Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Clinic

Deventer , Nederland

Nu geopend

75 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Clinic

Dokter Murphy krijgt het niet meer over zijn hart met wat er gebeurd in deze psychiatrische kliniek. Er gebeuren hele nare dingen met de patiënten... Hij zoekt mensen om de diepe geheimen van deze psychiatrische kliniek te onthullen. Met behulp van zijn pasje kunnen jullie de kliniek binnen sluipen. Maar wees gewaarschuwd! Zorg ervoor dat je niet wordt gesnapt, want anders belanden jullie misschien zelf wel als patiënten in de kliniek.

Jullie hebben 75 minuten de tijd voordat alle alarm bellen afgaan bij de doktoren.


Thema's

Inrichting

Spionage

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

44 likes

327 bezoekers

94.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Zutphenseweg 6
7418 AJ, Deventer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

157 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Klinisch escapen 🩺

We waren met het team Ale Blie (3 personen) al bij Forsaken escape room en hadden daar al een kamer gespeeld. We waren helemaal klaar voor de vierde kamer van deze escapedag in Deventer en de tweede kamer bij Forsaken: ‘The Clinic'.

Onze gamehost was super vriendelijk en gaf ons een korte en krachtige instructie en deels introductie van de kamer. In de kamer zelf komt de rest van de introductie middels een filmpje. In het begin hadden we wat opstart problemen, maar later vlogen we door de kamer. Dit toont alleen maar aan dat de flow goed is en dat je dus lekker door kunt puzzelen.

De puzzels zijn leuk en van een prima niveau. Er zit (naar mijn idee) één hele moeilijke puzzel in, maar daarbij zijn er ook genoeg gemakkelijke/gemiddelde puzzels. De kamer is voornamelijk lineair (eerste de ene puzzel oplossen, voordat je aan de andere kunt beginnen) met af en toe een parallel stuk (puzzels die tegelijkertijd opgelost kunnen worden). The Clinic is een 2.0 kamer, wat betekend dat alles volledig automatisch is. Dus als je daarvan houd is het zeker een aanrader om deze te gaan spelen.

De decoratie en thematisering is prima gedaan. Ik was vooral onder de indruk van het stuk net na het begin. Alsof je echt in een gekkenhuis terecht bent gekomen. Hier en daar zitten ook wat verrassingen die de boel een beetje enger maken. Ik zou het zeker niet bestempelen al ‘te' eng, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel een spannende toevoeging kan zijn 😁…. Wat dan? Ja, dat zal je zelf uit moeten gaan zoeken door er naartoe te gaan en de kamer te spelen.

We kwamen netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer en liepen samen met de host de kamer nog even door. Ik waardeer het enorm als hosts van escape rooms hier de tijd en de aandacht voor nemen. Je kunt zo niet met een onbevredigd gevoel naar huis, want je kunt alles nog vragen wat je niet tijdens het spelen is opgevallen. Complimenten hiervoor 👍.

Al bij al; Een prima kamer met een leuk thema. Er is een goede flow én de decoratie is goed neergezet.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel ‘m gerust als je een angsthaas bent, deze kamer is absoluut niet ‘te' eng, eerder spannend;
- Zowel voor ervaren escapers als voor onervaren escapers is dit een prima kamer van een goed niveau.

Lieve mensen van Forsaken, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie. En vooral bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Dat wordt ontzettend gewaardeerd 👌.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit

  FennMariekesjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (323 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2020

Doktertje spelen...

Escape trip met Team Grensloos :-)
6 rooms op de planning
- Alien encounter
- Room 1803
- 1627 Groenlo
- Vloek van Hof Te Langelo
- The Clinic
- Coprse inc.


Onthaal:
Ruime parkeerplaats voor de deur. Ff een belletje geven dat we er waren en even later kwam Daan ons ophalen.
In de catacomben van het gebouw hebben ze een super leuke ontvangstruimte gebouwd met alle nodige comfort.
Tot mijn grote spijt hadden we door de planning helaas niet al te veel tijd om hier rond te hangen.
We hadden The Clinic al geboekt nog voor hij open was en het was dan ook een beetje een gok.
Hun eerste room was bij Marloes erg goed in de smaak gevallen, dus dat vertrouwen was er wel.

Kamer:
The Clinic start eigenlijk zonder veel uitleg van de gamehost. Met een tof gemaakt filmpje wordt het ons meteen duidelijk wat de bedoeling is. Zo zie ik het graag, simpel en duidelijk.
De sfeer die deze kamer uitademt is perfect, van het soort puzzel tot de moeilijkheidsgraad, alles bouwt stilaan op.
Hoewel de kamer nog vrij lineair begint is bijna alles daarna parallel en dat was met 4 perfect. Onbewust splitsten wij ons steeds op om zo de puzzels, die schitterend in thema zijn, op te lossen. De rode draad van het verhaal loopt doorheen de volledige kamer lekker door en overal was het meteen duidelijk wat we moesten doen en zoiets geeft een hele toffe sfeer in een hele nare setting ;-)

Er waren nog een paar kleine afwerkingsdetails die wat beter konden, maar dat is echt muggenziften op een kamer die zo psychiatrische instelling weer kan geven.

Als groep werden we uitgedaagd op puzzelvlak, doe vlak en samenwerken, er zaten grappig zaken in maar ook spannende, tot een klein WTF momentje toe.

Conclusie:
Ik heb me super geamuseerd in deze kamer. Qua sfeer, qua puzzels en qua spanning. Het onthaal is fijn, het verhaal duidelijk en de kamer heeft een heel lekkere flow. Ze hebben hier goed nagedacht over de puzzels, over samen moeten werken en over hoe ze het verhaal goed kunnen overbrengen zonder bergen leesvoer.

Achteraf nog even gebabbeld over de kamer en we hoorden alleen maar toffe dingen (maar die kan ik hier niet schrijven :-) )

Ideaal aantal: 4
Minder ervaring : 5-6


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaallijn
 • puzzels
 • sfeer
 • Daan + personeel

  Elsaclaudia_baltesLaruka

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2022

Misschien iets te hoge verwachting...

We hebben deze dag The Classroom en The Clinic gedaan. En The Clinic was als 2e aan de beurt :)

De kamer ziet er netjes uit. De puzzel zijn (bijna) allemaal leuk in thema en er zitten wat kleine verassingen in de kamer.
Als je erg bang aangelegd bent, dan kan deze kamer redelijk spannend zijn. Maar verwacht niks extreems. Ik vond het ''spannende'' element maar weinig toevoegen en vond het niet echt geslaagd. Dit kunnen ze met licht en geluid zo veel beter maken dan het nu is!
Dat was ook een van mijn punten die in deze kamer erg tegen viel... Het geluid is slecht, zeker in het laatste deel. En met verlichting hebben ze überhaupt al weinig gedaan op het laatste deel na.
Hier valt nog heel veel verbetering mee te behalen!

Dan kom ik eigenlijk (voor alle 3 de kamers) op een puntje wat ik jammer vind. Voor alle kamers op deze locatie zijn ongeveer dezelfde soort puzzels gemaakt... Een ''cluedo'' achtige puzzle (of zelfs meerdere), een rekensom (of zelfs meerdere) en een zet het op de goede plek spel en ga zo maar door. Er worden veel elementen herhaald en dit is jammer!

Ook voor deze kamer is het cijfer naar mijn idee wat aan de hoge kant... Ja, het is een goede kamer en zeker wel de moeite om te spelen. Maar een 9,5? Nee, dat is het in mijn ogen niet waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:13 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieDrs-jlc

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2020

One Flew over the Cuckoo's Nest is er niets bij!

Dit was nummer 5 op de dag en had er erg veel zin in! Meestal plan ik de vetste escape rooms op het einde of althans degene waarvan ik denk dat ze een grote kans maken om de vetste te zijn. Gelukkig met The Clinic geen verkeerde inschatting gemaakt!

Als eerste hebben ze een ontzettende mooie ontvangstruimte! Eerder al The Classroom gespeeld en toen hadden ze nog een andere ontvangstruimte. Goede upgrade en ook zeker de moeite waard om net iets te vroeg te zijn voor de escape room. We kregen eigenlijk heel weinig informatie alvorens we de kamer ingingen, maar in de kamer werd op passende wijze uitgelegd wat we moesten gaan doen.

Ik vond de kamer direct al heel tof en werd er zelfs heel vrolijk van. Er is in de kamer aan alles gedacht voor de juiste opbouw van het verhaal en ook de spanning! Echt een top sfeer en thema-uitwerking. De kamer is ook zeer ruim opgezet, wat heel fijn is als je met een groep bent. De puzzels sluiten daar ook heel goed op aan, want je kunt al vrij snel parallel aan de gang waardoor iedereen aan de slag kan. De puzzels zijn allemaal in thema gezet, wat voor mij altijd een groot pluspunt is. Dat geldt overigens ook voor samenwerkpuzzels. I love them! Je kamer hoeft er niet doordrenkt mee te zijn, maar een of twee kan ik zeker waarderen.
Ik vond de kamer naarmate die vorderde wel steeds een stukje enger worden en de suspense groeien. Ik raak dan een beetje uit mijn escape-modus en kom dan meer in een -op mijn hoede-modus maar het viel achteraf reuze mee en heb me zeker geamuseerd, ook toen de suspense voor mij groeide.

Achteraf nog gezellig nagepraat en dat hadden we nog veel langer kunnen doen, maar de volgende kamer wachtte op ons. Ze gaan nog een aantal mooie verbeteringen doorvoeren als ik dat zo mag horen! Ga er zeker heen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  46:36 min

  Larukaclaudia_baltes

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Toffe kamer!

Leuke kamer met moderne snufjes en een grappige twist. Deze kamer heeft ook een paar nieuwe puzzels en de afwerking is heel netjes. Fijne host ook en een leuke ontvangstruimte.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  40:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit

  Niklas

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

Prima kamer, goede service!

Het was allereest flink zoeken op de parkeerplaats maar gelukkig werden we goed geholpen toen we even belde. De ontvangst was hartelijk en na een nodig toilet bezoek konden we aan de slag. Leuke puzzels en goed te doen voor ervaren 3 personen. Hier en daar zeker ook wel spannend en mocht je ergens bang voor zijn, dan zou ik dat zeker even aangeven. Zeker gezien de informatie verschaffing op de website omtrent het gebruik van acteurs.

Goede uitleg maakte ook dat wij op de juiste momenten wisten wat te doen, of juist niet te moeten doen. Leuke aandrader als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:37 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  markgoedegebuure

claudia_baltesclaudia_baltesJunior EscaperLid sinds: 23 juli 2020 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Niet alleen een escaperoom, maar een hele ervaring!

Het begon al goed. De eigenaren hebben ons heel vriendelijk ontvangen. Daarna kwamen we in een mooie ruime wachtruimte. Deze was mooi aangekleed met allerlei spelletjes. Hier kan je jezelf nog wel een uur vermaken als je bijvoorbeeld eventjes moet wachten.

We kregen niet veel uitleg over de kamer, maar zodra we de kamer binnen stapten werd het duidelijk wat er van ons gevraagd werd in de kliniek.

Er zit een goede spanningsopbouw in de kamer! Het begint vrolijk, maar naarmate je verder komt dan bouwt de spanning op. Het is niet zo dat het een hele enge kamer is, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! Af en toe zitten er wel eventuele schrik momenten in, maar het is maar net hoe bang je jezelf maakt. ;) ik ben in ieder geval wel een paar keer geschrokken haha! Maar ik vind van die momentjes altijd wel leuk in een escape room! Als het maar niet te erg is. Hier paste het goed in het thema.

De puzzels in de kamer lopen parallel, dus iedereen had altijd wat te doen. Er was geen “dode tijd” om het maar eventjes te noemen. De puzzels zijn allemaal goed in het thema en wisselen elkaar goed af.

De verhaallijn komt ook naar voren in de escape room. Deze blijft ook duidelijk door de kamer heen. Dit vind ik ook een goed pluspunt.

Goede afwerking van de kamer! Ik heb de classroom ook gespeeld, maar ik moet zeggen dat de kamers niet echt te vergelijken zijn. De clinic is toch ook meer een hele ervaring inclusief puzzels.

Al met al een hele toffe ervaring gehad! Zeker een aanrader om te gaan spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Eigenaren
 • Puzzels
 • Spanningsopbouw
 • Leuk thema
 • Leuke wachtkamer

  Laruka

Kay (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2024

Een vermakelijk en uitdagende escape room.

Een leuke en uitdagende escape room. Alles is heel mooi in elkaar gezet. Het verhaal en puzzels zijn super leuk en spannend.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Inge (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2024

Leuke, afwisselende kamer

Gevarieerde uitdagende puzzels in een soms spannende omgeving. Aanrader!!
Leuke host!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zohab (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2024

Mooi + acteur

Hele goeie kamer met een leuke verhaallijn. Het wordt uit het niets eng, en er is een leuke acteur die af en toe komt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Ellen (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2024

Gaaf!!

We zijn ervaren spelers en hadden (voor het eerst) gekozen voor kamer die wat spannender is. Het was super!
Erg spannend, maar zeker niet (te) eng. Meerdere kamers en leuke puzzels. Alles zat goed in elkaar en ook de ontvangst was top! Zeker een aanrader om een keer te spelen! We hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en dit is goed te doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

IngridFIngridFEscaperLid sinds: 11 december 2021 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2024

Spannender dan vooraf gedacht!

Een erg leuke, spannende escaperoom. Het thema sprak ons erg aan. Een aantal schrik momenten die we niet hadden verwacht. Puzzels waren erg leuk en prima te doen. Wel aanpoten met 2 personen. De host was gezellig, attent en vol humor, heel leuk!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

MarlyneMarlyneEscape ApprenticeLid sinds: 03 maart 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2024

Geweldig

Nooit eerder zoveel beleving in een escape room meegemaakt. Het ging niet alleen maar om slotjes openen maar echt puzzelen. Verhaal volgen en spannende momente. Zeker aan te raden. Ik ben met collega's geweest.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

emmabolkemmabolkJunior EscaperLid sinds: 23 februari 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Leuke kamer

Hele leuke, spannende kamer met veel unieke puzzels!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2024

Gelukkig geen coulrofobie

#277 In deze kliniek vinden duistere zaken plaats. Het decor ziet er netjes uit en past bij het verhaal. Ook de puzzels sluiten daar goed op aan en zijn van prima niveau. Dit aangevuld met wat grappige en spannende momentjes maakt het geheel een leuke escape room die het spelen zeker waard is.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer

 

irmawitteveenirmawitteveenEscape ApprenticeLid sinds: 27 december 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2023

Supergaaf

Uitdagende puzzels, goed doordenken en mooie afwisselende ruimtes met een goed verhaal


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

CBeentjesCBeentjesJunior EscaperLid sinds: 06 maart 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2024

Spannende en leuke kamer

De kamer is heel spannend vanwege het thema, maar is goed te doen voor iedereen. Ook voor de angsthazen (zoals ik zelf).

De kamer is mooi gemaakt en is logisch in volgorde. Er zijn veel spannende elementen wat het heel leuk maakt om deze kamer te spelen.

De begeleiding is goed, sfeer is goed en er zijn verrassende elementen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving

 

LucasLucasJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2023 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2023

Uitsluitend liefde

Geweldige escaperoom! Maar vooral het personeel maakt het een geweldige ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

rderelirdereliEscape ApprenticeLid sinds: 20 november 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2023

Geweldig

Het waren hele diverse spellen om de codes te achterhalen. Met 2 personen duurde het 2 minuten langer dan de gegeven tijd, maar we mochten het spel afronden. Je moet wel echt vooraf melden als je een fobie hebt :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

ArnoldSPWArnoldSPWJunior EscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Leuke en uitdagende kamer met verrassende elementen!

Een hele leuke kamer op verschillende gebieden: de puzzels bieden voldoende uitdaging, veel afwisseling, en het thema is in de hele kamer met meerdere ruimtes goed doorgevoerd. Verrassende en spannende elementen, echt een aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  67:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

annw92annw92EscaperLid sinds: 05 juni 2018 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Een fijne puzzelkamer

The Clinic is naar onze mening een fijne puzzelkamer. Er zitten gevarieerde puzzels in, hier en daar wat zoekwerk en je kunt los van elkaar aan de slag met verschillende puzzels. De puzzels zijn niet perse heel lastig, maar kosten soms wel wat meer tijd om op te lossen.
Er zitten een paar goede schrikmomenten in de kamer, maar dat past ook wel bij het verhaal en het thema.
We vonden het een leuke kamer om te spelen, maar het einde voelde naar onze mening wat abrupt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team unicorn

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels

 

johan_adersjohan_adersEscape ExpertLid sinds: 31 januari 2018 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Leuke escape, goeie organisatie, iets te makkelijk

Met z'n tweeën hebben we de Contamination en Classroom gedaan. Clinic stelden we uit op hun advies, omdat je dan met meer moet zijn. Nu dus, met 4.

The Clinic is een leuke kamer in een psychiatrisch ziekenhuis, één van onze favoriete thema's. Wat opvalt is dat het weinig sleutels zijn, in een goed nagebouwde omgeving. Ze hebben duidelijk hun best gedaan om er iets van een verhaal in te steken. Echter, we vonden de puzzels her en der wat kinderlijk en erg eenvoudig. Hierdoor hadden we een hoog tempo en vlogen de puzzels voorbij. Verder is de kamer aanzienlijk minder spannend dan je zou denken, ook al hebben ze er enkele leuke (schrik)momentjes ingebouwd maar die waren vooral grappig. Een enkele puzzel was wat lastiger waardoor je even stil moest staan bij het verhaal en de experience. Dat was erg leuk en had meer gemogen. Want hoe ze in het verhaal gebruik weten te maken van de omgeving en je dwingen om samen te werken, is érg goed gevonden!!

Samengevat: Mooi gemaakt, leuk verhaal, maar iets te makkelijk en weinig rustmomenten om van spanning en verhaal te genieten. Daardoor komt hij niet helemaal tot zijn recht. Wel alle lof voor de makers en de spelleidster, wiens enthousiasme aanstekelijk werkt.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Prachtige omgeving en decor
 • Samenwerken
 • Iets te makkelijk / snel
 • Spanning komt niet tot z'n recht

 

Super leuke ervaring!

Wij gingen met drie personen de escape room in, twee daarvan waaronder ik hadden geen ervaring met fysieke escaperooms.
We kregen 75 min om de escaperoom uit te spelen.

Zeer leuke ervaring, van ontvangst, uitleg tot aan de kamers. The clinic bestaat uit meerdere kamers, door de heldere uitleg in het begin heb je vaag idee wat je te wachten staat in de kamers. Juist door de gehele setting wordt er een "spannend" randje gecreeerd, waardoor je continue op de hoede bent wat er gaat gebeuren. De kamers an sich zijn ruim opgezet waardoor je goed kan opsplitsen om verschillende puzzels of clues op te lossen. De moeilijkheidsgraad van de puzzels en raadsels is goed op niveau, dus je word lekker uitgedaagd. Wij konden ontsnappen en hadden nog ruim 8 minuten over, dat voelde wel even als een kick.

Voor ons zeker een aanrader, ik denk zelf dat ik en mijn vriend een nieuwe verslaving hebben ontdekt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

 

Esther75Esther75Escape ApprenticeLid sinds: 23 juli 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Fantastische ervaring

Een hele ervaring is het spelen van deze escaperoom. Hij zit logisch in elkaar, vernuftige mechanismen, denkwerk, team work, spannend op een leuke manier. Kortom enorm de moeite waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

Simone (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Uitdagende escaperoom met spanning

Erg leuke kamers met soms wat spanning. Wel wat ervaring nodig


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Spanning in de kliniek

The Clinic is een mooie puzzel kamer die vooral lineair is, maar af en toe op de juiste momenten stukken heeft die juist parallel zijn. De puzzels passen perfect in het thema en het decor van de kliniek.

Terug naar het begin: de ontvangst is enthousiast en we krijgen uitleg over de standaard escaperoom regels. Vervolgens gaan we naar binnen en start de introvideo. Deze vond ik persoonlijk wat overdreven geacteerd, maar het dekt de lading van waar de kamer over gaat.
Vervolgens kunnen we starten en komen we al snel in de flow, die de hele kamer blijft doorgaan, wat erg fijn is! Er zat één grote puzzel in waar we een stuk langer over gedaan hebben, maar dit lag denk ik eerder aan onszelf. Hierna konden we snel weer doorgaan.

De kamer wordt een thriller kamer genoemd. Er zitten zeker spannende elementen in, maar echt eng was de kamer niet. Door deze spannende elementen maak je eerder jezelf bang, wat natuurlijk briljant is!
Dus mocht je twijfelen, laat je dan niet tegenhouden omdat de kamer te eng zou zijn!

De conclusie van de kamer en met name het verhaal had voor mij ook nog wat groter/dramatischer gekund, zeker omdat je het één en ander meemaakt tijdens de kamer.
Na afloop werd er uitgebreid nagepraat en konden we nogmaals door de kamers heen lopen, wat altijd fijn is om niks gemist te hebben. Dankjewel daarvoor aan onze host!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig