60 minuten
11 jaar
Min. 2 -~ Max. 6

Levenswater

Video

Afbeeldingen

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen. 

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Video

Afbeeldingen

 • Thema's

  Avontuur, Magie, Middeleeuws, Mysterie

 • Likes

  13

 • Aantal keer gespeeld

  78 bezoekers van escapetalk

 • Ontsnappingspercentage

  98.1% (gebaseerd op reviews)

 • Reserveren

  Geschikt voor zwangeren

  Niet rolstoeltoegankelijk

  NL, EN

  Toilet aanwezig

  Gratis parkeren

  Drankgelegenheid


Kosten

Dag 2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
MA - - - - -
DI - - - - -
WO - - - - -
DO €75.00 €75.00 €100.00 €125.00 €125.00
VR €75.00 €75.00 €100.00 €125.00 €125.00
ZA €75.00 €75.00 €100.00 €125.00 €125.00
ZO €75.00 €75.00 €100.00 €125.00 €125.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.

 • Decor
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
1Meest gewaardeerd
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.

 • Geen zichtbare klok
 • Alle details
1
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10

Droomvlucht

Waar was ik nou weer terecht gekomen? We waren nog niet binnen of we werden bestookt met allerlei lastige vragen door een mevrouw die volgens mij ontsnapt was uit een soort van Hobbit achtige omgeving. Het was duidelijk dat ze hoopte dat wij de problemen zouden oplossen die wij in ieder geval niet hadden veroorzaakt (althans, voor zover mij bekend). Of wij informatie hadden... Nou was ik mijn mobieltje vergeten en wellicht had ik dus wat berichtjes gemist. Nee, dit was duidelijk geen sterke start van ons. Maar goed, je bluft je er wat doorheen en voordat je er erg in hebt sta je uitgedost als een reisgezelschap dat op het punt staat om op visite te gaan bij een stel feeën, tovertrollen, tovenaars of kabouters.

Ik had werkelijk geen idee wat mij te wachten stond. Aanvankelijk zwierf ik dan ook een beetje verdwaasd rond in een voor mij volstrekt vreemde omgeving. Wat was ik blij dat ik hier niet in mijn eentje rondliep! Mijn vier reisgenoten hadden inmiddels wat aanwijzingen gevonden waar we vast en zeker iets mee konden doen. De daadkracht van anderen werkte aanstekelijk en zonder dat ik er erg in had werd ik opgeslurpt in een volstrekt logisch avontuur.

Dit is geen escaperoom... nee joh! Dit is een queeste, waarin je de kans hebt om heroïsche daden te verrichten, zodat er decenia later nog altijd liederen worden gezongen over wat je hier hebt gedaan. Helaas zullen het in ons geval korte liedjes worden, want veel te snel hadden wij het doel van dit avontuur bereikt. Wat jammer dat we deze werkelijk nu alweer moesten verlaten! Dit had wat ons betreft nog wel een tijd door mogen gaan. Het gaf ons in ieder geval wel de benodigde tijd om weer een beetje bij te komen; we waren nog steeds wat overdonderd. Wat is dit een geweldig gaaf avontuur!!!!!

Pas na afloop bleek dat ik me enorm in de maling had laten nemen door de wereld van Emlia. En weet je, ik schaam mij er niet eens voor! Beschouw dit als een groot compliment aan de scheppers van deze droomvlucht. Emmelocked heeft met Levenswater het lef gehad om iets anders te doen. En de beloning voor dit lef? Wat mij betreft is deze 'kamer' zelf de mooiste beloning die de makers zichzelf konden geven.

Levenswater moet het vooral hebben van de sfeer en van de afwerking. Het geheel is met goede smaak, met veel zorg en met oog voor detail vormgegeven. Hierdoor ontstaat een geloofwaardige werkelijkheid. Deze geloofwaardigheid werd nog eens versterkt door de manier waarop wij het verhaal werden ingeloodst door onze gastvrouw (Nicole).

Slechts op twee punten krijgt Levenswater geen topscore van mij: grootsheid (volume) en verrassende wendingen. Gevoelsmatig was het decor van dit avontuur iets compacter dan een aantal escape ervaringen die eerder veel indruk op ons hadden gemaakt. Daarnaast voelde het geheel enigszins voorspelbaar aan. Verrassingen zaten vooral in details.

Deze kamer stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Ik had er al zoveel mooie berichten over gehoord en gelezen! Dit klinkt als een recept voor teleurstelling. En werd het een teleurstelling? Allerminst!!! Levenswater heeft mijn hooggespannen verwachtingen moeiteloos overtroffen! Wat kijken wij uit naar de volgende twee delen in het drieluik!

 • Ontvangst
 • Decor
 • Puzzelachtig karakter
 • Verhaallijn
 • Decharge / nazorg
 • Voorspelbaarheid
 • Goevoelsmatig bescheiden
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Wauw. Wauw, wauw, wauw.

Ik ben helemaal ondersteboven van deze kamer. Laat ik wel gelijk voorop stellen dat dit thema echt aan mij besteed is. Als je houd van fantasy, magie en avontuur dan is deze kamer de reis ernaartoe (voor mij bijna twee uur) waard.

Bij de ontvangstruimte van de kamer kun je al zien dat de maakster van deze kamer het begrip 'worldbuilding' 100% heeft begrepen. Alles is tot in de details uitgewerkt en alles klopt. Eigenlijk is dit al te zien op de website, waar je al iets kunt lezen over de geschiedenis van deze magische wereld. Het beloofde in elk geval veel goeds voor de kamer zelf.

Ik wil niet te veel kwijt over de kamer zelf, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Ik kan er vooral over zeggen dat alles, zowel in sfeer als in puzzels, klopt.

Met drie ervaren escapers merkte ik wel dat we wat lastig in de flow kwamen en ik denk dat het stukje 'ervaren' hier juist in de weg zat. Ik zou spelers daarom graag willen meegeven om het escapen even los te laten, te genieten van de kamer en het avontuur aan te gaan. En dat is wat me zó aanspreekt in deze kamer: hij is erop ingericht dat je totaal overprikkeld bent. Toen Alice in het konijnenhol viel of Lucy door de kast naar Narnia ging, hadden ze ook tijd nodig om verwonderd te zijn voordat ze het avontuur verder aangingen. Deze tijd heb je ook. Grijp je kans om je eigen wonderlijke avontuur aan te gaan in Emlia en geniet!

Nicole, mocht je de reviews lezen: bedankt voor de gastvrijheid, gezelligheid en de geweldige wereld die je hebt gebouwd. Ik hoop dat je toekomstplannen gaan lukken!! Ik kijk er in ieder geval nu al uit om terug te keren naar Emlia.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Levenswater

Wat een toffe kamer! De ontvangst is al geweldig en je zit er meteen helemaal in! Het thema is origineel en spreekt me persoonlijk erg aan. De ideeën die ze heeft voor de toekomst lijken mij fantastisch. Ik heb genoten van de totaal ervaring. Het is tot in de puntjes geregeld en de gastvrijheid is enorm.

De kamer is prachtig aangekleed en je waant je echt in een andere wereld. Het voelde echt als een avontuur. De puzzels zijn erg gevarieerd en pasten bij het verhaal. We speelden deze kamer met drie ervaren spelers en dat was prima te doen. De flow in deze kamer vond ik enigszins lastig te vinden. Dat heeft echter weinig aan de totaalbeleving veranderd voor mij. Het is dus absoluut de moeite waard om deze kamer te spelen.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Magisch!

Levenswater is weer een top escaperoom waar je je een uur in een andere wereld waant! Een quest als deze is zeker het spelen waard!

 • De details zijn waanzinnig
 • Puzzels zijn helemaal in thema
 • Sfeer wordt meteen gezet bij binnekomst
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9.5

Escape from reality

Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.

 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Prachtige kamer!

Deze escape room ziet er echt prachtig uit. De ontvangstruimte is in thema en zet gelijk een goede sfeer neer. De kamer zelf is gemaakt met veel passie en ziet er ook echt heel mooi uit. De puzzels passen perfect in het thema van de kamer. Wij vonden ze wel best pittig. Instructies worden cryptisch beschreven en dat maakte het voor ons wat lastig/onduidelijk. Terwijl als je het door hebt, het wel vrij logisch is. Op sommige plekken was het net iets te donker vonden wij. Er was 1 puzzel die het niet helemaal deed. Dat was even vervelend, want daardoor liepen we vast. Gelukkig niet te lang en zijn we wel net nog op tijd ontsnapt!

 • Prachtige aankleding
 • Thema mooi uitgewerkt
 • Puzzels in thema
 • 1 puzzel was niet helemaal goed
 • Af en toe te donker
0
8.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 8
 • Andre v egmond — 30 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 2 november 2020 - 13:35
 • Gespeeld met 2 personen in november 2020. Ontsnapt: Ja

GE-WEL-DIG !!!

Wat een geweldige escape room was dit . Bij aankomst gelijk in de sfeer op weg naar de ingang . Bij binnnekomst zie je al dat de ontvangstruimte helemaal in sfeer is aangekleed en dan weet je dat het goed is . Gastvrouw direct in haar rol bij ontvangst en dan de kamer zelf in . Wat een plaatje , het liefst wil je eerst een kwartier rondkijken maar dat gaat nou eenmaal niet met de tijd . Puzzels perfect in het thema en goed te doen . Eindspel is zoals het hoort in dit verhaal en als je het gehaald hebt word de kamer nog mooier . Al met al een fantastische kamer en ook nog is een hele goedkope in vergelijking met andere kamers die wij minder mooi vonden . Wij waren met 2 personen en kregen daarom 70 min ipv 60 , ook dat is erg prettig en was voor ons nodig . Met nog 40 sec over net aan gehaald . Daarna nog even na gepraat met de aardige gastvrouw en waarschijnlijk gaan wij hier nog eens terug komen als de andere kamers af zijn . Op de terug weg naar huis blijf je erover praten en dan weet je dat hij heel goed was . Al met al een aanrader !

 • Mooie kamer (decor)
 • Puzzels in het thema
 • Gastvrouw
 • 70 min ipv 60 met 2 personen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
Meer reviews tonen

Betoverende escaperoom

Zelden een escaperoom gespeeld met zo'n mooi decor. Wat een beleving. Je stapt van de echte wereld in een fantasy wereld.

Gespeeld met 2 volwassen en 2 kids (8 en 11). Voor de kinderen waren de puzzels te moeilijk, maar de beleving maakte dit ruimschoots goed.

We kunnen niet wachten tot deel 2 en 3 van deze saga ontwikkeld gaan worden.

 • Decor
 • Beleving start bij binnenkomst
 • Puzzels volledig in het thema
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Liza — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 8 oktober 2020 - 19:53
 • Gespeeld met 4 personen in oktober 2020. Ontsnapt: Ja

Adembenemend!

Als verrassing voor onze verjaardag meegenomen door vrienden naar Emmelocked. Echt een fantastisch cadeau! Op het moment dat je bij de deur aanklopt start de belevenis al. De decoratie is prachtig en het enthousiasme van de gastvrouw maakt de gehele ervaring van begin tot eind compleet. De raadsels zijn uitdagend en alles sluit aan bij het verhaal. Een échte aanrader!!

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Prachtige decoratie
 • Beleving van begin tot eind
 • Originele raadsels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 9.5

Sprookjesachtig vernieuwend

Deze escaperoom is anders dan andere. Al ervaren speler moest ik echt omschakelen om zo de nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Maar super goed ontvangst en een hele leuke tijd gehad.

 • Vernieuwend
 • Ontvangst in stijl en sfeer
 • Tijdsdruk is geen onderdeel van het spel
 • Leesbril soms nodig
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10
 • Luca — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 20 september 2020 - 14:39
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Echt fantastisch!

Het was echt heel mooi gemaakt en het was ook heel goed verzonnen, de raadsels waren moeilijk maar dat maakt het leuk. Echt een aanrader!

 • Mooi
 • Leuk
 • Niks
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Jessica — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 20 september 2020 - 19:38
 • Gespeeld met 5 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Magisch!

Onze 4e escaperoom. Deze was by far de mooiste! Wat een sfeer en wat een flow. De hostess maakt het plaatje compleet. Leuk detail: is ook in het Engels. Wil je even helemaal van de wereld zijn ga dan naar Emmelocked. Zodra het vervolg gebouwd is komen we absoluut terug!

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Geweldige belefenis

Geweldige kamer, je waant je in een totaal andere wereld.
Unieke kamer, nog nooit zoiets eerder mee mogen maken. In 1 woord: GEWELDIG!!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Prachtige kamer, heel veel sfeer, goede puzzels, origineel, mooi verhaal. Top beleving!

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Ontzettend leuke escape

Hele leuke escape room, helemaal in thema en overal is over nagedacht. De puzzels sluiten goed op elkaar aan en zijn erg origineel. Heel erg leuk ingericht en over de kleinste details zijn nagedacht. Je waant je echt in "Emlia".

 • Leuk ontvangst
 • Lieve host
 • Alles in thema
 • Mooie kamer
 • Originele puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Sacha — 23 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 september 2020 - 19:14
 • Gespeeld met 3 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Wat een avontuur!

Zodra we de auto uitstapten waanden we ons meteen al in Emlia, super tof gedaan. Het ontvangst is al helemaal in thema, waardoor je echt goed in het verhaal komt. Ook de kamer zelf is tot in de kleinste details uitgewerkt, echt enorm gaaf om te zien. De puzzels waren origineel, we hebben er geen een gezien waarvan wij dachten “die kennen we al”. Ontzettend gaaf gedaan, wij hebben ons enorm vermaakt.

 • Leuke eigenaresse
 • Prachtige kamer
 • Ontvangstruimte
 • Originele puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Magisch

Het decor is echt geweldig
De spellen zijn ontzettend leuk en verschillend

 • Decor
 • Spellen
 • Ontvangst
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Ehhhm... Erik — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 6 augustus 2020 - 17:37
 • Gespeeld met 3 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Wauw! Wat een ervaring!

Wat een super ontvangst en verhaal waar je meteen inzit bij het parkeren van de auto. Alle details lijken te kloppen. Supergaaf om in een fantasie verhaal te worden gezogen en ik maakte me echt zorgen over de komst van de bloedmaan... mooie spellen, goeie puzzels, superveel aandacht aan verhaal en details. Echt een aanrader (ook door minder ervaren spelers goed te spelen denk ik)!

 • Veel details (maar allemaal passend)
 • Leuk/goed verhaal
 • Goeie ontvangst en enthousiaste eigenaresse
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Willem Smit — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 augustus 2020 - 23:45
 • Gespeeld met 3 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Een prachtige kamer voor jong en oud!

Een prachtige kamer die de rit naar Emmeloord meer dan waard is! Escape room Emmelocked, dank voor jullie enthousiasme, gastvrijheid en passie! Een 100 procent aanrader voor jong en oud!

 • Gastvrij
 • Vriendelijk
 • Passievol
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Een uur in een andere wereld

Het thema van de room is fantastisch uitgewerkt qua decor en puzzels maar ook qua vormgeving en begeleiding. Heerlijk dat onze geijkte aanpak eens een keer niet werkte: De hoofdruimte is te groot met te veel informatie (en afleiding) om eerst helemaal minutieus te onderzoeken. De puzzels zijn leuk en in stijl. De innemende eigenaresse helpt niet alleen mee aan de betoverende entourage, maar geeft ook leuke feedback en geeft je echt een heel welkom gevoel. Top room; we kunnen niet wachten totdat de trilogie compleet is.

 • Thema, thema, thema!
 • Hartelijke en innemende ontvangst en begeleiding
 • beetje donker voor sommigen (ouderen)
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Avontuurlijk!

Bij binnenkomst word je meteen goed in het thema gebracht. Je komt binnen door een soort kasteel torentje en dan klop je op de deur en doet de gastvrouw open. Ze zit goed in haar rol en zorgt er ook voor dat de beleving is zoals het hoort. Het was een hele leuke kamer met leuke elementen die ik nog niet tegen ben gekomen. Het was een erg leuk avontuur. Goed verzonnen en nog beter uitgewerkt! Wij hoorde dat er nog vervolgen gaan komen en kunnen niet wachten!

 • Aankleding
 • Thema
 • Hele vriendelijke gastvrouw
 • Sfeer
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Betoverend mooi landschap

Je kijkt je ogen uit! De zoektocht naar de ingang is al leuk bedacht, met in de huidige situatie een slimme manier om de Corona maatregelen toe te passen. De entree is al prachtig, waar een gastvrouw je vol enthousiasme ontvangt. Wij hadden ons helaas onvoldoende ingelezen waardoor het verhaal pas later duidelijk werd.
Je krijgt een missie mee en gaat op ontdekkingsreis. Je komt echt in een andere wereld wat het spel een mooi effect geeft. De puzzels en de decoratie zijn goed uitgewerkt en volledig afgestemd op het thema. De kamer heeft geen lineaire opbouw waardoor er soms wat hints nodig waren om ons op het juiste pad te zetten. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld en dan kan het voorkomen dat je op een aantal momenten stilstaat. Maar, ik dat geval heb je genoeg te bekijken, geweldig decor! Het verhaal bouwt zich op en komt tot een mooi eind, of toch niet helemaal... ;) wij wachten vol spanning af tot we de nieuwe kamer/wereld kunnen ontdekken.

0
8.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 7
 • Service: 8

Betoverend

Ik ben geheel per toeval op het bestaan van deze kamer gekomen. Hier moet verandering in komen! Wat een top kamer is dit! De eigenaresse heeft niet alleen veel tijd en moeite gestoken in de aankleding van de kamer, maar ook in de ontvangstruimte. Vanaf het moment dat je het terein opstapt bevind je je in een andere wereld. De kamer is prachtig gemaakt, ik vergat af en toe dat ik puzzels moest oplossen, zo mooi was het. De puzzels zelf passen ook perfect bij het thema en zijn erg origineel. Wij komen zeker terug voor het vervolg op deze kamer!

 • aankleding
 • eigenaresse
 • cape :)
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Top kamer!

Wauw Nicole je hebt een fantastische kamer gebouwd. Heel erg tof gemaakt!

Wat een top kamer is dit!

 • Eigenaresse
 • Sfeer
 • Decoratie
 • Originele puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Jeroen — 13 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 11 juli 2020 - 15:41
 • Gespeeld met 2 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

echt een ervaring

alsof je verplaatst bent naar een fantasy land. Super mooie aankleding, ontvangst helemaal in stijl. Veel moeite en tijd gestopt in de aankleding. Er zitten zeker wat doordenkertjes in de kamer, waardoor je je ook echt een beetje een held voelt als jet het land van Emlia hebt weten te redden (en je niet hoeft te schamen als dat net niet lukt).

 • sfeer en aankleding
 • gastvrouw
 • verhaal en puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Een betoverende ervaring rijker

Na vele recensies gelezen te hebben, waren onze verwachtingen hoog toen we deze Escape gingen spelen. Maar jongens, jongens, wat een geweldige Escape!

Het leek wel alsof de Efteling zich met het decor had bemoeid. Wauw! Echt GROTE complimenten voor Nicole! We hebben het al gezegd en doen het nog eens, het decor was echt prachtig! Je betreed gewoon echt een andere wereld.
Zelfs buiten de Escape Room, nog voor je bij de ontvangst komt, betreed je al een andere wereld. Nog nergens zoiets gezien!

De Escape begint wat klein, dus met 6 man kan misschien wat claustrofobisch aanvoelen, maar daarna... Echt WAUW!

De puzzels zijn echt heerlijk in het thema en met twee personen prima te doen, als je ze door hebt.
We hebben zelfs een primeur gehad. Vandaag waren wij de aller eerste die een nieuwe puzzel in de kamer hebben opgelost.

De begeleidster, tevens ook de eigenaresse, was bij ontvangst in haar rol. Alsof we zo een andere tijd in stapte... Al ga je alleen al voor de eigenaresse. Heerlijk mee nagekletst! Super aardig en vriendelijk. Nog maar 1 keer zo'n lieve eigenaresse mee gemaakt.

Jongens jongens wat een pareltje is dit! Wauw! We waren, en dan vooral ik, dol enthousiast toen we eruit kwamen. Zelfs erna, in de auto, waren we nog helemaal hyped.

Ga deze alsjeblieft doen! Er is goed rekening gehouden met het corona virus. Handschoentjes verplicht en als je een mondkapje wilt, geen enkel probleem. Zelfs met 1 puzzel is er ook rekening gehouden met Corona.

Ik ben nog helemaal enthousiast en deze ervaring zal zeker nog lang in mijn geheugen blijven! Ook vooral door de eigenaresse die het af maakte! Jammer dat we door moesten, anders had ik nog lang blijven kletsen! • Begleidster/eigenaresse
 • verhaal
 • Decor decor decor
 • puzzels
 • muziek
 • Aankleding begint al bij de parkeerplaats.
 • Wachten tot misschien een tweede Escape?
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Echt even in een andere wereld

Vanaf het moment dat je je auto uitstapt totdat je 'ontsnapt' bent (als dat je lukt) waan je je hier echt in een andere wereld. De ontvangst was al helemaal in thema en we werden er door de host in karakter even subtiel op verwezen dat we niet heel goed waren ingelezen, toch onhandig als je de wereld wilt komen redden... maar het is ons gelukt! Prachtige kamer, puzzels die volledig in het verhaal en decor opgaan en logisch aanvoelen en super gastvrije eigenaresse: kortom een topervaring en een aanrader :-)!

 • Doorvoering thema
 • Ontvangst
 • Aankleding en beleving
 • Goede puzzels
 • Verhaal
 • De hints waren soms slecht te horen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Een magische escape room!

Een geweldig ontvangst door de gastvrouw en bij binnenkomst zit je al helemaal in de sfeer van het verhaal. De kamer is prachtig en heeft een goed verhaallijn met puzzels die er helemaal op aansluiten. Ik zou deze kamer aan iedereen aanraden! Wanneer de tweede kamer er is, komen wij zeker weer langs!

 • decor
 • gastvriendelijk
 • puzzels
 • verhaallijn
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Simone — 3 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 24 februari 2020 - 10:27
 • Gespeeld met 4 personen in februari 2020. Ontsnapt: Ja

Supertoffe escaperoom!

Erg mooi opgezette escaperoom met leuke puzzels en opdrachten. De aankleding is heel mooi en brengt je meteen in de sfeer van het verhaal.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldig mooie kamer

Er is echt veel werk besteed aan de entourage In de kamer.

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5

Mooie kamer

Erg mooi gemaakt!

0
8
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 8
 • Service: 8

Prachtig

Hele mooie kamer. Veel te zoeken

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 9.5
 • Eline — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 28 januari 2020 - 09:58
 • Gespeeld met 4 personen in januari 2020. Ontsnapt: Ja

Wie de cape past, trekke hem aan

Met drie groepen gingen we deze room doen, maar het eerste team zou een week eerder spelen. Dus goed de monden dicht houden. Omdat we wat later op de dag speelden, waren we allemaal al erg druk en luidruchtig... Gelukkig blijft degene die ons ontvangt helemaal in haar rol. Hierdoor Komen we een beetje in het verhaal, maar zodra het spel begint zijn we gefocust. We gaan lekker van start, maar duurt toch best lang voordat we het doorhebben... Maar dan zijn we ook echt los. Wat een eer dat we deze leefgemeenschap mogen helpen. In deze prachtige wereld vergeet je even de werkelijkheid. Heerlijk! geen standaardpuzzels, geen vreemde logica en prachtige aankleding. We hebben enorm genoten. Al is er misschien in de polder weinig te beleven, dit is wel een van de hoogtepunten. Dus zeker een reden om eens uit je comfortzone te stappen!

 • origineel
 • Mooie aankleding
 • logische puzzels
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5

Hele mooie aankleding

Vanaf het moment dat je binnenkomt is de ontvangstruimte meteen in thema en de begeleiding direct in hun rol. Het is echt een meerwaarde om op zo een manier ontvangen te worden. Dit geeft de beleving net weer een extra boost. Na een korte introductie over het verhaal mochten we de kamer betreden. De start is wat claustrofobisch maar daarna stap je een schitterende wereld binnen. De aankleding van de kamer is echt helemaal top. Dit kan je met recht weer een diamantje noemen. De puzzels waren ook allemaal erg leuk om te doen. Af en toe waren er wel momenten dat je niet wist wat er nu exact was gebeurt of dat je even het overzicht kwijt raakte met de verbanden tussen de puzzels. Alles bij elkaar is dit een hele leuke kamer om te spelen. Ook het nabespreken gebeurt in een relaxte sfeer. Dit is al een hele leuke kamer om te spelen en met wat fine tunen word dit zeker een kamer die terug te vinden zal zijn in de top 50 van escapetalk.

 • Schitterende aankleding
 • Begeleiding
 • Soms niet een duidelijk vervolg
0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 8.5
 • Rene Hindriks — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 4 januari 2020 - 14:34
 • Gespeeld met 4 personen in januari 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldige ervaring in prachtige magische wereld

Fantatisch aangekleed en fijne sfeer. Het is een escaperoom voor de ervaring en voelt niet als een gestresste race. Elk nieuw ding was weer een wow-momentje. Zeer goed doordacht.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Fam. Fennema — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 26 december 2019 - 13:09
 • Gespeeld met 6 personen in december 2019. Ontsnapt: Ja

Fantastische ervaring

De hele entourage is prachtig. Meteen al de ontvangstruimte; zo mooi ingericht. Je wordt meteen meegenomen in het verhaal. Daarna leuke puzzels en een prachtig ingerichte ruimte waar van alles te ontdekken is. Heel erg mooi en knap gedaan. Een escaperoom die je gedaan moet hennen.

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9.5
 • Marietje — 32 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 16 januari 2020 - 13:39
 • Gespeeld met 4 personen in december 2019. Ontsnapt: Ja

Magisch!!

Een werkelijk prachtige escape room, echt je zult verbaasd zijn. Originele spellen, zit goed in elkaar en de ervaring begint al bij de deur. Echt fantastisch, ga dit spelen!

 • Prachtig decor
 • Fantastische host
 • Echt een beleving
 • Leuke spellen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Sprookjesachtig boeiend

Je waant je in een sprookjeswereld waarin je team zich moet focussen om het levenswater weer in ere te herstellen. Zeker geen standaard slotje escaperoom, echt een bijzondere ervaring.
We kijken uit naar de volgende delen!

Kleine tip: warm aankleden is geen overbodige luxe!

0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9

Fantastisch

We hadden geen idee wat we moesten verwachten, maar de ervaring was super. Vriendelijke gastvrouw en een prachtige kamer. Je ziet de fantasy werkelijkheid worden in deze kamer die er werkelijk nergens uitziet als kamer. Genoeg te doen voor 6 personen en fantasie volle en in thema puzzels en accessoires. Echt een absolute aanrader, ook dank zij de tips/hints die je krijgt op een bijzonder manier. Zodar je binnen staat waan je je in een andere wereld.

 • Parkeren
 • uiterlijk kamer
 • thema
 • accessoires
 • Gastvrouw
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Wonderwereld

Wat een mooie escaperoom in Emmeloord, er is overduidelijk met veel liefde gebouwd en de persoonlijke ontvangst in stijl en prachtig aangeklede ontvangstruimte voegen ook zeker veel toe!

 • Mooie details
 • Geen standaard puzzels
0
8
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5

Sprookjesachtig

De aankleding van deze escape room is top. Zeer realistisch en mooi gedaan, helemaal in thema. Wij speelden de kamer met 5 personen en op het begin van de kamer kan dit benauwend en claustrofobisch zijn. Als je daar last van hebt, speel de kamer dan met max 4 (is goed te doen). De kamer is lineair opgebouwd en er zitten afwisselende puzzels in. Ook een puzzel die ik na 130+ kamers nog niet heb gezien! Erg leuk dus.

Echter is de kwaliteit van het materiaal niet altijd goed en de puzzels vaak ook makkelijk. Er zit niet veel in de kamer, ondanks dat de beleving daar wel is. Wel een aanrader om te spelen als je in de buurt bent!

 • Realistische aankleding
0
8
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 6
 • Service: 9
 • Kevin de klerk — 120 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 9 oktober 2019 - 22:12
 • Gespeeld met 5 personen in oktober 2019. Ontsnapt: Ja

Hoe tof!

En nee dat was geen vraag! De kamer in zo fantastisch mooi.. ik denk serieus dat er in Nederland weinig kamers zijn met dit niveau aan uitstraling! Briljant! Verder zijn de puzzels van een lekker niveau en klopt de verhaallijn. Je moet wel goed kunnen zoeken en dat is ons zwakke punt. Verder echt top! Nicole en haar team hebben vak werk geleverd!

 • Aankleding
 • Verhaallijn
 • Gastvrijheid
 • Tof!
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een magische ervaring

Na 100+ kamers compleet verrast in deze kamer. Wauw! Wat een bijzonder mooie kamer is dit! Fantastisch decor en puzzels die heel mooi in het thema passen. Het moment dat we de wereld van Emilia instapte waren we allemaal even stil en stonden we alleen maar te kijken. Super gedaan!

 • Decor
 • Decor
 • Puzzels
 • En nog een keer decor
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Sandra — 61 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 9 oktober 2019 - 23:19
 • Gespeeld met 5 personen in oktober 2019. Ontsnapt: Ja

Fantastische ervaring!

Wauw! Wát een prachtige kamer is dit zeg! Vanaf het eerste moment waan je je in een andere wereld, Emlia, en daar is het heel mooi. We waren er allemaal even stil van. Heel gaaf gemaakt! De puzzels passen allemaal goed in het thema, zijn ook zeer goed afgewerkt en zijn zeker origineel. Een top ervaring!

 • Decor
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Je wilt in deze wereld blijven!

Afgereisd naar Emmeloord voor deze kamer. We stapten binnen in de wereld van Emlia om de duistere krachten die haar uit evenwicht brengen te doen stoppen.... maar daar wil je geen bepaalde tijd voor hebben: je wilt hier blijven! Wat een decor, wat een fijne manier van puzzels verwerken in je verhaal! Je komt al binnen in de juiste setting. Wij hebben genoten van dit alles (al zijn wij wel wat slecht in zoeken)... wij hopen dat het verhaal zich snel uitbreidt, want wij willen terug!

 • Decor
 • Ontvangst
 • Gastvrouwen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Ik ben fan

Prachtige kamer! Wat een decor en puzzels logisch en helemaal in thema. Een fantastische escape beleving.

 • Decor
 • Ontvangst
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Hele mooie escape room

Hele mooie escape room, en een ontvangstruimte en gastvrouw helemaal in thema, het verhaal is vanaf het begin duidelijk, dan de kamer in, hele leuke puzzles, geen klok. je komt in een sprookjes achtige beleving in. echt genoten van deze kamer.

 • ruim opgezet
 • decor
 • variatie van puzzles
 • hint systeem
 • klok niet aanwezig (misschien in thema toevoegen)
 • Ervaring was wel vrij donker
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Magisch momentje

Hele toffe kamer met een fantasy-achtig thema. Vanaf de ontvangst word je al direct in het thema gezogen door de aankleding. Het is een grote kamer en je kan meerdere puzzels tegelijk oplossen dus het is belangrijk dat je zelf goed het overzicht houdt wat je wel en niet hebt gedaan/ gevonden.

Het is zeker een van de mooiste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld en ik ben ook erg benieuwd naar de volgende kamers die ze gaat bouwen. Verder zijn we vriendelijk ontvangen en hebben we nog een tijdje nagepraat over de kamer. Het is duidelijk dat er veel aandacht aan besteed is.

 • Mooie kamer
 • Vriendelijk ontvangst
 • Niet de standaard puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Alex — 12 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 10 mei 2019 - 22:25
 • Gespeeld met 6 personen in mei 2019. Ontsnapt: Ja

Betoverende escape beleving

Een kamer die met liefde is gemaakt. Ingenieuze puzzels voor zowel Fantasy als Escape fanaten. Kijken nu al uit naar de volgende kamer(s) in deze magische wereld.

 • Mooie afwerking en veel details
 • Verrassende puzzels
 • Je komt er ogen tekort
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10
 • Joyce — 15 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 10 mei 2019 - 22:43
 • Gespeeld met 6 personen in mei 2019. Ontsnapt: Ja

Sprakeloos mooi!

Wat moet ik schrijven, volledig sprakeloos! Als je van escaperooms houdt moet je deze gedaan hebben! Een complete ervaring van begin tot eind. Je waant je in een compleet andere tijd. Alsof je in een film speelt. Heeft alles overtroffen tot nu toe!!

 • Betoverend
 • Tot in de puntjes verzorgd
 • Zeer klantvriendelijk
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Nadine — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 24 januari 2019 - 20:35
 • Gespeeld met 3 personen in januari 2019. Ontsnapt: Ja

Een beleving!

Vanaf het eerste moment stap je een sprookje binnen. Overal is aan gedacht en alles is mooi op elkaar afgestemd. Van de kamer tot de spellen en van de accessoires totaan het ontvangst. Je waant je meteen in een magisch en sprookjesachtige wereld. De kamer zag er prachtig uit en de spellen zaten goed in elkaar en waren uitdagend. En de gastvrouw was erg vriendelijk, ze nam achteraf ruim de tijd om het na te bespreken. Ik vind het niet zomaar een escaperoom, maar een echte beleving! Een echte aanrader!

 • Vriendelijk ontvangst
 • Uitdagende spellen
 • Vanaf moment één stap je een sprookje binnen
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

betoverende omgeving

Met z'n tweeën deze kamer gespeeld.
Je waant je echt in een totaal andere wereld. Zodra je het pand binnen stapt kijk je je ogen uit.
Heel gaaf dat alles van ontvangst tot vergaderruimte in thema gemaakt is.
In de kamer kwamen we met 2 personen wat ogen te kort, waardoor we soms even over wat dingen heen keken.
Leuk dat je meerdere dingen tegelijk kan doen, zeker op het moment dat je met grotere groepen bent zorgt dit ervoor dat niemand op elkaar hoeft te wachten.
Je hebt totaal niet het idee dat je in een 'kamer' zit.
Voor ons wat het soms nog niet helemaal duidelijk wat de lijn van het verhaal was en wat het volgende moest zijn wat opgelost moest worden, maar we weten dat hier nog hard aan gewerkt wordt!
Al met al een hele mooie beleving!

 • mooie uitgewerkt thema
 • enthousiast ontvangst
 • soms wat onduidelijk wat de volgende stap was
0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.