Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Clinic

Deventer , Nederland

Nu geopend

75 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Clinic

Dokter Murphy krijgt het niet meer over zijn hart met wat er gebeurd in deze psychiatrische kliniek. Er gebeuren hele nare dingen met de patiënten... Hij zoekt mensen om de diepe geheimen van deze psychiatrische kliniek te onthullen. Met behulp van zijn pasje kunnen jullie de kliniek binnen sluipen. Maar wees gewaarschuwd! Zorg ervoor dat je niet wordt gesnapt, want anders belanden jullie misschien zelf wel als patiënten in de kliniek.

Jullie hebben 75 minuten de tijd voordat alle alarm bellen afgaan bij de doktoren.


Thema's

Inrichting

Spionage

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

29 likes

166 bezoekers

95.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Zutphenseweg 6
7418 AJ, Deventer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

102 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Misschien iets te hoge verwachting...

We hebben deze dag The Classroom en The Clinic gedaan. En The Clinic was als 2e aan de beurt :)

De kamer ziet er netjes uit. De puzzel zijn (bijna) allemaal leuk in thema en er zitten wat kleine verassingen in de kamer.
Als je erg bang aangelegd bent, dan kan deze kamer redelijk spannend zijn. Maar verwacht niks extreems. Ik vond het ''spannende'' element maar weinig toevoegen en vond het niet echt geslaagd. Dit kunnen ze met licht en geluid zo veel beter maken dan het nu is!
Dat was ook een van mijn punten die in deze kamer erg tegen viel... Het geluid is slecht, zeker in het laatste deel. En met verlichting hebben ze überhaupt al weinig gedaan op het laatste deel na.
Hier valt nog heel veel verbetering mee te behalen!

Dan kom ik eigenlijk (voor alle 3 de kamers) op een puntje wat ik jammer vind. Voor alle kamers op deze locatie zijn ongeveer dezelfde soort puzzels gemaakt... Een ''cluedo'' achtige puzzle (of zelfs meerdere), een rekensom (of zelfs meerdere) en een zet het op de goede plek spel en ga zo maar door. Er worden veel elementen herhaald en dit is jammer!

Ook voor deze kamer is het cijfer naar mijn idee wat aan de hoge kant... Ja, het is een goede kamer en zeker wel de moeite om te spelen. Maar een 9,5? Nee, dat is het in mijn ogen niet waard.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:13 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Klinisch escapen 🩺

We waren met het team Ale Blie (3 personen) al bij Forsaken escape room en hadden daar al een kamer gespeeld. We waren helemaal klaar voor de vierde kamer van deze escapedag in Deventer en de tweede kamer bij Forsaken: ‘The Clinic’.

Onze gamehost was super vriendelijk en gaf ons een korte en krachtige instructie en deels introductie van de kamer. In de kamer zelf komt de rest van de introductie middels een filmpje. In het begin hadden we wat opstart problemen, maar later vlogen we door de kamer. Dit toont alleen maar aan dat de flow goed is en dat je dus lekker door kunt puzzelen.

De puzzels zijn leuk en van een prima niveau. Er zit (naar mijn idee) één hele moeilijke puzzel in, maar daarbij zijn er ook genoeg gemakkelijke/gemiddelde puzzels. De kamer is voornamelijk lineair (eerste de ene puzzel oplossen, voordat je aan de andere kunt beginnen) met af en toe een parallel stuk (puzzels die tegelijkertijd opgelost kunnen worden). The Clinic is een 2.0 kamer, wat betekend dat alles volledig automatisch is. Dus als je daarvan houd is het zeker een aanrader om deze te gaan spelen.

De decoratie en thematisering is prima gedaan. Ik was vooral onder de indruk van het stuk net na het begin. Alsof je echt in een gekkenhuis terecht bent gekomen. Hier en daar zitten ook wat verrassingen die de boel een beetje enger maken. Ik zou het zeker niet bestempelen al ‘te’ eng, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel een spannende toevoeging kan zijn 😅. Wat dan? Ja, dat zal je zelf uit moeten gaan zoeken door er naartoe te gaan en de kamer te spelen.

We kwamen netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer en liepen samen met de host de kamer nog even door. Ik waardeer het enorm als hosts van escape rooms hier de tijd en de aandacht voor nemen. Je kunt zo niet met een onbevredigd gevoel naar huis, want je kunt alles nog vragen wat je niet tijdens het spelen is opgevallen. Complimenten hiervoor 👍.

Al bij al; Een prima kamer met een leuk thema. Er is een goede flow én de decoratie is goed neergezet.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel ‘m gerust als je een angsthaas bent, deze kamer is absoluut niet ‘te’ eng, eerder spannend;
- Zowel voor ervaren escapers als voor onervaren escapers is dit een prima kamer van een goed niveau.

Lieve mensen van Forsaken, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie. En vooral bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Dat wordt ontzettend gewaardeerd 👌.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit

  dcmariekesjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2020

Doktertje spelen...

Escape trip met Team Grensloos :-)
6 rooms op de planning
- Alien encounter
- Room 1803
- 1627 Groenlo
- Vloek van Hof Te Langelo
- The Clinic
- Coprse inc.


Onthaal:
Ruime parkeerplaats voor de deur. Ff een belletje geven dat we er waren en even later kwam Daan ons ophalen.
In de catacomben van het gebouw hebben ze een super leuke ontvangstruimte gebouwd met alle nodige comfort.
Tot mijn grote spijt hadden we door de planning helaas niet al te veel tijd om hier rond te hangen.
We hadden The Clinic al geboekt nog voor hij open was en het was dan ook een beetje een gok.
Hun eerste room was bij Marloes erg goed in de smaak gevallen, dus dat vertrouwen was er wel.

Kamer:
The Clinic start eigenlijk zonder veel uitleg van de gamehost. Met een tof gemaakt filmpje wordt het ons meteen duidelijk wat de bedoeling is. Zo zie ik het graag, simpel en duidelijk.
De sfeer die deze kamer uitademt is perfect, van het soort puzzel tot de moeilijkheidsgraad, alles bouwt stilaan op.
Hoewel de kamer nog vrij lineair begint is bijna alles daarna parallel en dat was met 4 perfect. Onbewust splitsten wij ons steeds op om zo de puzzels, die schitterend in thema zijn, op te lossen. De rode draad van het verhaal loopt doorheen de volledige kamer lekker door en overal was het meteen duidelijk wat we moesten doen en zoiets geeft een hele toffe sfeer in een hele nare setting ;-)

Er waren nog een paar kleine afwerkingsdetails die wat beter konden, maar dat is echt muggenziften op een kamer die zo psychiatrische instelling weer kan geven.

Als groep werden we uitgedaagd op puzzelvlak, doe vlak en samenwerken, er zaten grappig zaken in maar ook spannende, tot een klein WTF momentje toe.

Conclusie:
Ik heb me super geamuseerd in deze kamer. Qua sfeer, qua puzzels en qua spanning. Het onthaal is fijn, het verhaal duidelijk en de kamer heeft een heel lekkere flow. Ze hebben hier goed nagedacht over de puzzels, over samen moeten werken en over hoe ze het verhaal goed kunnen overbrengen zonder bergen leesvoer.

Achteraf nog even gebabbeld over de kamer en we hoorden alleen maar toffe dingen (maar die kan ik hier niet schrijven :-) )

Ideaal aantal: 4
Minder ervaring : 5-6


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaallijn
 • puzzels
 • sfeer
 • Daan + personeel

  claudia_baltesLaruka

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 september 2020

One Flew over the Cuckoo's Nest is er niets bij!

Dit was nummer 5 op de dag en had er erg veel zin in! Meestal plan ik de vetste escape rooms op het einde of althans degene waarvan ik denk dat ze een grote kans maken om de vetste te zijn. Gelukkig met The Clinic geen verkeerde inschatting gemaakt!

Als eerste hebben ze een ontzettende mooie ontvangstruimte! Eerder al The Classroom gespeeld en toen hadden ze nog een andere ontvangstruimte. Goede upgrade en ook zeker de moeite waard om net iets te vroeg te zijn voor de escape room. We kregen eigenlijk heel weinig informatie alvorens we de kamer ingingen, maar in de kamer werd op passende wijze uitgelegd wat we moesten gaan doen.

Ik vond de kamer direct al heel tof en werd er zelfs heel vrolijk van. Er is in de kamer aan alles gedacht voor de juiste opbouw van het verhaal en ook de spanning! Echt een top sfeer en thema-uitwerking. De kamer is ook zeer ruim opgezet, wat heel fijn is als je met een groep bent. De puzzels sluiten daar ook heel goed op aan, want je kunt al vrij snel parallel aan de gang waardoor iedereen aan de slag kan. De puzzels zijn allemaal in thema gezet, wat voor mij altijd een groot pluspunt is. Dat geldt overigens ook voor samenwerkpuzzels. I love them! Je kamer hoeft er niet doordrenkt mee te zijn, maar een of twee kan ik zeker waarderen.
Ik vond de kamer naarmate die vorderde wel steeds een stukje enger worden en de suspense groeien. Ik raak dan een beetje uit mijn escape-modus en kom dan meer in een -op mijn hoede-modus maar het viel achteraf reuze mee en heb me zeker geamuseerd, ook toen de suspense voor mij groeide.

Achteraf nog gezellig nagepraat en dat hadden we nog veel langer kunnen doen, maar de volgende kamer wachtte op ons. Ze gaan nog een aantal mooie verbeteringen doorvoeren als ik dat zo mag horen! Ga er zeker heen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  46:36 min

  Larukaclaudia_baltes

claudia_baltesclaudia_baltesEscape ApprenticeLid sinds: 23 juli 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Niet alleen een escaperoom, maar een hele ervaring!

Het begon al goed. De eigenaren hebben ons heel vriendelijk ontvangen. Daarna kwamen we in een mooie ruime wachtruimte. Deze was mooi aangekleed met allerlei spelletjes. Hier kan je jezelf nog wel een uur vermaken als je bijvoorbeeld eventjes moet wachten.

We kregen niet veel uitleg over de kamer, maar zodra we de kamer binnen stapten werd het duidelijk wat er van ons gevraagd werd in de kliniek.

Er zit een goede spanningsopbouw in de kamer! Het begint vrolijk, maar naarmate je verder komt dan bouwt de spanning op. Het is niet zo dat het een hele enge kamer is, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! Af en toe zitten er wel eventuele schrik momenten in, maar het is maar net hoe bang je jezelf maakt. ;) ik ben in ieder geval wel een paar keer geschrokken haha! Maar ik vind van die momentjes altijd wel leuk in een escape room! Als het maar niet te erg is. Hier paste het goed in het thema.

De puzzels in de kamer lopen parallel, dus iedereen had altijd wat te doen. Er was geen “dode tijd” om het maar eventjes te noemen. De puzzels zijn allemaal goed in het thema en wisselen elkaar goed af.

De verhaallijn komt ook naar voren in de escape room. Deze blijft ook duidelijk door de kamer heen. Dit vind ik ook een goed pluspunt.

Goede afwerking van de kamer! Ik heb de classroom ook gespeeld, maar ik moet zeggen dat de kamers niet echt te vergelijken zijn. De clinic is toch ook meer een hele ervaring inclusief puzzels.

Al met al een hele toffe ervaring gehad! Zeker een aanrader om te gaan spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Eigenaren
 • Puzzels
 • Spanningsopbouw
 • Leuk thema
 • Leuke wachtkamer

  Laruka

Jorim De lange (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Super tof

-


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Heleen (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Super leuke en origineel

Gave kamer met leuk thema en zelfs voor ons meiden allemaal te volgen. Fijn dat we nadertijd nog de kamer door mochten en uitleg kregen hoe alles in elkaar zat.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

jeroen_ottojeroen_ottoSenior EscaperLid sinds: 21 oktober 2016 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2022

Ik wordt (ben) gek

De straat was opgebroken en er hing een afzetlint voor de ingang. Begint de escaperoom nu al? Gelukkig bleek het allemaal schijn en konden we als nog naar binnen. wat een fantastische ontvangstruimte met een pooltafel, Playstation, diverse spellen en zelfs schommels. Een dikke plus punt.

We hadden het idee dat onze host zijn eerste dag alleen had. Geen probleem iedereen moet het leren, maar de uitleg ging een beetje schokkend. Dan de escaperoom zelf. Een gesticht/gekkenhuis. Niet dat ik er zelf ooit in heb gezeten, maar dit is hoe ik het voor mij zie. Puzzels zijn leuk en bijna allemaal in thema. Voor twee puzzels hadden we wat meer tijd dan gemiddeld nodig. De meeste puzzels zijn linear, waardoor je als team bestaande uit 6 personen soms met je handen in je zakken staat. Er zitten verrassende elementen in maar is zeker niet eng hooguit spannend. Het eind was voor ons abrupt, we hadden nog een kamer verwacht. Toen we onze eindtijd vroegen kon de host deze helaas niet zeggen. Volgens hem waren we iets voor 15.00 uur begonnen we hadden zelf het gevoel dat we na 15.00 uur waren begonnen omdat hij met zijn praatje begon over de regels iets voor 15.00 uur. We kwamen er om 16.05 uur uit, dus ruim binnen de tijd, maar leuk was geweest wat de exacte tijd was geweest. Al met al een hele leuke kamer.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • decor

 

SuzanneCALSuzanneCALJunior EscaperLid sinds: 12 november 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Spannend en technisch hoogstandje

Super kamer, super beleving, alles zit goed in elkaar!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:40 min


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

annet_iliohanannet_iliohanJunior EscaperLid sinds: 28 oktober 2018 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Verrassend met een lekkere flow

Met onze 2 pubers, deze kamer gespeeld. We hebben al aardig wat hoog beoordeelde kamers gespeeld en dit was toch wel een van de leukere. We waren verrast en hebben ervan genoten! We zaten eigenlijk direct vanaf het begin in een goede flow. Leuke en logische puzzels, genoeg te doen voor iedereen. We vulden elkaar goed aan. Hele spannende aankleding en schrikmomenten. Dochter van 14 vond het spannend, maar noemt het "goed spannend". Na afloop de kamer nog even rustig nabesproken. Er werd goed de tijd voor ons genomen. Wij vonden het echt waar voor je geld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

ReneN90ReneN90Junior EscaperLid sinds: 28 juli 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2022

Leuk spannend!

Mooie spannende kamer, zonder dat het voor mij te eng werd. Het thema, gekkenkliniek, moet je natuurlijk wel liggen. Maar dit is in de hele kamer goed doorgevoerd en alle puzzels zijn daar goed op afgestemd.

Gedurende het spel is er voldoende afwisseling in puzzels die tegelijk te spelen zijn. Dat zorgde ervoor dat we in tweetallen, we waren met vier, allemaal aan de slag konden. Er is geen klok, waardoor je niet precies weet waar je in het spel bent, wat ook wel weer een bepaalde dimensie geeft. Vooraf werd ook verteld dat we 75 minuten hadden, maar indien we het niet zouden halen ze hun best gingen doen ons er toch uit te laten komen.

De kamer ‘helpt’ je er goed doorheen, door middel van focus door licht. Sounddesign is ook fijn, wat de beleving vergroot in een decor wat klopt.

Zijn er dan geen minpuntjes? Jawel. Een puzzel werkte niet, terwijl alles lag en zat zoals moest. Daarnaast hebben we ook een onderdeel gekregen, voordat we iets hadden opgelost. Deze losse eindjes verdienen even aandacht. Ook is de manier van hints geven eigenlijk niet in lijn met hoe de rest van de kamer is. En tot slot zou ik in audio alles wat uitgelegd wordt, gesproken tekst, harder in de mix zetten. Voor achtergrondmuziek is het in orde. En… Het inhuren van echte acteurs voor de filmpjes en aanwijzingen, zou de beleving nog verder vergroten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:18 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Niveau van acteren op film
 • Volumelevel van tekst in audio
 • Manier van geven van hints

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2022

Toffe Escape

Een leuke en spannende Escape zonder het enge!

Met 4 personen vlogen we door de Escape wat ons aan het einde nog 20 minuten over opleverde. De puzzels zijn dus niet al te moeilijk en je kan goed opsplitsen zodat iedereen wat te doen heeft.

We hebben ons goed vermaakt ondanks de dreiging die sommige van ons voelde na bepaalde situaties...

Ik vroeg me de hele tijd af: waar gaat deze Escape heen en wat gaan we tegen komen? En ik moet eerlijk zeggen dat we alle 4 niet zijn teleurgesteld.

Het decor ziet er goed uit en op sommige punten voelde het zelfs alsof we werkelijk ergens anders waren dan in een Escape!

Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Super tof, uitgebreid en uitdagend

De escape room was echt heel tof! Met veel kamers, bijpassende muziek, spanning en minstens 2 puzzels per kamer!

En los van de escape room is de “kelder” alleen ook al super tof! Schommels, biljarttafel, spelletjes e.d. Wij komen terug voor de andere kamers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

xlalxlalEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2022

Creepy as fuck

Goede puzzels (op de eerste na dan haha) en de sfeer bouwt gigantisch de spanning op. Lang niet zo hard geschrokken en gegild. Een dikke aanrader.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2022

Een kamer waar veel werk in gestoken is, maar jammer van twee puzzels.

Je merkt dat er in deze kamer veel werk gestoken is. De aankleding en de acteur zijn leuk, de puzzels tof om te doen.
Jammer van twee puzzels echter. We bleven heel lang op die twee hangen en dat haalt de flow wat uit het spel.
Met enkele kleine aanpassingen kan dit wel verholpen worden waarschijnlijk.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels (2 mindere)

 

Roy Sterling (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2022

Ge-wel-dig

Wat een toffe ervaring zeker voor herhaling vatbaar! Ik kom zeker terug voor de andere 2 kamers


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

PawPawEscaperLid sinds: 15 mei 2022 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

It’s all in your head…or is it???

Nieuwsgierig door de goede reviews, op naar Deventer met een team van 5.
Zeer hartelijke ontvangst in een fijne wachtruimte met pooltafel en zelfs 2 schommels.
Uitleg kon in het engels en het startfilmpje met ondertiteling (mijn enthousiaste schoonmoeder uit Zuid-Afrika kon zo fijn meedoen).

Je waant je echt in een psychiatrische kliniek. In het begin was er nog wat weinig om ons allemaal goed bezig te houden, maar verderop in het spel was er veel meer ruimte en puzzels die parallel aangepakt konden worden.

Even stress voor 1 van ons die voor het blok gezet werd met een puzzel, maar dat hoort erbij ;)
Op 1 moment duurde 2 puzzels die we tegelijkertijd aan het oplossen waren wel een beetje erg lang. Beiden waren helaas not cup of tea, maar anderen hebben er misschien weer veel minder moeite mee.
Bij 1 puzzel hadden we iets over het hoofd gezien wat ons achteraf gezien best wel had kunnen helpen (oeps), de andere puzzel deed onze hersentjes een beetje te lang kraken helaas.

Samenwerking was in the clinic op meerdere punten echt nodig. Zeker met een grotere groep wel zo fijn. De spanning wordt goed opgebouwd en op een gegeven moment werden 2 van ons ineens een stuk voorzichtiger terwijl de andere 3 ze voor gek begonnen te verklaren, prachtige spelbeleving! Wait and see…of niet ;)

Voor de bangerikken: ik heb ECHT enge kamers gespeeld. Wees gerust, dit is niet ZO’N kamer. Lekker spannend op momenten, maar kruipt echt niet trillend als een rietje in een hoekje, no worries :)
Je maakt vooral jezelf bang, haha…

Zowel voor de ervaren escaperoomspelers onder onder ons als mijn lieve, giechelende, totaal clueless meedoende schoonmoeder was deze kamer de reistijd meer dan waard.

Er was ook uitgebreid tijd voor nabespreking en terug gaan de kamer in om alle vragen over puzzels die we eventueel nog hadden uitgebreid te bespreken, top!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer

 

rebeccabrinkmanrebeccabrinkmanEscape ApprenticeLid sinds: 28 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2022

Enorm gave escaperoom!

Met 3 vrienden gingen wij escapen bij The Clinic in Deventer.

Het introductiefilmpje is naar mijn mening echt vreselijk slecht geacteerd en gemonteerd (excuus) en dat geeft een indruk over hoe de escaperoom gaat zijn. Gelukkig voor Forsaken is dit het tegenovergestelde.

De kamer zelf is echt spectaculair. De puzzels zijn erg leuk, uitdagend, afwisselend en origineel. Meerdere puzzels had ik nog nooit eerder gezien en waren echt een leuke verrassing. Ook kon je meerdere puzzels tegelijk oplossen wat maakte dat niemand stond te niksen. Je kreeg ook nog steeds mee waar de ander mee bezig was dus dat was erg leuk gedaan. De beste puzzels vind ik altijd dat je weet wat je moet doen, maar dat het even duurt voordat ze opgelost zijn. Dat zijn dan ook de meeste puzzels in The Clinic, echt top!

Ook zit er een spannend element in de kamer wat het echt af maakt. Het is spannend, maar niet te eng. Ook zijn de ruimte ruim en blijf je maar doorgaan. Dat de kamer 75 minuten duurt is naar mijn mening ook echt top!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving

 

SemSemEscape ExpertLid sinds: 15 juni 2018 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juni 2022

Beleving en old school puzzelen

#78 The Clinic
Kamer 3 van dit escape weekend en wat was dit een knallende afsluiter!
Van begin tot einde waan je je in de prachtige gemaakte kliniek.
Alle puzzels passen perfect in het thema en sluiten feilloos aan op de beleving. 1 puzzel die me heel veel deed denken aan 237 en de conciërge. You hate it or you love it, voor mij het eerste, maar dat mocht de rest van de pret niet drukken :).
Sfeer is spannend, maar niet doodseng.
Super tof, zeker spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

Top kamer!

Geweldige kamer! Goed opgezet, heel origineel en over het technische gedeelte is goed nagedacht! Een aanrader om te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Spanning in de kliniek

Op naar kamer 2 bij Forsaken en kamer 4 van de dag, we zijn inmiddels dus goed opgewarmd en gaan vol goede moed van start bij The Clinic. Na even wat gedronken te hebben (en een potje poolbiljart gespeeld te hebben) konden we van start met ons tweede avontuur. Vluchtig werden de regels even doorgenomen, over het algemeen waren die hetzelfde als bij The Classroom. Wel werd ons verzekerd dat we een totaal andere kamer zouden gaan spelen, erg benieuwd dus.

Dat het een ander soort kamer was, merkten we in het begin al meteen. De kamer is mooi afgewerkt en het is duidelijk waar je bent! De start voor onszelf was iets minder succesvol, laten we het erop houden dat we overdonderd waren dat het er allemaal netjes uitzag! Na een wat valse start van de kamer, konden we gelukkig door.

Het decor is wederom netjes uitgewerkt, al zijn er een paar dingen die ik persoonlijk écht heel lelijk vind. Maar; je waant je wel echt in een kliniek. Flow in deze kamer zit erg goed (toen we deze opgepikt hadden tenminste). De puzzels zijn leuk in thema en passen binnen het verhaal. Dat verhaal is overigens ook een heel stuk duidelijker dan bij de vorige kamer. Waar ik me bij de vorige kamer steeds moest afvragen wat ik aan het doen was, is dat bij The Clinic wel heel duidelijk.

Al snel wordt duidelijk dat het in de kliniek niet helemaal pluis is, wat er precies aan de hand is moet je zelf maar gaan ontdekken! De flow blijft voor ons als groep eigenlijk de gehele kamer goed doorlopen tot één bepaalde puzzel. Deze puzzels zie je vaker terug in escaperooms. Wanneer ik dit soort puzzels doe, begin ik lukraak maar dingen te proberen tot hij uiteindelijk een keer goed is. Dat ging hier wat langzamer dan normaal, hierdoor kakte onze flow helaas wat in.

Gelukkig wisten we dit later in de kamer weer op te pakken en konden we dus weer lekker vlot verder. Richting het einde wordt er veel meer duidelijk over het verhaal en wat er nu precies aan de hand is. Dat in combinatie met een prima uitgewerkte kamer, maakt The Clinic echt wel een toffe room om te spelen. Achteraf wordt er ook nog ruim de tijd genomen om door de kamer te lopen om alle puntjes nog eens goed te bekijken, waardeer dat altijd enorm.

The Clinic is wat mij betreft echt wel de topper op deze locatie. Een leuke kamer met onwijs toffe puzzels, eentje in het bijzonder vond ik zelf heel erg leuk. Het verhaal is vrij simpel, maar wel duidelijk. Tot slot waan je je echt in een kliniek en dat is erg netjes uitgewerkt. Al met al echt wel een kamer die je gespeeld moet hebben!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

 

rumarumaJunior EscaperLid sinds: 30 december 2018 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Spannend

Het is een spannende kamers met veel originele puzzels.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Spannend!

Dit is een spannende kamer.

Zeker genoeg te doen voor iedereen. De spanning en puzzels maken deze kamer zeker en vast een aanrader!
En speel dan onmiddellijk ook The Classroom.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  58:20 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Puzzels

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

Beste kamer in dit thema

Ik heb vaker kamers gespeeld in dit thema en ik vind het bij Forsaken het beste uitgewerkt van allemaal. Je wordt meegenomen in een verhaal en tijdens de hele escape begrijp je waar je bent in de storytelling. Alles in de aankleding en sfeer klopt. Naarmate je langer speelt, kan je jezelf steeds verder op de kast jagen. Ik heb zelden zo vaak over m'n schouder gekeken ;)

Ondanks de spanning flowde de kamer heerlijk. Met vier personen viel er genoeg te puzzelen. We gingen er snel doorheen, maar toch voelden de puzzels uitdagend genoeg. Ik geloof dat alle spelers wel een 'eureka-momentje' hebben gehad. We kwamen dan ook hyper en blij naar buiten.

Achteraf was er nog ruimte om de kamer te doorlopen en uitgebreid te bespreken, heel fijn!

Toch merk ik dat ik ergens de wow-factor mis in de kamer en ik vind het moeilijk om de vinger erop te leggen waar dat dan aan ligt. Misschien omdat ik (geholpen door een lichte escapeverslaving) al erg veel kamers heb gezien, waardoor het in puzzels en aankleding niet heel vernieuwend was. Het is de vraag of dat ook altijd nodig is. Ik zou de kamer sowieso aanbevelen om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:06 min

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

The Clinic

#107 - De ontvangstruimte bij Forsaken is mooi groot en de begeleiding is prettig. Er werd uitgebreid tijd voor ons genomen. Achteraf hebben we de hele kamer nog even doorlopen en ik begreep dat de kamer hoe dan ook uitgespeeld mag worden. Niet dat we het nodig hadden, maar wel een fijn idee.

Wat een toffe kamer! Ik vond de flow echt heel goed gedaan, we vlogen er doorheen, terwijl we wel allemaal zo goed als alles mee hebben gekregen. De aankleding is goed gedaan en de sfeer klopt. De puzzels zijn afwisselend en uitdagend. Het fijnst vond ik dat er echt geen ruis is in de kamer, zonder dat het kil of onaf lijkt. Daarnaast zat de spanning in de kamer goed in elkaar. Ik zou deze kamer zéker aanraden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:06 min

 

SjoerdbSjoerdbEscape ApprenticeLid sinds: 16 maart 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2022

Heel gaaf

Het is een hele gave grote escaperoom. Waar echt is nagedacht over het verhaal. Ook zijn alle slotten zeer creatief en wordt er nouwelijks tot geen gebruik gemaakt van sleutels of codes maar komen hints naar voren of gaan deuren open direct als je de puzzel(s) oplost.

Ik kan iedereen deze kamer aanraden


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig