Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over The Attic

Joseph beter bekend als ‘Ancum the Great’ gaat de wereld wederom verbazen. Afgezonderd op zijn zolderatelier werkt de illusionist in het uiterst geheim aan zijn nieuwste en grootste truc ooit. Niemand weet wat ze kunnen verwachten en zelfs zijn lieftallige assistente tast volledig in het duister. Een ding is zeker! Deze truc gaat hen allen verzekeren van een comfortabele toekomst of betekent de definitieve ondergang van ‘Ancum the Great’ en al zijn naasten.

Thema's

Geschiedenis

Magie

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Statistieken

9 likes

107 Escapetalk bezoekers

85.4% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Peperstraat 6A
5911 HA, Venlo
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

41 review s

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Toffe kamer!

Goede sfeer in de kamers *we speelden the attic en the bind tiger* en een goed verhaal. Het begon al bij beide kamers met een kwalitatief goed introfilmpje, dit is wel eens anders!
Originele puzzels die nét even anders zijn dan je verwacht, waar je nét even een andere gedachtensprong moet maken.
Veel lol gehad, veel gekraak van hersens en 'o ja natúúrlijk' momenten.
Een vriendelijke host maakte de toffe beleving af.
Zeker een aanrader dus!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

daantje1302_daantje1302_Escape ApprenticeLid sinds: 7 juli 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Redelijk prima,

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen, echter is de ontvangst van de medewerker niet zo geweldig.. ze wilde gelijk beginnen met de kamer en gaf maar matige uitleg.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken alleen kwamen die tips bijna niet en de tips die we kregen waren niet duidelijk. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken alleen verpest dat wel gelijk de sfeer van de kamer.. ook bleef de medewerker zelf in de kamer erbij staan terwijl we alsnog de laatste puzzel oploste ook wat minder dus.

Verder wel een prima kamer.


4.5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 9.5

Service: 3.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prijs
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Storing
 • Nabespreking
 • Uitleg
 • Gastvrouw

 

amyamyEscape ApprenticeLid sinds: 6 juli 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Redelijk prima ervaring

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken.

De service vond ik minder de gastvrouw vertelde half en gaf hints tijdens het spel waar niet veel mee gedaan kon worden soms. Ook na de afloop nam ze niet echt de tijd om het na te praten met ons en hadden we het gevoel dat we een beetje weg gewerkt werden.

De sfeer waarmee we de kamer uitkwamen en het enthousiasme die we bij ons droegen werd daardoor wel erg verpest.


7

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Storing
 • Gastvrouw
 • Service

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2021

Mooi decor met moeilijke puzzels

Na het verzet en the blind tiger, meteen deze escape gespeeld. Heel mooi decor, maar erg lastige puzzels. We stonden dan ook te kijken dat we uit de andere 2 escapes met nog heel wat tijd over wel waren ontsnapt, maar deze dan weer niet.
Het einde vond ik persoonlijk ook wat minder. Ik had heel wat verwacht, maar werd een klein beetje teleurgesteld door wat we zagen. Het einde was ook niet echt aangekleed.
Wel leuke aankleding op het einde.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Decor
 • Hele moeilijke rekenpuzzel
 • Ontbreking van een puzzel?
 • Einde
 • Moeilijke puzzels

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2020

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2020

I thought I saw something in The Attic!

Samen met twee vriendinnen ben ik de zolder opgekropen bij Team Trapped. Het begon met een mooie introductiefilm die het verhaal vertelde. Daarna was het tijd om het zolderatelier van Joseph a.k.a. Ancum the Great te betreden. De deur ging open en wat ik zag was een hele sfeervolle ruimte. Een mooie werkruimte heeft Joseph voor zichzelf gecreëerd. Game on!

De kamer bevat heel veel thematische puzzels. Hierdoor kun je je volledig wanen in het thema en daadwerkelijk ontsnappen aan de werkelijkheid. Helaas was dit voor ons niet het geval en dat kwam met name doordat wij vaak zijn vastgelopen op puzzels en daardoor regelmatig op weg geholpen moesten worden. Wat mij betreft heeft de kamer echt wel een aantal puzzels, waarbij er cruciale informatie ontbreekt om het zelfstandig uit te voeren. Ik denk dat de puzzels de reden zijn dat deze kamer het minste scoort van de drie die ze hebben.
Nu klinkt het misschien allemaal heel negatief, maar er zitten ook logische puzzels bij en puzzels waarbij wij iets beter hadden kunnen nadenken!

Dan rest natuurlijk de vraag, is de kamer een aanrader? Als je maar budget hebt voor één kamer, zou ik eerder aanraden om The Blind Tiger te doen als je er bent. Desalniettemin is The Attic nog steeds een kamer die prachtig neergezet is en de moeite waard is om gezien te worden. Splits goed op en ga minimaal met een groep van drie.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2020

Top kamer!

Na het spelen van the Blind Tiger konden we niet wachten om terug te keren voor het spelen van the Attic. En zaterdag (gelukkig net voor de lockdown) was het zover. De escape room, zoals de naam al zegt, ligt op de zolder. Na het beklimmen van een aantal trappen konden we het intro filmpje bekijken. Waar ik het filmpje van the blind tiger te lang vond, vond ik deze perfect qua tijdsduur. De puzzels zijn uitdagend en perfect in thema. Het einde vond ik tof gemaakt/bedacht! Ik vind dat ze zichzelf overtroffen hebben tov blind tiger. Het blijkt ook dat ze veel hebben verbeterd en aangepast op basis van de feedback die ze gekregen hebben. Dus ik zou niet te veel aantrekken van wat in de oudere reviews gezegd wordt, aangezien er veel veranderd is. Met andere woorden: gewoon doen!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2020

Orginal and hard room

Nice room with original ending. Some of the puzzles were original. There is no clock in the room by design, so you don't know how long you have left, which can be positive or negative.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Nee

 

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 6 januari 2018 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2019

Prima kamer

Kamer is ruim opgezet, daardoor veel ruimte.
Kwamen wat moeizaam op gang door een naar mijn inzien wat onduidelijke begin puzzel, daarna vlogen we door de kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • ruimte

 

wvv85wvv85Escape ExpertLid sinds: 25 november 2017 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2019

Leuke kamer

#80 Vandaag meerdere kamers op het programma, dit was de eerste. Hij viel zeker niet tegen. Goed zoeken was een ding, maar we hebben het gehaald. Een leuke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja

 

PatrickPatrickEscape ExpertLid sinds: 27 augustus 2017 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2019

Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.

#175 Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 7 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertLid sinds: 28 januari 2018 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2019

Leuke kamer

Ook deze kamer op deze locatie is goed doordacht en zit logisch in elkaar. Puzzels en aankleding zijn goed in thema.
Geen hele bijzondere zaken, maar leuke kamer om eens te spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • Thema en puzzels zijn leuk
 • Niet spectaculair

 

Leuke escaperoom

Leuke escaperoom. Veel goed bedachte puzzels, weinig special effects.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: MMPF

Ontsnapt: Ja  56:02 min

 

Patjj91Patjj91Escape ApprenticeLid sinds: 28 april 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Goed puzzelwerk

Goed puzzelwerk en leuk verhaal


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.5

Service: 4.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: MMPF

Ontsnapt: Ja  56:02 min

 

FloRyanFloRyanJunior EscaperLid sinds: 4 november 2018 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Sfeervol


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Wel leuk


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

chantal_antonischantal_antonisJunior EscaperLid sinds: 30 november 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2019

Bleek moelijker te zijn maar we hadden nog tijd genoeg over..


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:30 min

 

prodigyprodigyEscape ExpertLid sinds: 26 januari 2017 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2018

Betoverend

#59 Net als The Blind Tiger zeer sfeervolle kamer, met leuke en originele puzzels. Het verhaal sprak me persoonlijk zelfs wat meer aan dan The Blind Tiger.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Ontvangstruimte wat karig (ook geen drankjes)

 

joepkortekaasjoepkortekaasJunior EscaperLid sinds: 12 februari 2017 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2018

Trucs

Een mooi aangeklede, thematische kamer. Veel verschillende typen puzzels. Het einde had wat ons betreft net iets duidelijker mogen zijn. Met name laatste deel van de kamer had nog iets extra's mogen hebben. Maar zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Typen puzzels
 • Wat abrupt einde

 

Henk (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2018

Staat hoog in ons rijtje van beste kamers!

The Attic herbergt een en al mysterie! Wat een prachtige, originele spellen en wat een bijzondere aankleding van deze kamer. We waren met zessen voortdurend bezig en wat vliegt de tijd dan voorbij!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Zeer goed verzorgde kamer.
 • Originele spellen.

 

DrLKDrLKEscape ExpertLid sinds: 26 juni 2016 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2018

Leuk thema, originele puzzels, einde wat abrupt

Met 4 ervaren spelers op een warme zomerdag de attic gespeeld. Leuk thema en ook originele puzzels. Einde is helaas nog wat abrupt, jammer dat dit sinds de opening van de kamer nog niet af is. Wel een aanrader als je in de buurt bent.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerking
 • Originele puzzels
 • Leuk thema
 • Abrupt einde

 

GwaythielGwaythielEscape ExpertLid sinds: 14 augustus 2016 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juni 2018

Super kamer

Wauw! Wat is deze kamer qua aankleding weer net zo vet als blind tiger. Er is veel oog voor details. De puzzels kloppen goed in het verhaal en zijn logisch. Helaas ook sommige puzzels niet geheel hufterproof en dus vrij poreus. Voor iedereen is er iets te doen. Je wordt goed meegenomen de kamer door. Einde was voor ons wat te abrupt al was het wel duidelijk en onze redding want de tijd was bijna voorbij. Het is helaas enorm warm op de zolder.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema-aankleding
 • Toffe puzzels
 • Aankleding
 • Poreuze puzzels
 • Warm

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertLid sinds: 19 februari 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juni 2018

Hele gave kamer!

Mooi uitgewerkt thema, super mooie puzzels waar je echt even over na moet denken, de eigenaren hebben passie voor het spel en dat zie je terug in de kamer! Alle puzzels heel apart gemaakt en mooi om te zien.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mooie escaperoom met verschillende puzzels

Een prima escaperoom al vonden we de Blind Tiger beter. Met een gezin van 4 prima te doen, helaas net niet gehaald!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Technisch goed gebouw
 • Sfeer
 • Soms echt hulp nodig

 

Anne (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2018

Technisch erg sterk

Gisteren The Attic gespeelt met een groep van 5. Dit is de eerste kamer waarbij zoveel techniek komt kijken. Dit vond ik een toffe ervaring. Het verhaal zit goed in elkaar en blijft de hele tijd in beeld. Iets wat ik vaak mis bij andere escape rooms. Er is genoeg variatie in soort puzzels en moeilijkheidsgraad.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Backhuijd (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2017

Uitdagend en complex: op een leuke manier

De opdrachten zijn pittig, de uitkomsten verrassend. Alles is goed verzorgd. De opdrachten moeten in volgorde gedaan worden: je kunt de groep niet opsplitsen om separaat aan opdrachten te werken


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Uitdagend, hoog niveau
 • Coaching soms echt noodzakelijk

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig