Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escapepool

Harmelen, Nederland

Nu geopend

70 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Escapepool

Onder water klinkt alles anders. Slechts 5% van de oceaan is ontdekt en bestudeerd. Er zijn talloze mythes en sages over vreemde plekken en wezens in de zee. Regelmatig drijven er (letterlijk) nieuwe ontdekkingen naar boven. Met andere woorden: het water is een mysterie! Wat is dan een meer perfecte plek voor een escaperoom?

De Escapepool in Harmelen is per 1 januari 2020 geopend. Het is een escaperoom die voor 50% in het water ligt en daar ook gespeeld moet worden.

Er is een oorlogsdreiging tussen de onderwaterwereld en de bovenwaterwereld en aan jouw de taak om dit te voorkomen en het evenwicht te herstellen.

Je kan het zwemmend of duikend doen maar als je echt niet nat wil worden kan dat ook. Er moet er echter wel minstens 1 het water in.

 

Thema's

Avontuur

Mysterie

Onderwater

Oorlog

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

14 likes

140 bezoekers

71.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Groenendaal 2
3481 CT, Harmelen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

306 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Niet onderdompelend genoeg

Ergens in 2020 kochten wij via groupon een aanbieding voor deze room. Na tig keer verzetten, een nieuwe bon aanvragen enfin, na een hoop gedoe, was het afgelopen zondag eindelijk zover.
En dan moet er even een dikke dank u af naar de eigenaar die wel zo sportief was om ons tijdslot aan te passen terwijl hij dat niet had moeten doen.

Onthaal:
Als je denkt, moet ik hier wel zijn, ben je er :-)
Escape pool ligt in een doodlopende straat en lijkt een beetje op een verlaten boerderij.
De ontvangstruimte is lekker ruim want op deze locatie worden ook duiklessen gegeven.
We worden vriendelijk ontvangen door 2 medewerkers en niet veel later zitten we in een aparte ruimte voor een goed woordje uitleg.

Ik denk dat er best wel wat meer info op voorhand mag gegeven worden (spoilervrij) , dus bij deze:

- Zorg dat je je zwemspullen al aanhebt als je naar hier komt. Omkleden gaat namelijk van je escape tijd af en dat had ik dus niet verwacht.
- Er zijn geen douches aanwezig
- Je kan op elk moment gedurende het spel kiezen wie er in het water gaat en wie niet. Je hoeft dus niet op voorhand te kiezen.
- Op de locatie krijg je alle uitrustig die je nodig hebt, behalve je zwemkledij en een handdoek.
- Voor de echte duikers onder ons, je krijgt geen jacket aan met perslucht. Er hangen op verschillende plaatsen regulators (ademautomaten) in het water en je kan zelf vrij kiezen of je er gebruik van maakt of niet.

Na de intro kon ons avontuur beginnen. We hebben 70 minuten de tijd om ons avontuur tot een goed einde te brengen of de zuurstof is op. (niet letterlijk nemen hé :-) )

Kamer:

Je weet dat dit volledig anders gaat zijn als normaal en dat maakt deze "kamer" zo speciaal.
Ik wist niet wat ik moest verwachten en dat is niet goed voor de fantasie ;-)
De start is lekker in thema en tegelijk erg praktisch. Het is fijn dat je kan kiezen wie het water ingaat en wie niet, maar uiteindelijk zal er toch minimum 1 iemand in moeten. Of je dat leuk vindt is echt persoonlijk. het kan met momenten een beetje donker en claustrofobisch overkomen, maar op elk moment kan je beslissen dat je terug naar boven wilt. De puzzel in de room zijn soms in thema, soms ook niet en het is vooral kwestie van goed communiceren wat de room zijn moeilijkheidsgraad geeft.

De afwerking onder water was niet echt bijzonder, het is meer het concept wat deze room zijn uniek karakter bied. Boven water is het een stuk beter al vonden wij niet alle puzzels even leuk. Puzzels waar je bv. bepaalde kennis voor moet hebben of puzzels die expres tijd vreten. Het thema is voor mij misschien wel toepasselijk, maar niet mijn ding.

De hele kamer is lineair dus je komt best niet met teveel spelers.
Stel ook je verwachtingen wat bij bij welk beeld je ook hebt over een zwembad met vissen, dat helpt ook een beetje.

Conclusie:

Ja qua originaliteit scoren ze hier wel. Je moet het maar verzinnen.
Goh wat had ik het gaaf gevonden hadden ze hier een half onderwater gelopen onderzeeër van gemaakt. Het thema en de setting zijn er perfect voor, zeker verhaaltechnisch. een machinekamer, een torpedoruimte....

Als dit louter een escape room was geweest had ik niet zo positief geschreven. Het is de combinatie van de pool en het communiceren dat het level wat omhoog krikt maar niet veel. Het thema Atlantis komt niet tot zijn recht en is in mijn ogen te ver gezocht om realistisch neer te zetten.
De puzzels hebben weinig of geen linken met het verhaal of ik heb niet meegekregen wat de link is. Het zijn meer doe elementen die in het water passen dan in het thema.
Het bovenwatergedeelte is mooi gemaakt, maar niet bijzonder en ik weet niet of 150 euro een gerechtvaardigde prijs is hiervoor.
Ik snap wel dat de gemiddelde escaper het leuk vindt om te zwemmen, escapen en wat te duiken, maar of dat dit hoog cijfer (9.2) moment rechtvaardigt weet ik niet. Voor mij althans niet.

Ook dat het omkleden van je tijd afgaat vind ik persoonlijk erg jammer en om die reden deel ik het graag.
Tevens was een douche achteraf echt wel wenselijk.

In de basis is dit een super origineel project was ik erg tof vind en waarvan ik geloof dat dit echt naar de volgende level getild kan worden.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukStanPimprodigybilipe

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (452 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Leuke ervaring!

Deze escaperoom is gelegen in de middle of nowhere, achter een boerderij. Voordeel is: niet zoeken naar een parkeerplaats, er is hier volop plek.
Het ontvangst is in een ontvangstruimte (vrij koude) schuur. Er is een toilet aanwezig. Ik denk niet dat je hier een drankje kan doen, wij kregen in ieder geval niet de vraag.
In een aparte ruimte krijg je hier ook de introductie (met een ontzettend lachwekkend fimpje). Er wordt goed uitgelegd hoe je de zuurstofapparaten gebruikt, hier was ik vantevoren een beetje bang voor, niet iedereen heeft duikervaring, maar dat is goed gedaan. Ook zijn er kluisjes voor de telefoons etc.
Daarna loop je met je zwemspullen naar een ander gebouw, waar de escaperoom start. Het omkleden gebeurt hier ook (er zijn drie kleedhokjes), dat gaat dus van de tijd af. Er is hier ook geen toilet aanwezig. Ook zijn er geen douches, dit is wel iets om rekening mee te houden als je door moet naar iets anders.
Je kan kiezen wie er in het water gaat, je hebt minimaal één persoon boven water nodig. Ik zou aanraden sowieso onder water te gaan kijken, want dat is echt uniek. Je zwemt tussen de vissen (en hele grote ook!).
De kamer zelf is heel basic qua afwerking. Hier valt nog ontzettend veel te winnen.
Het thema is Atlantis, en ik geloof dat het verhaal is dat je de drietand moet vinden om de oceaan te redden van de plasticsoep (?).
Het is daarnaast ook wel goed opletten, want je bezeert je redelijk snel in de kamer.
Boven water zijn er redelijk wat puzzels. Onder water ben je vooral bezig met zoeken, en af en toe een handeling. Onder water en boven water moeten veel communiceren, dat vond ik echt wel leuk.
Het is verder geen uitdagende kamer, dus ik denk dat ook mensen zonder escape ervaring deze unieke beleving kan komen spelen, want dat is het echt wel.

Ik weet niet of ik de fanatieke escapers zou adviseren om de kamer te doen, het is concept is wel origineel, maar dat is het dan ook.
Het hoge cijfer is met name gestoeld op de unieke beleving denk ik.

De eigenaren/gamehosts zijn overigens ontzettend enthousiaste mensen, leuk om te zien hoeveel passie ze hebben voor hun unieke escaperoom onder water.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde DictatorStanDrs-jlcNiklas

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2023

Poseidon moet op dieet

Je hoort wel vaker van eigenaren "doe niks met water in je escape room!" De eigenaren van Escapepool hebben besloten om deze waarschuwing in de wind te slaan en hun kamer zelfs geheel te bouwen rond water! Sommige puzzels moeten in en onder water opgelost worden. Een cool concept, dus we waren heel benieuwd hoe dit uitgevoerd zou worden.
Op locatie krijgen we een korte intro voor het thema: Atlantis. Het wordt hier al duidelijk dat dit een extreem hoog gegrepen thema is waar eerlijk gezegd het budget gewoon niet afdoende voor is. Het filmpje is best grappig, al hoort dat volgens mij niet zo. We mogen ons verplaatsen naar de kamer en ons omkleden. De tijd tikt trouwens al, dus dat kan je maar beter snel doen.

In de eerste paar minuten valt al op dat dit niet de Atlantis wordt waar je op hoopt. Het decor is minimaal en sfeerloos. Als je eenmaal onderwater bent is Atlantis enkel een spandoek op de muur en wat rotsen op de bodem. Effecten, muziek, en afwerking kun je wel vergeten. Er zwemmen echte vissen in het water, wat een leuke toevoeging is. De kamer voelt hierdoor wat meer levend aan.
Belangrijk om te weten als je wil spelen: het water bevindt zich onder de kamer. Als je het water in wil zul je dus onder de vloer moeten gaan. Er zit dan wel ruimte tussen het water en de vloer, maar het is best claustrofobisch. Soms is het aardig donker en in deze tijd van het jaar voelde het water erg koud aan. Het was door deze redenen voor mij simpelweg niet fijn om het water in te gaan en ik ben na een tijd maar op het vasteland gebleven.

Helaas bezwijkt het verloop al snel zonder de watergimmick. Er wordt duidelijk dat boven water vooral bestaat uit simpele (soms enigszins onlogische) puzzels en onder water vooral bestaat uit zoeken. Er is weinig communicatie tussen de twee. Er had meer gedaan kunnen worden met bijvoorbeeld communicatie en perspectief. Dit voelt als een gemiste kans. De puzzels ondersteunen niet het verhaal naast dat het een associatie heeft met water. Ik vind het jammer, aangezien een kamer ook tof moet kunnen zijn zonder zijn gimmick.

Na het spel valt er helaas ook niet te spreken over de service. De eigenaar loopt langs ons om alles weer klaar te zetten en stuurt ons naar de ontvangst. Daar worden we begroet door de klassiekr: de reviewtablet! Waarom kunnen we het niet gewoon even leuk hebben over het spel dat we net gespeeld hebben? De kamer is daarbij flink duur voor wat je uiteindelijk krijgt.
Er zijn na het spel trouwens geen douches, dus neem reservekleding mee en flink wat deo.

Om het samen te vatten, ik was helaas niet zo weg van Escapepool. Het concept is cool, de uitwerking minder. Ik kan mij voorstellen dat dit een superleuke kamer kan zijn als het bijvoorbeeld zomer is en je lekker kan afkoelen, maar voor mij werkte het nu niet. De manier waarop het water gebruikt wordt vond ik niet fijn om mee te spelen en er zijn flink wat gemiste kansen op spelverloop en sfeer. De service kan ook opgekrikt worden. De visjes waren juist wel heel gezellig, die zie ik graag nog een keer terug.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uniek concept
 • Vissen
 • Sfeer ontbreekt
 • Duur voor wat je krijgt
 • Onpersoonlijke service (de reviewtablet)
 • Spelverloop is een gemiste kans

  De Milde DictatorMariekeanoukStan

Marloes (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Afwisselemd avontuur onder water

Super leuke, verrassende escaperoom tussen de vissen. We moesten even een drempel over om af te dalen in Atlantis - maar het was zeker de moeite waard! Spannend en afwisselend


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Desiderius Erasmus (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Gefeliciweldig

Prima ontvangst; fijne sfeer en unieke puzzels


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Sam, Pien en Joep (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2021

Super leuke en unieke ervaring

Wij hebben enorm genoten van de Escape Pool. Het was een unieke ervaring en zeker anders dan andere “gewone” escaperooms die we gedaan hebben. Een enorme aanrader


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Aileen (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2021

Een natte en droge puzzel, heel leuk

Super ervaring, gaaf gemaakt en leuk om als gezin te doen. Net oprijd ontsnapt


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Bas (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2021

Unieke en verfrissende escape ervaring!

Erg leuke escape room met uniek onderwaterdeel. Aanrader!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Nicky (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2021

Super uniek

Super leuke, uitdagende escapepool waarbij je echt moet samenwerken. Ze denken aan het welzijn van de vissen en deze kunnen echt ook kiezen om aanwezig te zijn in de pool waar het spel plaats vind! De escapepool is uitdagend genoeg om je tijd echt vol te maken, waar voor je geld, super leuke gastheren ook! Het was een erg toffe ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Marjolein (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Unieke, spannende en uitdagende escaperoom

Meest unieke escaperoom die je je kunt voorstellen. De setting is heel bijzonder en maakt deze escaperoom tot een onvergetelijke ervaring. Zeker aan te raden. Het personeel zorgt voor een leuke, informele sfeer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Anita (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2021

Supertoffe ervaring

Uniek vanwege de combinatie tussen boven en onder water. De vissen en onderwaterwereld geven genoeg om te bekijken! Wij hebben wat escape room ervaring en deze escape pool is hoog op ons favorietenlijstje gekomen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Club van 29 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Nat en leuk

Het was een leuke uitdaging en met onze 29% de club van 16% vernederd.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Annemarijn (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Fantastisch!

Wat een leuke ervaring is dit en super goed bedacht. Originele uitvoering met delen in en onder water. Met z’n tweeën was het pittig, maar te doen. Uiteindelijk net buiten de tijd, maar wel opgelost. Je wordt soms op het verkeerde been gezet, wat natuurlijk de bedoeling is van een escape spel. Als je een waterrat bent en van spellen houdt, is dit echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Rosanne van der Laarse (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 05 september 2021

Helemaal top!

Ontzettend coole escaperoom. Prachtig gemaakt, spannend maar ook voor kinderen goed te doen onder begeleiding. Leuk verhaal, goed verzonnen puzzels. Moeilijk maar niet te. Het hele onderwater aspect is echt super gaaf, one of a kind!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachte vormgeving en sfeer

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Lindsey (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 september 2021

Een unieke ervaring; onder en boven water.

Het was een leuke escaperoom. Goede puzzels. Leuk verhaal en grappig hoe de onderwater wereld en bovenwater worden verbonden. Gastvrije medewerkers. We mochten daarna zelfs nog zwemmen met de vissen/steuren. Bedankt voor dit warme ontvangst.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uniek
 • Gastvrij
 • Leuke puzzels

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Roger (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2021

Originele escaperoom met leuke duale puzzels

Een mooie ervaring en een escape room met origineel thema en puzzels. Prima om te doen met familie en vrienden als je niet bang bent voor water. :)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Water

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Max (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Toffe ervaring!

Dit is een leuke escaperoom met een heleboel extra.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onder water
 • Vissen

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

The Unnamed (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Super bijzondere nieuwe ervaring

Het is een nieuwe ervaring en heel anders dan de ‘standaard’ escaperooms. Communicatie in de kamers is hier heeeeel belangrijk. Het was echt een top ervaring! Alleen jammer van verkeerd geplaatste noodknop, waar iemand per ongeluk tegen aan is gekomen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ervaring
 • Onderwater kamers
 • Meer puzzels voor boven water
 • Noodknop

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Claire (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Verrassende kamer met leuke puzzels

Na al meerdere kamers te hebben gedaan, nu voor het eerst een escapepool. Dit was een ervaring die we iedereen aan willen raden. Leuke puzzels en afwisseling van boven en onderwater. maar let goed op goede communicatie onderling is er belangrijk.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • De afwisseling van boven en onder water
 • De verplichte samenwerking tussen de ruimtes
 • Let op dat je je hoofd niet stoot

  EgbertMattieTedjeJoepvanschaick

Rikkert (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Topmiddag gehad tijdens vrijgezellenfeest

Eerste keer escape room gedaan, de uitdagingen zijn origineel en de setting is de duikbasis gevoel. Zonder al te veel weg te geven, ga je door meerdere ruimten heen. Je moet echt samenwerken. Een extra uitdaging is communicatie in een multi level omgeving in- en boven water


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Het onderwater effect

  EgbertMattieTedje

Roel Knoppers (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Geweldig en bijzonder !

Heel gaaf om de ervaring van een escape room te combineren met duiken. Super uitgevoerd. Hebben genoten. Ook de ontvangst en de BBQ na afloop waren geweldig.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originaliteit en uitvoering

  EgbertMattieTedje

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 januari 2023

Kamer met enorme potentie

Nadat we ons hadden opgewarmd bij 'Gold Creek' (letterlijk), konden we wel wat 'cooling down' gebruiken. Daarom vetrokken we vanuit Aalsmeer naar Harmelen om daar de 'Escapepool' te gaan spelen. De escapepool is een kamer die al onwijs lang op mijn lijstje stond om te spelen, puur omdat ik het concept onwijs gaaf vond. Dit zou je zo ontzettend tof kunnen uitwerken! Echter hoorde ik op voorhand van mede escapers wel al dat het een 'oké' kamer is, maar dat er nog erg veel te winnen valt. Zonder al te veel verwachtingen reden we dus naar de locatie toe.

De escapepool bevindt zich echt in de middle of nowhere. Dus mocht je twijfelen of je navigatiesysteem wel werkt; ja, deze werkt gewoon! De ontvangst op locatie was wat rommelig omdat er net een groep klaar was met spelen. Omdat de host natuurlijk druk bezig was met deze groep zijn we maar gaan zitten en werden we even later welkom geheten. De kamer werd op dat moment nog gereset, dus hadden wij vast alle tijd om naar het toilet te gaan. Na een aantal minuten kwam ook de andere eigenaar binnen en toen konden we dus gaan beginnen!

We starten met een introductiefilmpje. In dit filmpje wordt het verhaal duidelijk. Het is een lachwekkend filmpje omdat het zo houtje touwtje in elkaar zit. Erg grappig, maar hierdoor zakken mijn verwachtingen wel weer een beetje. Enfin, na de nodige uitleg te hebben gekregen, is het tijd om richting de kamer te gaan. Of beter gezegd, zoals onze host het zei: op naar Atlantis. Spannend!

Eenmaal in de kamer valt meteen op dat deze escaperoom het niet moet hebben van decor en afwerking. Overal hangen kabels en het decor is vrij basic. Zeker wanneer je aangeeft dat je afreisd naar 'Atlantis', schets je een bepaald beeld wat je bijna niet waar kunt maken. Buiten het decor zijn ook de puzzels vrij basic en niet heel vernieuwend. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Ik vind het oprecht moeilijk om deze kamer te reviewen en dat heeft te maken met het volgende; zoals de omschrijving van de kamer al zegt, deze kamer speelt zich deels af onder water. Een concept wat je in de Benelux (en wellicht daarbuiten) niet kent. Alleen dat concept al is onwijs gaaf. Echter is het wel zo dat ook boven de grond dingen opgelost moeten worden. Eigenlijk zit de kamer een beetje zo in elkaar dat de communicatie tussen boven- en onderwater het belangrijkst is. Onder water ben je vooral bezig met het zoeken van dingen die ze bovenwater kunnen gebruiken om puzzels op te lossen.

Het probleem is vooral dat je onderwater eigenlijk geen puzzels oplost en alleen aan het zoeken bent, bovenwater ben je voornamelijk alleen puzzels aan het oplossen die over het algemeen niet super moeilijk zijn. Dat gecombineerd met een matige afwerking, maakt het bovenwater allemaal niet zo spectaculair.

Ikzelf ben veelal onder water geweest en ik moet zeggen dat ik de beleving enorm gaaf vond! Zeker omdat in het bad waar je zwemt meerdere vissen zitten, die erg tam zijn, maakt dat de ervaring nóg toffer. Wel moet ik zeggen dat ook het decor onder water beter had gekund. Buiten een paar doeken als muren en wat kleine props, was er eigenlijk niet heel veel te zien.

Toch zou ik deze kamer zeker aanraden om te spelen omdat de ervaring van de combinatie tussen boven- en onderwater escapen heel tof is. Ik zou dan adviseren om met een team te gaan die allemaal in het water durven en willen en dan af te wisselen. Dat maakt je ervaring denk ik een stuk beter. Een aantal praktische zaken; het water kan erg koud zijn, je went hier wel aan. Er is een mogelijkheid om om te kleden in kleedhokjes, alleen kun je achteraf niet douchen of je haren uitspoelen. Houd daar rekening mee!

De escapepool was een enorm interessante ervaring om gedaan te hebben, maar ik denk vooral dat deze kamer in potentie nog heel veel kan groeien. Zet hier een tof decor neer met beter puzzels en je hebt oprecht een topkamer te pakken. Voor nu was dat wel wat ondermaats. Nogmaals zou ik deze kamer wel aanraden om het eens mee te maken om de combinatie tussen boven- en onderwater escapen te proberen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde DictatorMarieke

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (290 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2021

Uniek concept met zwakke uitvoering

Ik moet zeggen dat ik wat aarzelend deze escape room heb geboekt en ernaartoe ging. Het is best wel onduidelijk wat nou eigenlijk het concept is en hoe het praktisch in elkaar steekt Ik dacht dat de escapepool meer georganiseerd was in een zwembad, maar dat is niet zo. Je kan het meer vergelijken met een grote schuur, waar de escape room zich volledig afspeelt. Eerst krijg je een debriefing in de ontvangstruimte, waarna je gezamenlijk naar een ander gebouw loopt waar de escape room start. Uiteraard mag je je tas met zwemspullen meenemen. Het omkleden gebeurt dan ook in de escape room in aparte kleedhokjes, maar wel tijdens de looptijd van de room. Je gaat niet met je eigen zwemkleding het water in, want ieder die dat wil, trekt over de zwemkleding een wetsuit aan. Je hoeft niet meteen te beslissen of je ook het water in wil, de kleedhokjes blijven beschikbaar en voor het aantal mensen dat speelt is er ook een wetsuit beschikbaar. Ik heb ervoor gekozen om niet het water in te gaan, omdat ik daar geen plezier aan beleef door de beperkte beweegruimte boven water en het onderwateraspect. In het water hangen allemaal zuurstoftanks waar je gebruik van kan maken en waar je een kleine instructie voor krijgt. Achteraf kan je overigens niet douchen of jezelf fatsoeneren, dus plan dit niet op zo'n manier dat je direct door moet naar iets anders.

De kamer zelf is leuk aangekleed, ruimvoldoende om de sfeer neer te zetten, maar wel een hoop slijtage wat onvermijdelijk is met het element water. Het is daarnaast ook wel goed opletten, want je bezeert je redelijk snel in de kamer.
Zoals al aangegeven ben ik niet onderwater gegaan, dus daar heb ik geen firsthand informatie van, maar van mijn teamgenoten heb ik begrepen dat het sober was, maar niet zo sober als het puzzelelement. Ik heb boven het water ontzettend veel kunnen puzzelen en was leuk om te doen! Het onderwaterdeel is met name ondersteunend aan wat boven water moet gebeuren. Ik denk dat de makers hier nog een mooie ontwikkeling in zouden kunnen doen en dit voor beide partijen interessanter kunnen maken op het puzzelvlak.
Het is verder geen uitdagende kamer, dus ik denk dat het goed is opgezet, zodat iedereen deze unieke beleving kan komen spelen, want dat is het zonder meer!

Ik weet niet of ik iemand zou adviseren om de kamer te doen, want ja het is origineel, maar dat is het dan ook. Ik denk dat het concept supervet is, alleen de uitwerking in deze te mager om het een aanrader te laten zijn.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  59:00 min

  De Milde DictatorStan

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2023

Leukste last minute escaperoom die we gehad hebben

Enorm last minute deze escaperoom geboekt. De eigenaar zei aan de telefoon 'het is een uurtje rijden voor jullie, dus ik zie jullie over een uur'. Hierdoor snel ons groepje opgebeld en gezegd 'neem je zwembroek en je handdoek mee en vertrouw me'. Dit was natuurlijk enorm grappig om met deze melding in de auto te stappen. Eenmaal aangekomen kregen we een instructiefilmpje te zien en kreeg ons groepje steeds meer het idee waarom nou die zwembroek mee moest.
De puzzels in deze kamer zijn puzzels die we wel vaker hebben gezien, maar de beleving in deze kamer is geweldig! Waar ga je nou onder water puzzels oplossen? Nou hier dus!
Wij hebben genoten en willen jullie bedanken voor de flexibiliteit!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  ThatNeko

Willijan (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2022

Een van de leukste escapes ooit!

Deze escaperoom hebben ik gekregen als verassing, en het was zeker een verassing. Vanaf het begin wordt het al duidelijk dat dit geen normale escaperoom zal zijn, sowieso omdat je aankomt bij een duikschool. Het onthaal was goed na een korte instructie waarbij we erg hebben gelachen werden we in het diepen gegooid 😁¬. De kamer ziet er goed uit en de puzzels zijn ook goed in thema gemaakt waardoor je snel in de juiste sfeer komt. Je merkt dat de kamer met veel plezier en liefde wordt gerund. We hebben met zijn 2en het net weten te halen. Zeker een aanrader voor escapers die een keer wat anders willen doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:59 min

  Marjoleine Hendriksen-Fokkert

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Unieke escape room deels onder water

De titel zegt het al. Met nog 4,5% net aan ontsnapt. Originele puzzels waarbij communicatie belangrijk is tussen de beide partijen. Zoals in vele reviews al beschreven staan, begint de escape room gelijk met het omkleden. Vooraf was niet helemaal duidelijk wat er van de onderwaterpartij verwacht werd maar dit werd al snel duidelijk en wat ons betreft mooi vormgegeven. Misschien had het iets kleurrijker gekund onder water (het is tenslotte Atlantis) maar de vissen maakte dit zeker goed!

De puzzels waren op zichzelf best origineel en uitdagend. Ze hadden niet altijd direct wat het het verhaal te maken en je moest vaak op elkaar wachten. Dit nam niet weg dat je je constant in een andere wereld waant en dat het ons bijblijft als een gave room voor zowel beginners als meer ervaren escapers.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Mad Hatters

Ontsnapt: Ja  66:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Combinatie boven- en onderwater
 • Communicatie
 • Prachtig acteerwerk ;)
 • 70 minuten
 • Lineaire puzzels

  Escapepool

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig