Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over The Mystery of Whitechapel

Oud-Londen, diverse slachtoffers zijn ten prooi gevallen aan de beruchte seriemoordenaar “Jack the Ripper”. Je komt binnen in het kantoor van de rechercheur die onderzoek doet naar de moorden. Er ontbreken een paar puzzelstukken, het onderzoek loopt vast. Kan jij met je team aanwijzingen vinden en het raadsel oplossen? De tijd tikt door, maar hoe veilig zijn jullie zelf in deze zenuwslopende strijd… Zorg ervoor dat je erachter komt in welke volgorde de moorden zijn gepleegd. Heb je de volgorde ontdekt? Zorg er dan ook voor dat je zijn kantoor zo snel mogelijk weer verlaat!

 

Een klassieke escape room in een nieuw jasje.

The Mystery of Whitechapel is een vernieuwde versie van onze oude kamer Jack the Ripper. De kamer is volledig aangepast en voor iedereen opnieuw te spelen. De puzzels zijn nieuw, moderner en nog leuker!  

Heb je Jack The Ripper voor november 2019 gespeeld? Dan kan je deze opnieuw spelen.

 


Thema's

Geschiedenis

Kantoor

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

8 likes

94 Escapetalk bezoekers

93% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

43 review s

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jsm_vsjsm_vsJunior EscaperLid sinds: 14 november 2017 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Heerlijke old fashion puzzelkamer

Alle andere kamers van eacaperoom rijswijk al
Gespeeld en deze stond nog op ons lijstje. Heerlijke old fashion puzzelkamer. Wij hebben een heerlijke tijd gehad met
Een goede kamer flow. Leuke
Kamer om gewoon gespeeld te hebben.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Ouderwets puzzelen
 • Geen

  EscapeRoomRijswijkbartos

TheekopjeTheekopjeEscaperLid sinds: 23 september 2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2020

Mijn allereerste "escape-ervaring" herbeleven in een nieuw jasje!

Ongeveer 2 jaar geleden heeft "Jack The Ripper" mij aan een verslaving geholpen waar ik inmiddels niet meer vanaf kan. Toen ik hoorde dat hij verhuisd werd naar het nieuwe pand incl. de nodige aanpassingen kon ik het niet laten om m nog eens te spelen. Voor mij en m'n team was dit de eerste keer dat we de nieuwe locatie mochten bewonderen. Wat een IMMENS pand is dit zeg.. In de prachtige ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen door onze host "Bart" (die overigens ook mijn host was toen ik "Jack The Ripper" speelde).

De introductie van de kamer voelde vertrouwd maar eenvoudig aan. Na een kort filmpje konden we beginnen en begon voor mij het feest der herkenning! Hoewel de kamer zelf totaal anders is zitten er hier en daar wat herkenningspunten van de eerdere versie in. De puzzels waren uitdagend, logisch, en zaten technisch mooi in elkaar. Verwacht geen gigantisch ingenieuze puzzels maar eerder een combo van klassieke escape room puzzels ondersteund door hedendaagse technieken. De aankleding & het decor zagen er mooi en goed afgewerkt uit maar was verder niks bijzonders. De effecten waren aanwezig maar konden wat mij betreft veel dramatischer (o.a. door middel van licht/geluid). Een simpel geluidje als je net een vrij grote puzzel oplost doet toch wat af aan de beleving naar mijn mening.

Door onze samenwerking, de fijne flow, en de logische puzzels hebben we een record neer weten te zetten en stonden we met nog ongeveer 24 minuutjes over buiten. Hier werden we gefeliciteerd door de host die ons trakteerde op een drankje en een rondleiding achter de schermen in dit BIZAR grote pand. Ik wil de host nog even apart benoemen in deze review. De professionaliteit, de gastvrijheid, en de passie vlogen er vanaf. Mede dankzij hem hebben wij hier een TOP avond gehad en kan ik niet wachten om "The Execution" te komen spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • uitgebreid napraten + rondleiding!
 • Herkenningspunten van de oudere versie
 • Technisch, mooi verwerkte elementen
 • Heerlijke flow!
 • Aankleding/afwerking van het decor
 • Mooie, verzorgde ontvangstruimte
 • ENORM vriendelijke & gepassioneerde host! :-)
 • WAT EEN PAND...
 • Effecten mogen dramatischer (qua geluid etc.)
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Introfilmpje (naar mijn mening) overbodig

  kaasfanaatcasturii

Robert (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Prima, maar verouderd

Na lange tijd weer een kamer kunnen doen. Een echte first gen. kamer en niet alle mechanismes werkten goed. Prima aankleding en puzzels verder.


6

Sfeer: 5.5

Puzzels: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vermakelijke puzzels
 • Mechanismes werkten niet altijd

  PietervdM

casturiicasturiiEscaperLid sinds: 4 september 2019 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2020

Gewoon lekker klassiek puzzelen met Jacky

Een bekend bedrijf vernieuwd (redelijk stilletjes) hun eerste kamer en dat trekt al mijn interesse. Het is al gelijk leuk om te zien dat een bedrijf kritisch genoeg is om een oude kamer een upgrade te geven zodat hij wat meer mee kan gaan met de tijd.
Laten we beginnen met wat je ziet zodra je de voordeur binnen stapt: Dit PAND! Wat een formaat en een inrichting, ik word er gelijk nieuwsgierig naar de anderen van. Een gezellige, enthousiaste host ontvangt ons en brengt gelijk de sfeer er in. Hij maakt gelijk al het een en ander duidelijk over de kamer, vooral dat ie meer om de puzzels gaat. Eenmaal voorbereid gaan we er tegenaan.

De aankleding van de kamer is mooi gedaan. Het voelt allemaal strak en goed in thema, behalve een enkele puzzel die voor mijn gevoel wat modern over kwam, maar daar stoorde ik mij niet zo aan. Naast de mooie aankleding blijft er naar mijn ervaring een beetje weinig sfeer in de kamer over. Er wordt niet veel gewerkt met licht, muziek, of geluid, en de kamer mag op meerdere momenten wat dramatischere effecten gebruiken. Daarnaast verbaasde mij het dat deze kamer helemaal niet zo eng is, terwijl je in het thema wel enkele schrikmomenten zou verwachten. Tevens ben ik zelf niet zo fan van introfilmpjes voor kamers en ik vond deze niet erg veel toevoegen. Het verhaal komt in de kamer helaas ook niet echt terug.

De sterren van de show in deze kamer zijn de puzzels! Het zijn er lekker wat, ze zijn divers, wisselen elkaar met een goede flow af, en iedereen heeft altijd wel wat te doen. Er zit wel een puzzel in voor elke soort speler. De puzzels voelen niet bijzonder uniek, maar lopen gewoon heel goed in elkaar over en de kamer valt nooit stil. Sommige puzzels zijn een beetje verwarrend doordat sommige onderdelen al beschikbaar zijn als je ze niet nodig hebt, maar je komt er snel genoeg achter dat die later komen.

De service is fantastisch! Een duidelijk gepassioneerde host praatte graag nog lang na met ons over de room, het bedrijf, en meer (plus een gratis drankje voor het nieuwe record). Na onze vragen beantwoord te hebben over de kamer kregen we praktisch een rondleiding door het pand en als je ziet wat dit bedrijf nog heeft om allemaal mee te werken valt je mond open van ontzag. Zelden heb ik mij zo gastvrij ontvangen gevoeld als hier!

Kortom, een leuke klassieke puzzelkamer met een goede flow. die naar mijn mening toch wat meer sfeer zou mogen hebben. Service is absoluut een dikke plus! Ik kom graag terug voor de andere kamers! Tot dan!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • Lekkere flow
 • Host!
 • Fijne puzzelkamer
 • Aankleding
 • Dat pand!
 • Introfilmpje en verloop verhaal
 • Kan meer sfeer en meer effecten gebruiken
 • Wat verwarrende informatie

  kaasfanaat

Leuke kamer waar helaas ook teveel minpunten aan zitten en ons inzien niet de hoge score verdiend

Bij binnenkomst in de kamer was het echt even zoeken wat we moesten doen. Gelukkig dat we na een hint op gang begonnen te komen. Kamer is klein maar hierdoor houd je wel overzicht. We speelde deze kamer met 4 personen maar doordat de puzzels rechtlijnig verlopen stonden meestal 1 a 2 mensen niets te doen. Onderweg in de kamer zijn we 1 a 2 hints tegengekomen die we niet hoefde te gebruiken, vermoedelijk nog voor de vorige kamer...?

Gedurende het uur kwamen we bij een onderdeel waar we met z'n 4en iets tegen een muur moesten houden, als je deze kamer met z'n 2en speelt kom je handen te kort. Dit gaf ik ook achteraf aan en toen zei de begeleidster dat ze aan het kijken zijn of ze hier iets in gaan aanpassen. Alleen is de kamer al wat maanden in gebruik dus dit zou allang opgepakt moeten zijn.

Nog zo iets was dat er in een kast een tekst moest lezen maar hier was geen lampje o.i.d. waardoor we met veel moeite de tekst hebben kunnen lezen. Ook hiervan werd aangegeven dat het op hun actielijst staat maar zou allang verholpen moeten zijn.

Bij 1 van de onderdelen wisten we zeker dat we de oplossing hadden maar omdat er niets gebeurde hebben we hier minuten op gecontroleerd. Uiteindelijk kregen we via het scherm te zien dat we het goed deden maar dat het mechanisme niet meewerkte en we 1 minuut extra tijd kregen. Helaas waren we veel meer tijd hieraan kwijt geraakt. En zo kregen we steeds meer het gevoel dat deze kamer het net niet is. We hadden de kamer uiteindelijk niet op tijd afgerond.

De service op de locatie was wisselend. Achteraf werd nog netjes uitgelegd wat er mis ging qua techniek en liet ze zien hoe we uiteindelijk hadden ontsnapt. Vanwege de warme temperatuur en het gemis van een airco kregen we achteraf ook wat te drinken aangeboden. Tot zo ver heel netjes.
Aan de andere kant staat er in de nieuwsbrief van EscapeTalk en ook op hun eigen FB pagina dat je met de code ANTICORONA korting krijgt maar deze werkt niet en bij navraag werd gezegd dat deze niet meer actief is en kwam erop neer dat we pech hadden. Zou klantvriendelijk zijn geweest om iets aan te bieden. Helemaal omdat een dag later het FB bericht nog steeds online staat.

Alles bij elkaar verlieten we uiteindelijk deze locatie met een wrange bijsmaak. Het was zeker een leuke kamer om te spelen maar het was het allemaal net niet. Wij vonden de kamer zeker geen 9,5 waard als we dit vergeleken met andere kamers die we hadden gespeeld zoals Bella Chiao! en The Dome.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede afwisseling van soorten puzzels
 • Overzichtelijke kamer
 • Kleine bekende verbeteringen niet aangepakt
 • Vaak konden maar 1 of 2 mensen echt bezig zijn
 • Geen airco waardoor bepaalde plek best warm werd
 • Techniek leek meerdere malen niet te werken

  PietervdM

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Leuke kamer

Mooie kamer. Klassieke escape room, maar zeker leuk om te spelen


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Kamer met leuke puzzels

Een wat "oudere kamer", maar zeker de moeite waard om te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Goede service

 

BasMolenaarBasMolenaarEscape ApprenticeLid sinds: 23 september 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2021

Fijne klassieke kamer

We hadden een golden ticket gewonnen dus een dagje rijswijk stond ons te wachten. Tim heeft goed meegedacht en we konden het mooi op 1 dag spelen.
Dit was de 2de kamer die weg mochten proberen. Leuke klassieke kamer met redelijk wat puzzels. Goed te doen. En uitdagend


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Klassieke puzzelkamer

We hadden vandaag al ‘the execution’ gespeeld in het zelfde gebouw. Onze verwachting was daardoor al aardig hoog! Na een fijne introductie kregen we een introfilmpje te zien over de kamer. Op het moment dat die voorbij was begon het spel gelijk! Je zit er dus meteen midden in. Als je wat meer ervaring hebt en gelijk goed de rode lijn te pakken hebt is het een hele fijne kamer om te spelen, we zijn wederom verrast door de leuke spelelementen en verrassingen die de kamer te bieden heeft. Al met al een leuke klassieke puzzelkamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Intro film
 • Leuke puzzels

 

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperLid sinds: 30 mei 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Heerlijke puzzelkamer in goed uitgewerkt thema

Na The Hangover deze kamer er direct achteraan gespeeld. Ook dit is een heerlijke puzzelkamer met een goede flow. Zeker geschikt om met 2 personen te spelen. Thema is goed uitgewerkt in puzzels en aankleding. Was aangenaam verrast door de mooi weggewerkte techniek en alle nieuwe plekken waar je tijdens het spelen toegang toe krijgt. Het werkt allemaal zoals je hoopt. Topkamer!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  19:07 min


 • Thema is mooi uitgewerkt
 • Zeer geschikt voor 2 personen
 • Leuke puzzelkamer
 • Goede gameflow

 

PietervdMPietervdMEscape ApprenticeLid sinds: 22 augustus 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Saai, Oud, Teleurstellend

Whitechapel escaperoom is saai, oud en teleurstellend.

Eigenlijk had ik eerst de (negatieve) reviews moeten lezen, dan had ik deze nooit gedaan.

Het zit in de kelder van de tweedehandswinkel, dus veel beton. Binnenkomst was vriendelijk maar kaal.

Er is door eerdere spelers in encyclopedieën geschreven. Spelers hebben op muren geschreven. Dingen zijn versleten, hangen los die niet los horen te komen. Red herrings die je tijd verspillen. Prima als je met meer bent, dan kunnen degenen die niks te doen hebben hun tijd verdoen door wat nutteloos te zoeken in boeken, maar niet als je maar met 2 bent en geen idee hebt wat je moet doen.

Puzzels hangen van los zand aan elkaar. Wisselen van extreem simpel tot zeer onlogisch. Ruim 15 minuten rondgekeken niet wetende wat te doen. Ook 15 minuten bezig geweest met coderen. Deze kamer is niet te doen voor 2, echter met meer dan twee zullen spelers zich vaak vervelen omdat de paar puzzeltjes zichzelf opvolgen, ze zijn lineair. Vaak zul je denken: "dit zal het niet zijn maar ik doe het maar omdat ik niks anders kan bedenken". Soms zal je denken, dit kan niet want dit is te makkelijk. Het meest zul je denken: "wat onlogisch en vergezocht".

Cijfersloten werken niet zo goed, maar wordt in introductie al uitgelegd.
Als er iets openspringt heb je het vaak niet in de gaten.

Sommige puzzels gebeurt er niets dus denk je dat het fout is, maar moet je secondenlang zo houden totdat het systeem na enkele seconden het toch goedkeurt. Uiteindelijk ging de deur wel open, maar hingen mijn bordjes fout waarbij gezegd wordt dat ik waarschijnlijk nog wat heb veranderd.

Voor mijn gevoel was deze kamer een sudoku waar je op gegeven moment niet meer verder kunt redeneren maar moet gaan gokken welk cijfer je moet invullen. Ik had graag gezien dat de puzzels allemaal met het thema te maken hadden en logischer waren (waarom 5 kledinghaakjes, en dingen niet op de juiste plek?), minder cijfers, minder tijd verdoen.

Na afloop werd nog drankje in de betonnen kelder aangeboden, maar we zijn snel weggegaan.

Teleurgesteld. Enerzijds vanwege te goede reviews (het hoort een veel lager cijfer te krijgen), anderzijds vanwege de prijs die voor deze kamer veel te hoog is, maar uiteindelijk het meest teleurgesteld in de kamer.

Verwacht geen Eureka momenten.
Of je weet niet wat je moet doen en is het gokken, of je weet wel wat je moet doen maar duurt het veel te lang om het om te zetten.

Ik was vooral verbijsterd door het slechte intro filmpje. Waarom in het steenkolen Engels? Doe het in het Nederlands, of neem iemand die echt Engels spreekt. Overigens had het filmpje achterwege gelaten kunnen worden, dit voegt echt niks toe. Je denkt eerder, wat amateuristisch.

Zo zie je maar dat je niet moet uitgaan van goede reviews, maar vooral een beetje op de minder goede reviews moet letten.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Duidelijke uitleg dat sloten niet altijd goed werk
 • Niet alleen maar cijfersloten
 • Saai voor meer dan 3 personen
 • Niet met 2 personen te doen
 • Vertraging in systeem bij juiste oplossing
 • Intro filmpje
 • Extreem makkelijk en extreem moeilijk
 • Geen flow
 • Veel tijd verdoen
 • Geschreven op muren en in boeken
 • Kaal
 • Onlogisch
 • Gokken

 

yverheyenyverheyenEscaperLid sinds: 13 mei 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Leuke spannende kamer


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Spannend
 • Duidelijke hints
 • Leuke puzzels
 • Laatste puzzel was vrij lastig

 

ingeborgingeborgJunior EscaperLid sinds: 5 juli 2018 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Leuk en overzichtelijk

Dit is een echte puzzel kamer met een interessant thema.
De puzzels zaten leuk in elkaar en sloten goed op elkaar aan.
Wij waren met zijn vieren waardoor er altijd iets te doen was.
Ondanks dat het thema vaker wordt gebruikt waren de puzzels leuk en origineel.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • professioneel personeel
 • overzichtelijk
 • puzzels

 

Jeffrey (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Interessante kamer

Je moet goed op letten tijdens instructiefilmpje, en best nog lastig met al die omschrijvingen om het goed eind te brengen, ons is het helaas niet gelukt binnen de tijd misschien jullie wel.


10

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Omschrijvingen duidelijk
 • Goed geventileerd
 • Bepaalde crypto is moeilijk te lezen

 

Ripped it

Mijn verwachtingen waren niet heel hoog daar dit een oudere kamer is ten opzichte van de nieuwe die deze makers hebben. Maar de puzzels zijn top. Leuke opbouw van de kamer en ook originele puzzels.

Lekker old school puzzelen. Ik heb er van genoten. Zit heel goed in elkaar en ook het thema is leuk. Zeker een aanrader om te spelen! Alles ziet er ook mooi uit.

Eigenaar zoals altijd top, gezellig en enthousiast. Super aardige mensen. Benieuwd naar de nieuwe kamer.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Opbouw
 • Old school puzzelen
 • Goede puzzels
 • Host
 • Aankleding
 • Ietsje ouder maar wel goed

 

ellenvsellenvsJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Goede escaperoom, ook voor 2 personen

Na goed te hebben gezocht naar escaperooms met goede recensies van teams van 2 personen, deze kamer gekozen. Toffe ervaring en goed te doen met z'n tweeen! Vriendelijke ontvangst en goede begeleiding. Geen high-end, maar super klassieke escaperoom met leuke puzzels, niks op aan te merken. Het enige is dat we de verhaallijn niet helemaal snapten, aan het eind constateerden we dat. De oplossing van de kamer die we moesten zoeken was niet het einde.
Is lineair, wat met zijn tweeen wel handig is, met 5 of 6 niet zo leuk. Er wordt aangegeven dat het kan met 2-6 personen, maar 5 of 6 personen lijkt me wel echt te veel in deze kamer.
Sfeervolle ontvangstruimte.


8.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Super goed te doen voor 2 personen
 • Super puzzels
 • Verhaallijn beetje vaag
 • lineair, niet leuk voor meer dan 4 personen

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Kamer in een nieuw jasje

Eerder heb ik al Jack the Ripper gespeeld op de oude locatie. Dit was een ontzettend leuke kamer, maar wel wat verouderd in vergelijking met andere kamers. Super tof dat ze deze kamer een upgrade gegeven hebben. De aankleding en het verhaal is (zoals verwacht) vrijwel hetzelfde ten opzichte van de oude versie. De puzzels zijn heel anders en hebben zeker qua techniek een mooie upgrade gehad! Deze kamer heeft naar mijn idee een mooie balans tussen cijfersloten en techniek en ik zou deze kamer zeker aanbevelen! Service was weer top, zoals we gewend zijn van escape room Rijswijk :)


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

RDenHaagRDenHaagJunior EscaperLid sinds: 15 maart 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Goede kamer, maar niet zo goed als de rest van de kamer op deze locatie

Leuke puzzels, zeer aardig ontvangst. Maar deze kamer lijkt al wat ouder. Niet mega spectaculair. Maar als je een vermakelijke kamer wil doen en je hebt nog niet veel ervaring. Dan is het leuk om met deze kamer te beginnen.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Puzzels
 • Lijkt al wat verouderd

 

pristheshizpristheshizJunior EscaperLid sinds: 15 augustus 2020 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juni 2021

Lekker old-school puzzelen

Deze kamer heb ik gespeeld op dezelfde dag als Jason’s Curse en The Execution. Deze was als laatste aan de beurt. Heel eerlijk valt deze wel tegen als je eerst Jason’s Curse en The Execution hebt gedaan.

Deze kamer is echt nog een old-school puzzel kamer zonder technische hoogstandjes en gewoon veel puzzels. Dit in tegenstelling tot Jason’s Curse en The Execution die werkelijk vol met techniek zitten.

Wel originele puzzels en een leuke verhaallijn. Maar misschien had ik beter met deze kamer kunnen beginnen.

De hosts waren zoals bij de andere kamers super aardig.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:43 min

 

LabelloLabelloEscaperLid sinds: 15 mei 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2020

The Mystery of Whitechapel

Wat een fijne locatie om escape rooms te spelen. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen.

De kamer vond ik gewoon erg prima. Geen gigantische wauw-factor, maar wel een een kamer met een fijne flow. De puzzels waren gevarieerd en er was op zich genoeg te doen. Ik vond vier man voor deze kamer wel echt de max, zeker omdat het vrij lineair is opgebouwd.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:09 min

 

chriskchriskEscaperLid sinds: 24 december 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2020

Wat een heerlijke klassieker!

Na een tijd geleden met z'n vieren Jason's curse gespeeld te hebben, gingen we dit keer met z'n tweeën vol enthousiasme naar Escaperoom Rijswijk. Want we gingen die dag 2 kamers spelen.

De ontvangst was (net als de vorige keer) weer top! Super enthousiast en vriendelijk.

Na die dag eerst the hangover gespeeld te hebben, was het nu de beurt aan the mystery of whitechapel...

En wat is dit een heeeeerlijke klassieker! Leuk uitgewerkt thema en heeeerlijk puzzelen! De puzzels waren erg leuk om met z'n tweeën te doen en we gingen dan ook helemaal op in de kamer.

Daarbij ook heel goede begeleiding om ons heel af en toe een klein beetje te helpen.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige ontvangst en begeleiding
 • Ook leuk om met z'n tweeën te spelen
 • Leuk thema
 • Leuke puzzels

 

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperLid sinds: 29 augustus 2018 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 oktober 2020

‘Old school’-Puzzelen, SUPER

Zoals te verwachten in Rijswijk is de kamer netjes afgewerkt en werkte alles prima. Ook wij hadden de ‘Jack The Ripper’-editie gespeeld en herkenden elementen maar de puzzels zijn anders. De sfeer is wel hetzelfde en dat vonden wij heerlijk! De audio is weer goed geregeld en de hosting zorgt er voor dat je niet gefrustreerd raakt (door Corona zijn we wat ‘roestig’; als je een tijd niet meer speelt verlies je toch de vaardigheid, tenminste...... ik wel).
Verwacht dus geen enorme effecten maar een degelijke kamer.
Napraten in de ruime bar is erg fijn (we zijn alleen een foto vergeten),
Het is Corona-Proof en men gaat serieus met de regels om. Je kunt hier veilig spelen!
Een aanrader voor de puzzelaars!
Het cijfer is gebaseerd op De verwachting ‘ze geven eerlijk aan dat dit geen 2.0kamer is en kwaliteit is goed. Value for money.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • After-Escaping (napraten)
 • Corona-proof
 • Techniek
 • Puzzels
 • Thema en sfeer

 

petra1977petra1977Junior EscaperLid sinds: 28 februari 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2020

Jack 2.0

Nadat we in het verleden Jack the Ripper al eens gespeeld hebben, zijn we nu bij The mystery of Whitechapel.
Met een team van 4 man/vrouw.
Wat opvalt is dat er gebruik is gemaakt van een aantal dezelfde materialen, maar de puzzels zijn totaal anders.
Het is een leuke kamer.

Bij een enkele puzzel moesten we wel even op gang gebracht worden.

De nieuwe locatie is erg mooi.

Naderhand gingen wij in de wijk nog wat drinken, met ons andere team die Jason's Curse hadden gedaan.
Beide teams hebben het gehaald.
Maar voor enkele kwam nog een escape. De parkeergarage waar zij geparkeerd stonden was dicht. Houd als je hier gaat parkeren dus goed de tijden van de garage in de gaten!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: de Fonteiners

Ontsnapt: Ja  03:06 min


 • eigenlijk jack 2.0, je kunt hem echt opnieuw doen
 • verschillende soorten puzzels
 • aanwijzingen waren niet altijd goed leesbaar

 

sibren_boumansibren_boumanJunior EscaperLid sinds: 24 februari 2020 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2020

Leuke klassieke kamer

Een klassieke escape room, maar met leuke puzzels en zit gewoon goed in elkaar.
Werden leuk ontvangen en ook achteraf nog even kunnen doorspreken.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:38 min

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkSenior EscaperLid sinds: 6 april 2019 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2020

Heerlijke klassieke room

Een heerlijke ouderwetse klassieke escaperoom met originele puzzels die we nog niet eerder tegengekomen waren. Kamer is mooi en goed ingericht zodat je je echt in het thema waant. Voor wie, net als wij, een beetje bang aangelegd is, de kamer is niet eng!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

melissa_postmamelissa_postmaJunior EscaperLid sinds: 25 oktober 2017 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2020

Lekker ouderwets escapen!

Vandaag mochten wij weer naar Escape Room Rijswijk. Altijd een goed ontvangst.

We konden snel al starten met de kamer. 3 vd 4 hebben de vorige kamer al gespeeld, maar dit was een compleet andere kamer.

We konden weer lekker ouderwets escapen.
Verwacht geen nieuwste technieken, dat staat ook duidelijk in hun beschrijving maar ga hier lekker heen om te puzzelen.

Bedankt weer voor de geweldige ervaring. En wij hopen in de toekomst nog veel van jullie nieuwe plannen te zien!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Puzzels
 • Service
 • Parkeren
 • Goed ontvangst

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig