Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Clinic

Deventer , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Clinic

Dokter Murphy krijgt het niet meer over zijn hart met wat er gebeurd in deze psychiatrische kliniek. Er gebeuren hele nare dingen met de patiënten... Hij zoekt mensen om de diepe geheimen van deze psychiatrische kliniek te onthullen. Met behulp van zijn pasje kunnen jullie de kliniek binnen sluipen. Maar wees gewaarschuwd! Zorg ervoor dat je niet wordt gesnapt, want anders belanden jullie misschien zelf wel als patiënten in de kliniek.

Jullie hebben 75 minuten de tijd voordat alle alarm bellen afgaan bij de doktoren.


Thema's

Inrichting

Spionage

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

38 likes

264 bezoekers

94.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Zutphenseweg 6
7418 AJ, Deventer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

139 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Klinisch escapen 🩺

We waren met het team Ale Blie (3 personen) al bij Forsaken escape room en hadden daar al een kamer gespeeld. We waren helemaal klaar voor de vierde kamer van deze escapedag in Deventer en de tweede kamer bij Forsaken: ‘The Clinic'.

Onze gamehost was super vriendelijk en gaf ons een korte en krachtige instructie en deels introductie van de kamer. In de kamer zelf komt de rest van de introductie middels een filmpje. In het begin hadden we wat opstart problemen, maar later vlogen we door de kamer. Dit toont alleen maar aan dat de flow goed is en dat je dus lekker door kunt puzzelen.

De puzzels zijn leuk en van een prima niveau. Er zit (naar mijn idee) één hele moeilijke puzzel in, maar daarbij zijn er ook genoeg gemakkelijke/gemiddelde puzzels. De kamer is voornamelijk lineair (eerste de ene puzzel oplossen, voordat je aan de andere kunt beginnen) met af en toe een parallel stuk (puzzels die tegelijkertijd opgelost kunnen worden). The Clinic is een 2.0 kamer, wat betekend dat alles volledig automatisch is. Dus als je daarvan houd is het zeker een aanrader om deze te gaan spelen.

De decoratie en thematisering is prima gedaan. Ik was vooral onder de indruk van het stuk net na het begin. Alsof je echt in een gekkenhuis terecht bent gekomen. Hier en daar zitten ook wat verrassingen die de boel een beetje enger maken. Ik zou het zeker niet bestempelen al ‘te' eng, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel een spannende toevoeging kan zijn 😁…. Wat dan? Ja, dat zal je zelf uit moeten gaan zoeken door er naartoe te gaan en de kamer te spelen.

We kwamen netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer en liepen samen met de host de kamer nog even door. Ik waardeer het enorm als hosts van escape rooms hier de tijd en de aandacht voor nemen. Je kunt zo niet met een onbevredigd gevoel naar huis, want je kunt alles nog vragen wat je niet tijdens het spelen is opgevallen. Complimenten hiervoor 👍.

Al bij al; Een prima kamer met een leuk thema. Er is een goede flow én de decoratie is goed neergezet.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel ‘m gerust als je een angsthaas bent, deze kamer is absoluut niet ‘te' eng, eerder spannend;
- Zowel voor ervaren escapers als voor onervaren escapers is dit een prima kamer van een goed niveau.

Lieve mensen van Forsaken, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie. En vooral bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Dat wordt ontzettend gewaardeerd 👌.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit

  FennMariekesjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (315 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2020

Doktertje spelen...

Escape trip met Team Grensloos :-)
6 rooms op de planning
- Alien encounter
- Room 1803
- 1627 Groenlo
- Vloek van Hof Te Langelo
- The Clinic
- Coprse inc.


Onthaal:
Ruime parkeerplaats voor de deur. Ff een belletje geven dat we er waren en even later kwam Daan ons ophalen.
In de catacomben van het gebouw hebben ze een super leuke ontvangstruimte gebouwd met alle nodige comfort.
Tot mijn grote spijt hadden we door de planning helaas niet al te veel tijd om hier rond te hangen.
We hadden The Clinic al geboekt nog voor hij open was en het was dan ook een beetje een gok.
Hun eerste room was bij Marloes erg goed in de smaak gevallen, dus dat vertrouwen was er wel.

Kamer:
The Clinic start eigenlijk zonder veel uitleg van de gamehost. Met een tof gemaakt filmpje wordt het ons meteen duidelijk wat de bedoeling is. Zo zie ik het graag, simpel en duidelijk.
De sfeer die deze kamer uitademt is perfect, van het soort puzzel tot de moeilijkheidsgraad, alles bouwt stilaan op.
Hoewel de kamer nog vrij lineair begint is bijna alles daarna parallel en dat was met 4 perfect. Onbewust splitsten wij ons steeds op om zo de puzzels, die schitterend in thema zijn, op te lossen. De rode draad van het verhaal loopt doorheen de volledige kamer lekker door en overal was het meteen duidelijk wat we moesten doen en zoiets geeft een hele toffe sfeer in een hele nare setting ;-)

Er waren nog een paar kleine afwerkingsdetails die wat beter konden, maar dat is echt muggenziften op een kamer die zo psychiatrische instelling weer kan geven.

Als groep werden we uitgedaagd op puzzelvlak, doe vlak en samenwerken, er zaten grappig zaken in maar ook spannende, tot een klein WTF momentje toe.

Conclusie:
Ik heb me super geamuseerd in deze kamer. Qua sfeer, qua puzzels en qua spanning. Het onthaal is fijn, het verhaal duidelijk en de kamer heeft een heel lekkere flow. Ze hebben hier goed nagedacht over de puzzels, over samen moeten werken en over hoe ze het verhaal goed kunnen overbrengen zonder bergen leesvoer.

Achteraf nog even gebabbeld over de kamer en we hoorden alleen maar toffe dingen (maar die kan ik hier niet schrijven :-) )

Ideaal aantal: 4
Minder ervaring : 5-6


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaallijn
 • puzzels
 • sfeer
 • Daan + personeel

  Elsaclaudia_baltesLaruka

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2022

Misschien iets te hoge verwachting...

We hebben deze dag The Classroom en The Clinic gedaan. En The Clinic was als 2e aan de beurt :)

De kamer ziet er netjes uit. De puzzel zijn (bijna) allemaal leuk in thema en er zitten wat kleine verassingen in de kamer.
Als je erg bang aangelegd bent, dan kan deze kamer redelijk spannend zijn. Maar verwacht niks extreems. Ik vond het ''spannende'' element maar weinig toevoegen en vond het niet echt geslaagd. Dit kunnen ze met licht en geluid zo veel beter maken dan het nu is!
Dat was ook een van mijn punten die in deze kamer erg tegen viel... Het geluid is slecht, zeker in het laatste deel. En met verlichting hebben ze überhaupt al weinig gedaan op het laatste deel na.
Hier valt nog heel veel verbetering mee te behalen!

Dan kom ik eigenlijk (voor alle 3 de kamers) op een puntje wat ik jammer vind. Voor alle kamers op deze locatie zijn ongeveer dezelfde soort puzzels gemaakt... Een ''cluedo'' achtige puzzle (of zelfs meerdere), een rekensom (of zelfs meerdere) en een zet het op de goede plek spel en ga zo maar door. Er worden veel elementen herhaald en dit is jammer!

Ook voor deze kamer is het cijfer naar mijn idee wat aan de hoge kant... Ja, het is een goede kamer en zeker wel de moeite om te spelen. Maar een 9,5? Nee, dat is het in mijn ogen niet waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:13 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieDrs-jlc

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2020

One Flew over the Cuckoo's Nest is er niets bij!

Dit was nummer 5 op de dag en had er erg veel zin in! Meestal plan ik de vetste escape rooms op het einde of althans degene waarvan ik denk dat ze een grote kans maken om de vetste te zijn. Gelukkig met The Clinic geen verkeerde inschatting gemaakt!

Als eerste hebben ze een ontzettende mooie ontvangstruimte! Eerder al The Classroom gespeeld en toen hadden ze nog een andere ontvangstruimte. Goede upgrade en ook zeker de moeite waard om net iets te vroeg te zijn voor de escape room. We kregen eigenlijk heel weinig informatie alvorens we de kamer ingingen, maar in de kamer werd op passende wijze uitgelegd wat we moesten gaan doen.

Ik vond de kamer direct al heel tof en werd er zelfs heel vrolijk van. Er is in de kamer aan alles gedacht voor de juiste opbouw van het verhaal en ook de spanning! Echt een top sfeer en thema-uitwerking. De kamer is ook zeer ruim opgezet, wat heel fijn is als je met een groep bent. De puzzels sluiten daar ook heel goed op aan, want je kunt al vrij snel parallel aan de gang waardoor iedereen aan de slag kan. De puzzels zijn allemaal in thema gezet, wat voor mij altijd een groot pluspunt is. Dat geldt overigens ook voor samenwerkpuzzels. I love them! Je kamer hoeft er niet doordrenkt mee te zijn, maar een of twee kan ik zeker waarderen.
Ik vond de kamer naarmate die vorderde wel steeds een stukje enger worden en de suspense groeien. Ik raak dan een beetje uit mijn escape-modus en kom dan meer in een -op mijn hoede-modus maar het viel achteraf reuze mee en heb me zeker geamuseerd, ook toen de suspense voor mij groeide.

Achteraf nog gezellig nagepraat en dat hadden we nog veel langer kunnen doen, maar de volgende kamer wachtte op ons. Ze gaan nog een aantal mooie verbeteringen doorvoeren als ik dat zo mag horen! Ga er zeker heen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  46:36 min

  Larukaclaudia_baltes

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Toffe kamer!

Leuke kamer met moderne snufjes en een grappige twist. Deze kamer heeft ook een paar nieuwe puzzels en de afwerking is heel netjes. Fijne host ook en een leuke ontvangstruimte.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  40:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit

  Niklas

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

Prima kamer, goede service!

Het was allereest flink zoeken op de parkeerplaats maar gelukkig werden we goed geholpen toen we even belde. De ontvangst was hartelijk en na een nodig toilet bezoek konden we aan de slag. Leuke puzzels en goed te doen voor ervaren 3 personen. Hier en daar zeker ook wel spannend en mocht je ergens bang voor zijn, dan zou ik dat zeker even aangeven. Zeker gezien de informatie verschaffing op de website omtrent het gebruik van acteurs.

Goede uitleg maakte ook dat wij op de juiste momenten wisten wat te doen, of juist niet te moeten doen. Leuke aandrader als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:37 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  markgoedegebuure

claudia_baltesclaudia_baltesJunior EscaperLid sinds: 23 juli 2020 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Niet alleen een escaperoom, maar een hele ervaring!

Het begon al goed. De eigenaren hebben ons heel vriendelijk ontvangen. Daarna kwamen we in een mooie ruime wachtruimte. Deze was mooi aangekleed met allerlei spelletjes. Hier kan je jezelf nog wel een uur vermaken als je bijvoorbeeld eventjes moet wachten.

We kregen niet veel uitleg over de kamer, maar zodra we de kamer binnen stapten werd het duidelijk wat er van ons gevraagd werd in de kliniek.

Er zit een goede spanningsopbouw in de kamer! Het begint vrolijk, maar naarmate je verder komt dan bouwt de spanning op. Het is niet zo dat het een hele enge kamer is, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! Af en toe zitten er wel eventuele schrik momenten in, maar het is maar net hoe bang je jezelf maakt. ;) ik ben in ieder geval wel een paar keer geschrokken haha! Maar ik vind van die momentjes altijd wel leuk in een escape room! Als het maar niet te erg is. Hier paste het goed in het thema.

De puzzels in de kamer lopen parallel, dus iedereen had altijd wat te doen. Er was geen “dode tijd” om het maar eventjes te noemen. De puzzels zijn allemaal goed in het thema en wisselen elkaar goed af.

De verhaallijn komt ook naar voren in de escape room. Deze blijft ook duidelijk door de kamer heen. Dit vind ik ook een goed pluspunt.

Goede afwerking van de kamer! Ik heb de classroom ook gespeeld, maar ik moet zeggen dat de kamers niet echt te vergelijken zijn. De clinic is toch ook meer een hele ervaring inclusief puzzels.

Al met al een hele toffe ervaring gehad! Zeker een aanrader om te gaan spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Eigenaren
 • Puzzels
 • Spanningsopbouw
 • Leuk thema
 • Leuke wachtkamer

  Laruka

Super leuke ervaring!

Wij gingen met drie personen de escape room in, twee daarvan waaronder ik hadden geen ervaring met fysieke escaperooms.
We kregen 75 min om de escaperoom uit te spelen.

Zeer leuke ervaring, van ontvangst, uitleg tot aan de kamers. The clinic bestaat uit meerdere kamers, door de heldere uitleg in het begin heb je vaag idee wat je te wachten staat in de kamers. Juist door de gehele setting wordt er een "spannend" randje gecreeerd, waardoor je continue op de hoede bent wat er gaat gebeuren. De kamers an sich zijn ruim opgezet waardoor je goed kan opsplitsen om verschillende puzzels of clues op te lossen. De moeilijkheidsgraad van de puzzels en raadsels is goed op niveau, dus je word lekker uitgedaagd. Wij konden ontsnappen en hadden nog ruim 8 minuten over, dat voelde wel even als een kick.

Voor ons zeker een aanrader, ik denk zelf dat ik en mijn vriend een nieuwe verslaving hebben ontdekt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

 

Esther75Esther75Escape ApprenticeLid sinds: 23 juli 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Fantastische ervaring

Een hele ervaring is het spelen van deze escaperoom. Hij zit logisch in elkaar, vernuftige mechanismen, denkwerk, team work, spannend op een leuke manier. Kortom enorm de moeite waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

Simone (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Uitdagende escaperoom met spanning

Erg leuke kamers met soms wat spanning. Wel wat ervaring nodig


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Spanning in de kliniek

The Clinic is een mooie puzzel kamer die vooral lineair is, maar af en toe op de juiste momenten stukken heeft die juist parallel zijn. De puzzels passen perfect in het thema en het decor van de kliniek.

Terug naar het begin: de ontvangst is enthousiast en we krijgen uitleg over de standaard escaperoom regels. Vervolgens gaan we naar binnen en start de introvideo. Deze vond ik persoonlijk wat overdreven geacteerd, maar het dekt de lading van waar de kamer over gaat.
Vervolgens kunnen we starten en komen we al snel in de flow, die de hele kamer blijft doorgaan, wat erg fijn is! Er zat één grote puzzel in waar we een stuk langer over gedaan hebben, maar dit lag denk ik eerder aan onszelf. Hierna konden we snel weer doorgaan.

De kamer wordt een thriller kamer genoemd. Er zitten zeker spannende elementen in, maar echt eng was de kamer niet. Door deze spannende elementen maak je eerder jezelf bang, wat natuurlijk briljant is!
Dus mocht je twijfelen, laat je dan niet tegenhouden omdat de kamer te eng zou zijn!

De conclusie van de kamer en met name het verhaal had voor mij ook nog wat groter/dramatischer gekund, zeker omdat je het één en ander meemaakt tijdens de kamer.
Na afloop werd er uitgebreid nagepraat en konden we nogmaals door de kamers heen lopen, wat altijd fijn is om niks gemist te hebben. Dankjewel daarvoor aan onze host!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Bianca (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Een van mijn favoriete escape rooms tot nu toe

Wij vonden deze escape room erg leuk. De kamer bevat allemaal verschillende puzzels, waaronder een aantal soorten die ik zelf in elk geval nog niet eerder ben tegengekomen. Voor een aantal puzzels moet je zoeken, voor een aantal moet je echt even goed nadenken, en voor een weer anderen moet je met het hele team samenwerken. Er zitten een paar leuke (en voor sommige mensen spannende) verrassingen in. Er is ook erg goed gebruik gemaakt van de locatie voor het bouwen van de kamer. Het enige minpunt was het geluid: dat was zacht, waardoor het soms moeilijk te verstaan was over het gepraat van je teamgenoten heen.

De game host die ons verwelkomde (sorry, ik ben je naam vergeten!) was erg vriendelijk. Ze legde alles vakkundig uit; we hadden een paar beginners in het team, en daar nam ze ook rustig de tijd voor. De ontvangstruimte is trouwens leuk ingericht; er zijn zelfs twee schommels.

Wat ons betreft is deze room zeker een aanrader! We komen sowieso terug om de andere kamers te spelen en zijn ook erg benieuwd naar de 4e kamer die nu in de maak is.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

dennisvanhees73dennisvanhees73EscaperLid sinds: 10 november 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2023

Lekkere flow

Dit is een leuke kamer. Niet te eng, lekker spannend. De puzzels zijn lineair. Wij vonden ze allemaal prima te doen. Sommige misschien wel iets te makkelijk voor de ervaren escaper? We hebben deze kamer met z'n 2-en gespeeld. Geen hints nodig gehad en nog 8 minuten over op de klok. De kamer is erg vermakelijk en je wordt lekker in het verhaal meegezogen. Ben je in Deventer, dan zou ik deze zeker doen. Ik zou er wel met maximaal 4 personen aan beginnen, meer dan dat is te veel. De ontvangstruimte is prima, je kunt je daar prima vermaken van te voren of tussen 2 kamers in. De gamemaster heeft ons goed ontvangen en het spel duidelijk uitgelegd. Na afloop was er ruimte om bepaalde delen van de kamer nog een keer samen te bekijken, erg fijn.

Enige minpuntje vond ik de afwerking. De kamer oogt hier en daar wat oud en versleten. Deels hoort dit bij het thema, maar dan nog. Zeker als je deze kamer vergelijkt met de top 20 kamers. Desondanks werkt alles prima.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  67:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig

 

TimH91TimH91Escape ApprenticeLid sinds: 06 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Sfeervolle en soms spannende kamer

Met een groepje van 4 vandaag de kamer doorlopen, wat goed te doen was! Leuke afwisseling van niet te moeilijke opdrachten maar wel genoeg om ons allemaal bezig te houden. Opdrachten bleven ook leuk in de stijl van de kamer waardoor je er continue in blijft zitten. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

ThijsMKThijsMKEscape ApprenticeLid sinds: 24 juli 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Top!

Een mooie kamer, een goed verhaal en kloppende context. We hebben deze escaperoom gedaan met drie personen, waarvan twee onervaren.

De ontvangst was prima en op een enthousiaste manier! Eén van ons is Engelssprekend en daar werd goed mee omgegaan. Ook in de kamer werden aanpassingen gedaan. Het was op deze manier goed te doen.

Een goede - en hectische - samenwerking leidde tot mooie oplossingen. De puzzels zijn goed bedacht en creatief op te lossen.
U
Deze kamer nodigt zeker uit om ook de twee andere kamers van Forsaken te gaan doen. :-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Lilly (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Flinke dosis spanning

vooraf waren we best een beetje gespannen. Wat zou ons te wachten staan? Maar the clinic heeft een goede balans tussen spanning, plezier en angst. Puzzels zijn leuk en goed te doen. Sommige weer uitdagend waardoor het gevarieerd is om de kamer te spelen. Het thema is goed doorgevoerd in de kamers.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

JaneJaneJunior EscaperLid sinds: 18 september 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2023

Trillende benen

Super gave mooie kamer! Niet voor mensen die snel bang zijn hahaha. Zeker een leuke voor op je lijstje en super vriendelijke mensen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Hei-tjes

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Niek (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

Een grote ontdekkingsreis met veel leuke effecten

Een erg originele escape room! Ik heb reeds veel escape rooms gespeeld in Nederland en buitenland en dit is zeker één van de betere. Niet de standaard cijfersloten, maar echt originele puzzels. Bovendien kom je niet in slechts één kamer, maar is het een ontdekkingstocht door een hele reeks aan kamers. Soms met live actie van acteurs en andere bijzondere effecten. De kamer kan soms een beetje eng zijn, maar als je daar niet van houdt dan wordt daar goed rekening mee gehouden. Wij hebben de kamer met 6 personen gespeeld en dat was goed te doen, al was het soms net een beetje druk. 4 of 5 personen zou ideaal zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Wim2205Wim2205Escape ApprenticeLid sinds: 22 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Spannend en uitdagend, ruimtelijk inzicht belangrijk.

Zeer rustige opstart door de uitleg waarin veel wordt vertelt en je scherp moet zijn. De opvolgende kamers maakte het steeds spannender en ingewikkelder. Enige ruimtelijk inzicht is zeker gewenst. Daarnaast, blijf logisch denken want daarin zit de kracht om er uit te komen. Het na de tijd doorlopen van de ruimten geeft een heerlijk helder beeld waar het mis is gegaan en waar het goed is gegaan, Top.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:23 min


 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Kamers sluiten goedcop elkaar aan
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving

 

Ap Mast (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Super gaaf

Als onervaren escaperoom groep waren we precies optijd klaar voor het eind. Al met al een geslaagde avond!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:53 min

 

vjenneboervjenneboerJunior EscaperLid sinds: 13 december 2020 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Een spannende beleving

Al eerder the classroom gespeeld en het was het tijd om een nieuwe beleving aan te gaan.
We hebben de clinic geboekt en gespeeld met een gezelschap met wisselende ervaring qua de hoeveelheid gespeelde kamers.
De ontvangstruimte is ruim en er is genoeg te doen als je moet wachtten tot je mag beginnen.

Toen we eenmaal begonnen zat de sfeer er goed in, na een goed intro filmpje en maakt het doel duidelijk. Voor een ieder was eigenlijk altijd wel wat te doen waardoor ieder het gevoel heeft bij te kunnen dragen. Het is merkbaar dat alles alles aanwezig in de kamer ook een doel heeft en in het thema past. Hierbij heeft kamer heeft een logisch flow en de opbouw van de kamer zit erg goed in elkaar, zowel puzzel als sfeer technisch.

Na de tijd nog gezellig na kunnen praten met de dame die ons spel begeleid heeft. Al met al vind ik deze kamer zeker de moeite waard en zou hem aanraden om te gaan spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Spannend
 • puzzels
 • Sfeer

 

HaiwattaHaiwattaEscape ApprenticeLid sinds: 21 maart 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2023

Één van de beste kamers die ik gespeeld heb

Thema goed uitgewerkt, leuke puzzels met verrassende wendingen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

Heb je je pilletjes wel gehad?

Bij aankomst werden wij zeer enthousiast ontvangen door onze gamehost! Ook de ontvangst ruimte zag er top uit!
Na een korte duidelijke uitleg kon ons avontuur in The Clinic beginnen. Met zijn vieren gingen we de eerste ruimte in waar we een filmpje konden bekijken. Vanuit dit filmpje werd gelijk duidelijk wat onze opdracht was!

De inrichtingen van de verschillende kamers geven je helemaal het gevoel van in een 'gesticht' stapt. Precies hoe je denkt dat het eruit hoort te zien van de filmpje die je hebt gekeken.

Wat vooral zo mooi is aan The Clinic is dat alles geautomatiseerd is, met magneten en andere technische snufjes! Je moet soms wel goed opletten dat je de verschillende stukken precies goed legt, maar dit wordt ook duidelijk van te voren aangekomen.

Naarmate je je verder verplaatst in de verschillende kamers stijgt de spanning, met hier en daar een aantal piek momenten. (Bij mij meer dan bij de anderen van mijn groep maarja wat doe je eraan). De puzzels zijn over het algemeen goed op te lossen een mooie combinatie tussen het zoeken naar aanwijzingen, rekenen en andere vaardigheden. Voor ieder is er wel wat wilt. Goede communicatie met elkaar is ook zeker een must in deze kamer.

All-in-All wordt je meegenomen naar een unieke ervaring waar je het besef van tijd verliest en opgaat in het oplossen van een mysterie. Je kruipt in de huid van onderzoeker, en zelfs even in de huid van patient. Word je nou helemaal gek, of is het allemaal maar een illusie? Ontsnappen is ons net niet optijd gelukt, maar de game-host was zo aardig om ons die drie extra minuten te geven zodat wij op eigen kracht de kamer uit konden komen! Ze had zelfs de exacte tijd voor ons bijgehouden!

Een top ervaring dus! Als er een nieuwe kamer komt zullen wij deze natuurlijk gaan spelen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Kunnen rekenen is wel handig

 

Wouter de VriesWouter de VriesJunior EscaperLid sinds: 17 augustus 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Spannende ervaring als aanrader

In de ochtend hadden we al de andere kamer gespeeld. We werden weer vriendelijk en professioneel ontvangen.

De kamer speelt zich af in een gekkengesticht. Het heeft dan ook zijn spannende elementen. Dat geeft de de extra spanning waar ik van hou. De erg leuke en originele puzzels zijn volledig automatisch. Technische snufjes vind ik altijd wel gaaf. De afwerking is erg mooi en geeft je echt het gevoel dat je in gekkengesticht rondloopt. Een minpunt vind ik dat sommige puzzels wel erg lang duren. In het middelste gedeelte hadden ik en twee leden al een puzzel afgerond, terwijl twee andere teamleden nog met een andere puzzel bezig waren. Omdat we verder niks konden doen, stonden we met onze handen in de zij. Desondanks vindt ik de kamer een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannende elementen
 • Technische snufjes
 • Lange puzzels

 

ElsaElsaEscaperLid sinds: 26 november 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Leuke spannende kamer

Deze kamer is echt een beleving met een spannend tintje. Met vijf ervaren escapers zijn we allemaal druk bezig geweest en hebben we allemaal lekker kunnen puzzelen. Achteraf (voordat we de classroom er nog achteraan plakten) nog gezellig kunnen napraten het team onder het genot van een drankje in de ruimte waar je ook wat classic games kunt spelen (SNES) of je kunt uitleven op de schommel. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving

 

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2023

Dokter, wat doet u nu?

Dit was onze laatste kamer die we op onze escape-avond in Deventer speelden. We waren vroeg en kwamen tegelijk aan met de host die ons meteen hartelijk ontving. Ze begeleidde ons naar de mooie ontvangst ruimte en we konden daar nog wat drinken terwijl ze de kamer klaar ging zetten.

Het introfilmpje van de kamer bevindt zich op een beetje een aparte plek, maar vertelde duidelijk het verhaal en ons doel. Er kon fanatiek gepuzzeld worden en iedereen van ons team van 4 is de hele tijd bezig geweest. De puzzels zelf zitten ook erg goed in elkaar. Ze passen in thema, zijn stuk voor stuk duidelijk in wat er verwacht wordt en geven ook duidelijke feedback. Wel vond ik een paar puzzels aan de wat langdradige kant.

We waren verrast door hoe deze kamer was opgezet qua ruimte. Het decor ziet er netjes en klinisch uit. Voor mij had het spel soms wat spannender gemogen, maar er werd wel genoeg van licht en geluid gebruik gemaakt om de sfeer van de kamer te bepalen.
We stonden vrij snel weer buiten. Dat is altijd een beetje jammer als een kamer eigenlijk langer dan een uur duurt. Maar aangezien de flow van de kamer ons lag is dat op zich geen probleem.

We werden na het spelen weer ontvangen door de leuke host en er werd ruim de tijd genomen om na te bespreken. Er was totaal geen haast vanuit haar kant. We willen zeker nog eens terug komen voor jullie andere kamers! Mocht er nog een plekje in jullie kliniek zijn voor escape-verslaafden horen we het natuurlijk ook graag :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Soms een beetje langdradig

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig