Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Le Prince

Retie , België

Nu geopend

Top #5

90 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Thema's

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

34 likes

198 bezoekers

93.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

93 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2021

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Epic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeSenior EscaperLid sinds: 23 september 2019 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2021

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Service!
 • Flow
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Geluid + muziek
 • Belichting
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Decor (VOL met details)
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  casturiibilipe

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  76:05 min

  dcmarieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscaperLid sinds: 28 september 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ALLES
 • interieur !!!!!!!
 • soundeffects
 • licht
 • geur
 • verhaallijn
 • ontvangst
 • ongelooflijke details

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Eigenaar
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Decor

  bilipe

psmulderspsmuldersJunior EscaperLid sinds: 5 oktober 2020 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2021

Magnifiek!

Ik stapte deze kamer binnen, en ik had gewoon even een moment van bezinking nodig. Ik zei tegen de rest van mijn team dan ook; jongens wat is dit een mooie kamer. Je moet bezig gaan met de puzzels, want het is tenslotte een escape room. Maar in deze kamer is zoveel tijd gestopt in de aankleding. Het lijkt gewoon een klein museum en je hebt ogen te kort.

De puzzels zitten leuk in elkaar en vormen samen een logisch geheel. Wij hebben deze kamer met 4 personen geweest, en zijn allemaal lekker bezig geweest in deze kamer. Puzzels lopen wel een beetje door elkaar heen, waardoor je soms dingen niet mee maakt. Maar dat heb ik totaal niet als storend ervaren.

Ik kan deze review nog heel lang maken, maar dat ga ik niet doen. België heeft er een pareltje bij!! Je wilt gewoon langer in deze kamer blijven, ik vond het jammer dat we er uit waren, haha!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2021

Mooie opvolger voor de bloedgravin

Hoge verwachtingen van deze kamer gezien het niveau van de andere kamer en het spel Em's Adventure. Het team dat deze kamers uitbaat heeft een reputatie en die maken ze weer helemaal waar. Le Prince is weer een superknappe kamer met uitdagende, originele puzzels.

Het thema is tot in de puntjes uitgewerkt met zelfs een aantal easter eggs.

Je krijgt hier 90 minuten de tijd dus langer plezier maar deze extra tijd is ook wel echt nodig.

Heel vriendelijke ontvangst van één van de gepassioneerde eigenaars en weer veel tips gekregen voor escape rooms om te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: 't Koevoetje

Ontsnapt: Ja  74:53 min


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

prodigyprodigyEscape GuruLid sinds: 26 januari 2017 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

(Prins)Heerlijk!

Niet te veel besprekingen lezen, gewoon spelen deze kamer! :-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Paaseitjes
 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer

 

AikoAikoEscape ApprenticeLid sinds: 2 december 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 december 2021

Wauw

De laatste groep van de avond, maar daarom niet de slechtste!
Algemeen:
Deze escaperoom staat zeker in mijn top 3! De afwerking is echt top, zo veel details dat je zelfs niet alles gezien hebt op het einde van het spel. Een mooi staaltje techniek met bijzondere puzzels en elementen.

Ontvangst:
Zeer vriendelijk! Echt waar, de babbel zowel voor als na het spelen van de kamer is super en zo moet het!

Kamer:
Erzsébet was al een topper en goed in elkaar gestoken. Le Prince is echt Erzsébet x10. Het introductiefilmpje is al zeer professioneel gemaakt maar de kamer daarna is super. Het zijn ook puzzels die ik nog nooit eerder heb zien terugkomen wat natuurlijk zeer fijn is. De kamer zit vol details en special effects.

Samenvatting:
Kortom, heel goed en zeker de topper in België!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  84:13 min


 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

familievfamilievJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 december 2021

Top

De ontvangst was zoals de eerste keer weer hartelijk.
Het introductiefilmpje was mooi afgewerkt en je kreeg een duidelijk doel mee.
De kamers zijn prachtig ingericht met originele puzzels die bovendien technisch ook perfect werken.
Onze familie miste net een tikkeltje ervaring en kalmte om het tot een goed einde te brengen. Na een aantal gerichte tips hier en daar sneuvelden we met de finish in zicht.
Ondanks het falen kwamen we toch met een supergevoel naar buiten.
Nadien hadden we nog een leuk afsluitend gesprek met een van de makers. Dit is altijd een tof extraatje.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

MarindeMarindeEscape ExpertLid sinds: 10 augustus 2019 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2021

Zoooo mooi gemaakt!!

#80 Een waardige 80e kamer! Na Erzsébet lagen de verwachtingen hoog, en die zijn meer dan waar gemaakt. Het blijft een beetje een vreemde locatie waar de escape zit in de kelder, maar de hartelijke ontvangst maakt dat meer dan goed. En dan is het alleen maar grappig wanneer via de lokale groepsapp al bekend was dat een groepje meiden uit Nederland bezig is met een rondje België. De tweede (voor de rest derde) kamer tijdens dit rondje was Le Prince.

Het filmpje aan de start is mooie gemaakt en neemt je helemaal mee in het verhaal, ik hoopte zelfs even dat we in die setting zouden gaan spelen. Jammer dat dit niet het geval bleek te zijn, maar ik kan ook zeker niet zeggen dat setting een teleurstelling was: verre van! De kamer is onwijs mooi gemaakt, vanaf de allereerste ruimte. Het ademend sfeer en de puzzels zijn mooi ingepast in de kamer, zeker aan het begin. We hebben onze ogen uitgekeken, zo af was het, met verwijzingen naar andere escape rooms en zo vol met details. De puzzels zijn mooi gemaakt, afwisselend en leuk om te doen. Je kunt afwisselend parallel en lineair aan de slag, en er zit een goede balans in redeneren, denken en doen. En ook over de eindpuzzel ben ik zeer te spreken, dit was een mooie afsluiting.
Het enige wat ik naderhand niet helemaal kon duiden was het verhaal, waarom we waren op de plekken waar we waren en waarom sommige voorwerpen/puzzels daar bij hoorden. Dit doet geen afbreuk aan het plezier dat we gehad hebben bij het spelen, maar is wel precies de reden waarom deze kamer voor mij geen tien is (en ik op dit punt Erzsébet beter in elkaar vond zitten).

Leuk om naderhand na te kunnen praten, over de goede teamwork van deze bouwers te horen en voorzichtig een geluid op te vangen over een derde kamer op deze locatie. Wij wachten het af en komen zeker terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  69:54 min


 • 90 minuten
 • Goede begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Verhaal

 

Nico (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2021

Wat een experience!

Veel over deze gehoord en met een gelegenheidsploegje van 3 personen met verschillende ervaringsniveaus (voor een van ons zelfs de allereerste room) deze aangepakt.

Tja, alles is eigenlijk al gezegd in de vorige reviews en voor de rest schieten woorden te kort! Wat een pareltje! Zeker als je dan ook nog weet dat alles volledig automatisch gestuurd wordt dan doen wij hier ons petje voor af. Gewoon 90 minuten in een andere wereld gezeten. Los van de sublieme puzzels, de beleving (it's all in the details) ook nog eens door de gamemaster perfect getipt (net op tijd en net voldoende) om ondanks onze beperkte ervaring toch op 15 seconden voor het einde buiten te raken.

Deze gaan we ons na lang heugen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  89:45 min

 

ermlaarbeekermlaarbeekJunior EscaperLid sinds: 28 februari 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Geur, kleur, sfeer en geen enkel cijferslot!

Wat een toffe kamer was dit! Voorzien van een zeer professionele introvideo en werkelijk elk detail in de kamer is geheel in thema. We hebben ons 79 minuten zeer goed vermaakt. En als echte Hollander niet onbelangrijk: ontzettend veel speelplezier voor relatief weinig geld! ;-) Absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:00 min


 • Logica
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Janske14Janske14Escape ApprenticeLid sinds: 11 november 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Levensechte Decors!

De aankleding was perfect. Tot in detail uitgewerkt.
We kwamen nog enkele issues tegen omdat deze kamer vrij nieuw is.
Deze gingen ze nog aanpassen volgens de gastheer. Als deze aangepast zijn dan speelt het al veel vlotter.
Maar zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  85:16 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

fldondersfldondersJunior EscaperLid sinds: 27 april 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Wat een gave beleving!

Mijn 75e kamer en wat voor een! Aan alles is gedacht; muziek, geur, beleving. Zeer zeker een aanrader en een van de beste kamers die ik heb mogen spelen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

maudrmaudrEscape ApprenticeLid sinds: 7 juli 2016 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2021

Goede kamer.

Leuk om te spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Mooiste afwerking ooit

Na eerder op de dag de andere kamer gespeeld te hebben, mochten we de nieuwste kamer doen. De verwachtingen waren hoog, zeker door de jaren bouwtijd die erin zijn gestopt!

De kamer is tot in perfectie afgewerkt. Zo mooi heb ik nergens anders gezien. De puzzels zijn stuk voor stuk origineel en uitdagend. Geen puzzel eerder gezien en alles technologische toppuzzels. Echt hele bijzondere puzzels van een hoog niveau.

De kamer heeft een leuk verhaal en ook de puzzels zijn thematisch. Enige kleine puntje van kritiek was dat soms er net iets te weinig te doen was met een grotere groep (6 man).

Ook nog een compliment aan de host. Topgozer. Veel mee gelachen, leuk onthaal en nam de tijd voor alles.

Kortom. Dikke aanrader deze kamer.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Enthousiaste host
 • Perfecte afwerking
 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

aniekwingsaniekwingsJunior EscaperLid sinds: 8 juli 2016 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2021

Erg mooie kamer

Een erg mooie kamer, met heel erg goed afwerking. Het decor is erg goed en ook de muziek- en lichteffecten zijn passend binnen de kamer. Uitdagende escaperoom, leuk dat deze werkt met technieken en mechanieken. Verhaal loopt door het gehele spel heen. Leuk dat er een tijdsduur van 90 minuten gehanteerd wordt. Absolute top en van harte aan te raden.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  84:59 min


 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

gooz74gooz74Junior EscaperLid sinds: 17 september 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Prachtige Kamer

Aangezien we hier reeds een kamer gespeeld hadden konden we deze kamer niet links laten liggen. Als deze tegen het niveau van Erzsebet zou komen, kon dit niet mislukken.

Na de intro konden we eraan beginnen en het oog voor detail was echt uitmuntend, nog nergens anders in een kamer gezien. Na het oplossen van de eerste puzzel hadden we een klein technisch defect dat door de host opgelost werd zodat we weer verder konden.
De kamer is tot in de puntjes afgewerkt en de puzzels zijn logisch opgebouwd maar je moet er vaak wel goed je hoofd bij houden.
Op één of twee puzzels die niet 100% mijn ding waren moet ik zeggen dat dit echt wel een kamer is die je gedaan moet hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  85:16 min


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer

 

stijn_maesstijn_maesJunior EscaperLid sinds: 10 december 2017 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2021

Mooie nieuwe kamer met voor elk wat wils

Rechttoe rechtaan een kamer zoals een 's escape room moet zijn niet bombastisch, over the top maar mooi aangekleed, luke details en variëteit aan puzzels voor iedereen.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Michael.Michael.Junior EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2021

Leuke kamer

Top


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  85:16 min


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Technisch mankementje in het begin

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2021

Heel gaaf

Een hele gave kamer, heel mooi aangekleed en wellicht de meest indrukwekkende kamer in Belgie. Het enige minpuntje vond ik het verhaal dat was ons niet volledig duidelijk maar hij is echt heel mooi gemaakt en heel erg gaaf om te doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

kimvkkimvkEscape ApprenticeLid sinds: 12 september 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2021

Fantastisch!

Dit is echt een geweldige kamer. Alles klopt hier aan, de sfeer, de geur, de uitstraling en de puzzels. Zeker een grote aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:51 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal

 

wakkuwakkuwakkuwakkuJunior EscaperLid sinds: 13 juli 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2021

Superlatieven komen tekort

Na eerder die dag Erzsébet gedaan te hebben was nu Le Prince aan de beurt.

We werden weer naar de kamer gebracht waar het introductiefilmpje getoond werd. Wat een prachtige film was dat. (Later ook nog uitgelegd waar het opgenomen was en wie de acteurs waren) zeer professioneel gedaan.
Na het filmpje ging de deur open naar de kamer toe. Wauw, ik was er gewoon even stil van. Wat een start van de kamer. Het was moeilijk niet te genieten en gelijk vol met het spel bezig te zijn. Dat geldt trouwens voor de hele kamer. De geur-, licht-, en geluidseffecten waren prachtig. Wij zeiden tegen elkaar zijn we nu in de Efteling of zijn we met een ER bezig.
Waar je vaak al ziet wat de puzzels gaan zijn, maar hier zijn ze schitterend verwerkt in het decor. Heerlijk gepuzzeld, die ook helemaal in het thema paste.

De ruimte die gebruikt wordt voor Le Prince is niet heel groot, wat soms wel indrukwekkend kan zijn. Maar wat hebben ze het goed ingevuld met het decor. 3 jaar lang aan deze kamer gewerkt en dat is aan alles te merken. En ondanks dat ze al een pareltje hebben neergezet gaven ze tijdens het napraten aan dat ze toch nog dingen willen verbeteren. Zegt toch wat over ze.
Hopelijk is de andere kamer snel klaar. Dan komen wij snel weer jullie kant op.

Escaping Belgium alle props voor jullie en doe de groetjes van Nannie aan Nannie ;)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decor
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

anne_ter_horstanne_ter_horstJunior EscaperLid sinds: 30 augustus 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2021

Wauw

We hebben dezelfde dag Erzsébet gespeeld en nu mochten we Le Prince gaan spelen. Hun nieuwste kamer. Deze is ook echt meer dan af en het leuke aan deze kamer is ook de details die erin zitten. Van linkjes naar andere escape room's tot de oplossing van een puzzel in de kamer. Je zintuigen worden echt geprikkeld hier. Zeker de moeite waard!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer

 

viefjeviefjeSenior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2021

Prachtige kamer

Deze kamer is werkelijk een genot voor het oog. Zoveel mooie details en de aankleding is helemaal fantastisch. De puzzels zijn best pittig, zeker voor 2 personen. Heel soms miste ik d'r samenhang tussen ze puzzels en het verhaal zelf. Wel echt een aanrader om te spelen. Wij hebben gelukkig wat extra tijd gekregen, zodat we de kamer konden uitspelen, dus echt een topservice hier.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig