Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Payback

Zoetermeer , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Payback

Na het winnen van een grote geldprijs in de loterij ga je met wat vrienden een avondje flink feesten. Met zoveel cash op zak kunnen jullie eens naar een wat ander soort club in de stad. De drank vliegt in het rond en je smijt met je geld. Dat blijft echter niet onopgemerkt.

De danseres lokt je mee naar en je belandt met wat louche figuren aan een pokertafel. Hier wordt alleen “high stakes” gespeeld, voor grof geld dus. Het gaat goed, net iets te goed……. Ineens gaat het licht uit en het volgende moment lig je op straat… Beroofd! Je zint op wraak en wil je geld terug.

Thema's

Casino

Kluis

Kroeg

Maffia

Misdaad

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

24 likes

207 bezoekers

75.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Cyclaamrood 17
2718 SE, Zoetermeer
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

147 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2023

Haagse fever dream

Wescape is voor mij waar het escapen begon! Kidnapped was mijn allereerste kamer en kort daarna opende Payback. Het duurde een tijd voor het eindelijk uit kwam om hem te spelen, maar meer dan honderd kamers verder was het dan toch zover. Bij Payback hebben we de loterij gewonnen en na een avondje feesten in de club blijken we beroofd te zijn! Dit laten we niet zomaar gebeuren, dus we gaan terug naar de club om terug te krijgen wat van ons is! Het is een klassiek diefstalthema met een speelse setting, dit kan tof worden.

Een van de krachten van Payback blijkt al snel het gebruik van ruimte te zijn. De kamer is verrassend ruim opgezet en creatief ingedeeld. Het geheel mist echter sfeer. Nu voelt het nog erg als een ruimte die gemaakt is om te lijken op wat het voor moet stellen. Ondanks dat het decor en de algemene sfeer niet heel indrukwekkend zijn zit er wel verfrissend veel afwisseling in de kamer. Er is veel ruimte en elk deel heeft een andere inrichting en vibe. Deze afwisseling zorgt er voor dat de kamer niet stagneert en lekker door blijft gaan. Je hebt vreemd genoeg ook de kans om te kiezen welke muziek er op staat in de kamer. We hebben ons er even mee vermaakt, maar als je hem speelt: nee dat is geen puzzel.

We hebben vanaf het begin een mooie flow te pakken die we eigenlijk de hele tijd vast blijven houden. De kamer bevat een divers aanbod aan parallele puzzels die maar blijven komen. We zijn met 4 ervaren spelers en ondanks de lekkere flow hebben we behoorlijk wat te doen. Ik kan echt genieten van dit soort kamers waarbij je door puzzels heen blijft beuken en ze maar blijven komen.
Hoewel de puzzels leuk zijn en prima lopen slaan ze in thema vaak nergens op. Het is vaker onduidelijk waarom we hier nou deze puzzel doen anders dat het een escape room is en er puzzels in moeten zitten. Aan het einde hebben we ook even een inkakmoment. Wat moeten we nou precies doen? Hebben we het goed gedaan? Waar moeten we heen? Het blijkt uiteindelijk doodsimpel, maar kon beter gecommuniceerd worden.

Samenvattend is Payback is een leuke en ruim opgezette puzzelkamer met een speels thema. Er valt nog vooral wat te winnen qua sfeer en het thematiseren van de puzzels. Het clubthema en hoe dit uitgevoerd wordt in de kamer doen mij denken aan een soort Haagse fever dream. Ik stel mij zo voor dat een Haags wannabe gangstertje hier echt zijn lol op kan. Voor wat je krijgt vind ik het wel aan de dure kant, maar als je een uurtje lekker door wil puzzelen dan heb je aan Payback een goede.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend ruim opgezet
 • Afwisseling
 • Puzzelflow
 • Uitdagend
 • Speels thema
 • Prijzig
 • Mist sfeer
 • Thematisering van de puzzels

  narlami

Yenderelly (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2023

Super leuk!

We hebben genoten van de gastvrijheid, ook van de leuke escape rooms. Echt heel bijzonder. Moet je echt een keer meemaken. EEN AANRADER!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

WolphWolphEscape ApprenticeLid sinds: 15 januari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2023

Leuke Toffe Kamer

Echt een leuke kamer om te spelen. We waren met zijn 4en en het was goed te doen en je kon je makkelijk splitsen om bezig te zijn met verschillende puzzels. Ook een goede, gezellige host!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Logica

 

jannieta_heskesjannieta_heskesEscape ApprenticeLid sinds: 21 oktober 2019 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Leuke kamer

Mooie thematische kamer. De grote kamers konden met 5 personen en dan had iedereen wat te doen, in sommige kleinere kamers niet.
Originele elementen in de kamer.
Fijn dat je niet zomaar hints krijgt maar erom moet vragen.
Leuke gamehost.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:43 min


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Goede service

 

Petra van GladbachPetra van GladbachEscape ExpertLid sinds: 28 februari 2019 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2022

Spontane last minute actie

#52 Zaterdagmiddag, zin in een kamer. Even kijken wie er mee kan en bedenken welke kamer.
We bellen met Wescape, krijgen geen gehoor, maar worden niet veel later terug gebeld.
Er moet even gekeken worden, maar we kunnen komen. Zelfs een iets latere tijd dan de gebruikelijke tijdsloten is geen probleem.

We worden enthousiast ontvangen door Paul. Hij vertelt het een en ander over de kamer, over de escaperegels (jullie kennen ze al wel, maar voor de zekerheid loop ik er even snel doorheen). Heel ontspannen.

Met drie man sterk beginnen wij met de kamer.
Een leuke kamer, we gaan vrij voortvarend van start. Maar toch moeten we er even inkomen. Een hint is dan soms erg welkom.

Later in de kamer zijn we opgesplitst. Met zijn 2-en met een puzzel bezig, de ander kon door met andere puzzels. Fijn, je hoeft niet op elkaar te wachten.
Wat wel jammer is dat wij daardoor een deel van de kamer 'gemist' hebben. Gelukkig is er snel verteld wat er precies gedaan is, dus heel storend is dat niet.
Nadat we de kamer uitgespeeld hebben, lopen we in de kamer de puzzels nog even door. Ook een foto wordt natuurlijk gemaakt (dat niet iedereen zichzelf leuk op de foto vindt staan, lossen we gewoon even creatief op ;) ).

Nog lange tijd nagepraat met Paul. Een leuke, gezellige avond gehad!8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  46:54 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

DutchlokiDutchlokiEscaperLid sinds: 02 oktober 2020 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2022

Toffe afwisselende kamer

Bij aankomst werden we in een sfeervolle ontvangstruimte ontvangen door een aardige dame, die volgens mij het liefst snel naar huis wilde.

De kamer zit top in elkaar. Veel afwisseling en het verhaal kwam in de hele kamer goed naar voren. Je wordt er ook echt in meegezogen. Bij ons ging eigenlijk alles best heel vlot alleen moesten we als laatst nog 1 slot openen en de sleutel leek niet te passen, waarbij wij vervolgens in het scherm kregen dat het slot wat stroef is en dat de sleutel echt wel past. Na ruim 3 minuten klooien lukte het. Tip aan de makers: Vervang dat slot, want verder zit jullie kamer echt nagenoeg perfect inelkaar!
Nadat we de kamer hadden gehaald, (5 minuten over, maar wij vinden eigenlijk 8) vinden wij het altijd wel leuk om nog even een drankje te doen en even na te praten met de host, maar zij leek daar niet echt trek in te hebben. Op de vraag: 'Zijn wij je laatste gasten?' Antwoordde zij: 'Gelukkig wel'.
De mogelijkheid van een drankje was er zeker (Gevulde koelkasten en een aantal tafels met stoelen). Maar dat werd ons niet aangeboden. Na deze kamer vinden wij dat een host je escape ervaring de kers op de taart kan geven. Hoewel het een aardige dame was, was dit echt een gemiste kans.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 5.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: FRREE

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

Verrassend thema

Leuke escaperoom met tevens een kids variant beschikbaar. Leuk aangekleed en passend decor/sfeer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2022

Plezier in de nachtclub

Tijd voor kamer twee op deze locatie. Nadat we zojuist waren ontsnapt aan onze kidnappers, konden we ons klaar gaan maken voor een tripje naar de club om ons geld terug te gaan halen. Na een korte introductie, kunnen we gaan beginnen aan onze wraakactie. Om maar meteen met het grootste minpunt te beginnen; het hintsysteem. Ikzelf ben niet zo'n fan van een hintsysteem waar consequenties aan zitten, dat is bij deze kamer ook het geval. Dat is grotendeels een persoonlijke kwestie, maar ik ga dan al met een vervelend gevoel de kamer in.

Enfin, de start van de kamer begint bij ons wat stroef, maar eenmaal op gang zitten we er lekker in. In tegenstelling tot de vorige kamer, is deze kamer wel parallel te spelen en is er genoeg te doen voor drie personen. Sommige puzzels zijn wat lastiger dan de ander, maar die afwisseling is juist fijn. Alle puzzels vallen binnen het thema en dat speelt erg fijn.

Tot op zekere hoogte spelen we erg fijn door, tot een bepaald punt in de kamer. Daar wordt onze heerlijke flow de nek omgedraaid. Het is voor ons eigenlijk al vrij snel duidelijk wat we moeten doen, alleen is het op dat punt ontzettend onduidelijk wat we nu precies moeten/kunnen gebruiken. Er bevinden zich onwijs veel 'red herrings' in deze kamer, allerlei zaken die je afleiden omdat je ze mogelijk zou moeten gebruiken voor de desbetreffende puzzel.

Ook het einde was voor ons een kleine domper, het was niet geheel duidelijk of het juist was wat we gingen doen. Toen we terug wilden gaan (omdat we toch dachten dat we verkeerd zaten), kon dat niet meer. De kamer communiceert vanaf dit punt niet helemaal lekker. Toen kregen we plots het bericht dat we wel goed zaten en dat er al wat gebeurd was. Het einde wil je natuurlijk spectaculair hebben en dat viel dus helaas een beetje tegen.

Wel hebben we ons prima vermaakt in deze kamer. De kamer is ruim opgezet en valt goed binnen het thema. De puzzels zijn leuk en ook die passen binnen het verhaal. Payback was voor ons geen absolute topkamer, maar wel leuk om gespeeld te hebben als je in de buurt bent.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2022

Top puzzelkamer!

"Willen jullie de gewone of de diehard versie?" Dat is bij mij altijd een gevaarlijke vraag, want ik word mega fanatiek in escaperooms ;) Diehard betekende dat we 5 hints kregen, die ons ook punten zouden kosten op onze eindscore.
Wat een verrassende kamer! Groter dan we hadden verwacht en bomvol puzzels, die een mooie afwisseling zijn tussen goed nadenken en gewoon doen. De kamer had een fijne flow en je was continu allemaal lekker aan de slag, heerlijk!
In het begin wordt een verhaal verteld en de puzzels en het decor zijn mooi in thema! Het is duidelijk waar je naar toe werkt, maar wij misten tussendoor nog wat extra verhaalelementen, die het misschien nog net wat spannender hadden kunnen maken!

We hebben erg gelachen, lekker gepuzzeld en uiteindelijk twee hints gebruikt, waarvan eentje voor een puzzel die uiteindelijk super makkelijk bleek te zijn haha.
Dankjewel Paul, je was een hele enthousiaste spelleider!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Origineel

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2022

Mooie mix van techniek en old school :)

Nummer 56 alweer... Verslaving? Neejoh... hoe kom je erbij!?

Dit keer was de kamer Payback aan de beurt.
Een toffe kamer die een leuke mix heeft van doe en denk puzzels. Zo nu en dan techniek en af en toe een hangslot. Prima in balans als je het mij vraagt. Ook het systeem van de hints vind ik leuk, het is weer eens wat anders! Met slechts 1 hint (die echt dom was... we hadden gewoon een slot over het hoofd gezien) hadden wij nog 11:40 over en staan daarmee op plek 37 allertijden van het hele toffe online scorebord!

Parkeren is ook fijn, gewoon voor de deur. Ontvangst is netjes en genoeg vermaak als je even moet wachten.
Lekker gekletst met de eigenaar en prima begeleiding voor, tijdens en na het spel.

Zeker een aanrader dus... Al vind ik persoonlijk de prijs wat aan de hoge kant. Maar daar valt over te twisten natuurlijk :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

Tijn10Tijn10Senior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2022

Goede Balans tussen doen en denk puzzels!

Het begon met dat we ruim 30 minuten van te voren aanwezig waren waardoor de eigenaar ons met een hele hoop trots zijn auto voor een bepaalde auto show/Rally liet zien. Een auto volledig gemaakt van krijt bord materiaal en helemaal vol gekladderd met teksten en tekeningen van krijt. Het leuke was dat hij ons ook op de auto lieten tekenen wat natuurlijk wel leuk is. Na 20 minuutjes was het dan eindelijk tijd om de Escaperoom payback te spelen. Na een aantal verhalen gehoord te hebben over dat de kamer best pittig is en er maar 35% uitkomt gingen wij met 4 personen de uitdaging aan. Voor mij was het echt een heerlijke kamer om te spelen. Ik heb alle puzzels mee gekregen en er zat een lekker verloop in de kamer. Twee teamgenootjes van mij waren wel lang bezig met een bepaalde puzzel waardoor ze kleine delen van de kamer miste wat ik wel zonde vond.

De balans tussen denk en doen puzzels was echt heel goed en er waren ook best wel wat puzzels in de kamer waardoor je echt een uur hard aan het puzzelen bent.

Super leuk kamertje en met 11:40 over en de 37e plek op de all time list kunnen we toch wel echt tevreden zijn.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:20 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Prijs

 

Joey (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2022

Een toffe kamer met veel uitdagingen

Gisteren 12-5-2022 hebben wij deze kamer gespeeld met 5 personen. Allereerst is de entree gezellig en is het leuk om de voorgaande teams te zien hangen op de muren. We kregen een enthousiaste en duidelijke uitleg voor we de kamer konden betreden. Eenmaal in de kamer is er voldoende uitdaging en spanning om ons allemaal bezig te houden. Uiteindelijk hebben we de maffioso verslagen en zijn we ontsnapt. De kamer is echt een aanrader, gaat dat zien/doen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min

 

sjpg68sjpg68EscaperLid sinds: 23 januari 2020 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2022

Geweldig mooie kamer, originele en uitdagende puzzels!

Gelukkig konden we weer escaperooms spelen na alle corona ellende. Toen we Payback 2 jaar geleden hadden gereserveerd begon de lockdown. :-(
We hadden eerder Kidnapped gespeeld, die vonden we al heel goed. Maar Payback is nog beter! Echt een mooie ervaring in een zeer uitgebreide kamer.
De host, één van de eigenaren, was enthousiast en gezellig. Hij nam ook de tijd om even gezellig na te praten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: ADHD Holadijee!

Ontsnapt: Ja  53:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Echt géén minpunten te bedenken

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Hele goede puzzle kamer !

Ontvangt :
Prima ontvangst ruimten 2 host die erg leuk waren .

Kamer :
Mooi aangeklede kamer met mooie technieken en leuke en vooral veel puzzels . De flow was echt heel goed en we vlogen door de kamer . Zonder tips gehaald met nog 15 min over . Door de hoeveelheid puzzels die erin zaten en de flow die we met zijn 4en hadden vond ik het echt een goede kamer . Daarna nog even de kamer door gelopen wat altijd leuk is en nog een kijkje achter de schermen gehad . Alles bij elkaar een hele fijne kamer dus , zeker spelen !


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:08 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Erg mooie kamer

Erg mooie kamer geheel in thema.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

1983jeroen1983jeroenJunior EscaperLid sinds: 21 september 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Mooie kamer

Mooie kamer. Genoeg te doen voor 4 man.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Leuke kamer!

Mooie kamer met gevarieerde puzzels


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

WilcoHoogeveenWilcoHoogeveenEscape ApprenticeLid sinds: 02 oktober 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2021

Toffe escape room!

In 1 avond beide kamers van Wescape gedaan met een redelijk ervaren groep escapers. Tot dan toe waren wij altijd ontsnapt, dus dat moest en zou die avond ook lukken! Payback deden we als 2e, en waar we ons in Kidnapped al prima hadden vermaakt was Payback toch wel de overtreffende trap! Verrassende kamer met geloofwaardige inrichting (dat vind ik belangrijk) en leuke puzzels. En gehaald, jeej! Iedereen had iets te doen en de puzzels en ruimtes volgende elkaar logisch op. Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Nice room

This a fun room, the money heist theme is nicely played out throughout the room. Interesting start. You can play this room even if you don't speak Dutch. We had a nice chat at the end with the host. He even asked what we would change and was open for suggestions. There was nice variety of puzzles.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Puzzles
 • Host

 

celle_chinafatcelle_chinafatJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2021

Leuke kamer

Na Kidnap zijn we eigenlijk meteen doorgegaan naar Payback.
De kamer zou wat moeilijker moeten zijn dan Kidnap, maar zo hebben we dat niet ervaren met nog 28 min op de klok en de hoogste score ;)
De aankleding en sfeer was goed. De puzzels zijn goed te doen. Iedereen kan zijn gang gaan. Wat meteen ook een nadeel heeft, omdat niet iedereen alles meegekregen heeft van de kamer. Hierdoor heb je het gevoel dat je veel gemist hebt.
Persoonlijk vond ik het einde ook best abrupt, maar kregen we van de host ook te horen dat we wel erg snel waren met het oplossen van de puzzels.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Verhaallijn
 • Sfeer
 • Abrupte eind
 • Niet iedereen krijgt alles mee van de kamer

 

Janneke_xxJanneke_xxEscaperLid sinds: 25 augustus 2019 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2021

Gezellige middag weg

Ik had de eerste kamer bij Wescape al een tijdje terug gespeeld en was ook benieuwd naar deze kamer. Je wordt gastvriendelijk ontvangen en je komt binnen in een prima ontvangstruimte. Deze is niet in het thema van de kamer, maar dat stoort totaal niet. De speciale sloten worden van tevoren nog even uitgelegd hoe ze werken en dan kan je de kamer in. Je wordt en door het inleidende verhaaltje en met het filmpje goed in het verhaal geleid waardoor je er meteen lekker in zit. Ze werken met een leuk systeem in deze kamer wat deze kamer net weer wat anders maakt dan andere kamers. In de kamer zelf is genoeg te doen waardoor iedereen ook bezig is en bezig blijft in de kamer. Wel is het met 3 personen een beetje veel puzzels tegelijkertijd en daardoor kan je niet elke puzzel volgen en meekrijgen. De puzzels paste ook wel in de sfeer van de kamer. Aan het einde van de kamer loop je niet alle puzzels nog een keer langs, waardoor je ook niet weet welke puzzels er precies waren. Zelf vind ik dat altijd wel leuk om de kamer aan het einde nog door te lopen.
Al met al een leuke dag gehad!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Huize Bevaart

Ontsnapt: Nee


 • sfeer paste goed bij het thema
 • Leuke variatie in puzzels
 • Iedereen is bezig in de kamer
 • Gastvriendelijk
 • Goed inleidend verhaaltje
 • Flow
 • Duurt even voor je de hint krijgt
 • Geen naloop van de kamer met alle puzzels

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2021

Give me the money!

Wescape is rustig gelegen met voldoende plek om voor de deur te parkeren. De ontvangstruimte is netjes met een Pooltafel, een zithoek en een lekker bakkie koffie. De host ontving ons zeer vriendelijk en gaf ons het gevoel alle tijd van de wereld te hebben. Het is altijd fijn om geen gehaast gevoel te hebben en je echt te gast te voelen bij een host die alle tijd voor je neemt. Na de standaard uitleg en de introductie van het verhaal mochten we de kamer in. Na een korte intro film in de kamer begint de escape dan echt. Het verhaal bouwt zich exact zo op als van tevoren is uitgelegd. Dit is erg goed gedaan en het thema is duidelijk en goed aangekleed. De puzzels in de kamer zijn bijna allemaal in thema en zorgen dat je wordt uitgedaagd zonder echt moeilijk te zijn. Deze kamer loopt niet linear dus iedereen van het team kan bezig zijn met een ander onderdeel van de kamer. Persoonlijk vind ik dat altijd erg prettig. Helaas voor onze groep zorgde dit er wel voor dat de helft van het team de halve escape niet heeft meegemaakt. Dit kwam doordat zij lang bezig waren op een puzzel terwijl de rest van het team door de overige puzzels heen zijn gevlogen. In ons team was er dus verdeeld enthousiasme nadat we het geld hadden gevonden en waren ontsnapt. De aankleding van de kamer , de opbouw en de puzzels waren zeer leuk gedaan maar de teleurstelling van het missen van de halve escape door de helft van de groep overheerste helaas het groepsgevoel na de escape. Dit terwijl de andere helft van de groep een leuke escape heeft beleefd. Het doorlopen van de kamer achteraf met de host heeft gelukkig wel de mogelijkheid gegeven aan de rest van het team om te zien hoe de rest van de kamer in zijn werk ging. De begeleiding van de host was verder prima. Hij was zeer vriendelijk en baalde zelf ook zichtbaar dat een deel niet de gehele beleving had meegekregen. De eindfoto was ook weer leuk in thema gedaan. Uiteindelijk was de escape dus voor een deel van de groep geslaagd en voor het andere deel helaas wat teleurstellend.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:38 min


 • Nette aankleding
 • Goede opbouw
 • Vriendelijke host
 • Parkeren voor de deur
 • Deel van de groep heeft niet alles meegekregen

 

Maaike Slegtenhorst (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

GE-WEL-DIG

Super leuke escaperoom met goede spellen en leuke medewerkers! Zeker een aanrader🤩


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperLid sinds: 28 juli 2018 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2022

Prachtig, spannend en gevarieerd

Een hele mooie en sfeervolle kamer. Ruim opgezet. Oog voor detail, veel puzzels en perfect voor een team van 4.

De puzzels zijn in thema, de verschillende ruimtes zijn fantastisch en logisch.

We hebben ons zeer vermaakt en hebben gezellig met de begeleider nagepraat.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: The Lima Code

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

PAYBACK!

Ontvangst:

Paul onving ons super goed, aardige man! Heeft ons goed verteld waar de kamer over gaat! Shoutout naar hem!

Kamer:

De kamer was echt goed ingericht, goed verdeel! Puzzels waar je goed over na moet denken maar zeker het proberen waard! Je staat niet stil er is altijd wat te doen!

Wij waren een groep van 4 personen en hebben hem gehaald! We staan in de top 30. Deze kamer raad ik zeker aan!

4 jaar geleden kidnap gespeeld met mijn klas die helaas niet gehaald!

In deze tijd is het lastig om te bedenken wat je moet doen. Ga naar deze escape room en je hebt een super leuke avond!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aardige paul
 • Goede kamer
 • Geen minpunten!

 

Gina (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2020

Super gave escaperoom, in de top 30 beland.

Dit was echt de leukste escaperoom die ik heb ervaren. Zeker een aanrader om deze escaperoom eens te proberen. Super gave aankleding, zou het zo nog een keer doen als dat kon natuurlijk🤪. We zijn geholpen door Paul. Echt een aardige man die ons een warm welkom gaf! De opdrachten waren erg leuk om te doen en iedereen kon bezig blijven. Ook hebben we de escaperoom kipnapped gedaan. Daar zijn we net niet uitgekomen maar die was ook echt heel leuk. Ook erg leuke aankleding.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke aankleding
 • Fijn personeel
 • Gave opdrachten

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig