Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Niklas

Escaper

Offline

Omschrijving

🗝🗝🗝


Overige escape rooms/games

- In de schaduw van Rembrandt (Escape game, Amsterdam)

- I want to delete it all, but not now (Pop-up, Utrecht)

- Moriarty's Masterpiece (City-game, Amsterdam)Lid sinds

26-09-2021

Statistieken

Escaperooms

5 reviews

80 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

32 gespeelde spellen


Team

Karamel Zeezaad

7 teamleden

11 kamers gespeeld

5 reviews

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 22 maart 2023

Wakker worduhh

Vandaag stonden er een aantal kamers op de planning in Amsterdam. Dit was de eerste kamer van de dag en ook de eerste kamer die ik speelde bij Questomatica.

Het regende buiten dus ik besloot alvast naar binnen te gaan. Daar werd mij in een paar zinnen vertelt waar ik mijn spullen kon opbergen (zonder slot?) en waar ik plaats kon nemen. Het was niet onvriendelijk, maar wel erg kort. Dit bleek achteraf logisch verklaarbaar te zijn omdat deze host beide kamers tegelijk draait + mensen ontvangt(!). Ik nam plaats in de lobby, waar ik de groep die al in de kamer zat duidelijk kon horen spelen en communiceren. Dit heb ik maar even genegeerd.

Toen de groep compleet was nam de host kort de tijd om alles uit te leggen en was het tijd om Matilda wakker te maken. Van tevoren wist ik niet echt wat te verwachten van deze kamer. Toch verraste het spel mij positief. Alles zag er netjes uit en de puzzels waren met momenten echt leuk gevonden. De kamer was wel wat kaal, maar net voldoende aangekleed. Er zit een concept in deze kamer dat als het nog wat meer uitgewerkt zou zijn echt leuk is.

Wat mij stoorde en waar ik ook al bang voor was, was de aandacht die de host heeft voor het spel. We hadden niet vaak een hint nodig maar de keren dat we er een kregen was het altijd al iets wat we al wisten/gedaan hadden. Dit probleem is simpel op te lossen door een tweede host in te zetten.

We hadden wel een fijne flow en stonden met nog een mooie tijd buiten. Een prima kamer dus, maar een tweede host is wel noodzakelijk op deze locatie. Van de twee kamers hier heeft deze mijn voorkeur.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Logica
 • 1 host voor 2 kamers
 • Kamer voelt leeg aan

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 17 maart 2023

Beter een goede buur...

We hadden deze avond oorspronkelijk twee kamers op de planning staan. Ons team kwam vroeg aan op locatie en er was tijd voor een drankje. We hoorden dat de buurvrouw erg lekkere thee zou hebben, dus vroegen we aan onze behulpzame game-master of er tijd was om nog even bij haar op bezoek te gaan naast dat we de andere kamer zouden spelen. Dit was geen probleem, en zo konden we een derde kamer toevoegen aan onze avond!

Het begin van de kamer is leuk gevonden, al zou je je wel kunnen afvragen hoe dit in het verhaal past. Desondanks is het wel een leuke manier om met je team te moeten samenwerken en voegde het ook wat humor toe. In deze kamer draait het vooral om het puzzelen. Het ietwat onsamenhangende verhaal van de intro schoof al gauw naar de achtergrond. De puzzels zijn gevarieerd: sommige zal je al wel eens eerder (of zelfs vaak) hebben gezien, en andere zijn weer wat creatiever. De laatste paar puzzels vond ik wel weer bijdragen aan het verhaal en rondden de kamer goed af.

Het decor is prima, en qua afwerking vond ik deze kamer beter dan monuments men. Verwacht niet veel techniek, gewoon lekker slotjes openen (waar niets mis mee is!). Nou zou het kunnen zijn dat Aghata wat vergeetachtig begint te worden, maar we troffen helaas wel wat resetfoutjes aan. De twist die de kamer neemt hadden wij dus al eerder gezien dan de bedoeling was. De manier van hints geven was voor ons ook niet altijd duidelijk te verstaan.

We hebben ons wel goed vermaakt in deze kamer en ook veel kunnen lachen. Ben je in de buurt en heb je zin om een uurtje te puzzelen? Pak hem zeker mee!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gewoon lekker puzzelen
 • Service
 • Diversiteit puzzels
 • Humor
 • Resetfouten
 • Manier van hints geven

 

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 17 maart 2023

Tussen Kunst & Kabels

Op een doordeweekse avond besloten we 3 kamers in Deventer te gaan spelen. Ruim voor aanvang parkeerden we de auto bij de locatie en werden we ontvangen door onze host. Ze was nog nieuw en soms een beetje zoekende maar wel erg vriendelijk!
We worden geïntroduceerd aan het waargebeurde verhaal van deze kamer. Dit kleine leerzame momentje tijdens de intro kan ik erg waarderen. Ondanks dat de intro in de kamer zelf plaats vond (wat nog wel eens afleidend voor me kan zijn) werkte dat hier erg goed. Enthousiast begonnen we aan onze zoektocht naar de gestolen kunstwerken!

Wow, het decor in deze kamer is echt groots. Dat hadden we bij binnenkomst niet verwacht en was een positieve verrassing. De puzzels in deze kamer zijn variërend, goed in thema en bovendien leuk om te doen. Op een gegeven moment verdwijnt onze flow helaas. Dit komt door een element in de kamer waardoor wij erg lang moesten wachten tot we door konden. Dan ga je toch een beetje rond kijken en viel mij op dat op het gebied van afwerking nog veel te halen is voor deze kamer. We zagen erg veel kabels hangen, zowel aan het plafond als aan andere decorstukken. Dat is jammer want het decor is verder echt super!

Verder in de kamer moeten we helaas weer een keer erg lang wachten. Gelukkig konden we daarna nog even met zijn allen puzzelen en hebben we de kunstwerken kunnen redden van de brandstapel. Misschien dat met soms net een beetje meer sturing van de host deze wachtmomenten verholpen kunnen worden. Ondanks dat hebben we het wel erg leuk gehad in deze kamer.

Ben je in in de buurt, ga dan zeker langs bij Escape Room Deventer. Deze kamer heeft ons positief verrast en als de afwerking in orde is, dan is dit echt een heel erg leuke kamer!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Origineel verhaal
 • Puzzels goed verwerkt in het thema
 • Ruim opgezette kamer
 • Afwerking
 • Wachtmomenten

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 17 maart 2023

Dokter, wat doet u nu?

Dit was onze laatste kamer die we op onze escape-avond in Deventer speelden. We waren vroeg en kwamen tegelijk aan met de host die ons meteen hartelijk ontving. Ze begeleidde ons naar de mooie ontvangst ruimte en we konden daar nog wat drinken terwijl ze de kamer klaar ging zetten.

Het introfilmpje van de kamer bevindt zich op een beetje een aparte plek, maar vertelde duidelijk het verhaal en ons doel. Er kon fanatiek gepuzzeld worden en iedereen van ons team van 4 is de hele tijd bezig geweest. De puzzels zelf zitten ook erg goed in elkaar. Ze passen in thema, zijn stuk voor stuk duidelijk in wat er verwacht wordt en geven ook duidelijke feedback. Wel vond ik een paar puzzels aan de wat langdradige kant.

We waren verrast door hoe deze kamer was opgezet qua ruimte. Het decor ziet er netjes en klinisch uit. Voor mij had het spel soms wat spannender gemogen, maar er werd wel genoeg van licht en geluid gebruik gemaakt om de sfeer van de kamer te bepalen.
We stonden vrij snel weer buiten. Dat is altijd een beetje jammer als een kamer eigenlijk langer dan een uur duurt. Maar aangezien de flow van de kamer ons lag is dat op zich geen probleem.

We werden na het spelen weer ontvangen door de leuke host en er werd ruim de tijd genomen om na te bespreken. Er was totaal geen haast vanuit haar kant. We willen zeker nog eens terug komen voor jullie andere kamers! Mocht er nog een plekje in jullie kliniek zijn voor escape-verslaafden horen we het natuurlijk ook graag :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Soms een beetje langdradig

 

Spoorzoeken

Als één van de laatste speelde ik I Can Hear You voordat deze helaas moest sluiten. Dit keer besloot ik het tegenovergestelde te doen, en dus trokken we als een van de eerste in januari naar As om daar de bèta versie van deze game te spelen. Dat het spel in bèta was namen we voor lief en het zou daarom ook niet eerlijk zijn om de kleine foutjes die nog in het spel zaten hier aan te kaarten. Zeker omdat ze ondertussen naar mijn weten zijn opgelost.

Na voor het eerst op de avond doodsangsten te hebben uitgestaan op een wel erg steile en ijzige helling op de parkeerplaats van een nabij gelegen bekende fastfood keten, waren we op locatie.

Tijdens het ontvangst en de briefing word je erg veel vertelt. Voor ons was het op dat moment best overweldigend, maar dit is een spel dat je het beste leert door het gewoon te gaan spelen. De regels en mogelijkheden van het spel worden vanzelf duidelijk. Uiteindelijk konden we beginnen en dat brengt me ook bij mijn eerste tip: Speel dit spel 's avonds. Dit voegt zoveel toe aan het begin en zet de sfeer voor de rest van het spel. De spanning zat er goed in, en toen moest het spel nog beginnen.
Over het spel zelf zeg ik het liefst zo min mogelijk. Het is het leukste om pas ter plaatse te weten wat nu precies de bedoeling is. Ik kan wel zeggen dat de techniek die in dit spel verwerkt zit onwijs uniek is en de acteurs fantastisch waren. Het decor, licht en geluid zijn heel erg goed op elkaar afgestemd.

In het begin was het voor ons even zoeken, maar toen we eenmaal in de flow van het spel zaten hadden we ook echt plezier.
Er valt van alles te zien en te beleven en het spel reageert op je acties en je speel stijl. Bij het napraten kregen we te horen wat had kunnen gebeuren als we bepaalde dingen anders hadden aangepakt, dat is natuurlijk heel gaaf. Ik was het besef van tijd helemaal kwijt maar volgens mij zijn we rond de 3 uur bezig geweest en blijkbaar hadden we nog steeds niet alles gezien. Op het moment van spelen had er soms net wat meer sturing mogen zijn omdat vanwege een bepaald element het soms lastig is om bepaalde dingen te ontdekken (lekker vaag he).

Ik denk dat mijn enige kritiekpunt dan ook is dat de prijs momenteel erg hoog is voor een spel dat je het liefst nog een keer zou spelen. Aan het einde raakten we de flow kwijt en dan hang je ook echt vast. Als er nog een tweede track aan komt, zou ik in het totaal dus misschien wel 4 keer moeten komen om alles mee te krijgen. Nou is dit natuurlijk een bewuste keuze van de maker, en dus is dit ook meer een persoonlijk dingetje dan iets wat voor iedereen storend zal zijn. Het is misschien wel iets om rekening mee te houden als je gaat spelen. Kies wat je wilt doen, en accepteer dat je niet alles gaat meemaken.

Er hangt verder een spannende sfeer maar voor mij mocht er nog wel een schepje boven op. Dat is ook persoonlijk, want een teamgenoot die I Can Hear You ook had gespeeld vond deze game juist veel enger. Overigens heb ik nog nooit zo veel stress gehad in een spel als hier, maar daar kom je vanzelf achter als je gaat spelen :)

Ik kan Entered echt alleen maar complimenteren voor hoe vernieuwend ze zijn met hun spellen. Als je ICHY hebt gespeeld zal je hun stijl in dit spel ook herkennen, maar in een geheel nieuw jasje en met een compleet nieuw concept.
Ik zou zeggen, trek wat oude kleren aan, doe een goede warming-up en bereid je voor op iets compleet anders dan wat je ook verwacht. Spelen dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Licht, geluid en decor sluit op elkaar aan
 • Acteurs zijn super
 • Het spel is vernieuwend
 • De helm

  Gijssambeekdcmariekeanne_ter_horstsjephanieDrs-jlc

0 reviews