Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Dead or Alive

Athene , Griekenland

Nu gesloten

100 minuten

2 - 5

Lees reviews

Meer over Dead or Alive


Acteurs

Thema's

Misdaad

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

3 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Dedousi 13
16346, Athene
Griekenland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

2 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2023

De Griekse ‘André van Duin’-kamer

Altijd al eens een rol willen spelen in de sketchjes van André van Duin? Dat kan in Athene met zijn Griekse evenbeeld.

We – De Drie Duitsers (3 personen) - waren aangekomen in Athene en hadden onze eerste kamer al gespeeld bij No Exit Escape Rooms. Het was dag 1 en de kamer ‘Wanted: Death or Alive’ van No Exit zou onze tweede kamer van de dag én van de escapetrip worden. Dit is een vrij nieuwe kamer (lees: twee weken geopend) én in tegenstelling tot 80% van alle kamers die we in Athene zouden gaan spelen, zou dit géén horror, maar juist een comedykamer zijn.

Zoals bij bijna alle kamers in Athene bel je aan en wordt je in thema onthaalt. Bij Wanted: Death or Alive werden we binnengelaten door wel een héél bijzondere Fransman, die ons op de foto wilde zetten. Vervolgens zou hij de koetsier gaan halen om ons naar het Wilde Westen te brengen, waar de escape game zich afspeelt. Het verhaal gaat nergens over (op een grappige manier) én bij iedere scene volgt weer een nieuw typetje met wie je de interactie aan moet gaan. De acteur - ja, het is één man - speelt alle typetjes ontzettend goed én improviseert zich een ongeluk. Er zitten natuurlijk veel vooraf bedachte grapjes in, maar het beste komt de acteur uit de verf als je – als een ware Frans van Dusschoten – met hem mee speelt.

Hoewel je door alle show bijna zou vergeten dat je in een escape room staat, moeten er toch weldegelijk puzzels worden opgelost. In tegenstelling tot veel andere kamers in Athene, is de logica hier eigenlijk héél goed en begrijpelijk. De puzzels moeten lineair worden opgelost, wat betekent dat je alles stap voor stap afwerkt en pas door kunt met het andere als je het ene hebt opgelost. De puzzels zijn goed te doen én in thema en bevatten soms zelf ook grappige elementen. Dit is ook zo’n beetje de enige 2.0 kamer die we hebben gespeeld in Athene. Je hoeft bijna géén oplossingen in te voeren op cijfersloten, maar het gros van de puzzels reageert automatisch doormiddel van techniek als je de oplossing hebt. In Nederland zijn we dat al lang gewend, maar voor Atheense begrippen is dat vrij innovatief en nieuw, zo blijkt gedurende onze trip.

Wat ook afwijkt van de Atheense standaarden is het decor. Deze kamer is prachtig en gedetailleerd gedecoreerd en gethematiseerd. Je bevindt je écht in het Wilde Westen, zoals je je ook echt in een koets bevind én alle andere scenes waar je doorheen loopt. In Athene vinden ze het nogal snel goed met betrekking tot afwerking, maar bij Wanted: Death or Alive zijn geen halve maatregelen genomen. Dit is echt een enorm pluspunt van de kamer.

Je moet bij deze kamer meespelen en niet alles te serieus nemen. Als je van flauwe humor houdt zit het hier wel snor. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen al snel té flauw wordt. Echter is het toch heerlijk om met een stel vrienden 90 minuten in een westerncomedy te zitten met een lekker Grieks pilsje (spoiler 😁). Dit heb ik nog nooit ergens gezien en dat maakt deze kamer uniek en, naar mijn idee, een reden om naar Athene te gaan.

Al bij al; Wanted: Death or Alive is een unieke kamer met een uniek concept. Dit is echt een reden om naar Athene af te reizen, want zoiets heb je niet in Nederland. Je bent onderdeel van een comedyact en de acteur doet er alles aan om je een goede tijd te bezorgen. Absoluut spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie of vier personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Ga deze vooral spelen met een groep waarmee je lekker kunt lachen;
- Zéér geschikt voor eenieder die van flauwe humor houdt;
- Zorg dat je niet hoeft te rijden 😜.

No Exit Escape Rooms, bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer en als we weer eens naar Athene gaan, komen we zeker terug bij jullie 😉.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Acteur
 • Humor
 • Uniek
 • Decoratie en thematisering
 • Afwerking
 • Techniek (voor Griekse standaarden)
 • Beleving

  Gijssambeeksjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 1 januari 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

It's beer o'clock

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

De 2de kamer in Athene die we spelen is Dead or Alive, leuk! weer geen horror we hoeven nog niet in een hoekje te kruipen. Deze kamer was net 2 weken open en we waren alle zeer benieuwd! We zijn niet teleur gesteld.

Algemeen:
Deze kamer is een echte comedy kamer wat heb ik hier toch gelachen, ook is de kamer van begin tot eind met acteur dit is ook meteen je hint systeem en buiten het feit omdat wij een fantastische acteur hadden maakte dit echt de kamer voor mij.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer waren allemaal goed in thema en naar mijn menig ook goed te doen, omdat het hint systeem (De acteur) niet vervelend is maar vooral grappig is het ook niet erg om hier links en rechts een tip te krijgen. Dit was een van de kamers in Athene die wat meer op een 2.0 kamer leken zoals in Nederland, geen tot weinig hangsloten maar dingen op de juiste plek zetten/leggen voor een resultaat en dit vond ik heel leuk. Er zitten ook wat gaven effecten in die je in Nederland niet zou kunnen/mogen maar die echt heel leuk waren.

Afwerking: 4
De afweking van deze kamer vond ik heel goed, een van de betere die we hebben gezien in Athene. Dit kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de kamer pas 2 weken open was maar niet te min was het gewoon goed. Het was naar mijn gevoel is vrij grote kamer en heb geen moment gehad dat het budget op was of dat ze richting het einde het maar even af hebben geraffeld, dit vond ik zeer positief en maakte het voor mij zeker een kamer voor in mijn top 10.

Scare Factor: 0
Dit is een comedy kamer, geen horror dus hij is geen seconde eng. Daarom zal ik hier wat vertellen over het comedy gedeelte in de kamer.
Deze kamer is oprecht grappig, van de puzzels tot de acteur. Als je met een gezellig groep bent (Wat ik was) dan is deze kamer echt top, lekker lachen en lekker puzzelen tegelijkertijd.

Samenvatting:
Deze kamer is echt een reden om voor naar Athene te gaan, dit heb je hier niet in Nederland. Het was uniek, grappig en ontzettend vermakend.
Deze mag je best een het einde van de dag plannen wat het is een toppertje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Creatief

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig