Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Mystery of Whitechapel

Rijswijk , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Mystery of Whitechapel

Oud-Londen, diverse slachtoffers zijn ten prooi gevallen aan de beruchte seriemoordenaar “Jack the Ripper”. Je komt binnen in het kantoor van de rechercheur die onderzoek doet naar de moorden. Er ontbreken een paar puzzelstukken, het onderzoek loopt vast. Kan jij met je team aanwijzingen vinden en het raadsel oplossen? De tijd tikt door, maar hoe veilig zijn jullie zelf in deze zenuwslopende strijd… Zorg ervoor dat je erachter komt in welke volgorde de moorden zijn gepleegd. Heb je de volgorde ontdekt? Zorg er dan ook voor dat je zijn kantoor zo snel mogelijk weer verlaat!

 

Een klassieke escape room in een nieuw jasje.

The Mystery of Whitechapel is een vernieuwde versie van onze oude kamer Jack the Ripper. De kamer is volledig aangepast en voor iedereen opnieuw te spelen. De puzzels zijn nieuw, moderner en nog leuker!  

Heb je Jack The Ripper voor november 2019 gespeeld? Dan kan je deze opnieuw spelen.

 


Thema's

Geschiedenis

Kantoor

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

11 likes

139 bezoekers

94.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

51 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jsm_vsjsm_vsJunior EscaperLid sinds: 14 november 2017 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Heerlijke old fashion puzzelkamer

Alle andere kamers van eacaperoom rijswijk al
Gespeeld en deze stond nog op ons lijstje. Heerlijke old fashion puzzelkamer. Wij hebben een heerlijke tijd gehad met
Een goede kamer flow. Leuke
Kamer om gewoon gespeeld te hebben.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ouderwets puzzelen
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Geen

  EscapeRoomRijswijkbartos

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2020

Mijn allereerste "escape-ervaring" herbeleven in een nieuw jasje!

Ongeveer 2 jaar geleden heeft "Jack The Ripper" mij aan een verslaving geholpen waar ik inmiddels niet meer vanaf kan. Toen ik hoorde dat hij verhuisd werd naar het nieuwe pand incl. de nodige aanpassingen kon ik het niet laten om m nog eens te spelen. Voor mij en m'n team was dit de eerste keer dat we de nieuwe locatie mochten bewonderen. Wat een IMMENS pand is dit zeg.. In de prachtige ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen door onze host "Bart" (die overigens ook mijn host was toen ik "Jack The Ripper" speelde).

De introductie van de kamer voelde vertrouwd maar eenvoudig aan. Na een kort filmpje konden we beginnen en begon voor mij het feest der herkenning! Hoewel de kamer zelf totaal anders is zitten er hier en daar wat herkenningspunten van de eerdere versie in. De puzzels waren uitdagend, logisch, en zaten technisch mooi in elkaar. Verwacht geen gigantisch ingenieuze puzzels maar eerder een combo van klassieke escape room puzzels ondersteund door hedendaagse technieken. De aankleding & het decor zagen er mooi en goed afgewerkt uit maar was verder niks bijzonders. De effecten waren aanwezig maar konden wat mij betreft veel dramatischer (o.a. door middel van licht/geluid). Een simpel geluidje als je net een vrij grote puzzel oplost doet toch wat af aan de beleving naar mijn mening.

Door onze samenwerking, de fijne flow, en de logische puzzels hebben we een record neer weten te zetten en stonden we met nog ongeveer 24 minuutjes over buiten. Hier werden we gefeliciteerd door de host die ons trakteerde op een drankje en een rondleiding achter de schermen in dit BIZAR grote pand. Ik wil de host nog even apart benoemen in deze review. De professionaliteit, de gastvrijheid, en de passie vlogen er vanaf. Mede dankzij hem hebben wij hier een TOP avond gehad en kan ik niet wachten om "The Execution" te komen spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • WAT EEN PAND...
 • ENORM vriendelijke & gepassioneerde host! :-)
 • Mooie, verzorgde ontvangstruimte
 • Aankleding/afwerking van het decor
 • Heerlijke flow!
 • Technisch, mooi verwerkte elementen
 • Herkenningspunten van de oudere versie
 • uitgebreid napraten + rondleiding!
 • Introfilmpje (naar mijn mening) overbodig
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Effecten mogen dramatischer (qua geluid etc.)

  kaasfanaatcasturii

Robert (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Prima, maar verouderd

Na lange tijd weer een kamer kunnen doen. Een echte first gen. kamer en niet alle mechanismes werkten goed. Prima aankleding en puzzels verder.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vermakelijke puzzels
 • Mechanismes werkten niet altijd

  PietervdM

casturiicasturiiEscape GuruLid sinds: 4 september 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2020

Gewoon lekker klassiek puzzelen met Jacky

Een bekend bedrijf vernieuwd (redelijk stilletjes) hun eerste kamer en dat trekt al mijn interesse. Het is al gelijk leuk om te zien dat een bedrijf kritisch genoeg is om een oude kamer een upgrade te geven zodat hij wat meer mee kan gaan met de tijd.
Laten we beginnen met wat je ziet zodra je de voordeur binnen stapt: Dit PAND! Wat een formaat en een inrichting, ik word er gelijk nieuwsgierig naar de anderen van. Een gezellige, enthousiaste host ontvangt ons en brengt gelijk de sfeer er in. Hij maakt gelijk al het een en ander duidelijk over de kamer, vooral dat ie meer om de puzzels gaat. Eenmaal voorbereid gaan we er tegenaan.

De aankleding van de kamer is mooi gedaan. Het voelt allemaal strak en goed in thema, behalve een enkele puzzel die voor mijn gevoel wat modern over kwam, maar daar stoorde ik mij niet zo aan. Naast de mooie aankleding blijft er naar mijn ervaring een beetje weinig sfeer in de kamer over. Er wordt niet veel gewerkt met licht, muziek, of geluid, en de kamer mag op meerdere momenten wat dramatischere effecten gebruiken. Daarnaast verbaasde mij het dat deze kamer helemaal niet zo eng is, terwijl je in het thema wel enkele schrikmomenten zou verwachten. Tevens ben ik zelf niet zo fan van introfilmpjes voor kamers en ik vond deze niet erg veel toevoegen. Het verhaal komt in de kamer helaas ook niet echt terug.

De sterren van de show in deze kamer zijn de puzzels! Het zijn er lekker wat, ze zijn divers, wisselen elkaar met een goede flow af, en iedereen heeft altijd wel wat te doen. Er zit wel een puzzel in voor elke soort speler. De puzzels voelen niet bijzonder uniek, maar lopen gewoon heel goed in elkaar over en de kamer valt nooit stil. Sommige puzzels zijn een beetje verwarrend doordat sommige onderdelen al beschikbaar zijn als je ze niet nodig hebt, maar je komt er snel genoeg achter dat die later komen.

De service is fantastisch! Een duidelijk gepassioneerde host praatte graag nog lang na met ons over de room, het bedrijf, en meer (plus een gratis drankje voor het nieuwe record). Na onze vragen beantwoord te hebben over de kamer kregen we praktisch een rondleiding door het pand en als je ziet wat dit bedrijf nog heeft om allemaal mee te werken valt je mond open van ontzag. Zelden heb ik mij zo gastvrij ontvangen gevoeld als hier!

Kortom, een leuke klassieke puzzelkamer met een goede flow. die naar mijn mening toch wat meer sfeer zou mogen hebben. Service is absoluut een dikke plus! Ik kom graag terug voor de andere kamers! Tot dan!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • Dat pand!
 • Aankleding
 • Fijne puzzelkamer
 • Host!
 • Lekkere flow
 • Wat verwarrende informatie
 • Kan meer sfeer en meer effecten gebruiken
 • Introfilmpje en verloop verhaal

  kaasfanaat

Leuke kamer waar helaas ook teveel minpunten aan zitten en ons inzien niet de hoge score verdiend

Bij binnenkomst in de kamer was het echt even zoeken wat we moesten doen. Gelukkig dat we na een hint op gang begonnen te komen. Kamer is klein maar hierdoor houd je wel overzicht. We speelde deze kamer met 4 personen maar doordat de puzzels rechtlijnig verlopen stonden meestal 1 a 2 mensen niets te doen. Onderweg in de kamer zijn we 1 a 2 hints tegengekomen die we niet hoefde te gebruiken, vermoedelijk nog voor de vorige kamer...?

Gedurende het uur kwamen we bij een onderdeel waar we met z'n 4en iets tegen een muur moesten houden, als je deze kamer met z'n 2en speelt kom je handen te kort. Dit gaf ik ook achteraf aan en toen zei de begeleidster dat ze aan het kijken zijn of ze hier iets in gaan aanpassen. Alleen is de kamer al wat maanden in gebruik dus dit zou allang opgepakt moeten zijn.

Nog zo iets was dat er in een kast een tekst moest lezen maar hier was geen lampje o.i.d. waardoor we met veel moeite de tekst hebben kunnen lezen. Ook hiervan werd aangegeven dat het op hun actielijst staat maar zou allang verholpen moeten zijn.

Bij 1 van de onderdelen wisten we zeker dat we de oplossing hadden maar omdat er niets gebeurde hebben we hier minuten op gecontroleerd. Uiteindelijk kregen we via het scherm te zien dat we het goed deden maar dat het mechanisme niet meewerkte en we 1 minuut extra tijd kregen. Helaas waren we veel meer tijd hieraan kwijt geraakt. En zo kregen we steeds meer het gevoel dat deze kamer het net niet is. We hadden de kamer uiteindelijk niet op tijd afgerond.

De service op de locatie was wisselend. Achteraf werd nog netjes uitgelegd wat er mis ging qua techniek en liet ze zien hoe we uiteindelijk hadden ontsnapt. Vanwege de warme temperatuur en het gemis van een airco kregen we achteraf ook wat te drinken aangeboden. Tot zo ver heel netjes.
Aan de andere kant staat er in de nieuwsbrief van EscapeTalk en ook op hun eigen FB pagina dat je met de code ANTICORONA korting krijgt maar deze werkt niet en bij navraag werd gezegd dat deze niet meer actief is en kwam erop neer dat we pech hadden. Zou klantvriendelijk zijn geweest om iets aan te bieden. Helemaal omdat een dag later het FB bericht nog steeds online staat.

Alles bij elkaar verlieten we uiteindelijk deze locatie met een wrange bijsmaak. Het was zeker een leuke kamer om te spelen maar het was het allemaal net niet. Wij vonden de kamer zeker geen 9,5 waard als we dit vergeleken met andere kamers die we hadden gespeeld zoals Bella Chiao! en The Dome.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Overzichtelijke kamer
 • Goede afwisseling van soorten puzzels
 • Techniek leek meerdere malen niet te werken
 • Geen airco waardoor bepaalde plek best warm werd
 • Vaak konden maar 1 of 2 mensen echt bezig zijn
 • Kleine bekende verbeteringen niet aangepakt

  PietervdM

KES89KES89Escape ExpertLid sinds: 13 januari 2019 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Heerlijke ouderwetse puzzelkamer

Dit is een heerlijke ouderwetse puzzelkamer met leuke geautomatiseerde snufjes. Lekker puzzelen met een goede mix van logica, verbanden leggen, samenwerken en ontcijferen. Zoals altijd bij Rijswijk met goede begeleiding. Bart dankjewel weer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs

 

RoosmarijnRoosmarijnEscaperLid sinds: 24 februari 2020 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Heerlijk puzzelen

Een mooie klassieke puzzelkamer! Er is een mooie mix van uitdagende puzzels, waardoor je al snel in een fijne spelflow komt! Ook het decor past goed bij de setting. We hadden alle vier steeds wat te doen, waardoor we goed op gang bleven.
Het filmpje aan het begin was gelijk een mooie introductie en instructie van wat onze taak was, hoewel wij wel hadden gehoopt dat de verhaallijn nog meer terug zou komen in de kamer zelf.

Super fijne en gezellige begeleiding en na afloop leuk nagepraat! :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Top begeleiding
 • Logica
 • Fijne puzzelflow

 

Chantal (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 maart 2022

Leuke kamer met hersen krakers!

Sinds lange tijd weer een escaperoom gedaan. Dit was een hele leuke om er weer in te komen. Veel puzzels en hersenkrakers!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

carolinedcarolinedJunior EscaperLid sinds: 11 mei 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 februari 2022

Lekker old school escapen

Het regent de hele dag dus wat doe je dan? Je belt eens naar escape Room Rijswijk of er nog plek is. Gelukkig konden we nog terecht en werden we met ons gezin (13,11,9 met escape ervaring) opgesloten om Jack de Ripper te vinden. We zaten er meteen lekker in en met een combinatie van puzzelen, speurwerk en samenwerking werkten we ons redelijk vlot door de kamer heen. Puzzels afwisselend, voor de ervaren escaper niet moeilijk maar zeker een leuke mix.
Niet zo fancy als de andere kamers van Escape Room Rijswijk maar zeker de moeite waard als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:25 min


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

roonelleroonelleEscape ApprenticeLid sinds: 7 augustus 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2022

The Mystery of Whitechapel

De ontvangst en de service was fijn. Deze kamer hebben we gespeeld met een ander team dan gebruikelijk en zij hadden nog nooit een escaperoom gespeeld. Voor hen was het (ook) een fijne ervaring en goed te doen.

De puzzels waren leuk, maar niet heel erg vernieuwend of spectaculair. Al met al was het wel een vermakelijke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica

 

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Puzzelend achter de dader komen

Wat ga je doen als je een maandagmiddag niets te doen hebt en je je verveeld? Juist! Een escaperoom doen. Ik had de luxe dat ik werd gevraagd of ik zin had om een escape te doen, daar hoef ik geen twee keer over na te denken. Na een telefoontje naar Rijswijk, stapten we meteen de auto in om weer een nieuwe kamer te spelen bij Escape Room Rijswijk. Voor mij zou, na Jasons Curse en The Execution, the Mystery of Whitechapel de derde kamer worden van deze locatie. De vorige twee kamers waren goed bevallen, dus ik had uiteraard weer veel zin om een kamer te gaan spelen.

Wat al snel duidelijk was, was dat dit een wat oudere kamer was. Wat we daarnaast snel merkte, was dat we snel wisten dat we hier wel lekker een uur konden gaan puzzelen! Het verhaal wat je doormaakt, is wat tam en oppervlakkig. Echter zijn de puzzels die nodig zijn om tot de 'climax' te komen, wel allemaal redelijk in thema. Afwerking van de kamer kan hier en daar echter wel wat beter.

Als twee ervaren escapers, gingen we als een speer door de kamer. Tot de laatste puzzel, hier mistte we even een extra brein die dit vanuit een ander perspectief zou bekijken. Hier hebben we dan ook wat tijd verloren. Toen eindelijk het kwartje viel, ontsnapten we ruim binnen de tijd.

Verwacht bij the Mystery of Whitechapel geen hoogstaande technieken of diepgaande verhalen. Wil je lekker een uurtje puzzelen, dan is dit best een leuke kamer. De puzzels zijn prima in thema, hier en daar mistte ikzelf misschien wat logica. Verder is de decoratie prima. Al met al dus een lekkere oldschool kamer!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

josjejosjeEscape ExpertLid sinds: 27 september 2018 (141 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 december 2021

Best leuk

We hebben op deze locatie al meerdere kamers gespeeld en hadden hoge verwachtingen. We zijn al gewaarschuwd dat het een relatief oude kamer is, dat klopt ook wel. Ontvangst was leuk, erg enthousiast, en de gamemaster heeft ons goed begeleid. Zoals gezegd het is een oude kamer, desalniettemin wel leuk. Je merkt dat er iets minder aan de beleving is gedaan, maar toch hebben we lekker gepuzzeld. De kamer heeft een logische opbouw en geschikt voor 2 personen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (124 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Leuke kamer

Mooie kamer. Klassieke escape room, maar zeker leuk om te spelen


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Kamer met leuke puzzels

Een wat "oudere kamer", maar zeker de moeite waard om te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

strawmountainsstrawmountainsJunior EscaperLid sinds: 21 oktober 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Geweldige kamer

Als je een kamer zoekt welke minder spannend is dan stel ik deze voor. Verwacht geen lugubere vondsten of schrikmomenten, maar baan je weg als een inspecteur door deze kamer.

Puzzels zijn lekker divers en kamers sluiten aan bij elkaar. Jammer genoeg door ontbraken van een element iets meer tijd nodig gehad maar dit zien we als "hard mode".

Rekening houden dat deze kamer met 6 personen best krap is en is beter te beleven met 4 personen.

Service was geweldig en alleen al daardoor komen we zeker terug bij deze locatie. Onze begeleiding werd door Wishay gedaan, super bedankt!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  49:30 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Missend element

 

BasMolenaarBasMolenaarEscape ApprenticeLid sinds: 23 september 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2021

Fijne klassieke kamer

We hadden een golden ticket gewonnen dus een dagje rijswijk stond ons te wachten. Tim heeft goed meegedacht en we konden het mooi op 1 dag spelen.
Dit was de 2de kamer die weg mochten proberen. Leuke klassieke kamer met redelijk wat puzzels. Goed te doen. En uitdagend


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

Klassieke puzzelkamer

We hadden vandaag al ‘the execution’ gespeeld in het zelfde gebouw. Onze verwachting was daardoor al aardig hoog! Na een fijne introductie kregen we een introfilmpje te zien over de kamer. Op het moment dat die voorbij was begon het spel gelijk! Je zit er dus meteen midden in. Als je wat meer ervaring hebt en gelijk goed de rode lijn te pakken hebt is het een hele fijne kamer om te spelen, we zijn wederom verrast door de leuke spelelementen en verrassingen die de kamer te bieden heeft. Al met al een leuke klassieke puzzelkamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Intro film

 

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperLid sinds: 30 mei 2020 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Heerlijke puzzelkamer in goed uitgewerkt thema

Na The Hangover deze kamer er direct achteraan gespeeld. Ook dit is een heerlijke puzzelkamer met een goede flow. Zeker geschikt om met 2 personen te spelen. Thema is goed uitgewerkt in puzzels en aankleding. Was aangenaam verrast door de mooi weggewerkte techniek en alle nieuwe plekken waar je tijdens het spelen toegang toe krijgt. Het werkt allemaal zoals je hoopt. Topkamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  19:07 min


 • Goede gameflow
 • Leuke puzzelkamer
 • Zeer geschikt voor 2 personen
 • Thema is mooi uitgewerkt

 

PietervdMPietervdMEscape ApprenticeLid sinds: 22 augustus 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Saai, Oud, Teleurstellend

Whitechapel escaperoom is saai, oud en teleurstellend.

Eigenlijk had ik eerst de (negatieve) reviews moeten lezen, dan had ik deze nooit gedaan.

Het zit in de kelder van de tweedehandswinkel, dus veel beton. Binnenkomst was vriendelijk maar kaal.

Er is door eerdere spelers in encyclopedieën geschreven. Spelers hebben op muren geschreven. Dingen zijn versleten, hangen los die niet los horen te komen. Red herrings die je tijd verspillen. Prima als je met meer bent, dan kunnen degenen die niks te doen hebben hun tijd verdoen door wat nutteloos te zoeken in boeken, maar niet als je maar met 2 bent en geen idee hebt wat je moet doen.

Puzzels hangen van los zand aan elkaar. Wisselen van extreem simpel tot zeer onlogisch. Ruim 15 minuten rondgekeken niet wetende wat te doen. Ook 15 minuten bezig geweest met coderen. Deze kamer is niet te doen voor 2, echter met meer dan twee zullen spelers zich vaak vervelen omdat de paar puzzeltjes zichzelf opvolgen, ze zijn lineair. Vaak zul je denken: "dit zal het niet zijn maar ik doe het maar omdat ik niks anders kan bedenken". Soms zal je denken, dit kan niet want dit is te makkelijk. Het meest zul je denken: "wat onlogisch en vergezocht".

Cijfersloten werken niet zo goed, maar wordt in introductie al uitgelegd.
Als er iets openspringt heb je het vaak niet in de gaten.

Sommige puzzels gebeurt er niets dus denk je dat het fout is, maar moet je secondenlang zo houden totdat het systeem na enkele seconden het toch goedkeurt. Uiteindelijk ging de deur wel open, maar hingen mijn bordjes fout waarbij gezegd wordt dat ik waarschijnlijk nog wat heb veranderd.

Voor mijn gevoel was deze kamer een sudoku waar je op gegeven moment niet meer verder kunt redeneren maar moet gaan gokken welk cijfer je moet invullen. Ik had graag gezien dat de puzzels allemaal met het thema te maken hadden en logischer waren (waarom 5 kledinghaakjes, en dingen niet op de juiste plek?), minder cijfers, minder tijd verdoen.

Na afloop werd nog drankje in de betonnen kelder aangeboden, maar we zijn snel weggegaan.

Teleurgesteld. Enerzijds vanwege te goede reviews (het hoort een veel lager cijfer te krijgen), anderzijds vanwege de prijs die voor deze kamer veel te hoog is, maar uiteindelijk het meest teleurgesteld in de kamer.

Verwacht geen Eureka momenten.
Of je weet niet wat je moet doen en is het gokken, of je weet wel wat je moet doen maar duurt het veel te lang om het om te zetten.

Ik was vooral verbijsterd door het slechte intro filmpje. Waarom in het steenkolen Engels? Doe het in het Nederlands, of neem iemand die echt Engels spreekt. Overigens had het filmpje achterwege gelaten kunnen worden, dit voegt echt niks toe. Je denkt eerder, wat amateuristisch.

Zo zie je maar dat je niet moet uitgaan van goede reviews, maar vooral een beetje op de minder goede reviews moet letten.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Niet alleen maar cijfersloten
 • Duidelijke uitleg dat sloten niet altijd goed werk
 • Gokken
 • Onlogisch
 • Kaal
 • Geschreven op muren en in boeken
 • Veel tijd verdoen
 • Geen flow
 • Extreem makkelijk en extreem moeilijk
 • Intro filmpje
 • Vertraging in systeem bij juiste oplossing
 • Niet met 2 personen te doen
 • Saai voor meer dan 3 personen

 

yverheyenyverheyenEscaperLid sinds: 13 mei 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Leuke spannende kamer


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Duidelijke hints
 • Spannend
 • Leuk thema
 • Laatste puzzel was vrij lastig

 

ingeborgingeborgJunior EscaperLid sinds: 5 juli 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Leuk en overzichtelijk

Dit is een echte puzzel kamer met een interessant thema.
De puzzels zaten leuk in elkaar en sloten goed op elkaar aan.
Wij waren met zijn vieren waardoor er altijd iets te doen was.
Ondanks dat het thema vaker wordt gebruikt waren de puzzels leuk en origineel.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels
 • overzichtelijk
 • professioneel personeel

 

Jeffrey (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Interessante kamer

Je moet goed op letten tijdens instructiefilmpje, en best nog lastig met al die omschrijvingen om het goed eind te brengen, ons is het helaas niet gelukt binnen de tijd misschien jullie wel.


10

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed geventileerd
 • Omschrijvingen duidelijk
 • Bepaalde crypto is moeilijk te lezen

 

Ripped it

Mijn verwachtingen waren niet heel hoog daar dit een oudere kamer is ten opzichte van de nieuwe die deze makers hebben. Maar de puzzels zijn top. Leuke opbouw van de kamer en ook originele puzzels.

Lekker old school puzzelen. Ik heb er van genoten. Zit heel goed in elkaar en ook het thema is leuk. Zeker een aanrader om te spelen! Alles ziet er ook mooi uit.

Eigenaar zoals altijd top, gezellig en enthousiast. Super aardige mensen. Benieuwd naar de nieuwe kamer.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Host
 • Goede puzzels
 • Old school puzzelen
 • Opbouw
 • Ietsje ouder maar wel goed

 

ellenvsellenvsJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2019 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Goede escaperoom, ook voor 2 personen

Na goed te hebben gezocht naar escaperooms met goede recensies van teams van 2 personen, deze kamer gekozen. Toffe ervaring en goed te doen met z'n tweeen! Vriendelijke ontvangst en goede begeleiding. Geen high-end, maar super klassieke escaperoom met leuke puzzels, niks op aan te merken. Het enige is dat we de verhaallijn niet helemaal snapten, aan het eind constateerden we dat. De oplossing van de kamer die we moesten zoeken was niet het einde.
Is lineair, wat met zijn tweeen wel handig is, met 5 of 6 niet zo leuk. Er wordt aangegeven dat het kan met 2-6 personen, maar 5 of 6 personen lijkt me wel echt te veel in deze kamer.
Sfeervolle ontvangstruimte.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Super puzzels
 • Super goed te doen voor 2 personen
 • lineair, niet leuk voor meer dan 4 personen
 • Verhaallijn beetje vaag

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Kamer in een nieuw jasje

Eerder heb ik al Jack the Ripper gespeeld op de oude locatie. Dit was een ontzettend leuke kamer, maar wel wat verouderd in vergelijking met andere kamers. Super tof dat ze deze kamer een upgrade gegeven hebben. De aankleding en het verhaal is (zoals verwacht) vrijwel hetzelfde ten opzichte van de oude versie. De puzzels zijn heel anders en hebben zeker qua techniek een mooie upgrade gehad! Deze kamer heeft naar mijn idee een mooie balans tussen cijfersloten en techniek en ik zou deze kamer zeker aanbevelen! Service was weer top, zoals we gewend zijn van escape room Rijswijk :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

RDenHaagRDenHaagEscaperLid sinds: 15 maart 2019 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Goede kamer, maar niet zo goed als de rest van de kamer op deze locatie

Leuke puzzels, zeer aardig ontvangst. Maar deze kamer lijkt al wat ouder. Niet mega spectaculair. Maar als je een vermakelijke kamer wil doen en je hebt nog niet veel ervaring. Dan is het leuk om met deze kamer te beginnen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Lijkt al wat verouderd

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig