Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Erzsébet

Retie , België

Nu gesloten

Top #25

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Erzsébet

De legende zegt dat Erzsébet één van haar dienstmeisjes een klap gaf nadat deze iets te hard aan haar haren trok tijdens het kammen. Bij deze slag bleef er een druppel bloed aan Erzsébets hand achter. Toen de druppel langzaam omlaag kroop over haar huid, merkte Erzsébet dat haar huid er door het bloed veel jonger en vitaler uitzag. Hierdoor kreeg ze het idee dat het bloed van jonge maagden haar de sleutel gaf tot de eeuwige jeugd.

In de daarop volgende jaren folterde en vermoordde ze meer dan 600 jonge meisjes met als doel te baden in en drinken van hun bloed. Dit leverde haar de bijnamen “Bloedgravin” en “Gravin Dracula” op. Toen paltsgraaf György Thurzó in 1610 in opdracht van de koning het kasteel van Báthory binnen viel en haar arresteerde, werd Erzsébet van de doodstraf gered door de goede naam van haar familie. Ze werd levenslang opgesloten in enkele kamers van haar kasteel. Haar vier voornaamste dienstlui kregen wel de doodstraf.

Het proces tegen Báthory werd gestaafd door vele gruwelijke getuigenissen. Echter, een groot deel van de getuigenissen kwamen van haar erfgenamen die uiteraard baat hadden bij haar dood. Sommige dienstmeisjes getuigden trouwens dat er nooit sprake was van moorden. Marteling van huispersoneel door de rijken was in die tijd immers een alledaags fenomeen. Sterker nog, er zijn zelfs aanwijzingen dat Erzsébet de jonge meisjes niet folterde, maar hen medische hulp bood. En de bloedbaden waren niet meer dan kruiden die het badwater rood kleurden.

Feit blijft dat Erzsébet veroordeeld werd en in eenzaamheid stierf. Maar was zij daadwerkelijk de bloeddorstigste seriemoordenares aller tijden? De waarheid stierf met haar in het kamercomplex.

Thema's

Geschiedenis

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

286 likes

1086 bezoekers

79.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kasteelstraat 67
2470, Retie
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

382 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperLid sinds: 6 juni 2017 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2018

Wat is het superlatief van 'geweldigste'?

Met reeds enkele escaperooms op onze teller, vonden we dat het hoog tijd was om een bezoek te brengen aan de nummer 1 escaperoom in België. Wat ons betreft is deze room die eerste plaats zeker en vast waard.
De verwachtingen lagen enorm hoog en die zijn volledig ingelost. De kamer is spannend van begin tot einde, maar zeker en vast niet angstaanjagend. De originele puzzels vervelen nooit en de tijd leek meer dan ooit sneller te gaan. Het is een beleving waar quasi alle zintuigen geprikkeld worden. We werden vanaf minuut één meegezogen in het verhaal. Zelfs na het spel was ons adrenalinegehalte nog zeer hoog. Het team was super enthousiast zowel bij de voorbeschouwing als de nabespreking waar ruim de tijd voor werd genomen. We kijken alvast naar hun tweede kamer. Wij zijn fan. Fanatieke excapers die deze kamer nog niet gespeeld hebben, raad ik zeker en vast aan om ze op hun to do lijstje te zetten. Aan beginnelingen raden we aan eerst wat andere kamers te spelen, want een kamer van zo'n hoog niveau ga je in België niet meer snel tegenkomen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige setting
 • Originele puzzels
 • Enthousiast personeel
 • Beleving voor alle zintuigen
 • Superknappe special effects
 • Logische flows
 • Retie of all places ;-)

  Marindejumperkeejswoutersescaping-belgium

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperLid sinds: 3 januari 2018 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2018

Hele mooie beleving

- Sfeer is zeer goed neergezet met geluid en licht.
- De kamer zelf is spannend, maar niet eng.
- Ontvangst was heel hartelijk.
- We hebben het niet gered binnen de 60 minuten, maar we mochten de kamer toch uitspelen.
- Er zitten een aantal zeer originele puzzels in die ik niet eerder heb gezien.
- Veel doe puzzels.

Samenvattend: een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Spannende sfeer
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Hartelijke ontvangst
 • Hij had van mij iets enger gemogen. Is persoonlijk

  Marindediana_zwaans-groenenjasper

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2018

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  42:16 min

  Miessjumperkeej

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2022

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet’.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z’n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten’-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker’ was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m’n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  sjephanie

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (141 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2019

Well-deserved top spot!

This room has been under my radar for a long time. If I remember correctly, the first time it was personally recommended to us, was when we played Seven Sins in Den Bosch two years ago. A couple from France were visiting the Netherlands for some escapes and I thought about some games to play together with them, that I had not already played, and as they were planning to play in Eindhoven, Erzsebet came immediately to my mind.
So in spite of only 5 hours of sleep, I departed home at 8 in the morning towards Belgium to finally play this room, and I am glad I did. There are rooms that might have been considered good in the past and with the developpment of the industry they did not withstand time, and then there are rooms like this one, that were and still are, plain and simply, great rooms.
Usually, when this is the case there is not so much to stay. For me it was a very solid room. A room, that you have to make quite some effort to find objections to it. Nice intro, nice story, great original puzzles and a very well achieved ambiance, all sprinkled with some nice moments.
To top it all a great and friendly service by Steven, who being an enthusiast himself provided for some nice exchange after the game. So, if you have not played it, do it. I am looking forward to your next room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:09 min

  jumperkeej

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2019

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:15 min


 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

  silkebeerends

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2018

Leuk!

Goede ontvangst en makkelijk te vinden. Gratis parkeren.
Mooi afgewerkte kamer, goede puzzels met veel variatie, veel samenwerken / communiceren, lekker zoeken en vooral een hele goede flow. Spannend, maar niet doodeng.
Echt een goede kamer die de moeite waard is om naar Belgie te rijden.
De kamer is wat ouder, maar zeker niet achterhaald. Ook nog steeds puzzels die we niet eerder gezien hebben.
Leuk om te zien dat de eigenaar ook zo super enthousiast is!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:18 min


 • Flow
 • Variatie in puzzels
 • Old skool
 • -

  johan_van_drunen

Zit heel goed in elkaar

Leuke puzzels waarvan een paar compleet origineel! Mooie aankleding en precies spannend genoeg.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  jasper

TandartstomTandartstomJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2022

Mooi

Mooie kamers, slotjes veel slotjes, 7 jaar oud maar nog steeds top


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

Leuke oldschool kamer

We hadden hoge verwachtingen die niet helemaal zijn ingelost (wat wel zo was bij Le Prince) maar het was een leuke kamer, goed gedecoreerd en tof oldschool gepuzzel!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • geen rond verhaal
 • geen einde dus heel anticlimax bij de ontsnapping

 

KoffievreterKoffievreterEscape ApprenticeLid sinds: 8 juni 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juni 2022

topkamer

Alles klopt aan deze kamer, ondanks dat deze al wat jaartjes oud is, kan de kamer meedraaien in de top. Leuke uitdagende en afwisselende puzzels en de hele aankleding is mooi. Het verloop van het spel is verrassend.

Bij aankomst ben je een beetje afgeleid, omdat je bij een hotel aankomt en even moet zoeken waar de ingang van de escape is (staat gewoon aangegeven met borden hoor, maar dat hadden we even nog niet gezien). Maar als je in een ruimte de trap afkomt, stap je gelijk de escaperoom in. Mooie ontvangstruimte en vriendelijke mensen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede service

 

Robin*Robin*Junior EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2022

Geweldige puzzelkamer

Een hele leuke kamer met veel 'old skool' puzzels. Erg verrassende kamer die ik erg zou aanbevelen voor 4 personen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:12 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Beleving

 

SirClaySirClaySenior EscaperLid sinds: 2 december 2021 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2022

Old skill puzzelen!

Een kamer die bestaat uit veel old skool puzzelen en plezier. Goed onderhouden en vooral ondanks al een tijd bestaat leuke ervaring. Kortom een kamer die je gedaan moet hebben.

Leuke interactie en goed in teamverband


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend

 

Escapie5Escapie5Junior EscaperLid sinds: 27 september 2017 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Geweldige aankleding en super sfeer van de kamer!

Elk detail in de kamer is goed uitgewerkt de 90 min vliegen voorbij, op een goede manier!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

 

AnnelienDecAnnelienDecJunior EscaperLid sinds: 1 mei 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Knappe kamer met leuke puzzels

Het decor en de verhaallijn zijn echt af. Leuke variatie aan puzzels. Wij komen zeker de 2e kamer ook eens spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend

 

ChaosDMChaosDMSenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

(G)OUD?

#47 : kamer 2 van deze dag...en we kwamen op een plek aan waar mijn verwachtingen hoog gespannen waren door de talloze goede reviews van zowel Erzsébet als van Le Prince (waar we niet hadden voor kunnen boeken helaas, maar...). Een beetje zoeken naar waar de ER eigenlijk was, maar met de goede uitleg van de mail makkelijk gevonden...wel een vreemde plek. ZEER hartelijke ontvangst door 1 van de 3 eigenaars, even lekker praten over ER's en "niets en alles" en dan kregen we te horen dat, als we dat wilden, we misschien nog Le Prince hierna konden spelen...maar dat het dan wel laat zou worden (1u30 in de ochtend!). Tja...dat aanbod konden we natuurlijk niet afwijzen. Dus...Erzsébet in, met de hoop om eruit te geraken en Le Prince ook te kunnen spelen! Voor de kamer kregen we nog een filmpje te zien....eerlijk is eerlijk...dit is het zwakste onderdeel van de kamer :) Tja...je ziet dat dit filmpje al 7 jaar oud is...de standaarden zijn ondertussen redelijk wat opgekrikt wat betreft "intro's van ER's", maar...daar konden we wel doorheen zien. De kamer in...redelijk donker...maaaar...wel heel knap(pe) decor(stukken)! De puzzels in het begin waren niet lineair, er kwamen sloten aan te pas (maar dat wisten we, deze kamer is ondertussen zoals gezegd toch al 7 (!) jaar oud) maar dit vonden we echt geen probleem. Het leuke is dat het hier vaak duidelijk was welke code bij welk slot hoorde...soms moet je een code op alle sloten proberen. Trouwens...hier voor de eerste keer na een kleine 50 kamers kennis gemaakt met een nieuw "woordslot" (leuk). Later konden we ook redelijk snel wat zaken oplossen. We konden wel 2 puzzels over slaan (eerlijk : 1 van die 2 hadden we nooit zonder tip kunnen vinden!) omdat ik onmiddelijk een code juist had geraden! Later weinig decor en weer "logisch" ALS je alles goed bekijkt (wat we dus NIET hadden gedaan => hulplijn ingeroepen) We kwamen er net op tijd uit...maar zonder de juist gegokte code zou dit waarschijnlijk niet het geval geweest zijn. Conclusie : alhoewel deze kamer dus 7 jaar oud is, is deze nog ZEKER niet af te schrijven. Het blijft een zeer leuke kamer, met goede puzzels en mooi decor. ZEKER DE MOEITE!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:22 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertLid sinds: 7 november 2017 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

met veel liefde en aandacht gemaakte kamer

Een klassieke kamer waar alles perfect aan uitgevoerd is. Veel variatie aan puzzels. Veel oog voor detail.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: DOGMA escape team

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

CluebustersCluebustersEscape ApprenticeLid sinds: 22 april 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Een goed verhaal speelt altijd fijn.

Door wat troubles 2 keer moeten uitenstellen en verzetten. Uitbaters waren zo vriendelijk om telkens een nieuwe datum te laten vastleggen. Verder was het verhaal goed en de room was leuk aangekleed. De special effecten gaven de beleving een extra dementie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:15 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 april 2022

Femme Fatale

Met Pasen escape rooms gaan zoeken in Belgie en hadden zodoende een weekend Retie geboekt.
Zaterdag eerst de Outdoor Escape gedaan die om om te starten leuk is om te doen. We hadden prachtig weer en we hebben ons kostelijk vermaakt.

Eerste paasdag de beurt aan Erzsebet. De allereerste kamer in Belgie voor ons. Fijne kamer om et spelen en we hadden keurig van te voren nog een de Wikki op het verhaal geraadpleegd. We gingen in een toffe flow de kamer door. Fijn verhaal, prachtig gemaakt en ook weer nieuwe puzzels ontdekt.

ontvangst was zeer warm.

Nog een dag te gaan. We hebben er zin in.9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  53:26 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend

 

annw92annw92Junior EscaperLid sinds: 5 juni 2018 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Leuke klassieke kamer

Na een introductiefilmpje start de ervaring. De kamer is mooi aangekleed en alles is in thema. De puzzels zijn leuk bedacht, afwisselend en er is een combinatie van makkelijke en moeilijke puzzels. Het verhaal is goed te volgen en het is fijn dat er meerdere puzzels tegelijkertijd kunnen worden gedaan. Zo is er voor iedereen genoeg te doen en staat niemand toe te kijken bij een puzzel.
Voor ons was de kamer een groot succes. Het is ook wel eens verfrissend om zo'n mooie en leuke traditionele kamer te spelen. Dit laat zien dat er niet altijd veel extreme effecten hoeven te zijn voor een goede kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Leuke kamer

Kamer is inmiddels 6 jaar oud en dat zie je ook wel terug. In de kamer wordt nog gebruik gemaakt van de traditionele sloten en sleutels. Ondanks dat de kamer wat ouder is, is het decor goed onderhouden en heeft de kamer leuke puzzels. Verhaal kan wel echt veel beter verteld worden. De clue van de kamer ontbrak en snap daardoor ook niet helemaal wat onze opdracht was. Kwam er daarnaast pas veel later achter dat het een waargebeurd verhaal is (super tof). Had ‘m tevens wel wat spannender verwacht.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Pardushis

Ontsnapt: Ja  54:30 min


 • Decor
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

jasmijn_marinusjasmijn_marinusJunior EscaperLid sinds: 24 oktober 2018 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Old school escaperoom

Een wat meer oldschool escaperoom met veel sloten. Ondanks dat deze kamer al wat langer bestaat is deze zeker goed onderhouden en heeft een mooie aankleding. Leuke effecten en onverwachte momenten. De puzzels zijn wat logischer / makkelijker dan bij de andere kamer van Escaping Belgium.

Het verhaal vond ik zelf wat onduidelijk. Het was me niet helemaal duidelijk wat onze taak precies was.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Pardushis

Ontsnapt: Ja  54:30 min

 

Ems1995Ems1995Escape ApprenticeLid sinds: 3 april 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2022

Aanrader

Was een zeer leuke kamer. Puzzels staken goed in elkaar en alles was zeer mooi afgewerkt waardoor je echt in het verhaal zat. Het is een kamer waarin je moet samenwerken om alle puzzels te kunnen volbrengen en dit vonden wij een leuk aspect. Deze kamer is zeker een aanrader voor zijn toffe puzzels en supermooie afwerking. Ook een goede en vriendelijke service en begeleiding.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

inge_van_prehninge_van_prehnEscaperLid sinds: 23 juni 2018 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Supermooi en gaaf

Kamer zit heel goed in elkaar, en is gewoon echte een leuke en fijne ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De ontglippoos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

GitskeGitskeJunior EscaperLid sinds: 4 oktober 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 maart 2022

Super leuke kamer met een fantastisch verhaal en de nodige spanning.

Richting Retie vandaag... Escaping Belgium ligt op anderhalf uur rijden van thuis dus doen we in 1 bezoek hun hele repertoire.: EM's adventure, Erzsebet en Le Prince.
De hele dat bezig dus in Retie maar dat heeft ons geen seconde 'verdroten'. De ontvangst was 3 keer heel hartelijk en zowel de voorbeschouwing als nabespreking was schitterend. Duidelijk een team dat vol passie werkt aan deze rooms in tegenstelling tot het gros van de rooms waar je (met alle respect) door jobstudentjes 'begeleid' wordt. Hier liepen alle medewerkers over van passie en inzet om ons een schitterende ervaring te laten beleven.

De room dan... Erzsebet begint met en schitterend verhaal dat doorheen de kamer blijft kloppen. De spanning en sfeer in het hele verhaal is fantastisch. Net spannend genoeg om voor een drive te zorgen. De tijdlijn van de puzzels klopt ook helemaal. Op ieder moment waren we tijdens het spelen met het hele team bezig met verschillende puzzels maar wisten we van elkaar toch wat er aan de hand was. Op & plekje zaten we even vast waardoor we net geen toptijd konden neerzetten. Maar genoten hebben we des te meer.

Topteam daar in Retie...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  41:30 min


 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

LindsayTLindsayTJunior EscaperLid sinds: 28 november 2021 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 maart 2022

Fantastisch

Hele leuke kamer, afwisselende puzzels! Dikke dikke aanrader!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews