Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Time Machine

Amersfoort , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over Time Machine

De Professor heeft een nieuwe uitvinding gemaakt waar hij jaren mee bezig is geweest. 

Een tijdmachine waarbij hij naar alle tijden terug in de tijd kan gaan. Tenminste dat denkt hij, nu moet de tijdmachine alleen nog even getest worden met proefpersonen zodat hij definitief gebruikt kan worden.

Gaan jullie het avontuur aan en testen de Tijdmachine nauwkeurig, uiteraard kan dit niet zonder een geheime missie!                                                                                                                                                                                                             


Thema's

Avontuur

Magie

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

109 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Siliciumweg 21
3812SV, Amersfoort
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

31 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Terug in de tijd

We hebben twee kamers op deze locatie gespeeld, Money Hunters en Time Machine. Allereerst wil ik even benadrukken dat voor ons de service echt top was. Ik had me vergist in de tijd waardoor wij drie kwartier te laat aankwamen, maar gelukkig was er nog wel ruimte allebei de geboekte kamers te spelen. Heel erg bedankt hiervoor.
Na een kort en duidelijk introductiefilmpje konden we van start. Het is duidelijk wat je komt doen en waar je naar opzoek bent. Na een stroeve start kwamen we snel in een lekkere flow. Er waren veel puzzels die allemaal in thema waren. Ook goed om te benoemen dat er iets gedaan is met de feedback die andere spelers hebben gegeven. Sommige kritieken punten die ik terug zag in reviews zijn verholpen. De ruimtes zijn wel wat aan de krappe kant. Wij liepen elkaar vaker in de weg, maar als je met je gezin zouk omen, heb je hier minder last van. De aankleding was prima. Niks wereldschokkends, maar alles zag er netjes uit. Met nog 5 minuutjes over stonden we buiten en hebben wij on seen uur lang goe geamuseerd :).


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Reistijd voor een tijdreis

Opnieuw hadden we een escapedagje gepland met het team ‘Ale Blie' (3 personen) vandaag! We zijn vijf escape rooms gaan spelen in de regio Amersfoort-Apeldoorn. We trapte onze dag af bij een oude bekende; ‘Escaperoom Amersfoort', waar we een tijd terug met hetzelfde team een andere kamer hebben gespeeld. Waar ik de eigenaar in de vorige review van de andere kamer ‘een meester in horror' had genoemd, gingen we vandaag totaal de andere kant op. We speelde namelijk ‘Time Machine', een familie-vriendelijke kamer. Dit is de meest recent gebouwde kamer van deze locatie.

Vriendelijk werden we welkom geheten - om 10.00 uur 's ochtends 🥱 - door de enthousiaste eigenaar van Escaperoom Amersfoort. Nadat we een bakkie koffie gedronken hadden om wat aan te scherpen konden we direct beginnen aan ons tijdreisavontuur. De opdracht is simpel: Test de tijdmachine. De eigenaar gaf ons de instructie van de kamer en vervolgens kregen we de introductie in de kamer zelf middels een filmpje.

Het valt meteen op dat de kamer mooi gethematiseerd en gedecoreerd is. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan de juiste sfeer voor de kamer. Er zitten leuke en originele puzzels in de kamer en de logica is top! Echter was het ooit onduidelijk op welk slotje we de uitkomst van een puzzel in moesten voeren, maar we begrepen later van de eigenaar dat hij hier ook logica in gaat aanbrengen 👍.

We gingen als een speer, vooral in het begin. Dit geeft voor mij aan dat de flow in de kamer prima is. Er is een mooie afwisseling in automatische/technische puzzels en puzzels waarvan je de oplossing moet invoeren in hang- en cijfersloten. De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe wat stukken waarin ook parallel (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen) gepuzzeld kan worden. Dit is wat mij betreft prima in balans.

Zoals de kamer wordt verkocht, zou ik ‘m ook bestempelen; het is een echte familiekamer die ontzettend leuk zal zijn voor gezinnen. Dit wil overigens niet zeggen dat wij ons niet vermaakt hebben, want ook wij hebben het erg naar ons zin gehad in deze kamer. Met nog ongeveer een kwartiertje over wisten we uit de kamer te geraken.

Na het spelen van het spel hebben we de kamer nog nagelopen met de eigenaar. Ik vind het altijd ontzettend tof als een gamehost/eigenaar hier de mogelijkheid toe biedt 👌. Vervolgens was het weer gezellig napraten met een drankje in de ruime ontvangstruimte. Helaas konden we niet té lang blijven hangen, want we moesten ons vandaag aan een strakke planning houden 😁….

Al bij al; Een toffe familie-vriendelijke kamer met leuke puzzels en mooie decoratie. Zeker aan te raden voor gezinnen, maar ook voor escapefanaten een prima kamer om te spelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met maximaal 4 personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Vooral geschikt om te spelen als gezin;
- Ook geschikt als instapkamer voor de beginnende escaper;
- Voor ervaren spelers; leuk om tussendoor mee te pakken.

Escaperoom Amersfoort, bedankt voor de gastvrijheid en het enthousiasme. We komen zeker weer eens terug naar Amersfoort als er in de toekomst een nieuwe kamer komt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Decoratie en thematisering
 • Diversiteit
 • Familie-vriendelijk
 • Enthousiaste eigenaar/host

  sjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Tijdreis completed!

Het was eindelijk weer eens tijd voor een dagje escapen, want dat was lang geleden. Toch al zeker anderhalve week! Vandaag stonden er vijf kamers op de planning. Allemaal kamers waar we 'wel eens over gehoord' hadden, maar waar de verwachtingen niet per se heel hoog lagen. Onze dag begon bij Escaperoom Amersfoort. Dik twee maanden geleden waren we nog hier voor 'Crazy Mister Hunter'. Op aanraden van de eigenaar hebben we besloten alleen Time Machine te spelen deze keer.

Omdat we een volle planning hadden, stonden we om 10:00 uur al voor de deur in Amersfoort, lekker fanatiek! Eigenaar Michael stond ons weer op te wachten. Altijd fijn om op voorhand al lekker enthousiast over escaperooms te kunnen kletsen. Maar goed, we kwamen niet voor de toffe verhalen uit Athene of alle topkamers die we gespeeld hadden in Nederland, wij kwamen hier langs om de tijdmachine te gaan testen. Na een korte introductievideo, kon ons tijdreisavontuur beginnen.

De start van de kamer is vrij duidelijk en de puzzels die hier worden gebruikt ook. Hierdoor komen we eigenlijk van begin af aan al in een prima flow te zitten. Het thema is hier best leuk uitgewerkt, wel is de ruimte wat beperkt. Weet wel; wij als ervaren escapers zijn niet per definitie de belangrijkste doelgroep voor deze kamer. Deze kamer is echt een toffe familiekamer, dus sta je hier met je kids in de ruimte, is er ruimte genoeg.

Naarmate de kamer vordert, verbaas ik me oprecht over hoe lekker we aan het puzzelen zijn. Het decor is wederom erg netjes uitgevoerd en de puzzels volgen elkaar lekker op. Er is een mogelijkheid tot paralel puzzelen, wat ikzelf altijd erg fijn vindt. Wel moet ik zeggen dat hier en daar de communicatie in de kamer zelf beter kan. We staan vaker in de kamer verschillende codes te proberen op verschillende slotjes. Tijdens het nabespreken hebben we dit aangekaart en de eigenaar ging hier op korte termijn nog wat aan doen, top!

Richting het einde van de kamer lopen we als groep wat vast op een specifieke puzzel. Hier zie je dat je als ervaren escaper soms écht te moeilijk denkt. Ook vind ik (maar dat is persoonlijk) dat de afwerking en het decor hier wel een stuk beter zou kunnen. De finale van de kamer eindigt op een logisch punt en het verhaal is helemaal compleet. Tijdreis completed voor ons!

Naderhand hebben we samen met Michael de kamer nog eens doorlopen, hebben we alle ins en outs meegekregen en hebben we leuke ideeën gewisseld. Altijd leuk als mensen hier de tijd voor nemen. Ik ging zonder verwachtingen deze kamer in en kwam echt met een glimlach op mijn gezicht de kamer uit. Wij hadden toch dik 45 minuten heerlijk gepuzzeld in een prima decor. Verwacht hier dus niet al te gekke capriolen, maar kom zeker langs als je lekker wil puzzelen. Zoals gezegd; ook met families!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  sjephanie

YescapersYescapersEscape ApprenticeLid sinds: 22 september 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2024

Leuk thema

Het ontvangst was wat vluchtig omdat de host een kinderfeestje had.

De kamer zelf was leuk in thema. De muziek was hierbij een leuke touch. De puzzels waren niet al te ingewikkeld en lineair.

Wij hebben vooral lang vastgezeten aan het begin. Deze puzzel was leuk bedacht, maar wel een beetje random. Ook de eindpuzzel was een beetje in dit straatje.

De escape room heeft erg goed gebruik weten te malen van de geringe ruimte en is een aanrader voor duo's en beginners.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Decor
 • Beknopt ontvangst
 • Gemiste kans met het maken van een eindfoto

 

kiliankilianJunior EscaperLid sinds: 11 juli 2020 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Een basic escaperoom

Onze tweede escape room voor vandaag.

We waren ruim op tijd, gelukkig was dat geen probleem en konden we wat eerder de kamer binnen.

Bij de eerste puzzel liepen we direct even vast, voelde niet logisch en paste niet bij de kamer. Ook al gingen de puzzels daarna erg snel, bleef het gevoel overheersen dat het wat standaard puzzels waren die niet perse aansloten op het thema van de kamer. Ook werd er bij veel puzzels uitgelegd op een briefje wat precies de bedoeling was, wat een beetje het doel voorbij schiet.

Als je niet van cijfersloten houd zit je bij deze kamer niet goed. Wij stoorden ons er niet perse aan omdat het al even geleden was dat we ze waren tegen gekomen.

Het thema van de kamer was wel mooi doorgevoerd, mooie aankleding, muziek en belichting.

Zoals in andere reviews te lezen is, is de kamer niet heel ruim opgezet. In ons geval waren we met zijn 2en en eigenlijk was dat meer dan genoeg.

Kortom een leuke kamer voor de beginnende escaper of gezinnen.

Meestal praten we nog wel even na met de host over de kamer in dit geval leek de host daar net zo weinig behoefte aan te hebben als wij en stonden we binnen een minuut na de ontsnapping alweer buiten.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  42:32 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Slechte service
 • Onlogische puzzels

 

MarjoleinvKMarjoleinvKJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Superleuk en maar klein beetje spannend voor kinderen

Deze kamer hebben we met 3 volwassenen en 3 kinderen gespeeld. In het begin waren er heel veel puzzels en konden we de taken goed verdelen. De laatste kamer waren net iets te weinig puzzels voor 6 personen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Kinderspel

Ontsnapt: Ja  57:39 min


 • Verhaal
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend
 • Prijs

 

Annemarie1984Annemarie1984Escape ApprenticeLid sinds: 07 oktober 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Prima uurtje vermaak

Origineel thema. Zag er allemaal mooi uit en ergens was een leuke doorgang naar een volgende ruimte. We speelden met z’n vijven, dit was wel te veel.
De ontvangst en napraat vonden we wat tegenvallen. Aan het eind hebben we bijvoorbeeld zelf maar gevraagd of de host een foto van ons wilde maken.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels

 

kakayakakayaJunior EscaperLid sinds: 19 september 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2023

Prima kamer, aanrader voor gezinnen

Ontvangst
De kamer ligt op een industrieterrein met voldoende gratis parkeerruimte voor de deur. Er lopen grote groepjes opgetogen kinderen de deur uit als we binnenkomen, en zo te zien hebben ze het erg naar hun zin gehad. De ontvangstruimte is ruim opgezet, zodat meerdere groepjes de ruimte hebben om te zitten. We worden heel vriendelijk ontvangen, en kunnen na de nodige toilet-bezoeken starten met de escape. Het introductie filmpje geeft je de veiligheidsinstructie en licht een eerste tipje van de sluier op. Daarna start de escape.

Sfeer en Thema
De ruimtes zijn mooi aangekleed en netjes afgewerkt. Het geluid is duidelijk maar niet overheersend. Het tijdmachine-thema zorgt ervoor dat de verschillende ruimtes in verschillende stijlen zijn aangekleed, al voelt de overgang tussen de verschillende ruimtes niet per se aan als een reis door de tijd.

Puzzels
Er is veel te puzzelen in deze kamer. De puzzels zijn niet extreem uitdagend, en soms zit er voor ons iets te weinig logica achter. We lossen een aantal puzzels "per ongeluk" op, zonder echt te begrijpen wat de bedoeling was (achteraf horen we dat je bij sommige puzzels inderdaad gewoon "moet proberen"). We lopen zelf vast op een vrij eenvoudige puzzel, maar kunnen er hartelijk om lachen, en we hebben gelukkig genoeg tijd om alsnog binnen de tijd onze opdracht te voltooien. Gelukkig zijn er ook genoeg puzzels in de kamer die wel logisch in elkaar zitten en waar we soepel doorheen lopen.

Eindoordeel
Dit is een prima kamer, zeker om met kinderen, beginnende escapers of een kleine groep te spelen. Geen grote "wow" factor, geen heel bijzondere puzzels, maar een uur heel goed vermaak. We waren met een groep van 4, en dat zou ik voor wat ervaren escapers echt als maximum aanhouden.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:49 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • veel cijfersloten

 

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (184 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

If i could turn back time

Vandaag stond the Time Machine op het programma in Amersfoort. De locatie ligt op een industrie terrein en is goed bereikbaar per auto. Kosteloos parkeren voor de deur is geen probleem. De ontvangstruimte binnen is netjes en je kan rustig aan een tafel gaan zitten met je hele groep om je voor te bereiden op de escape. Voor de start van kamer krijg je als eerste buiten de kamer de veiligheidsinstructies op een videoscherm verteld. Hierna mag je de kamer betreden. In de kamer volgt de introductie van het verhaal. Het eerste wat opvalt is dat de ruimte (de tijdmachine) waar je staat echt te klein is voor een groep van 6 mensen. Je staat elkaar voornamelijk in de weg zonder veel ruimte om te bewegen. De aankleding van de kamer is prima verzorgd maar geeft niet het gevoel of je een reis door de tijd gaat maken. Zodra je verder komt in het verhaal merk je toch echt wel dat de gehele escape niet groot genoeg is voor 6 personen. Persoonlijk vind ik dat voor deze escape 3 personen echt de max zou zijn en zou je deze escape eigenlijk moeten promoten als 2 persoonskamer want daar is veel vraag naar en daar leent deze kamer zich echt goed voor. De puzzels in de kamer zijn allemaal prima te doen en vooral leuk voor beginnende escape fans. Je reis door de tijd brengt je naar meerdere periodes in de geschiedenis maar de overgangen en de ruimtes zelf gaven ons geen bevredigend gevoel en we hadden dus ook niet echt de gedachte dat we een tijdreis aan het maken waren. Als je met een grote groep van 6 personen bent zijn er momenten in de kamer dat minimaal 3 personen niets zitten te doen. Dit is vooral zo bij de moeilijkste en meest tijdrovende puzzel in de kamer. Hierdoor was er bij ons weinig euforie en enthousiasme nadat we waren ontsnapt. De teleurstelling was zo groot dat we zelfs vergeten zijn een foto te maken achteraf. Helaas heeft deze kamer niet gebracht waar wij op hadden gehoopt maar voor beginnende spelers en voor spelers die het leuk vinden om met zijn 2-en een kamer te doen is deze kamer wel aan te raden. Het kan alleen niet mee komen met de top kamers in NL en BE.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

vlaflipvlaflipEscaperLid sinds: 28 december 2019 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2023

Terug in de tijd!

Aardige klassieke kamer met veel slotenwerk, vinden we zo nu en dan prima.
Travel door de tijd bracht ons naar nieuwe oorden.
We hadden wat onenigheid over een paar kleuren, zelfs met de gamehost, waardoor we wat extra hulp nodig hadden.
De flow is goed en de inriching past goed bij het thema. Een no-nonsense escaperoom die prima was om gedaan te hebben voor ervaren escapers, Een echte aanrader voor nieuwe escapers


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Vlaflip

Ontsnapt: Ja  50:12 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Kleuren moeten echt duidelijker

 

Liesaa_vLiesaa_vEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2023

Wel oke

Vandaag hebben we met ons team de time machine gespeeld. Wij zijn altijd met 5 personen. Dat vond ik bij deze escape room eigenlijk te veel. De ruimtes zijn klein en er is niet voor iedereen wat te doen.
Voor ons als een redelijk ervaren team (+/- 25 kamers) was het wel een makkelijke kamer. We hebben over 1 onderdeel wel lang nagedacht, maar dit onderdeel bleek die dag kapot te zijn gegaan. Dat was dus zonde van de tijd. Maar uiteindelijk hadden we de kamer alsnog ruimschoots gehaald.

Al met al aan te raden voor beginners, minder voor ervaren groepen. Ik kan me ook voorstellen dat het als kids versie of als gezinsescape room wel een erg leuke kamer kan zijn.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad (erg makkelijk)
 • Weinig origineel
 • Heeft onderhoud nodig
 • Erg kleine ruimtes

 

AmantaeAmantaeEscape ApprenticeLid sinds: 29 augustus 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2023

Leuke kamer voor alle leeftijden

We hadden initieel de Verlaten Boshut geboekt, maar op aanraden van het personeel toch de Time Machine gespeeld. We waren met 6 man (wat eigenlijk net over het limiet van 5 personen is), hierdoor was vooral de eerste kamer erg krap. In het vervolg hebben we daar minder lsat van gehad. Omdat veel puzzels tegelijk kunnen worden opgelost is het daar ook niet storend. De aankleding was leuk en het is steeds gelijk duidelijk waar je beland bent.
De kamer is niet eng en zou je met alle leeftijden kunnen spelen. Ook geschikt voor onervaren escapers.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

Marvin Marvin Escape ExpertLid sinds: 01 december 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2023

Leuke beginnerskamer

Nadat we ontvangen waren door een enigszins ongemakkelijke host zijn we begonnen aan de kamer.

Na een mega goed intro filmpje zijn we lekker aan de slag gegaan met de tijdreis!

Het zijn leuke puzzeltjes maar moet wel gezegd worden dat het niveau wel echt voor beginners is.

Maar…. De kamer is super mooi! Met soms leuke creatieve puzzels in thema.

Binnen no time stonden we weer buiten. Maar wel met het idee dat we vooral een mooie kamer gespeeld hebben.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Verhaal
 • Sfeer in de kamer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Matig ontvangst

 

MaartenMaartenSenior EscaperLid sinds: 09 december 2019 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2023

Prima kamer om tussendoor te doen.

Wat doe je als je op één dag drie escaperooms gaat spelen, maar een gat hebt van 3 uur? Juist, op zoek naar een last-minute kamer!

Zo konden wij op onze trip naar Amersfoort terecht bij De Tijdmachine. Het is een kamer die ook geschikt is voor kinderen. Maar we hebben ons als drie volwassenen ook prima vermaakt.

Paar dingen die ik niet helemaal logisch vond. Je wordt terug in de tijd gestuurd om 3 elementen op te halen. Maar gaat volgens maar naar twee verschillende tijdperken toe. Die tijdperken zijn trouwens wel erg leuk gedaan. De spelflow zit er lekker in en je zult ook goed moeten zoeken. Zitten leuke verrassingen in de kamer. Al eindigt de kamer met een muziek puzzel die naar mijn idee niet goed werkt. Je kunt hem niet stoppen of resetten. De puzzel heb je snel door, alleen om het goed erin te krijgen is erg irritant.

Verder was de host oke. Ontvangst en napraten had wel beter gekund. Ook geen foto gemaakt voor onze collectie.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Ontsnapt: Ja  53:43 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede spelflow
 • Onlogische puzzels

 

ceessiejjceessiejjEscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 december 2022

Origineel

Een leuke originele kamer, geheel in de stijl van het verhaal. Mooi gedetailleerd en vol met leuke, originele puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:48 min

 

IlseIlseJunior EscaperLid sinds: 18 augustus 2016 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2022

Leuk, maar wel wat rechttoe, rechtaan

Het thema van de kamer is goed uitgewerkt. Mooie start, sfeervolle aankleding, compleet met muziek en geluidseffecten. Paar leuke fysieke elementen--je moet wel goed ter been zijn! Ook de hints werden in bijpassende stijl gegeven. Wel waren er diverse aanwijzingen vooraf én bordjes in de kamer van dingen die verboden waren om te doen. Ik snap waarom, maar toch wat jammer.

Helaas bestaat een aanzienlijk deel van de puzzels wel uit ouderwetse codes en sloten, terwijl ons werd verteld dat de kamer vrij recent is gebouwd. Niets mis mee, wel wat repetitief. Zeker geschikt voor een familie met kinderen! Wij waren met onze bijna-tienerzoon en die vond het spannend en leuk. Voor meer ervaren escapers misschien een beetje rechttoe, rechtaan.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Experience
 • Great host
 • Exciting
 • Puzzles
 • Prohibited actions

 

SuzanileriSuzanileriJunior EscaperLid sinds: 18 november 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Door de tijd reizen

Ik vond het heel leuk gedaan. Je reist door de verschillende tijdperken, super dat t afwisselend was. Zaten nieuwe puzzels in waar ik niet bekend mee was, dat kostte even tijd. Het verhaal was spannend en de ruimtes waren gaaf aangekleed vooral 1 thema was mijn favoriet. Wij hebben met zijn tweeën gespeeld maar genoeg ruimte om met meer te doen en vooral als gezin. En service was super gezellig 🥰


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

CivisCivisEscaperLid sinds: 16 januari 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Verrassend en mooi afgewerkt!

Deze escaperoom vonden wij heel erg leuk! Nadat er wat verwarring was waar we ons moesten melden en we dus te laat aankwamen konden we toch het volle uur spelen. Die hadden we ook nodig want we hadden niet veel tijd over.

Leuke puzzels in verschillende thema's. Top!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Marcel de rent (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Mooie kamer

Toffe kamer, leuke elementen en een vriendelijk ontvangst.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperLid sinds: 26 september 2020 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2022

Prachtige kamer!

Na ruim 2 jaar waren we weer terug bij @ om hun nieuwste kamer ‘the time machine' te spelen en daar vertellen we heel graag iets van!

In dit verhaal help je de professor bij het testen van zijn nieuwe tijdmachine.
Zoals je bij een tijdmachine verwacht ga je door verschillende tijden heen en WAUW deze waren qua aankleding echt prachtig! Vanaf het moment dat de deur dicht gaat zie je de aandacht die is gegeven aan deze kamer.

Ook de puzzels vonden wij erg leuk! Zeker in de tweede ruimte vonden we die goed op ons niveau. Nu heeft Maaike nog wel eens de neiging om te roepen “kunnen we geen hint vragen?” maar gelukkig ging de host daar niet op in. Heel fijn dat hij goed naar ons keek.
Sowieso complimenten voor ons host. Wij voelden ons zeer welkom!

Wij komen dan ook graag (voor je niet enge kamers) nog eens terug! Maar vind jij enge kamers nou wel leuk? Ga dan ook zeker langs wat dat klonk echt onwijs spannend!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

LifeCheyLifeCheyEscaperLid sinds: 04 november 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Leuke puzzels, fijne begeleiding

Onze begeleidster was super enthousiast, dat was een leuke binnenkomer. De kamer zelf is mooi gemaakt, leuke puzzels die af en toe wel een denkmomentje opleveren. Het thema zelf is niet mega aanwezig door de kamers heen, het zou iets aanweziger beschreven mogen worden dat je je in een andere tijdzone bevindt. De puzzels zijn vrij linear, dus max. met 4 personen spelen, anders doen er mensen niks.

Wij komen nog eens terug voor de Crazy Mister Hunter, daar was de begeleiding ook erg over te spreken.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Thema mag aanweziger zijn na de startkamer
 • Puzzels vrij linear, dus niet met meer dan 4 spele

 

emmieemmieJunior EscaperLid sinds: 07 januari 2020 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2022

Eenvoudig maar wel leuk

Ik ben een ervaren speler maar mijn 4 medespelers niet. Desondanks waren heel snel klaar. Niet alleen de daadwerkelijke tijd, maar ook het verhaal deed kort aan.
Al met al wel leuk, maar wel voor beginners.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

disastertourguidedisastertourguideJunior EscaperLid sinds: 30 juni 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2022

Leuke kamer

Mooi verhaal, mooie kamer, topper met originele puzzels, een klein beetje kinderachtig voor volwassenen


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beetje kinderachtig

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2022

Een leuk avontuur

Spontaan een escape room doen... Dat kon hier in Amersfoort.

Ontvangst is gezellig en hebben lekker gekletst. Toen was het tijd om te escapen!
De kamer zelf is best uitgebreid en leuk in thema. Best wel wat cijfersloten maar daar ben ik altijd wel fan van. Ik merk de laatste tijd dat ik veel waardering krijg voor de klassieke kamers met lekker wat hangsloten erin.
Dit is zoon klassieke kamer met wel de nodige techniek en verassingen. Dus vooral die combi maakt het zo leuk.
We hadden na een lastige start de flow goed te pakken en konden de kamer uitspelen. Met 2 kleine hintjes en nog 8:07 op de klok hadden we hem gehaald.

Super leuke escaperoom die zeker met een gezin heerlijk is om te doen!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

ashley_groenlandashley_groenlandJunior EscaperLid sinds: 15 oktober 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2022

Hele toffe kamer!

De Time Machine is de recentelijk geopende kamer van Escaperoom Amersfoort. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid. We werden enorm vriendelijk en gastvrij ontvangen door de eigenaar. Er was even tijd voor een praatje, waarna we mochten beginnen.
Het thema en de verhaallijn sprak me erg aan. Er is voldoende diversiteit in puzzels en iedereen heeft wat te doen. Ik heb genoten van verschillende elementen in de kamer, wat een leuk effect gaf. De eigenaar vertelde over wat geplande toekomstige effecten voor in de kamer, wat de ervaring alleen maar leuker gaat maken!

De moeilijkheidsgraad was niet moeilijk, maar ook zeker niet té makkelijk. Precies goed!

Absoluut een aanrader, zeker ook voor families of gezinnen. Wij speelden de kamer met z'n drietjes, wat helemaal prima was qua aantal.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

JoriekeJoriekeJunior EscaperLid sinds: 29 mei 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Leuk en goed voor kleine groep

Zijn met z'n 2en geweest. Met 3 of 4 had ook nog gekunt maar ik denk dat met meer het erg krap was geweest. Leuke puzzels die elkaar opvolgde. Alleen jammer dat de spelbegeleider erg snel hints gaf die erg overduidelijk waren. Ik kom er dan liever zelf achter of met meer cryptische hints dan ben je alsnog een beetje aan het puzzelen


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Prijs
 • Teveel begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig