Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Makeshift Morgue

Bussum , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Makeshift Morgue

"Deze lichamen moeten in quarantaine geplaatst worden". Dat waren de woorden die door het gasmasker klonken van de man met het witte pak aan. Samen met een collega droeg ik de lijkzakken naar boven, iets waar ik nooit aan zal wennen zelfs niet na al mijn jaren bij de NTVB. Gelukkig hoef ik deze lichamen niet te onderzoeken, ik heb begrepen dat er experts onderweg zijn.

Ik leg het hoofdeinde van de lijkzak neer terwijl ik mijn collega aankijk. Zou hij ook rillingen hebben? Hij laat niets blijken in elk geval. We lopen het quarantaine-gebied weer uit. Maar... hoorde ik nu gekreun...? Mijn collega loopt stug terug naar de plaats delict. Ik zal het me wel verbeeld hebben...


Thema's

Avontuur

Kantoor

Laboratorium

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

97 bezoekers

83% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

ElfeaterElfeaterSenior EscaperLid sinds: 22 juni 2021 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2024

You kill 'em, we chill 'em.

Gezellig een kijkje genomen in het mortuarium nadat we uit de Runaway Train waren ontsnapt. Leuk dat deze kamers elkaar opvolgen, dus zeker een aanrader om beide kamers in deze volgorde te spelen.

De kamer zag er erg leuk uit, je kon zien dat er veel tijd en moeite in is gestoken. Maar het is en blijft een mortuarium waar gekke dingen gebeuren, dus echt gezellig is het natuurlijk niet heel erg.

Deze kamer vond ik wel een stukje pittiger dan de ander, hij speelt ook heel anders en je kan zien dat deze kamer een stuk nieuwer is. Neemt niet weg dat het beide leuke kamers zijn, maar op hun eigen manier.

Samenwerken is absoluut een vereiste. Er is genoeg te doen en de tijd is voorbij gevlogen. Ook hier weer gezellig na gepraat en beelden teruggekeken met de gezellige en enthousiaste eigenaar van deze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:26 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2024

Escapen tussen de dooien

Leuk dat dit een vervolg kamer is op de run away train. Ik vond deze persoonlijk zelfs ook nog net iets leuker.
Alleen het luchtje in de tweede kamer vond ik wat minder misschien kan hier nog iets aan gedaan worden. Verder was het echt een goede kamer en hele goede service.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:26 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  Elfeater

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2023

Geweldige gameflow

De afsluiter van de dag was vandaag in Bussum. In het verleden speelde ik hier al 'Runaway Train'. Een kamer die me was bijgebleven omdat de puzzelflow zo fijn was. Decor vond ik toen niet zo heel goed, maar dus toch vers in mijn gedachte gebleven puur door de puzzels. Op dus naar de nieuwe kamer, die eigenlijk nog niet echt open is. Hoe gaat het decor hier zijn? En gaat de puzzelflow me weer verbazen?

Eenmaal op locatie werden we onthaald door de vriendelijke eigenaar. Een man die vol passie kan spreken over de escaperoom, maar ook oprecht geïnteresseerd is in wie zijn gasten zijn. Na oprecht een half uur te hebben gepraat over koetjes en kalfjes, was het dan toch tijd om maar eens aan de escaperoom te beginnen. Het verhaal werd kenbaar gemaakt door een filmpje. Wat ik tof vind, is dat ze het verhaal uit de vorige kamer doortrekken naar deze nieuwe kamer. De lijken van de treinramp (uit de andere kamer), moesten snel in quarantaine worden geplaatst. Aan ons de taak om te kijken of alles oke was daar.

Toen we de kamer binnenstapten, viel me op dat ze qua decor totaal wat anders hebben gedaan, maar dat het wel heel herkenbaar 'Escapetales' was. Niet bepaald mijn stijl, maar dat kan smaak zijn. Wat echter wel goed is, is dat we vanaf de eerste seconde dat we binnenkwamen, meteen doorhadden wat we moesten doen. Vanaf dat moment kwamen we weer in die typische 'Escapetales' gameflow en daar zijn we niet meer uitgeraakt.

De puzzels volgen elkaar snel op, er zitten er genoeg in deze kamer! Wat ik vooral sterk vind, is dat je een kamer binnenloopt waar onwijs veel is te zien, maar dat het toch duidelijk is waar je moet beginnen of dat je kunt zien wat je wel/niet kunt gebruiken. De kamer blinkt hier echt in uit. De puzzels zijn allemaal prima in thema en volgen de lijn van het verhaal. Dat verhaal is niet per se wereldschokkend, maar lekker simpel gehouden. Daardoor wel gemakkelijk te volgen.

Tsja qua decor is het allemaal niet heel spectaculair, nogmaals; niet helemaal mijn ding. De ruimtes zijn wel logisch ingedeeld en de locaties waar je komt zien er wel realistisch uit. De kamer maakt deze keer net wat meer gebruik van special effects, wat heel goed in een kamer als deze past.

Al met al is Makeshift Morgue een kamer die echt wel tof is. Voor mij een beetje dezelfde conclusie als de vorige keer; qua decor niet echt wat bijzonders. Qua puzzelflow echt een aanrader om mee te pakken. Achteraf werden we weer onthaald door de enthousiaste eigenaar en konden we de beelden nog terugkijken. Altijd grappig om te zien hoe je in een kamer te werk gaat. Hierin zie je ook meteen weer het enthousiasme van de eigenaar, hij heeft alle leuke momenten op een briefje geschreven en neemt je weer mee terug het moment in. Als deze kamer te boeken is, zeker meenemen als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Sem

Erik (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2018

Super vette ervaring! Het lugubere scenario zet al je zintuigen op scherp!

Als onderzoeker word je binnen gelaten om onderzoek te doen naar de slachtoffers van een groot treinongeval. De sfeer van deze escapetale is geweldig neergezet. Vanwege de locatie vlak naast het station Naarden-Bussum, bizarre attributen, goede verlichting en audio en lugubere aankleding zit je helemaal in het verhaal. De puzzels zijn zeer divers. Cijfersloten, logische puzzels en verschillende lagen in puzzels die je digitaal kunt oplossen. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Sebastiaan. In de chillruimte eerst een drankje gedaan en daarna konden we aan de bak. Gelukkig lukte het om, met een paar kleine goed getimede tips, net binnen het uur alle raadsels op te lossen. Na afloop konden we onder het genot van een drankje onze vette acties (en blunders) terug kijken. Geweldige escape tale!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Verhaallijn
 • Puzzels

  timvanstraten

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Uitdagende kamer met heerlijke gameflow

Vandaag stonden er weer 2 kamers op de planning. We hadden ons al goed vermaakt bij de runaway train en werden wij door onze gamehost Iris overgedragen aan de eigenaar die ons ging begeleiden bij Makeshift Morgue.


De kamer:
Om te beginnen had ik niet verwacht dat deze kamer zo groot zou zijn (kijkend naar hoe groot het pand van buitenaf lijkt) en wat een heerlijke gameflow heeft deze kamer. Leuke uitdagende puzzels met sommige wel 3 of 4 lagen. Alle puzzels zijn ik thema en de ruimtes passen goed bij het thema. De enige aanmerking die ik kan geven is dat op een aantal plekken de folie van de grond los laat maar dit is dan ook echt het enige wat aan te merken is op deze escaperoom.

Conclusie:
Beide kamers op deze locatie moet je gewoon doen. Aardig personeel, goede kamers in zowel puzzels als aankleding en hoe verzorgd deze zijn. Dus gewoon doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Loslatende folie

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2024

Spannend met een GE-WEL-DIGE gameflow!

We spelen beide kamers op deze locatie en hebben net ons avontuur in de trein achter de rug.
Even een lekker kletspraatje met de eigenaar die ook onze host van deze kamer was nog voor we met de volgende begonnen. Super relaxte man waar je gezellig mee kunt kletsen. De sfeer die beide hosts neerzetten voor ons is erg prettig. Relaxed en oprecht, meer hoeft het niet te zijn.

Kamer:
Ook hier starten we met een instructie video met o.a. regels en ons doel van het spel. Eenmaal in de kamer begint het spel met een echte knaller, dit was voor 1 van onze spelers ook zeker te merken. De decibelmeter stond even in het rood (hahahah) Na deze klapper van een start gaan wij met net zoon harde klapper door het spel heen. Achteraf hoorde dat wij 8 min over het deel hebben gedaan waar de meeste groepen nog 25/30 min over doen... WOW, dat gaat hard! We merkte zelf ook dat het heel snel ging, maar we vertragen gelukkig nog wel. Ik hoef niet zo snel buiten te staan, daar heb je feitelijk toch niks aan!

Het spel is tof. Er hangt een dikke sfeer, het decor is passend in het thema en zelfs aan de geur is gedacht! De puzzels sluiten vrijwel allemaal goed aan op het thema en zijn zo nu en dan echt weer origineel! Ook later in het spel zijn er momenten die voor sommige als spannend bestempeld zouden worden. De kamer is niet eng, maar voor sommige echt goed spannend. Leuke licht, geluid en verassing effecten wisselen elkaar af. We krijgen in het spel niet per se hints, maar wel indicaties dat we goed of fout bezig zijn. Dit speel erg fijn, want zo heb je niet het idee dat je geholpen word maar toch krijg je een indicatie of je het juist doet!

Het einde is een klein tikje abrupt. Dit is en blijft toch iets wat erg moeilijk is in een Escaperoom. Het voelt niet echt als een goede afsluiter van de kamer, maar het doet óók geen afbreuk aan het spel. Een echt goed einde aan een kamer heb ik ook nog zelden gezien.

Conclusie:
Erg tof! De kamer heeft mij op meerdere punten positief verrast. Het licht, geluid en decor sluiten goed op elkaar aan. Het spel is spannend zonder dat het eng word. De begeleiding is erg fijn en de kamer heeft een heerlijke game-flow!
We hebben gelukkig vertraging opgelopen in het spel, want als we volgens de eigenaar doorgingen zoals het begin van het spel dan hadden we een record gehad. Gelukkig hebben we langer kunnen genieten van het spel, want ik had niet korter willen spelen!
Ik raad deze kamer voor 4 personen aan... Kan minder maar je kunt je erg goed opsplitsen met 4 personen en je merkt dat het spel echt bedacht is voor dit aantal. Ben je minder ervaren, dan zou ik het bij maximaal 5 personen houden.

Dank voor de onwijs leuke middag. We hebben er erg van genoten!!! <3


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend

 

Vincent (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Gastvrij als vanouds

Vandaag hebben we deze kamer gespeeld in een nieuwe samenstelling. 2 wat meer ervaren escapers en 2 "nieuwelingen". Het was even aftasten hoe deze combi zou gaan werken. We werden weer als vanouds welkom geheten door onze gastheren. (Wij hebben runaway train 2 jaar eerder al gedaan)

Onze gastheren wisten de nieuwelingen op hun gemak te stellen en maakten hen enthousiast voor de ervaring.

Eenmaal in de kamer kostte het even voordat we in het verhaal zaten, maar door een fijne puzzelflow was dat vrij snel geregeld. De kamer heeft veel diverse soorten aan puzzels. Erg fijn! Zo is er voor ieder wat wils. We konden parallel in tweetallen aan de slag en zo was iedereen lekker bezig. We hebben de kamer rustig doorgespeeld, waardoor we niet echt op de tijd gelet hadden, maar we waren mooi op tijd klaar.

Na de ontsnapping was het fijn om alles weer even terug te kijken. We hebben puzzels besproken en enorm gelachen om onszelf. Al met al een hele geslaagde middag.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:23 min

 

Maryam (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2024

Super

Mega gave ervaring en vriendelijk personeel!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Isabelle (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2024

Fantastisch!!

Leuke en uitdagende puzzels! Echt veel creatieve dingen gezien en slimme dingen dat ik achteraf dacht ‘oh, wowww inderdaad!’ Aanrader 100%


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:18 min

 

KatjaDKatjaDEscaperLid sinds: 10 juli 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 maart 2024

Hoop puzzels!

Chapeau ook hier weer voor de creativiteit aan puzzels. Al met al houd ik van de wat meer creatieve doordenkers en niet de standaard slotes/ codes. Wel vond ik een paar dingen zo far fetched dat het ons uit de flow haalde wat ik jammer vond. Net als met de runaway train had ik wat meer begeleiding gewild om ons beter in de flow te houden. We kregen dan wel een hint maar bij vooral 1 puzzel hielp dat totaal niet. Ook hier vond ik het heel jammer dat we hem niet mochten uit spelen. Volgens onze host hadden we nog een minuut of 4 nodig gehad en gezien hoe ruim tijd er per groep ingeboekt werd had dat volgens mij makkelijk gekund. Zelf loop ik dan toch altijd met een onbevredigd gevoel naar buiten als je hem net niet af hebt gekregen.. Gemiste kans in mijn beleving.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Enthousiaste en vriendelijke hosts
 • Mindere service/ minder in de flow

 

Wouter de VriesWouter de VriesJunior EscaperLid sinds: 17 augustus 2019 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2024

Uitdagend puzzelen

Na Runaway Train speelden we deze kamer er direct na. We werden wederom ontvangen door de enthousiaste host. Deze kamer is wat nieuwer dan Runaway Train en heeft daardoor ook meer technische snufjes. Het is een mooi vervolg op deze kamer tussen de lijkzakken.

Ook deze kamer heeft uitdagende en originele puzzels met de nodige schrikmomenten. De kamer is mooi gemaakt en breng je in de sfeer van een mortuarium/onderzoekslab. Toch ontbrak hier ook deels de flow, omdat ik de puzzels niet altijd even logisch vind. Ook de volgorde in de ruimten vond ik wat verwarrend. Dit kwam omdat de routing niet helemaal duidelijk was, waardoor je veel moest zoeken. Daarnaast waren de hints niet altijd duidelijk en soms moeilijk te verstaan.

Ook hier kwamen 2-3 minuten te kort om hem uit te spelen en gaven ze ons de extra tijd niet. Ik stond dus weer met een onbevredigend gevoel buiten. Na afloop konden weer de opnames terugkijken en hebben we nog gezellig nagekletst.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Volgorde van puzzels
 • Soms onlogisch

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Leuk vervolg op runaway train

Je kan hem ook spelen als je runaway train niet hebt gespeeld.
Er zitten verwijzingen in naar de andere kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Noa YasmineNoa YasmineEscaperLid sinds: 05 oktober 2022 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Leuk!

Leuke kamer om te spelen, fijn dat we dit nog last minute konden doen. Hele vriendelijke host!
De eerste échte escape room voor een vriendin van mij en die vond het superleuk en wil het zeker vaker doen! Ik denk sowieso een hele goede kamer om te doen voor mensen die nog niet veel kamers hebben gespeeld (en ook voor meer ervaren mensen leuk!).
Zitten een aantal leuke puzzels in, ook een of twee die we nog niet ergens anders hadden gezien. In de laatste ruimte vonden wij de puzzels wat lastiger, en hadden we ook wel hints nodig.
Wel vind ik dat het einde wat spectaculairder mag zijn!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding

 

HHEscaperLid sinds: 20 september 2020 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2024

Top

Leuke kamer met een leuk verhaal


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  02:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

gustavlocogustavlocoJunior EscaperLid sinds: 07 januari 2024 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2024

Super leuk!

Super leuke kamer met veel verschillende en interessante puzzels. Achteraf nog de beelden terug kunnen kijken en ook nog uitleg gehad over de besturing van de escape room, een super interessante toevoeging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Beleving

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2023

Mijn 100ste kamer!

#100
Op een doordeweekse avond, want ja, anders kregen we het escapeclubje niet compleet, reizen we af naar Bussum.
Nadat we in september geweest zijn voor de eerste kamer, kozen we nu voor mijn 100ste kamer Makeshift Morgue uit.
We hebben in september zo'n leuke avond gehad, nu gaan we er weer helemaal voor.

We worden weer allerhartelijkst ontvangen, kletsen nog even over allerlei escaperooms en gaan dan van start.
Een introfilmpje voor de ingang van de kamer, maar daar ook al gelijk een opwarmertje.

Wat een top kamer. Verschillende soorten puzzels, wat oh duh, momenten (waarom hebben we dit niet eerder gezien), mooie aankleding. We speelden met z'n viertjes en verdeelden ons eigenlijk de hele tijd in tweeën. Hierdoor gingen we supersnel door de kamer heen.
Nadat we het mysterie hadden opgelost, werden we opgewacht door een applaudisserende host.
We hebben, net als de vorige keer, weer het record verbroken.
We gaan op de foto en dan onder het genot van een drankje de beelden terug kijken. Dit is zo'n leuke toevoeging!

EscapeTales is nog redelijk onbekend. Ik vind deze kamers echt een aanrader! In andere reviews lees je soms over de mindere afwerking, maar ik heb daar echt geen last van gehad. Ja op sommige plekken zie je een kabel lopen, maar ja, dat heb ik thuis ook.....
Snel naar Bussum om deze kamers te spelen, jongens!

Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke kamer en de leuke avond.
Ik zeg, ga toch maar voor een derde kamer, dan komen we zeker snel weer langs :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  39:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

HeerLIJK!

Lekker een uurtje last minute kunnen rondstruinen in het mortuarium. Erg leuke kamer qua thema en puzzels. Bedankt voor de last minute gastvrijheid!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Valerie98Valerie98EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 september 2023

Super fijne service & een top kamer!

Gisteravond zijn wij onwijs lief en fijn opgevangen door de host.
deze kamer is leuk om tussendoor te spelen. goede puzzels en een lekkere flow


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

 

MareMareJunior EscaperLid sinds: 27 april 2023 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2023

Spannende escaperoom met bij vlagen lastige puzzels

De tweede escaperoom van Escape Tales in Bussum, het verhaal is een vervolg op de treinramp kamer. En hoewel deze kamer de wauwfactor van de trein mist, is het een spannende kamer met bij vlagen lastige puzzels.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Marvin Marvin Escape ExpertLid sinds: 01 december 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 september 2023

Uitdagende kamer

Nadat we een tijdje terug het treinongeval onderzocht hebben waren nu de slachtoffers aan de beurt!

Deze relatief nieuwe kamer is echt een aanwinst! Goed decor, goede effecten en vooral goede puzzels.

Dit is zeker een kamer waar je enige ervaring voor moet hebben!

Dank voor het top ontvangst!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2023

Hele leuke kamer

Allereerst is het hier zeer gastvrij en was men erg meedenkend. Toen wij belden of we misschien beide kamers achter elkaar konden spelen, was dit geen probleem.
Omdat het voor het verhaal het leukst is, begonnen wij eerst met de andere kamer op deze locatie. Hierna was Makeshift Morgue aan de beurt. Een leuke kamer met veel technische aspecten, hier en daar een spannende verrassing en uiteenlopende puzzels. Je kunt er veel tegelijk doen, dus ook voor een iets grotere groep leuk om te spelen. Al wil je hier eigenlijk juist alle puzzels meemaken.
Grappig dat je achteraf terug kunt kijken met de host.
Wij hebben ons goed vermaakt en raden deze kamer zeker aan.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2023

Morgen in de morgue

#31

Samen met twee onbekende (lang leven escapetalk!) hadden wij 3 kamers op de planning:
- runaway train
- makeshift morgue
- corps inc.

Aangekomen bij 'Escapetales' konden we makkelijk parkeren, er zijn 4 (betaalde!) parkeerplaatsen. Ze zijn gevestigd naast het station.

Wij hadden hiervoor al runaway train gespeeld en mochten nu het vervolg gaan spelen. De slachtoffers van het treinongeluk moesten in quarantaine worden geplaatst. Ook hier waren wij dus hard nodig.

In de eerste ruimte was een herkenbaar punt en een van onze teamleden benoemde dat dit leek op een ander element uit een andere escaperoom. Dit bleek achteraf ook hun inspiratie te zijn geweest, grappig!

Ook dit decor was weer erg tof, net wat spectaculairder dan de vorige kamer. Een paar gepaste scares (waar wij niet van onder de indruk waren bleek tijdens het terugkijken van de beelden).
De puzzels waren weer parallel, maar bepaalde onderdelen moesten afgerond werden voordat je door kon naar de volgende.
De puzzels waren goed bedacht en passend bij het thema en een paar uitblinkers!! Wat lastiger dan vorige kamer, maar goed te doen. Er was een element wat niet werkte bij ons in de kamer, dit had onze host snel door en paste dit voor ons aan.
Er waren veel puzzels in de kamer en ondanks dat wij maar met 3 personen waren, heb ik toch een aantal puzzels gemist.


Ook in deze kamer is het einde weer logisch, maar het 'wow effect' miste weer. Zonde!

Aan het einde mochten we weer de beelden terugkijken, wat net zo hilarisch als de eerste keer was.

Ik zou adviseren om eerst de runaway train te spelen, daarna deze kamer. Puur qua logische opbouw. Al doen deze twee kamers niet voor elkaar onder.

Conclusie:
Weer een enorm toffe kamer! Ook deze kan niet overgeslagen worden. De kamers zijn prima los te spelen, maar extra leuk om te combineren.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:58 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Vriendelijke host/eigenaar
 • Diversiteit
 • Geen spectaculaire ontsnapping

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2023

Lichte teleurstelling

Wat is dit in potentie een zeer leuke kamer, afwisselende puzzels. Echter liet de techniek het afweten. Hierdoor werkte twee puzzels niet na behoren. Als je dit van te voren weet geef dit dan aan, echter hoorde wij dit achteraf. Dit deed veel met de spelflow en hierdoor ook het wat lagere cijfer. Voor de rest een spannende kamer. We hebben wel korting gekregen, maar dit maakt de spelbeleving uiteraard niet meer goed.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:15 min


 • Puzzels
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

 

ilonaabilonaabEscaperLid sinds: 22 september 2019 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Een bult rijker

We werden warm ontvangen door de twee eigenaars. We kregen een drankje aangeboden en hebben eerst even gebabbeld.


De flow van deze kamer was gelijkaardig aan Runaway train, niet optimaal dus. In het begin vond ik leuk, maar het liep voor ons snel achteruit. Een puzzel hebben wij nooit gesnapt en daardoor ook nooit uitgevoerd. Je kan de puzzels dus ook op een ‘andere’ manier oplossen, maar dat is eigenlijk niet de oplossing. Dat is jammer. Zelfs toen de puzzel werd uitgelegd, dachten wij ‘dat zouden wij nooit gezien hebben’, zelfs als je weet zie je het amper. In het laatste deel van de kamer ben ik verschillende keren gaan zitten, omdat ik het echt niet wist. De puzzels zijn niet super logisch, met de nadruk op 1 specifieke puzzel die bijna het einde is. Er werkte ook verschillende dingen niet, waardoor de gamemaster echt de oplossing heeft moeten zeggen. De puzzels zijn wel in thema. Qua decor is het ook niets speciaal.

Ik heb 1 ding overgehouden aan deze kamer, en dat is niet een goede ervaring, wel een bult op mijn hoofd.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Make it worgue!

#135 Makeshift Morgue

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de 4e en laatste kamer.

De locatie is midden in Bussum, mooi en leuk pand vlak naast het station. Handig als je met de trein komt!

De ontvangst door de eigenaar was heel erg leuk. Hij was een beetje geblesseerd vandaag dus cherm dat hij de hele tijd moest trap lopen!

De puzzels zijn heel erg leuk en in thema. Sommige puzzels vallen pas laat op hun plaats, maar dat hoort erbij, waardoor je euforische momentjes krijgt, erg leuk!

Het thema is leuk, maar niet mega origineel. Leuk uitgewerkt, niks speciaals.

De beleving was erg leuk, maar de afwerking mocht een stukje beter! Matige afgewerking, geen filmdecor, maar ook geen lege kamer. Het voelt een beetje rommelig.

Zeker een kamer die je kunt meepakken, vooral gezien het feit dat de eigenaar zo mega tof is!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (430 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

"Rustig doorademen mevrouw"

Na Runaway Train een poosje geleden speelden wij vandaag met 3 personen Makeshift Morgue, een nieuwe kamer die nog niet via de site te boeken is, maar als je een berichtje stuurt kan je hem wel spelen.

EscapeTales ligt naast het station van Bussum, wat ook passend is voor het verhaal. Parkeren kan voor de deur, betaald parkeren, maar gratis op zaterdagavond. Op loopafstand verschillende tentjes om te eten/drinken. (Tip: pizza bij Vespa en ijs bij Dolomiti)

Ontvangst is altijd ontzettend gastvrij bij Escapetales, gezellige eigenaar. Na het spelen kan je hier ook de beelden terugkijken, ik vind dat altijd wel heel leuk.

Makeshift Morgue is het vervolg op Runaway Train, de slachtoffers van het treinongeluk liggen hier in het mortuarium en wij moeten komen helpen. Dit loopt alleen anders natuurlijk ;-)
De kamer zelf is leuk gethematiseerd, de afwerking is matig, kabels en techniek wat slordig weggewerkt bijvoorbeeld, maar op een of andere manier komen ze er tot op zeker hoogte mee weg. Dit komt ook door de heelijke gameflow. Je kan prima parallel puzzelen en de kamer is voorzien van de nodige techniek.

Het was een heerlijke kamer om te spelen en een leuk vervolg op Runaway Train.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig