Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim van Sint-Rumoldus

Mechelen , België

Nu gesloten

Top #23

70 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim van Sint-Rumoldus

Een legende vertelt hoe Sint-Rumoldus, de patroonheilige van Mechelen, rond het jaar 770 op laffe wijze werd vermoord.

In de buurt van Mechelen, ergens diep in de rustige Hombeekse bossen, liet Rumoldus een kleine kerk bouwen. Tegen de toenmalige tijdsgeest in, betaalde hij de arbeiders hiervoor een billijk loon. Het vermoeden rees dat hij daarom wel bijzonder rijk moest zijn. Toen Rumoldus op een avond aan het wandelen was nabij zijn kerk, werd hij overvallen door twee mannen. Ze sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Daarna gooiden ze hem in de Dijle en namen de benen. Enkele dagen later merkte een toevallige passant een wonderbaarlijk licht boven het water. Het lijk van Rumoldus werd op die plek bovengehaald en werd in alle sereniteit opgebaard in zijn kerk. 

Sindsdien waakt een toegewijde priesterorde over zijn graf en kerk. Af en toe gebeuren er “mirakels” in de kerk van Sint-Rumoldus: er verschijnen tranen op heiligenbeelden en kaarsen lichten plotsklaps op in de buurt van het schrijn. Gelovigen komen daarom van heinde en verre om Sint-Rumoldus te vereren. 

Onverwacht worden jullie gecontacteerd door priester Albay, de huidige bewaarder van de Sint-Rumoldus kerk. Hij moest de kerk ontvluchten, omdat er dingen gebeuren die naar zijn zeggen “niet meer normaal zijn”. Hij vraagt jullie hulp om deze zaak uit te klaren en de oorzaak van de mirakels te achterhalen...


Thema's

Avontuur

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

111 likes

689 bezoekers

98.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 109+ kamers

301 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

In hogere sferen

Vaak heb je van die kamers die al een tijd op je ‘wishlist' staan, maar waar het gewoon niet lukt om wat te plannen. Het geheim van Sint Rumoldus was voor mij ook zo'n kamer. De ene persoon had hem al gespeeld, dan was de kamer voor lange tijd vol, dan was het weer te ver rijden, etc. Op een gegeven moment was ik er klaar mee; ik moest en zou die kamer gaan spelen! Snel een team opgetrommeld en nog geen week later zouden we de kamer spelen, eindelijk!

Ik hoorde veel goede verhalen over deze kamer, dat blijft altijd een lastig punt. Je gaat namelijk toch al met een bepaalde verwachting naar de locatie toe. Toch probeerden we die verwachtingen opzij te zetten en gingen we ‘carte blanche' richting Mechelen. Omdat we vanuit het verre Nederland kwamen, strandden we al snel in de regio van Antwerpen. Zelfs een uur eerder vertrekken was niet genoeg en we dreigden te laat te komen. Meermaals proberen te bellen dat we later zouden zijn, maar geen gehoor. Dan zou het wel goed zijn, toch? Eenmaal op locatie stond een vriendelijke gamehost ons op te wachten en hadden we nog alle tijd om even naar het toilet te gaan, fijn!

Onze ‘experience' zou gaan beginnen, want dat was deze kamer écht volgens onze host. Alles wat we al wisten van escaperooms konden we links laten liggen omdat Sint-Rumoldus een echte experience kamer zou zijn. Onze verwachting ging toch weer wat omhoog. Mijn verwachtingen stegen zelfs na een nóg hoger niveau na het zien van het introductiefilmpje. Wat zat deze goed in elkaar, mooie filmbeelden en een duidelijk verhaal. Ik had er in ieder geval onwijs veel zin in!

Toen kon ons avontuur dan eindelijk gaan beginnen. Eenmaal binnen in ‘de Experience' viel ons op dat het decor – tot op zekere hoogte – onwijs tof uitgewerkt was. We begonnen wat stroef, maar kwamen al snel in een heerlijke flow terecht. Kleine spoiler voor ons avontuur: we hadden geen hints nodig. Dat betekent dus dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit. We speelden met vier personen en hadden gedurende onze volledige reis genoeg te doen. Zowel alleen, als samen!

De puzzels in deze ‘Experience' zijn allemaal mooi in thema en versterken het verhaal. Ik zat er volledig in en was daarom erg benieuwd waar dit mysterie allemaal samen zou komen. De sfeer is goed, de puzzels goed, decor was subliem, prachtig!

Alles zat eigenlijk helemaal goed in deze kamer! Waarom is deze kamer voor mij dan toch geen '10 op 10'? Dat komt – wat mij betreft – door het einde. Waar de volledige experience mij volledig in zijn greep had, was ik op het einde alles kwijt. Het verhaal viel voor mij hier helemaal uit elkaar en was zelfs een beetje teleurgesteld. Het einde leek voor mij alsof alle inspiratie op was en of er een random einde geplakt was achter dit verhaal. Waar ik me tijdens ons avontuur het meeste over verbaasde, was de afwerking van het decor. Dit zag er oprecht netjes uit. Ook dit wordt op het slot volledig losgelaten, jammer!

Het geheim van Sint-Rumoldus was voor mij een prachtige reis. De puzzels goed, decor mooi en de flow bleek top. Maar het einde van ons avontuur bleek een grote domper. Ik moest echt even bijkomen om alles te laten bezinken, maar meer omdat het einde zo random was. Tevens zou ik adviseren om iets minder te focussen op het zijn van een ‘experience'. Wat mij betreft is het geheim van Sint-Rumoldus zeker een experience, maar om aan te geven dat dit écht anders is dan alle andere escaperooms, vind ik persoonlijk wat te veel van het goede. Maar, desalniettemin, raad ik iedereen aan deze kamer zo snel mogelijk te boeken, want je gaat je zeker amuseren in deze toffe kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anne_ter_horstsjaccopopinosjephanieMarieke

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2022

Een ware experience!

Na in de middag gebeld te hebben om last minute in de avond op een woensdag te kunnen komen spelen, was er gelukkig nog plek voor ons en zijn we hier goed in geholpen!

Het was even zoeken en kijken waar en hoe te parkeren maar gelukkig hebben we het uiteindelijk kunnen vinden.

Een goede begeleiding van onze host zorgde voor een fijne start van de escape. Je komt goed in de sfeer en het is duidelijk wanneer je kunt beginnen met de escape. Helaas was hier bij ons een defect aan het geluid welke gelukkig snel opgelost werd naarmate we verder in de escape waren. De puzzels waren origineel, leuk om te doen en logisch aan elkaar te plakken. We hebben op geen enkel moment gedacht wat we moesten doen. Ook kregen we niet al te snel hints, waar we het vooraf met de host over hadden gehad, heel erg fijn!

We hebben ons enorm vermaakt en ook het einde was 'vermakelijk' om het zo maar even te noemen. Je moet achteraf even puzzelen om het einde aan elkaar te knopen, maar dat doet niet onder aan de ervaring. Een logische flow maakte de kamer echt prettig speelbaar.

Wat de ervaring compleet maakte was dat we uit mochten spelen omdat we de laatste groep van de dag waren. Technisch gezien hebben we het niet binnen de tijd gehaald, maar het einde hebben we wel doorlopen! Hartstikke fijn en een compliment en dank naar de host!

Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Dennis Hahndiekmarkgoedegebuure

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruLid sinds: 11 juli 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Schitterend, meesleepen

Van in het begin heb je een boeiende uitleg en de entousiaste Jens verteld het trieste verhaal van Sint Rumoldus.

Daarna neemt hij je naar de ingang en bij groen licht mag je op eigen risico naar binnen.

De decor is prachtig en in perfecte staat. Je bent echt precies op locatie.

Prachtige opdrachten en alles past perfect in de thema.

Ook Jens, de host deed het super goed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Bjorn Evens

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2022

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden' uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus' van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience'. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience'. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen'. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room', dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience' noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience'. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z'n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z'n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

Domina TempusDomina TempusSenior EscaperLid sinds: 09 november 2018 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Wauw

Beleving was top


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  mats_lunders

karolien_clkarolien_clJunior EscaperLid sinds: 12 januari 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2020

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:16 min


 • Indrukwekkende rooms
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Goede spelbegeleiding
 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (318 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2020

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  63:15 min


 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Met recht en rede ‘experience' genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Tips op het juiste moment
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2019

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Zeer ruim
 • Goed niveau van puzzels
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Vriendelijke ontvangst
 • Effecten

  Marinde

DennisDennisEscaperLid sinds: 30 oktober 2021 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Geweldige ervaring!

Dit was een geweldige kamer. Of kamers, moet ik zeggen, want er waren meer dan genoeg ruimtes. In eerste instantie was het verhaal lineair, maar daar kwam snel genoeg verandering in. Verhaal was aanwezig en goed doorgevoerd. Puzzles waren veel al logisch en goed te doen, hoewel we hier en daar wel een hint nodig bleken te hebben. We hebben de kamer gespeeld met vier personen, dat was goed te doen. Ik denk zelfs dat met minder nog kan, zodat je wat meer van alles mee krijgt. Er is namelijk voldoende te doen en je zult zo nu en dan verspreid te werk gaan.

Kamer is erg mooi gemaakt met veel aandacht voor detail. Setting en sfeer waren echt top. De moeite waard om een eindje voor te rijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Veel kamers
 • Toffe setting

 

Tommy De BuckTommy De BuckEscape ApprenticeLid sinds: 03 november 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2023

leuk verhaal om op te lossen

Na een eerdere heel positieve ervaring was het de tijd om deze escaperoom uit te proberen.
Eerlijk , dit is de beste naar mijn mening in het arsenaal van De Gouden Kooi, het verhaal is beklijvend , de "quests" zijn heel gevarieerd.
een must als je van escaperooms houd.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:34 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

coveliers_tinnecoveliers_tinneJunior EscaperLid sinds: 29 augustus 2021 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Heel leuke ervaring

Onthaal was heel leuk . Kort en bondig . Meer was er niet nodig om mee te gaan in het verhaal.
Eerst een filmpje zodat we mee konden met het verhaal.
De kamer zelf was heel leuk en vlot opgebouwd . de raadsel waren heel leuk en tips kwamen er als het nodig was.
Er waren raadsels bij die heel leuk gevonden waren.
de ontknoping van de kamer steekt heel goed ineen.
9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:27 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Prijs

 

KellyKellyJunior EscaperLid sinds: 07 december 2019 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2023

Geweldige uitgebreide kamer!

Mooi aangeklede kamer met goede puzzels en een goed verhaal.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

huybrnahuybrnaEscape ApprenticeLid sinds: 18 oktober 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2023

Een ECHTE belevenis

Dit was onze eerste escape EXPIERENCE en het was geweldig. We spelen elke maand een escape room met ons gezin (twee volwassen, dochter van 14 en zoon van 22) en dit was echt super! Prachtige settings, veel verschillende ruimtes en super leuke en gevarieerd puzzels. Je zit van het begin tot het einde in de sfeer en de spanning wordt ook zeer mooi opgebouwd. We hebben af en toe hulp nodig gehad maar het spel verliep echt heel vlot. Dikke pluim ook voor de begeleiding. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen die echt mee de sfeer maken. Een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige setting
 • Opbouwende sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Een totale belevenis
 • Sterk verhaal

 

bjorn_van_lieropbjorn_van_lieropEscape ApprenticeLid sinds: 01 juli 2021 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 oktober 2023

Wat een top kamer!

Mooie kamer, goed gebouwd, uitdagende puzzels! Leuk gedaan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  64:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal

 

Melissa VanherleMelissa VanherleJunior EscaperLid sinds: 25 juli 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Top!

Wat een leuke escape room. We hebben deze met 3 gedaan en het zijn zoals aangegeven logische puzzels. Even de tijd nemen om na te denken en dan komt het goed. Zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

 

Vivian YipVivian YipJunior EscaperLid sinds: 31 januari 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2023

Ontzettend leuk en verrassend!

De kamers zijn goed uitgewerkt, leuke puzzels en de decor was indrukwekkend/sluit goed aan bij het verhaal!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving

 

LeenVVLeenVVEscape ApprenticeLid sinds: 07 mei 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

Top

Prachtige inkleding, leuk verhaal, groot, origineel


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

LgorisLgorisEscape ApprenticeLid sinds: 12 november 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Mooie en toffe game

Knappe escape room!
Veel te doen in de escape.
Wij waren met 2x 13j jarige, 1 16 jarige en 2 volwassenen.
Met wat extra tijd hebben we deze toffe room kunnen afmaken.
Met een duidelijk doel voor ogen, Veel kamers. Voor ieder wat wils.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Difficulty
 • Storyline
 • Experience

 

Margot (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Fantastische escaperoom in een prachtig decor

Deze escaperoom is echt een beleving. Het concept en decor klopt tot in de details. Spannend, met leuke codes om te kraken die ook vaak samenwerking vragen. Zeker de moeite waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:01 min

 

BertrBertrJunior EscaperLid sinds: 13 maart 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2023

Een volledige ervaring van begin tot einde

Het verhaal bouwt geweldig op volgens een logisch pad, neemt je helemaal mee en maakt het een echte belevings-kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  62:35 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

DavidDBDavidDBEscape ApprenticeLid sinds: 18 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Totaalervaring

Spannende verhaallijn, mooie, grote kamers, toffe opdrachten, schitterende decors, knappe afwerking. Deze escape room is tot nog toe de beste die we met ons gezin deden (we deden er vijf in België en het buitenland). Een echte aanrader voor 70 minuten spanning, inspanning en ontspanning.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Holy shit!

Allereerst respect voor het personeel dat koeltjes omgaat met 3 lompe escapers die blijkbaar niet kunnen plannen (laten we vooral de kamer die we hiervoor speelden of de parkeerproblemen niet de schuld geven. Een dikke 20 minuten te laat kwamen we binnen en ons werd gevraagd op het gemakje te komen zitten en gerust nog naar de wc te gaan. Daarna werd nog eens op het gemak het verhaal van Rumoldus verteld. Oké, de zit-sta verhouding met de host was misschien wat onwennig maar het verhaaltje was al prachtig. We gingen door naar de volgende ruimte en daar werden we verrast met een prachtige film. Alles klopte. Een goede inleiding, de spanning zat er goed in..

Vandaag hebben we de term griezelen goed in kunnen zetten. Achteraf gezien is het totaal geen enge kamer, gewoon een beetje spannend. Niet weten wat er komen gaat is altijd spannend, maar de suspense is top. Tussen de grafzerken door maken we ons klaar voor de kerk waar het een en ander niet pluis schijnt te zijn. Goh. En wat volgt kan ik niet anders omschrijven dan de titel van deze review.

Lekker uitdagend puzzelen, een leuke storyline en echt een goed oog voor detail. De bouwer van de plattegrond heeft een goed gevoel voor elke vierkante centimeter benutten. Over het einde kun je veel zeggen, dat is gewoon een kwestie van smaak, maar ik vond het als fanatiek gamer vooral gewoon heel erg grappig. Tof tof tof! Dat smaakt naar meer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  61:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

Wat een vette kamer

Na het spelen van De wraak van Han, speelden we ook deze kamer. Het is natuurlijk de oudere kamer dus we probeerden onze verwachtingen laag te houden. Ook deze kamer is weer ontzettend gaaf gemaakt. Een heel ander verhaal maar ook alle puzzels weer helemaal in thema, de aankleding is super tof en de sfeer wordt heel mooi neergezet.Het verhaal was niet volledig duidelijk voor iedereen omdat je daarvoor een en ander moet lezen maar dat maakt niet eens zoveel uit. Wij hebben ook van deze kamer echt genoten. Qua volgorde zou ik met deze kamer beginnen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Holy light

Deze kamer stond al een lange tijd op mijn wishlist en had er dus erg naar uitgekeken.
De kamer is super mooi gebouwd, veel groter dan ik had verwacht en heel ‘sfeervol’ in het thema van de kamer gedecoreerd.
Leuke puzzels en lekkere puzzelflow.

Een kamer die je zeker gedaan moet hebben!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:44 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een k