Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Bella Ciao!

De Munt is verlaten... Alles is extra beveiligd en de "Policía" staat op scherp. "El Profesor" en zijn specialisten zijn nergens meer te bekennen.

Het is "El Profesor" niet gelukt de gehele buit mee te nemen. Hij roept jullie op om te helpen de resterende miljarden te bemachtigen. 

De spanning is om te snijden!! Een perfecte planning, geldtransport, gijzelnemers, wapens, maskers, miljoenen euro’s en maar 60 minuten de tijd om te ontsnappen.

Durven jullie de uitdaging aan?


Thema's

Avontuur

Bank

Misdaad

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

175 likes

605 Escapetalk bezoekers

91.9% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

360 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jessjessJunior EscaperLid sinds: 6 februari 2018 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2019

Awesome!

Met ons zeer ervaren team deze kamer mogen spelen
Buiten dat ik een groot fan van de serie ben, ben ik dat nu ook van deze kamer!
De kamer neemt je mee door het verhaal van de serie, wauw wat waren wij overrompeld door de prachtige afwerking en puzzels. Ik kan wel zeggen dat dit, na ruim 200 kamers er eentje is die in mijn topfavorieten is gekomen!
Aarzel vooral niet en ga deze kamer zsm spelen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal klopt
 • Mooie afwerking
 • Veel details uit serie
 • Jammer dat ik m nu al gespeeld heb, wil nog een ke

  Johan Le Vanivanavandelftkenneth_ringootcorne_ouwehandthijs_meijerrolf

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2019

Feest van herkenning!

Nathalie en ik zijn liefhebbers van de serie, maar we hadden ook twee mensen in ons team die de serie nog nooit gezien hadden. Mooie graadmeter voor deze kamer dus. Na een gezellig ontvangst zit je meteen helemaal in de sfeer van de serie. Leuke, logische puzzels en van het begin tot het einde een groot feest der herkenning. De begeleiding was super en de kamer speelde echt heerlijk weg. Maar ook onze medespelers vonden het een geweldige kamer, dus je hoeft de serie niet te gezien te hebben. Tel daar de enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren bij op en ik snap volledig waarom deze kamer uit het niks in onze top 10 terecht gekomen. Dik verdiend en een absolute aanrader wat mij betreft!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren
 • Speelt heerlijk weg
 • Logische puzzels
 • Een groot feest van herkenning

  Johan Le Vanivanavandelftcorne_ouwehandthijs_meijer

casturiicasturiiEscaperLid sinds: 4 september 2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juni 2021

De Beste Reden om La Casa De Papel te Kijken!

7 maanden zaten we in de duisternis te wachten tot de escape rooms weer open gingen. 9 juni was het voor ons eindelijk zo ver! Bella Ciao stond op dit punt bij ons al zo lang op de planning dat het niet meer grappig was. We konden niet wachten om de leegte in ons bestaan eindelijk te vullen met een goede room.
Na een zeer aangename ontvangst van Johan en een korte babbel waarbij wij ons vooral konden ontspannen gingen wij met veel zin de kamer in.

Een kort filmpje begroet je in een kleine tussenruimte. Nou ben ik zelf geen fan van 'het filmpje voor de kamer', maar dit is een aangename uitzondering. Het is aardig gemaakt en ze zijn verstandig geweest om het niet in de kamer af te laten spelen. Geen stock footage en al helemaal geen afleiding! Als het filmpje af is gaat de deur open en mag het spel beginnen.
De kamers zijn stuk voor stuk prachtig in het thema van de serie en hebben een aankleding van jewelste. Alle kleine details zijn er en het thema is op een leuk bedachte manier in de puzzels verwerkt. Indien je de serie hebt gezien zul je veel terug zien (en horen), maar kennis van de serie is absoluut niet essentieel.
De structuur van de kamer is daarnaast ook heel goed uitgedacht. Naar mijn ervaring speel je de kamer als een soort serie snapshots en dit houdt de flow gaande. De overgangen zijn creatief, maar toch soepel. De kamer blijft hierdoor ook verrassen en vooral lekker door gaan.

Dat brengt me op het beste punt van deze kamer: Deze ongelooflijke FLOW. Zelden heb ik een kamer gespeeld die zo vloeiend en soepel door speelt terwijl je toch af en toe even stil staat om even goed na te denken. De afwisseling is geniaal. Het ene moment heb je een simpele logica puzzel, het volgende moment zoek je een complexere code, dan wordt je behendigheid op de proef gestelt. Dit wisselt elkaar af op zo een logische en soepele manier dat het bijna eng is.
De puzzels zijn daarbij niet extreem uitdagend, waar niks mis mee is. Persoonlijk heb ik veel liever dat ik lekker door puzzel en geniet van de ervaring dan dat ik bij elke puzzel 300 IQ moet hebben en met hoofdpijn naar huis ga. Ik kan mij voorstellen dat dit een uitstekende kamer is voor beide beginnende en ervaren spelers.

Ten slotte, de (veel te bescheiden) host en eigenaar, Johan! Wat een service! Één van onze leden kwam door file te laat en terwijl daar nog meer narigheid bij kwam in de vorm van een ontplofte maaltijd in een tas pakte hij dat heel fijn op. In plaats van ons op te haasten en te stressen creëerde hij juist een rustige, ontspannen sfeer waardoor we toch allemaal met een goed humeur de kamer in gingen.
After the fact konden we de kamer rustig doornemen en alles bespreken. Er was veel ruimte voor feedback en vragen, wat ik altijd waardeer. Daarnaast krijg je nog een leuke foto mee. Het hoort er immers toch bij, he?

Verwacht hier vooral niet een next-level-holy-shit kamer met mindfuck na mindfuck of iets dergelijks. Dit is voornamelijk een prachtige kamer met oog voor detail en een ongekend goede flow. De kracht komt uit zijn simpliciteit. Als alle elementen kloppen, wat heb je dan nog nodig? Vooral voor een allereerste kamer is dit absurd goed en het smaakt naar meer. Als dit nu al zo goed is, what is next? Ik zie het graag!
Zijn er kritiekpunten? Als ik ga graven, ja. Één effect kwam niet echt over op mij en de spanning kon op sommige punten voor mij hoger, vooral richting het einde. Stoor ik mij hier zo aan dat ik dit niet een 10 ga geven? Zeker niet. Ik spreek voor mijn hele team als ik zeg dat we een top tijd hebben gehad en dat we niet kunnen wachten op Here I Am! Veel succes en tot ziens!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja  46:03 min


 • Mooie foto
 • Napraten in de kamer
 • De kleine details
 • Structuur
 • Verwerking van thema
 • Afwisseling
 • Johan!
 • Als je de serie hebt gezien...
 • Aankleding
 • DEZE F L O W JONGUH
 • Ik had nog wel een keer willen gaan

  Johan Le Vankeyhouse

lin1530lin1530Junior EscaperLid sinds: 3 augustus 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 november 2019

Uitmuntend

Wát een vette kamer! Als je de serie hebt gezien is het een feest der herkenning. Alle details kloppen (zelfs de muziek! wat een feest!) en het ruime decor is echt schitterend afgewerkt.
Maar ook de mensen uit onze groep die de serie niet gezien hebben, vonden het fantastisch - dus het is zeker geen must om te kijken voor je Bella Ciao speelt (maar zou het je toch aanraden want deze serie wil je net als deze escape room niet missen).

We hebben ons zo'n 45 minuten lang vermaakt met afwisselende en originele puzzels, die precies in het verhaal passen. Daardoor voelt het alsof alles klopt en dat alles wat je oplost je ook verder brengt in de verhaallijn. De balans tussen beleving en puzzelen is wat ons betreft perfect.
We waren met een afwisselende groep van zes personen, van onervaren tot zéér ervaren, maar hebben niet het gevoel gehad dat we met teveel waren.

Ook nog een dikke shout-out naar de service. Door een file des doods kwam een deel van onze groep bijna een uur te laat. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ons toch te laten spelen. Wat een service! Sowieso een top ontvangstruimte en heel leuk om met deze escape enthousiastelingen gekletst te hebben. Ook heel leuk dat je de kamer nog uitgebreid doorloopt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Decor
 • Sfeer
 • Gratis parkeren
 • Service

  Johan Le Vanivanavandelft

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2019

The only thing we need to do is buy time.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm.
Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus.

Onthaal:
Wel deze kamer ligt net zoals de volgende (rebecca) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Buiten is goed duidelijk aangegeven waar de escaperoom zich bevind. Dat kan nog wel eens een probleem zijn.

Eens binnen werden we erg warm welkom geheten door Johan de eigenaar. De ontvangstruimte is lekker knus en voorzien van het nodige comfort. Erg gezellige start.

Kamer
Bella Ciao of misschien nog beter La Casa de Papel, in ieder geval een kamer die gebaseerd is op de hitreeks uit Spanje.
Ik kende de reeks van Netflix, vond hem ok maar heb het einde niet gehaald.
Moet je de reeks gezien hebben om de kamer te spelen, nee, want 3 van ons kende de reeks niet, maar het geeft wel absoluut een meerwaarde. Een feest van herkenning zeg maar.
De kamer zelf zat goed in mekaar. Leuke puzzels, goed of zelfs bijna perfect in de verhaallijn. Alles had met je doel te maken. Er was een goede afwisseling tussen samen moeten werken en individuele puzzels.
Verder zat er een mooie opbouw in de kamer die ook een stuk de serie weer volgt en natuurlijk het verhaal. Het verhaal leent zich ook naar een lineaire kamer, maar dat vond ik persoonlijk niet storend en het lijkt me zelfs moeilijk om het anders te doen.
Zeker achteraf is het leuk om de links naar de reeks te horen, die zelfs tot in het kleinste detail zaten.

Conclusie
Wel dit is een erg goede kamer. Het is een beleving maar dan wel nog als een escaperoom gebracht en dat vind ik helemaal top. Die 3.0 kamers zijn prima, maar dit is gewoon lekker puzzelen maar dan net dat extraatje er nog bovenop.
Wij hebben ons prima geamuseerd, fijn ontvangst, goede kamer, alles was in orde, proper en werkte.
Ook achteraf erg leuk om de kamer even te doorlopen en zo ook te zien wat een ander heeft opgelost.
Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 7 minuten. Zelfs met 5 personen was er genoeg te doen. Tja en dan heb je het als bouwer goed gedaan.

Er zijn 2 zaken die ik persoonlijk nog zou aanpassen om de kamer nog net dat duwtje richting de toppers te geven.
1 De inleiding/videoverhaal zou ik liever niet in de kamer zelf hebben, er is plaats ervoor en dat zou een stuk beter zijn. Jullie doen het wel goed door het licht te doven, maar intro’s in de kamer zelf, tja zoals eerder al gemeld in vorige reviews, dan ben je mijn aandacht al kwijt.

2 Ik miste door de kamer heen wat spanning om gepakt te worden. De muziek die jullie hebben voegt heel veel toe, maar ik miste een echte dreiging. Ff wat dingen die bij ons in de auto ter sprake kwamen : kloppen op de deur, met wat geroep, zaklampen die door een raam proberen te schijnen, het geluid van politiewagens of miss wel een helikopter….

Nadien heb ik nog vernomen dat deze eigenaars steeds elke puntje van opbouwende "kritiek/tips" van harte nemen en dat bepaalde zaken al reeds in de planning zaten tot aanpassing. Super toch!

Beide zaken zijn pure opwaarderingen die niets afbreuk doen aan de huidige kamer want die is prima.
Knap dat jullie dit neergezet hebben met jullie ervaring. Doe zo door en ik hou je aan je belofte van een 2de kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • toffe foto
 • ontvangst/napraten
 • alles in thema
 • Verhaallijn
 • Afwerking
 • Sfeer

  Johan Le Vansilkebeerends

martin_kwzmartin_kwzEscape ApprenticeLid sinds: 7 juni 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2019

Echt suuper

Echt een top kamer mooi gemaakt echt een aanrader


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Papzakken

Ontsnapt: Ja


 • Mooie gemaakt

  Johan Le Vantonja

Dennis (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juni 2019

Geweldig!

Eindelijk een kamer in de buurt! Deze kamer overtrof echt de verwachtingen wat een GOEDE kamer. Inmiddels al meer als 100+ kamers gespeeld en deze hoort zeker in de top 5. Gewoon geweldig. Nu al zin in eventueel de tweede kamer! Entree was ook top en de medewerkers zijn ook hartstikke vriendelijk! Zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Vancorne_ouwehand

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2019

Onwijs gaaf!

Als echte fans van de serie deze kamer gaan spelen!
Ze hebben zeker onze verwachtingen waar gemaakt!
Leuke ontvangst, vriendelijke eigenaren en een gave kamer.
Alles wat je wilt als je een escape room gaat spelen.
Een echte aanrader om te gaan spelen, of je de serie kent of niet.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Vancorne_ouwehand

tessasdingentessasdingenEscape ApprenticeLid sinds: 21 december 2018 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Hele fijne flow

Alles klopt aan deze escape room. De muziek, het verhaal, de flow van de puzzels. Ook de afwisseling in puzzels is erg leuk. Zeer geslaagd!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

  Johan Le Van

Verwijderde gebruiker (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2020

Service is King

Op de kamer heb ik niks aan te merken. Werkelijk waar gewoon prachtig. Heerlijk puzzels, prachtig decor en of het nu bedoelt was of niet, de geur in de eerste kamer maakt het helemaal af!

Ik wil ontzettend hard benadrukken dat de service echt ongelofelijk goed, sympathiek en persoonlijk is. Dikke complimenten en een 11 voor de service.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service!!!

  ivanavandelft

willemwesthoffwillemwesthoffJunior EscaperLid sinds: 21 december 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2020

Geweldig!

Na de lockdown eindelijk weer voor het eerst Escapen! En we hadden ons geen betere eerste kunnen wensen. Prachtige met veel oog voor detail gemaakte kamer die prachtig het verloop van de geweldige serie volgt.
Door de mooi vormgegeven kamers en de muziek waanden we ons echt in de serie. Heel gaaf gedaan. Leuke puzzels. Aan het eind waren we even de kluts kwijt maar met een aanwijzing weer op het rechte pad gekomen.
Dank voor de geweldige middag en super gastvrije ontvangst.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alle tijd om na te praten
 • Gastvrije ontvangst
 • Helder verhaal
 • Prachtige aankleding

  Johan Le Van

murtiemurtieEscaperLid sinds: 20 januari 2020 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2020

Super toffe kamer

Voordat we deze kamer gingen spelen, hebben we eerst de serie gekeken. Achteraf vonden wij dat echt wel een pluspunt, omdat je alles herkent uit de serie in de escape room. Het is ontzettend goed nagebouwd en ziet er heel mooi en tof uit. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar door de hele beleving en spanning, werden wij een beetje chaotisch. Uiteindelijk wel ontsnapt gelukkig :-). Ze hebben hier echt een top kamer neergezet en we zijn benieuwd naar een nieuwe kamer, dan komen we zeker weer langs!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Escape Squad

Ontsnapt: Ja


 • Spanning
 • Leuke puzzels
 • Mooie aankleding
 • Thema super goed uitgewerkt

  Johan Le Van

inge_bosch_mooneninge_bosch_moonenEscape ApprenticeLid sinds: 20 april 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2019

Een fantastische beleving!

Wauw, wat een geweldige kamer was dit! Meteen bij de ontvangst voelden wij ons erg welkom. De hele omgeving is tot in de puntjes afgewerkt, echt heel mooi. Eigenaresse Ivana nam alle tijd voor ons, was vriendelijk, lief en enthousiast. Na afloop was er ook ruim de tijd om de hele kamer na te lopen. De passie voor escaperooms van deze makers is aan alles te zien en merken.
Leuke puzzels, zeer gevarieerd, echt een prachtige belevenis. Deze kamer staat absoluut bovenaan ons favo lijstje. We kunnen niet wachten totdat deze makers een nieuwe kamer hebben bedacht!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:05 min

  Johan Le Van

perryperryEscape ExpertLid sinds: 17 oktober 2017 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Wat een top kamer!

Door alle goede recensies wouden wij deze kamer heel graag spelen. Helaas was de dag waarop wij konden spelen al helemaal vol geboekt. Maar na een mailtje naar de eigenaren kregen we het antwoord terug dat ze aan het eind van de avond speciaal voor ons een extra slot hadden gecreëerd waardoor we alsnog konden komen. Dit was echt super meegedacht en we kwamen dus al met een heel goed gevoel langs. Bij binnenkomst word je ontvangen in een nette ontvangstruimte en heb je de escape als groep helemaal voor jezelf omdat de eigenaren tijdvensters hebben gemaakt van 2 uur. Je krijgt dus de volledige aandacht zowel in de escape als daarbuiten. Hierdoor komt de passie van de eigenaren echt helemaal naar voren. Wat zijn ze verliefd op escapen en wat kunnen ze er vol enthousiasme over praten. Hierdoor word je zelf ook helemaal aangestoken met enthousiasme. Na een korte uitleg mochten we dan eindelijk de kamer in. Direct in de kamer herken je van alles uit de serie en zit je meteen in het verhaal. Er zijn een hoop grote en kleine elementen uit de serie verwerkt in de kamer en het is dus een feest van herkenning als je de serie vooraf al hebt gezien. Maar ook zonder de serie gezien te hebben is dit een fantastische kamer! De aankleding is ongelofelijk knap gedaan en je bent echt een uur lang in een hele andere wereld. De puzzels zijn helemaal in thema en zijn uitdagend voor zowel beginners als ervaren spelers. Door de goede begeleiding kom je perfect in een flow en ga je door de kamer heen alsof je werkelijk in de serie zit. De kamer is van begin tot eind geweldig om te spelen. Ook de afsluiting is goed over nagedacht en sluit de escape en het verhaal perfect af. Wij zijn met een grote glimlach naar buiten gekomen en kijken al uit naar een volgende kamer. Dit is de eerste kamer van deze eigenaren. Ze hebben de lat enorm hoog gelegd voor zichzelf als er een tweede kamer komt. Ook achteraf werd er weer voldoende tijd genomen en is het heerlijk om na te praten met de eigenaar. Het achteraf doorlopen van de kamer is ook echt een toegevoegde waarde. Dit is een kamer waar je echt naartoe moet gaan! Omrijden of een aantal uur in de auto om hier te komen is het 100% waard. De escape scène heeft er weer een top kamer bij gekregen! In 1 woord fantastisch!!!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:17 min


 • Nalopen kamer
 • Puzzels in thema
 • Net ontvangst
 • Perfect begeleiding
 • Aankleding

  ivanavandelft

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 9 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2019

Geweldig


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja

  ivanavandelft

pauperloospauperloosJunior EscaperLid sinds: 10 december 2018 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2019

Spannend van begin tot eind!

Weer een topper erbij!

Wat een gave escape room.
Zeker als je casa de papel tof vind, moet je deze al helemaal spelen!
Heb je de show nog niet (helemaal) gezien, is dat geen probleem.

Het decor is prachtig en de puzzels zijn leuk en goed in thema!

Eigenaar heeft veel passie in deze kamer gestoken en dat is terug te zien.

Met zijn tweeen is het een pittige uitdaging maar we hebben het op nippertje gehaald! Dus ga vooral de uitdaging aan, met twee of meer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor en thema
 • Logica

  corne_ouwehand

danielledanielleEscaperLid sinds: 24 juni 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2019

Wel leuk

#48

De ontvangst laat te wensen over. Aardig maar voelde erg ongemakkelijk. Niet veel aandacht aan besteed. Erg basic ontvangstruimte, dit had men zeker meer in thema kunnen aankleden.

De kamer zelf is wel leuk maar niets bijzonders. Weinig originele puzzels, veel al gezien/gedaan in andere escape rooms. Ik vind dit eerder een 1.5 kamer, zeker geen 3.0.

De kamer pretendeert dat je de serie niet gezien hoeft te hebben maar persoonlijk vind ik anders. Onze groep bestond uit ook uit mensen die de serie niet gezien hebben en konden toch beduidend minder goed links en verbanden leggen. Daarbij vond ik persoonlijk de samenhang tussen verschillende aspecten soms wat moeilijk te vinden.

De kamer heeft wel aandacht besteedt aan de afwerking en veilig, iets wat erg belangrijk is.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking qua veiligheid
 • Parkeergelegenheid
 • Geen foto op het einde
 • Liniaire puzzellijn

  Steffanie

jaap_de_graafjaap_de_graafEscape ApprenticeLid sinds: 28 augustus 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Super leuke beleving

Super leuke escaperoom, mooi gemaakt, leuke puzzels en klopt en herkenbaar met de serie. Ook leuk en goed te spelen als je de serie niet gezien hebt. Super enthousiaste, vriendelijke eigenaar die de tijd voor je neemt, dit geeft een extraatje aan het escaperoom bezoek. Wij kijken vol verwachting uit naar de nieuwe kamer die opent in oktober!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Baileykes

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Verhaal
 • Techniek
 • Meerdere ruimtes
 • Decor

 

valiant_van_der_schuijtvaliant_van_der_schuijtEscaperLid sinds: 29 juni 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Erg leuke kamer met de familie

Deze kamer heb ik met mijn familie gedaan (6 mensen). Het was erg leuk en wij hebben een groep met erg gemixte ervaring (van mensen met 2 of 3 kamers gespeeld tot mensen met 50 gespeeld). Iedereen vond het leuk en heeft ook echt zijn/haar steentje bij kunnen dragen. De puzzels waren leuk en duidelijk. De gastvrouw was echt heel vriendelijk en kon ook wel een leuk praatje maken! De aankleding van de kamer is heel goed gedaan en er zaten onverwachte dingen in die wel erg leuk waren! Deze kamer is een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Duidelijkheid
 • Puzzels
 • Thema
 • Gastvrouw
 • Aankleding

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Steal of a room

Great room in theme of the series. You do not need to know the series to play the room. Great puzzles and fun action. We had a really nice chat with the hosts. Would definitely recommend this room. Even though we just didn't escape we had a great time playing it.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Nee


 • Puzzles
 • Story
 • Action
 • Theme

 

clauwvdclauwvdJunior EscaperLid sinds: 10 mei 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2021

Toffe kamer!

Heel toffe kamer, de puzzels passen heel goed in het thema en dat maakt de kamer heel erg vet! De beleving is echt 10 punten; dat je denkt aan geuren in een kamer is wel echt origineel.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Past goed in het thema

 

sanne_smitsanne_smitJunior EscaperLid sinds: 14 augustus 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Leuk


10

Sfeer: 9.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding
 • Leuke puzzels
 • Goed personeel
 • Herkenbare details van de serie
 • Beleving

 

Lars (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Geweldige kamer

Kamer zit van A tot Z goed in elkaar. Het thema komt er briljant in terug, maar ook als je de serie niet hebt gezien (de serie is ook zeker de moeite waard) is de kamer nogsteeds fascinerend. Zowel de puzzels als de hele beleving is in alles kloppend en prettig.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

hannahjuliahannahjuliaJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Prachtige kamer

Als je de kamer betreed voel je als La casa de papel fan meteen dat er heel veel tijd is gestoken in de aankleding van de kamer. De sfeer is uitstekend en het decor neemt je meteen mee in het verhaal. Ook als je geen fan bent van de serie of de serie niet goed kent is het een prachtige kamer waar je in start. Over de rest nog niet eens gesproken. Daar ga ik uiteraard niets over verklappen. Er is veel tijd gestoken in de details, de muziek en het verloop van de escape room.

Onze groep bestond uit een groep van vier personen, twee vrij ervaren escape room spelers en twee enigszins ervaren spelers. Wij zijn het er allemaal over eens dat de kamer een 10 moet krijgen. We hebben elke minuut genoten en zijn aan het eind nog snel ontsnapt.

Nog een ander pluspunt is het ontvangst. Fijne ontvangst ruimte en de host (Sjaak?) was erg vriendelijk. Leuk om voor en na de escape room nog de tijd te hebben om met hem te kletsen over andere leuke escape rooms die de moeite waard zijn. Daarnaast ook erg leuk dat we aan het eind nog een keer meegenomen werden door de escape room en we te horen kregen wat we allemaal heel goed hadden gedaan en wanneer het net even mis ging. Zo'n nabespreking hebben wij nog niet vaak meegemaakt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details
 • Verhaal
 • Muziek
 • Nabespreking
 • Vriendelijk host
 • Ontvangst
 • Aankleding kamer

 

charlotte_breukerscharlotte_breukersEscape ApprenticeLid sinds: 7 juni 2020 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Een terechte top kamer!

Hoewel google maps je niet helemaal goed stuurt, kun je het gebouw zelf met een beetje logisch nadenken wel vinden. De host is super gastvrij en neemt echt de tijd voor en na de kamer voor de groep, hier merk je de gedeelde passie voor escapen, supergezellig! Eenmaal in de kamer, loop je door de serie heen, geheel in thema, hier sluiten de puzzels ook naadloos op aan. Er zitten leuke details uit de serie verwerkt in de kamer, hoewel je de serie niet gezien hoeft te hebben om deze kamer te spelen. Alles klopt van voor tot achter, ze hebben zelfs met geuren gewerkt! De puzzels zijn afwisselend en volgen elkaar goed op, zo blijf je als groep lekker bezig. Naderhand kregen we als groep zelfs uitleg in de "controlekamer" hoe de escaperoom werkt, heel vet om een keer te zien.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed op de serie afgestemd
 • Puzzels
 • Tijd, aandacht en passie
 • Host
 • Aankleding
 • Thema
 • Geen minpunten

 

stan_portegiesstan_portegiesEscape ApprenticeLid sinds: 9 augustus 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Spectaculaire kamer!

Het thema sprak mij direct al aan. Ik vind de serie ontzettend gaaf, dus ik moest deze kamer wel spelen. Geen spijt! Vooraf was ik een beetje bang dat het een rip-off zou worden van de serie, maar dit was absoluut niet het geval. Een eigen verhaal, met herkenbare aspecten uit de serie, maar vooral met hele goede puzzels. Het is duidelijk geïnspireerd op de serie, maar niet 1 op 1 gekopieerd naar een kamer. Een mooie balans, vind ik.

Het waren leuke, diverse puzzels. Veel doen, veel denken, en zelfs bewegen. Ook technisch zat de kamer goed in elkaar, wat zorgde voor leuke verassingen. Hij was prachtig aangekleed, met hier en daar wat leuke toevoegingen die nét wat extra's geven. Zelfs over de geur in de kamer is nagedacht. Leuke details die een kamer echt maken voor mij.

Tot slot een hele gastvrije host. Hij nam echt de tijd om nog even door de kamer te lopen, alles nog eens toe te lichten en vooral terug te kijken op hoe wij het deden. Dit voelde heel welkom.

Nu al benieuwd naar de volgende kamer die in de maak is! Wij komen zeker terug.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diverse puzzels
 • Logische puzzels
 • Nalopen kamer
 • Gastvrijheid
 • Aankleding

 

Laad meer reviews