Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Suspect (Damplein)

Antwerpen , België

Nu gesloten

80 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Suspect (Damplein)

Bij de escape room experience "The Suspect" worden jij en je vrienden ingezet als een Special Ops Team. Volgens een anonieme tip gaat er een binnenkort een ramp plaatsvinden die het gehele land op stelten zal zetten. De politie van Antwerpen vertrouwt op jullie professionaliteit en ervaring om hier een stokje voor te steken. Jullie starten op een plein in de stad, zonder adres of informatie. Het is jullie missie om de verdachte op te sporen en zijn/haar plannen te dwarsbomen. Lukt het jullie om rustig te blijven terwijl de tijd verder tikt? Lukt het jullie om het land te beschermen van de ondergang? 


The Suspect is uniek in België en sleurt je op een filmische manier mee in het verhaal. Een acteur zorgt ervoor dat jullie deze beleving niet snel zullen vergeten.


Thema's

Avontuur

Detective

Misdaad

Mysterie

Spionage

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Beelden terugkijken

NL

Escapetalk.nl statistieken

9 likes

74 bezoekers

82.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Damplein
2060, Antwerpen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

75 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Perfecte start! Matig einde.

Tijd voor kamer twee van de avond. Nadat we zojuist een goede opwarmer hadden gehad bij de Kraakfabriek in Antwerpen, konden we door naar de tweede kamer. Een van onze teamgenoten had 'The Suspect' voorbij zien komen op Escapetalk dus besloten we die te boeken. Ik moet zeggen dat ik deze kamer helemaal niet kende voordat we hem geboekt hadden. Maar ik moet wel zeggen dat ik, mede door het hoge punt op ET, erg benieuwd was geraakt over deze kamer.

Je voorpret begint eigenlijk al een aantal dagen op voorhand. Hier wordt jouw missie eigenlijk al duidelijk gemaakt en wordt er verteld wat het doel is van jouw bezoek aan Antwerpen. De start van deze escape room is uniek in zijn soort. Ik zelf ben erg fan van dit soort belevingen. Je missie start namelijk op een locatie buiten en vanuit daar begint jouw avontuur. Houd hier dus wel rekening mee, je bent namelijk best een tijdje buiten. Je zou maar een korte broek en t-shirt aanhebben terwijl het ontzettend begint te waaien.

Ons avontuur begint dus buiten en daar los je de eerste opdrachten op. Omdat je start van de missie zo 'echt' aanvoelt, zit je meteen volledig in het verhaal. Het hintsysteem / manier van communiceren met de commissaris past ook perfect in thema en draagt echt bij aan de spanning. Na onze eerste opdrachten buiten opgelost te hebben, is het voor ons tijd om naar binnen te gaan.

De manier van 'ongezien' blijven in de daadwerkelijke escape room vind ik wederom geniaal bedacht. Nogmaals, alles voelt heel 'echt' aan in deze kamer. Ook de eerste puzzel die je moet doen als je binnen bent past daarom zo onwijs goed in thema. Enfin, we waren binnen. Ook hier valt meteen op dat de locatie waar je bent er heel 'echt' uit ziet. En daar zit voor mij meteen het probleem van deze kamer. Alles is te realistisch waardoor er heel veel ruis in de kamer is. Ik zou echt adviseren om alle loze informatie (red herrings) uit deze kamer te halen. Het vervelende is namelijk dat wij vanaf het moment dat we binnen waren, volledig onze flow kwijt waren.

De puzzels die er zijn, zijn over het algemeen erg goed te doen, alleen weet je de helft van de tijd simpelweg niet wat je moet gebruiken omdat er zoveel afleiding is. Daarnaast is deze kamer vrij lineair opgebouwd, dus ik zou daarom ook niet per se met meer dan vier personen spelen. Het verhaal (en ook de spanning van het begin) ben ik in de kamer ook een beetje kwijt, jammer want hier zit zo onwijs veel potentie in. Waar het hintsysteem tijdens de start van het spel nog tof was, was dat later in de kamer een echt frustratiepunt. We hoorde achteraf dat onze host ons tijdens het spel niet kon horen. Telkens wanneer wij geholpen moesten worden, was het van: "wat hebben jullie gedaan? Waar zijn jullie mee bezig? Wat hebben jullie ingevoerd?". De eerste keer vertel je dat nog netjes, maar wanneer dit voor de tiende keer gevraagd wordt, frustreert dat een beetje.

Al met al was The Suspect voor ons een beetje en anticlimax. De start van het spel is grandioos en je zit meteen vol in het spel. Even later in de 'escape room' zelf, kakte dat volledig in. Deze kamer heeft ontzettend veel potentie wanneer alle ruis uit de kamer gehaald wordt. Er zitten echt wel toffe dingen in deze missie, maar op dit moment vind ik (voornamelijk het tweede gedeelte) echt ondermaats. Ook het niveau van afwerking kan hier en daar stukken beter. Ik moet wel gezegd hebben; in de kamer zit de best verstopte camera ooit. Succes met zoeken! Samenvattend zou ik The Suspect dus niet meteen gaan boeken, maar mocht je toch in Antwerpen zijn, zou ik hem (alleen voor de start al) misschien toch meepakken.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  sjephanieanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Hoe wij te verdachten

Met vier personen waren we in Antwerpen om twee escape rooms te spelen. De eerste hadden we er zojuist opzitten en de tweede zou ‘The Suspect (Damplein)' zijn van de gelijknamige escape room ‘The Suspect'.

Deze kamer begint al enkele dagen vooraf met briefings. We zouden een hoofdverdachten moeten gaan vinden in Antwerpen, die verantwoordelijk zou zijn voor het beramen van een vreselijke ramp. Hiervoor moesten we precies op de gereserveerde tijd aanwezig zijn op een bepaalde locatie in de stad, want daar zouden we meer informatie krijgen.

De escape room start dus buiten op een zeer originele manier. Je moet buiten al het een en ander oplossen om verder te geraken in het spel. Houdt dus rekening met goed schoeisel en kleed je aan navenant het weer, want het is best een stukje buiten 😁. Daarnaast kun je ook niet naar het toilet, dus dat is ook iets om rekening mee te houden. Vervolgens kom je in aanraking met de acteur. Ook de rol van de acteur in deze escape room is weer heel erg origineel en tof.

Uiteindelijk kom je binnen in de escape room. De kamer zelf ziet er op zich prima uit, maar de afwerking kan in bepaalde opzichten beter. Desalniettemin wordt goed uitgebeeld wat de kamer moet voorstellen én dat is het belangrijkste. De muziek – en vooral hoe deze in thema is gebracht – vind ik heel tof in deze kamer 🤣.

Wat meteen opvalt is dat er ontzettend veel dingen staan in deze kamer, waar we uiteindelijk niets mee hebben hoeven doen. Deze zogenaamde ‘red herrings', zorgde ervoor dat we ontzettend lang bezig waren met de weinige puzzels die er in de kamer zitten. Hierdoor kakte onze flow ook een beetje in. Waar de ervaring spannend en gaaf begint, valt ‘ie – naar mijn idee – een beetje in het water op het moment dat de escape room echt begint. De puzzels zijn verder lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) én de kamer is een typische 1.0 kamer, waarin je de oplossingen van puzzels voor het grootste deel moet invoeren op hang- en cijfersloten.

Het hintsysteem is leuk en in thema, maar op een gegeven moment wordt het ook een beetje vervelend dat je iedere keer moet mededelen wat je aan het doen bent én wat je van plan bent om te gaan doen. Achteraf hoorden we ook dat de gamehost je in deze kamer niet kan horen, dus blijkt de communicatie vanuit onze kant weer heel belangrijk te zijn om de juiste hints te kunnen krijgen. Dus een aanrader vanuit mij zou zijn, om goed te rapporteren wat je doet en wat je denkt, zodat je niet net als wij te lang vastloopt op iets wat niet eens een puzzel is 😁….

Uiteindelijk wisten we binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Ofja; een ramp te voorkomen. Dit is het moment waarop je je gamehost voor het eerst ontmoet. We hebben aan hem teruggegeven dat de kamer in potentie een hele goede kamer is, met vooral een heel sterk begin waarin je echt in de juiste sfeer komt. Verder hebben we aangeraden om toch wat elementen weg te halen, zodat duidelijker zichtbaar wordt wat nodig is om een puzzel op te lossen en wat niet.

Al bij al; In potentie een zeer goede kamer met een zeer tof concept in het begin, maar op dit moment niet een kamer waarvoor ik helemaal naar Antwerpen zou reizen. Als je in de buurt bent kun je deze gerust meepakken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan 4 personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Houdt er rekening mee dat je géén ontvangstruimte hebt en dat je buiten begint i.v.m. weer, toiletbezoek, enz.;
- Rapporteer tijdens het spel goed wat je doet en denkt, zodat je op het juiste moment een aanwijzing krijgt.

Beste mensen van The Suspect, bedankt voor het bieden van deze ervaring. We hebben een leuke avond gehad.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Sterk begin
 • Origineel concept
 • Verhaal
 • Rol van de acteur

  sjephanieanouk

Pieter (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2021

Origineel en meeslepend

Een spel vol verassingen waarbij je direct meegesleurd wordt in het verhaal. Door het "Break- In concept" merk je al van bij het begin dat deze escape room anders is dan de meeste die je al gespeeld hebt. Origineel en meeslepend.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal
 • Origineel

  HildeSthesuspect

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2023

Leuk concept

Niet te ver van huis, hoge waardering en stond al hele tijd op onze wishlist. Het was zeker de moeite waard, ga er niet veel over vertellen, de begeleiding was perfect, want is bij deze wel heel belangrijk. Tof gevonden en toch iets anders. Geen minpunt maar voor ons iets te kort, er kan voor die tijd nog meer ingestoken of aan toe gevoegd worden, zeker voor de meer ervaren teams.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  wekke

Hilde Govaerts (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Origineel, leuk en spannend, een aanrader

Heel toffe escaperoom. Je zit direct in het verhaal : het begint al buiten en opbouw van het verhaal is spannend. Eénmaal binnen wordt het moeilijk. Enkel samenwerking kan de opdracht doen slagen, dat wordt vlug duidelijk. Prachtige locatie, zowel binnen als buiten. Kortom heel geslaagd! Doen is de boodschap!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:50 min

  HildeS

Hilde somers (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2022

Spannende namiddag

Dit was mijn eerste escape room. Wat een spannende belevenis. 80 minuten zoeken naar oplossingen was een hele uitdaging. Het spel begon buiten en verplaatste zich dan naar binnen in een mooi uitgedokterde escaperoom. We hebben de smaak te pakken en willen dit zeker nog eens opnieuw doen 👍😁Ž


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:50 min

  ErikG

ErikGErikGEscape ApprenticeLid sinds: 10 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Fantastische ervaring, 80 minuten spanning en plezier

Deze escaperoom ervaring was een schot in de roos. Spannend van begin tot einde. We waren met 4 en iedereen kon deelnemen en een stuk van de puzzel oplossen. Goede begeleiding en ideale setting. Alles zat goed ineen en was een uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Zijn geld zeker waard! Ik kan dit zeker aanraden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

  HildeS

RickRMRickRMEscape ApprenticeLid sinds: 30 juli 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2023

Zonde!

Door de slordige communicatie ivm wij 9/10x niet hoorde wat degene die je op de hoogte moest houden nou eigenlijk zei. Ivm we konden opslitsen hoorde wij elkaar ook gewoon vaak niet. (Slechte kwaliteit walkytalkys' Het buiten gedeelte was grappig. Maar stelde weinig voor. Het zelfde geldt voor het binnen gedeelte. Eigenlijk was de hele ervaring een tegenvaller. Door de rommelige kamer en puzzels was het hele verhaal verwarrend. Ook door de verouderen papier was het moeilijk om te lossen en te lezen. Dit is niet nodig. Dit heeft ons beseffen dat we dat we dus niet altijd de reviews hier moeten vertrouwen. We vonden prijs/kwaliteit gewoon niet reëel. Jammer, kan echt beter!!


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Rommelig
 • Verouderd
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (391 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2023

"Subject aangetroffen Commissaris"

Een escaperoom niet te ver van huis, beoordeeld met een 9,2 op Escapetalk, die gaan we doen. We hebben deze kamer met 2 gespeeld, wat goed te doen was.
Parkeren kan in de buurt, betaald (met een app) 0,38 maarliefst.
De voorpret begint al een paar dagen eerder, als de commissaris contact met je opneemt via Whatsapp.
Het spel begint direct (op straat) dus vooraf naar het toilet is niet mogelijk.
Door deze start zit je gelijk volledig in het verhaal, leuk gedaan! Het hintsysteem past in het thema en draagt soms ook nog bij aan de spanning (in de escaperoom zelf niet meer).
De lokatie waar je vervolgens heen moet voelt echt aan, vooral het begin, maar de uiteindelijke escaperoom viel tegen. Slechte afwerking, dingen die kapot of versleten waren... Ik had ook het idee dat we constant gestuurd werden. Je moet steeds vertellen wat je aan het doen bent, dit haalt je echt uit het spel. Sommige puzzels zijn multi-interpretabel waardoor je gaat gokken.
Ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen.
Leuke escaperoom om mee te pakken als je er toch bent, mijns inziens is het cijfer is veel te hoog voor wat je krijgt.

Ondanks dat gelachen en een leuke avond gehad!
Missie geslaagd met 8 minuten op de klok.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Vincent (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Sfeervol en verrassend

Meer dan een kamer. Dit is een ware experience, waarbij het team zich helemaal kan inleven in de rol van een ploeg rechercheurs. De raadsels zijn uitdagend en divers, maar toch voldoende toegankelijk. Warm aanbevolen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min

 

Steve Demets (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2023

Super genoten,

Waren met 2 groepen waarvan enkele al eens een escape room gedaan hadden en waarvan er ook bij waren die het nog niet gedaan hadden. Zij die het al eens gedaan hadden een escape room die hadden iets van hmmm. Maar na deze gedaan te hebben was echt iedereen enorm enthousiast en vonden het echt super! Dikke pluim voor degene die dit in elkaar hebben gestoken 👍🏻


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja  08:34 min

 

Rik (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2023

Top!

Tachtig minuten fun in de escape room van The Suspect. Met een leuke twist dat het buiten begint en je op die manier de locatie van de escape room moet vinden. De opdrachten zijn leuk en gevarieerd, en de interactie met de acteur van The Suspect zorgen ervoor dat je niet vast komt te zitten en de opdracht tot een goed einde brengt.

Een super ervaring, smaakt zeker naar meer. Een aanrader met andere woorden.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min

 

Enia ThysEnia ThysJunior EscaperLid sinds: 22 maart 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2023

Anders dan anders

Wel eens leuk om buiten te starten. In het begin wel wat verwarring over wat net de bedoeling was, maar hele leuke ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

hangmanhangmanSenior EscaperLid sinds: 19 januari 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke "omgekeerde" escape room

Nadat we de meeste hoog scorende escape rooms in onze eigen stad al gedaan hadden, ontdekten we The Suspect hier op Escapetalk, eentje die altijd door de mazen van het net geglipt was, maar die we absoluut wilden spelen, zeker gezien het originele begin.

De pret begint al op voorhand wanneer je gebrieft wordt over de missie. Erg origineel en leuk om je "missie" op deze manier te beginnen. Ook het effectieve spel begint heel origineel, maar naar mijn mening wordt het potentieel niet voldoende gebruikt. De eerste puzzel is erg leuk gedaan en ook het feit dat je een soort stadsspel aan het spelen bent is tof, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan rondwandelen, echt puzzelen is er niet meer bij, tot je in het tweede deel van het spel en in de eigenlijke kamer komt. Het begin hier vond ik persoonlijk absoluut top. Je voelt je even een echte "geheim agent" en de eerste vijf minuten zorgen ook voor best wat stress, met veel voldoening wanneer je de puzzel oplost. De rest van de kamer is erg leuk gedaan, ziet er allemaal geloofwaardig uit en bevat best leuke en afwisselende puzzels, maar heel moeilijk is het (gelukkig) niet. Er zit ook nog een spannend momentje in, maar ook hier had van mij gerust meer gedaan mee mogen worden. Al bij al zitten er dus hele leuke, spannende en originele momenten in en ben je voor de rest gewoon leuk aan het puzzelen. Nog net meer puzzels in het eerste deel en wat extra suspence in het tweede deel zouden het nog extra tof kunnen maken.

Grote complimenten ook wel voor onze host, die de groep goed aanvoelde en af en toe (in haar rol) checkte of alles goed ging en uiteindelijk, aangezien alles vlot ging, maar één echte hint gaf wanneer we even vast zaten. De communicatie met haar was dan ook top, zowel vooraf als tijdens en na het spel. Haar enthousiasme om het spel een paar seconden te vroeg te eindigen omdat ze dacht dat we de laatste puzzel al opgelost hadden vergeven we haar dan ook graag ;-)

Zeker de moeite waard om te spelen dus en ookal is er potentieel om er echt een extreem goede kamer van te maken, ook nu is het al een topkamer die ik iedereen kan aanraden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  60:23 min


 • Origineel begin
 • Leuke interactie met de host
 • Spannende stukken
 • Gewoon leuk puzzelen
 • Toffe mix van buiten en binnen
 • Het stuk buiten had meer puzzels mogen bevatten
 • Niet heel veel puzzels in de kamer
 • Mocht gerust nog iets spannender

 

Jessica (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Fantastisch

Wat een leuke ervaring, de beste escaperoom van Antwerpen. Zeker doen. Zit zo goed in elkaar. Top gewoon


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jesper (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Geweldig avontuur!

Gisteravond geweest en wat was dit een ervaring. Deze escape room is niet de standaard escape room, maar juist echt een avontuur met elkaar.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Stephan (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Verrassende entertainment

De aanloop naar deze escape room was spannend en ook heel leuk. Anders dan anders. Een 10 voor de creativiteit en spanning van het hele verhaal. Absoluut een aanrader


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperLid sinds: 21 mei 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2023

Toffe combinatie stadsspel en escape room

Ik heb altijd een zwak voor escape rooms waarbij je meteen in het verhaal bent ondergedompeld. The Suspect doet dat heel goed, de ervaring begint zelfs al een paar dagen voor het spel zelf. Het is even zoeken of je in het begin wel helemaal correct bent, maar vanaf dat moment begint de pret. Inkleding van de kamer(s) en de puzzels zijn heel goed, en de acteur brengt een mooie meerwaarde in het verhaal.
Wij ontsnapten met een dik kwartier overschot op de teller. De puzzels zijn een combinatie van technologie (wat een suspens in het begin!) en rekenwerk, en dat is leuk. Voor de meer ervaren spelers onder ons valt de moeilijkheidsgraad erg goed mee, de raadsels zijn niet te moeilijk maar toch uitdagend genoeg. Altijd leuk is ook dat het spel 80' duurt in plaats van de gebruikelijker 60'. Krijg je meer waar voor je geld, vind ik.
Als ik dan toch een minpuntje moet geven, dan is dat het feit dat er geen toilet aanwezig is voor na het spel. Maar kom, dat nadeel weegt zeker niet op tegen de hele toffe ervaring die we hadden.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

Aartie (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2022

Super spannend en origineel!

Voor we het wisten, zaten we helemaal in het verhaal. Het was spannend, leuk, uitdagend en verassend!


9.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Kate (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

Toffe escaperoom met combinatie binnen-buiten

Het verhaal zat zeer goed ineen. Achteraf gezien was het allemaal redelijk logisch, maar in het begin was het even uitzoeken hoe en wat.. voornamelijk door een iets of wat slechte verbinding was communicatie niet heel gemakkelijk, maar uiteindelijk wees alles zichzelf wel uit.

Leuk verhaal, leuke kamer, leuke puzzels en de nodige dosis spanning!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (112 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2022

Een kamer met potentie

#69

Deze kamer gespeeld met 3 personen.

Wat ik erg uniek aan deze kamer vind is dat er een deel in de buitenlucht afspeelt. Bij ons was het droog, maar ik kan mijzelf voorstellen dat als het regent dit echt minder is.

Door het buitengedeelte zit je meteen in de juiste sfeer en de "acteur" heeft een leuke toevoeging. Hierdoor voel je, je toch een beetje opgejaagd.

De kamer heeft echter niet mega veel puzzels. En dit vind ik best wel jammer. Maar de puzzels die er zijn, zijn wel heel tof.

Ik snap de aankleding van de kamer en waarom deze zo is. Maar toch voelt het een beetje karig aan.

Let op dat er geen toilet aanwezig is. Dit is een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil hebben.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja

 

schnitserschnitserJunior EscaperLid sinds: 01 september 2020 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Unieke combinatie van stadspel en escape, dus zeker de moeite waard

Ondanks de reeds gelezen reviews wisten we niet hoe het spel juist in zijn werk zou gaan en wat ons concreet te wachten stond, maar we keken er alvast vol spanning naar uit. Enkele dagen van tevoren wordt immers ook pas de geheime locatie waar je verwacht wordt gedeeld. Eens ter plaatse krijg je instructies en opdrachten, wat best spannend is. Om nog maar te zwijgen over het moment dat we op zoek moesten gaan naar een verdachte en deze vervolgens, weliswaar subtiel, op de hielen moesten zitten. Zalig hoe je meegezogen wordt in het verhaal waardoor de escape room binnen perfect aansluit bij het stadspel buiten en je al helemaal mee bent op het moment dat je de kamer zelf betreedt en de escape zelf eigenlijk nog moet beginnen. De eerste minuten in de kamer krijgt het spel nog een leuke wending en wordt het even heet onder de voetjes. Maar na het momentje waarop we het even benauwd kregen gingen we geconcentreerd volop verder. Het eerste deel binnen waren we heel enthousiast, al vonden we de eerste uitdaging veel te vergezocht. Daarnaast leek het erop dat we een puzzel goed opgelost hadden, doch gebeurde er niets waardoor we het spoor even bijster waren. Dit was blijkbaar te wijten aan een defect aan het mechanisme liet de begeleiding weten. En toen ging het vervolg van start. Benieuwd naar het vervolg vlogen we erin, maar de helft van ons gezelschap verloor helaas al snel de motivatie omdat de puzzels in onze ogen soms wat onlogisch of onduidelijk waren waardoor de uitdaging wat verloren ging en de beleving als langdradig werd ervaren. Ook bleef de verlossende climax achterwege bij gebrek aan een deur of uitgang waaruit je effectief uit het spel ontsnapt en die duidelijk het einde van de escape betekent. Waar je normaalgezien opbouwt naar de ontknoping of het hoogtepunt, werkt deze escape jammer genoeg andersom, al blikken we sowieso terug op een geslaagd avontuur en zullen we de nieuwe kamer zeker ook een kans geven van zodra deze klaar is. Samenvatting: het is een geweldig uitgedacht en uitgewerkt origineel concept en zeker het buitengedeelte zit erg goed in elkaar en is fantastisch, dus zeker de moeite waard om te proberen. Ook een dikke pluim voor de begeleiding die tevens de rol van acteur uitmuntend volbracht!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Tibo Keteleer (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2022

Unieke ervaring

Het was de eerste keer dat we een escape room deden en het was top! De mix tussen binnen en buiten, het verhaal, de clues... Een aanrader voor iedereen.


9.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Bente (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Leuk!

Leuke Escape room met veel afwisseling. Het gedeelte buiten was ook erg leuk om te doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Gilles (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Super

Leuke mix van binnen en buiten. Zowel binnen als buiten was de spanning aanwezig en was er geen enkel moment dat het wat "minder" aanvoelde. Er zijn genoeg inspirerende en onderzoekbare elementen waardoor je ook niet voor een "leeg" vervolg staat. Zeker de moeite om eens te doen !


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Katja (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2022

Spannend en realistisch

Leuk dat het al buiten begint. Je voelt je een echte detective. Spannende stress momenten worden afgewisseld met leuke puzzels


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  00:07 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig