Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Dead or Alive

Athene , Griekenland

100 minuten

2 - 5

Lees reviews

Meer over Dead or Alive


Acteurs

Thema's

Misdaad

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

10 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Dedousi 13
16346, Athene
Griekenland

Route

Route

5 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2023

De Griekse ‘André van Duin'-kamer

Altijd al eens een rol willen spelen in de sketchjes van André van Duin? Dat kan in Athene met zijn Griekse evenbeeld.

We – De Drie Duitsers (3 personen) - waren aangekomen in Athene en hadden onze eerste kamer al gespeeld bij No Exit Escape Rooms. Het was dag 1 en de kamer ‘Wanted: Dead or Alive' van No Exit zou onze tweede kamer van de dag én van de escapetrip worden. Dit is een vrij nieuwe kamer (lees: twee weken geopend) én in tegenstelling tot 80% van alle kamers die we in Athene zouden gaan spelen, zou dit géén horror, maar juist een comedykamer zijn.

Zoals bij bijna alle kamers in Athene bel je aan en wordt je in thema onthaalt. Bij Wanted: Dead or Alive werden we binnengelaten door wel een héél bijzondere Fransman, die ons op de foto wilde zetten. Vervolgens zou hij de koetsier gaan halen om ons naar het Wilde Westen te brengen, waar de escape game zich afspeelt. Het verhaal gaat nergens over (op een grappige manier) én bij iedere scene volgt weer een nieuw typetje met wie je de interactie aan moet gaan. De acteur - ja, het is één man - speelt alle typetjes ontzettend goed én improviseert zich een ongeluk. Er zitten natuurlijk veel vooraf bedachte grapjes in, maar het beste komt de acteur uit de verf als je – als een ware Frans van Dusschoten – met hem mee speelt.

Hoewel je door alle show bijna zou vergeten dat je in een escape room staat, moeten er toch weldegelijk puzzels worden opgelost. In tegenstelling tot veel andere kamers in Athene, is de logica hier eigenlijk héél goed en begrijpelijk. De puzzels moeten lineair worden opgelost, wat betekent dat je alles stap voor stap afwerkt en pas door kunt met het andere als je het ene hebt opgelost. De puzzels zijn goed te doen én in thema en bevatten soms zelf ook grappige elementen. Dit is ook zo'n beetje de enige 2.0 kamer die we hebben gespeeld in Athene. Je hoeft bijna géén oplossingen in te voeren op cijfersloten, maar het gros van de puzzels reageert automatisch doormiddel van techniek als je de oplossing hebt. In Nederland zijn we dat al lang gewend, maar voor Atheense begrippen is dat vrij innovatief en nieuw, zo blijkt gedurende onze trip.

Wat ook afwijkt van de Atheense standaarden is het decor. Deze kamer is prachtig en gedetailleerd gedecoreerd en gethematiseerd. Je bevindt je écht in het Wilde Westen, zoals je je ook echt in een koets bevind én alle andere scenes waar je doorheen loopt. In Athene vinden ze het nogal snel goed met betrekking tot afwerking, maar bij Wanted: Dead or Alive zijn geen halve maatregelen genomen. Dit is echt een enorm pluspunt van de kamer.

Je moet bij deze kamer meespelen en niet alles te serieus nemen. Als je van flauwe humor houdt zit het hier wel snor. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen al snel té flauw wordt. Echter is het toch heerlijk om met een stel vrienden 90 minuten in een westerncomedy te zitten met een lekker Grieks pilsje (spoiler ?). Dit heb ik nog nooit ergens gezien en dat maakt deze kamer uniek en, naar mijn idee, een reden om naar Athene te gaan.

Al bij al; Wanted: Dead or Alive is een unieke kamer met een uniek concept. Dit is echt een reden om naar Athene af te reizen, want zoiets heb je niet in Nederland. Je bent onderdeel van een comedyact en de acteur doet er alles aan om je een goede tijd te bezorgen. Absoluut spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie of vier personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Ga deze vooral spelen met een groep waarmee je lekker kunt lachen;
- Zéér geschikt voor eenieder die van flauwe humor houdt;
- Zorg dat je niet hoeft te rijden ?.

No Exit Escape Rooms, bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer en als we weer eens naar Athene gaan, komen we zeker terug bij jullie ?.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Acteur
 • Humor
 • Uniek
 • Decoratie en thematisering
 • Afwerking
 • Techniek (voor Griekse standaarden)
 • Beleving

  anne_ter_horstGijssambeeksjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (125 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2023

"You know what they say about cowboys with big hats...?"

Na al dat horror geweld met schreeuwende acteurs, donkere ruimtes gevuld met rook etc. was het tijd om even op een andere manier plezier te hebben. En dat plezier zochten wij op in deze kamer, de nieuwste van No Exit, die in groot contrast staat met El exorcista die we eerder op de dag speelden. Hier draait het om komedie en gezien het nogal subjectief is of iets grappig is, waren we erg benieuwd.

Het ontvangst is weer super warm. Buiten op het kleine terrasje waren wat andere eigenaren van kamers in Athene een drankje aan het doen en we werden meteen voorgesteld aan ze. “Kijk eens, deze spelers zijn voor onze kamers helemaal vanuit Nederland gekomen!” zei de eigenaresse trots. Hoewel er ontzettend veel kamers in Athene zijn is het mooi om te zien dat er nogsteeds zo’n hechte community is.

Goed, dan de kamer. Heel de kamer steunt op één enkele acteur. Deze draagt heel de kamer en hoewel ik je niet ga vertellen op welke manier kan ik je vertellen dat hij werkelijk waar fantastisch was. Deze kamer vraagt echt van jou als speler om mee te doen en wij gingen dan ook helemaal los. Het heeft iets knulligs hoe deze acteur zijn rol speelt en dat maakt het alleen maar beter.

Het decor is ook serieus goed voor Athene. In vergelijking met El Exorcista was deze kamer onwijs goed afgewerkt en op het moment van spelen zou ik het zelfs durven te vergelijken met de afwerking van de kamers hier in Nederland. De verschillende settings lopen logisch in elkaar over volgens het verhaal. Laten we hopen dat ze dit pareltje onderhouden met de liefde die deze mensen hebben voor hun vak.

Dan de puzzels. Wat zijn ze leuk! Het is een perfecte mix van doen en denken of een combinatie er van. De flow was ontzettend goed en elke puzzel was logisch. Er wordt hier ook gebruik gemaakt van techniek inplaats van alleen maar slotjes en dit onderscheidt ze op de markt in Athene. De puzzels zijn in thema en zijn goed te spelen als team. Zelfs als je niets aan het doen bent dan is er altijd nog de acteur die jou bij het spel gaat betrekken.

Het einde was misschien een beetje een anti-climax en ik wilde eigenlijk nog zo een uur doorspelen in deze kamer omdat ik het gewoon zo erg naar mijn zin had. Het einde mag wat bombastischer maar het is een logisch einde van je spel.

Speel deze kamer zeker op je tripje. Ookal ben je net zoals ik groot fan van horror, deze kamer kan je beter op je planning zetten. Het gebruik van een acteur op deze manier zie je op niet veel (of zelfs geen) andere plekken. Gewoon even lekker lachen, want je zou soms bijna vergeten dat je escaperooms voor je plezier speelt hé ;) Yeehaw!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gewoon lekker plezier hebben
 • Heerlijke flow door logische puzzels
 • De kamer varieert heerlijk met al zijn elementen
 • Mooi decor voor Atheense standaarden
 • De acteur!!!!
 • Bier.
 • Einde was een beetje een anti-climax

  Gijssambeek

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2023

Schaamte drink je weg met bier

#146 Wanted: Dead or Alive
Het is zomer, het is warm (eigenlijk veels te warm), maar het is tijd om naar Griekenland te gaan. Tijd voor een Athene trip 2.0. De locaties ga ik kort over zijn. Geen commentaar. Maar dit hoeft zeker niks te zeggen over het spel zelf en doet dat heel vaak ook zeker niet! De tweede dag speelden we Wanted, nadat ik de tweede keer de Exorcist uitgedreven had.

De ontvangst was leuk, een keertje niet in thema wat opzich best wel luchtig is, maar wel gezellig. De gamemaster, of gastvrouw (geen idee), was een beetje ongemakkelijk, maar goed, opzich snap ik dat wel als er 2 gestoorde nederlandse escapers voor je staan die net een demoon hebben verjaagd.

De puzzels waren in thema, leuk en luchtig. Heel divers in niveau, maar gewoon lekker passend, echter niet heel origineel.

Het verhaal? Ik heb geen flauw idee. Ik heb er wel een mooie schat aan overgehouden!

De beleving is heel goed! De acteur is heel goed! Als je je schaamtegevoel zo voorbij kunt gaan in verschillende rollen ben je echt een legende! Heel erg leuke transities in het decor ook. Afwerking was een beetje meh, niet slecht, niet geweldig.

Lekker met een pot bier (want die krijg je!!!) spelen en genieten van dit leuke vermaak tussen alle horror door! Zoals wij Limbo's zouden zeggen; Je lacht je een ei uit auwhoer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja

 

Wout VWout VEscape ExpertLid sinds: 08 maart 2018 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2023

Not to immersive, but pretty fresh & unique

We were told No Exit is a high flyer in Athens and they advised us to book their new room which might be worth it. So we did.
We played 'El Exorcista' and 'Death Row' earlier on the trip en they were definitely not too bad. So, we were pretty excited to see how they would pull off a non-scary room... They managed well.

The room starts playfull in a weird little lobby and our host was clearly as excited as us. He appears in different characters. You'll need to use your imagination to not recognize him but he does it with great dedication. And in a weird way.. it's perfect for this concept (except for the dancer in jeans).
Just as the intro, the room continues to be playfull. It's a funny and colorfull experience with cute intermezzo's and a basic story. It will never carry you away too much. The decor is neath and pretty. It's not 100% credible but for this games' vibe, it's just about right.
The fresh puzzles are fun to solve and are integrated in the story. You'll discover some nice passages and the time will go by pretty fast in this unique and fun


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Jonahold

Ontsnapt: Ja


 • Duidelijk verhaaltje
 • Logisch
 • Vlotte puzzels
 • Origineel concept
 • Fijne host
 • Grappige
 • Mooi decortje
 • Niet erg meeslepend. Just-a-game-gevoel.

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

It's beer o'clock

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

De 2de kamer in Athene die we spelen is Dead or Alive, leuk! weer geen horror we hoeven nog niet in een hoekje te kruipen. Deze kamer was net 2 weken open en we waren alle zeer benieuwd! We zijn niet teleur gesteld.

Algemeen:
Deze kamer is een echte comedy kamer wat heb ik hier toch gelachen, ook is de kamer van begin tot eind met acteur dit is ook meteen je hint systeem en buiten het feit omdat wij een fantastische acteur hadden maakte dit echt de kamer voor mij.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer waren allemaal goed in thema en naar mijn menig ook goed te doen, omdat het hint systeem (De acteur) niet vervelend is maar vooral grappig is het ook niet erg om hier links en rechts een tip te krijgen. Dit was een van de kamers in Athene die wat meer op een 2.0 kamer leken zoals in Nederland, geen tot weinig hangsloten maar dingen op de juiste plek zetten/leggen voor een resultaat en dit vond ik heel leuk. Er zitten ook wat gaven effecten in die je in Nederland niet zou kunnen/mogen maar die echt heel leuk waren.

Afwerking: 4
De afweking van deze kamer vond ik heel goed, een van de betere die we hebben gezien in Athene. Dit kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de kamer pas 2 weken open was maar niet te min was het gewoon goed. Het was naar mijn gevoel is vrij grote kamer en heb geen moment gehad dat het budget op was of dat ze richting het einde het maar even af hebben geraffeld, dit vond ik zeer positief en maakte het voor mij zeker een kamer voor in mijn top 10.

Scare Factor: 0
Dit is een comedy kamer, geen horror dus hij is geen seconde eng. Daarom zal ik hier wat vertellen over het comedy gedeelte in de kamer.
Deze kamer is oprecht grappig, van de puzzels tot de acteur. Als je met een gezellig groep bent (Wat ik was) dan is deze kamer echt top, lekker lachen en lekker puzzelen tegelijkertijd.

Samenvatting:
Deze kamer is echt een reden om voor naar Athene te gaan, dit heb je hier niet in Nederland. Het was uniek, grappig en ontzettend vermakend.
Deze mag je best een het einde van de dag plannen wat het is een toppertje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Creatief

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig