Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Le Prince

Retie , België

Nu gesloten

Top #10

90 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

67 likes

481 bezoekers

93.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

174 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Tijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2021

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mist beleving en spanning
 • Heel erg puzzelgericht

  Casturiibilipe

dayennexdayennexJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2019 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  anouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2022

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  76:05 min

  dcmarieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape ExpertLid sinds: 28 september 2020 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Neem de tijd en geniet!

Gisteren zijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na Jumanji, Till Death do us part, de verdwijning van Rita Jacobs en The Toy Factory sluiten we het weekend af met Le Prince. 4 jaar geleden hebben we met veel succes Erzsébet op dezelfde locatie gespeeld. We hebben even moeten wachten maar vandaag was het zover. Na een enthousiast ontvangst door de gamehost (dezelfde als 4 jaar geleden ;)) zijn we vol energie begonnen aan het avontuur. Vooraf is verteld dat we rustig aan moeten doen en af en toe eens stil staan om te kijken naar de kamer. We zijn heel blij met dit advies. Ondanks dat de puzzels tegelijk gespeeld konden worden hebben we de kamer lineair gespeeld en vrijwel alle puzzels samen opgelost. Hiermee hebben we nog meer kunnen genieten van de kamer. Er is genoeg te doen en te zien. Het decor, de puzzels en opbouw van de kamer sluiten volledig aan bij het thema. Aan alle zintuigen is gedacht, geweldig! Tot in perfectie in hoog detail is gewerkt aan de elementen en puzzels.

De kamer is niet eng af en toe wordt de spanning opgebouwd, perfect voor ons als afsluiting van het weekend. De gamemaster heeft ons goed begeleid en ook nadien de kamer nog eens doorgelopen om ook alle hints naar andere escaperooms te tonen, heel leuk gedaan.
We hebben met 4 personen heerlijk gepuzzeld. Er zit veel logica in de kamer waardoor je het in een goede flow doorloopt.

Kortom écht een kamer die je niet kunt missen. Wil je allebei de kamers spelen dan is het advies te beginnen met Erzsébet.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperLid sinds: 24 augustus 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2022

Prachtige escape

Mooie kamer en leuk verhaal. Ook fijn geholpen met verschillende hints. Echt de moeite waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

IenkeIenkeJunior EscaperLid sinds: 16 oktober 2022 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Next level

Le Prince is een kamer van een heel ander niveau! Gewoon zijn aan cijfersloten was het in het begin zoeken naar een manier om op te gaan met deze kamer.

We zijn nipt ontsnapt, maar helemaal niet erg aangezien we nu bijna 90 minuten ten volle hebben kunnen genieten van de kamer. Want wat een geweldige kamer is dit.

We hebben de kamer gespeeld met 2 niet ervaren spelers en door deze kamer te spelen hebben we de lat uiteraard nu wel heel hoog gelegd want kamers van dit level kom je niet veel tegen.

Dankbaar dat we de kamers hebben gespeeld, maar ook spijt want nu hebben we de 2 goede kamer al van escaping gespeeld. Nu is het maar afwachten of er nog een kamer aankomt want dan zijn wij zeker van de partij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  87:00 min

 

WouterWouterEscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Een pareltje!

We hadden Le Prince al voorbij horen komen en dat is volkomen terecht. Dat er moeite in deze kamer zit was al duidelijk bij de openingsvideo. Als filmmaker zag ik meteen dat daar geld en moeite in zat en ik ben blij dat daar voor gekozen is. De vibe die daarop volgde ging er naadloos in over. Le Prince heeft een prettig tempo en speelt heel fijn weg.

Maar jongens. Die details! Ongelooflijk hoe mooi deze kamer gemaakt is. En vergeet de verwijzingen naar andere bekende kamers niet. Le Prince is een hele beleving, een mooie zoektocht en een spannend einde.

Hulde voor de bouwers, de fanatieke hosts met een hart voor escapen. Bedankt voor jullie prachtige parel van een kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  75:04 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

NikaatjeNikaatjeJunior EscaperLid sinds: 20 februari 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Geweldige kamer

Eerlijk is eerlijk, we zoeken onze kamers altijd uit op rating. Le Prince stond door een goede beoordeling hoog op ons lijstje!

Vandaag was het zo ver en ik kan zeggen: het is het hoge rapportcijfer meer dan waard!

Wat een geweldige kamer waar geen gebruik wordt gemaakt van hangsloten. Het verhaal is duidelijk en de details in de kamer zijn fantastisch! Originele puzzels, fijne sfeer en leuke begeleiding

Op naar Erzsébet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

niic0leiineniic0leiineEscape ExpertLid sinds: 7 mei 2017 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Wauw wauw wauw

Dit was de derde op onze escape dag in België. We hadden er zin in en wisten eigenlijk niet zo goed wat we konden verwachten. Het verhaal en ons doel werden snel duidelijk en toen mochten we beginnen !

De kamer ademt in alles sfeer. De aankleding is zeer hoog en prachtig. De puzzels vallen allemaal in thema en het was voor ons vaak snel duidelijk wat er verwacht werd. We hebben nergens een gevoel van frustratie gehad en super genoten van de kamer. Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving

 

Pim van BerloPim van BerloEscape ApprenticeLid sinds: 17 juni 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Kamer met verschillende dimensies

Heel gaaf! Kamer met veel verschillende dimensies en verrassende wendingen. Goed uitgedachte spellen! Goede uitdaging met zijn tweeën maar niet onhaalbaar.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  84:40 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit

 

Een van onze nieuwe favorieten!

Op onze escapedag hadden we deze kamer voor het laatst bewaard, onder de noemer 'save the best for last'.
Na door onze host verwelkomd te zijn kwam hij er al snel achter dat we al wat kamers gespeeld hadden en dus liet hij een dee van de standaard intro zitten.

Hierna konden we de muziek volgen naar de introfilm en hierna konden we beginnen.
Vanaf het moment dat de deur open kregen we een grote glimlach op ons gezicht en deze is niet meer weggegaan!
Waarom?
- Het decor is GEWELDIG. Zoals ik de host al vertelde is dit geen 10 meer waard maar een 12!
- Afwerking en details, overal was wel iets te zien en over alles was nagedacht
- Doormiddel van geuren werd het decor nog eens geaccentueerd
- Overal zaten verwijzingen naar andere escape rooms
- Er was een klok aanwezig maar mooi weggewerkt in een fotolijstje ipv een groot lomp scherm in your face

Vanaf binnenkomst zaten we direct ook in een flow, de kamer is zo opgebouwd dat het altijd duidelijk is waar je ongeveer mee moet puzzelen. Zonder enig idee van tijd gingen we steeds dieper het verhaal in en met maar een paar hints stonden we met nog een paar minuten op de klok buiten.

Hierna konden we onder het genot van een drankje nog even napraten over deze geweldige escape en andere kamers die we elkaar aanbeveelden. Zo kwamen we ook op de andere kamer van deze escaperoom uit en de host gaf voor de gein aan dat deze ook zo klaar stond als we wilde. We keken elkaar aan en toen bleek dat de host het ook daadwerkelijk wilde doen bleven we nog wat langer om ook deze escape te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs, zelfs goedkoop in vergelijking!
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

SennieSennieEscape ApprenticeLid sinds: 1 juli 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Prachtige beleving met special effect

Je kunt merken dat de bouwers drie jaar aan deze kamer hebben gewerkt; het verhaal, de puzzels, en zelfs het decor met verwijzingen naar anderen populaire kamers, kloppen allemaal. Alles loopt soepel in elkaar over en is geautomatiseerd.

Als bonus hadden wij ook nog een extra special effect waardoor we heel even uit de kamer moesten maar gelukkig was eea na 5 minuten opgelost en konden we weer verder spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend

 

AmbarianAmbarianSenior EscaperLid sinds: 18 juli 2020 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Reis door de tijd

Na lang zoveel over Retie gehoord te hebben, eindelijk beide kamers gepland. Beetje tegen de normale volgorde in spelen we toch eerst Le Prince, vooral voor timing redenen.
Zeer vlot te vinden en makkelijke parking, zeker in het weekend.
Leuke, Industrieel aanvoelende ontvangstruimte die zeker aantrekt, met veel reclame voor andere kamers.
Ook leuk om de vele Unlock spellen te zien en te kunnen aankopen.

Na snelle ontvangst (we waren maar nipt op tijd…) konden we meteen in de kamer beginnen. Meteen een wow- gevoel bij het zien van de afwerking en oog voor detail, zelfs al in het begin.
Een rode draad door de kamer die al meteen hier begint zijn verwijzingen naar andere escape rooms. Ook een goede reden om eerst veel andere kamers te spelen, dan geniet je nog meer van deze Easter Eggs.

Een andere rode draad is ook het gebruik van licht en muziek om spanning op te bouwen, maar ook om de aandacht te vestigen. Het brengt wat structuur in het geheel, hoewel het soms wat teveel lijkt.

Heel leuke en originele puzzels overal in de kamer, die ook wel voor veel samenwerking vragen.
Veel ogen hebben is ook een voordeel hier omdat je nooit weet waar er juist iets gebeurt. Soms zijn er best veel toevalligheden. Quote van de dag: ‘ he was dat daar al?’

Het decor is gewoon af, met heel veel attributen. Te begrijpen dat alles vast staat, maar soms jammer dat je niets kan vastnemen :). Het toont ook snel wat nodig is en wat niet. De constante afweging tussen hoeveel ruis je toelaat en het resetten van een kamer is natuurlijk ook van groot belang.

Met het nodige zoekwerk zijn alle puzzels van een aanvaardbare moeilijkheid. Maar ze laten zich vooral onderscheiden door kwaliteit en manier van afwerken.

Opbouwen van een verhaal zit er iets minder in na de hele goede intro, maar het is en blijft een leuke puzzelkamer die zeer aan te raden is!

Ook de nabespreking met de eigenaar was zeer aangenaam en ging zo een beetje over alles wat met escapen en de kamer te maken heeft. Heel gastvrij!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Afwerking
 • Easter eggs
 • Decor
 • Verhaal na intro mager

 

HendigHendigJunior EscaperLid sinds: 24 november 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2022

Prachtige escaperoom!

Goed puzzels, zeer goede sfeer door licht, geluid en ook geur! Mooi decor ook. Uitdagende puzzels, maar niet te moeilijk. Lekkere flow. Omdat het niet druk was mochten we nog even terug de kamer in en kregen we nog uitleg over sommige technieken. Heel leuk. Echte aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

jasminajasminaJunior EscaperLid sinds: 9 september 2018 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2022

Alweer een topervaring!

Na het spelen van Erzsebet een tijdje geleden wisten we dat we moesten terugkomen voor de nieuwe kamer te spelen. Na een prachtig gemaakt introfilmpje waanden we ons in een prachtig decor. Wat een indukwekkende escape room. Je weet niet waar eerst kijken en al je zintuigen worden geprikkeld. De kamer was wel moeilijker dan de andere dus we hadden best veel hints nodig om te ontsnappen. Een groep van 4 of 5 personen is ideaal om de kamer te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  73:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Fantastisch Decor
 • Toffe gastheer
 • Geen 1 slotje
 • Originaliteit

 

annekeottenhofannekeottenhofJunior EscaperLid sinds: 16 september 2021 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2022

Een echte WOW-ervaring!

Vanaf het begin ben je echt in een andere wereld. Je kijkt je ogen uit en je vergeet bijna dat het hier gaat om een escaperoom en dat er gepuzzeld moet worden. Geweldige puzzels ook, veel verschillende, dus elk teamlid is nodig. We werden ook zeer goed ontvangen door Steven die ons ook na afloop heel goede tips heeft gegeven hoe wij nog meer plezier uit het samen spelen van de escaperooms kunnen halen. Topervaring!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Gamemaster

 

evavennekensevavennekensEscape ApprenticeLid sinds: 28 november 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Prachtige kamer

Top kamer! Alle details kloppen met het verhaal, decoratie is prachtig. Je krijgt voldoende tijd om te puzzelen. Super leuk! Zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

niki_woutersniki_woutersEscaperLid sinds: 20 juni 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2022

Zeker het wachten waard

We hebben al een keer moeten verzetten door Covid maar nu eindelijk mochten we. Maar wat een mooie puzzels , alles was ook heel logisch , soms even verder kijken dan je neus lang is. Super kamer die ik zeker aanraad !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original

 

MinnieMinnieJunior EscaperLid sinds: 13 juni 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Go -train- your brain

- "Meneer Le Prince? Ja.. mhm.. wat zegt u? Plannen vergeten!? Geen probleem. Wij zorgen voor!"
- "Vier treintickets richting Retie graag!"

Eenmaal aangekomen bij 'Escaping Belgium' kregen we een warm ontvangst van de host en mochten we onze spullen veilig opbergen. Na een korte briefing was het tijd om ons te begeleiden naar de kamer. Op het eerste zicht leek alles vrij normaal, tot we na de intro meteen werden overspoeld met het 'wauw-gevoel'. Wat een prachtige room! De extra minuten komen goed van pas, enkel en alleen om alles van dichtbij te bekijken. De kleine knipogen naar andere escape rooms maken het extra tof.

Na een moment van bewondering was het tijd om te beginnen puzzelen. Er was voor elk wat wils want naast het mooie, gedetailleerde interieur, was dit ook een echte puzzelkamer. De raadsels oplossen ging soms heel vlot en bij degene waar het inzicht wat moeilijker verliep, konden we rekenen op subtiele hints. Ik kan niet zeggen dat ze extreem lineair waren, want ons groepje van vier kon perfect in twee splitsen en zo had ieder zijn bezigheid. Als kers op de taart was elke puzzel ook nog eens stuk voor stuk origineel.

Als kleine kantnoot wil ik toevoegen dat het soms frustrerend is bij mechanische puzzels om te weten of er een 'reset' gebeurd is zodat je bij een fout antwoord een nieuwe poging kan ondergaan. Dit is totaal niet het geval bij deze kamer. Het wordt op een duidelijke, leuke manier aangegeven als je mis zit en opnieuw kan proberen. Super gedaan, bonus punt hiervoor!

Na afloop van de kamer werd er uitgebreid de tijd genomen om te bekomen en na te praten met een van de hosts. Hij kon met ons overlopen waar we vastliepen en dus tijd verloren maar ook waar het vlot ging. De leuke babbel waar we ook nog eens met onszelf konden lachen werd enorm geapprecieerd.

Kort samengevat kan ik maar een ding zeggen: deze room staat met reden in de top en als deze bestemming niet op je reis ligt, dan zit je op het foute spoor.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Decor is Eftelingwaardig!

 

Wat een ervaring!

Vanaf het begin van de kamer een geweldige ervaring! Gelukkig is dit een escape waarbij je 90 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen, zodat je dus nog langer van alles kan genieten. Als je dan met z'n tweeën al 11 minuten over het eerste gedeelte doet is het fijn als je toch af en toe een hint krijgt om andere puzzels iets sneller op te lossen om zo toch het einde te behalen. Wat zit deze kamer mooi in elkaar met technische snufjes zonder enkel cijferslot en geen lastige rekensommen. De aankleding en beleving van de kamer is in één woord geweldig! We zijn ontsnapt maar niet zonder hulp van de zeer sympathieke host!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  86:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Nico_en_de_versNico_en_de_versJunior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Wauw!

Dit is precies waar ik gelukkig van word. Ontvangst, gastvrijheid, sfeer, decor, puzzels, verhaal, easter eggs: alles klopt!

Vooraf, vlak na het boeken heb ik telefonisch geïnformeerd over of er bepaalde elementen in de kamer zaten vanwege een angst bij een van mijn teamleden. Ik merkte meteen dat de eigenaren zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Er werd direct meegedacht in oplossingen.

Bij aankomst moesten we even zoeken, maar eenmaal op de juiste plek werden we meteen in sfeer gebracht. We hebben ons laten vertellen dat de ontvangstruimte recent verbouwd is en nog niet helemaal af is. Het zag er nu al zeer goed uit.

Na een korte uitleg mochten we naar binnen. Tijdens de introductie wordt in 2 talen (NL&EN) duidelijk gemaakt wat wij als team komen doen.

Eenmaal van start gegaan zijn we blij verrast over hoe de scène neergezet is. Je waant je echt in een andere wereld. De bijzondere effecten zijn precies goed gebruikt om de ervaring zo compleet mogelijk te maken. Alle zintuigen worden geprikkeld. Het geluid zorgde ervoor dat je spanning/druk voelde, zonder dat het eng is.

De puzzels zijn zeer creatief bedacht, origineel en sluiten goed aan bij het verhaal en thema. De kamer is zeer goed onderhouden. Alles ziet er perfect uit. Zeer inventieve manier van het inzetten van techniek. Het wordt goed duidelijk of je iets wel of niet opgelost hebt. Ook het hintsysteem is op een nette manier verwerkt.

Dat men elkaar in de escape room business niet ziet als concurrenten, maar inspiratiebronnen/medestanders, dat wordt in deze kamer zeer duidelijk. Erg leuk om te zien.

Fijn dat je hier ruim de tijd krijgt om alles te bewonderen. Wij vonden met 4 personen als aantal perfect. Daar waar de ene het iets niet ziet, kan een ander opeens het verband wel zien en andersom.

Het is echt een geslaagde kamer. Er mogen er meer komen zoals deze!

Nadien heel leuk nagepraat met Steven. We komen zeker nog eens terug voor de andere kamer, ook al is die wat ouder.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

joow_hanjoow_hanEscaperLid sinds: 30 augustus 2017 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Fantastiche kamer. Echte een beleving.

Van a tot z een fantastische kamer. Echt een attractie. Elke detail, goed puzzels, logisch en een hele goede service. Een must voor de echte escaper!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Familie escape

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig