Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Artifact

Berkel en rodenrijs, Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Artifact

Een meteoriet met onaardse krachten is opgeslagen door een geheime organisatie. Na jaren van testen blijken er vreemde gebeurtenissen te voltrekken op de geheime locatie en in de omgeving. Dit gaat nog enigszins goed totdat plotseling alle werknemers en wetenschappers van het lab verdwijnen. Een catastrofale ramp staat te gebeuren nu er geen zicht meer is op deze bijzondere meteoriet, 'TheArtifact'.Thema's

Avontuur

Buitenaards

Laboratorium

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

117 bezoekers

85.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Raadhuislaan 30
2651 DB, Berkel en Rodenrijs
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

34 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2022

Als afluiter van het jaar, en dat viel zeker niet tegen!

We hebben last-minute nog besloten deze kamer te spelen. Het laatste tijdslot van het jaar :)

Ontvangst:
Deze was vriendelijk en ze hebben van de kale grote ruimte toch nog wel wat sfeervols kunnen maken!
Het was alleen binnen zelfs kouder dan buiten, gelukkig was het in de kamer prima qua temperatuur.

Kamer:
Deze was verassend groot en zat bom vol met samenwerking puzzels. Het is een lineair spel maar iedereen heeft altijd iets te doen. Heel fijn om zo te spelen.
Het begin was even inkomen, maar gelukkig pikte we de draad redelijk snel op.
De kamer is mooi ingedeeld met zeker pittige puzzels, veel techniek en leuke verassingen.
Zo her en der mag er wel een beetje onderhoud gepleegd worden. Papieren vervangen en decor verven/vervangen.
Maar dit was niet storend in het spel!

Conclusie:
Een kamer die ZEKER op je wishlist mag en leuk is om te combineren met alle kamers die in de buurt te spelen zijn.
Speel de kamer met max 4 als je ervaring hebt en je kan prima met meer spelen als er minder ervaring is.
Parkeren is gratis voor de deur en er zijn leuke restaurants in de buurt mocht je het willen combineren met diner of lunch :)

Dank voor de leuke middag en wie weet tot de volgende kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:43 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Met Theo en Riet

Als afsluiter van onze escapedag met de gemixte teams ‘De Drie Duitsers' en ‘Ale Blie' (4 personen) reden we vanuit Leidschendam naar Berkel en Rodenrijs voor de relatief nieuwe kamer ‘The Artifact' van ‘Escape Experience'. Deze kamer is niet helemaal nieuw, want deze was eerst elders gevestigd, maar wél nieuw voor Escape Experience.

Bij Escape Experience kun je gratis voor de deur parkeren 👌. We werden vriendelijk welkom geheten door onze gamehost in een enorme ontvangstruimte die tevens dient als winkeltje. In de ontvangstruimte is ook de mogelijkheid voor het nuttigen van een drankje aanwezig.

We konden direct beginnen én daarmee bedoel ik ook echt direct, want in deze kamer was géén introductie. Die miste ik wél een beetje, want ik had me weer eens niet goed ingelezen in wat we precies gingen doen. De deur ging open en je was ergens waarvan ik nog niet wist wat het precies voor moest stellen én je kon direct aan de slag met puzzelen 😁…. Naarmate het spel wat vordert, kreeg ik enigszins in de gaten waar we waren en wat we moesten doen. Echter was een kleine introductie door bijvoorbeeld de gamehost niet misplaatst geweest.

De decoratie en thematisering van de kamer is prima, al miste ik de afwerking. Hier valt nog véél te halen voor de escape room. De sfeer wordt verder prima neergezet door o.a. licht- en geluidseffecten. Wat ik vooral tof vond aan deze kamer was het spelconcept. Zonder te veel te spoilen, wordt je in deze kamer gedwongen tot samenwerken en de manier waarop ze dat hier doen vond ik erg tof.

De puzzels zijn leuk om te doen. Er is ook veel diversiteit op puzzelgebied. Je hebt doe-, denk-, reken- en taalpuzzels en waarschijnlijk nog wat categorieën die ik nu vergeet te benoemen 😁…. In ieder geval is er voor ieder wat wils. Dat is denk ik ook de kracht van deze kamer. Ik zou The Artifact ook bestempelen als goede puzzelkamer, dus als je daarvan houdt zou ik je zeker aanraden om deze te spelen. De puzzels zijn lineair (= puzzel voor puzzel oplossen), maar er is toch voor iedereen telkens genoeg te doen, omdat je voortdurend moet samenwerken.

Uiteindelijk wisten we binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Hoewel ik denk dat er nog veel te halen is qua onder andere intro, verhaal en afwerking is dit zeker een kamer met potentie. We waren positief verrast over deze kamer en het bleek een hele leuke afsluiter van onze escapedag te zijn.

Al bij al; Een leuke puzzelkamer met véél potentie. Zeker spelen als je van echte puzzelkamers houdt!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. samenwerkings- en lineaire puzzels;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van goede puzzelkamers;
- De puzzels zijn hier en daar best pittig, dus bereid je daar goed op voor 😉.

Bedankt Escape Experience, voor de toffe afsluiting van onze escapedag. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Flow
 • Diversiteit
 • Samenwerking
 • Licht en geluid

  sjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 september 2022

Labrats!

Tijd voor de allerlaatste kamer van ons dagje escapen. We hadden er immers 'pas' drie gespeeld. Na even culinair gegeten te hebben langs de snelweg (lees: de grote gouden 'M'), zaten we vol energie om te gaan starten met ons laatste avontuur van de dag. We hadden in de avond 'The Artifact' nog geboekt staan. Ik weet nog dat ik de kamer wilde gaan spelen toen hij nog op de vorige locatie zat. Helaas was ik toen te laat en konden we in de laatste week slechts een kamer spelen. In overleg met onze host hebben we toen 'Verdieping 13' gespeeld, omdat The Artifact zou gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. Eindelijk was de dag dus daar dat we The Artifact konden gaan spelen.

De nieuwe locatie waar de escape zich bevindt, is wat merkwaardig. Ik wist nou niet helemaal of we bij een escaperoom waren of dat we in het magazijn van een winkel zaten. Ik denk dat er qua ontvangstruimte nog onwijs veel te behalen valt. We werden ontvangen door onze host en na even gezeten en gekletst te hebben, konden we gaan beginnen met ons avontuur.

Soms vind ik het heel fijn om in het diepe gegooid te worden met een escaperoom. Niks weten over het verhaal en er gaandeweg achterkomen wat er nou precies aan de hand is. Ik ging er vanuit dat het bij The Artifact ook zo was. Tijdens het boeken had ik heel globaal het verhaal gelezen. Maar op locatie werd ons eigenlijk niets meer verteld en werden we zo de kamer ingezet. Daar kregen we een korte introductie en toen begon onze escape dan echt.

Vanaf het eerste moment in de kamer, had ik niet echt het idee dat we in een escape stonden, maar meer in een soort hobbyproject van iemand. Het decor waar je je in bevindt, is een beetje 'houtje touwtje' afgewerkt en daar kan ook echt nog veel winst te behalen vallen. Ik vind decor en afwerking altijd erg belangrijk, maar wist meteen dat ik me bij deze escape gewoon goed op de puzzels moest focussen.

Toen ik dat eenmaal besloten had, moet ik zeggen dat ik me echt wel vermaakt heb in The Artifact. Er zitten namelijk veel puzzels in deze kamer die allemaal prima uitdagend zijn. Ga je nadenken over wat je nu precies aan het doen bent, dan kun je jezelf wel voor je kop slaan. Verhaaltechnisch was ik alles na de eerste minuut al kwijt. Ik citeer mijn teamgenoot: "Wat zijn we nu eigenlijk aan het doen?".

Ik kan daarom ook echt heel kort zijn over deze kamer. Kom je voor een tof verhaal, mooi decor, goed gebruik van licht en geluid? Dan kun je The Artifact misschien beter links laten liggen. Kom je om gewoon even lekker een uur te puzzelen? Dan is The Artifact echt jouw ding. Zeker richting het einde zitten een aantal hele goede en uitdagende puzzels. Met name de eindpuzzel was ik zelf onwijs fan van. Of ik de kamer zelf echt snel aan zou raden, laat ik in het midden.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  anouk

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Entertainende kamer

Eerste kamer van onze tweedaagse met 4. Na de kamers van mama bazooka en molly's game op de eerste dag was de lat natuurlijk hoog gelegd, dus we waren wat benauwd wat het hier zou worden.
Maar ook deze kamer bleek een schot in de roos. Niet zo indrukwekkend als eerder genoemde kamers, maar mooi uitgewerkte kamers met veel en leuke puzzels met heel wat variatie. Het begint sober, maar dat wordt snel beter. Ook de ontvangsruimte is wat vreemd, je ziet dat de eigenaars duidelijk nog een andere job hebben, maar dat geeft wel wat charme en een leuk gespreksonderwerp bovenop escape rooms.
Afwerking is niet top en sommige technische zaken werkten niet altijd meteen, wat wat frustratie met zich meebracht, maar uiteindelijk geraakten we overal door.
Communicatie is key in een groot gedeelte van de kamer en zorgt soms voor grappige situaties. Er mag en kan al eens gelachen worden :).

Zeker een degelijke kamer die je niet links kan laten liggen als je in de buurt bent.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Afwerking

  Drs-jlc

nirul90nirul90Junior EscaperLid sinds: 03 augustus 2023 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2023

Toffe, diverse kamer!

We hebben deze kamer kort van tevoren geboekt. Zo net voor kerst waren we nog druk bezig met werk en het doen van boodschappen, dus we hadden ook niet heel veel tijd om naar deze kamer toe te leven. We lieten ons dus echt verrassen.

De ontvangst was heel leuk, er stond een hele aardige gastheer op ons te wachten. De locatie was vroeger een oude autoshowroom, daardoor is er in de ontvangsthal lekker veel licht en ruimte. Twee kamers op deze locatie stonden eerst ergens anders, ik had de Chinese maffia kamer al een keer gespeeld toen die nog in Scheveningen was. Maar nu kwamen we voor the Artifact.

We speelden deze kamer met z'n vieren. Voor we naar binnengingen kregen we één hint mee, en die bleek meteen handig voor de eerste puzzel bij binnenkomst. De kamer is heel tof opgebouwd, je hebt een idee waar het heen gaat, en stapje voor stapje kom je ook verder. Dat is best bevredigend, zonder dat de kamer voorspelbaar is. De puzzels zijn divers en heel leuk. Het is ook goed te doen zonder hints, de puzzels zijn logisch, maar zeker uitdagend. Waar het kon puzzelde we parellel in twee duo's, de kamer was in ons gezelschap perfect voor 4. Met meer kan het naar onze inschatting net wat vol worden, en met minder ben je meer op jezelf aangewezen als je parallel wilt puzzelen. Uiteindelijk hebben we de artifact op tijd kunnen stabiliseren!

Na afloop kregen we nog een héle korte sneek peak in de kamer De Maan Heks. Ik denk dat we heel snel weer terug zijn in Berkel om die te spelen!

Ook bouwt de eigenaar een vierde kamer from scratch. Die wordt vast ook heel tof!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:48 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Puzzels

 

CocoCocoEscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Uitdagende escaperoom

Uitdagende escaperoom met veel originele puzzels.
Er zat wel een kleine bug in waardoor de hosts het volgende onderdeel opende en het minder voelde als onze verdienste.
Wij waren met zijn drieën (doordat het een lineaire kamer is, was dit ook best te doen) en hadden er een flink tempo in zitten. Desondanks hadden we maar 5 minuten over, dus ik denk dat minder ervaren spelers niet zullen ontsnappen.
Wij hebben in ieder geval wel een leuke tijd gehad met het oplossen van alle puzzels!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:03 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Origineel
 • Goede service
 • Gebrek aan verhaal
 • Temperatuur

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Leuke Kamer

Leuke kamer, met leuke puzzels.
Ideaal om ons escape weekend mee te beginnen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  56:33 min


 • Puzzels

 

Spuit 11Spuit 11Escape ExpertLid sinds: 03 mei 2019 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2023

Zelfvertrouwen en een glimlach...

Gisteren kwam in het nieuws dat een ruimtecapsule, na reis van 2,3 miljard kilometer, weer terug op aarde was gekeerd beladen met ruimtegruis van de planetoïde Bennu. Is dit nieuws waar wij hier op aarde alleen maar verheugd over moeten zijn, of is er misschien aanleiding om ons zorgen te maken? Om hier meer duidelijkheid over te krijgen gingen wij voor onderzoek richting Berkel en Rodenrijs. Wij begrepen dat er daar wat verontrustende berichten waren over de opslag van buitenaards materiaal (een meteoriet).

Omdat het ons gelukt is om in slechts 50 minuten een 'catastrofale ramp' te voorkomen, leek het ons dat wij ons verder niet al te veel zorgen hoefden te maken over mogelijke dreiging van ruimtemateriaal. Tijd dus om even terug te kijken op ons bezoekje aan 'The Artifact'.

Dit keer bestond ons team uit 5 leden. Er werd ons een gevarieerd menu van uitdagingen voorgeschoteld, waarbij er meestal genoeg te doen was. Het blijft voor mij altijd weer onduidelijk waarom er bijvoorbeeld een aantal voorwerpen in een bepaalde volgorde gelegd moeten worden om ergens een luikje open te krijgen of om ergens een sleutel naar beneden te laten vallen. Nou ja, zolang je niet al te lang nadenkt over een samenhang tussen de op te lossen puzzels en een geloofwaardige werkelijkheid dan beleef je hier een leuk avontuur. De aankleding van het verhaal is op zich goed, maar op de afwerking van het geheel valt nog wel wat af te dingen; het lijkt allemaal net niet af. Bij de afwerking gaat het misschien over details, maar ik vond het vervelender dat de techniek ons tot twee keer toe in de steek liet; één keer werkte de techniek niet goed en één keer werkte de techniek helemaal niet. In beide gevallen een hinderlijke verstoring van de beleving.

Gelukkig hadden wij een enthousiaste host; hij liet ons met zijn positieve feedback echt geloven dat wij het uitstekend hadden gedaan. Hierdoor konden wij vol zelfvertrouwen en met een glimlach op ons gezicht het pand verlaten.

NB: De klantgerichtheid van Escape Experience (Berkel en Rodenrijs) verdient overigens een groot compliment!!! Top Mark, thnx!!!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels (variatie, moeilijkheid)
 • Goede begeleiding
 • Afwerking
 • Technische mankementen
 • Relatie puzzels en geloofwaardige werkelijkheid

 

MaapzMaapzEscaperLid sinds: 21 november 2021 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Leuk thema

Gisteren speelden we met zijn vieren The Artifact.
Deze escape vind je op een prima locatie, in een gebouw waar vroeger een autodealer in zat (aan ruimte geen gebrek).

De escape was leuk en het thema vonden we ook leuk. Wat ik sterk vond aan deze escape is dat er een goede variatie zat in de puzzels en dat er ook originele puzzels in voorkwamen. Ik vind het altijd leuk als er naast puzzels iets in zit wat een beroep doet op je behendigheid en dat was in deze escape op meerdere gebieden zo.

Het spel werd begeleid door een jong meisje wat duidelijk nog niet veel ervaring had. Ze deed het prima, maar het is toch jammer als iemand eigenlijk te verlegen overkomt voor een écht goed praatje. Op sommige momenten kregen we een hint, terwijl die echt niet nodig was geweest, dat voelt achteraf dan toch zonde.

Prima kamer en misschien dat we nog weleens terug gaan om één van de nieuwe kamers te spelen die nog in aanbouw zijn.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Logica
 • Puzzels

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Uitdagend puzzelen

Last-minute konden we deze kamer nog spelen, wat erg fijn was! We kregen het verhaal te horen van de host, die dit op een een leuke, humoristische manier aan ons vertelde. Hierna konden we, nadat we nog een cryptische hint meekregen, starten.
Deze hint was heel fijn, omdat we meteen wisten hoe we konden starten. Hierna kwam de flow vanzelf.

We hadden niet echt een idee wat we konden verwachten, maar zijn een aantal keer positief verrast. Leuke puzzels, die op een originele manier gebracht worden. Er zit ook een grote diversiteit in de puzzels. Er zit één specifieke puzzel in waarbij we echt hard hebben moeten lachen toen we deze uitvoerden. De kamer is lineair, maar doordat er steeds veel samenwerking gevraagd wordt, is dat eigenlijk alleen maar prettig! Het verhaal bij het begin hielp om te begrijpen waar we mee bezig waren, maar het puzzelaspect is een stuk groter dan het verhaal.

Kortom: het is een mooie puzzelkamer in een prima aansluitend decor. Wij waren met 3 personen, wat soms nog best pittig was! Zeker de eindpuzzel vonden wij een uitdaging; hier hebben we lang over gedaan...Maar na afloop was de euforie alleen maar groter!

Na afloop konden we gezellig napraten met onze host over de kamer en wat we hadden meegemaakt. Dankjewel aan onze host!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Samenwerking

 

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (447 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

"Als mijn basketbalteam dit ziet..."

Escaperoom is makkelijk te vinden je kan parkeren voor de deur. Ontvangstruimte is bijzonder, je zit in een soort showroom van een EHBO-winkel lijkt het. Je kan gebruik maken van het toilet, en een drankje nuttigen. We hebben drie jonge, enthousiaste gamehosts.
Bij Escape Experience hebben ze nu twee kamers, The Artifact (een jaar open, zat voorheen in Den Haag) en The Triad. Ze zijn bezig met een derde kamer, sprookjes thema. En de plannen voor een vierde kamer liggen ook klaar.

Na een lekker korte intro (love it) konden we de kamer in.
De decoratie en thematisering van deze (vrij grote) kamer is prima, de afwerking is minder.
De sfeer is goed, wordt gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten.
De puzzels zijn leuk om te doen, je kan parallel puzzelen, de puzzels zijn divers, en de gameflow is heerlijk. Samenwerken is een must.
Kamer staat bekend als een moeilijke kamer, dus voor ervaren escapers ideaal, wij zijn hintloos de laatste minuut uit de kamer gekomen, optimaal gebruik gemaakt van het uur ;-)

Dit is echt een toffe puzzelkamer en heeft ons positief verrast!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (225 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

Heerlijke puzzelflow!

Deze locatie heeft op dit moment twee kamers. Wij speelden beide kamers achter elkaar te beginnen met the artifact. Deze kamer bestaat al een tijdje en is op een gegeven moment verhuisd van Den Haag naar deze locatie. Ik had me vantevoren niet goed ingelezen in het verhaal en hoe 'goed' de kamer zou zijn dus ik ging er geheel blanco in. We werden ontvangen in een vrij aparte 'lounge' en drie enthousiaste jongens.
Dit is echt een heerlijke puzzel kamer. De puzzels zijn origineel en van een goed niveau. Met vier ervaren escapers was het flink door werken. Optimale kamer voor ervaren spelers dus! Je kan ook parallel puzzelen wat ook erg prettig was. De afwerking van de kamer kan beter , maar door de goede puzzelflow hebben we ons hier ook niet aan gestoord. Als je houdt van puzzelen, moet je deze zeker mee pakken!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juni 2023

Leuke kamer

Leuke kamer met originele puzzels.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juni 2023

Leuke kamer!

Leuke, originele en gevarieerde puzzels. Fijne flow, hoewel die helaas bij ons wel verstoord werd door wat technische probleempjes, maar dat werd keurig opgelost; goeie service!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:22 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2023

"Hey, zo'n lamp is leuk voor in mijn slaapkamer!"

Wat doe je als je na twee kamers nog niet wilt stoppen met je escape avondje? Bijboeken natuurlijk :)

Deze locatie leek vaak last-minute slots open te hebben staan en na een telefoontje konden we inderdaad langs komen. The Artifact stond al een tijdje op mijn wishlist. Ik was dan ook blij dat toen de kamer op de originele locatie weg ging, de kamer een nieuwe eigenaar kreeg. Hierbij ook meteen een bedankje voor onze host, die speciaal voor ons de kamer wilde draaien en dat met veel enthousiasme deed! Parkeren kon trouwens voor de deur, wat ideaal is.

Na een hartelijk ontvangst krijgen we uitleg over wat er van ons verwacht wordt en mogen dan de kamer betreden.
Bij binnenkomst vond ik de kamer wat kaal. Dit past wel bij het verhaal en op zich werd er doormiddel van een korte intro met licht en geluid wel genoeg sfeer neer gezet. Daarna was het vooral de ruimte waar de kamer in gebouwd is die de sfeer staande hield, maar deze past dan ook wel goed bij het thema. De afwerking mag hier en daar iets beter.

We hadden al vrij snel een fijne flow te pakken die het grootste deel van het spel stand hield. Ik denk dat dit een best uitdagende kamer kan zijn met momenten. De uitdaging zit hem niet in het uitzoeken wat er moet gebeuren maar in de uitvoering van de opdrachten, dit vind ik altijd wel fijn. Het spel varieert op een leuke manier tussen denk en doe puzzels. Sommige zijn in thema, en andere zijn gewoon leuk om te doen. De opdrachten volgen zich lineair op waardoor ik met max. 4 zou spelen. Dit was ons aantal en werkte prima maar meer is niet nodig. Onze begeleiding lette goed op en greep alleen in als dat ook echt nodig was.
De finale van het spel mag wat bombastischer en grootser, ook mistte we een echte afsluiting van het verhaal. Ik had gehoopt om wat meer te weten te komen over het aard van The Artifact etc.

We hebben ons goed vermaakt in deze kamer. De kracht van dit spel zit in de variatie waardoor er voor iedereen wel wat in zit. Wij zijn benieuwd naar The Triad, waar we dan ook zeker voor terugkomen! Bedankt voor het last-minute slot en tot ziens!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:16 min


 • Goede variatie aan opdrachten en puzzels
 • Enthousiaste host
 • Flexibel met last-minute slots
 • Afwerking kan wat beter
 • Conclusie van de kamer mag uitgebreider

 

Ferry66Ferry66Escape ApprenticeLid sinds: 09 april 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2023

Onwijs gave puzzelkamer

Leuke en pittige puzzels. De kamer is origineel qua opzet en daagt je echt uit!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:09 min


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

 

Ryan de Vos (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Super!

Een super leuke escape room die best pittig kan zijn.

Iets leuks om met de familie te doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  56:43 min

 

natascha1234natascha1234Escape ApprenticeLid sinds: 10 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Geweldig!

Leuk en afwisselend tot het einde. Mooi kamer met veel details. Vriendelijk en gedreven personeel


10

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

Sanne (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Super!

Wat een leuke escape room! Het verhaal was orgineel en de kamer was nooit gemaakt. Er werd veel gebruik gemaakt van licht, wat voor een gaaf effect zorgde. Erg vriendelijk personeel ook! Ik zou deze escape room aan iedereen aanraden!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:10 min

 

Amanda86Amanda86Junior EscaperLid sinds: 04 juni 2022 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2023

Verrassend en uitdagend

Eerste indruk als je aankomt bij deze locatie is eigenlijk moeilijk te omschrijven. Het pand licht en beetje buiten het centrum van Berkel en Rodenrijs. Een dorp tussen de steden Rotterdam en Den Haag in. Een zit gehuisvest in voormalig pand van een autodealer. Ruimte genoeg dus. Tot heden zit er maar 1 escaperoom maar wat ik begreep gaat nummer 2 bijna open en is 3 ook al in de maak. Het ontvangst is netjes en beetje standaart met kluisje bar en het bekende dit mag wel dat mag niet praatje.
Eenmaal klaar voor de escaperoom mag je wel een bijzondere doorgang in. Een dan ga je gelijk van start. Wij gingen eigenlijk net weinig verwachtingen erin maar o wat heb ik genoten. We zijn op een heerlijk tempo door de puzzels gegaan en zelf maar 1 hint ontvangen. De puzzels waren vernieuwend en heel divers en je zag dat het echt met veel liefde en oog voor detail in elkaar is gezet . Ook veel puzzels waarvoor je echt samen moet werken waardoor iedereen onderdeel maakt van alle puzzels. Ik kan deze kamer niet anders omschrijven als een zeer leuke verrassing meer veel Yes !! Momenten. Na de room is er nog tijd om alles door te spreken wat ik altijd een + punt vind. Ondanks dat we met een flink tempo hebben doorgespeeld niet heel veel tijd over wat ik persoonlijk heel fijn vind want binnen een half uur buiten staan vind ik altijd een beetje jammer😁…
Dikke aanrader mocht je eens in de omgeving zijn.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Salty Dogs

Ontsnapt: Ja  54:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Beleving

 

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (151 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Toffe kamer

Vandaag stond er weer een mooi tripje op het programma. Dit keer drie kamers in Rotterdam. De eerste was The Artifact.

Over de ontvangstruimte is al het een en ander gezegd: dat was behoorlijk koud :) Maar goed, met een jas kom je een heel eind :)

In de escape room zelf was de temperatuur prima! Er word hier ook af en toe wat gezegd over afwerking maar daar heb ik me echt geen moment aan gestoord.

Leuke, originele puzzels, je word gedwongen om goed samen te werken. Hints op het juiste moment.

Deze kamer is eigenlijk voor minimaal drie personen, maar wij hebben hem met z'n tweeën kunnen spelen en dat was echt goed te doen.

Als je in de buurt bent zou ik deze kamer zeker meepakken!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Gillian WeberGillian WeberJunior EscaperLid sinds: 30 oktober 2021 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2023

Een ervaring

Op een regenachtige zaterdagmiddag besluiten om een escape room te gaan doen is een kleine uitdaging.

Maar uit eindelijk hier terecht gekomen!
Afgelopen jaar veel reclame voorbij zien komen en de kamer is in m'n hoofd blijven hangen dus op naar Berkel en Rodenrijs.

Als we aankomen is het een bijzondere locatie aan de rand van een woonwijk in een groot pand. Goed gemutst gaan we naar binnen en worden zeer vriendelijk ontvangen door de game master. Of we nog even geduld wouden hebben want de kamer moest nog even opgeruimd worden.

Toen het eenmaal zover was kregen we een duidelijk uitleg wat is achtergrond wat is en doel en daar gingen we zo naar binnen met nog een laatste goed tip.

Eenmaal binnen blijven we van verbazing in verbazing vallen.
Wat een kamer!! Hier een deur daar een kastje en daar weer een luik maar alles behalve vervelend!

Door een goed samenwerken en logisch denken zijn we ontsnapt!

Dank voor deze kamer!!!

En mensen mocht je twijfelen om deze kamer te gaan spelen. Twijfel vooral niet en ga deze kamer spelen en hopelijk kunnen jullie net z'n top recensie achter laten als ik!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Geen kachel

 

Lisette (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Een geslaagde avond met veel puzzel plezier en enthousiaste eigenaar

Enthousiast personeel. Fijne sessie, best pittig, maar dankzij de hints hebben we met ons gezin alles kunnen doorlopen. Thema was goed uitgevoerd. Drie deelnemers waren echt nodig. Meerdere kamers met zeer afwisselende puzzels. Onze kinderen van tien en twaalf hebben echt genoten.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

mariska_mmariska_mEscape ApprenticeLid sinds: 19 mei 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2022

Goede kamer met creatieve puzels

We werden netjes ontvangen en er werd tijd voor ons genomen.
De kamer heeft originele en creatieve puzzels. De kamer is niet eng, maar je voelt wel de juiste spanning.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2023

Pittige kamer

Deze kamer was erg pittig door de hoeveelheid puzzels die erin zaten . Wel leuke puzzels overigens . Decor was wel slecht afgewerkt . Schroefjes die je ziet zitten is niet echt mijn ding . Al met al prima vermaakt maar er valt nog wel wat winst te behalen aan de kamer .


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

DutchlokiDutchlokiEscaperLid sinds: 02 oktober 2020 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2022

Hele gave puzzels

Vandaag deze Escape Room gespeeld met ons team. In een gebouw die voorheen een showroom was voor auto's is deze escape room opgezet. De ontvangst was zeer vriendelijk. Doorgaans heeft de host veel escape rooms gespeeld. Bij deze was dat niet het geval. Desalniettemin kon hij ons veel vertellen over het ontstaan van deze escape room en de kamer die ze nu aan het maken zijn.
De kamer zelf waren meerdere ruimtes waar je redelijk veel heen en weer moest lopen (Pas op voor het trapje ;)).Wat hier echt opviel was dat de puzzels echt heel tof waren en dat je meerdere dingen moest combineren en dat je echt out of the box moest denken. Ook de afwisseling was heel tof, van fysieke puzzels tot puur denkwerk.
Qua puzzels denk ik wel dat dit 1 van de beste kamers is die wij hebben gespeeld.
Qua aankleding is het niet niveautje 'Mollys Game' of 'Illusion', maar de puzzels maken veel goed.
Dit is wel een kamer voor de wat ervaren escaper.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: FRREE

Ontsnapt: Ja  53:16 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig