Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bella Ciao!

Katwijk , Nederland

Nu gesloten

Top #26

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Bella Ciao!

De Munt is verlaten... Alles is extra beveiligd en de "Policía" staat op scherp. "El Profesor" en zijn specialisten zijn nergens meer te bekennen.

Het is "El Profesor" niet gelukt de gehele buit mee te nemen. Hij roept jullie op om te helpen de resterende miljarden te bemachtigen. 

De spanning is om te snijden!! Een perfecte planning, geldtransport, gijzelnemers, wapens, maskers, miljoenen euro’s en maar 60 minuten de tijd om te ontsnappen.

Durven jullie de uitdaging aan?


Thema's

Avontuur

Bank

Misdaad

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

210 likes

869 bezoekers

91.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

430 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jessjessJunior EscaperLid sinds: 6 februari 2018 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2019

Awesome!

Met ons zeer ervaren team deze kamer mogen spelen
Buiten dat ik een groot fan van de serie ben, ben ik dat nu ook van deze kamer!
De kamer neemt je mee door het verhaal van de serie, wauw wat waren wij overrompeld door de prachtige afwerking en puzzels. Ik kan wel zeggen dat dit, na ruim 200 kamers er eentje is die in mijn topfavorieten is gekomen!
Aarzel vooral niet en ga deze kamer zsm spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel details uit serie
 • Mooie afwerking
 • Verhaal klopt
 • Jammer dat ik m nu al gespeeld heb, wil nog een ke

  Johan Le Vanivanavandelftkenneth_ringootcorne_ouwehandthijs_meijerrolf

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2019

Feest van herkenning!

Nathalie en ik zijn liefhebbers van de serie, maar we hadden ook twee mensen in ons team die de serie nog nooit gezien hadden. Mooie graadmeter voor deze kamer dus. Na een gezellig ontvangst zit je meteen helemaal in de sfeer van de serie. Leuke, logische puzzels en van het begin tot het einde een groot feest der herkenning. De begeleiding was super en de kamer speelde echt heerlijk weg. Maar ook onze medespelers vonden het een geweldige kamer, dus je hoeft de serie niet te gezien te hebben. Tel daar de enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren bij op en ik snap volledig waarom deze kamer uit het niks in onze top 10 terecht gekomen. Dik verdiend en een absolute aanrader wat mij betreft!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een groot feest van herkenning
 • Logische puzzels
 • Speelt heerlijk weg
 • Enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren

  Johan Le Vanivanavandelftcorne_ouwehandthijs_meijer

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperLid sinds: 30 mei 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2021

Mooie themakamer met fijne gameflow

Deze kamer is perfect in thema en ziet er fantastisch uit, je waant je echt op locaties uit de serie, je kunt zien dat er veel werk is gestopt in de aankleding. De puzzels zijn logisch, kloppend, goed te doen en uitdagend, leuk en passend in het thema. De hints werden goed getimed, niet te snel en niet te veel. De ontvangst en het nagesprek met de game master waren enthousiast en erg gezellig. We komen hier graag terug voor de aanstaande nieuwe kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal

  MVJohan Le Vankoen_burgerhof

lin1530lin1530EscaperLid sinds: 3 augustus 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 november 2019

Uitmuntend

Wát een vette kamer! Als je de serie hebt gezien is het een feest der herkenning. Alle details kloppen (zelfs de muziek! wat een feest!) en het ruime decor is echt schitterend afgewerkt.
Maar ook de mensen uit onze groep die de serie niet gezien hebben, vonden het fantastisch - dus het is zeker geen must om te kijken voor je Bella Ciao speelt (maar zou het je toch aanraden want deze serie wil je net als deze escape room niet missen).

We hebben ons zo'n 45 minuten lang vermaakt met afwisselende en originele puzzels, die precies in het verhaal passen. Daardoor voelt het alsof alles klopt en dat alles wat je oplost je ook verder brengt in de verhaallijn. De balans tussen beleving en puzzelen is wat ons betreft perfect.
We waren met een afwisselende groep van zes personen, van onervaren tot zéér ervaren, maar hebben niet het gevoel gehad dat we met teveel waren.

Ook nog een dikke shout-out naar de service. Door een file des doods kwam een deel van onze groep bijna een uur te laat. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ons toch te laten spelen. Wat een service! Sowieso een top ontvangstruimte en heel leuk om met deze escape enthousiastelingen gekletst te hebben. Ook heel leuk dat je de kamer nog uitgebreid doorloopt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service
 • Gratis parkeren
 • Sfeer
 • Decor
 • Verhaal

  lin1530Johan Le Vanivanavandelft

casturiicasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2021

De Beste Reden om La Casa De Papel te Kijken!

7 maanden zaten we in de duisternis te wachten tot de escape rooms weer open gingen. 9 juni was het voor ons eindelijk zo ver! Bella Ciao stond op dit punt bij ons al zo lang op de planning dat het niet meer grappig was. We konden niet wachten om de leegte in ons bestaan eindelijk te vullen met een goede room.
Na een zeer aangename ontvangst van Johan en een korte babbel waarbij wij ons vooral konden ontspannen gingen wij met veel zin de kamer in.

Een kort filmpje begroet je in een kleine tussenruimte. Nou ben ik zelf geen fan van 'het filmpje voor de kamer', maar dit is een aangename uitzondering. Het is aardig gemaakt en ze zijn verstandig geweest om het niet in de kamer af te laten spelen. Geen stock footage en al helemaal geen afleiding! Als het filmpje af is gaat de deur open en mag het spel beginnen.
De kamers zijn stuk voor stuk prachtig in het thema van de serie en hebben een aankleding van jewelste. Alle kleine details zijn er en het thema is op een leuk bedachte manier in de puzzels verwerkt. Indien je de serie hebt gezien zul je veel terug zien (en horen), maar kennis van de serie is absoluut niet essentieel.
De structuur van de kamer is daarnaast ook heel goed uitgedacht. Naar mijn ervaring speel je de kamer als een soort serie snapshots en dit houdt de flow gaande. De overgangen zijn creatief, maar toch soepel. De kamer blijft hierdoor ook verrassen en vooral lekker door gaan.

Dat brengt me op het beste punt van deze kamer: Deze ongelooflijke FLOW. Zelden heb ik een kamer gespeeld die zo vloeiend en soepel door speelt terwijl je toch af en toe even stil staat om even goed na te denken. De afwisseling is geniaal. Het ene moment heb je een simpele logica puzzel, het volgende moment zoek je een complexere code, dan wordt je behendigheid op de proef gestelt. Dit wisselt elkaar af op zo een logische en soepele manier dat het bijna eng is.
De puzzels zijn daarbij niet extreem uitdagend, waar niks mis mee is. Persoonlijk heb ik veel liever dat ik lekker door puzzel en geniet van de ervaring dan dat ik bij elke puzzel 300 IQ moet hebben en met hoofdpijn naar huis ga. Ik kan mij voorstellen dat dit een uitstekende kamer is voor beide beginnende en ervaren spelers.

Ten slotte, de (veel te bescheiden) host en eigenaar, Johan! Wat een service! Één van onze leden kwam door file te laat en terwijl daar nog meer narigheid bij kwam in de vorm van een ontplofte maaltijd in een tas pakte hij dat heel fijn op. In plaats van ons op te haasten en te stressen creëerde hij juist een rustige, ontspannen sfeer waardoor we toch allemaal met een goed humeur de kamer in gingen.
After the fact konden we de kamer rustig doornemen en alles bespreken. Er was veel ruimte voor feedback en vragen, wat ik altijd waardeer. Daarnaast krijg je nog een leuke foto mee. Het hoort er immers toch bij, he?

Verwacht hier vooral niet een next-level-holy-shit kamer met mindfuck na mindfuck of iets dergelijks. Dit is voornamelijk een prachtige kamer met oog voor detail en een ongekend goede flow. De kracht komt uit zijn simpliciteit. Als alle elementen kloppen, wat heb je dan nog nodig? Vooral voor een allereerste kamer is dit absurd goed en het smaakt naar meer. Als dit nu al zo goed is, what is next? Ik zie het graag!
Zijn er kritiekpunten? Als ik ga graven, ja. Één effect kwam niet echt over op mij en de spanning kon op sommige punten voor mij hoger, vooral richting het einde. Stoor ik mij hier zo aan dat ik dit niet een 10 ga geven? Zeker niet. Ik spreek voor mijn hele team als ik zeg dat we een top tijd hebben gehad en dat we niet kunnen wachten op Here I Am! Veel succes en tot ziens!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja  46:03 min


 • DEZE F L O W JONGUH
 • Aankleding
 • Als je de serie hebt gezien...
 • Johan!
 • Afwisseling
 • Verwerking van thema
 • Structuur
 • De kleine details
 • Napraten in de kamer
 • Mooie foto
 • Ik had nog wel een keer willen gaan

  Johan Le Vankeyhouse

murtiemurtieSenior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juni 2020

Super toffe kamer

Voordat we deze kamer gingen spelen, hebben we eerst de serie gekeken. Achteraf vonden wij dat echt wel een pluspunt, omdat je alles herkent uit de serie in de escape room. Het is ontzettend goed nagebouwd en ziet er heel mooi en tof uit. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar door de hele beleving en spanning, werden wij een beetje chaotisch. Uiteindelijk wel ontsnapt gelukkig :-). Ze hebben hier echt een top kamer neergezet en we zijn benieuwd naar een nieuwe kamer, dan komen we zeker weer langs!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Thema super goed uitgewerkt
 • Mooie aankleding
 • Leuke puzzels
 • Spanning

  ivanavandelftJohan Le Van

The only thing we need to do is buy time.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm.
Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus.

Onthaal:
Wel deze kamer ligt net zoals de volgende (rebecca) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Buiten is goed duidelijk aangegeven waar de escaperoom zich bevind. Dat kan nog wel eens een probleem zijn.

Eens binnen werden we erg warm welkom geheten door Johan de eigenaar. De ontvangstruimte is lekker knus en voorzien van het nodige comfort. Erg gezellige start.

Kamer
Bella Ciao of misschien nog beter La Casa de Papel, in ieder geval een kamer die gebaseerd is op de hitreeks uit Spanje.
Ik kende de reeks van Netflix, vond hem ok maar heb het einde niet gehaald.
Moet je de reeks gezien hebben om de kamer te spelen, nee, want 3 van ons kende de reeks niet, maar het geeft wel absoluut een meerwaarde. Een feest van herkenning zeg maar.
De kamer zelf zat goed in mekaar. Leuke puzzels, goed of zelfs bijna perfect in de verhaallijn. Alles had met je doel te maken. Er was een goede afwisseling tussen samen moeten werken en individuele puzzels.
Verder zat er een mooie opbouw in de kamer die ook een stuk de serie weer volgt en natuurlijk het verhaal. Het verhaal leent zich ook naar een lineaire kamer, maar dat vond ik persoonlijk niet storend en het lijkt me zelfs moeilijk om het anders te doen.
Zeker achteraf is het leuk om de links naar de reeks te horen, die zelfs tot in het kleinste detail zaten.

Conclusie
Wel dit is een erg goede kamer. Het is een beleving maar dan wel nog als een escaperoom gebracht en dat vind ik helemaal top. Die 3.0 kamers zijn prima, maar dit is gewoon lekker puzzelen maar dan net dat extraatje er nog bovenop.
Wij hebben ons prima geamuseerd, fijn ontvangst, goede kamer, alles was in orde, proper en werkte.
Ook achteraf erg leuk om de kamer even te doorlopen en zo ook te zien wat een ander heeft opgelost.
Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 7 minuten. Zelfs met 5 personen was er genoeg te doen. Tja en dan heb je het als bouwer goed gedaan.

Er zijn 2 zaken die ik persoonlijk nog zou aanpassen om de kamer nog net dat duwtje richting de toppers te geven.
1 De inleiding/videoverhaal zou ik liever niet in de kamer zelf hebben, er is plaats ervoor en dat zou een stuk beter zijn. Jullie doen het wel goed door het licht te doven, maar intro’s in de kamer zelf, tja zoals eerder al gemeld in vorige reviews, dan ben je mijn aandacht al kwijt.

2 Ik miste door de kamer heen wat spanning om gepakt te worden. De muziek die jullie hebben voegt heel veel toe, maar ik miste een echte dreiging. Ff wat dingen die bij ons in de auto ter sprake kwamen : kloppen op de deur, met wat geroep, zaklampen die door een raam proberen te schijnen, het geluid van politiewagens of miss wel een helikopter….

Nadien heb ik nog vernomen dat deze eigenaars steeds elke puntje van opbouwende "kritiek/tips" van harte nemen en dat bepaalde zaken al reeds in de planning zaten tot aanpassing. Super toch!

Beide zaken zijn pure opwaarderingen die niets afbreuk doen aan de huidige kamer want die is prima.
Knap dat jullie dit neergezet hebben met jullie ervaring. Doe zo door en ik hou je aan je belofte van een 2de kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Verhaallijn
 • alles in thema
 • ontvangst/napraten
 • toffe foto

  Johan Le Vansilkebeerends

martin_kwzmartin_kwzEscape ApprenticeLid sinds: 7 juni 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2019

Echt suuper

Echt een top kamer mooi gemaakt echt een aanrader


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Papzakken

Ontsnapt: Ja


 • Mooie gemaakt

  Johan Le Vantonja

Dennis (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 juni 2019

Geweldig!

Eindelijk een kamer in de buurt! Deze kamer overtrof echt de verwachtingen wat een GOEDE kamer. Inmiddels al meer als 100+ kamers gespeeld en deze hoort zeker in de top 5. Gewoon geweldig. Nu al zin in eventueel de tweede kamer! Entree was ook top en de medewerkers zijn ook hartstikke vriendelijk! Zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Vancorne_ouwehand

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2019

Onwijs gaaf!

Als echte fans van de serie deze kamer gaan spelen!
Ze hebben zeker onze verwachtingen waar gemaakt!
Leuke ontvangst, vriendelijke eigenaren en een gave kamer.
Alles wat je wilt als je een escape room gaat spelen.
Een echte aanrader om te gaan spelen, of je de serie kent of niet.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Vancorne_ouwehand

Geweldige ervaring

Wij zijn als bedrijfsuitje hierheen geweest en wij vonden het allemaal erg leuk! De ontvangst was warm/gezellig, lekker iets drinken en zelfs een borrelhapje erbij. Eenmaal binnen in de escape room zit je helemaal in het verhaal en is het heel erg sfeervol, spannend en vol met leuke verschillende puzzels om op te lossen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

  Johan Le Van

ThijsKeijzerThijsKeijzerEscape ApprenticeLid sinds: 26 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2022

Geweldige Bella Ciao ervaring!

Deze Escape Room verbaasde mij zeer in een positieve zin. Het ontvangst en de service was fantastisch waardoor onze groep zich erg prettig voelde. Het verhaal was duidelijk en niet te lastig. De kamer zelf zat vol met kleine details over de serie wat ik kan waarderen als er een oog voor detail is. Deze kamer is een must voor elke liefhebber!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal

  Johan Le Van

StijnpStijnpEscape ApprenticeLid sinds: 6 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Geweldig

Interieur was enorm indrukwekkend. Zelfs kleine details zijn in de kamers verwerkt. Puzzels zijn lastig maar wel leuk. Personeels is vriendelijk en heeft duidelijk verstand van escape rooms.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:04 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

  Johan Le Van

KajsKajsEscape ApprenticeLid sinds: 30 augustus 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Geweldig!

Kwam beide kamers spelen en was erg tevreden, service wordt voorop gesteld en de compleetheid van de kamer wordt naderhand nog eens toegelicht wat wij erg fijn vonden. Overigens was het decor nog goed bijgehouden en de puzzels origineel. Super ervaring !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Great host
 • Logic
 • Exciting
 • Storyline
 • Great price
 • Original
 • Great service

  Johan Le Van

AKOAKOEscape ApprenticeLid sinds: 31 augustus 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Bella Ciao.....DOEN!!!!

In april deden wij onze eerste escaperoom ever in Apeldoorn. Daar vonden wij het gouden ei, waarmee wij een bezoek aan een andere escaperoom wonnen. De keuze viel op Bella Ciao van Escape room Katwijk. We kunnen wel zeggen dat we het escaperoom virus te pakken hebben gekregen.

Na een lange heenreis werden we gastvrij ontvangen met koffie en fris en konden we even onthaasten. Daarna begonnen we aan Bella Ciao. Een mooie, goed afgewerkte kamer met verrassende wendingen, en logische puzzels die ook voor beginners goed te doen is. In de laatste minuut konden we de opdracht van El Professor volbrengen. De kamer was niet extreem spannend, daar houden wij niet van, terwijl je toch de kick krijgt van het op tijd oplossen van alle opdrachten. Ook wanneer je niet de serie gekeken hebt is deze kamer goed te doen en voor de fans is het een feest van herkenning.

Fijn is dat er na afloop nog een keer door de kamer gelopen werd om alles uit te leggen.
Bella Ciao.........DOEN!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

  Johan Le Van

slinger13 slinger13 Senior EscaperLid sinds: 2 november 2020 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Gave kamer !!!

Ontvangst : wij werden vandaag ontvangen door de eigenaar zelf : Johan , leuke enthousiaste kerel ! Prima ontvangstruimte waar de mooie deur naar bella cioa duidelijk zichtbaar naar je lonkt . Ook de andere deur naar here i am is duidelijk te zien en heel mooi vorm gegeven .

Kamer : bij binnenkomst was gelijk duidelijk , aan deze kamer is aandacht aan besteed aan alles . Alles zag er prachtig uit en voor de mensen die de serie gezien hebben een herkenning van alles uit de serie . Erg mooi en leuk gedaan . De puzzles waren prima te doen en verschillend in moeilijkheid maar wel allemaal logisch . Een paar hele leuke en onverwachte dingen meegemaakt . Zonder de serie gezien te hebben ook prima te spelen . Wij zaten in een heerlijke flow en haalden het met nog bijna 5 minuten over . Het decor heeft echt veel werk in gezeten en dat is in de hele kamer te zien . Ook de geuren in de kamer was erg leuk . Genoten hebben we vandaag !

Nazorg : na het halen van de kamer nog de hele kamer terug mogen kijken en dat is ook erg fijn omdat je sommige puzzles niet mee krijgt als je opsplitst . Gebeurd helaas ook niet vaak dat je de kamer terug kan kijken dus dit was erg prettig voor ons .

Conclusie : een top kamer met goede puzzles , lekkere flow en een hele aardige host en een decor wat prachtig is . Voor iedereen die deze nog niet gespeeld heeft zou ik zeggen : een must do !!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica

  Johan Le Van

QuintyVQuintyVEscape ApprenticeLid sinds: 31 augustus 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Geld bemachtigt!

Wij zijn afgelopen weekend de auto ingestapt om naar Leiden en Katwijk te gaan.

We speelde deze kamer als eerste. We werden goed ontvangen. Geen ellende lange uitleg.
Deze kamer heeft ons verbaasd. Omdat we dachten dat dit een oudere kamer was. Maar niets is minder waar goed onderhouden en leuke puzzels. Erg divers.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

  Johan Le Van

FleurCFleurCJunior EscaperLid sinds: 2 juli 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 september 2022

Superleuke room

Je voelt je even echt deel uitmaken van het team van el Profesor. Superleuke room, enthousiaste begeleider met oog voor details. Hints op het juiste moment zodat je in de flow bent. Je hoeft de serie niet gezien te hebben maar dat geeft wel een extra dimensie/sfeer aan het spel. Jammer dat we hem al gespeeld hebben want zou hem graag weer voor het eerst doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Johan Le Van

Valerie98Valerie98Junior EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Onwijs mooie kamer tot in de details!

Wat een mooie kamer is dit zeg! Ik wist zelf niks over het verhaal, maar mocht je het wel kennen is het tot in de puntjes uitgewerkt in deze kamers. Goede puzzels, lekkere flow en een leuke host. Al met al doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:43 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Johan Le Van

TaniaenJoepTaniaenJoepJunior EscaperLid sinds: 9 augustus 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2022

Top avondje escapen

Wij hebben al een paar kamers gespeeld en vandaag de Bella ciao gedaan. De ontvangst is direct in goede sfeer en passend bij het thema. De kamer zit goed in elkaar en is ook te spelen als je de serie niet gekeken hebt. De puzzels zijn goed te doen voor spelers met een beetje ervaring. Wij waren met z'n tweeën. Thema is tof en deze kamer is echt een aanradertje, tenminste... Je bent waarschijnlijk wel 'verpest' als het kwaliteits niveau van deze kamer de standaard wordt voor wat je verder nog wilt spelen. Super tof, na afloop nog even met de bouwer-eigenaar nagekletst, neemt de tijd om alles goed uit te leggen en op het juiste moment tips en hints geeft... Wij komen terug voor de andere kamer van deze gasten (here I am).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit

  Johan Le Van

Amira (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2022

Hele toffe ervaring!

Je komt goed in het verhaal, hele toffe puzzels en ruimtes! Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:10 min

  Johan Le Van

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Uitmuntende room, perfect in thema

Zoals al in vele reviews te lezen, hoef je de serie niet gezien te hebben om een geweldige ervaring te hebben. Het is een feest van herkenning als je wel minimaal 1 seizoen hebt gekeken maar dus niet nodig.

Gelijk in de eerste echte kamer waan je je in het verhaal en zit er een fantastische flow in de gehele escape room. Vrijwel alles binnen de escape room voelde logisch aan met hier en daar wat positieve verassingen. Na het lezen van een aantal van de 410 reviews hadden wij de hoop op een geweldige room en dit is helemaal waargemaakt.

Ook met de host hebben we nog gezellig de room nabesproken en het gehad over de oorsprong van de rooms en andere rooms. Vooral het nabespreken van de room in de bijbehorende kamers kunnen wij altijd waarderen, zeker omdat je bijna altijd wel meerdere puzzels tegelijk kon oplossen en zo kon napraten wie wat heeft gedaan.

Als ik dan toch één klein ''minpuntje'' mag noemen, zou ik willen dat we nog minimaal 10 minuten langer in de room hadden kunnen zitten. Dat we nog ruim 13 minuten op de klok over hadden was zeker vanwege de geweldige flow in de kamer maar je gunt het jezelf vooral om de volle 60 minuten in zo'n toffe kamer te zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Gluurders

Ontsnapt: Ja  46:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Johan Le Van

roos_de_laatroos_de_laatJunior EscaperLid sinds: 14 oktober 2018 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 augustus 2022

Geweldige kamer, goed ontvangst, leuke ervaring.

Een bijzonder prettig ontvangst door de eigenaar die met veel passie over zijn bedrijf kan vertellen. 2/4 leden hadden de serie gezien. Dit maakt de kamer extra bijzonder vanwege herkenningspunten, maar het is niet noodzakelijk om de serie te zien voordat je deze kamer in gaat. De puzzels waren creatief en de kamer verrassend groot. We komen zeker terug om de andere kamer te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Pablo Escapebar

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

  Johan Le Van

MrSmartDonkeyMrSmartDonkeyEscape ApprenticeLid sinds: 28 juni 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2022

De sfeer druipt er van af!

Na eerst Here I Am te hebben gespeeld ook Bella Ciao mogen ondervinden, en ook al is deze kamer een paar jaartjes ouder, doet zij absoluut niet onder voor zijn jongere zusje.
Een hele mooie kamer met enorm veel sfeer waar je echt het verhaal van het eerste seizoen La Casa De Papel doorloopt, maar ook als je de serie niet gezien hebt is dit echt een kamer die het waard is om te spelen.
Net zoals bij Here I Am krijg je achteraf ook nog netjes de tijd de kamer nog eens te doorlopen met een uitleg over alle puzzels, heel netjes!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Decor

  Johan Le Van

xanderxanderJunior EscaperLid sinds: 17 augustus 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2022

Geweldig

Super gave kamer. Zit een goed verhaal in de kamer en is erg origineel. Daarnaast is er echt aandacht besteed aan de kamer en dat zie je want er is aan ieder detail gedacht. Aankleding is top en er hangt een goede sfeer die past bij de kamer. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Johan Le Van

Wat een top kamer!!

Geweldige kamer, tot in de puntjes afgewerkt. Puzzels waren precies goed qua moeilijkheidsgraad met een geweldige gamebegeleider hebben we weer een geweldige ervaring gehad.
Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Van

Laad meer reviews