Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Tombe van Amenhotep (XP)

Mol, België

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

8 jaar

Lees reviews

Meer over Tombe van Amenhotep (XP)

Egypte spreekt al zeer lang tot de verbeelding, met zijn imposante tempels en rijke cultuur. Tot de dag van vandaag heeft het oude Egypte nog altijd niet al zijn geheimen en schatten prijsgegeven. Eén van die mysteries is de tombe van Amenhotep I. Hij was de eerste koning die zijn dodentempel scheidde van zijn graftombe. Hoewel resten van zijn dodentempel werden teruggevonden, is zijn graftombe nog altijd niet ontdekt... Tot nu?


*XP = staat voor Experience Game. Deze game is vol van technologische snufjes die een fenomenale escape ervaring aan de spelers bezorgen. Het is een highly-recommended game van hoog niveau!Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Egypte

Geschiedenis

Kinderen

Klassiek

Reizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

23 likes

247 bezoekers

93% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Statiestraat 71
2400, Mol
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

86 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (335 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Leuke familiekamer

Keyhouse bestaat nog maar net maar opent meteen 2 rooms en dat op 25 minuten van mijn deur.
3 keer raden hoe snel ik aan het boeken was.
De eerste reviews waren erg lovend en met dat gevoel trokken we met ons 3 naar Mol.

Onthaal:

De escaperoom ligt in het centrum van Mol. Met wat geluk heb je parkeerplaats voor de deur, maar ik zou er niet op rekenen. Je calculeert toch best wat extra tijd hiervoor in je planning.

De ontvangstruimte is netjes en voelt gezellig aan. Er is een hoekje met wat games die je kan kopen.
De 2 eigenaars zijn aanwezig en al snel is het een gezellige boel. Het zijn duidelijk mensen die graag escapen en om die reden ook zelf een room gestart zijn.
Momenteel zijn hier 2 kamers en de logische volgorde is Amenhotep en daarna Houdini. Er is plaats voor een derde room, dus hopelijk zien we die ook nog verschijnen.

Kamer:

De graftombe van Amenhotep ligt dus gewoon in hartje Mol :-)
In ware Indiana Jones stijl mogen deze tempel gaan ontdekken. De tempel zelf is mooi gemaakt, het zijn geen geel geverfde gyprocplaten met wat zand op de vloer.
De puzzels zijn lekker uitdagend en waar het begin nog lekker parallel is komen we op de key momenten weer fijn samen. Er waren 2 puzzels die ik persoonlijk wat minder vond, 1 ervan waren de eigenaars het volledig mee eens en de kans is groot dat deze snel aangepast gaat worden. De andere was iets persoonlijk omdat de puzzel ons iets te vrij liet en te weinig feedback gaf of we op de juiste weg zaten.
Ik was blij dat er geen schermen in onze tempel gezet waren, maar het huidige hintsyteem was niet mijn ding. Een telefoon rond je arm… Het was zo tof geweest om hier een soort ouderwetse walkie talkie mee te krijgen in een mooie stoffen tas. Een beetje een krakend geluid, enfin jullie snappen het wel.
De muziek in de room was te eentonig en werkt e mij echt op mijn systeem. Er is wel een bepaalde spanning ingebouwd, maar ik denk dat hier nog wel wat sfeer mee te behalen valt.
Wel goed is het samenwerken in deze kamer, zeker met een kleine groep. Het was goed duidelijk wat we moesten doen en hoe we de kamer konden verlaten.
We haalden hem uiteindelijk ook met nog 16 minuten over en dat is prima toch.

Conclusie:

Toffe kamer die ook geschikt is voor gezinnen. Ik zou hem adviseren voor een kleine groep van ervaren spelers en met 2 krijg je een flinke uitdaging voor je kiezen.
Ik denk dat 3a4 een mooi aantal is en dan heb je prima puzzelplezier in een mooi afgewerkte tempel.
Met geluid en decoratie valt nog wat te winnen valt en het hintsysteem was mijn ding niet.
In ieder geval een erg leuke opwarmer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyExit Games MolMarieke

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruLid sinds: 11 juli 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2022

Even Indiana Jones gespeeld

Wij zijn met 5 gaan spelen waarvan een niet Nederlands machtig is. Dit was geen enkel probleem want hiërogliefen zijn zowiezo niet in Nederlands.

De kamer was in perfecte staat en er is zeker genoeg zoek werk voor iedereen. De eerste 10 minuten waren wij redelijk chaotisch want er is van alles om te ontdekken, maar juist dat een ding vonden wij niet. Wij hebben ook even stil gestaan om de prachtige tombe te ontdekken.
Eens wij door de eerste opdracht geraakte, begon er van alles te ontknopen en kwam het spel echt op gang.
Iedereen had genoeg te doen en wij zijn eruit geraakt met behulp van de juiste tips op de juiste momenten. Heel goed begeleid.
Ik vond het een prachtige goed onderhoude kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  xoxo KittyAnthony Teunen

Caro Caro Escape GuruLid sinds: 07 augustus 2020 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Geweldig!

We speelden deze kamer met vijf personen, waarvan twee kinderen van 11 en 12 jaar. Allemaal escapers met een beetje ervaring ondertussen. De kamer is erg mooi gebouwd, je waant je echt in Egypte. Het spel steekt erg goed in mekaar, de spanning bouwt zich prachtig op. de uitbaters zijn duidelijk gepassioneerde escapers die hun liefde voor escaperooms hebben gebruikt bij de uitwerking van de kamer. Hele fijne kamer om te spelen, zowel voor jong als ietsje ouder!


Reactie door Exit Games Mol

24 juni 2021

Dag Caroline, bedankt voor de leuke review. Jullie kids bezig zien, was geweldig voor ons als game masters :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • decor
 • opbouw spanning
 • technische snufjes
 • originele raadsels en puzzels
 • fijne uitbaters

  Exit Games Molcantholdme-wim

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Mooi en origineel

Bedankt voor het maken van zo’n fijne kamer! Het hint-systeem was niet al te toepasselijk in stijl van het spel, maar uiteindelijk stoorde dat absoluut niet! Het was een zéér fijne kamer, met een fantastische host! Bedankt voor de fijne ervaring!

Deze kamer is een must do, zeker als je in de buurt bent!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Scalebreakers

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Original
 • Experience

  Astradid

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2022

Triomf Tombe

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen en een nieuw gezelschap. De dag hiervoor zijn mijn vriendin en ik drie kamers gaan spelen in Molenstede en Geel. Uit géén van deze kamers konden wij ontsnappen, dus hadden we bedacht om wat versterking mee te nemen naar Mol voor de laatste twee kamers van het weekend, die we speelde bij Keyhouse. Met vier personen zou het ons wellicht wel lukken om wat succeservaring op te doen 😁….

Hoe kun je de laatste dag van je escapeweekend in België beter inluiden, dan met het onderzoeken van een Egyptische tombe? Wél, we zouden het gaan ervaren in de kamer ‘Amenhotep'.

Door een supervriendelijke host/eigenaar werden we welkom geheten bij Keyhouse en nadat we wat gekletst hadden over ons weekend konden we gaan beginnen aan ons onderzoek in de tempel. Oude tempels zijn vaak veelvoorkomende maar ook moeilijke thema's voor een escape room. Heel vaak lukt het ‘net niet' om doormiddel van decoratie en thematisering je echt het gevoel te geven alsof je in een tempel óf tombe bent. Hierom ging ik met een wat lage verwachting de kamer in. Ik kan alvast verklappen, dit was absoluut niet terecht!

De introductie/instructie werd gedaan door de host en bevatte nog enkele waarheden uit de geschiedenis. Super interessant en leuk dat de geschiedenis gebruikt is als leidraad voor de escape room 👌.

Eenmaal in de kamer valt direct op dat de decoratie erg goed gedaan is. Zoals ik net al aangaf, is dit vaak een lastige opgave bij een tempel/tombe thema, maar in deze kamer was het zéér goed gedaan. We waande ons in het oude Egypte en voelde ons echter ontdekkingsreizigers. De muziek en de belichting draagt ook erg bij aan de sfeer. Dit is top uitgevoerd 👍.

Op voorhand was al duidelijk dat het een familie kamer was, dus we verwachten al géén hele ingewikkelde puzzels en die verwachting is ook terecht. Het is géén moeilijke kamer, alhoewel we toch af en toe een hint nodig hadden om verder te kunnen. Dit maakt overigens de puzzels niet minder leuk. Enkele puzzels waren juist super leuk om te doen en had ik nog nooit eerder gezien in een escape room. De kamer is qua puzzels lineair, wat bekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen, voordat je aan de andere kunt beginnen. Hierdoor is deze kamer zeker ook geschikt voor kleine groepen (2 á 3 personen).

Eindelijk, na drie kamers dit weekend niet gehaald te hebben, haalde we deze kamer ruim binnen de tijd! Wat een gelukzalig gevoel 😂. Ik flauwekul maar wat; het maakt mij nooit zoveel uit óf ik een kamer wél óf niet haal, als ik het maar naar mijn zin heb gehad en alles heb meegekregen. We werden door de vriendelijke host uit de kamer gehaald en hadden nog genoeg tijd om ons voor te bereiden op kamer 2 van Keyhouse.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde familiekamer met leuke originele puzzels. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 á 3 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte (advies: speel maximaal met 4 personen);
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst deze en vervolgens de andere kamer i.v.m. opbouw qua niveau.
- Geschikt als familiekamer, dus ook goed te spelen met (wat oudere) kinderen;
- Ook zeer geschikt om te spelen als je voor de eerste keer een escape room gaat spelen, om op een goede manier kennis te maken met deze hobby.

Lieve mensen van Keyhouse, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze leuke escape room. We hebben er ontzettend van genoten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Vriendelijke host/eigenaar

  sjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Mooie tombe met prima puzzels

Na een goede opwarmer gehad te hebben in Geel, reden we door naar Mol om de twee nieuwe kamers bij Keyhouse te spelen. Al voor we de eerste kamer speelde, hadden we al gezellig gekletst met de eigenaren. Wij speelde de tempel van Amenhotep als eerste, dat was volgens de eigenaren ook de meest logische volgorde. Aan ons de taak om achteraf te vertellen of wij het daarmee eens waren.

We stapten met drie personen een mooi vormgegeven tombe binnen. Ik vind het bij tempels en tombes altijd erg lastig te zeggen wat ik daar nu echt van vindt. Het is namelijk erg lastig hier een realistisch beeld van te creëren, Echter hebben ze dit bij Keyhouse erg knap gedaan! De sfeer en vormgeving binnen is erg tof!

Het verhaal in de kamer is wat slapjes, maar het is wel duidelijk wat je komt doen. De puzzels zijn over het algemeen wel prima. Niet heel revolutionair, maar (bijna) alle puzzels passen in het thema. Toch zijn er twee dingen die me stoorde, de eindpuzzel is een vervelende. Je moet hier heel secuur te werk gaan, maar dat is niet altijd mogelijk (je zult in de kamer zien wat we bedoelde). Je hebt hier meer het gevoel dat je aan het ‘gokken' bent dan dat je daadwerkelijk een puzzel aan het oplossen bent. Tevens vind ik het hintsysteem erg afleiden. Ik weet zeker dat er veel betere mogelijkheden zouden zijn die perfect in het thema zouden passen.

Maar over het algemeen hebben we ons zeer vermaakt in de tombe! Het is een kamer die voor ervaren escapers wellicht wat gemakkelijk zou kunnen zijn. De kamer ziet er oprecht netjes uit en de puzzels zijn over het algemeen prima en in thema. Op naar de volgende kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2021

Leuke escape room


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  mats_lunders

zarajoordzarajoordEscape ApprenticeLid sinds: 23 november 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2021

Super

deze kamer gespeeld met 5 personen. kamer is zeer mooi gebouwd. Je waant u echt in Egypte. De puzzels zijn zeer origineel en zeer mooi uitgewerkt. Een prachtige ervaring. Duidelijk dat de bouwers ook echte escape room spelers zijn.
Proficiat.


Reactie door Exit Games Mol

04 juli 2021

Bedankt, Zara. Zeer fijn om te horen dat jullie er van genoten hebben :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Exit Games Mol

CindyCindySenior EscaperLid sinds: 08 mei 2019 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2021

Prachtig gedecoreerd, originele puzzels

Toffe ontvangst door de gepassioneerde eigenaars.
Kamer heel mooi gedecoreerd met originele puzzels.

Op een paar seconde de kamer net niet gehaald maar dat mocht de pret niet drukken.

Wij komen zeker terug voor jullie andere kamer, de verwachting ligt na het spelen van deze kamer hoog!


Reactie door Exit Games Mol

24 juni 2021

Dag Cindy, bedankt voor de fijne review. Wat een gepassioneerde spelers met zoveel escape rooms al op de teller. We kijken al uit naar jullie volgende bezoek.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Prachtige decoratie

  Exit Games Mol

Leuke familiekamer

Vriendelijk ontvangst. Eenmaal binnen in de kamer wel wat chaotisch (we waren met 5). Spel zat verder leuk ineen en werd vanzelf wel duidelijk.
Spelmoeilijkheid was goed als familiekamer.

Ruimtes zijn leuk afgewerkt, hier en daar wel wat nood aan vernieuwing.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Logica
 • Het hintsysteem

 

Marvin Marvin Escape ExpertLid sinds: 01 december 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2024

Zoektocht naar de uitgang…

… en wel zo snel mogelijk!

Deze kamer profileert zich als een experience room. In werkelijkheid is dit niet meer dan een escaperoom die 6 jaar terug een leuk uitje was geweest.

Het is nooit leuk om een kamer af te kraken, maar hoop dat de mensen die opzoek gaan naar een “xp” kamer verder zoeken!

Onze ervaring is dat we een bezoek gebracht hebben een aan simpele escaproom zonder bijzondere dingen.

Daarnaast werkte een aantal elementen in de kamer niet waardoor de “ongemakkelijke” game host een aantal keer moest ingrijpen.

Jammere ervaring, wel een diploma gekregen als beloning.

De host wilde graag dat we een review schreven, dus alstu… bij deze.


4.5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Slechte service
 • Prijs
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

TomtinenoorfreTomtinenoorfreJunior EscaperLid sinds: 07 mei 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2024

Fijne en uitdagende puzzels in een mooi decor

Mooi decor met verschillende ruimtes en connecties tussen de ruimtes. Raadsels helemaal in thema.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving

 

LemurLemurJunior EscaperLid sinds: 23 januari 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2024

AmenhoTOP

Leuke escaperoom in Egypte thema. De sfeer van een tombe is goed nagemaakt en de spellen zitten goed in elkaar al is het niet de meest spectaculaire kamer die we ooit gespeeld hebben. Wij kwamen net wat minuten te kort, maar men was zo aardig is door te laten spelen zodat we het konden afronden. Het hintsysteem werkte goed en de begeleider was erg vriendelijk. We kwamen wat moeilijk op gang doordat we een belangrijk detail over het hoofd zagen dat cruciaal was voor het hele spel. Achteraf kregen we nog wat uitleg op een onderdeel dat we niet snapten. Zeker voor niet zo ervaren spelers een erg leuk avontuur!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

bartdelahayebartdelahayeEscape ApprenticeLid sinds: 30 juli 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2024

Spannend en leuk

Leuke en uitdagende puzzels. Fijn om met 4 te doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

ebbor16ebbor16EscaperLid sinds: 10 februari 2023 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 april 2024

leuke kamer

mooie kamer


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Benoît DossoineBenoît DossoineJunior EscaperLid sinds: 31 december 2022 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

Heel goed verstopte graftombe

We speelden hier beide escape rooms, Amhenotep en Houdini, na elkaar. Er was gratis parking op 5 minuten wandelen, en we werden hartelijk ontvangen. De game host was heel vriendelijk en toonde interesse, wat altijd plezant is.

Na een korte briefing (na 50 escape rooms durven we wel eens de basic concepten te skippen) werden we dan gelanceerd. De kamer zelf is heel mooi gemaakt: geen snel geverfde houten platen hier, maar een schoon afgewerkt décor waar zelfs de vloer mee in verwerkt zit. Ook het feit dat de kamer een beetje "uitpuilt" in de receptie en je dus van daar uit al wat sfeer kan opsnuiven, maakt het plaatje af.

De puzzels in deze kamer zijn een leuke afwisseling van slotjes en automatische puzzels. De puzzels lopen lineair, wat voor een groep van 2 niet zo'n verschil maakt, maar een grotere groep van ervaren spelers zal hier waarschijnlijk soms wel op stoten. Verder bevat de kamer een paar verrassingseffecten en onverwachte reveals, die de spanning en de interesse hoog houden. De opvolging van de host was ook perfect, we kregen de juiste hints op de juiste moment en werden verder ook een beetje aangemoedigd, wat altijd welkom is.

Het enige wat ons een beetje stoorde in deze kamer was de soundtrack/het geluid. Deze klonk een beetje plat, en het was eraan te horen dat deze uit één luidspreker kwam per kamer. Dit haalde ons een beetje uit het verhaal, maar is op zich maar een klein detail.

Al bij al hadden wij een heel toffe ervaring in Amenhotep! Het is een aangename kamer om te spelen, met een paar "ahha" momenten en een heel toffe flow (met 2). Zeker aan te raden indien je in de buurt bent of je eens een tempel wilt spelen die niet uit karton gemaakt is. Als opwarmer voor Houdini is hij alleszins een topper!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  39:11 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertLid sinds: 28 oktober 2018 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2024

Mooi kamer in stijl van het thema met bijpassende puzzels.

De kamer was helemaal in stijl van het thema, waardoor je je ook echt even in de tijd van de farao's waande.
De puzzels zijn afwisselend en met vier personen hoef je je zeker niet te vervelen.

Mooie effecten in de kamer en een duidelijk verhaal.

We hebben het prima naar onze zin gehad in deze kamer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

DennisboomkeDennisboomkeEscape ExpertLid sinds: 03 januari 2023 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Best leuke kamer, met enkele verbeterpunten

Deze kamer op deze locatie was dik in orde, echter zou ik bij deze kamer ook enkele aanpassingen doen. Het hintsysteem en de muziek zou ik veranderen. De muziek iets meer afwisselend en het hintsysteem iets ouderwets maken. We hebben gelukkig geen hints nodig gehad.

Verder waren de puzzels zeer duidelijk en in een leuk thema. We hadden het meeste snel door. We waren ook binnen de 40 minuten weer uit de kamer. Het was een leuke ervaring en het bedrijf is nog groeiende.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Hintsysteem past niet in het thema

 

JanLenaertsJanLenaertsJunior EscaperLid sinds: 23 september 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 januari 2024

Leuke kamer voor het hele gezin

Leuke originele puzzels. We speelden dit keer met onze kinderen (9, 12 en 14jr)
Ze vonden het super!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 januari 2024

Iets te weinig verrassend

Vriendelijke ontvangst. Wat volgde was een degelijke, beetje donkere, kamer met leuke puzzels, zonder dat we ooit echt overdonderd werden. Dankbaar thema alleszins.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Lien_22Lien_22Junior EscaperLid sinds: 15 november 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

Leuk thema

Superverwelkoming door de Host!
We mochten ons verkleden indien gewenst om nog extra in het thema te komen.
De kamer nodigt uit om met 2 te spelen. Ik denk dat je daar met 4 of meer te weinig te doen zou hebben!
We hebben ons met 2 goed geamuseerd en waren er net op tijd uit! Dus zeker ook niet té makkelijk!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

Jimmy HenderickxJimmy HenderickxJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 november 2023

Knappe kamer

Even op gang komen in de eerste kamer, daarna hadden we de flow gevonden.
Zelfs onze kids 9/12j puzzelden vlotjes mee.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

RooiroosjeRooiroosjeEscape ApprenticeLid sinds: 10 juni 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2023

Ontsnapt

De puzzels gingen vlot. Mooie logische kamer. Leuk thema.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:21 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

GliderGliderEscape ApprenticeLid sinds: 16 oktober 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2023

Super kamer, zeker met kinderen!

Unieke en uitdagende puzzels die net goed zijn van moeilijkheidsgraad. De 8 jarige in het gezelschap heeft zich rot geamuseerd! En de 12 jarige kon vlot alle puzzels mee oplossen. Toch voelden ze niet kinderlijk aan voor de volwassenen.

Super host!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Wat een 'grafstemming'

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Amenhotep!

Ja, een classic tombe kamer. Leuk gegeven dat je in het donker begint. Het eerste kwartier puzzelen bestond echt uit het jezelf wegwijs maken en de hints die we kregen waren achteraf ook erg logisch. Dit is vooral een leuke familiekamer, voor de ervaren puzzelaar zou ik hem aanraden in een hele kleine groep (of zelfs tweetal).

Nog voor de ingang van de kamer lag een stapel 'ontdekkingsreizigershoedjes', wat jammer dat we die niet meekregen. Kleding vind ik toch altijd een leuke flauwe toevoeging aan de kamer. En wat ook jammer was, is dat de groep die een andere kamer ging spelen op een meter afstand van de kamer stond te praten wat ook hoorbaar was in de kamer. De host had de groep makkelijk van de muur kunnen verplaatsen maar was er duidelijk niet van bewust. Jammer, want met het mooie decor wil je je juist weg wanen van het idyllische Mol op dat moment.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2023

De Tombe Van De Farao

# 44
Vandaag stond er weer een gezellige en avontuurlijke escapedag op de planning waar we onwijs veel zin in hadden. Wederom met ons team van 3 gingen we al vroeg op pad omdat we om 09:30 in Mol moesten staan om de tombe van Amenhotep te bezoeken en te kijken of we geschikt zouden zijn voor de academie van Harry Houdini waar we daarna in Geel zouden eindigen om de reis richting de wereld van Jumanji te mogen aanschouwen.

Na 1,5 uur gereden te hebben stonden we al bijtijds in Mol. Keyhouse/Exit Games beschikt niet over privé parkeerplaatsen maar er is in de straat genoeg gelegenheid om gratis redelijk voor de deur te kunnen parkeren. Vervolgens werden we vriendelijk ontvangen door onze host die het gebruikelijke veiligheidspraatje aan ons vertelde, vroeg of er een toiletbezoek nodig was en of we er klaar voor waren.. De Tombe Van Amenhotep.. lets go!

Amenhotep is in mijn ogen echt een leuke toffe kamer om te spelen. Het decor is prachtig in Oud-Egypte stijl (logisch) en de puzzels waren voor een type kamer als deze erg origineel en leuk om uit te voeren. In het begin vond ik hem wel wat onduidelijk wat we nou precies moesten doen maar toen we eenmaal op gang waren speelde hij heerlijk weg en verliep alles vrij soepel. Met nog een kleine 7 minuten op de klok over stonden we weer trots buiten de tombe van Farao Amenhotep. Zelf zal ik altijd een zwak blijven houden voor kamers die in thema van geschiedenis en avontuur zoals deze. Het thema en decor is automatisch aangenaam om naar te kijken.

Conclusie: Amenhotep is een kamer die ik aan iedere escaper aanraad omdat hij gewoon heel leuk is om te spelen. Uiteraard is deze perfect te combineren met Houdini waarvan ik deze zelfs beter vond als Houdini.. waarom?! Zie de review die ik bij de Houdini kamer geschreven heb :)

Keyhouse/Exit Games bedankt voor het fijne ontvangst en de prettige begeleiding, we hebben ervan genoten!


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  53:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig