Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheime Genootschap

Nieuw-vennep , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheime Genootschap

Al jaren probeert een redacteur van de plaatselijke krant de duistere kanten van een geheim genootschap te ontdekken. De geruchten over symbolen, bizarre rituelen, heersende macht en samenzweringen moeten aan het licht gebracht worden. Keer op keer mislukt het om iemand van de krant te laten infiltreren in het geheime genootschap. De redacteur heeft zijn hoop gevestigd op jullie! Kunnen jullie vinden wat deze redacteur zoekt? Durven jullie het aan om geheimen bloot te leggen?

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

46 bezoekers

60.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Madeliefstraat 14a
2153EV, Nieuw-Vennep
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

48 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Toffe puzzelkamer maar mist wat sfeer

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom nieuw vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.
Na onze kater van Game Over trokken we door naar Nieuw Vennep voor het Geheime genootschap.
En toen gebeurde waar elke escaper voor vreest. De schipholtunnel werd voor onze ogen afgesloten voor alle verkeer en daar stonden we. 5 kwartier muurvast.
We hadden ons restaurant al afgebeld, maar nu kwam ook onze reservatie voor room 4 in gevaar.
3 minuten voor de deadline konden we weer gaan rijden en na een telefoontje naar de eigenaar of we iets later mochten starten werd ons rustig bezoekje aan het restaurant een trip naar de drive en een verbrande lip van de Mc Kroket die ik te snel wou binnenwerken 

Onthaal:
De escaperoom ligt in een rustige wijk met parkeerplaats langs het pand.
De ontvangstruimte is momenteel niet echt wauw, maar ze hebben plannen voor hier te gaan verbouwen, dus echt veel waarde moet je er niet aan hechten.
Een van de eigenaars was er en het was meteen gezellig. Ff die kalmerende babbel na al het gehaast.

Kamer:
De room krijgt best een hoge score en ik probeerde mijn verwachtingen wat te temperen.
Het thema wordt wel meer gebruikt en ik was vooral benieuwd hoe ze er hier mee omgesprongen waren.
Ook hier weer een inleiding die teveel weggeeft wat er nog gaat volgen. Ik vind het niet zo leuk als ik op voorhand als zaken te horen krijg van verderop in de room. Ja we kunnen er vandaag de dag wel vanuit gaan dat een kamer uit meerdere delen bestaat, toch weet ik liefst niks over het aantal ruimtes enz. Maar ok ze zullen hun reden wel hebben om het te vernoemen.
De kamer start leuk en er is meteen de mogelijkheid om parallel te werken. De kamer zelf is mooi ingericht maar laat her en der toch wat zaken qua afwerking liggen.
Er wordt aan de andere kant wel gewerkt met degelijk materialen mooie decorstukken.

Qua sfeer kan het een stuk beter. Ik miste echt spannende muziek of iets in die aard. Ik miste dreiging en het voelde haast of ik daar "mocht" zijn. Daar valt echt wel wat mee te winnen in deze kamer.

Halfweg de room misten wij een beetje de logica en werkte sommige info een beetje, en dat ligt vooral aan ons, verwarrend. Het was niet echt geheel duidelijk met welke lijn we verder moesten, maar een tipje later liep het weer als een trein.
De tipsysteem vond ik het minste van de room. Het is een gsm met een whatsapp account en dat werkt nu niet echt sfeerversterkend.
Wat wel goed was, was het verhaal. De room borduurt lekker hierop door en ook de puzzels linken continue naar het gekozen thema.
Wij haalden hem met 3 personen in 47 minuten.

Conclusie:
Het geheime genootschap is een leuke puzzelkamer met toffe elementen. Er wordt gebruikt gemaakt van hangsloten en moderne technieken en die combo was prima.
De afwerking kun hier en daar echt beter, maar in de basis was het netjes en je ziet duidelijk dat ze gekozen hebben voor de betere materialen.
Het cijfer van 9.3 vind ik wel aan de hoge kant. Dat maakt deze kamer momenteel niet waar.
Het is een prima escape room en zeker voor de beginnende spelers een perfecte kamer.
Ook de ervaren spelers gaan hier wel plezier aan hebben al heb je de meeste puzzels wel eens ergens anders gezien en temper je misschien best je verwachtingen een beetje.
Wij hebben in ieder geval 47 minuten prima puzzelplezier gehad met een toffe GM.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  prodigy

josjejosjeEscape ExpertLid sinds: 27 september 2018 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2021

Erg leuke kamer

Verrassend leuke kamer. De kamer is ons al vaker aangeraden. Ontvangst was erg enthousiast, de eigenaar heeft vol trots verteld hoe het idee is ontstaan. We gingen met een goed gevoel de kamer in en dit gevoel is de hele kamer gebleven. Er zit een fijne opbouw in waardoor we nauwelijks hebben stilgestaan. De puzzels zijn innovatief en passend binnen het thema. De ruimtes zijn mooi uitgewerkt, je merkt dat er goed over na is gedacht en veel energie in is gestoken. We hebben de kamer met 4 personen gespeeld, een prima aantal. Al met al dus een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

ellendewildeellendewildeEscaperLid sinds: 20 mei 2018 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 november 2021

Originele puzzels

Ontvangst en begeleiding door de enthousiaste eigenaar, lekker snel aan de slag. De kamer had een origineel hintsysteem. Leuke puzzels, originele elementen. Verhaallijn en opdracht was duidelijk. Lekker veel doen. We zijn benieuwd naar de nieuw te bouwen kamer. Dan komen we zeker weer spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja  53:28 min


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Afwerking/je kunt op sommige plekken licht van bui

 

DnnsDnnsEscape ApprenticeLid sinds: 24 september 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Heel tof

Hele tof room. We hebben hem met zijn 2tjes gedaan en dat ging prima. Uitdagende puzzels en een leuke sfeer. We werden ook heel vriendelijk ontvangen. Komen zeker terug als er een nieuwe room opent.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Logic
 • Difficulty
 • Original
 • Great price
 • Great host

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2021

Genoten van deze puzzelkamer

Het Geheime Genootschap stond onwijs lang op mijn wensenlijst, met een lokkende naam en hoge cijfers kon deze niet ontbreken in onze escapetour.

Je kunt makkelijk voor de deur parkeren, maar wel even opletten en goed naar rechts kijken, want het gebouw staat ietwat naar achteren. We hadden al even contact gehad met de escape room, want we hadden helaas een onwijze file gehad, waardoor ons eten in het duigen was gevallen. We durfden toch niet de escape room in te gaan op een lege maag... Oké, oké...mijn teamgenoten durfden niet met mijn lege maag de escape room in te gaan, because I get hangry, dus we hadden gevraagd of een kwartiertje later geen probleem was. Onze host dacht met ons mee en dit gaf ons nog even de gelegenheid om bij de McDonalds snel een burgertje te scoren. Super!

We werden vriendelijk ontvangen, maar de ontvangstruimte voelt wel erg kaal. Ze zijn bezig met uitbreiden, dus ik verwacht dat dit vast nog wel wat mooiers en meer aangenaam gaat worden!

Na een korte introductie van het verhaal was het tijd om de kamer in te gaan. De kamer is mooi in thema gezet, bevat mooie en duurzame materialen en dat kan ik altijd erg waarderen. Het doet veel voor de sfeer. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik door de cijfers er zelf iets mooiers van had gemaakt in mijn hoofd. Het is nog steeds een toffe kamer om te zien, maar in mijn beleving niet een kamer die ik zelf met bijna een 9,5 zou waarderen. In eerste oogopslag ziet de kamer er gelikt uit, maar na een paar minuten in de ruimte begon dat wat weg te ebben door wat slijtage en soms de summiere aankleding.
De puzzels zijn gevarieerd, een diversiteit aan moeilijkheid en passend in thema. We hadden voldoende te doen met drie personen en hebben ons ruim drie kwartier vermaakt. Ik vind de kamer leuk voor puzzelen én denk dat deze kamer ook prima te doen is met twee ervaren personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  47:13 min

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Fun room to play

A solidly build puzzle room. We simply had fun in this room. Unfortunately this room cannot be played if you don't understand any dutch. This a very good room if you're a beginner. If you're more experienced you will have fun playing the room. We solved this room with 0 hints.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Ja  54:24 min

 

Jeffrey mulder (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Super leuke kamer met leuk personeel!

Vandaag de escape room gedaan en het waren moeilijke puzzels maar we hebben ze allemaal opgelost! Goed verhaal en zeer netjes opgezet! Een echte aanrader voor de volgende mensen die hierheen zouden willen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheid puzzels
 • Personeel
 • Afwerken kamers

 

Laura (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2021

Geweldige escaperoom!

De puzzels waren goed te doen, de ene makkelijker en de andere moeilijker. De kamer was heel leuk aangekleed.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed verhaal

 

ellenvsellenvsJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2019 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Leuke ervaring!

Met ons vaste clubje van 4 personen deze escaperoom gespeeld. Leuke ervaring! Vriendelijk host. Het verhaal zit goed in elkaar en de puzzels passen daar goed bij. Puzzels zijn van een leuk niveau. Hint systeem met telefoon werkt goed, we vonden het een pluspunt dat je pas een hint kreeg als je daarom vroeg. Slechts 1 hint nodig gehad :)
Hier en daar kan de afwerking wat beter. Bijv. een donkere kamer die niet helemaal donker is omdat het gordijn niet verduisterd. Gratis drankje naderhand ook altijd goed.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Goed verhaal
 • Leuke puzzels
 • Niet lineair, leuk met 4 personen
 • Afwerking hier en daar

 

Jasper (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Fantastisch!

20+ kamers gespeeld maar dit was wel 1 van de betere. Aardige gastheer, goede uitleg. Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst
 • Goede sfeer
 • Leuke puzzels
 • Geen

 

Andre (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2021

Super kamer !

Wij belde om 16.30 om te vragen of we nog konden spelen en om 18.00 waren we in de kamer . Goede en gezellige ontvangt van onze host en prima parkeer gelegenheid voor de deur voor niks . Dan de kamer zelf... van het begin tot het einde zat de flow er lekker in bij ons alleen op 1 puzzel hebben wij teveel tijd verloren . We kregen al extra tijd omdat we met zijn tweeen waren en dat hadden we nodig ook . Mooi aangeklede kamer met leuke afwisselende puzzels van niveau . Technische snufjes waren ook zeker aanwezig . Blij dat we deze kamer hebben gespeeld en kwa prijs ook echt niet duur . Wij kunnen niet wachten op de volgende kamer die in de maak is... al met al een goede kamer voor weinig geld en zeker de moeite waard om eens te spelen .


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed aangeklede kamer
 • Aardige host
 • Leuke puzzels (afwisselend van niveau )
 • Snel terrecht

 

Top ervaring voor een groep 12 jarigen

Ik ben gisteren geweest met 5 jongens en meiden voor een feestje.
Voor de meesten was dit de eerste keer dat zij dit deden.
Het was echt super! De kinderen waren heel enthousiast en konden alles heel goed doen!
Binnen de tijd ontsnapt en een topervaring voor allemaal.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitleg achteraf was leuk
 • Leuk dat je soms terug moest naar de andere kamer
 • Meneer die alles uitlegde was heel aardig
 • Mooie kamers
 • Leuke puzzels

 

Mike Mark (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2021

Een super leuke ervaring!

We werden erg enthousiast ontvangen! De kamer zit goed in elkaar met een erg mooie verhaallijn. Achteraf wist de host ons nog veel te vertellen over de achtergrond van de kamer. Het is een goed doordachte kamer met veel sfeer.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer die past bij het verhaal
 • Verschillende soorten puzzels
 • Enthousiaste host
 • Meerdere ruimtes

 

Marco Vink (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2020

Gave escaperoom

Eerste keer escaperoom. Niet ontsnapt maar super gave opzet van de kamers. Goeie puzzels. Mooi gebouwd


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels

 

Nicole (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2020

Top-escape!

We zijn super!!!enthousiast! Gezin, 2 volwassenen, 3 kinderen (12-17). Goeie ontvangst, voor ieder van ons uitdagend genoeg, sfeer goed neergezet, verrassend, spannend (ook door achtergrondmuziek), ieder kon echt bijdragen en samenwerken, mooi vorm gegeven kamers.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Enthousiaste ontvangst en nabespreking
 • Mooi vorm gegeven kamers
 • Leuk verhaal om uit te zoeken
 • Uitdagend en spannend voor ieder van ons
 • audio iets duidelijker inspreken (m.n. 1 keer)
 • Soms kleine lettertjes in schemerlicht ;)

 

murtiemurtieEscaperLid sinds: 20 januari 2020 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 december 2020

Leuk thema met uitdagende puzzels

We konden hier dezelfde dag nog terecht, super fijn. We werden super enthousiast ontvangen door de host die uitgebreid de tijd voor ons nam. We vonden de puzzels erg leuk en ook het thema was goed uitgewerkt. Er is een leuke sfeer neergezet in de escape room en de opbouw van de puzzels is logisch. Dit zorgde er voor dat we zonder de hints de kamer konden spelen en er echt van hebben genoten. Wat ons betreft zeker een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Leuke prijs
 • Kamer ziet er prima uit
 • Uitdagende puzzels
 • De host

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertLid sinds: 21 september 2019 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2020

Heerlijke puzzel kamer!!

Al een tijdje stond deze escape room op onze wish list en vanavond was het zo ver! We werden enthousiast ontvangen en hadden zin om te beginnen. We hebben genoten van het puzzelen! Er zat een goeie flow in de puzzels en hadden geen hints nodig. De kamer ziet er prima uit en het thema is goed uitgewerkt. De kamer zit heel goed in elkaar met uitdagende puzzels, zeker een aanrader! Achteraf nog leuk nagepraat en we zijn heel benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja  52:18 min


 • Aankleding
 • Gastvrijheid
 • Leuke puzzels

 

manon_kortekaasmanon_kortekaasEscape ApprenticeLid sinds: 30 november 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2020

Aanrader

Mijn eerste escaperoom en wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Na een enthousiaste inleiding beginnen we aan het avontuur. Super leuke puzzels die best pittig waren en een leuk verhaallijn waar extra spanning door kwam! Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar we hebben als groep een fantastisch uur gehad! Bedankt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Veelzijdig

 

PlofrijstPlofrijstEscape ApprenticeLid sinds: 24 november 2020 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2020

Geweldig

Sfeervol aangekleed. Puzzels gevarieerd. Zeer zeer prettig ontvangen en begeleid


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Grandioos begeleid
 • Aanbod puzzels
 • Aankleding
 • Iets verwarrende plotwending

 

angelappelsapangelappelsapJunior EscaperLid sinds: 7 september 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2020

Verrassing in Nieuw Vennep

Aangenaam verrast door deze kamer in Nieuw-Vennep. Je kunt zien dat goed is nagedacht over dit (toch wat uitgemolken thema, maar dat doet niets af aan de complete inrichting en puzzels in deze kamer. Je bent constant bezig en hebt de tijd echt nodig, vooral met z'n tweeën, maar ook als ervaren spelers, is dit een leuke, uitdagende kamer. Vriendelijk geprijsd ook voor 2, dat zie je toch maar weinig. De eigenaren raken niet uitgepraat over de bouw, de puzzels en onze ervaring. Enorm leuk om dit te zien. Volgens mij moet escape-land dit pareltje in de bollenstreek nog ontdekken, maar het is zeker de moeite waard!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: AnJen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Begeleiding/enthousiasme eigenaren
 • Complete kamer van A-Z
 • Prijs met 2 personen
 • Omgeving rond kamer kan aangepast (entree/toilet)
 • Paar kleine details

 

Kristian (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2020

Mysterieus

Leuk verhaal, spannende kamers en hersenkrakende puzzels. Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Een spannend mysterie om op te lossen

Daar sta je dan, de lichten gaan aan. Het gaat beginnen...

Van begin tot eind een spannend mysterie om op te lossen. Ik zat er vanaf het moment dat de deur achter mij sloot meteen fanatiek in. Goed doordachte puzzels en oplossingen en spannende opbouw!

Erg vriendelijk ontvangen! Een hele fijne ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede effecten
 • Leuke puzzels
 • Goed verhaal

 

Rachel (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2020

Fantastisch!

We hadden met de famiie (in totaal 10 personen) het arrangement met poolen erbij geboekt. Het was een enorm leuke ervaring! Goed geregeld. Wat wel beter geregeld/begeleid had kunnen worden is de overloop, wanneer we wisselen van het poolen naar de escape en vice versa. De ene groep liep namelijk uit, en het is door met te bellen met elkaar dat we daar achter kwamen en wij hadden voor de andere groep alvast de hapjes al laten frituren, zodat we dat even in de overloop samen konden opeten. Maar dat is een te verwaarlozen punt. En heeft niets te maken met de ervaring zelf! De kamer zelf was echt heel leuk, goed bedachte puzzels, mogelijkheden om op te splitsen, automatisch werkende deuren. We hebben zelf niet zo veel ervaring met escape rooms, maar deze was echt goed bedacht en uitgewerkt! De begeleiding achteraf was top, en we hebben het enorm leuk gehad! De ene helft is trouwens wel ontsnapt en de andere helft niet, maar iedereen vond het even leuk. Dus ook grappig om dat met elkaar te vergelijken.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

TheekopjeTheekopjeSenior EscaperLid sinds: 23 september 2019 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2020

Leuke kamer met een goede flow! En een.. NIEUW RECORD!

Op een prachtige zondag lekker onverwachts deze kamer gespeeld met een aantal vrienden. De locatie bevind zich ergens tussen wat huizen in een woonwijk. Na een vriendelijk ontvangst, een praatje vooraf, en een kleine uitleg begonnen we aan deze kamer.

Eenmaal binnen in de eerste ruimte konden we allemaal lekker aan de slag. Niemand hoeft stil te staan wat voor een (nogal) fanatiek team lekker begint. De puzzels voelde logisch en duidelijk aan wat resulteerde in dat we als het ware door de kamer heen vlogen. Je kunt in de verschillende ruimtes goed opsplitsen over de verschillende puzzels. Hierdoor krijg je misschien niet alles even goed mee maar ga je wel een stuk vlotter door de kamer. De muziek en geluidseffecten waren aanwezig maar waren niet briljant. Door een flink aantal geluidseffecten toe te voegen (incl. een toffe soundtrack en een goed geluidssysteem) zou mijn cijfer een heel stuk hoger zijn. Dit was echt het element wat ik miste tijdens het puzzelen. Zeker omdat er hier en daar wat leuke verassingen in zaten die gewoon niet ondersteund werden door een tof geluidseffect of een gaaf stukje muziek. Het decor voelde op sommige plekken wat onrealistisch aan waardoor ik voor m'n gevoel constant werd geconfronteerd met het idee dat ik me in een escape room begaf. Dit was duidelijk een stukje budget wat de eigenaar te kort kwam want de ambitie is er zeker en dit bleek ook tijdens het napraten.

De eigenaar was verbaast over onze prestatie en heeft nog een lange tijd met ons nagepraat over zijn kamer en die van andere eigenaren. We werden na het napraten zelfs nog even rondgeleid in de ruimte waar in de toekomst een eventuele 2e kamer komt. Hier bleek ook weer dat deze eigenaar heel wat ambitie heeft en duidelijk verstand heeft van deze branche. Ik ben enorm benieuwd wat deze eigenaar nog meer in petto heeft. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  34:19 min


 • Napraten (incl. rondleiding)
 • Decor prima afgewerkt
 • Logische (non-lineare) puzzels
 • Vriendelijke eigenaar met AMBITIE!
 • Mist wat special effects
 • Weinig SFEER (muziek, belichting, etc.) :-(
 • Decor hier en daar wat kaal en onrealistisch

 

casturiicasturiiEscape GuruLid sinds: 4 september 2019 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juli 2020

Toffe kamer en bedrijf met veel potentie

Na een last minute geboekt te hebben konden we gelukkig nog terecht bij deze room. Heel netjes van de eigenaar om ons nog zo laat te hosten. Na een praatje van tevoren werden we geïntroduceerd aan het verhaal en konden we beginnen.

De puzzels zijn leuk en flowen lekker in elkaar over. Iedereen heeft altijd wel wat te doen en de puzzels zijn gevarieerd met een goede balans. Iedereen zal wel iets vinden wat hem ligt in deze kamer. Het is duidelijk dat de eigenaren hun best hebben gedaan om de puzzels te laten werken in thema en dit deel van de kamer in het bijzonder goed te laten kloppen.

De sfeer kon helaas beter. Qua aankleding had de kamer op sommige punten veel sterker kunnen zijn. Er zijn weinig effecten in de kamer qua licht, geluid of muziek, waardoor de dramatische momenten niet echt versterkt worden. Het verhaal is verder helaas minimaal. Na de interessante intro in de ontvangstruimte komt het verhaal niet echt meer terug en eindigde de kamer voor mijn gevoel best abrupt.

Na het spel kregen we ook een drankje en konden we nog napraten over de verschillende elementen terwijl we door de kamer liepen. De eigenaar is open en heeft een duidelijk beeld van wat hij wil bereiken met zijn rooms. Het is te merken dat hij passie heeft voor wat hij doet. We mochten zelfs de voortgang op de volgende kamer zien, heel cool om een kijkje achter de schermen te mogen krijgen! Toen we hoorden wat er allemaal gepland staat voor kamer nummer twee werd ik zeker heel benieuwd. Een reden om terug te komen!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Inclusief drankje
 • Strakke flow
 • Open eigenaar met passie
 • Leuke puzzels
 • Verhaal is minimaal
 • Weinig effecten
 • Aankleding is enigzins minimaal

 

Geweldige ervaring

De ontvangst was zeer hartelijk, het was onze eerste keer en alles werd heel duidelijk uitgelegd. Het verhaal zat goed in elkaar en we hebben een super middag gehad. Je waant je door de sfeer, muziek en het verhaal even in een andere wereld en vergeet alles om je heen. Het was ook heel leuk om achteraf alles nog eens door te lopen en zo te zien waar we op stuk zijn gegaan, er werd veel aandacht aan besteed en het maakte de ervaring echt af.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuke puzzels, veel variatie

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig