Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Thema's

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

11 likes

67 Escapetalk bezoekers

92.1% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

38 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Stevens (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Epic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

anthony_boelaertanthony_boelaertJunior EscaperLid sinds: 28 september 2020 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ALLES
 • interieur !!!!!!!
 • soundeffects
 • licht
 • geur
 • verhaallijn
 • ontvangst
 • ongelooflijke details

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Eigenaar
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Decor

  bilipe

TheekopjeTheekopjeEscaperLid sinds: 23 september 2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Service!
 • Flow
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Geluid + muziek
 • Belichting
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Decor (VOL met details)
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  bilipe

jannekejannekeJunior EscaperLid sinds: 4 maart 2018 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2021

Wat een hoop liefde en werk zit er in deze prachtige kamer!

In één dag zowel Erzebet als Le Prince gespeeld.

Qua sfeer verdient deze kamer eigenlijk een 11 of 12. Wat mooi gemaakt!

De puzzels lagen mij persoonlijk af en toe iets minder, maar die worden nog gefinetuned.

Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

NatalieNatalieEscape ApprenticeLid sinds: 14 september 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

De max!

Het was onze eerste escape na een lange escaperoompauze. Het was wat op gang komen maar het was de max! Supermooie kamer, veel details! Met 3min buiten de tijd was het een intensief 1.5 uur!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

3k3kEscape ApprenticeLid sinds: 1 augustus 2021 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Makkelijk je te verliezen in deze prachtige kamer.

De tweede kamer die wij vandaag speelden. Enorm mooie aankleding en sfeer. Afwisselende spellen zowel fysiek als mentaal.
Heel veel plezier gehad.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding

 

perryperryEscape ExpertLid sinds: 17 oktober 2017 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Le Prince = Le King!

Dit keer was onze bestemming Retie. De eerste keer dat we bij escaping Belgium waren om hun eerste kamer te spelen werd ons al verteld dat men bezig was met een 2e kamer. Toen we dus te horen kregen dat de kamer eindelijk geopend was moesten wij hier zo snel mogelijk naar toe want de ervaring van de eerste kamer was echt een trend setter voor ons! Deze kamer had er mede aan mee geholpen dat we verslaafd zijn geraakt aan escape rooms.
Het was dus zeer spannend om de 2e kamer te gaan spelen omdat onze verwachtingen zeer hoog waren door onze ervaring in het verleden.
Om het maar direct duidelijk te maken zijn aan al onze verwachtingen voldaan! Deze kamer is simpelweg fantastisch!
De introductie is net als bij de 1e kamer een kort filmpje op een tv scherm en de kwaliteit van de film is echt een upgrade van de vorige. Hier zie je direct dat er aandacht is gestoken in de nieuwe kamer. Na een kleine "verbazing" mag je na de introductie dan de kamer betreden. Zodra je binnen bent kijk dan even goed om je heen. Je kan niets anders zeggen dan dat je in een andere wereld terecht komt. Wat een prachtige aankleding! Alles is levensecht en tot in de detail verzorgd. Al je zintuigen worden direct geactiveerd door wat je ziet, hoort en ruikt. Heerlijke geuren komen op je af. Het is eigenlijk gewoon verstandig om eens lekker om je heen te kijken en te genieten. Na alle indrukken kan je daarna heerlijk gaan puzzelen. Buiten de aankleding is dit een echte puzzel kamer! Je zal hier echt worden uitgedaagd door de verschillende puzzels die je moet gaan oplossen. Alle puzzels zijn mooi verwerkt in de kamer en er word zowel samenwerking als solo werk vereist in de kamer. Een aantal puzzels zijn echt kunstwerken op zichzelf door hoe ze zijn gemaakt. Uiteindelijk is niets te complex om op te lossen maar je hersens zullen moeten kraken. Wat ook leuk is dat is dat er veel verwijzingen zijn naar andere escape rooms. Altijd grappig om te zien dat de escape wereld echt een community op zichzelf is. Het verhaal in deze kamer word goed verteld en sluit prima af door de eind puzzel. De kamer is gewoon helemaal af en vooral je zintuigen zullen worden verwend. De kamer is gewoon van absoluut top niveau qua afwerking en ervaring. Ik kan niets anders zeggen dan chapeau!! Achteraf zijn we samen met de eigenaar nog door de kamer heen gelopen en hebben we alle "geheimen" achter de kamer mogen zien. Absoluut briljant en heel gaaf om te horen hoe de escape tot stand is gekomen en wie er allemaal hebben meegeholpen. Wij hebben onwijs genoten en het is jammer dat een kamer altijd maar 1x gespeeld kan worden...alhoewel...als je echt wilt ;-).


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  76:46 min


 • Uitstekende host
 • Geweldige puzzels
 • Geuren
 • Aankleding

 

BartBartJunior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Wat een kamer !

Uiteraard waren onze verwachtingen hoog, Erzsébet was voor mij de eerste escape room ooit, dus met heel veel zin wou ik hun tweede kamer uitproberen.
En wat voor een kamer, ik vond de afwerking helemaal TOP, het decor is waanzinnig goed gemaakt. Sommige zaken geweldig in hun eenvoud, andere magistraal in de ontwikkeling.
Algemeen is het een echte puzzelkamer waar ervaring misschien wel nodig voor is.
Algemeen een top kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  87:50 min


 • fantastisch decor
 • Verhaallijn klopt
 • Detail van afwerking

 

koen_stryboskoen_strybosJunior EscaperLid sinds: 29 oktober 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2021

Magnifiek

Stond al lang op m’n verlanglijstje, zeker na hun teasers. Heeft mijn verwachtingen volledig ingevuld. Prachtige, originele puzzels en effecten. Een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:53 min


 • Totaal inleving
 • Prachtige decoratie
 • Originele puzzels
 • Absoluut geen

 

benjaminbenjaminSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2020 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 september 2021

Oogverblindend mooie escape!

De lat leggen op het niveau van De Bloedgravin, en er dan even losjes overspringen. Het resultaat van 3 jaar werk heeft voor deze uitbater geleid tot een tot in de puntjes uitgekiende escaperoom die garant staat voor een festijn voor wie eraan deelneemt. Absolute aanrader voor iedereen die van het genre houdt, of er mee kennis wil maken. Voor die laatste een nadeel dat dan van in het begin de lat voor volgende escapes waanzinnig hoog ligt. Hoe het ook zij: boeken. naar Retie rijden. spelen. nagenieten.

Wij speelden deze kamer met 4, en ik hoef het niet te herhalen dat we ons bijzonder goed geamuseerd hebben. Met meerdere personen lijkt het mogelijk wat jammer dat je dan zaken gaat missen, alsook kan het soms wat krapper worden. De afwerkingsgraad in de kamer is van torenhoog niveau. Sfeer is top met uitgekiende effecten en muziek. En de puzzels... sja... de puzzels. Top afwisseling tussen stevig nadenken, handen uit de mouwen steken en samenwerken. We hebben van meerdere puzzels enorm genoten en ook de effecten die in de kamer tot stand kwamen bij een juiste oplossing mogen er zijn.

Uitbaters zijn bijzonder gepassioneerd en hebben zich uit de naad gewerkt om een topkamer aan te kunnen bieden. Met succes. Fijne ontvangst en goeie begeleiding zijn gegarandeerd. Tof ook om te zien hoe ze nog bezig zijn met de laatste verfijningen die deze kamer nog meer perfect kan maken.

What more can I say...


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Easter eggverwijzingen naar andere kamers
 • Waw-gevoel
 • Overgangen en flow doorheen de kamer
 • Gepassioneerde uitbaters
 • Toffe samenwerkingspuzzels
 • Heerlijke afwerking in puzzels
 • Afwerking is subliem
 • Topsfeer: muziek, effecten, beleving
 • Je kan het maar één keer spelen

 

escapeKAMELescapeKAMELJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2017 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Originele, zenuwslopende topkamer!

Na intussen meer dan 30 kamers gespeeld te hebben, dachten wij alles zo wel wat gezien te hebben... maar dat was buiten deze kamer gerekend! Wat een top decoratie, originele puzzels, spannende muziek ... we komen superlatieven te kort!

Deze kamer MOET je gespeeld hebben! (En als je Erzébet ook nog niet speelde, boek deze dan gezellig na elkaar! ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Geweldige gastheren
 • Zeer goed op details gelet
 • Teamwork vereist
 • Originele puzzels !!!!!
 • Prachtige inkleding
 • We kunnen hem maar 1 keer spelen :(

 

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Erg goed!

Net als de vorige keer hier weer een hele leuke ontvangst gehad. Het enthousiasme van de eigenaar is heerlijk aanstekelijk. De kamer zat goed in elkaar. Leuke puzzels. Zeer mooie aankleding. Wij waren met zes spelers en hadden op een aantal momenten een aantal spelers die niets konden doen. Dat vond ik persoonlijk een klein minpuntje.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  81:19 min

 

broeder_viktorbroeder_viktorJunior EscaperLid sinds: 26 augustus 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2021

Amazing!

Op voorhand had ik er nog niks van gelezen, enkel de naam “Le Prince”. Nadat we het intro filmpje zagen hadden we meteen het gevoel dat we in de tijd van le prince waren om zijn mysterie te ontrafelen. De room was compleet met herkenbare geuren en geweldige puzzels. Zeker een aanrader voor met vrienden en familie!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  80:17 min


 • Coole effecten
 • Goede verhaallijn

 

femkeishifemkeishiJunior EscaperLid sinds: 4 januari 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Fantastisch!

Le price is echt een onwijs mooie kamer, de details zijn niet te geloven ik hou ervan! De puzzels zitten goed in elkaar en lopen mooi in elkaar over. Er is werkelijk over alles nagedacht. Echt een topper deze kamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke originele puzzels
 • Prachtig opgezet
 • 90 minuten

 

DaphneDaphneJunior EscaperLid sinds: 22 april 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Genieten tot in de laatste minuut

Wat een prachtige kamer, een pareltje in België!
Alles tot in de puntjes afgewerkt.
Mooi decor en mega originele puzzels. Ook de hints komen op het goede moment (wanneer nodig), fijn want zo behoudt je een goede flow.
Nu weet ik weer waarom escapen mijn hobby is :)!
Thanks voor de gastvrijheid en gezelligheid. Kijken uit naar een 3e kamer van jullie!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:57 min


 • Gastvrijheid
 • Decor
 • Details
 • Origineel

 

evelsevelsJunior EscaperLid sinds: 16 januari 2017 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Wanneer je denkt de beste kamers gezien te hebben, kom je dit weer tegen :-)

Hier in Retie speelden wij 4.5 jaar geleden onze eerste escape room en wat een ervaring was dat! Toen al vertelden zij ons dat ze bezig waren met het maken van een nieuwe kamer. Wij keken al sinds toen vol verwachtingen uit naar hun nieuwe genialiteiten.
Zelfs toen de kamer nog niet open was hebben wij hier al bergen plezier aan beleefd. De online zoektocht naar het thema van deze kamer heeft ons heel wat puzzelplezier bezorgd.
Ons ongeduld was hierna nog harder getriggerd.

Bij aankomst waren er wel technische defectjes in de kamer, maar die hebben ze meteen kunnen oplossen waardoor er voor ons geen probleem meer was. Het onthaal in Escaping Belgium is zo aangenaam, dat deze kleine storingen meteen vergeten waren. Deze mensen zijn zo gepassioneerd in wat ze gemaakt hebben, zij hebben maar 1 doel, en dat is hun kamer zo perfect mogelijk maken. Het is dan ook zo leuk om hen hier over te horen babbelen :-)
De kamer is ook volledig mechanisch, zonder de klassieke slotjes. En machaniek, dat is al gevoeliger dan sloten.

De kamer zelf is echt tot in de details in orde. Van zodra het intro filmpje klaar is, gaat de deur open naar een andere wereld. Zelfs de kleinste zaken zijn tot in detail uitgewerkt, ik denk dan aan decor, geur, muziek,.. de beleving is hierdoor echt top. En ondanks het feit dat wij ondertussen al heel wat kamers hebben gespeeld, zijn alle puzzels uniek.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • unieke puzzels
 • afwerking
 • onthaal
 • technische storing

 

nicolai_poelsnicolai_poelsEscape ApprenticeLid sinds: 15 december 2019 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Fantastisch

We hebben een aantal jaar geleden Erszébet gespeeld en hadden hier een topervaring gehad, dus toen we hoorden dat er een nieuwe kamer in Retie was, wilden we deze zeker spelen!
Na eerst online meegespeeld te hebben, begonnen we aan het echte werk.
De kamer heeft een hoge afwerking en we kwamen puzzels tegen die we nog niet eerder zijn tegengekomen. Je moet als team goed samenwerken om te kunnen ontsnappen. Het is een uitdagende kamer, maar je krijgt voldoende tijd om ze te spelen. Een prachtig verhaal, waar je toch de nodige oplettendheid moet bezitten. Waarom? Dat zal je zelf moeten ontdekken. Klein minpuntje: er was een defectje, maar dit deed geen afbreuk aan onze ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verhaal
 • Afwerking
 • Enthousiaste gastheer
 • Puzzels
 • Sfeer
 • één klein defectje

 

joosthjoosthEscape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

10/10 is genoteerd


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

bart_coppensbart_coppensJunior EscaperLid sinds: 21 juli 2020 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2021

Mooie kamer met veel aankleding, ondanks dat toch heel gericht te spelen

Een fantastische beleving door een goed afgewerkte kamer, met veel details die het helemaal af maken en waardoor je je echt in die wereld waant. Ondanks dat er veel attributen ter aankleding zijn, krijgen ze het met licht goed voor elkaar om je aandacht op datgene te richten wat op dat moment nodig is om je puzzels op te lossen.
Ik vind het ook echt wel een technisch hoogstandje, hoe het geheel aan elkaar geschakeld is en automatisch herkend wanneer de puzzel is opgelost. Want in deze kamer wordt nauwelijks gewerkt met ouderwetse sleutels (welgeteld één) of 'normale' cijfer of lettersloten.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

robbie_wynenrobbie_wynenEscape ApprenticeLid sinds: 16 augustus 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Prachtig!

Door het prachtige decor werden we volledig ondergedompeld in de sfeer. Visueel een van de mooiste kamers die ik ooit gezien heb.
De puzzels waren vernieuwend en divers en hadden een goede moeilijkheidsgraad.
Super vriendelijke ontvangst!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onthaal
 • Puzzels
 • Decor
 • Sfeer

 

lawrence_simonslawrence_simonsEscaperLid sinds: 29 november 2020 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2021

Ongezien

Wat een geweldige kamer! We hebben eerst Erzsébeth gedaan en vroegen dus meteen of we "le Prince" konden doen. Dit was geen probleem. Een kwartiertje later konden we beginnen.

Wat een kamer! Het decor is geweldig en de puzzels zijn waanzinnig technisch gemaakt. Alles werkte perfect en het gevoel voor detail was uitmuntend.

Als dit de weg is die de escape rooms in België heeft ingeslagen, gaan we nog heel mooie dingen zien. Wonderlijk team dat van mij alle sterren krijgen die ze verdienen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: VZW De laatboekers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Setting
 • Begeleiding

 

niels_bergenniels_bergenJunior EscaperLid sinds: 28 december 2017 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2021

"Precies de Efteling"

Sfeer: Precies de Efteling, dat waren mijn eerste woorden toen ik de kamer binnenstapte.
Afwerking ten top. Je waant je binnen enkele seconden in een andere wereld. Dit dankzij het samenspel van beeld, geluid en geur.
Over elk detail is nagedacht en ook zeer goed uitgewerkt. Dit niveau blijft van het begin tot het einde ook behouden. Dit is waarom je escaperooms doet. Zeer weinig tot niets op aan te merken zeker als je weet dat deze room nog maar 1 maand draait en dus in zijn test fase zit.


Puzzel: zijn uitdagend, maar zeker niet onhaalbaar. Wij zochten het soms gewoon wat te ver wat wel een klassieker is in ons team.
Daarnaast is het gewoon prachtig om te zien dat je geen enkel hang of cijferslot tegenkomt. Van het begin tot het einde is alles volledig automatisch en gewoon ook allemaal werkt. Hiervoor kan je alleen maar appreciatie hebben zeker als je tijdens het gesprek met de makers hoort hoe dit allemaal in elkaar steekt . Komt daarbij dat er een goede combinatie in de puzzels. Van zeer fysieke puzzels, communicatiepuzzels, observatiepuzzels enz... voor iedereen wat wils.
Mini minpuntje is dat we soms met zijn alle aan het wachten waren tot die ene puzzel opgelost was als dan soms de feedback niet altijd even duidelijk is kan dat wel even tot verwarring leiden. Maar je kon dan wel even de tijd nemen op alle details in je op te nemen. Even die rust is soms niet slecht.

Ontvangst: niets op aan te merken. Al vind ik persoonlijk altijd leuker als je de technische uitleg ook kunt verwerken in het verhaal. Maar dit is niet voor elke speler zo. Daarna namen de makers nog ruimschoots te tijd om met ons enkele zaken te overleggen en kwamen me nog enkele easter eggs te weten wat de beleving enkel maar nog sterker maakte.

Wij kunnen al niet wachten om ooit de volgende kamer te komen doen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste en gepassioneerde makers
 • verhaal van begin tot einde
 • Mix van puzzels
 • Gedetailleerde aankleding
 • Feedback op bij enkele puzzels minder duidelijk

 

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperLid sinds: 3 januari 2018 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2021

Efteling waardig

Sublieme sfeer en aankleding.
Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt. Dit zou zo de Efteling in kunnen.
De puzzels zijn divers en voorzien van de nieuwste technieken.
Wij hadden veel hints nodig om verder te komen. Dat speelt niet heel prettig.
Doordat er zoveel details zijn verlies je snel het overzicht.
Sommige puzzels waren ook erg pittig/onlogisch. Dat haalde de vaart uit het spel.

De host was heel vriendelijk en behulpzaam.

De 90 minuten waren voor ons te weinig, maar we mochten de kamer wel uitspelen.


8.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Muziek
 • Decor van ongekend hoog niveau
 • Diverse puzzels
 • Algehele sfeer
 • Sommige puzzels te moeilijk
 • Niet altijd logisch

 

ilonaabilonaabJunior EscaperLid sinds: 22 september 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Thema super goed uitgewerkt!

Introductievideo is zeer kwaliteitsvol! Niet cringey zoals we al vaak gezien hebben.

De kamer is zeer realistisch ingekleed. Alle zintuigen worden geprikkeld: geurtjes, belichtingen, special effects …
De puzzels zijn volledig automatisch. Geen 1 slotje te bekennen. Er zit veel variatie in, zowel behendigheid als denkwerk is nodig om verder te geraken. Maar helaas kon niet elke puzzel ons bekoren. Sommige zaken waren voor ons niet logisch. De eindpuzzel was een beetje een anticlimax.

Het onthaal na het spel was heel goed. We mochten alles nog eens bekijken.

Zoek de referenties naar andere escape rooms!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Volledig automatisch
 • Onthaal na spel
 • Prijskwaliteit
 • 90 minuten
 • Variatie puzzels
 • Beleving
 • Decoratie
 • Minder logisch

 

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 9 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2021

Geweldig


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig