Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Agatha

Deventer , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 8

16 jaar

Lees reviews

Meer over Agatha

Agatha is sinds kort naast ons aan de Gashaven komen wonen. Op het eerste oog is zij een lief oud dametje, echter wij merken de laatste tijd wel erg vreemde dingen.

Mensen die bij haar op visite komen zien wij niet meer vertrekken. Komen jullie ons helpen ontdekken wat Agatha hier uitspookt…

 


Thema's

Klassiek

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

110 bezoekers

95.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gashavenstraat 7a
7418AL, Deventer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

44 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

EscapejunkieEscapejunkieEscape ApprenticeLid sinds: 6 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Weer een geweldige beleving!

We hadden de monuments men gespeeld en konden de agatha er nog achteraan doen. Super leuke kamer weer! Erg mooi aangekleed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:04 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  escaperoom-deventer

RinieRinieEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Afwisselende puzzels

Vanochtend zijn we met z’n tweetjes bij Agatha op de thee geweest (nadat we 2 dagen eerder de Monuments Men hadden opgelost).
Erg toffe kamer, heel leuk hoe je ook hier weer het verhaal ingezogen werd. Leuke afwisselende puzzels, uitdagende communicatie, verrassende plottwist! We hadden nog 2:24 over, dus eigenlijk perfect te doen voor twee personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:36 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  escaperoom-deventer

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Goei bakske koffie ☕

Met ons team ‘Ale Blie’ (3 personen) reisde we af naar Deventer om daar vier kamers te gaan spelen. Onze eerste stop was bij Escape Room Deventer. Hier zouden we twee kamers gaan spelen. Voordat we dat gingen doen, gingen we eerst even een ‘goei bakske koffie’ drinken bij de buurvrouw van deze escape room, ‘Agatha’ 😜.

We werden hartstikke vriendelijk ontvangen bij Escape Room Deventer. We hadden maar liefst 2 gamehosts die ons beide de instructie en introductie op het verhaal gaven. Wat ik ontzettend leuk vond, was dat het verhaal werd verweven in de realiteit. Van wat gewone smalltalk ging het in één keer over naar de introductie van het verhaal. Dit kan ik altijd erg waarderen.

Het begin van de kamer is leuk gedaan en bevat een leuk element, waarvan ik natuurlijk niet zeg wat het is i.v.m. spoilers. De kamer zelf is een echte 1.0 kamer, wat betekent dat de kamer vooral old school is en veel werkt met hang en cijfersloten. Vele escapers hebben hier een hekel aan; ik vind dat nooit zo’n punt, want mij gaat het meer om de puzzels dan om hoe en waar de oplossing ingevoerd moet worden. De puzzels zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je puzzel voor puzzel moet oplossen i.p.v. meerdere puzzels tegelijkertijd. ‘Voornamelijk’ zeg ik expliciet erbij, want er zijn zeker ook momenten waarin je parallel kunt werken (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen).

Het verhaal wat je doorloopt in de kamer is goed opgebouwd en logisch, met een leuk einde met wat je zelfs een klein plottwist-je zou kunnen noemen. De meeste puzzels passen ook perfect in het verhaal en dus in het thema. Ik vind het altijd een ontzettende meerwaarde als een escape room een goed (eenvoudig) verhaal heeft om alles aan op te hangen en vooral als de (meeste) puzzels daar perfect op aansluiten. Dat is hier hartstikke goed gedaan 👍.

De potentie voor deze kamer is groot. Als Escape Room Deventer meer aandacht zou besteden aan de afwerking van het decor, de thematisering en het wegwerken van kabels e.d., zou dit een zeer goede 1.0 kamer worden. Ik hoop dat ze dit in de toekomst nog gaan doen.

Na ons bezoekje bij de buurvrouw werden we vriendelijk te woord gestaan door onze hosts én liepen we de kamer door om te kijken óf we alles hadden gekregen. Dit is altijd een grote pré (naar mijn idee) als escape rooms hier de tijd en de aandacht voor hebben 👌.

Al bij al; Een prima 1.0 kamer met een goed verhaal en leuke puzzels die voor het grootste deel passen binnen het thema.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. (voornamelijk) lineaire puzzels;
- Voor ervaren spelers is dit een prima kamer om eens tussendoor te doen;
- De kamer is ook prima geschikt om te spelen als eerste kamer óf binnen je eerste 10 kamer;
- Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel dan eerst deze en daarna de andere kamer i.v.m. opbouw oud naar nieuw.

Lieve mensen van Escape Room Deventer, bedankt voor jullie gastvrijheid (en die van jullie buurvrouw). In toekomst zullen wij zeker nog eens op de koffie komen 🤣.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  sjephanie

johan_adersjohan_adersSenior EscaperLid sinds: 31 januari 2018 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2022

Een juweeltje!!!

We hadden het geluk deze op het laatste moment te kunnen plannen, zo onvoorbereid mogelijk. Om te beginnen was de ontvangst al spontaan en enthousiast, waarbij er zelfs een moment was dat je je al af vroeg of het verhaal al was begonnen of niet. In het begin wordt ons groepje al gesplitst. Dit voegde veel toe aan het verhaal omdat je even op jezelf bent aangewezen, én omdat je dus op andere manieren moet gaan communiceren.

De kamer zelf is volledig in stijl, met vooral véél te zien en te doen. Zeker als je maar met weinig bent (wij waren met 2), kom je ogen en handen te kort en ben je continu bezig. De puzzels zijn niet te moeilijk, zijn goed verwerkt in het verhaal, en variëren enorm in soort. Wel veel sleutels/slotjes, maar dat stoorde hier totaal niet. Als het spel vordert, verandert ook de omgeving, de sfeer en de soort puzzels. We waanden ons echt deel van het verhaal en het was op een niet enge manier, wel heerlijk spannend.

Stuiterend van de energie kwamen we er uit. Deze escape room is temidden van veel andere goede kamers in één ding heel erg geslaagd wat niet iedereen lukt: ons flink verrassen. Dikke aanrader voor iedereen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Heerlijk sfeertje, perfect qua aankleding
 • Niet eng, wel goede en spannende beleving
 • Goede ontvangst en spelleiding
 • Mooie opbouw in het verhaal en spelervaring
 • Veel sleutels/slotjes (stoort niet)

  escaperoom-deventer

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2022

Tot het Agaathje

Hoe je start verloopt in deze kamer hangt enigszins af van de puzzels waarmee je begint. Er wordt dus parallel gepuzzeld en hierdoor ervaarden mijn teamgenoot en ik een fijnere flow dan onze twee andere teamgenoten.

Het thema was leuk en goed aangekleed. Ik dacht dat er een acteur in deze kamer zat, waardoor ik iets meer gespannen was dan nodig bleek te zijn. Ik heb daardoor de sfeer in de kamer ook iets intenser ervaren dan het denk ik in werkelijkheid was.

De puzzels vond ik erg leuk. Een goede afwisseling van zoek-, doe- en denkpuzzels. Met vier ervaren escapers is er niet altijd iets te doen, maar ik heb dat niet als storend ervaren.

Ik ben zelf erg fan van logische puzzel- en doekamers en bij Agatha kwam ik daardoor stuiterend de kamer uit. Verwacht geen spannende wauwfactors of leipe technieken, maar als dit type kamer je ligt dan is het een dikke aanrader wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  52:12 min

  escaperoom-deventer

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Agatha

#106 - Het ontvangst is op zich prima. Niet heel gezellig aangekleed, maar wel een ruimte om even te zitten. De hosts zijn vriendelijk. Je speelt vooraf een puzzel om in te komen, maar dat vind ik niet echt een meerwaarde voor de escape room.

Zonder spoilers vind ik het lastig om uit te leggen waardoor deze kamer me niet helemaal lag. Ik vond de flow niet prettig en het begon echt matig. De kamer werd leuker naarmate we verder kwamen. Het verhaal is duidelijk uitgewerkt en de meeste ruimtes zien er prima uit. De puzzels waren leuk om uit te voeren, maar niet heel origineel. Ik miste een beetje een wauw-factor en flow bij deze kamer, maar als je in de buurt bent, zou ik ‘m zeker meepakken.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  52:12 min

  escaperoom-deventer

Willem (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 maart 2022

Mooi, sfeervol en afwisselend

Leuke puzzels, met een mooie mix tussen sloten en verschillende soorten techniek. Aan de aankleding en het verhaal is duidelijk zorg besteed, met oog voor detail (en enkele onderdelen die we niet eerder zagen). Met twee redelijk ervaren escapers is het ons gelukt om op de allerlaatste seconde te ontsnappen, maar we hadden onderweg wel wat hints nodig. Professionele en hartelijke ontvangst, en achteraf ruim gelegenheid om alles na te lopen en te bespreken. Een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoom-deventer

Daphne_van_BruchemDaphne_van_BruchemEscaperLid sinds: 7 september 2021 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

Mooie leuke kamwr

Aanrader


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  escaperoom-deventer

naomi_leerkesnaomi_leerkesEscape ApprenticeLid sinds: 16 september 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2021

Een leuke kamer met genoeg uitdaging tijdens het puzzelen

Een hele leuke kamer, waarbij er lekker gepuzzeld kan worden. De ontvangst was top en je kwam meteen in de puzzelmodus. De Agatha met twee personen gespeeld, wat goed was te doen!

Het was een leuke ervaring!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:56 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

  escaperoom-deventer

Ferry & LisaFerry & LisaJunior EscaperLid sinds: 30 juli 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Prima kamer

Een prima kamer. Zeker leuk voor de puzzelaars onder ons :). Geen extreme technieken, maar dit was zeker niet storend. We hebben ons goed vermaakt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoom-deventer

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Op theevisite bij Agatha

Wat een geweldig leuke kamer en zeker een uitdaging met z'n tweeën. Zeker in het begin was het communiceren lastig!
Er zijn verrassende puzzels, mooie kamers om te verkennen en het is heel leuk hoe je je van kamer naar kamer verplaatst! Het bleef spannend tot het laatste moment, het verhaal ontrafeld zich steeds meer...Toch gelukkig op het nippertje kunnen ontsnappen van deze mysterieuze theevisite! De spelbegeleiders waren ook allebei erg leuk en enthousiast en we hebben na afloop nog gezellig nagepraat en vooral erg gelachen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels en origineel
 • Aankleding kamers
 • Origineel begin en spannend einde
 • Leuke spelleiders
 • De hints waren niet altijd even goed te verstaan

  escaperoom-deventer

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Leuke kamer


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:23 min

  escaperoom-deventer

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (185 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Leuke kamer

Persoonlijk vind ik het jammer dat je als team gesplitst worst, dat was hier ook het geval. Vanuit de begin kamer waar ik in zat was het lastiger om in het verhaal te komen, ook het gevoel dat je wat mist. Ik maak graag alles mee. Echter al met al een leuke kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:23 min

  escaperoom-deventer

RicardoVD90RicardoVD90EscaperLid sinds: 17 juli 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2021

enorm goede kamer!

Na wat zoeken kwamen wij als groep bij deze escape room uit. Gekeken naar de kamers en deze kamer sprak ons wel aan. Vooraf goede uitleg en voor ik het wist was de intro begonnen van de kamer. Bij het naar binnen gaan werd aangegeven dat de groep in tweeën werd gesplitst en ik had gekozen met een van mijn vrienden om de te beginnen met de kleine kamer. Naarmate het steeds verder liep zagen we steeds meer van de escape room. En ik verbaasde mij steeds meer hoe goed deze kamer in elkaar zat en dat de puzzels niet lineair liepen en meerdere mensen en puzzel op konden lossen. Maar uiteindelijk kwam alles weer samen en kwamen we weer bij een andere kamer uit. Het was een zeer goed uitgewerkte room met veel verschillende kamers. Dit is voor mij een van de beste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:35 min


 • Veel kamers
 • Goede thematisering
 • originele puzzels

  escaperoom-deventer

HarmsjesHarmsjesEscaperLid sinds: 22 november 2021 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2022

Echt een klassieke escaperoom

Leuke escaperoom je waant je echt bij Agatha. Wij hebben de escaperoom samen met onze 2 jonge kinderen gedaan die vonden het geweldig. Leuke puzzels binnen het thema.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

  escaperoom-deventer

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2020

Even op de thee

Een erg leuke, oud uitziende escape.
Begin was erg leuk en verassend groot! Waar gaat dit avontuur heen. Leuke doorgangen die ons door het huis van deze vrouw leidde.
Ontzettend enthousiaste eigenaresse die passie voor haar werk heeft!
Originele spelen, waar er veel slotjes worden voor gebruikt. Maar dit is echt niet storend!!!! Deze kamer komt uit 2017 en voor die tijd is het een mooie combi met slot en techniek.
Wel jammer dat er hier en daar de afwerking wat beter kan.
Dikke aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Thema
 • Eigenaresse
 • Puzzels
 • Hier en daar slijtage
 • Afwerking snoer en plafond

  escaperoom-deventer

Sanne (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2021

Op het nippertje ontsnapt

In december de Agatha gedaan. Dit was mijn eerste escape ervaring en ik ben ontzettend enthousiast. Het inleidende verhaal was leuk en zat goed in elkaar, gaandeweg viel er steeds meer op zijn plaats. De puzzels waren tof en heel afwisselend. We waren met zijn drieën en het was leuk hoe we elkaar nodig hadden en konden aanvullen om de puzzels op te lossen. Veel originele en verrassende aspecten. Kantje boort ontsnapt! Super begeleiding van enthousiaste en bevlogen mensen! Wat mij betreft zeker een aanrader en ik kan niet wachten tot we weer kunnen....


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel afwisseling
 • Mooie aankleding
 • Verrassende elementen

  escaperoom-deventer

SibrenSibrenEscaperLid sinds: 24 februari 2020 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2020

Super leuke kamer!

We hadden net al Students Lab gedaan op dezelfde locatie en wilden graag nog een kamer spelen.

We konden Agatha spelen, met z'n tweeën en dat vonden we achteraf echt heel erg tof. Je kan niet 'zo maar' met elkaar praten, dus je moet vindingrijker zijn met communiceren. De sfeer is echt erg goed en het verhaal zit goed in elkaar.

Verwacht niet dat je omver geblazen wordt door allerlei technische hoogstandjes, het is echt gewoon tof puzzelen, in een leuke setting en met leuke puzzels.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Manier van communiceren
 • Sfeer

  escaperoom-deventer

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2020

Top kamer!

We hadden de primeur door deze kamer als eerste met 2 personen te mogen spelen. Ook voor de eigenaren was het spannend om te zien of het haalbaar was voor 2 personen. En we hebben zijn op tijd ontsnapt.
Mooie kamer met leuke en pittige puzzels. Adrenaline tot de laatste seconde.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  55:45 min

  escaperoom-deventer

Jasper (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2020

Super leuke escape room

De kamer was goed te doen met veel variatie in de opdrachten. Er was ook voldoende te doen voor iedereen, waardoor je het ook echt samen moest doen. Ook was de ontvangst en het verhaal over de kamer uitstekend, vooral een hele goed begeleidster.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed verhaal
 • Leuke opdrachten
 • Goede begeleidster

  escaperoom-deventer

Mirthe (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2020

Super leuk!

We werden vriendelijk ontvangen en de kamer zat erg goed in elkaar! De hints werden op goede momenten en alleen als we dat ook echt wilden. Kortom: een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Leuk verhaal
 • Goede puzzels
 • Veel samenwerking

  escaperoom-deventer

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2022

Thee bij een "poeslief" vrouwtje of niet....

In mijn geboortestad Deventer gingen we even op visite bij tante Agatha voor een kopje thee. Lekker ongedwongen een 1.0 escaperoom spelen. We zaten lekker in de flow. Met z'n zessen waren we allemaal steeds bezig en iedereen had steeds wat te doen. Veel slootjes, maar dat past in deze setting. verwacht geen hoogstandjes, maar leuk verhaal en een paar grappige puzzels. Heerlijk om de dag mee te beginnen. Met klap op de vuurpijl nog een weekrecord.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  40:12 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decor

 

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Verrassend leuk

We hebben eerder de kamer ‘Student lab’ van deze eigenaar gespeeld, daar waren we niet heel enthousiast over. Toch, vanwege de goede reviews besloten we Agatha en The monuments man vandaag te spelen. We zijn begonnen met Agatha.
Het begint direct goed met een leuke uitdaging waarin goed moet worden samengewerkt. De puzzels zijn niet te complex maar er is genoeg te doen. Het thema is leuk uitgewerkt met een leuke verhaallijn, bijpassend decor en puzzels. De afwerking kan op sommige plekken nog iets beter. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat met ervaring prima kan, meer personen (4) is ook nog leuk.
Al met al leuke ervaring, een stuk beter dan Student Lab. Op naar de volgende :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

feetjefeetjeJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Origineel, verrassend, geweldig!

wat is deze kamer leuk! Super origineel verhaal en moest echt lachen om het einde. Echt goed bedacht. Heel afwisselend, leuke puzzels, goed begeleiding. Na de kamer, mag je altijd nog even terugkijken in de kamers vind ik altijd leuk. Dikke vette aanrader, en monuments man, de kamer er naast. ook een aanrader! Ik heb begrepen dat ze een derde aan het bouwen zijn, daar ga ik zeker ook naar toe. Mooi aangekleed, dikke aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Koffietje pakken bij Agaath

Het is weer zo ver, tijd om een dagje escapen te plannen binnen Nederland. Wat was dat lang geleden (voor mijn doen haha). Aanvankelijk stonden er 4 kamers op de planning in Deventer, maar we zouden geen echte escapers zijn om er nog een vijfde aan toe te voegen in de avond. Enfin, onze dag begon dus in Deventer bij ‘Escape Room Deventer’. Op voorhand hadden we even contact gehad via de mail, omdat een kamer niet te boeken was. Het bleek dat ze aan het verhuizen waren en dat het nog niet helemaal duidelijk was wanneer de andere kamer open zou gaan. Gelukkig wisten ze ons te vertellen dat het op deze dag allemaal zou moeten lukken, dus konden we beiden kamers spelen, top!

In de vroege ochtend kwamen we aan en begonnen we ons avontuur in Deventer bij Agatha. Leuk hoe de gamehosts het verhaal van de kamer weten te koppelen aan de locatie, leuk gevonden. Aan ons de taak om te gaan kijken wat er nu precies aan de hand was in het huis van Agatha. Wat opvalt bij het betreden van de kamer is dat de leeftijd van deze kamer heel duidelijk zichtbaar is. Enerzijds past dit natuurlijk in thema, want het is het huis van een oudere dame. Wanneer je echter net bent verhuisd naar een nieuwe locatie, vind ik het persoonlijk wel jammer om te zien dat het behang aan alle kanten los laat, etc.

De puzzels in de kamer zijn over het algemeen prima in thema en hebben enigszins te maken met het verhaal. De verhaallijn waarvoor gekozen is, is daarnaast niet voor de hand liggend en het plot komt dus best als een verrassing. Wat ik me wel continu afvraag in de kamer is: “Waarom ben ik dit aan het doen?”. Iets wat ik me overigens vaker afvraag in verschillende escaperooms. Ik vind het zelf altijd fijn dat het duidelijk is waarom ik een bepaalde handeling doe, dat dit binnen het verhaal zou passen. Dat had ik hier toch meermaals niet.

Agatha is een lekkere old school escaperoom met prima puzzels. Hier en daar zou de kamer echt nog wel wat liefde kunnen krijgen om hem weer een beetje op te frissen. Echter hebben we ons prima vermaakt met drie personen. Op naar de volgende kamer op deze locatie!


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

 

Evert (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Erg leuke kamer

We werden erg goed ontvangen door een super begeleidster genaamd Anna. Erg leuke meid en heeft alles super uitgelegd. Super leuke kamer want er is altijd wel wat te doen voor iedereen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed ontvangst
 • Spannend verhaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig