Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Mystery of Whitechapel

Rijswijk, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Mystery of Whitechapel

Oud-Londen, diverse slachtoffers zijn ten prooi gevallen aan de beruchte seriemoordenaar “Jack the Ripper”. Je komt binnen in het kantoor van de rechercheur die onderzoek doet naar de moorden. Er ontbreken een paar puzzelstukken, het onderzoek loopt vast. Kan jij met je team aanwijzingen vinden en het raadsel oplossen? De tijd tikt door, maar hoe veilig zijn jullie zelf in deze zenuwslopende strijd… Zorg ervoor dat je erachter komt in welke volgorde de moorden zijn gepleegd. Heb je de volgorde ontdekt? Zorg er dan ook voor dat je zijn kantoor zo snel mogelijk weer verlaat!

Een klassieke escape room in een nieuw jasje.

The Mystery of Whitechapel is een vernieuwde versie van onze oude kamer Jack the Ripper. De kamer is volledig aangepast en voor iedereen opnieuw te spelen. De puzzels zijn nieuw, moderner en nog leuker!

Heb je Jack The Ripper voor november 2019 gespeeld? Dan kan je deze opnieuw spelen.


Thema's

Geschiedenis

Kantoor

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

30 likes

419 bezoekers

93.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

118 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

jsm_vsjsm_vsEscaperLid sinds: 14 november 2017 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2021

Heerlijke old fashion puzzelkamer

Alle andere kamers van eacaperoom rijswijk al
Gespeeld en deze stond nog op ons lijstje. Heerlijke old fashion puzzelkamer. Wij hebben een heerlijke tijd gehad met
Een goede kamer flow. Leuke
Kamer om gewoon gespeeld te hebben.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ouderwets puzzelen
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Geen

  OuterGroundbartos

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2020

Mijn allereerste "escape-ervaring" herbeleven in een nieuw jasje!

Ongeveer 2 jaar geleden heeft "Jack The Ripper" mij aan een verslaving geholpen waar ik inmiddels niet meer vanaf kan. Toen ik hoorde dat hij verhuisd werd naar het nieuwe pand incl. de nodige aanpassingen kon ik het niet laten om m nog eens te spelen. Voor mij en m'n team was dit de eerste keer dat we de nieuwe locatie mochten bewonderen. Wat een IMMENS pand is dit zeg.. In de prachtige ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen door onze host "Bart" (die overigens ook mijn host was toen ik "Jack The Ripper" speelde).

De introductie van de kamer voelde vertrouwd maar eenvoudig aan. Na een kort filmpje konden we beginnen en begon voor mij het feest der herkenning! Hoewel de kamer zelf totaal anders is zitten er hier en daar wat herkenningspunten van de eerdere versie in. De puzzels waren uitdagend, logisch, en zaten technisch mooi in elkaar. Verwacht geen gigantisch ingenieuze puzzels maar eerder een combo van klassieke escape room puzzels ondersteund door hedendaagse technieken. De aankleding & het decor zagen er mooi en goed afgewerkt uit maar was verder niks bijzonders. De effecten waren aanwezig maar konden wat mij betreft veel dramatischer (o.a. door middel van licht/geluid). Een simpel geluidje als je net een vrij grote puzzel oplost doet toch wat af aan de beleving naar mijn mening.

Door onze samenwerking, de fijne flow, en de logische puzzels hebben we een record neer weten te zetten en stonden we met nog ongeveer 24 minuutjes over buiten. Hier werden we gefeliciteerd door de host die ons trakteerde op een drankje en een rondleiding achter de schermen in dit BIZAR grote pand. Ik wil de host nog even apart benoemen in deze review. De professionaliteit, de gastvrijheid, en de passie vlogen er vanaf. Mede dankzij hem hebben wij hier een TOP avond gehad en kan ik niet wachten om "The Execution" te komen spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • WAT EEN PAND...
 • ENORM vriendelijke & gepassioneerde host! :-)
 • Mooie, verzorgde ontvangstruimte
 • Aankleding/afwerking van het decor
 • Heerlijke flow!
 • Technisch, mooi verwerkte elementen
 • Herkenningspunten van de oudere versie
 • uitgebreid napraten + rondleiding!
 • Introfilmpje (naar mijn mening) overbodig
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Effecten mogen dramatischer (qua geluid etc.)

  kaasfanaatCasturii

Vincent van der LaanVincent van der LaanEscaperLid sinds: 30 juni 2019 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Leuke kamer waar helaas ook teveel minpunten aan zitten en ons inzien niet de hoge score verdiend

Bij binnenkomst in de kamer was het echt even zoeken wat we moesten doen. Gelukkig dat we na een hint op gang begonnen te komen. Kamer is klein maar hierdoor houd je wel overzicht. We speelde deze kamer met 4 personen maar doordat de puzzels rechtlijnig verlopen stonden meestal 1 a 2 mensen niets te doen. Onderweg in de kamer zijn we 1 a 2 hints tegengekomen die we niet hoefde te gebruiken, vermoedelijk nog voor de vorige kamer...?

Gedurende het uur kwamen we bij een onderdeel waar we met z'n 4en iets tegen een muur moesten houden, als je deze kamer met z'n 2en speelt kom je handen te kort. Dit gaf ik ook achteraf aan en toen zei de begeleidster dat ze aan het kijken zijn of ze hier iets in gaan aanpassen. Alleen is de kamer al wat maanden in gebruik dus dit zou allang opgepakt moeten zijn.

Nog zo iets was dat er in een kast een tekst moest lezen maar hier was geen lampje o.i.d. waardoor we met veel moeite de tekst hebben kunnen lezen. Ook hiervan werd aangegeven dat het op hun actielijst staat maar zou allang verholpen moeten zijn.

Bij 1 van de onderdelen wisten we zeker dat we de oplossing hadden maar omdat er niets gebeurde hebben we hier minuten op gecontroleerd. Uiteindelijk kregen we via het scherm te zien dat we het goed deden maar dat het mechanisme niet meewerkte en we 1 minuut extra tijd kregen. Helaas waren we veel meer tijd hieraan kwijt geraakt. En zo kregen we steeds meer het gevoel dat deze kamer het net niet is. We hadden de kamer uiteindelijk niet op tijd afgerond.

De service op de locatie was wisselend. Achteraf werd nog netjes uitgelegd wat er mis ging qua techniek en liet ze zien hoe we uiteindelijk hadden ontsnapt. Vanwege de warme temperatuur en het gemis van een airco kregen we achteraf ook wat te drinken aangeboden. Tot zo ver heel netjes.
Aan de andere kant staat er in de nieuwsbrief van EscapeTalk en ook op hun eigen FB pagina dat je met de code ANTICORONA korting krijgt maar deze werkt niet en bij navraag werd gezegd dat deze niet meer actief is en kwam erop neer dat we pech hadden. Zou klantvriendelijk zijn geweest om iets aan te bieden. Helemaal omdat een dag later het FB bericht nog steeds online staat.

Alles bij elkaar verlieten we uiteindelijk deze locatie met een wrange bijsmaak. Het was zeker een leuke kamer om te spelen maar het was het allemaal net niet. Wij vonden de kamer zeker geen 9,5 waard als we dit vergeleken met andere kamers die we hadden gespeeld zoals Bella Chiao! en The Dome.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Nee


 • Overzichtelijke kamer
 • Goede afwisseling van soorten puzzels
 • Techniek leek meerdere malen niet te werken
 • Geen airco waardoor bepaalde plek best warm werd
 • Vaak konden maar 1 of 2 mensen echt bezig zijn
 • Kleine bekende verbeteringen niet aangepakt

  Vincent van der LaanPietervdM

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

Mr Ripper

# 73
Zullen we last minute iets gaan escapen?! HAHA Grappig 1 April leukk... nee.. niet..??! Owh oké nou zoeken dan maar haha..
Al vrij snel kwamen we uit bij OuterGround om daar Whitechapel te spelen, na even gebeld te hebben kon dit gelukkig en stelde we heel brutaal de vraag of we ook The Hangover zouden mogen spelen en dit was ook nog mogelijk dus hoppakee 2 vliegen in een klap, op naar Rijswijk.

Bij aankomst in Rijswijk kun je gemakkelijk voor de deur parkeren (als er plek is) en anders kun je de auto vast wel aan de overkant van de straat kwijt, de straat is vrij lang en op alle plekken is het gratis parkeren. Eenmaal binnen werden we zeer vriendelijk ontvangen door onze host en door Marc/Mark de persoon waarmee ik telefonisch contact heb gehad. Ze vroegen of we lichtelijk ervaring hadden en zeiden jawel dat komt goed haha.. dus de spullen konden opgeborgen worden, het korte toiletbezoek kon gepleegd worden en hupsakee we konden van start.

The Mystery Of Whitechapel is een mooi aangeklede klassieke puzzelkamer met leuke puzzels die mooi in het thema van de kamer gebracht zijn. Zie het als een klassieke puzzelkamer 2.0 met net even wat meer diepgang en net even wat mooier decor en een net even wat duidelijker verhaal. Qua speelflow speelde hij best lekker en werkte we goed samen. In het begin liepen we heel eventjes vast maar met een kleine hint kwamen we snel weer op gang. De aankleding van de kamer was vrij standaard maar wel erg mooi afgewerkt. En uiteindelijk kreeg de kamer toch een leuke extra twist wat altijd goed is. Met nog een kleine 6 minuten op de klok over hadden het mysterie van Whitechapel ontcijferd en kwamen we met trots weer buiten.

Conclusie: The Mystery Of Whitechapel is een prima puzzelkamer, gewoon leuk om te spelen en perfect te combineren met al de andere mooie kamers die OuterGround te bieden heeft.

Team OuterGround, namens ons team willen we jullie heel erg bedanken voor de flexibiliteit en super service. Last minute bellen om 1 kamer te spelen wat er telefonisch al 2 werden en vervolgens bij aankomst ook nog kunnen regelen dat we in thema opgehaald werden om als verassing voor onze teamgenoot nog Jason's Legacy te kunnen/mogen spelen.. ja geen woorden voor! Echt grote klasse van jullie. Nogmaals onze dank hiervoor, ook complimenten aan onze hosts die het fantastisch hebben gedaan! Laat de paaseitjes jullie lekker smaken :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  53:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Topservice vanuit OuterGround!
 • Complimenten aan de hosts!

  EscapEline

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2023

Jack the Stripper

Met het team De Drie Duitsers (3 personen) waren we in Rijswijk bij OuterGround (voormalig Escape Room Rijswijk). We gingen hier drie escape rooms spelen én stonden nu op het punt om met nummer twee te starten; The Mystery of Whitechapel. Bij OuterGround kun je gratis voor de deur parkeren en in de ruime ontvangstruimte kun je lekker wat drinken en snacken vóór- of na het spelen van een escape room 👌.

Een Engelse rechercheur doet al jaren onderzoek naar de identiteit van seriemoordenaar Jack the Ripper. Wij krijgen een uur de tijd om eens te gaan kijken in het kantoor van deze rechercheur. Wellicht vinden wij iets wat nog niet gevonden is?

Met een duidelijk verhaal en een duidelijke opdracht start The Mystery of Whitechapel. Noem mij een romanticus of sentimentele zak, maar ik heb een voorliefde voor dit soort klassieke kamers. Een ‘oud-Engels' kantoortje onderzoeken is toch heerlijk? Met zo'n soort kamer is ooit mijn passie voor escape rooms begonnen 🤭. Hoe dan ook, de kamer zag er prima uit. Het decor is netjes en de thematisering is passend. Er is weinig gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten, maar wel genoeg om toch de juiste sfeer te creëren.

Hoewel het een oudere kamer is, is de kamer super netjes onderhouden. Nergens kun je gebruikssporen ontdekken. In het begin kun je parallel puzzelen (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Later moet je bijna alles puzzel voor puzzel oplossen (= lineair). Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat, als je met een grotere groep bent, mensen even niets om handen hebben. Wij hebben hier niet zo'n last van gehad. Sterker nog, we gingen als een speer. De spelflow in deze kamer is ontzettend goed. De puzzels lopen heel logisch over in elkaar en je kunt heerlijk doorpuzzelen. The Mystery of Whitechapel is ook écht een puzzelkamer, waarbij meer de nadruk ligt op puzzelen en net wat minder op beleving. Dus zeker een aanrader voor de beginnende escaper én de fanatieke puzzelaar.

We wisten met nog zo'n twintig minuten over uit de kamer te ontsnappen. Dit was voor ons als team een ware overwinning, want zo snel zijn we normaal nooit. We zijn dit lekker gaan vieren in een restaurant in de buurt van de escape room, want later deze avond zouden we onze derde en laatste kamer bij OuterGround gaan spelen 💪.

Al bij al; The Mystery of Whitechapel is een toffe klassieke kamer, met een lekkere puzzelflow en een prima sfeer. Ik zou deze aanraden om mee te pakken als je toevallig in de buurt bent van Rijswijk. De kamer is vooral aan te raden voor beginnende escapers en puzzelkamerliefhebbers.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een klein groepje (max. vier personen) i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Als je meerdere kamers op deze locatie speelt, zou je deze het best als tweede kunnen spelen;
- Deze kamer is tof voor de ervaren escaper als ‘tussendoortje', maar ook heel tof voor de beginnende escaper.

Lieve mensen van OuterGround, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer en andere kamers. We hebben het erg naar ons zin gehad.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzelflow
 • Logica
 • Sfeer

  sjephanie

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperLid sinds: 26 september 2020 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Lekkere puzzel kamer


Met deze gezellige, een beetje chaotische groep, deden we twee kamer bij @outerground.

Als eerst deden we the mystery of whitecapel.
Deze kamer zat prima in elkaar. Puzzels waren niet te makkelijk en de aankleding was goed.
De kamer is misschien niet super groot maar je gaat door de indeling wel echt door het verhaal.

Daarna gingen we naar the execution.
Wauw! Wauw! Wauw!
Wat een prachtige kamer.
Zonder er ook maar iets over deze kamer te zeggen, ga deze kamer doen.
Wij zijn overdonderd door de aankleding en sfeer.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  EscapEline

Liesaa_vLiesaa_vEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Mooie klassieke escape room

Vandaag stond eigenlijk Wasteland Rebellion gepland. Helaas ging dat niet door. Dus wij gingen toen opzoek naar een alternatief. Wij hadden gelezen dat The execution op deze locatie hoog scoort, dus zo zijn we terecht gekomen bij deze locatie. We wilden graag twee kamers doen. We zijn begonnen met deze: Mystery of the Whitechapel.

Goed om deze eerst te doen en daarna pas the execution.

Mystery of the Whitechapel is een wat oudere kamer. Maar het verhaal achter deze kamer sprak ons erg aan. De kamer wordt dan ook geintroduceerd door een video. Hierin wordt het verhaal duidelijk, mocht je het verhaal van Jack the ripper nog niet kennen. Daarna start pas de tijd. (Pluspunt)

De escape room zelf is echt een klassieke escape room. Veel ouderwets puzzelen, cijfersloten openen etc. Als je er mer deze gedachten ingaat, is het een erg leuke kamer met afwisselende puzzels. Zelf hebben wij geen hints nodig gehad om de kamer op te lossen.

Zelf vond ik de kamer mooi aangekleed, maar misschien miste ik nog net wat dingen die het verhaal compleet zouden maken.

Al met al een leuke kamer, die ik je kan aanraden als je weer eens zin hebt in een ouderwetse, klassieke escape room.

Dan moet ik nog een laatste ding kwijt over de service. De service was top! Super gastvrij. Het scheelde dat er na ons even geen groep was, dus de host nam uitgebreid de tijd voor ons. Al had er wel een groep na ons geweest, dan legde de host uit dat er sowieso altijd tijd wordt vrijgemaakt voor een nabespreking. Dat wordt zeker gewaardeerd! Als ik een 11 had kunnen geven, dan had ik dat gedaan. Maar jullie moeten het doen met een 10 ;p


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja  42:42 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goeie flow
 • Beleving kan nog beter

  Drs-jlc

Robert (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2021

Prima, maar verouderd

Na lange tijd weer een kamer kunnen doen. Een echte first gen. kamer en niet alle mechanismes werkten goed. Prima aankleding en puzzels verder.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vermakelijke puzzels
 • Mechanismes werkten niet altijd

  PietervdM

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2020

Gewoon lekker klassiek puzzelen met Jacky

Een bekend bedrijf vernieuwd (redelijk stilletjes) hun eerste kamer en dat trekt al mijn interesse. Het is al gelijk leuk om te zien dat een bedrijf kritisch genoeg is om een oude kamer een upgrade te geven zodat hij wat meer mee kan gaan met de tijd.
Laten we beginnen met wat je ziet zodra je de voordeur binnen stapt: Dit PAND! Wat een formaat en een inrichting, ik word er gelijk nieuwsgierig naar de anderen van. Een gezellige, enthousiaste host ontvangt ons en brengt gelijk de sfeer er in. Hij maakt gelijk al het een en ander duidelijk over de kamer, vooral dat ie meer om de puzzels gaat. Eenmaal voorbereid gaan we er tegenaan.

De aankleding van de kamer is mooi gedaan. Het voelt allemaal strak en goed in thema, behalve een enkele puzzel die voor mijn gevoel wat modern over kwam, maar daar stoorde ik mij niet zo aan. Naast de mooie aankleding blijft er naar mijn ervaring een beetje weinig sfeer in de kamer over. Er wordt niet veel gewerkt met licht, muziek, of geluid, en de kamer mag op meerdere momenten wat dramatischere effecten gebruiken. Daarnaast verbaasde mij het dat deze kamer helemaal niet zo eng is, terwijl je in het thema wel enkele schrikmomenten zou verwachten. Tevens ben ik zelf niet zo fan van introfilmpjes voor kamers en ik vond deze niet erg veel toevoegen. Het verhaal komt in de kamer helaas ook niet echt terug.

De sterren van de show in deze kamer zijn de puzzels! Het zijn er lekker wat, ze zijn divers, wisselen elkaar met een goede flow af, en iedereen heeft altijd wel wat te doen. Er zit wel een puzzel in voor elke soort speler. De puzzels voelen niet bijzonder uniek, maar lopen gewoon heel goed in elkaar over en de kamer valt nooit stil. Sommige puzzels zijn een beetje verwarrend doordat sommige onderdelen al beschikbaar zijn als je ze niet nodig hebt, maar je komt er snel genoeg achter dat die later komen.

De service is fantastisch! Een duidelijk gepassioneerde host praatte graag nog lang na met ons over de room, het bedrijf, en meer (plus een gratis drankje voor het nieuwe record). Na onze vragen beantwoord te hebben over de kamer kregen we praktisch een rondleiding door het pand en als je ziet wat dit bedrijf nog heeft om allemaal mee te werken valt je mond open van ontzag. Zelden heb ik mij zo gastvrij ontvangen gevoeld als hier!

Kortom, een leuke klassieke puzzelkamer met een goede flow. die naar mijn mening toch wat meer sfeer zou mogen hebben. Service is absoluut een dikke plus! Ik kom graag terug voor de andere kamers! Tot dan!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  35:28 min


 • Dat pand!
 • Aankleding
 • Fijne puzzelkamer
 • Host!
 • Lekkere flow
 • Wat verwarrende informatie
 • Kan meer sfeer en meer effecten gebruiken
 • Introfilmpje en verloop verhaal

  kaasfanaat

Steebe99Steebe99Junior EscaperLid sinds: 22 februari 2024 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2024

Leuke puzzelkamer

De eerste keer dat wij hier een escaperoom deden hebben wij hier execution gedaan. Deze was fantastisch. Ditmaal zijn wij voor The mystery of Whitechapel gekomen. Ten opzichte van Execution is deze iets minder. Deze kamer was een leuke puzzelkamer met originele puzzels.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:50 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

ce_laarce_laarJunior EscaperLid sinds: 10 augustus 2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2024

Weer een geweldige kamer bij Outerground!

Hoe doen ze het toch? De eerste kamer die ik hier speelde (the Hangover) was top en deze minstens zo goed. Kamers zijn mooi, zitten goed in elkaar wat betreft spellen en puzzels en zetten je af en toe beetje op verkeerde been wat het uitdagend maakt. Echt weer een topervaring. Ga zeker terug voor de andere kamers.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

laura_boeslaura_boesJunior EscaperLid sinds: 27 december 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2024

Gewoon lekker ouderwets puzzelen!

We moesten een eindje rijden om Jason's Legacy te komen spelen en besloten gelijk 'The mistery of the white chapel' te spelen. De host liet ons al weten dat het een oude kamer is en absoluut niet vergelijkbaar met Jason. Daar is ook niets over gelogen. Het is een lekker oude kamer met lekker ouderwetse (soms letterlijk) puzzels. Als je houdt van lekker traditioneel puzzels oplossen zonder enige vorm van druk (buiten de tijd) en niet al te kritisch bent is dit een aardige kamer.


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel
 • Puzzels

 

kakayakakayaEscaperLid sinds: 19 september 2017 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2024

Goed vermaakt met old school puzzelen

Na de hangover zaten we er lekker in, en stoomden we door naar de Mystery of the White Chapel. Host Mark was ook weer van de partij en bracht ons naar kammer 2 van deze dag. Ook hier wisten we dat het een kamer 1.0 zou zijn, en we hadden zin om weer van start te gaan.
In deze kamer hadden we juist niet heel veel aanwijzingen om mee te beginnen, dus we gingen van start met wat we wel hadden. Al snel zaten we lekker in de flow. Wederom de beginnersfout "kijk wat er opengaat" gemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken.
De puzzels zijn niet te makkelijk, passen in het thema en zitten logsich in elkaar. Mark wist precies op het juiste moment een zetje te geven (door ons erop te wijzen dat er iets was opengegaan), waardoor de flow niet werd onderbroken. Ook nu weer ruim binnen de tijd uit de kamer ontsnapt.

Het was een heerlijk ouderwetse puzzelkamer en we hebben ons goed vermaakt. Voor ervaren escapers is hij wat aan de makkelijke kant, maar erg leuk om de echte puzzelskills weer eens op te vijzelen.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:30 min


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2024

London calling!

Ik moet bekennen: wij waren hier helemaal niet voor Whitechapel. Een maand geleden zijn we zo hartelijk ontvangen door Marc (en collega’s) dat we graag terugkwamen voor de overgebleven kamers. We wisten dat The Hangover en Whitechapel voor ervaren spelers niet veel uitdaging zouden bieden, maar voor 2 spelers misschien nog wel. Dus, door die bril: alsnog een dikke 10+ voor de service en dit duo gaat graag de uitdaging aan!

Whitechapel liep wat stroperiger dan the Hangover. Het onderzoek naar waar dit aan ligt loopt nog en de verdachten zijn op dit moment de verschillende soort puzzels en Hertog-Jan Grand Prestige. Het is enorm frustrerend als je netjes de kamer samen kloksgewijs door bent gelopen om te kijken wat je mist, en dan krijg je een hint die zo voor de hand ligt. Deze kamer had een paar van die momenten, misschien had een 3e paar ogen dit voorkomen, misschien was het dom ongeluk, wie zal het zeggen?

Al met al een goede starterskamer, ook leuk voor 2 personen.

Maar wat vandaag echt de hoofdprijs verdient is de gezelligheid waarmee we (opnieuw) verwelkomd werden. Het is fijn om te zijn dat er net zulke enthousiaste escapers als wij in dienst zijn hier en dat er voluit gepraat kan worden over de mooiste hobby die er is. Er wordt de tijd genomen voor een babbel, zij het met een schuin oog op de klok en voordeur, maar dat maakt het plaatje compleet. Jammer dat we hier voorlopig uitgepuzzeld zijn.. maar wij komen hoe dan ook terug!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:27 min

 

Sanne DeHart Sanne DeHart EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2024

Leuke kamer

Leuke kamer, puzzels zijn logisch en goed te doen.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: Bende van Ellende

Ontsnapt: Ja  46:22 min


 • Goede service
 • Logica
 • Sfeer

 

SuperteamSuperteamEscaperLid sinds: 16 september 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2024

Heerlijk logisch nadenken

Dit is een echte heerlijk ouderwetse puzzelkamer. Het spel draait ook volledig om de puzzels en deze zitten zeer goed in elkaar. De kamer is mooi opgemaakt en heeft best wat verrassende aspecten erin.
De puzzels waren erg overzichtelijk en ook vaak duidelijk wat er gedaan moest worden. Aan het begin was het even zoeken, maar uiteindelijk viel alles op z'n plaats.
Dit is een kamer die je gewoon ook moet doen om je puzzelskills op niveau te houden. Absolute aanrader voor iedere escaper!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Superteam

Ontsnapt: Ja  43:36 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2024

Leuke slotjes kamer

Toch leuk om een slotjes kamer te spelen. Zit goed in elkaar


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

TessailonaTessailonaEscape ApprenticeLid sinds: 03 december 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Leuke old skool puzzelkamer

Leuke klassieke escape room. Gewoon een lekkere old skool puzzelkamer. Als je met deze verwachting de kamer in gaat, zeker een aanrader! Eentje die je gewoon gespeeld moet hebben :-)


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:16 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving

 

KatjaDKatjaDSenior EscaperLid sinds: 10 juli 2022 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2024

Lekker puzzelen

Best pittige puzzels en het duurde vooral even voor we erin kwamen.
Maar leuk thema en wel allemaal logische en creatieve puzzels dus we hebben zeker genoten!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Leuk thema

 

panomakipanomakiEscape ApprenticeLid sinds: 07 februari 2024 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2024

PRima vermaak

Gespeeld in gezinsverband (2 tieners, 2 volwassenen) en daarvoor uitermate geschikt. Voor geoefende escaperoom spelers wellicht wat aan de eenvoudige kant. Ruim op tijd ontsnapt, en ons voor die tijd uitstekend vermaakt.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Hints wat snel gegeven
 • Niet heel ingewikkeld

 

sophiejansensophiejansenJunior EscaperLid sinds: 03 september 2023 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2024

Gewoon een traditionele puzzel kamer, heerlijk!

Kamer was leuk aangekleed, maar is geen high tech belevenis kamer. Gewoon lekker een uurtje puzzelen met een thema. Kamer is leuk aangekleed en puzzels zijn in thema.

Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:12 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Ilona (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

Geweldig

Wat een enthousiasme bij de medewerkers! Een leuke kamer en er valt nog een hoop te ontdekken! We komen snel terug !!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

TaniaenJoepTaniaenJoepEscaperLid sinds: 09 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2024

Klein maar fijn

Traditionele escape kamer, kamer 1.0 zeg maar. Maar niet minder leuk. Echte denk puzzels. Leuke opwarmertje voor de andere kamers van outer ground. Als je Jason legacy of execution komt spelen, zoude wij adviseren deze als eerste te spelen om even in de puzzel stemming te komen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels

 

Dennis (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2023

Aardig, niet geweldig.

Het is een kleine kamer waar meerdere puzzels opgelost moesten worden. Vervolgens kom je in een andere nog kleinere ruimte. Geen geweldige beleving. We waren in 50 minuten weer buiten. Prijs kwaliteit vond ik daarom ondermaats.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:01 min

 

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2023

Prima nieuwerwetse puzzelkamer

Na de eerdere rooms van Outergrounds stond ook deze op het lijstje.

Het niveau van de jason kamers wordt wat mij betreft niet geëvenaard maar het is een uitstekende kamer voor de escapers die lekker ouderwets willen puzzelen in een nieuwer jasje.

Er zat een goede flow in de kamer en de puzzels waren uitdagend maar toch prima te doen. Ondanks dat wij er razensnel uit waren en nog wel wat meer hadden gewild, was het een prima room!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Snitches get Stitches

Ontsnapt: Ja  38:53 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer
 • Wat aan de korte kant

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2023

Lekker back to basic

Op de eerste plaats kudos voor de organisatie. Vijf totaal verschillende kamers. De ene schiet er met vlag en wimpel uit en de andere is leuk en vermakelijk.

Na een aantal weken geleden Jason te hebben gespeeld. Hebben wij nu deze kamer gespeeld. Twee totaal verschillende werelden!! Van een kamer die high tech to the end is. Naar een kamer die lekker basic is. En wat was het het fijn deze kamer te spelen. Haha het is zo nu en dan lekker een basic kamer weer te doen. Ondanks deze kamer ouder is, blijft het een goede kamer. Leuke puzzels, niet te moeilijk, goede staat en bovenal vermakelijk. Dat gecombineerd met enthousiaste vrolijke hosts maakt het compleet.

Zeker een kamer die je moet spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig