Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Levenswater

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen. 

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Thema's

Avontuur

Magie

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

27 likes

105 Escapetalk bezoekers

92.8% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Havenstraat 30
8304 AH, Emmeloord
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

69 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 2018-03-18 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 September 5

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  40:12 min

  Thomas1221Miess

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 2018-11-18 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 August 25

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Thomas1221Wepsie

sanneee2361sanneee2361Escape ApprenticeLid sinds: 2020-09-7 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 21

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor

  Thomas1221Wepsie

karlijn_docterkarlijn_docterEscape ApprenticeLid sinds: 2020-11-21 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 21

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alle details
 • Geen zichtbare klok

  femkeishi

MarindeMarindeEscape ExpertLid sinds: 2019-08-10 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 10

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  51:33 min


 • Aandenken
 • Prijs-kwaliteit
 • Puzzels in thema
 • Sfeer

  Thomas1221

one-hour-lockupone-hour-lockupEscape ApprenticeLid sinds: 2016-06-17 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2019 January 11

betoverende omgeving

Met z'n tweeën deze kamer gespeeld.
Je waant je echt in een totaal andere wereld. Zodra je het pand binnen stapt kijk je je ogen uit.
Heel gaaf dat alles van ontvangst tot vergaderruimte in thema gemaakt is.
In de kamer kwamen we met 2 personen wat ogen te kort, waardoor we soms even over wat dingen heen keken.
Leuk dat je meerdere dingen tegelijk kan doen, zeker op het moment dat je met grotere groepen bent zorgt dit ervoor dat niemand op elkaar hoeft te wachten.
Je hebt totaal niet het idee dat je in een 'kamer' zit.
Voor ons wat het soms nog niet helemaal duidelijk wat de lijn van het verhaal was en wat het volgende moest zijn wat opgelost moest worden, maar we weten dat hier nog hard aan gewerkt wordt!
Al met al een hele mooie beleving!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • enthousiast ontvangst
 • mooie uitgewerkt thema
 • soms wat onduidelijk wat de volgende stap was

 

hanboxhanboxJunior EscaperLid sinds: 2019-12-6 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 October 19

Betoverende escaperoom

Zelden een escaperoom gespeeld met zo'n mooi decor. Wat een beleving. Je stapt van de echte wereld in een fantasy wereld.

Gespeeld met 2 volwassen en 2 kids (8 en 11). Voor de kinderen waren de puzzels te moeilijk, maar de beleving maakte dit ruimschoots goed.

We kunnen niet wachten tot deel 2 en 3 van deze saga ontwikkeld gaan worden.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels volledig in het thema
 • Beleving start bij binnenkomst
 • Decor

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertLid sinds: 2019-09-21 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 5

Prachtige kamer!

Deze escape room ziet er echt prachtig uit. De ontvangstruimte is in thema en zet gelijk een goede sfeer neer. De kamer zelf is gemaakt met veel passie en ziet er ook echt heel mooi uit. De puzzels passen perfect in het thema van de kamer. Wij vonden ze wel best pittig. Instructies worden cryptisch beschreven en dat maakte het voor ons wat lastig/onduidelijk. Terwijl als je het door hebt, het wel vrij logisch is. Op sommige plekken was het net iets te donker vonden wij. Er was 1 puzzel die het niet helemaal deed. Dat was even vervelend, want daardoor liepen we vast. Gelukkig niet te lang en zijn we wel net nog op tijd ontsnapt!


8.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Squad

Ontsnapt: Ja  59:41 min


 • Puzzels in thema
 • Thema mooi uitgewerkt
 • Prachtige aankleding
 • Af en toe te donker
 • 1 puzzel was niet helemaal goed

 

Andre v egmond (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 2

GE-WEL-DIG !!!

Wat een geweldige escape room was dit . Bij aankomst gelijk in de sfeer op weg naar de ingang . Bij binnnekomst zie je al dat de ontvangstruimte helemaal in sfeer is aangekleed en dan weet je dat het goed is . Gastvrouw direct in haar rol bij ontvangst en dan de kamer zelf in . Wat een plaatje , het liefst wil je eerst een kwartier rondkijken maar dat gaat nou eenmaal niet met de tijd . Puzzels perfect in het thema en goed te doen . Eindspel is zoals het hoort in dit verhaal en als je het gehaald hebt word de kamer nog mooier . Al met al een fantastische kamer en ook nog is een hele goedkope in vergelijking met andere kamers die wij minder mooi vonden . Wij waren met 2 personen en kregen daarom 70 min ipv 60 , ook dat is erg prettig en was voor ons nodig . Met nog 40 sec over net aan gehaald . Daarna nog even na gepraat met de aardige gastvrouw en waarschijnlijk gaan wij hier nog eens terug komen als de andere kamers af zijn . Op de terug weg naar huis blijf je erover praten en dan weet je dat hij heel goed was . Al met al een aanrader !


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • 70 min ipv 60 met 2 personen
 • Gastvrouw
 • Puzzels in het thema
 • Mooie kamer (decor)

 

dccmdccmEscape ApprenticeLid sinds: 2018-08-13 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 25

Sprookjesachtig vernieuwend

Deze escaperoom is anders dan andere. Al ervaren speler moest ik echt omschakelen om zo de nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Maar super goed ontvangst en een hele leuke tijd gehad.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tijdsdruk is geen onderdeel van het spel
 • Ontvangst in stijl en sfeer
 • Vernieuwend
 • Leesbril soms nodig

 

Liza (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2020 October 8

Adembenemend!

Als verrassing voor onze verjaardag meegenomen door vrienden naar Emmelocked. Echt een fantastisch cadeau! Op het moment dat je bij de deur aanklopt start de belevenis al. De decoratie is prachtig en het enthousiasme van de gastvrouw maakt de gehele ervaring van begin tot eind compleet. De raadsels zijn uitdagend en alles sluit aan bij het verhaal. Een échte aanrader!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele raadsels
 • Beleving van begin tot eind
 • Prachtige decoratie
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 2018-05-11 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 29

Wauw. Wauw, wauw, wauw.

Ik ben helemaal ondersteboven van deze kamer. Laat ik wel gelijk voorop stellen dat dit thema echt aan mij besteed is. Als je houd van fantasy, magie en avontuur dan is deze kamer de reis ernaartoe (voor mij bijna twee uur) waard.

Bij de ontvangstruimte van de kamer kun je al zien dat de maakster van deze kamer het begrip 'worldbuilding' 100% heeft begrepen. Alles is tot in de details uitgewerkt en alles klopt. Eigenlijk is dit al te zien op de website, waar je al iets kunt lezen over de geschiedenis van deze magische wereld. Het beloofde in elk geval veel goeds voor de kamer zelf.

Ik wil niet te veel kwijt over de kamer zelf, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Ik kan er vooral over zeggen dat alles, zowel in sfeer als in puzzels, klopt.

Met drie ervaren escapers merkte ik wel dat we wat lastig in de flow kwamen en ik denk dat het stukje 'ervaren' hier juist in de weg zat. Ik zou spelers daarom graag willen meegeven om het escapen even los te laten, te genieten van de kamer en het avontuur aan te gaan. En dat is wat me zó aanspreekt in deze kamer: hij is erop ingericht dat je totaal overprikkeld bent. Toen Alice in het konijnenhol viel of Lucy door de kast naar Narnia ging, hadden ze ook tijd nodig om verwonderd te zijn voordat ze het avontuur verder aangingen. Deze tijd heb je ook. Grijp je kans om je eigen wonderlijke avontuur aan te gaan in Emlia en geniet!

Nicole, mocht je de reviews lezen: bedankt voor de gastvrijheid, gezelligheid en de geweldige wereld die je hebt gebouwd. Ik hoop dat je toekomstplannen gaan lukken!! Ik kijk er in ieder geval nu al uit om terug te keren naar Emlia.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:10 min

 

Jessica (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 20

Magisch!

Onze 4e escaperoom. Deze was by far de mooiste! Wat een sfeer en wat een flow. De hostess maakt het plaatje compleet. Leuk detail: is ook in het Engels. Wil je even helemaal van de wereld zijn ga dan naar Emmelocked. Zodra het vervolg gebouwd is komen we absoluut terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Luca (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 20

Echt fantastisch!

Het was echt heel mooi gemaakt en het was ook heel goed verzonnen, de raadsels waren moeilijk maar dat maakt het leuk. Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk
 • Mooi
 • Niks

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 2018-12-31 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 12

Prachtige kamer, heel veel sfeer, goede puzzels, origineel, mooi verhaal. Top beleving!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  47:12 min

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 2018-10-7 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 12

Geweldige belefenis

Geweldige kamer, je waant je in een totaal andere wereld.
Unieke kamer, nog nooit zoiets eerder mee mogen maken. In 1 woord: GEWELDIG!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  47:12 min

 

femkeishifemkeishiJunior EscaperLid sinds: 2020-01-4 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 22

Magisch!

Levenswater is weer een top escaperoom waar je je een uur in een andere wereld waant! Een quest als deze is zeker het spelen waard!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:21 min


 • Sfeer wordt meteen gezet bij binnekomst
 • Puzzels zijn helemaal in thema
 • De details zijn waanzinnig

 

Spuit 11Spuit 11EscaperLid sinds: 2019-05-3 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 December 14

Droomvlucht

Waar was ik nou weer terecht gekomen? We waren nog niet binnen of we werden bestookt met allerlei lastige vragen door een mevrouw die volgens mij ontsnapt was uit een soort van Hobbit achtige omgeving. Het was duidelijk dat ze hoopte dat wij de problemen zouden oplossen die wij in ieder geval niet hadden veroorzaakt (althans, voor zover mij bekend). Of wij informatie hadden... Nou was ik mijn mobieltje vergeten en wellicht had ik dus wat berichtjes gemist. Nee, dit was duidelijk geen sterke start van ons. Maar goed, je bluft je er wat doorheen en voordat je er erg in hebt sta je uitgedost als een reisgezelschap dat op het punt staat om op visite te gaan bij een stel feeën, tovertrollen, tovenaars of kabouters.

Ik had werkelijk geen idee wat mij te wachten stond. Aanvankelijk zwierf ik dan ook een beetje verdwaasd rond in een voor mij volstrekt vreemde omgeving. Wat was ik blij dat ik hier niet in mijn eentje rondliep! Mijn vier reisgenoten hadden inmiddels wat aanwijzingen gevonden waar we vast en zeker iets mee konden doen. De daadkracht van anderen werkte aanstekelijk en zonder dat ik er erg in had werd ik opgeslurpt in een volstrekt logisch avontuur.

Dit is geen escaperoom... nee joh! Dit is een queeste, waarin je de kans hebt om heroïsche daden te verrichten, zodat er decenia later nog altijd liederen worden gezongen over wat je hier hebt gedaan. Helaas zullen het in ons geval korte liedjes worden, want veel te snel hadden wij het doel van dit avontuur bereikt. Wat jammer dat we deze werkelijk nu alweer moesten verlaten! Dit had wat ons betreft nog wel een tijd door mogen gaan. Het gaf ons in ieder geval wel de benodigde tijd om weer een beetje bij te komen; we waren nog steeds wat overdonderd. Wat is dit een geweldig gaaf avontuur!!!!!

Pas na afloop bleek dat ik me enorm in de maling had laten nemen door de wereld van Emlia. En weet je, ik schaam mij er niet eens voor! Beschouw dit als een groot compliment aan de scheppers van deze droomvlucht. Emmelocked heeft met Levenswater het lef gehad om iets anders te doen. En de beloning voor dit lef? Wat mij betreft is deze 'kamer' zelf de mooiste beloning die de makers zichzelf konden geven.

Levenswater moet het vooral hebben van de sfeer en van de afwerking. Het geheel is met goede smaak, met veel zorg en met oog voor detail vormgegeven. Hierdoor ontstaat een geloofwaardige werkelijkheid. Deze geloofwaardigheid werd nog eens versterkt door de manier waarop wij het verhaal werden ingeloodst door onze gastvrouw (Nicole).

Slechts op twee punten krijgt Levenswater geen topscore van mij: grootsheid (volume) en verrassende wendingen. Gevoelsmatig was het decor van dit avontuur iets compacter dan een aantal escape ervaringen die eerder veel indruk op ons hadden gemaakt. Daarnaast voelde het geheel enigszins voorspelbaar aan. Verrassingen zaten vooral in details.

Deze kamer stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Ik had er al zoveel mooie berichten over gehoord en gelezen! Dit klinkt als een recept voor teleurstelling. En werd het een teleurstelling? Allerminst!!! Levenswater heeft mijn hooggespannen verwachtingen moeiteloos overtroffen! Wat kijken wij uit naar de volgende twee delen in het drieluik!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decharge / nazorg
 • Verhaallijn
 • Puzzelachtig karakter
 • Decor
 • Ontvangst
 • Goevoelsmatig bescheiden
 • Voorspelbaarheid

 

LabelloLabelloEscaperLid sinds: 2019-05-15 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 November 29

Levenswater

Wat een toffe kamer! De ontvangst is al geweldig en je zit er meteen helemaal in! Het thema is origineel en spreekt me persoonlijk erg aan. De ideeën die ze heeft voor de toekomst lijken mij fantastisch. Ik heb genoten van de totaal ervaring. Het is tot in de puntjes geregeld en de gastvrijheid is enorm.

De kamer is prachtig aangekleed en je waant je echt in een andere wereld. Het voelde echt als een avontuur. De puzzels zijn erg gevarieerd en pasten bij het verhaal. We speelden deze kamer met drie ervaren spelers en dat was prima te doen. De flow in deze kamer vond ik enigszins lastig te vinden. Dat heeft echter weinig aan de totaalbeleving veranderd voor mij. Het is dus absoluut de moeite waard om deze kamer te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:10 min

 

saarsaarEscape ApprenticeLid sinds: 2019-08-25 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2020 September 6

Ontzettend leuke escape

Hele leuke escape room, helemaal in thema en overal is over nagedacht. De puzzels sluiten goed op elkaar aan en zijn erg origineel. Heel erg leuk ingericht en over de kleinste details zijn nagedacht. Je waant je echt in "Emlia".


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Mooie kamer
 • Alles in thema
 • Lieve host
 • Leuk ontvangst

 

YorishaYorishaJunior EscaperLid sinds: 2021-06-27 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 June 27

Wat een wereld!

Met ontzettend veel smart op deze kamer gewacht en het heeft zeker niet teleurgesteld!

Het is even wennen omdat het een ontzettend groot speelveld is, vergeleken met a dere kamers die we gespeeld hebben.

Er is veel interactie, leuke puzzels en soms moet je echt heel simpel na denken


9.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja


 • Magisch
 • Super host
 • Gave uitvoering

 

DanielDanielJunior EscaperLid sinds: 2021-06-27 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 June 27

Erg leuke escaperoom

Zodra je aankomt rijden is het al snel duidelijk waar je moet zijn. Prachtige poort waar je doorheen loopt. Een super intro waardoor je mee gesleurd wordt in het verhaal. Super gedaan hoe je zo door de natuur loopt. Groot speelveld vergeleken andere kamers, komt veel informatie op je af


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Sloten
 • Verhaallijn
 • Host is top
 • Goed aangekleed

 

llaaaarrrllaaaarrrJunior EscaperLid sinds: 2021-06-27 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 June 27

Mooie escaperoom

Mooie aankomst, wordt gelijk meegenomen in het verhaal! Leuke opdrachten. Zoveel mogelijk het verhaal echt gemaakt


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja

 

romoromoEscaperLid sinds: 2020-11-7 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 July 11

pareltje

Bijna een jaar geleden bij Marieke in leiden geweest. Na de evaluatie meteen doorverwezen naar Nicole in Emmeloord. 17 pogingen om een afspraak te maken (door de lockdowns) vandaag gelukt. Marieke heeft niet gelogen ...Wat een mooie escaperoom is dit!!. Nicole is een fantastische gastvrouw met passie voor haar werk. We moesten even mindsetten hoe zij denkt en is opgebouwd. Uiteraard blokken Ro en ik even op hetzelfde moment. Ligt aan ons ( gebeurt wel eens vaker ;) Ik heb hele slecht ogen (schemerig en lezen gaat fout) Tip voor mensen die dat ook hebben geef het even aan het begin aan. Nicole kan daar vast op schakelen. Typisch gevalletje nog met ...."nu denk je te moeilijk"
Al met al "make everything sense" Nicole.... alles klopt!! en we zullen je promoten waar je nog niet bekend bent.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

lucasmolenaarlucasmolenaarJunior EscaperLid sinds: 2018-07-30 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2021 July 21

Prachtige beleving

Qua aankleding kunnen veel kamers veel van emmelocked leren, wat hebben ze dit fantastisch gedaan. Van de ingang die fantastisch in stijl is, tot aan de kleine details in de kamer.
Je word aan het begin al meegesleurd in het verhaal en de sfeer zit er gelijk in. Ik kan niets anders zeggen van ga deze kamer spelen. Prachtig thema geweldig aangekleed en zeer vriendelijke host.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Thema
 • Aankleding

 

Jeroen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2021 July 25

Wauw. Wat een spannend verhaal

Super mooi opgezette room👍🏼. Heel magisch. Geweldige ontvangst ☺️ dan word je al meegenomen in het verhaal die straks gaat "spelen" super spannend was het. Wij hadden net iets te weinig tijd....maar was ooh zo leuk.


9.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ontvangst
 • Mooie room

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig