Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Chapel & Catacombs

Athene , Griekenland

Nu gesloten

130 minuten

1 - 7

Lees reviews

Meer over Chapel & Catacombs

Chapel and Catacombs was voted among the top rooms internationally ​for 2021.

"This is the only place of worship in Lockhill. Even though it is supposed to be a place of peace and quiet, my skin crawls whenever I go near it. Maybe its just the catacombs next to it, or maybe its something else..."

                                                    - Excerpt from the diary of Professor Nathan Jones -

 

 


Eng

Acteurs

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

ENFR

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

9 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Averof 30
14232, Athene
Griekenland

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

4 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

Pure angst in de catacomben

Nadat we de eerste twee kamers gespeeld hadden bij Lockhill, was het nu tijd voor de derde kamer. Ditmaal op een andere locatie. Omdat de eerste twee kamers wellicht wat tegenvielen, waren onze verwachtingen niet per se heel hoog. Eenmaal op locatie hadden we wederom een onwijs gave ontvangst in thema. Echter wil dit niet meteen altijd wat zeggen hadden we gisteren al gemerkt bij de andere kamers.

Om in de catacomben te kunnen betreden, begint je reis in het dorpje ‘Lockhill’. Hier vervolgen we ons onderzoek waar we eerder deze dag al waren begonnen. Het is een mooi uitgewerkt dorp waar we binnenkomen. Langs onder andere de bakkerij en verschillende huisjes lopen we met onze dorpsbewoner mee naar de plaatselijke bar. Hier krijgen we nog wat uitleg over wat ons te wachten staat en worden daarna het dorp ingestuurd. Na de toffe interactie die in de steegjes van het dorp volgt, was het ons gelukt om de ingang van de plaatselijke kapel te vinden. Wat hier overigens meteen opviel, was dat de acteur in deze kamer onwijs goed in zijn/haar rol zat. Dit beloofde veel goeds.

Enfin, onze échte missie begint op dat moment eigenlijk pas echt, we kunnen de kapel betreden. Vanaf het eerste moment dat we de kapel betreden weten we: “Dit gaat een stuk beter zijn dan de andere twee kamers die we vandaag gespeeld hebben”. De spanningsboog is vanaf het betreden van de kamer onwijs hoog, er is continu dreiging. Sterker nog; voor mij zelfs – af en toe – té veel dreiging. De kamer duurt 2,5 uur, maar wij hebben in totaal 2 uur en 45 minuten in de kamer gezeten zonder enig rustmoment. De acteurs zitten continu op je hielen, na 2 uur was mijn energie écht op, maar dan moet je nog een heel stuk.

Een ander minpuntje in deze kamer is dat de puzzels voor een kamer van dit kaliber en type echt té zwaar waren. Het waren echt hardcore puzzels die je moest oplossen. Dat is natuurlijk geen probleem voor een ervaren team als ons ;). Echter wordt het wel een probleem als er verschillende acteurs je continu opjagen.

Echter vallen deze twee kleine minpunten totaal in het niet bij deze enorme experience. De totale oppervlakte van de ‘kamer’ is 500 m2 en van die ruimte maak je ook écht gebruik. Ze maken tevens heel slim gebruik van de oppervlakte die ze hebben. De afwerking is over het algemeen echt heel erg goed. Er is mooi gebruik gemaakt van licht en geluid en de overige effecten in deze kamer zijn ook subliem. Ik durf gerust te zeggen dat dit een van de tofste experiences is die ik ooit gespeeld heb.

Nadat wij flink opgejaagd zijn geweest door onze reis, komt er dan uiteindelijk toch een einde aan onze beleving. We verplaatsen ons terug naar het dorp om daar te ‘ontsnappen’. Het einde is wat mij betreft geniaal gekozen en een toffe knipoog naar de nieuwe kamer die zich op deze locatie gaat openen. Alles komt samen tot een mooi eind.

Chapel & Catacombs is een van de engste dingen die ik ooit gedaan heb, maar tevens ook een van de tofste dingen die ik ooit ervaren heb. Voor kamers als deze MOET je direct het vliegtuig in stappen om het zelf te ervaren. Ik kijk nu al uit naar de volgende Athene trip om de nieuwe kamer te gaan spelen. Wauw!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  sjephanieanoukJohan Le VanDrs-jlc

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2022

Epische topbeleving

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

De kamer bevindt zich op een andere locatie als de vorige 3 rooms en is momenteel de enige kamer hier.
Parkeren kan voor het pand of in de straat en je bent hier net uit het echte centrum, dus minder druk.

Als je hier te vroeg aankomt heb je echt pech en ook naar de wc is dan nog niet mogelijk. Dus hou hier rekening mee.

Ja en dan het echt ontvangst.
Als je aankomt denk je misschien nog, ok is dit het, tof maar niet goed uitgevoerd… maar wat ging dat gevoel snel weg. De ontvangstruimte hier is een klein dorpje en dat is echt fantastisch uitgevoerd.

We worden meegenomen naar de tavern voor wat water, de wc en de broodnodige uitleg voor we Chapel & Catacombs gaan spelen.
Het verhaal begint al in het dorp en de interactie die daarop volgde vond ik fantastisch en zal nog lang blijven nazinderen.

Kamer:

Je begrijpt het al, je geraakt hier niet zomaar in deze kapel en nadat we het nodige gedaan hadden kon onze reis, want dat is het hier, echt beginnen. Het was echt ongelofelijk hoe snel de sfeer naar het echte spannende omsloeg en meteen werden we al puzzelend getest.

Wat volgde kan alleen maar uitgedrukt worden in superlatieven. De kapel is fantastisch uitgevoerd en de muziek, de acteurs en de duisternis, alles is ten top uitgevoerd en zorgt voor een heerlijke start.

We liepen goed vast op 1 bepaalde puzzel die in mijn ogen te moeilijk is voor de setting waar je je in bevindt. Die nekte ff de flow, maar dat kon de pret niet drukken.

Niet alleen zijn de acteurs een ongelofelijke meerwaarde in dit thema, ze zijn vaak ook de hintmachine, maar steeds op een subtiele manier.

De puzzels doorheen de kamer wisselde wat af en waren vaker pittig dan makkelijk. Pittig door de spanning en doordat je het spel juist wilt spelen. Het varieert van doe, denk en zoek en soms de betere hersenbreker.

De muziek in de kamer blijft me nog steeds bij, net als de geur van wierook en het zijn die zaken die de kamer net de tikje extra geven tot die totaalbeleving.

Nu niet alles was fantastisch. Hier en daar kon de afwerking een heel stuk beter en dat zeg ik niet om te zeuren, maar omdat het geen coherent geheel was. Bv de buitenkant van een huisje mooi gemaakt en als je binnen was zag je de techniek en blanke vezelplaten.
Dat is zonde, zeker met zo een sterk verhaal als dit. Ze hebben zoveel moeite gedaan om ons onder te dompelen en dan zijn dit (want het was geen alleenstaand feit) gewoon zonde.

Ergens doorheen dit verhaal maken ze dankbaar gebruik van een bepaalde ruimte, alleen hebben ze de herhalingswaarde ervan een beetje overschat. Nu we begrepen heel goed waarom we dit weer moesten doen, maar het ging wel gepaard met een zucht na de 4de keer.

Het verhaal komt zeer goed tot zijn recht en is, ondanks het bijna totale gebrek aan gesproken taal, erg duidelijk maar tegelijk ze mijden terecht zoveel mogelijk papiertjes of tekst.

Uiteindelijk werd de conclusie gegeven met een epic finale.

Conclusie:

Alleen voor deze beleving zou ik het vliegtuig opnieuw nemen en als ik de ruimte in de planning had, zou ik hem deze trip nog opnieuw boeken, enkel om van alles des te harder te genieten.

Het is een ongelofelijke beleving van 500m2 en die ruimte hebben ze ook nodig om de kamer geloofwaardig te maken.

Het is tevens een van de engste rooms die we gespeeld hebben tijdens onze trip en dat kwam niet door goedkope horror, maar door een fantastisch samenspel van alle acteurs die slim inspelen op ons spel.
Maar het komt vooral door de muziek, de dreiging, de sfeer, de geur, alles samen maakt dat het niet 1 ding is wat het spannend of eng maakt, maar het bereikt een zodanige geloofwaardigheid dat je helemaal opgaat in het spel.

De intro, de sfeer, de acteurs, het stadje, alles komt samen maakt dat dit een beleving is waar je nog lang over na gaat denken.

Zet je over je zorgen heen en sla deze nooit over als je in Athene bent.
Het wordt een van de beste 2,5 uur in je escape carrière en het is zeker een van de beste van Athene.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  sjephanieDrs-jlcdcmarieke

Doe deze maar beter niet met je gezin :-)

Na de enge ervaring bij Woman In Black, nu deze.... Lap, opnieuw freaking scary! M'n vrouw en dochter wilde niet meer meespelen op een gegeven moment en heb ik moeten vragen om het minder eng te maken. Vond ik best jammer want ik ben zeker dat we belangrijke zaken gemist hebben hierdoor. Maar goed, ik kan de makers hiervoor niet straffen dus ik geef ze een verdiende 10/10. Want het is ongelooflijk wat ze hier hebben neergezet. Gigantisch groot! Mijn puntje van kritiek is dat de muziek VEEEEL te luid stond. ( wat trouwens in veel rooms zo is in Athene. ) Waardoor je gewoon niet kan denken of communiceren. Maar goed, misschien ben ik gewoon een oude opa aan het worden. Ga hier heen met durvers and have a blast!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend

  Standcmarieke

dcmariekedcmariekeEscape GuruLid sinds: 2 maart 2020 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Deze blijft je lang bij!

De nieuwste kamer van Lockhill, echter speelde wij hem als derde, in plaats van als vierde. Op de website staat dat de "order is not important" maar dat bleek dus wel zo te zijn.
Deze "kamer" is... wow. Het is geen kamer, het is een heel dorp, maar de meeste tijd zal je doorbrengen in -zoals de naam al doet vermoeden- de kapel en de catacomben.
Dit is zó mooi neergezet, dat decor, de acteurs (er zijn "goede" en "slechte" karakters, er is interactie met de karakters)...
Dit was voor ons de engste van de 21 escaperooms die we in Athene speelden, maar deze móet je meemaken.
Enne.. als je dacht dat alleen vrouwen kunnen gillen... dat is niet waar.

Parkeren: kan in de straat
Entree: geen, je begint gelijk
Toilet: na de intro is er nog gelegenheid om naar het toilet te gaan
Gameflow: redelijk goed, hintssysteem is ook best spannend trouwens, en die hadden we nodig
Decor: 9,5
Afwerking: goed
Scarefactor: 8/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Spannend
  • Beleving
  • Diversiteit

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig