Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gijssambeek

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Ik ben Gijs en heb rond april 2022 een nieuwe hobby gekregen, escaperooms. In de tussen tijd heb ik al een hoop kamers gespeeld en ben ik zelfs met mijn team genoten van ''De Drie Duitsers'' afgevlogen naar Athene voor een volledige ''escape vakantie'' ik ben een ontzettende schijter maar ik ben erg fan van horror gerelateerde kamer. Ook hou ik er van als een kamer een kloppend of origineel verhaal heeft. Ik vond mijn top kamers aangeven altijd lastig maar toch ga ik dat hier proberen, ik ga geen lijstje maken van goed naar beste maar ik ga gewoon mijn favoriete kamers onder elkaar zetten in willekeurige volgorde <3


Ik schrijf regelmatig reviews, nu is dit meestal omdat ik het zelf gewoon leuk vind om te doen en word het gewoon een ontzettend slap verhaal. Ondanks dat zal ik altijd uit mijn persoonlijke perspectief spreken en kan dus alles wat ik vind door iemand anders op een andere manier worden ervaren ;)


Favoriete Escaperooms:

Don't take a breath ~ Verone Athene

Stay in the Dark ~ Darkpark Vlaardingen

Chapel and Catacombs ~ Lockhill Athene

Molly's Game ~ Down the Hatch Voorburg

The Sacrifice ~ Disapear Athene

Monica's Diary ~ Ban Bang Theory Athene

The Litchver Woodland ~ Ban Bang Theory Athene


Lid sinds

01-01-2022

Locatie

Gijssambeek

Statistieken

Escaperooms

51 reviews

85 kamers gespeeld

94.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

Nicht die Kinder!

5 teamleden

16 kamers gespeeld

De Drie Duitsers 🇩🇪

3 teamleden

44 kamers gespeeld

Toverland Fanclub

1 teamleden

2 kamers gespeeld

De Schuddebuikjes

2 teamleden

0 kamers gespeeld

51 reviews

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 maart 2023

Das Internat


Vandaag gaan we met ‘’De Drie Duitsers’’ richting Amersfoort, al eerder heb ik hier de andere 2 kamers gespeeld genaamd ‘’Bloody Mary’’ en ‘’Soup Du Jour’’ deze waren mij ontzettend bevallen en wou dus graag zo snel mogelijk terug toen we hoorde dat de nieuwste kamer ‘’Poppet’’ opende.

We speelde deze kamer op een zondag avond, een aanrader voor iedereen. Niet specifiek de zondag want er moet natuurlijk nog tijd zijn om met zijn alle naar de kerk te gaan, maar s’avonds is wel echt een must met deze locatie. Het bevind zich in een oud klooster, zowel Poppet als de 2 andere kamer en de sfeer die er gezet word op het moment dat je hier s’avonds aankomt is geweldig en maakt het een unieke beleving.

Je kan hier direct voor de deur parkeren en word netjes ontvangen door de GameHost, dit is vaak al gethematiseerd en daar houdt ik ontzettend van. Je krijgt de gelegenheid om wat te drinken of nog even naar het toilet te gaan en dan gaat het gebeuren.

De intro is super uniek en verfrissend, ook dit heeft extra sfeer als je in de avond speelt. Onze GH/Acteur deed het super goed en daarvoor alle liefde. Je hebt een soort ‘’begin stukje’’ ik wil niet teveel spoiler en maar dit begrijp je tijdens het spelen wel. Hier was voor ons nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was en hadden we daarom ook een tip voor nodig, wel bevind zich hier een leuke creatieve puzzel.

Vervolgens begint de daadwerkelijke escape room en dan verdwaalt het verhaal een beetje, waarom zijn we hier? Wat doen we hier? Waarom staan we op deze plek en hoe past dit in het verhaal. Dit is iets wat we ons vanaf dit stuk over de gehele kamer afvroegen en dat is super zonde met een locatie als deze, je hebt een letterlijk klooster en inplaats van het gebruik van de kamers zoals ze zijn worden kamers die vroeger een ander doeleinde hadden gebruikt voor iets anders. Dit maakte de loop door het verhaal onduidelijk.

De puzzels zijn op verschillende momenten leuk in thema, vooral in het begin maar soms voelde het ook ontzettend uit zijn plaats, waarom is dit bepaalde stuk hier aanwezig of wat moet het überhaupt voorstellen.
Ook vond ik dat er voor een nieuwe kamer veel ‘’simpele’’ puzzels in zaten, dit is misschien een beetje verwend maar op het moment dat je een bepaald niveau al hebt neergezet vind ik het jammer als ik sta touw te trekken in een nieuwere kamer.

Het gebruik van licht en geluid was heel netjes, ze zetten hier een juiste sfeer neer voor het verhaal en voel je je op sommige momenten niet op je gemak. Ook werd er gebruik gemaakt van bepaalde effecten, echter had dit van mij meer gemogen. Bepaald ‘’shows’’ waren cool maar dan toch was het hem net niet, soms werd het idee neergezet dat we nu iets speciaals zou komen maar dan was dat het, al was dit wat verder doorgetrokken had dit de kamer zeker ten goede gedaan.

Het verhaal is gaaf maar voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg, vooral door de kamer heen. We snapte allemaal naderhand wat zich er precies had afgespeeld maar veel door eigen invulling, door wat meer informatie in het begin stuk of door de kamer heen dat dit verduidelijkt kunnen worden vooral is dit jammer omdat naar mijn menig het een ontzettend tof verhaal kan zijn.

Al met al is het een leuke kamer maar kan naar mijn smaak nog wat aanpassingen gebruiken vooral in de lijn en duidelijkheid van het verhaal, ben je van plan om escape rooms te gaan spelen bij Rockcity Escape zou ik de volgende volgorde aanraden: Bloody Mary - Poppet - Soup Du Jour.

Mensen van Rockcity Escape, super bedankt voor de leuke tijd ;)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Intro
 • Locatie
 • Goede begeleiding
 • Bepaalde puzzel
 • Duidelijkheid verhaal

  anouk

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 12 maart 2023

Sympathy For The Devil ~ 0:56


Vandaag gaan we naar ‘’Breakoutroom’’ in Den Bosch, we gaan met een team van 4 personen. Ik ben al 2 keer eerder bij Breakoutroom geweest en mijn ervaring daar is altijd positief geweest vandaar dat ik me geen enkele zorgen maakte om hier weer een kamer te komen spelen. Ook was dit de allereerste escape room van mijn neefje super benieuwd!!

We komen aan en we worden ontvangen door onze GameHost, een hele vriendelijke man die de tijd had en nam om even met ons te kletsen dit stel ik altijd ontzettend op prijs. Vervolgens krijgen we de regels te horen, normaal is dit iets wat je al 100x hebt gehoord en ondertussen weet ik wel dat je het systeem plafond gewoon mag laten zitten, maar aangezien het voor mijn neefje de eerste keer was bleek het achteraf geen stom idee.

We kunnen gaan beginnen, de kamer is gebaseerd op de film ‘’Se7en’’ die ik de avond ervoor toch maar snel heb gekeken omdat ik het niet kon maken om mijn ‘’huiswerk’’ over te slaan. Nou is het voor de kamer niet per see nodig om de film te hebben gezien, maar ik heb mijzelf op bepaalde moment extra vermaakt omdat ik de film toch had gezien, het is dus wel aan te raden.

Meteen toen we binnen kwamen schoten we aan het werk, omdat ik op voorhand al aan mijn teamgenoten had verteld dat het een lastige kamer zou worden hadden we er meteen een flink tempo in.

De puzzels in de kamer zoals ik al had gehoord waren lastig, maar allemaal stuk voor stuk leuk. Dit komt voor mij zelden voor omdat ik niet echt een puzzelaar ben, maar hier was het meteen raak. Ondanks dat de puzzels leuk waren was alles ook geheel in thema en daar hou ik ontzettend van, ik kan vaak teleurgesteld raken als je met een puzzel bezig bent in een gethematiseerde kamer en dat na het flink laten kraken van je brein je naar een houten doos moet lopen om daar 4 cijfers in te voeren op een basic 4 cijfer slot. Dit was hier gelukkig niet het geval, alles was in thema en op verschillende moment zaten er ontzettend creative puzzels in!

De aankleding van de kamer is netjes, de kamer is nu al wat ‘’ouder’’ maar je kan zien dat die met veel liefde word onderhouden. Sommige decor stukken waren echt super cool en links en rechts had je een leuke knipoog naar de film, LOVE IT! Het gebruik van licht in deze kamer was ook heel goed gedaan, het kon je de goeie kant op sturen maar ook zetten het de juiste sfeer neer.

Het verhaal is zoals gemeld van de film ‘’Se7en’’ in de kamer loop je ook een echt verhaal door waarvan in het einde super tof vond. Je voelt je op bepaalde moment ook een echte detective.

Toen we eenmaal klaar waren (met een paar minuutjes extra) werden we weer ontvangen door onze GH, we kregen nog de kans om vragen te stellen als er iets nog onduidelijk was en dat was super prettig. We hebben na afloop nog lang kunnen kletsen in de gezellig ontvangst ruimte van Breakoutroom bij genot van een drankje.


Mensen van Breakoutroom, super bedankt voor de leuke tijd en tot jullie nieuwe kamer!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Logica

  sjephanieDrs-jlc

Zoals een bekend dichter ooit zei ‘’Kedegedeng’’.

Demise of the Gricers

Vandaag gaan we met het team ‘’Nicht die Kinder’’ richting As in België om Demise of the Gricer te spelen. Omdat we wegens corona de kans hebben mis gelopen om ‘’I can hear you’’ te spelen van Entered waren we ontzettend blij toen we hoorde dat ze met een nieuwe experience kwamen, dus zodra we de kans kregen hebben we een voucher gekocht en toen die eenmaal uit de beta kwam gelijk een datum gepikt.

Vooraf wisten we al dat dit geen alledaagse escaper room zou gaan worden, Ik had ook niet echt een beeld wat bij ik kon gaan verwachten en dat vond ik eigenlijk wel top. We gingen het over ons heen laten komen, en Godnondeju wat kwam er toch een hoop over ons heen.
Van begin tot eind is deze kamer een echte game, waarbij er al veel escape rooms zijn die proberen een filmische beleving neer te zetten komen ze hier met een geheel nieuw concept. En wat ben ik hier een groot fan van geworden.

We komen aan op locatie en dit vond ik al heel cool, ik Athene kwam het vaak voor dat je in een appartementencomplex binnen liep en vanaf het moment dat je de deur door liep je opeens in een ‘’dorp’’ zou staan. Maar niet matched de locatie het verhaal en dat maakte het 10x realistischer. Er word goed gebruikt gemaakt van de omgeving en voelt je echt vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Op het moment dat je klaar bent om te beginnen krijg je een hoop informatie, dit is door het gehele spel heen een blijvende factor. Probeer dit voor jezelf goed te filteren het is niet altijd belangrijke informatie om verder te komen in het spel maar je kan het meer bekijken als een side-quest.

Langzaam maar zeker word duidelijk wat er gaat gebeuren en aan welke regels je je moet houden, dit is leuk in thema gedaan en voelt daarom heel natuurlijk, ook verhaal technisch is het briljant het heeft het zelfs iets filosofie’s.

Het decor van de ‘’kamer’’ is ontzettend gaaf, alles voelt en is ECHT dit maakt het zo realistisch. Het gebruik van licht en geluid zet de juiste sfeer neer door de gehele kamer, op bepaalde meer intensieve momenten werd hier ook op juist op geschakeld.

De kamer kan op meerdere ‘’manieren’’ gespeeld worden, hoe wij de kamer hebben gespeeld zal weer geheel anders zijn bij een ander team. Het is namelijk gemaakt op actie/reactie, ieder team speelt anders hetzelfde als dat iedereen een game anders speelt. Hierdoor zal je verhaal doorheen de kamer ook aanpassen en jullie bijvoorbeeld gehele andere stukken mee maken dan dat ons team heeft gedaan, dit maakt het een geheel persoonlijke ervaring en dat is super tof. Ook zijn we benieuwd met wat voor andere tactieken we deze kamer hadden kunnen spelen en is het brainstormen daar over ook ontzettend leuk en zouden we zelfs nog een terug willen.

De kamer draait ook nog is op een bak technologie waar ik ontzettend van onder de indruk ben, ik mag er dan niet echt verstand van hebben. Ik heb een jaar ICT gedaan maar in die tijd besloot ik dat naar school gaan vrijwillig was. Maar alles stond in verband met elkaar, en het gekste was nog dat alles stuk voor stuk werkten. Maar jammer genoeg zit er bij het gebruik van technologie altijd de kans in op fouten/storing, dit gebeurde bij 1 van onze teamgenoten maar dit werd fantastisch opgelost. In plaats dat er een techneut genaamd Hans binnen kwamen lopen en het even kwam repareren werd dit in thema gedaan. Hierdoor heb ik me geen seconden uit het spel gevoeld en hiervoor alle complimenten, fantastisch!!

Dan de vraag ‘’is de kamer eng’’, ondanks dat dit normaal al een hele persoonlijke vraag is is dat hier nog wat meer. Ik heb hem zelf niet als eng ervaren maar zeker wel spannend, er word hier niet in de oor geschreeuwd en je hoeft niet bang te zijn voor jump-scares maar het constanten gevoel van opgejaagd worden kan je ontzettend gespannen maken. Ondanks dat alles zal ik toch iedereen aan raden om je over deze angst heen te zetten en te gaan spelen, het zal ontzettend jammer zijn als je deze ervaring mist omdat je te bang bent.

Zoals op Escapetalk al vermeld zitten er acteurs/actrices in de kamer, en die deze wat ze deden fantastisch. Het voelde zo soepel en ze speelde ontzettend goed in op onze groep. Het voelde geen moment gedwongen of onnatuurlijk.

Om even terug te komen op het fluïde verhaal kan je deze kamer dus ook niet ‘’halen’’ je kan verschillende paden bewandelen en daardoor verschillende vragen beantwoorden en onderdelen ontdekken. Dit zal voor sommige mensen even een drempel zijn, vooral voor die-hard escapers. Ga je hier dan ook niet op focussen, laat het over je heen komen en speel.

Na afloop hebben we de kans gehad om met de eigenaren en de acteurs na te praten, dit was super fijn want we kwamen met enorm veel energie naar buiten. We hebben de kans gehad om vragen te stellen en de acteurs & actrices te applaudisseren voor hun fantastische werk, chapeau!

Even onder aan de streep, dit is geen escape room ik zou dit eerder omschrijven als een real-life game. Het is op het moment een one of a kind ervaring waar ik persoonlijk van ondersteboven ben. Het was spannend genoeg om toch alles te kunnen erv aren en het is iets was bij iedereen boven aan zijn wish list zou moeten staan.

Mensen van Entered, super bedankt voor de vette ervaring en we komen zeker nog eens terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Acteerwerk
 • Locatie
 • Vriendelijkheid personeel

  anne_ter_horstsjephanie

Die Gasse

Rätselraum Ruhrpott
Geplaatst op: 1 maart 2023

the annoying gentleman & the lost treasure

Vandaag spelen we een aantal kamers in en rondom Düsseldorf, na 2 wat minder gezellige kamers gaan we een Harry Potter kamer doen. ''Die Gasse'' of te wel ''De weg is weg'' ontzettend benieuwd. Voor de verandering zijn we niet de goeie rikken maar worden we volgelingen van ''he who must not be named'' ontzettend tof.

Zoals ik vertelde waren we in Duitsland, het was een ontzettend leuke verassing dat onze (duitse) gamehost gewoon nederlands kon. Wat leuk en was door de kamer heen ook super leuk en soms ontzettend grappig.

De kamer begint en niet wetend wat ik hier kan gaan verwachten laat ik het over me heen komen. Wat was het ontzettend jammer dat we een best grote reset fout hadden, waardoor misschien wel een van de vetste effecten al verklapt was voor ons. Gelukkig zijn we op een missie dus lieten we dat de pret niet drukken, al gauw viel ons op dat de afwerking echt mooi was. Buiten alle referenties naar natuurlijk de films en boeken was er ontzettend veel te zien en kwam de Harry Potter & Fantastic Beasts fan in mij naar boven. Ik heb het gevoel dat we om de 2 meter riepen ''HE kijk daar! HE zie dat is! HEEEE dat is daarvan!''.

De puzzels in deze kamer waren prima, goed in thema en daar hou ik van. Het enige jammere wat ik hier aan de puzzels vond is dat zoals ik al genoemd heb de aankleding super mooi was, maar op het moment dat je iets moest doen voor een puzzel gewoon een hangslot niet afgewerkt had hangen. Voor de rest was alles mooi in thema en was je doel door de kamer duidelijk dus wist je ook waar naar je moest zoeken.

Het typ systeem hier was in thema wat voor ons een hilarische toevoeging is geweest, ik heb gelachen gehuild en ben uitgemaakt voor van alles en nog wat. Een fatsoenlijke kamer maken van een zo'n grote boeken en filmreeks is gedoemd om verkeerd te gaan maar ik vond het hier super goed aangepakt en heb het ontzettend naar mij zin gehad, een echte aanrader voor spelers & fans!

Mensen van Rätselraum Ruhrpott super bedankt voor de leuke tijd!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Toverland Fanclub

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Reset fout

 

Es ist Züruck

The Code Agency
Geplaatst op: 26 februari 2023

A clown and 4 people walk into a bar...

Vandaag onderweg naar Düsseldorf met het team ''Toverland Fanclub'' Dit team bestaat uit 4 personen. We spelen vandaag 3 escaperooms, waarvan nummer 2 ''Es ist Züruck'' is. Een kamer waar we een lange tijd geleden al over hoorde en we allemaal super benieuwd naar waren.

Code Agency heeft een mooie locatie en je kan hier ook een lekker drankje doen, dicht bij zit een parkeer garage op ongeveer 5 minuten afstand te voet. Bij aankomst was het bij ons vrij druk, dit was de vorige keer dat wij bij de Code Agency waren ook hierdoor is er weinig persoonlijk contact maar het personeel was zeer aardig. Er staat op moment van schrijven op Escapetalk dat die alleen nog in het Duits te spelen is, maar hij is vanaf heden ook in het Engels speelbaar.

Nadat we onze spullen in de lockers hadden gedaan konden we gaan beginnen. We hebben een brief gekregen van een oude vriend en onze herinneringen worden weer vers, de verdomde clown en al de vermiste kinderen. Tijd om op onderzoek uit te gaan en hier voor altijd een einde aan te maken.

De aankleding van deze kamer is geweldig, van kleine details tot grote decor stukken. Ik hou hier van op het moment dat ik/we niet met een puzzel bezig waren stond ik met verbazing om me heen te kijken. Het is zo gaaf ingericht en het voelt ontzettend levend door muziek en geluid.

Het verhaal van de kamer vind ik tof, het is extra vet als je de IT films hebt gezien dit is echt een aanraden. hierdoor krijg je veel eastereggs mee en is het op sommige stukken nog gaver. Je loopt door een verhaal en je doel word snel duidelijk hier houdt ik ontzettend van, teamwork is hierbij ook nog is zeer belangrijk.

De puzzels in ''Es ist Züruck'' zijn allemaal leuk in thema gemaakt en teamwork is op sommige punten ontzettend belangrijk, deze kamer was met 4 personen prima te doen. Ik zou niet aanraden om hem met meer te spelen in verband met lineaire puzzels & sommige ruimtes die wat kleiner zijn. met 4 personen hebben we ook allemaal iets kunnen doen en hebben we het verhaal goed meegekregen.

Deze kamer is precies wat ik vet vind in ''horror'' Ik ben een aantal keer flink geschrokken en er zaten gave showtjes in. Het enige jammer vond ik dat er op een gegeven moment een show was die geen toegevoegde waarde had en verhaal technisch niet logisch was, dit vond ik jammer en al was deze er uit gelaten had ik het nog vetter gevonden.

Al met al,
Een super gave 2.0 horror escaperoom met een vet verhaal die je van begin tot eind doorloopt. Ik raad aan om deze met kamer 4 personen te spelen en echt niet met meer.


Mensen van The Code Agency super bedankt voor de leuke tijd en wie weet tot snel!
9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Toverland Fanclub

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer

  anoukSemDrs-jlcsjephanie

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 26 februari 2023

Balletje Balletje, waar zitte gij

Deze dag gaan we ''The Dome'' spelen in Bunschoten, we zijn met een grote groep vandaag die bestaat uit 6 personen. Eerder heb ik in Bunschoten al ''De Laboratoriumkamer'' & wel geteld 2 keer ''De Meisjeskamer'' gespeeld. Vandaag gaan we de kamer spelen die op nummer 1 heeft gestaan op de Terpeca lijst, dit is ook de reden dat deze kamer al heel lang bij mij op mijn wishlist stond maar het kwam er maar nooit van. Nu was vandaag eindelijk de dag!

Voordat ik deze review begin vind ik het heel belangrijk om te vertellen dat alles wat hierna gaat volgen mijn persoonlijke menig/opvattingen zijn van de kamer. Dat betekent dus dat mijn beleving geheel anders kan zijn dan bij andere mensen en/of groepen. Ik spreek in mijn reviews altijd vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring, dit hoeft niet altijd te betekenen dat iets daarom objectief goed of slecht is.

Zoals ik al had vermeld ben ik vaker op deze locatie geweest om te escape, en de service is bij al mijn bezoeken hetzelfde geweest. Je hebt hier niet altijd 1 GameHost voor je bezoek, ik heb alle keren gehad dat de intro van de kamer word gedaan door een andere medewerker dan het ''napraten''. Dit is iets wat ik erg jammer vind, hierdoor kan een GH niet zo goed een groep pijlen en heb je vaak dat je 2x hetzelfde verhaal moet doen. Ook word er hier gebruik gemaakt van ''zelfservice'' dit betekent dat je zelf je drinken & snacks kunt pakken en ook merchandise kan kopen, dit kan heel prettig zijn maar heeft ook iets heel onpersoonlijks. Als je hier komt voor een uitje praat ik altijd ontzettend graag met GH omdat deze vaak ook heel enthousiast zijn, alleen hier in Bunschoten verschijnt je GH pas echt als je de kamer in kan/mag.

De tijd is aangebroken om ''The Dome'' binnen te stappen, ik ga hier mijn kijk op de kamer zo duidelijk mogelijk proberen te verwoorden zonder iets te spoiler <3. Ik wist dat ''The Dome'' een kamer was die volledig zichzelf draait, dit is super vet en daarom voor mijn gevoel ook de eerste 3.0 kamer. Door de gehele kamer heen is dat te zien en dacht is verbazing wekkend. Ik wist ook op voorhand dat op het moment dat je 60 minuten in je kamer om waren je er direct uit werd gehaald en dus de rest van de kamer niet kon zien. Dit was voor mij echt een dingetje en was daarom 100% gefocust om door deze kamer heen te vliegen omdat ik HoE DaN OoK tot het einde wou komen, ik raad iedereen aan om hier minder waarde aan te hechten en meer te focussen op alles wat er om je heen gebeurd. Dat de kamer niet doorlopen word ook als je hem niet gehaald hebt vind ik echt een minpunt, je betaald een flinke prijs voor een kamer en krijgt dus niet het ''volledige product'' dit is altijd iets wat ik niet heb begrepen en vind ik jammer.

Het verhaal in ''The Dome'' is super origineel en daarom voor mij soms lastig te volgen en dat vond ik jammer, ondanks dat hebben ze hier ontzettend goed zijn best gedaan om het verhaal visueel naar voren te halen met gebruik van ''custom made'' decor, alles was je hier van begin tot eind ziet is volgens mij specifiek gemaakt voor deze kamer en dat is super cool en doet de kamer tegoeden.

De puzzels in deze kamer waren voor mij een dingetje, op sommige moment vond ik het zo immens goed dat je niet eens het idee had dat je in een escaperoom zat. Maar op andere momenten sloeg het mij gewoon niet aan, ik had op voorhand de tip gekregen ''Je moet niet bang zijn om fouten te maken'' en na het spelen van de kamer werd dit mij volkomen duidelijk maar toch vind ik het lastig om dat onderdeel te omarmen, ik vond dit jammer en had dat graag anders gezien. Zoals ik zei zitten er ook fantastische puzzels in, dat het je even ontging wat je nou eigenlijk aan het doen bent en hiervoor alle complimenten.

Er zitten ook wat onderdelen in deze kamer die er (voor mijn gevoel) inzaten om je gewoon te vertragen, dit kan een belangrijke toevoeging hebben maar hier vond ik dat niet. Door een bepaalde tip heb ik een bepaald stuk relatief snel kunnen volbrengen en dit onderdeel was niet eens een echte puzzel of opdracht. Als je hier een beetje pech hebt kan je hier echt lang op vast lopen en dat met het idee in je achterhoofd dat als je het binnen de tijd niet haalt je gewoon pech hebt en daar je avontuur stopt. Dit was in deze kamer op 2 punten voor mij en dat was (vooral na afloop) voor mij zeer storend.

De decoratie & afwerking in deze kamer is fan-tas-tisch ongekend, vanaf het moment dat je binnen staat klopt alles en gebeuren er bepaalde dingen die lastig te verklaren zijn. Dit is volgens mij het sterkste punt van ''The Dome'' er is ontzettend veel tijd & geld gestoken in de decoratie en dat is te zien. Vandaar dat ik het ook zo jammer vind dat je hem niet mag uitspelen en daardoor ook het gevoel kan krijgen dat je moet haasten. Je hebt de tijd niet om verbaasd om je heen te kijken want het is allemaal gewoon zo mooi, het is oprecht zonde dat daar hier niet meer de tijd voor is. Zoals ik al vermelde waren wij met 6 personen en heb ik 2 tips van andere spelers gekregen waardoor wij dus bepaalde ''vertraging punten'' hebben kunnen overslaan, dit is voor ons echt een van de redenen geweest dat wij hem gehaald hebben.

Op verschillende momenten in deze kamer heb ik een flinke adrenaline kick gehad, waardoor ik echt energie kreeg en me ontzettend vermaakte. Hierdoor wou ik zo graag door en kijken wat er nog meer komen gaat, ik vond het jammer dat de laatste puzzel/opdracht dat niet had. We kwamen lopend uit de kamer waarbij ik de gedachte had ''ohh was dit de laatste puzzel'' dat vond ik jammer omdat ze op andere moment in de kamer je zoveel adrenaline konden geven dat ze je niet op deze manier uit de kamer laten komen.

Nou, we zijn eruit.. met nog een aantal minuten op de klok. Hier in Bunschoten heb je altijd nog de mogelijkheid om met de GH de beelden van je team terug te kijken, dit vind ik voor alle 3 de kamers hier altijd een leuke toevoeging. Omdat de heel mysterieus doen over hoe de kamer werkt en wat het verhaal van de kamer precies is kan de GH dus ook niks tot weinig zeggen, dat is jammer maar kan ik ook ergens weer begrijpen ik praat altijd het liefste nog uren na over een kamer en alle kleine details maar dat is hier lastig.

Al met al,
Deze kamer is iets wat ik nog nooit eerder gezien heb, dat hij daarom ook zo goed word aangeprezen snap ik volkomen. Het is naar mijn gevoel een 3.0 kamer en dat is mindblowing. Ondanks dat er een aantal stukken zijn die ik niet begrijp en/of snap heb ik me ontzettend vermaakt maar raad ik iedereen aan om niet teveel waarde te hechten aan het daadwerkelijk ''ontsnappen'' en vooral te genieten van wat je te zien krijgt, vraag niet om spoilers en heb geen gekke verwachtingen maar stap bij ''The Dome'' naar binnen en laat het gehaal over je heen komen.

Als je het tot hier gehaald hebt met lezen vind ik het heel knap, ik vind dit een van mijn lastigere reviews en is daarom een ontzettend lang verhaal geworden.

Mensen van Mama Bazooka super bedankt voor de leuke tijd!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Creatief
 • Afwerking
 • Decor Stukken
 • Aandacht voor detail
 • Onpersoonlijke service
 • Bepaalde puzzels/opdrachten

 

The Sacrifice

Disappear Escape
Geplaatst op: 1 februari 2023

Witch witch witch, son of a bitch!

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Vandaag op naar ´The Sacrifice´ klinkt gezellig ofnie?! Gek genoeg was het dat wel, ik heb een hoop leuke kamers gespeeld en ook zeker hier in Athene maar dit was wederom een van mijn favorieten. Dit is echt mijn soort ´horror´ en heb hier een boel geschrokken, geflirt & gelachen. Vanaf het moment dat je binnen stapt word je in thema onthaald, er is nog even tijd om naar het toilet te gaan tussen de niet gedecoreerde kerstbomen door en dan kunnen we plaats nemen, Lets get it started!

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer zijn creatief, we hebben regelmatig vast gelopen maar als we dan een tip kregen wisten we ook wel meteen hoe we verder moesten. Om een tip te krijgen in deze kamer moest je naar een bepaalde locatie toe gaan, dit vind ik jammer want dat haalde de flow er wel een beetje uit. Ondanks dat het ik me naar niet echt aan geërgerd. Het is allemaal een beetje met ´Griekse logica´ je moet altijd net een stap verder denken om tot de oplossing te komen. Je doel is duidelijk in deze kamer en daardoor weet je ook of je genoeg progressie maakt en dat is prettig.

Afwerking: 4
De afwerking van deze kamer vond ik echt goed, je word uitgenodigd om naar Torryburn te komen om de vloek van de heks te verbreken. Hier is niks aan gelogen je komt in een dorpje aan, je kan ieder huis in je kan overal naartoe en komt ook overal. Dit maakt het zo cool, je voelt je gewoon vrij en daardoor dus ook meer opgejaagd. De scare´s kunnen dus ook van overal komen. Nogmaals de afwerking was hier heel netjes, ze hebben echt iets moois neergezet het is dan jammer dat er niet met regelmaat een doekje door heen word gehaald. Ik ging uiteindelijk met mijn hand over een kastje heen en mijn hand had besloten om even een levens voorraad aan stof mee te nemen. Dit is jammer.

Scare Factor: 3
Door het goede werk van de acteurs/actrices is dit echt wel een spannende kamer, zoals ik al zei zit de angst in een klein hoekje. Ik heb ook het idee gehad dat we wel 3 of 4 actrices hebben gehad en dit maakte het heel gaaf. Door licht en geluid zetten ze buiten goede scares ook nog goede filmscène´s neer, ik vond het einde van deze kamer heel gaaf en heb hier met heel veel liefde deel aan genomen (;-D). Deze kamer is prima te doen als een instap model voor de Griekse horror.

Ik hem me ontzettend vermaakt bij deze kamer en zou er zo voor terug gaan, dit is echt een reden om voor naar Athene te gaan dit is hier in Nederland nergens te vinden. Een van de actrices die ons 2 uur lang de stuipen op het lijf heeft gejaagd bleek naderhand de eigenaresse te zijn, toen de act voorbij was hebben we vooral een hoop gelachen dit maakte de ervaring nog beter. wat een toppertje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  sjephanie

All you need is Frank

Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

We zijn gestuurd om even te gaan onderzoeken wat er precies is gebeurd in het huis van Frank in verband met zijn dochter, ach tuurlijk doen wij dat! Wat kan ons het verreken wij zijn nergens bang voor.... Toch? We komen aan bij een huis, ja een huis.. zelfs de taxi chauffeur vroeg of we hier wel goed zaten. Met vol vertrouwen zei ik ja hoor! gelukkig bleken we ook echt goed te zitten. Bij deze kamer krijg je een tolk me, in het begin vroegen we ons af of dit niet vervelend zou zijn, maar dat was het zeker niet! Dit was zo een slimme toevoeging voor de kamer en maakte de beleving voor mij nog eens 10x beter. Bij aankomst hebben we voor het huis een praatje met de tolk en legt hij ons even uit hoe of wat. Vervolgens mogen we gaan aanbellen en doet de vader genaamd Frank open, Frank heeft het blijkbaar redelijk koud want hij loopt constant in een hoek van 90 graden. We bergen onze spullen op en dan word er gevraagd of ik iemand naar het toilet moet, en ja hoor ik piste hier al bijna in me broek dus ik wou graag even naar het toilet. En wat er toen gebeurde :0 ik weet niet of het erbij hoorden of toeval was, maar precies toen ik stond te urineren ging de lamp uit... nou ik sprong bijna door het toilet raampje naar buiten. Achja eind goed al goed ik zal me maar weer is gaan verschuilen achter onze tolk.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer zijn verhaal gedreven, je hebt wel puzzels maar alles is gelinkt aan het verhaal. Bij iedere oplossing kwam je iets meer te weten wat er nou precies aan de hand is bij onze Frank thuis. De flow was hier ook goed, ik denk dat dit ook te maken heeft met het feit dat 1 van de manieren hier om tips te krijgen de tolk is, en aangezien die de gehele kamer bij je is kan hij goed op een groep inspelen. De puzzels zijn op veel momenten redelijk ''basic'' maar dat is hier helemaal niet erg, omdat je zo bezig bent met het verhaal en bang zijn is het fijn dat de puzzels geen hogere wiskunde zijn.

Afwerking: 4
De afwerking van deze kamer vond ik top, het begon zoals ik al zij bij het aankomen. Ze hebben geen huis gebouwd in een loods nee je komt aan bij een huis en belt daar gewoon aan, je hebt het gehele spel ook het gevoel dat je in een echt huis bent die je geheel door loopt. Dit maakt de beleving zo goed, met het gebruik van licht en geluid lijkt het ook alsof het onweert bijzonder want toen we buiten stonden was het nog relatief droog, super leuk gedaan! Ondanks dat het misschien redelijk basic is en geen wauw momenten heb kwa decoratie is dat alleen maar goed, je bent in een huis van een ontzettend mank lopende Frank... tuurlijk kom je geen geen stambeeld tegen van Barry Atsma die een dolfijn rijd duhh. Er zit een film moment in deze kamer vrij op het begin die ik super cool vond, ik vroeg me echt af hoe dit in zijn werking was gegaan.

Scare factor: 3
Scare factor vind ik lastig bij deze kamer, ik vond het spannend maar niet eng. De acteurs zijn er voor het grote deel in deze kamer niet om je op de vloer te laten vallen van de schrik maar om je door het verhaal te leiden. En daar ben ik persoonlijk ontzettend fan van en dat is hier super goed neergezet. Je hebt schrik momenten, en moment die je verbazen zoals ik al zei met bijvoorbeeld de shows. Ook hebben we ons regelmatig afgevragen hoe de acteurs bepaalde dingen voor elkaar kregen. Al met al super leuke horror/triller kamer met een gaaf einde, de scare's hebben hier over het algemeen het doel om het verhaal te vertellen en dit is super!

Samenvatting:
Dit is een reden om voor naar Athene te gaan, we hebben ons hier zo vermaakt en dit is wederom iets wat niet in Nederland te vinden is. De toevoeging met de acteur is super goed en raad het daarom iedereen aan! Je komt hier niet om je kapot te schrikken maar om een film te doorlopen en dat hebben ze hier goed neergezet!

Samenvatting:
Reden om te gaan


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Drs-jlc

The Leader, The Map Carrier, The Big Guy and The Translator

Intro:
De laatste kamer van de dag, en kan ik je vertellen deze kamer heeft voor mij de vakantie echt gemaakt. Alleen voor deze kamer zou ik al in het vliegtuig zijn gestapt en zal er zeker voor terug gaan. Ik heb in deze ´horror´ kamer een achtbaan van emoties doorstaan, Ik heb gelachen ben geschrokken ben ontzettend verbaasd geweest en ja gek genoeg ook een beetje emotioneel geweest (en mijn psycholoog maar zeggen dat ik emoties onderdruk)
Ik heb vaak getwijfeld over wat mijn nummer 1 kamer is, er is zoveel goeds niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Ik heb de meest ondenkbare dingen gezien en word keer op keer verbaasd. Maar deze keer ben ik zeker, The Litchver Woodlands staan bij mij boven aan op nummer 1.


Ik ga bij deze review lekker afdwalen van wat ik bij mijn andere Athene reviews heb gedaan want ik ga dit niet kunnen opdelen want ik moet hier een boekwerk over schrijven.

We gaan lekker kamperen in een bos in Griekenland, ik samen met mijn adoptie ouders Better known As ´De Drie Duisters´ maar we hoeven dit avontuur niet met zijn 3e te doen, er komt een 4de Duitser bij. Onze maat George word de tolk van dit avontuur want de man die ons ontvangt spreekt alleen Grieks, wat moet je hier nou weer van verwachten? Een vreemde man die met je mee een escaperoom gaat spel? Ga toch weg, George was al vlug geen vreemde man maar een onmisbaar deel van ons team. Iedere escaperoom hierna voelde maar leeg zonder George.
De intro word gedaan door onze Grieks sprekende meneer, dit word vertaalt door George en dit zet al een gave scene neer. Op een gegeven moment hoorde ik en Stephanie de Griekse meneer (meende we) Stephanie zeggen, maar hier kwam van onze tolk niks op terug. Nogmaals ik weet niet of dit daadwerkelijk werd gezegd maar het zette zeker een goede sfeer neer.

De man vertelt ons over dingen die in dit bos gebeuren, maar gelukkig zijn we alle 3 niet bijgelovig en gaan we gewoon op onze kampeer trip, ik weet niet of George zich er ook zo comfortabel bij voelde maar ik meen dat we hem hebben beloofd hem dubbel te betalen als die mee ging.

Toen de kamer begon zaten we meteen in een van de beste shows/scenes die ik ooit heb gezien, ja ik versprak me niet het voelde alsof we er in zaten. We zaten niet naar een show te kijken we waren er een onderdeel van. Dit was zo ongekend dat we allemaal (zelfs George) verbaasd waren, en we waren nog niet eens ´echt´ begonnen.

Al meteen twijfelde ik of we in een echt bos zaten, het leek allemaal zo groot en zo echt wat top is dit gedaan. Na een tijdje zag ik hoe ze dit gecreëerd hebben en vond dit super tof, ik ga dit niet spoliëren maar dit begrijp je wel tijdens het spelen. Het werd ons gauw duidelijk hoe we verder moesten, het voelde voor mij niet alsof we aan het puzzelen waren of zelfs een escaperoom aan het doen waren. De flow was hier zo goed dat ik hem echt echt echt geen seconden geïrriteerd heb. George was hierin ook een fantastische toevoeging, waren wij verbaasd was hij dat, wisten wij even niet hoe we verder moesten had hij misschien wel een idee. Wat een creatieve en goede toevoeging. Ik raad iedereen aan (voor het geval iemand toevallig Grieks kan) deze escaperoom te spelen met tolk.

Zoals ik al zei heb ik niet het gevoel gehad dat ik aan het puzzelen was, het voelde als opdracht.. nee niet eens, je deed dit allemaal natuurlijk. Achteraf waren er echt wel puzzels en opdrachten maar dit ervaarde ik zo niet tijdens het spelen. Alles voelt natuurlijk en klopt gewoon, je dwaalt door dit bos rond alsof je geen idee hebt waar je bent en dit is echter ook vaak het geval.

Ergens halverwege de kamer krijg je me toch nog een show, what the Hell. Ik kon mijn kaak van de vloer oprapen, deze kamer is echt een ´film like experience´. De scares in deze kamer waren ook perfect voor mij, ik ben echt wel op momenten geschrokken maar het was op geen enkel moment vervelend. Het waren scares met een doel en daar hou ik ontzettend van, ik hoeft niet steeds op de vloer te liggen van de schrik. Maar al lig ik even in het zand omdat dit een goede toon zet dan doe ik dit met liefde. Ik weet niet of de actrice zich zo goed afstemde op onze groep of dat de horror in deze kamer over het algemeen gewoon goed is maar in beide scenario's geef ik dit alle love!

Het einde brengt nog even chaos en een plot twist, dit waardeerde ik ontzettend. Er moest nog iets gebeuren en ik werd gewoon even door mijn team eruit gevote om dit alleen te doen (Ja ook door onze vriend George) gelukkig heb ik hem overtuigd om gezellig met mij mee te gaan en dit heeft ons dichter bij elkaar gebracht.

Toen we de kamer uit kwamen voelde je je echt een overwinnaar, het is je gelukt! Dit is iets wat hier ontzettend goed word gedaan en wat ik in weinig escaperooms heb. De adrenaline lag hier zo hoog dat we toen we buiten waren nog iemand in de boom sprong, viel en hier bijna alle botten in zijn lichaam brak.

George bleek de mede eigenaar te zijn van deze escaperoom & dus ook Monika's diary. Hij vertelde over de kamer & escaperooms en dit maakte me gewoon gelukkig, Hij deed dit omdat die het fantastisch vond en dat is iets wat nodig is om zo´n top kamer te maken. Hij vertelde nog een hoop verhalen wat die allemaal deed voor mensen zoals studenten werklozen & mensen die wegens omstandigheden later kwamen voor bijvoorbeeld zijn kamer. Dit ontroerde me gek genoeg een beetje. Dit was niet de kerst op de taart voor mij dit was kers nummer 5.

Al met al, Stap in het vliegtuig bel de Ban Bang Theorie en speel deze kamer. pak er nog wat kamers bij indien je zin hebt maar alleen hiervoor op en neer vliegen is het 1000 maal waard. Mensen van Ban Bang Theorie super bedankt en heel veel love, en tot de volgende keer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Tolk
 • George
 • De 4de Duitser

  Drs-jlcsjephanie

Chapel & Catacombs

Lockhill
Geplaatst op: 1 februari 2023

Airbnb bakerystreet 22

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Onderweg naar Lockhill, met een hoop spanning kan ik je vertellen. Niet omdat ik bang was maar omdat onze vorige ervaring met Lockhill (Lees review Sanatorium) alles behalve goed was. Maar Chapel and Catacombs is laatst nog benoemd als nummer 1 kamer volgens de Terpeca lijst, dus laten we er positief instaan. En gelukkig is deze kamer een toppertje, wat heb ik mij hier vermaakt! Je begin meteen bij de voordeur, je koopt treinkaartjes en neemt dan plaats in de wagon. Je krijgt hier een recap van alle andere kamers van Lockhill waardoor je de andere kamers dus niet hoeft te spelen, dit raad ik iedereen bij deze ook af. Dan stap je de trein uit en dan kom je in een ECHT dorpje, geen baksteen behang en een afgeleberte straatlantaren. Nee een dorpje, we waren zelfs een beetje rond aan het dwalen tot we onze maat William tegen kwamen. Hij deed het intro stukje bij ons en we konden nog even naar het toilet, voordat de daadwerkelijk kamer begint heb je een.. laten we het een intro spel noemen wat ik super grappig vond en ik me ontzettend heb vermaakt. Op naar de kamer zelf!

Puzzels: 5
Er zijn deze kamer weinig puzzels aanwezig in deze kamer en dat is een goed ding, het is een van de eerste echte 2.0 kamers die wij hebben gespeeld in Athene. Alles bestond uit opdrachten in plaats van hangsloten. Er is hier voor ieder wat wils want er is genoeg te doen, alles in wel lineair waardoor het verhaal mooi naar voren komt, Het is door de intro duidelijk wat je doel is en dit word door de gehele kamer versterkt. Op het moment dat je vastliep moest je ´even´ een tip gaan vragen, in deze kamer is dat op een super leuke en creatieve en toch ook spannende manier gedaan. Waar dit bij bijvoorbeeld het Sanatorium vervelend was was het hier goed bedacht en uitgewerkt.

Afwerking: 5
De afwerking hier is top, zoals ik als zei stap je voor je idee gewoon een echt dorp binnen. Op het moment dat we de ´Chapel´ in gingen werd het helemaal mooi, helemaal bedenkend dat we in een flatgebouw waren op verdieping numero 188. Door de gehele kamer word deze standaard vast gehouden, nergens hebben ze zich even laten gaan waardoor het minder werd. Ook alle grote decor stukken hadden een toevoeging was ik heel gaaf vond. Je komt op verschillende plekken in deze kamer met allemaal een andere ´thema´ maar de spanning blijft en dat is wegens goed licht en geluid mooi gedaan. Het lijkt ook een oneindig grote kamer, we dwalen uiteindelijk ergens rond en ik krijg hier het idee wat we ondertussen al weer terug in Nederland staan. Richting het einde krijg je ook nog een gave show waardoor je toch even een ´wauw´ moment krijgt. Door de kamers zitten 3 shows die ik persoonlijk heel gaaf vond, een team genoot van mij volgens mij niet want die heeft het aller aller belangrijkste van show 1 gemist. Ondanks dat heel cool!

Scare Factor: 2
Deze kamer vond ik niet eng, spannend natuurlijk. Vooral het begin is hier even aftasten wat er gaat gebeuren, maar zodra je even bezig bent trok de spanning voor mij flink weg. Ik durfde redelijk vrij rond te lopen ondanks dat er toch een aantal goede scare´s aanwezig waren. De momenten dat je hier op de vloer kwam te liggen was het voor mij meteen lachen dit werd op geen enkel moment vervelend. Je hebt hier 3 soorten horror in de kamer, waardoor er voor ieder wat wills is. Iedereen kan even zijn moment om te shine pakken. Ik zou de kamer afraden om met je kinderen te spelen, maar heel eng was die niet. Ik weet niet of dit bij iedere groep gebeurd of dat ze dit deden door onze ervaring bij het Sanatorium, maar wij kregen ´Panic buttons´ mee. Als dit bij andere gebeurd laat je jezelf hier niet door afschrikken dit gaat namelijk echt niet nodig zijn.

Even nog tussen door, een van de dingen die mij stoorde bij deze kamer was was er ook bij het Sanatorium gebeurde. Je hebt een top ervaring achter de rug en dan word je opgehaald door een acteur die kosten wat het kost in thema blijft. Je kan hierdoor niet ontladen en het hebben over de ongelooflijke ervaring. Dit is jammer en kan ik me nog steeds wel een beetje over irriteren.

Al met al, een super kamer en echt een topper. Hiervoor mag je echt naar Athene afrijzen om hem te spelen, zet je op het einde er even overheen dat je door een vaag karakter word uitgezwaaid en heb het hier vooral heel erg naar je zin.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • In karakter blijven na afloop

 

Mystic Project

Mystic Corporation
Geplaatst op: 2 februari 2023

Neuh Neuh, we zitten hier wel goed...

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Vandaag gaan we Mystic Project spelen, we zijn journalisten die verslag komen doen over de eerste escaperoom uit. Die op deze locatie is na gebouwd. Het spel begin al voordat je binnen komt, je krijgt een gesprek met je ‘’collega’’ en vervolgens kan het echte spel beginnen bij het aanbellen van het huis.

Puzzels: 2
De puzzels in deze kamer zijn weer eens op zijn ‘’grieks’’ wat ik hier mee bedoel is dat de logica voor ons in ieder geval soms ver te zoeken was en het soms net wat te lang duurden. Dat is jammer en dit kilde de flow in deze kamer ontzettend. We hadden allemaal het idee dat ze graag heeeuuull veel verhaal wouden vertellen en daarbij alles en iedereen betrekken, dit is naar mijn menig niet zo goed gelukt en dit maakte het uiteindelijk jammer genoeg zelfs wat vervelend. Er kwam maar geen einde aan en dat jammer genoeg niet op een goede manier. De aankleding van de puzzels wel over het algemeen daarin tegen wel netjes.

Afwerking: 4
De afwerking in deze kamer was netjes, er is hier voor mijn gevoel de meeste aandacht aan besteed in deze kamer. Het liet zich links en rechts ook wat liggen maar over het algemeen vond ik het zeer netjes, Er word ook gebruik gemaakt van bepaalde costumen die ik heel gaaf vond.

Scare Factor:
Deze kamer vond ik op persoonlijk erg spannend, toen we na een lange lange lange tijd richting het einde kwamen was de angst wel een stuk minder maar dat kwam waarschijnlijk door mijn mentale toestand. Er zitten in deze kamer vooral een hoop scènes die het spannend maken. Soms duren deze scènes te lang zonder doel. Dit word uiteindelijk een beetje vervelend. De shows die neer werden gezet vond ik wel super goed aan deze kamer. Ondanks dat ze het verhaal heel lastig maakte vond ik het over effe shows getild heel cool.

Al met al, ik vond het wel een leuke kamer. Geen toppertje maar ben je in Athene kan je hem er zeker bij pakken!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel
 • Verhaal
 • Intro
 • Puzzels
 • Had in een half uur minder gemogen

 

Woman in Black

Coven Escaperooms
Geplaatst op: 1 februari 2023

Service met een zwaai

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Onderweg naar Woman in Black, had ik hier bepaalde verwachtingen voor nee niet echt. We spelen 20 kamers in Athene en ben ze ondertussen allemaal door elkaar aan het halen dus we zien wel waar we terrecht komen. Het is even zoeken waar we precies moeten zijn maar op het moment dat we bij de discolampen aankomen met de escapefolders weten we dat we goed zitten. De host zegt dat we zometeen naar binnen kunnen en er is even tijd om het toillet te gebruiken, altijd fijn!
We beginnen met een intro verhaal, we komen namelijk een testament ophalen in het verloekte dorp (DIT HUISS DIT VERVLOEEKTEE HUIS ;q).

Puzzels: 3
De puzzels hier in het dorpje Grithin Gifford (Wat ik alleen maar kan horen alsof een enorm britse man het uit spreekt) zijn linear, dit vind ik bij horror kamers altijd prettig spelen. Het verhaal springt er hierdoor meer uit omdat er ook een betere logica in zit, ondaks dat kan het natuurlijk gebeuren dat je vastloopt, dit was natuurlijk ook het geval bij ons. Het tipsysteem in deze kamer is ontzettend onhandig maar super grappig en een beetje humor kan nooit kwaad.

Afwerking: 2/3
De afwerking in dit door mij ontzettend brits gemaakte dorpje is wat bijzonder, de boven zijn van geductapede pvc en de stroom kabels in dit dorp zijn op sommige punten niet te missen. DIt is jammer maar niet spel brekend voor mij geweest, het is en blijft een horror kamer dus het is vaak donker en mistig waardoor je je hier niet teveel op hoeft te focussen. Het verschilde ook ontzettend naar mijn menig, sommige punten was het decor echt wel netjes en op andere delen viel het weer ernorm tegen, dit vond ik jammer.

Scare factor: 3
De mevrouw in het zwart (dat volgensmij een mannelijke acteur was) was angstaanjagend voor mij, nu waren we al een tijdje in Athene en hebben we al redelijk wat horror kamers gespeeld maar dat drukte de angst niet bij mij. Er gebeurde soms dingen die ik echt totaal niet had verwacht en dat maakte het extra spannend, de angst zat iedere keer in een klein hoekje. Na een tijdje nam het een beetje af omdat we uiteindelijk bij een stuk waren waar we moesten rennen maar stil bleven staan, we werden hier even vriendelijk aangeduwd door onze mevrouw in het zwart maar dit heeft ons vooral erg aan het lachen gemaakt. Al met al, toch wel een enge kamer met een aantal goed uitgevoerde scares en gave scene´s.

Deze kamer is een echte meepakker, ben je in Athene ga dan direct het testament ophalen in Griffoendor... Oh ik bedoel Grithin Gifford.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Puzzels
 • Ik ben meer een huffelpuf

 

The Sanatorium

Lockhill
Geplaatst op: 25 januari 2023

Carnaval in Athene

Het Sanatorium

Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Intro:
De laatste kamer van de dag en de eerste telleurstelling van de vakantie, op weg naar het zogenaamde ‘’dorpje’’ Lockhill (wat een appartement bleek te zijn met baksteen behang) waar wij ontvangen werden door een nogal onzekere man, waarom hoor ik u zeggen nou meneer was volledig bedekt in het door hem mee genomen tafelkleed. Wij belde precies op de tijd dat wij verwacht werden aan bij deze locatie van Lockhill, na 5 minuten werd de deur nog steeds niet open gedaan dus ik belde nog eens, weer even wachten en ik bel weer. Wel geteld een kwartier later werd er open gedaan door onze vriendelijk boerka meneer. ‘’Are you in a hurry?!?!’’ was onze eerste kennis making met de man die onze game host bleek te zijn. Dit was voor mij al ontzettend frustrerend, tuurlijk een groep kan altijd uitlopen waardoor wij later beginnen maar hoe dit verliep vond ik niet netjes. Op naar de kamer!

De introductie van de kamer werd ook door de man in de boerka gedaan, tijdens de ‘’instructie’’ was hij vooral veel naar zijn schoenen aan het kijken later zag ik dat meneer heel druk was met zijn telefoon, Zo interessant vond hij ons dus blijkbaar niet. Na een praatje en het tekenen van een formulier bracht hij ons door het zogenaamde ‘’dorpje’’ naar de kamer. Halverwege stopte meneer in de boerka plots om in het Grieks door een deur naar ik denk zijn collega’s te roepen, het klonk allemaal heel gezellig maar dit had ook gekund nadat die ons had geloosd. Toen we eenmaal de kamer inkwamen viel het me al tegen, het ontvangst was al zo rot waardoor we allemaal met een stom gevoel de kamer in gingen.

Puzzels: 1
De puzzels bij het Sanatorium waren voor ons gevoel recht uit het puzzel boekje van grootmoeder gepakt. Veel puzzels kwamen hier op het zelfde neer en logica was ver te bekennen. Verhaal technisch klopte er ook geen snars van, ik had echt het gevoel alsof ze waren vergeten dat er ook nog puzzels in de kamer moesten dus toen maar gauw wat objecten hebben opgehangen voor de puzzels. Op het moment dat we vastliep met een puzzels (wat vaak gebeurde) kreeg je geen tip, nee je moest de halve kamer door reizen door de rook, stof en rotzooi om naar een telefoon te lopen om hier voor een tip te vragen. Als je vervolgens bij de telefoon aankwam kreeg je te horen dat de puzzel al lang was opgelost en dat je maar is voor een kastje aan de andere kant van het land moest kijken ‘’want die is open gegaan’’ dit wekte ontzettende frustratie op. Het liep al niet lekker en dan moet je ook nog zelf tips gaan vragen. Hierdoor is de flow in deze kamer al gauw voor ons de nek om gedraaid. Uit eindelijk komen we bij een stuk in de kamer met de acteur, hier hadden we al over gehoord. De acteurs zouden er constant zijn maar dit kwam bedrogen uit, we hebben een interactie gehad van misschien 5 minuten die wel heel gaaf was maar daar bleef het jammer genoeg ook bij. Als dit het niveau van de gehele kamer was geweest had het super cool kunnen zijn.

Afwerking: 2
De afwerking in deze kamer is naar mijn menig onder gemiddeld, het zal er vast ooit beter uit hebben gezien maar sinds de opening hebben ze er geen stoef doek meer door gehaald laat staan een likje verf. Er word op een gegeven moment ook veel rook de kamer in geblazen, hier is op zichzelf geen probleem me op het moment dat het een toevoeging heeft of geen irritatie opwekt. Jammer genoeg was dit hier wel het geval er was zoveel rook dat je letterlijk je had niet voor je gezicht zag, na een tijdje begonnen we zelfs huid irritatie te krijgen bij bijvoorbeeld de neus en kreeg ik ook last van mijn ogen, ik kan me haast niet voorstellen dat dit ook maar onder enige omstandigheden prettig is. Er is ook een gedeelte in de kamer die domweg gewoon gevaarlijk is, dit werd voor de kamer al verteld en vandaar dat ik het nog stommer vind dat dit aanwezig is in de kamer omdat het geen enkel doel heeft voor de spel beleving of het verhaal.

Scare Factor: 3
Deze kamer was op verschillende momenten echt wel spannend, vooral het begin vond ik persoonlijk erg eng. Dit kwam vooral door angst voor het onbekende, op het moment van de eerste interactie nam de algemene spanning wel wat af. Er heeft voor mij in de kamer 1 echte goede scare ingezeten waardoor ik ook al gauw op de erg stoffige vloer terecht kwam. We hadden van tevoren gehoord over meerdere acteurs waarbij je op verschillende manieren moet handelen, dit is echter maar bij 1 acteur het geval geweest. De eerste interactie zoals al vermeld was cool en klopte, alleen andere 2 momenten dat we de acteur hebben gezien klopte het verhaal al niet meer met hoe de acteur zich zou moeten gedragen en hoe wij hier op zouden moeten reageren dat vond ik super jammer.

We hebben uiteindelijk het besluit genomen om uit de kamer te gaan, we wisten dat de kamer 2,5 uur zou duren en hadden pas het gevoel om een klein uurtje binnen te zijn. We gingen naar de ‘’tip telefoon’’ wantja een andere manier van communicatie was er hier niet. Ik belde op en zei dat we er uit wouden ‘’Ok William will send someone’’ voor de rest was er niks meer te horen. Uit eindelijk kwam de man in de boerka ons uit de kamer halen, maar meneer bleef in karakter (wat dit karakter dan ook maar moest voorstellen) toen we eenmaal weer in het ontvangst hok waren bleef meneer ook nog in karakter, we gingen een escaperoom uit!? Iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan en omdat meneer in karakter bleef hadden we ontzettend het gevoel dat we niet gehoord werden, dit kwam ook omdat die nog steeds druk was met zijn telefoon en collega’s hij is namelijk in ons gesprek ook nog 2 keer weg gelopen omdat ‘’die even iets moest doen’’. Toen hij eindelijk terug kwam hoorde we dat we al bij de eind ‘’puzzel’’ waren, we hoefde nog maar 1 ding te doen en dan konden we eruit. We waren namelijk al dik 2 uur binnen. Al was ons dit verteld toen we belde hadden we ons er waarschijnlijk nog even overheen gezet om hem toch af te spelen. Na ons verhaal gedaan te hebben en er niet echt naar ons was geluisterd zijn we gegaan. De man in de boerka heeft ons nog even het appartement met baksteen behang uitgeholpen en dat was het, onze eerste ervaring met Lockhill. Wat een ontiegelijke tegenvaller…

Ik raad deze kamer voor niemand aan, ook niet als je nog van plan bent ‘’Chapel and Catacombs’’ te spelen. Het is namelijk niet nodig om deze kamer gespeeld te hebben voor een duidelijk verhaal en we hebben ons echt niet vermaakt in deze escaperoom.


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 1.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Carnaval Thema Boerka Man
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decoratie
 • Achterstallig onderhoud
 • Boerka Man

 

The Cellar

Last Wish
Geplaatst op: 22 januari 2023

Martien Meiland, is that you?


Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Intro:
De laatste kamer van deze dag was The Cellar, na een uurtje rusten boven op het gasfornuis in Stigmataaaaahhhahhh. (hahaha) gaan we door. We hoorde bij deze kamer dat het wederom *trommel geroffel* in een dorpje plaats vond.
Toen wij aanbelde bij de voordeur duurde het even voordat er iemand kwam, we waren netjes optijd dus dit was geen probleem. Toen er eenmaal iemand open deed hadden we het idee dat ze eigenlijk naar buiten ging om een sigaret te roken, achja hoe dan ook ze was er. We kregen een intro praatje over de soort scares in de kamer. Dit hadden we al gehoord van andere, ondanks dat ik denk dat dit naderhand niet echt van toepassing was vond ik het wel laks, we kregen niet echt de tijd om een antwoord te fabriceren maar eigenlijk was het ´Oké jullie hebben er geen moeite mee? mooi als je effe wacht mag je zo naar binnen´ Toen onze game host weer binnen verdween hoorde we dat de kamer al weer vol rook gespoten werd, dit word vast weer gezellig dacht ik al.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer waren prima te doen, een keer geen hangsloten is ook is fijn. We liepen links en rechts wel vast omdat we het gewoon niet snapte maar dit zal ik volledig op ons gooien bij deze kamer, door de constante angst en het gevoel hebben dat er geen rust moment is speelt hier ook in mee. Op het moment dat we vast liepen konden we altijd een tip vragen via de telefoon, wat ik een minder punt vond aan de kamer was dat je tijdens het hulp gaan vragen ook een ´scare´ kon krijgen. We werden wel netjes geholpen als we een tip vroegen en door het gebruik van licht werden we ook doe goede richting in gestuurd, dit was super fijn.

Afwerking: 4
De afweking van deze kamer was goed, ondanks dat ik niet veel terug vond van het daadwerkelijk ´dorpje´ was het kamer op zichzelf heel netjes. Kleine details tot grote decor stukken je kan hier alleen al een uur lang om je heen kijken (Dat heb ik ook gedaan maar dat kwam door angst). Het verhaal in deze kamer komt goed tot stand, van begin tot eind ontrafeld het verhaal en word het met de grand finale duidelijk wat er hier in dit dorpje precies afspeelt. Een heel creatief verhaal en daar hou ik van!

Scare Factor: 3
Ons was al verteld dat er in Athene 2 soorten horror zijn, het gewoon scare en het fysieke scare. Dit was de eerste echte kamer waarvan wij hadden gehoord over het fysiek scare, volgens mij hadden we ons hier alle 3 wel redelijk over gestrest, ik in ieder geval wel. Ik heb er voor mezelf achter gekomen dat ik het jumpscare + fysiek contact niet chill vind. Dit was niet spel brekend voor mij want ik vond het echt wel een gave kamer, maar ik heb deze kamer wederom niks uitgevoerd. Ze houden in deze kamer ontzettend goed rekening met de spelers, toen ik me eenmaal niet op mijn gemak begon te voelen hebben ze mijzelf relatief met rust gelaten. Ondanks de angst was het allemaal (Vooral naderhand natuurlijk) wel te doen, deze kamer is echt leuk en raad ik toch echt aan om te spelen zeker omdat het juist zo anders is dan ''normale'' horror kamers. Ze zoeken hier de grens op maar gaan er geen enkel moment overheen. Een teamgenoot is bij deze kamer door de kamer getrokken, zijn schoen is uitgetrokken & er is iemand gejonast. Maar dit heeft ons veel plezier gebracht. We hoorde vanuit de verte een hoop gelach maar we zagen niks, vervolgens volgde er ''JONGENS ik word opgepakt hahahaha'' De fysieke kant van horror hebben ze in deze kamer heel netjes aangepakt en hiervoor complimenten.

Samenvatting:
Deze kamer is zeer uniek en raad ik daarom aan om te spelen als je in Athene bent, Dit is een soort horror wat ik in andere kamers niet heb gezien en is echt een ervaring. Ben je echt niet chill met fysiek contact moet je hem misschien overslaan, maar toch zal je er blij mee zijn als je jezelf eroverheen zet en hem toch speelt. Ik ben tenminste blij dat ik hem toch heb gedaan.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Fysieke Horror
 • Verhaal
 • Spannend
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  Drs-jlc

Stigmata

Dark Maze
Geplaatst op: 11 januari 2023

Don´t leave the stove on!

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Stigmata, de kamer die mij brak. Ik ga mezelf hier niet groot liggen praten. Ik heb letterlijk na de eerste 10 minuten niks mee uitgevoerd. Ik heb uiteindelijk een plekje boven op het gasvoornuis gevonden (Geen grappen) en heb daar gezeten tot we naar de volgende kamer moesten.
Het begin van deze kamer is super goed en zet de stemming goed neer.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer waren voor hoever ik heb mee gekregen in deze kamer prima te doen, en dat voor een goede horror kamer. Het was allemaal in thema en teamwork was op verschillende punten heel belangrijk. Alles is in thema en toch heb je het gevoel dat je ergens naar toe werkt, je hebt jammer genoeg geen ´eureka´ momenten omdat iedere keer als je iets oplost je er zelf achter moet gaan komen of het wel daadwerkelijk goed was, dat was jammer.

Afwerking: 3
Op het moment dat je het gebouw binnen komt vond ik de afwerking al leuk, je betaald je kamer hier in thema en dat hebben ze op een hele leuke manier gedaan. Vervolgens spring je in de paardenkar en ga je op bezoek bij het huis waar je een exorcisme gaat uitvoeren op de dochter van de man die je om hulp heeft gevraagd. Ik ben er in deze kamer achter gekomen dat priester geen baan voor mij is.
Je hebt hier het gevoel dat je in een oneindig grote ruimte zit maar dit valt onder aan de spreek redelijk mee maar is er ontzettend slim gebruik gemaakt van de ruimte.

Scare Factor: 4
Scare factor 4, ik heb getwijfeld om het een 5 te geven omdat dit voor mij persoonlijk de engste kamer was. Waarom heb ik dit niet gedaan? Omdat ik denk dat dit erg persoonlijk was en er andere kamers zijn die enger zijn dan deze. Vandaar een dikke 4, ze maken hier goed gebruik van shows & jumpscares. De shows waren heel goed gedaan en verbazing wekkend. Ik voel me normaal tijdens de shows redelijk op mijn gemak om er van te genieten maar hier was ik ook nog is doodsbang, plus punten hiervoor. De jumpscares voelde voor mij soms een beetje to much, je kreeg eerst een schreeuw van links, dan stond ze voor je te blèren en dan pakte ze nog is je arm van de rechter kant. In de tussen tijd heb je nog geen stap verder gezet. Dit maakte het voor mij niet alleen eng maar ook onprettig/vervelend. Ik heb hier ook geen moment van rust gevoeld, of dit een goed of slecht ding is mag je volledig zelf invullen.

Samenvatting:
Dit is voor mij de engste kamer die we gespeeld hebben in Athene, al ga je voor de horror is dit denk ik het toppunt wat je kunt vinden in Athene. Jumpscares, Show & heel veel op de grond liggen (voor mij in ieder geval). Plan deze richting het einde van je trip voor een ultieme ervaring en zorg dat je iemand mee hebt waar je altijd al eens mee in bed hebt willen liggen. Een echte reden om voor naar Athene af te reizen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Horror
 • Acteur
 • Logica

  Drs-jlcsjephanie

The Butcher Resurrection

Escapepolis - Galatsi
Geplaatst op: 11 januari 2023

This isn´t what i do as a butcher.

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
The Butcher, een kamer waar ik persoonlijk erg naar uitkeek. Even een beetje backstory in het echt ben ik slager als beroep, dus dit moest wel een makkie worden zou je zeggen. Ik zal je alvast een geheim verklappen dit was een hele andere werk sfeer van bij mij op de zaak.

Puzzels: 3
De puzzels bij The Butcher zijn naar mijn gevoel al een stuk meer op de achtergrond dan dat ik bij sommige andere horror kamers vond in Athene, dit vind ik positief omdat als je bang bent makkelijke puzzels al snel een stuk moeilijker kunnen worden. Het was wel weer op zijn ´Grieks´ je hebt puntje 1 nodig om bij puntje 2 te gebruiken om het vervolgens bij puntje 3 te verdraaien en in te vullen. Hier waren we ondertussen wel al redelijk aan gewend dus wekte dit bij mij geen irritatie op.

Afwerking: 3
De afwerking hier was redelijk, met de setting van de kamer was dit misschien ook niet heel moeilijk. Als er links en rechts wat rotzooi ligt kan het zomaar bij het decor horen namelijk. Er worden een goede sfeer neer gezet en we worden voor de verandering is niet ondergestopt met rook wat ook wel is prettig was. Met licht en geluid word hier goed aangegeven wat er op dat moment gaande is en dat is prettig zeker in een horror kamer. Er was een bepaald ´theater´ stuk in de kamer die ik niet ga spoileren maar wat ik zelf super tof vond, Plus punten hiervoor.

Scare factor: 3
Scare factor 3, de spanning in deze kamer zit vooral in het begin, dit word goed neergezet en je bent natuurlijk het bangste voor het onbekende. Later in de kamer nam dit redelijk af en voelde we ons relatief vrij om door de kamer heen te dwalen. Omdat zoals al benoemd bij de afwerking goed gebruik word gemaakt van licht en geluid is het ook duidelijk wanneer je tijd hebt om even te puzzelen, complimenten hiervoor. Het is voor Athene een goede ´instap´ kamer voor horror, schrik je hier al ontzettend af kan je beter Ici Tiki boeken.

Samenvatting:
Deze kamer is me helemaal niet tegengevallen, het verhaal wat ontzettend creatief door een leuke twist. Dit maakte het geen basic maniak verhaal. Deze kamer is echt een reden om voor naar Athene te gaan. Boek deze aan het einde van je dag bij Escapepolis voor een goede opbouw. (Af te raden voor veganisten & tofoe knagers)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Acteur
 • Spannend

  sjephanie

Hellevator

Escapepolis - Galatsi
Geplaatst op: 11 januari 2023

Tum tUm tuM Tum (Lift muziek geluid)

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

De 2de kamer van de dag was wederom bij Escapepolis, we gaan de Hellevator spelen. We waren alle heel benieuwd aangezien het zich afspeelde in een lift. Zo dachten we dus zo lang kan het niet duren we zullen er binnen 20 minuten wel uit zijn, dat kwam ons bedrogen uit.

Algemeen:
Zoals al vermeld in mijn review van ´The Creepy Store´ kan je bij Escapepolis op je gemak een praatje maken en wat drinken dit is prettig, ze hebben hier meerdere kamer dus je kan hier makkelijk een dag vullend programma maken.

Puzzels: 2
De puzzels in deze kamer......... raad eens? Precies, ´Grieks´ dus even extra doordenken. We waren er nu ondertussen redelijk aan gewend en heb het dus maar genomen zoals het is. Voor de ruimte waren de puzzels echt wel leuk en hebben we niet echt vast gezeten. De flow was hier een stuk beter, de tips waren hier ook beter. Sommige puzzels duurde wat lang en persoonlijk had ik deze kamer minder lang laten duren en wat korte puzzels gedaan maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Afwerking: 4
Wederom een goed afgewerkte kamer, dit was denk ik ook waar de focus vooral op lag hier bij Escapepolis. Het oog kreeg hier waar voor zijn geld. Je was in een echte lift, en er zat zo nu en dan een leuk effect in. Het geluid was in deze kamer ook prima te hebben dit is iets wat in Athene meestal niet zo is namelijk.

Scare Factor: 1
Scare Factor 1, ik vind het een lastige voor deze kamer. Hij is niet eng, niet enger dan The Creepy Store. Maar toch vind ik de setting hier wat meer horror/thriller.

Samenvatting:
Dit is voor mij een kamer om voor naar Athene te gaan, dit vind je niet hier in Nederland en we hebben ons hier kostelijk vermaakt. Plan deze richting het einde van je dag voor een goede opbouw.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Perfectly wrapped gift

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Onze eerste kamer van de 2de dag in Athene, The Ceepy Store. We spelen vandaag 3 kamers bij Escapepolis. Ze zijn hier heel gastvriendelijk en er is hier genoeg tijd voor een praatje en wat drinken.

Algemeen:
Deze kamer is vooral heel mooi afgewerkt, hij is niet eng en de puzzels zijn niet fantastisch. Als je bij Escapepolis bent pak deze mee maar plan hem aan het begin van je dag.

Puzzels: 2
De puzzels in deze kamer is iets waar we wel tegen aan liepen, weer het al een benoemde ´Griekse´ puzzelen. Als je 3 onderdelen van een puzzel had moest je eerst 4 dingen proberen voordat je op de logica van de gemiddelde Griek kwam. Dit bracht voor onze heuse frustratie tijdens deze kamer ook omdat het tip systeem niet goed was. Onze gamehost probeerde tips te geven maar door slechte audio en een onnodige stem vervormer hoorde en begrepen we er niks van dit was killing voor onze speel flow en dit heeft de kamer voor mij een stuk minder gemaakt.

Afwerking: 4
Een aanzicht voor het oog, de tijd en werk in deze kamer is zeker naar de aankleding en afwerking gegaan want wat is het een ontzettend mooie kamer. Van kleine aankleding tot grote voorwerpen ziet het er allemaal super goed uit en allemaal in thema. Deze kamer kan je alleen al spelen voor het bewonderen wat ze hier hebben gebouwd. Een van de beter afgewerkte kamers die wij deze hebben in Athene hebben gespeeld.

Scare Factor: 0
Het thema van deze kamer is een beetje spooky maar hij is totaal niet eng, vandaar Scare Factor 0, zelfs ik heb hier niet in een hoekje gelegen en dat wil best wat zeggen ;-)

Samevatting:
Deze kamer is een meepakker, ben je in Athene of heb je al een kamer gepland bij Escapepolis. Boek The Creepy Store dan aan het begin van je dag voor een goede opbouw, het is niet hun beste kamer maar hij is vooral heel mooi.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Creatief
 • Afwerking
 • Verhaal
 • Goede service
 • Puzzels

 

El Exorcista

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 11 januari 2023

Out of the box

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Kamer 3 van de eerste dag was El Extrocista, een heuse horror kamer zoals we al gehoord hadden, we waren nog niet begonnen maar de angst zat al redelijk aan me te knagen. Tijdens het spelen van onze eerste 2 kamers (Wat bij hetzelfde bedrijf was) hoorde we namelijk zo links en rechts al wat gegil en geschreeuw, gezellig dachten we. Ook toen we boven op de tuinmeubels zaten te wachten vroeg ik wie er zo met zijn been aan het trillen was? Later bleek dit gewoon de oorverdovende muziek te zijn uit de gezellig kelder bij No Exit.

Algemeen:
Deze kamer vind ik nu een week na spellen lastig om te reviewen, waarom? Omdat het oprecht een enge en unieke kamer was, voor Nederland. Maar zeker niet de beste horror kamer die we gespeeld hebben. Ik zal zo duidelijk mogelijk gaan toelichten waarom ik dit vind.

Puzzels: 3
Zoals ik ook al bij Death Row heb geschreven was het hier ook ´Grieks´ puzzelen, wat bedoel ik hier mee? Ik denk dat ze in Athene net een andere denk wijzen hebben dan ons Nederlanders. Je moest hier over net een stapje verder na denken, soms voelde het zelfs een beetje als Trial & Error. Alle puzzels hier waren wel in thema en niet veelte moeilijk op zichzelf, maar we waren hier niet alleen om te puzzelen maar ook om van de angst huilend in een hoekje te zitten. Hierdoor waren sommige puzzels voor ons wat te lastig met het hevige horror gedeelte erbij.

Afwerking: 3
De afwerking van deze kamer was naar mijn idee een beetje zoals gemiddeld in Athene, Je stond in een huis maar zag links of rechts de kabels of boxen staan. Dit vind ik altijd jammer omdat het een stukje beleving weg haalt. Toch geef ik deze kamer en voldoende voor de afwerking, sommige stukken waren gewoon mooier dan de rest. Hier vond ik ook te merken dat het richting het eindstuk een stuk minder werd.

Scare Factor: 4
Scare Factor 4, en dat voor onze eerste horror kamer in Athene wat een fijne start. Waarom was deze kamer zo eng? Ik zal het proberen toe te lichten zonder iets te spoileren. Het begin is heel donker en de ruimte is vol gepompt met rook, dit is in veel horror kamers in Athene het is namelijk makkelijk schrikken als je geen hand voor ogen ziet. Ook staat het geluid hier op standje oor schade, geef dit ook aan bij de Gamehost als je je hier echt aan irriteert dit hebben wij ook regelmatig gedaan.
Het acteer werk in deze kamer was in alle opzichten goed, snel, vlug en soms verrassend. Het kwam allemaal heel dichtbij en dit maakte het niet alleen eng maar ook super gaaf, je vergeet soms even dat je in een escaperoom bent omdat je wegduikt alsof je leven er vanaf hangt.

Samenvatting:
Dit is een echte horror kamer, niet de beste maar eng genoeg om er van te gaan zweten, het geluid is hier meer vervelend dan een toevoeging en dat vond ik jammer. De puzzels zijn te doen en in thema, De zetten hier ook links en rechts een echte show neer waar je met verbazing naar kan kijken. Deze kamer is een echte meepakker en je kan hem beste aan het einde van je escape dag plannen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Te Hard geluid
 • Afwerking richting het einde

 

Dead or Alive

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 11 januari 2023

It's beer o'clock

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

De 2de kamer in Athene die we spelen is Dead or Alive, leuk! weer geen horror we hoeven nog niet in een hoekje te kruipen. Deze kamer was net 2 weken open en we waren alle zeer benieuwd! We zijn niet teleur gesteld.

Algemeen:
Deze kamer is een echte comedy kamer wat heb ik hier toch gelachen, ook is de kamer van begin tot eind met acteur dit is ook meteen je hint systeem en buiten het feit omdat wij een fantastische acteur hadden maakte dit echt de kamer voor mij.

Puzzels: 3
De puzzels in deze kamer waren allemaal goed in thema en naar mijn menig ook goed te doen, omdat het hint systeem (De acteur) niet vervelend is maar vooral grappig is het ook niet erg om hier links en rechts een tip te krijgen. Dit was een van de kamers in Athene die wat meer op een 2.0 kamer leken zoals in Nederland, geen tot weinig hangsloten maar dingen op de juiste plek zetten/leggen voor een resultaat en dit vond ik heel leuk. Er zitten ook wat gaven effecten in die je in Nederland niet zou kunnen/mogen maar die echt heel leuk waren.

Afwerking: 4
De afweking van deze kamer vond ik heel goed, een van de betere die we hebben gezien in Athene. Dit kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de kamer pas 2 weken open was maar niet te min was het gewoon goed. Het was naar mijn gevoel is vrij grote kamer en heb geen moment gehad dat het budget op was of dat ze richting het einde het maar even af hebben geraffeld, dit vond ik zeer positief en maakte het voor mij zeker een kamer voor in mijn top 10.

Scare Factor: 0
Dit is een comedy kamer, geen horror dus hij is geen seconde eng. Daarom zal ik hier wat vertellen over het comedy gedeelte in de kamer.
Deze kamer is oprecht grappig, van de puzzels tot de acteur. Als je met een gezellig groep bent (Wat ik was) dan is deze kamer echt top, lekker lachen en lekker puzzelen tegelijkertijd.

Samenvatting:
Deze kamer is echt een reden om voor naar Athene te gaan, dit heb je hier niet in Nederland. Het was uniek, grappig en ontzettend vermakend.
Deze mag je best een het einde van de dag plannen wat het is een toppertje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Creatief

 

Death Row

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 11 januari 2023

Het einde van het begin.

Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

De eerste kamer die wij speelde in Athene was Death Row, geen horror kamer dit was dus een prettige start van onze vakantie. Ondanks dat dit geen horror kamers is is het begin wel een beetje grimmig en zet een passende sfeer neer, dit neem af wanneer het daadwerkelijke spel begint.

Algemeen:
De intro is met acteur en deze doet het heel goed, zoals ik al zei zet hij een redelijk grimmige sfeer neer en stonden we al gauw met onze rug tegen de verste muur aan, dit soort dingen zijn net het beetje extra wat je in Nederland niet snel zal zien en wat een redelijk ´basic´ kamer toch een stuk betere beleving geeft.

Puzzels: 2
De puzzels in deze kamer zijn op zijn ´grieks´ soms snapte we er gewoon geen hol van, dit was nik speciaals voor deze kamer maar dit was gewoon een beetje griekse standaart zijn we achter gekomen.
Het leuke aan de puzzels in deze kamer was dat je echt veel moest samen werken, 1 slimme ziel in het team kan de taak hier niet klaren. Wat het ook heel leuk maakte is dat er heel veel fysieke handelingen waren wat ik niet vaak in andere kamers heb gezien. Voordat we het door hadden was er een stoel van top tot teen los geschroefd.

Afwerking: 2
De afwerking van deze kamer was niet top, je zag dat ze wel geprobeerd hebben iets leuks neer te zetten of misschien ooit wel gehad hebben maar dat er niet veel maar aan is bijgehouden.
Je bent wel in een daadwerkelijke gevangenis en door de ruimtes geeft het je een echt ontsnapping gevoel dit is top.

Scare Factor: 0
Nogmaals het is geen enge kamer, het begin is grimmig en een echt showtje maar daar blijft het ook bij deze is prima te doen.

Samenvatting:
Het is een echte escaperoom met een stukje theater wat het toch een unieke kamer maakt, als je in Athene bent zou ik hem zeker meepakken maar plan hem dan ergens in het begin van je dag voor een goede opbouw.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Acteur

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 11 december 2022

´Not guilty your honor´

Deze keer richting Zwolle voor ''The Great Escape'' we gingen hier vandaag alle 4 de escaperooms spelen, The Package, The Mission, The Deal & The Courtroom. We keken al een behoorlijke tijd uit naar deze kamers en hadden er dus ontzettend zin in.
We speelde vandaag met een combi team van ''De Drie Duitsers'' + guest, we waren vandaag dus met zijn 4e.
We werden netjes ontvangen en er was tijd voor een praatje en een drankje dit was super fijn

Bij binnen komst was ik verrast, het zag er allemaal super netjes uit en alles was goed afgewerkt je had echt het gevoel dat je bij de rechtbank binnen kwam. Het was daarom ontzettend jammer dat dit eenmaal verder in de kamer afzwakte.

Deze kamer zijn sterkte punt was voor mij de interactie met de acteurs/actrices, dit stuk van de kamer was super leuk & creatief. We hadden ook een ontzettend goede acteur en dat heeft voor een nog betere beleving gezorgd. Je rol in de kamer was wel duidelijk maar op sommige punten ook nog een beetje vaag voor mijn gevoel, dit kan geheel persoonlijk zijn dat dit mijzelf gewoon voorbij is geschoten.

Na een bepaald stuk in de kamer begint het daadwerkelijke ´escape´ vanaf dit moment vond ik jammer genoeg de afweking/decoratie van de kamer een stuk minder worden wat ik zo jammer vond omdat de rest er zo ongelooflijk cool uit zag. Het verhaal vanaf dit stuk werd ook ontzettend random, de puzzels waren wel in thema maar waarom je precies deed wat je deed was voor mij in veel gevallen in raadsel. Sommige puzzels/onderdelen deden het bij ons niet en dit kan natuurlijk daarvan de oorzaak zijn geweest, de GM heeft deze problemen gelukkig tijdens het spelen wel opgelost.

De puzzels zoals ik al zei waren in thema naar verhaal technisch niet logisch, het idee was leuk maar ik denk dat als hier iets langer over gebrainstomed was dat het een stuk beter had gekund. De moeilijkheid was wel prima, er was niks wat echt tot irritatie leiden omdat het zo lastig was (op de niet complete puzzels na natuurlijk)

Ik zal even een duidelijke omschrijving geven over wat ik van The Courtroom vond: Het concept is super gaaf en het begin van de kamer is super goed, Het is iets wat niet zomaar in een escaperoom zit en dit maakt de beleving super cool. De andere kant van de kamer, het daadwerkelijke ´escape´ deel was aan de zwakke kant als je het vergelijkt met het begin van de kamer. Ook vond ik het ´battle´ stuk in deze kamer geen meerwaarde hebben en denk ik zelfs al speel je de kamer niet als battle kamer dat dit het begin misschien nog beter kan maken. Het was voor mijn de ideale situatie geweest als de intro een losse kamer was.
Hou je van interactie met acteurs en ben je een keertje in Zwolle is deze kamer zeker een aanraden, al wil je liever een goede puzzel kamer spelen zou ik kiezen voor een van de andere kamer van The Great Escape.


Mensen van The Great Escape, super bedankt voor de leuke tijd en de gastvriendelijkheid. We zijn de gehele dag niks tekort gekomen en hebben ons ontzettend vermaakt! Wie weet tot snel.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Acteer werk
 • Creatief
 • Potentie
 • Verhaal
 • Origineel
 • Afwerking op sommige stukken
 • Enkele puzzles

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 11 december 2022

As a wise man once said: ''Return to Sender''

Deze keer richting Zwolle voor ''The Great Escape'' we gingen hier vandaag alle 4 de escaperooms spelen, The Package, The Mission, The Deal & The Courtroom. We keken al een behoorlijke tijd uit naar deze kamers en hadden er dus ontzettend zin in.
We speelde vandaag met een combi team van ''De Drie Duitsers'' + guest, we waren vandaag dus met zijn 4e.
We werden netjes ontvangen en er was tijd voor een praatje en een drankje dit was super fijn

We begonnen vandaag bij The Package, ik ben nooit zon van geweest van postbodes of postzegels verzamelen maar toch was ik zeer benieuw. Je begon op een creatieve manier met je escaperoom, iets wat we niet verwacht hadden maar wat bij alle kamers bij The Great Escape in zijn eigen thema terug kwam. Dit was verassend en ik vond dit een super leuke toevoeging.

Onderweg naar de kamer kom je er achter hoeveel ruimte The Great Escape eigenlijk wel niet heeft, snel bij het postkantoor aangekomen begint het spel. Deze kamer vond ik de beste puzzelkamer bij The Great Escape en heb me mezelf hierdoor ontzettend vermaakt, we gingen er redelijk snel doorheen en er waren in deze kamer voor mij geen irritatie puntjes.

De puzzels op zichzelf waren leuk, goed in thema en interactief. Er is hier geen sprake van lineair puzzelen waardoor deze kamer prima te doen was met 4 personen. Elke keer als je een stuk door was wist je hier na mijn beeld heel goed of je al klaar was met een bepaald onderdeel of deze nog nodig had, dit is prettig en laat het spel soepel verlopen in plaats van het getwijfel bij alles of je iets wel of niet goed hebt gedaan.

Het verhaal van deze kamer was leuk, kwam voor bij ook goed genoeg naar voren in de kamer. Je wist waar je naartoe werkten en je liep van begin tot eind duidelijk door het verhaal geen.
Wij hadden een hele goede GM in deze kamer die ook bijpassend tips/opmerkingen gaf, dit haalde je niet uit je flow en als we is wat verkeerd deden omdat we overhaast waren loste hij dit passend op.

Al met al, een goede puzzels kamer en misschien wel een van de completere kamers bij The Great Escape.
Hou je van puzzelen is deze kamer zeker een aanraden en kan je hiervoor best naar Zwolle afrijzen, dan kan je meteen nog een andere leuke kamer meepakken bij The Great Escape!

Mensen van The Great Escape, super bedankt voor de leuke tijd en de gastvriendelijkheid. We zijn de gehele dag niks tekort gekomen en hebben ons ontzettend vermaakt! Wie weet tot snel.


Reactie door The Great Escape

21 december 2022

Hi, dankjewel voor de mooie review! Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad bij The Lost Package.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Vandaag op pad naar Amersfoort met een nieuw groepje, we waren met zijn 4e waarvan ik voor de verandering de meeste ervaring had. Ook dat is wel is leuk om mee te maken. We hadden vandaag zowel Bloody Mary & Soup du Jour geplanned, de eerste kamer (Bloody Mary) hadden we om 11:20.

Bij aankomst was ik meteen verbijsterd, wat een gave locatie! je voelt je meteen meegetrokken in het verhaal ondanks er eingelijk nog helemaal niks is gebeurd. Het enige ''jammere'' was dat het overdag was, een persoonlijke aanrader van mij zou zijn om deze beide kamers in de avond te spelen dit zal de toon NOG beter zetten.

Bij ontvangst had ik al moeite met de eerste puzzel, moet ik de deur duwen of trekken? na een steady 5 minuten was ik zover en kwam ik er achter dat het gewoon trekken was. Sorry nog naar de buren voor het continu blijven drukken op de bel <3
We werden ontvangen door onze gamehost leuk in thema, voor de vrienden van mij die nog nooit of zelden een escaperoom hadden gedaan was dit een beetje ongemakkelijk ze hadden geen idee wat er aan de hand was en dit maakte het voor mij nog leuker.

Onze gamehost bracht ons richting de kamer door dit fantastische gebouw we kregen ons praatje dat we de plafon platen en het tapijt netjes op zijn plek mochten laten liggen en dat ze de komende tijd geen grote verbouwingen nodig hadden, HELDER! laten we beginnen.

Bij binnenkomst vond ik het wel fijn om te merken dat ik deze keer niet het bangste was aangezien meteen iemand mijn hand vast hield, De aankleding van de kamer vond ik top zeker voor een kamer van 4/4,5 ik zag het er niet aan. het werd ons vrij duidelijk wat we als eerste moesten doen, en we konden ook meerdere puzzels tegelijk doen vandaar was het ook wel fijn om deze kamer met 4e te doen, een echte aanrader ook voor maximaal spanning niveau zou ik voor 3 spelers gaan.

De puzzels in deze kamer waren leuk, ik heb nooit het idee gehad ''Aahhh weer zo'n puzzel'' ondanks dat het een 1.0 kamer was (al ligt het wat mij betreft wat hoger) had ik die beleving niet, je hebt de slootjes natuurlijk maarja dat is geen issue. Er zitten wat verassend leuke puzzels in en ik vond sommige echte lekkere puzzel puzzels (Snap jij hem nog?) hierdoor had je echt het idee dat je lekker bezig was en had het ook nog een uitdaging.

De aankleding van de kamer vond ik mooi zoals ik als zei, het mag dan wel een relatief oude kamer zijn maar hij was goed bijgehouden, op sommige punten verraden de aankleding mij en waren er een paar dingetjes die ik nog nooit had gezien.

De angst factor in deze kamer was naar mijn idee prima, het was niet dat je in een hoekje zat te huilen (Wat mij wel regelmatig is overkomen) maar je was wel altijd op je hoede, ik heb regelmatig een medespeler in me nek gehad bij bepaalde scares.

Al met al vond ik het een goede kamer, voor een beginnende groep kan die super leuk zijn alleen word hij wel lastig te halen. Hou je thriller/horror is deze zeker een aanrader. Ook kan hij gezien worden als een horror instap kamer.
Ben je in de buurt moet je zeker langsgaan bij Rock City Escape, we zijn vriendelijk ontvangen en we hebben nog lekker nagepraat.

Mensen van Rock City Escape super bedankt voor de leuke tijd! En tot de volgende kamer.8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  Drs-jlc

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Some Gut Soup

Vandaag op pad naar Amersfoort met een nieuw groepje, we waren met zijn 4e waarvan ik voor de verandering de meeste ervaring had. Ook dat is wel is leuk om mee te maken. We hadden vandaag zowel Bloody Mary & Soup du Jour geplanned, de 2de kamer Sup Du Jour hadden we om 14:00.

Terug naar het klooster voor de 2de kamer, deze keer was de puzzel van de voordeur wat minder lastig en trok ik hem open alsof ik hem zelf had geïnstalleerd oefening baard kust zeggen ze wel is.

Ook hier werden we weer leuk in thema ontvangen, natuurlijk moest ons groepje angsthazen nog allemaal even een angstplasje doen maar dat was allemaal geen probleem. Toen we richting de kamer liepen kregen we de spel regels ook leuk in thema uitgelegd stopcontacten mochten hier namelijk ook niet uit de muur getrokken worden.

Toen we onze eetgelegenheid binnen kwamen had ik er al weer ontzettend veel zin in! mijn 50ste kamer ondertussen, het begint BIJNA op een verslaving te lijken. En ik zal je alvast spoliëren dat het geen tegenvaller was.

Bij binnen komst zag je ook hier dat de aankleding top was gedaan met een leuk effect dat door heel de kamer werd gebruikt. Ook hier kon je meerdere puzzels tegelijk doen en daarbij was deze kamer met 4 man dus prima te doen.
Het was een echte 2.0 kamer en ik hou er van, alle puzzels waren naar mijn menig zeer creatief al waren het maar de kleine verschillen. Het was duidelijk wat je moest doen en daar hou ik van, je had echt teamwork nodig om door deze kamer heen te komen.

Verhaal, Het verhaal in deze kamer vond ik leuk zeer creatief ik kan er hier niet veel over vertellen in verband met spoilers maar ik vond het top!

Puzzels, zoals als vermeld vond ik de puzzels leuk het matchede met het thema en we hadden echt van die ''Aaahhhh'' momenten en daar hou ik altijd van. Teamwork was hier echt nodig en dat ik super in een escaperoom. Er was zat te doen dus niemand heeft zich hoeven te vervelen.

De kamer zat nog vol verassingen en leuke effecten dit waardeerde ik enorm dit maakte het een top 2.0 kamer.
Puzzels die ik nog nooit eerder had gezien en die wel goed in elkaar zaten.

Angstfactor in deze kamer lag naar mijn menig lager dan bij Bloody Mary, dit kan een volledig persoonlijk punt zijn maar toch.
Buiten dat ben je wel steeds op je hoeden en hangt er een grimmige sfeer super leuk gedaan.

Al met al, een top kamer en een trotse 50ste kamer voor mij.
Bedankt mensen van Rock City Escape en ik hoop tot snel!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 15 september 2022

But diamonds are a girl's best friend

Vandaag gingen ik op pad met het team ´De Drie Duiters´ dit team bestaat uit 3 personen.
We gaan vandaag 2 kamers bij ´The Cube´ spelen Maffioso & Triplicate Institute.

Doordat we niet verwacht hadden dat het zo ver weg was, en we nogal pech hadden met de drukte onderweg zouden we te laat aankomen, we hebben toen met het lieve personeel van ´The Cube´ gebeld en die hebben heel vriendelijk geholpen en het was geen probleem om wat later te beginnen.

Inbreken in het kantoor van de baas, altijd gevaarlijk en dus oppassen geblazen. We zijn dan wel criminelen maar we zijn zeker ook lui! de lift in de want ja, de trap is wel een beetje voor het voetvolk. Bij binnen komst van de kamer merkte ik meteen dat er tijd en moeite en vooral liefde in de kamer was gestopt, alles zag er goed uit en mooi afgewerkt.

Je doel is duidelijk, de meest waardevolle bezittingen van de baas stelen de diamanten.
De puzzels waren goed in thema en de kamer was ook mooi op thema aangepast, na een tijdje in de kamer komen er nog wat verassingen die ik op dat moment niet had verwacht super leuk en dit houdt het verrassend.
De puzzels waren zoals ik al benoemde in thema, veel puzzels eindigde met een hangslot dit is prima maar dit was gewoon iets wat mij opviel, het is voor een maffia baas ook geen stom idee om zijn spullen goed op slot te doen.

We wisten net optijd van de maffia baas te ontkomen, echt op het nippertje. We hadden geen rekensom meer na moeten rekenen (ook voor mijn mentale gesteldheid want ik werd ondertussen best ziek van mijn reken kwaliteiten).

Beste werknemers van ´The Cube´ super bedankt voor de leuke tijd en de gastvrijheid, ik hoop tot ooit als er een nieuwe kamer komt ;)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Aankleding
 • Verhaal
 • Doel

  sjephanie

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Flash, Bang Alakazam

Vandaag waren we in Leidschendam met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang vanuit een ander team, in totaal met 4 personen gingen we richting Missionroom Leidschendam. Hier gingen we 3 kamers spellen, DEA als laatste lekkere ''knaller'' als laatste.

Bij Missionroom Leidschendam word je leuk ontvangen, het is direct in politie thema waarbij ook het persoon goed verkleed is. Dit was meteen een plus punt en voegde toe aan het thema. Je kan hier mooi voor de deur parkeren en ook nog is gratis, dat is maar goed ook aangezien er is ook politie aanwezig is in het pand.

Europa redden van een ramp, dat is nogal wat. Gelukkig word je van tevoren goed ingelicht voor je missie en krijg je de juiste uitrusting mee super cool. De start van deze escape room is cool en creatief en voegt ontzettend toe aan de sfeer.

De puzzels in deze kamer zijn wederom lineair dit is niet erg maar ik zou hierdoor niet met een te grote groep staan anders sta je ook maar te ruften in je portofoon. De puzzels waren wel oké maar ik snapte niet altijd de link met het verhaal, regelmatig had ik geen idee wat we precies aan het doen waren. De special effects in deze kamer waren wel super cool alleen jammer dat je vaak zag waar de special effects vandaan kwamen door een mindere afwerking.

Het verhaal was er en je doel was duidelijk, maar door de kamer heen werd het verhaal niet bepaald duidelijker dit was een beetje het geval in alle kamers die we gespeeld hebben bij Missionescape Leidschendam. Dit vond ik een minpunt maar de coole snufjes in de kamer maakte het alsnog een leuke ervaring.

Mensen van Missionroom Leidschendam super bedankt voor het gezellige dagje!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Gadgets
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  sjephanieDrs-jlc

DEA

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Mijn dealer was op vakantie, dus maar even hier checken wat er te score valt.

Vandaag waren we in Leidschendam met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang vanuit een ander team, in totaal met 4 personen gingen we richting Missionroom Leidschendam. Hier gingen we 3 kamers spellen, DEA als tweede kamer na een pilsje kan ik altijd wel een beetje keta gebruiken namelijk.

Bij Missionroom Leidschendam word je leuk ontvangen, het is direct in politie thema waarbij ook het persoon goed verkleed is. Dit was meteen een plus punt en voegde toe aan het thema. Je kan hier mooi voor de deur parkeren en ook nog is gratis, dat is maar goed ook aangezien er is ook politie aanwezig is in het pand.

De kamer begon met een leuke briefing, je kreeg het thema van het verhaal te horen en je kreeg je equipment. Het is een geinig begin en omdat ik ergens bepaald fan van was was het voor mij een extra leuke ervaring. Het verhaal in deze kamer moet je liggen en dat deed het bij mij daarom was dit voor mij persoonlijk de leukste kamer van de dag.

De puzzel hier voelde soms een beetje uit zijn plaats of niet geheel logisch, ondanks dat vlogen we er doorheen en nam het mij de pret niet af. De afwerking in deze kamer was wat minder je kon de rookmachines & camera's goed zien dat was iets minder en nam af van de beleving van de kamer.

Het verhaal klopt indien je fan bent van iets specifieks, ik denk dat als je hier geen fan van bent of dit niet kent dan kan de kamer misschien onlogisch worden. Ik snap dat dit heel vaag klinkt maar ik kan/wil geen spoiler geven voor toekomstige spelers.

Mensen van Missionroom Leidschendam super bedankt voor het gezellige dagje!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit

  sjephanieDrs-jlc

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Mijn favoriete weekend in een uurtje

Vandaag waren we in Leidschendam met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang vanuit een ander team, in totaal met 4 personen gingen we richting Missionroom Leidschendam. Hier gingen we 3 kamers spellen, Café Voorburg als eerst een lekker pilske heb ik namelijk nog nooit eerder nee tegen gezegd.

Bij Missionroom Leidschendam word je leuk ontvangen, het is direct in politie thema waarbij ook het persoon goed verkleed is. Dit was meteen een plus punt en voegde toe aan het thema. Je kan hier mooi voor de deur parkeren en ook nog is gratis, dat is maar goed ook aangezien er is ook politie aanwezig is in het pand.

De kamer begon op een geinige manier en je doel was meteen duidelijk, hupsakee naar het Café ik had er zin in. De puzzels door de hele kamer waren lineair hier valt iets van te zeggen maar dat blijft naar mijn mening persoonlijk ik raar hierdoor wel aan dat je de kamer (alle kamers bij Missionroom Leidschendam) met een niet te grote groep speelt.
Ik vond de puzzels prima, niet te ingewikkeld en redelijk variërend ook allemaal leuk in café thema, de muziek voegde ook nog is een gezellige sfeertje toe.

Het verhaal in de kamer is aanwezig maar was naar mijn gevoel niet super sterk maar daarbij ook niet het speerpunt van deze kamer, dit was gewoon een verassende puzzel kamer die zo nu en dan wat ''wauw'' momentjes had. Het is het zeker waard om hier deze kamers met een leuk gezelschap te gaan spelen.

Mensen van Missionroom Leidschendam super bedankt voor het gezellige dagje!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  sjephanieDrs-jlc

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 25 augustus 2022

TuhhhTuuhh Train Trein Machinist Chauffeur

Dit impulsief avondje escape bracht ons naar Bemmel, gezondheid? Nee nee Bemmel is gewoon een dorpje in Nederland.
Ik was vandaag met het team ''De Drie Duitsers and Company'' 4 mensen.

We hadden een redelijk milde kamer gehad en hoopte nu op iets leuks, en het viel helemaal niet tegen.
Het concept hoe je begint is leuk en is een keer iets nieuws, ondanks dat het zo warm was dat ik mezelf eenmaal kon ruiken had ik het wel naar mijn zin. De puzzels waren prima en er waren er best een hoop, een echte puzzel kamer.
De aankleding was prima alleen de afwerking was op sommige punten niet helemaal top maar ach.

Veel van de puzzels waren mooi in thema en redelijk afwisselend, ik heb niet echt het idee dat er een verhaal in de kamer zat en dat vind ik jammer. Het zou ook best kunnen dat ik dit heb gemist omdat ik te druk bezig was met het zweet wat in me naad liep maar ach we hebben lekker gepuzzeld. Je krijgt 75 minuten voor de kamer wat naar mijn beleving veel te veel tijd was, een uur was prima geweest voor deze kamer.

Een prima kamer en als je in de buurt bent leuk om te spelen, bedankt voor de leuke tijd!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Logica
 • Team play
 • Puzzels
 • Afwerking

  sjephanieDrs-jlc

The Graveyard

Escaperoom Nijmegen
Geplaatst op: 25 augustus 2022

The real graveyard was more fun

Vandaag ging ik met het team ''De Drie Duitsers'' en aanhang richting centrum Nijmegen, wederom een lekker impulsief avondje escape na een dagje zweten in de Efteling.

Toen we aankwamen in hartje Nijmegen begon het met het parkeren, het was nogal zoeken maar na een tijdje hadden we een betaalde parkeerplaats gevonden waar we ons voertuig konden plaatsen. Een eindje verderop was de escaperoom te vinden. Mooi gedecoreerd alsof het een vervallen gebouw was, de graffiti leek net echt en de scharnieren in de deur die miste maakte het helemaal af. Ook was het mooi dat de trailers voor het gezellige Nijmeegse volk al voor de ragen en deuren zat.

Nu even serieus, bij ontvangst werden we onthaald door onze game host een jongen die er duidelijk was omdat die nou eenmaal een baantje nodig had, naja dat is opzich prima maar het enthousiasme spatte er niet echt vanaf. Bij binnen komst was het meteen een beetje een duffe sfeer (of om in thema te blijven een grafsfeer) al tijden niet gepoetst want de stofzuiger zal wel gejat zijn geweest en een hoop rotzooi.

Toen we eenmaal de kamer in mochten viel het me nog helemaal niet tegen, de eerste kamer zag er oké uit, ook niet bepaald schoon of fantastisch afgewerkt maar toch een voldoende. Toen we eenmaal in de volgende ruimte aankwamen merkte we al gauw dat het eigenlijk van geen kant klopte, puzzels die het compleet niet deden, deuren die open waren wat niet de bedoeling was tenminste dat werd ons even via de intercom vertelt ''Uhm ja die deur hoort dus dicht te zijn en roep wel even als jullie er door mogen''. Ook toen we om een tip vroegen werd er geen gehoor gegeven ''Als jullie een tip willen moet je het even in de camera's zeggen'' werd ons vertelt. Nou ik heb een gehele theatershow gehouden voor de camera maar gehoor kwam er niet, tot we bijna op het punt waren de noodstop in te drukken om uit deze ellende te ontsnappen.

Toch waren er ook wel wat plus puntjes, De aankleding was ergens wel prima maar gewoon niet bij gehouden & gepoetst. De puzzels waren wel geinig niet super speciaal maar ook prima (als deze het deden dan).

Voor de prijs die we hebben afgerekent (25 euro pp) had je beter een andere kamer kunnen doen die op een niveau ligt dat het het waard is om te betalen, ik vind namelijk dat als je een niet compleet product of dienst verkoopt je niet de volle mep kan vragen, Ik hoop dat er serieus nagedacht word of deze kamer zo wel klaar is om gespeeld te worden of dat het misschien beter is om de kiet gewoon af te breken. Kwa sfeer zat het wel prima ik had al gauw het verlangen om 3 meter onder de grond tussen 6 planken te liggen namelijk.

Jammer maar ondanks toch gelachen met mijn team genoten, mensen van Escaperoom Nijmegen ik hoop dat jullie er iets mee doen.


3.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 3.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • De kluisjes werkten
 • Slechte service
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor
 • Afwerking

  sjephanie

Hekates Tränen

The Code Agency
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Just like a dream

Vandaag was ik in Düsseldorf met het team ''Nicht Die Kinder'' die bestaat uit 5 personen. Parkeren is hier geen probleem want het stikt van de parkeer garages en bij The Code Agency zit een terras voor een lekker drankje als je er de tijd voor hebt.

Deze kamer komt met de plus en minpunten redelijk overeen met ''Zepter des Lichts'' daarom zal ik hier ook niks zeer uitgebreids over schijven. Maar de aankleding was top en het was super afgewerkt, kamer na kamer was je verbaasd over hoe het eruit zag en de puzzels waren goed op het thema per kamer aangepast.

Maar het verhaal ontbrak hier voor mij ook, was dit persoonlijk voor mij of ontbreekt het echt? Dat weet ik niet maar het kwam in ieder geval niet sterk naar voren. He doel was wederom wel duidelijk en daar eindigde je ook mee. De lossen kamers waren naar mijn gevoel redelijk on samen hangend alsof je in een droom zat, alles lijkt super echt maar naderhand heb je geen idee hoe het allemaal in elkaar past.

De service bij The Code Agency was wat over te vertellen, de ontvangst was oké maar niks speciaals, ook naderhand is er nooit echt tijd genomen voor een praatje aangezien het voor hun echt lopende band werk was, hier valt iets van te vinden. We werden net na de boeking netjes geholpen door de eigenaar met het cancelen van een kamer omdat deze nog niet in het Engels vertaald werd, jammer genoeg werd hier naderhand op het moment zelf een hoop problemen over gemaakt dat was zeer jammer.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, mensen van The Code Agency bedankt voor de leuke tijd.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decor
 • Afwerking
 • Orgineel
 • Sfeer
 • Verhaal lijn
 • Opruiming/onderhoud

  Drs-jlcsjephanie

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 22 augustus 2022

I knew it was hot in egypt

Vandaag was ik in Düsseldorf met het team ''Nicht Die Kinder'' die bestaat uit 5 personen. Parkeren is hier geen probleem want het stikt van de parkeer garages en bij The Code Agency zit een terras voor een lekker drankje als je er de tijd voor hebt.

We begonnen met ''Zepter des Lichts'' we werden ontvangen in het cafe wat er bij zit, jammer genoeg was er volgens de host geen tijd meer voor een kopje koffie achja dat kan gebeuren meteen lekker beginnen kan de pret niet drukken voor mij.

Wat voor kamer is dit? Nou het is een super mooi gedecoreerde kamer netjes afgewerkt en geen tijd bespaard op de details. De puzzels waren creatief en mooi op thema. Bij deze kamer word ook gebruik gemaakt van een heel leuk tip systeem waar we enorm om hebben kunnen lachen. De aankleding en puzzels waren bij deze kamers top, en de afwerking prima.

Het verhaal was voor mij was niet echt duidelijk, of dit aan mij lag of dat dit niet volledig naar voren kwam verder in de kamer dat weet ik nog niet precies. Je doel word in de ontvangst ruimte wel duidelijk en dat is ook waar je mee eindigt. Dat is duidelijk maar de stappen die tussen door genomen worden hadden voor mij geen duidelijke rode lijn en dat vind ik persoonlijk jammer.

Ben je een fan van goed afgewerkte kamers waarbij de details goed zijn uitgewerkt dan is deze kamer iets voor jou en is het het waard om naar Düsseldorf af te reizen om hier meteen meerdere kamers te gaan spelen, want deze spreekt ook redelijk voor de overige kamers (
Erbe der familie Moretta hebben we niet gespeeld dus geen idee). Ben je een fan van een verhaal volgen door je kamer heen dan is het misschien een beter idee om een andere kamer te zoeken.

De service bij The Code Agency was wat over te vertellen, de ontvangst was oké maar niks speciaals, ook naderhand is er nooit echt tijd genomen voor een praatje aangezien het voor hun echt lopende band werk was, hier valt iets van te vinden. We werden net na de boeking netjes geholpen door de eigenaar met het cancelen van een kamer omdat deze nog niet in het Engels vertaald werd, jammer genoeg werd hier naderhand op het moment zelf een hoop problemen over gemaakt dat was zeer jammer.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, mensen van The Code Agency bedankt voor de leuke tijd.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Decor
 • Rode lijn van het verhaal
 • Standaard onderhoud

  Drs-jlcsjephanie

Poltergeist

The Code Agency
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Messing with the senses

Vandaag was ik in Düsseldorf met het team ''Nicht Die Kinder'' die bestaat uit 5 personen. Parkeren is hier geen probleem want het stikt van de parkeer garages en bij The Code Agency zit een terras voor een lekker drankje als je er de tijd voor hebt.

Naar deze kamer keek ik echt ontzettend uit, dit was volgens de scare factors online de engste kamer die ik zou spelen en had er super veel zin in. Ook al ben ik een angsthaasje die met liefde met zijn staart tussen zijn benen achter de rest staat vond ik deze kamer toch dik te doen voor mensen die wat sneller bang zijn.

Puzzels & Aankleding:
De aankleding bij deze kamer was top, het leek echt en je kon zien dat er tijd en moeite in was gestoken. Er mocht wel een keertje een stofzuiger voor de kamer gehaald worden maar daar hield het ook wel mee op. De decoratie paste bij de kamer en maakte het er nog enger op :).

Angst:
Het is zeker een horror kamer, nogmaals de engste die ik heb gespeeld en ik heb er ondertussen in Nederland al een hoop gehad. Je word goed op het randje gehouden waar het nog wel prettig is maar je tegelijkertijd gezond ongemakkelijk voelt. Het gebruik van licht in deze kamer is zeer belangrijk en dat is goed in werking gebracht.
De acteur/actrice doet haar werk goed, het lijkt op sommige momenten wel een ninja die opeens verschijnt. Het enige minpuntje is dat je haar regelmatig kon horen wat afnam voor de scares.

De puzzels in deze kamer waren wederom mooi in thema en voegde ook goed toe aan de angst factor, niks waar je moe van werd niks waar we echt lang bij bleven hangen waardoor je goed in de beleving bleef. De mix van puzzels en opdrachten vond ik ook goed in balans.

Verhaal:
Verhaal is altijd iets waar ik persoonlijk ontzettend veel waarde aan hecht, en ik heb ook veel begrip voor hoe moeilijk het kan zijn om een verhaal naar hele verschillende mensen over te brengen. Toch miste ik hier een beetje duidelijkheid in verhaal, Je had een begin maar het verhaal van de host kwam niet geheel overeen met wat er op de site stond, en het einde vond ik persoonlijk vrij zwak. Ik denk dat dit met kleine aanpassingen relatief goed opgelost had kunnen worden zonder dat je overige dingen aan de kamer zou moeten aanpassen en daar heb ik de laatste tijd ook veel over na gedacht. Dat vind ik jammer.

Al met al, een super leuke horror kamer. Wil je is goed schrikken? Reis dan lekker af naar Düsseldorf om een dagje bij The Code Agency te besteden in de altijd warme kelder. Verwacht hier alleen geen sterk vooruit gebracht verhaal maar vooral veel beleving.

Service:
De service bij The Code Agency was wat over te vertellen, de ontvangst was oké maar niks speciaals, ook naderhand is er nooit echt tijd genomen voor een praatje aangezien het voor hun echt lopende band werk was, hier valt iets van te vinden. We werden net na de boeking netjes geholpen door de eigenaar met het cancelen van een kamer omdat deze nog niet in het Engels vertaald werd, jammer genoeg werd hier naderhand op het moment zelf een hoop problemen over gemaakt dat was zeer jammer.

Mensen van The Code Agency super bedankt voor de leuke tijd en wie weet tot ooit!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal

  Drs-jlcsjephanie

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Solving a case

deze dag hadden we wederom een dagje escape, ik zit voortaan vaker opgesloten dan dat ik bij mijn eigen oma op de koffie ga, dat is waarschijnlijk wel iets waaraan ik moet gaan werken :-).

Ik heb deze kamer gespeeld met het team ´De Drie Duitsers´, dit was de eerste kamer van de dag en na een flink concert in de auto had ik er nondeju zin in! De Zodiac killer ´The one who got away´ ik ben altijd al geobsedeerd geweest en had er daarom al flinke verwachtingen bij, is dat slecht? Ja misschien wel maar hij is me alles behalven tegen gevallen want wat vond ik dit een leuke escape room.

We werden super vriendelijk ontvangen (Ik denk door de eigenaar) leuke man met goeie zin, we waren nogal vroeg want we kwamen van ver maar dat was geen enkel probleem, Een kopje koffie een koekje en we vermaakte ons prima. Na afloop kregen we zelfs nog even de kans om een VR demo te spelen waar we van tevoren vrij sceptisch over waren met ze alle maar ook dit was een super gave ervaring, dat zijn weer pluspunten!!


Nou ik zal maar is minder slap gaan lullen en op de inhoud ingaan. Je krijgt 60 minuten in deze kamer en die had je naar mijn gevoel ook nodig. De puzzels passen goed in het thema en waren redelijk moeilijk, een echte puzzelkamer daar had ik wel even zin in! Je komt binnen en het word je meteen duidelijk wat je gaat doen, het gene waar de politie tot op heden nog niet in geslaagd is uitvinden wie ´The Zodiac´ eingelijk is. Al gauw loopt het ietsje anders dan verwacht en mag je flink aan het puzzelen. De kamer bevat buiten het feit dat het zeker geen ´horror´ kamer is een beetje een creepy vibe, je blijft natuurlijk opzoek naar een seriemoordenaar supercool!

De afwerking was mooi gedaan en alles voelde op zijn plaats behalve het gene wat natuurlijk niet gevonden mocht worden, je had echt het gevoel dat je in het huis van de Zodiac stond (Ik heb in minder complete hotels geslapen voor een stuk meer geld). Het verhaal klopt en je voelt je net een detective van begin tot eind. Tegen het einde werd het opeens krap met de tijd en moesten we nog even haasten wat voor mij de beleving in de kamer nog een tikje beter maakte.

Hou je van een echte puzzel kamer en wil je je even inleven in de wereld van de vele mensen die geprobeerd hebben The Zodiac te pakken te krijgen dan is deze kamer echt iets voor jou! Het portie bitterballen naderhand gaf ook nog eens een goeie nasmaak :)

One Hour Lockup bedankt voor de leuke tijd en hoop tot snel!


Reactie door One Hour Lockup

18 augustus 2022

Dank voor de heerlijk weglezende review :-)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bitterballen

  Drs-jlcsjephanie

PainKiller

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Fear and Allergy whats the difference?

Painkiller, dit was de laatste kamer van ons escape dagje dat ik met ´De Drie Duitsers´ had 3 personen.
Je mag best weten dat ik tot op het moment dat ik dit typ of ik een review moet schrijven, en dat is toch ook de reden dat ik het doe. Is mijn ervaring bij deze kamer belangrijk? Nee totaal niet, maar wel leerzaam.

Normaal vertel ik een slap verhaal in de review dat ik bijvoorbeeld eindelijk hulp ging zoeken voor mijn mentale tekort komingen maar persoonlijk een escaperoom had geboekt maar ik spring meteen in de kamer met erome *spanning*.

Stap voor stap, het begin van het spel is super gaaf en onverwacht een echt ´wauw´ moment vervolgens krijg je een leuke puzzel en die hadden we netjes opgelost. Maar toen begon voor mij een beetje de knik in het prikkeldraad. De eerst volgende puzzel, ofja puzzel het was meer een opdracht... ofja een opdracht ik had toch een beetje het gevoel alsof ik zojuist mijn maandsalaris op rood had gezet want het was puntje bij paaltje gewoon gokken. (Wat naderhand door de host werd vertelt ook de snelste manier was om het op te lossen) wat ik een gekke basis vind voor een escaperoom, maarja ieder zijn smaak. Ook zaten er 2 onderdelen in de kamer voor je voorkennis/basiskennis voor nodig had (Dit was ook door de host zelf gezegt dat dit niet in zijn basis kennis zat) wat ik altijd een afknapper vind voor escaperooms. Zeker als uit gamehost perspectief je het zelf ook niet wist.

Vervolgens gingen we verder in het spel en kwam er iets waar mijn team genoten al bang voor waren, ik kan niks spoiiiiileren want dat vind ik niet netjes voor mensen die dit onderdeel misschien minder erg vinden (zoals mij) maar toch, hoort dit in een escaperoom? hoort dit niet vermeld? Als ik in een restaurant ga eten staat er gelukkig vermeld waar noten in zitten anders ben ik binnen de korste keren zo blauw als grote smurf met zijn rode puntmuts af, dit staat vermeld omdat het gevaarlijk kan zijn, omdat je er gevoellig voor kan zijn. En ik snap niet waarom dit niet vermeld staat op de site van Painkiller (Niet op het moment van schrijven). Dat punt duidelijk gemaakt te hebben ga ik gauw door met mijn review want de kamer was meer dan dat naar mijn mening.

Het was een enge kamer, onverwachts en spannend. De puzzels lieten zich wat tegen vallen en de afwerking was niet goed genoeg aan gewerkt wat ik ontzettend jammer vond, Want het verhaal leek me zo vet! zoveel potentie maar daar werd weinig mee gedaan naar mijn kennen en weten, wat jammer! Vanaf de we het pand verlieten heb ik me er echt om geworsteld waarom hebben ze dit niet gedaan of dit. Ondanks dat het een persoonlijke mening is wat vet is of niet miste ik oprecht veel in deze kamer, Verhaal, Comfort, Logica & afwerking.

Onder aan de streep, Zou ik deze kamer aan iemand aanraden zonder er over te praten. Zeker niet, dat zou mij niet op mijn gemak stellen. Zouden de punten waar ik tegen aanloop benoemd zijn/kunnen worden zou ik hem misschien oprecht wel aanraden, het was geen top kamer maar wel eng. Het heeft werk nodig maar het is zeker te doen, Wat liefde en toewijding doet wonderen.

Het enige wat ik nu mag hopen is dat over deze punten oprecht word nagedacht, ik typ niet graag een review als deze maar ik vind het wel nodig. Mensen van Sky High Escape Rooms alsnog bedankt, ik heb weer een uurtje kunnen escape maar ik hoop dat er word nagedacht over het gene dat ik (En sommige andere) melden.


Reactie door Sky High escape rooms

20 december 2022

.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Eng
 • Potentie
 • Concept
 • Opening
 • Specefiek element
 • Afwerking
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels

  bilipeGijssambeekDrs-jlcmarkgoedegebuuresjephanie

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Medallions are always evil

Deze dag hadden we een heus escape dagje samen met ´De Drie Duitsers´ 3 personen, deze kamer was de afsluiting van de dag en daarbij ook van mijn goed gecontroleerde hartslag.

We werden vriendelijk ontvangen door de host, een aardige gast waar we nog een leuk praatje mee hebben gehad super leuk!
Vervolgens konden we richting de kamer en begin de experience meteen met een verhaal een een video, beide een leuke toevoeging voor het totaal plaatje.

Vanaf binnen komst had ik gelijk het gevoel dat ik in een verlaten huis stond, de afwerking was naar mijn menig super gedaan en ik stond bijna op het punt om te vragen wat het huis wel niet koste voor een nachtje, dit heb ik naderhand maar gelaten toen ik van alles hoorde.

Ik vind het oprecht een leuke ´horror´ of ´triller´ kamer hoeveel waarde jullie aan deze woorden hechten is geheel aan jullie maar ik heb regelmatig even zitten twijfelen of ik toch niet van tevoren naar de wc had moeten gaan. De ´puzzels´ zijn creatief waarom zet ik puzzels tussen aanhalingstekens? Nou omdat ik niet weet of het dat echt waren, een groot deel bestond vooral uit opdrachten wat het voor mij nog meer naar de realiteit trok dan dat ik toch het gevoel bleven hebben in een escaperoom te zijn.

Ik bleef me verbazen stukje bij stukje en er waren redelijk wat ´ahhhh´ ohhh momenten, ook waren er een hoop ´Da doek ech nie´ momenten het zou mogelijk zijn dat die vooral van mij afkwamen. Begin tot eind was het verhaal duidelijk en paste het begin perfect bij het einde dit is iets wat ik altijd zeer op prijs stel en zo dus ook hier.

Toen we er eenmaal uit waren, wat nog net binnen de tijd was leek het wel of we voor een eeuwigheid binnen waren de tijd was ons gewoon voorbij geschoten en kon mijn rimpels tellen. Bij het na praten werden we ook netjes nog een door de kamer gehaald en puntjes die we niet helemaal begrepen werden mooi uitgelegd. Het enige wat ik jammer vond (Niet erg maar jammer) was dat bij het napraten werd vertelt dat er soms een extra toevoeging bij zit die alleen op bepaalde momenten kan i.v.m. het resetten van te voren. Dit had de experience voor mij nog vetter gemaakt en vind het wel jammer dat we dit hebben moeten missen. Met alle love naar Escapium hoorde ik dat het de insteek was voor de toekomst om dat als basis spel te gaan doen en dat is top!

Even in het kort (Iets waar ik moeite heb wat misschien al te merken was)
Hou je van een leuke horror kamer waar je regelmatig op je teentjes loopt en als een held op sokken om hoekjes kijkt of er niks loopt hangt of zweeft is deze kamer echt iets voor jou en is het van mij zeker een aanrader en een van mijn favoriete horror kamers!

Super bedankt voor de leuke dag mensen van Escapium!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Opdrachten
 • Verhaal

  Drs-jlcsjephanie

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Service can sell everything

Deze escape dag was ik op pad met ´De Drie Duitsers´ dit is voortaan een beetje het groepje waarmee ik eerlijk kan zijn over mijn escape verslaving en me daar graag verder mee helpen.

We hadden vandaag om 10:00 Bloody Dentist 2.0 staan, hoezo is de tijd belangrijk hoor ik je denken. Nou omdat we om 12 uur lekker volgegeten naar binnen gingen ik voelde me net hans uit hans en grietje. Alle gekheid op een stokje, we werden onthaald door een van de leukere mensen die ik heb ontmoet tijden het escape Jessica wat een gezelligheid kwamen wij in terecht. We kregen de vraag of we eerst wat wouden drinken want ´Ze had de tijd´ en dat was niet gelogen we hebben 2 uur lang alleen maar gekletst en gedronken, ervaringen over escaperooms uitgedeeld en vooral een hoop gelachen.

Maar nu de escaperoom zelf (Die al niet meer tegen kon vallen voor het ontvangt)
Het was een leuke kamer een ´thriller´ hij was niet super eng maar de stemming was goed gezet. De puzzels waren niet te makkelijk en maakte het daarom voor mij een goeie kamer. De afwerking was goed gedaan lichten en geluid een plus punt en de afwerking goed.

We waren er binnen de tijd uit, ik meen dat we nog iets rond de 8 minuten overhadden en dat was dikke prima, een leuke kamer en een aanrader om langs te gaan.
Breakout Room bedankt (Special shoutout naar Jessica) en ik kom zeker nog terug voor de Halloween versie :-)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Service Service & Service

  sjephanie

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Grandma made a team

Bij oma op bezoek dit dagje, de verdere planning waren nog wat escaperooms maar tussen door even impulsief naar oma kan nooit kwaad.
Ik vind met het bij oma gevormde team ´De Drie Duitsers´. Het was lekker dat we even last minute nog een kamer konden boeken plus punten daarvoor.

We werden ontvangen door 2 gezellige medewerkers die de tijd namen voor ons, super fijn! service is bij Breakout Room altijd ´on point´ zoals ook te lezen is in mijn andere review. Deze kamer stond al op mijn whishlist maar het was er nog niet van gekomen tot nu.

De kamer is mooi afgewerkt, echt top. Ik twijfelde even of ik niet echt bij oma was maar al die vreemde foto´s kwamen me niet bekend voor. ´ahhhaa´ dacht ik het was een escaperoom, beginnen dan maar. De puzzels waren leuk & creatief en paste mooi in het verhaal, er was een puzzel waar wij echt niet uit kwamen (Maar dat lag waarschijnlijk vooral aan ons) maar daar werden netjes door onze hosts mee geholpen.

Het einde is zeer verrassend en spectaculair en daar pluspunten voor, een hele leuke kamer en een aanrader voor mensen die van escape houden. Je kan er hier meteen een dagje van maken zoals wij altijd doen aangezien de meerdere leuke kamers hebben!

Na we naar huis konden van grootmoeder werden we nog gastvrij onthaald door de hosts en hebben we nog gezellig gekletst en wat gedronken, Super!!

Mensen van Breakout Room super bedankt en tot de volgende!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  Drs-jlcsjephanie

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 4 juli 2022

Staring death in the eye

The Amsterdam Catacombs, een super indrukwekkende kamer met een vieze na smaak.

Deze escaperoom/experience heb ik gespeeld met ''Nicht die kinder'' een team dat bestaat uit 5 leden.

Tijdens ons dagje Amsterdam hadden we deze escaperoom op het einde van het uitje geplanned, we keken hier met ze alle naar uit en waren zeer benieuwd in wat voor situatie we ons zelf nu weer hadden gewerkt, een angstig verhaal die ik nog na vertel met een trillende stem. We zouden al bij ontvangst in het verhaal terecht komen dit is iets waar ik persoonlijk erg naar uit kijken zeker aangezien het daadwerkelijk in een kerk was. Dit viel echter tegen ondanks dat de host al vrij griezelig was van zichzelf was het een redelijk standaart escaperoom ontvangst, wat normaal gezien geen probleem is maar wat ik hier wel vond missen.

Toen we eenmaal onze inleiding hadden gehad (Die volledig in het Engels was) begon de angst meteen toe te nemen. De kamer was gaaf aangekleed en je bevond je in een daadwerkelijke catacombe en vergat dat je gewoon een spelletje aan het spelen was. Deze kamer is zeker niet gemaakt voor angstige mensen (Ook al heb ik regelmatig in een hoekje zitten huilen en heb ik me zeer vermaakt).
Het was een film achtige ervaring waarbij teamwork belangrijk was. Wij waren zelf met 5 man en dit ging prima de groeps grote maakt bij deze kamer niet zoveel uit.

Een spektakel om mee te maken en ze kwamen we er ook uit, tot dat de echte duisternis toe sloeg. Direct toen we uit de kamer waren werd en vluchtig na gepraat korte tijd om vragen te stelen en al gauw werd aan ons gevraagd of we misschien interesse hadden om te horen over hun andere escaperoom. Deze vraag beantwoorde we niet-wetend met een ''Ja'' en al gauw volgenden de verkooppraatjes die als een demon je lichaam binnen slopen. Nadat we hier netjes een aantal keren antwoord op gaven om geen interesse te hebben volgde direct het volgende verkooppraatje, nadat ook hier een aantal keer werd vertelt dat we geen interesse hadden werden we vrij snel de catacombe uit gebonjourd. Deze vieze nasmaak heeft voor mij de totale experience volledig verpest en dit vind ik super jammer aangezien de kamer aanzie super was!

Ik probeer begrip te tonen voor deze keuze maar ik heb er ontzettend moeite mee vandaar een ontzettend laag cijfer voor de service. Laat dit je vooral niet afschikken om de kamer niet te doen want het was het zeker waard. Zorg alleen dat als ze je vragen of je interesse hebt in een van hun andere kamers je duidelijk meld GEEN interesse te hebben.


7

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 2.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Slechte service
 • Prijs

  sjephanieDrs-jlc

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 4 juli 2022

Movie like experience

Deze kamer heb ik gespeeld met het team ''Nicht die kinder'' dit team bestaat uit 5 personen.
Voor dit dagje Amsterdam hadden we meerdere escape rooms / experience geplanned. ondanks dat ik zeer benieuwd was had ik geen specifieke verwachtingen voor ''The Vault'' maar vanaf minuut 1 voelde het als een fantastische ervaring.

Je begint je experiece op een uitermate creatieve manier die ik nog niet eerder had meegemaakt met het escape, hier krijg je een beeld van wat je missie is., Het stelen van een mysterieus object! Je word direct opgenomen in het verhaal en voelt je langzaam comfortabeler worden in je rol die je voor jezelf vorm kan geven wat ik persoonlijk super cool vond. Al gauw vergeet je dat je in een spel zit en voel je je de crimineel die je je voordoet. Alles wat het echt kon maken was ''on point'' de omgeving, de afgelegde route, het daadwerkelijke gebouw & het interieur dit maakte het meteen al indrukwekkend.

De puzzels op zich zelf waren goed afgestemd op het verhaal & het thema, het maakte het verhaal duidelijk en daarom intressanter om te spelen voor de echte storyfreaks (Just like myself), het enige punt hieraan is is dat alles per puzzel gaat stap 1 stap 2 stap 3 enzv. wij speelde deze kamer met 5 wat prima te doen was, maar de ideale groep grote zou 4 zijn.

Na dat we klaar waren met de escaperoom (Een zeer succesvolle overwinning) kregen we nog een babbeltje tijd om vragen te stellen & gingen we op de foto dit gaf me een prettig gevoel en iets wat ik in de andere escaperooms in Amsterdam enorm misten.
Alles bij elkaar maakte dit voor mij een super gave ervaring en een van mijn favoriete escaperooms, zeker de moeite waard.9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service

  GijssambeekVictor van DoornDrs-jlcsjephanie

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 5 juli 2022

Een afgewerkte attractie

Nadat we hunting seasons hadden gespeeld gingen we verder met toy factory, een hele beleving vanaf het moment dat je op de deur klopt om je te melden voor je shift. wederom speelde we deze kamer met 6 mensen.

Het ontvangst was fantastisch, lachen gieren brullen. Het was meteen in thema iets waar ik ontzettend van hou en onze game host deed dit super goed en gaf je meteen een goed gevoel. Toen het daadwerkelijk begon zag je meteen dat de aankleding super mooi was gedaan en dit bleef mij in de gehele kamer verbazen alle details het decor het zag er allemaal super gaaf uit.

De puzzels waren wederom creatief zoals bij hunting season maar wel linear waardoor de groep grote van 6 man naar mijn mening te groot was waardoor ik vaak maar stond mee te kijken, gelukkig was er genoeg om te zien :-). Het verhaal was zeer creatief maar sprak mij in het bijzonder niet erg aan maar de mechaniek en decor trok dat geheel recht voor mij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 5 juli 2022

Opgejaagd door de jager

Hunting season, een kamer waar ik ontzettend door verrast was. Deze dag hadden we zowel toy factory als huting season gepland we begonnen bij hunting season en speelde deze kamers met 6 personen.

Direct toen we de kamer instapte kwam je in de kille sfeer terecht je voelde de rillen over je rug gaan terwijl het verhaal werd vertelt. de puzzels waren zeer creatief en is een echt plus punt voor mij ook omdat al deze puzzels gaaf paste bij het verhaal en de sfeer. steeds verder in de kamer bleef je op je hoede en bleef de spanning op een gezonden manier bij je. Bij het behalen van de kamer (Wat ons natuurlijk zonder moeite was gelukt) voelde je ook echt in het verhaal alsof je succesvol was.

Deze kamer staat voor mij persoonlijk tussen mijn beste kamers vooral omdat het verhaal en de sfeer mij erg aansprak.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Back to the time mother left me

Vandaag een dagje Zoetermeer met het team jaja ''Nicht Die Kinder'' (5 Personen) wat een feest wat een feest. Na Stay in the Dark, The Dentist & Freakshow had ik er enorm veel zin in en was ik zeer benieuwd naar deze kamer van Darkpark.

Voor we de kamer gingen spelen hadden we even de tijd om rustig in de ontvangst kamer te zitten, dit was wel nodig na het bezoek bij The Honeymoon hotel, ik heb al veel hotels bezocht maar de service daar was zeer apart. Dus een kop koffie was zeker prettig.

De start van de kamer vond ik een super leuke toevoeging en de sfeer zat er meteen goed in, lekker even een ''verlaten'' weeshuis bezoek, what can possibly go wrong. De afwerking was goed zoals alles van Darkpark, je had echt het gevoel alsof je in een verlaten gebouw stond en dat maakte de feeling alleen maar beter. De werk wijze die je moest nalopen was na mijn gevoel logisch en we hebben op geen enkel moment gehad dat we de weg kwijt waren dat is altijd prettig.

De puzzels waren oké, creatief goed in thema maar er zaten ook enkele puzzels tussen waar ik zelf niet zon fan van was waarbij we ook bij een bepaalde puzzel zijn doorgedrukt omdat er anders binnen de kortste keren lijken in dit verlaten weeshuis zouden komen te liggen.
De kamer was redelijk lineair maar er was altijd wel iets te doen, al wat het maar in de donkerte te staren voor de volgende scare.

Horror/Thriller
De kamer heeft zijn goeie scares, ik ben er in deze kamer namelijk achter gekomen hoe hoog ik wel niet kan springen, Epke Zonderlanding is er niks bij al vraag je het mij. Er zit vooral een grillige sfeer door heel de kamer en de juiste ''Arhghghhhhhh'' momenten.
De aanwezigheid/afwezigheid van licht werd optimaal gebruikt en zoals bij Darkpark eigenlijk altijd het geval is het geluid ook.

Totaal plaatje.
Het is een toffe Horror/Thiller kamer, er kan flink gepuzzeld worden en teamwork is zeker nodig bij deze kamer. Ben je iets meer een angsthaas hoort dat geen probleem te zijn bij deze kamer hij was zelfs voor mij te doen en ik lig meestal ergens creperend in een hoekje.

Mensen van Darkpark super bedankt voor de wederom gave en spannende ervaring en kan niet wachten tot de volgende kamers.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

  Drs-jlcsjephanie

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Never taking roomservice again

Vandaag op date met ''Nicht Die Kinder'' (5 personen) een gezellige hotel kamer gehuurd voor een nachtje wat een feest, we zouden vandaag ook nog zoals alle mensen doen langs het weeshuis gaan en even een grafkistje uitzoeken maar laten we eerst maar even bij het hotel inchecken.

We kregen een brief om te lezen voordat we ons hotel in konden, dit gaf ons al vast een stukje verhaal waar ik altijd fan van ben. Toen we het hotel eenmaal binnen kwamen zag je meteen dat de afwerking wederom top was het zag er netjes en in thema uit. Al gauw begonnen we te puzzelen en te gieren.

Er zit een duidelijk verhaal in ''The Honeymoon Hotel'' ik ben hier enorm fan van en dat is ook een van de redenen dat deze kamer in mijn top 5 staat. Je volgt en ontrafeld duidelijk een verhaal en de puzzels passen super in het thema, niks voelt uit zijn plaats en doordat het verhaal in deze kamer zo duidelijk is voegt dat goed toe aan de sfeer. Aangezien het verhaal naar voren brengen naar mijn menig niet iets is waar Darkpark altijd even goed in is was ik super blij dat het hier allemaal op zijn plek viel! Pluspunten!

Puzzels
Zoals ik al zie past alles mooi in thema, je kan door elkaar heen puzzelen dus deze kamer is prima te doen met 4 man al zou ik het voor de maximale ervaring aanraden om hem met zijn 2e te spelen. De puzzels zijn niet super lastig en dit laat je lekker door spelen, buiten het gesukkel van ons team (en waarschijnlijk vooral ik) was alles prima te doen als je gewoon even je breincellen bij elkaar sprokkelt.

Fear Factor
Dit is een ''horror'' kamer, hij heeft zeker zijn scares en de sfeer zit er de gehele kamer goed in. De opbouw word goed gedaan en dat samen met het terug kerende verhaal. Alle scares voelde op zijn plek, geen gescare om mensen maar de stuipen op het lijf te jagen maar gewoon omdat het erbij hoort.

Bedankt Darkpark voor de wederom een leuke tijd en ik kan niet wachten tot de tijd dat er weer eens een nieuwe kamer komt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

  Drs-jlcsjephanie

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 25 augustus 2022

One word, autobandfentieldopjereperatiewinkel.

Vandaag was ik op pad naar The Movies met 3 vrienden, dit was voor ons een flink stuk reizen zo'n 2 uur heen en 2 uur terug. Waarom hebben we toch besloten om dit eind af te reizen? Omdat ik alleen maar goeie verhalen hoorde, dit kan altijd gevaarlijk zijn bij een escaperoom op het moment dat je verwachtingen hoog zijn kan het alleen nog maar tegen vallen. Gelukkig was dat hier niet het geval.

Toen we aankwamen werden we onthaald door onze GH, we moesten iets langer wachten omdat het team ervoor wat was uitgelopen maar we werden super vriendelijk ontvangen en verzorgd, een drankje een hapje en een mooi uitzicht geen moeite ermee om even te wachten.
We kregen het standaard ''Ga niet aan de kandelaar hangen'' praatje en werd gevragen of we er klaar voor waren. Ja! was het antwoord we hadden er ontzettend veel zin in.

Aankleding/Afwerking:
Meteen bij binnen komst van de kamer was ik verbaasd, ik ben een enorme fan van alles wat met films te maken heeft en het was alsof ik de snoepwinkel binnen liep. Alles was mooi afgewerkt en er was geen tijd of moeite bespaard om de kamer te bouwen en dat werd direct duidelijk. Van het ene wauw tot het andere wauw moment gingen we door de kamer heen. Gelukkig dat mijn teammates wat meer gefocused waren op de het daadwerkelijke ''escape'' aangezien ik vooral uit verbazing aan het rond kijken was.
Kamer na kamer werd het er niet minder op, kwaliteit van de bovenste plank ontzettend veel respect hiervoor naar de eigenaar.

Puzzels:
De puzzels varieerde van daadwerkelijke puzzels tot opdrachten, waar ik persoonlijk erg fan van bent. Dit maakt het niet eentonig en hiervan krijg je het daadwerkelijke gevoel dat je iets aan het doen bent. De puzzels paste goed bij de thema's in de kamer en daardoor voelde het nog cooler als echte film fan, alsof je beloond werd leek het wel.

Verhaal:
Het verhaal in de kamer was naar mijn gevoel per kamer mooi aangepast. Je had een doorlopend verhaal maar het was vooral per kamer heel sterk, van fantasie tot horror. Je voelde je alsof je echt een film speelde, de interactie, de toewijding ik vond het fantastisch.
Alle technische snufjes in de kamer maakte het verhaal per kamer nog duidelijk en gaver... Een woord ''Spectaculair''

Horror?:
Horror in deze kamer word aangegeven op escapetalk zelf, ik vind dat het goed is dat dit vermeld word. Is dit een afknapper voor mensen die sneller bang zijn? Dat is natuurlijk lastig in te vullen voor anderen. Maar al mag ik mijn persoonlijke mening vinden als ''Angsthaas'' laat dit je niet afschrikken. Het heeft daadwerkelijke toevoeging voor de kamer, ook speelde de host super goed in op iemand die bij ons wat bang was voor het horror gedeelte en stelde die persoon goed op gemak, pluspunten hiervoor.

Even onder aan de streep,
Deze kamer was voor mij zeker het reizen waard. Ik ben tot op vandaag nog verbaasd over de kamer vandaar dat ik nu een lange tijd na het spelen en een hoop kamers deze review nog schrijf met een dikke 10 erop. Het enige nadeel, maar ook het enige. Is dat ik op de ''overwinning'' foto een beetje kijk alsof ik van tevoren in elkaar getimmerd ben door 6 hele grote mannen xD.


Anthony super bedankt voor de spectaculaire ervaring en ik kom graag eens terug als je een nieuwe kamer op de markt hebt!


Reactie door The Push Mystery Rooms

26 augustus 2022

Dag Gijs en team! Bedankt voor je tijd om zo'n klepper van een review te schrijven. Doet me veel plezier! THANX!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  Gijssambeekanthony_boelaertsjephanieDrs-jlc

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 7 juli 2022

Een Circus

The Freakshow, na een afspraak bij meneer Bibber voor mijn bloedende tandvlees gingen we door naar The Freakshow. Tijd voor een traktatie voor mijn dappere gedrag en die van mijn teamgenoten ''Nicht die kinder'' personen.

The Freakshow is een van de escaperooms waar ik het meest verbaasd over ben, de lol die ik hier heb gehad is niet in 1 revieuw te schijven zonder ''The Holy Bible 2.0'' uit te brengen. Het was ontzettend verassend en het decor was top! Een echte ervaring met een schrik en een lach. Hoe van een thema als dit alle creatieve breinen erachter zo iets van kunnen maken vind ik super en daarvoor heel veel respect.

De puzzels waren creatief, verassend en passend bij het thema/verhaal. De kamer klopte, de layout en de manier hoe je je door de kamer veplaatste. Van begin tot eind lache gieren brullen, het is bijna jammer dat we zo goed bezig waren dat we optijd weer uit het Circus waren.

Na deze ervaring keek ik nog meer uit naar de komende 3 kamers van Darkpark die we op dat moment nog te spelen hadden. De herinneringen van deze kamer brengen me tot op vandaag nog aan het lachen ( OooohoOooOoohhOOoooohHooooHHH)


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Plezier
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad

  Drs-jlcsjephanie

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 7 juli 2022

Old but gold

The dentist, na een dagje Stay in de dark te hebben gehad zat de smaak er goed in en gingen we deze dag The Dentist & The Freakshow spelen met het team ''Nicht die kinder'' 5 leden.

Voor dat we The Dentist daadwerkelijk gingen spelen hadden we/ik het een en het ander al gehoord over de andere escaperooms van Darkpark, The Dentist zou daarvan de oudste zijn en had ik er geen speciale verwachtingen voor. Maar ik stond verbaasd wat een coole kamer. een echte escaperoom met een gezond standje horror, zelfs ik heb niet huilend in een hoekje gezet dus hij was prima te doen (ook al dat ik bij alles goed de pineut was). Het decor was goed gedaan, wederom licht en geluid een 10, verbazing en de puzzels waren oke. Naar mijn mening niks heel bijzonder but fair enough het vermaakte ons prima en de uitdaging was goed.

Het verhaal ofja, het thema was goed naar de kamer overgebracht en maakte het een grillige sfeer, super gaaf was dat. Voor een eerste kamer een top prestatie!

Ohja, nadat Satan mijn pupillen heeft gesloten zijn wij nog even op de foto gegaan (Sinds dien slaap ik niet meer)


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Een tonige puzzels

  Drs-jlcsjephanie

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 7 juli 2022

Fear of the unknowing

Dus Stay in the dark, mijn eerste ''horror'' escaperoom, ofja experience want dat was het vooral in mijn beleving. Deze keer ging ik op pad op de dag dacht het team ''Nicht die kinder'' werd gevormd we waren met 6 personen plus een special guest Stan, iemand die gemaakt is van staal en bang was voor niks. (Waarschijnlijk heeft dit met zijn deal met satan te maken maar dat is maar een theorie)

9 April was het zover, na elkaar (en vooral mezelf) flink de kast op gejaagd te hebben met angst voor deze escape experience was het toch zover. Iedere keer als we het hadden over onze verwachtingen had ik toch een kleine trilling in mijn stem ik had geen idee wat ik moest verwacht. Maar god me jan.... wat een gaaf uitje was dit me toch weer, nu bijna 4 maanden later kijk ik er nog met plezier en een glimlach op terug. Maar nu eens inhoudelijk want mijn persoonlijke dagboek wat ik hier typ is toch zoals letters in het zand.

Voor de dag daadwerkelijk begon vond ik het al cool de mails, videos & verhalen dit zetten voor mij al meteen de juiste sfeer. Bij aankomst word je in thema ontvangen dit alleen vond ik al fantastisch het maakte het verhaal compleet en zette meteen de toon.
Voor de mensen die niet van horror houden (waar ik zelf ook onder viel, ofja je hoefde me er niet voor wakker te maken) is mijn advies om je hier overheen te zetten dit is zoon coole experience dit wil je voor geen haar missen. De loactie was top, de aankleding was super het decor was niks over te melden en het top punt van Darkpark is toch licht en geluid en daar hadden ze hier wederom goed mee uitgepakt.

Het is alsof je in een film stapt, er is niks wat niet op zijn plek voelt (op zo nu en dan een gil van mij) alles past alles hoort en dat maakt de beleving levens echt, toch speel je een escaperoom maar het blijft op nummer 1 een experience ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Maar zelfs bij dit soort fantastische ervaringen heb ik persoonlijke aandacht puntjes, dit is niet simpel weg om te bitchen maar omdat ik dit een van de dingen vond die meer naar voren mocht komen met deze experience. En dat is het verhaal, nogmaals je begint vanaf voor de dag des oordeels al met informatie over wat er zich precies afspeelt en dat miste ik een beetje tijdens de ervaring zelf. Er had iets meer (of duidelijker) van het verhaal naar voren gebracht mogen worden want het was tenslotte een goed bedacht verhaal. Ondanks dat is Stay in de dark voor mij een dikke 10!

Ik ben super blij dat ik de kans heb gehad Stay in the dark te spelen en heb sinds dien de smaak goed te pakken en heb tot op dit moment Darkpark ''uitgespeeld'' en ben zeer benieuwd wat dit team nog meer te bieden heeft, ik hoop tot snel :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Decor
 • Loactie
 • Ontvangst

  xMvdsjadelouisacinzanoDaan92TheekopjeEscapertAlecCasturiiMarcDrs-jlcsjephanie

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Kan je me wel aankijken met die blauwe puppy ogen.

Vandaag gingen we Corps Inc. spelen, veel van gehoord waarvan vooral veel goeds. We waren met 4 personen en we waren van plan even een lijk te gaan stelen, iets dood normaals voor een dinsdag.

We werden door onze game host opgehaald en kregen een kleine briefing en daarbij zoals bij de meeste escaperooms er nog even op gewezen dat we niet met brandblussers hoefde te gooien of de tegelvloer niet uit de vloer hoefde te rukken, altijd bruikbare informatie.

Het begin van de escaperoom was voor ons in het begin heel ongemakkelijk, je krijgt heel veel vrijheid bij deze escaperoom en dit was voor ons even schakelen. Al gauw vond ik mijn echte roeping als aircomonteur, ik ben niet van de zelfspot maar godnondeju wat was ik een goeie aircomonteur. Je mag hier zelf invulling geven en krijgt al gauw met de beveiliger te maken het (voor mij) toppunt van de kamer.

Door dat ik mijzelf nog redelijk ongemakkelijk voelde in het begin met de vrijheid en interactie met de acteur begon ik bij het begin al te stuntelen, mijn tip is ga er vol voor wat maakt het ook uit er hangen maar 188 kamers namelijk. Volgens mij was de bewaker met me aan het flirten aangezien die me even op mijn mooie ''Blauwe puppy oogjes wees'' ook al was hij niet bepaald mijn type begon ik in mijn beleving wel een beetje te blozen.

Ohja dit is een escaperoom review, even inhoudelijk.
De puzzels in deze kamer zijn geinig, mooi in thema en brengt het verhaal echt tot leven. Ik ben en was een aircomonteur super cool.
De afwerking was prima en het verhaal was zeer verassend met een plottwist die ik niet zag aankomen. De acteur blijft het toppunt van de kamer voor mij een beleving die ik in nog geen andere kamer met acteur heb meegemaakt wat vet!

Een rollencoaster van emoties, we hebben gelachen, gevochten, gesnoven en de verbazing was aanwezig wat een top ervaring. Een van mij favoriete ervaringen tijdens het escape.

Bedankt mensen van CORPSE INC. voor de gave ervaring en wie weet tot de volgende keer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Acteur
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  beauEvaVogelzangsjephanieDrs-jlc

Voor wie zijt gij hier?

Vandaag Baron Beeckman, ik meen mijn 4de escaperoom. We gingen op pad met zijn 4e waarvan een paar met wat meer ervaring dan mij, maarja iemand moet er een show van maken.

Toen we aan kwamen bij deze escaperoom twijfelde we allemaal even of we wel echt goed zaten, het zal raar zijn om opeens bij een echte kasteelheer aan te kloppen. Het super grappige ontvangst maakte deze angst van ons ook nog bijna waar, super grappig!

Toen we in de eerste kamer kwamen kregen we nog netjes de tijd om even naar het toilet te gaan, daarna kregen we meteen de eerste puzzel. Super belangrijk deel van de kamer!
Onze game host had duidelijk inzicht aangezien die mij aanzag als het brein van de groep, eindelijk eens de erkenning die ik in mijn jeugd heb gemist.

Er word ontzettend goed gebruik gemaakt van de locatie, dit moet ook bijna wel anders zal dit bijna een misdaad zijn maar het word super goed gedaan. Het verhaal van deze kamer is passend, voor mijn gevoel klopte het gewoon en dat stel ik altijd ontzettend op prijs. De puzzels paste top bij de locatie, aankleding en het bracht ook op sommige momenten een verassend effect.

Het was een redelijk lastige kamer (Ik was toen vrij nieuw met escape) vond ik persoonlijk we hebben hem ook maar net binnen de tijd gehaald maar een uitdaging is altijd goed. De sfeer die werd goed gezet door onze game host en heeft de kamer naderhand nog mooi aan ons uitgelegd een echt pluspunt.

Toen we er eenmaal uitwaren hebben we denk ik nog wel een half uur lang gezellig na gepraat over van alles en nog wat super leuk.

Onder aan de streep, een puzzel kamer met een cool verhaal. Je leeft je in wat je aan het doen bent en alles ''voelt'' echt omdat het dat ook is, je bent waar je bent en dat maakt het zo cool. De service was top en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  Caro sjephanie

0 reviews