Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Amenhotep

Mol , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

8 jaar

Lees reviews

Meer over Amenhotep

Egypte spreekt al zeer lang tot de verbeelding, met zijn imposante tempels en rijke cultuur. Tot de dag van vandaag heeft het oude Egypte nog altijd niet al zijn geheimen en schatten prijsgegeven. Eén van die mysteries is de tombe van Amenhotep I. Hij was de eerste koning die zijn dodentempel scheidde van zijn graftombe. Hoewel resten van zijn dodentempel werden teruggevonden, is zijn graftombe nog altijd niet ontdekt... Tot nu?

Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Egypte

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

7 likes

73 bezoekers

91.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

36 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Leuke familiekamer

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.

Kamer:

De graftombe van Amenhotep ligt dus gewoon in hartje Mol :-)
In ware Indiana Jones stijl mogen deze tempel gaan ontdekken. De tempel zelf is mooi gemaakt, het zijn geen geel geverfde gyprocplaten met wat zand op de vloer.
De puzzels zijn lekker uitdagend en waar het begin nog lekker parallel is komen we op de key momenten weer fijn samen. Er waren 2 puzzels die ik persoonlijk wat minder vond, 1 ervan waren de eigenaars het volledig mee eens en de kans is groot dat deze snel aangepast gaat worden. De andere was iets persoonlijk omdat de puzzel ons iets te vrij liet en te weinig feedback gaf of we op de juiste weg zaten.
Ik was blij dat er geen schermen in onze tempel gezet waren, maar het huidige hintsyteem was niet mijn ding. Een telefoon rond je arm… Het was zo tof geweest om hier een soort ouderwetse walkie talkie mee te krijgen in een mooie stoffen tas. Een beetje een krakend geluid, enfin jullie snappen het wel.
De muziek in de room was te eentonig en werkt e mij echt op mijn systeem. Er is wel een bepaalde spanning ingebouwd, maar ik denk dat hier nog wel wat sfeer mee te behalen valt.
Wel goed is het samenwerken in deze kamer, zeker met een kleine groep. Het was goed duidelijk wat we moesten doen en hoe we de kamer konden verlaten.
We haalden hem uiteindelijk ook met nog 16 minuten over en dat is prima toch.

Conclusie:

Toffe kamer die ook geschikt is voor gezinnen. Ik zou hem adviseren voor een kleine groep van ervaren spelers en met 2 krijg je een flinke uitdaging voor je kiezen.
Ik denk dat 3a4 een mooi aantal is en dan heb je prima puzzelplezier in een mooi afgewerkte tempel.
Met geluid en decoratie valt nog wat te winnen valt en het hintsysteem was mijn ding niet.
In ieder geval een erg leuke opwarmer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  prodigykeyhousedcmarieke

Caro Caro Junior EscaperLid sinds: 7 augustus 2020 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Geweldig!

We speelden deze kamer met vijf personen, waarvan twee kinderen van 11 en 12 jaar. Allemaal escapers met een beetje ervaring ondertussen. De kamer is erg mooi gebouwd, je waant je echt in Egypte. Het spel steekt erg goed in mekaar, de spanning bouwt zich prachtig op. de uitbaters zijn duidelijk gepassioneerde escapers die hun liefde voor escaperooms hebben gebruikt bij de uitwerking van de kamer. Hele fijne kamer om te spelen, zowel voor jong als ietsje ouder!


Reactie door Keyhouse

24 juni 2021

Dag Caroline, bedankt voor de leuke review. Jullie kids bezig zien, was geweldig voor ons als game masters :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • decor
 • opbouw spanning
 • technische snufjes
 • originele raadsels en puzzels
 • fijne uitbaters

  keyhousecantholdme-wim

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Triomf Tombe

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen en een nieuw gezelschap. De dag hiervoor zijn mijn vriendin en ik drie kamers gaan spelen in Molenstede en Geel. Uit géén van deze kamers konden wij ontsnappen, dus hadden we bedacht om wat versterking mee te nemen naar Mol voor de laatste twee kamers van het weekend, die we speelde bij Keyhouse. Met vier personen zou het ons wellicht wel lukken om wat succeservaring op te doen 😅.

Hoe kun je de laatste dag van je escapeweekend in België beter inluiden, dan met het onderzoeken van een Egyptische tombe? Wél, we zouden het gaan ervaren in de kamer ‘Amenhotep’.

Door een supervriendelijke host/eigenaar werden we welkom geheten bij Keyhouse en nadat we wat gekletst hadden over ons weekend konden we gaan beginnen aan ons onderzoek in de tempel. Oude tempels zijn vaak veelvoorkomende maar ook moeilijke thema’s voor een escape room. Heel vaak lukt het ‘net niet’ om doormiddel van decoratie en thematisering je echt het gevoel te geven alsof je in een tempel óf tombe bent. Hierom ging ik met een wat lage verwachting de kamer in. Ik kan alvast verklappen, dit was absoluut niet terecht!

De introductie/instructie werd gedaan door de host en bevatte nog enkele waarheden uit de geschiedenis. Super interessant en leuk dat de geschiedenis gebruikt is als leidraad voor de escape room 👌.

Eenmaal in de kamer valt direct op dat de decoratie erg goed gedaan is. Zoals ik net al aangaf, is dit vaak een lastige opgave bij een tempel/tombe thema, maar in deze kamer was het zéér goed gedaan. We waande ons in het oude Egypte en voelde ons echter ontdekkingsreizigers. De muziek en de belichting draagt ook erg bij aan de sfeer. Dit is top uitgevoerd 👍.

Op voorhand was al duidelijk dat het een familie kamer was, dus we verwachten al géén hele ingewikkelde puzzels en die verwachting is ook terecht. Het is géén moeilijke kamer, alhoewel we toch af en toe een hint nodig hadden om verder te kunnen. Dit maakt overigens de puzzels niet minder leuk. Enkele puzzels waren juist super leuk om te doen en had ik nog nooit eerder gezien in een escape room. De kamer is qua puzzels lineair, wat bekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen, voordat je aan de andere kunt beginnen. Hierdoor is deze kamer zeker ook geschikt voor kleine groepen (2 á 3 personen).

Eindelijk, na drie kamers dit weekend niet gehaald te hebben, haalde we deze kamer ruim binnen de tijd! Wat een gelukzalig gevoel 😂. Ik flauwekul maar wat; het maakt mij nooit zoveel uit óf ik een kamer wél óf niet haal, als ik het maar naar mijn zin heb gehad en alles heb meegekregen. We werden door de vriendelijke host uit de kamer gehaald en hadden nog genoeg tijd om ons voor te bereiden op kamer 2 van Keyhouse.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde familiekamer met leuke originele puzzels. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte (advies: speel maximaal met 4 personen);
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst deze en vervolgens de andere kamer i.v.m. opbouw qua niveau.
- Geschikt als familiekamer, dus ook goed te spelen met (wat oudere) kinderen;
- Ook zeer geschikt om te spelen als je voor de eerste keer een escape room gaat spelen, om op een goede manier kennis te maken met deze hobby.

Lieve mensen van Keyhouse, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze leuke escape room. We hebben er ontzettend van genoten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Mooie tombe met prima puzzels

Na een goede opwarmer gehad te hebben in Geel, reden we door naar Mol om de twee nieuwe kamers bij Keyhouse te spelen. Al voor we de eerste kamer speelde, hadden we al gezellig gekletst met de eigenaren. Wij speelde de tempel van Amenhotep als eerste, dat was volgens de eigenaren ook de meest logische volgorde. Aan ons de taak om achteraf te vertellen of wij het daarmee eens waren.

We stapten met drie personen een mooi vormgegeven tombe binnen. Ik vind het bij tempels en tombes altijd erg lastig te zeggen wat ik daar nu echt van vindt. Het is namelijk erg lastig hier een realistisch beeld van te creëren, Echter hebben ze dit bij Keyhouse erg knap gedaan! De sfeer en vormgeving binnen is erg tof!

Het verhaal in de kamer is wat slapjes, maar het is wel duidelijk wat je komt doen. De puzzels zijn over het algemeen wel prima. Niet heel revolutionair, maar (bijna) alle puzzels passen in het thema. Toch zijn er twee dingen die me stoorde, de eindpuzzel is een vervelende. Je moet hier heel secuur te werk gaan, maar dat is niet altijd mogelijk (je zult in de kamer zien wat we bedoelde). Je hebt hier meer het gevoel dat je aan het ‘gokken’ bent dan dat je daadwerkelijk een puzzel aan het oplossen bent. Tevens vind ik het hintsysteem erg afleiden. Ik weet zeker dat er veel betere mogelijkheden zouden zijn die perfect in het thema zouden passen.

Maar over het algemeen hebben we ons zeer vermaakt in de tombe! Het is een kamer die voor ervaren escapers wellicht wat gemakkelijk zou kunnen zijn. De kamer ziet er oprecht netjes uit en de puzzels zijn over het algemeen prima en in thema. Op naar de volgende kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

zarajoordzarajoordEscape ApprenticeLid sinds: 23 november 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Super

deze kamer gespeeld met 5 personen. kamer is zeer mooi gebouwd. Je waant u echt in Egypte. De puzzels zijn zeer origineel en zeer mooi uitgewerkt. Een prachtige ervaring. Duidelijk dat de bouwers ook echte escape room spelers zijn.
Proficiat.


Reactie door Keyhouse

4 juli 2021

Bedankt, Zara. Zeer fijn om te horen dat jullie er van genoten hebben :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  keyhouse

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2021

Prachtig gedecoreerd, originele puzzels

Toffe ontvangst door de gepassioneerde eigenaars.
Kamer heel mooi gedecoreerd met originele puzzels.

Op een paar seconde de kamer net niet gehaald maar dat mocht de pret niet drukken.

Wij komen zeker terug voor jullie andere kamer, de verwachting ligt na het spelen van deze kamer hoog!


Reactie door Keyhouse

24 juni 2021

Dag Cindy, bedankt voor de fijne review. Wat een gepassioneerde spelers met zoveel escape rooms al op de teller. We kijken al uit naar jullie volgende bezoek.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Prachtige decoratie

  keyhouse

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2022

Amenhotep

#112 - We hadden beide kamers geboekt en er werd ons direct aangeraden om de volgorde te wijzigen. We zouden eerst Houdini’s Academy spelen, maar op aanraden hebben we ze omgeruild. Ontzettend fijn dat ze zo meedenken.

Ik vind dit altijd een beetje een ingewikkeld thema. Het lijkt alsof het het altijd nét niet is. Ondanks dat ziet de kamer er goed uit en de flow is prima. De puzzels zijn gevarieerd en leuk. Een tweetal onderdelen werkten niet optimaal (erg gevoelig), waardoor we de opdracht opnieuw moesten uitvoeren. Het was geen kamer met echte wauw-momenten, maar zeker een leuke kamer om mee te pakken als je in de buurt bent.


Reactie door Keyhouse

7 juni 2022

Hoi. Bedankt voor je review, het was leuk om jullie toffe bende te mogen ontvangen. Wat gingen jullie er snel doorheen, waaw :) Ik ga je wel nog even een mailtje sturen, want als er zaken niet werkten, wil ik wel weten waarover het precies ging. Want dat moeten we dan natuurlijk oplossen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  38:22 min

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertLid sinds: 21 september 2019 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juni 2022

Leuke (familie) kamer!

Amenhotep, een kamer met een thema wat je gelukkig nog niet heel vaak tegenkomt. Daarnaast had ik Houdini al gespeeld in Nederland, dus dat maakte me nieuwsgierig naar deze kamer, die zou dan toch ook goed moeten zijn.. ;-) We werden vriendelijk ontvangen en kletsten met de eigenaar. Hij gaf aan dat Houdini een leukere kamer is om te spelen voor ervaren groepen en was benieuwd wat we van deze kamer zouden gaan vinden. Ons maakte het niet zo veel uit, als we maar lekker kunnen puzzelen. In het begin hadden we even wat moeite om op gang te komen, dus voor ons zat er best wat uitdaging in de kamer.. ;-) De kamer ziet er mooi uit en is goed afgewerkt. De puzzels zijn passend in het thema en leuk en (uiteindelijk) logisch om op te lossen. Ik snap wel dat dit voor gezinnen de ideale kamer is om te spelen. Maar ook voor beginnende escapers en ervaren escapers zou ik de kamer aanraden. Het ligt er maar net aan wat je verwachtingen zijn en wat je leuk vindt.. Door het spel heen zijn we goed geholpen als we even vast liepen, maar kregen we genoeg ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Je moet goed samen werken en soms even wat verder/anders nadenken. Kortom, zeker een leuke en mooie escape room om te spelen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Thematisering + aankleding
 • Uitdagende en originele puzzels in thema

 

CelineSCelineSJunior EscaperLid sinds: 18 november 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2022

Amusante kamer

Leuk gethematiseerde kamer, met diverse puzzels, voor ieder wat wils.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Diversiteit

 

DanielVSDanielVSEscape ApprenticeLid sinds: 2 mei 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 mei 2022

Prachtige kamer met een hoog "Indiana Jones" gehalte.

Onthaal: We werden te woord gestaan door een zeer vriendelijke juffrouw, met zelf een grote passie voor escape rooms. En dat merk je, het verhaal is kort en bondig. Vriendelijk en vlot. Aangezien we nog 16 minuten op de klok over hadden zou ik aanraden om misschien iets minder tips te geven, zodat het nog wat uitdagender is, maar dat is dan ook een kleine opmerking. Je kan hier ook iets drinken en Exit escape games kopen.

Room: Prachtig decor, vernuftig. Zitten wat leuke dingetjes in verstopt, die je niet meteen verwacht. Hij is prima te spelen met 2, zeker als je hier en daar een tip krijgt. Maar is toch nog steeds uitdagend. Mooie verhouding tussen denk-en-doe puzzels. Zeer leuk dat het ook niet om 1 kamer draait. Amenhotep is een iets kleinere game, maar de verschillende kamers na elkaar maakt dit dan wel weer leuk.
Belichting en muziek is top.


Ideaal voor met kinderen te doen (min. 12 vanwege de iets doordachte puzzels), maar evengoed zoals wij met 2.

Moeiijkheidsgraad: 7/10
Fear Factor: 1/10
Fun Factor: 8/10


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  44:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Iets minder tips ter uitdaging

 

Evelien van HoveEvelien van HoveJunior EscaperLid sinds: 2 oktober 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Super kamer

We kwamen toe bij een zeer vriendelijke host, die de kamer zelf maakte dus al zeker een pluspunt 👍 na een korte, duidelijke uitleg konden we starten. De kamer zelf zat vol leuke puzzels die we samen konden uitpluizen en oplossen. Puzzel na puzzel kwamen we dichter bij de ontknoping. Onze zonen van 6 en 8 hielpen goed mee. De puzzels waren super, we hadden soms een kleine hint nodig maar andere puzzels gingen dan weer zeer vlot. We hadden allemaal een superbeleving in een hele mooie kamer die heel knap ineen stak qua puzzels en raadsels maar ook qua vormgeving en decor !! Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2022

Walk like an egyptian

Wij waanden ons ontdekkingsreizigers in Egypte. Deze avontuurlijke kamer bood uitdagende puzzels perfect in thema.
We werden hier heel vriendelijk en warm onthaald door deze gezellige kempenaars.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:29 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertLid sinds: 11 januari 2018 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2022

Mooie kamer

Na een vriendelijk, typisch Kempens onthaal werden we door onze vrolijke jobstudent (zijn eigen woorden) de tempel ingeleid. Het spel kon beginnen.

Qua aankleding is het een hele mooie kamer. Het decor lijkt wel uit 1 of ander pretpark geplukt. Heel mooi, kleurrijk,... Maar ook een beetje "te netjes"... Wat ik hiermee bedoel is dat het allemaal zo proper afgewerkt is dat het nep aanvoelt. Dat klinkt negatief maar is zo zeker niet bedoeld. Het blijft een mooie kamer, sowieso. Maar het voelt aan als een decor, niet als een echte tempel.

Qua puzzels was het voor ons even erin komen. De kamer start heel donker met slechts 1 lichtpunt. En als je dan met een groep van 5 speelt en er constant iemand in het licht gaat staan, dan is dat frustrerend. Daarom zou ik deze kamer aanraden met zeker niet meer dan 4 personen. Door het feit dat wij als groep ook nog eens slechte zoekers zijn, kwamen we traag van start. Maar eenmaal op dreef zat de flow er lekker in. De puzzels zijn correct. Net goed qua moeilijkheidsgraad. Er wordt naar een climax toe gewerkt en het is ook duidelijk wat het einddoel in de kamer is. Het einde had voor mij qua beleving nog ietsje spectaculairder gemogen. Voor een avonturenkamer is het altijd leuk dat er iets extra gebeurt om het verhaal af te ronden in plaats van simpelweg de deur te openen en een glimlachende game master te zien. Maar goed, dat is een detail.

Na de kamer nog even een gezellige babbel met de eigenaar gehad en ons klaargestoomd voor de volgende kamer.

Al bij al een toffe kamer. Enkel voor deze kamer zou ik niet naar hier reizen, maar als je voor de andere kamer komt dan is deze kamer een toffe aanvulling. Wel deze kamer eerst spelen, als opwarmertje.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Miste een climax

 

wekkewekkeEscaperLid sinds: 2 december 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 februari 2022

leuke escape

Vandaag met ons team van 4 afgezakt naar Keyhouse escape te Mol om hun beide kamers te spelen. Is door de corona toestanden nog niet zo lang geopend maar kreeg hier op Escapetalk wel goede reviews. We werden goed ontvangen door de eigenaar die samen met zijn vrouw zo bleek zelf verwoede escape-liefhebbers zijn, zij hebben dus van hun hobby gedeeltelijk hun beroep gemaakt. Na een leuke gepassioneerde babbel en briefing konden we aan de slag, we begonnen met Amenhotep. We hebben ons alle 4 super geamuseerd, leuke raadsels en puzzels die elkaar goed opvolgden, niemand zal zich hier vervelen. Alles doet je hier ook aan een tombe in Egypte denken, supermooie kamer, compliment aan de eigenaars, je ziet aan het ontwerp dat ze kennis van zaken hebben.


Reactie door Keyhouse

24 februari 2022

Bedankt voor de mooie woorden, leuk om te lezen :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Spannend

 

katleenstevenkatleenstevenJunior EscaperLid sinds: 16 januari 2017 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Mooie kamer

Op een dik half uur zijn we ontsnapt. De kamer is super mooi aangekleed, helemaal in thema. De puzzels zijn logisch en vlot op te lossen. Voor de meer ervaren spelers is deze kamer een vluggertje. Wij hebben hem later nog eens met de kids gespeeld (6, 8 en 10 jaar) en ze vonden het geweldig.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Mystery12Mystery12EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2021

Verrassend

Je waant je echt in Egypte, we gingen van het ene "aha" naar het andere "wow" moment. Het hintsysteem vind ik beter als in andere escaperooms, echt in thema. Alles mooi afgewerkt en de puzzels zaten ook mooi in elkaar. Top kamer! Wij hebben al een nieuwe boeking geplaatst om jullie andere kamer ook uit te proberen!


Reactie door Keyhouse

24 november 2021

Mooi :) Dank je wel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2021

Mooie ervaring

Eigenaars, na het spelen van hun andere kamer, gevraagd om aansluitend Amenhotep te spelen en bleek geen enkel probleem te zijn, waarvoor onze oprechte dank.
Ook hier een zeer leuke ervaring gehad (maar iets minder intens dan Houdini’s Academy).
Wel zeer mooi ingekleed, zeer leuke puzzels en een leuke ”flow” in de kamer.
Proficiat aan de eigenaars want ze hebben 2 mooie kamers en een mooie zaak in hun bezit! Laat Keyhouse zeker op de wishlist staan want links laten liggen zou een doodzonde zijn!!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Rune D'HaeseRune D'HaeseEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Top escape room

Ik heb deze escape room een paar maanden geleden gedaan en ik vond het een top escape room. We waren met drie wat een perfect aantal is voor deze escape room. In het begin was het een beetje zoeken maar eens we van start waren was het echt tof. Het verhaal zit goed in elkaar en de overgangen van de kamers waren ook echt top. Zeer vriendelijk personeel die dit met hart en ziel doen. Zeker een aanrader voor de beginnende escaper, want het was wel uitdagend maar toch niet te moeilijk.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Erg leuke kamer

Erg mooi aangeklede en leuke kamer, voor de ervaren speler nog best pittig.. of dachten we te moeilijk..;-)


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Dank je wel, Petra.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  44:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (129 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2021

Leuke kamer!

Erg mooi gemaakte kamer. Af en toe best pittig, maar zeker leuk.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  43:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

familievfamilievJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2021

Prachtige setting

Na een hartelijk ontvangst door gastvrouw en gastheer konden we beginnen. De start was aarzelend in het -zo leek het wel- pikkedonker maar na een kleine tip waren we vertrokken. Zo logisch en toch niet zien wat al die tijd voor je neus ligt 😎. Nadien verliep het een stuk vlotter en was het duidelijk dat het thema onze familie lag. Voornamelijk de kennis van de zoon over Egypte versnelde de ontsnapping. Het is een toffe kamer met originele puzzels (ook voor onze kinderen) en tot in de puntjes afgewerkt. Top!
Na nog een afsluitend praatje en drankje waren we dan ook benieuwd naar de andere kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Interieur

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2021

Top escape avontuur

Het begon al met een super ontvangst. Heel vriendelijke en toffe uitbaters. Dan mochten we aan de eerste kamer beginnen. Heel tof uitgewerkt egyptische thema. Leuke puzzels. Alles mooi uitgewerkt. Een aanrader.


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Bedankt voor de mooie review :-)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

titititiJunior EscaperLid sinds: 13 juli 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2021

Gewoonweg top

Het is een heel mooie escaperoom.
Zit super goed in elkaar en kei leuke puzzels.
Ook super mensen en mega leuk ontvangen


Reactie door Keyhouse

25 oktober 2021

Jullie genoten er zichtbaar van :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (115 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2021

Zeker een bezoekje waard!

We begonnen deze dag met het spelen van Amenhotep. We werden vriendelijk ontvangen door de twee enthousiaste eigenaren die een enorme passie hebben voor escape rooms. De tempel is erg mooi aangekleed. Het blijft altijd moeilijk om een tempel na te maken in een kantoorpand, maar dit is wat mij betreft goed gelukt. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. Bij sommige puzzels zaten wat ons betreft wat schoonheidsfoutjes, maar de eigenaren gaven aan dat ze van plan waren om dit aan te passen. De kamer is op bepaalde stukken parallel maar samenwerken is soms ook een must.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

BartBartEscaperLid sinds: 29 december 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Egyptische drama

Heerlijke escape room met goed uitgewerkt thema, uitdagende puzzels, kamer is zeker geschikt voor beginners of ervaren escapes. Heel leuke ontvangst !


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Bedankt, Bart. Wat vlogen jullie door de kamer, leuk om te zien :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  35:24 min


 • Decor
 • Puzzels
 • Het klopt gewoon

 

StefanStefanJunior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2021

Prachtig avontuur

Wat een gave kamer! Het was voor het eerst dat mijn vriendin en ik met ons tweeën een kamer gingen spelen en het had zo moeten zijn dat we Amenhotep hadden uitgekozen.

Het decor is echt prachtig, de puzzels zijn erg leuk, uitdagend en origineel in thema. En ook het ontvangst en de gastheer en vrouw zijn super aardig en hebben echt passie voor het vak.

Wat ons betreft een aanrader en we komen zeker nog wel terug om de andere kamer te spelen. (Zoals aangeraden met iets meer spelers) :)


Reactie door Keyhouse

11 september 2021

Bedankt voor de review, Stefan. We kijken al uit naar jullie volgende bezoek.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Vriendelijk ontvangst
 • Puzzels uitdagend en in thema

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig