, ze heeft ons goed begeleid, en bovenal zelfs last minute voor ons geregeld dat we de andere kamer ook konden spelen, én in de juiste volgorde. Een dikke 10 voor haar!


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Hoi Celine, bedankt voor je review. Fijn om te lezen en wat heb ik er ook van genoten om jullie te zien spelen :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Verrassing

 

ineineEscaperLid sinds: 1 juli 2018 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2022

Bij Houdini is niets wat het lijkt

We werden vriendelijk ontvangen in een gezellige ontvangstruimte en kregen daar het inleidend verhaal.
We werden al gelijk op de proef gesteld, want ieder zijn sterkte kwam al naar boven.

De kamer zelf is volledig in thema aangekleed. De puzzels zijn zeer verrassend. Niets is wat het lijkt.
Je kan zelf aan een puzzel beginnen, maar pas op, want zonder je teamgenoten sta je nergens. Blijf met elkaar communiceren!
We werden echt uitgedaagd in de kamer.
Als je denkt dat je een puzzel ooit al eens ergens anders hebt opgelost, denk dan maar opnieuw na in deze kamer.

Bij de eindpuzzel hebben we ons nadien echt voor het hoofd geslagen.
Zeer leuk gevonden! :)
Hoewel het inderdaad een grootser einde had mogen zijn.

Normaal hadden we de kamer met 4 gespeeld, maar door een Covidgeval, waren we genoodzaakt met 3 te gaan.
Dit was pittig, maar doenbaar. Met 4 zou de hele beleving af zijn.

(als je beide kamers speelt, probeer dan Houdini voor het laatst te bewaren!)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  57:55 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede service
 • Beleving
 • Out of the box denken

 

GoldielockGoldielockEscaperLid sinds: 18 december 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Origineel

Heel erg originele kamer, technisch bijzonder en leuke effecten! Je leeft je helemaal in.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Flow soms niet supergoed omdat we vast zaten

 

Bjorn EvensBjorn EvensEscape ApprenticeLid sinds: 14 maart 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

Wat een ervaring!

Wat was dit een leuke kamer! We waren met een groep van drie en hebben ons heel erg vermaakt. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het is een uitdagende kamer, zeker omdat je rekening moet houden met "Niets is wat het lijkt". Wat ons betreft een echte aanrader!

De eigenares, die onze host was, is een toffe vrouw die graag een praatje met je maakt. Ook voelbaar dat zij en haar man met volle passie deze escaperoom uitbaten.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

LindsayTLindsayTJunior EscaperLid sinds: 28 november 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 april 2022

Hele toffe originele kamer

Gisteren, na het lezen van de lovende commentaren, Houdini's Academy gaan spelen in Mol.
Beetje spannend aangezien iedereen zei dat we "out of the box" moesten gaan denken.

Ontvangst was heel hartelijk en tof! Sfeer zat er dadelijk in!

De kamer zelf ontgoochelde helemaal niet! Heel erg originele en mooi afgewerkte kamer. Het out of the box denken was zeker nodig, maar net dat maakte het zo leuk! Frustratie komt eraan te pas op sommige momenten, maar als je dan de oplossing zag was het pure euforie!
Ook was het een doe-kamer en laat ons dat nu net geweldig vinden!
Kleine details maakten het helemaal af!

Zeker een dikke aanrader, vooral als je eens niet de "gekende" puzzels wil doen. Wil je dingen doen op een originele manier is deze kamer zeker een aanrader!!


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Wauw Lindsay, wat een leuk geschreven review. Daar worden we helemaal vrolijk van :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Puzzels

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2022

Wat een super magische ervaring

Vanaf het begin is de spanning te snijden. We wilden doodgraag toetreden tot Houdini’s academy. De proeven die we moesten doorstaan waren meeslepend en super goed opgebouwd.


Reactie door Keyhouse

31 maart 2022

Mooi :) Jullie zijn zeer welkom in zijn academie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

Nick NysNick NysJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2022

Schitteren!

Een mooie, prachtig uitgewerkte escaperoom, met oog voor detail…
Zeer mysterieus, maar ooh zo fantastisch, kleine details maken het nog vele fijner!
Kortom veel fantastische dingen… Niets is wat het lijkt is dan nog maar klein uitgedrukt!!!
Zeer grote aanrader!


Reactie door Keyhouse

31 maart 2022

Wow Nick, leuk om nu te lezen en leuk om jullie toen bezig te zien :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 11 oktober 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2022

Zeer leuke escape room

Deze escape is een echte aanrader, goede combo tussen puzzelen en doen!


Reactie door Keyhouse

21 maart 2022

Bedankt, Tom :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertLid sinds: 11 januari 2018 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2022

Studenten in de val

Na een gezellige babbel met de game master en eigenaar, mochten we onze "rol" kiezen. Dat was meteen een leuke inleiding op het spel. We werden 1 voor 1 de kamer in geleid. Daarna konden we starten.

Qua aankleding is de kamer heel mooi ingericht. Het voelt echt aan als de workshop van een illusionist, een beetje kermisachtig maar dat hoort gewoon bij het thema dus dat is totaal ok. Op het gebied van de beleving werd het verhaal gestuurd door muziek en geluid. Ook een aantal spectaculaire puzzels zorgden voor de nodige belevingsmomenten. Aan het einde was er nog een leuk effect om de spanning te verhogen alvorens te ontsnappen. Dat zorgt voor een adrenalinerush. Heel leuk!

De puzzels zijn heel tof. Hoewel ik persoonlijk vond dat de start van het spel iets teveel sleuteltjes inhield. Wat afwisseling zou op dat moment interessanter geweest zijn. Maar dat neemt niet weg dat algemeen genomen de puzzels van een goed niveau zijn en er zitten een paar hele originele tussen.

Na afloop nog wat nagebabbeld. Altijd leuk.

Het is duidelijk dat de kamers bij Keyhouse van professionele makelij zijn. Dat maakt mij persoonlijk soms bang omdat je dan vaak hetzelfde type puzzels ziet terugkomen. Dat is hier gelukkig niet het geval. Het zijn hier originele puzzels met een groot fungehalte. En daar word ik alleen maar blij van. Zeker voor de prijs. Die mag van mij gerust wat hoger.

Aanradertje!
En als je hier dan toch bent, even de andere kamer eerst spelen als opwarmer.


Reactie door Keyhouse

21 maart 2022

Leuk om te lezen van een team met zoveel ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Wow-momenten
 • Veel sleuteltjes in het begin

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig