Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Erzsébet

Retie , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Erzsébet

De legende zegt dat Erzsébet één van haar dienstmeisjes een klap gaf nadat deze iets te hard aan haar haren trok tijdens het kammen. Bij deze slag bleef er een druppel bloed aan Erzsébets hand achter. Toen de druppel langzaam omlaag kroop over haar huid, merkte Erzsébet dat haar huid er door het bloed veel jonger en vitaler uitzag. Hierdoor kreeg ze het idee dat het bloed van jonge maagden haar de sleutel gaf tot de eeuwige jeugd.

In de daarop volgende jaren folterde en vermoordde ze meer dan 600 jonge meisjes met als doel te baden in en drinken van hun bloed. Dit leverde haar de bijnamen “Bloedgravin” en “Gravin Dracula” op. Toen paltsgraaf György Thurzó in 1610 in opdracht van de koning het kasteel van Báthory binnen viel en haar arresteerde, werd Erzsébet van de doodstraf gered door de goede naam van haar familie. Ze werd levenslang opgesloten in enkele kamers van haar kasteel. Haar vier voornaamste dienstlui kregen wel de doodstraf.

Het proces tegen Báthory werd gestaafd door vele gruwelijke getuigenissen. Echter, een groot deel van de getuigenissen kwamen van haar erfgenamen die uiteraard baat hadden bij haar dood. Sommige dienstmeisjes getuigden trouwens dat er nooit sprake was van moorden. Marteling van huispersoneel door de rijken was in die tijd immers een alledaags fenomeen. Sterker nog, er zijn zelfs aanwijzingen dat Erzsébet de jonge meisjes niet folterde, maar hen medische hulp bood. En de bloedbaden waren niet meer dan kruiden die het badwater rood kleurden.

Feit blijft dat Erzsébet veroordeeld werd en in eenzaamheid stierf. Maar was zij daadwerkelijk de bloeddorstigste seriemoordenares aller tijden? De waarheid stierf met haar in het kamercomplex.

Thema's

Geschiedenis

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

325 likes

1460 bezoekers

80.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

455 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperLid sinds: 06 juni 2017 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2018

Wat is het superlatief van 'geweldigste'?

Met reeds enkele escaperooms op onze teller, vonden we dat het hoog tijd was om een bezoek te brengen aan de nummer 1 escaperoom in België. Wat ons betreft is deze room die eerste plaats zeker en vast waard.
De verwachtingen lagen enorm hoog en die zijn volledig ingelost. De kamer is spannend van begin tot einde, maar zeker en vast niet angstaanjagend. De originele puzzels vervelen nooit en de tijd leek meer dan ooit sneller te gaan. Het is een beleving waar quasi alle zintuigen geprikkeld worden. We werden vanaf minuut één meegezogen in het verhaal. Zelfs na het spel was ons adrenalinegehalte nog zeer hoog. Het team was super enthousiast zowel bij de voorbeschouwing als de nabespreking waar ruim de tijd voor werd genomen. We kijken alvast naar hun tweede kamer. Wij zijn fan. Fanatieke excapers die deze kamer nog niet gespeeld hebben, raad ik zeker en vast aan om ze op hun to do lijstje te zetten. Aan beginnelingen raden we aan eerst wat andere kamers te spelen, want een kamer van zo'n hoog niveau ga je in België niet meer snel tegenkomen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige setting
 • Originele puzzels
 • Enthousiast personeel
 • Beleving voor alle zintuigen
 • Superknappe special effects
 • Logische flows
 • Retie of all places ;-)

  Marindejumperkeejswoutersescaping-belgium

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperLid sinds: 03 januari 2018 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2018

Hele mooie beleving

- Sfeer is zeer goed neergezet met geluid en licht.
- De kamer zelf is spannend, maar niet eng.
- Ontvangst was heel hartelijk.
- We hebben het niet gered binnen de 60 minuten, maar we mochten de kamer toch uitspelen.
- Er zitten een aantal zeer originele puzzels in die ik niet eerder heb gezien.
- Veel doe puzzels.

Samenvattend: een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Spannende sfeer
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Hartelijke ontvangst
 • Hij had van mij iets enger gemogen. Is persoonlijk

  Marindediana_zwaans-groenenjasper

MiessMiessEscape GuruLid sinds: 11 mei 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2018

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  42:16 min

  Miessjumperkeej

BlobalexBlobalexJunior EscaperLid sinds: 19 juli 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2023

Een grote aanrader vol met trilling

Deze kamer brengt je al meteen in de sfeer bij de eerste kamer. Het geluid als andere effecten waren top. Het verhaal was overal in de kamers terug te vinden. De meeste puzzels waren leuk en creatief gemaakt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Beleving

  hipyxl

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2022

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet'.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z'n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten'-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker' was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m'n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  sjephanie

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2019

Well-deserved top spot!

This room has been under my radar for a long time. If I remember correctly, the first time it was personally recommended to us, was when we played Seven Sins in Den Bosch two years ago. A couple from France were visiting the Netherlands for some escapes and I thought about some games to play together with them, that I had not already played, and as they were planning to play in Eindhoven, Erzsebet came immediately to my mind.
So in spite of only 5 hours of sleep, I departed home at 8 in the morning towards Belgium to finally play this room, and I am glad I did. There are rooms that might have been considered good in the past and with the developpment of the industry they did not withstand time, and then there are rooms like this one, that were and still are, plain and simply, great rooms.
Usually, when this is the case there is not so much to stay. For me it was a very solid room. A room, that you have to make quite some effort to find objections to it. Nice intro, nice story, great original puzzles and a very well achieved ambiance, all sprinkled with some nice moments.
To top it all a great and friendly service by Steven, who being an enthusiast himself provided for some nice exchange after the game. So, if you have not played it, do it. I am looking forward to your next room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:09 min

  jumperkeej

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (315 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2019

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:15 min


 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

  silkebeerends

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2018

Leuk!

Goede ontvangst en makkelijk te vinden. Gratis parkeren.
Mooi afgewerkte kamer, goede puzzels met veel variatie, veel samenwerken / communiceren, lekker zoeken en vooral een hele goede flow. Spannend, maar niet doodeng.
Echt een goede kamer die de moeite waard is om naar Belgie te rijden.
De kamer is wat ouder, maar zeker niet achterhaald. Ook nog steeds puzzels die we niet eerder gezien hebben.
Leuk om te zien dat de eigenaar ook zo super enthousiast is!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:18 min


 • Flow
 • Variatie in puzzels
 • Old skool
 • -

  johan_van_drunen

Zit heel goed in elkaar

Leuke puzzels waarvan een paar compleet origineel! Mooie aankleding en precies spannend genoeg.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  jasper

hangmanhangmanSenior EscaperLid sinds: 19 januari 2022 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2023

Niet het niveau van Le Prince, maar toch zeker de moeite!

Nadat we een maand geleden Le Prince gespeeld hadden op deze locatie, was het deze keer (met een andere samenstelling) de beurt aan Erzsebet. Waar we vorige keer nog wat aan ons lot overgelaten werden qua ontvangst, werden we deze keer erg snel en hartelijk door Steven (één van de eigenaars) ontvangen, waarna we na een korte uitleg (altijd goed als ze er rekening mee houden dat je al wel wat ervaring hebt) aan de kamer konden beginnen.

Het filmpje beloofde alvast een spannende ervaring, dus vol goeie moed en met toch een klein hartje gingen we de vrij donkere kamer binnen. Qua decor zag het er allemaal netjes verzorgd en mooi in thema uit. De puzzels zitten ook mooi verwerkt in het decor en hoewel er veel slotjes te openen zijn, stoorde dit nooit. De puzzels die je moet oplossen zitten namelijk erg leuk in elkaar met enkele leuke vondsten en een mooie combinatie van denken en doen. Op één puzzel na (blijkbaar de puzzel waar de meeste mensen op vastlopen) werd alles dan ook erg vlot opgelost, waardoor we met een mooie tijd uit de kamer ontsnapten. De flow zit dan ook erg goed met altijd wel ergens een leuke ontdekking. Van de spanning die we hadden bleef wel niet superveel over. We hebben al best enkele stevige horror-kamers op de teller staan, dus hoewel er zeker spannende momenten in Erszebet zitten, is dit zeker geen enge kamer.
Het enige echte minpunt hier was het verhaal, of eerder het ontbreken van een verhaal. De intro was erg leuk met een filmpje dat het verhaal goed kaderde, maar hoewel de kamer mooi in thema gedecoreerd was, was er verder niets meer van het verhaal terug te vinden. Ook het einde was erg abrupt met gewoon een deur die open ging na het oplossen van de laatste puzzel. De eigenaar was zich hier wel volop van bewust. De kamer blijkt ook al 8 jaar oud te zijn, dus als je ze vergelijkt met de meeste kamers van toen, is het erg knap hoeveel techniek er al in zit en hoe goed onderhouden ze is. We zijn door recente kamers al zo verwend geweest qua inleving, dat het erg sterk is dat Erszebet gewoon qua puzzels en decor toch nog stand houdt tussen al dit recentere geweld. Als je gaat vergelijken met Le Prince, zie je ook dat het team geleerd heeft uit hun eerste kamer en enorme stappen gezet heeft qua inleving, nog mooier decor, ...
Complimenten ook voor de fijne nabespreking. Je merkt dat escapen een passie is van Steven en we konden bij een drankje nog gezellig napraten met hem en ervaringen en ideeën uitwisselen tot de volgende groep binnen kwam, altijd fijn!

Ik zou aanraden om eerst Erszebet en dan Le Prince te spelen. Beide kamers zijn sowieso de moeite en de kans bestaat dat Erszebet in de toekomst verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe kamer, dus ga ze zeker spelen nu het nog kan! Wij waren trouwens met 6, maar dat was net teveel, vaak stond er wel iemand gewoon toe te kijken terwijl de rest bezig was, 4 lijkt me ideaal.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:38 min


 • Toffe puzzels
 • Goeie flow
 • Fijne ontvangst en nabespreking
 • Originele ideeën
 • Oud, maar zeker niet versleten
 • Ontbreken van verhaal in de kamer
 • Plots einde

 

JurgenCleJurgenCleEscape ApprenticeLid sinds: 31 oktober 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2023

Wauw

Na enkele rooms gedaan te hebben, en ook al Le Prince gepeeld te hebben op deze locatie, besloten om ook deze "oudere kamer" te komen spelen.
ZEKER geen spijt van... alles in deze kamer zit zo goed in elkaar, en als je denkt dat je na enkele rooms gespeeld te hebben alles al gezien hebt, slaagt deze kamer er toch in om nog met verrassende elementen op de proppen te komen.
Wij hebben het net niet gehaald omdat we met een Mol in onze groep zaten :-) en hierdoor dus veel tijd hebben verloren met 1 puzzel te kunnen oplossen.
Maar ondanks dat heeft het zeker ons spelplezier niet weg genomen.. mooie kamer, goed aangekleed, helemaal in thema... alleen zoals enkelen al vermeld hebben voor deze review, was het einde van het hele verhaal ons ook niet helemaal duidelijk toen we ontsnapt waren.. maar sowieso een aanrader... en terwijl je speelt zit je wel goed mee in het verhaal.
De gastheer, heeft ons super ontvangen, en ook begeleid tijdens het spel.
Top!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

viviannevivianneEscape ApprenticeLid sinds: 06 oktober 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Fantastisch goede escaperoom!

Leuk thema, mooi uitgewerkt decor. Goede combinatie tussen zoeken en puzzelen. Originele spelelementen. Wij hebben deze met z'n tweeën gespeeld en door de goede spelbegeleiding was het gelukt te ontsnappen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

MoffelMoffelJunior EscaperLid sinds: 26 maart 2023 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

plaatje past perfect

te beginnen met een geweldig ontvangst. de kamer en het verhaal zit enorm goed in elkaar. de kamer vertoont geen enkele slijtage. geweldige puzzels waar er toch uitdagende bijzitten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

Old school escapen

Op een beetje obscure verlaten plek vind je in de binnenkomsthal de eerste teasers (kijk vooral even). In de kelder is het welkom allerhartelijkst door een van de drie eigenaren.

De intro en de kamer: gaaf gedecoreerd, erg sterk uitgewerkt en, zeker een musthave in een oude kamer als deze: nauwelijks slijtage. Alles werkt, zit logisch in elkaar.

Het verhaal over de bloedgravin is redelijk helder al is het niet helemaal duidelijk wat we nu oplosten. De puzzels zijn uitdagend, erg uitdagend en soms kakt daardoor de flow in. Veel puzzels duren ons net iets te lang of vergen iets teveel herhaalde handelingen. Voor onze flow had het iets eenvoudiger gemogen, voor doorwrochte puzzelaars is hier voldoende te halen.

Erzsebet is een kamer die wel op de lijst hoort: door de decoratie, toch ook door de puzzels en door het totaal bij escaping belgium. We haalden de kamer niet in de aangegeven tijd. Communicatie en puzzeldiscipline hadden kunnen helpen. De gamehost hielp goed, was de hele tijd alert en was erop gericht de hele beleving mee te laten maken.
Het (toch) uit kunnen spelen van de kamer is een grote pre! Als team hebben we toch liever het hele verhaal, dan een goede tijd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Wat een heerlijke flow!

We spelen vandaag beide kamers van Escaping Belgium.
Ze stonden al erg lang op mijn lijstje en nu was het dan eindelijk zo ver!

Ontvangst:
Het parkeren is gratis op korte afstand van het pand. Wel een beetje een gek pand waar ze in zitten, maar dit was gelukkig in de ontvangst ruimte een stuk sfeervoller. We waren wat aan de vroege kant en onze host was nog even alles aan het klaarzetten. Na even wachten kregen wij een lekker korte uitleg en hebben we even kort zitten kletsen.

Kamer:
De start gebeurt met een video die al wat ouder is maar zeker mooi gemaakt. De deur naar de Escaperoom zelf opent erna en het eerste wat je merkt is dat er een toffe sfeer in de kamer hangt. Deze kamer is niet eng, maar zeker screepy en mysterieus!

We gaan lekker van start en hebben de flow goed te pakken. Sterker nog... de flow hebben we niet meer los gelaten! Wat hebben wij HEERLIJK door deze kamer heen gepuzzeld. We zijn volledig zonder hints met nog 3:10 op de klok ontsnapt.
Dat is echt precies wat ik leuk vind. Alles zelf gedaan. Toch een paar momentjes vast gehangen en het nog wel zelf kunnen oplossen. Dan ook nog met een paar minuten over ontsnappen voelt echt heel goed!

De puzzels wisselen elkaar af in originaliteit. Het is een oudere kamer, maar is echt nog steen goed als je het met sommige nieuwe kamers vergelijkt. Het decor was netjes en de kamer was ONWIJS goed onderhouden! Niks versleten, kapot of niet goed leesbaar. Er zit er veel liefde en aandacht in deze kamer!

Alleen het verhaal wat zo tof begint in de video kan je niet echt terug halen in de Escaperoom zelf. Dit is dus in mijn ogen echt meer een puzzel kamer dan dat je je moet focussen op het ''verhaal''. Hier krijg je in het spel zelf helaas niks van mee...

Conclusie:
Een 100% puzzel kamer met mooi decor en een paar leuke verassingen/effecten. Ondanks de leeftijd van de kamer is hij echt nog super leuk om te doen. Spelflow is echt top! Puzzels zijn leuk en gevarieerd en hadden de hele avond (ook bij Le Prince) een hele gezellige host die heel goed wist wanneer hij moest helpen of juist even moest wachten.

Dank voor de super leuke avond!!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

Is deze kamer echt 8 jaar oud.

Vandaag stonden beide kamers op deze locatie. We starten met Erzsebet en spelen later die avond Le prince

Parkeren:
Parkeren kan op het terrein (als er nog plek is) en anders op de parkeerplaats er tegenover

Ontvangst:
Het is een beetje een aparte locatie waar deze kamers zitten maar gelukkig is hier niks meer van te merken zodra je de ontvangstruimte binnen loopt. Hier maken wij even een kort praatje met onze gamehost en kunnen wij na een korte uitleg van start.

De kamer:
De kamer start met een video die gelijk de sfeer van de kamer aangeeft. De kamer is donker en erg mysterieus. We zitten al gelijk lekker ik het spel en de flow is heerlijk. Zo af en toe wordt de kamer wat spannender door gebruik van het licht maar de kamer is zeker niet eng. Als eerste wil ik benoemen dat deze kamer er echt mega verzorgd uit ziet. Er is geen zichtbare schade en letters zijn niet vervaagd. Chapeau. Daarnaast is de gameflow echt heerlijk. Wij halen de kamer zonder hints met nog 3:50 over. Zo heb ik het het liefst.

Conclusie:
Deze kamer is goed om te spelen met 4 personen. En is ook geschikt als je niet zo van enge kamers houdt. Ja je zult wel eens schrikken en je je niet helaas op je gemak voelen maar eng is deze kamer zeker niet. Het enige nadeel is dat het verhaal niet duidelijk wordt tijdens het spelen. Zie deze kamer dus ook echt als puzzel kamer en niet als een kamer met een heel uitgebreid verhaal. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:10 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

SofiaRubikSofiaRubikEscape ApprenticeLid sinds: 03 juli 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2023

Leuk leuk leuk

Hele leuke kamer. Mooi afgewerkte kamer met originele puzzels.
Goede ervaring, vriendelijke eigenaar.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

ThomasThomasJunior EscaperLid sinds: 18 december 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2023

Top kamer

Leuke sfeer, leuke puzzels


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Lauren-vLauren-vJunior EscaperLid sinds: 18 december 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2023

wauw

Een hele fijne escaperoom om te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal

 

IndryphionIndryphionJunior EscaperLid sinds: 19 juni 2022 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2023

Wow

Zeer fijne ervaring. Goed te doen met 4 personen. Na te escapen nog wat gedronken en nog even na gepraat met de host.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Sfeer

 

Evelyn1993Evelyn1993Junior EscaperLid sinds: 29 juni 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2023

Leuke kamer

Bij binnenkomst in de kamer leek het een 'gewone' kamer, maar gaandeweg toch echt wel erg verrassend! Erg leuke beleving en originele puzzels die ik nog nergens anders ben tegen gekomen!
De moeite zeker waard!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

HeldenOpSokkenHeldenOpSokkenEscaperLid sinds: 20 mei 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2023

Goede eerste generatie kamer

Dit is een goede kamer uit de wat meer oudere generatie. Het is een wat meer klassieke kamer met veel puzzels, die logisch in elkaar zitten. Er zitten zeker ook wat interessante ruimte-toepassingen in en de kamer is mooi aangekleed, maar het is geen volautomatische kamer met special effects zoals dat in de nieuwere kamers naar voren komt.
De puzzels waren goed in elkaar gezet en je kon met meerdere mensen tegelijkertijd aan de slag in de kamer. Hierdoor zaten we in een goede flow en kwamen we met een mooi teamgevoel de kamer uit!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:52 min


 • Logica
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Wel een duidelijk thema, geen verhaal hierbij

 

koen_knxkoen_knxJunior EscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Zeer authentieke kamer

Deze kamer vonden we geweldig. Slechts twee keer zaten we even vast, waardoor we net niet ontsnapten, maar er waren veel originele elementen (ook al is de kamer al van 2015). De sfeer was erg goed zodat het een echte belevenis was. Het onthaal was heel vriendelijk en er werd ook toegestaan dat we de kamer uitspeelden. Al moet ik wel bekennen dat ik de dag erna me afvroeg hoe het nu eigenlijk afgelopen was, maw was Erszebet nu de seriemoordenares of niet, dat is me niet duidelijk geworden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 06 november 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 juni 2023

Topper

#36
Opnieuw afgereisd naar Retie na de goede ervaring van Le Prince.
We waren blij om te zien dat we dezelfde host hadden, hij maakt de ervaring helemaal af.
We hadden 2 nieuwe spelers bij ons, altijd spannend. De kamer werd dus gespeeld met 4, wat naar mijn mening een perfect aantal was!
Erzsébet is wat betreft technologie niet te vergelijken met le Prince, maar daar waren we natuurlijk al wel vanuit gegaan omdat deze kamer er eerder was. Toch was dit absoluut niet storend en zijn we wederom verrast door de puzzels die in de kamer aanwezig waren. Het blijft ongelofelijk dat naarmate dat je meerdere kamers hebt gespeeld er toch weer nieuwe puzzels opduiken. De kamer is super mooi afgewerkt en aangekleed en alles klopt. Licht, geluid, sfeer. De kamer heeft een spannend thema, maar is niet eng. Het verhaal is leuk en meeslepend. De kamer is op goed niveau, ook voor beginnende spelers denk ik. Zeker doen als je in de buurt bent, maar pak zeker ook le Prince mee!


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving

 

Toffe, coole kamer.

Je komt aan in een mooie afgewerkte lobby. De host ontvangt je vriendelijk en geeft je uitleg over de werking van de room. Je kan nog even naar het toilet gaan en je kan beginnen. Het tipssysteem is handig en duidelijk.

De kamer is super mooi afgewerkt en je voelt meteen de spanning. Af en toe wat donker om iets op te lossen maar dat maakt het deels leuk omdat je dan harder moet focussen. De puzzels zijn logisch en vaak uitgebreid, je moet er dus moeite voor doen :). Ook na de room is de host klaar om je te ontvangen en een drankje aan te bieden. Al bij al een top kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Lightning

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (125 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

Prettig parkeren

Vandaag gingen we op pad met een grote groep, we gingen beide kamers spelen bij ‘Escaping Belgium' en deelde ons zelf op in 2 verschillende teams. Ik heb beide kamers gespeeld met 3 personen wat voor mij daarbij ook aanvoelde als het perfecte aantal, meet 4 personen zou ook geen issue zijn.

Het parkeren bij Escaping Belgium is super, lekker dicht bij de deur en zat plek. Nou na die flauwe opmerking zal ik gauw doorgaan naar de kamer.
We werden ontvangen door onze GameHost die ik ook al even aan de telefoon heb gehad een super vriendelijk en enthousiaste man. We kregen onze uitleg konden wat drinken en wanneer we ready waren konden we gaan starten.

Voor het begin van de daadwerkelijke kamer krijg je een filmpje te zien die je wat backstory geeft over wat je precies gaat doen, deze is heel leuk in elkaar gezet en maakte duidelijk wat er precies afspeelde.

De aankleding van de kamer is super netjes, zeker toen ik naderhand hoorde dat de kamer 7 jaar oud was!? Dit was nergens aan te zien en dat vond ik super, je kon zien dat er liefde en aandacht in de kamer word gestoken zelfs nu die al langer open is.

De puzzels zijn mooi in thema en verstopt in de kamer, het is allemaal vrij logisch en hebben daarom een hele goede game-flow gehad.

En aantal kleine effecten in de kamer waren een leuke toevoeging, zeker bedenkend dat de kamer al wat ouder is.

Toen we de kamer eenmaal gehaald hadden werden we weer opgehaald door onze GH die enthousiast was, we hebben nog vragen kunnen stellen en even rond kunnen kijken.

Al met al,
Een super leuke ervaring en een kamer die je gespeeld moet hebben, plan lekker een dagje maar Escaping Belgium en speel hier beide kamers. Het liefste eerst Erzsebet en dan Le Prince.

Mensen van Escaping Belgium super bedankt en wie weet tot snel!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal

 

Laad meer reviews