Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Bezetting

Nijmegen, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews
De Bezetting is vanaf heden ook met 2 personen te spelen.

Meer over De Bezetting

De Bezetting - Word onderdeel van het verzet

Je hoort een bericht van radio oranje waar je van gaat rillen. Je kijkt elkaar aan en besluit dat het tijd is voor actie. Het verzet kan niet zonder jou.

Deze historische educatieve escape experience is een waargebeurd WO-II verhaal. Een lijst van Nijmeegse studenten verzetslieden ligt verborgen in een SS hoofdkwartier. Vind de lijst en maak onderweg keuzes die jongeren 80 jaar geleden echt moesten maken.

Dit spannende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens de Tweede Wereldoorlog en gemaakt met medewerking van de geschiedenis faculteit van de Radboud universiteit. Deze room was eerder: Universiteit in Verzet. We hebben echter veel veranderingen doorgevoerd. Dit is niet 'de Drukkerij'.


Thema's

Geschiedenis

Lokaal

Oorlog

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

12 likes

187 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

De Kolk 17
6541 AV, Nijmegen
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

47 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Eindelijk wraak na meer dan 4 jaar!

Gelukkig nieuwjaar! Ondanks de kater is het tijd voor een escape room! De Bezetting was voor mij een zeer persoonlijke kamer. Deze kamer stond vroeger op een andere locatie bekend als Universiteit in Verzet en was mijn elfde kamer en allereerste review ooit in 2019. Deze kamer maakte toen indruk op me, maar blijft tot op vandaag een zwarte vlek op mijn lijst van gespeelde kamers. De kamer werd afgrijselijk slecht gehost en ik heb de kamer voor maar 2/3 kunnen spelen. Om nu opnieuw terug te kunnen komen voor wraak voelt buitengewoon goed.

Rox heeft een sfeervolle ontvangstruimte op een bereikbare locatie. Er is zat parkeerplaats en de locatie is een van de meest fotogenieke plekken in Nijmegen. Wij hebben hier serieus op de parkeerplaats al een paar van de hardste groepsfoto's van dit jaar kunnen maken.
Hoewel we helaas niet de basic intro praat bespaard worden maakt de rest van de intro veel goed. Een kleine verrassing gekoppeld met een van de beste introfilmpjes die ik in tijden gezien heb brengt ons in de setting van de tweede wereldoorlog. Wij staan als studenten voor een keuze. Buigen wij onder de Duitse bezetter of niet? Door middel van een mooie overgang de kamer in wordt duidelijk dat er maar één antwoord is. Oranje zal overwinnen!

Het verbaast mij dat WO II als thema zo weinig benut wordt in Nederland. Het thema leent zich uitstekend voor een emotioneel en spannend avontuur, vooral in een stad zoals Nijmegen. Gelukkig is duidelijk dat Rox dit begrepen heeft! Het decor ziet er goed uit met oude houten vloeren, sfeervolle belichting, en mooie touches. De sfeer is zo heerlijk kloppend met het verre onweer en het getik van regen terwijl op de radio oude muziek speelt. De reis die we maken is spannend en voelt kloppend. Alles wat we doen en meemaken past. Er is een enorme focus op authenticiteit en historische nauwkeurigheid bij De Bezetting. Dit alleen al maakt de kamer absoluut de moeite.

Hetzelfde kan gezegd worden voor de puzzelflow. We gaan vrij snel door de kamer heen, al kan ik me voorstellen dat dit voor de meer onervaren groepen een uitdagende kamer zal zijn. Meerdere puzzels vereisen nauwkeurigheid en zijn vrij uitgebreid. Op een punt lijkt de kamer parallel speelbaar, maar gaan de puzzels pas in een zekere volgorde af. Dit kan net zo goed een technische storing zijn geweest.
Er zijn wat puzzels die wat "ouder" aan voelen en je tegenwoordig minder snel in een kamer zou zien, maar dat maakt de kamer er niet zozeer minder om. Wederom zien we hier weer de focus op authenticiteit terug. Het idee van De Bezetting is om je te confronteren met keuzes die jongeren ten tijde van de tweede wereldoorlog ook moesten maken en dat doet het op een slimme manier. De opdrachten en puzzels die je uitvoert zouden logisch gezien passen voor jongeren die destijds in het verzet zaten. Wij ontcijferen verborgen berichten, wij ontkennen het gezag van de bezetter, en wij duiken onder. De kamer eindigt met een duidelijk opbouwende serie aan puzzels en een rebelse conclusie. Naast dat ons persoonlijk vendetta met deze kamer nu eindelijk de wereld uit is is het een zeer passend einde. De kamer vertelt een verhaal door de puzzels en de handelingen die je verricht. Het feit dat dit verhaal vertelt wordt door wat jij doet in plaats van dat je maar moet luisteren of lezen zoals wel vaker bij escapes geeft het impact.

De enthousiaste eigenaar van Rox, Mark, begeleidt ons door de kamer en is ook na het spel aanwezig om met ons na te praten. Wederom merk ik hier de gedrevenheid om alles historisch nauwkeurig te hebben en ik hou daar van. Die gedrevenheid maakt deze kamer zo bijzonder. Blijkbaar hadden ze hier flink wat steun van de Nijmeegse universiteit voor deze kamer en het is vet om te zien wat dat allemaal mogelijk heeft gemaakt.

De Bezetting is een bijzondere kamer. Het was heel fijn om hem na 4 jaar eindelijk af te kunnen maken en hem te kunnen waarderen zoals het hoort. Naast mijn persoonlijke vendetta met de kamer ben ik blij dat een kamer zoals dit bestaat. Een mooi gedecoreerde, sfeervolle kamer met puzzels en opdrachten die allemaal uitstekend passen in de setting. Het tweede wereldoorlog thema wordt niet vaak genoeg in escape rooms benut en Rox doet het gelijk meesterlijk goed. Kom naar Rox en ga genieten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja


 • Verhalend door middel van sperverloop
 • Spannende sfeer door geluid en licht
 • Bijzonder thema
 • Historische nauwkeurigheid
 • Geschiedenis creatief verwerkt in de puzzels
 • Enthousiaste eigenaar, Mark
 • Enkele rare stukken in de gameflow
 • Vrij hoge prijs

  Stefan van HultenMarieke

lida_scholtelida_scholteEscape ExpertLid sinds: 04 september 2017 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 april 2024

Prachtig aangeklede kamer met een heerlijke puzzelflow.

Na de Ramkraak en de Show, was het dan de beurt aan De Bezetting.
Wat een prachtige kamer! Ik zat mij op een gegeven moment af te vragen of we echt in een oude woning aan het rondstommelen waren, totdat ik mezelf realiseerde dat we in een groot industriepand zaten. Zo ontzettend mooi gemaakt, dat je je echt in een woning in de jaren '40 waant dus.

We hadden een heerlijke puzzelflow, hints waren niet nodig. De puzzels waren mooi in het thema en lekker logisch. Meerdere prachtig aangeklede ruimtes volgden elkaar op, waarbij we echt gelachen hebben over de doorgang naar een van de ruimtes. Echt geweldig gedaan!

We hebben heerlijk gespeeld. En dat bleek ook wel, want toen we de kamer uitgespeeld hadden bleek dat we een nieuwe record hadden behaald (sinds de kamer was aangepast)! Superleuk om te horen natuurlijk :)
En dat terwijl we eigenlijk bij deze kamer de minste verwachtingen hadden van de drie, omdat in sommige reviews vermeld stond dat hij nogal liniair was, iets waar wij een hekel aan hebben. Maar ondanks dat we met 4 zeer ervaren escapers waren, hebben we hier helemaal geen last van gehad.

Kortom: ga deze kamer zeker doen als je in Nijmegen bent!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Stefan van Hulten

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (447 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2023

Verrassing

Wij speelden met 4 personen alle kamers bij ROX, begonnen met De Bezetting, daarna De Ramkraak en als laatste The Show. Ik denk dat ik liever de Ramkraak eerst had gespeeld, daarna de bezetting en daarna The Show.
Parkeren voor de deur (gratis), gezellige ontvangstruime, super vriendelijke hosts. Mocht je honger hebben; Loetje ligt op 5 min rijden.
De introductie begint met de trailer in een ontzettend kale ruimte, tafel met een beeldscherm, volgens mij kwam het geluid hier ook uit, was in ieder geval slecht te verstaan. Ze gaven al aan dat ze deze ruimte nog gaan aanpakken. Daarna wordt je in thema opgehaald en krijg je de introductie naar de kamer. Dit vond ik zó'n leuk stuk, direct in de sfeer en complimenten voor de host, hij deed het erg goed.
Het decor is echt mooi gedaan, je bevindt je daadwerkelijk in de jaren 40. Licht en geluid dragen goed bij aan de sfeer hier.
De puzzels zijn heel leuk, de gameflow is goed (behalve een klein stukje aan het einde). Er zitten best verrassingen in de kamer, had ik eigenlijk niet verwacht bij deze kamer.

Verborgen parel :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Sem

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2023

Prachtig decor en een heerlijke puzzelflow

Door naar kamer twee op deze locatie vandaag. Na zojuist de ramkraak te hebben gespeeld, hadden we tijd om even wat te drinken en bij te kletsen met de eigenaar van deze locatie. Altijd tof om iemand vol passie over zijn/haar kamers te horen praten. De introductie van de kamer is in dezelfde ruimte als bij de vorige kamer. Beetje hetzelfde dus als mijn opmerking bij de vorige; deze ruimte kan wat extra liefde gebruiken. We krijgen hier wederom een introductie. Wat ik heel erg gaaf aan deze kamer vind, is dat deze kamer gemaakt is in samenwerking met de universiteit en dat alles historisch kloppend is. Ik persoonlijk ga daar heel erg goed op!

De introductie is weer volledig in thema en we worden na een korte video meegenomen naar de kamer. Wat hier meteen opvalt, is het decor. Het ziet er zo netjes en autenthiek uit, dat is erg goed gedaan. Het verhaal van de kamer is erg lokaal en daardoor heel interessant. De start van de kamer is erg leuk en ons avontuur kan gaan beginnen. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en voelen allemaal erg authentiek aan. Zonder de kamer in een hoekje te willen duwen, zou ik 'de Bezetting' willen bestempelen als een hele goede old school escape room. Vooral omdat dit natuurlijk zo goed in het thema past. De Bezetting is een heerlijke puzzelkamer met een hele fijne flow!

Tijdens de kamer leer je veel kleine dingetjes over de socitëit van Nijmegen uit de tweede Wereldoorlog. Ikzelf vind het thema WOII erg interessant om uit te werken in een escaperoom, mits dit goed gebeurd. Dat is in Nijmegen zeker gelukt! Het einde van de kamer komt mooi samen met een aantal toffe puzzels en (wederom) een mooi decor.

Ik kan over de Bezetting niets meer zeggen dan dat het een hele toffe puzzelkamer is in een prachtig, autenthiek decor. Bijkomend voordeel is dat je daadwerkelijk wat bijleert gedurende het spel. Met name de puzzelflow in deze kamer is erg goed. Enige nadeel is dat je, ook hier, andere groepen / getimmer van buren erg goed hoort. Maar dat neemt niet weg dat de Bezetting echt een toffe kamer is!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2023

Bezet 🚽

Ik weet niet wat het is met mij en Tweede Wereldoorlog-kamers, want het thema spreekt me vooraf nooit aan én achteraf vind ik ze bijna altijd super tof 🤔.

Vandaag waren we met vier personen in Nijmegen bij ROX. Hier zouden we drie kamers gaan spelen én we hadden er zojuist al eentje opzitten. Bij ROX kun je voor de deur gratis parkeren. In de ruime ontvangstruimte kun je lekker wat kletsen en drinken én dat waren we ook aan het doen, toen we plots terug moesten naar de jaren 40 om De Bezetting te gaan spelen.

De introductie/instructie van deze kamer gebeurd middels een film en een beetje door de gamehost (in thema). Ik vond dit heel leuk gedaan én wat de intro ook goed doet is direct duidelijk maken wat ons doel is. Het is ontzettend prettig als je weet waar je naartoe aan het werken bent in een escape room 👌. Daarbij is ons voorafgaand aan de kamer door de eigenaar vertelt, dat alle stemmen, teksten, opnames ect. bij De Bezetting ook daadwerkelijk uit de geschiedenis komen, omdat de kamer gebouwd is in samenwerking met de Universiteit van Nijmegen. Dit is een hele toffe toevoeging.

Het spel begint en wat direct opvalt is de prachtige decoratie en thematisering. Je bevindt je daadwerkelijk in de jaren 40. Licht, maar vooral geluid draagt ontzettend bij aan de juiste sfeer voor deze kamer. De afwerking is on point hier en laat eigenlijk geen steken vallen.

De puzzels zijn leuk om te doen en variëren van doe- tot denkpuzzels. Er is dus voor ieder wat wils in deze kamer. In het tweede deel is de kamer zelf een belangrijk onderdeel van een puzzel én dat vind ik heel gaaf bedacht. Over het algemeen zijn de puzzels lineair in deze kamer, wat betekent dat je eerst het ene oplost, voordat je door kunt met het andere. Hier en daar is het mogelijk om parallel te puzzelen (= tegelijkertijd verschillende puzzels oplossen). Niemand heeft bij ons het gevoel gehad, dat ‘ie niks kon doen, dus dat is positief. Ik zou aanraden om deze kamer dan ook met maximaal vier personen te spelen.

Binnen de gegeven tijd wisten we uit de kamer te ontsnappen en weer vond ik het hartstikke tof. We werden terug begeleid naar de ontvangstruimte waar we nog even lekker wat konden drinken en napraten met de eigenaar. Vervolgens konden we ons opmaken voor de laatste kamer die we bij ROX zouden gaan spelen. Hopelijk wordt die net zo tof als de twee die we reeds gespeelt hebben.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Als je alle drie de kamers bij ROX speelt, is dit een goede kamer om als tweede te doen i.v.m. opbouw van oud naar nieuw.

Bedankt ROX, voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben opnieuw genoten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal/doel
 • Decoratie/thematisering
 • Kamer zelf als puzzel
 • Licht en geluid

  sjephanie

MB12MB12Junior EscaperLid sinds: 12 februari 2023 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2024

Hartstikke goede beleving

Bij binnenkomst een hele vriendelijke host. We voelden ons erg welkom en kregen duidelijke uitleg. De kamer is heel goed gethematiseerd, je krijgt echt het gevoel in het verhaal te zitten. Ook erg interessant verhaal, zit goed in elkaar en er is duidelijk aandacht besteed aan het overbrengen van het verhaal. Heel tof gedaan. De sfeer van die tijd wordt voelbaar gemaakt. De aankleding maakt dat je er goed in zit. Leuke, originele puzzels ook. Een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Stijn03Stijn03Escape ApprenticeLid sinds: 03 april 2024 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2024

Complete ervaring!

Mooie kamer, alles klopt. Goeie flow van puzzels en leuke, originele elementen.

Achteraf nog leuk gekletst met de enthousiaste eigenaar (altijd een pluspunt)

Wij komen zeker nog eens terug voor de andere 2 kamers!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

FuurstjesFuurstjesJunior EscaperLid sinds: 14 mei 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2024

Mooi historische verhaal met leuke puzzles

1e kamer van vandaag. Mooie kamer met heel veel sfeer. Goeie beleving met leuke, goeie puzzles. Ook interessant om historische gebeurtenissen her te beleven.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Origineel

 

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2022 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2024

Je mag je niet als Nazi verkleden... Sorry!

Dompel je even onder in dit geweldige avontuur gebaseerd op waargebeurde verhalen. Als student dompel je je onder in een wereld tijdens de tweedewereldoorlog en mag je in het verzet! Dus kom maar op!

Dat dit de laatste gebouwde kamer is, dat zie je.... want deze kamer heeft een erg mooie en goede afwerking. Alles wat in de kamer staat, van de asbak op tafel, tot de boeken in de kast, tot de koffer in de hoek en het badmintonracktet bij de kapstop is uit het tijdperk. Hierdoor zat ik zo heerlijk in het verhaal en dompel je jezelf echt helemaal onder in het verzet!

De puzzels zijn origineel en passen goed bij het thema. Op een bepaald moment liepen we vast, maar werden we goed geholpen. Ook dat werd in thema gedaan, wat erg origineel is om de hints zo te geven. Je merkt gewoon dat de eigenaar hier iets anders neerzet dan anderen en dat lukt.

Wij hadden het geluk dat de kamer twee weken voor onze aankomst net een update had gehad en daar waren wij erg blij mee. Want dit is echt een toegevoegde waarde kan ik zeggen. Er zit een enorm fijne flow in deze kamer, de puzzels zijn sterk maar zo gemaakt dat ze niet te moeilijk zijn en je er dus echt lekker doorheen loopt.

Wat ik jammer vond? Dat ik in de slaapkamer een andere kamer hoorde. Dit haalde mij wel echt uit het verhaal, wat zo jammer was omdat het verhaal in deze kamer juist zo goed is.... Echt balen!

Maar de kamer is echt prachtig, de puzzels zijn goed en origineel en de mensen die hier werken? Gewoon echt alleen maar enthousiaste mensen. Ik mocht mij alleen niet als Nazi verkleden, terwijl ik alleen maar vanuit het verzet het Nazi regime wilde infiltreren.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Richard Bolls Squad

Ontsnapt: Ja  44:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Je hoorde een andere kamer

 

Ferry & LisaFerry & LisaEscaperLid sinds: 30 juli 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Goede kamer

Leuke originele kamer.
Moeilijkheidsgraad is perfect voor 60 minuten. Leuk dat ze met zo veel mogelijk originele spullen werken in de kamer.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (225 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2024

Sfeervolle kamer

Rox heeft is gelegen op een groot terrein met meer dan voldoende (gratis) parkeerplaatsen. de ontvangstruimte is knus en gezellig en het is een leuke plek om nog even een drankje te drinken na of voor je ontsnapping. Na een korte uitleg konden we van start. De intro van de bezetting is ontzettend leuk en neemt je meteen mee in het verhaal. En dit verhaal laat je ook niet meer los door de kamer. Ik vind het ook altijd heerlijk als je in een kamer precies weet waar je naar opzoek bent en wat je doel is en dat doet deze kamer heel goed. De kamer heeft een goede sfeer en het voelt echt alsof je in de WOII leeft. van de krakende vloer tot aan de achtergrondgeluiden klopt het gewoon helemaal. De puzzels zijn in thema, maar het begin liepen de puzzels niet helemaal lekker. Niet perse omdat we deze niet snapte maar omdat het toch redelijk uitgebreide puzzels zijn. Nou heb ik de kamer gespeeld net voor de renovatie en ik heb begrepen dat de puzzelflow echt verbeterd is.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2024

Een stukje geschiedenis ervaren

#205 Met een zwangerschap van 37 weken boek je toch iets meer last minute een kamer en wil je bevestiging dat het veilig is om te spelen. Heel fijn hoe bereikbaar ROX was via de mail, meedacht in mogelijkheden en flexibel in de tijdsloten. We werden vriendelijk ontvangen en konden al snel aan de kamer beginnen.

Middels een video buiten de kamer wordt de context geschetst, waarna we in thema werden opgehaald en verder in het verhaal werden gezogen. Enigszins ongemakkelijk dat je daardoor niet enkel met je team begint, maar tegelijkertijd werd het overtuigend neergezet en werd je goed doordrongen van de keuze waarvoor studenten in de Tweede Wereldoorlog stonden.

De kamer is helemaal in de tijdsgeest gedecoreerd en dit is heel geloofwaardig neergezet door het materiaalgebruik, de decoratie en de verlichting. Enkel de muziek vond ik soms minder ondersteunend, te zacht of er zat nog meer potentie in om de spanning op te bouwen of de context te schetsen. Het hintsysteem was passend voor de kamer en de gamemaster had een goed gevoel voor de timing van de hints in relatie tot ons spel. Wat mij betreft had de tijdsaanduiding achterwege gelaten kunnen worden en ik vond het jammer dat één verhalend element in het verloop van de kamer niet door iedereen gehoord wordt.

Erg sterk aan de kamer vind ik het verhaal en de historische correctheid. Op basis van de introductie moet je niet verwachten meermaals voor keuzes gesteld te worden die je spel beïnvloeden o.i.d. maar je volgt een verhaal en puzzelt je weg naar de bewuste lijst. De puzzels zijn goed verwerkt in het verhaal, de tijdsgeest en het decor. De puzzels zijn leuk om uit te voeren, afwisselend en de ene keer lineair en vervolgens parallel. Op twee onderdelen hadden wij even een setje in de goede richting nodig, maar dat lag meer aan ons doordat we ons vastbeten op een bepaalde oplossingsrichting. Alles bij elkaar zou ik de kamer daardoor wel uitdagend willen noemen en in bepaalde puzzelelementen origineel.

Het is geen super uitgebreide kamer, maar een erg goed gethematiseerde kamer die leuk is om te spelen met een groep van twee of drie (ervaren spelers). Van deze organisatie speelde ik in 2019 de Ramkraak, in vergelijking vond ik de Ramkraak nog meer een beleving en scoor ik die hoger maar deze kamer is absoluut het spelen waard. Netals The Show die we direct aansluitend speelden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Historisch correct
 • Aankleding en sfeer
 • Ervaren van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Tijdsaanduiding

 

Originele escaperoom met duidelijke puzzels

Het verhaal van de escaperoom klopt goed met de kamer. Ook is het verhaal en de opdracht realistisch. De puzzels volgen elkaar logisch en duidelijk op en zijn niet per ongeluk goed of opgelost. Een realistische en leuke aankleding.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Origineel

 

xmirellexxmirellexJunior EscaperLid sinds: 26 augustus 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Bijzondere ervaring

Een bijzondere ervaring was het zeker. Na de show gespeeld te hebben gingen wij de Bezetting spelen. De entree is heel goed gedaan en is veel aandacht aan besteed. Netzoals bij show was dit weer super. Het was ook leuk om te zien hoe de wereldoorlog ook wordt weergegeven in de hele kamer. Soms waren er wel wat onlogische stukken maar dat lag meer aan ons dan aan de opbouw van de kamer. Maar al met al hebben wij het toch leuk gehad en het gehaald! De laatste kamer, De Ramkraak, gaan wij ook zeker nog spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team M&M

Ontsnapt: Ja  59:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels

 

MloesMloesJunior EscaperLid sinds: 27 augustus 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Indrukwekkend

Tijdens het verhaal word je helemaal mee genomen naar de tijd waar in de tweede wereld oorlog afspeelde.
De aankleding van de kamer en achtergrondmuziek maken het verhaal helemaal af. En nemen je helemaal mee in het verhaal


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team M&M

Ontsnapt: Ja  59:24 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

Prachtstukje Geschiedenis

# 55
De dag begon gewoon weg top want mijn vriendin zei: Vandaag wil ik escaperooms doen, waarop ik zei: OKE! Dus na eventjes zoeken kwamen we uit bij ROX Escape in Nijmegen waar 3 kamers waren die we alle 3 graag wilde spelen, toevallig waren ze ook alle 3 achter elkaar te boeken, dus na het boeken savonds op pad richting Nijmegen om samen met onze vaste escaper de 3 kamers te beleven.

Nijmegen is voor ons vrijwel om de hoek voor ons dus het was erg prettig om een keer niet een eindje te hoeven rijden. Het parkeren bij ROX is ideaal want er is een groot gratis parkeerterrein voor de deur waar vrijwel altijd plek is, aangezien we al bij ROX waren en net met vol lachen gieren brullen uit De Show kwamen was dit natuurlijk ongewijzigd.
Na even bijgekomen te zijn van De Show en klaar waren voor het volgende avontuur konden we van start met De Bezetting.

De Bezetting is een klassieke escaperoom met een leuke twist en schitterend decor. De kamer is leuk opgebouwd en zit goed in elkaar. Hier en daar wat onduidelijk maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal is ook erg origineel en gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis binnen Nijmegen wat altijd een leuke toevoeging geeft. Mij persoonlijk sprak in deze kamer het decor heel erg aan, ik had soms echt wel iets van wow dat is wel gaaf en oogt zo echt met hoe het er vroeger uit zag wat je ziet in films en series etc..! Het mindere aan de kamer was wel dat er vaak maar 1 misschien 2 dingen tegelijk te doen waren waardoor er vaak een van het gezelschap van 3 stond te wachten tot de andere 2 hetgene gedaan hadden wat gedaan moest worden. Na lekker gepuzzeld te hebben kwamen we met nog een kleine 2 minuten de kamer uitgestormd en hadden we hetgene gehaald waarvoor we op missie gestuurd waren.

Conslusie: De Bezetting is een mooie klassieke escaperoom die een verassende twist krijgt door de kamer heen met een strak decor en verhaal. Als je al bij ROX bent pak deze dan zeker mee.

Helaas moet ik wel iets bij de review melden en dit ga ik bij alle 3 de reviews doen. Dat is het volgende: De kamers zijn vrij prijzig en niet in verhouding met de hoeveelheid mensen die je komt want 2 spelers is € 90,- en dan vanaf 3 tot 6 kost het ineens € 140,- per kamer (op de ramkraak na want die is voor 2 spelers € 85 en voor 3 tot 6 spelers € 130), ik vind dit een te groot verschil want voor 2 personen ben je € 45,- p.p. kwijt en dan voor 3 spelers ook. Qua verhouding klopt dit in mijn optiek niet maar dat is mijn persoonlijke mening. Met als aanvulling het volgende: Wij hebben op 1 avond alle 3 de kamers gespeeld dus behoorlijk wat geld uitgegeven om ineenkeer alle kamers te spelen (is onze eigen keuze) en op het einde van de avond na 3 rondjes drinken besteld te hebben (1 na elke kamer omdat we dorst hadden) wordt ons gewoon gevraagd om alle 3 de rondjes te betalen. Waarop wij alle 3 wel iets hadden van ja we betalen het maar het was wel zo van oké dus we komen 3 kamers spelen en krijgen niet eens 1 rondje drinken vanuit jullie?! Erg flauw en kinderachtig. Wellicht dat onze host aan het einde van de avond hier niks aan kan doen want ze deed gewoon haar werk en als hier geen verdere instructie vanuit hogere hand over gegeven wordt dan doen ze dit ook niet. Het hoeft niet, zoiets hoef je niet te doen maar ik wel zoiets van we boeken 3 kamers om te komen spelen dan lijkt me het minste wat je kan doen is een rondje drinken weggeven.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja  57:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Prijs

 

BeyzaDannyBeyzaDannyJunior EscaperLid sinds: 31 mei 2023 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Samen in verzet

Tijdens deze escaperoom zaten we al snel in het verhaal. Erg interessant want het oorlogsthema spreekt ons vaak wel erg aan! Echter ging het aan het begin wat stroef, bleek dat er een onderdeel in het spel het niet deed wat voor ons veel verwarring met zich meebracht. Toch via een omweg het spel verder kunnen spelen. Wel momenten gehad dat we niet goed wisten wat we moesten, maar andere momenten zo door de spellen vlogen en de link juist konden leggen. De puzzels waren afwisselend en er zat verschil in moeilijkheidsgraad. De kamer dan ook binnen de tijd kunnen verlaten met z’n tweeën! Jammer van het kapotte onderdeel, toch al met al een goede kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

JorianJorianEscape ApprenticeLid sinds: 17 juli 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2023

Geweldige beleving

Prachtig hoe ze een waarheidsgetrouw verhaal van een Nijmeegse student hebben weten om te zetten in deze te gekke escaperoom. Aanrader! Klassiek thema met veel nieuwe puzzels en een interactieve beleving!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal

 

Leuke room, met z’n 2en goed te doen

Leuke kamer. We moesten er wel even inkomen (bleven lang hangen in eerst gedeelte) maar daarna gingen we goed en waren de puzzels leuk. Leuk element in de opstart.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving

 

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2023

Leuke beleving

Goede ontvangst. Leuke kamer, goed in stijl. Begin vonden wij wat akward. Voor 6 personen wel soms te weinig te doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal

 

MvM98MvM98Junior EscaperLid sinds: 21 januari 2024 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2024

Super escaperoom

Wij hebben deze kamer met twee personen gespeeld.
Dit was uitdagend maar te doen!

Het is een leuke kamer en je wordt in het verhaal meegenomen.
Ik ga hier natuurlijk niet van alles verklappen, maar de kamer is goed qua sfeer en soorten puzzels.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving

 

Goed verhaal!

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, meteen na de intro werden we letterlijk meegenomen in het verhaal, off we go!
Dan beginnen met puzzelen, maar... er is niet veel om mee te puzzelen?! Zijn wij nou gek, of...? 'Iemand' bleek niet goed gezocht te hebben en toen konden we pas echt los! Op een paar dode momenten na omdat wij het even niet meer wisten (lag niet aan de kamer), hebben we ons prima vermaakt, zijn we verrast, geschrokken, verbaasd én... ontsnapt!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

lievkuikentjelievkuikentjeEscaperLid sinds: 30 maart 2018 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2023

Een reis terug in de tijd

#44 Dit was de enige kamer van ROX die ik nog niet gespeeld had. Tijd om die eens te spelen dus.
Wat een mooie kamer! Wij kwamen door het decor, de begeleiding en de geluidseffecten meteen in de juiste sfeer. Het is duidelijk een kamer met een missie waarin je wordt ondergedompeld in een stukje van de tweede wereldoorlog. Ik vond de puzzels leuk, alleen niet altijd veel te doen voor iedereen. Ook was de kamer niet heel moeilijk. We gingen er snel doorheen, waardoor het echt jammer was dat we maar zo weinig tijd in de kamer waren. Uiteindelijk nog 17 minuten op de klok. Dat had wat ons betreft zeker wel iets langer mogen duren!
Vooral omdat het echt wel een toffe kamer is. Misschien meer een kamer voor beginners?


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Te kort

 

Sanne DeHart Sanne DeHart EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2024

Super leuke kamer

Leuke sfeervolle kamers met super leuke puzzels. We hebben enorm gelachen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Bende van Ellende

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 31 juli 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2023

Gigantisch Goede Kamer!

Wij hadden nog zin om toch nog een escape room te doen vandaag, had deze al een tijdje op mijn verlanglijst staan, dus zijn we met zn 2e op pad gegaan om de bezetting te spelen!

Wat een toffe kamer. Alles is gigantisch goed uit bedacht. Super goede flow en heel goed gebruik van licht en geluid. Het lijkt net of je je echt waant in de tweede wereldoorlog. De ontvangst was goed en je zat na de uitleg meteen helemaal in de sfeer. Complimenten naar de gamemaster. De puzzels zijn super goed in thema. Dit had ik zelf ook gehoopt omdat deze kamer is gemaakt samen met de universiteit van nijmegen. Omdat deze kamer gebaseerd is op waargebeurde geschiedenis geeft je het zo een apart gevoel bij sommige stukken. Zoals ik zei het lijkt net echt. Er zat 1 puzzel in waar ik zelf heel fan van ben. maar ik ga natuurlijk niks verklappen.
Spelen dus!

Wij hebben hem met zijn 2e gespeeld. We liepen mekaar niet in de weg maar toch had ik af en toe het gevoel dat ik toch nog een paar ogen miste. Maar zou deze kamer niet met meer als 3-4 man spelen want ben dan bang dat je mekaar toch in de weg loopt. De meeste puzzels zijn namelijk allemaal linear aan mekaar en niet iedereen kan tegelijk iets anders doen. Hebben hem wel kantjeboord gehaald. Sommige puzzels zijn redelijk pittig.

Wij komen zeker terug voor de Ramkraak en De Show!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service
 • Puzzels in Thema
 • Gebaseerd op waargebeurde geschiedenis

 

niic0leiineniic0leiineEscape ExpertLid sinds: 07 mei 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Leuke puzzelkamer

Een erg leuke puzzelkamer voor een zondag ochtend! Wij hebben ons niet verveeld tijdens deze escape.
Vond de kamer iets aan de hoge prijs , hij valt nu meer binnen de nieuwere high tech kamers kwa prijs.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Prijs

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig