Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Le Prince

Retie , België

Nu geopend

Top #6

90 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Thema's

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

54 likes

334 bezoekers

92.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

140 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Tijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

dayennexdayennexJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  dayennexanouk

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2021

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  casturiibilipe

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2022

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (261 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  76:05 min

  dcmarieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape ExpertLid sinds: 28 september 2020 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (143 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

macdufmacdufEscaperLid sinds: 9 juli 2019 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Wat een geweldige kamer is dit!

Wij speelden deze kamer als derde en als laatste van ons tripje in België en dat was niet voor niets.
We wilden deze kamer ook graag tot het laatste bewaren en wat was dat terecht zeg.
Deze kamer is zo ontzettend gaaf!!!

We werden net als de vorige keer ook nu weer heel, vriendelijk ontvangen in een zeer gezellige en handig ingerichte ontvangstruimte.
Deze ruimte is in 2 delen opgesplitst door een geluiddichte wand, zodat je ongestoord kunt napraten zonder dat de nieuwe spelers alles al horen. Supergoed idee!
Daarbij kun je er van alles krijgen en kun je zelfs een lekker gekoeld flesje wijn drinken ( na de kamer natuurlijk..hahaha).

Nu terug naar de kamer, want dat was echt zo geweldig.
Laat ik beginnen met de melding dat de kamer echt waanzinnig is gemaakt en dat er aan zoveel leuke details is gedacht.
Wat ik ook echt heel handig vind si dat alle zaken die er niet toe doen gewoon lekker vast zitten. Je bent dus niet met iets bezig wat puur decoratie is. Ondanks dat wil dat natuurlijk niet zeggen dat je de vaste dingen niet nodig hebt.
De aankleding is geweldig mooi en je kunt nergens ook maar iets van een kabeltje of iets dergelijks terugvinden.
3 jaar werken aan deze kamer is in alle details terug te zien en verdient echt een heel groot compliment.

De kamer heeft een behoorlijk hoog niveau van puzzels en dagen je behoorlijk uit tot een hoog niveau.
Een beginnende speler zal de kamer ook vast heel leuk en mooi vinden, maar zou het door de moeilijkheidsgraad toch misschien iets minder leuk hebben en dat zou heel erg onterecht zijn.

Geweldige ervaring en deze kamer moet je echt spelen!!
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Junkies

Ontsnapt: Ja  85:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

TandartstomTandartstomJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2022

Nummer 1

Wat een mooie kamer, details, variatie in puzzels, een echte experience


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Diversiteit

 

AveliefAveliefJunior EscaperLid sinds: 29 april 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2022

Wauw!

Hele mooie kamer, decor is fantastisch! Alles klopt tot in de kleinste details. Puzzels waren zeer origineel en de host zeer vriendelijk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

lisse94lisse94Junior EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2022

Zeer mooie escaperoom!

Na een vlotte ontvangst begonnen we aan deze prachtige kamer. Je belandt meteen in een andere wereld, en alle details zijn prachtig uitgewerkt. Er zijn heel wat puzzels aanwezig en met 4 ervaren spelers hebben we toch goed doorgewerkt, we zijn met 8 minuten overschot eruit geraakt. De begeleiding is zeer goed, er worden pas hints gegeven als het echt nodig is. In samenvatting, een zeer mooi aangeklede beleving die een enorme aanrader is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel

 

JeroenSchuyJeroenSchuyEscape ApprenticeLid sinds: 25 april 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Prachtig afgewerkte kamer en verhaal

Tijdens de introvideo en de eerste 'kamer' weet je al direct dat deze room van een hoog niveau is. Je wordt direct ondergedompeld in het verhaal door de muziek en aankleding. De puzzels zijn erg origineel, af en toe was een hint wel nodig om ons op het juiste spoor te helpen maar er werd nooit teveel weggegeven.
Vergeet niet te genieten van het verhaal en de details.
Uiteindelijk kunnen ontsnappen met 11:45 over, blijkbaar de beste tijd van de kamer voor 2 personen 💪🏻
We komen zeker terug voor de andere kamer te spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  78:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend

 

AMAZING

Prachtig uitgewerkte kamer, decor was fantastisch, muziek & spelbeleving heel fijn.
Echt een topper van een kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  85:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (115 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

WAUW

Al twee keer eerder had ik deze escape room geboekt, maar iedere keer door corona kwam het er niet van. 26 mei was het dan eindelijk zover. Ik had ontzettend genoten van Erzsebet en was ontzettend benieuwd naar hun nieuwe kamer; Le Prince. Na rustig wat gedronken te hebben en onze spullen te hebben opgeborgen konden we gaan beginnen. Wat meteen opvalt is de aankleding. Wat is deze ontzettend mooi en gedetailleerd. Je zit meteen in een compleet andere wereld. De puzzels zijn van goed niveau en meer parallel te spelen dan lineair. Er zitten ook echt wel wat samenwerkingspuzzels in wat ik ontzettend tof vond. Door de gehele kamer zitten kleine knipogen naar andere hele vette kamers. Wat ook al laat zien dat deze eigenaren passie hebben voor escape rooms :).


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Details
 • Afwisselende puzzels

 

scprsscprsJunior EscaperLid sinds: 28 mei 2018 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2022

Een prachtige, echte puzzelkamer

Ruim 3 jaar geleden speelden we hier al Erzsébet en dat is een kamer die nog steeds scherp op ons netvlies staat. Geen moment twijfel dus of we de tweede kamer bij Escaping Belgium wilden spelen.
De ontvangst en het enthousiasme van de host brachten ons direct terug naar toen en waren nog als vanouds helemaal top.
De kamer zelf is werkelijk schitterend gemaakt. Waar we de laatste tijd veel kamers zien met veel nadruk op beleving, een spannend verhaal en met veel vertoon van techniek, is dit weer eens een ‘ouderwetse’ puzzelkamer.
Begrijp me niet verkeerd: Er is, op het thema na, niets ouderwets aan deze kamer. De beleving is ook hier heel hoog, het verhaal is spannend en de techniek is absoluut top en zeer modern. Echter, alles lijkt hier veel meer in dienst te staan van een kamer waar je weer eens ouderwets lekker en veel kunt puzzelen. Er is veel te doen, de puzzels zijn logisch en goed te volgen en er wordt voor de puzzels gebruik gemaakt van de modernste technieken.
Licht en geluid en een zeer goed doordacht hintsysteem zorgen ervoor dat je lekker in de flow blijft.
Tot slot is de absolute ster van deze kamer het niveau van het decor! Wat is dit prachtig gemaakt zeg. Echt genieten van alles dat je om je heen ziet.
Een enkele puzzel vonden wij minder leuk en soms ontging het ons wat het verband was tussen een puzzel en het thema (en dat was er waarschijnlijk wel).
We waren wat minder in vorm en daardoor chaotischer dan voor ons gebruikelijk. De zeer goed getimede en vormgegeven hints zorgden ervoor dat we toch steeds goede vooruitgang boekten. Na een door onze chaotische werkwijze onnodig stressvol eindspel, wisten we met nog 7 seconden op de klok te ontsnappen. Inderdaad 90 minuten vliegen net zo snel voorbij als 60. Wat hebben we genoten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

CluebustersCluebustersEscape ApprenticeLid sinds: 22 april 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2022

Fantastisch

Decor en puzzels zijn top.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:36 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Goede service
 • Decor

 

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2022

Prachtige kamer met geweldige details

Gisteren was het eindelijk weer eens zover dat we konden escapen. Het was raar om weer terug te zijn bij Escaping Belgium. Toen ik daar jaren geleden rondliep voor Erzsebet was Escapetalk enkel nog een idee in mijn hoofd. Veel gebeurd in de tussentijd :)

Na een hartelijk ontvangst konden we niet wachten om te beginnen. De introfilm (filmpje doet geen eer aan de kwaliteit van wat je te zien krijgt) is prachtig en brengt je in de juiste sfeer. De eerste puzzel is meteen goed (niet te moeilijk, niet te makkelijk, fijn samenwerken), de set ziet er super uit en naarmate je verder speelt vallen er steeds meer prachtige details op. De details in deze kamer tillen het zeker naar een hoger niveau. Je kan goed zien dat hier, met liefde, vele jaren aan gewerkt is. Er zijn subtiele verwijzingen naar andere escape rooms. De puzzels zijn leuk en uitdagend (maar niet te) en er is een goede mix van type puzzels. Het gebruik van (sturend) licht vond ik, net zoals ik het me herinnerde van Erzsebet, ook erg sterk.

Het is niet makkelijk om een kamer als Erzsebet op te volgen. Dat geld niet alleen voor Escaping Belgium, maar voor alle makers van een succesvolle kamer. De verwachtingen zijn hoog, er ligt veel druk op. Maar ik denk dat ze er meer dan in geslaagd zijn. Dit is weer zo'n heerlijke kamer die je iedereen wil aanraden.

We hebben deze kamer met 3 'ervaren' (wil niet altijd wat zeggen) spelers gespeeld en dat voelde perfect. We hebben ons 77 minuten in een andere wereld gewaand.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  77:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

SirClaySirClayEscaperLid sinds: 2 december 2021 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2022

Super Nice!!

Wauw wat een leuke kamer. Een kamer met veel beleving maar het puzzelen daarin opgenomen. Leuke technische snufjes die de kamer net dat extra geven.

Totaal anders dan de overige kamers die deze organisatie heeft maar zeker niet minder. Kortom, doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Robin*Robin*Junior EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2022

Hele leuke en mooie kamer

Een wat modernere hele leuke kamer met originele puzzels en verrassende elementen. Iets meer techniek dan de andere kamer en dit maakt het zo leuk. We hebben de beide kamers achter elkaar gespeeld. Hele fijne gastheren, bedankt voor de leuke dag.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:54 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

MenskeMenskeJunior EscaperLid sinds: 26 november 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2022

Zóveel details

Super afgewerkte kamer met ongelooflijk veel oog voor detail en sfeer. De puzzels zijn origineel en uitdagend en indien nodig krijg je tips. Mooi verhaal en klopt tot in detail.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  82:39 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving

 

The Escapers The Escapers Junior EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2022

Aanrader

Zeer mooie, tot in detail uitgewerkte kamer!
Verhaal zat ook goed in mekaar!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Escapie5Escapie5Junior EscaperLid sinds: 27 september 2017 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Geweldige aankleding en super sfeer van de kamer!

Top kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

Prachtige kamer

Het kan even zoeken zijn naar de ingang, hoewel er voldoende wegwijzering hangt. De ontvangst was hartelijk en de ontvangstruimte is praktisch opgesplitst zodat groepen elkaar niet per ongeluk spoilers weggeven in hun enthousiasme.

De introductievideo was zeer verzorgd en zette de toon voor de kamer, want deze is echt prachtig. De afwerking is een van de hoogste die ik ooit in een room gezien heb, wat de sfeer en geloofwaardigheid uiteraard ten goede komt. Hoewel de focus ligt op puzzelen in plaats van beleving, worden alle zintuigen subtiel geprikkeld. Er wordt op een prettige manier gebruikt gemaakt van techniek, waardoor de kamer veel meer high tech is dan het tijdperk waarin je speelt zou toelaten, zonder dat dit storend is. Er is lekker veel ruimte tot samenwerking. De meeste tijd stonden we twee aan twee aan een puzzel te werken. Vanwege het lineaire aspect waren er wel momenten waarop niet iedereen iets om handen had.

De puzzels zijn afwisselend en de meeste waren erg leuk om te doen. Niet alle puzzels vielen even goed in de smaak, sommige werden snel frustrerend, maar dat is niet onlogisch door de grote variëteit die is aangebracht. Meestal werd middels een hint op tijd ingegrepen door de game master.

Grootste verbeterpunt is wat mij betreft de storyline; de missie is vanaf het begin duidelijk en van de narratief wordt niet meer afgeweken. Gezien het echte verhaal van Le Prince had hier nog wel wat ontwikkeling ingepast kunnen worden.

Conclusie: Zeker een van de mooiste kamers van het moment. Voor beginners zelfs wellicht wat overdonderend. Uitermate geschikt voor ervaren puzzelaars. 3 personen lijkt me de optimale groepsgrootte.9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Zeer hoogwaardig afgewerkt
 • Technisch slim gebouwd
 • Geen verhaalontwikkeling

 

Stan (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Ik heb genoten

Top


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  69:55 min

 

ChaosDMChaosDMSenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Tja...3 woorden : OOG VOOR DETAIL

#48 : Nadat we uit onze tweede kamer van de dag kwamen (Erzsébet) was de dag bijna over...bijna middernacht...MAAR...dit was uiteindelijk niet het geval. We kregen te horen dat, indien we wensten, we nog Le Prince mochten spelen! Het zou dan wel heel laat zijn als we er uit kwamen (na 1u). Tja...op zondag kan je uitslapen, dus...LET'S GO zeiden we unaniem! Ik had al ZO veel lovende reviews gelezen over Le Prince dat deze dus niet kon tegenvallen...of toch? Je ziet meteen al dat dit "een specialleke" gaat worden. 1 puzzel oplossen om "te kunnen beginnen". Een paar minuten later en we waren binnen bij Mijnheer Le Prince. En dan...WAAR MOET IK HIER EERST NAAR KIJKEN? De ruimte heeft de "standaard" afmetingen van een normale ER ruimte MAAR...hier staan echt ZO veel zaken waar je naar wil kijken dat je even de kluts kwijt bent. Na die eerste overdondering begin je "logisch" na te denken en te werken aan de puzzels. Dit verloopt bij ons redelijk vlot en we geraken verder en verder. Maar we hebben toch 2 keer een hint moeten vragen omdat een paar details (hier zijn ze weer) ons waren ontglipt. Als je de tip krijgt zeg je natuurlijk "ah, maar ja, hoe dom van me/ons"! Maar, ik kom nog eens terug op de afwerking van het decor. Je kan je niet inbeelden hoeveel werk hier is in gekropen? Deze kamer is zoals zo'n oude miniatuur treinsporen van de "freaks" van in de jaren stillekes. Daar kon je ook naar blijven kijken naar al die mini mensjes die "hun ding" deden. Het is hier net hetzelfde. En als je dan wat tijd "over" hebt om de details in detail te bekijken zal je een aantal verwijzingen terugvinden naar andere ER's. EIGENLIJK zou ik de kamer terug in willen om alles nogmaals zonder de tijdsdruk te bekijken. Later is het decor zeker even indrukwekkend, alhoewel ik soms de link met Mr. Le Prince mistte, maar, dit terzijde. Ook weer wat zoeken, een hint of 2 gekregen (NA dit gevraagd te hebben) en we waren ontsnapt...OF...toch niet? Conclusie : Ja...de reviews hadden niet gelogen. Dit was een van de mooist aangeklede ER's die we al gespeeld hadden! Maar ze was, gelukkig, niet alleen mooi, maar ook heel ingenieus. Geen enkel slot (waar ik an sich zelden een probleem mee heb) maar knappe staaltjes goed uitgewerkte en gedetailleerde (hier ben ik weer) puzzels. Aan iedereen die deze kamer nog niet speelde : DOEN! Aan de GM's : BEDANKT om nog zo laat open te blijven voor ons, we hebben er van genoten! Laat kamer 3 maar snel komen, deze klanten komen dan zeker langs.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • ZO GEDETAILLEERD dat je het bijna niet gelooft
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

LindsayTLindsayTJunior EscaperLid sinds: 28 november 2021 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Fantastisch


Als we een 12/10 konden geven zouden we dat dadelijk doen!!

Deze room is gewoonweg af! Alles klopt tot in de kleinste details, de puzzels, de sfeer, de inrichting!!
Na alle reviews hadden we hoge verwachtingen en die werden allemaal ingelost!!
Deze kamer MOET je gewoon gespeeld hebben al was t maar enkel en alleen om ze gezien te hebben!!

Dikke dikke chapeau voor de makers!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig