Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gijssambeek

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Ik ben Gijs en heb rond april 2022 een nieuwe hobby gekregen, escaperooms. In de tussen tijd heb ik al een hoop kamers gespeeld en ben ik zelfs met mijn team genoten van ''De Drie Duitsers'' afgevlogen naar Athene voor een volledige ''escape vakantie'' ik ben een ontzettende schijter maar ik ben erg fan van horror gerelateerde kamer. Ook hou ik er van als een kamer een kloppend of origineel verhaal heeft. Ik vond mijn top kamers aangeven altijd lastig maar toch ga ik dat hier proberen, ik ga geen lijstje maken van goed naar beste maar ik ga gewoon mijn favoriete kamers onder elkaar zetten in willekeurige volgorde <3


Ik schrijf regelmatig reviews, nu is dit meestal omdat ik het zelf gewoon leuk vind om te doen en word het gewoon een ontzettend slap verhaal. Ondanks dat zal ik altijd uit mijn persoonlijke perspectief spreken en kan dus alles wat ik vind door iemand anders op een andere manier worden ervaren ;)


Favoriete Escaperooms:

Don't take a breath ~ Verone Athene

Stay in the Dark ~ Darkpark Vlaardingen

Chapel and Catacombs ~ Lockhill Athene

Molly's Game ~ Down the Hatch Voorburg

The Sacrifice ~ Disapear Athene

Monica's Diary ~ Ban Bang Theory Athene

The Litchver Woodland ~ Ban Bang Theory Athene


Lid sinds

01-01-2022

Locatie

Gijssambeek

Statistieken

Escaperooms

75 reviews

158 kamers gespeeld

96% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


3 forum berichten

Teams

Nicht die Kinder!

5 teamleden

16 kamers gespeeld

De Drie Duitsers

3 teamleden

70 kamers gespeeld

Toverland Fanclub

1 teamleden

2 kamers gespeeld

De Schuddebuikjes

2 teamleden

8 kamers gespeeld

75 reviews

Strafwerk

Vandaag gaan we eindelijk naar ''Het Borgesius Mysterie'' deze stond al lang op mijn wishlist. Ik heb vandaag gezelschap mee waarmee we het team ''De Schuddebuikjes'' hebben gevormd 5 personen.

Als eerste, ik lees verbazend veel negatieve(re) reviews. Echter heb ik dit (en mijn team) dit TOTAAL niet ervaren. Wat vond ik dit een fantastische kamer. Wat belangrijk is bij deze kamer is dat je er blanco in stapt, heb je escaperoom ervaring? ben niet eigenwijs en denk dat je gaat weten wat je moet doen, er word hier op een andere manier gespeeld en daarvoor moet je open staan. Doe je dat niet? Ja dan maak je het jezelf erg lastig.

De afwerking van deze kamer is fantastisch een van de mooiere kamers die ik in Nederland heb gespeeld. Van prachtige realistische decor tot de kleine details, wat heb ik me daar door kunnen vermaken. Neem je de tijd om rond te kijken dan word je daar voor beloond.

Het verhaal zit heel tof in elkaar, met daarbij een leuke twist waardoor het interessant blijft. Door het gebruik van geluid en video word het verhaal je erg duidelijk, zoals de host/eigenaar ook aanraad in het begin neem tijdens de video's de tijd om te luisteren en ga niet tegelijk door met het puzzelen.

De puzzels in deze kamer zijn tof en mooi in thema verwerkt, het is een pittige kamer waar flink gepuzzeld moet worden maar het is zeker te doen. Er zit een tof hint-systeem in de kamer waardoor wij een ontzettend prettige flow hebben gehad. Deze kamer is ook prima te spelen voor grotere groepen door puzzels in de kamer, er zitten een aantal hele leuke creatieve puzzels in deze escaperoom.

De beleving van de kamer is super, vaak zijn puzzel kamers minder gefocust op beleving & effecten maar hier was de balans voor mij perfect en positief verassend. Het gebruik van licht, geluid en overige effecten was super. Ik heb een aantal momenten met verbazing staan kijken om wat er gebeurde, hiervoor alle love naar deze kamer.

Al met al,
Een top kamer voor mij, zo makkelijk is het. Speel deze kamer als je van escaperooms houdt en een klein advies is om met een wat grotere groep te gaan. Ben niet eigenwijs en laat jezelf meenemen in DIT spel, hou je niet aan bepaalde ''standaard'' escape dingen. Sta je hier voor open staat je een ontzettend waanzinnige beleving te wachten.

Mensen van Het Borgesius Mysterie super bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid en hopelijk tot ooit!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  DorienliebenJoelsDeanvanSoestremconet

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 27 september 2023

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Vandaag gaan we op pad, we zijn namelijk opzoek naar Rita. Om mijn speurtocht tot een goed einde te leiden heb ik 2 team genoten meegenomen.

De locatie van het Escape Hotel is fantastisch, wat een prachtig pand zowel van buiten als van binnen. We worden gelijk vriendelijk ontvangen door onze host en er werd de tijd genomen voor een gezellig praatje, de ontvangst is ook ontzettend mooi aangekleed.

Tijd voor de zoektocht, het begin is creatief en daarbij uniek. Meteen bij binnenkomst viel me op hoe mooi de kamer was, alles voelde en zag er echt uit. Geen random objecten om maar een puzzel in of op te verstoppen maar alles prachtig in thema gemaakt, super tof!

De puzzels zijn variërend van moeilijk tot makkelijk, dit zorgt over het algemeen voor een goede flow. Alles is mooi verwerkt in thema en daardoor voelt het alsof je handelingen logisch zijn, dit maakt het puzzel plezier voor mij al een stuk beter.

Soms voelde we ons ontzettend stom omdat de oplossing soms daadwerkelijk voor onze neus lag dit was erg vermakelijk, ook zijn er een aantal super originele puzzels te vinden in deze escape room.

Al met al, een super toffe kamer die je zeker moet spelen, een toffe puzzel kamer met een leuk verhaal. Super mooi aangekleed en vriendelijk personeel.

Mensen van Escape Hotel ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Logica

  Drs-jlc

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 16 augustus 2023

The Not Abandoned Abandoned Hotel

Eindelijk zijn we in Wroclaw voor onze escape trip, in deze trip spelen we alle kamers van Exit.19 en natuurlijk bewaren we deze kamer tot het laatste voor de maximale opbouw. En dat hebben we goed gedaan, ik speel vandaag met het team ‘De Drie Duitsers’’ een team dat bestaat uit 3 personen.

Per direct raad ik de deze kamer aan, hij is top voor 3 personen ik denk namelijk dat als je met meer personen ontzettend snel door de kamer zult gaan wat zonden is, en op bepaalde momenten ook niks te doen zou hebben en dat zou zonden zijn.

De aankleding van de kamer is echt waar ongekend, een van de mooiste kamers die ik heb mogen spelen op dit moment. Met oog voor detail tot prachtig grote decor stukken, dit maakt de sfeer door de gehele kamer. Er is aandacht besteed aan de kleine dingetjes waardoor het echt lijkt je je in een hotel bevind, ook word er ontzettend goed gebruik gemaakt van licht en geluid. Hierdoor is de feedback tijdens het spel verloop goed en word de sfeer goed gezet.

Het puzzelen voelt natuurlijk omdat hier alles in thema is, de meeste handelingen die je doet zijn logische handelingen en dat puzzelt ontzettend fijn. Dit is het ene moment sterker dan op het andere moment maar het blijft super door de gehele kamer.

De acteur in de kamer geeft een dubbel gevoel bij mij, op sommige momenten zag ik de toegevoegde waarde zeker naar voren komen maar ook voelde het soms als er een acteur in zat om er maar in acteur in te doen. Dat vond ik erg jammer omdat dit ook een stukje spanning afnam, de rol van de acteur (wat jij precies van hem moet vinden) is me hierdoor ook niet geheel duidelijk geworden tijdens het spel.

Het verhaal is tof, relatief complex maar de puzzel stukjes vallen redelijk goed op zijn plek. Er zijn wat onduidelijkheden voor mij maar ruimte voor persoonlijke invulling hoeft niet per see iets slecht te zijn. Er zit een toffe twist in het verhaal en ik vond het ontzettend creatief en daarom fijn om te zien.

Al met al, een kamer die ongetwijfeld in de top lijsten hoort al ben je in Polen of Wroclaw speel deze kamer want je wilt hem niet missen. Ga met 2 of 3 personen voor de optimale beleving en geniet vooral van alles wat er te zien valt.

Mensen van Exit.19 ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en wie weet tot snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Afwerking
 • Aankleding

 

King Arthur's Dungeons

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Nobody, literally nobody…. Me: AHHH AHHHH AHHHH

Vandaag spelen we ‘’King Arthurs Dungeon’s van Exit.19 in Wroclaw, we hebben een vriendelijke host en krijgen ons escape room praatje. Ik speel met het team ‘’De Drie Duitsers’’ en de naam verklapt het al we zijn met 3 personen ;)

Deze kamer vond ik ontzettend mooi, van verschillende grote decor stukken tot kleinere details. Ook alle puzzels zijn mooi in thema of in het decor verwerkt. Er zitten wel een aantal behendigheid puzzels in deze kamer en dat moet maar net je ding zijn… spoiler, dat is niet ons ding. Dus daar zijn we wel redelijk op vast gelopen, gelukkig kun je op een gegeven moment parallel puzzelen en dat was hier oprecht erg prettig.

Het verhaal van de kamer is prima, niet super speciaal maar goed genoeg voor het thema. Je bent met een stukje verhaal en je doel word wel snel duidelijk. Pas in het latere gedeelte van de kamer pakt het verhaal zich weer wat sterker op en dat was erg tof.

De kamer voelde ook erg groot aan en daardoor zaten er een aantal toffe verassingen in.


Al met al, een super toffe kamer die je zeker moet spelen als je in of in de buurt van Wroclaw bent. Het is een echte puzzel kamer met een ontzettend mooi decor ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Begeleiding op sommige momenten

  Drs-jlc

Asylum

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 05 september 2023

Das Asylum… Sanatoerium.. Nee Asylum!

Vandaag spelen we Asylum bij Exit.19 wat keek ik hier naar uit, een kamer met spanning!

Deze kamer vind ik persoonlijk ideaal voor 3 personen, dit geeft wat extra spanning op sommige stukken en dit maakt het puzzelen in de kamer prima te doen. een kleine disclaimer op voorhand, wij hebben de kamer zonder acteur gespeeld echter is die blijkbaar op bepaalde tijdstippen ook met acteur te spelen.

De kamer begint hier op een toffe manier, waardoor de spanning meteen goed te pakken is. Ik kreeg in het begin een beetje SAW vibes en dat vond ik persoonlijk erg tof. Samenwerken staat in deze kamer centraal en daar hou ik van, puzzels op op zichzelf niet super lastig zijn. Maar omdat je je teamgenoten nodig hebt om te slagen geef dit een extra dimensie.

De aankleding is super, de kamer is groot en verrassend op sommige momenten. Een voor mij persoonlijk goede balans tussen techniek en 1.0 spel elementen.

Het verhaal is erg leuk, alleen niet volledig duidelijk zeker tegen het einde aan werd het mij een beetje onduidelijk. Maar buiten dat was het prima te volgen, een aantal puzzels die perfect in de sfeer en verhaal vielen en ook een stukje verhaal vertelde, tof!

Al met al, een van mijn favoriete kamers uit Wroclaw een mooie kamer met tof verhaal + een klein tintje spanning. Ben je in Wroclaw moet je deze kamer zeker spelen aan te raden met 3 personen indien mogelijk.

Exit.19 bedankt voor de vriendelijkheid en gastvrijheid in jullie gekkenhuis!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Geen Broerka meneer met telefoon

 

In the Netherlands we call this, polonaise


Vandaag onderweg naar Duitsland met het team “De Schuddebuikjes” een groep die bestaat uit 4 personen. We spelen vandaag “The Dark Forest” een copy van de kamer “The Litchver Woodlands” een escape room die zich bevind in Athene.

Toen ik hoorde dat deze kamer vlak bij ons kwam MOEST ik deze spelen want de originele kamer is ver weg een van mijn favoriete.

De intro van deze kamer vond ik ontzettend tof en onze acteur deed zijn werk uitstekend, hij improviseerde waar kon en speelde met de groep en keek meteen hoe ver hij kon gaan, tof! In dit intro stuk vond ik de afwerking ontzettend netjes.

Toen de daadwerkelijke escape room begon was ik benieuwd, want het niveau halen wat de originele heeft word ontzettend lastig, en dat was ook het geval. Dit is een SUPER toffe kamer maar het originele is gewoon toch wat beter dus bij deze alvast de aanrader, ben je nog van plan om naar Athene te gaan? Sla deze dan over en speel het origineel.

De afwerking was prima in de kamer, het voelt alsof je in een echt “donker bos” zit het is zonde dat er in dit bos ook een lompe betonnen vloer zit waar je in alle haast of stress akelig kan struikelen. De opvulling van de kamer is precies goed, geen tierelantijntjes die je voor niks nodig hebt waardoor het spel verloop duidelijk blijft, en de eerst volgende stap duidelijk is.

Dit is naar mijn gevoel een beleving kamer, waarbij de puzzles niet altijd belangrijk zijn voor het verhaal en dat had na mijn smaak wat beter gekund, de puzzels die erin zaten waren soms erg uit verhaal of overbodig. Het hint systeem in deze kamer is dan weer heel tof in thema gedaan en voelt daarom natuurlijk, echter kan ik begrijpen dat als je veel hints nodig gaat hebben dit vervelend kan worden.

Het acteer werk in de kamer was tof, niet geheel naar mijn smaak in de zin van een hoop geschreeuw en gegil. Maar kwa begin en vooral sommige scare’s hiervoor alle respect, vanaf het begin word de toon gezet door de acteur en ze doen hun best om dit zo goed mogelijk vast te houden tot het einde.

De scare’s in de kamer waren ontzettend verschillend, er is een specifieke scare die ik ontzettend goed vond en er ook letterlijk van op de grond lag over mijn teamgenoten heen. Maar soms voelde het ook gepland, ook wel ze kwam op een specifiek moment maar aan omdat dat volgens het script hoort maar niet passend was bij de situatie of de manier waarop wij speelde en dat was jammer en maakte het daarom voor mij minder eng.

Zoals ik benoemde is het een verhaal/beleving kamer, echter kwam het verhaal in deze kamer niet helemaal lekker naar voren. Omdat ik hem in Athene al had gespeeld en het verhaal dus al vrij goed kende heb ik op onduidelijke momenten mijn team even bij moeten praten en dat is zonde voor een verhaal wat zo tof is.

Al met al, ben je niet van plan om naar Athene te gaan maar zoek je een ontzettend gave horror kamer in de buurt ga deze spelen, speel maximaal met 4 misschien zelfs met 3 voor een wat spannendere ervaring.9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 24 juli 2023

Matthew 5:48 - Be ye therefore perfect, even as your Father which is in heaven is perfect.

Vandaag gaan we niet alleen ''Rebecca'' & ''The Non Believers'' spelen, nee nee ook gaan we naar Duinrell! Weetje wel? dat park? met de kikker? cool, jammer genoeg is dit geen pretpark review site. op naar de kamers dan maar! Vandaag speel ik ''The Non Believers'' met het team ''De Drie Duitsers'' + aanhang, we zijn met 4 personen en dat was top te doen met deze kamer.

Toen we terug kwamen voor ''The Non Believers'' ontmoeten wij de eigenaar die super gast vriendelijk was en we raakte zo verdwaald in de gezelligheid dat we bijna waren vergeten waar we voor kwamen, een escape room.. naja niet zo maar een escape room eentje die ons flink is opgehypet door verschillende mensen. Meestal is dat niet zo goed omdat het dan alleen maar kan tegenvallen... toch??

Het begin van de kamer word ondersteund door een voice-actor en dit voelde voor mij filmisch aan, meteen bij de intro was je de connectie tot de realiteit al kwijt en werd je meegenomen in het verhaal wat fantastisch. Je begint meteen met een knaller en de toon word meteen gezet, wauw is het enige wat ik hierop heb te zeggen. De enige angst die ik op dit moment had was of ze dit de gehele kamer konden vast houden.

Direct valt op dat het decor en de aankleding van de kamer werkelijk hemels zijn... snap je hem? hemels? geloof? ha-ha. Alles voelt op zijn plek en dit helpt ontzettend goed om je op te nemen in het verhaal, je voelt de direct een onderdeel van een werkende machine en hierdoor voelt alles logisch.

Om terug te komen op logisch ga ik even inhaken op de puzzels, buiten dat alles prachtig verwerkt zit in het decor voelen de handelen die je verricht logisch en is alles passend bij het verhaal. Dit zorgde bij ons voor een super goede flow, normaal ben ik echt geen puzzelaar en komt het bijna nooit voor dat ik het idee heb dat ik iets toevoeg in het spel verloop. Maar hier was dat anders, door de juiste sturing met licht in deze kamer voelde alles namelijk natuurlijk en was het ontzettend duidelijk wat je moest doen hierdoor heb ik me op geen enkel moment geïrriteerd aan een puzzel of opdracht.

Zoals benoemd word je direct mee getrokken in het verhaal, het is complex maar ontzettend mooi.. ken je dat gevoel dat je al seizoenen lang een serie volgt, eentje met plotholes links en rechts vragen die nog niet beantwoord zijn.. maar dan in het laatste seizoen valt alles op zijn plek, en wat blijft er op dat moment over? Kunst. En dat is hoe deze kamer aanvoelt, het verhaal klopt en valt op zijn plek. Overal is over nagedacht en door het gebruik van voice-actors voelt het natuurlijk verwerkt en hoeft je geen lappen met tekst te lezen, en dat met een grandfinale.. een seizoen die het afsluit en je vervolgens precies weet wat je waarom deed... een kunst werk.

Ik ben er in mijn 109 kamers (op moment van schrijven) achter gekomen dat het super tof is om met een hoop adrenaline uit een kamer te komen en het trucje daar achter ken ik ondertussen ook wel. Maar om emotioneel en met voldoening uit een kamer te komen dat is echt even andere koek, en dat hebben ze hier toch echt gedaan. De juiste snaar geraakt en daarmee iets fantastisch neergezet. We hebben het er naderhand met zijn alle over gehad en dit is een kamer die in de top hoort, niet alleen van ons koude kikkerlandje maar van de wereld. Als deze kamer niet hoog in de Terpeca (wereld wijde top lijst voor escape rooms) beland weet ik het ook niet meer.

Al met al, wat een kamer, wat een beleving, en wat een verhaal. Pak je spullen in, verkoop je kinderen, plan je vakantie dagen en reis af naar Your Escape om ''The Non Believers'' te spelen. Een kamer die me niet alleen blij heeft gemaakt maar mij ook stil heeft gekregen.

Your Escape, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben ons ontzettend vermaakt zowel tijdens het spelen als naderhand. Het is zonde dat we nu alles bij jullie gespeeld hebben want het was ontzettend gezellig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Die avond niet kunnen slapen

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 03 juli 2023

Dietterrr! Dieter!! Gullie moederrr

Vandaag onderweg naar Lier, twee kamers spelen die al lang op mijn lijstje stonden. Deze keer met een nieuw team genaamd ‘’Vergeet ons moeder niet!’’ Dit team bestaat uit 4 personen.

De service bij ‘’The Start’’ was goed, we werden vriendelijk ontvangen en begeleid er was tijd voor een grapje hier en daar. De tijd werd voor ons genomen en dat is super!

Deze kamer stond hoog op mijn Wish-list en stond ook hoog aangeprezen in de top 50 van EscapeTalk, hierdoor had ik hoge verwachtingen. Deze zijn jammer genoeg niet geheel tot stand gekomen. Begrijp me niet verkeerd het was een leuke kamer en hebben ons vermaakt, maar is het een kamer die op het moment van schrijven op nummer 19 staat op escape talk, ik denk dat het voor de prijs die je betaald om te kunnen spelen hij zeer ondermaats is.

Het verhaal is creatief maar komt niet helemaal naar voren in de kamer, in ieder geval was het ons niet helemaal duidelijk wat er nou precies allemaal gebeurde. De functie van de acteur en hoe wij op hem zouden moeten reageren was niet duidelijk. Moet ik wegrennen of hem knuffelen? Het is in ons geval beide bijna gebeurd en dat is wel een beetje het tegenoverstelde van elkaar.

De afwerking was in een aantal ruimtes vond ik heel netjes en heb ik geen opmerkingen over, je ziet dat hier tijd en geld in is gestoken en dat is goed. Echter is de kamer waar je over het algemeen het meeste tijd besteed dan weer het tegenovergestelde, de afwerking hier is echt ondermaats naar mijn menig, zeker voor een kamer van deze prijs.

De puzzels waren leuk, sommige goed in thema en daardoor ook vermakelijk. Sommige voelde wat te simpel aan en dan weer volledig uit thema.

De spanning in de kamer is prima te doen, en denk dat het een goede ‘’instap’’ kamer is als je eens wilt ervaren hoe het is met een acteur te spelen.

Al met al, een prima kamer om te spelen. Echter vind ik hem voor wat er staat erg duur.

Mensen van The Start, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid!


Reactie door TheStart EscapeRooms

05 juli 2023

Gelukkig hebben jullie kunnen ontsnappen en heeft Herman (de vader van Dieter) geen verdere slachtoffers gemaakt ?. We zijn erg blij dat jullie van onze kamers hebben genoten al was Harbor Hotel voor jullie team allicht niet de juiste keuze. We blijven onze kamer innoveren en nemen zeker jullie feedback hierin mee. Bedankt hiervoor.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Creatief verhaal
 • Prijs
 • Toevoeging Acteur

  sjephanie

‘’Luck was always part of the plan’’ - RR

Vandaag onderweg naar Lier, twee kamers spelen die al lang op mijn lijstje stonden. Deze keer met een nieuw team genaamd ‘’Vergeet ons moeder niet!’’ Dit team bestaat uit 4 personen.

De service bij ‘’The Start’’ was goed, we werden vriendelijk ontvangen en begeleid er was tijd voor een grapje hier en daar. De tijd werd voor ons genomen en dat is super!

Undercover Skill Facility was voor mij een mooie verassing, Ik had geen speciale verwachtingen voor deze kamer maar ik vond het heel leuk. Het was wel iets anders dan een Escape Room, het was een 9 rooms. Iedere kamer een verschillend thema en puzzel, wel samenhangend in een overkoepelend verhaal.

Het gaf een andere dimensie aan een escape room en de flow bleef hierdoor goed omdat je na een aantal moeten hoe dan ook door ging naar de volgende ruimte. De puzzels waren leuk wel veel stappenplan puzzels, alles paste wel mooi bij de ruimte waar je je op dat moment bevond.

De afwerking was netjes, de ene kamer mooier dan de andere maar ik vond het super mooi. Vooral de laatste ruimte vond ik heel mooi.

Al met al, een leuke kamer om te spelen. Is het de prijs waard? Dat is een geheel persoonlijk ding al vond ik het wat aan de hoge kant.

Mensen van The Start, super bedankt voor jullie gastvrijheid we hebben ons zeker vermaakt!


Reactie door TheStart EscapeRooms

09 juli 2023

Bedankt voor fijne review! Het was mega leuk om "vergeet ons moeder niet" te mogen hosten! Greetings K


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Prijs

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunensjephanie

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 29 juni 2023

“Wendy? Darling? Light, of my life. I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains in.”

Na bijna een jaar lang op mijn verlanglijstje staan was het ei-de-lijk zover in ''Kamer 237'' te gaan spelen, mijn tot op dit moment laatste kamer bij dit gezellige bedrijf. Ik ga met het team ''De Schuddebuikjes'' die bestaat uit 5 personen.

Zoals altijd bij 237 was het ontvangst ontzettend vriendelijk en was er tijd voor zowel een drankje en een praatje dat is altijd prettig, maar echter kon ik niet wachten om eindelijk naar mijn hotel kamer te gaan... want het was een lange dag. Toen we eenmaal naar de receptie mee werden genomen was ik zeer benieuwd of deze kamer zijn verwachtingen nog wel kon waarmaken na zolang op mijn wishlist staan, nou dat is gelukt.

Het intro stuk van de kamer is heel leuk en vermakelijk, wederom is het gebruik van spraak & video briljant en super mooi en kijk je hiernaar met plezier. De setting voelde voor mij in het begin niet als een ''basic'' escape room wat ik super leuk vond.

De puzzels in de kamer waren voor mijn gevoel best pittig, daarbij moet ik vertellen dat ik nou niet bepaald de meest intellectuele van het gezelschap ben maar toch. Alles is mooi verwerkt in thema en voelt natuurlijk, links en recht een knipoog naar de film maakte het voor mij een nog betere beleving. Je kan hier op meerdere momenten parallel puzzelen, ook wel je kan hier op moment meerdere puzzels tegelijk oplossen. Ondanks dat dit vaak kan lijden tot het niet volledig meekrijgen van de kamer/verhaal heb ik daar hier geen last van gehad en daarvoor heel veel extra liefde naar deze kamer. We hebben hierdoor geen moment gehad dat we maar moesten toekijken hoe andere het deden.

De decoratie en aankleding van de kamer vind ik merkwaardig goed, zeker voor een kamer die stiekem toch wat ouder is. Echter is dit aan de afwerking niet terug te zien, het voelt alsof die gisteren is open gegaan. Met ook hierin knipogen naar de film die ik super tof vond.

Er was in de hele kamer maar 1 klein dingetje wat ik persoonlijk jammer vond, er is 1 puzzel waarbij als je iets een aantal keer fout doet je een bepaalde tijd moet wachten en op dat moment niks anders kan oplossen. Ondanks dat dat stom van ons was vond ik dat wel jammer. Maar ach, als dat het enige is waarvoor ik kan zeiken wil dat wel iets zeggen.

Al met al,
Een kamer die met een reden hoog aangeprezen staat door velen, en zeker hoort in de top van de kamer. Een kamer voor escape & film liefhebbers en toch ook een echte puzzel kamer. Genoeg gelult, plan je vakantie dagen in neem je vriend vriendin of vriendengroep mee en boek een nachtje in kamer 237. Want hier MOET je zijn verblezen.

Mensen van 237, super bedankt voor jullie gastvrijheid en interesse zowel voor als na de kamer en hopelijk tot een nieuwe kamer?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja  04:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  kamer237

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 23 augustus 2023

De schuddebuikjes en de roze hello kitty koffer

Vandaag speel ik Lost & Fond voor jazeker de tweede keer, dit omdat mijn nieuwe team genaamd ‘’De Schuddebuikjes’’ 5 personen deze kamer MOESTEN spelen van mij dus ik ga gewoon lekker nog een keer mee. De laatste keer was namelijk al bijna een jaar geleden.

Direct val je in de sfeer waar de kamer zich in bevind dankzij het personeel, het toneel stukje wat ze hier voor aanvang van de kamer doen is super leuk en heeft ons meteen een hoop plezier bezorgd chapeau!

De kamer is ONTZETTEND mooi, alleen voor het rondkijken kun je hier al 90 minuten binnen lopen en hier hou ik ontzettend van. De puzzels zijn vaak ruim opgezet waardoor je dus met meerdere personen aan 1 puzzel kan werken, daarom is de kamer ook makkelijk met 4/5 personen te spelen dit zal ik zelfs aanraden wegens mogelijkheid om parallel te puzzelen!

Alles is prachtig verwerkt in thema en voelt daarom natuurlijk, de puzzels variëren van makkelijk tot moeilijk dus er is ook zeker een goede flow aanwezig in de kamer.

Het verhaal word vertelt door gebruik van video, dit kan soms ‘’storend’’ zijn omdat je sommige momenten hebt even stil te zitten, echter heb ik dit zelf niet zo ervaren. Door het gebruik van video word het verhaal je wel mooi duidelijk gemaakt.

Al met al, een super mooie en leuke kamer die zeker op je wish-list hoort. Ga lekker met 4/5 personen want dit is naar mijn beleving het prettigste.

Mensen van 237, maar vooral Justin voor de fantastische begeleiding. Bedankt en hopelijk tot snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 23 augustus 2023

Builder pig is busy building

Vandaag spelen we Het Testament met het team ‘’De Drie Duitsers’’ een team dat bestaat uit 3 leden.

Dit is een echte unieke puzzel kamer, er word hier veel gebruik gemaakt van mechaniek en dat vond ik bij Het Genootschap al super tof. Echter is dit naar mijn menig in deze kamer nog gaver! De setting is zo mooi en natuurlijk. Alles voelt echt.. want spoilers, alles is echt je bent waar je bent en dat is fantastisch.

Een bepaalde leuke toevoeging heeft er voor gezorgd dat we in het begin niet bezig waren met de puzzels maar met iets anders en dat maakte het super leuk.

Het verhaal is creatief en heeft een leuke twist, je doel is duidelijk en dit zorgt deels voor een fijne flow. Het is een echte puzzel kamer net als Het Genootschap maar het is netjes te doen met de tijd die je krijgt.

De service was fantastisch, dit was de vorige keer ook al zo maar deze keer hadden we de andere wederhelft van dit lieve stel. Er was naderhand nog tijd om even door de kamer te lopen, vragen te stellen, een foto te maken en gezellig na te kletsen.

Al met al, een top kamer een kamer die op je wish-list hoort en speel gelijk Het Genootschap erbij!

Mensen van Baron Beeckman bedankt voor jullie gastvrijheid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede prijs

  Caro

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 20 mei 2023

Kling, klokje, klingelingeling

Vandaag gaan we op weg naar Rijswijk om onder andere kamer 101 te spelen voor mij, een echte mijlpaal en ik hoopte dus ontzettend op een knaller. En ik zal je alvast verklappen dat was het. Ik speelde vandaag met het team ‘'De Drie Duitsers'' die bestaat uit 3 personen.

Op weg naar Rijswijk zoals ik al vertelde met aan het einde van de dag Jason's Legacy, het kersje op de taart. De service bij OuterGround is super, er werd tijd en aandacht aan ons besteed en dat vind ik altijd super fijn en gezellig. Omdat we over de hele dag 3 kamers speelde hebben we niet een vaste host gehad en dat was geen probleem al het personeel was super aardig en gastvrij.

Oké, genoeg geluld laten we gaan beginnen. Je krijgt in het begin een video te zien met een stukje story/backstory over de kamer. Mijn teamgenoten hebben de kans gehad om ook Jason's Curse te spelen bij deze eigenaren ik daarbij jammer genoeg niet. Het is echter geen must om hem gespeeld we hebben, na afloop hebben we allemaal ontzettend genoten en alle nodige informatie zit in de kamer hiervoor alle respect.

De setting die ze hier hebben neergezet voelde voor mij ontzettend als de goede kamers die we in Athene hebben gespeeld en dat vond ik super tof. Alles voelde vrij en natuurlijk maar toch zat je in een Escaperoom.

Het verhaal is super, duidelijk en origineel. Ik heb 2 GameHosts naderhand nog flink aan de tand gevoeld maar echt ALLES klopte en/of had een doel. Hier hou ik van, een doordachte kamer waarbij alle logisch voelt. Daar boven op voelde het ook nog realistisch door de opzet van de kamer.

De puzzels waren top, ondanks dat ik geen ontzettend puzzelaar ben heb ik me nooit geïrriteerd aan de puzzels voelde alles passend bij het verhaal. Je bent niet steeds dingen op een volgorde aan het zetten of eindeloos aan het rekenen. Ze hebben dit hier ontzettend goed aangepast, het blijft een puzzel kamer vergis je niet maar er zit ook een ‘'doe'' gedeelte in en dat is tof.

Op het moment dat je het einde bereikt vallen de laatste puzzel stukjes op zijn plek en voelt het ook af. We waren alle 3 verbijsterd over wat we zojuist gespeeld hadden en hebben er op de terug rit van 1,5 uur nog over gehad.

Nog een puntje bij afsluiting, ik zou dit niet omschrijven als een horror kamer. Iemand van het personeel omschreef het perfect het is ‘'spooky'' en dat is de juiste omschrijving en echter ook de beste keuze geweest voor deze specifieke kamer naar mijn gevoel. Laat je dus ZEKER niet tegen houden door angst.

Al met al,
Een kamer die zowel een goede puzzelkamer is als een beleving kamer, laat je niet tegen houden door angst want dat is echt niet nodig. Er zal op sommige momenten een beetje tempo nodig zijn maar het is allemaal prima te doen. Al moet je wat verder rijden voor deze kamer? Geen probleem het is de tijd zeker waar, pak meteen een van de andere leuke kamers op deze locatie mee.

Mensen van OuterGround, super bedankt voor jullie vriendelijkheid gisteren en gastvrijheid. Ik heb ontzettend genoten en ik had geenbetere kamer kunnen spelen als nummer #101.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

  bartosbrittuitdebultenDrs-jlcSemsjephanie

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 23 augustus 2023

Een kamer, Een meisje, een toekijk kooi

Vandaag onderweg naar Bunschoten, nog een keer de meisjes kamer spelen… nog een keer? Ja zeker, de eerste keer had ik zon kater dat ik geen idee meer had wat er precies was gebeurd. Dus toen vrienden van mij deze kamer gingen spelen sloot ik met liefde aan, dat team ‘’De Schuddebuikjes’’ bestaat uit 4 personen.

Bij binnenkomst bij Mama Bazooka die je meteen dat het is ingedeeld voor het begeleiden van zoveel mogelijk & grote groepen met zo min mogelijk personeel. Er word namelijk gebruik gemaakt door videos voor de huisregels en in de ontvangst hal word er gebruik gemaakt voor zelf bediening.

De kamer zelf dan maar, deze kamer vind ik tof een goede spanning met een tof verhaal. De sfeer van de kamer word mooi neergezet door licht en geluid echter heeft deze wel dringend een likje verf nodig, zowel op het decor als sommige puzzels. Er zijn namelijk onderdelen slecht tot niet op te lossen door versleten spel onderdelen.

De kamer is ruim opgezet en het is een mooie setting, je loopt daadwerkelijk door het verhaal en dat is tof. Richting het einde vallen de puzzelstukjes in elkaar en heeft het verhaal een mooi einde. Het is een vrij prettige kamer op sommige stukken vooral een specifieke puzzel. Er is een mix van zo genoemde 2.0 puzzels als standaard 1.0 puzzels wat het verfrissend houdt. Daarom is het extra jammer dat sommige puzzels slecht zichtbaar of versleten zijn.

Al met al een leuke kamer om mee te pakken, ben je in de buurt en zoek je een leuke kamer met een toffe spanning is dit wellicht iets voor jou!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 3.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 mei 2023

RaRa, wie ben ik?

Vandaag gingen we op pad met een grote groep, we gingen beide kamers spelen bij ‘Escaping Belgium' en deelde ons zelf op in 2 verschillende teams. Ik heb beide kamers gespeeld met 3 personen wat voor mij daarbij ook aanvoelde als het perfecte aantal, meet 4 personen zou ook geen issue zijn.

Parkeren is hier top! Zat plek en lekker op wandel afstand. Nadat we op deze locatie de andere kamer hadden gespeeld was het tijd voor ‘'Le Prine'' een kamer die al ontzettend lang op mijn wish-list staat en vandaag was de dag.

We kregen een filmpje op voorhand van de kamer en deze dat ongekend goed in elkaar, het zag er allemaal super goed uit en daarvoor alle liefde. Ik zei halverwege het filmpje nog ‘'als de kamer half zo goed is word het top'' en ik kan je verzekeren dat het ZEKER half zo goed was.

De eerste stap die we binnen zetten in de ‘'kamer'' was ongekend, we waren even verbaasd over wat ons werd voorgeschoteld. De afwerking en decor stukken in deze kamer zijn merkwaardig en fantastisch ik heb zelfde zulke mooie kamers en zulke mooie opgezette kamers gezien. Dit blijft sterk van begin tot eind.

Het verhaal van de kamer is heel creatief en speelt in een bepaald tijdperk waarna de kamer ook volledig gebouwd en gedecoreerd is. Je doel is vanaf het begin duidelijk en weet dus welk pad je moet gaan bewandelen.

De puzzels zijn super leuk ik heb me hier geen enkel moment geërgerd aan een puzzels, alles had zijn eigen charme en denkwijzen teamwork is hier een echte must. Het is een kamer met erg veel decor en je loopt daarmee vaak het risico op vervelende ‘'ruis'' echter is dit hier ontzettend goed opgepakt. Je weet precies wat je wel en niet nodig hebt en dat is ontzettend fijn, hierdoor was onze flow in de kamer hier ook prettig.

Effecten en verassingen in deze kamer zijn awesome, ik heb hier ontzettend van genoten. Vooral van de ‘'kleinere'' dingen die gebeurde waar we ook om hebben kunnen lachen.

Al met al,
Een super kamer die iedereen moet spelen, pak meteen lekker de andere kamer op deze locatie mee want die wil je ook niet missen. Deze kamer zijn sterke punten zijn afwerking en puzzels en raad aan om het met 3 of 4 man te spelen.

Mensen van Escaping Belgium super bedankt voor de leuke ervaringen en gast vrijheid ik hoop jullie nog een te treffen wie weet bij een nieuwe kamer??


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Afwerking

  Larsschimmel

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 mei 2023

Prettig parkeren

Vandaag gingen we op pad met een grote groep, we gingen beide kamers spelen bij ‘Escaping Belgium' en deelde ons zelf op in 2 verschillende teams. Ik heb beide kamers gespeeld met 3 personen wat voor mij daarbij ook aanvoelde als het perfecte aantal, meet 4 personen zou ook geen issue zijn.

Het parkeren bij Escaping Belgium is super, lekker dicht bij de deur en zat plek. Nou na die flauwe opmerking zal ik gauw doorgaan naar de kamer.
We werden ontvangen door onze GameHost die ik ook al even aan de telefoon heb gehad een super vriendelijk en enthousiaste man. We kregen onze uitleg konden wat drinken en wanneer we ready waren konden we gaan starten.

Voor het begin van de daadwerkelijke kamer krijg je een filmpje te zien die je wat backstory geeft over wat je precies gaat doen, deze is heel leuk in elkaar gezet en maakte duidelijk wat er precies afspeelde.

De aankleding van de kamer is super netjes, zeker toen ik naderhand hoorde dat de kamer 7 jaar oud was!? Dit was nergens aan te zien en dat vond ik super, je kon zien dat er liefde en aandacht in de kamer word gestoken zelfs nu die al langer open is.

De puzzels zijn mooi in thema en verstopt in de kamer, het is allemaal vrij logisch en hebben daarom een hele goede game-flow gehad.

En aantal kleine effecten in de kamer waren een leuke toevoeging, zeker bedenkend dat de kamer al wat ouder is.

Toen we de kamer eenmaal gehaald hadden werden we weer opgehaald door onze GH die enthousiast was, we hebben nog vragen kunnen stellen en even rond kunnen kijken.

Al met al,
Een super leuke ervaring en een kamer die je gespeeld moet hebben, plan lekker een dagje maar Escaping Belgium en speel hier beide kamers. Het liefste eerst Erzsebet en dan Le Prince.

Mensen van Escaping Belgium super bedankt en wie weet tot snel!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 02 mei 2023

‘' It's a two man job''

Vandaag ga ik met mijn neefje Sem EINDELIJK de concierge spelen, deze stond al zo lang op mijn wish-list maar is er nooit van gekomen omdat ik geen enkel persoon gevonden kreeg waarmee ik deze kamer kon spelen. Dus nadat ik mijn neefje aan de escape room gekheid heb geholpen konden we eindelijk richting 237.

Het ontvangst bij 237 is gastvrij en vriendelijk, zoals ook al was bij mijn eerdere bezoek. Er is tijd voor een drankje een praatje en een toilet bezoek voordat je van start gaat.
Toen we eenmaal zo ver waren konden we gaan beginnen, onze GameHost deed de intro van de kamer echt super leuk en we hadden al plezier voordat we daadwerkelijk begonnen waren.
Toen we eenmaal binnen stapte viel me meteen op wat mij ook opviel bij Lost & Found, de aankleding en afwerking is ongekend goed. Alles voelde op zijn plek en niks voelde geforceerd daar hou ik ontzettend van.

De kamer moet gespeeld worden met 2 personen en was daarom extra benieuwd, maar ik snap het volkomen dit geeft je namelijk een bepaalde beleving tijdens het spelen. Je krijgt alles mee en krijgt alles te zien en dat is super tof, de puzzels zijn ook PERFECT gemaakt voor 2 personen. Communicatie is key in veel escape rooms maar zeker ook hier. Alles puzzels waren in thema en uitdagend genoeg hiervoor super veel love.

Het verhaal is creatief en past volkomen in het thema van 237, ik grapte er op voorhand al over dat we gingen solliciteren en dat we eindelijk een baan kregen. Een creatief thema neerzetten word met de dag moeilijker in de escape wereld maar deze kamer is iets wat ik in mijn 96 kamers nog nooit eerder heb gezien.

Al met al,
Een top kamer die je moet spelen, grijp een vriend vriendin of vreemdeling van straat en ga richting 237. Kies iemand waarmee je goed kan samen werken om de kamer soepel te kunnen doorlopen maar speel hem zeker!

Mensen van 237, en vooral onze GameHost super bedankt voor jullie vriendelijk onthaal en deze ervaring en tot de volgende!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  kamer237

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 29 augustus 2023

Dear Boss, I keep on hearing the police have caught me but they wont fix me just yet.

Vandaag spelen we een aantal kamers bij ‘’OuterGround’’ deze stond onder andere al lang op mijn lijstje dus erg benieuwd.

Ik vond dit oprecht een toffe kamer, een thema waar ik van hou en leuke puzzels. Alles was mooi in thema rond de eind 1800, De puzzels paste mooi in het verhaal en voelde logisch als onderzoeker. Er waren wat makkelijkere puzzels maar echter ook wat grote puzzels. We hebben echt een top flow gehad in de kamer en hebben ook een mooie tijd neergezet hierdoor.
Deze kamer is ideaal voor 3 personen echter kan het ook prima met 4.

De service was hier fantastisch ontzettend vriendelijk personeel zowel voor en na de kamer, hierdoor werd het alleen maar beter.

Al met al, een toffe kamer zeker als je van puzzelen houdt het is ook een goede kamer om mee te beginnen als je nog niet een super ervaren speler bent. Als je op deze locatie bent pak deze kamer zeker mee als je ook voor een andere komt!

Mensen van OuterGround, super erg bedankt en hopelijk tot ooit!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 30 april 2023

The show MUST go on

Vandaag gaan wij met een uitje richting ROX Escape, hier speel ik vandaag ‘'De Ramkraak'' en ‘The Show'' we spelen deze beide met 5 personen.

We werden ontvangen door onze hosts en we hadden tijd voor een drankje, al gauw konden we beginnen. De intro van The Show & onze host zaten vol energie en dat was top, je kon niet anders dan hierin mee gaan. Ik praat ik mijn reviews vaak dat ik het tof vind om met een hoop adrenaline naar buiten te komen maar bij The Show gingen we op deze manier naar binnen en dat was ontzettend tof.

De puzzels/opdrachten die je hier uitvoert zijn ook mooi in thema, niet erg lastig maar vooral heel vermakelijk. Door de gehele kamer heen voelt het echt alsof je meedoet in een spel show met een merkwaardige twist, ik hou ontzettend van dit soort thema's voor een escape room het is gewoon even iets geheel anders.

De kamer speelt zich af in de jaren 90 en dat is aan alles te zien tot op de kleine details dat is super leuk gedaan, het zet een echte 90 sfeer neer.

Al met al,
Een unieke en super toffe kamer, je hoeft geen echte puzzel liefhebber te zijn om deze kamer te spelen en heb het hier vooral ontzettend naar je zin.


Mensen van ROX Escape, bedankt voor jullie vriendelijk ontvang en tot de volgende kamer ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Vermakelijk

 

The Lost Treasure of Alden Biesen

Trèscape
Geplaatst op: 23 april 2023

The Holy Grail

Vandaag ging ik met een geheel nieuwe samenstelling richting het altijd hobbelige België, we gingen hier 3 kamers spelen en we begonnen met dit pareltje.

We hoorde dat deze kamer van de toenmalige locatie weg zou moeten, en de eigenaren hadden ons verteld dat we eigenlijk wel voor die tijd nog langs moesten komen. Dat hoeft je ons geen twee keer te vertellen want we hadden voor de dag erna al geboekt.

Bij de aankomst op de locatie moest ik me even herpakken, wat, een, awesome, locatie. Dit zorgt ervoor dat de kamer NOG meer tot leven komt en daar hou ik ontzettend van.

Bij aankomst kregen we een beetje story telling en ons doel werd direct duidelijk, bij het intreden van de kamer zelf viel meteen op dat er hele gave decoratie in de kamer aanwezig was, Helemaal tijds gericht.

De puzzels waren ontzettend origineel en verfrissend ondanks dat het redelijk 1.0 is, we hebben ons op geen enkel moment verveeld gevoeld. Er voelt voor mij maar 1 element ‘'uit zijn tijd'' en dat was mijn enige aandacht puntje op de kamer.

Denkende dat dit ooit is opgezet als ‘'pop-up'' escape room beloofd veel goeds, ik geloof dat de eigenaren een goede en frisse kijk hebben op het escape en dit veel goeds kan brengen in de toekomst.


Al met al,
Een hele toffe en verfrissende kamer om te spelen, de locatie is een 10 spijtig dat ze hier weg moeten. Aldus heb ik alle vertrouwen dat de kamer op de nieuwe locatie net zo tof zal zijn!
bedankt voor jullie warmen ontvangst en wie weet tot gauw!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

  Drs-jlcLarsschimmel

Maffia Bar

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 21 april 2023

2 criminelen en 2 schoonmakers komen in een bar…

Vandaag onderweg naar ‘'Du Monde'' we hadden hier Sauna of Sin geboekt die al lang op mijn wish-list stond en ik dacht… we doen is gek en boeken nog een kamer. Dat werd Maffia Bar, en dat was een schot in de roos voor mij want alles wat ik tof vond bevond zich in deze kamer.

De locatie van de escape room is bij een restaurant, deze beide ondernemingen zijn ook van dezelfde eigenaar/eigenaren. Dit is zeer prettig want vrij waren erg oprijd en hebben dus nog lekker een hapje gegeten en gedronken, het was ook nog is ontzettend lekker.

Voordat je deze kamer speelt moet je even weten dat dit geen standaard escape room is, het is namelijk meer gefocust op andere onderdelen. Maar dat is ontzettend goed uitgevoerd, wij waren met 4 man en dat raad ik ook aan als jullie hem gaan spelen.

De puzzels/opdrachten in de kamer waren erg verfrissend, dit is tof om te zien en giet mij altijd vol met adrenaline. Alles was mooi gethematiseerd en de acteur in de kamer had een erg goede toevoeging.

Zoals op escapetalk al te zien is de kamer met acteur, dit is hier een echte toevoeging en onderdeel van je spel verloop. Dit vond ik hier zo goed uitgevoerd dat ik hier met een hoop adrenaline door de gehele kamer heen ging, je valt even weg van de realiteit het moment dat je hier naar binnen stapt.

De afwerking van de kamer is in een woord TOP, buiten dat vind ik het detail (net als vermeld op escape talk) dat alles in zwart/wit/grijs is ontzettend tof, het voelt echt alsof je in een oude film rond loopt.

Al met al,
Een ontzettend toffe en vernieuwde kamer die bij iedereen op zijn wish-list hoort.

Mensen van Du Monde ontzettend bedankt voor jullie vriendelijke en gastvrije onthaal en wie weet tot ons volgende dine ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Drs-jlc

Sauna of Sin

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 21 april 2023

Cling, Cling, CLINNNGGGG!??!?!

Vandaag onderweg naar de eerste ‘'horror'' kamer van de dag samen met het team ‘'De Schuddebuikjes'' een team dat bestaat uit 4 personen. Ook deze kamer staat al lang op mijn wish-list dus vandaag is eindelijk de dag!

De locatie van de escape room is bij een restaurant, deze beide ondernemingen zijn ook van dezelfde eigenaar/eigenaren. Dit is zeer prettig want vrij waren erg oprijd en hebben dus nog lekker een hapje gegeten en gedronken, het was ook nog is ontzettend lekker.

Toen de tijd eenmaal was aangebroken konden we gaan beginnen en kregen we onze intro, het begin van de kamer is erg spannend misschien wel een van de spannendste van de horror kamers die ik heb gespeeld in Nederland. Dit vond ik top, er word een ontzettend akelige sfeer neergezet wat top bij de kamer past, super!

De afwerking van de kamer is over het algemeen minder, ik heb mij hier tijdens het spelen niet aan geïrriteerd omdat het een horror gedreven kamer is. Maar toch vind ik dit als speler altijd jammer, dus bij het spelen van de kamer probeer daar doorheen te kijken.

De puzzels zijn prima, nogmaals het is een horror kamer dus de tijd en concentratie om een erg ingewikkelde puzzel op te lossen is er meestal niet. Maar je doel is duidelijk en zo weet je dus ook wanneer je progressie aan het maken bent.

Al met al,
Hou je van een goede horror kamer en van een lekker hapje, ga naar naar ‘'Du Monde'' en speel Sauna of Sin pak meteen Maffia Bar mee want deze kamer is ook ontzettend tof.

Mensen van Du Monde ontzettend bedankt voor de gezellig tijd en wie weet tot ooit.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

  Drs-jlc

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 21 april 2023

Haannsss, did you leave the stove on?

Vandaag gaan wij met het team ‘'De Schuddebuikjes'' de brandweer leden van Katwijk ondersteunen met heel veel plezier. Deze kamer staat namelijk al erg lang op mijn Wish-list.

Bij aankomst werden we ontvangen door onze game-host, deze man was ontzettend aardig en vooral enthousiast hier hou ik altijd ontzettend van. We kregen het praatje dat we natuurlijk niks kapot hoefde te maken en vervolgens konden we gaan beginnen.

Het begin/intro is tof en gaaf in thema, je word meteen in de sfeer gezet als brandweerman en voelt meteen tijdsdruk. De puzzels door de gehele kamer heen zijn leuk, niks super bijzonders maar prima voor een escape room. Alles zit wel in thema van de ruimte waar je in bent en dat is altijd een plus punt.

De afwerking in de kamer vond ik op sommige punten wat minder, ik zag (en lees in reviews) dat het ooit spik en span is geweest alleen ik zag op verschillende plekken slijtage, en dat vond ik zelf ontzettend jammer. Ik snap dat het ondertussen een wat oudere kamer is maar toch. Buiten dat om is alles goed in thema naar voren gebracht en zijn er een aantal gave effecten gebruikt in de kamer.

De ‘grand finale'' is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien en daardoor verbazing wekkend, super tof gedaan.


Al met al,
Een toffe kamer met een origineel verhaal, de afwerking is op punten wat minder en dat is ontzettend jammer. Wat verassende effecten en show. Ben je in Katwijk voor een escape dagje moet je deze zeker meepakken.

Mensen van ‘'Timed Adventures'' super bedankt voor jullie enthousiaste en vriendelijke onthaal!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Effecten
 • Afwerking/onderhoud op sommige punten

  Drs-jlc

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 21 april 2023

Okeeeeee… ik ga wel weer eerst


Vandaag gaan we EINDELIJK ‘'Here i am'' spelen, deze staat al zo lang op mijn wish-list dat het maar eens tijd werd om langs te gaan. Deze keer ben ik op pad met het team ‘'De Schuddebuikjes'' een team dat bestaat uit 4 personen.

Vooraf krijg je een mail voor de kamer en hierin zit een leuke toevoeging, toen we eenmaal aankwamen had ik er ontzettend veel zin in. We werden ontvangen door onze Gamehosts en kregen ons escape room praatje.

Het begin van de kamer is super leuk en origineel, ik genoot hier ontzettend van. Dit is daarbij dan ook de beste gevangenis escape room die ik heb mogen spelen.

De afwerking van de kamer is in een woord fantastisch, buiten het feit om dat er geen kabel, speaker of camera te zien is is alles ook nog super mooi gedecoreerd. Hierdoor voelt het alsof je echt in een gevangenis zit en voelt het verhaal natuurlijk aan.

Door de juiste afwerking en thematisering is de puzzel flow fantastisch, we hebben voor mijn gevoel nergens op vast gelopen en dat is erg prettig. Het verhaal die door de gehele kamer heen loopt is ook leuk, het voelt niet als een basic prison verhaal maar toch zit je top in het thema.

We eindigde de kamer met een hoop adrenaline en dat is altijd super, er zijn maar enkele kamers die dit kunnen opwekken het moment dat je het einde bereikt hiervoor heel veel respect.


Al met al,
Een top kamer die bij iedereen op zijn wish-list hoort, mensen van ‘'Escape Room Katwijk'' super bedankt voor jullie komst en tot jullie nieuwe kamer ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Afwerking

  sjephanieJohan Le Van

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 maart 2023

Das Internat


Vandaag gaan we met ‘'De Drie Duitsers'' richting Amersfoort, al eerder heb ik hier de andere 2 kamers gespeeld genaamd ‘'Bloody Mary'' en ‘'Soup Du Jour'' deze waren mij ontzettend bevallen en wou dus graag zo snel mogelijk terug toen we hoorde dat de nieuwste kamer ‘'Poppet'' opende.

We speelde deze kamer op een zondag avond, een aanrader voor iedereen. Niet specifiek de zondag want er moet natuurlijk nog tijd zijn om met zijn alle naar de kerk te gaan, maar s'avonds is wel echt een must met deze locatie. Het bevind zich in een oud klooster, zowel Poppet als de 2 andere kamer en de sfeer die er gezet word op het moment dat je hier s'avonds aankomt is geweldig en maakt het een unieke beleving.

Je kan hier direct voor de deur parkeren en word netjes ontvangen door de GameHost, dit is vaak al gethematiseerd en daar houdt ik ontzettend van. Je krijgt de gelegenheid om wat te drinken of nog even naar het toilet te gaan en dan gaat het gebeuren.

De intro is super uniek en verfrissend, ook dit heeft extra sfeer als je in de avond speelt. Onze GH/Acteur deed het super goed en daarvoor alle liefde. Je hebt een soort ‘'begin stukje'' ik wil niet teveel spoiler en maar dit begrijp je tijdens het spelen wel. Hier was voor ons nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was en hadden we daarom ook een tip voor nodig, wel bevind zich hier een leuke creatieve puzzel.

Vervolgens begint de daadwerkelijke escape room en dan verdwaalt het verhaal een beetje, waarom zijn we hier? Wat doen we hier? Waarom staan we op deze plek en hoe past dit in het verhaal. Dit is iets wat we ons vanaf dit stuk over de gehele kamer afvroegen en dat is super zonde met een locatie als deze, je hebt een letterlijk klooster en inplaats van het gebruik van de kamers zoals ze zijn worden kamers die vroeger een ander doeleinde hadden gebruikt voor iets anders. Dit maakte de loop door het verhaal onduidelijk.

De puzzels zijn op verschillende momenten leuk in thema, vooral in het begin maar soms voelde het ook ontzettend uit zijn plaats, waarom is dit bepaalde stuk hier aanwezig of wat moet het überhaupt voorstellen.
Ook vond ik dat er voor een nieuwe kamer veel ‘'simpele'' puzzels in zaten, dit is misschien een beetje verwend maar op het moment dat je een bepaald niveau al hebt neergezet vind ik het jammer als ik sta touw te trekken in een nieuwere kamer.

Het gebruik van licht en geluid was heel netjes, ze zetten hier een juiste sfeer neer voor het verhaal en voel je je op sommige momenten niet op je gemak. Ook werd er gebruik gemaakt van bepaalde effecten, echter had dit van mij meer gemogen. Bepaald ‘'shows'' waren cool maar dan toch was het hem net niet, soms werd het idee neergezet dat we nu iets speciaals zou komen maar dan was dat het, al was dit wat verder doorgetrokken had dit de kamer zeker ten goede gedaan.

Het verhaal is gaaf maar voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg, vooral door de kamer heen. We snapte allemaal naderhand wat zich er precies had afgespeeld maar veel door eigen invulling, door wat meer informatie in het begin stuk of door de kamer heen dat dit verduidelijkt kunnen worden vooral is dit jammer omdat naar mijn menig het een ontzettend tof verhaal kan zijn.

Al met al is het een leuke kamer maar kan naar mijn smaak nog wat aanpassingen gebruiken vooral in de lijn en duidelijkheid van het verhaal, ben je van plan om escape rooms te gaan spelen bij Rockcity Escape zou ik de volgende volgorde aanraden: Bloody Mary - Poppet - Soup Du Jour.

Mensen van Rockcity Escape, super bedankt voor de leuke tijd ;)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Intro
 • Locatie
 • Goede begeleiding
 • Bepaalde puzzel
 • Duidelijkheid verhaal

  anouk

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 12 maart 2023

Sympathy For The Devil ~ 0:56


Vandaag gaan we naar ‘'Breakoutroom'' in Den Bosch, we gaan met een team van 4 personen. Ik ben al 2 keer eerder bij Breakoutroom geweest en mijn ervaring daar is altijd positief geweest vandaar dat ik me geen enkele zorgen maakte om hier weer een kamer te komen spelen. Ook was dit de allereerste escape room van mijn neefje super benieuwd!!

We komen aan en we worden ontvangen door onze GameHost, een hele vriendelijke man die de tijd had en nam om even met ons te kletsen dit stel ik altijd ontzettend op prijs. Vervolgens krijgen we de regels te horen, normaal is dit iets wat je al 100x hebt gehoord en ondertussen weet ik wel dat je het systeem plafond gewoon mag laten zitten, maar aangezien het voor mijn neefje de eerste keer was bleek het achteraf geen stom idee.

We kunnen gaan beginnen, de kamer is gebaseerd op de film ‘'Se7en'' die ik de avond ervoor toch maar snel heb gekeken omdat ik het niet kon maken om mijn ‘'huiswerk'' over te slaan. Nou is het voor de kamer niet per see nodig om de film te hebben gezien, maar ik heb mijzelf op bepaalde moment extra vermaakt omdat ik de film toch had gezien, het is dus wel aan te raden.

Meteen toen we binnen kwamen schoten we aan het werk, omdat ik op voorhand al aan mijn teamgenoten had verteld dat het een lastige kamer zou worden hadden we er meteen een flink tempo in.

De puzzels in de kamer zoals ik al had gehoord waren lastig, maar allemaal stuk voor stuk leuk. Dit komt voor mij zelden voor omdat ik niet echt een puzzelaar ben, maar hier was het meteen raak. Ondanks dat de puzzels leuk waren was alles ook geheel in thema en daar hou ik ontzettend van, ik kan vaak teleurgesteld raken als je met een puzzel bezig bent in een gethematiseerde kamer en dat na het flink laten kraken van je brein je naar een houten doos moet lopen om daar 4 cijfers in te voeren op een basic 4 cijfer slot. Dit was hier gelukkig niet het geval, alles was in thema en op verschillende moment zaten er ontzettend creative puzzels in!

De aankleding van de kamer is netjes, de kamer is nu al wat ‘'ouder'' maar je kan zien dat die met veel liefde word onderhouden. Sommige decor stukken waren echt super cool en links en rechts had je een leuke knipoog naar de film, LOVE IT! Het gebruik van licht in deze kamer was ook heel goed gedaan, het kon je de goeie kant op sturen maar ook zetten het de juiste sfeer neer.

Het verhaal is zoals gemeld van de film ‘'Se7en'' in de kamer loop je ook een echt verhaal door waarvan in het einde super tof vond. Je voelt je op bepaalde moment ook een echte detective.

Toen we eenmaal klaar waren (met een paar minuutjes extra) werden we weer ontvangen door onze GH, we kregen nog de kans om vragen te stellen als er iets nog onduidelijk was en dat was super prettig. We hebben na afloop nog lang kunnen kletsen in de gezellig ontvangst ruimte van Breakoutroom bij genot van een drankje.


Mensen van Breakoutroom, super bedankt voor de leuke tijd en tot jullie nieuwe kamer!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Logica

  sjephanieDrs-jlc

Laad meer reviews

0 reviews