Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Area038

Zwolle , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4-6)

Lees reviews

Meer over Area038

In de geheime militaire basis van Zwolle, Area038, worden allerlei experimenten uitgevoerd. Volgens de nieuwsberichten gaat het om dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De overheid ontkent met klem dat er op aliens getest wordt.

Jullie worden uitgenodigd in Area038 om deel te nemen aan een volkomen veilig en betrouwbaar high-tech experiment om te testen of het experiment volkomen veilig en betrouwbaar uitgevoerd kan worden.


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Buitenaards

Bunker

Laboratorium

Science Fiction

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

81 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Hessenweg
8028PB, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

30 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (435 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

"Een Gremlin, is dat een alien?"

Op een dagje escapen lag deze, vrij nieuwe, kamer op de route en gezien de leuke reviews besloten we hem mee te pakken.

Swolland is een lokatie waar meerdere activiteiten (bijlwerpen, vikingspelen etc) worden aangeboden, rode vlag zou je zeggen, nou, niet hier dus. ;-)
Er is een kleine ontvangstruimte waar je eventueel wat kan drinken.

De kamer begint met een erg leuke puzzel, onze samenwerk-skills worden gelijk op de proef gesteld. Kamer is supermooi afgewerkt, alhoewel dit thema altijd een beetje lastig is om realistisch te maken. Ik denk dat dit thema daarom voor mij altijd een beetje meh is.
Het is veel op en neer lopen, combineren, samenwerken, behendigheid, erg leuk gedaan. Puzzels zijn lineair. Er is feedback als je wat oplost en dan moet je zelf even op zoek gaan wat het volgende is wat geactiveerd is en waarmee je aan de slag kan.

Ohja, mocht je niet goed te been zijn (lees: kapotte knie zoals mijn medespeler) dan moet je even bedenken of je deze kamer wil doen ;-)

Zéker een leuke kamer om mee te pakken!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  MariekeSem

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2022

Swollen aliens

Vandaag zouden we (4 personen; een combinatie van de teams ‘Verblauwkes' en ‘De Drie Duitsers') vier escape rooms gaan spelen in Zwolle. Helaas kregen we het niet anders gepland, dan met een héél groot gat in de planning in de middag. Het gat was nét groot genoeg voor nóg een escape room, besloten we tijdens de lunch. Dus na wat rondbellen en op escapetalk.nl zoeken, kwamen we uit bij ‘Swolland'; een activiteitencentrum in Zwolle, met de escape room; ‘Area038'. We spraken de mede-eigenaar én hij had nog tijd en zin om een groep te ontvangen. Dus vandaag zouden we in plaats van vier, vijf kamers gaan spelen 😁‡.

Bij Swolland kun je gratis parkeren. Het is een klein activiteitencentrum, dat - zo leerde wij later - rondom de escape room is gebouwd. Naast escapen kun je hier ook bijlgooien en Vikingspelen doen. De ontvangstruimte is klein, maar voldoet aan alle eisen waaraan een ontvangstruimte moet voldoen. Bovendien is er gelegenheid voor een drankje.

We werden vriendelijk ontvangen door de mede-eigenaar van de escape room. Na een praatje én een korte instructie konden we gaan beginnen. De verwarming was kapot in één van de ruimtes, dus de eigenaar raadde ons aan om de jas aan te laten. Met jas aan, was het ook prima te doen in de kamer, zo bleek, dus dat was een goed advies. We gingen ons opmaken voor een experiment wat met ons zou worden uitgevoerd in de geheime Zwolse militaire basis Area038.

Misschien moet ik nog vertellen, dat mijn verwachtingen voor deze escape room niet erg hoog waren. Ik had nog nooit van ‘Swolland' gehoord én vaak is het zo dat als een escape room onderdeel is van een activiteitencentrum, het niet veel soeps is. Zo blijkt maar weer, hoe bedrieglijk vooroordelen kunnen zijn, want…

Het spel begint op een originele manier en direct met een opdracht waarvoor we goed moeten samenwerken. Vervolgens blijkt er een geweldige flow in de kamer te zitten. De puzzels zijn logisch en duidelijk en volgen elkaar logisch op. Hoewel het grootste deel van de kamer lineair gespeeld moet worden (= eerst de ene puzzel oplossen, voordat je door kunt met de andere), zijn er veel puzzels waarbij samenwerken een belangrijk aspect is. Hierdoor heb je continu meerdere teamleden nodig én heeft niemand het idee gehad dat hij/zij stil heeft gestaan. Er is een grote afwisseling in puzzels, dus er is voor ieder wat wils.

Een ander groot pluspunt van deze kamer is de decoratie en thematisering. Het decor ziet er echt super mooi en geloofwaardig uit. Alles is tevens netjes afgewerkt. Hoewel een futuristisch thema altijd moeilijk blijft om realistisch te bouwen, is dat hier goed gelukt 👌.

Zonder hints wisten we met om en nabij 10 minuten over uit deze kamer te ontsnappen. Dat is natuurlijk perfect en getuigd ook weer van goede spelflow. We werden vriendelijk uit de kamer gelaten door de eigenaar en na een praatje konden we ons weer storten op onze oorspronkelijke planning.

Al bij al: Dit is een verborgen pareltje 😍! De kamer is goed gedecoreerd en gethematiseerd en heeft daarnaast een zeer goede puzzelflow. Echt een verrassing en zeker een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. samenwerken en lineaire puzzels);
- Vooral geschikt voor mensen die houden van een mooi gethematiseerde puzzelkamer;
- Zowel geschikt voor ervaren als onervaren escapers om te spelen.

Swolland, oh Swolland, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Wij komen zeker terug voor jullie nieuwe kamer, als deze af is!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Samenwerkingsoppdrachten
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Flow
 • Thematisering
 • Decoratie

  sjephanieanouk

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2023

Peew peew

Als wij een kamer ver van huis boeken leidt dat in bijna elk geval tot nog een paar extra boekingen. Onder het motto: "Tja, als je er nou toch bent..." boeken we de kamers van Swolland. Hun eerdere werk zag er al tof uit en hadden we helaas nooit kunnen spelen. Gelukkig zitten ze nu op deze locatie met momenteel twee kamers. Wij speelden deze kamer als eerste van de twee.

We worden ontvangen door een eigenaar met liefde voor het vak en hij zorgde ervoor dat we vooral benieuwd werden naar de techniek in deze kamer. We mogen beginnen en dat is meteen een puzzel die iedereen betrekt en zorgt voor een grappige chaos. De puzzel introduceert je ook meteen aan de stijl van puzzels van Swolland. Deze puzzels zorgen voor een geweldige flow. Ze variëren maar zijn tegelijkertijd een geheel. We spelen hintloos en niemand heeft een seconde stil gestaan. Je kan de kamer met momenten parallel spelen maar er is ook tijd voor een lineaire aanpak als dat je voorkeur heeft.

Het decor is verassend. We kunnen er lekker doorheen klimmen, kruipen en rond rennen. Het strakke decor zorgt ervoor dat je goed kan filteren wat er nodig is voor een puzzel. De feedback en sturing is altijd duidelijk hierdoor verdwaal je nooit tussen de vele knopjes (wat normaal met dit soort thema's het geval kan zijn).

Er zou hier en daar misschien wat meer aandacht besteedt kunnen worden aan het toevoegen van wat effecten. Toch ontbraken ze niet heel erg. Het is gewoon een hele fijne puzzelkamer met een top flow en een leuk opgezet decor. We spelen nooit voor een record maar hier zetten we er per ongeluk toch een neer. Dat wil alleen maar zeggen dat de flow gewoon heel lekker zit. We hadden ook niet het gevoel dat de kamer te weinig inhoud had voor de tijd die er voor staat. Ook is het noemenswaardig dat de techniek helemaal foutloos functioneerde en nooit vertraging had als we input gaven. Je merkte dat hier echt over na gedacht was en dat dit het sterke punt is van de bouwers.

Deze kamer zou van mij veel meer aandacht mogen krijgen! We hebben een top tijd gehad in deze kamer en ik kan iedereen een bezoekje aanraden aan dit compleet normale, totaal niet mysterieuze en gevaarlijke onderzoekscentrum ;)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:40 min


 • De flow
 • De stijl van puzzels
 • Leuke opzet van het decor
 • Goede begin puzzel als intro

  Nomi-deBruijn

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2023

Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan?

Door naar de volgende kamer van vandaag. Nummer drie alweer. Omdat we toch al in Zwolle waren, konden we deze kamer mooi meepakken. Ik had 'Area038' al vaker voorbij zien komen, dus ik was heel benieuwd wat voor kamer dit zou zijn. Het thema (buitenaards, aliens, etc.) sprak me niet meteen aan, maar juist daarom kon het wel eens goed mee gaan vallen. Op naar Swolland!

Swolland is weer zo'n locatie waarbij je denkt: 'huh, rijden we wel goed?'. Dan ineens sta je midden in de weilanden bij een activiteiten centrum waar je duidelijk meer kunt doen dan alleen een escaperoom. Er was nog een groep binnen (we waren wat vroeg), dus we konden buiten even lekker in het zonnetje plaatsnemen. Na even gewacht te hebben, werden we vriendelijk onthaald door onze host. In de ontvangstruimte zie je het skelet van de escaperoom al, hierdoor zitten er in de kamer zelf weinig echte verrassingen meer, dat vond ik persoonlijk wat jammer. Enfin, na onze spullen weggelegd te hebben, konden we gaan beginnen aan ons buitenaards avontuur.

De start van de kamer is erg origineel. Je zit meteen in het verhaal én de start vergt meteen een hoog communicatieniveau. Ik houd van dit soort puzzels. Verder ziet het decor er eigenlijk best netjes uit. In mijn ogen soms wat té netjes. Volgens het verhaal ben je natuurlijk in een militaire basis, daar vond ik het hier en daar net wat te netjes voor. Maar goed, dat zijn slechts kleine dingen. De puzzels volgen elkaar snel op en we hebben van begin af aan een hele fijne natuurlijke flow te pakken.

De puzzels zelf zijn allemaal prima in thema (de een wat beter dan de ander), maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk alle puzzels onwijs tof vond. Het zijn niet altijd de standaard puzzels die je in een escaperoom vindt, mede daardoor heb ik me qua puzzzelplezier echt enorm vermaakt in de kamer. Hierdoor kijk je af en toe ook wat makkelijker door de mindere afwerking heen. De puzzels in deze kamer zijn een afwisseling van doe- en denkpuzzels. Samenwerking is hier en daar van enorm belang. De kamer bevat heel veel kleine eureka momenten, dat je iets tegenkomt wat je al eerder hebt gezien. Erg tof vond ik dat.

Het verhaal van de kamer is wat slapjes en het decor en afwerking is prima. Ik denk dat de kamer hier en daar nog wel wat special effects mist en dat het gebruik van licht en geluid wat beter zou kunnen. Verder moet ik zeggen dat we ons echt onwijs vermaakt hebben. Met nog 12 minuten op de klok wisten we te ontsnappen. De flow zat dus erg goed voor ons drie!

Area038 is een leuke kamer, zeker als je gaat kijken naar de puzzels. Qua verhaal en decor kan het hier en daar nog wel beter. Het is een thema wat mij niet helemaal ligt, maar door de toffe puzzels die in deze kamer zaten, heb ik daar volledig doorheen gekeken. Wat mij betreft is Area038 dus echt wel een aanrader als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Sem

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2024

Fantastische kamer

Deze kamer is zeker een aanrader. We vonden het mooi gemaakt en soms wel ook pittige puzzels. Ook leuk dat deze idd iets langere speeltijd heeft.

We hebben ervan genoten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  67:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

GeepescapeGeepescapeEscaperLid sinds: 18 februari 2023 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Uitdagend en meeslepende kamer!

Heerlijk gepuzzeld in deze verrassende kamer! We waren met vier personen en moesten heel hard aanpoten om het te halen. Uiteindelijk net gehaald zonder hints. Het was super leuk en we waren blij verrast door het decor en de sfeer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  70:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (331 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2024

Laboratorium?

Waar het gevaar bij een laboratoriumkamer in zit, is de bekende kaart met het periodiek systeem, maar gelukkig helemaal niks hiervan! Wat dat betreft echt een totaal andere kamer, dan je zou verwachten. Ik hou daar wel van. Heerlijk puzzelen met originele puzzels, in een top afgewerkte kamer. Als je beide kamers hier wil spelen, dan zou ik eerst deze kamer spelen en daarna de alchemist.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:03 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Puzzels

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (244 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2024

Leuke puzzelkamer

Mooi decor, netjes afgewerkt, en technisch tip-top in orde. Leuk puzzelen en samenwerken. De puzzels hebben daarbij veelal wel eenzelfde principe...


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:03 min


 • Sfeer
 • Puzzels

 

MarleenhMarleenhEscape ApprenticeLid sinds: 13 maart 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2024

Echt een aanrader!

Fantastische escape room met een super origineel (spannend) begin.
De kamers waren fantastisch, veel gaat automatisch en je bent lekker lang bezig!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

De toekomst redden

Swolland ligt net buiten Zwolle en de plek laat veel ruimte om van alles te ontwikkelen. De mensen van Swolland hebben hier o.a. axe-throwing en twee escaperooms. Bij binnenkomst valt de afwerking op. Hier zit veel werk in en het is gedaan door mensen met oog voor detail. We spelen een futuristische kamer en niet iedereen in ons gezelschap heeft daar fiducie in. Het thema is breed, maar ook cliché. Niets van dat al bij Swolland.
Wat we aantreffen is een echt zeer onderhoudende kamer met een veelheid aan leuke en uitdagende opgaves. Het zit goed in elkaar, loopt logisch door en dingen wijzen zich op een prettige manier.

Er zitten mooie verrassingen in en het einde is gaaf. Met 11 seconden hadden we de tijd nodig, maar namen we ook de tijd om goed rond te kijken en elkaar mee te nemen in wat er allemaal gebeurde.

Het is knap wat Swolland op een relatief beperkte ruimte met suggestie en slim gebruik van de ruimte heeft neergezet.
Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  74:49 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica

 

TrudyTrudyEscape GuruLid sinds: 30 oktober 2022 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2023

Verborgen pareltje

Wát een leuke escaperoom! Je verwacht het eigenlijk niet, als je 's avonds aan komt rijden en bij het restaurant aan de overkant de oprit opsteekt, omdat Swolland volledig in het duister is gehuld. Maar als je dan begint aan Area 038, weet je meteen: "Dit zit goed." Het decor ziet er strak uit, de techniek werkt vloeiend en past bij het thema, en vanaf puzzel 1 moet je meteen samenwerken. Dit is de gemakkelijkste kamer van Swolland, maar wij vonden 'm pittig genoeg. Er zijn veel puzzels waarin je meerdere stappen moet nemen en het is niet altijd meteen duidelijk wat je vrijspeelt als je iets oplost. Je kunt je hersens dus niet op het nachtkastje laten liggen als je hierheen gaat. Ook fysiek is er genoeg te doen: kruipen en klauteren horen erbij De aliens zijn weer terug naar waar ze vandaan kwamen en wij gleden met een "Yiihaa!" deze kamer uit. Dikke pret, boek 'm zeker, ook als je veel ervaring hebt.
Ook leuk om te weten: gratis parkeren, aardige gamemaster en direct de foto in handen. Swolland is nog aan het opbouwen en er schijnt nog een derde kamer te komen. Die gaan wij zeker spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:48 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Sfeer
 • Goede service
 • Kleurenblinden kunnen niet alle puzzels doen

 

romoromoEscape GuruLid sinds: 07 november 2020 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

I miss my homeplanet

Deze kamer hadden we al een poosje op het oog, alleen zijn wij niet zo van het alien thema. Maar we wisten dat de eigenaren eerder de AKA escaperooms hadden en we Frankenstein echt wel een goede kamer vonden. Maar je wilt toch spelen en dit ligt voor ons om de hoek, dus toch gegaan. Na het ontvangst en de intro gingen we aan de slag. Een leuke lineaire kamer, met duidelijke puzzels en een bevestiging als je een puzzel correct hebt opgelost.
De kamer is leuk aangekleed in het thema, en ook als je niet van aliens of startrek houd is de kamer leuk en uitdagend om te doen. De verhaallijn is duidelijk. Met 2 spelers is het wel de focus houden en vol aan de bak. Zeker een aanrader om mee te pakken als je in de buurt bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  56:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

KatjaDKatjaDEscaperLid sinds: 10 juli 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2023

Wat een buitenaards feestje!

Dit weekend spelen we 5 escaperooms en ook deze staat op ons lijstje. Al met al erg blij dat we deze ook nog hebben toegevoegd want wat een aangename verassing! De omgeving doet een beetje kinderspeelparadijs aan maar dat is ook hoe ik me gevoeld heb: kind in een pretpark. Wat een hoop lol zeg! Het begint inderdaad al met een iets andere start dan bij de meeste escaperooms waar we lekker goed moeten samenwerken. Het introfilmpje heeft de nodige humor: maak je geen zorgen over 75 minuten wordt alles afgebrand! Heerlijk droog en grappig. Maar meest belangrijk: de puzzels waren echt top! Dit zijn de dingen waar ik persoonlijk van houd: creatief, net even logisch nadenken, associeren en goed onthouden wat je allemaal nou echt nog hebt gezien/ weet.

Al met al super genoten en komen vast nog wel keertje terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  74:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Creatief
 • Grappig

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Actieve kamer

Leuke actieve kamer, veel samenerrken


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  72:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel

 

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Heerlijke puzzelkamer

We hadden wat twijfels omdat deze locatie op een eventlocatie zit. Maar vanwege de goede reviews werden we toch nieuwsgierig, en gelukkig maar …

Het is echt een ontzettend leuke kamer. Achteraf hoorden we dat dit dezelfde bouwers zijn als de AKA kamers, dat is te zien. Ook daar waren we enthousiast over.

Wat deze bouwers typeer: kamers met een mooi robuust decor zonder al te veel poespas, een lineaire opbouw waardoor je in een lekker flow speelt.

Deze kamer vraagt om fysieke inspanning, dat bouwt de spanning goed op en past bij het thema.

Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld, met ervaring goed te doen.

We komen zeker terug voor de Alchemist!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

annw92annw92EscaperLid sinds: 05 juni 2018 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Wat een toffe kamer!

We lazen in de reviews al dat dit een verborgen pareltje is. Dat kunnen wij bevestigen, want wat een toffe kamer is hier neergezet!
De escape room heeft een leuk thema en is prachtig in dit thema afgewerkt. De puzzels zijn in thema's, dus verwacht geen sleutels en slotjes. Wij zaten al snel lekker in de gameflow en hebben dit tot het eind van het spel zo ervaren.
Wij komen zeker nog terug voor de tweede kamer die hier is gebouwd.
De start kan voor mensen met claustrofobie niet prettig zijn. Dit is echter maar een kort deel van de totale ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Team unicorn

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Op aanraden gaan spelen. De moeite waard

#88
We hebben vandaag een escape dagje.
Vanmorgen vroeg uit Den Haag vertrokken en lekker op dreef.
We gingen in Zwolle even eten en op weg daarnaartoe kreeg 1 teamlid het idee om gewoon nog een kamer te spelen.
Een ander teamlid zei, dan moet je naar Swolland, ik heb die al gespeeld, die moeten jullie echt doen.
Weet je het zeker, dan kan jij niet meedoen? Nee dat is niet erg.
Gebeld en ja, de eigenaar wilde speciaal voor ons wel om 22 uur nog de kamer hosten. Heel fijn!

Daar gaan we dan, met z'n drietjes. In deze combi nog nooit gespeeld, maar we weten zeker dat dit goed gaat komen.

Wat een leuke intro. Ook hier hebben we even op start tijd nodig, maar daarna gaan we rap door de kamer heen.
Er is de kamer veel samenwerking vereist, maar dat lukt ons wel.
Een misstapje van een teamlid zorgde ervoor dat we even met z'n tweeën verder gingen. Maar de kamer was zo gaaf, dat we al snel toch weer met z'n drietjes waren.
Het einde van de kamer is leuk, maar ik was vooral blij dat er een andere escape mogelijk was. :) Fijn dat die mogelijkheid er is..

We hebben nog gezellig nagepraat.

@swolland: al doen reviews je niks en hoeft dat echt niet voor jou. Wij hebben enorm genoten en geven dit verborgen pareltje graag een 10! Jullie verdienen het.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  51:45 min

 

LisetteLisetteEscape ExpertLid sinds: 01 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Heerlijke flow en origineel begin

Het begin is origineel en daarna begon bij ons de flow pas goed. Het is echt leuk om te zien hoe je echt het gevoel hebt dat je in een ruimteschip-achtige omgeving zit. Ik vond de verbinding van de ruimtes en de samenwerkingsonderdelen echt leuk gedaan.

We ging lekker snel, met op twee onderdelen wat langzamer, maar al met al een mooie tijd neergezet. Achteraf kan je nog prima napraten onder het genot van een drankje.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

 

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Aliens spaceship

#134 Area 038

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de derde kamer.

De locatie lijkt een beetje vreemd, is het misschien ook wel, maar goed, je zit wel op de juiste plek. Helaas niet een hele hartelijke plek voor een drankje voor of achteraf.

De ontvangst voelde een beetje ongemakkelijk, maar niet onhartelijk. Na even te wachten mochten we snel de kamer in en lekker spelen!

De puzzels waren heel erg leuk en mooi in thema. Erg leuk uitgewerkt in het decor!

Het verhaal, tja, onorgineel en weinig aanwezig, helaas.

De beleving was tof! Erg leuke dingen om te doen, lekker puzzelen maar oon lekker behendigheid, heerlijk.

Zeker spelen als.je in de buurt bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

studiolindestudiolindeEscaperLid sinds: 06 februari 2020 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2023

Klauteren naar de winst!

Een enorm leuke kamer, geen klassieke kamer qua cijfersloten, maar wel als het gaat om heerlijk puzzelen en de verbanden kunnen zien. Precies op de juiste momenten kregen we hints, waardoor we genoeg tijd hadden om het zelf uit te zoeken en daarna wat geholpen te kunnen worden als we het echt niet meer zagen. Tis niet de moeilijkste kamer, maar al met al wel een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Scheerschuim

Ontsnapt: Ja  71:05 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Hoofdstoot momenten

 

LemniscaatjeLemniscaatjeJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Waanzinnig

Via escapetalk zoeken we elke keer een top kamer uit die hoog in de ranking staat. Deze kamer hebben we een paar maanden geleden geboekt en was nog niet heel vaak beoordeeld. Toch de gok gewaagt en de kamer geboekt. Nou fantastisch! Voor mij is deze kamer m'n top 3 in gedrongen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:47 min


 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

misslimissliJunior EscaperLid sinds: 22 november 2020 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 januari 2023

Zit goed in elkaar!

Een aanrader als je niet met ouderwetse slotjes wil escapen. De escaperoom is mooi gemaakt helemaal in het thema met goede puzzels en je begint met een originele start. Je kunt beter wel goed ter been zijn.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

asjevgasjevgJunior EscaperLid sinds: 03 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Leuke ontsnapping

De start was anders dan anders net zoals de ontsnapping


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  73:40 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Wortel67Wortel67Junior EscaperLid sinds: 04 januari 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2023

Geweldige escaperoom

Ik heb nu zo'n 10 escaperooms gespeeld en dit was wel een héle leuke!
Het begin was echt verrassend (spannend). Ook prettig dat het 75 minuten was ipv 60. Deze kamer is een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

 

mcmanoumcmanouEscape ApprenticeLid sinds: 28 december 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Gevarieerde uitdagende escape room

Heel mooi gemaakt met diversiteit aan puzzels en kamers. Ook leuk dat hij net wat langer duurt, 75 min max.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  71:34 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Origineel
 • Diversiteit

 

Erin (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2022

Fantastisch!

Super gaaf gemaakt, het was echt telkens weer een verrassing! Echt een aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:40 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig