Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Flight815

Tilburg , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

10 jaar

Lees reviews

Meer over Flight815

Te spelen vanaf 15 februari 2022!

Je bent na een heerlijke vakantie het vliegtuig ingestapt van Australië naar Los Angeles. Veilig zit je in je stoel met de gordel om. Toch ben je ongerust. Er gaan namelijk geruchten rond dat jullie over een eiland heen vliegen waar veel vliegtuigen zijn neergestort. Er werd zelfs gesproken over geheime en streng bewaakte bunkers. Je kijkt uit het raampje en ineens zie je donkere onheilspellende wolken op het vliegtuig afkomen. Op het moment dat jullie de storm in vliegen begint het toestel onophoudelijk te schudden. Je hoort gedonder, gegil en plotseling wordt alles zwart voor je ogen…

Het voelt alsof je uit een diepe, maar pijnlijke slaap ontwaakt. Het is oorverdovend stil. Waar zijn jullie? Er rest maar een taak: overleven en zo snel mogelijk je weg naar huis vinden….

Deze beroemde premium escape room krijgt een tweede leven bij Locked! Waan jezelf in een andere wereld en speel de complete ervaring, gebaseerd op de serie Lost.

Let op: deze escape room is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en kan door sommigen als spannend worden ervaren


Thema's

Mysterie

Reizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

17 likes

235 bezoekers

88.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationstraat 14D
5038 ED, Tilburg
Nederland

Route

Route

70 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Klassieker met wat kinderziektes

Eindelijk was het zo ver om een echte escape klassieker te mogen spelen. Als echte Brabanders waren we natuurlijk onwijs trots dat een kamer als deze richting ‘ons eigen' Tilburg zou komen. De kamer was nog geen week geopend of we moesten hem natuurlijk al gespeeld hebben! Omdat we op de dinsdagavond nog niets gepland hadden, boekte we meteen Flight 815!

Ofja, boekten meteen, dat is niet helemaal waar. Iets waar ik me al vaker aan gestoord heb (en wat ik ook van andere escapers gehoord heb) is dat de betaalfunctie bij Locked op hun website erg slecht werkt. Net als de vorige keer dat ik hier kwam escapen, kreeg ik een foutmelding waardoor mijn reservering weer open zou komen te staan na 15 minuten. Echter gebeurt dat niet en staat je reservering toch vast. Eindstand; weer bellen om te vragen of het nu goed gegaan is. Niet dat dit heel vervelend is, maar omdat dit vaker voorkomt, is dit wel een verbeterpunt.

Enfin, wat meteen opvalt is dat de ontvangstruime ook een flinke upgrade heeft gekregen, gaaf! Na een korte introductie konden we de kamer gaan starten. Een ding wat ons wel opviel, is dat onze gamehost hier meerdere groepen tegelijk draait. Ikzelf ben daar over het algemeen niet zo'n fan van. Maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard.

Het verhaal van de kamer was bekend en de introductie in de kamer is dus helemaal in thema. Afwerking kan hier en daar echt nog wel beter. Uiteraard weten we dat de kamer pas net open is, maar losse schroeven op de grond (door de hele kamer) stoort dan toch wel. Het begin van de kamer ging bij ons onwijs snel en we zaten meteen in een lekkere flow. Het decor ziet er verder top uit!

Ongeveer op een kwart van de kamer begon voor ons echter de frustratie, er zitten in de kamer echt nog wel wat kinderziektes. Nogmaals, je weet op voorhand wanneer een kamer open is dat dit kan gebeuren. Wat ik echter wel vervelend vind, is dat wij op een moment vast kwamen te zitten door een van die kinderziektes en dat we hier pas na een aantal minuten geholpen worden (had de gamehost het te druk met de andere groep?). De gamehost probeerde nog een hint te geven, maar de schermen waren in alle ruimtes ook uit. Helaas zat er dus niets anders op dan bij ons de kamer binnen te komen. Dit kan gebeuren, maar is natuurlijk wel jammer.

We probeerde de flow daarna weer op te pakken, maar dit werkte echter niet helemaal super. We hadden het idee dat we een puzzel al goed opgelost hadden, maar er gebeurde nog niets in de ruimte. Pas minuten later (zonder dat we wat deden) gebeurde hetgeen wat – volgens ons – veel eerder had moeten gebeuren. Wederom heb je hier dan het gevoel dat de gamehost wat handmatig moet triggeren maar even niet op zat te letten.

De puzzels die hierna kwamen konden we allemaal snel doorlopen, de flow zit (als je dus geen last hebt van storingen) verder echt wel goed. Het thema is goed, de puzzels leuk en het decor echt subliem. Echter was het einde voor ons weer pure frustratie; we konden de laatste puzzel niet oplossen omdat een cruciaal onderdeel niet werkte. Hierdoor heeft onze gamehost ons de code moeten geven.

Ik weet zeker dat Flight 815 een echte topkamer is, echter was het op dit moment echt niet de beleving die je zou willen in een kamer als deze. Wat simpelweg zonde is. Nadat we klaar waren met de kamer was er helaas ook geen ruimte om na te spreken of feedback te geven omdat de gamehost natuurlijk verder moest met de andere groep die nog in de andere kamer aan het spelen was. Ik hoop oprecht dat er met dit punt wat gedaan wordt, want dit komt helaas wat onpersoonlijk over. Locked heeft echt een topkamer in handen, maar zelf zou ik nog een aantal maanden wachten met reserveren totdat alles écht helemaal goed werkt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  joost_van_puijenbroekjoelle_zweersMariekeElise Dalleu

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (209 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2022

Schrobbel Air

Je gaat niet de hele dag binnen zitten als het buiten tropisch warm is, dus ik en mijn vriendin (2 personen) hadden besloten om erop uit te gaan. Naar het strand? Naar het zwembad? Nope. Naar een escape room met airco 😁Ž.

We kwamen aan in ‘Schrobbeler-City' Tilburg (eindelijk weer eens iets in de buurt 😁…) bij Escape World Tilburg om daar de escape room ‘Flight815' te gaan spelen. Klein geschiedenislesje: Toen wij met onze escape-hobby begonnen (2018) stond deze kamer hoog aangeschreven (als ik me niet vergis zelfs als nummer 1 in Nederland). Deze was toen te spelen in Voorburg bij Down The Hatch. Tegenwoordig is deze uitbater bekend van de escape room ‘Molly's Game'. Toen de kamer gesloten werd, werd de kamer gekocht door Escape World Tilburg om daar een nieuw leven te krijgen. Echter is het niet meer volledig dezelfde kamer als toen, want de kamer duurde in Voorburg 90 minuten en vandaag de dag in Tilburg 60 minuten. Helaas zijn wij te laat met onze hobby begonnen om destijds de kamer in Voorburg te spelen, dus is het super tof dat we deze nostalgische escape room jaren later toch nog kunnen doen in het Brabantse Tilburg.

Parkeren kan gratis voor de deur bij Escape World. Vervolgens werden we vriendelijk welkom geheten door onze gamehost. De ontvangstruimte ziet er prima uit en is groot qua oppervlak. Echter het was een beetje een rommeltje toen wij er waren. Desalniettemin werden we vriendelijk te woord gestaan en werden we naar de kelder begeleid voor de instructie, die door de host zelf gedaan wordt. De introductie op het verhaal vind plaats in de kamer zelf. Wat ontzettend jammer is, is dat de tijd begint te lopen terwijl je naar de introductie kijkt/luistert. Hierdoor moet je een keuze maken; ófwel ik ga genieten van de beleving en loop daardoor enkele minuten van mijn tijd mis óf je begint alvast met zoeken en puzzelen én mist daardoor de beleving en het verhaal. Wij kozen voor optie 1 en hadden daarom al meteen enkele minuten achterstand. Uiteindelijk vinden wij ‘beleving' belangrijker dan zo snel mogelijk uit een kamer geraken. Dit frustreet wel een beetje.

De kamer zelf ziet er prima uit en is op zich mooi gedecoreerd en gethematiseerd. Hier en daar lijkt het op een oude kamer door wat slijtage, terwijl de kamer hier nog maar recent is. De licht- en geluidseffecten zijn prima en dragen bij aan de juiste sfeer.

De puzzels zijn leuk om te doen én zijn van een prima niveau. De meeste puzzels zijn passend in het thema van de kamer. De kamer is voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt met de volgende. Hierom zou ik aanraden om met een kleine groep te gaan (maximaal 3 óf 4 personen), anders zal je vaak op elkaar moeten wachten. Wij met z'n tweeën hadden hier geen last van 👍. Ook bij de puzzels is veel slijtage te zien. Dit zit ‘m voornamelijk in technische mankementen. Zo hadden wij bijvoorbeeld een goede combinatie al meerdere malen ingevoerd, maar pas bij de vijfde keer klapte er iets open. Op zich is dat geen ramp, maar het wekt wat frustratie op wat zonde is van de flow en de beleving.

Uiteindelijk wiste we toch nog binnen de tijd te ontsnappen. We werden enthousiast door de host uit de kamer gehaald en hebben nog kort nagepraat en wat gedronken en zo kwam onze warme middag in Schrobbeler-City tot een eind.

Al bij al; Raar om te zeggen van een kamer die al zulke groten successen heeft gekend; maar het is een kamer met potentie. Het thema, decor en de puzzels zijn hartstikke leuk en goed, maar hier en daar heeft de kamer wat liefde nodig om het tot een nog betere ervaring te maken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 3 óf 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Houdt rekening met ‘haperende' techniek; je antwoord kan goed zijn, maar wellicht moet je het nog een keer invoeren; laat je hier niet te veel door frustreren.
- Vooral leuk om te doen als je nog niet veel kamers gespeeld hebt, dus voor de iets minder ervaren escaper.

Beste mensen van Escape World Tilburg, bedankt voor deze leuke middag!


Reactie door Escape World Tilburg

20 juni 2022

Hi! Dankjewel voor je uitgebreide review! Dit helpt ons uiteraard en we blijven altijd zoeken naar verbetering. De introductie is een kleine 3 minuten, maar we hebben inmiddels een aantal keer gehoord dat dit storend is. We gaan er dus direct naar kijken om de spelervaring te verbeteren! Daarbij wil ik ook graag aangeven dat er wel degelijk parallele puzzels in de kamer te vinden zijn, maar hier zal ik verder niet op ingaan om spoilers te voorkomen ;) Mochten er nog specifieke verbeterpunten zijn, dan kun je ons altijd even een mailtje sturen en dan gaan we er alles aan doen om te kijken of we nog iets kunnen implementeren. Nogmaals bedankt voor de mooie review! Wellicht zien we jullie nog een keertje terug.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs

  sjephanie

AnneLatuAnneLatuJunior EscaperLid sinds: 25 augustus 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Leuk

Het thema is volledig doorgevoerd. Het is een leuke kamer, met goede puzzels en wat verrassende elementen.
Goed om te spelen met een gezelschap van 4 personen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:39 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

scprsscprsEscape ExpertLid sinds: 28 mei 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2024

Heerlijk voor de Lost-fans

We hadden wat twijfel of deze kamer niet teveel of te moeilijk zou zijn om met twee te spelen, maar omdat we grote Lost-fans waren destijds, wilden we hem toch doen. Gelukkig bleek de kamer prima met twee te spelen.
Het is goed te begrijpen dat dit een aantal jaren geleden een van de beste kamers van Nederland was. Ook nu nog is het een geweldig mooi avontuur. Decor, thema en puzzels zijn super. De kamer is ook voor de mensen die nog nooit Lost hebben gezien goed te spelen, maar als je de serie kent is het wel echt een meerwaarde. Een feest der herkenning, zoals dat dan heet.
Wij zaten in een heerlijke flow. Met een hintje hebben we de kamer met nog vijf minuten over weten te halen. We hebben genoten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

SunshinerosezSunshinerosezJunior EscaperLid sinds: 09 oktober 2023 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2024

Top

Leuke opbouw in thema
Zeker aan te raden


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

lies32lies32Junior EscaperLid sinds: 21 maart 2024 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2024

Geweldig!!

Van het begin tot het einde een hele leuke en verrassende ervaring. In deze kamer staat beleving centraal. Leuke special effects en leuke puzzels. Het zijn niet de meest uitdagende of ingewikkelde puzzels, maar ze zijn wel erg leuk en in het thema. Ook zitten er verrassende opdrachten in, die we nog niet eerder hebben gezien, wat het ook erg leuk maakt. De aankleding is top, je zit helemaal in het verhaal en waant je even ergens anders. Goede begeleiding. Wij vonden het heel erg leuk en hebben meerdere kamers op deze locatie gedaan, waar we deze kamer zeker als eerste zouden aanbevelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Mooi decor

 

Tegenvaller

Na het lezen van al die lovende reviews over deze kamer, werd het ook voor ons tijd om Flight 815 te bezoeken. De setting en de beloofde special effects klonken vooraf veelbelovend. Qua aankleding is er ook zeker de nodige moeite in gestoken, al voelt alles wat oud aan. De special effects waren ook niet super denderend en er waren behoorlijk wat attributen versleten.

We speelden deze escape room met zijn vieren en dat voelde al als een te groot aantal voor deze kamer. Telkens kun je maar met één puzzel aan de slag, waardoor je samen op één ding focust. De helft van de puzzels was echter een one mans job. De rest stond eigenlijk gewoon toe te kijken.

De oplossingen voor de puzzels zijn vrij simpel, toch kan het behoorlijk lastig zijn om te ontsnappen, gezien je in een donkere ruimte cijfers van een muur moet aflezen die met een donkere stift geschreven zijn. De meerderheid van de cijfers was daardoor niet te lezen, wat het oplossen vrijwel onmogelijk maakte.

Sinds Locked is overgenomen door Escape World is er van gastvrijheid ook weinig sprake. De medewerkers laten bovendien totaal niet merken dat ze plezier hebben in wat ze doen. Jammer, want we hebben enkele jaren geleden altijd veel plezier beleefd aan de vorige kamers van Locked en het napraten met de medewerkers.


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 3.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:18 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Logica
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzels te makkelijk
 • Onnodige hints

 

NielsSwNielsSwJunior EscaperLid sinds: 10 februari 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2024

Erg sfeervolle en gevarieerde kamer

Centrale en mooie locatie gastvrije host


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:58 min


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels

 

wesley85wesley85Junior EscaperLid sinds: 07 december 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 december 2023

Leuke ervaring

Hele leuke kamer met meerdere ruimtes goede puzzels en de host Siem voelde het goed aan om weinig hints te geven


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

Wanderlust1993Wanderlust1993Junior EscaperLid sinds: 24 augustus 2023 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Een mooie reis!

Na the Game & the Maze hier eerder gespeeld te hebben, kwamen we nu terug voor flight 815. Door de reviews stond deze al langer op ons lijstje.

Het begin van de kamer brengt je helemaal in het thema. Heel tof gedaan. Daarna volgen diverse scènes en de puzzels zijn goed te doen. Decor is ook mooi gemaakt. Het is vrij lineair, wat wij prettig vinden in een Escaperoom. De techniek luistert soms vrij nauw, maar werkt allemaal wel.

De knaller van het begin in de kamer, mis je een beetje op het einde. Het is voor je gevoel ‘ineens’ afgelopen.

Onze game master Femke was fantastisch. Vriendelijk en energiek, je merkt dat ze echt plezier heeft in haar werk. Ook fijn, we mochten zelf kiezen of we wel of geen hints wilden. En de hints die wij kregen kwamen precies op het goede moment. Heel fijn!

Bedankt voor de toffe escaperoom en leuke ochtend!

Deze kamer is zeker een aanrader. (Let op: soms moet je kruipen)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:28 min


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service

 

Aron GAron GJunior EscaperLid sinds: 12 november 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Een vlucht kunnen pakken

Eindelijk zijn we bij Escapeworld terecht gekomen om Flight te spelen. Stiekem had ik deze al veel langer op mijn lijstje staan.
De ontvangst was prima en er is voldoende ruimte om even lekker te zitten en je voor te bereiden op de aanstaande escape. Voordat de escape zou gaan beginnen volgde het plichtmatige stukje uitleg dat werd gedaan voor twee groepen tegelijkertijd. Hierdoor was het voor onze groep onnodig lang, aangezien er zaken uitgelegd moest die voor onze kamer niet van toepassing waren. Desondanks op tijd richting de kamer en toen kon de pret echt beginnen.
Een aantal effecten uit deze kamer zijn al vaak aangehaald. Het begin van de kamer is gaaf gedaan en je zit vrij snel in een fijne flow. Het verloop van de kamer is verrassend en maakt dat je toch elke keer weer een "Huh?" momentje hebt. De puzzels zijn echt leuk en creatief. Er is goed nagedacht over puzzels die zouden passen bij het thema Lost. Een aantal puzzels en elementen ben ik nog niet tegengekomen tijdens onze escapes. De kamer is vrij lineair, maar dit past goed bij het verhaal in de kamer en het thema. Wanneer je met z'n vieren bent, is er genoeg te doen en zul je op momenten echt je hele team moeten gebruiken. Een nadeel van de aankleding in de kamer is, dat er door het soort licht niet alles even goed uit de verf komt. Dit zorgde voor iets vertraging bij twee puzzels. Het eind van de kamer was gaaf, maar ik weet niet of de techniek hier deed wat het moest doen. Het voelde op een of andere manier toch als een soort anti-climax.
Een ander nadeel was het klimaat in de kamer. Ja, in Lost zitten ze vast in de jungle op tropische eilanden. Maar het was met zijn vieren echt zweten!

Ik ben blij dat ik Flight eindelijk heb kunnen spelen. Je ziet aan de afwerking en de werking van sommige puzzels wel dat de kamer al even meedraait. Qua uitwerking van de puzzels en het thema is het desondanks nog altijd een pareltje. Wel een pareltje waar heel langzaam wat glans vanaf geraakt is.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Heeft onderhoud nodig
 • Temperatuur in de kamer
 • Onpersoonlijke begeleiding

 

Rolf91Rolf91Junior EscaperLid sinds: 01 augustus 2023 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Leuke uitdagende kamer

Leuke kamer met veel technische aspecten


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Leuke kamer om jezelf in te storten.

Al een tijdje stond deze kamer op mijn wishlist, zeer benieuwd was ik dan ook nadat ik vrij last minute deze kamer ging spelen. Er is voldoende parkeergelegenheid vóór de deur als je Tilburg Centrum getrotseerd hebt. Je komt aan in een gedecoreerde ontvangstruimte waar je rustig nog even kunt wachten, naar het toilet kunt en je het standaard praatje krijgt waarin alle regels verteld worden.

Wanneer tijd om de kamer te betreden wordt je meegenomen naar de ingang waarvoor je de introductie van de kamer voorgeschoteld krijgt. Geen poespas, straight to the point. Eenmaal begonnen is al snel duidelijk wat je moet gaan en vooral ook waarom. Daarbuiten had ik wat later in de kamer wel een gevoel van gebrek aan verhaal en berust je verdere doel van de kamer wel heel erg op 'toeval'. Iets waar de kamer nog wel een stukje in zou kunnen verbeteren.

Het decor is wel erg mooi! Tegenwoordig zijn we in het escaperoomlandschap al snel verwend maar als je deze kamer betreedt, doet deze zeker niet tekort. Leuk!

De puzzels zijn van een prima moeilijkheidsgraad en zijn gethematiseerd. Ze zijn leuk en divers. Daarnaast mis ik wel een beetje de verklaring van de puzzels die opgelost moeten worden.

De flow is duidelijk in de kamer en er werd ons op de juiste momenten een hint geboden. Niet te snel, erg fijn.

Eén onderdeel in de kamer had ik nog niet eerder gezien in een escape room, echt een super leuke gimmick!

We stonden met een prima tijd weer buiten en hebben zeker van de kamer genoten. Wil je een heerlijke kamer spelen en wil je eens wat spelen wat iets verder gaat dan één saaie ruimte vol met enkel maar slotjes en wel mooi aangekleed is, dan zou ik deze kamer zeker aanraden!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

 

Ruby PRuby PJunior EscaperLid sinds: 08 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Leuk

leuke escaperoom, we waren met een mix van ervaren en onervaren escapers.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

MarshaendannyMarshaendannyEscape ApprenticeLid sinds: 04 februari 2024 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Leuke thema en mooie kamer.s

Wij hebben deze kamer als erg leuk ervaren. Wat wij belangrijk vinden is dat je in verschillende ruimtes komt en dat was zeker zo in deze kamer. Puzzels waren goed. Hadden weinig hints nodig en toch waren de spellen niet te makkelijk.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Vluchten naar..

Over deze kamer al veel gehoord, een echte klassieker kan je benoemen.. met zn 2en zijn we de uitdaging aan gegaan.

Met zijn 2en vond ik het een hele leuke kamer. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de kamer wel wat mankementen heeft. In potentie een top kamer, maar de snufjes werken niet meer zo goed als voorheen..

Wij hebben ons zeker vermaakt, mooie aankleding en leuke puzzels. Toch een kamer die de moeite waard is om te spelen als je van escapen houdt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:26 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Hier kan meer uitgehaald worden!

In de ochtend boeken en dezelfde dag nog spelen. Altijd fijn als dit kan.

Parkeren:
Parkeren kan betaald bij een vlakbij gelegen parkeerplaats (parkeergarage Knegtel)

Ontvangst:
Het ontvangst was vlotjes. Graag de spullen opbergen in de kluisjes, moeten er nog mensen naar de wc? En we gingen gelijk door naar de kamer. De uitleg was duidelijk en we mochten zelf aangeven wat we wilde met de hints.

De kamer + Begeleiding
De kamer begint leuk en realistisch. De audio van de piloot mag wat mij betreft wat harder want deze was met de bijbehorende effecten in het vliegtuig soms niet te verstaan. Na de intro begonnen wij gelijk met puzzelen en stond binnen 5 minuten de eerste hint al op het scherm. Misschien wilde die ons snel uit de eerste (kleine) ruimte hebben? Maar vervolgens kregen wij in de volgende ruimte weer snel 2 hints toegestuurd. Op dit moment gaven wij aan dat het wel iets rustiger aan mocht met de hints en dat we het graag zelf uitzoeken. Dit gebeurde kort maar vervolgens kregen wij weer snel een hoop hints toegestuurd waardoor wij uiteindelijk met een stuk of 6 hints met 17:05 over buiten stonden en dan heb je toch een beetje mixed feelings ook omdat het geen hele goedkopen kamer is.

Is de kamer dan wel de moeite waard? Absoluut! Aan de kamer ligt het zeker niet. Het decor ziet er netjes en verzorgd uit en de puzzels zijn leuk om te doen. Ook is er een goede afwisseling van sloten en techniek.

Waar scoort deze kamer dan min punten op?
De schermen waar de tijd en hints zichtbaar op zijn kunnen op een veel leukere manier verwerkt worden i.p.v. een tv scherm in de kamer op te hangen. Daarnaast had ik meer licht en geluidseffecten verwacht die helaas op de eerste kamer na nergens terug te vinden waren.
Als laatste is het einde zo vet maar zo'n anticlimax. Ook hier is meer uit te halen.

Deze kamer heeft echt potentie en zou echt een 9+ scoren als alles iets spectaculairder wordt en er iets beter begeleiding is.

Escapeworld Tilburg bedankt voor de leuke avond. En tot de volgende keer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:55 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Decor
 • Slechte begeleiding
 • Prijs
 • Licht en geluid

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2023

‘Vreemde vlucht'

Dit is een kamer die mij soms verraste. Zowel positief als negatief.

Beginnend met het positieve, verschillende wendingen die de experience leuk maakte.

Dit is direct ook de valkuil, de techniek is achterhaald en dat uitte zich in zaken die niet altijd of direct werkte. Uiteindelijk stagneerde dit ook de voortgang . Ik moet wel toegeven dat de host dit goed oploste door extra minuten hier voor te geven.

Verder had de kamer leuke puzzels en aankleding dat nog beter uit de verf zou komen als alles werkte. Dit maakte de kamer onder aan de streep leuk en vermakelijk.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Inge (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2023

Fantastisch!

Goed en leuk ontvangen door Femke. Daarna de kamer gespeeld, heel verrassend en ontzettend leuk! Serieuze aanrader!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Lonneke (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Leuke en avontuurlijke escaperoom

Super decor, het nam ons helemaal mee in de wereld van flight 815. Goed te doen voor mensen die nog nooit een escaperoom hebben gedaan. Erg aardig personeel en Siem bedankt voor de service!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jens684Jens684Escape ApprenticeLid sinds: 26 april 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2023

Sfeertje van Lost, wel wat gedateerd

Dit was er eentje die lang op de wishlist stond. Jaren terug al goede verhalen over gehoord, toen te laat om te spelen in Voorburg. Goed nieuws: nu in Tilburg! Als groot fan van Lost moest ik deze gespeeld hebben en het clubje wilde ook graag (want hoog aangeschreven).
De sfeer was goed. Helemaal in de stijl van de serie, goed tot in de details (namen van personages, props die zo uit de serie kunnen komen).
Ik vond het echter wat smoezelig, beetje stoffig. Veel slijtage ook aan onderdelen. Er was één puzzel niet functioneel en daarom uitgeschakeld, dat leverde wat verwarring op. Ook dachten we een puzzel opgelost te hebben, maar er gebeurde niks. Pas na een nieuwe poging kwamen we verder.
Ik denk dat het goed is dat deze kamer er nog is, maar hij is wel over zijn top heen.
We hebben hem met zijn zessen gespeeld en soms was dat wat teveel. Dan zit je op elkaar te wachten (maar dan kan je wel lekker rondkijken en genieten van de sfeer).


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:46 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

Hannekejansen84Hannekejansen84Escape ApprenticeLid sinds: 05 januari 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Toch nog kunnen spelen

Deze kamer stond al lang op ons verlanglijstje, maar nooit aan toe gekomen. Nu een tweede kans in Tilburg. De kamer is mooi, veel ruimtes en je kunt zien dat het jaren geleden een topper was. Er was wat achterstallig onderhoud en sommige elementen werkten niet of niet naar behoren maar ondanks dat toch een hele leuke tijd gehad. Super aardige host, en een nette tijd met z'n tweeën. Zeker een aanrader als je in de buurt bent!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:32 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

 

YoeriYoeriJunior EscaperLid sinds: 13 mei 2023 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2023

Leuk en uitdagend!

Dit was mijn allereerste escaperoom! Misschien niet de beste optie om mee te starten als je net komt kijken. Het is een vrij moeilijke kamer voor de wat meer ervaren spelers. Desondanks heb ik enorm genoten van de ervaringen. Leuke puzzels, vette verhaallijn en toffe effecten. De kamer is wat aan de duurdere kant maar dat is het wel waard naar mijn mening! Service is erg goed! Vooraf werd netjes gevraagd of ze zomaar tips mochten geven of alleen met onze toestemming. Daar kozen we dan ook voor en uiteindelijk zijn we zonder tips ontsnapt


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 januari 2023

Zweten in de jungle

Leuke escaperoom die hier en daar wel het nodige onderhoud nodig heeft. Ook begeleid het personeel meerdere escaperooms per keer dus is het begeleiden niet heel geweldig tijdens het spelen. Met zijn tweetjes hebben wij de kamer net niet gehaald wat volgens ons niet onmogelijk had geweest. Verder wel een leuke kamer met leuke puzzels, leuk om mee te pakken als je een keer in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Puzzels

 

Super goede beleving

Super beleving, leuk verhaal en kamer mooi gemaakt.
Soms is het zicht niet goed genoeg om alles te kunne lezen.
Het zou leuk zijn, om meer puzzelsporen naast elkaar te hebben zodat je met 6 personen bezig kan blijven.


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

niki_woutersniki_woutersEscaperLid sinds: 20 juni 2018 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 december 2022

Hele leuke kamer

Wat een leuke kamer , veel logische puzzels die elkaar netjes opvolgden. We waren zelfs te voorzichtig omdat er dachten dat iets op slot zat maar gewoon open kon.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig