Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het geheim van Schrobbelèr

Tilburg , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Het geheim van Schrobbelèr

Schrobbelèr, een Brabantse traditie, die in de jaren '70 ontstond in de oude werkkamer van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen en kruiden, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. Het bleek nog lekker ook. Vanuit zijn befaamde oude werkkamer ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Trots als Jan was op zijn recept wilde hij het recept met niemand delen, bang dat het werd nagemaakt. Helaas is Jan overleden zonder ooit zijn recept te delen. Het recept is omhuld in mysterie en er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn werkkamer verstopt ligt. Treed binnen in zijn oude werkkamer en ontrafel het geheim van Schrobbelèr.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

28 likes

394 bezoekers

95.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Besterdring 225A
5014 HK, Tilburg
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

164 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

tim_van_ierlandtim_van_ierlandEscape ApprenticeLid sinds: 11 oktober 2016 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2016

Leuke kamer, veel verschillende soorten puzzels waardoor ieder teamlid zijn steentje kan bijdragen. Zeker de moeite waard om te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

Ik ging voor de 1e keer naar een escaperoom. Ik wist dus totaal niet wat mij te wachten stond. Maar het is echt een super leuke bezigheid. In de kamer moest je de verborgen ingrediënten van schrobbeler zoeken. Echt een super leuk avontuur wat ik je zeker aan kan raden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

maddymaddyEscape ApprenticeLid sinds: 02 september 2016 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 september 2016

De perfecte escaperoomervaring. De Schrobbelèrkamer is uitdagend, maar niet té moeilijk. Ik heb hem zelf met vijf vrienden gespeeld en we hebben er ongeveer een uur over gedaan. Met minder personen duurt het iets langer, maar er zit in principe geen tijdslimiet op, dus je kunt op je gemak de hele kamer verkennen (hoewel het natuurlijk wel het leukst is om te proberen hem zo snel mogelijk op te lossen). De kamer is prachtig aangekleed en de puzzels zijn erg leuk, ingenieus bedacht en vaak verrassend. We hebben hartstikke veel lol gehad en ik zou deze kamer aan iedereen aanraden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

aukje (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2016

Met carnaval hebben ik en mijn zussen het geheime recept van schrobbelér proberen te vinden! met enig wat kater hebben we enorm veel plezier gehad, goeie puzzels en mooie aankleding. je waant je meteen in een ander tijdperk! Top Room!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Oldschool puzzelen

Het was weer eens tijd voor een escapedag, dit maal wat dichterbij huis. Een dag waarin wat kamers gespeeld werden, die al langer op het lijstje stonden. We begonnen bij Locks & Keys om het geheim van Schrobbelèr te gaan ontrafelen. Als echte Brabanders, kennen we het drankje uiteraard. Nu kijken of we ook achter het geheime recept kunnen komen.

Al snel werd duidelijk dat dit een wat oudere escape room is, wat overigens geen probleem is! Je waant je echt in een oud huis, wat dus goed in thema past. De puzzels in de kamer zijn niet altijd in thema. Meermaals heb ik me afgevraagd wat ik nu precies aan het doen was. Wat me vooral stoort is dat je puzzels al op kan lossen, voordat je (cruciale?) informatie over die puzzel kan vinden. Je speelt dan later in de kamer wat vrij, wat je dus niet meer kan gebruiken, omdat je dit al opgelost hebt. Daarnaast zijn de personen in de kamer naast deze kamer ook goed te horen. Tot slot is er erg veel slijtage in de kamer te zien, de kamer kan dus hier en daar wel wat liefde gebruiken.

Over het algemeen is het een gemakkelijke - maar prima - kamer om te spelen. Verwacht zeker geen hoogstaande technieken of spectaculaire effecten. Als je 'gewoon' even lekker wil puzzelen, is dit een prima kamer om mee te nemen. Omdat we voor het verstrijken van de tijd waren ontsnapt uit de kamer, kregen we - uiteraard - een shotje Schrobbelèr. Al met al, 3 blije Brabanders! :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  sjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2022

Carnaval in november

Persoonlijk ben ik altijd alleen maar met carnaval bezig rond februari als het daadwerkelijk carnaval is. Echter omdat bij mij Schobbelér en carnaval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, had ik nu een mooie inhaal-carnaval in november.

Voor de eerste keer met de samenstelling ‘Ale Blie’ (drie personen) op pad om een hele dag te gaan escapen in en rondom Tilburg. Het begin had niet beter gekund dan met een lekker glaasje Schrobbelér (Om 11:00 uur ’s ochtends 🙈) en dit was de prijs als we binnen de tijd zouden ontsnappen. Dus vol goede moed begonnen we aan de kamer.

De host was vriendelijk en begeleiden ons goed tijdens het spel (hij gaf op tijd een hint als we het nodig hadden). De kamer is een zogeheten 1.0 kamer. Dit betekent dat er weinig technische snufjes in de kamer te vinden zijn. Persoonlijk vind ik technische snufjes leuk, maar geen must have voor een escape room. Decoratie, verhaal en spel zijn voor mij belangrijkere zaken en dat zat in deze kamer helemaal goed. Het bleek nog best wel aanpoten om alle puzzels op tijd op te lossen 😅
De decoratie is prima, de puzzels zijn leuk en soms zelfs betrekkelijk lastig. De muziek die gebruikt wordt in de kamer zorgt voor een leuke sfeer. We gingen als een tierelier (omdat we natuurlijk die Schrobbelér wilde) en hierdoor loste we ooit al puzzels op voordat we alle benodigdheden hadden 😂

Uiteindelijk zijn we mooi op tijd uit deze kamer ontsnapt en kregen we de beloning waarvoor we het deden; carnaval in november!

Al bij al: Een leuke kamer. Vooral als je van het ouderwetse puzzelen houdt. Als je een liefhebber bent van Schrobbelér en carnaval, zou ik deze zeker niet laten schieten.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, anders loop je elkaar echt in de weg.
- Speel ‘m wat later op de dag (als je van plan bent om binnen de tijd te ontsnappen), zodat je niet ’s morgens al aan de sterke drank zit.
- Dit is nou echt een geschikte kamer om te doen als je voor de aller eerste keer een escape room gaat spelen, omdat alle leuke aspecten van escapen erin zitten.

Locks & Keys bedankt voor het creëren van deze mooie kamer. Wij hebben ons kostelijk vermaakt en komen graag nog eens terug voor de andere kamers.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  sjephanie

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2019

Leuke kamer

Hele leuke kamer, hele andere manier van spelen maar wel leuk!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja


 • Goed verhaal
 • Goede puzzels
 • Meerdere ruimtes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Antal BekendamAntal BekendamEscaperLid sinds: 11 mei 2017 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2017

Vrij basic kamer met veel slotjes. Qua ruimte ook niet de grootste kamer maar voor 4 personen was het goed te doen.

De puzzels zijn voor ervaren spelers wel leuk maar toch iets te makkelijk. Na 42 minuten stonden we buiten.

Al met al wel een leuke kamer om tussendoor een keer te spelen


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

katleenstevenkatleenstevenJunior EscaperLid sinds: 16 januari 2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2017

Nadat we de bank hadden overvallen zijn we begonnen aan het geheim van de Schrobbelèr. Omdat we twee uur de tijd kregen zijn we rustig kunnen beginnen. Deze kamer heeft leuke puzzels en we vielen van de ene verbazing in de andere. We hebben net iets te langs zitten sukkelen met dat ene slot anders hadden we binnen het uur kunnen ontsnappen. Maar we hebben ons geamuseerd. We komen zeker nog eens terug voor De Bank en nemen we ook ineens Boshut 17 mee door. Deze waren ze volop aan het afwerken en zou echt de moeite moeten zijn.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

talithatalithaEscaperLid sinds: 22 februari 2017 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2017

Geheim van de schrobbeler is een leuk verhaal.. heel veel kleine puzzels, echt een klassieke escaperoom maar erg leuk! Ik hou ervan omdat iedereen fanatiek bezig kon zijn. Weinig techniek maar maakt t voor mij niet minder leuk! Deze kamer is ook erg leuk voor beginners of gezinnen met kinderen! Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertLid sinds: 20 juni 2016 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2017

Met een mooie tijd van ongeveer 40 minuten buiten. De kamer zelf vind ik wat 'oud' ogen. Toch is in de kamer genoeg te doen, met veel 'kleine' spelletjes of puzzels. We hebben ons dus niet verveeld. Kamer bevatte veel standaardpuzzels vond ik, die ik al behoorlijk vaak ben tegengekomen. En daarnaast behoorlijk wat sleuteltjes en weinig echte mechanismes. Ontvangst en begeleiding prima, en het feit dat je een shotje Schrobbeler krijgt als je de tijd verbeterd is natuurlijk ook mooi meegenomen. Leuk, maar niet bijzonder.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 april 2017

Prima service. Wij speelden vandaag een kleine escape marathon met 3 kamers op een rij, de eigenaar was zeer bereid mee te denken hoe dit goed mogelijk te maken. De kamer zelf was redelijk. Inrichting niet heel bijzonder, afwerking kon beter op sommige punten. Prima puzzels, veel slotjes, weinig mechaniek. We gingen er met ons team in rap tempo doorheen. Leuk dat er nog een kleine verrassing is voor het verbreken van de beste maandtijd. Voor teams met minder speelervaring is het leuk dat je door mag gaan tot je de kamer uit hebt gespeeld.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2017

Na De Bank ook meteen Het Geheim van Schrobbelèr gespeeld. Hoewel het niet meer de nieuwste is, is hij nog uitstekend speelbaar. Leuke puzzels in een sfeervolle kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

thomasalessiethomasalessieJunior EscaperLid sinds: 12 januari 2017 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2017

Goed ontvangst bij aankomst, omdat er nog een groep bezig was moesten we nog even wachten. Er is voldoende te doen om alvast warm te draaien voor het echte werk in de escape room. Erg genoten van deze kamer met leuke, passende en uitdagende puzzels. We hadden iets minder dan een uur nodig om met 3 mensen het recept te bemachtigen! Zeker een aanrader voor mensen! Misschien is een aantal van 8 personen wat veel voor de kamer. Een maximum van 5/6 personen lijkt me een goede optie, om zo ook iedereen aan de gang te houden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

RamonRamonEscaperLid sinds: 21 januari 2017 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2017

Met zijn drietjes binnen het uur de kamer gespeeld. Tempo zat er goed in. Erg leuke kamer met een bijzondere manier van hintgeven. Leuk dat je 'oneindig' de tijd krijgt om te ontsnappen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

__co____co__EscaperLid sinds: 29 november 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2017

Deze kamer meteen gecombineerd met de bank. Leuke kamer, maar inmiddels wel wat gedateerd.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

j_verheijj_verheijEscape ApprenticeLid sinds: 07 juni 2017 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2017

Voor een onervaren groep als wij, dit was onze eerste escape room, een erg leuke kamer. Ondanks dat we wat ongestructureerd begonnen waren we wel constant allemaal bezig en hebben we allemaal wel wat puzzels op kunnen lossen. Het verhaal van de kamer is een leuk en origineel verhaal en komt ook goed terug in de aankleding van de kamer. Ik raad deze kamer aan iedereen aan!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2016 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2016

Ook deze kamer ziet er weer mooi uit en zit vol verrassende wendingen. De puzzels zijn origineel en ingenieus. In vergelijking met de bank vond ik deze net iets minder, maar zeker waard om te spelen. Ook de ontvangst bij locks en Keys was weer heel vriendelijk, fijne plek om te escapen! Het enige minpuntje was dat we een aantal dames hoorden gillen die de bank aan het overvallen waren, terwijl wij in onze kamer bezig waren.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

kristelkristelEscape ApprenticeLid sinds: 03 november 2016 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2016

Leuke kamer!! We waren er al snel uit!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

maudymaudyEscape ApprenticeLid sinds: 03 november 2016 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2016

Leuke puzzels met geheime kamers. Super leuk. Wij hadden hem binnen 37 min opgelost


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

chantalchantalEscape ApprenticeLid sinds: 03 november 2016 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2016

Zo leuk om te doen en ontsnapt in 37 minuten 😀 en aanrader


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

Linda (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2016

Leuke kamer met verschillende puzzels. Ook goed op te lossen.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscaperLid sinds: 07 augustus 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2023

Op Bezoek Bij Jan Wassing

Vandaag stond Het Geheim Van De Schrobbeler op de planning om te spelen. We waren toevallig in Tilburg dus dachten laten we een Escaperoom mee pakken.

Locks&Keys zit dicht bij het station en is dus prima te bereiken. Bij aankomt werden we vriendelijk ontvangen en konden we direct van start.

De kamer zelf is prima, inmiddels hebben wij al best wat kamers gehad waardoor deze kamer voor ons voelde als een simpele escaperooms met heel veel sloten als in echt heel veel sloten en slotjes. Waar je de ene puzzel oplost met een sleutel en een slot open maakt ligt er letterlijk iets in waar ook weer een slot aanhangt en wat open gemaakt moet worden. De aankleding was prima en de puzzels aan zich waren leuk en creatief om op te lossen.

We hebben de kamer op een puzzel na niet gehaald, wel hebben wij door de totale kamer heen maar 2 keer een hint gehad en ik baalde daar wel van omdat we soms echt vast liepen en gewoon geen hint kregen.

Conclusie: Als je net begint met Escaperooms is hij echt heel leuk, goeie puzzels met een mooi aangeklede kamer die leuk is om te spelen. Als je inmiddels wat gewend bent dan is hij wat standaard en niet veel bijzonders. Maar dan alsnog prima om te spelen.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Ligging
 • Sfeer
 • Verhaal

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Leuke 1.0 kamer

De drie kamers op deze locatie op één dag gepland. Allereerst stond deze kamer op het programma.
Een echte 1.0 kamer met verschillende leuke puzzels.
Of het nu aan ons lag weet ik niet zo goed, maar de volgorde van de puzzels was voor ons niet logisch aangezien we op een gegeven moment een deel van een puzzel in handen kregen die wij al opgelost hadden en we op een gegeven moment een hint kregen waarbij een antwoord moesten gebruiken dat we al eerder bij een puzzel hadden gebruikt. De host kon ons niet achteraf helaas niet meer over vertellen dus we bleven nog met wat vragen achter.
Alsnog hebben wij ons erg vermaakt in deze kamer en hebben wij hem als leuk ervaren.
We speelden de kamer met twee ervaren spelers, wat prima te doen was. Ook qua prijs van de kamer :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

WaxelWaxelJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

Een prima Escape room

De Escape Room zit in een gebouw dat moet worden gedeeld met een ander bedrijf. Hierdoor ga ik zelf wel met een ander gevoel naar binnen. Hoeveel ruimte hebben ze? En hoe hebben ze die ruimte dan benut?


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2023

Een verouderde kamer die prima met 2 personen te spelen is.

De laatste op deze locatie die we nog moeten spelen. En als ik heel eerlijk ben wilde ik eigenlijk niet terug na dat we de bank gedaan hadden. Dit was helaas een zeer slechte ervaring en de boshut was ook niet echt je van het...
Maar, we zijn dan wel van die Pipo's die alle kamers op een locatie de kans willen geven dus spelen we de kamer met zijn 2en.

Ontvangst:
Deze was vriendelijk en direct. We bergen onze spullen op en gaan nog even naar het toilet.
Na een korte uitleg beginnen we aan de kamer. Fijn dat ze het kort hield en door had dat we de regels zeer zeker wel wisten.

Kamer:
Op eerste blik is het heel standaard, maar doorheen het spel komen er toch wat leuke ''verassingen'' aan bod. Sommige had ik niet verwacht en het is toch leuk om zo verrast te worden.
De puzzels zijn standaard en zeker niet origineel, hierin schiet de kamer in mijn ogen echt te kort.
Alles loopt kris kras door elkaar en het is lastig te volgen wat je waar moet/kunt gebruiken. Helaas kregen we van de host niet een passende hint maar gewoon de code, dit was wel jammer gezien we een deel van die puzzel simpelweg niet gevonden hadden. Een hint over waar het verstopt lag had meer op zijn plek geweest gezien de slechts 1 deel miste en de rest al goed hadden...

Dan iets wat echt letterlijk in alle 3 de kamers op deze locatie het geval is... Achterstallig onderhoud. Ik heb het dan niet over hele muren of kasten vervangen maar over hele simpele dingen. Briefjes opnieuw printen en plastificeren is echt geen grote moeite maar zo hard nodig om je kamer netjes en verzorgt te laten ogen. Dit was helaas ook bij deze kamer het geval, het lijkt wel alsof er al 10 honden aan gekloven hebben... Zonde, want dit kan je zo makkelijk netjes houden!

We hebben de kamer gehaald en hadden nog wat vragen gezien we best wat verwarring hadden over hoe we dingen nu moesten oplossen (daar waar we de code etc gewoon van kregen) en OOK dit keer (dit was met de bank net zo) kende de host de kamer niet goed genoeg om precies uit te leggen hoe het in elkaar zat.
Locks&keys, zorg er aub voor dat je personeel de kamer kent, dit komt echt zo knullig over. Ik denk niet dat dit een ''probleem'' zou hoeven zijn?

En dan misschien wel het raarste van alles... Er is een puzzel die een slot zou moeten losmaken waar een sleutel aan hangt.
Echter kan je het voorwerp waar die sleutel in moet gewoon mee nemen (lees: dit is een heel klein en licht voorwerp) en het al openen zonder dat je het cijferslot hoeft te openen... Dit heb ik echt nog nooit mee gemaakt. De puzzel waar dat cijferslot mee open moest was ook erg vaag en ook onze host wist niet hoe het werkte en zei dat ze het zelf ook nooit laten oplossen. Naja, het zal wel zo bedacht zijn?

Conclusie:
Met wat tijd en aandacht kan dit best een prima kamer zijn, helaas nu nog maar net een voldoende. Zorg dat er wat onderhoud aan de kamer(s) besteed word op deze locatie en werk het personeel goed in, dan heb je al heel wat hobbels uit de weg gehaald! Het geluid aan het begin was ook erg zacht en dus slecht te verstaan, zet het iets harder dan krijg je alles mee.
Ben je ervaren, speel dan echt met 2 personen anders word je gek. Het is goed haalbaar met zijn 2en.
Ben je minder ervaren kan je hier zeker een leuke tijd hebben maar houd het dan maximaal op 4 personen ivm de bewegingsruimte.

Dank Locks&keys, we hebben ons vermaakt.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig