Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Attic

Venlo , Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4-5)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Attic

Joseph beter bekend als ‘Ancum the Great’ gaat de wereld wederom verbazen. Afgezonderd op zijn zolderatelier werkt de illusionistin het uiterst geheim aan zijn nieuwste en grootste truc ooit. Niemand weet wat ze kunnen verwachten en zelfs zijn lieftallige assistente tast volledig in het duister. Een ding is zeker! Deze truc gaat hen allen verzekeren van een comfortabele toekomst of betekent de definitieve ondergang van ‘Ancum the Great’ en al zijn naasten.

Thema's

Geschiedenis

Magie

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

14 likes

162 bezoekers

84.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Bolwaterstraat 13
5911 GB, Venlo
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2022

Rommelen op de zolder van een goochelaar

Door naar onze tweede kamer van de dag bij Team Trapped. Omdat The Attic helaas gaat sluiten, besloten we nog snel naar Venlo af te reizen om deze kamer te spelen. Na een goede warming up te hebben gehad bij Het Verzet, liepen we naar de tweede locatie. Ook deze locatie bevindt zich midden in het centrum en het zoeken van de voordeur kan lastig zijn. Gelukkig waren we al eens op deze locatie geweest in het verleden, dus wisten we nog dat de ingang een beetje verscholen was.

Het voelde voor mij een beetje als nostalgie om terug te keren op deze locatie. In 2017 speelde ik hier The Blind Tiger (mijn vijfde kamer) en momenteel zou ik hier mijn tweehonderste kamer gaan spelen. Trip down memory lane! De ontvangstruimte kon ik me nog goed herinneren, erg klein, maar van alle gemakken voorzien. Na een korte introductie te hebben gekregen van onze host, mochten we naar de zolder van het pand, richting The Attic dus.

Hier kregen we een introductievideo te zien over het verhaal van de kamer. Ik ben een 'sucker' voor het thema goochelen, dus had al onwijs veel zin om deze kamer te spelen. De introductievideo maakte mij nog een stukje enthousiaster. Het is een mooi uitgewerkte video, tof als escaperooms hier tijd en moeite in steken! Daarna betreden we het zolderkamertje van de goochelaar.

We stappen een echte 'goochelaarszolder' in vol met goochelattributen, heerlijk dus om even rond te kijken! Wel merken we meteen dat dit een kamer is die bomvol puzzels zit, dat wordt voor ons tweeën dus flink aanpoten! Vanaf het eerste moment hebben we een bepaalde flow te pakken en lossen we de eerste puzzels vrij snel op. Helaas lopen we daarna vast op verschillende punten. Het is een beetje een tendens die je bij de andere kamers ook ziet; je vindt bepaalde spullen, die je op dat moment nog niet nodig hebt. Gelukkig kunnen wij als ervaren spelers deze aspecten naast ons neer leggen, maar ik kan me voorstellen dat je als beginnend speler hier echt op kunt vastlopen.

De puzzels in de kamer zijn overigens erg tof in thema. Verschillende goocheltrucs worden hier in puzzelvorm getoond, erg tof! Het decor ziet er daarnaast ook erg netjes uit. Hier en daar kan de afwerking beter, maar het totaalplaatje is erg netjes. We zijn écht op een zolder van een goochelaar. Ondanks dat we op bepaalde puzzels, qua logica, wat vastlopen, gaan we vrij vlot door de kamer heen.

Dan komen we bij de eindpuzzel. Voor ons is het nog steeds een raadsel hoe deze nu echt opgelost had moeten worden. Wij hadden een bepaald idee hoe we het zouden moeten doen. En plots was hij ook opgelost. Wij stonden beiden te kijken of dit nu wel juist was. Bleek dus dat we de helft van de puzzel 'overgeslagen' zouden hebben. Toen we uitleg kregen hoe het wél had gemoeten, vroegen wij onszelf af hoe we dit ooit hadden moeten weten. Enfin, we hebben in ieder geval een uurtje lekker gepuzzeld.

The Attic is een mooie puzzelkamer met een tof thema. Wel stoor ik me hier en daar aan de logica die de makers van deze kamer hanteren in vrijwel alle kamers op de twee locaties. Als echte puzzelaar kom je bij de kamers van Team Trapped wel echt aan je trekken. Mocht je The Attic of The Blind Tiger nog willen spelen? Wees dan snel, want voor je het weet is het te laat!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Mariekeanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Zachtjes tikt de regen op m'n zolderraam

Wat ging het toch tekeer deze eerste Pinksterdag; regen, regen en nog eens regen. Wat ontzettend vervelend als je nu juist deze dag op een festival was. Gelukkig waren wij in Venlo bij Team Trapped, om daar al hun escape rooms te gaan spelen. We (mijn vriendin en ik; 2 personen) hadden zojuist al een kamer gespeeld en maakte ons klaar om de zolder van Team Trapped te gaan verkennen.

Onze gamehost was super vriendelijk (we hadden haar bij de vorige kamer ook al als gamehost) en nadat we wat gedronken hadden, begeleide ze ons naar The Attic (de zolder). Meteen al goed in thema, want The Attic is ook daadwerkelijk op de zolder van het gebouw. Voordat we begonnen kregen we een super goed filmpje (animatie) te zien, wat direct duidelijk maakt wat je doel is én waar je naar toe moet werken binnen deze escape game. Het is altijd een pluspunt als dat duidelijk is voordat je de kamer betreed.

De escape room was pittig. Daar winde ze ook geen doekjes om. Zowel op de site als voorafgaand aan dit avontuur maakt Team Trapped dat duidelijk. Hoewel de kamer lineair gespeeld moet worden, heb je toch continu het idee dat je handen te kort komt als je met z'n tweeën aan het puzzelen bent. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zo'n beetje alles al direct tot je beschikking is, maar je moet wél bij het begin beginnen en het ene oplossen voordat je verder kunt met het andere. Een goede structuur en organisatie is daarvoor van belang én laat dat nou juist NIET onze specialiteit zijn 😁…. We hadden dus best wel wat hints nodig om alleen al de verbanden tussen de verschillende elementen te vinden.

Desalniettemin ziet de kamer er super mooi uit. Het is netjes gedecoreerd en de puzzels zijn allemaal passend in het thema. Het is een 1.5 kamer, wat mij betreft, want er is gekozen voor een mooie mix tussen automatische/technische elementen én ouderwetse hang- en cijfersloten. Er is prima gebruik gemaakt van licht en geluid en er zitten zelfs wat special effects in. Super aangenaam en allemaal passend bij het verhaal.

We wisten helaas niet op tijd van de zolder te ontsnappen, maar we mochten gelukkig 10 minuutjes doorspelen om het avontuur af te maken. Dat is natuurlijk super attent en het bewijs van een absolute topservice.

Al bij al; Een super mooie, maar pittige kamer! Goed verbanden kunnen leggen is bij deze kamer een must, net zoals het bewaren van overzicht en structuur. Zeker een aanrader, vooral als je van goochelaar-thema's houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels (toch wél een uitdaging voor twee personen);
- Als je alle escape rooms van deze locatie wilt spelen, speel deze dan als tweede i.v.m. een opbouw van oude naar moderne kamers;
- Zorg ervoor dat je mensen bij je hebt die goed overzicht kunnen bewaren 😉;
- Voornamelijk aan te raden voor iets ervarene escapers (5+ kamers, bijvoorbeeld) i.v.m. de moeilijkheidsgraat.

Team Trapped, bedankt dat we bij jullie op de zolder mochten schuilen voor de regen én dat we daar een super gave escape room hebben mogen spelen 😜. Speciale dank aan onze lieve en vriendelijke host, die de hele dag met ons opgescheept heeft gezeten 🤪.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Licht- en geluid

  sjephanie

RojoliteRojoliteJunior EscaperLid sinds: 08 mei 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2023

Eerste escape room; prima introductie

We hebben deze escape room met 4 personen gespeeld. Ondanks dat de andere 2 spelers al ervaring met escape rooms hadden, hebben ook wij hier veel plezier aan gehad en een deel van de puzzels kunnen oplossen. Deze waren uitdagend maar niet te moeilijk en mooi geïntegreerd in het thema.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (335 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2022

Are you watching closely?

Eind dit jaar sluiten de kamers van Team trapped.
De uitgelezen kans om nog even Het Verzet en The Attic mee te nemen.


Ontvangst:
De escape zelf ligt wat verscholen in een steegje van een winkelstraat.
Parkeren kan vlot in de buurt. Wij parkeerden bij Q-park Maaswaard. Deze was een stuk goedkoper dan de q-park onder de jumbo.

De ontvangstruimte hier is klein en niet echt gezellig te noemen. Het ontvangst daarentegen was prima.
Je hebt nog de mogelijkheid om je spullen op te bergen en naar de wc te gaan.

Kamer:

Ja deze kamer heeft zijn naam niet gestolen, je gaat inderdaad naar de zolder.
De kamer start met een mooi gemaakt filmpje dat ons goed de backstory uitlegt.

Zodra we de deur open deden ontvouwde zich een werkelijk oude, gezellige zolderkamer vol goochelaars attributen. Dit voelde echt aan alsof de meester goochelaar hier echt ooit gezeten had.

Dit wordt een puzzelkamer en zeker met 2 personen heb je hier genoeg te doen. Zowel lineair als parallel komen aan bod en bijna alles is in thema. Het is ook een thema dat zich leent tot puzzels, maar daardoor ook wat minder authentiek uit de hoek kan komen. Desondanks was hier alles wel mooi uitgevoerd.

Waar het niet goed mee zat was de logica bij sommige zaken.
De makers van de 3 rooms houden ervan om je vaker dan niet al attributen te geven waar je niks mee kan, soms moet je zoeken op plaatsen waarvan je denkt: hoe had ik dat moeten weten, wat linkt dit nu aan dat?

En zo liepen wij een aantal keren vast en had ik bij de uiteindelijke oplossing wel het gevoel van, ok ja, ik zie het, maar ik had dit nooit uit mezelf gevonden.

De eindpuzzel, ja die hebben wij blijkbaar volledig opgelost op een manier zoals hij niet de bedoeling was. De uiteindelijke oplossing lag mijlen ver van wat wij gedaan hadden en opnieuw had ik een gevoel van, dit konden wij toch niet weten, die moet je toevallig gewoon zien.

En net als in de andere kamers mis je te vaak wat er nu uiteindelijk is opengegaan. Je hoort een geluid, maar hebt geen idee.

Conclusie:

Dat de eigenaren fan zijn van de film The Prestige mag wel duidelijk zijn. Waar in Blind Tiger de muziek nog zit, volgt The Attic het verhaal van deze film.
De kamer is mooi, en door het pand waar ze inzitten krijg je een authentiek gevoel. De zolderkamer voelt ook zo aan, warm, gezellig, bewoond.

Dit is een echte puzzelkamer die beleving naar mijn mening iets teveel links laat liggen. Sommige zaken zouden echt beter kunnen, zoals de ventilator weghalen die er nu nog hangt en de ongezellige deur waar je door moet na het kijken van het filmpje, maar dit is kritiek die geen nut heeft aangezien de kamers verdwijnen eind dit jaar.

Het is jammer dat de flow wegvalt door de logica van bepaalde puzzels. Daarvoor krijg je gewoon niet genoeg info en gaan ze er van uit dat je het gewoon ziet, vindt of toevallig ontdekt.

Ik vond de prijs met 2 pittig (net geen 100 euro). Het is ook een kamer die je niet met meer dan 4 moet gaan spelen kwestie ruimte.

Misschien nog leuk om mee te nemen als je van puzzelkamer houdt, al zou ik dan eerder The blind tiger aanraden.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2022

Leuke themakamer

Leuke escaperoom met puzzels die goed passen bij het thema.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  54:00 min

 

Fam. Geelen-SeréFam. Geelen-SeréJunior EscaperLid sinds: 10 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2022

Originele puzzels

Zeer leuke en mooi afwerkte start, het einde daarentegen voldeed niet helemaal aan de verwachting. Voor mensen met ervaring niet heel moeilijk.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:35 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Minder einde

 

ineineEscape ExpertLid sinds: 01 juli 2018 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2022

Mooie, deftige kamer

We speelden beide kamers van de locatie op 1 dag en we begonnen met The Attic.
Mooi introductiefilmpje waarmee je genoeg informatie kreeg om het verhaal te spelen.
Tijdens het spel wist de gamemaster ook exact wat we nodig hadden van tip. We werden dus goed opgevolgd.

Kamer is mooi in thema aangekleed, puzzels zijn een goede mix tussen standaard slotjes en geautomatiseerd verloop.
Teamwerk is vereist, 4 personen is een perfect aantal om de kamer te spelen. Met meer sta je al snel in elkaars weg en te wachten op een puzzel.
Een zeer deftige kamer die voor ons goed te bespelen viel.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • mooie aankleding
 • afwisseling van puzzels en slotjes
 • vriendelijk ontvangen
 • geen besef van tijd
 • tips worden via microfoon gegeven

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Leuke kamer

Goede, vriendelijke ontvangst, we hebben hier ook The Blind Tiger gespeeld en we konden vroeger beginnen, altijd top!

Thema is goed uitgewerkt en de verhaallijn is duidelijk. Geen hoogtechnologische kamer maar het zit allemaal heel goed in elkaar. Originele puzzels, we hebben ons goed vermaakt!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juni 2022

Een flinke uitdaging met 2

Op 1 dag speelden we beide kamers op deze locatie. We begonnen met The attic, omdat we hadden gezien en gelezen dat dit een moeilijkere escape room is. Na een kort, maar vriendelijk ontvangst mochten we beginnen. De kamer start met een filmpje wat er goed uit ziet en daardoor wat toevoegt aan de beleving. De kamer zelf ziet er ook goed uit. De puzzels zijn veel origineel en heel creatief bedacht. Dat is eigenlijk wat ik bij beide kamers wel terug vond komen. Hoe je zo veel puzzels zo goed kan verstoppen in 1 kamer, echt heel leuk! Af en toe daardoor wel heel lastig, omdat we maar met zijn tweeën waren. Ik vond 1 puzzel niet zo logisch en dat vond ik wel jammer. Daardoor liepen we een beetje vast. Achteraf is de puzzel uitgelegd, maar ook dat zorgde nog niet voor een tevreden gevoel. Wat ook jammer was, is dat we extra tijd kregen, maar uiteindelijk nét niet genoeg tijd om de kamer zelf helemaal uit te spelen. Dit zorgde voor een teleurstellend gevoel. We hadden heel graag nog 5 minuutjes extra gehad of net wat meer hints. Desondanks hebben we wel genoten van deze kamer. Zoals wij het ervaren hebben, zou ik wel met minimaal 3 mensen de kamer gaan spelen. En speel dan sowieso beide kamers op deze locatie, want dat is zeker de moeite waard :-).


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Nee


 • De puzzels!!
 • Aankleding/thematisering van de kamer

 

eline_verheijeline_verheijJunior EscaperLid sinds: 28 september 2018 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Te snel voorbij

Dit is een prima kamer, maar misschien niet de moeilijkheid die wordt gesuggereerd. Door de hoge kosten besloten met 6 te spelen. Dat is echt teveel. Met 4 is de beleving waarschijnlijk groter. Begeleiding was prima, en ook gezellig nagekletst. Sfeer van de kamer was ok. Maar uiteindelijk stonden we vooral veel te snel buiten. Jammer dat je er niks kan drinken!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Prijs
 • Beleving

 

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2021

Leuke kamer met mooie puzzels

#55 The Attic

Heerlijke kamer met enorm leuke puzzels en een prachtige flow in de kamer.
Het verhaal was heel erg mooi en goed uitgewerkt door de kamer heen.
Puzzels waren ook zeker niet te makkelijk en sommige waren zelfs best lastig.
Heel erg goed gelukt, zeker eens spelen (in combinatie met The Blind Tiger).


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

DennisboomkeDennisboomkeEscape ExpertLid sinds: 03 januari 2023 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Dit was een leuke kamer

Deze kamer ooit gedaan, toen was hij heel leuk. Ik zie vandaag dat hij niet meer bestaat.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels

 

Toffe kamer!

Goede sfeer in de kamers *we speelden the attic en the bind tiger* en een goed verhaal. Het begon al bij beide kamers met een kwalitatief goed introfilmpje, dit is wel eens anders!
Originele puzzels die nét even anders zijn dan je verwacht, waar je nét even een andere gedachtensprong moet maken.
Veel lol gehad, veel gekraak van hersens en 'o ja natúúrlijk' momenten.
Een vriendelijke host maakte de toffe beleving af.
Zeker een aanrader dus!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

amyamyJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2021 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Redelijk prima ervaring

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken.

De service vond ik minder de gastvrouw vertelde half en gaf hints tijdens het spel waar niet veel mee gedaan kon worden soms. Ook na de afloop nam ze niet echt de tijd om het na te praten met ons en hadden we het gevoel dat we een beetje weg gewerkt werden.

De sfeer waarmee we de kamer uitkwamen en het enthousiasme die we bij ons droegen werd daardoor wel erg verpest.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Service
 • Gastvrouw
 • Storing

 

daantje1302_daantje1302_Junior EscaperLid sinds: 07 juli 2021 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Redelijk prima,

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen, echter is de ontvangst van de medewerker niet zo geweldig.. ze wilde gelijk beginnen met de kamer en gaf maar matige uitleg.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken alleen kwamen die tips bijna niet en de tips die we kregen waren niet duidelijk. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken alleen verpest dat wel gelijk de sfeer van de kamer.. ook bleef de medewerker zelf in de kamer erbij staan terwijl we alsnog de laatste puzzel oploste ook wat minder dus.

Verder wel een prima kamer.


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 3.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Prijs
 • Gastvrouw
 • Uitleg
 • Nabespreking
 • Storing

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2021

Mooi decor met moeilijke puzzels

Na het verzet en the blind tiger, meteen deze escape gespeeld. Heel mooi decor, maar erg lastige puzzels. We stonden dan ook te kijken dat we uit de andere 2 escapes met nog heel wat tijd over wel waren ontsnapt, maar deze dan weer niet.
Het einde vond ik persoonlijk ook wat minder. Ik had heel wat verwacht, maar werd een klein beetje teleurgesteld door wat we zagen. Het einde was ook niet echt aangekleed.
Wel leuke aankleding op het einde.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor
 • Thema
 • Moeilijke puzzels
 • Einde
 • Ontbreking van een puzzel?
 • Hele moeilijke rekenpuzzel

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2020

Top kamer!

Na het spelen van the Blind Tiger konden we niet wachten om terug te keren voor het spelen van the Attic. En zaterdag (gelukkig net voor de lockdown) was het zover. De escape room, zoals de naam al zegt, ligt op de zolder. Na het beklimmen van een aantal trappen konden we het intro filmpje bekijken. Waar ik het filmpje van the blind tiger te lang vond, vond ik deze perfect qua tijdsduur. De puzzels zijn uitdagend en perfect in thema. Het einde vond ik tof gemaakt/bedacht! Ik vind dat ze zichzelf overtroffen hebben tov blind tiger. Het blijkt ook dat ze veel hebben verbeterd en aangepast op basis van de feedback die ze gekregen hebben. Dus ik zou niet te veel aantrekken van wat in de oudere reviews gezegd wordt, aangezien er veel veranderd is. Met andere woorden: gewoon doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2020

I thought I saw something in The Attic!

Samen met twee vriendinnen ben ik de zolder opgekropen bij Team Trapped. Het begon met een mooie introductiefilm die het verhaal vertelde. Daarna was het tijd om het zolderatelier van Joseph a.k.a. Ancum the Great te betreden. De deur ging open en wat ik zag was een hele sfeervolle ruimte. Een mooie werkruimte heeft Joseph voor zichzelf gecreëerd. Game on!

De kamer bevat heel veel thematische puzzels. Hierdoor kun je je volledig wanen in het thema en daadwerkelijk ontsnappen aan de werkelijkheid. Helaas was dit voor ons niet het geval en dat kwam met name doordat wij vaak zijn vastgelopen op puzzels en daardoor regelmatig op weg geholpen moesten worden. Wat mij betreft heeft de kamer echt wel een aantal puzzels, waarbij er cruciale informatie ontbreekt om het zelfstandig uit te voeren. Ik denk dat de puzzels de reden zijn dat deze kamer het minste scoort van de drie die ze hebben.
Nu klinkt het misschien allemaal heel negatief, maar er zitten ook logische puzzels bij en puzzels waarbij wij iets beter hadden kunnen nadenken!

Dan rest natuurlijk de vraag, is de kamer een aanrader? Als je maar budget hebt voor één kamer, zou ik eerder aanraden om The Blind Tiger te doen als je er bent. Desalniettemin is The Attic nog steeds een kamer die prachtig neergezet is en de moeite waard is om gezien te worden. Splits goed op en ga minimaal met een groep van drie.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min

 

MiessMiessEscape GuruLid sinds: 11 mei 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2020

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2020

Orginal and hard room

Nice room with original ending. Some of the puzzles were original. There is no clock in the room by design, so you don't know how long you have left, which can be positive or negative.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Nee

 

wvv85wvv85Escape ExpertLid sinds: 25 november 2017 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2019

Leuke kamer

#80 Vandaag meerdere kamers op het programma, dit was de eerste. Hij viel zeker niet tegen. Goed zoeken was een ding, maar we hebben het gehaald. Een leuke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja

 

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 06 januari 2018 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2019

Prima kamer

Kamer is ruim opgezet, daardoor veel ruimte.
Kwamen wat moeizaam op gang door een naar mijn inzien wat onduidelijke begin puzzel, daarna vlogen we door de kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • ruimte

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertLid sinds: 28 januari 2018 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2019

Leuke kamer

Ook deze kamer op deze locatie is goed doordacht en zit logisch in elkaar. Puzzels en aankleding zijn goed in thema.
Geen hele bijzondere zaken, maar leuke kamer om eens te spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • Thema en puzzels zijn leuk
 • Niet spectaculair

 

PatrickPatrickEscape ExpertLid sinds: 27 augustus 2017 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2019

Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.

#175 Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 7 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja

 

FloRyanFloRyanJunior EscaperLid sinds: 04 november 2018 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Sfeervol


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Patjj91Patjj91Escape ApprenticeLid sinds: 28 april 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Goed puzzelwerk

Goed puzzelwerk en leuk verhaal


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 4.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: MMPF

Ontsnapt: Ja  56:02 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig