Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Mystery of Whitechapel

Rijswijk , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Mystery of Whitechapel

Oud-Londen, diverse slachtoffers zijn ten prooi gevallen aan de beruchte seriemoordenaar “Jack the Ripper”. Je komt binnen in het kantoor van de rechercheur die onderzoek doet naar de moorden. Er ontbreken een paar puzzelstukken, het onderzoek loopt vast. Kan jij met je team aanwijzingen vinden en het raadsel oplossen? De tijd tikt door, maar hoe veilig zijn jullie zelf in deze zenuwslopende strijd… Zorg ervoor dat je erachter komt in welke volgorde de moorden zijn gepleegd. Heb je de volgorde ontdekt? Zorg er dan ook voor dat je zijn kantoor zo snel mogelijk weer verlaat!

Een klassieke escape room in een nieuw jasje.

The Mystery of Whitechapel is een vernieuwde versie van onze oude kamer Jack the Ripper. De kamer is volledig aangepast en voor iedereen opnieuw te spelen. De puzzels zijn nieuw, moderner en nog leuker!

Heb je Jack The Ripper voor november 2019 gespeeld? Dan kan je deze opnieuw spelen.


Thema's

Geschiedenis

Kantoor

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

18 likes

262 bezoekers

93.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

80 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jsm_vsjsm_vsEscaperLid sinds: 14 november 2017 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Heerlijke old fashion puzzelkamer

Alle andere kamers van eacaperoom rijswijk al
Gespeeld en deze stond nog op ons lijstje. Heerlijke old fashion puzzelkamer. Wij hebben een heerlijke tijd gehad met
Een goede kamer flow. Leuke
Kamer om gewoon gespeeld te hebben.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ouderwets puzzelen
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Geen

  EscapeRoomRijswijkbartos

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2020

Mijn allereerste "escape-ervaring" herbeleven in een nieuw jasje!

Ongeveer 2 jaar geleden heeft "Jack The Ripper" mij aan een verslaving geholpen waar ik inmiddels niet meer vanaf kan. Toen ik hoorde dat hij verhuisd werd naar het nieuwe pand incl. de nodige aanpassingen kon ik het niet laten om m nog eens te spelen. Voor mij en m'n team was dit de eerste keer dat we de nieuwe locatie mochten bewonderen. Wat een IMMENS pand is dit zeg.. In de prachtige ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen door onze host "Bart" (die overigens ook mijn host was toen ik "Jack The Ripper" speelde).

De introductie van de kamer voelde vertrouwd maar eenvoudig aan. Na een kort filmpje konden we beginnen en begon voor mij het feest der herkenning! Hoewel de kamer zelf totaal anders is zitten er hier en daar wat herkenningspunten van de eerdere versie in. De puzzels waren uitdagend, logisch, en zaten technisch mooi in elkaar. Verwacht geen gigantisch ingenieuze puzzels maar eerder een combo van klassieke escape room puzzels ondersteund door hedendaagse technieken. De aankleding & het decor zagen er mooi en goed afgewerkt uit maar was verder niks bijzonders. De effecten waren aanwezig maar konden wat mij betreft veel dramatischer (o.a. door middel van licht/geluid). Een simpel geluidje als je net een vrij grote puzzel oplost doet toch wat af aan de beleving naar mijn mening.

Door onze samenwerking, de fijne flow, en de logische puzzels hebben we een record neer weten te zetten en stonden we met nog ongeveer 24 minuutjes over buiten. Hier werden we gefeliciteerd door de host die ons trakteerde op een drankje en een rondleiding achter de schermen in dit BIZAR grote pand. Ik wil de host nog even apart benoemen in deze review. De professionaliteit, de gastvrijheid, en de passie vlogen er vanaf. Mede dankzij hem hebben wij hier een TOP avond gehad en kan ik niet wachten om "The Execution" te komen spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • WAT EEN PAND...
 • ENORM vriendelijke & gepassioneerde host! :-)
 • Mooie, verzorgde ontvangstruimte
 • Aankleding/afwerking van het decor
 • Heerlijke flow!
 • Technisch, mooi verwerkte elementen
 • Herkenningspunten van de oudere versie
 • uitgebreid napraten + rondleiding!
 • Introfilmpje (naar mijn mening) overbodig
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Effecten mogen dramatischer (qua geluid etc.)

  kaasfanaatCasturii

Vincent van der LaanVincent van der LaanJunior EscaperLid sinds: 30 juni 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Leuke kamer waar helaas ook teveel minpunten aan zitten en ons inzien niet de hoge score verdiend

Bij binnenkomst in de kamer was het echt even zoeken wat we moesten doen. Gelukkig dat we na een hint op gang begonnen te komen. Kamer is klein maar hierdoor houd je wel overzicht. We speelde deze kamer met 4 personen maar doordat de puzzels rechtlijnig verlopen stonden meestal 1 a 2 mensen niets te doen. Onderweg in de kamer zijn we 1 a 2 hints tegengekomen die we niet hoefde te gebruiken, vermoedelijk nog voor de vorige kamer...?

Gedurende het uur kwamen we bij een onderdeel waar we met z'n 4en iets tegen een muur moesten houden, als je deze kamer met z'n 2en speelt kom je handen te kort. Dit gaf ik ook achteraf aan en toen zei de begeleidster dat ze aan het kijken zijn of ze hier iets in gaan aanpassen. Alleen is de kamer al wat maanden in gebruik dus dit zou allang opgepakt moeten zijn.

Nog zo iets was dat er in een kast een tekst moest lezen maar hier was geen lampje o.i.d. waardoor we met veel moeite de tekst hebben kunnen lezen. Ook hiervan werd aangegeven dat het op hun actielijst staat maar zou allang verholpen moeten zijn.

Bij 1 van de onderdelen wisten we zeker dat we de oplossing hadden maar omdat er niets gebeurde hebben we hier minuten op gecontroleerd. Uiteindelijk kregen we via het scherm te zien dat we het goed deden maar dat het mechanisme niet meewerkte en we 1 minuut extra tijd kregen. Helaas waren we veel meer tijd hieraan kwijt geraakt. En zo kregen we steeds meer het gevoel dat deze kamer het net niet is. We hadden de kamer uiteindelijk niet op tijd afgerond.

De service op de locatie was wisselend. Achteraf werd nog netjes uitgelegd wat er mis ging qua techniek en liet ze zien hoe we uiteindelijk hadden ontsnapt. Vanwege de warme temperatuur en het gemis van een airco kregen we achteraf ook wat te drinken aangeboden. Tot zo ver heel netjes.
Aan de andere kant staat er in de nieuwsbrief van EscapeTalk en ook op hun eigen FB pagina dat je met de code ANTICORONA korting krijgt maar deze werkt niet en bij navraag werd gezegd dat deze niet meer actief is en kwam erop neer dat we pech hadden. Zou klantvriendelijk zijn geweest om iets aan te bieden. Helemaal omdat een dag later het FB bericht nog steeds online staat.

Alles bij elkaar verlieten we uiteindelijk deze locatie met een wrange bijsmaak. Het was zeker een leuke kamer om te spelen maar het was het allemaal net niet. Wij vonden de kamer zeker geen 9,5 waard als we dit vergeleken met andere kamers die we hadden gespeeld zoals Bella Chiao! en The Dome.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Nee


 • Overzichtelijke kamer
 • Goede afwisseling van soorten puzzels
 • Techniek leek meerdere malen niet te werken
 • Geen airco waardoor bepaalde plek best warm werd
 • Vaak konden maar 1 of 2 mensen echt bezig zijn
 • Kleine bekende verbeteringen niet aangepakt

  Vincent van der LaanPietervdM

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2023

Jack the Stripper

Met het team De Drie Duitsers (3 personen) waren we in Rijswijk bij OuterGround (voormalig Escape Room Rijswijk). We gingen hier drie escape rooms spelen én stonden nu op het punt om met nummer twee te starten; The Mystery of Whitechapel. Bij OuterGround kun je gratis voor de deur parkeren en in de ruime ontvangstruimte kun je lekker wat drinken en snacken vóór- of na het spelen van een escape room 👌.

Een Engelse rechercheur doet al jaren onderzoek naar de identiteit van seriemoordenaar Jack the Ripper. Wij krijgen een uur de tijd om eens te gaan kijken in het kantoor van deze rechercheur. Wellicht vinden wij iets wat nog niet gevonden is?

Met een duidelijk verhaal en een duidelijke opdracht start The Mystery of Whitechapel. Noem mij een romanticus of sentimentele zak, maar ik heb een voorliefde voor dit soort klassieke kamers. Een ‘oud-Engels’ kantoortje onderzoeken is toch heerlijk? Met zo’n soort kamer is ooit mijn passie voor escape rooms begonnen 🤭. Hoe dan ook, de kamer zag er prima uit. Het decor is netjes en de thematisering is passend. Er is weinig gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten, maar wel genoeg om toch de juiste sfeer te creëren.

Hoewel het een oudere kamer is, is de kamer super netjes onderhouden. Nergens kun je gebruikssporen ontdekken. In het begin kun je parallel puzzelen (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Later moet je bijna alles puzzel voor puzzel oplossen (= lineair). Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat, als je met een grotere groep bent, mensen even niets om handen hebben. Wij hebben hier niet zo’n last van gehad. Sterker nog, we gingen als een speer. De spelflow in deze kamer is ontzettend goed. De puzzels lopen heel logisch over in elkaar en je kunt heerlijk doorpuzzelen. The Mystery of Whitechapel is ook écht een puzzelkamer, waarbij meer de nadruk ligt op puzzelen en net wat minder op beleving. Dus zeker een aanrader voor de beginnende escaper én de fanatieke puzzelaar.

We wisten met nog zo’n twintig minuten over uit de kamer te ontsnappen. Dit was voor ons als team een ware overwinning, want zo snel zijn we normaal nooit. We zijn dit lekker gaan vieren in een restaurant in de buurt van de escape room, want later deze avond zouden we onze derde en laatste kamer bij OuterGround gaan spelen 💪.

Al bij al; The Mystery of Whitechapel is een toffe klassieke kamer, met een lekkere puzzelflow en een prima sfeer. Ik zou deze aanraden om mee te pakken als je toevallig in de buurt bent van Rijswijk. De kamer is vooral aan te raden voor beginnende escapers en puzzelkamerliefhebbers.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een klein groepje (max. vier personen) i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Als je meerdere kamers op deze locatie speelt, zou je deze het best als tweede kunnen spelen;
- Deze kamer is tof voor de ervaren escaper als ‘tussendoortje’, maar ook heel tof voor de beginnende escaper.

Lieve mensen van OuterGround, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer en andere kamers. We hebben het erg naar ons zin gehad.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzelflow
 • Logica
 • Sfeer

  sjephanie

maaike_blomsmamaaike_blomsmaJunior EscaperLid sinds: 26 september 2020 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Lekkere puzzel kamer


Met deze gezellige, een beetje chaotische groep, deden we twee kamer bij @outerground.

Als eerst deden we the mystery of whitecapel.
Deze kamer zat prima in elkaar. Puzzels waren niet te makkelijk en de aankleding was goed.
De kamer is misschien niet super groot maar je gaat door de indeling wel echt door het verhaal.

Daarna gingen we naar the execution.
Wauw! Wauw! Wauw!
Wat een prachtige kamer.
Zonder er ook maar iets over deze kamer te zeggen, ga deze kamer doen.
Wij zijn overdonderd door de aankleding en sfeer.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  EscapEline

Liesaa_vLiesaa_vJunior EscaperLid sinds: 15 juni 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Mooie klassieke escape room

Vandaag stond eigenlijk Wasteland Rebellion gepland. Helaas ging dat niet door. Dus wij gingen toen opzoek naar een alternatief. Wij hadden gelezen dat The execution op deze locatie hoog scoort, dus zo zijn we terecht gekomen bij deze locatie. We wilden graag twee kamers doen. We zijn begonnen met deze: Mystery of the Whitechapel.

Goed om deze eerst te doen en daarna pas the execution.

Mystery of the Whitechapel is een wat oudere kamer. Maar het verhaal achter deze kamer sprak ons erg aan. De kamer wordt dan ook geintroduceerd door een video. Hierin wordt het verhaal duidelijk, mocht je het verhaal van Jack the ripper nog niet kennen. Daarna start pas de tijd. (Pluspunt)

De escape room zelf is echt een klassieke escape room. Veel ouderwets puzzelen, cijfersloten openen etc. Als je er mer deze gedachten ingaat, is het een erg leuke kamer met afwisselende puzzels. Zelf hebben wij geen hints nodig gehad om de kamer op te lossen.

Zelf vond ik de kamer mooi aangekleed, maar misschien miste ik nog net wat dingen die het verhaal compleet zouden maken.

Al met al een leuke kamer, die ik je kan aanraden als je weer eens zin hebt in een ouderwetse, klassieke escape room.

Dan moet ik nog een laatste ding kwijt over de service. De service was top! Super gastvrij. Het scheelde dat er na ons even geen groep was, dus de host nam uitgebreid de tijd voor ons. Al had er wel een groep na ons geweest, dan legde de host uit dat er sowieso altijd tijd wordt vrijgemaakt voor een nabespreking. Dat wordt zeker gewaardeerd! Als ik een 11 had kunnen geven, dan had ik dat gedaan. Maar jullie moeten het doen met een 10 ;p


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja  42:42 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goeie flow
 • Beleving kan nog beter

  Drs-jlc

Robert (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2021

Prima, maar verouderd

Na lange tijd weer een kamer kunnen doen. Een echte first gen. kamer en niet alle mechanismes werkten goed. Prima aankleding en puzzels verder.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vermakelijke puzzels
 • Mechanismes werkten niet altijd

  PietervdM

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2020

Gewoon lekker klassiek puzzelen met Jacky

Een bekend bedrijf vernieuwd (redelijk stilletjes) hun eerste kamer en dat trekt al mijn interesse. Het is al gelijk leuk om te zien dat een bedrijf kritisch genoeg is om een oude kamer een upgrade te geven zodat hij wat meer mee kan gaan met de tijd.
Laten we beginnen met wat je ziet zodra je de voordeur binnen stapt: Dit PAND! Wat een formaat en een inrichting, ik word er gelijk nieuwsgierig naar de anderen van. Een gezellige, enthousiaste host ontvangt ons en brengt gelijk de sfeer er in. Hij maakt gelijk al het een en ander duidelijk over de kamer, vooral dat ie meer om de puzzels gaat. Eenmaal voorbereid gaan we er tegenaan.

De aankleding van de kamer is mooi gedaan. Het voelt allemaal strak en goed in thema, behalve een enkele puzzel die voor mijn gevoel wat modern over kwam, maar daar stoorde ik mij niet zo aan. Naast de mooie aankleding blijft er naar mijn ervaring een beetje weinig sfeer in de kamer over. Er wordt niet veel gewerkt met licht, muziek, of geluid, en de kamer mag op meerdere momenten wat dramatischere effecten gebruiken. Daarnaast verbaasde mij het dat deze kamer helemaal niet zo eng is, terwijl je in het thema wel enkele schrikmomenten zou verwachten. Tevens ben ik zelf niet zo fan van introfilmpjes voor kamers en ik vond deze niet erg veel toevoegen. Het verhaal komt in de kamer helaas ook niet echt terug.

De sterren van de show in deze kamer zijn de puzzels! Het zijn er lekker wat, ze zijn divers, wisselen elkaar met een goede flow af, en iedereen heeft altijd wel wat te doen. Er zit wel een puzzel in voor elke soort speler. De puzzels voelen niet bijzonder uniek, maar lopen gewoon heel goed in elkaar over en de kamer valt nooit stil. Sommige puzzels zijn een beetje verwarrend doordat sommige onderdelen al beschikbaar zijn als je ze niet nodig hebt, maar je komt er snel genoeg achter dat die later komen.

De service is fantastisch! Een duidelijk gepassioneerde host praatte graag nog lang na met ons over de room, het bedrijf, en meer (plus een gratis drankje voor het nieuwe record). Na onze vragen beantwoord te hebben over de kamer kregen we praktisch een rondleiding door het pand en als je ziet wat dit bedrijf nog heeft om allemaal mee te werken valt je mond open van ontzag. Zelden heb ik mij zo gastvrij ontvangen gevoeld als hier!

Kortom, een leuke klassieke puzzelkamer met een goede flow. die naar mijn mening toch wat meer sfeer zou mogen hebben. Service is absoluut een dikke plus! Ik kom graag terug voor de andere kamers! Tot dan!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • Dat pand!
 • Aankleding
 • Fijne puzzelkamer
 • Host!
 • Lekkere flow
 • Wat verwarrende informatie
 • Kan meer sfeer en meer effecten gebruiken
 • Introfilmpje en verloop verhaal

  kaasfanaat

Reg (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Super intressant

Wij vonden het een leuke escape room, vooral als je echt fan ben van murder documentaries, als je samenwerkt dan los je het makkelijk op! Zou hem zo opnieuw willen spelen


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Marcovh1984Marcovh1984Junior EscaperLid sinds: 03 januari 2023 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Lekker vanouds

Leuk ouderwets puzzelen , met leuke maar uitdagende puzzels


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Nadinev179Nadinev179Escape ApprenticeLid sinds: 20 maart 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2023

Super

Ouderwetse puzzelkamer. Heerlijk. Verrassende twists.
Enthousiast team.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Maaike Maaike Junior EscaperLid sinds: 06 maart 2023 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2023

Niet echt Jack the ripper sfeer

Gaf niet echt jack the Ripper vibe.
2 puzzels kosten gewoon te veel tijd maar soomige puzzels leuk en best soms pittig maar dan dachten we zelfs soms ook te moeilijk. De techniek was wel goed. Sfeer was meer van een oude detective serie.

Het gebouw echt heel groot. De service echt top!


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team de goede oude tijd

Ontsnapt: Ja  55:50 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Beleving
 • Prijs
 • Decor

 

NiklasNiklasSenior EscaperLid sinds: 26 september 2021 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2023

Wat fijn dat er kamers als deze nog bestaan

De avond van dit escape-dagje stond volop in het teken van OuterGround. We hadden er al wat kamers op zitten vandaag en ik had heel de dag al wel een beetje uitgekeken naar de kamers die we hier gingen spelen (waaronder The Execution voor een tweede keer, maar dat is weer een ander verhaal).

Veel te vroeg arriveerde ik op locatie. Ik zou samen met 1 Engels-talig persoon spelen en toen ik aanbelde was de stem over de intercom al in het Engels. Bij binnenkomst was er meteen tijd voor een praatje en zat de sfeer er al goed in. Dit geeft ook meteen aan hoe goed de service hier is. Voordat we hadden geboekt was er al mee gedacht met de beste boekingsmogelijkheden, en ook bij aankomst stonden er twee leden van dit toffe team klaar voor ons. Heel de avond is er geen moment van haast geweest, en ik zou het spelen van de kamers zelfs bijna uitstellen door hoe gezellig het personeel hier was. Bedankt hiervoor!!

Je zou bijna vergeten dat er gespeeld moest worden, maar toen mijn medespeler was gearriveerd konden we beginnen. Deze kamer is een heerlijke puzzelkamer en dit was ook wat ik had verwacht. Daarom had ik het juist super naar mijn zin. Gewoon heerlijk puzzelen met een lekkere flow.

Het decor is prima maar niet geweldig en de puzzels zijn dit ook. Veel dingen zal je misschien al herkennen als je wat kamers hebt gespeeld, echter vond ik dit totaal niet storend. Het voelde alsof ik een escaperoom in zijn meest pure vorm speelde. Ja, er zou zeker wat meer met licht en geluid gedaan kunnen worden, maar dit haalt niet weg dat ik mij goed heb vermaakt.
Een paar puzzels zouden wel iets korter mogen van mij. Ze voelden nu iets te langdradig en hadden beter gebruikt kunnen worden als finale puzzel die nu ontbrak. Er was verder ook niet echt een verhaal, wat deze kamer nog wat toffer had gemaakt.

Speel deze kamer als eerste op deze locatie, of ga er met de juiste verwachtingen in. Deze kamer speel je het beste met 2/3 personen. Als escaperoom-liefhebber zal je een kamer als deze vast waarderen. Voor mij was dit in ieder geval een top begin van de avond, al helemaal door het personeel. Tot snel bij Jason's Legacy!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • De service (!!!)
 • Goede flow
 • Gewoon lekker puzzelen
 • Langdradige puzzels
 • Mist wat sfeer

 

Nancy1981Nancy1981Junior EscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Heerlijk gepuzzeld

Een heerlijke ouderwetse hersenkraker.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: N1ght G4m3r5

Ontsnapt: Ja  03:38 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Ra1m0nDRa1m0nDJunior EscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Lekker puzzelen

Is lekker back to basis puzzelen


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: N1ght G4m3r5

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

veroniquedenijsveroniquedenijsEscape ApprenticeLid sinds: 04 januari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2023

Leuke puzzels

Ontvangst en begeleiding zijn top.
Leuke kamer, met logische puzzels. Hele leuke ervaring!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Stef-90Stef-90Escape ApprenticeLid sinds: 27 februari 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2022

Geweldig

Goed verhaal, leuke puzzels! Na wat escape ervaring goed te doen. Hadden 11 minuten over.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

 

Sanne WaasdorpSanne WaasdorpEscape ApprenticeLid sinds: 04 december 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2022

Leuk maar beetje vergaan

Het was op zich een leuke escaperoom met wel wat afwisseling alleen lijkt het een beetje te zijn vergaan in onze optiek. Niet alles is perse in de thematisering mee genomen waardoor het niet allemaal bijdraagt aan de beleving. Hij oogt ook alsof hij al te veel is gebruikt wat ook niet bijdraagt. De puzzels zijn wel geinig. Hij is leuk voor een keertje maar er zijn betere!


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:30 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal

 

manouk_van_astenmanouk_van_astenJunior EscaperLid sinds: 13 december 2018 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 november 2022

Niet de moeilijkste of gaafste kamer, maar wel een aanrader

Met vier personen hebben wij deze kamer gespeeld en gehaald met nog 13 minuten over op de klok. Een leuk onderwerp, maar zeker niet te spannend. Het is een lineaire kamer waarbij je dus fijn alles meekrijgt wat er gebeurd. Ook is samenwerking een vereiste op sommige punten. Het was niet de moeilijkste of gaafste kamer die we hebben gedaan, maar we hebben wel een leuke middag gehad :)


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:48 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

ApenstaartjeApenstaartjeEscape ApprenticeLid sinds: 16 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2022

Geweldig!!

Dit was onze vierde of vijfde escape room, en de laatste was meer dan een jaar geleden. We lazen dat dit een iets meer old school escape room was, maar wel één die gemoderniseerd is. Met dat in het achterhoofd leek dit een hele leuke om weer in de escape rooms te stappen. En we hadden gelijk!

In het begin maak je even de balans op van de verschillende puzzels en puzzelstukjes en vanaf daar hebben we in iets meer dan 50 minuten heerlijk gepuzzeld. Verschillende keren was er een verrassingseffect waarna we stonden te juichen bij onze behaalde tussen-mijlpaal. Echt goed gedaan! Wat ons betreft een hele mooie balans in logica en puzzel-complexiteit. We kwamen er super enthousiast uit :-)

Daarna nam de uitbater alle tijd om alle punten nog even door te lopen, plus een stukje historie van de kamer en een sneak preview van een kamer waar ze nu mee bezig zijn om te bouwen. Erg leuke, relaxte gast. Neemt echt de tijd voor je. En na zo'n ervaring kom je natuurlijk graag terug.

Dus in één woord: het was geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:31 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2022

Frustrerend....

Na een leuke start van The Hangover, gingen we aan deze kamer beginnen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg lastig vind om hier een review over te schijven gezien ik met veel frustratie deze kamer gespeeld heb...

Voor mij persoonlijk zat er weinig logica in sommige puzzels, het was soms zelfs een kwestie van proberen wat er bedoeld word. Dit vind ik altijd jammer, er kan heel simpel veel duidelijker gemaakt worden wat er precies bedoeld word. Verder is de kamer lineair, en zelf met maar 4 personen sta je vaak te wachten of niks te doen. Dat is niet altijd erg, maar we merkte dat het in deze kamer frustratie opleverde.

Er was 1 iets in de kamer (meermaals iets gebruiken) wat ik ronduit flauw vind, en verbaas me ook dat ze dit zo doen. Dat kan aan mij liggen, maar ik zou die keuze nooit maken om dit zo in een kamer te verwerken.
We hebben de kamer niet gehaald, maar mochten hem nog wel uitspelen. Na een paar minuten extra hebben we hem wel uitgespeeld. Fijn dat dit nog mocht, en achteraf hebben we de puzzels nog doorgenomen. Altijd goed als dit nog even gedaan word, zo ga je nooit met vragen de deur uit.

Dit alles neemt helaas niet weg dat ik deze kamer wat minder geslaagd vond. Jammer...
Als laatste, de host van de avond was zeer gezellig en vriendelijk. We hebben een leuke avond gehad.
(kleine tip voor de host, weet wanneer je de gast moet laten praten en wanneer je een einde moet maken aan het blijven doorpraten)

Dank Escaperoom Rijswijk, we hebben het leuk gehad.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

NessovNessovEscape ApprenticeLid sinds: 14 augustus 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Goed uitgewerkt

Mooi uitgewerkte kamer met zeer diverse puzzels. Zowel voor de logische denkers als de mensen die liever van alles uitproberen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

LemniscaatjeLemniscaatjeJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2022 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 oktober 2022

Kort en basic

De laatste Escaperoom die we moesten doen in Rijswijk. In vergelijking met de andere Escaperooms en de top kamers van Nederland was dit heel saai. Waren ook in 45 minuten al klaar. Aangezien je het zelfde betaald als de grotere Escaperooms was het het niet waard.


4

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 1.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Slechte service
 • Prijs
 • Beleving

 

Warden04Warden04Junior EscaperLid sinds: 25 juni 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Old school escaperoom

Lekker ouderwets weer een standaard escaperoom. Je loopt de kamer (naar onze mening) redelijk makkelijk door. Het zijn geen hele ingewikkelde puzzels. Maar wel passend bij het thema.

De aankleding van de kamer is ook spot-on. Het past goed bij het thema. En de opdrachten sluiten daar ook goed op aan.

Daarnaast is het ook geen enge kamer. Dus goed te doen voor mensen die daar wat minder van houden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja  42:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Abrupt einde

 

laurensvllaurensvlJunior EscaperLid sinds: 08 juni 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2022

Uur puzzelen in Whitechapel

Mystery of Whitechapel is een meer traditionele kamer, veel puzzelen dus en minder gefocust op de beleving.

De aankleding van de kamer is vrij eenvoudig maar past wel goed in het thema. Daarbij heeft ook alles een doel in de kamer en is de flow van de kamer erg goed. Aan het begin van de kamer moet even het startpunt gevonden worden en daarna liep alles, in ons geval, op rolletjes en rolden we van de ene puzzel in de andere. De puzzels zelf waren niet al te moeilijk maar waren wel logisch in het thema.

De kamer is zeker geschikt voor spelers die nog niet zo veel kamers hebben gespeeld maar de meer ervaren spelers zullen waarschijnlijk vrij vlot door de kamer gaan. De host heeft achteraf nog lang met ons nagepraat en bood ook de mogelijkheid om, zodra we er klaar voor waren, direct de volgende kamer te gaan spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja  42:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Flow
 • Goede begeleiding
 • Einde kwam wat abrupt

 

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperLid sinds: 03 mei 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2022

Word zelf Sherlock Holmes!

5* Leuke kamer. Ontvangsthal is algemeen aangezien je hier meerdere kamers kan spelen. De kamer zelf was bij binnenkomst klein. Anders dan ik gewend ben (misschien ben ik wel gewoon verwend met mijn tot nu toe gespeelde kamers). Maar zelfs in een kleine kamer kunnen er veel puzzels verstopt worden. We hebben hard gewerkt met zijn tweeën en dat was nodig ook. Met nog 42 seconden over hebben we het mysterie ontrafeld.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig