Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Secret of Malines

Mechelen , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

10 jaar

Lees reviews

Meer over The Secret of Malines

The Secret of Malines vertelt het verhaal over het meest beruchte weeshuis van Mechelen.


Ooit diende dit weeshuis als een veilige haven voor verweesde kinderen, maar de vredevolle sfeer werd verstoord toen buurtbewoners onheilspellende dingen begonnen op te merken. Vreemde gebeurtenissen en onopgeloste mysteries lieten een spookachtige aura rond het weeshuis hangen. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, waardoor het weeshuis uiteindelijk werd verlaten en in vergetelheid raakte.


Jullie zijn uitgenodigd om de rol van een groep ervaren privédetectives op zich te nemen. Jullie krijgen de kans om het geheim van het weeshuis te ontrafelen en de waarheid te achterhalen die hier begraven ligt. Bewapend met jullie speurvaardigheden en scherpe geesten, is het aan jullie om de puzzelstukjes samen te brengen en de verborgen waarheid te onthullen.


Jullie doel is om het geheim van het weeshuis te ontrafelen en een weg te vinden naar de bewoonde wereld. Werk samen, deel jullie bevindingen en gebruik jullie deductieve vaardigheden om het mysterie te doorgronden. Alleen dan kunnen jullie ontsnappen aan de duisternis van het verleden en het weeshuis achterlaten.


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

12 likes

122 bezoekers

96.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Oude Antwerpsebaan 121
2800 , Mechelen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

51 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2023

Mechelen heeft er 2 super leuke escaperooms bij :-)

Gisteren met ons team van 4 naar Mechelen om bij "Escape rooms Mechelen" hun 2 kamers te gaan spelen. Het oude gebouw waar alles zich afspeelt lijkt van buiten afgeleefd, koud en kil maar eens binnen word het gans anders en wij hebben echt genoten van de gastvrijheid en vooral de 2 kamers. Super geamuseerd en met een heel goed gevoel naar huis en daar doe je het toch voor. Ik ga niets verklappen over de kamers alleen dat het niet de moeilijkste kamers zijn om te spelen maar de thema's en al wat daar mee te maken heeft in de kamers gaven ons een heeeel goed/spannend gevoel. Wij zijn zeker geen beginners meer maar vinden het toch een aanrader en als je van escapen houd, horen deze kamers zeker te worden gespeeld.


Reactie door Escape Room Mechelen

02 januari 2024

Super om te horen dat jullie met zo een goed gevoel naar huis zijn gegaan, daar doen we het inderdaad voor!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  escapemechelenwekke

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

En weer een goeike erbij!

#65 : Voor één keer "goed op tijd" kunnen reserveren. Was deze maal niet te ver, Mechelen, slechts 70km. Een meevaller dus.

Nog maar 3 weken geopend volgens onze hosts Silke en Ismaïl (Ismaël?) maar het was vanaf het begin duidelijk dat ze van plan zijn om het nog ettelijke jaren vol te houden. De ruimte om meer kamers te creëren is er zeker en de ideeën voor kamer 2 zijn er ook al. Als deze 2de kamer het niveau haalt van deze kamer, dan kijken we met ons 3'en er al heel erg naar uit.

Maar...ter zake nu...je komt aan en gelukkig heeft deze ER een eigen parking. Dus...al geen probleem met het zoeken naar een plek, iets wat in de steden vandaag de dag toch al gauw wat tijd in beslag kan nemen!

We worden hartelijk ontvangen en nadat duidelijk is dat we toch al de nodige ER's hebben gespeeld worden de (voor ons overbodige) richtlijnen in minder dan 30" overlopen. PRIMA!
Het begin is wel "grappig" gedaan (voor de één of andere reden ben je toch een beetje beschaamd, alhoewel dat je weet dat het maar een spel is).

Eénmaal echt begonnen bevinden we ons in een duistere kamer en dat is iets wat ikzelf en m'n vrouw vaak niet leuk vinden...maar...we hadden van de GM'ers de toelating om, indien echt nodig, een zaklamp te gebruiken, ze wisten dat het inderdaad soms iets te donker is. Deze "toelating" zorgde er echter voor dat we bijna een puzzel niet konden oplossen...maar...dankzij een tip lukte het toch.

De puzzels in de room(s) zijn zeker niet van hoog technologische aard MAAR dit is, zoals veel van de door ons reeds gespeelde kamers hebben geleerd, zeker geen nadeel. Er waren een paar heel leuke puzzels, de ene al iets moeilijker dan de andere, maar allemaal voor ons "net" doenbaar.
We kwamen wel een paar minuten te kort om de kamer binnen het uur uit te spelen, maar dat ligt ook aan ons daar we geregeld tips weigerden. De voldoening is toch steeds groter als je de kamer (bijna) zonder tips uitspeelt, zelfs buiten de tijd, dan dat je een kamer binnen de tijd uitspeelt met een hoop tips. Leuk dus dat de GM'ers hier ook rekening mee hielden en ons die paar extra minuten gaven.

Op het einde waren we wel blij dat we onze zaklamp hadden, want één puzzel specifiek, kon echt wel wat meer licht gebruiken. Dit meldden we dan ook aan de GM'ers en zij waren hier al van op de hoogte en ik denk dus dat ze daar in de nabije toekomst wel iets aan zullen doen.

Conclusie : Ga deze kamer zeker spelen als je in de buurt bent, en eigenlijk ook als je wat van verder moet komen. Enkele gepassioneerde GM'ers maken het meer dan de moeite.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  60:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Iets te donker/somber...maar wordt aan gewerkt.

  escapemechelengerrit1978

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2023

We hebben het geheim ontrafeld

Wat een geheim! Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar hun andere kamer, was ook deze kamer mega tof om te spelen! Er zit een goede logica in het spel en je zit nergens vast. De puzzels zijn vlot, maar uitdagend!

Op een gegeven momentje zal ik persoonlijk wel even vast, maar daar trok mijn team geen bal van aan (If you know, you know)!

Als je in de buurt ben, raad ik deze kamer wel zeker aan om mee te pikken! Opnieuw was het personeel super vriendelijk en er was meer als voldoende parking voor de deur!


Reactie door Escape Room Mechelen

02 januari 2024

Super leuk om te lezen! Het was alvast een genoegen om jullie te begeleiden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Koppigaerts

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  escapemechelen

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2023

Leuke puzzel kamer met een grimmig sfeertje

We spelen vandaag beide kamers op deze locatie na elkaar.
Deze spelen wij als eerste. Dank dat wij nog zo last-minute terecht konden. Erg fijn dat het zo snel geregeld was :)

Ontvangst:
Er is gratis en voldoende parkeerplek voor de deur. We werden vriendelijk ontvangen ondanks we wat aan de vroege kant waren. Even lekker zitten en een kort gesprekje. De kamer werd voor ons klaar gemaakt en we konden al snel beginnen.

Kamer:
De start is leuk, alleen heeft het weinig toevoeging aan het spel. Beide kamers starten een beetje op dezelfde manier op deze locatie. Het heeft niet echt een toevoeging maar is best leuk. Zeker als je al snel gespannen bent zal dit de spanning zeker wel opvoeren.

De start van ons spel was een tikje stroef. Het leek erop dat we parallel (meerdere puzzels tegelijk) konden spelen maar dit was niet het geval. Dit is dan ook gelijk de enige hint die we het hele spel hebben gehad. De rest van het spel zat de flow er dus goed in.

De puzzels zijn zo nu en dan best uniek en op een originele manier verwerkt. De sfeer is grimmig zonder dat het echt eng word. Prima kamer dus als je niet echt van spannende kamers houd. Deze kun je gerust spelen!
Het decor schommelt een beetje in kwaliteit. Soms is de afwerking iets minder netjes en voelt de decoratie wat ''goedkoop'' aan. Dit is iets waar ze nog veel winst op kunnen maken. Beter licht, geluid en decoratie en ze gaan voor mij al in cijfer omhoog. De basis is goed, dat zeker!

Het einde van het spel wat helaas wat anti-climax. Het verhaal van de kamer kan denk ik nog wat aandacht gebruiken. Het idee is er, alleen nog niet goed genoeg verwerkt in het spel om het voor de speler duidelijk te krijgen dat dit het doel is en je daarmee het spel gehaald hebt. Het zou misschien een goed idee zijn om halverwege de game een moment te maken waarin duidelijk word dat deze actie uiteindelijk het ''doel'' van het spel is zodat er duidelijker wordt dat dit dan ook het einde is. Voeg hier meer licht, geluid en effecten aan toe en je hebt een veel beter einde.

Conclusie:
Zeker de moeite om te spelen. Zeker als je ze combineert met andere kamers of als je ze beide gaat doen op deze locatie.
Dank voor de leuke avond, wij hebben het erg naar ons zin gehad! <3


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:51 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

  Evelyne

Lena (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2023

Verrassend leuk!

Vorige week hebben we hier beide kamers gespeeld, als tweede kamer was The Secret of Malines aan de beurt. Deze was heel verrassend! Er was héél veel te doen. Deze was voor ons, beginnende escapers, wel iets moeilijker dan The Great Olaf. Het leuke hier is dat je voor sommige puzzels echt moet samenwerken. Leuk decor dat in thema is. Als ik ook hier iets van minpunt moet zeggen is het verhaal, dat heb ik ook al vaker in reviews gelezen. Ik heb dit dan ook aangekaart bij de eigenaars en ze hebben me verteld dat die commentaar zeker terecht is en dat ze bezig zijn met het beter uit te werken. Onze kinderen vonden The Great Olaf net iets leuker, maar voor ons was The Secret of Malines toch net iets beter!


Reactie door Escape Room Mechelen

21 oktober 2023

Hoi Lena! Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad. Bedankt voor de mooie review!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:43 min

  escapemechelen

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juni 2023

Verrassend leuke en goed opgebouwde escape

Was benieuwd om deze nieuwe escaperoom in Mechelen te gaan spelen. De lat ligt er hoog dankzij de Gouden Kooi, en het was dan ook afwachten of Escape Room Mechelen in dezelfde richting kon gaan qua niveau.

Pand vlot gevonden, ruim voldoende parkeerruimte en een vriendelijke ontvangst... zo zien we het heel graag. In de ontvangstruimte zit je meteen best gezellig, wat fijn is. Onthaal liep vlot en na een korte intro kon voor ons deze escape beginnen.

Sfeersetting in de escape is zeer goed. Het thema heeft een ietwat spannende insteek en hierop is goed ingespeeld met licht en geluid. Heel fijn, zonder ooit eng te worden. Top van in het begin vond ik hier de raadsels. Deze zitten zeer mooi verweven in de kamers en zijn bovendien zeer afwisselend. Wij speelden met 2, dan heb je steeds veel te doen en is de kans groot dat je alles gezien hebt, en hebben ons kostelijk geamuseerd. Ook best veel originele puzzels tegengekomen. Duidelijk dat hier een eigen twist gegeven is aan de escape. Afwerking is van een erg hoog niveau, er is heel duidelijk veel werk in gestopt.

Verhaallijn is iets wat voor mij altijd het verschil maakt tussen een goeie tot hele goeie kamer, en een absolute topkamer. Bij deze escape bouwt de verhaallijn initieel zeer degelijk op, maar na een tijdje begint het wat te kabbelen. Zeker naar het einde toe zitten er mogelijkheden in om nog net dat tikkeltje diepgang en apotheose te maken die deze kamer beklijvend zou kunnen maken. Hoe dan ook, alle ingrediënten zijn aanwezig die ervoor zorgen dat dit naar mijn bescheiden mening een hele goeie kamer is. Echt de moeite om voor deze naar Mechelen te gaan, ben ook benieuwd naar de tweede kamer.

Na de escape is uitbater enthousiast om mening te horen en heel sterk vragende partij naar tips om nog verder te verbeteren. Moet gezegd zijn. Dit is al een hele goeie kamer, en om dan te merken dat er goesting is om hem nog verder te verfijnen naar hogere niveaus... dat is het type uitbaters dat het escapelandschap in Vlaanderen en Nederland zo sterk maakt. Heel fijn.

Niks dan lof dus, zoveel is intussen wel duidelijk.


Reactie door Escape Room Mechelen

03 juni 2023

Dag Benjamin, Wat fijn dat we zo een goede eerste indruk op je konden maken! Wij houden zeker en vast rekening met je eerlijke mening en goede tips! Graag tot een volgende keer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer mooie afwerking
 • Goeie locatie, parking, fijne ontvangstruimte
 • Uitbaters met ambitie
 • Leuke puzzels, veel originaliteit
 • Sfeersetting is goed
 • Verhaallijn mist dat tikje extra
 • Apotheose op het einde ontbreekt

  escapemechelen

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2023

If walls could.., block the light?

Tijdens een goede escape dag te Mechelen was het na de gouden kooi experiences te hebben gespeeld tijd voor deze duistere kamer. Als je hier de oprit oprijd is gelijk duidelijk waar je moet zijn. Dat is altijd erg prettig want niet zo vervelend als er nergens iets herkenbaars hangt en je maar blijft zoeken!

Eenmaal binnen komen we in een vrij kale ontvangst ruimte die opzich nog wel wat liefde kan gebruiken maar wat opzich wel begrijpelijk is als (blijkt later) je net geopend bent.

Nah goed hoe de kamer hier begint is random maar opzich best grappig, achteraf zullen ze denk ik wel best vaak de vraag krijgen: Waarom deze keuze? Als dan blijkt dat ze voorheen een mega tof voorstukje hebben maar door angst van spelers die dit niet begrijpen hier destijds mee zijn gekapt wordt ik ligt sip. Wat valt ee niet te waarderen aan originele voorstukjes?

In ieder geval eenmaal in de kamer krijg ik ligte vibes richting n andere kamer maargoed dat voorkom je niet met deze thema’s als we dan van kamer naar kamer gaan blijkt t ook niet hetzelfde hoor. Er is een moment in het spel waar ik zelf fan van ben gewoon iets grappigs alleen het feit dat we er zo door afgeleid werden geeft aan dat we bijna tijd te veel hadden? Het einde is daarmee ook weer vrij random en kom toch ligt verslagen eruit.

Met wellicht wat aanpassingen en wat extra decoratie zou dit best een hele leuke kamer zijn!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  36:54 min

  Niklas

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Prima prijs-kwaliteitverhouding

Omdat we in de avond toch een kamer zouden spelen in Mechelen, konden we er natuurlijk wel eentje van tevoren spelen. De kamer(s) van escape room Mechelen stonden al een tijdje op mijn wishlist. Mede door de goede reviews hier op Escapetalk. Ook zag de website er tof uit. Vol goede moed trokken we dus naar Mechelen om onze eerste kamer van de avond te gaan spelen; The Secret of Malines.

We komen aan bij een wat vervallen schuur. Groot prijkt daar het nieuwe bord van 'escape room Mechelen'; deze escaperoom is amper 6 maanden open en met een 9.3 gemiddeld op Escapetalk was ik heel benieuwd wat ze hier gebouwd hebben. We worden onthaald door onze host en hebben nog de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Daarna kunnen we plaatsnemen in de ontvangstruimte. Deze ziet er prima uit, maar oogt wat kaal en kil. Na wat korte uitleg mogen we naar de ruimte naast de ontvangstruimte.

Hier worden we geblindoekt en mogen we in polonaise naar de kamer; ikzelf ben niet zo'n fan van zo'n intro. Maar dat is puur smaak. Eenmaal in de kamer kregen we (nog steeds geblindoekt) uitleg over het verhaal en daarna konden we gaan beginnen. De kamer oogt ook hier wat kil aan. Alsof je in een hobbyproject van iemand bent gestapt.

Wat wel fijn is, is dat we vanaf begin af aan meteen in een lekkere flow terecht komen. De puzzels volgen elkaar snel op. Als ervaren speler is het vrij snel duidelijk wat er van je verwacht wordt. De eerste puzzels zijn daardoor snel opgelost. De flow is zo fijn omdat de puzzels over het algemeen niet per se heel moeilijk zijn, maar daardoor heb je wel continu verschillende eureka momenten.

De reis die je maakt door de kamer voelt erg logisch, de stappen die je maakt volgen elkaar logisch op. Hoewel het verhaal voor mij vrij vaag is. Want wat hebben we nu eigenlijk precies gedaan, i don't know... De puzzels zelf voelen te vaak random aan hebben in sommige gevallen weinig met het thema te maken. Verder ziet het decor er gedurende de kamer prima uit. De afwerking kan écht op veel vlakken een heel stuk beter. Maar er is in ieder geval goed over nagedacht.

Met een kleine 40 minuten stonden we weer buiten. Wat vond ik nu van deze kamer? Dat vind ik erg lastig. Ga je kijken naar decor en verhaal dan is deze kamer echt niet heel bijzonder. Sterker nog, dan zou ik hem niet per se aanraden. Maar ga je kijken naar puzzelplezier, dan zou ik hem zeker aanraden. Er zit een heerlijke natuurlijke flow in die zich van begin tot eind vast blijft houden.

Als ik dan toch een stempel moet zetten van wel of niet spelen, dan zou ik zeggen pak deze kamer gerust mee. Zeker wanneer je gaat kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van deze kamer. Die is namelijk echt wel prima. Voor een zacht prijsje krijg je een oké gedecoreerde kamer met tal van leuke puzzels.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  sjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

'Wees' erbij

Met het team Ale Blie (3 personen) reden we op een doordeweekse avond richting Mechelen in België om twee relatief nieuwe escape rooms te gaan spelen. De eerste kamer die op het lijstje stond was Secret of Malines van Escape Room Mechelen.

Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren 👌. We werden vriendelijk ontvangen door de gamehost in een mooie en ruime ontvangstruimte, waar je eventueel de mogelijkheid hebt om vóór of ná het spel wat te drinken. We hadden van te voren net wat in onze – spreekwoordelijke – mik gedouwd, dus we kozen ervoor om direct te beginnen.

De introductie en instructie wordt gedaan door de gamehost zelf. Bij ons voelde hij prima aan wat hij wel en niet hoefde te vertellen over de spelregels en het verhaal 👍. Vervolgens word je op een ludieke manier naar de kamer gebracht én begint het spel. Qua verhaal veranderen we in donateurs die eens een kijkje gaan nemen in het door ons bekostigde weeshuis om te controleren óf ons geld goed besteed is.

Meteen zitten we erin en storten we ons op de eerste puzzels. Deze kamer heeft een hele lekkere spelflow. Je gaat heel fijn van de ene naar de andere puzzel en soms kun je zelfs een beetje parallel puzzelen (= met meerdere puzzels tegelijkertijd bezig zijn). Er zitten wat bekende én wat originele puzzels in en de variatie is groot tussen reken-, taal-, doe-, denk-, enz.- vaardigheden die je nodig hebt om de puzzels op te lossen. Daarnaast krijg je ook direct feedback van de kamer zelf als je iets goed aan het oplossen bent. Ik kan het erg waarderen als escape rooms dat in zich hebben, dus complimenten daarvoor. Hierdoor konden we de kamer ook hintloos uitspelen.

De decoratie en thematisering is wel oké, maar hier is misschien nog wel wat meer uit te halen. Hier en daar mist de kamer wat afwerking. Dus speel deze kamer vooral voor de fijne puzzelflow. Ook licht- en geluidstechniek is aanwezig en mede daarmee wordt feedback gegeven, dus dat is prettig voor de flow. Het voegt wat minder toe aan de sfeer. Desalniettemin is de prijs-kwaliteitverhouding van Secret of Malines prima en vind ik dat je waar krijgt voor je geld.

Binnen de gegeven tijd wisten we uit de kamer te ontsnappen. We hebben ontzettend veel lol gehad tijdens het spelen en hierdoor kwamen we ook met veel enthousiasme uit de kamer. Zo blijkt maar weer; een goede flow kan al zo ontzettend veel doen voor de ervaring.

Al bij al; Een prima kamer om te spelen als je óf niet zo veel escape-ervaring hebt óf als je zin hebt in een lekkere puzzelkamer tussendoor. Ik zou niet enkel voor deze kamer helemaal naar Mechelen rijden, maar als je in de buurt bent kun je deze rustig meepakken. De kamer heeft een lekkere spelflow, dus hier kun je heerlijk een uurtje puzzelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Speel deze kamer vooral als je eens lekker wilt puzzelen;
- Zeer geschikt om te spelen als je voor het eerst een escape room speelt.

Beste Escape Room Mechelen, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. Wij hebben het erg naar ons zin gehad 😊. We komen graag terug als jullie een nieuwe kamer openen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Puzzelflow
 • Feedback door de kamer zelf
 • Diversiteit
 • Logica

  sjephanie

Benoît DossoineBenoît DossoineJunior EscaperLid sinds: 31 december 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 april 2023

Top ervaring

Deze escape room was echt een topper!
We werden heel vriendelijk ontvangen, en kwamen dan in het weeshuis terecht. Een spannende sfeer, toffe doordenkers die net moeilijk genoeg zijn en een paar verrassingen hebben ervoor gezorgd dat wij een heel fijne ervaring hebben gehad.
Er werd ook tijd genomen om met ons na te babbelen, wat altijd een plus is!
We kijken uit naar de volgende kamer!


Reactie door Escape Room Mechelen

11 april 2023

Hoi Benoît! Bedankt voor de leuke review! Wij kijken er ook alvast naar uit om jullie opnieuw te ontvangen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  40:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend

  escapemechelen

SpekendesnorSpekendesnorJunior EscaperLid sinds: 07 april 2023 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2023

Meeslepend, heel leuk en spannend

We hadden een heel positieve ervaring in deze uitzonderlijke escape room! Vanaf het moment dat we aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door de gastheer. Zijn enthousiasme voor het spel werkte aanstekelijk, waardoor we nog meer zin kregen om aan ons avontuur te beginnen.

De puzzels in deze escape room waren echt opmerkelijk. Ze waren origineel en goed doordacht, waardoor we onze hersenen moesten gebruiken en als team moesten samenwerken om ze op te lossen. Elke puzzel was uniek en uitdagend.

De aandacht voor details in de decoratie en sfeer van de kamer droeg bij aan de algehele ervaring, waardoor we het gevoel kregen echt deel uit te maken van het verhaal. We gingen volledig op in het spel, wat de spanning en sensatie van de ervaring ten goede kwam.

Nadat we het spel hadden uitgespeeld, konden we een praatje maken met de gastheer. Zijn passie voor het spel was duidelijk, en het was duidelijk dat er veel aandacht en moeite was gestoken in het creëren van een uitzonderlijke escape room-ervaring.

Over het geheel genomen was deze escape room een van de beste die we reeds hebben gespeeld (we hebben er ondertussen bijna 30 gespeeld), en we zouden hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een leuk, uitdagend en boeiend avontuur. De gastvrije hosts, ongelooflijke puzzels en meeslepende sfeer droegen allemaal bij aan een fijne ervaring!


Reactie door Escape Room Mechelen

07 april 2023

Hoi Spekendesnor! Wat fijn om te lezen dat jullie er zo van genoten hebben, en dat we tot één van jullie favorieten behoren! Bedankt voor deze mooie woorden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:37 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Great host
 • Storyline
 • Exciting
 • Experience
 • Logic

  escapemechelen

schnitserschnitserJunior EscaperLid sinds: 01 september 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Als je de tijd even volledig uit het oog wil verliezen moet je deze komen spelen

De parking voor de deur was al meteen een eerste pluspunt. Wanneer we toekwamen werden we gelijk warm onthaald door de host die ons welkom heette, ons een woordje uitleg verstrekte en het verhaal toelichtte. Wat we ook zeer fijn vonden was dat de host het geven van hints geven even met ons aftoetste. Na nog een snelle sanitaire stop gingen we van start en het begin kon ons zeker en vast bekoren. De eerste paar minuten was het vooral zoeken naar een aanknopingspunt, maar eens we dat gevonden hadden zaten we helemaal in de flow en was er geen tijd te verliezen. De ene na de andere puzzel diende opgelost te worden, en teamwork was echt noodzakelijk om deze uitdaging aan te gaan. Het was echt een leuke combinatie van acties, handelingen, denkwerk en originele puzzels met veel variatie. Bovendien waren alle kamers volledig in thema waardoor de verhaallijn helemaal tot zijn recht kwam. We werden ondergedompeld in de wereld van het weeshuis waarin het kind in ons even terug naar boven mocht komen. Het tijdsbesef ging compleet aan ons voorbij omdat we met z'n allen voortdurend actief en interactief bezig waren tot we met een minimum aan tips terug oog in oog stonden met onze host, die nadien nog uitgebreid de tijd nam om na te praten en ook polste naar onze ervaring alsook vroeg of er verbeterpuntjes waren die ze konden meenemen. Maar op 1 tip na waren en wat ons betrof geen :-) Dus kom deze gauw ontdekken want het is een schot in de roos en maak ineens kennis met de fantastische begeleiding achter de schermen.


Reactie door Escape Room Mechelen

20 maart 2023

Wat een leuke review om onze werkweek mee te starten! Hartelijk bedankt voor de leuke woorden, Schnitser!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:06 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

  escapemechelen

Britt05Britt05Escape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Het was geweldig!

Zeer leuke escape room, de leukste tot nu toe die ik al heb gedaan! Veel kamers en heel mooi gedaan!


Reactie door Escape Room Mechelen

21 maart 2023

Hoi Britt! Bedankt voor de leuke review! Leuk om te horen dat jullie je zo goed hebben geamuseerd!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  00:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica

  escapemechelen

Kenny CaesKenny CaesEscape ApprenticeLid sinds: 19 maart 2023 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Een aanrader voor wie in Mechelen een leuke escape room zoekt

Last minute gezocht naar een leuke escape room. Ik kende deze locatie niet dus ik wist niet goed wat ervan te verwachten en ik had ook gezien dat ze nog niet lang open waren. Maar al mijn "twijfels" werden volledig weggenomen! Wat een fantastische kamer(s)!

Het ontvangst is zeer fijn, je merkt dat ze hier echt met veel goesting aan gewerkt hebben en gewoon willen dat de bezoekers een leuke tijd ervaren. Wij speelden de escape game met 2, de eerste keer met ons 2, ook al hebben we allebei wel al wat ervaring. Toch er in geslaagd om er uit te geraken dus de puzzels zijn zeker goed te doen mits hier en daar een handige tip.
De kamers zijn mooi gemaakt en de sfeer zit er goed in.

Blijkbaar komt er hier binnenkort een tweede kamer dus ik kan alvast niet wachten om terug te keren!


Reactie door Escape Room Mechelen

20 maart 2023

Hoi Kenny! Bedankt voor deze leuke review! We zijn blij dat jullie ervan genoten hebben en we verwelkomen jullie zeer graag voor onze tweede kamer! Tot binnenkort :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  escapemechelen

Claire RoothooftClaire RoothooftJunior EscaperLid sinds: 15 januari 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2023

Zeer goed

Echte aanrader. De hosts deden dit zeer goed en was mooi in elkaar gestoken. Zeker doen!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  escapemechelen

veerleveerleEscape GuruLid sinds: 27 november 2016 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Verrassende kamer!

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten van deze kamer, ik had er nog niet veel over gehoord en bij nieuwe kamers heb ik altijd wat schrik voor nog eventuele kinderziekten.

Maar nee hoor, top kamer! Mooie aanvulling in het Belgische escape landschap en ook blij te horen dat er aan een tweede kamer gewerkt wordt.

Het ontvangst was vriendelijk, parking voor de deur wordt ook steeds geapprecieerd. Leuke intro, die ons al giechelend aan de kamer liet starten. Hier en daar kan de afwerking misschien wat beter en soms is het wat donker, maar verder is het helemaal top, leuke verhaallijn, goed uitgewerkt, trouw aan thema, originele puzzels, weinig slotjes, vlotte flow. Van kinderziektes geen sprake, er was één klein defectje maar dat kan altijd gebeuren en werd ook netjes opgelost. Het is geen high-tech kamer maar gewoon een goede kamer die het bezoeken waard is.

Communicatie was ook heel goed, er was een defect met de verwarming maar daar werden we netjes op voorhand van op de hoogte gebracht zodat we ons wat warmer konden kleden, ook bij de nabespreking werd er om feedback gevraagd, tijdens het spelen kregen we ook een melding wanneer we op de helft van de tijd zaten.

Wij komen zeker nog terug voor de andere kamer!


Reactie door Escape Room Mechelen

28 februari 2023

Hey Veerle! Hartelijk bedankt voor de leuke review! We zijn blij dat jullie ervan genoten hebben en verwelkomen jullie graag opnieuw voor onze tweede kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  49:29 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer

  escapemechelen

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Toffe escape room

Goede ontvangst , we zaten helemaal in het verhaal .
Toffe puzzels


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Prijs

  escapemechelen

ValerieMValerieMEscape ApprenticeLid sinds: 13 februari 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2023

super leuk

zeer toffe room, leuke puzzels, vriendelijk ontvangen
aanrader!
net een uur en 2 minuten uitgespeeld, dus 2 minuten over de tijd maar zeker geslaagde middag vol fun!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great host
 • Great price

  escapemechelen

MiladyBMiladyBEscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2023

Sfeer 10/10

Deze kamer bracht je van de eerste minuut in een heerlijke thriller sfeer. Combineer daarbij de meest originele puzzels die ik in lange tijd gezien heb en je hebt deze topper.
Qua setting werd er ingespeeld op alle zintuigen: je hoorde een heel enge sountrack, moest steeds op kleine details letten en ook gewone menselijk logica gebruiken.
Een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Original
 • Great service
 • Difficulty
 • Diversity
 • Logic
 • Exciting

  escapemechelen

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2023

Prima kamer

We hadden zin in een escaperoom, dus last minute gingen we Secret of Malines spelen.

Deze kamer hebben we gespeeld met 4 ervaren spelers (tussen de 35 en 74 gespeelde kamers).

De ontvangst ruimte is nog wat kaal en vooral steenkoud. Hier kan nog veel gewonnen worden qua aankleding en ook meer aankleding naar de kamer toe.

De start van de kamer was wat ongemakkelijk. Als je een acteer stukje in je kamer wil stoppen probeer dit dan geloofwaardiger uit te voeren met wat meer spanning en actie.

De kamer zelf zit bom vol puzzels, eigenlijk zelfs te veel voor de tijd dat je in de kamer zit (60 minuten). Bijna alle puzzels zagen wij vrij wel gelijk, een aantal puzzels deden we net iets langer over en toch de kamer maar net gehaald met 23 seconde.

Voor een beginner groep is dit dus bijna niet te doen. Wellicht dat daar nog wel het een en het ander te behalve valt.

Verder ziet de kamer er wel prima uit, maar op gebied van afwerking mag het hier en daar echt nog wel wat beter.

Toch wel een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil. Want de puzzels zijn afwisselt en het zijn veel puzzels!


Reactie door Escape Room Mechelen

06 februari 2023

Beste "psmulders", Bedankt voor jullie review! Wat betreft de koude heb je zeker gelijk, de offerte voor het plaatsen van een chauffage in de inkomhal is ingediend. We weten dat het momenteel redelijk koud is, daarom dat we ook elektrische verwarming voorzien in de kamer zelf. We proberen om het zo aangenaam mogelijk te houden tijdens het spelen. De tips in verband met de afwerking nemen we zeker mee, daar zijn we ook dagelijks mee bezig om dit nog te optimaliseren. Nogmaals bedankt voor jullie bezoek, we houden zeker en vast rekening met jullie tips!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  escapemechelen

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2023

Even mijn donatie checken

Leuke kamer met een eng thema maar die helemaal niet eng bedoelt is. Perfect voor ons als koppel aangezien mijn vriendin met zijn tweetjes liever geen horror kamer speelt.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

  escapemechelen

Team plusvrienden (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2023

Uitdagende escaperoom

Wij waren met ons drieën. Geen ervaren escapers. Eén iemand had nog nooit een escaperoom gedaan. We zijn er toch binnen de tijd uitgeraakt. De host gaf ons veel complimenten, gezien ervaren escapers er vaak niet eens tijdig uit kwamen, vertelde hij ons. Hij onthaalde ons prima. Het thema is mooi uitgewerkt met een soundscape, passend décor en een leuk, doch iet of wat oncomfortabel introductieverhaal. De sfeer zat er daardoor meteen in. Sommige puzzels waren snel duidelijk. Voor andere puzzels moesten we toch even flink onze hersenen gebruiken. Deze escaperoom is onmiskenbaar gebouwd met veel passie en creativiteit. Wij hebben ontzettend genoten. Veel complimenten terug en wij kijken uit naar de volgende kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min

  escapemechelen

Vincent_Escape25Vincent_Escape25Junior EscaperLid sinds: 06 februari 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2023

Top room

De escape room is super leuk! Uitdagende puzzels. Ze zijn nog niet zo lang open maar geven toch al een super ervaring. Ze geven ook aan dat ze nog volop tips verwelkomen om te verbeteren. Maar dus, de puzzels waren uitdagend en er was teamwerk nodig om deze op te lossen! Niet simpel maar dat is de bedoeling. Dit is zeker een hoger niveau escape room!


10

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Spannend
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beetje koud. Maar ze werken er aan!

  escapemechelen

ThygeThygeJunior EscaperLid sinds: 15 augustus 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2023

Out with a bang!

Heel aangenaam ontvangst bij de collega's van Escape Room Mechelen eind januari. Na een korte introductie en een duidelijk begin van het verhaal, konden we beginnen puzzelen. De kamer is goed aangekleed volgens het thema en de puzzels zijn ook van een degelijk niveau. Sommige denkwijzen/soort puzzels komen wel enkele malen opnieuw voor, dat is het enige minpuntje dat ik kan aanhalen. We ontsnapten op 43 minuten, het record. De kamer is wel maar sinds december 2022 open, dus dat zullen we nog wel kwijtspelen. Het bedrijf is zeker veelbelovend en ze mogen me zeker terug verwachten voor hun tweede kamer.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:00 min


 • Great service
 • Original
 • Difficulty
 • Great host
 • Logic
 • Storyline

  escapemechelen

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperLid sinds: 21 mei 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Knappe inkleding en leuke puzzels in deze nagelnieuwe kamer!

Als je denkt dat deze kamer begonnen is, dan moet het eigenlijk pas echt beginnen. De kamers, en dat zijn er wel wat, bevatten een leuke combinatie van technologische snufjes en "analoge" puzzels, slotjes en codes. Dat maakt het een van mijn favorieten. Er is ook een spelelement waar volwassenen die wat nostalgisch zijn ingesteld (zoals ik) veel plezier aan beleven. Hintsysteem via een walkie talkie (wat vaak niet ideaal is, maar hier perfect werkte).

De ontvangst is heel vriendelijk. Je ziet dat het net als wij gepassioneerde mensen zijn. Er komt nog een tweede kamer die binnen enkele maanden zal openen, en daarvoor gaan we zeker terug. Puik werk daar in mijn geboortestad!



10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels
 • Beleving

  escapemechelen

Wendy Roels (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2023

Hele fijne escape room

We hebben met 6 vrienden de Secrets of Malines gedaan en dit was een hele fijne ervaring. Ondertussen hebben we al wat escape rooms gedaan, maar toch kwam deze verrassend uit de hoek met enkele puzzels die we nog niet eerder hadden gezien.
In het begin dacht ik dat er wat weinig gewerkt was aan het verhaal (bij de intro), maar eenmaal in de kamer, begon het verhaal pas echt en zag je dat ze er echt wel werk in hadden gestoken. Doe zo verder!!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

  escapemechelen

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig