Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

LAB13

Rotterdam, Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 8 (Aanbevolen: 5-6)

16 jaar

Lees reviews

Meer over LAB13

In de jaren 50 werden door de Russen in Lab 13 experimenten gedaan die het daglicht niet konden verdragen. Volgens omwonenden is het lab nog steeds in gebruik. Om een internationale rel te voorkomen wil defensie niet op de geruchten reageren.  Een speciaal getraind burgerteam moet de eerste verkenning uitvoeren…. Jullie?

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Misdaad

Oorlog

Thriller

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

17 likes

293 bezoekers

68.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

115 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Helaas... Dit was niet in orde!

Dit is voor mij de 2e kamer die ik op deze locatie heb gespeeld. Laat ik zeggen dat de vorige keer beter was dan nu...

Ontvangst:
Deze was kort en niet echt vriendelijk... We kregen centraal uitleg, dus meerdere groepen tegelijk kregen in 1 x een uitleg.
Dat kan, maar is in mijn ogen niet helemaal nodig en het zou netter/prettiger zijn om het even per groepje te doen.
Na de uitleg worden we naar de kamer gebracht.

Kamer:
Het begin is donker... En daar is gelijk alles mee gedaan. Enkel in een bijna volledig donkere gang een sleutel ergens op de grond moeten zoeken is voor mij niet echt een hoopvol begin van een Escaperoom. Ik snap niet wat de ''fun'' is van op deze manier beginnen en hadden hier dus ook gelijk al een hint voor nodig gezien je domweg mazzel moet hebben als iemand die sleutel daadwerkelijk vind...

Naja, de rest zal hopelijk beter zijn. Dat was ook in eerste instantie het geval. We puzzelen wat, soms een tikje vaag maar oké. Allen wat we gelijk merken is dat de hints ons om de oren vlogen... Ook hints van puzzels die al opgelost zijn. SUPER IRRITANT. Het waren denk ik automatische hints, maar dit heeft niet veel zin als je ze al opgelost hebt!

Daarna word het ineens toch best even spannend. De sfeer slaat om en de muziek word een heel stuk intenser. Dit was achteraf dan ook gelijk het enige, want er gebeurde verder niks? We puzzelen weer wat, kregen weer hints over puzzels waar we al mee bezig waren en ook al op de goede manier maar het ging denk ik niet snel genoeg?
Na een opmerking over de hints werd het ineens HEEL lang stil. Dus we gaan gestaag verder met puzzelen wat ook helemaal goed ging.

Tot we op een dood spoor komen... We proberen van alles, maar niks lijkt een aanknoping te hebben. We krijgen na (dit is een schatting gezien we geen tijd konden zien) ongeveer 10 min alle mogelijke dingen te proberen en al 3x aangegeven te hebben dat dit dan juist een moment is dat er even geholpen mag worden, ineens weer een hint. Maar, die hint daar komen we ook niet verder mee en maakte eigenlijk alleen maar meer verwarring... En ineens ging er iets aan, zonder dat we iets deden. Raar...? Toen kregen we heel snel achter elkaar te horen wat we moesten doen, werden er automatisch goede antwoorden ingevuld en een paar minuten later stonden we ineens buiten... ''Gefeliciteerd, jullie hebben het gehaald''

We hadden ZO VEEL vragen... Maar nee, die werden niet beantwoord. We moesten gelijk naar boven want daar zou een collega ons gaan helpen. Nou, die was helaas nergens te vinden dus zijn we maar gaan zitten. Na 5 min kwam er een andere groep ook uit die tegelijk met ons de uitleg kregen. Die groep kreeg alle aandacht terwijl wij al 10 min op ''iemand'' zaten te wachten. We weten niet hoe lang we nu over de kamer gedaan hebben. Onze vragen zijn niet beantwoord en ze vinden het duidelijk niet belangrijk hoe wij het gehad hebben...

Uiteindelijk hebben we zelf maar aangedrongen om te betalen en zijn we weg gegaan... De host kwam nog achter ons aan dat we een foto moesten maken. Wel fijn dat daar dan nog even aan gedacht werd. Maar ook nu was de host eerder geïnteresseerd in welke kamers wij allemaal goed vonden zodat hij ze zelf kon spelen dan dat ze benieuwd waren of wij het überhaupt leuk hadden gehad? Er was aan alles te merken dat wij niet echt ''happy'' waren, maar er is niet 1x een vraag gekomen of we het naar ons zin hebben gehad...

Conclusie:
Meh, dit was echt jammer! Als alles wat ik net benoemd heb een beetje beter verlopen was, dan was het best oké.
Maar dit is echt niet fijn als je je beseft dat je F*KING 132,- moet betalen voor deze kamer... Nee, sorry maar ik ben er helaas niet met een goed gevoel weg gegaan. Zonde, het had echt niet zo hoeven eindigen!


4.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

  markgoedegebuuredeLeccEvelyneTijn10

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Hmmm dit viel tegen.

We spelen de tweede kamer van de avond. Eerst in Delft en nu dus in Rotterdam.

Ik vind het lastig om een kamer kritisch te beoordelen maar ik heb het niet naar m’n zin gehad bij deze kamer.

Bij binnenkomst worden we snel neergezet en het kwam niet echt gastvrij over. We kregen een gezamenlijke uitleg en mochten daarna van start. De kamer begint in een donkere hal waar wij al gelijk een hint nodig hadden om de eerste puzzel op te lossen. Omdat het bij deze puzzel domweg om geluk draait of je deze oplost of niet. Vervolgens blijven wij (verwachten wij) automatische hints ontvangen over puzzels die we al gedaan hebben wat echt bizar frustrerend. De puzzels zijn inmiddels iets beter geworden (wel iets aan de vage kant) en de puzzels werken ook niet meer zo soepel als ze horen te werken en ik mag hopen dat hier voor €132 per kamer wel wat aan gedaan wordt want ook het decor in deze kamer heeft wel wat vernieuwing nodig. (Vooral in het eerste gedeelte) nadat wij aangaven dat het wel even genoeg was met de hints kregen wij eindelijk gehoor. Het bleef een lange tijd stil en we konden lekker onze gang gaan totdat wij op een dood spoor terecht kwamen. We hebben hier 10 minuten vast gezeten en na 3x aandringen kregen wij eindelijk een hint. Helaas hielp deze hint ons niet verder en hier starte eigenlijk het grootste gedeelte van de chaos. Er werden antwoorden automatisch ingevuld, er kwamen willekeurig onverstaanbare spraak berichten en het apparaatje waar wij alles op in moesten vullen was wel 5 minuten bezig met van modes veranderen. Na deze chaos stonden wij al snel buiten met een “gefeliciteerd jullie hebben het gehaald” en we mochten gelijk naar boven waar een collega ons op zou wachten. Nou deze was er niet dus de frustratie begon inmiddels hoog op te lopen. Na 5 minuten kwam dan ook de andere groep eruit en kregen zij alle begeleiding. Wij zitten daar inmiddels voor Jan met de korte achternaam dus hebben zelf het initiatief genomen om af te rekenen en er vandoor te gaan. Hier werd wel wel op gereageerd en er werd nog attend van ons een foto gemaakt. Maar ook hier draaide het weer niet om of wij het naar ons zin hadden gehad waardoor wij onze frustratie nog steeds niet kwijt konden en dus met een niet al te best gevoel huiswaarts keerde.

Dit was dus geen succes, slechte begeleiden, het decor heeft wat aandacht nodig en daar betaal je dan €132 voor. Dat gaat mij echt te ver


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Slechte service
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

  markgoedegebuureEvelyne

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2023

Leuk op de proef gesteld!

In deze kamer zit spanning op een toffe manier. Je zult plezier beleven aan de ervaring en het ligt mooi centraal in Rotterdam!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving

  Pjurn.

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2022

Leuke escaperoom

Ons ontvangt was al erg leuk, de spanning werd al opgebouwd voor we de kamer in gingen. De elementen waren goed gemaakt, de sfeer was top. Goede schrikmomenten.
Wel een aantal moeilijke elementen, hier kregen wij optijd hulp bij konden zo weer door.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  Dewi

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2021

Lab 13

#89 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Bij deze kamer was dat voor ons nog meer dan bij de andere kamers. We werden opgejaagd en het voelde alsof er geen tijd was voor de tijd die we over de kamer hadden gedaan, feedback en een foto achteraf.

Dit is duidelijk de spannendste kamer. De sfeer is prima neergezet, alhoewel wij ons echt ‘banger' maakten dan nodig. De donkere omgeving past, denk ik, bij het thema. Maar voor mij was het verhaal in deze kamer niet heel duidelijk. Doordat het zo donker was, waren sommige eenvoudige puzzels ineens heel lastig om op te lossen. Wat een frustratie maakt dat los. Net als bij de andere kamers op deze locatie had ik veel last van de onduidelijkheid. Het is onduidelijk wat het gevolg is van een opgeloste puzzels, als het al duidelijk is dat je het goed hebt gedaan.


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  evleeuwen

NaomiNaomiEscaperLid sinds: 05 november 2021 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2023

Kamer past zich aan naar niveau van de groep

#10 - Tof aan deze kamer is dat deze zich aanpast naar het niveau van de groep, door al dan niet extra puzzels toe te voegen tijdens het spelen. Jammer hieraan is dat wij het één na hoogste niveau hebben gespeeld, maar op enkele seconden na niet zijn ontsnapt. Toen de klok op nul stond werd ook direct de deur opengedaan door de spelbegeleider. Terwijl deze als het goed is kan inschatten dat wij op het punt stonden de laatste puzzel op te lossen, dus ons voor de spelbeleving nog een paar extra seconden had kunnen gunnen.
De kamer heeft afwisselende puzzels, maar het was niet altijd duidelijk of logisch waarmee je verder kon gaan nadat een puzzel was opgelost. Dit kwam onder andere door de slechte verlichting in de kamer. Dat het donker is, is te begrijpen. Dit maakt de kamer nog spannender, maar werkte in dit geval vooral erg frustrerend omdat we niets tot weinig konden zien. De spelbegeleider stond na afloop helaas niet open voor feedback.


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Nee


 • Aanpasbaar niveau
 • Spannend
 • Verlichting
 • Niet open voor feedback

  markgoedegebuure

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2018

Pittig, adaptief puzzelen

We hebben lab13 gedaan. Thema is goed doorgewerkt, originele pittige puzzels. Achteraf werd ons verteld dat het computersysteem puzzels kan weglaten/makkelijker of moeilijker kan maken. Zodat je altijd een uitdaging 'op maat hebt'. Spannend, maar niet eng. Goede ontvangst ruimte en begeleiding.
Al met al echt een toffe kamer! Net niet ontsnapt, maar mag de pret niet drukken :-)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Adaptieve puzzels
 • Veel samenwerken
 • Goede sfeer
 • Originele, gevarieerde puzzels
 • Leuke combi met museumbezoek
 • Soms iets te donker

  johan_van_drunen

Rutger (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 april 2018

Zo ongelooflijk gaaf!

Wij deden deze kamer als een verrassing voor een Vriendin...... we zochten een kamer voor 8 personen. We waren eerder, en konden dus al eerder beginnen. Super vriendelijk personeel! Toen we de kamer in mochten hing er meteen een super sfeer! samen met z’n 8e zoeken naar hints en sporen...... Je verwacht dat je met z’n 8e elkaar in de weg loopt..... maar dit was zeker niet zo! Iedereen is tegelijkertijd met andere dingen bezig wat het super gaaf houdt. Deze kamer was voor ons ook ontzettend eng hahahaha maar dan ook echt eng! Waarschijnlijk heeft het personeel nog steeds pijn van het lachen hahahahah. Helaas niet ontsnapt, maar waren wel bij de laatste puzzel..... dus voor ons gevoel zijn we gewoon ontsnapt ;) Al met al een geweldig uitje met vrienden! Super gaaf!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Super spannend
 • Mega eng

  live-escape

Daniel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2018

Super vet !!!

Goed en vriendelijk ontvangst een goede en simpele uitleg. De Kamer is mega goed in sfeer en leuke puzzels en effecten. Zeker een aanrader!!


Reactie door Live Escape

28 maart 2018

Ontzettend bedankt voor de review!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  live-escape

Een spannende, goed in elkaar gezetten uitdaging.

Deze kamer is zeker niet voor watjes!
Uitdagende opdrachten, goed over nagedacht, luguber mooi gedecoreerde kamers die ervoor zorgen dat je helemaal mee genomen wordt in het verhaal. Na een korte en duidelijke uitleg wordt de deur gesloten en stijgt de spanning.
Verder een gezellige ontvangstruimte waar je overigens met een gerust hart je spulletjes op kunt bergen in de kluisjes.
En niet geheel onbelangrijk een heel vriendelijk en behulpzaam team aan personeel!


Reactie door Live Escape

28 maart 2018

Mooi verwoord, "luguber mooi gedecoreerd".... Bedankt voor de 10 en natuurlijk graag tot ziens in The Safe House !!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  live-escape

Tessa (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2018

Supergave escape room van hoog niveau

Met ons vaste groepje werd deze escape room uitgekozen voor deze maand. Ons vorige escape avontuur ergens anders was van wat makkelijker niveau dus we hoopten dat we deze avond meer uitgedaagd zouden worden om te kunnen ontsnappen. De ontvangst was erg prettig met een leuke ruimte en na de heldere uitleg werd opeens de deur van LAB13 achter ons dicht gedaan en kon het avontuur beginnen. Beetje bij beetje werden puzzels ontrafeld waarna we vervolgens weer vertwijfeld op zoek gingen naar de volgende stappen om verder te komen. Gelukkig was daar dan toch steeds weer een oh ja moment en kwamen we steeds dichter bij de ontknoping. de opzet van deze escape room zit heel ingenieus in elkaar en toen we net voor tijd ontsnapt waren, hoorden we dat deze kamer zich gedurende het spel aan het niveau van de groep aanpast en dus extra puzzels kan ontgrendelen. Deze hadden wij allemaal uit weten te spelen wat het dus extra gaaf maakte. we hebben een top avond gehad en raden deze escape room dan ook zeer zeker aan.


Reactie door Live Escape

28 maart 2018

Bedankt voor de uitgebreide reactie en een 10 vinden we helemaal geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuke variatie in puzzels
 • opbouwend qua niveau

  live-escape

Laura (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2017

Originele en spannende escaperoom!

Deze escape room begon vooral heel erg spannend, waardoor het team gevoel er meteen in zat! Daarna werden we constant verrast met allerlei originele puzzels etc. Een goed niveau en gaaf ingerichte kamers. Ook nog eens een ontzettend vriendelijk ontvangst op een goed bereikbare en prachtigen locatie.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  live-escape

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Even lekker live escapen

Prima ontvangst, en we mochten al snel beginnen. De host doet zijn best om de sfeer al neer te zetten vóór we de kamer ingaan, zorgt ervoor dat mijn medespelers extra op hun hoede waren.

Decoratief ziet deze kamer er best netjes uit, al kan hier en daar wat onderhoud gebruikt worden. Zal vast niet gebeuren vóór december. Het leuke is dat bij elke puzzel steeds een andere teamspeler de leiding pakte omdat hij/zij wist hoe dit aangepakt moest worden. We liepen slechts 1x vast waarbij er veel hints werden gegeven maar eigenlijk wisten we al wat er moest gebeuren, enkel de uitvoering verliep minder soepel. Verder zijn de puzzels niet per definitie lastig maar het was niet duidelijk dat je bepaalde voorwerpen vaker kon gebruiken totdat de hint kwam, meestal gebruik je een bepaald voorwerp 1x en daarna niet meer.

De spanning zat er lekker in. Hier en daar een jumpscare die mijn spelers liet schrikken, geluid, en lichtuitval droegen hieraan bij. Maar vooral de spontane aanwezigheid van een acteur maakte mijn team een beetje nerveus.

Gezellige afsluiting met een gezellige host!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:49 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

GuuskeGuuskeJunior EscaperLid sinds: 10 januari 2024 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Spannende kamer

Met een groep van circa 12 mensen gingen wij spelen bij Live Escape, we hadden geboekt voor LAB13 en Room 1409. We hadden van tevoren teams gemaakt om onenigheid te voorkomen en ik ging dus mee met LAB13, we werden vriendelijk ontvangen en mochten na een tijdje naar het Russische verlaten(?) lab.

Laat ik meteen met de deur in huis vallen, de kamer is heel erg donker in de meeste ruimtes waardoor je soms echt goed moet kijken waar je mee bezig bent. Wel is de kamer erg spannend maar heeft weinig unieke jumpscares, er werd vooral gewerkt met geluidseffecten wat me erg deed denken aan de douche scène van Pyscho en scares die constant opnieuw werden getriggered wanneer je in het zelfde gebied kwam wat erg jammer was.

De puzzels zijn uitdagend en sommige waren voor mij erg lastig, gelukkig had ik een paar teamgenoten die met de puzzels waar ik geen moer van begreep wisten om te gaan. Wat ik wel erg fijn vond was dat er geen tijd-indicatie was hierdoor had je geen stress dat je bijna af zou zijn. Wel was het jammer dat er vaak hints werden gegeven voor stappen of onderdelen die al voltooid waren, het hintsysteem was waarschijnlijk geautomatiseerd.

We hebben achteraf nog even met (volgens mij?) de eigenaar van Live Escape Rotterdam gekletst en hij was heel vriendelijk, bedankt voor het leuke uitje!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Decor
 • Hints voor dingen die we al gedaan hadden
 • Verlichting
 • Weinig variatie in schrikmomenten

 

EvelyneEvelyneEscaperLid sinds: 21 februari 2023 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Hm...

In Delft speelden we om 19u een kamer en op de terugweg gingen we langs Rotterdam om deze kamer te spelen. Na wat gepuzzel konden we op een andere tijd starten. Dat was een erg vriendelijk telefoontje.

Na wat uitleg worden we naar de kamer gebracht. Dit is best leuk gedaan en bouwt een beetje spanning op. Maar helaas was de ervaring in deze kamer echt niet goed.
Het verhaal is heel onduidelijk. Je bent al best snel kwijt wat nou precies je doel is en je krijgt onderweg heel schaars nieuwe stukjes van het verhaal. De conclusie is mij ook tot nu toe niet helemaal duidelijk.
De puzzels zijn op zich wel leuk, maar hierbij mist bij een aantal echt het doel. Waarom lossen we dit op en wat gebeurt er dan? Het is volgens mij een vrij lineaire kamer, maar de linkjes miste je echt.
De sfeer werd vooral gezet doordat het er erg donker was. Ik houd echt van spanning en ik vind dat ook heel erg leuk, maar hier was het meer spannend doordat het donker was dan dat er ook echt iets gebeurde. Het decor ziet er ook niet goed onderhouden uit (dat iets vervallen eruit moet zien, betekend niet dat het ook echt vervallen moet zijn). En doordat je in een kelder zit is het heel vochtig. Dat zorgt ervoor dat het er vies voelt en je minder comfortabel speelt. Daarnaast hoor je ook de spelers in de andere kamers heel erg goed (je kan er gewoon een gesprek mee voeren als je dat zou willen), wat echt afbreuk doet aan de ervaring.
Ik heb ook het idee dat we niet de hele tijd in de gaten werden gehouden. In het begin kregen we heel snel achter elkaar (automatische?) hints over puzzels die we al opgelost hadden of al correct mee bezig waren. Maar toen we echt een hint nodig hadden moesten we eerst drie keer roepen voordat we iets kregen.... Maar als je dan ook nog eens een super verwarrende hint krijgt, dan ben ik het spoor kwijt. Vanaf dat moment was er alleen nog maar verwarring en was de logica (die al heel raar in elkaar zit) ver te zoeken. We hebben ook het idee dat we een puzzel niet hebben opgelost en dat ons het antwoord maar gegeven is om ons nog op tijd te laten ontsnappen... Als we dat ook zijn dan, want onze eindtijd hebben niet meer te horen gekregen.
We hebben ook geen antwoorden op onze vragen gekregen en geen enkel echt persoonlijk begeleidingsmomentje gehad. Alleen een enthousiast praatje van de host dat meer over andere escaperooms ging.

We waren ontzettend gefrustreerd en dat was ook echt aan ons te merken. Heel jammer dat we geen moment hebben gekregen om dit te kunnen uiten en met de host en begeleider de kamer nog na te bespreken.

Als je zoveel geld moet betalen voor een kamer, verwacht je echt wel dat alles op orde is. Maar dat was het gewoonweg niet.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 3.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

Daan09Daan09Escape ApprenticeLid sinds: 07 april 2024 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Teamwork en spanning!

LAB 13 Escape Room neemt je mee naar een wereld van wetenschappelijke mysteries en geheimen. Ontdek intrigerende laboratoriums en los complexe puzzels op terwijl je een duister plot ontrafelt. Een boeiende ervaring voor liefhebbers van science fiction en uitdagende escaperooms.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De stichting

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving

 

12_over_1212_over_12Escape ApprenticeLid sinds: 27 november 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

leuke setting!

Helaas (net) niet ontsnapt, van de 7 personen was ik de enige met escape room ervaring, dus waarschijnlijk iets te lastig voor beginners. Dit is absoluut geen minpunt!
Voor personen met angst in het donker is dit wel een spannende ervaring :).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nancy8Nancy8Junior EscaperLid sinds: 24 juli 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

akelig

Door een opmerking van de spelbegeleider waren we steeds bang dat er een acteur zou komen.
De kamer was luguber en voor sommigen van ons echt te eng.
Zeker goed dat er 16+ wordt vermeld.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding

 

Spannend

Voor mij de 1e escaperoom waar ik het spel verlaten heb.Voor je opgesloten wordtwordt de spanning al opgebouwd. Heb zelf 25minuten gespeeld de rest is doorgegaan maar als je niet van donker en vele enge schrikmomenten houdt dan raad ik je deze escaperoom af. Hij is echt wel heel spannend. Wel mooi gemaakt van wat ik heb gezien.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Great price
 • Exciting

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2022

Durf ik het aan?

#44
Meegevraagd door mijn escapemaatje. Zij had laatst al een andere kamer hier gedaan met haar gezin.
Nu kon ik mee.

Enigszins gespannen kwam ik aan in Rotterdam. Ik ben best een angsthaas, moet ik deze kamer wel willen spelen?
Natuurlijk, mijn mantra is; je bent een volwassen vrouw, kom, je kan dit.

Na een hartelijke ontvangst, het hoe werkt een escaperoom praatje, gaan we naar de kelder van het pand.
Hier krijgen we de intro van de kamer. Lekker donker.
Dit is wel een thema wat terug komt in de kamer, lekker donker. Soms zelfs zo donker dat jouw ogen er niet echt aan wennen. Helaas kwamen we er erg laat achter dat er in de kamer gewoon een lichtknopje zat. (en we hadden er nog wel naar gezocht :) )

We moesten even inkomen, maar zaten daarna wel in een redelijke flow.
De kamer gehaald in 56.09. Netjes dus.
En deze angsthaas heeft het geen moment eng gevonden. Het meest spannende was het donker...

Ik ga nog even nadenken of ik hun andere kamers wil spelen, die schijnen wel iets spannender te zijn.

Leuke avond gehad.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Ja  56:09 min


 • leuke foto achteraf
 • donker
 • automatisch hint systeem?

 

BreanakhadijahBreanakhadijahEscape ApprenticeLid sinds: 27 oktober 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Amazing!

We have now played all the escape rooms they have to offer, and time and time again it has been an amazing experience! Super friendly staff that make sure the experience from beginning to the end is what it should be.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Difficulty
 • Original
 • Great price
 • Experience
 • Diversity
 • Storyline
 • Logic
 • Great host
 • Exciting

 

Ruby PRuby PJunior EscaperLid sinds: 08 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Spannend

Spannende escaperoom, puzzels waren oké, sfeer was goed


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

 

iKimberlyyyiKimberlyyyJunior EscaperLid sinds: 21 juni 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2022

Oké

Minimaal aantal puzzels. De sfeer maakt het alleen spannend, maar vond het best tegenvallen


4

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Mooie beleving puzzels te moeilijk

Super leuke kamer alleen de puzzels zijn te moeilijk


6.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De weggooiers

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

EgelaarEgelaarEscaperLid sinds: 25 november 2023 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2023

Leuk

Leuke kamer


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

NielsSwNielsSwJunior EscaperLid sinds: 10 februari 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2023

Leuke kamer, goede spannende sfeer

Spannende kamer met leuke puzzels. De opbouw in de puzzels was soms niet heel logisch, maar zeker de moeite waard


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Exciting
 • Lack of story
 • Illogical puzzles

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig