Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim van Sint-Rumoldus

Mechelen , België

Nu gesloten

Top #15

70 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim van Sint-Rumoldus

Een legende vertelt hoe Sint-Rumoldus, de patroonheilige van Mechelen, rond het jaar 770 op laffe wijze werd vermoord.

In de buurt van Mechelen, ergens diep in de rustige Hombeekse bossen, liet Rumoldus een kleine kerk bouwen. Tegen de toenmalige tijdsgeest in, betaalde hij de arbeiders hiervoor een billijk loon. Het vermoeden rees dat hij daarom wel bijzonder rijk moest zijn. Toen Rumoldus op een avond aan het wandelen was nabij zijn kerk, werd hij overvallen door twee mannen. Ze sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Daarna gooiden ze hem in de Dijle en namen de benen. Enkele dagen later merkte een toevallige passant een wonderbaarlijk licht boven het water. Het lijk van Rumoldus werd op die plek bovengehaald en werd in alle sereniteit opgebaard in zijn kerk. 

Sindsdien waakt een toegewijde priesterorde over zijn graf en kerk. Af en toe gebeuren er “mirakels” in de kerk van Sint-Rumoldus: er verschijnen tranen op heiligenbeelden en kaarsen lichten plotsklaps op in de buurt van het schrijn. Gelovigen komen daarom van heinde en verre om Sint-Rumoldus te vereren. 

Onverwacht worden jullie gecontacteerd door priester Albay, de huidige bewaarder van de Sint-Rumoldus kerk. Hij moest de kerk ontvluchten, omdat er dingen gebeuren die naar zijn zeggen “niet meer normaal zijn”. Hij vraagt jullie hulp om deze zaak uit te klaren en de oorzaak van de mirakels te achterhalen...


Thema's

Avontuur

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

57 likes

267 bezoekers

97.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

175 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

karolien_clkarolien_clJunior EscaperLid sinds: 12 januari 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2020

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De nachtegalen

Ontsnapt: Ja  59:16 min


 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Goede spelbegeleiding
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Indrukwekkende rooms
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 februari 2020

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  63:15 min


 • its huge
 • Gamemaster
 • Beleving
 • 70 minuten
 • Afwerking
 • Thema
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Met recht en rede ‘experience’ genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tips op het juiste moment
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94Junior EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2019

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Vriendelijke ontvangst
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Goed niveau van puzzels
 • Zeer ruim
 • Mooie aankleding

  Marinde

Lentini Christina (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2021

TOP

Hele mooi kamers en de ervaring die we er hebben beleefd was gewoon geweldig. Het was onze eerste escape en zeker niet onze laatste. Ik raad deze zeker aan.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Jessie Verelst (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2021

Fantastisch!

Super leuke escape room, leuke puzzels, leuk concept.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  62:12 min

 

Michael.Michael.Junior EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2021

Mooi kamer(s)

Mooie kamer(s) tot in de detail ingericht. Toch ben ik op een of ander manier nooit echt in de sfeer van het verhaal geraakt.
Het finalespel was niet realistisch en in lijn met het verhaal, wat niet wil zeggen dat dit alsnog een kamer is die je zeker gespeeld moet hebben.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  67:04 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Sfeer

 

glennglennJunior EscaperLid sinds: 14 september 2020 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 december 2021

Wat een waanzinnig avontuur

We konden de dag zelf nog reserveren en dat was heel fijn. Onze reis naar de escape-room duurde 1 uur en 15 min. Dus de escape-room moest wel goed zijn. In de auto hebben we het verhaal gelezen door middel van een brief. Hij was gepersonaliseerd en dat zorgde er voor de we goed in de stemming kwamen.

Bij aankomst goed ontvangen door onze vriendelijke Host.
Na een voorpraatje konden we dan echt beginnen.

Ik was heel erg verrast door het decor en ons start punt, na maten we verder kwamen bleef ik om me heen kijken hoe mooi en goed afgewerkt het was. De puzzels waren goed op niveau. We hebben onze Host gevraagd ons aan te voelen qua hints, en dat deed hij geweldig. We hebben namelijk geen hints gekregen, het was ons vandaag gegund dat we de puzzels zonder hints konden doen. Dan moet je als Host wel goed aanvoelen dat het team even vast mag lopen en dat ze er zelfstandig uit gaan komen.

Het verhaal was ons goed duidelijk en we zaten er helemaal in. Maar hier komt mijn enige negatieve puntje.
Ik zelf vond het einde een kleine domper, had zelf misschien iets anders in mijn hoofd zitten dus het was zeker niet voorspelbaar.
Maar ik vond het even apart. Dit neemt TOTAAL niet weg dat het een goed verhaal is en goed is uitgevoerd.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:59 min


 • Spannend
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Christel (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 december 2021

Een rollercoaster aan avontuur

Leuke zoektocht met fantastische clues, geweldig goed uitgewerkt decor, je valt van de ene verrassing in de andere


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  69:30 min

 

Laura Van Rillaer (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 december 2021

Een ongelooflijk leuke ervaring

Wij hebben hier zo van genoten. Wat een tijd en werk is hierin gestoken. Super leuke puzzels, super mooie kamers, heel tof in elkaar gestoken. Het totaalplaatje. Zeker zijn geld waard. Wij gaan deze zeker aanraden aan anderen. De beste escape die we al ooit gedaan hebben!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:20 min

 

MarindeMarindeEscape ExpertLid sinds: 10 augustus 2019 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Wauw, een absolute topper!

#82 Tijdens onze vorige escape roadtrip in België lag Mechelen iets te ver uit de richting, maar deze keer hebben we Het geheim van Sint Rumoldus meegepakt en het wachten was het helemaal waard. De locatie zit in het centrum en we werden vriendelijk ontvangen in de gezellige wachtruimte. Daar nam onze gamemaster ons mee in het verhaal en groeide de nieuwsgierigheid.

Het filmpje aan de start van de kamer is mooi gemaakt en lekker spannend. Daarna is de kamer niet per se spannend, zeker niet eng maar wel een beetje creepy. De kamer is uitgebreid en je hebt 70 minuten om alles te ontdekken. Ik ben echt super enthousiast over deze kamer. Het verhaal is heel sterk neergezet en ontwikkeld zich tijdens het spelen waardoor je er steeds verder achterkomt wat hier aan de hand is. De aankleding is mooi gemaakt, de sfeer goed neergezet en de puzzels passen perfect bij het verhaal en het thema. De puzzels zijn een leuke afwisseling van denken, redeneren en doen. Ze zijn origineel en afwisselend. Er wordt wat van de samenwerking gevraagd en het is mogelijk om parallel puzzels op te lossen. En iets wat ik altijd super leuk vind: er zitten verwijzingen binnen de kamer waardoor je heen en weer moet en alles bij elkaar komt. Tot slot vond ik de eindpuzzel leuk gedaan, het was echt een duidelijk slotstuk waardoor je heel bewust bent van het naderende einde en je dan ook echt de triomf ervaart van het volbrengen van de kamer.

We mochten met het napraten nog even teruglopen naar de mooie ruimtes, wat leuk was. En we kijken nu al uit naar de aankomende nieuwe experience voor onze volgende roadtrip.


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  53:18 min


 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Uitgebreide kamer

 

Hannelore (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Fantastisch! Een echte experience!

We hebben al enkele escaperooms gedaan, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Fantastische aankleding. Leuk in elkaar gestoken. Een echte ervaring! Qua puzzels misschien niet de moeilijkste escape. Qua uitzicht 10/10!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  60:31 min

 

Christel Van der Goten (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2021

Was super super leuk!!

Ongelooflijk goed, gaan we zeker nog doen ,alles was zo goed geregeld in mekaar gestoken decor 10 op 10 , was echt geweldig!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  68:35 min

 

Merel (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2021

Beste die ik al gedaan heb

Hij was super interactief. Niet dat 1 iemand met iets bezig is en de rest zit toe te kijken. Hij was ook haalbaar. Misschien voor de echt getrainde iets te gemakkelijk maar voor mij ideaal. De 10 extra minuten zijn wel overbodig om de spanning op te drijven


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  63:32 min

 

TomVosTomVosEscape ApprenticeLid sinds: 19 oktober 2021 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

We voelde dat het juist zat

Deze ervaring moet je gedaan hebben, het neemt je volledig mee, al vonden wij dat het ervaring hier belangrijker waren dan het eind doel.
Maar deze kunnen we ook weer afvinken!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving

 

Amber Peeters (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2021

Leuke escaperoom waarbij het traditionele verhaal van stad Mechelen goed verwerkt zit!

De escaperoom zit erg goed in elkaar. De ruimtes volgen elkaar erg fijn op en de details , raadsels en dergelijke zitten goed in elkaar verweven.

Bereikbaarheid is top.
Prijs-ervaring is zeker oké.

Wij hebben er zeker van genoten.

De naam ‘game experience’ liegt er niet om. Een hele ervaring. Top!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min

 

Frieda (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 november 2021

Eens iets anders !

Op 30 oktober om 21u15 had ik geboekt.
We waren met zijn zessen, en er waren puzzels genoeg om op te lossen. De een al wat makkelijker dan de andere.
Het was een fijne belevenis en de aankleding van de kamers waren top.
Ik wacht al op een nieuwe experience .


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Carol (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Eerste keer

Als Team Event voor de allereerste keer een escape experience gedaan en wat een geweldige ervaring. Het spel begon al voor de datum van het event met een goed gevonden trigger. Grote, prachtig ingerichte kamers met puzzels die helemaal in het thema zaten. We hebben als team moeten samenwerken en dat verliep prima. Als onervaren gamers hadden we de voorziene tijd nodig, alsook enkele extra tips. Toch een goed gevoel aan overgehouden. Een aanrader dus.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 3 oktober 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Waanzinnig toffe kamer, hartje Mechelen, neemt je mee in een welhaast mystisch avontuur.

Het geheim van Sint Rumoldus is een feest om te spelen. Soms was het even zoeken naar de volgende puzzel, maar we werden goed vooruit geholpen. Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Esc-apexEsc-apexEscaperLid sinds: 6 januari 2019 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2021

Uniek in zijn soort

Eigenlijk wisten we niet zo goed wat ons te wachten stond toen we begonnen aan deze kamer. Nadat de gamemaster ons op een sappige manier vertelde waarom wij moesten beginnen met ons onderzoek werden we een kamertje ingestuurd en kregen een zeer professionele introductie film te zien, waarna je volledig in het spel zit nog voordat de tijd is begonnen te tikken.

Er zijn aardig wat puzzels die je moet oplossen, maar het niveau is goed afgestemd. Er zat een lekker tempo in terwijl we toch flink uitgedaagd zijn. Complimenten aan de gamemaster dat hij ons ook de ruimte heeft gegeven om zelf nog een paar keer na te denken om zo zelf met de oplossing te komen, dat voelt toch nog wat beter dan dat je hulp krijgt van de gamemaster.

Het unieke van deze escaperoom is dat je na iedere puzzel eigenlijk weer verrast wordt door iets nieuws en constant het gevoel hebt iets nieuws te ontdekken, hierdoor zal je je geen moment hoeven te vervelen. Het verhaal is sterk verweven in de escaperoom maar onthult zich eigenlijk op een natuurlijke manier zonder te veel tekst.

De aankleding, effecten, muziek en puzzels zijn mooi en passend in thema. Het oppervlakte van deze room is duidelijk groter dan de gemiddelde escaperoom en dat is duidlelijk te merken in de hele beleving. Ondanks deze grootte is er niet ingeleverd op kwaliteit qua beleving en aankleding, erg knap gedaan!

In tegenstelling wat ik in meerdere reviews hier lees vond ik het einde passend en origineel, leuk gedaan!

De escaperoom wordt neer gezet als als escape experience, dit zou de verkeerde verwachtingen neer kunnen zetten. Persoonlijk ben ik van mening dat ik dit een unieke en zeer goede escaperoom 2.0 is die zeker de moeite waard is voor iedere escaper.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

bente_meijs_geritsbente_meijs_geritsEscaperLid sinds: 14 juli 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2021

Ritje waard!

We wilden wat leuks doen op onze vrije maandag. Mijn man besloot dat het weer eens tijd werd voor een kamer met ons tweetjes. Ik wist niet welke het ging worden. We zaten anderhalf uur in de auto. Eenmaal aangekomen zie je de uitnodigende wachtkamer. De naam De gouden kooi, had ik al vaker voorbij horen komen en ik wist dat deze hoog aangeschreven staat in escaperoom land.

Met een leuke intro word je meegenomen in het verhaal. De game master bracht het verhaal duidelijk en leuk.

Yes we konden beginnen! Het filmpje konden we al, maar dit brengt je meteen in de juiste sfeer!

Met twee man is de kamer hard werken, maar als je al wat ervaring hebt, is het goed te doen. Alles is passend, de geluiden, lichten, attributen en puzzels zijn in thema. Er komen zeer veel verassende elementen aanbod. De puzzels zijn stuk voor stuk goed te doen, maar wel uitdagend. We hadden 1 kleine hint nodig maar dat was een beginnersfout vanuit ons.

We hebben een ontzettende leuke tijd gehad en ik zou deze kamer dan ook zeker aanraden. We hebben achteraf nog kunnen napraten en onze ervaringen kunnen delen.

Ze maken het verschil om de kamer geen escaperoom maar escape experience te noemen. Mijn inziens valt het onder de 2.0 kamers omdat het geen klassieke kamer is. Maar de naam experience zou misschien hogere verwachtingen kunnen scheppen.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

perryperryEscape ExpertLid sinds: 17 oktober 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Een top geheim!

Het geheim van sint-rumoldus was de afsluiting van een waanzinnig weekend in België. Deze experience stond al een hele tijd bovenaan het lijstje om een keer te gaan spelen maar door corona hadden wij al 2x een afspraak moeten afblazen. Nu was het dan eindelijk zover en ik was zeer benieuwd of de hoge verwachtingen waar gemaakt konden worden. Overal krijgt de kamer lovende kritieken en vele awards maar door de hoge reviews op alle kamers tegenwoordig is het erg moeilijk om echt te oordelen of een kamer zijn plek in de ranglijsten heeft verdiend. Vol spanning stapte wij de ontvangstruimte van de gouden kooi binnen waar wij vriendelijk welkom werden geheten door onze host. De ontvangstruimte is heel groot en mooi ingericht. Een heerlijk lounge omgeving waar we een prettige uitleg en introductie kregen van het verhaal rondom rumoldus. Hierna werden wij begeleid naar de ruimte waar we een introductie film te zien kregen. Deze is zeer professioneel gemaakt en door de juiste afstemming van beeld, geluid en licht word bij de introductie gelijk de sfeer bepaald. Hierna start de experience zelf en mochten wij het terrein van rumoldus betreden. De aankleding is werkelijk fantastisch! Wat zit hier een hoop werk in. De afwerking is schitterend en de puzzels zijn super uitdagend. Samenwerking en goede communicatie is heel hard nodig in deze experience. Het verhaal in de kamer word mooi verteld en je moet echt de tijd nemen om te genieten van al het moois om je heen. Deze kamer is met veel aandacht en liefde gebouwd en dat zie je overal in terug. Je waant je echt even in een andere wereld en ik heb genoten van iedere seconde. Deze kamer staat aangemerkt als experience maar er waren meer dan genoeg puzzels aanwezig . Dus een ieder die bang is dat de puzzels ondergeschikt zullen zijn aan de beleving hoeft hier absoluut niet bang voor te zijn! De balans is perfect! Met grote spanning waren we naar Mechelen gekomen in de hoop dat de kamer alle lovende recensies waar zou maken en ik kan niets anders zeggen dan dat dit is gebeurd. Als je naar België gaat voor een escape of experience dan moet deze absoluut op je lijstje worden gezet! Een echte topper die je gedaan moet hebben!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:10 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

GoldielockGoldielockJunior EscaperLid sinds: 18 december 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Tip top in orde

Verhaal was goed mee te volgen, een pareltje van een escape room in België! En idd een echte experience!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:41 min


 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Tom Peeters (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2021

De beste van België

Van begin tot einde is dit een topkamer.
Deze moet je gedaan en gezien hebben.

Een groot pluspunt was de leule babbel achteraf met de gamemaster.

Ik kan niet wachten op de volgende experience!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

lida_scholtelida_scholteEscaperLid sinds: 4 september 2017 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Wow wow wow!!!

Onze derde escape in een escapeweekend België! En dit was echt genieten!
Van de prachtige ontvangstruimte, de gezellige host Dorien, de originele start, het verhaal, de prachtig aangeklede ruimtes, de fijne puzzels, de nabespreking: alles was puur genieten! We hebben zo heerlijk gepuzzeld en echt genoten.
Bij zo'n escape als deze zouden wij eigenlijk het liefst nog een keer de escape doen en dan rustig op ons gemak de prachtige ruimtes uitgebreid bekijken, want wat is deze escape mooi gemaakt! Ook nergens iets van draden of elektriciteit oid gezien van de techniek achter de kamer, alles was echt subliem afgewerkt.
Het is dat wij niet meer dan een 10 kunnen geven, anders hadden we dat zeker gedaan...

Dorien, reken er maar op dat wij nog een keer naar Mechelen terug komen om jullie nieuwe kamers te doen; voor dit soort kamers doe je het als escaper. Dank!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Dorien!
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig