Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Levenswater

Emmeloord , Nederland

Nu gesloten

Top #24

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Levenswater

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen.

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Thema's

Avontuur

Magie

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

90 likes

546 bezoekers

89.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Havenstraat 22-28
8304 AH, Emmeloord
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

234 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  ysaTom AdriaensenemmelockedprodigyThomas1221Wepsie

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (290 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 september 2021

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  40:12 min

  emmelockedClaudiiaaa94Thomas1221Miess

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2021

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game', deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  emmelockedMariekeDe Milde Dictator

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (129 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2023

Er was eens...

...een escaperoom die al veel te lang op mijn wish-list stond. Emmeloord is nou niet bepaald om de hoek, maar toen we hoorden dat de originele versie afgebroken ging worden zat er niets anders op dan snel boeken. Een paar dagen later stonden we dan voor de stadspoort van Emlia en kloppen we aan bij de taverne.

Het ontvangst is in thema en tegelijkertijd heel warm. De eigenaresse Nicole is echt geweldig (hierover later meer) en speelt perfect op de groep in. Er wordt voor gezorgd dat iedereen up-to-date is met de stand van zaken in Emlia voor we de prachtige ontvangstruimte verlaten en het bos in stappen. Een bos? Jazeker, een bos! Wat ziet de kamer er leuk uit. Vol met kleine details en realistische items die het verhaal laten leven. Het is een kamer die je nieuwsgierigheid prikkelt en je kan er heerlijk in ronddwalen. Ik had het misschien leuker gevonden om een iets groter bos te zien of een andere manier waarop de rand van het bos wat minder opvalt. Het voelde nu soms net iets teveel als een kamer met duidelijke grenzen. Een paar stukjes in de kamer zouden nog een beetje afwerking kunnen gebruiken. Overigens maak ik me niet zo'n zorgen dat hier geen oplossing voor te bedenken is gezien de creativiteit van de eigenaresse.

De puzzels zijn in thema en passen mooi in het decor en vaak zelfs in het verhaal. Ze verschillen van niveau en soort en dankzij slim gebruik van licht heb je altijd een punt om op terug te vallen. Dit komt de flow ten goede en we spelen de kamer met slechts een kleine hint. Sommige puzzels gaan gepaard met acties die perfect realistisch zijn en daardoor waarschijnlijk ook een nachtmerrie voor elke game master. Nicole heeft het aan gedurfd om dit wel in haar kamer te stoppen en dat is iets wat deze kamer zo uniek maakt.

Na de kamer worden we enthousiast ontvangen. De kamer wordt met ons doorgenomen en we merken hoeveel liefde er in deze kamer zit. Er wordt ruim de tijd genomen om lekker een drankje te doen en dan komt ter sprake dat het volgende tijdslot een vriendin van ons komt spelen. Er wordt hier meteen op ingespeeld en samen met de eigenaresse mogen we een deel van de kamer personaliseren. Hoe leuk! De service was hier echt ontzettend goed en zorgde ervoor dat we met een heel fijn gevoel vertrokken.

Hoewel het jammer is dat de stadspoorten van Emlia nu gaan sluiten op deze locatie komt de kamer gelukkig terug! Hierdoor komen er vast verbeteringen die deze kamer nog toffer maken. De totale ervaring was al ontzettend goed en dankzij de service werd die naar een nieuw level getild. We hebben net zoveel genoten van het spel zelf als de tijd ervoor en erna.
Wij kijken uit naar de nieuwe delen uit de trilogie van Emlia, want met de creativiteit van Nicole kan dat alleen maar geweldig worden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:12 min


 • De sfeer van de kamer
 • Het uitgebreide verhaal
 • Variatie aan puzzels
 • Unieke acties die je mag uitvoeren
 • De eigenaresse!!
 • De afwerking op bepaalde punten

  anne_ter_horstNomi_Peters

IkHebDeSleutelIkHebDeSleutelEscape ApprenticeLid sinds: 09 juni 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2022

💍Proposal in Emlia

Al een tijd was ik op zoek naar de ideale escape room om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Na tijden zoeken naar de perfecte escape room kwam ik Emmelocked tegen.
Ik nam contact op met Nicole om mijn speciale verzoek te delen, waar Nicole vol enthousiasme aan mee wou helpen.
Nicole was ontzettend behulpzaam en dacht actief mee voor een onvergetelijke ervaring. Voor het aanzoek heeft ze extra decorstukken en puzzels gemaakt. Na het aanzoek heeft ze bubbels geregeld om de verloving in het magische bos te kunnen vieren.

Door de poorten van het kasteel begon de ervaring al. Je werd direct in de wereld van Emlia meegenomen.
Bij binnenkomst werden wij begroet door Nicole in haar prachtige herberg. Haar vragen wisten ons direct scherp te krijgen en mee te laten nemen in het verhaal.
De ervaring was tot in de kleinste puntjes uitgewerkt! Alle elementen zijn goed doordacht en volledig in thema opgelost. Je bevindt je daadwerkelijk even in deze magische wereld!

We houden de cape over de schouder en onze zwaarden scherp en staan te popelen om het vervolg te kunnen beleven!

Enorm bedankt Nicole voor deze onvergetelijke ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onvergetelijk goede host
 • Originele kamer
 • Prachtig decor
 • Geweldige ervaring
 • Creatief verhaal

  LisetteIkHebDeSleutel

sanneee2361sanneee2361Escape ApprenticeLid sinds: 07 september 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2020

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  Thomas1221Wepsie

Babs (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2023

Geweldig genoten! Vakmanschap!

Afgelopen donderdag ben ik samen met mijn vriend naar Emlia gereisd, om de queeste te volbrengen. Het was een flinke autorit, maar dit was het helemaal waard!!!

Zodra je naar het pand toe loopt, word je al meegenomen in de sfeer. Bij binnenkomst is het verhaal gelijk gestart en je wordt helemaal meegenomen in de ervaring.

Wij speelden deze kamer met z'n tweëen, dat was echt een flinke, maar heel leuke uitdaging!

Het belangrijkste punt van deze escape ervaring is toch wel de aandacht voor detail. Wat een prachtige wereld is er neergezet! Alles klopt, ook inhoudelijk bij het spel, en het is ZO MOOI. Je waant je helemaal in een fantasiewereld en dat de puzzels daarbij kloppen maakt het helemaal af. Echt een super ervaring gehad.

De kamer is inmiddels gesloten op de locatie waar wij hem hebben gespeeld, maar wij komen 100% nog terug voor de nieuwe en volgende kamers! Dikke aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Niklas

AbelAdventuresAbelAdventuresEscape ApprenticeLid sinds: 10 september 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2023

Geweldig

Super leuke ervaring. Er is overduidelijk veel liefde en aandacht gestoken in het verhaal en in het decor. Vanaf moment 1 wordt je meegenomen in het avontuur.

De puzzels zijn goed te doen, maar toch uitdagend.

De gastvrouw was erg vriendelijk en overduidelijk fan van escaperooms en/of de fantasy setting!

Absolute aanrader. 1 van de beste escape rooms die we gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede prijs

  Spuit 11

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 06 november 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

EmmeLord, wat magisch

#32
1,5 uur afgereisd voor het spelen van Emmelocked. Hoe konden we ook anders, we hadden deze kamer immers al zo vaak aangeraden gekregen....
Het was eindelijk zover en vanaf de parkeerplaats lokt een kasteeltje je om een autogarage heen, zo de magische wereld in. Hier werden we ontvangen in een donkere, koude, toch magisch aangeklede ontvangstruimte. De host ontvangt ons vol passie en volledig in thema, complimenten naar haar enthousiasme.
Dan de kamer zelf: We stapten met z'n tweeën in de magische wereld, niet zo goed wetend wat we konden verwachten. De aankleding van de kamer is prachtig, van top tot teen. De sfeer is te proeven en je waant je in een andere wereld. De puzzels zijn niet ontzettend technisch, dit stoort echter niet. De puzzels zijn volledig in thema en je raakt niet uitgekeken in deze kamer.
Na afloop wat napraten en een klein souvenirtje, leuk!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Omgevingsgeluiden door de garage ernaast

  nickb

viefjeviefjeEscape GuruLid sinds: 30 augustus 2019 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Een parel van een kamer

Wow wow wow, wat is dit een mooie kamer. Het blijft knap op een kamer te maken zonder horror thema, maar wel een echte belevenis is. Hier is dat gelukt. De kamer klopt van begin tot eind, waarbij de puzzels bij het verhaal horen en de kamer zelf een ontzettend fijne flow heeft. Ook heeft de eigenaresse veel aandacht besteed aan het begin en einde, waar ze op een originele manier mee om gaat.
Kortom, dit is een kamer waar de liefde en passie voor het escapen van af spat en voor degenen die hem nog niet hebben gespeeld, een dikke aanrader.


Reactie door Emmelocked

01 mei 2022

Wauw! Wat een toffe review. Super bedankt voor de mooie woorden 🥰 heel fijn dat jullie het leuk gehad hebben! Veel plezier nog en hopelijk tot de volgende! 🥳


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Origineel

  emmelocked

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruLid sinds: 18 september 2019 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Heel gaaf

Ik heb echt genoten van deze kamer. Je waant je echt in een andere wereld wanneer je hier binnenkomt. De kamer is met veel liefde aangekleed en bedacht en dag merk je aan alles. Wij hebben echt genoten en de service is super. Echt een aanrader!


Reactie door Emmelocked

01 mei 2022

Super bedankt voor deze mooie review! Erg leuk dat jullie de trip naar Emlia maakten en hopelijk tot de volgende keer! Nog veel plezier 😄


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  55:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit

  emmelocked

madenmadenEscape ApprenticeLid sinds: 14 augustus 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Betoverend

Samen met onze kinderen van 10 en 12 naar deze betoverende wereld geweest. Geweldige ervaring.
Wij zijn als familie geen geoefende spelers, maar werden enorm goed begeleid en daardoor hebben we ervan genoten.
Eigenlijk willen we gewoon weer terug.


Reactie door Emmelocked

01 mei 2022

Ontzettend leuk dat jullie zijn geweest en bedankt voor het achterlaten van een review. Super om te lezen dat jullie hebben genoten. Jullie zijn uiteraard altijd welkom in Emlia 🥰😄


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

  emmelocked

Gwenn_95Gwenn_95Junior EscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Geweldig!!

Al maanden keken wij uit naar deze escape room, die door meerdere corona positieve testen en lockdowns 3 keer was verplaatst.
Vandaag was dan eindelijk de dag dat we deze escape room konden spelen.
Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen. Ik weet alleen helaas haar naam niet meer.
Ze zat meteen in haar rol over over de wereld van Emlia die in gevaar is door de bloedmaan, en wij de enige zijn die het kunnen stoppen.

Zodra je binnenstapt, waan je je echt in een andere wereld. Het zou zo een decor in Elfia kunnen zijn.
Alles klopt van top tot teen, het decor is prachtig, puzzels lopen goed en vloeiend in elkaar over.
Kan er echt niets slechts over zeggen!


Reactie door Emmelocked

23 april 2022

Hoi Gwenn! Super leuk dat jullie er waren 🥳 tof om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Was een eer om the fellowship te ontvangen 🥰 hopelijk tot de volgende! Groetjes Nicole


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Wachten op het vervolg :(

  emmelocked

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Heel toffe ervaring.

Deze kamer stond al een tijdje op ons lijst. Eindelijk eens een weekend kunnen vrijmaken.
Zeker de moeite waard om eens tot daar te rijden.

Heel leuke kamer, heel toffe inkleding. Leukze puzzels, en heel toffe ontvangst.
En er was ook nog een gezellige nababbel.

Benieuwd naar het vervolg ...

Zeker doen!


Reactie door Emmelocked

24 april 2022

Bedankt voor de toffe review! Heel leuk dat jullie er waren. Hopelijk hebben jullie het vandaag ook leuk gehad! Tot de volgende 🥳


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  57:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal

  emmelocked

IlseIlseEscape ApprenticeLid sinds: 29 januari 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2022

Sprookjesachtig

Alweer een tijdje geleden deze kamer gespeeld, maar ondertussen heb ik de kamer al 2x gespeeld. Door mijn enthousiaste verhaal ook nog met een andere vriendengroep meegespeeld. :)

Wat een prachtige kamer: dit is veel meer dan een escape room. Dit is een beleving. Al vanaf de deur zet de gastvrouw een prachtige sprookjesbeleving neer. En even acclimatiseren is er niet bij, je wordt direct in het verhaal gezogen. Zowel door het enthousiaste verhaal als door de aankleding van de ontvangstruimte. Alles is in thema!! Zelfs voor het bijhouden van de tijd is een ingenieuze oplossing gevonden.

De wereld waar je in beland is magisch en aan elk detail is gedacht. Verschillende puzzels loodsen je door het verhaal heen. Doordat sommige puzzels gelijktijdig gespeeld kunnen worden is er voor grotere groepen genoeg te doen. Maar de puzzels kunnen met een kleinere groep prima achter elkaar gemaakt worden.

In alles zie je terug dat de kamer met liefde is gemaakt. En daarnaast hebben we ook nog eens heel gezellig nagepraat met de eigenaresse die duidelijk vol passie deze escape room heeft gebouwd.

Ik kan niet wachten tot ooit de volgende twee kamers gebouwd zullen worden!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Decor

  emmelocked

Pascal VerheulPascal VerheulEscape ExpertLid sinds: 10 maart 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Geweldige escaperoom

Deze escaperoom is echt een aanrader. Een goed ontvangst waarbij de host je gelijk meeneemt in het verhaal van de escaperoom. De escaperoom is mooi opgebouwd. Je komt echt even in een andere omgeving. Het zijn mooie puzzels en de kamer helpt je met de volgorde van oplossen.
Deze escaperoom was voor ons best een stukje rijden maar dat was het meer dan waard.


Reactie door Emmelocked

23 april 2022

Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad 🥰


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

anna2anna2Escape ApprenticeLid sinds: 29 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2022

Amazing

First room played in the Netherlands with friends from the area, but this was an amazing escape room!! The host is super enthousiastic and the decor is superb!!


Reactie door Emmelocked

01 mei 2022

Hi Anna! Thank you so much! It was so much fun having you. Enjoy your time in the Netherlands! ☺️


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beautiful
 • Decor
 • Amazing host

  emmelocked

ClausClausJunior EscaperLid sinds: 21 april 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2022

Mooie Ervaring!

Bij binnenkomst ga je echt naar een andere wereld, en deze is heel mooi uitgewerkt, en genoeg te doen kwa puzzels. We hebben het gered, en het doel bereikt. Echt een aanrader.


Reactie door Emmelocked

01 mei 2022

Dankjewel voor je review! Super om terug te lezen 🥰🥳


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  emmelocked

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2023

Helemaal in ons element!

Enige tijd geleden deze kamer gespeeld, maar nu toch een review!
Na een super mooi en volledig in thema ontvangst te hebben gehad door Nicole, waren we er helemaal klaar voor. We hadden onze capes aan en hierdoor kwamen we nog meer in thema.
We voelden ons het volledige uur in een andere wereld en dit is precies wat je hoopt wat deze kamer doet.
Na afloop nog leuk na gepraat en iedereen kreeg een tof presentje mee naar huis!
Wij kunnen niet wachten op het hele vervolg van de wereld van Emlia.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal

  ThatNeko

karlijn_docterkarlijn_docterEscape ApprenticeLid sinds: 21 november 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2020

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen zichtbare klok
 • Alle details

  femkeishi

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2020

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2022

Heel mooi

Deze kamer is super mooi gemaakt. Een echte belevenis


Reactie door Emmelocked

23 april 2022

Super bedankt voor je review 🥰


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperLid sinds: 26 september 2020 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2024

Even weg uit de 21ste eeuw

Vanochtend vroeg begonnen onze quest naar Emmeloord. We hadden gehoord dat we daar de stad Emlia moesten redden.
Eenmaal daar verwelkomde onze host Inge ons warm en al in thema.
Deze hele escaperoom zet zich echt neer door de aankleding. Vanaf de ontvangst, maar zeker ook elke kamer is prachtig en het is ook echt aan te raden om even goed te kijken naar de mooie ruimtes.
Wij vonden het leuk dat je vanaf het eerste moment in het “diepe” wordt gegooid. Geen uitleg, maar gelijk in het verhaal.
De puzzels waren verrassend, zaten goed in elkaar en pasten vooral bij het thema.
Je doorloopt echt een verhaal, maar er is genoeg te ontdekken en te puzzelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Ambiance
 • Original
 • Experience
 • Great service
 • Puzzles

 

mandy313mandy313Escape ApprenticeLid sinds: 15 juni 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2024

Wat een ongelooflijk magisch avontuur

Vanaf de eerste seconde dat je binnenstapt, waan je jezelf al helemaal in de wereld van Emlia. De kamers zijn echt zo tof en het sfeertje was magisch!

Speciale dank gaat uit naar onze host Inge, super tof gedaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

ElinePElinePEscape ApprenticeLid sinds: 15 juni 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2024

Betoverende ervaring

Wat is deze escape room geweldig. Het verhaal is enorm goed bedacht en er is ontzettend veel aandacht besteed aan alle details. Deze kamer zit vol verrassende elementen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

 

Romy RaaymakersRomy RaaymakersJunior EscaperLid sinds: 18 juli 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2024

sprookjesachtig mooi

wat gaaf! je komt echt in een sprookje, dit begon al in de aankomstruimte. overal werd aan gedacht. ik dacht echt dat ik in een droom stond waar alles net echt leek. dit was bijna niet te bevatten. ik heb de hele week het bijna alleen hierover hoe vet dit was! deze staat zeker in mijn top 3 van beste kamers. ook vond ik het erg leuk dat wij aan het einde een klein cadeautje kregen net een leuke eigenschap! de mantels die we van tevoren aan kregen vond ik ook zeker een leuke toevoeging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: cello escapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig