Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Le Prince

Retie , België

Nu gesloten

Top #11

90 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Le Prince

Louis Le Prince was een Franse uitvinder, die bekend staat als één van de pioniers op het gebied van film. Veel filmhistorici zien hem als dé vader van de film.

Le Prince bracht zijn jeugd door in de fotografiestudio van zijn vaders vriend, Louis Daguerre. Hier leerde hij de mechanische en chemische processen van de fotografie.

Le Prince wilde echter verder gaan dan één enkel beeld vast te leggen op foto; hij wilde ook een manier vinden om bewegende beelden te kunnen vastleggen. Eerst ontwikkelde hij een camera met 16 lenzen die elk achter elkaar een foto namen en zo dus samen een film van 16 beelden konden maken. Na vele verbeteringen en verdere ontwikkelingen aan dit toestel, kwam hij als eerste tot een camera met één enkele lens.

Voor deze bijzondere uitvinding moest en zou hij een patent gaan aanvragen in New York. Hij moest wel snel zijn want hij had al enkele weken het gevoel gevolgd te worden, alsof iemand hem constant in de gaten hield…

Le Prince besluit zich te haasten en zo snel mogelijk naar het station te gaan. Eenmaal op het perron aangekomen, merkt hij dat hij zijn prototype wel bij zich heeft maar zijn plannen is vergeten.

Zelf durft hij niet meer naar het atelier te gaan dus neemt hij contact op met de enigen die hem kunnen helpen: jullie!

Hij vraagt jullie onopgemerkt naar zijn atelier te gaan om zijn plannen te vinden en deze naar hem te brengen alvorens de trein vertrekt.

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

92 likes

651 bezoekers

93.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

207 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

A must play voor elke escaper!

Het is van februari 2019 geleden dat ik nog eens bij escaping belgium was.

Erzsébet was voor België grensverleggend, hoog tijd om te kijken of Le Prince hetzelfde doet.Onthaal:

Escaping Belgium ligt op een domein.

Parking: aanwezig - niet privaat - gratis
Van daaruit is het een klein stukje wandelen naar het gebouw waarin de room zich bevind.
Ontvangstruimte : basic
Wc : aanwezig

Kris en Steven (eigenaars) ontvingen ons erg hartelijk en waren duidelijk trots op hun nieuwste room. We popelden dan ook om te starten.Kamer:

Veel had ik expres vooraf niet gelezen over de room en buiten de naam en het feit dat het iets met film/foto’s te maken had, wist ik niks. Net omdat ik wou zien of de kamer mij het verhaal kon doen vertellen.

De start gebeurd in een aparte kamer waar je de introfilm te zien krijgt. Waar de intro van Erzsabet nog echt een product was van zijn tijd, zag ik hier plots een intro van hoge kwaliteit. En dat helpt je natuurlijk om in de juiste stemming te komen, om de kamer net dat tikje geloofwaardiger te maken.
Wat het filmpje, afgezien van de kwaliteit, nog goed doet is ons heel duidelijk maken wat ons doel is in deze room. Het kan dus toch…  

En dan gaat er een schitterende deur voor je open, een deur letterlijk naar een andere wereld. Binnen de eerste 10 seconden riep ik al hardop wauw en zat ik in de sfeer van de kamer. Over een start gesproken. En die sfeer zou me niet meer loslaten.
De makers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het gekozen thema en het komt overal terug.
De puzzels bleven maar komen en gaande weg begon ik te beseffen waarom deze room momenteel niet speelbaar is in 75 minuten (op het moment van schrijven kregen wij 90 minuten) Alleen al met te kijken naar alle details in het decor verlies je 15 minuten :-)

Links en rechts merkte ik al snel kleine knipogen op naar andere rooms, heerlijk van die toffe easter eggs. Het geeft zo net dat fijne gevoel van een grapje moet kunnen.
De puzzellijn wisselt lekker af en hoewel ze in het begin nog niet veel raakvlak hebben met ons eigenlijke doel, veranderd dat ook steeds meer naar mate je verder geraakt.

Le Prince speel je best met 4 ervaren spelers. De puzzels zijn vaker parallel als lineair. Maar ondanks dat geeft het je vooral de rust om te genieten van de schitterende details in deze room, de easter eggs en het decor.
Conclusie:

Het is lang geleden dat ik nog eens een room in België had waar ik echt trots op was. Een kamer die ik met plezier met iedereen deelde, van ga deze spelen en bedank me later maar.
Wat ben ik blij dat te kunnen zeggen over deze kamer!

Le Prince is geniaal in zijn eenvoud. Le Prince wil helemaal niet de meest vernieuwde kamer van de benelux zijn, de meeste wtf momenten bevatten of 250m2 groot zijn.
Het is een grandioze puzzelkamer, een volwaardige 2.0 zonder 1 hang of cijferslot, maar tot de max gedreven. Geluid, sfeer, geur, effecten, maar bovenal decor , verhaal en puzzels.

En daarvoor maak ik een diepe buiging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Tijs Grevinkmar_loesEpic Escape Waalwijkmaarten_dingsdcmariekeanoukTheekopjeWepsiedown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2021

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor (VOL met details)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Belichting
 • Geluid + muziek
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Flow
 • Service!
 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Mist beleving en spanning
 • Heel erg puzzelgericht

  Casturiibilipe

dayennexdayennexJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

WAUW

Op 26 mei zijn we met twee stelletjes deze escaperoom gaan spelen.
Mijn eerste indruk van de kamer was wow!
Wat is hier veel tijd en liefde in gestoken! Na de intro waan je je direct in de juiste sfeer.
Je hebt echt teamwork nodig om de eerste puzzel op te lossen. Ik vond het ook prettig dat de kamer niet lineair was en iedereen dus bezig kon blijven.
Er zaten leuke verrassingen in de kamer en ik raad ook zeker iedereen aan om hem eens te spelen.

Wij konden ontsnappen met nog dik twaalf minuten op de klok.

De host was vriendelijk en wist ook veel te vertellen over zijn eigen kamers & andere kamers die hij gespeeld had. Ik kom zeker nog eens terug voor erzebet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica

  anouk

Fantastisch!

Ontzettend gave ervaring met heel erg veel oog voor detail. Vakmanschap komt heel erg naar voren en de puzzels en het design zijn heel erg goed uitgedacht. Echt niets op aan te merken, de flow was ook perfect!

Ook de ontvangst en service waren uitstekend en fijn. Super kamer en locatie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  71:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  anne_ter_horst

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2022

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decoratie
 • Details
 • Easter eggs
 • Goede begeleiding

  sjephanie

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (272 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Le Roy!

Vanaf eind 2017 al uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaping Belgium. Daar was die dan, Le Prince, en wat was het het wachten waard.

We kregen als eerste een filmpje te zien waarin het verhaal werd verteld. Een supermooi filmpje die je nog enthousiaster maakt om de kamer in te gaan. We mochten na het filmpje door de prachtige deur naar binnentreden en wat we daar aantroffen was prachtig! Wat een realistisch, prachtig decor, waar je niets anders kan dan kijken, kijken, voelen en nog eens kijken. Maar goed, ik had natuurlijk ook de reviews gelezen en dacht twee personen voor Le Prince... dat gaat pittig worden, dus aan de slag!

Het begon meteen met een fijne puzzel. Een puzzel die goed te doen is, je zelfvertrouwen voedt en waarbij je aan de slag kan met meerdere personen, mocht je het met meer doen. De kamer is prachtig, maar echt prachtig aangekleed. Het is een enorm sfeervolle kamer vol fantastische details. Dit betekent natuurlijk ook ruis in de kamer, maar ik moet zeggen dat je goed wordt geholpen in de kamer om een goede flow te pakken te krijgen.

De puzzels waren eveneens prachtig uitgewerkt, van hoge kwaliteit en passend in de kamer. Sommige puzzels gingen ons goed af en sommige puzzels vonden we een echte uitdaging en hadden we er graag een derde persoon bij gehad om net even een andere denkwijze te geven of iemand die wel wat beter kan kijken dan wij. Ik denk dat met meer dan twee personen het net wat comfortabeler spelen is, zowel gericht op de puzzels als het staren naar alle details van de kamer.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer een must play vind en iedereen aanraad om de auto in te springen om misschien wel de beste kamer van België te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  76:05 min

  dcmarieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape ExpertLid sinds: 28 september 2020 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

WAUW! Mag ik hier blijven slapen?

Hoe ik genieten kan van deze kamer! Misschien ligt het aan mijn passie voor interieur want interieurarchitect is mijn hoofdberoep maar hoe ongelooflijk geweldig het was om doorheen deze kamer te lopen... Gewoon top!

We wisten niets over Le Prince en hadden als team zelfs onderling gegokt waarover het zou kunnen gaan. Ik dacht een arabische prins en verwachtte dus een 1001 nacht interieur. :-) Dat was het dus niet.

Bij het binnenkomen in de eerste kamer krijg je al meteen een klein voorproefje van hoe de afwerking van de rest eruit zal zien. Compleet met geur-, sound- en lichttechnieken die je meteen meenemen in het verhaal.

Mijn team moest me wel vaker wakker schudden om te focussen op de puzzels want ik vergat vaak dat ik in een ER was. Gewoon elk hoekje, elk detail in deze kamer is af. Eén van de eigenaars is dan ook interieurarchitecte en dat valt ook meteen op.
Als je je net zoals ik kan storen aan een room waar b.v. het thema zich afspeelt in een ver verleden en dan zie je moderne witte hanglampen of fel gekleurde cijfersloten dan ben je hier aan het goeie adres. Elk detail klopt.

De puzzels zelf waren ook heel slim in elkaar gezet en ik mag hopen dat de spelers ook even stil staan bij het ENORME werk dat hier verzet is om sommige puzzels in elkaar te steken. Toen ik dan ook vroeg aan Steven hoe lang ze hier aan gewerkt hadden verschoot ik ook niet toen ik vernam dat dit een project van 2,5 a 3 jaar was.

Wel team Escaping Belgium, echt CHAPEAU! Bedankt om de Belgische ER scene om hoog te krikken!

( Kom hier maar eens kijken beste Nederlandse vrienden ;-) )


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ongelooflijke details
 • ontvangst
 • verhaallijn
 • geur
 • licht
 • soundeffects
 • interieur !!!!!!!
 • ALLES

  Marinde

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (174 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Wat een toffe Escape

Een hele leuke en toffe Escape waarin je je volledig in een andere wereld bevind.

Puzzels zijn goed in thema en de sfeer in de Escape is met oog voor detail uitgewerkt!

Dikke aanrader!

Erg leuk dat de eigenaar mij nog herkende! Ze zijn altijd ontzettend vriendelijk en erg gastvrij bij dit bedrijf!

Kom maar op met de 3de escape!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Eigenaar

  bilipe

AndreasAndreasEscape ApprenticeLid sinds: 9 maart 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2023

Verassende kamer met veel detail voor de inkleding !

Mooi ingerichte kamer, met veel details en een vlotte spel ervaring. Net zoals de vorige kamer val je van de ene verbasing in de andere! Een dikke chapeau voor de makers van deze hoog-technologische kamer! Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: StudIO Limburg

Ontsnapt: Ja  53:20 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

Jacob DozyJacob DozyEscape ApprenticeLid sinds: 29 januari 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 maart 2023

Erg mooie details en leuke puzzels

Verhaallijn is erg goed, puzzels volgen elkaar goed op. Zeer mooi in details. Erg vriendelijk personeel, zeker aan te bevelen !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De dozy's

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Echt prachtige escape room

Is super toffe puzzel escape room en veel special effect’s


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De dozy's

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Goed bedachte puzzels

De puzzels waren erg goed bedacht en de sfeer is geweldig


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De dozy's

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Moeilijkheidsgraad

 

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 6 november 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2023

Le prachtig

Onze eerste escaperoom in België.
Deze kamer kregen we vorige week aangeraden om met z'n tweeën te gaan spelen. Say no more want gelukkig konden we een week later al terecht!
Na veel positieve reviews te hebben gelezen waren onze verwachtingen natuurlijk hoog. Het was wel even zoeken waar deze escaperoom precies zat, onze google maps leek er niet helemaal uit te komen. Zodra we dan toch op de parking stonden moesten we zelf ook nog goed opzoek naar bordjes, gelukkig waren we op tijd vertrokken.
Eenmaal binnen proef je de sfeer. Ik vond het een enorm pluspunt dat er voor de verschillende groepen een "aparte" ruimte is. Er zit in ieder geval glas tussen en je moet je je dus wat beter concentreren om de dingen te horen die de andere groep aan het bespreken is. Het ziet er dus alsnog gezellig en ruim uit, maar je krijgt niet te maken met ongewenste spoilers zoals dat bij andere escaperooms nog wel eens het risico is.
We konden pas iets later beginnen vanwege een kleine storing, maar de host liep de benen onder zijn kont vandaan om het voor ons op te lossen en dat is hem ook gelukt. Een klein halfuurtje later konden we zonder problemen spelen.
Zodra je de kamer betreed zit je gevoelsmatig direct in het spel. Licht, geluid, geur: alles klopt! De eerste verrassing vindt direct na de introductievideo plaats en dat belooft gelijk veel goeds voor het verdere verloop van de kamer.
De kamers zijn zo mooi aangekleed en je waant je, door het juiste licht, geluid en zelfs door de geuren, in de juiste situatie. Precies hoe de makers de kamer neer hebben willen zetten. De kamer is tot in de puntjes uit gewerkt en we hebben weer te maken gekregen met puzzels zoals we deze nog nooit hebben gezien. De techniek is on point en wij hebben enorm genoten! Puzzels zijn gevarieerd: uitdagend, makkelijker, fysiek, coöperatief, solo en bevatten hier en daar knipoogjes naar andere escaperooms. De puzzelflow is perfect in deze kamer, want het licht begeleid je naar de juiste richting.
Persoonlijk vond ik deze kamer vergelijkbaar met LOST & FOUND van Kamer237 in Volkel wat betreft de technologie. Le Prince vond ik zelfs nóg iets beter.
Na afloop een praatje en een kleine doorloop van de kamer. Houden wij van!

Dikke aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  62:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal

 

RandomYouriRandomYouriSenior EscaperLid sinds: 12 november 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 maart 2023

Prachtig! Een absolute must!

Wat een goede kamer was dit! Na een lange tijd hebben wij eindelijk de ruimte gevonden om beide kamers van Escaping Belgium te spelen en na Erzsebét stond dan ook Le Prince op ons te wachten. Echt vanaf de eerste seconde dat je de kamer binnen komt gelopen, merk je meteen aan wat voor een niveau je gaat beginnen. Het decor is echt prachtig, buitengewoon! Alles is extreem mooi afgewerkt, super gedaan. De effecten zijn super en ruim aanwezig, het sluit ook goed aan op het thema en is niet alleen een 'show-off'. De puzzels zijn heel erg divers, leuk en de flow daarbij is ook goed te doen. Voor iedereen wat wils. De geuren zijn echt ook apart even benoemenswaardig.

Het verhaal is mooi rond en duidelijk en goed te volgen.

Speciaal nog een eervolle vermelding naar alle verwijzingen naar andere escaperooms in de kamer. Subtiel en niet storend.

Absolute must voor iedere escapeliefhebber!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

heidi_woutersheidi_woutersEscape ApprenticeLid sinds: 5 januari 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Prachtig gethematiseerde kamer

Heel wat jaren geleden speelden wij hier Erzsébet, een van onze allereerste escaperooms. Zoveel jaar geleden toonden de eigenaars al wat een prachtige kamer ze konden neerzetten. We waren dan ook heel benieuwd naar Le Prince, die we nu eindelijk eens konden gaan spelen. Na een hartelijke ontvangst in een zeer mooie ontvangstruimte mochten we eraan beginnen... Wat een prachtig gethematiseerde kamer is hier neergezet! De startruimte is werkelijk de allermooiste die we ooit gezien hebben! De hele kamer is met ontzettend veel oog voor detail en tot in de puntjes afgewerkt. Het hele ontwerp van de kamer, de hele aankleding, maar ook de muziek, geluiden en zelfs geuren, alles klopt in het verhaal. Terecht moet je hier ook even tijd nemen om alles eens goed in je op te nemen en verwonderd stil te staan bij de kleine details. Ook de puzzels passen perfect in het verhaal en zijn heel mooi uitgewerkt. Bovendien zijn de puzzels ook leuk en origineel en je wordt uitgedaagd om goed samen te werken. Nadat we de kamer uit waren hebben we nog gezellig nagepraat met de eigenaar die ons zelfs een blik achter de schermen gunde, wauw! Een ding is duidelijk, deze kamers worden met heel veel liefde en passie gebouwd. Dat voel je van begin tot einde. Geen enkele escaperoom-fan zou deze kamers mogen missen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Verhaal

 

Eveline (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Magisch!

Wat een gave kamer. Zulke originele puzzels allen in het juiste thema, aankleding is fenomenaal, voor twee personen ook echt perfect te doen, … !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

ingepenninckingepenninckJunior EscaperLid sinds: 28 oktober 2018 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 februari 2023

spannende zoektocht en ontsnapping

Het ontvangst was, net als de vorige keer, weer heel erg hartelijk.
De kamer was echt 'mindblowing', zo mooi en realistisch. Het verhaal was duidelijk en je werd er meteen in meegezogen en bijgevolg voelde je de urgentie om snel te handelen.
De puzzels waren uniek, ook zaten ze erg logisch en duidelijk in elkaar, maar waren ze niet per se (te) gemakkelijk, maar zeker te doen voor 2 semi-gevorderde ontsnappers.
Uiteindelijk zijn we weten te ontsnappen met nog 16 minuten op de klok.

deze kamer is een aanrader voor ontsnappers van elk niveau die houden van een unieke, prachtige kamer. (beginners kunnen best samen spelen met een meer gevorderde ontsnapper)

We hopen dat Escaping Belgium snel weer een nieuwe kamer gaat bouwen, dan komen we zeker weer!!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Origineel

 

MrMoyaertMrMoyaertEscape ApprenticeLid sinds: 18 november 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Erg mooie en originele escaperoom

Heel mooie inrichting, en leuke puzzels. Wij waren met 3 en vond dit perfect. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs

 

Melissa DMelissa DEscape ApprenticeLid sinds: 17 november 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Prachtige escaperoom met uitdagende puzzels.

Wat een pracht van een escaperoom. Je wordt meteen ondergedompeld in de setting.
De puzzels waren duidelijk en zeer uitdagend.
Ik vind het al bijna jammer dat we deze gedaan hebben, want ik kan deze nooit nog als nieuw ervaren.
Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving

 

Amazing atmosphere and puzzles

This one is a perfect immersive experience. The decor, the puzzles were the best. A total recommendation for a fun day out!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Puzzles
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Diversity
 • Logic
 • Great host
 • Exciting
 • Storyline

 

GwennyGwennyJunior EscaperLid sinds: 14 augustus 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Beleving die al je zintuigen prikkelt

Prachtige kamer die tot in het kleinste detail is uitgewerkt. Er zou 3 jaar gebouwd zijn aan de kamer en dat is eraan te zien. De eigenaars zijn een goed team en we hebben steeds een vriendelijk ontvangst gekregen met een uitgebreide nabespreking.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

BuriedDragonBuriedDragonEscape ApprenticeLid sinds: 11 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2023

Top kamer met hoge afwerkingsgraad

De inkleding van de kamer is uitmuntend en de puzzels zijn super. De host is super vriendelijk en behulpzaam. Super goede ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Michael KikkenMichael KikkenJunior EscaperLid sinds: 1 september 2018 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

Heel mooi afgewerkt en spannend

Le Prince is zeer mooi afgewerkt en een spannende kamer. Je bent als groep constant bezig met meerdere puzzels waardoor je nooit stilstaat.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  73:52 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jimmy HenderickxJimmy HenderickxJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 januari 2023

Wauw!

Heel knappe kamer! Originele puzzels met prachtige afwerking. Top!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Melanie (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 januari 2023

Fantastische kamer

Wat een fantastische kamer is dit. Van sfeerzetting tot decor en beleving. De puzzels zitten fantastisch in elkaar in een mooie en logische volgorde. De gamemaster verwelkomt je vriendelijk en legt na afloop alles nog eens fijn uit. Wat een dikke aanrader is deze kamer!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Geweldig

Ontzettend mooie kamers, mooi ingericht, met een perfecte beleving.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig