Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Panic Room

Putten, Nederland

Nu gesloten

75 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Panic Room

Midden in de woestijn en zeer afgelegen staat de zwaar beveiligde faciliteit van BITSECUR. Op deze locatie werkt een kleine groep speciaal opgeleide beveiligers, om de kwetsbare inhoud te behoeden voor dreigingen en aanvallen van buitenaf. Offline worden hier wachtwoorden bewaard van crypto accounts met meer dan 5 miljoen euro aan crypto currency.


Jij hebt gesolliciteerd naar de baan van beveiliger en je krijgt daarom vandaag op deze locatie een uitgebreide eerste trainingsdag.

Maar… loopt deze dag zoals gehoopt?

Red jij jezelf en al je nieuwe collega's in een bloedstollende race tegen de klok over meerdere bouwlagen?


Pak die kans en reageer direct!


Thema's

Bunker

Gevangenis

Kluis

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

64 bezoekers

96.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Papiermakerstraat 9j
3881 BK, Putten
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

32 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Paniek in de cryptofabriek

Wat is het toch fijn dat er mensen blijven komen die een totaal vernieuwend concept op het gebied van escape rooms bedenken en het aandurven om het ook daadwerkelijk aan te bieden 👏. Nog niet zo lang geleden zag ik de eerste review van Escaperoom Putten voorbij komen en het had meteen mijn aandacht. Vandaag gingen we met het team Ale Blie (3 personen) vijf escape rooms spelen in deze regio én natuurlijk pakte we ‘Panic Room' van Escaperoom Putten mee.

We kwamen aan bij de escape room, die gevestigd is in het centrum van Putten. Je moet dus op een parkeerplaats in het centrum parkeren, maar dat kan twee uur gratis met een parkeerschijf. Vanuit de parkeerplaats is het nog geen minuut lopen naar de locatie van de escape room.

We werden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar/gamehost. Vervolgens kom je in de ontvangstruimte en krijg je op een hele leuke manier – in thema – de instructie en introductie van de host afgewisseld met een filmpje. En toen ging het voor mij even héél snel. Het is namelijk géén gewone escape room, maar zoals ik al eerder aangaf een nieuw spelconcept. De regels worden ontzettend snel verteld en dan moet je al beginnen. Gelukkig hebben mijn teamgenoten ADHD en hadden ze aan een half woord genoeg om te begrijpen wat nu de bedoeling was 😜. Daarbij vond ik het super gaaf dat je in thema - met de daarbij horende paniek – de kamer in werd geduwd.

Tja, ik ga het spelconcept niet spoilen, want ik vond het juist een ontzettend leuke verrassing en ik ben voornamelijk vanwege het spelconcept erg enthousiast over de kamer. Het is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien/gedaan in een escape room en het is, denk ik, juist leuk om niet goed te weten wat je te wachten staat.

Wat ik wél kan vertellen is dat je een hele duidelijke rol krijgt. Je bent namelijk op je eerste werkdag als beveiliger van ‘Bit Secur' - een bedrijf dat crypto (digitaal geld) opslaat - en je krijgt een training. Helaas gaat er nu net iets mis tijdens deze training, waardoor je direct in de actie wordt gezet als volwaardig beveiliger. Het is super duidelijk wat je doel is en wat je moet doen en ik vind het altijd een ontzettende pré als je een rol krijgt toegewezen, want dit zorgt ervoor dat je nog meer op kunt gaan in de beleving 👌.

De kamer is groot en wordt gedurende het spel steeds groter. Hier en daar had de afwerking met betrekking tot decoratie en thematisering wat beter gekund, maar over het algemeen is alles goed in thema. Verder zijn de puzzels die je moet doen logisch en passend bij het verhaal/thema. De grootste puzzel in deze kamer is het spelconcept zelf en dat vraagt een goed communicatievermogen. In ‘Panic Room' is samenwerking écht heel erg van belang. Bij ons ging de eindpuzzel niet helemaal lekker. Hoewel het een super leuke puzzel is, zou ik de eigenaar aanraden om toch te kijken of deze misschien net iets anders vormgegeven zou kunnen worden, zodat er minder kans bestaat dat het ‘misgaat' en dat het wat meer in thema is.

Desalniettemin kwamen we super enthousiast uit de kamer. We hebben het nét gered binnen de tijd en bijna de volle 75 minuten nodig gehad. Het is een hele toffe ervaring en het spelconcept vind ik super geslaagd en goed uitgevoerd. We hebben nog even gezellig na kunnen praten en wat gedronken in de ontvangstruimte.

Al bij al; Een absolute aanrader! Ga ‘Panic Room' spelen, want het is totaal iets nieuws én wat mij betreft ook héél erg leuk om te doen. Dus, ook al moet je er wat verder voor reizen, ga ‘m toch spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, want dan heeft iedereen evenveel te doen in de kamer;
- Let in het begin – bij de instructie - goed op, zodat je niet net als ik de spelregels mist 😁…;
- Laat je lekker verrassen door dit nieuwe spelconcept én ga niet proberen te achterhalen wat het precies is;

Beste mensen van Escaperoom Putten, bedankt voor het bouwen van deze super toffe kamer. Het is een kamer met de potentie om een topkamer te worden, dus blijf kritisch en blijf sleutelen, dan komt deze wellicht nog ooit in de top 10. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en we komen graag terug als jullie weer iets nieuws hebben gemaakt!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Spelconcept
 • Diversiteit
 • Communicatie
 • Samenwerken
 • Verhaal
 • Beleving
 • Introductie/Instructie in thema
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

  Slotjeherman_van_der_haak

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Uniek, maar uitwerking kan beter!

Op naar kamer vier van de dag. Panic Room in Putten stond op het programma. Om heel eerlijk te zijn kende ik deze kamer helemaal niet. Over het algemeen weet ik altijd wel een beetje wat voor soort kamers er zijn in de buurt van andere kamers. Van deze kamer in Putten had ik echter nog nooit gehoord. Een teamgenoot had toevallig een review gelezen en aan de hand daarvan hebben we deze kamer geboekt op de route van onze escapedag. De escaperoom bevindt zich in het centrum van putten, er is hier dus genoeg tijd om op voorhand, of na de escaperoom lekker wat te eten of te drinken.

Het is even goed kijken waar de locatie zich nu precies bevindt, de foto in de mail is daarvoor erg handig. Eenmaal aangekomen op de locatie, was ik heel benieuwd wat we hier mee zouden gaan maken. De entree is namelijk een echte bouwput en de ontvangstruimte voelt ook wat kil aan. Achteraf bleek dat deze kamer pas net open is en dat ze hard aan het werken zijn aan de ontvangst. Dat is natuurlijk niet het allerbelangrijkst, de kamer, daar komen we voor!

Ons avontuur start met een introductievideo en de introductie naar de kamer is leuk gekozen. Eenmaal in de kamer is het op het eerste gezicht 'heel veel' en al snel wordt duidelijk wat nu eigenlijk de bedoeling is van deze kamer. Dat is meteen wat deze kamer zo onwijs sterk maakt; het concept van spelen. Het is weer eens wat anders dan alle andere escape rooms. Ze hebben er hier voor gekozen om eens wat anders te doen dan het standaard concept van een escape room. Erg innoverend en dat kan ik erg waarderen.

De locatie is erg groots en voelt in sommige delen erg reëel aan. Echter denk ik dat de meeste winst hier te behalen valt in afwerking van de kamer. Deze is op veel punten wel echt ondermaats. Ook denk ik dat er op het vlak van puzzels nog veel te winnen valt. Over het algemeen zijn ze leuk gekozen en prima in thema. Toch zitten er een aantal tussen waarvan ik denk: "Wat zijn we nu in hemelsnaam aan het doen?". Met name de eindpuzzel mag - wat mij betreft - meteen verwijderd worden uit deze kamer. Verhaaltechnisch dacht ik ook hier: "Waarom zijn we dit nu eigenlijk aan het doen?".

Krachtigste aan deze kamer is dus echt het concept van de kamer én het communicatievermogen wat je hier nodig hebt. Ik houd hier zelf persoonlijk enorm van. Ik vind het onwijs dapper van deze eigenaren dat ze écht weer wat unieks neer hebben gezet. Ik denk wel dat er nog onwijs veel uit te halen valt op verschillende vlakken. Een echte kamer met potentie!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  anouksjephanie

HSTankHSTankJunior EscaperLid sinds: 20 april 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2022

Uniek in zijn soort en bloedstollend, maar zeker niet zonder mankementen

The Panic Room is spannend, biedt een unieke manier om met je medespelers te communiceren en heeft een paar innovatieve trucjes en verassingen om ervoor te zorgen dat deze Escape Room anders aanvoelt dan alle anderen. Deze pluspunten zijn een aantal sterke selling points voor de Room. Wanneer je echter naar puzzelkwaliteit, verhaal en aankleding kijkt - valt de Room helaas uit elkaar.

Het verhaal wordt kort geïntroduceerd voordat je vlug de kamer in wordt gegooid. De introductie weet voor elkaar te krijgen dat je weet waar je terecht bent gekomen en wat voor ingenieuze spelelementen er in de kamer zijn verwerkt. Het verhaal is functioneel, maar helaas niet interessant genoeg om te blijven hangen en de logica is soms ietwat vergezocht. De rest van de kamer gaat nauwelijks in op de set-up van het plot en het crypto thema speelt amper een rol. Dat laatste kán een pluspunt zijn, mocht je net zoals ik niet staan te wachten op meer crypto reclame onzin.

De sfeer van de kamer ondergaat als het ware een 'pump and dump'. Het spel begint vol spanning en sensatie. Effecten en slimmigheden van de Room zorgen voor een zeer positieve verassing. Deze slimmigheden evolueren echter niet naarmate je verder geraakt en komen in een neerwaardse spiraal terecht: van geniaal naar prima naar bijna irritant. Waar je ook snel klaar mee bent, is de aankleding van het geheel. Kleur is weinig te bekennen, hetzelfde geld voor non-IKEA meubilair. Ergens klopt het wel met het thema, maar er had echt meer mee gedaan kunnen worden. De afwerking overigens voor wat het is grotendeels in orde - 'tis niet lelijk. Gelukkig is de lay-out van de Room verfrissend en werkt het de spanning goed in de hand. De kamer is met z'n zessen kwa ruimte prima te doen, al wordt het wel extreem benauwd wanneer je je in een zekere paniekerige ruimte bevindt.

Bij de puzzels gaat deze Room spijtig genoeg vaak hard onderuit. Je wordt geplaagd door een cijfertoets waar geen code ingevoerd hoeft te worden en - echt waar - wanneer je een sleutel hebt gevonden gebruik je die niet logischerwijs op de plek met het slot dat je zonet hebt gezien (en overigens nooit geopend hoeft te worden), maar je gebruikt het op een compleet ander slot dat je zonder hints moeilijk zal opvallen. Veel knoppen en opgeloste puzzels geven ook weinig feedback over wat ze doen. De puzzels zijn verder veelal met het thema gerelateerd - maar passen incidenteel écht logisch binnen de Room en zijn verhaal. Sommige puzzels waren ook nog eens langdradig of gewoon irritant. Maar dan - ineens - richting het einde van de ervaring - komt er een puzzel die super tof is en alle sterke punten van de kamer weet te combineren! Hartstikke uniek en goed gevonden, maakte bijna de rest van de puzzels goed.

Dan iets waar ik wel vaker ongevraagd over mekker - hints. In deze Room waren ze niet alleen onbehulpzaam en kwamen ze vaak véél te laat, maar ze waren soms zó slecht getimed dat ze ons uit onze concentratie gooide en ons dingen opnieuw moesten laten doen. De hints waren dermate inadequaat in het helpen, dat we ons af begonnen te vragen of de spelleider überhaupt wel mee aan het kijken was. Gelukkig wist degene die de kamer draaide zich richting het einde ietwat te herpakken en heeft hij ons geholpen door ons een plek te geven waar we wél een sleutel moesten gebruiken. Ik kan in deze review helaas niet omschrijven hoe de hints werken en hoe ik ze persoonlijk aan zou passen, maar het liefste zou ik de hints op een andere manier met de spelers communiceren.

Goed. Dit klinkt wellicht als een snoeiharde review, maar de pluspunten die de Room heeft zorgen er tóch voor dat het een leuke ervaring blijft. Deze Escape Room heeft vele unieke ideeën, maar heeft nog veel ruimte om te groeien. Ik geloof er zeker in dat de Room na wat (soms rigoreuze) verbeteringen écht super kan zijn. We komen uiteindelijk uit op een aanmoedigend zesje, maar laat zo'n middelmatig cijfer er niet voor zorgen dat je deze kamer compleet uit het oog verliest. Hier zit echt potentie in.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Borrelnootje

Jan (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2022

Deze kamer blinkt uit in originaliteit!

Deze kamer is snel, spannend en origineel. Oke hij is net open en moet nog wat "gefinetuned" worden, maar in essentie is dit een topkamer. Het thema loont zich niet voor een over de top decor, dat is ook niet nodig. Je hebt ook geen tijd om optimaal te genieten van enig decoratie. Het spel is vloeiend en er zit veel snelheid in op een unieke manier. Dit is anders dan anders, maar de essentie 'escaperoom' blijft er in. Puzzels passen perfect in thema en zijn hier en daar zeer wisselend qua uitdaging. Niemand staat echt stil en er is genoeg te doen voor iedere speler. En het moet gezegd worden, ook bij deze escaperoom zit de sfeer en de beleving er vanaf binnenkomst al in. Kortom, even nog wat kleine aanpassingen en ervaring. dan is dit een TOP kamer.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  herman_van_der_haak

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2022

Toffe nieuwe kamer!

Afgelopen week deze toffe nieuwe kamer mogen testen en dat beviel erg goed! Na toch best wel wat escapes gespeeld te hebben, blijft het een uitdaging om weer eens goed verrast te worden, maar dat is hier zeker gelukt! Wat ik hier vooral heel erg leuk vond was het belang van samenwerking en communicatie. Zonder al te veel te spoileren vind ik deze “manier” van samenwerken erg leuk en origineel. De manier waarop je elkaar ziet en kan helpen past ook heel goed in het thema. Leuke puzzels, een goede gameflow en de nodige spanning die bij het thema past. De laatste puzzel is ook erg tof en origineel vond ik! Ja dit was echt leuk om te spelen en wij gingen helemaal (en heel fanatiek) in deze kamer op! Ook vond ik de balans in lastige(re) puzzels oplossen en makkelijke winmomentjes erg fijn!

Zeker de moeite waard om eens naar Putten te gaan voor deze nieuwe toffe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Gameflow

  herman_van_der_haak

Het zweet liep over m'n rug!

Panic Room was mijn 3e escape-ervaring dus echt vergelijken met andere kamers kan ik niet. Ik vind het zeker waard om een review te schrijven want wat heb ik genoten! Zonder dat je je er meteen bewust van bent en terwijl je hersenen nog bezig zijn bepaalde informatie te verwerken sta je ineens in de desbetreffende kamer en moet je al bezig met jouw doel. Dit geeft een adrenaline kick en vraagt om meer. Nou, en dat krijg je.

Ik wil geen spoilers geven dus dat doe ik niet. Wat ik wel kan zeggen is dat het zweet over mijn rug liep tot in mijn,.. nou vul zelf maar in.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Puzzels
 • Techniek
 • Special Effects
 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Moet nog aan details werken

  Drs-jlc

marlissamarlissaEscape ApprenticeLid sinds: 17 februari 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

Geweldig

Een andere escape room dan normaal, maar zo gaaf om een keer te spelen! Je zit helemaal in het spel en de spanning was er ook!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  74:30 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 april 2024

The gimmick is not the game

Vandaag hebben we weer eens drie kamers waar we al een tijdje benieuwd naar waren. We beginnen bij Panic Room, een kamer die kort na openen de aandacht trok vanwege het unieke concept. We zijn hier namelijk bewakers werkzaam bij een cryptobedrijf en we moeten hier juist het pand veilig stellen ipv inbreken. Blijkbaar zou dit een totaal andere uitdaging worden die vooral zou draaien rond communicatievermogen. Dat klinkt voor mij als muziek in de oren!
Als we aankomen is er een poging gedaan om de ervaring bij de voordeur te starten wat schattig is, maar het voelt voor mij nog wat halfhartig. Als je gelijk met je bek in de flyers van andere escape rooms staat haalt het toch wel de immersion weg. Daarnaast ben ik de opzet inmiddels eerlijk gezegd zat. Het is *zucht* natuurlijk weer onze eerste dag bij dit bedrijf en natuurlijk gaat alles tijdens de introductie mis waardoor wij ineens de panic room in moeten. Het is een prima opzet om een kamer mee te beginnen, maar dit is inmiddels al zo vaak gedaan dat elk stapje enorm uitgekauwd voelt. Het bedrijf wordt dus aangevallen en we worden in de Panic Room gezet, tijd voor ons om het pand veilig te stellen!

De vraag die zich waarschijnlijk een vraagtekenvormig gat in je hoofd brandt tijdens het lezen is natuurlijk "Maar wat is die gimmick dan?". Dat valt eerlijk gezegd lastig samen te vatten. We moeten het pand veilig stellen, daarom moeten we door het spel heen steeds meer toegang krijgen tot verschillende delen van het pand om uiteindelijk bij het belangrijke materiaal te komen. "Oh, dus zoals een break-in room?" denk je vast. Ja, het is een break-in room. Waar de gimmick echt begint is dat sommige dingen enkel via communicatie tussen de Panic Room (een soort centrale control room) en de andere ruimtes kan worden opgelost. Deze escape room is vrij groot (ca. 100 m2) dus je kan niet zomaar door een muurtje heen staan roepen naar elkaar. Daar komt ook nog eens bij dat je enkel in de panic room veilig bent voor een alarm dat op tijd af gaat en dat je daarom regulier heen en weer zal rennnen.

Goed, nu dat is uitgelegd. Hoe speelt de kamer? Eerlijk gezegd zijn de eerste 10 minuten van de kamer de highlight. De spanning zit er in, er is veel onduidelijk, en je raakt overweldigd van hoe groot en verwarrend de vele gangetjes wel niet zien. Hierna stagneert de kamer helaas snoeiahrd. Als de layout van de ruimte er in zit dan wordt het getimede alarm enkel een irritatiefactor. Ik vind het vooral jammer om te zien hoe de gimmick dat je een soort control room in de kamer hebt eigenlijk nooit uitgespeeld wordt. Behalve het af en toe heen en weer communiceren voor puzzels wordt er vrijwel niks mee gedaan. Je had hier van alles kunnen doen met een soort centraal bestuurssysteem, taakverdeling, camerabeelden, "indringers" op de camerabeelden, collega's door het donker leiden, maar dat komt er nooit van. De kamer komt dan snel neer op heen en weer rennnen in gangetjes, met regulier escape roompuzzels in een reguliere (grote) break-in room.

Nu we het toch hebben over gangetjes, jemig wat kan deze kamer een decorboost gebruiken. Het is kil en sfeerloos, en mist aankleding die het laat leven. Het moet natuurlijk een cryptofarm voorstellen, maar gigantische serverkasten en technische hoogstandjes kun je vergeten. Wat dacht je van witte afgetrapte gangen en nauwelijks aanwezig decor? Het cryptothema is leuk bedacht, maar je merkt er eerlijk weinig van tijdens het spel.
Het wordt ook niet heel goed aangegeven wanneer puzzels communicatie van en naar de Panic Room vereisen. Hints komen dan vrij droog over de porto. Het helpt niet dat we met drie zijn, mogelijk zien grotere groepen die verbindingen wat sneller omdat er dan meestal wel iemand in de panic room is. De puzzels zijn in het algemeen helaas kwalitatief niet denderend en soms gewoon slecht. Ze zijn of uiterst voorspelbaar of puzzels waar eigenaars inmiddels echt beter over zouden moeten weten om ze niet te gebruiken.

Op zich heb ik me hier wel vermaakt en ik vond het ook leuk om weer eens andere insteek op escapen mee te maken, maar dit is weer zo'n geval dat er niet verder gedacht lijkt te zijn dan de gimmick. Onze host komt na het spel vrij uit de hoogte over als we het over het spel hebben, maar ik snap niet waarom. Een gimmick moet je spel verrijken, niet de hoofdattractie zijn. Ja, een groot speloppervlak is leuk, heen en weer rennen is leuk, een focus op communicatie is leuk, maar dit maakt je escape room niet. Als het decor, de afwerking, de sfeer, en de daadwerkelijke puzzels niet bepaald je van het zijn dan gaat je gimmick daar nooit voor compenseren. Daarnaast had de gimmick zelf al meer uitwerking kunnen gebruiken. Natuurlijk ervaart iedereen escapen anders dus als je zelf benieuwd bent dan is het misschien de moeite waard voor jou om een kijkje te nemen, maar vooral voor de prijs die je betaalt zou ik het eerst goed overwegen.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Groot
 • Focus op communicatiepuzzels
 • Control room concept
 • Prijzig voor wat je krijgt
 • Lelijk decor en slecht afgewerkt
 • Lage kwaliteit puzzels
 • Gimmick niet goed uitgewerkt

 

cherylvdscherylvdsEscape ExpertLid sinds: 07 februari 2022 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2024

Leuke en unieke kamer!

Na net een andere escape room te hebben gespeeld, besloten we dat we er last minute nog eentje wilde spelen. Na even zoeken wat er allemaal in de buurt zat kwamen we uit bij deze kamer in Putten, die gelukkig nog een plekje voor ons had!

We wisten dus van tevoren niet veel over deze kamer, maar we waren echt positief verrast! Er is hier een leuk en uniek concept neer gezet. Vanaf het begin af aan zaten we al goed in onze rol en wisten we wat de bedoeling was.

We hebben ons met z’n 3en enorm vermaakt. En ja, er waren hier en daar wat kleine dingetjes die misschien verhaaltechnisch wat “random” waren of net wat beter hadden gekund, maar niks waar wij ons tijdens het spel echt aan gestoord hebben.

Ik wil eigenlijk gewoon niet teveel verklappen over deze kamer, maar het is zeker een aanrader om een keer te spelen! Wij waren met 3 spelers, wat in principe prima was, maar ik denk dat 4 een beter aantal is voor deze kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Emma (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2023

Geweldig gewerkt!

Wat is het toch leuk om een escaperoom te spelen die toch weer iets unieks te bieden heeft. Van begin tot het eind voel je de spanning die deze kamer met zich mee brengt. Niet een over de top decor maar wel een goed verloop van het verhaal. Ga deze vooral spelen en laat hem zeker niet links liggen. Ik heb me laten vertellen dat er al behoorlijk veel feedback gedaan is en hier en daar een update gekregen heeft.
Kortom om een top ervaring rijker.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  71:30 min

 

ruud_klunderruud_klunderEscaperLid sinds: 09 december 2017 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Gespeeld met de kids en aanhang

Voor het eerst in deze samenstelling gespeeld. Ging verbazingwekkend goed. Was een leuke kamer, logisch en speelbaar


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Astrid (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2023

Een superleuke, spannende en uitdagende escaperoom

We waren met z'n vieren, we denken het ideale aantal voor volwassenen. Het concept is goed bedacht en realistisch en het ontsnappen vraagt vooral samenwerken en niet opzien tegen een klein beetje fysiek inspanning. Juist dat maakt deze escaperoom net even anders dan de anderen. Aanrader.
Geen ruimte of gelegenheid voor een afterparty, maar daarvoor is in het centrum van Putten, dat om de hoek ligt, voldoende ruimte. Misschien een dealtje aangaan met een van de horecaondernemers daar?


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min

 

jessica_escapejessica_escapeEscaperLid sinds: 20 januari 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2023

Een doolhof van puzzels

Met 2 collega's heb ik deze kamer gespeeld. Kunnen we net zo goed samenwerken in een escape room als op kantoor? De kamer begint leuk maar is tegelijk ook een beetje warrig. Het is voor ons niet gelijk duidelijk wat we moeten doen en waar we mee moeten beginnen.
Het verhaal van de kamer is origineel en goed over nagedacht. Je bent ook lekker fysiek bezig en ook onder tijdsdruk. Wat bij ons soms wat op onze zenuwen werkten. Het die dag ook erg warm, en zijn daardoor een beetje gematst door de gamemaster ?, waarvoor dank. De puzzels passen in het thema en zijn uiteindelijk erg leuk. Bij ons ontbrak soms de logica waardoor we wat verward rond rende. Met een beetje hulp nog net binnen de tijd gehaald ?.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min

 

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2024

Unieke toffe ervaring

Het is al weer een tijdje geleden, maar deze kamer verdient wel een review. We hadden net een paar escape rooms gespeeld en zaten rustig aan de sushi toen we een telefoontje kregen of we nog wilden aansluiten bij de Panic Room in Putten. Ach.. waarom niet he?

Eenmaal aangekomen in Putten (het was even zoeken naar de ingang) konden we snel aan de gang. Ik snap de wisselende meningen in de reviews wel. Panic Room is echt een andere ervaring dan andere escape rooms, maar voelt toch echt aan als een escape room. Wij hebben ons echt goed vermaakt iig. Aanrader wat mij betreft!


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Jeroen (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2023

Verrassend vernieuwende kamer

We kwamen aan voor een gezellige escapemiddag in Putten. Verrassende start van de kamer, weer eens wat anders. Leuk gebruik gemaakt van de ruimtes.
Eindspel was leuke twist.

Kortom gewoon gezellig genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:30 min

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Leuke kamer

Op aanraden van een andere escape room eigenaar zijn we deze kamer gaan doen.

De kamer is erg anders dan anders, dit maakt de kamer leuk.
Het is qua puzzels niet de beste kamer die we gedaan hebben, maar het is een leuke ervaring door de unieke opzet van de kamer


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:13 min


 • Origineel

 

AwaAwaEscape ApprenticeLid sinds: 22 december 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2023

Spannend en leuk

Spannende escaperoom met een goed verhaal! Ook zit er veel actie in, maar ook leuke puzzels.


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2023

Hard work!

Wat een eerste dag bij bit secur. We kunnen ons voorstellen dat het verloop wat hoog ligt.
Een leuke kamer, anders dan anders, slimme puzzels en alles komt aan op een beetje durf, samenwerking en slim combineren.
Toffe eindpuzzel. Kamer met mogelijkheden die je zeker niet overslaat!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  64:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

MakkakkerMakkakkerJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2023

Geniaal

Deze escaperoom bevat zoveel elementen dat samenwerking en communicatie erg belangrijk is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Spannend
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Dj_arno88Dj_arno88Escape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Kan beter

Warm onthaal, ondanks dat het stervend koud was binnen 😂. Locatie is een oud pakhuis in hartje Putten. Tijden de intro werden we eigenlijk direct in "the panic room" geduwd want we werden aangevallen. En zo begon het spel. Veel puzzelen geblazen. De kamer heeft potentie voor meer. Denk dat er meer te halen is om er een nog betere beleving van te maken. Al met al leuk middagje Putten.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  73:10 min


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

 

LoewloewLoewloewEscape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Toffe ervaring

Hele toffe kamer die groter was dan verwacht, hierdoor zeer positief verrast door het gehele spel. Puzzels waren leuk, origineel en goed in thema opgezet. Eindpuzzel is super goed bedacht, goede communicatie is hierbij ontzettend belangrijk. Echter kreeg ons team het voor elkaar om mij zonder portofoon op de sleutelpositie neer te zetten, hilariteit alom 😂 Ondanks die domme fout toch succesvol weten te ontsnappen.

Het napraten achteraf was kort en bondig, dit vond ik zelf jammer. Hierdoor eindigde de beleving best abrupt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  73:10 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Sabjuh88Sabjuh88Junior EscaperLid sinds: 23 april 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Leuke kamer!

Leuke puzzels, je werkt wel veel vanuit 1 kamer, leuke opzet.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

CwbuiterCwbuiterEscaperLid sinds: 28 oktober 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2023

origineel

heel anders dan andere rooms, desorientatie, tijdsdruk, leuk thema.
niet altijd iets voor iedereen te doen misschien.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:06 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Puzzels
 • koud

 

emmabolkemmabolkJunior EscaperLid sinds: 23 februari 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Geweldig

Hele mooie kamer. Ik ben het niet eens met de reviews dat het niet goed afgewerkt is, dit vond ik meevallen. En alles wat minder is afgewerkt lijkt bij de kamer te horen.

Hele aardige host die echt probeerde te helpen wanneer het even tegen zat.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Jeroen (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2023

Top kamer, leuke spelbeleving

We hebben een geslaagde (werk)dag gehad bij escaperoom Putten. Unieke leuke kamer die onderweg is om bij de top te gaan horen. Er schijnen leuke nieuwe dingen aan te komen. Leuk een kamer dicht in eigen omgeving te doen. Met een paar verbeteringen word het alleen maar beter. Top


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2022

Gave unieke ervaring

We hebben er even op moeten wachten en hadden er bijna zelf 1 gebouwd, maar EINDELIJK was daar de escape room in onze eigen woonplaats. Heerlijk gevoel om op de fiets te kunnen in plaats van uren reizen.
Het thema schept hoge verwachtingen, die voor een deel wordt waargemaakt. Je bevind je in een ‘controle kamer' waar vandaan je verschillende opdrachten kan besturen. Zeker in het begin geeft het een enorme kick. Hou er rekening mee dat je fysiek lekker actief bent. De puzzels zijn niet al te ingewikkeld, leuk opgezet. Helaas was bij ons per toeval een van de puzzels al opgelost. De kamer heeft veel potentie, met een aantal aanpassingen kan deze kamer nog indrukwekkender worden.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig