Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Prison Escape Doetinchem

Doetinchem, Nederland

180 minuten

1 - 130

18 jaar

Lees reviews

Meer over Prison Escape Doetinchem

De Kruisberg lijkt een normale gevangenis op het eerste oog, maar onder de oppervlakte borrelt er een hoop.


Gevangenen raken vermist, de overheid heeft amper zicht op wat er binnen gebeurt en er is een constante stroom aan duistere geruchten die om de inrichting heen hangt. De directeur lijkt het allemaal onder controle te hebben, maar is dit wel zo?


Ondervind de meest duistere en realistische ervaring die we tot dusver gemaakt hebben.

Een los en vernieuwend verhaal ver weg van de verhalen van Prison Escape Rotterdam en Breda. Een volstrekt nieuwe vorm van Prison Escape.


Acteurs

Thema's

Avontuur

Gevangenis

Misdaad

Spionage

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

60 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Hogenslagweg 8
7009 CE, Doetinchem
Nederland

Route

Route

Media

17 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (344 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Bijna echt.

Na jaren het op een afstandje bekeken te hebben, terwijl het iets is wat mij enorm trekt, was het dan afgelopen zaterdag zover: Prison escape.

Hoewel me de versie in Breda het meeste aansprak, heb ik niet veel keuze meer en wordt het Doetinchem.

Ik ben vooral benieuwd naar het gevangenisgevoel, het niveau van realisme en in hoeverre ik meegenomen wordt in een verhaallijn.

Onthaal:
Afpreken doen we bij Café De Tol. Parkeren Kan er iets verder, is volledig gratis en is goed aangegeven.
Bij het café merk je al snel dat het hier een bottlenek wordt. Het is slecht weer, binnen is vol en buiten is er niks voorzien om 100/130 mensen op te vangen.
Na het aanmelden krijgen we een gekleurd kaartje in ons handen gedrukt en niet veel later, terwijl de helft van ons nog op de wc aan het wachten is, wordt de gele groep plots gevraagd om wat verderop naar een te kleine tent te komen. De uitleg begint terwijl nog lang niet iedereen aanwezig is.

Het probleem hier is tijd en communicatie. Als speler weet je op dit moment van niks een een beetje feedback als in: om dit uur moeten jullie bij de tent zijn voor de uitleg van de dag, was al voldoende.

Nadat de uitleg afgerond is worden we met bussen richting de gevangenis gebracht en van dit moment af lijkt het echt begonnen.

Kamer:
De kamer is in dit geval natuurlijk de Kruisberg gevangenis van Doetinchem.
Wat vet dat deze beleving hier door kan gaan. Realistischer wordt het niet, zeker niet door het goede acteerwerk en de manier van inchecken.

Alles op dit moment ademt de sfeer die ik verwacht had. De strengheid van de bewakers, de kilheid, de stiltes, zelf het gure regenweer past.
Zeker de eerste 30 minuten zijn fantastisch en hoewel daar je eigen inbreng onbestaande is, zet het de sfeer enorm goed neer.

Nu snap ik enorm goed dat je 130 mensen allemaal een kans wilt geven om hun eigen avontuur te geven, alleen nam het verhaal hierdoor een beetje chaotische wending.

Waar je aan het begin nog het idee krijgt dat je streng in het gareel dient te lopen en elke stap, net zoals in een echt gevangenis, moet kunnen verantwoorden, lijkt het haast of iedereen van de gedetineerden aan het rondwandelen is.
Ik merk vaak dat meerdere mensen hetzelfde aan het doen zijn, waardoor je vaak aan de zijlijn lijkt te staan. Het is moeilijk om door al die ruis een eigen verhaallijn op te zoeken, want er zijn er zat, alleen dien ze zelf te focussen op 1 specifieke en je niet te vaak laten afleiden.

Maar zelfs als je dat doet lijkt het erop dat sommige acteurs werkelijk overspoelt worden met verhaallijnen, terwijl anderen dat net totaal niet hebben. Op zich geen probleem, maar het realisme zakt wel erg snel als je met 20 mensen plots voor 1 acteur staat, terwijl je als gedetineerde eigenlijk daar niks te zoeken hebt.
Een ander storend punt is, en ik denk dat dit vooral komt doordat dit echt een mainstream event is, dat de acteurs wel erg ver gaan in hun uitleg. Waar je verwacht dat je met de nodige stealth, omkoperij of vleierij aan de broodnodige info kan geraken, lijken de acteurs haast een open boek en delen ze die info aan iedereen die er maar om vraagt.

Uiteindelijk lukt het me om toch een verhaallijn te vinden waar ik in een niet te grote groep zit, maar zelfs hier voelt het “te” aan. We ontsnappen wel met een goede reden, maar ook hier nekt de massa dat effect.
Op een of andere manier is ontsnappen uit een gevangenis helemaal niet zo speciaal als je 50 mensen voor je ziet staan… nat in de regen, uitpuilend uit een te klein tentje.

Conclusie:

Allereerst is dit een ongelofelijke organisatie, want doe het maar ff, 130 mensen een geloofwaardige fijne, veilige tijd geven!
De acteurs zaten allemaal ongelofelijk in hun rol en het lijkt ook echt een toffe bende bij elkaar die dit echt met passie doen.
Ik hoorde achteraf niks als lof van ieder van ons die meedeed over hun interacties.

Ik voelde me echt even een held in mijn eigen verhaal en dat si dankzij deze fantastische mensen, dus kudos voor hun!

Ik snap dat een event als dit betaalbaal blijft door de massa, maar tegelijkertijd is dat ook meteen het probleem.
Diverse verhaallijnen verliezen hun geloofwaardigheid, net door de hoeveelheid spelers die hem proberen mee te pakken, maar ik snap ook heel goed dat je geen 130 verhaallijnen kan uitzetten.
De vraag is vooral, moeten er wel zoveel spelers ontsnappen? Ben je enkel een held indien dat gebeurd?
Ik persoonlijk vind dat het ontsnappen het ultieme doel is, maar slechts bereikt kan worden voor een beperkt aantal die het spel juist spelen. Dan zou het realistischer zijn, specialer en het zou voor mij een bepaalde vorm van herhaalbaarheid realiseren waardoor ik het nog eens wil proberen.
Nu voelde het niet speciaal aan…

Het regime in de gevangenis kon vele malen strenger, eigenlijk wat de eerste 30 minuten doet. Eens dat werd losgelaten, voelde het niet meer als een gevangenis aan voor mij.
Dat in combi met de acteurs die te makkelijk teveel info weggaven en anderen gevangenen die bijna de toekomst konden voorspellen, maakte dat ik te weinig moeite moest doen om aan de nodige info te geraken.

Maar dat zal de prijs zijn om iedereen een fijne tijd te geven.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

20 november 2023

Bedankt voor je mooie en uitgebreide review! We willen inderdaad iedereen een fijne tijd geven en daarom kunnen we zeker wat met jouw feedback. Door mensen zoals jij, kunnen we de ervaring blijven verbeteren!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

  MissDTheekopje

ZenfaldZenfaldJunior EscaperLid sinds: 15 november 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2024

Dit is echt een MUST do, levensechte ervaring

Vanaf begin wordt je volledig meegenomen in de wereld van de gevangen, je wordt afgevoerd met een echte gevangenis en je moet ALLES inleveren. Na het hele welkom process, kleding veranderen krijg je een cel toegewezen en zit je opgesloten. Dan gaat het process beginnen om op welke manier dan maar te ontsnappen!
Voor ons was dat via een de geheime inlichtingsdienst, een snitch dus.... Niet trots op, maar goed! Ik stond na 3 uren wel buiten.

dit MOET je doen, de acteur en het idee dat het een echte gevangenis was is dit het meer dan waard!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

06 februari 2024

Bedankt voor je super enthousiaste review! Hopelijk blijft dit levensechte avontuur je nog lang bij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2023

"Woah, die gast speelt goed boos!" "Nee, das gewoon een andere speler die het niet snapt."

Prison Escape is al jaren een twijfelaartje op mijn wishlist. De ene persoon zegt dat het ongelofelijk is, de andere zegt dat het helemaal niks is. Het is natuurlijk niet traditioneel escapen en meningen kunnen verschillen. Zou het wel werken met zo veel spelers? Wat houdt het spel nou echt in? Na al die jaren twijfel had ik er genoeg van. De verhalen die ik hoorde op de Beyond the Game podcast over Prison Escape klonken toch wel heel vet dus ik nam de gok en ben er met enkele vrienden gewoon voor gegaan.
We komen op tijd op het ophaalpunt aan waar we gratis kunnen parkeren. De hoeveelheid plekken is echter beperkt en er is nauwelijks mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Dit wordt trouwens al helemaal onmogelijk met 130 mensen die wachten om opgehaald te worden dus je kan maar beter onderweg een tankstation of bosje opzoeken. We worden buiten character geïntroduceerd aan wat het spel ongeveer inhoudt waarna het spel pas echt mag beginnen. De bus rijdt voor om ons af te voeren en vanaf dat moment zijn wij allemaal enkel gedetineerden.

Wat is het toch goed bedacht, als je fatsoenlijk een prison escape wil doen, dan heb je een echte gevangenis nodig! De muren van het pand doemen voor ons op en het is duidelijk dat we hier de komende uren als ratten in de val zitten. Het eerste half uur van Prison Escape is werkelijk meesterlijk. Er komt zo veel op je af, maar niks wordt je strot in gedauwd. Als je goed op let zul je allemaal details zien. Dit karakter heeft deze zwakte, die ene heeft een band met die andere, die bewaker heeft dit geheim, enzovoort. Dit kun je ook allemaal missen. Iedereen ziet hier iets anders en dat maakt jouw bijdrage waardevol. Ondanks dat dit enkel opbouw en introductie is zijn de settings en hoe we deze doorlopen verhalend ontzettend sterk. Dit deel kan zo saai zijn, maar werkt hier juist geniaal. Elke acteur is perfect gecast en speelt het hele spel diens rol met volle overtuiging.

En dan gaan we voor mijn gevoel de mist in. Na dat sterke eerste half uur raakt het spel de focus kwijt. We staan vaak stil in een rij te luisteren en toe te kijken in plaats van nou echt wat te doen. We maken veel mee, maar we doen weinig. De stukken dat we vrij zijn om te bewegen (en die zijn er vrij weinig) is het niet duidelijk wat we nou moeten doen. Er is een gebrek aan kadering. Waar mag ik heen? Met wie praat ik? Waarom? Wat zeg ik? Je hebt hier niet één verhaallijn, maar meerdere en het is aan jou om er één te vinden en te volgen. Ik heb geprobeerd meerdere lijnen te volgen en een lijn kon ik niet vinden, een andere was te druk bezet, en de bij de laatste was het niet duidelijk wat ik kon doen. Dit komt deels door het pand. Het is vet om in een echte gevangenis te spelen, maar het zijn veel gangenstelsels met weinig open ruimtes. Het werkt beklemmend, maar je mist het formaat van het geheel. Uiteindelijk kom ik bij een einde terecht wat voor mij geen voldoening biedt. Ja ik ben ontsnapt, maar ik ben er voor mijn gevoel gewoon uit gelaten. Ik miste hier de stijgende lijn. Ik heb niet het idee dat ik naar een finale opbouwde, maar dat ik in de laatste 5 minuten de deur uit gezet ben. Bij navragen hadden meerdere van mijn medespelers ook dit idee.

Naast het probleem met kadering kent Prison Escape een ander groot probleem en dat is het spelersaantal. Wederom, je speelt hier met 130 man. Dat zijn héél veel mensen en je gaat dus nooit die persoonlijke en opbouwende ervaring krijgen van een reguliere escape met acteur. De structuur is hier aangepast om mee om te gaan, maar het is naar mijn mening regulier te druk om het spel goed mee te krijgen. Als je achterin de rij staat terwijl er vooraan iets gebeurt krijg je dat nooit goed mee.

Dan komen we bij het grootste probleem: De andere spelers. Nou bedoel ik niet dat ik iedereen blind haat omdat ik ze niet ken. Veel mensen snappen gewoon niet wat ze komen doen en je hoeft dan maar een paar rotte appels te hebben om het spel compleet te verpesten. Ik vraag mij af of het altijd zo erg is. Mensen klimmen over hekken, duwen acteurs opzij, negeren bevelen, lopen door dramatische scenes heen, breken alle spelregels, het kan niet gek genoeg of het gebeurt. Zo kom ik er zelf nooit in. Er wordt daarbij verbazingwekkend weinig ingegrepen. Als je in een gevangenis staat die genadeloos hoort te zijn en mensen staan hardop door de directeur zijn verhaal heen te praten zonder gevolg dan doet dat gewoon afbreuk aan de ervaring. De acteurs mogen hier veel feller op reageren en dit eerder afstraffen. Laat die mensen push-ups doen of neem ze even apart. Naar mijn mening is het zelfs de beste oplossing om dit soort mensen gewoon uit het spel te halen (vooral gezien hoe veel iedereen betaalt).
De debriefing aan het einde is enorm energiek en het is overduidelijk hoe ontzettend goed doordacht deze ervaring is. De logistiek, de passie, de energie, de liefde, ik voel het allemaal hier, maar dat maakt het ook zo zuur om te bedenken hoe het voor ons verlopen is.

Het is eerlijk gezegd waar ik al bang voor was. Prison Escape is een ontzettend ambitieuze ervaring, met flink wat knelpunten. Dit kan echt ongelofelijk zijn, maar dat was het voor mij helaas niet. Ondanks de vette locatie, de geweldige acteurs, en de vele vette settings kwam ik er niet lekker in. Ik mis kadering in mijn mogelijkheden tijdens het spel en stoor me aan het hoge spelersaantal. Daarnaast mag er veel strenger worden omgegaan met wangedrag tijdens het spel. Blijkbaar zijn er plannen voor een nieuw spel in de nabije toekomst en dan hoop ik dat deze punten worden aangepakt. Ik zou het graag nog een keer een kans geven!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

03 november 2023

Bedankt voor je waardevolle review! We zijn erg blij dat je ons concept zo weet te waarderen en zijn dan ook dankbaar dat je deze verbeterpunten met ons deelt. Zo help je ons om deze productie nog beter te maken en om onze nieuwe productie goed van start te laten gaan.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke locatie
 • Professionele acteurs
 • Debriefing
 • Details en de verschillende verhaallijnen
 • Wangedrag van spelers wordt niet afgestraft
 • Hoog spelersaantal
 • Gebrek aan kadering in spelverloop

 

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2022 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2023

Wauw! Wauw! Wauw!

Wat een geweldige ervaring was dit!!!!!!

Geweldige ervaring die ik nooit meer ga vergeten.

Wij gingen met een grote groep en hebben elkaar heerlijk bij kunnen praten. Maar wat een mooie ervaring, echt zeer uniek


Reactie door Prison Escape Doetinchem

27 november 2023

Wauw! Wat een geweldige review! Bedankt daarvoor. We vinden het erg fijn om te horen dat je zo'n geweldige ervaring hebt gehad.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja  155:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

CarfixerCarfixerSenior EscaperLid sinds: 06 september 2018 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

Leuk, maar wel mixed feelings

Het was eigenlijk best vreemd dat ik, met inmiddels al zo'n 80 escape rooms op mijn naam, nog nooit "de" Prison Escape had gespeeld. Dus uiteindelijk heb ik wat vrienden opgetrommeld om het eens te proberen.

We werden opgehaald door een bus met bewakers die ons streng vertelden om stil te zijn en recht vooruit te kijken. Helaas was er tijdens ons bezoek ook een groot bedrijfsuitje aan de gang, en die groep vond het nodig om de busrit nogal luidruchtig en grappig te maken. Je hebt natuurlijk weinig controle over je medespelers in dit soort situaties, en ik begrijp dat de bewakers niet wilden ingrijpen, maar het deed wel afbreuk aan de algehele ervaring.

Eenmaal bij de gevangenis aangekomen, begon een langdurig proces van in rijen staan, wachten, lopen, opnieuw in rijen staan, wachten, gevangeniskleding aantrekken, weer wachten, opstellen in rijen, nog meer lopen, enzovoort. Hoewel dit proces de kans bood om kennis te maken met enkele van de "acteurs" en het algemene verhaal van de gevangenis, duurde het voor mijn smaak net iets te lang.

Na de uitgebreide introductie begon eindelijk het echte spel, waarbij je moest interacteren met de bewakers en medegevangenen, informatie moest verzamelen en mogelijke ontsnappingsroutes moest ontdekken. Ondertussen vonden er wat ik in gametermen "scripted events" zou noemen plaats. Dit waren momenten waarop de bewakers de controle over de situatie hernamen en er een stukje toneelspel plaatsvond.

Daarna kwam een lange periode van "vrije tijd" waarin je de gevangenis mocht verkennen. Tijdens dit gedeelte was ik helaas mijn verhaallijn kwijt geraakt. Ik zag medespelers in kamertjes dingen doen, maar ik had geen idee meer hoe ik zelf verder moest. Gelukkig kwam ik op dat moment een vriend tegen die twee verhaallijnen tegelijkertijd volgde, waardoor ik kon aansluiten en uiteindelijk een ontsnappingskans kon benutten. Toch had ik het gevoel dat ik weinig invloed had op de manier waarop ik ontsnapte, en dat het min of meer uit het niets gebeurde.

Een van mijn vrienden vertelde zelfs dat hij gedurende het hele spel geen idee had wat hij moest doen, maar uiteindelijk met een groepje meelopers gewoon naar buiten ging, zonder echt iets "opgelost" te hebben.

Na het spel was er nog een gezellig moment met muziek en een bar waar je met de acteurs en medespelers kon napraten, wat erg leuk was.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

16 oktober 2023

Bedankt voor je mooie en uitgebreide review! Dit soort reviews helpen ons enorm om de ervaring nog beter te kunnen maken in de toekomst. Hopelijk heb je over all een goede ervaring bij ons gehad.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Groots
 • NIet echt voor introverts of verlegen mensen
 • Ontsnappen gebeurt een beetje vanzelf
 • Introductie duurt iets te lang

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2023

Unieke ervaring

#38

Al een hele poos stond deze escape op mijn wishlist en gezien de populairiteit duurde het even voordat wij een plekje konden bemachtigen. Bijna 2 uur rijden, maar je moet wat voor je hobby overhebben.
Wij speelde de ochtend editie.

Bij aankomst staat alles duidelijk aangegeven, er is een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.
En er zit een restaurant bij ontvangst, waar je nog snel naar het toilet kan.
Er werd vooraf nadrukkelijk verteld dat je voorlopig NIET naar het toilet kan (ohneee!), maar tijdens het spelen zijn er ook meerdere mogelijkheden voor een toiletbezoek.

Vooraf kregen wij een duidelijke instructie. Dit is geen standaard escaperoom, er zijn geen puzzels en moet het echt hebben van de beleving.
Toch heb ik nog wat aan deze uitleg gemist, maar daar zal ik later op terugkomen.

We mochten eindelijk beginnen! Passend werden wij vervoerd naar de gevangenis en al snel werd duidelijk dat je maar te luisteren hebt.
Ondanks dat we direct in het verhaal werden getrokken had ik continue het gevoel wanneer het nou ´echt´ allemaal zou beginnen.
Pas de laatste 20 minuten (denk ik? want ik had absoluut geen tijdsbesef) verdween dit gevoel pas.
Ook waren er erg veel wachtmomenten.
Misschien werkt dit voor sommige spelers goed om de spanning op te bouwen. Voor mij werkte het vooral vermoeiend.

Zoals bekend werden mijn medespelers en ik gescheiden en mocht ik alleen mijn celblok betreden. (Ook even een pluspunt: je krijgt vooraf een flesje water!)
Hier duurde het even voordat ik de bedoeling had wat er nou werd verwacht.
Terwijl medegevangenen fanatiek rondliepen en bezig waren (met..?), had ik geen flauw benul wat er gaande was. Met mij nog een aantal en wij stonden wat toe te kijken.
Het had voor mij fijn geweest als er vooraf werd gemeld dat je moet onderhandelen, zoeken en praten. Of dat een acteur mij/ons de goede richting op had gestuurd.

Halverwege het spelen kwam er wat structuur, (maar tussendoor was het weer veel wachten en kijken). Ik sloot mij aan bij een gaaf complot en toen begon voor mij het spel pas echt. Het smeden van plannen, ongezien blijven, dat was precies waar ik voor kwam.
Ook kwam ik mijn 'teamgenoten' tegen en konden we snel informatie uitwisselen.

Uiteindelijk kwamen veel verhalen samen en kon mijn bondje met succes ontsnappen.
Maar hier bleek bijna iedereen al ontsnapt te zijn, ook mensen zonder bondje en/of ontsnappingsmogelijkheden.
Dit voelde een beetje gek, het had realistischer geweest wanneer niet iedereen ontsnapt was.

Wel wil ik nog pluspunten geven aan alle acteurs. Ze waren waanzinning!

Conclusie:
Leuk idee en een gave locatie. Wellicht ging ik met andere verwachtingen naar het spel, want ik vond het tegenvallen. Net als mijn medespelers.
Ik denk dat er met wat kleine aanpassingen voor iedereen een top beleving van gemaakt kan worden. Of minder deelnemers per keer?
Desondanks hebben we een leuke dag gehad en is de tijd voorbij gevlogen.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

27 september 2023

Dewi, bedankt voor je uitgebreide review. We komen graag met je in contact zodat we kunnen leren van je ervaring. Zou je een mail willen sturen naar: [email protected]? We hopen dat je alsnog een leuke ervaring hebt gehad!


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Flesje water (voor) tijdens het spelen
 • Acteerskills van acteurs
 • Veel wachten
 • Onduidelijk wat de bedoeling is
 • Matige begeleiding

 

EgelaarEgelaarEscaperLid sinds: 25 november 2023 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2023

Leuke beleving

Leuke beleving


Reactie door Prison Escape Doetinchem

27 november 2023

Bedankt voor je review! We zijn blij dat je het leuk hebt gehad.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

D. Stevens (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Indrukwekkend hoe de auteurs hun personages neerzetten en je meezuigen in verschillende verhaallijnen

Zodra je de bus instapt is het spel begonnen en als je denkt dat je nog iets te vertellen heb dan wordt het al snel duidelijk dat het voor de bewaarders geen spel is en word je moeiteloos het verhaal ingetrokken.

Prachtig om te ervaren dat de personages in de verschillende verhaallijnen niet van hun stuk zijn te brengen en je gaat twijfelen of je met de juiste gevangenen een succesvolle ontsnapping bereikt.

De bewaarders bepalen met wie je wordt ingedeeld dus de kans bestaat dat je van je eigen gezelschap wordt gescheiden maar dit heeft geen negatief effect op je ervaring want met de juiste creativiteit vind je elkaar en kan je alsnog met elkaar ontsnappen.

Mis deze ervaring niet en ga actief op zoek naar een succesvolle ontsnapping, ik verzeker je dat het mooie gesprekken opleverd na afloop.

Het enige minpunt is dat er zoveel verhaallijnen zijn waarvan je niks heb meegekregen en je die ontsnappings mogelijkheden ook wil onderzoeken.

Nogmaals dank voor alle fantastische acteurs!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

18 september 2023

Bedankt voor je prachtige woorden! Wat mooi om te lezen dat je zo snel het verhaal ingetrokken werd. We zien je graag terug in onze gevangenis zodat je ook de andere verhaallijnen kunt onderzoeken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

FaFatih NevsaarFaFatih NevsaarEscape ApprenticeLid sinds: 18 september 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2023

Een Onvergetelijke Escape Ervaring - Uniek en Verfrissend

Prison Escape heeft mijn verwachtingen van escape rooms volledig op zijn kop gezet. Het is een ware gamechanger in vergelijking met de escape rooms die ik eerder heb bezocht. In plaats van de gebruikelijke puzzels en sloten, biedt Prison Escape een totaal andere, en veel meeslepender, uitdaging.

Bij Prison Escape draait alles om samenwerking met medegevangenen en zelfs de bewakers. Het is een intense ervaring waarin je vertrouwen, communicatie en creativiteit moet combineren om te ontsnappen. Dit zorgt voor een unieke en meeslepende dynamiek die ik elders nog nooit ben tegengekomen.

Wat Prison Escape echt bijzonder maakt, is de veelvoud aan verhaallijnen die je kunt verkennen om uit de gevangenis te ontsnappen. Elke keer dat je speelt, kun je een andere weg naar vrijheid kiezen. Hierdoor blijft de ervaring fris en opwindend, ongeacht hoe vaak je het speelt.

Maar wat dit avontuur echt onvergetelijk maakt, zijn de acteurs. Ze zetten hun rollen geloofwaardig neer en brengen de gevangeniswereld tot leven. Hun betrokkenheid en toewijding voegen een extra laag van realisme en spanning toe aan het spel.

Bovendien is de vrijheid om verschillende ontsnappingsmethoden te verkennen een hoogtepunt. Of je nu sluipend te werk gaat of juist een luide en afleidende aanpak kiest, Prison Escape moedigt je aan om creatief te zijn. Er zijn talloze manieren om te ontsnappen, en het spel past zich aan jouw keuzes aan, waardoor het elke keer anders is.

Persoonlijk vond ik Prison Escape niet alleen een geweldige ervaring, maar het bleek ook een perfecte keuze voor ons bedrijfsuitje. Het bood niet alleen een spannende ontsnappingspoging, maar het hielp ook om onze teambuildingvaardigheden te versterken en onze creativiteit te stimuleren.

Kortom, Prison Escape is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een unieke en uitdagende escape room-ervaring. Het zal je verbazen, uitdagen en je nog lang bijblijven. Een geweldige keuze voor zowel vrienden als collega's!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

25 september 2023

Wat een prachtige review, dankjewel daarvoor! We zijn erg blij dat je zo'n gave tijd hebt gehad en dat jullie als team nu een stukje dichter bij elkaar zijn gekomen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal

 

Karin (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2023

Fantastische onvergetelijke ervaring

Super ervaring. Je denkt echt dat je de hoofdrol hebt. Doet dingen die je in de praktijk nooit zou doen. Echt onvergetelijk.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

12 september 2023

Bedankt voor je geweldige review! We zijn erg blij om te horen dat je een onvergetelijke ervaring rijker bent!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Shaddie13Shaddie13Junior EscaperLid sinds: 15 augustus 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2023

Verwarring

Mooie opzet. Acteurs spelen overtuigend. Toffe ervaring. Wel te laat ontdekt dat je beter 1 'draadje' op kunt pakken en dat volgen anders val je beetje tussen wal en schip. Ook kun je veel proberen. Je hebt de interactie nodig om verder te komen, hoeft niet zo voorzichtig te zijn. Geen puzzels dus.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

31 mei 2023

Bedankt voor je review en het delen van je waardevolle inzichten. Fijn om te horen dat je een toffe ervaring hebt gehad!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal is niet altijd duidelijk, uiteindelijk wel

 

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperLid sinds: 24 augustus 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2023

Geweldig

Het is geen escaperoom maar wel een top ervaring. Erg leuk om mee te spelen in het verhaal. De acteurs waren grandioos en vanaf de eerste minuut zit je in het verhaal en moet je mee. Echt een aanrader.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

06 maart 2023

Bedankt voor je geweldige review! Dat is precies wat we willen bereiken: je onderdompelen in onze gevangeniswereld zodat je de hoofdrol speelt in je eigen verhaal. Mooi om te horen dat het is gelukt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TannyTannyJunior EscaperLid sinds: 17 januari 2023 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2023

OMG, wat een geweldige ervaring!

Ik hou van escaperooms, spanning, toneelspelen en drama. Dat kwam hier allemaal samen. Wat een geweldige ervaring. Enorm genoten! We waren met een groep van 8 personen (18-55 jaar) met verschillende karakters. Die verschillen kwamen bij dit spel echt naar voren: we hebben het allemaal op ons eigen manier gespeeld en beleefd. Ieder koos zijn eigen tactiek om te kunnen ‘overleven’ en ontsnappen. Dat is ons overigens allemaal op tijd gelukt. Naderhand stonden we nog stijf van de adrenaline en raakten we niet uitgepraat. Ook omdat we allemaal iets anders hebben meegemaakt. Een geweldige ervaring!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

13 november 2023

Wauw, bedankt voor je geweldige review Tanny! Wat leuk om te horen dat iedereen het op een andere manier beleefd heeft en daarom andere verhalen te vertellen had na de tijd. Zo vullen jullie elkaar mooi aan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

timjanssen88timjanssen88EscaperLid sinds: 07 oktober 2018 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2022

Wederom fantastisch!

Na het spelen van de prison escape in Breda in 2018 was het tijd voor de uitvoering in Doetinchem.

Het idee van een prison escape vind ik fantastisch. Gedurende een aantal uur volledig onderdeel zijn van een verhaal. Je hebt keuzevrijheid in het pad dat je bewandeld.

Ik kan iedereen het spelen van deze uitvoering aanraden. Mijn tip is: zoek zo min mogelijk van te voren op en ga er volledig open in. Stap actief op mensen af en speel mee met het verhaal. Hoe meer je zelf in het spel investeert, hoe meer je terug krijgt. Als je met meerdere mensen gaat is het leuk als je elkaar niet opzoekt in het spel. Als iedereen zijn eigen verhaal beleefd heb je na afloop gigantisch veel gespreksstof!

Een groot compliment aan de acteurs en organisatie van deze uitvoering.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

18 september 2023

Bedankt voor je prachtige compliment Tim! Wat gaaf om te zien dat je in verschillende gevangenissen zo'n vette tijd hebt gehad. Aan je tips te zien heb jij heel goed door hoe het er in onze gevangenissen aan toe gaat! Geniet van je welverdiende vrijheid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Acteurs

 

Geweldige filmische ervaring

Fantastische beleving. 3 uur lang gespeeld in mijn eigen “prison break” aflevering en dat afsluiten met een spectaculaire ontsnapping!


Reactie door Prison Escape Doetinchem

13 december 2022

Bedankt voor je geweldige review Frederick! Dit is precies waar we het voor doen: mensen 3 uur lang uit de realiteit halen en hen laten ervaren hoe het is om opgesloten te zitten in een echte gevangenis. Gelukkig ben ontsnapt! Geniet van je vrijheid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

Geweldig!

Het voelt alsof je de held bent in je eigen gevangenis film! Liegen, bedriegen en je eigen plan maken om te zorgen dat jij kunt ontsnappen en niet voor eeuwig achterblijft in de Kruisberg.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

20 december 2022

Youri, bedankt voor je mooie review! We zijn blij dat je niet achter bent gebleven in de Kruisberg gevangenis en nu weer mag genieten van de vrijheid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (207 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2022

Ren voor je leven!

Veel acteurs, aantal uur de tijd, veel ruimtes en je eigen keuzes maken. Een aantal dingen die deze "escape" het beste omschrijven. Leuk, maar als je niet kan onderhandelen loop je een beetje doelloos rond. Ook zitten er geen puzzels in! Het is meer dingen doen... Toffe ervaring die tof is als je daadwerkelijk iets durft te doen.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

13 december 2022

Mitch, bedankt voor je review! Het doel van Prison Escape is inderdaad dat je de interactie aan gaat met anderen; je puzzelt met de aanwezige mensen. Onder andere hierdoor willen we je het gevoel geven dat je de hoofdrol speelt in je eigen gevangenisfilm/serie. Tof dat je de uitdaging aan bent gegaan!


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Geen puzzels
 • Je moet kunnen onderhandelen

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig