Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Station Croix Rouge

Parijse Kunstroof

Op 20 mei 2010 werden uit het Museum voor Moderne Kunst in Parijs 5 schilderijen ontvreemd. De dader, een man met bivakmuts, sloeg een raam in, stapte naar binnen en nam de 5 schilderijen uit de lijsten. Deze roof is tot op heden niet opgelost.

Recente informatie geeft aan dat de dader via de metro vertrokken is, dat de schilderijen gestolen zijn voor een opdrachtgever uit het criminele circuit en dat deze zich heeft terug getrokken als opkoper, omdat de schilderijen te bekend zijn om door te kunnen verkopen. Om alle verdenkingen en sporen op te ruimen zal naar verluid de kostbare buit vernietigd worden.

Jullie werken voor Huntington T Block, een van de oudste en beste verzekeringsmaatschappijen in de wereld, waar geen geld of middel wordt geschuwd om de gestolen kunst terug te vinden.

Op basis van wat nu bekend is, worden de 5 kunstwerken over 1 uur vernietigd. Die tijd rest jullie om in een race tegen de klok, het spoor naar de daders door de stations van de Parijse Metro te volgen en de schilderijen veilig te stellen. Ben jij een echte speurneus? Niet bang aangelegd? Kun jij de juiste informatie selecteren en omzetten in de juiste richting? Boek dan nu jouw tijdslot!

 

 

 


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Detective

Geschiedenis

Maffia

Misdaad

Mysterie

Reizen

Trein

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

8 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Wesselseweg 141-D
3774RK, Kootwijkerbroek
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

8 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

joelle_zweersjoelle_zweersJunior EscaperLid sinds: 26 juli 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Halt de dief!

Kootwijkerbroek, een plaatsje waar ik anders nooit zou komen. Van de buitenkant verwacht je niet veel goeds - je bevindt je op het platteland. Eenmaal binnen was dit gelukkig anders. Er wordt zichtbaar aan een tweede kamer gewerkt (iets met een strand?) maar dit vond ik niet té storend. De kant waar station Croix Rouge zich bevindt is prima afgewerkt en heeft een achtergrond met Parijs erop. Aardige host met een vriendelijke uitstraling.

Eenmaal in de kamer vond ik het er zó tof uit zien. Een echt metro station :). Bij ons waren er geen technische foutjes, in tegenstelling bij andere reviews. Het liep soepel en zo waren er verrassende elementen en effecten. Op zoek naar de schilderijen via het metro netwerk van Parijs. Sommige stukjes duurden echter misschien iets te lang & qua afwerking zijn er nog wat verbeterpuntjes maar dit doet voor mij niet af aan de ervaring. Een goede flow, wisselende puzzels etc. Ik wil ook zeggen dat het hintsysteem juist wel bij de kamer past, je bent immers in een metro station.

Achteraf mochten wij nog wat drinken 'op het huis'. Toch fijn meegenomen. Verder: niet dat wij daar voor gaan maar wel een toptijd neergezet in deze kamer!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:48 min


  • Goede prijs
  • Diversiteit
  • Decor
  • Goede service
  • 'Lange' tussenstukjes
  • Afwerking

  dcmarieke

StanStanEscaperLid sinds: 13 november 2017 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2021

Kootwijkerbroek; de stad van de liefde

Op de vroege morgen trokken wij vanuit het verre Brabant naar Kootwijkerbroek om daar onze eerste kamer van de dag te bezoeken. De rit naar de escape room is al een beleving op zich. Je waant je in het plattelandleven van Kootwijkerbroek. 'Bestemming bereikt' gaf het navigatiesysteem aan, klopte dit wel? Tussen de weilanden en de boerderijen verschuilt deze escape room zich. We waren heel benieuwd wat zich binnen deze muren af zou gaan spelen. Na even kort gewacht te hebben (we waren erg vroeg) mochten we naar binnen.

We werden onthaald door een gezellige gamehost, die de kamer al snel voor ons gereed had gemaakt. We konden dus gaan beginnen aan onze missie! Na het kijken van een (wat amateuristisch) introductie van de kamer, mochten we richting het metrostation, daar zou onze missie immers gaan beginnen. Vanaf het eerste moment waan je je écht in een metrostation. Dit hebben ze hier onwijs goed neergezet. Hier en daar kan de afwerking weliswaar beter, maar over het algemeen ziet het er erg netjes uit. De missie - het zoeken van schilderijen - is wellicht wat afgezaagd, maar het klopt wel in thema.

De flow was voor onze groep erg goed. De afwisseling tussen de verschillende puzzels is prima. Verwacht hier geen grote technische spectaculaire dingen. Wat je wel kan verwachten is dat je met een groep van 3 à 4 personen hier lekker kan puzzelen. De puzzels zijn allemaal prima in thema. Het is over het algemeen een prima kamer om mee te pakken als je toch in de buurt bent. Het enige waar ik me echt aan stoorde - zoals al eerder genoemd - was de afwerking. Hier en daar kijk je letterlijk tegen spanplaten aan. Met wat kleine aanpassingen in de kamer, zou dit allemaal nóg beter zijn. Wij hebben ons hier zeker vermaakt!


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Winter (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2021

Hele gave realistische beleving van onze meteoriet door Parijs!!

De beleving is heel realistisch. Goede puzzels die anders zijn dan bij andere escaperoom. Mooie vormgeving van metrostation


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:18 min

 

Paula (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2021

Heel gaaf!

Heel bijzonder qua beleving. Alsof je echt in een Parijs Metrostation bent. En de trein beweegt ook gewoon. Nog niet eerder ervaren. Leuke originele puzzels en muziek en geluiden die in het thema passen. Dat maakt de sfeer helemaal af. Warme ontvangst en leuk nagepraat. Beetje lastig te vinden, maar met de beschrijving prima te doen. We gaan de nieuwe kamer vast ook spelen zodra die klaar is.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Iris (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2021

Ik was in Parijs

Wow wat een mooie kamer!
Wij hadden als groepje vrienden weinig verwachtingen, want er open in gaan is altijd het beste, maar wat een ervaring!

Mooie, logische puzzels. Ambiance en sfeer, 10/10.
Ik heb eerder escape rooms gespeeld van deze ontwikkelaar en dit is ook zeker weer een geweldige kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2021

Eindje reizen met de metro

#95

Qua decor en decoratie was ik positief verrast. Het is gelukt om de illusie te wekken van een metro station. Het verhaal is duidelijk en sluit aan bij de sfeer.

Helaas waren er veel onderdelen die niet helemaal werkte. Dit heeft zeker effect gehad op de spelbeleving en de flow. Ik begrijp dat het altijd wel kan gebeuren dat er iets niet werkt maar dit waren wel veel niet helemaal functionerende onderdelen. De manier van hints geven/communicatie met de gamemaster helpt niet bij de spelbeleving; dit kan echt veel meer ‘in thema’ waardoor het een meer samenhangend geheel wordt.

Al met al denk ik dat dit een leuke kamer is met potentie, mits er een aantal aanpassingen doorgevoerd/gedaan worden om zo de spelbeleving en de flow te optimaliseren.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

LabelloLabelloSenior EscaperLid sinds: 15 mei 2019 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2021

Station Croix Rouge

#90 - De verwachtingen voor deze escape room lagen niet hoog. Er waren nog geen reviews geschreven en de kamer was net geopend. Met een mooie aanbieding vonden we het toch de moeite waard om de kamer te proberen.

In eerste instantie was ik best verrast met wat we aantroffen. De kamer heeft een aantal mooie elementen en ik waande me echt op een metrostation. Er zit echt wel veel potentie in, maar op dit moment zijn er nog veel punten die verbetering nodig hebben.

Veel onderdelen werkten (nog) niet goed. We hebben hierdoor heel veel tijd verloren en door de communicatie met de gamehost snapten we eigenlijk niet meer helemaal waar we mee bezig waren. De puzzels kunnen een stuk duidelijker en logischer, waardoor je veel beter in een fijne escape-flow komt.

Het thema had ik nog niet eerder in deze vorm gezien en het verhaal is origineel, maar ook dat kan nog wat puntjes op de i gebruiken.

De gamehost heeft naderhand lang met ons gesproken en we kregen nog een drankje. Ik hoop echt dat er wat gedaan wordt met de adviezen, want dan kan het echt wel wat worden.


6

Sfeer: 7.0

Puzzels: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:33 min

 

Gea (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2021

Geweldige beleving in geluid, en beweging! Goede opbouw met succes ervaring

De verscheidenheid aan soorten puzzels en de beleving van een echt metrostation, erg goed gedaan. Mooi gewerkt met geluid, lichteffecten en bewegingen. Zeer gevarieerd


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig