Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim van Sint-Rumoldus

Mechelen , België

Nu geopend

Top #21

70 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim van Sint-Rumoldus

Een legende vertelt hoe Sint-Rumoldus, de patroonheilige van Mechelen, rond het jaar 770 op laffe wijze werd vermoord.

In de buurt van Mechelen, ergens diep in de rustige Hombeekse bossen, liet Rumoldus een kleine kerk bouwen. Tegen de toenmalige tijdsgeest in, betaalde hij de arbeiders hiervoor een billijk loon. Het vermoeden rees dat hij daarom wel bijzonder rijk moest zijn. Toen Rumoldus op een avond aan het wandelen was nabij zijn kerk, werd hij overvallen door twee mannen. Ze sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Daarna gooiden ze hem in de Dijle en namen de benen. Enkele dagen later merkte een toevallige passant een wonderbaarlijk licht boven het water. Het lijk van Rumoldus werd op die plek bovengehaald en werd in alle sereniteit opgebaard in zijn kerk. 

Sindsdien waakt een toegewijde priesterorde over zijn graf en kerk. Af en toe gebeuren er “mirakels” in de kerk van Sint-Rumoldus: er verschijnen tranen op heiligenbeelden en kaarsen lichten plotsklaps op in de buurt van het schrijn. Gelovigen komen daarom van heinde en verre om Sint-Rumoldus te vereren. 

Onverwacht worden jullie gecontacteerd door priester Albay, de huidige bewaarder van de Sint-Rumoldus kerk. Hij moest de kerk ontvluchten, omdat er dingen gebeuren die naar zijn zeggen “niet meer normaal zijn”. Hij vraagt jullie hulp om deze zaak uit te klaren en de oorzaak van de mirakels te achterhalen...


Thema's

Avontuur

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

78 likes

428 bezoekers

97.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

228 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

In hogere sferen

Vaak heb je van die kamers die al een tijd op je ‘wishlist’ staan, maar waar het gewoon niet lukt om wat te plannen. Het geheim van Sint Rumoldus was voor mij ook zo’n kamer. De ene persoon had hem al gespeeld, dan was de kamer voor lange tijd vol, dan was het weer te ver rijden, etc. Op een gegeven moment was ik er klaar mee; ik moest en zou die kamer gaan spelen! Snel een team opgetrommeld en nog geen week later zouden we de kamer spelen, eindelijk!

Ik hoorde veel goede verhalen over deze kamer, dat blijft altijd een lastig punt. Je gaat namelijk toch al met een bepaalde verwachting naar de locatie toe. Toch probeerden we die verwachtingen opzij te zetten en gingen we ‘carte blanche’ richting Mechelen. Omdat we vanuit het verre Nederland kwamen, strandden we al snel in de regio van Antwerpen. Zelfs een uur eerder vertrekken was niet genoeg en we dreigden te laat te komen. Meermaals proberen te bellen dat we later zouden zijn, maar geen gehoor. Dan zou het wel goed zijn, toch? Eenmaal op locatie stond een vriendelijke gamehost ons op te wachten en hadden we nog alle tijd om even naar het toilet te gaan, fijn!

Onze ‘experience’ zou gaan beginnen, want dat was deze kamer écht volgens onze host. Alles wat we al wisten van escaperooms konden we links laten liggen omdat Sint-Rumoldus een echte experience kamer zou zijn. Onze verwachting ging toch weer wat omhoog. Mijn verwachtingen stegen zelfs na een nóg hoger niveau na het zien van het introductiefilmpje. Wat zat deze goed in elkaar, mooie filmbeelden en een duidelijk verhaal. Ik had er in ieder geval onwijs veel zin in!

Toen kon ons avontuur dan eindelijk gaan beginnen. Eenmaal binnen in ‘de Experience’ viel ons op dat het decor – tot op zekere hoogte – onwijs tof uitgewerkt was. We begonnen wat stroef, maar kwamen al snel in een heerlijke flow terecht. Kleine spoiler voor ons avontuur: we hadden geen hints nodig. Dat betekent dus dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit. We speelden met vier personen en hadden gedurende onze volledige reis genoeg te doen. Zowel alleen, als samen!

De puzzels in deze ‘Experience’ zijn allemaal mooi in thema en versterken het verhaal. Ik zat er volledig in en was daarom erg benieuwd waar dit mysterie allemaal samen zou komen. De sfeer is goed, de puzzels goed, decor was subliem, prachtig!

Alles zat eigenlijk helemaal goed in deze kamer! Waarom is deze kamer voor mij dan toch geen ’10 op 10’? Dat komt – wat mij betreft – door het einde. Waar de volledige experience mij volledig in zijn greep had, was ik op het einde alles kwijt. Het verhaal viel voor mij hier helemaal uit elkaar en was zelfs een beetje teleurgesteld. Het einde leek voor mij alsof alle inspiratie op was en of er een random einde geplakt was achter dit verhaal. Waar ik me tijdens ons avontuur het meeste over verbaasde, was de afwerking van het decor. Dit zag er oprecht netjes uit. Ook dit wordt op het slot volledig losgelaten, jammer!

Het geheim van Sint-Rumoldus was voor mij een prachtige reis. De puzzels goed, decor mooi en de flow bleek top. Maar het einde van ons avontuur bleek een grote domper. Ik moest echt even bijkomen om alles te laten bezinken, maar meer omdat het einde zo random was. Tevens zou ik adviseren om iets minder te focussen op het zijn van een ‘experience’. Wat mij betreft is het geheim van Sint-Rumoldus zeker een experience, maar om aan te geven dat dit écht anders is dan alle andere escaperooms, vind ik persoonlijk wat te veel van het goede. Maar, desalniettemin, raad ik iedereen aan deze kamer zo snel mogelijk te boeken, want je gaat je zeker amuseren in deze toffe kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  sjaccopopinosjephaniedcmarieke

RandomYouriRandomYouriEscaperLid sinds: 12 november 2021 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2022

Een ware experience!

Na in de middag gebeld te hebben om last minute in de avond op een woensdag te kunnen komen spelen, was er gelukkig nog plek voor ons en zijn we hier goed in geholpen!

Het was even zoeken en kijken waar en hoe te parkeren maar gelukkig hebben we het uiteindelijk kunnen vinden.

Een goede begeleiding van onze host zorgde voor een fijne start van de escape. Je komt goed in de sfeer en het is duidelijk wanneer je kunt beginnen met de escape. Helaas was hier bij ons een defect aan het geluid welke gelukkig snel opgelost werd naarmate we verder in de escape waren. De puzzels waren origineel, leuk om te doen en logisch aan elkaar te plakken. We hebben op geen enkel moment gedacht wat we moesten doen. Ook kregen we niet al te snel hints, waar we het vooraf met de host over hadden gehad, heel erg fijn!

We hebben ons enorm vermaakt en ook het einde was 'vermakelijk' om het zo maar even te noemen. Je moet achteraf even puzzelen om het einde aan elkaar te knopen, maar dat doet niet onder aan de ervaring. Een logische flow maakte de kamer echt prettig speelbaar.

Wat de ervaring compleet maakte was dat we uit mochten spelen omdat we de laatste groep van de dag waren. Technisch gezien hebben we het niet binnen de tijd gehaald, maar het einde hebben we wel doorlopen! Hartstikke fijn en een compliment en dank naar de host!

Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2022

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden’ uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience’. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience’. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen’. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room’, dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience’ noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience’. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z’n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z’n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

karolien_clkarolien_clJunior EscaperLid sinds: 12 januari 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2020

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De nachtegalen

Ontsnapt: Ja  59:16 min


 • Indrukwekkende rooms
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Goede spelbegeleiding
 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 februari 2020

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  63:15 min


 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Met recht en rede ‘experience’ genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Tips op het juiste moment
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94Junior EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2019

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Zeer ruim
 • Goed niveau van puzzels
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Vriendelijke ontvangst
 • Effecten

  Marinde

lynn_hermanslynn_hermansEscape ApprenticeLid sinds: 27 juli 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2022

Prima kamer

De kamer is helemaal in de sfeer van het thema. De puzzels zitten goed in mekaar en het is knap gebouwd.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:58 min


 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

Marijke (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Superleuk

Fijne escaperoom, zeker niet gemakkelijk maar heel leuk om te doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MinnieMinnieJunior EscaperLid sinds: 13 juni 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2022

"Het Heilige Patroon"

"Who you gonna call? Ghostbusters!"

We hadden 's avonds met zijn drietjes het laatste tijdslot geboekt om deze kamer te komen spelen. Daar de vorige groep wat later aangekomen was, moesten we nog even wachten voor we konden starten. Dit was absoluut geen straf want hoe mooi is de ontvangstruimte bij 'De Gouden Kooi'?!

Toen ook onze game host er klaar voor was, nam hij ons nog even mee door het verhaal van Sint-Romuldus en hierna werden we begeleid naar de kamer waar er een video voor ons klaarstond. Dit introductiefilmpje is zo waanzinnig goed gemaakt, dat we eigenlijk met een bang hartje aan de kamer begonnen. Meteen bij het binnenstappen kregen we een 'waw'-gevoel. Het decor, de puzzels, het verhaal.. het paste allemaal binnen het gegeven thema. Om eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen niet zo hoog, mede door een paar reviews over het slotscenario van deze kamer. Ik kan daar dan ook meteen aan toevoegen dat voor ons het einde wel heel leuk in elkaar zat. De hints naar wat we konden verwachten waren heel duidelijk en de ontknoping was zowel spannend, als leuk bedacht! Zeker een endgame wat ik nog nergens anders heb gezien.

Ons team van drie kon ontsnappen met nog tien minuten op de klok en vrijwel zonder enige hints maar dit wil zeker niet zeggen dat de moeilijkheidsgraad niet hoog lag. Het was eerder de kamer die naar ons gevoel helemaal ons ding / thema was.

Leuke puzzels: check!
Teamplay: dubbel check!!
Prachtig decor: check!
Origineel: check!

Ben je op zoek naar een top escape room? Gewoon deze boeken, niet twijfelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

niki_woutersniki_woutersEscaperLid sinds: 20 juni 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Wat een mooie ervaring

Vanuit Noord Brabant gingen we op de dag van de escaperoom naar Mechelen ! De flyer hing al een jaar prominent op mijn magneetbord , deze wilde ik spelen ! De aankomsthal is al super netjes en leuk ingericht. De kamer zelf is super ruim opgezet en de puzzels is een mooie mix tussen denken en doe dingen. Het einde was iets wat wij nog niet hadden gezien en heel gaaf ! Wij komen zeker nog eens terug voor de nieuwe kamer 😸


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beauties and Brains ( en vriendjes)

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving

 

StitchStitchJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Super kamer en beleving

Op de dag van de escaperoom doe je natuurlijk een escaperoom 😉
Hiervoor waren we afgereisd naar Mechelen om deze kamer te spelen bij De Gouden Kooi. Binnenkomst is super netjes, leuke zitjes en enthousiast onthaal.

De kamer zelf, wow... De aankleding, props, decor, puzzels. Het ziet er allemaal top uit. Je moet het allemaal tot je nemen, er is zoveel te zien en te doen... Maar laat je ook niet teveel afleiden je hebt maar 70min... En die zul je zeker nodig hebben 😉

Erg leuke tijd gehad, puzzels waren goed te doen, de een ging vlotter dan de ander zoals altijd. Wij waren met 4 en waren continu bezig. Super! En dan het einde... Super origineel.

Al met al het afreizen waard, wie nog twijfelt... Gewoon doen deze kamer! Wij hebben ervan genoten 🤗

Nu zeer benieuwd naar jullie nieuwe kamer.. we komen terug!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:18 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Bday Besties (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2022

WAUW

Een onvergetelijke ervaring voor onze verjaardag. De allermooiste en beste escaperoom die we ooit hebben gedaan. En geloof me, we hebben er al wat opgelost. Wauw wauw wauw.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

tim.landuyt@so.antwerpen.be (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Fantastisch

Een unieke ervaring! Genoten van minuut 1 tot het moment dat we ontsnapten. Levensecht opgebouwd! Chapeau voor de ontwerpers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:22 min

 

RaboRaboEscape ApprenticeLid sinds: 29 oktober 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2022

fantastisch

Dit was onze eerste ervaring met een escape exerience. Geweldig. Grotere kamers, uitgebreidere puzzels. Toffe beleving


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: The Smooth Brain-iacs

Ontsnapt: Ja  45:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving

 

Jimmy MellowJimmy MellowJunior EscaperLid sinds: 29 augustus 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2022

Groots en volledig in thema!

Met de trein helemaal naar Mechelen gereisd om het geheim van Sint-Rumoldus te ontrafelen. Een paar dagen voor onze boeking werd ons enthousiasme nog meer aangewakkerd door een mail uit Vaticaan die vroeg om onze hulp bij deze bijzondere zaak. Ook in de kamer zelf was er een persoonlijke touch!

In een zeer lichtrijke en stijlvol ingerichte lobby werden we met een glimlach ontvangen door de gamemaster. Ze gaf de uitleg, vertelde ons dat we een filmpje zouden zien en dat het duidelijk zou zijn wat we daarna moesten doen. Mijn teamgenoten hadden het filmpje nog niet op voorhand gezien en hielden elkaar vast door de onheilspellende, dreigende sfeer die gecreëerd werd. De overgang van het filmpje naar het begin van de kamer vond ik heerlijk!

Al snel maakten we vordering in de ruimte en konden we onze krachten verdelen over de verschillende puzzels. Er was enorm veel te zien en te doen, we waren blij dat we met zes waren. De inkleding was mooi afgewerkt en de foreshadowing van het mysterie is ook zeer leuk verwerkt in het interieur van de kerk.

Een gekke stem vertelde ons telkens dat we niet verder mochten en dat we anders spijt zouden krijgen... Wij lieten ons echter niet stoppen en wanneer we ten slotte oog in oog kwamen te staan met het geheim van Sint-Rumoldus, voelde dit eerder aan als Plopsaland dan als de apotheose van de magnifieke escape experience die we zojuist nog aan het beleven waren. Vanuit humoristisch oogpunt kan ik het misschien nog zien als enige vorm van zelfspot. De special effects waarover de makers het hebben in de beschrijving van de escape experience waren mij niet echt opgevallen, wel was de grootte van de ruimte inderdaad indrukwekkend!

We hebben enorm genoten van de puzzels, sommige waren echt origineel en vergden een goed teamwork. Alles was ook perfect in thema en zat logisch in elkaar, waardoor we zelfs geen enkele tip nodig hebben gehad.

In dit tijdperk van sociale media liet de kwaliteit van de groepsfoto na de ontsnapping te wensen over, maar leuk dat we die onmiddellijk ontvingen en dat onze tijd er ook op stond!

Wij komen zeker terug voor de Wraak van Han!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  45:27 min


 • Mooie ontvangstruimte
 • Persoonlijke touch
 • Alles volledig in thema
 • Groots
 • Veel puzzels
 • Overgang van intro naar spel
 • Einde

 

MassisMassisJunior EscaperLid sinds: 5 december 2018 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2022

Overtrof de stoutste verwachtingen.

Na het lezen van een hoop zéér positieve reviews en het zien van het uitstekend gemaakte trailer-filmpje, boekten we deze Experience.
Een naam die overigens niets te kort doet aan de inhoud.

Wat een ervaring, een prachtige, GROTE escape experience, met héél véél raadsels en puzzels. Nooit té moeilijk, van allerlei types (cijfers, zoekwerk, puzzelen, behendigheid, ...) , vaak uitermate geschikt voor teamwork.
Op basis van de website hadden we voor het eerst onze 10-jarige zoon meegenomen, die nu helaas verwacht dat àlle escape rooms zo geweldig als deze zullen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: MauRam

Ontsnapt: Ja  54:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Bereikbaarheid: Mechelen is een drama per auto

 

KokocherryberryKokocherryberryJunior EscaperLid sinds: 14 september 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2022

Geweldige experience

Super mooi decor, geweldig verhaal, was tot nu toe onze favoriet.

We kijken al uit naar de wraak van Han


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Mag ik nog een keer?

Als laatste tijdens onze escapedag brachten we een bezoek aan de Gouden Kooi. Wat had ik hier lang naar uit gekeken!! We hadden er super veel zin in en waren heel benieuwd. Vooraf hebben we in de buurt gegeten, dat kan heel goed hier. Ook parkeren kan makkelijk in een parkeergarage in de buurt. We waren ook hier iets te vroeg, maar mochten alvast plaatsnemen in de mooie ontvangstruimte. We hadden een hele leuke, vriendelijke host die er voor zorgde dat we ons welkom voelden. Ze nam ons op een goede manier mee het verhaal in, want ze wist onze aandacht goed te trekken. En toen mochten we eindelijk beginnen.. op zoek naar het geheim van Sint Rumoldus. Ik vond het begin leuk gedaan. Zo kom je nog meer het verhaal in. Over de aankleding en de afwerking van de ruimtes kan ik vrij kort zijn: dat ziet er gewoon goed uit. Je ziet dat hier mensen met passie hebben gebouwd en ook ondanks dat deze kamer al even meedraait, zie je dat er niet van af. Ik heb echt genoten van deze ontdekkingstocht om achter het geheim te komen. De ruimtes wisten me te verassen en zorgden er voor dat ik als een tevreden escaper rond kon lopen. Er zijn veel puzzels om te doen. De ene wat makkelijker dan de ander en ze zijn niet allemaal meer even origineel. Daaraan zie je dat deze kamer al wat langer meedraait. Dit deed niks af aan de beleving trouwens. We hebben lange tijd gespeeld zonder hints, maar toch liepen we op een gegeven moment vast. We waren even kwijt wat we nog moesten doen en het was fijn dat we toen pas een hint kregen om weer terug in de flow te komen. Tot die tijd hebben we genoeg ruimte gekregen om alles zelf te ontdekken en op te lossen. Hints kregen we dus zeker niet te snel. Ik vond het een groot feest om deze kamer te spelen en heb er onwijs van genoten! Wat mij betreft een kamer die elke liefhebber moet spelen :-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  62:11 min


 • Goede begeleiding
 • Vriendelijk ontvangst
 • Goede spelflow
 • Aankleding/afwerking
 • De passie waar mee gebouwd is, dat zie je!!

 

Hilde De Laet (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2022

Superleuk en spannend!

Het was de eerste keer dat we een escape experience speelden. En dat was echt een meerwaarde. We zaten echt in het verhaal, mooie decors en veel kamers. Echt superleuk! Met veel toffe puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:47 min

 

RDenHaagRDenHaagEscaperLid sinds: 15 maart 2019 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2022

Wat een gave kamer

We hebben deze kamer met z’n vijven gespeeld! En wat een ontzettend gave kamer was het! De kamer is heel sfeervol, er is veel te doen, de puzzels zijn gevarieerd en er zit een lekkere flow in. Bovendien moet je bij een aantal puzzels echt goed samenwerken en communiceren. Love it! Ik kan deze kamer 100% aanbevelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Je moet samenwerken
 • Origineel

 

JberxJberxEscape ApprenticeLid sinds: 6 februari 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2022

Super

Mooie grote kamer met veel verassingen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

 

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2022

Mooi verhaal op mooie locatie

Allereerst werden wij erg prettig ontvangen op deze mooie locatie. De kamer was goed aangekleed, had een goed verhaal en leuke puzzels. Ze waren niet extreem moeilijk maar we hebben ons goed vermaakt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  50:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Fenna (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2022

Fantastische escape!

Het was echt geweldig!! Wij hebben de escape room met z’n tweetjes gespeeld en hoewel we al best wat escape ervaring hebben, was dit pas de tweede room die we met elkaar speelden, maar oh wat was het tof. Wij houden allebei niet zo van enge escapes, en hoewel dit verhaal heel spannend was, was het niet eng. De film die je voorafgaand te zien krijgt brengt je helemaal in het thema en dat is echt heel tof. De kamers zijn ontzettend mooi aangekleed, mooie en leuke puzzels, veel dingen ook die je moet doen of waarbij je moet samenwerken. We zijn uiteindelijk ontsnapt met nog 37 seconden op de klok, dit maakte de ervaring echt helemaal compleet. De hosts gaven af en toe een hintje, en dat was dan puur om je weer een beetje op weg te helpen. Leuke mensen met een passie voor escape rooms! Echt een geweldige ervaring. We kunnen niet wachten om de volgende escape experience van deze eigenaren, die bijna open gaat, te gaan ervaren de volgende keer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:23 min

 

Sam2Sam2Junior EscaperLid sinds: 12 december 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Fantastische sfeer, goede puzzels, de reis waard

Deze kamer is fantastisch mooi, want ondanks de locatie in een nieuw gebouw, heb je binnen toch echt het idee op een creepy oude historische locatie te zijn. Veel details en moeite hebben in deze kamer gezeten. Terecht ook dat deze kamer in de wereldranglijst voor escaperooms staat (TERPECA). Verwacht alleen niet een over-the-top (moderne) kamer van een kalliber dat je nooit voor mogelijk had gehouden, dan ben je wellicht wat teleurgesteld, maar als je verwacht gewoon een leuke, goede escaperoom te spelen, dan zal je zeker niet teleurgesteld zijn!

Met name de eindopdracht zat technisch erg leuk en vernieuwend in elkaar! Het is een kamer waar je lekker kan puzzelen en lekker kan beleven. Een bepaalde opdracht kwamen we echter niet makkelijk uit, en konden we met hints ook niet helemaal de juiste richting in worden gestuurd, dat was toch jammer, maar misschien ook gewoon 'our bad'.

We hadden wel een beetje het idee dat de (overigens sympathieke) game master vooral een ingestudeerd verhaal uit haar hoofd heeft vertelt, we werden daardoor niet echt meegenomen in een bepaalde sfeer of het verhaal, dat was wel jammer. Wel vonden we het erg aardig van de game master om ons een minuutje (of twee) extra te geven, om de kamer toch helemaal af te maken, ondanks dat de tijd eigenlijk op was.

Ik zou de kamer zeker aanraden en er ook wel speciaal voor naar toe reizen. Kom er wel met de juiste verwachting heen, en zeker leuk te combineren met een dagje Mechelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig